Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Απίστευτοι διάλογοι Μάκη Ψωμιάδη με παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του ιδιοκτήτη της Καβάλας με πρώην παράγοντα μεγάλης ΠΑΕ
- Αναφορές σε ματς Ατρόμητος - Ολυμπιακός
- Υπόνοιες αφήνει ο Μάκης Ψωμιάδης για τον Αστέρα Τρίπολης
- Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα ματς


Διεθνής μπασκετμπολίστας ζήταγε "ντόπα" από εμπλεκόμενο στα στημένα

Τι λένε οι πολίτες για τα στημένα

“Κανένα στοιχείο εναντίον του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη”

Σταύρος Ψωμιάδης: Άγριος διασυρμός μου
Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθεί τη βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου να αποκαλύπτεται σιγά σιγά, συνομιλίες μεταξύ κορυφαίων παραγόντων έρχονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις υποψίες.
Μέχρι τώρα 15 ονόματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 10 εξ αυτών οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Όλοι οι συλληφθέντες θα μείνουν μέχρι τότε στη ΓΑΔΑ.

Στη φόρα τα ονόματα - Αναζητούνται Μ. Ψωμιάδης και Παπακώστας

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις δικογραφίες όμως έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος αναζητείται, και πρώην παράγοντας μεγάλης ΠΑΕ είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες στις οποίες γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ματς και σε πρόσωπα.

Βουλευτής Κορινθίας στο CNN!

Η εικόνα αποτελεί μέρος της χθεσινής εκπομπής Quest Means Business του Richard Quest που προβάλλεται στο CNN, όπου κύριο θέμα της ήταν η διαδικασία για την χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Την στιγμή εκείνη που είχε ζωντανή αναμετάδοση από την ΕΡΤ στο βήμα του κοινοβουλίου μιλούσε ο βουλευτής Κορινθίας Κώστας Κόλλιας.
Δημήτρης Πιέτρης

pietris.wordpress.com/

Δημοσκοπήσεις MRB και VPRC: Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Στο 3,1% ανεβάζει τη διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου, η συνδρομητική δημοσκόπηση της MRB
ενώ στις 2,5 μονάδες την προσδιορίζει η έρευνα της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα».
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB στη που έχει διενεργηθεί με κάλπη για τις εξαμηνιαίες τάσεις της εταιρείας, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου, χωρίς αναγωγή, είναι στο 2,1%.

Στην έρευνα  της  MRB μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παίρνει 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 20,8%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,3% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με αναγωγή χωρίς αναποφάσιστους, άκυρα κλπ, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2%, το ΠΑΣΟΚ 30,1%, το ΚΚΕ 9,3%, ο ΛΑΟΣ 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,7% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,5%.

Με βάση ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα προέκυπτε, από τις εκλογές, Βουλή με 6 κόμματα, και το ΠΑΣΟΚ θα είχε 87 έδρες, η ΝΔ 145 έδρες, το ΚΚΕ 27, ο ΛΑΟΣ 18, ο ΣΥΡΙΖΑ 13 έδρες και οι Οικολόγοι Πράσινοι 10 έδρες.
Προβάδισμα 2,5% στη ΝΔ δίνει η VPRC
Εντυπωσιακό προβάδισμα 2,5 μονάδων δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» που κυκλοφορεί την Πέμπτη με αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Στοιχεία της έρευνας, ως προς την πρόθεση ψήφου, δίνει πρώτη φορά για προδημοσίευση η VPRC, ενώ μέχρι πρότινος, τα κοινοποιούσε η ΝΔ.
Στην έρευνα καταγράφονται οι απόψεις της ελληνικής κοινής γνώμης για την οικονομική κρίση και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, τις κοινωνικές κινητοποιήσεις, καθώς και τις πολιτικές διαχείρισης του χρέους. Νέο στοιχείο που προκύπτει είναι η μεγάλη μείωση της πρόθεσης για αποχή, λευκή ή άκυρη ψήφο σε σχέση με ό,τι καταγράφεται σταθερά εδώ και ένα χρόνο στις δημοσκοπήσεις της εταιρείας. 
H Εκτίμηση εκλογικής επιρροής της VPRC (Ιούνιος 2011) έχει ως εξής:
ΠΑΣΟΚ 26,0%,
ΝΔ 28,5%,
ΚΚΕ 13,5%,
ΛΑΟΣ 7,0%,
ΣΥΡΙΖΑ 6,5%,
Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%,
Δημοκρατική Συμμαχία 2,0%,
Δημοκρατική Αριστερά 3,0%,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%,
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 1,0%,
Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 0,5%
Λοιπά κόμματα 7,0%

