Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ελλειμμα ηγεσίας

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ καθυστέρηση αρχίζουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν όλοι στην Ευρώπη ότι το πρόβλημα του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό, δεν είναι πορτογαλικό ή ιρλανδικό, ούτε της Ισπανίας ή της Ιταλίας που μπαίνουν κι αυτές, με τη σειρά τους, στο κάδρο των χωρών που πιέζονται από τις αγορές και απειλούνται από την οικονομική κρίση. Είναι σαφές ότι το πρόβλημα είναι συνολικό και ως τέτοιο επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί στη βάση ενός σχεδίου στήριξης των χωρών της Ε.Ε., καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η χρεοκοπία ενός κράτους της ευρωζώνης να λειτουργήσει ως ντόμινο, συμπαρασύροντας ολόκληρη την Ευρώπη.
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, φοβούμενοι για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις της αναβλητικότητάς τους, αρχίζουν να συζητούν λύσεις για την προστασία των χωρών, όπως είναι η έκδοση ευρωομολόγου, η κυβέρνηση Παπανδρέου επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική που έχουν επιβάλει από κοινού με την Τρόικα. Είναι πραγματικά ακατανόητο πώς δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα στην κυβέρνηση ότι, παρά τις αιματηρές θυσίες στις οποίες υποβάλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά και το στραγγαλισμό των επιχειρήσεων, ο στόχος της μείωσης του ελλείμματος όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται, αλλά, αντιθέτως, το έλλειμμα αυξάνεται. Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σοκάρουν. Αποδεικνύεται ότι η μείωση των εισοδημάτων, η δυσβάσταχτη φορολογία για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και η έλλειψη οποιασδήποτε αναπτυξιακής προοπτικής μπορεί να καταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια και να καθηλώνουν την οικονομία στην ύφεση, αλλά δεν οδηγούν και σε ανάκαμψη της οικονομίας. Οπως δείχνει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, παρά τα άδικα και επώδυνα μέτρα, η χώρα βρίσκεται σε πορεία πλήρους δημοσιονομικού εκτροχιασμού και εμφανίζονται κάθε τόσο και νέες μαύρες τρύπες, με συνέπεια την εκτίναξη του ελλείμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΟΧΙ στην κατάργηση του δικαιώματος επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης απαιτουν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων

Μετά από αίτημα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο οποίο αναφέρεται ότι:                                         
"Με μια αιφνιδιαστική και ακατανόητη απόφαση, η υφυπουργός Παιδείας καταργεί το δικαίωμα επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές των δημοτικών και γυμνασίων.
Αυτή η απόφαση υποβαθμίζει τη διδασκαλία της ξένης γλώσσας για τους μαθητές στην υποχρεωτική εκπαίδευση παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας. Στερεί τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής και υποχρεώνει τους μαθητές είτε να αλλάξουν σχολείο είτε να αλλάξουν επιλογή είτε ν' απαλλαγούν από το μάθημα!!!
Η αδήριτη ανάγκη καλλιέργειας των ξένων γλωσσών αντί να αναβαθμίζεται με στόχο ο μαθητής τελειώνοντας το Γ/σιο να λαμβάνει πιστοποιητικό γνώσης 2 ξένων γλωσσών, όπως άλλωστε έχει δηλωθεί ότι στοχεύει το υπουργείο παιδείας, υπονομεύει την παραπάνω θέση και οδηγεί στην πλήρη διάλυση των ξενόγλωσσων σπουδών στο δημοτικό και το γυμνάσιο. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων προωθήθηκαν τάχα με το επιχείρημα της δυνατότητας διδασκαλίας επιλογής ξένων γλωσσών, το οποίο τώρα καταργείται!
Πέρα από την ουσία του ζητήματος αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε :
1)    Ουσιαστική κατάργηση της χωροταξικής κατανομής των σχολείων.
2)Μετακίνηση μαθητών από δήμο σε δήμο προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημα της επιλογής τους.
3)    Αναγκαστική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος στην Ε΄ δημοτικού για πολλά παιδιά.
4)    Πολλά προβλήματα, καθώς κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των μαθητών αν ισχύσει η απαλλαγή των μαθητών από την 2η ξένη γλώσσα και αυτοί παραμένουν στο προαύλιο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
5)Αδόκιμο χαρακτηρισμό των σχολείων σε γαλλόφωνα, γερμανόφωνα(επιστροφή στο 1970)
6)Αλλαγή του πληθυσμού των μαθητών ανά σχολική μονάδα που θα επιφέρει στεγαστικά προβλήματα και δημιουργία πολυπληθών τμημάτων.
7)    Πρόβλημα ένταξης του μαθητή στο τμήμα, καθώς άλλη γλώσσα θα έχει διδαχτεί στο δημοτικό και άλλη θα κληθεί να παρακολουθήσει ενδεχόμενα στο Γ/σιο.
8)    Κατάργηση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας ως επιλογής σε όλο το νομό Κορινθίας.
9)Κόστος για τους γονείς που επιφορτίζονται τη μεταφορά στο σχολείο των μαθητών.
10)    Ανισότητα σε σχέση με τα ιδιωτικά σχολεία, όπου οι μαθητές θα επιλέγουν και θα διδάσκονται τις γλώσσες που επιθυμούν. 
11)    Υποβάθμιση της ποιότητας της διδασκαλίας του μαθήματος με την αναγκαστική διακοπή της 2ης ξένης γλώσσας μέσω της απαλλαγής, αφού ο μαθητής υποχρεούται να παραμείνει μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας χωρίς αντικείμενο, αδιαφορώντας για το μάθημα, πλήττοντας και με άμεση συνέπεια να δημιουργεί προβλήματα με τη συμπεριφορά του.
12)    Δημιουργία σχολείων γλωσσικού καταναγκασμού και ενίσχυση της παραπαιδείας, αφού οι μαθητές θα καταφεύγουν στα φροντιστήρια για να μάθουν την ξένη γλώσσα που επιθυμούν, επιβαρύνοντας οικονομικά τις οικογένειές τους και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.
13)    Ανασφάλεια και αβεβαιότητα χιλιάδων ξενόγλωσσων εκπαιδευτικών καθώς θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα και μάλιστα σε με περίοδο που πολύς λόγος γίνεται για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να φανεί συνεπές στις εξαγγελίες του για ουσιαστική αναβάθμιση της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης αφού δεν δημιουργείται επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό (ύπαρξη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με οργανικές θέσεις) και:
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να ανακληθεί άμεσα η υπουργική απόφαση."


Το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28.6.2011 , ομόφωνα ,εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:΄΄Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στηρίζει τη διεκδίκηση των συλλόγων γονέων των Δημοτικών και Γυμνασίων Ξυλοκάστρου και ζητά από το Υπουργείο Παιδείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης η οποία καταργεί το δικαίωμα επιλογής και παράλληλης διδασκαλίας της 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων.
Οι μονομερείς αποφάσεις, χωρίς να αφήνουν κανένα περιθώριο για κάποια μεταβατική περίοδο, μόνο την εκπαίδευση των μαθητών και την εκπαιδευτική διαδικασία δεν ωφελούν
΄΄.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Σε απολογία η Κόρινθος

Η Πειθαρχική επιτροπή της Football League-Football League 2, κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη (13/7) το ΤΑΠ Κόρινθος και τον πρόεδρο του, Σωτήρη Μαυρονάσιο, με την κατηγορία της πλαστογραφίας και της δυσφήμισης του αθλήματος.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια αρχή για το συγκεκριμένο θέμα, αναφέρονται τα εξής:
«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία την Τετάρτη 13-7-2011 και ώρα 12:00,τις παρακάτω ΠΑΕ/ΤΑΠ και φυσικά πρόσωπα:
Το ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και τον Σ. ΜΑΥΡΝΑΣΙΟ (Πρόεδρος), για τα πειθαρχικά παραπτώματα
α. της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση που φέρεται να διαπράχθηκε από αυτούς στην Αθήνα κατά το μήνα Ιανουάριο 2011 και
β. της δυσφημίσεως του ποδοσφαίρου κατ' εξακολούθηση που φέρεται να τελέστηκε στην Κόρινθο και σε άλλους τόπους όπου η τελευταία από αυτούς κατά το χρονικό διάστημα από 21-2-2011 μέχρι λήξεως και διανυθείσης αγωνιστικής περιόδου όπως τα πειθαρχικά παραπτώματα προκύπτουν από την κοινοποιηθείσα με την υπ' αριθμ. 667/2011 απόφαση της Επιτροπής Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ και την υπ' αριθμ. 39/2011 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Εφέσεων της ΕΠΟ.
Επί παραβάσει των άρθρων 1,2,3,4,5,6, 20 και 26 του Π.Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 6 παρ. 2γ του παραρτήματος α του Κανονισμού Ιδιότητας και Μετεγγραφών της ΕΠΟ και 18, 34 του ΚΑΠ».

