Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτει ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α., που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση  και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.


Την Παρασκευή στο γραφείο Μπεγλίτη η σύσκεψη για την ΕΒΟ Αιγίου

Την Παρασκευή τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, θα γίνει η σύσκεψη για το μέλλον της ΕΒΟ Αιγίου και την τύχη των εργαζομένων. Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι στο γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, παρουσία και εκπροσώπων των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Αιγίου.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Αιγίου Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Νίκος Κόκλας κ.α.
Να σημειωθεί ότι στις 25 Μαρτίου, λίγη ώρα μετά την παρέλαση στην Πάτρα, ο Πάνος Μπεγλίτης είχε επισκεφθεί την ΕΒΟ Αιγίου, με την ιδιότητα του αναπληρωτή Υπουργού τότε.

Πάτρα:"Αφίσες "ενοχής" για τους Αχαιούς βουλευτές

«Κρίθηκαν ένοχοι» αναγράφουν οι αφίσες που κυκλοφόρησαν και στην Πάτρα και σχολιάζουν τη στάση των βουλευτών του νομού στην ψήφιση για το μεσοπρόθεσμο. Ήδη οι αφίσες αυτές αναρτήθηκαν στο λεωφορείο των Αγανακτισμένων στην Πλατεία Γεωργίου και αναμένεται να διανεμηθούν στους πολίτες στη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης που διοργανώνεται στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Δ. Ρέππας: Μπορεί να προκύψουν απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας. Όπως δήλωσε, μπορεί να προκύψουν απολύσεις μόνο εάν κάποιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, που προσφέρει ο εφαρμοστικός νόμος, όπως είναι οι μετατάξεις στον δημόσιο τομέα, η εργασία μερικής απασχόλησης, η απορρόφηση σε θέσεις ορισμένου χρόνου και τα προγράμματα εθελούσιας εξόδου.
Ο κ. Ρέππας, τόνισε επίσης ότι το ενιαίο μισθολόγιο για το δημόσιο προβλέπει τη σύνδεση της μισθολογικής με τη βαθμολογική εξέλιξη, που προκύπτει από την αξιολόγηση των υπαλλήλων και όχι βάσει κάποιων τυπικών προϋποθέσεων. Πρόσθεσε πως το νέο μισθολόγιο για το δημόσιο αναμένεται να κατατεθεί πιθανόν εντός του επόμενου μήνα.
Επιπλέον, στο μισθολόγιο θα περιλαμβάνεται ρύθμιση, με την οποία οι υπάλληλοι του δημοσίου θα λογίζονται ως κρατικοί και όχι υπάλληλοι του κάθε υπουργείου. Αυτή η ρύθμιση θα διευκόλυνε την κινητικότητα των υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται ανάγκες προσωπικού.

ΝΔ: Μείωση βασικής σύνταξης ΟΓΑ και κατώτατων συντάξεων!

Να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, ζητά η ΝΔ, επικαλούμενη δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α και η μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθεροτυπία», ανέφερε:

«Σήμερα η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αποκαλύπτει ότι στην έκθεση του επικαιροποιημένου Μνημονίου, στη σελίδα 165, προβλέπεται ρητά η μείωση της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α., που σήμερα ανέρχεται στα 360 ευρώ το μήνα. Επίσης, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση και των κατώτατων συντάξεων των υπόλοιπων ταμείων μαζί με την θέσπιση αυστηρότερων κριτηρίων δικαιούχων με βάση τη θέση της μόνιμης κατοικίας.
Όμως, στο τελικό κείμενο του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου (στο μέτρο 8.8) που ψηφίστηκε πριν από μια εβδομάδα από τη Βουλή, υπάρχει απλά η πρόβλεψη για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών του ΟΓΑ και άλλων συνταξιοδοτικών ταμείων, καθώς και για αυστηροποίηση των κριτηρίων δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Σας υπενθυμίζω, ότι τη Δευτέρα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αποκάλυπτε ότι στη σελίδα 114 του επικαιροποιημένου Μνημονίου, υπάρχει σαφής αναφορά για απολύσεις μετά την ολοκλήρωση του ενός έτους εφεδρείας, λέξη που απουσιάζει από το Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και από τον εφαρμοστικό νόμο. Και τότε η ανακοίνωση του Υπουργού δεν απαντούσε επί της ουσίας.
Ύστερα και από αυτή τη νέα αποκάλυψη, ο κ. Βενιζέλος, αντί να υπεκφεύγει με αοριστολογίες, θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις στη Βουλή για το θέμα αυτό που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα της επικαιροποιημένης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
  • Introduction of individual social security numbers and a cap on total pensions paid to a single pensioner;