eklogika,gr

Οι φορολογικές αλλαγές που φέρνει ο νέος υπουργός Οικονομικών


Πέφτει από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο, ενώ στο 5% αυξάνει ο πλέον υψηλός συντελεστής για την έκτακτη εισφορά που θα αφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στους βουλευτές, στους δήμαρχους, περιφερειάρχες και υψηλόβαθμα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Την πρόταση αυτή που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομικών παρουσία του υπουργού Οικονομίας, φέρεται ότι αποδέχθηκε ο υπουργός Ευάγ. Βενιζέλος και την ανακοινώνει  μαζί με τα συνολικά μέτρα, σε συνέντευξη τύπου στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν πάντως στη συνεδρίαση από τον υπουργό Οικονομικών, από τη μείωση του αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ θα εξαιρεθούν οι άνεργοι κάτω των 30 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.
Για τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας της ανυποχώρητης στάσης των εκπροσώπων της  τρόικας για την εξίσωσή του με τον φόρο για το πετρέλαιο κίνησης, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε την πρόταση  για 5% αύξηση στο φόρο του πετρελαίου θέρμανσης.
Για τη φορολογία των ακινήτων, ο υπουργός Οικονομικών πρότεινε τη μείωση του ατομικού αφορολόγητου στην ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ από 400.000 ευρώ που είναι σήμερα. Εκτιμάται ότι στις τελικές ανακοινώσεις του δεν θα περιλαμβάνεται το τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο θα ενσωματωνόταν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Για μία ακόμη φορά, από τις διαρρέουσες πληροφορίες, το  κλίμα δεν ήταν ήρεμο στην ΚΤΕ  Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, με την κ. Βάσω Παπανδρέου να επαναλαμβάνει την άποψή της ότι «δεν υπάρχει ορίζοντας» και ότι η χώρα δεν «βγαίνει»,  αν είναι υποχρεωμένη να πληρώνει 23 δισ. ευρώ τόκους τον χρόνο. Υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ότι οι συμφωνίες με τους δανειστές δεν είναι δυνατόν να κυρώνονται μόνο με την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, αλλά πρέπει να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο Ανδρέας Μακρυπίδης φέρεται να αμφισβήτησε τη δυνατότητα είσπραξης των 5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους και υπογράμμισε πως «αν για την κάλυψη του κενού χρειαστεί η λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων το 2012, αυτό θα είναι η «ταφόπλακα» της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητάς μας».
«Δεν γίνεται τρεις μέρες πριν, να μην ξέρουμε τα μέτρα που θα ψηφίσουμε», φέρεται να δήλωσε  ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης τονίζοντας ότι είναι «αδιανόητο, να λέμε επί 18 μήνες ότι δεν μπορούμε να χτυπήσουμε την φοροδιαφυγή».
Δικαιότερους φορολογικούς συντελεστές, συντονισμό των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, πρότεινε ο Χρήστος Μαγκούφης, ενώ την κατάργηση του «πόθεν έσχες» ζήτησε  η Κατερίνα Μπατζελή.
 Στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο κ. Βενιζέλος χωρίς να κάνει ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του άφησε να εννοηθεί ότι το πρώτο Μνημόνιο δεν λειτούργησε και ότι ακόμη και οι διορθωτικές αλλαγές που πρότεινε στους βουλευτές ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα. Επίσης, είπε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δέχτηκε μεγάλη πίεση το πρωί από την τρόικα για ορισμένα μέτρα.
Υπογράμμισε επίσης ό κ. Βενιζέλος  ότι κάποιες από τις απαιτήσεις που τέθηκαν κατά τη συνάντηση του με τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχουν να κάνουν όχι μόνο με το ελληνικό αλλά και το κοινοτικό Δίκαιο το οποίο προβλέπει χρονοβόρες διαδικασίες. Γι΄αυτό και ο ίδιος στη συνεδρίαση δήλωσε ότι τους είπε πώς «αν θέλετε διαδικασίες εξπρές, να συμφωνήσετε και να ζητήσετε από την Κομισιόν να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τους κοινοτικούς κανόνες».

