Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

«Φυλλορροεί» η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με ορατή την προοπτική για πρόωρες εκλογές...


«Ζορίζεται» η κυβέρνηση στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού νόμου. Δύο βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας το ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι θα το καταψηφίσουν, ενώ εάν από τις 155 ψήφους  των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δεν κατορθώσει η κυβέρνηση να λάβει τις 151, τότε οφείλει να στηριχθεί σε «δάνειες»  δυνάμεις άλλων κομμάτων, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.
Το κλίμα χειροτερεύει, η δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου, ότι δεν μπορούν να αποκλειστούν και πρόσθετα μέτρα πέραν των ανακοινωθέντων, κατά τη συζήτηση της δεύτερης ανάγνωσης του  Μεσοπρόθεσμου,  στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μια συζήτηση, που έκλεισε με την υπερψήφισή του  κατά πλειοψηφία από τους κυβερνητικούς βουλευτές, θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.
Αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου: Βέβαιος για την κρίση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα την πληρώσουν...


Εξασφαλίστηκε η 5η δόση
του Μνημονίου, εκτός από το νέο δάνειο 110 δισ. ευρώ( σύν το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών) ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, σε μια συνέντευξη τύπου εσωτερικής «κατανάλωσης» προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών του και των άλλων κομμάτων για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, καθώς , όπως δήλωσε, όλα εξαρτώνται από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.
Ο κ. Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η εθνική συμφωνία, αποτελεί προϋπόθεση για τις παραπάνω εξελίξεις, υπενθύμισε ότι σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο ούτε ο ίδιος επιθυμεί τα δυσβάσταχτα μέτρα που συνοδεύουν το νέο δάνειο, αλλά αλλιώς η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. «Αν χρεοκοπήσουμε, θα κλείσει την άλλη μέρα το ΕΣΥ και οι συντάξεις θα μειωθούν έως και 80%, δεν θα πληρωθούν οι μισθοί. Αν βουλιάξουμε, θα την πληρώσουν οι πιο αδύναμοι και οι μικρομεσαίοι», υπογράμμισε στον ίδιο δραματικό τόνο.
Ανέφερε πως ο ίδιος διαβεβαίωσε τους εταίρους  ότι όλοι στην Ελλάδα αναγνωρίζουν την κρισιμότητα της στιγμής και στο ερώτημα εάν θα ψηφιστεί ακόμη και από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας το Μεσοπρόθεσμο, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η ωριμότητα είναι που με κάνει να είμαι βέβαιος για την κρίση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας». Επανέλαβε δε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε να υπολογίσει το πολιτικό κόστος. «Έχουμε φτάσει σε ένα αποτέλεσμα καλό και ικανό, αλλά είμαστε στη μέση του δρόμου».
Επίσης, ο  πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την επιτάχυνση της χρηματοδότησης από όλα τα ταμεία της ΕΕ.
Για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς  το θέμα της συναίνεσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν θα σχολιάσει το τι πράττει το κάθε κόμμα, καθώς όλοι κρίνονται από τους πολίτες. «Θα δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συμμαχίες για να προχωρήσουμε μπροστά. Όσο μεγαλύτερη συναίνεση δείξουμε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πιθανότητα επιτυχίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι λογικό και οι εταίροι μας να θέλουν να δουν να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για το πρόγραμμα», υπογράμμισε.
Ερωτηθείς εάν έχει τη λαϊκή εντολή για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «η λαϊκή εντολή να μη χρεοκοπήσουμε, υπάρχει».
Για την ανάπτυξη και το φορολογικό σύστημα
Η αισιόδοξη νότα στην συνέντευξη του κ. Παπανδρέου, ήταν  ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, αλλά και στην ανάγκη ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, όπως είχε προαναγγείλει μία ημέρα πριν, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος. Ωστόσο, ερωτηθείς πώς σχολιάζει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών   ότι δεν αποκλείεται η λήψη και πρόσθετων μέτρων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «αν είμαστε συνεπείς, τότε δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, αντίθετα θα υπάρξει και ελάφρυνση».
«Μπορούμε πλέον να επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη της οικονομίας. Υπογράμμισα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι είμαστε συνεπείς στο νοικοκύρεμα της οικονομίας, αλλά πρέπει να στηριχτεί και η ανάκαμψη. Το νέο πρόγραμμα δανειοδότησης πρέπει να λάβει υπόψη την αναπτυξιακή πορεία της χώρας», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Για το φορολογικό σύστημα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά  «δεν έχουν γίνει αρκετά» και θα ενταθούν με στόχο ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα. Τόνισε μάλιστα, ότι «σε κάποιες αρχές φορολογικής λειτουργίας μπορούν να υπάρξουν συναινέσεις».
Σε αντιρρόπηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν, έστειλε το μήνυμα ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί έμφαση στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, αλλά και στην ανάγκη ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος.
Για τα δημοψηφίσματα  
Ερωτηθείς ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε τη θέση του για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν για σειρά ζητημάτων, επικαλούμενος τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, ο οποίος του είπε στη Σύνοδο Κορυφής ότι ετοιμάζει τρία δημοψηφίσματα εκ των οποίων το ένα, για τους μισθούς των δικαστικών.