  • Expansion of means testing of pensioners' social solidarity benefit to include all types of income and wealth (EKAS);

  • Reduction in lump-sum pensions for civil servants, starting in 2011;
  • Extend freeze of main and supplementary pensions to 2015;
  • Reduction in the core pension of OGA and in the lower pension thresholds of other SSFs, and tightening of beneficiary criteria based on location of permanent residence.
3. Closing non essential public entities and other miscellaneous legislation
  • Closure and downsizing of 40+11, and merger of 25 already identified general government entities;

  • Reduce penalties to allow the registration of boats currently registered as commercial boats (for tax avoidance) as privately owned boats, provided VAT and other taxes are paid;

  • Revaluate fines on unauthorized buildings and settlement of planning Infringements».

Συνάντηση Σαμαρα - Διαμαντοπούλου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε, σήμερα, στα γραφεία του κόμματος, την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου και συνεργάτες της, μετά από το αίτημά της να τον ενημερώσει για το σχέδιο νόμου –πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνάντηση, παρευρέθησαν ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Παιδείας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο αναπληρωτής υπεύθυνος, βουλευτής Καρδίτσας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Ν. Δ. κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Μετά τη συνάντηση, ο  Τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Κατά τη συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, επαναλάβαμε την πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι στα μείζονα και τα σημαντικά, όπως τα θέματα της Παιδείας, πρέπει να υπάρχει σύνθεση ιδεών και απόψεων, έτσι ώστε να υπάρχει συναίνεση για να μπορούμε να εκπονήσουμε στρατηγική μακροπρόθεσμη, που να μην αλλάζει ούτε από Κυβέρνηση σε Κυβέρνηση ούτε από Υπουργό σε Υπουργό.

Μας κάνει, όμως, εντύπωση το γεγονός ότι παρ’ όλο που είχαμε καταλήξει ομοφώνως σε κάποια πορίσματα, στον εθνικό διάλογο που κάναμε για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, και αφορούσαν και στον τρόπο εισαγωγής των παιδιών στα Πανεπιστήμια, εντούτοις, μετά από δύο χρόνια, αντί να συνεχίσουμε  από κει που είχαμε μείνει πριν από τις εκλογές, αρχίζουμε να μιλάμε μόνο για τα Πανεπιστήμια, χωρίς να εφαρμόζουμε τα αποτελέσματα του εθνικού διαλόγου που αφορούσαν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.



Θεωρούμε πάρα πολύ λογικό το αίτημα της Ακαδημαϊκής Κοινότητας -αυτό το μήνα,  τον Ιούλιο, και τον Αύγουστο λειτουργούν τα πάντα λίγο πιο υποτονικά- να τους δοθεί ο χρόνος προκειμένου να εκτιμήσουν σωστά το Σχέδιο Νόμου, έτσι ώστε από Σεπτέμβρη να μπορούν να καταθέσουν συγκεκριμένες απόψεις και θέσεις. Ένα από τα βασικά ζητήματα που θέσαμε  είναι να δοθεί  χρόνος τόσο στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα όσο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  ώστε να συνυπολογίσει τα θέματα, τα οποία θέσαμε κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Όπως :

·        Ζητήματα, που έχουν να κάνουν κυρίως με τον τρόπο διοίκησης των Πανεπιστημίων, αφού αυτά τα οποία προτείνονται με το Σχέδιο Νόμου καταστρατηγούν - κατά τη δική μας εκτίμηση - τη διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία των Πανεπιστημίων, όπως κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.

·        Ζητήματα που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, με δίπολα που, πολλές φορές, δημιουργούν σύγχυση αρμοδιοτήτων.

·        Ζητήματα σχετικά με τα τρία έτη σπουδών, με δεδομένο ότι  στην Ευρώπη σήμερα επανεξετάζεται το όλο ζήτημα  που αφορά στους τετραετείς κύκλους σπουδών, όπως ήδη ισχύει στην Ελλάδα.

·        Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα συγγράμματα.