eklogika.gr

Προσβάλλουν βάναυσα την Παγκόσμια Ιστορία τα Σκόπια


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου του Β΄, που στήθηκαν από την κυβέρνηση Γκρούεφσκι στα Σκόπια και στο Μοναστήρι προσβάλλουν βάναυσα την Παγκόσμια Ιστορία και αποδεικνύουν πόσο μακριά είναι η πολιτική ηγεσία της FYROM από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και από τους Ευρωπαϊκούς δημοκρατικούς θεσμούς.
Η κατασκευασμένη “εθνική ταυτότητα” και τα ψευδεπίγραφα “εθνικά σύμβολα και χαρακτηριστικά”, που είναι προϊόντα μιας καλά ενορχηστρωμένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, δεν είναι σε θέση να αποκρύψουν την πραγματικότητα και την μία και μόνη ιστορική αλήθεια.
Το μόνο που καταφέρνουν, στην ευθεία του χρόνου είναι να εκθέτουν και να γελοιοποιούν τους εμπνευστές και τους “αρχιτέκτονες” του σχεδίου, δημιουργώντας αστάθεια και τριγμούς στην ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής.
Η ηγεσία των Σκοπίων αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές σπρώχνουν τα κράτη στο περιθώριο των εξελίξεων και αυξάνουν την απομόνωσή τους από τον διεθνή περίγυρο και εν προκειμένω από το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλάει για την περιπέτεια της υγείας του

Δημήτρης Μητροπάνος: "Στην Ελλάδα με είχαν ξοφλημένο....."
Για την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του αλλά και για το πόσο... τελειωμένο τον είχαν οι γιατροί στην Ελλάδα μίλησε ο Δημήτρης Μητροπάνος σε κυπριακή τηλεοπτική συνέντευξη. Ο μεγάλος λαϊκός ερμηνευτής, άνοιξε για πρώτη φορά την καρδιά του και είπε πράγματα που ίσως λίγοι μέχρι σήμερα γνώριζαν. Μίλησε, για το σύστημα υγείας της Ελλάδας, για ορισμένους γιατρούς που μόνο τα χρήματα σκέφτονται και όχι την υγεία του ασθενή αλλά και για την αδελφή του που του έκανε το ομορφότερο δώρο της ζωής του, το νεφρό της. Η Κατερίνα Χριστοφίδου του ΑΝΤ1 Κύπρου επισκέφτηκε τον αγαπημένο μας ερμηνευτή μέσα στο σπίτι του, μέσα σε έναν καταπράσινο παράδεισο, ο ίδιος άνοιξε την καρδιά του κ μίλησε για όλους κ για όλα.
«Είναι δώρο ζωής η δωρεάν του νεφρού που έκανε η αδελφή μου σε μένα όταν αντιμετώπισα πρόβλημα υγείας. Όμως με τρομάζει και η εμπορεία οργάνων που την θεωρώ εμετική Είναι τραγικό... Κάποιοι πουλάνε σπίτια για ένα μόσχευμα και στην τελική δεν τους το δίνουν μετά. Τα έζησα και είδα πολλά...», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μητροπάνος. Ενώ όταν η παρουσιάστρια τον ρώτησε αν ήταν αλήθεια ότι οι γιατροί του είχαν πει πως δεν υπήρχε σωτηρία με την υγεία του, ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, δήλωσε: «Ναι μου είχαν πει πως... Δεν ήθελα να κάνω κάθε μέρα αιμοκάθαρση και δεν ήθελα να ταλαιπωρήσω την γυναίκα και την οικογένεια μου. Τα παράτησα όλα κι εκείνη την στιγμή βρέθηκε ένα γιατρός ο Γιάννης Γιατράς και μου είπε να πάμε εξωτερικό. Θα δεις μου λέει που θα γίνεις μια χαρά. Όταν πήγαμε στο Παρίσι μου είπαν εκεί πως δεν είχα τόσο σοβαρό πρόβλημα... Γελάγαμε. Πάντα είχα την άποψη ότι έχουμε καλούς γιατρούς στην Ελλάδα όμως σύστημα δεν έχουμε καλό. Αν δεν ήμουν Μητροπάνος θα μου έκαναν στην Ελλάδα την εγχείρηση κι ας ρίσκαραν. Το σύστημα δυστυχώς δεν είναι σωστό στην Ελλάδα... Κοιτούν τα λεφτά παρά την υγεία.» και συνέχισε λέγοντας: «Παράτησα την ζωή μου όλη. Δεν έτρωγα δεν έπινα. Σήκωσα τα χέρια ψηλά. Είπα όσο πάω... Ο γιατρός αυτός με έκανε να συνέλθω. Τρία χρόνια ταλαιπωρήθηκα πολύ με την υγεία μου».