eklogika.gr

Απάντηση Κλαδούχου στη καταγγελία των 8 πρώην δημοτικών σύμβουλων του Δημου Ευρωστίνης

O Δημαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος απάντησε  στην καταγγελία των πρώην δημοτικών συμβούλων του δήμου Ευρωστίνης σε επιστολή που είχαν στείλει και δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες (http://korinthiakoi-orizontes.blogspot.com/2011/06/blog-post_3063.html στις 8 Ιουνίου).
Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχος στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Στη "σέντρα" 83 άτομα και το ελληνικό ποδόσφαιρο - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους 68 κατηγορούμενους - Κίνδυνος υποβιβασμός των ομάδων

Η ΕΠΟ έθεσε σε διαθεσιμότητα τους 3 διαιτητές στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη ενώ απέλυσε και δύο υπαλλήλους της.

Ο λόγος για τους Δημήτρη Καλόπουλο, Θανάση Γιάχο και Χρήστο Σφήκα οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις ποινικές διώξεις.

Επίσης απολύθηκαν ο προϊστάμενος του τμήματος έκδοσης δελτίων της ΕΠΟ, Ανδρέας Καραγκιόζης, που εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστογραφίας και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε 83 άτομα μεταξύ των οποίων οι Μαρινάκης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, διαιτητές και προπονητές. Απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στους 68 κατηγορούμενους
- Κίνδυνος να μην διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα. Απειλούνται με υποβιβασμό οι εμπλεκόμενες ομάδες
- Αρνείται τις κατηγορίες για ντόπινγκ ο Μπουρούσης που υποβλήθηκε σε έλεγχο
- Βαγγέλης Μαρινάκης: Δεν μας αφορούν και δεν μας αγγίζουν όλα αυτά


Η εισαγγελία μετα από το σάλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες και απειλεί το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 83 κατηγορούμενων. Μεταξύ αυτών βρίσκονται άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τις τύχες του ποδοσφαίρου, πρόεδροι μεγάλων ομάδων, διεθνείς ποδοσφαιριστές και διαιτητές. Η Εισαγγελεία Πρωτοδικών έκανε γνωστό ότι απαγορεύτηκε στους 68 κατηγορούμενους η έξοδος από την χώρα...

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης ...Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 28/6/2011

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, στα παρακάτω θέματα :

Αθλητισμός για όλους...Αθλητισμός παντού...1η Πευκοδρομία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

1η Πευκοδρομία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, ο σύλλογος γονέων του 2ου γυμνασίου Ξυλοκάστρου διοργανώνει την «1η Πευκοδρομία Ξυλοκάστρου».
Στον πανέμορφο Πευκιά και ώρα 6.00 το απόγευμα καλούνται μικροί και μεγάλοι φίλοι της άθλησης και του φυσικού περιβάλλοντος ,να τρέξουν σε μια διαδρομή μέσα στον Πευκιά.
Οι κατηγορίες που θα λάβουν μέρος χωρίζονται σε :
Παίδων-ηλικίες έως 12 ετών
Εφήβων-ηλικίες έως 17 ετών
Πευκοδρόμων –ενήλικες που θα τρέξουν διπλή διαδρομή τον Πευκιά και
Βετεράνων – χαλαρή διάσχιση του Πευκιά.
Σύνθημα της διοργάνωσης: «Αθλητισμός για ΟΛΟΥΣ-αθλητισμός ΠΑΝΤΟΥ»

ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. - Διοργάνωση Eκδρομής στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ για τη «Μήδεια» του Ευριπίδη

mideia
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνεται εκδρομή στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Για το καλοκαίρι του 2011 έχει επιλεγεί η παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη. Τραγωδία του έρωτα και της εκδίκησης, η Μήδεια (431 π.Χ.) θίγει ταυτόχρονα πολύπλοκα ζητήματα μέσα από την αβυσσαλέα σύγκρουση των φύλων αλλά και των διαφορετικών πολιτισμών.

Σάββατο 23 Ιουλίου, 21:00 - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Τη διάσημη ηρωίδα ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση, πλαισιωμένη από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών.

· Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
· Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντύπας
· Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
· Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
· Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
· Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
· Μουσική: Αντώνης Κοντογεωργίου
· Φωνητικά: Μίρκα Γεμεντζάκη
· Φιλολογικός συνεργάτης: Γιάννης Λιγνάδης

Ερμηνεύουν:
Μήδεια: Αμαλία Μουτούση
Ιάσων: Χρήστος Λούλης
Τροφός: Μαρία Καλλιμάνη
Παιδαγωγός: Θέμης Πάνου
Κρέων: Άρης Λεμπεσόπουλος
Αιγαίας: Γιάννης Νταλιάνης
Άγγελος: Δημήτρης Ήμελλος
Κορυφαία: Μαρία Καλλιμάνη


Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα :

κ. Σοφία Καθάρειου, 2743 0 31228, 6983 795472 και 6942 983861.

Τιμές εισιτηρίων: 20€ (επάνω διάζωμα), 30€, 40€, 50€ (VIP)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα εισιτήρια προπληρώνονται διότι πρέπει έγκαιρα να αποδοθούν τα χρήματα στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για τον μήνα Ιούλιο

Κυριακή 3 Ιουλίου   9μ.μ.  - Θέατρο Βασ. ΓεωργιάδηςΤα χορευτικά τμήματα παιδιών & ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου μαζί με το χορευτικό του Πανταζοπούλιου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβενίου  παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα....
   
  Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 8 Ιουλίου   9μ.μ. -  Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Το “μικρό θέατρο” παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», σε σκηνοθεσία Φώτη Σπύρου.
        Είσοδος 10€

Κυριακή 10 Ιουλίου   9.30μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η “Ελληνική θεαμάτων” παρουσιάζει το έργο των Ρήγα & Αποστόλου «ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ».
                                                   Είσοδος : 18€ φοιτητικό  & 23€ ενηλίκων

Σάββατο 16 Ιουλίου   9.30μ.μ. -  Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
 «ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ»
 Μουσική θεατρική παράσταση    των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Εκτός από τη Μαρινέλλα πρωταγωνιστούν: Αντώνης Λουδάρος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Λάμπης Λιβιεράτος, Τζένη Μπότση.                                           Είσοδος : 18€ φοιτητικό  & 23€ ενηλίκων

Κυριακή & Δευτέρα 17 & 18  Ιουλίου 9.00μ.μ.  - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.                   Είσοδος ελεύθερη

Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ.  - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Οι “μαγικές σβούρες” παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη
                                   «ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ».                                                                                                                                                      Είσοδος 12€
Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ.  – Προαύλιο Γυμνασίου Δερβενίου
Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου με ζωντανή μουσική και έκθεση χειροποίητων κατασκευών   
Είσοδος ελεύθερη
Σάββατο 23 Ιουλίου   9.00μ.μ. -  Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η σχολή χορού της κ. Τζένης Κούτρη – Καββέτσου παρουσιάζει στην ετήσια χορευτική βραδιά τους μαθητές της και ομάδα επαγγελματιών χορευτών.                                                Είσοδος 6€