·        Και, κυρίως, ζητήματα σχετικά με την κατάργηση του θεσμού των λεκτόρων , που εμείς πιστεύουμε, ότι προσφέρει αρκετά σημαντικά στα Πανεπιστήμια.



Θεωρούμε ότι η κα Υπουργός, θα εξετάσει και θα συνυπολογίσει  όλα αυτά τα ζητήματα και θέλουμε να πιστεύουμε, ότι, καλή τη πίστη, τον Σεπτέμβρη - αν κάνει αποδεκτό το αίτημα να δώσει το χρόνο- θα θέσει ένα καινούργιο Σχέδιο Νόμου, που όλα αυτά θα τα έχει συνυπολογίσει και θα τα έχει συνεκτιμήσει έτσι ώστε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν ενωμένοι σε μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για την Παιδεία και στο χώρο των Πανεπιστημίων».     

ΧΟΡΟΣ ΠΟΛΙΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΙΝΟΥ ΦΕΝΕΟΥ

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=130ff54dd46cadf8&attid=0.1&disp=safe&zfe=windows-1253&zw


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011.

Επιδείνωση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς , με πρωταγωνιστές την Κεντρική Διοίκηση

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H   έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔ) για το 2010 που, με έκδηλη αμηχανία,  παρέλαβε σήμερα ο Πρωθυπουργός,   καταδεικνύει,  με τον πιο πειστικό τρόπο,   την Επιδείνωση των φαινομένων κακοδιοίκησης και διαφθοράς , με πρωταγωνιστές  την Κεντρική  Διοίκηση και την  Τοπική  Αυτοδιοίκηση .

Ο σχεδόν κατά 50%, σε σχέση με πέρσι αυξημένος αριθμός  υποθέσεων, που χειρίσθηκαν ο ΓΕΔ  και τα Σώματα Επιθεώρησης και Ελέγχου προέρχονται, σε μεγάλο βαθμό  - όπως αναφέρεται στην έκθεση -  από ολοένα και αυξανόμενες καταγγελίες πολιτών,  κυρίως για  θέματα  οικονομικής διαχείρισης,  πολεοδομίας   και υπηρεσιών Υγείας.

Είναι  μια ακόμη  ζοφερή  εικόνα για τα  αποτελέσματα  των υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων  της κυβέρνησης,   όπως  εκείνης του « Καλλικράτη»,  της   αβελτηρίας  της να αντιμετωπίσει  φαινόμενα  που  τροφοδοτούν τη διαφθορά,  όπως η μείωση της γραφειοκρατίας,  αλλά και της ανικανότητάς της να επέμβει εποικοδομητικά και με οργανωμένο τρόπο, στην ανάπτυξη του  ανθρώπινου δυναμικού, για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του διοικητικού μηχανισμού».

Κώστας Τζαβάρας και Κώστας Καραγκούνης πραγματοποίησαν επίσκεψη, στο Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, συνεχίζοντας τις επαφές τους με την ηγεσία της Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν επίσκεψη, σήμερα Τετάρτη  6 Ιουλίου 2011 στο Γραφείο του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου,  προκειμένου να πληροφορηθούν από την πλέον αρμόδια πηγή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξήχθη ο Πρόεδρος με λεπτομερή και εμπεριστατωμένο τρόπο αναφέρθηκε στα ζητήματα του προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΣτΕ λόγω της αποχώρησης δέκα τριών δικαστών που συμπλήρωσαν το όριο συνταξιοδότησής τους που σε συνδυασμό με την πληθώρα των υποθέσεων που εκκρεμούν στο ΣτΕ για την εκδίκασή τους, δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία  του Δικαστηρίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στα κενά του διοικητικού προσωπικού και εν συνεχεία αντηλλάγησαν γνώμες και απόψεις για το σπουδαίο ρόλο του Ανωτάτου αυτού Δικαστηρίου, τόσο στον έλεγχο της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, όσο και στον έλεγχο της συνταγματικότητας των νόμων. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος και στα θέματα που ενδεχομένως θα έπρεπε να συμπεριλάβει, ώστε να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να επαναλάβουν παρόμοιες συναντήσεις  με στόχο την αμοιβαία ανταλλαγή απόψεων για τη δίκαιη, έγκαιρη και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης.

Κύριε Μπεγλίτη...