http://neakeratsiniou.blogspot.com/

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΚ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποστηρίζω πλήρως την ανάγκη δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα.
Όμως, το ακολουθούμενο μείγμα πολιτικής που εφαρμόζει η Σοσιαλιστική Κυβέρνηση, προσθέτει φόρους σε μια οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως αποδεικνύεται από όλα τα οικονομικά μεγέθη.
Απαιτούνται διαρθρωτικές δράσεις, για να διασφαλίσουμε την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και την αποπληρωμή των δανείων. Θα συζητήσω αυτά τα θέματα με τους συναδέλφους μου».


 Μετά πέρας των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Α. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.

Απίστευτη ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την αποκάλυψη νέας έρευνας του πανεπιστημίου Davis της Καλιφόρνιας για νοθευμένα ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα στην αγορά των Η.Π.Α, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα έρευνα σοκ προκαλεί σάλο στην Αμερική καθώς αποκαλύπτει για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ότι ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα κυκλοφορούν νοθευμένα στην αγορά της Αμερικής.
Συγκεκριμένα τα πέντε ιταλικά και ισπανικά ελαιόλαδα που εξετάστηκαν και είναι πρώτα σε πωλήσεις στην αγορά των Η.Π.Α., βρέθηκαν και τα πέντε να παραβιάζουν τουλάχιστον μια από τις ποιοτικές παραμέτρους της κατηγορίας "εξαιρετικό παρθένο", την ετικέτα του οποίου ψευδώς, όπως αποδείχτηκε, έφεραν στη συσκευασία τους.
Την ίδια στιγμή κι ενώ τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν προηγούμενη έρευνα για τα ελαιόλαδα των ανταγωνιστριών χωρών της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί παθητικά τις αποκαλύψεις.
Για δεύτερη φορά, μας προσφέρουν οι αμερικανοί μια απίστευτη ευκαιρία να προωθήσουμε το ελληνικό ελαιόλαδο στη μεγαλύτερη και καλύτερη αγορά του κόσμου, χωρίς όμως να γίνουν ανάλογες στοχευμένες ενέργειες από τα αρμόδια υπουργεία και φορείς της πατρίδας μας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εισαγωγές ελαιολάδου των Η.Π.Α. για το 2010 ανέρχονταν σε 272.086 τόνους συνολικής αξίας 910 εκ. $ με το μερίδιο της χώρας μας να βρίσκεται κοντά στο 6%.
Επειδή το "δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η νέα αυτή ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο και καλούμε την κυβέρνηση -καταθέσαμε σχετική ερώτηση στη Βουλή- να αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες άμεσα».

