Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κι απόψε στην πλατεία Ξυλοκάστρου...

 



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ & ΤΟΥ ΔΝΤ

Κούγιας - Σταθάκης σε εκπομπή οργανωμένων του Παναιγιαλείου Μίλησαν για την Παναχαϊκή αλλά και τους Αιγιώτες

Μια... έκπληξη περίμενε χθες τους οπαδούς του Παναιγιαλείου, καθώς την ραδιοφωνική εκπομπή του "PGS Fans Radio", που πρόκειται για μια καθαρά, οπαδική εκπομπή των οργανωμένων οπαδών της Αιγιώτικης ομάδας και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, τον πρόεδρο της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια, καθώς επίσης τον πρώην "μελανόλευκο" πρόεδρο του ΠΓΣ και πλέον γενικό αρχηγό της Παναχαϊκής, Πέτρο Σταθάκη!

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Ανακοίνωσε Τόγια! Ο πρόεδρος της ομάδας, Σωτήρης Μαυρονάσιος, συμφώνησε με τον κόουτς

 
Ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ανακοίνωσε την πρόσληψη του Γιώργου Τόγια

"Είμαι θιασώτης των Κορίνθιων τεχνικών και αυτό έχει αποδειχθεί με την επιλογή του Νίκου Κουρμπανά αλλά και τη συμφωνία που είχα κάνει με τον Παναγιώτη Τζαναβάρα. Ο κ. Τζαναβάρας προέβαλλε την τελευταία στιγμή αντιρρήσεις και μου ζήτησε λίγο χρόνο για να απαντήσει αλλά εγώ δεν μπορούσα να περιμένω.

Έτσι, στράφηκα στη λύση του Γιώργου Τόγια που είναι ό,τι καλύτερο γιατί έχει μεγάλη διαδρομή στην Κόρινθο, τον Ολυμπιακό και επιτυχημένη πορεία τα τελευταία χρόνια στον Πανηλειακό. Συμφωνήσαμε με μια κουβέντα, σε χρόνο ρεκόρ και από τη Δευτέρα θα έρθει για να πιάσει δουλειά"

Παράλληλα ο ισχυρός άντρας της ομάδας μίλησε και για το θέμα των αδειοδοτήσεων: "Πιστεύουμε ότι η ομάδα θα μείνει στη Γ' Εθνική και έχουμε όλο το νομικό επιτελείο για να το πετύχουμε".

Νεκρός 57χρονος ναυτικός στην Ιτέα

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το μεσημέρι, ένας 57χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος, του πλοίου «ARION» σημαίας Πορτογαλίας.

Το πλοίο όπως αναφέρει το thebest.gr είχε καταπλεύσει από το πρωί στην Ιτέα και ο 57χρονος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν μέσα σε φαρμακείο, επί της παραλιακής οδού.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο στελέχη του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ο 57χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο τοπικό Κέντρο Υγείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ρίου για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομίας.

''Επίσκεψη'' στο σπίτι του Παπουτσή

Πρέπει να τιμωρήσουμε το θράσος του πρώτου μεταδικτατορικού προέδρου της ΕΦΕΕ, που τόλμησε να γίνει αιμοσταγής Υπουργός Δημόσιας Τάξης .Ειδοποιήστε τους φίλους σας, πάρτε μαζί σας πανώ , ντουντούκες, ελληνικές σημαίες και πάμε όλοι μαζί να πούμε στην γειτονιά του πόσο άχρηστος και πόσο φασίστας είναι ο γείτονάς τους.
Σας περιμένω
Δημήτρης Κολλάτος

Πέμπτη, 7 Ιουλίου στις 6:30
Προσυγκέντρωση :Χολαργός , εκκλησία Αγ. Φανερωμένης
Κλειούς 56 (σπίτι Παπουτσή)
Εδώ το event του Facebook

http://kontiloforos.blogspot.com/2011/07/blog-post_1687.html

Κυβέρνηση και Ευρωπαίοι περιφρόνησαν τον ελληνικό λαό. Και την πληρώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

 
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΗΣ
Δεν κρατήθηκαν καν τα προσχήματα. Η εκ μέρους των Ευρωπαίων ακύρωση της συνάντησης του Eurogroup και η αντικατάστασή της, για την τιμή των όπλων, από μια τηλεδιάσκεψη – ξεπέταγμα, το απόγευμα του Σαββάτου, αποδεικνύει πως η επείγουσα σύνοδος είχε σκηνοθετηθεί και προαναγγελθεί για να καμφθούν οι αντιστάσεις των βουλευτών, που ψήφισαν τελικά το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο.