Ο ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτης είπε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του για τις πλατείες και τους αγανακτισμένους (τα υπογραμμισμένα δικά μου):

"...Άλλο αυτό και άλλο αυτό που βλέπουμε και στις πλατείες, της Κορίνθου, την πλατεία Συντάγματος, στις πλατείες όλης της Ελλάδας. Τι είναι αυτή η κοινωνική σύνδεση; Έχουμε καθίσει να το δούμε; Γνωριζόμαστε όλοι στις επαρχίες. Πρέπει να δούμε από πού έρχεται ο καθένας, από πού “κρατάει η σκούφια του”, ποια ήταν η διαδρομή του μέχρι σήμερα; Εννοώ η πολιτική, η οικονομική και η κοινωνική, έναν προς έναν.
Βεβαίως υπάρχουν άνθρωποι ιδεολόγοι, που αντιπαρατίθενται με την Κυβέρνηση και καλά κάνουν. Υπάρχουν ακόμη και μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται. Είμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, με δύσκολα μέτρα, με επώδυνες πολιτικές αποφάσεις. Άλλο αυτό για το οποίο πρέπει να μιλήσουμε και άλλο ένας χώρος μέσα στον οποίο “τσαλαβουτάνε” πολλοί περίεργοι, να το πω έτσι, που δεν έχουν ξεκάθαρους στόχους."

Με αφορμή αυτή τη συνέντευξη θέλω να πω στον κύριο υπουργό ότι ο κόσμος έχει διαφορετικές αγωνίες απ΄ αυτόν. Η αγωνία του κόσμου, δεν αφορά σε πιθανούς "τσαλαβουτηχτές" της αγανάκτησης.

Η αγωνία εκατομμυρίων πολιτών αφορά σε αυτούς που θα τσαλαβουτήξουν κάθε δημόσιο ή δημοτικό περιουσιακό στοιχείο ερήμην τους, χάρη στο νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών.
Η αγωνία των Ξυλοκαστριτών για παράδειγμα, αφορά σε αυτούς που θα έρθουν να τσαλαβουτήξουν τον Πευκιά, τη Ζήρεια και τις παραλίες μας, μιας και με το νόμο που ψήφισε αυτός και μερικές χούφτες βουλευτών, δεν μας ανήκουν πια και δεν έχουμε κανέναν λόγο για την τύχη τους (νομίζουν).
Η αγωνία των πολιτών αφορά στον αν θα έχουν δουλειά και αν θα μπορέσουν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους.
Η αγωνία μας, αφορά στο πώς θα κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά και θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας.

Το τσαλαβούτηγμα είναι μεγάλο θέμα κύριε υπουργέ. Ας μην το ανοίξουμε και μιλήσουμε για αυτούς που τσαλαβουτούσαν ψήφους στις πλατείες τόσα χρόνια, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Ξέρετε, π.χ. οι γνωστοί - άγνωστοι μαέστροι τσαλαβουτηχτές, που κορόιδεψαν τόσο κόσμο στις εκλογές του 2009 και υφάρπαξαν την ψήφο τους. Πάντως, σας λέω να μην ανησυχείτε. Εμάς στις πλατείες δεν θα μας κοροϊδέψει κανένας τσαλαβουτηχτής. Για άλλα ανησυχούμε εμείς και γι' αυτά θέλουμε να μας μιλήσετε όποτε και αν μπορέσετε.

Όσον αφορά σε όσα είπατε για να δικαιολογήσετε την αστυνομική βία στο Σύνταγμα (http://www.sfedona.gr/2011/07/04/μπεγλιτησ-για-αγανακτισμενουσ-αλλο/), δεν απαντώ γιατί στη "δημοκρατία" που ζούμε σήμερα και με γνωστή την άποψή σας για το blogging, μπορεί να πάω φυλακή και δεν με παίρνει, γιατί πρέπει να δουλεύω για να ζω την οικογένειά μου. Όσο ψηφίζατε στη Βουλή εσείς το Μεσοπρόθεσμο, ήμουν απ' έξω και έβλεπα με τα μάτια μου ποιούς χτυπούσαν και πώς οι αστυνομικοί. Αφήστε το, δεν πείθετε...

Με "τιμή",

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ ΑΝΤ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα δεχτεί, την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 13:30, την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε να τον ενημερώσει για το σχέδιο νόμου –πλαισίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για το ίδιο θέμα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στις 12:30, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα ενημερώσουν οι Πρυτάνεις, μετά από αίτημά τους.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Λεωφόρος Συγγρού 340).


Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας

Φίλοι μοτοσυκλετιστές, σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ την Τετάρτη 6 Ιουλίου  στις 19:30στο χώρο στάθμευσης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ)  στο Φάληρο να ενώσουμετις φωνές και τις κόρνες μας!
Μετά τα γεγονότα στις 28 και 29 Ιουνίου η αγανάκτηση αρχίζει και μεταμορφώνεται σε αποφασιστικότητα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να  συμμετάσχουμε όλοι, για να περάσουμε από τιςγειτονιές τις Αθήνας και να  αφυπνήσουμε τους συμπολίτες μας
Να μη λείψει κανείς, ο αγώνας συνεχίζεται!
Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας
Βρείτε μας στο facebook:
http://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμένοι-Μοτοσυκλετιστές-Ελλάδας/222119101151395

Μαργαρίτης Τζίμας...Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό 5.803.398 ευρώ.

Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης που η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις και επιβάλλει άγρια φορολογία στους πολίτες, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν καταλαβαίνουν τίποτε.

Τα κυβερνητικά αεροσκάφη για ένα χρόνο μόλις, που μεταφέρουν υπουργούς στο εσωτερικό και εξωτερικό κοστίζουν στον Ελληνικό λαό 5.803.398 ευρώ.

Αυτό προκύπτει από απάντηση σε ερώτησή μου και αφορά το χρονικό διάστημα Μάρτιο του 2010 μέχρι Απρίλιο του 2011.

Χιλιάδες ευρώ πληρώνει ο λαός και μάλιστα για μετακινήσεις σε πόλεις που γίνονται 3 και 4 πτήσεις κάθε μέρα από αεροπορικές εταιρείες.

Αξίζουν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:


Α/Α
ΑΝΑΧΩΡ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
VIP
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΚΟΣΤΟΣ

1
7/4/2010
8/4/2010
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΑΝΥΕΘΑ
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ
ΑΓΚΥΡΑ
28.088ΕΥΡΏ

2
25/4/2010
26/4/2010
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΕΘΑ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥ
47.749

3
3/6/2010
3/6/2010
ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙΤΗ
ΛΟΥΞΕΜΒ
47.047

4
22/6/2010
23/6/2010
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΕΘΑ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ
ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ
82.859

5
10/9/10
11/9/10
ΥΠΕΞ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
62.495

6
13/9/10
13/9/10
ΥΠΕΞ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
49.154

7
22/9/10
23/9/10
ΥΠ.ΟΙΚΟΝ
ΒΕΡΟΛ-ΦΡΑΝΚ
54.771

8
5/11/10
5/11/10
ΥΠ.ΠΡ.ΠΟΛΙΤΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡ
12.639

9
22/2/11
23/2/11
ΥΠ.ΕΠΙΚΡ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ-DOXA
84.966

10
10/3/11
11/3/11
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΕΘΑ
ΒΡΥΞΕΛ
59.687

11
23/2/11
24/2/11
ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ
ΡΩΜΗ-ΒΡΥΞ
51.962

12
23/4/10
25/4/10
ΥΠ.ΟΙΚ
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
145.738

13
1/4/10
1/4/10
ΥΠ.ΠΡΟΣΤ.ΠΟΛΙ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
43.536

14
1/6/10
2/6/10
ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
ΑΝΥΕΘΑ
ΣΕΡΑΓΕΒΟ
47.700

15
23/9/10
23/9/10
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
ΥΕΘΑ
ΒΡΥΞΕΛ
56.176

16
17/11/10
17/11/10
ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞ
ΠΑΡΙΣΙ
47.047

17
13/12/10
14/12/10
ΥΠΕΞ
ΒΡΥΞΕΛ
49.174




Αν είναι δυνατόν για μονοήμερη μετακίνηση υπουργού στο ΠΑΡΙΣΙ να πληρώνουμε περίπου 50.000 ευρώ όταν το ακριβότερο εισιτήριο κοστίζει 500 ευρώ.

Αυτό είναι πρόκληση για ένα λαό που δοκιμάζεται τόσο σκληρά. Όταν μια κυβέρνηση καλεί το λαό σε αβάσταχτες θυσίες και την ίδια στιγμή επιδίδεται σε προκλητική σπατάλη, τότε κάτι δεν πάει καλά».