Ούτε αξιοκρατία, ούτε Δημοκρατία. Μόνο κομματοκρατία και υποδούλωση

Σε όλα τα κουραστικά ακούμε κατά καιρούς – περί αναμόρφωσης, επανίδρυσης, αξιοκρατίας, συμβόλαια με τον λαό και άλλα φληναφήματα – τελευταία έχει προκύψει και μια παρελθοντολαγνεία, που βεβαίως ουδεμία σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και την Ιστορία έχει.

Έχουν ξαφνικά γίνει όλοι ιστορικοί, μελετητές και - βασιζόμενοι στο γεγονός ότι έπλασαν έναν λαό που δεν μελετά την Ιστορία του - πετάει ο καθένας ό, τι του κατέβει στο κεφάλι.

Μπερδεύουν χρονολογίες με γεγονότα, την αποστασία με το βασιλικό πραξικόπημα και τα Ιουλιανά.

Κατά την συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ξέσπασε και καυγάς για το πότε αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα!

ΗΧΟΙ ΘΛΙΜΕΝΟΙ ΒΙΟΛΙΟΥ ΑΠΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ;

άποψη
 του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου
 
Δερβένι κορινθίας, πρωτεύουσα του πρώην Δήμου Ευρωστίνης : Αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου, της Εφορίας και του Υποκαταστήματος ΙΚΑ στην περιοχή του ! Βιώνει ήδη τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες απτη κατάργηση του Αστυνομικού του Σταθμού. Ζει ταποτελέσματα της κατεδάφισης του προνοιακού κράτους και των πενιχρών αγροτικών του εισοδημάτων. Δέχεται ταπανωτά κτυπήματα απτις περικοπές των κρατικών δαπανών και απτην αύξηση των φόρων. Βλέπει καθαρά τους μεν  άνεργους νέους μας να οδηγούνται μαζικά στα σύγχρονα ΑΟΥΣΒΙΤΣ, τους δε μεγαλοφοροφυγάδες να κείτονται ξαπλωμένοι αναπαυτικά στα ΓΚΑΖΟΝ της κοινωνικής αδικίας.

Ένας αναπόφευκτος κρύος, υγρός, Νοεμβριάτικος αέρας τους παγώνει το πρόσωπο. Δυνατή, καταρρακτώδης η βροχή που πέφτει στα κεφάλια τους. Αδιάκοπες, απανωτές οι μέρες τους, δίχως πρωινά και δίχως δύση.

www.steliosmarkellos.gr

Σοκαριστική αντικαπνιστική καμπάνια στις ΗΠΑ

Σοκαριστική αντικαπνιστική καμπάνια στις ΗΠΑ
Εικόνες με τη σορό ενός καπνιστή, έναν λαιμό που καπνίζει αλλά και μαύρους πνεύμονες, θα απεικονίζονται από τον Σεπτέμβρη του 2012 πάνω στα πακέτα τσιγάρων στις ΗΠΑ, στα πλαίσια της νέας αντικαπνιστικής καμπάνιας στη χώρα.

Μέχρι σήμερα, τα πακέτα φέρουν μόνο γραπτές προειδοποιήσεις για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει το κάπνισμα στην υγεία.
Η νέα καμπάνια κατά του καπνίσματος,  η οποία θα καλύπτει με σοκαριστικές φωτογραφίες και τις δυο όψεις των πακέτων, σκοπεύει στη μείωση του αριθμού των καπνιστών στις ΗΠΑ.
Ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, πεθαίνουν σχεδόν 1200 άτομα από τα προβλήματα υγείας που προκαλεί το κάπνισμα.
Εκτός των ΗΠΑ, κι άλλες χώρες, όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, η Βρετανία και ο Καναδάς ακολούθησαν την ίδια στρατηγική κατά του καπνίσματος.
Μάλιστα αναμένεται και η Αυστραλία, να νομιμοποιήσει τη δημοσιοποίηση τέτοιου είδους φωτογραφιών στα πακέτα με τσιγάρα.

 http://neakeratsiniou.blogspot.com