Εντάξει η Ύβρις. Με τη Νέμεσι τι θα γίνει;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δεν ήμασταν για τρίτη μέρα δακρυσμένοι από τα ληγμένα του πρώην Προέδρου της ΕΦΕΕ, θα μπορούσαμε να πούμε με βεβαιότητα πως έχουμε πραγματικά συγκινηθεί από την χθεσινή απόφαση της Βουλής για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Επιτέλους! Έγινε Κάθαρση. Αποδίδεται Δικαιοσύνη. Παραπέμπεται κάποιος. Θα λάμψει η αλήθεια. Το Κοινοβούλιο έπραξε το χρέος του – μια μέρα αφού είχε πράξει το πατριωτικό του καθήκον να ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, δυο μέρες μετά την τέλεση του άλλου πατριωτικού του καθήκοντος να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έναν χρόνο μετά το άλλο πατριωτικό καθήκον της υπογραφής του Μνημονίου και του σχετικού νόμου από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τώρα – τι ωραία! Τι καλά! – είναι συνομιλητής του Ρέντσο Πιάνο και ασχολείται με το χρηματιστήριο ρύπων!

Οι αλλαγές του σχεδίου νόμου για τα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς



Όλες τις αλλαγές που περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου για τα Πανεπιστήμια και με το οποίο αλλάζουν τα πάντα ως προς την ιδιότητα του φοιτητή, το πρόγραμμα σπουδών, τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας , τις σχέσεις του διδακτικού προσωπικού, αλλά και το πανεπιστημιακό άσυλο, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας,  Άννα Διαμαντοπούλου. Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Bουλή. Κομβικό σημείο των αλλαγών είναι ότι διατηρείται η δημόσια χρηματοδότηση, αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων και ενισχύεται το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, με μεταφορά αρμοδιοτήτων από το υπουργείο στα Ιδρύματα, με ταυτόχρονη τη λειτουργία θεσμών λογοδοσίας και ελέγχου.
Πριν από τη συζήτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να διορθώσουμε παθογένειες δεκαετιών στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσθέτοντας ότι πρέπει «να φτιάξουμε ανταγωνιστικά, ποιοτικά και διεθνοποιημένα Πανεπιστήμια». Αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο και στον Εφαρμοστικό μίλησε για δύσκολη μάχη «που δώσαμε και κερδίσαμε ενωμένοι» για να προσθέσει ότι «έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολες και κρίσιμες μάχες ακόμα» γι΄ αυτό και «δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο».
Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, αναπτύσσοντας τα χαρακτηριστικά του νέου πανεπιστημίου, ανέφερε ότι «η πρόταση που καταθέτουμε είναι προϊόν διαβούλευσης τόσο με τους εμπλεκόμενους φορείς όσο και με την κοινωνία, από την εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν στην Αντιπολίτευση και με πνεύμα συναίνεσης συμμετείχε με ουσιαστικές προτάσεις στο διάλογο για την παιδεία. Είναι σχεδόν καθολική η παραδοχή ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη μεγάλων αλλαγών και τομών σε ένα σύστημα που δεν αξιοποιεί πλήρως τις τεράστιες δυνατότητες του».

   Ακολουθούν οι αλλαγές που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου και τα στοιχεία για την κατάσταση των πανεπιστημίων σήμερα:    

«Χαράτσι» 300 ευρώ στα δελτία παροχής, χάνουν άλλα 425 ευρώ οι δημόσιοι υπάλληλοι