Κυριακή 24 Ιουλίου   9μ.μ.  - Μικρό θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου
Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
         Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα 25 Ιουλίου   9μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μάρας Χατζηαποστόλου. Συμμετέχει και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.                                         Είσοδος ελεύθερη                                                                                                                              
Τετάρτη 27 Ιουλίου   9.30μ.μ. -  Ανοιχτό Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Η θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σικυώνος “Σαν παραμύθι”, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΛΑΤΕΡΝΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ» του Αλέκου Σακελάριου.
Είσοδος 8€

Παρασκευή 29 Ιουλίου   9μ.μ.  - Πλατεία Αγ. Δημητρίου - Καμάρι
Βραδιά Μουσικής – Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Καμαρίου.                          
Είσοδος ελεύθερη
   
Σάββατο 30 Ιουλίου   9μ.μ.  - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Το Θέατρο «CORONET» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «CAVEMAN -
 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ»  με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
 Γενική Είσοδος : 20€
Σάββατο 30 Ιουλίου   9.30μ.μ.  – Πλατεία Δερβενίου
Εκδήλωση του συλλόγου «ΕΥ ΖΗΝ» με ζωντανή μουσική.
Είσοδος ελεύθερη
20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου – Πλατεία Δερβενίου
    Έκθεση βιβλίου        

Γιάννης Μιχελάκης...η Ν.Δ. πρωτοστατεί στις βασικές πολιτικές


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρόμαστε γιατί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα συμπεράσματα της Συνόδου του, υπογραμμίζει στόχους τους οποίους η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει εξαρχής και σταθερά.
Επιμένουμε στην ανάγκη στήριξης των βασικών στόχων του προγράμματος και των βασικών μέτρων πολιτικής. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η εξάλειψη του ελλείμματος και ο περιορισμός του χρέους.
Γι’ αυτό και η Ν.Δ. πρωτοστατεί στις βασικές πολιτικές, όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η πάταξη της κρατικής σπατάλης και οι διαρθρωτικές αλλαγές.
Δεν μπορούμε, όμως, να υποστηρίξουμε μια πολιτική που αποδεικνύεται λανθασμένη, βαθαίνει την ύφεση και ακυρώνει και αυτήν ακόμη την εξυγίανση. Δεν οδηγεί, δηλαδή, στην επίτευξη των στόχων.
Παλεύουμε για τη διόρθωση του λάθους, με προσήλωση στους βασικούς στόχους».

Ο Αντώνης Σαμαράς στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα παραβρεθεί στο ετήσιο αντάμωμα των Σαρακατσάνων, που θα πραγματοποιηθεί στο Περτούλι Τρικάλων, την Κυριακή 26 Ιουνίου, στις 10 π.μ.

Στις 09.15 ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με το Δήμαρχο Πύλης, κ. Κώστα Κουφοζάγο.

Γιάννης Ιωαννίδης...είναι οι εχθροί του Αθλητισμού : Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλος ο φίλαθλος κόσμος έχει σοκαριστεί από τις πρόσφατες αποκαλύψεις για εμπλοκή παραγόντων του ποδοσφαίρου σε σωρεία υποθέσεων στημένων παιχνιδιών, που δυστυχώς αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Θανάσης Νάκος...πλημμελή προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά τη συζήτηση στη Βουλή Επίκαιρης Επερώτησης, σχετικά με την πλημμελή προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με βάρκα την χρεοκοπία - Κάθε... ανασχηματισμός και χειρότερα

 
Το τέλος της ειδυλλιακής μεταβατικής περιόδου του ανασχηματισμού γράφτηκε χθες, με τον κ. Βενιζέλο να σερβίρει ξαναζεσταμένη - και μάλιστα σε σημείο... βρασμού - τη σούπα μέτρων που «καταδικάστηκαν» δια της αναδόμησης των πρώην τσάρου Γ. Παπακωνσταντίνου.

Έτσι, με ένα νέο γύρο εσωκομματικών αντιπαραθέσεων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έναν ακόμη γύρο αναμορφωμένων προς το χειρότερο μέτρων και με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επικυρώνει σήμερα όλες τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, αλλά και με δηλώσεις ξένων αξιωματούχων που αμφιβάλλουν για το νέο πακέτο διάσωσης, οδεύουμε ολοταχώς προς την επόμενη «καυτή» εβδομάδα με την μοιραία καταληκτική ημερομηνία της 30ής Ιουνίου.

Μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, αποδείχθηκε πως τόσο ο ανασχηματισμός, όσο και η αλλαγή φρουράς στο υπουργείο των Οικονομικών, έγιναν για λόγους πρόσκαιρης εκτόνωσης, εντυπωσιασμού και προπαγάνδας.

Μας τέλειωσαν οι γιάφκες και πιάσαμε τις «παράγκες»;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ώστε υπήρχαν στημένοι αγώνες; Ώστε παίζονταν παράνομα στοιχήματα; Ώστε όλοι αυτοί οι μεγαλοπαράγοντες που διαφεντεύουν ομάδες, οι οποίες με τη σειρά τους διαφεντεύουν ψήφους, δεν ήσαν οι υπεράνω πάσης υποψίας κύριοι των οποίων την φιλία και την επιρροή άξιζε να επιζητούν και να εκμεταλλεύονται ένα σωρό άλλοι ευυπόληπτοι του δημοσίου βίου μας;

Ήσαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης; Ήσαν πιστολάδες; Και η δράση τους ανάγεται μόλις στο 2008; Τότε αποφάσισαν οι άγγελοι να γίνουν διάβολοι;

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα, με την βοήθεια εξαρθρώσεων εγκληματικών οργανώσεων και συλλήψεων;

Και πώς άλλαξαν τα πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες;

Δεν πάει ούτε μια βδομάδα από τότε που διοχετεύθηκε η πληροφορία πως η έρευνα του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών (με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας» για δύο ύποπτα ματς του 2008), οδηγείτο σε αδιέξοδο ελλείψει στοιχείων.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ : ΜΕΣΣΙΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !


Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση έγινε την Παρασκευή το πρωί στο δημοτικό κατάστημα Κορίνθου.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μαζί με τον αντιπεριφερειάσρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Κορινθίων και τους συνεργάτες του για το σχέδιο ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Κορίνθου.
Μετά το τέλος της συνάντησης Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ενημέρωση αυτή αλλά και για την ουσία του σοβαρού αυτού έργου του δήμου Κορινθίων.
Απαντώντας σε ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη ο Πέτρος Τατούλης αφού τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και σε ολόκληρο το Νομό Κορινθίας αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια τόνισε με ιδιαίτερο νόημα:
“Μεσσίες πλέον δεν υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο. Η μόνη ελπίδα είναι οι πολίτες αυτού του τόπου και εμείς οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί του”.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!

Ανεξάρτητοι πολίτες και διανοούμενοι, ανεξάρτητα κινήματα μπορούν να δώσουν τη λύση, στο σημερινό ζοφερό πολιτικό σκηνικό.
Τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα αυτή τη στιγμή σε ελεύθερη πτώση. Έχουν χάσει τη εμπιστοσύνη του λαού, και το μεγάλο λαϊκό Κίνημα  που έχει ως αφετηρία τις «πλατείες» της χώρας δείχνει  προς ανεξάρτητους πολίτες και κινήματα. 
Αυτό καταδεικνύει μεγάλη έρευνα της VPRC που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
Σε ερώτηση: «Πόσο πιθανό θεωρείτε στις επόμενες εκλογές ένα συνδυασμό από ανεξάρτητους πολίτες και διανοούμενους (Μίκης Θεοδωράκης, Σοφία Σακοράφα, Νότης Μαριάς κ.λ.π.)» οι ερωτώμενοι απάντησαν σε ποσοστό 53% «πιθανό».
Ωστόσο είναι εντυπωσιακό όπως βλέπουμε σε ένα επόμενο πίνακα
 η αποστροφή τους προς υπάρχοντα κόμματα:
«Πόσο πιθανό θα ήταν  να ψηφίζατε τον παραπάνω συνδυασμό (από ανεξάρτητους πολίτες και διανοούμενους) αν συμμετείχαν επίσης ομάδες και  κόμματα της αριστεράς όπως ΚΚΕ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λ.π.». Το ποσοστό στην περίπτωση αυτή είναι 30% δηλαδή μειώνεται σχεδόν κατά το ήμισυ.
Για το Γραφείο Τύπου
Ιωάννα Κολοβού
23-6-2011






Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Πηγή:http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=1071