Στο μεταξύ, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τον προπονητή κ. Γ. Τόγια η Διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον γυμναστή κ. Γ Καρυώτη . ο οποίος θα είναι άμεσος συνεργάτης του κ. Τόγια και παράλληλα θα είναι επικεφαλής και υπεύθυνος των ακαδημιών του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006.
Επίσης συστήθηκε επιτροπή μεταγραφών που την αποτελούν ο πρόεδρος κ. Μαυρονάσιος Σ, ο ταμίας κ. Πιέτρης Χ. και οι προπονητές κ. Τόγιας και κ. Καρυώτης. Στο προσεχές συμβούλιο θα ανακοινωθούν τα άτομα που θα πλαισιώνουν το προπονητικό τιμ, σε επίπεδο της καλύτερης λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος».

Τέλος σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κορίνθου.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου του Ισθμού επιθυμεί να απαρτιστεί η ομάδα από γηγενείς ποδοσφαιριστές.
Άλλωστε κάτι τέτοιο φάνηκε και από την επιλογή του Κορίνθιου Γιώργου Τόγια στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Έτσι, στο ίδιο «μοτίβο» αναμένεται να κινηθούν και οι μεταγραφικές επιλογές της Κορίνθου, ανεξαρτήτως από τις τυχόν κυρώσεις που πιθανότατα να υποστεί ο σύλλογος από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, αναφορικά με την εμπλοκή του στο θέμα με τις πλάστες ενημερότητες.