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει


Λένε και ξελένε στο υπουργείο οικονομικών, κύκλοι του οποίου δήλωναν την Τετάρτη πως θα κατατεθεί τροπολογία για τα μπλοκάκια στον εφαρμοστικό νόμο, ώστε όσοι αμείβονται με δελτία παροχής αλλά έχουν σύμβασης εξαρτημένης εργασίας να γλιτώσουν το ετήσιο τέλος επιτηδεύματος. Τελικά όμως, η ιστορία έμεινε απλά στα λόγια και ο νόμος ψηφίστηκε ως έχει!
Έτσι, «χαράτσι» 300 ευρώ θα πληρώσουν από φέτος όσοι εργάζονται ως «μισθωτοί» σε έναν εργοδότη με σύμβαση έργου αορίστου ή ορισμένου χρόνου αλλά αμείβονται με μπλοκάκι, οι συμβασιούχοι του Δημοσίου που πληρώνονται με τον ίδιο τρόπο, καθώς και όσοι έχουν σε αδράνεια το δελτίο παροχής υπηρεσιών τους.
Το ίδιο ισχύει για όσους έχουν «διπλή» ιδιότητα, δηλαδή εργάζονται σε μια επιχείρηση ως μισθωτοί αλλά διατηρούν και μπλοκ παροχής υπηρεσιών και γενικά όλοι όσοι αποκτούν εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά έχουν αρχίσει τη δραστηριότητά τους εδώ και πάνω από 5 χρόνια.

Χάνουν άλλα 425 ευρώ οι δημόσιοι υπάλληλοι
Εν τω μεταξύ, περεταίρω απώλειες στο εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων 425 ευρώ τον χρόνο ή 35,46 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο, θα επιφέρει η αναστολή χορήγησης της μισθολογικής ωρίμανσης που περιλαμβάνεται στον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.Η αναστολή της ωρίμανσης θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και μέχρι τη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου, ώστε να περιληφθεί στο σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του καλοκαιριού.
Έτσι, το προσωπικό του δημοσίου θα χάσει περίπου 425 ευρώ τον χρόνο κατά μέσο όρο από την επιβολή του μέτρου. Μεγαλύτερο πρόβλημα θα έχουν οι ένστολοι (Στρατός και Αστυνομία), για τους οποίους η καταβολή της ωρίμανσης συνδυάζεται με την απόδοση βαθμού. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες στους 150.000 ένστολους θα είναι μεγαλύτερες από το 3% μηνιαίως επί των βασικών αποδοχών.
Μέχρι σήμερα, η ωρίμανση χορηγούνταν στους δημοσίους υπαλλήλους κάθε 2 χρόνια με «αυτόματη» διαδικασία. Τα ποσά της ωρίμανσης ενσωματώνονταν στον βασικό μισθό και οι υπάλληλοι περνούσαν ανά διετία στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.
Τώρα, σύμφωνα με το «Έθνος», η κυβέρνηση επεξεργάζεται σενάρια τα οποία προβλέπουν την αναστολή απόδοσης των ποσών ωρίμανσης από 4-5 έτη.
Εάν ισχύσει το σενάριο για τα τέσσερα χρόνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα χάσουν 1.600 ευρώ κατά μέσο όρο για το σύνολο της χρονικής περιόδου, ενώ το ποσό θα ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ εάν επιλεγεί το σενάριο να αποδίδονται οι ωριμάνσεις κάθε πέντε χρόνια.
Το Ενιαίο Μισθολόγιο αναμένεται να μειώσει τον αριθμό των μισθολογικών κλιμακίων με την επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης των ωριμάνσεων στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Τα 18 μισθολογικά κλιμάκια που ισχύουν σήμερα αναμένεται να περιοριστούν σε 8-10, ανάλογα με την περιοδικότητα που θα χορηγούνται οι αυξήσεις, εάν τελικά προκριθούν τα 4 ή τα 5 χρόνια.
Υπολογίζεται ότι, με την ενσωμάτωση του μέτρου στις διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου, οι δημόσιοι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα χάσουν 28 ευρώ τον μήνα (λαμβάνουν 57 ευρώ μηνιαίως) και οι συνάδελφοί τους που ανήκουν στην εκπαιδευτική κατηγορία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα απολέσουν 32 ευρώ τον μήνα (λαμβάνουν σήμερα 64 ευρώ μηνιαίως).
Οι υπάλληλοι τεχνολογικής εκπαίδευσης θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται κατά 45 ευρώ τον μήνα (λαμβάνουν 90 ευρώ) και οι υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης κατά 50 ευρώ μηνιαίως (λαμβάνουν 100 ευρώ τον μήνα).
Κατά την ομιλία του για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, προανήγγειλε ότι το Ενιαίο Μισθολόγιο θα θεσμοθετήσει τη σύνδεση μισθού και παραγωγικότητας, κάνοντας λόγο για καθολικές διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
Η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται σχέδιο στο οποίο προβλέπεται η συμμετοχή σε γραπτό διαγωνισμό αλλά και η προσωπική συνέντευξη των υπαλλήλων, που θα πραγματοποιείται μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να αξιολογηθούν αντικειμενικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είτε για την κατάληψη θέσης προϊσταμένου είτε για την απόδοση των ποσών ωρίμανσης.
Εάν ένας υπάλληλος αξιολογηθεί αρνητικά, όσον αφορά τις γνώσεις που διαθέτει στο αντικείμενο που απασχολείται, τότε δεν θα λαμβάνει το ποσό ωρίμανσης που προβλέπεται για το κλιμάκιό του και θα παραμένει «στάσιμος» μισθολογικά και βαθμολογικά.

eklogika.gr

Τι αλλάζει με το άνοιγμα των επαγγελμάτων για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μηχανικούς και ορκωτούς λογιστές


«Ανοίγουν» από αύριο (Σάββατο 2 Ιουλίου), περίπου 400 κλειστά ως τώρα επαγγέλματα. Σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, αλλά και τις διαβεβαιώσεις του γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτη, δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση των όσων προβλέπονται στην ελληνική και κοινοτική νομοθεσία περί της απελευθέρωσης υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, καταργούνται οι «αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» ως προς τον αριθμό των προσώπων που μπορούν να εξασκούν ένα επάγγελμα, οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι ρυθμίσεις για την επιβολή υποχρεωτικών κατώτατων ή ανώτατων τιμών ή αμοιβών και η απαίτηση χορήγησης προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση επαγγέλματος. 
Η γενική ρύθμιση αφορά όλα τα επαγγέλματα (400), εκτός από αυτά που αναφέρονται στο μνημόνιο, δηλαδή στα επαγγέλματα του δικηγόρου, του μηχανικού/αρχιτέκτονα, του συμβολαιογράφου και του ορκωτού ελεγκτή.

Καταδικαστική ψήφος ΠΑΣΟΚ για Τσοχατζόπουλο- Παραπέμπεται

Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή, παρουσία και του κ. Τσοχατζόπουλου, αποφασίστηκε η παραπομπή του στο δικαστικό συμβούλιο, με 216 ψήφους υπέρ, 9 κατά και 7 παρών και 4 λευκών, επί 242 ψηφισάντων. Η υπόθεση όμως δεν τελείωσε. Τώρα ανοίγει. Μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί για το αν έχουν ή όχι παραγραφεί τα αδικήματα, με τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός Άμυνας, εάν θα υπάρξει διαχωρισμός τους και εάν θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να εκδοθεί η τελική απόφαση.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραπέμπεται για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και φυσική αυτουργία σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Με επιστολή της βουλής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητείται να αποσταλεί κατάλογος ανώτατων δικαστικών του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας και του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκ των οποίων η Βουλή θα επιλέξει το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο που θα εκδικάσει την υπόθεση, με βάση τα στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης και το προηγηθέν πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Αθώος δήλωσε για άλλη μία φορά από το βήμα της Βουλής ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υποστηρίζοντας ότι η αλήθεια είναι η «ασπίδα» του, η οποία θα αποκαλύψει τη σκευωρία που στήθηκε εναντίον του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε απόλυτη συνεργασία με τη ΝΔ, αναφερόμενος στο ομόφωνο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής. Εμφανίστηκε πλέον αποφασισμένος να έρθει σε πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση και το κόμμα, δηλώνοντας: «Αυτό δεν είναι το κόμμα μου που με παραπέμπει. Αυτό δεν είναι το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας, αρνήθηκε τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει, επικρίνοντας όχι μόνο την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και το γερμανικό πόρισμα, στο οποίο κατά τη γνώμη του, δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας. Άφησε αιχμές και για άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν, κατονομάζοντας τους, οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ και δεν κλήθηκαν να καταθέσουν.
Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα
Κατά την προηγηθείσα της ψηφοφορίας, συζήτηση στη Βουλή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τάχθηκαν σύσσωμα υπέρ της άσκησης δίωξης κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, σημειώνοντας στο σύνολό τους ότι η κοινωνία ζητά την απονομή δικαιοσύνης και για τα μεγάλα σκάνδαλα, αλλά δεν βλέπει κανένα αποτέλεσμα, μέχρι σήμερα.
Διαφορετική στάση κράτησε ο ΛΑΟΣ εμμένοντας στη διαφωνία του για την άσκηση δίωξης εκ μέρους της βουλής και την παραπομπή του κ. Τσοχατζόπουλου στην τακτική δικαιοσύνη και στη συνέχεια αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Οι εισηγητές των κομμάτων κατήγγειλαν επίσης την κυβέρνηση για χειρισμούς που συρρίκνωσαν την έκταση της έρευνας που προδιέγραψε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα και περιόρισαν το κατηγορητήριο μόνο στο πρόσωπο του πρώην υπουργού Άμυνας.