Νέες διώξεις για τα "στημένα"-Εμπλέκουν και την Παναχαϊκή

Νέο «κύμα» διώξεων για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος νέων προσώπων αλλά και ήδη κατηγορουμένων, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να καλείται πλέον να αντικρούσει ακόμη μια σοβαρή κατηγορία, όχι τόσο για τη βαρύτητά της όσο για την ηθική της απαξία. Όπως αναφέρει το newsbomb ήδη τα νέα στοιχεία διαβιβάστηκαν στον 9ο τακτικό ανακριτή Γ. Κασίμη, ενώ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών εξεδόθη διάταξη δημοσιοποίησης των παλαιών και νέων ονομάτων των κατηγορουμένων.
Η νέα δίωξη διαχωρίζει τους κατηγορούμενους σε τρεις ομάδες.
Ειδικότερα:
Α’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:
Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Νίκος Χάλκος, Μιχάλης Νικολόπουλος.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματική απάτη, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα μέσω Ίντερνετ. Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι ο Γ. Τσακογιάννης ήταν «ΑΦΑΝΗΣ ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ» στο οποίο εργάζονταν οι Μ. Νικολόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.
Επιπλέον, ο Γ. Τσακογιάννης διατηρούσε προσωπική ιστοσελίδα στο Ίντερνετ για παράνομο στοίχημα, ενώ από τις συνομιλίες που έχει καταγράψει το περιβόητο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ προκύπτουν 16 νέοι στημένοι αγώνες με άλλους παράγοντες πλην της Ηλιούπολης, το χρονικό διάστημα από 13 Φεβρουαρίου 2011 έως 18 Απριλίου 2011.
Β’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:
Γ. Τσακογιάννης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Ευάγγελος Μαρινάκης και άγνωστοι δράστες.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις (πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ στ' του αθλητικού νόμου)
Όπως προέκυψε από τις μεταξύ τους συνομιλίες όλοι οι παραπάνω από κοινού συνεννοήθηκαν να στείλουν οργανωμένους οπαδούς της «Θύρας 7» στις 13 Μαρτίου 2011 κατά τη διάρκεια του αγώνα Κόρινθος-Παναχαική για να προκαλέσουν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο πρόεδρος της Ομάδας Αλέξης Κούγιας.
Μάλιστα από τις συνομιλίες προκύπτει ότι ο Γ. Τσακογιάννης ενημέρωσε τον Ι. Παπαδόπουλο ότι έχει συνεννοηθεί ο ίδιος και πως ο Β. Μαρινάκης είναι ενήμερος για την μετακίνηση των οπαδών του Ολυμπιακού για να κάνουν επεισόδια.
Επίσης ο Γ. Τσακογιάννης σε άλλη συνομιλία ακούγεται να επικοινωνεί με οργανωμένο οπαδό της Ηλιούπολης, ζητώντας να μετακινηθούν οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας κατά του Κων. Χαραλαμπίδη, προέδρου του Ιωνικού, στον αγώνα Ηλιούπολη-Ιωνικός στις 27 Φεβρουαρίου 2011
Γ’ ΟΜΑΔΑ
Κατηγορούμενοι είναι οι:
Χρήστος Σφήκας, διαιτητής
Χρήστος Κανελλάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Ιωνικός
Απαρεσίδο Αλβες Λουι Μιγκελ, ποδοσφαριστής Ιωνικού
Γιώργος Σέγγος διαιτητής
Γιώργος Πουλόπουλος, ποδοσφαριστής Διαγόρα Ρόδου
Πέτρος Ρουτζιέρης προπονητής Διαγόρα Ρόδου
Ευθύμιος Σιδηρόπουλος
Ιωάννης Αρφάνης γενικός αρχηγός Ηλιούπολης
Ιωάννης Κομπότης, προέδρος Λεβαδειακού
Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ποδοσφαιριστής Ηλιούπολης
Αναστάσιος Θάνος, ποδοσφαιριστή Ηλιούπολης
Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, διαιτητής
Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, πρόεδρος Εθνικού Αστέρα,
Ηλίας Φιντάνης, πρώην αστυνομικός, προπονητής Παναχαικής (προκύπτει από τη δικογραφία ότι συμμετείχε στο στήσιμο αγώνων της ομάδας πίσω από την “πλάτη” του Αλέξη Κούγια)
Βασίλης Αδαμάκης, πρόεδρος ΠΑΕ Εθνικού Αστέρα
Ηρακλής Νυκταρης, αφανής παράγοντας του ΟΦΗ,
Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, αστυνομικός-διαιτητής.
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατά περίπτωση.
Για τους παραπάνω προέκυψε ότι έπαιζαν πολλά λεφτά σε παράνομο στοίχημα, όπου π.χ σε μία περίπτωση πόνταραν 60.000 ευρώ.
Εισαγγελικές πηγές εκτιμούν ότι με τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνεται αμέσως το αποδεικτικό υλικό για τον Γ. Τσακογιάννη αλλά και για τα άλλα πρόσωπα που υπάρχουν στην πρώτη δικογραφία.
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε στην άσκηση νέων διώξεων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε το Τμήμα Εκβιαστών, το οποίο διενεργούσε αυτοτελή έρευνα με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση των «νονών» του Πειραιά. Το Τμήμα εκβιαστών δεν «έκλεισε» την υπόθεση αλλά, συνέχισε τις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου, προς αναζήτηση νέων εγκληματικών οργανώσεων, που πιθανόν να συνδέονταν με εκβιασμούς νυχτερινών κέντρων, σε όλο τον νομό Αττικής.
Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, προέκυψε έτσι η «εγκληματική οργάνωση», κατά το κατηγορητήριο, του Γ. Τσακογιάννη σε σχέση με το ποδόσφαιρο και τα “στημένα” παιχνίδια.
Βάσει των στοιχείων αυτών, σχηματίστηκε νέα δικογραφία η οποία περιλαμβάνει νέους διαλόγους για το δίμηνο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2011.

thebest.gr

ΝΑΙ στη διατήρηση των ήδη υφισταμένων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διατήρηση των ήδη υφισταμένων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης


Από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 28.6.2011, ομόφωνα, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα, για τους παρακάτω λόγους:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σε κάθε συγχώνευση ή κατάργηση των υφιστάμενων Δημοσίων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, γιατί κάτι τέτοιο μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει στην διευκόλυνση των πολιτών και στην τοπική οικονομία.
Ζητά όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που βρίσκονται στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Αστυνομικό Τμήμα-Τροχαία, Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ , Ειρηνοδικείο, Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ και λοιπές) , να παραμείνουν ως έχουν και να μη συγχωνευτούν ή καταργηθούν.
Ορίζει Επιτροπή αποτελούμενη από τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Σκούρα Δημήτριο και τον κ. Ζάρρο Ανδρέα, προκειμένου να προβούν σε ενέργειες και επαφές με τους αρμόδιους για εξεύρεση χώρου στέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου".