Τα κόμματα της Αριστεράς, μίλησαν για διαχρονικό σκάνδαλο δύο κυβερνητικών κομμάτων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Ο εισηγητής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αντέκρουσε τα επιχειρήματα που έχουν διατυπωθεί περί παραγραφής της υπόθεσης ή περί συνταγματικής ασυλίας του, σημειώνοντας πως ο κ. Τσοχατζόπουλος προέβη σε αδικήματα που έγιναν «επ' ευκαιρία των καθηκόντων του, αλλά όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Εξέφρασε την εκτίμηση της ΝΔ ότι ο ΣΔΟΕ καθυστέρησε στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην υπουργού και αναφέρθηκε στα προσκόμματα εκ μέρους της Εισαγγελίας στη λειτουργία της Επιτροπής (με ανωμοτί κλήση όλων των μαρτύρων, δίνοντάς τους άλλοθι άρνησης κατάθεσης ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής). Χαρακτήρισε δε «ντροπή για την Επιτροπή» να μην διαθέτει τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ, παρ' ότι το ζήτησε δέκα φορές.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος,  επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Τον αποκάλεσε «αρχιερέα της διαπλοκής», διότι ήταν γνώστης της υπόθεσης, όπως αποδεικνύεται από τις επιστολές που είχε λάβει από την γαλλική εταιρεία DCNS και τις προσφυγές των υπολοίπων ενδιαφερομένων. Παρατήρησε πως «εδώ ανοίγει ο δρόμος του χρήματος: κατά διαβολική σύμπτωση οι συγκεκριμένοι μεσάζοντες και εταιρείες βρίσκονται και στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ οι λογαριασμοί τους είναι και στη Siemens». «Αν αυτοί που διακομματικά πλούτισαν δεν οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο, τότε τα βόλια του ελληνικού λαού θα μας πάρουν όλους», ανέφερε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εισηγητής του KKE, Αντώνης Σκυλλάκος εστίασε στην αποφυγή της διερεύνησης του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους του Άκη Τσοχατζόπουλου, καταλογίζοντας ευθύνες «για ευνόητους λόγους» και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, γιατί «το μεγάλο πρόβλημα είναι και το τι έκαναν οι επόμενοι υπουργοί και με την εφαρμογή των συμβάσεων και με τα αντισταθμιστικά». «Η υπόθεση των υποβρυχίων είναι ένα από τα συμπτώματα της σκανδαλώδους πολιτικής που εφαρμόστηκε επί χρόνια από την αμυντική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, που και τα δυο συρρικνώθηκαν και οδηγήθηκαν στην ιδιωτικοποίηση» υπογράμμισε.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ξεπουλήθηκαν σε κόστος μιας «μέσης πολυκατοικίας», τα υποβρύχια προπληρώθηκαν πριν παραληφθούν με την υποχρέωση κολοσσιαίων αγορών, τα αντισταθμιστικά μέχρι σήμερα παραμένουν ανενεργά και το πολιτικό σκάνδαλο συνεχίζεται ενώ οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι.
Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,  Θοδωρής Δρίτσας συμφώνησε ότι «η πρόταση και το πόρισμα χωλαίνει, κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο την διαχειρίστηκε η κυβερνητική πλειοψηφία, με την ανοχή και συνηγορία της Νέας Δημοκρατίας». Προσέθεσε ότι στο πόρισμα «κατά παράβαση της εισαγγελικής παραγγελίας δεν ελέγχονται συνολικές ευθύνες» και σημείωσε: «Η μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να συμβεί στις αποφάσεις μιας συντεταγμένης Πολιτείας, που έχει ως επίκεντρο το χρέος, είναι ότι η Βουλή στη μεγάλη της πλειοψηφία αρνείται να ασκήσει διαδικασίες συστηματικού ελέγχου για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος».
Από πλευράς του ΛΑΟΣ, Θανάσης Πλεύρης διευκρίνισε πως το κόμμα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην συνέχεια της συνεδρίασης, παραμένοντας στην αρχική του απόφαση αποχώρησης και από τις εργασίες της Επιτροπής. Υποστήριξε ότι σύμφωνα με τη νομολογία, με την οποία εξετάζεται η υπόθεση, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπως και αυτό της παθητικής δωροδοκίας, δεν έχει σχέση με τα καθήκοντα του υπουργού, και ως εκ τούτου η Βουλή στερείται αρμοδιότητας να ασκήσει δίωξη. Προσέθεσε ότι δεν εξετάστηκε η πρόταση του εισαγγελέα, που αφορούσε τον Άκη Τσοχατζόπουλο, τα λοιπά μέλη του ΚΥΣΕΑ και τους επόμενους υπουργούς και υφυπουργούς.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκρινε πως «η ποινική δίωξη κινήθηκε από αναρμόδιο και σύντομα θα χλευάζουν τη Βουλή όχι μόνον οι δικαστές, αλλά κι εκείνοι που θα τα μάθουν. Και δικαίως διαμαρτύρονται οι απ' έξω, καθώς αυτά που κάνουμε είναι φύλο συκής». Προσέθεσε ωστόσο ότι θα ψηφίσει «υπέρ της παραπομπής, μονάχα για ένα λόγο: επειδή ξέρω πώς θα ερμηνευτεί μια αρνητική μου ψήφος από τους κακόβουλους. Αυτοαναιρούμαι φοβούμενος τον λαϊκισμό» .

eklogika.gr

Γιάννης Μιχελάκης...η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει αμετανόητος να συκοφαντεί τη χώρα στους ξένους ηγέτες.
Μιλώντας στη Συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ότι παρέλαβε ‘’χάος’’ από την προηγούμενη κυβέρνηση, τη διακυβέρνηση της οποίας χαρακτήρισε «ύβρη».
«Ύβρις» είναι η απαράδεκτη τακτική του κ. Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να διασύρει και να εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Έλληνες και τη χώρα στο εξωτερικό.
Θυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή, μιλούσε για ‘’Οικονομία στην εντατική’’, για ‘’διεφθαρμένη χώρα’’ και “Τιτανικό”. Έκανε μυστικές επαφές με τον κ. Στρος- Καν για προσφυγή της χώρας στο Δ.Ν.Τ. και αρνήθηκε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μέχρι να φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.
Ο κ. Παπανδρέου, με την τακτική του, πληγώνει τους Έλληνες πολίτες, την ώρα που δίνουν την πιο μεγάλη μάχη και κάνουν αιματηρές θυσίες.
Βάζει την πολιτική του επιβίωση και εικόνα πάνω από το εθνικό συμφέρον.
Όσο για τη λέξη «χάος» που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανδρέου, μήπως εννοεί:
-Τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα τα προηγούμενα 24ωρα;
-Τον οικονομικό μαρασμό και την κοινωνική αποσάθρωση;
-Τα spreads, που -επί των ημερών του- ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ;
-Τα λουκέτα σε ολόκληρη τη χώρα και τους χιλιάδες ανέργους;
-Την αδυσώπητη και άδικη φοροαφαίμαξη σε βάρος των ίδιων και των ίδιων πολιτών;

Τελικά, τα ίδια τα γεγονότα καταμαρτυρούν πόσο λίγη είναι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου…»


 Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Επίσης o κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας χθες στη Βουλή, είπε ότι αν το νέο Μνημόνιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει. Ενώ, αν είναι στην ίδια λάθος κατεύθυνση με το σημερινό, θα το καταψηφίσει, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που προτίθεται να θέσει ως όριο η κυβέρνηση.
Την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση επιχείρησε, χθες, να διαστρεβλώσει ο κ. Βενιζέλος. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι.
Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων.

  • Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών στη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία, ξεχνάει -προφανώς πάλι σκόπιμα- ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει, εδώ και καιρό, από τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Τέλος, σε ό,τι αφορά την έκκλησή του για ‘’συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα’’, ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική.
;ishsκ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας χθες στη Βουλή, είπε ότι αν το νέο Μνημόνιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ν.Δ. θα το ψηφίσει. Ενώ, αν είναι στην ίδια λάθος κατεύθυνση με το σημερινό, θα το καταψηφίσει, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που προτίθεται να θέσει ως όριο η κυβέρνηση.
Την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση επιχείρησε, χθες, να διαστρεβλώσει ο κ. Βενιζέλος. Και όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για το πολιτικό του ατόπημα, αλλά προχώρησε σε νέο, χειρότερο του πρώτου. Ισχυριζόμενος προκλητικά ότι δήθεν υπάρχουν διπλές αναγνώσεις στη θέση του κ. Σαμαρά και ότι χρειαζόταν διευκρινιστική δήλωση, ώστε να καταλάβει αυτό που είχαν καταλάβει όλοι οι άλλοι.
Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος, αν και συνταγματολόγος, στην ανακοίνωσή του δεν βρήκε λέξη να πει για το αν η πλειοψηφία μπορεί να καθορίζει κάθε φορά, σύμφωνα με τις σκοπιμότητες και τους εκβιασμούς της, τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση των νόμων.

  • Σε ό,τι αφορά τις αναφορές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών στη στελέχωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων και τη δήθεν έκκλησή του προς τη Νέα Δημοκρατία, ξεχνάει -προφανώς πάλι σκόπιμα- ότι η πρόταση αυτή έχει γίνει, εδώ και καιρό, από τον κ. Αντώνη Σαμαρά στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

  • Τέλος, σε ό,τι αφορά την έκκλησή του για ‘’συμμετοχή σε Επιτροπή για το φορολογικό σύστημα’’, ας μην λησμονεί ότι τα φορολογικά δεν αποτελούν στεγανή πολιτική, αλλά βρίσκονται σε αλληλεξάρτηση με τη γενικότερη οικονομική πολιτική.

Σαν αντίδοτο στην εθνική κατάθλιψη


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Σαν αντίδοτο στην εθνική κατάθλιψη, στις καταστροφές της πλατείας και στη πνιγηρή ατμόσφαιρα των καπνογόνων και των δακρυγόνων, ήλθε να γεμίσει αισιοδοξία και δύναμη, η παρουσίαση της αρχιτεκτονικής μελέτης του Renzo Piano, για τη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και την ανάπλαση τού Φαληρικού όρμου, που χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Πρόκειται για σημαντικό σταθμό σ΄ ένα έργο πολιτισμού που δρομολόγησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Πολιτισμού, τον σημερινό Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.
Χαιρετίζουμε από καρδιάς την άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της ποιότητας, του πολιτισμού και της προσφοράς!
Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν για το αντίθετο, αυτή την Ελλάδα αξίζουμε...»

Πολιτικός ο χαρακτήρας του σώματος των Περιφερειαρχών που από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνουν το ΕΣΠΑ



Το πολιτικό χαρακτήρα του σώματος των Περιφερειαρχών που από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνουν τη διαχείριση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και υπηρεσιών που αφορούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΠΑΣΟΚ...απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, όλοι, απαιτείται να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα.
Πρώτιστο μέλημα όλων οφείλει να είναι η προάσπιση της Δημοκρατίας και η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού.
Αυτή η αναγκαία για τη χώρα συνθήκη, αφορά ιδιαιτέρως τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ευρώπη, έχουν πληρώσει ακριβά, ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν, βίαιες ενέργειες που εκδηλώθηκαν δήθεν στο όνομα των λαών.
Εμπρηστικές ανακοινώσεις, με τις οποίες χαρακτηρίζεται ο Πρωθυπουργός «αρχιστράτηγος των εχθρών», η καταστροφή γραφείων Οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, ο προπηλακισμός βουλευτών, όπως και ο αποκλεισμός των σπιτιών τους, είναι ενέργειες ακραίες, απαράδεκτες, καλλιεργούν κλίμα βίας και δεν μπορεί παρά να είναι απολύτως καταδικαστέες από όλους τους δημοκράτες πολίτες.
Δημοκρατία και βία είναι έννοιες ασύμβατες.
Κάθε άλλη ερμηνεία επιχειρεί απλώς να δικαιολογήσει σκοπιμότητες που δεν υπηρετούν τη Δημοκρατία, τους πολίτες, το δημόσιο συμφέρον.
Γι’ αυτό, καταδικάζουμε με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πράξεις βίας ή απειλής χρήσης βίας, από όπου κι αν προέρχονται, εναντίον όποιου και αν στρέφονται.
Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από το αν στεκόμαστε στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν, ιδιαιτέρως αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα ώρες.

Μόλις 3,2 δις ε η συμμετοχή των γερμανικών τραπεζών. Θα μας σώσουν για τα cds, όχι για το Μεσοπρόθεσμο!



Το Μνημόνιο (το οποίο ΔΕΝ διάβασαν οι βουλευτές) υπεγράφη χωρίς καν να έλθει στη Βουλή – ελέω τροπολογίας Παπακωνσταντίνου, την οποία ψήφισαν οι βουλευτές αποδεχόμενοι οι δανειακές συμβάσεις να υπογράφονται από τον υπουργό και απλώς να πηγαίνουν στη Βουλή για… ενημέρωση και συζήτηση.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συζητήθηκε χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά συζήτηση (κάτι νταηλίκια και μερικές ατάκες ακούσαμε) και ψηφίστηκε, επειδή δεν εφαρμόστηκε το πρώτο Μνημόνιο, καθώς ο σχεδιασμός του αποδείχθηκε, όπως ομολογεί τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου, λανθασμένος.

Βασικός επίσης λόγος για τον οποίο απρόθυμα ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο ήταν, όπως όλοι ομολόγησαν, η απειλή της αιφνίδιας χρεοκοπίας.

Ο εφαρμοστικός νόμος δεν συζητήθηκε καθόλου, διότι στο μεταξύ είχε φροντίσει από την προηγουμένη ημέρα η κυβέρνηση να συμβούν τα απίστευτης αγριότητας επεισόδια στην Αθήνα και να κάνει την εμφάνισή του το παρακράτος που όλοι ξορκίζουν.

Οπότε, τη χθεσινή κοινοβουλευτική ημέρα μονοπώλησαν, όπως ήταν φυσικό, οι συζητήσεις για τις συμπλοκές και το γνωστό παράδοξο επεισόδιο, όπως αποτυπώθηκε στο επιτυχημένο βίντεο του Άλτερ.

Μήπως βλέπουμε διαφορετικά βίντεο; Μήπως θα ξοδέψουμε την πέμπτη δόση σε… ληγμένα;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή έρχονται δύσκολες ώρες. Επειδή έχουμε μπει σε ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο. Επειδή τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου θα προκαλέσουν μεγαλύτερη αγανάκτηση στην ελληνική κοινωνία. Επειδή και διαδηλώσεις θα οργανώνονται και συλλαλητήρια και απεργίες. Επειδή οι Αγανακτισμένοι θα συνεχίσουν να κατεβαίνουν στην Πλατεία. Και, κυρίως, επειδή πολύ σύντομα θα έλθει η ώρα της έκτης δόσης και πάλι κάτι θα ζητήσουν οι δανειστές μας – οπότε και πάλι κάτι θα ξαναζητήσει η κυβέρνηση από την Βουλή να ψηφίσει...

Επειδή όλα αυτά θα συμβούν, την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να φορτωθεί άλλο ένα δάνειο (για να τα φέρει κουτσά στραβά πέρα μέχρι το 2013 οπότε θα υπάρξουν τα αναγκαία «εργαλεία» για να μας πάνε, όπως άλλωστε το ξεκαθαρίζουν, στην ελεγχόμενη χρεοκοπία), καλό είναι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης – τα περί προστασίας του πολίτη  αφορούν πλέον μόνο στους «συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ» - να αλλάξει τακτική.