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, είναι ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος

Από το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 28.6.2011, ομόφωνα, εκδόθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
"Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, είναι ενάντια στην ψήφιση και εφαρμογή του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, στηρίζει το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης της πλατείας Ξυλοκάστρου της 26-06-2011 και ψηφίζει ΟΧΙ στην ψήφισή του.
Το παρόν να σταλεί στην Ελληνική ΄Βουλή."
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 179/2011.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
http://www.xylokastro.gov.gr/attachments/1563_Ψήφισμα.Λαική.Συνέλευση.Ξυλοκάστρου.pdf

Αρχίζει από 520 είναι ελληνικό!

αρχίζει από 520 είναι ελληνικό!
Ελληνίδα - Έλληνα
έχουμε συμφέρον να αγοράζουμε προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα!
Ποια είναι αυτά; Αυτά που ο κωδικός τους ξεκινά από 520 ή αναγράφουν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ.
  • Μην ξεχνάς. Πρόσεχε!
  • Mην περιμένεις τους άλλους.
  • Κάνε αυτό που σε συμφέρει.
  • Αγόρασε ελληνικά προϊόντα.
  • Ο κωδικός τους αρχίζει από 520 ή αναγράφουν Ελληνικό προϊον.
Αγοράζοντας προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα επιτυγχάνουμε:
  1. Μείωση του ελλείμματος από την μείωση των εισαγωγών
  2. Αύξηση των θέσεων εργασίας άρα μείωση της ανεργίας
  3. Προϋποθέσεις ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
  4. Μείωση της ανάγκης δανεισμού για να αποφύγουμε
  5. τα δυσβάστακτα επιτόκια
Πολίτες του Αυτονόητου - www.greece520.gr

Συμμετοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στο Δίκτυο Επιταχυνσιογράφων Rasmon και στο Σεισμολογικό Δίκτυο ΑΤΗΕΝΕΤ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι συνεπικουρεί στην προσπάθεια του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την καταγραφή και παρακολούθηση της σεισμικότητας της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος μας συμμετέχει στο Δίκτυο Επιταχυνσιογράφων Rasmon με έναν επιταχυνσιογράφο που έχει τοποθετηθεί και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία στο κτίριο του Δήμου στο Ξυλόκαστρο.
Δίκτυο Rasmon
Το RASMON (Rio-Antirio Strong Motion Network) αποτελεί το μόνιμο δίκτυο επιταχυνσιογράφων του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λειτουργεί από το 1991 και είναι εγκατεστημένο γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο. Αποτελείται από δεκαπέντε (15) επιταχυνσιογράφους, Kinemetrics K2 (24-bit) και Kinemetrics ETNA (20-bit). Η επικοινωνία πραγματοποιείται μέσω dialup/ISDN και του Σύζευξις.
Εκτός από την καταγραφή της σεισμικότητας, το δίκτυο RASMON συμβάλει στη διερεύνηση του πολύπλοκου σεισμοτεκτονικού καθεστώτος της περιοχής. Επιπλέον, τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μελέτες απόσβεσης της ισχυρής σεισμικής κίνησης και τοπικών εδαφικών συνθηκών.
Επίσης ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει στο Σεισμολογικό Δίκτυο ΑΤΗΕΝΕΤ με τον σεισμογράφο που βρίσκεται τοποθετημένος στην περιοχή του Θαλερού.
Σεισμολογικό Δίκτυο ΑΤΗΕΝΕΤ
Επιλέγοντας τον σταθμό του Θαλερού μπορείτε να δείτε σε πραγματικό χρόνο τις καταγραφές του.
σεισμικότητα της περιοχής σε πραγματικό χρόνο
Αναλυτικότερα, στον ιστότοπο του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών http://www.geophysics.geol.uoa.gr/main_greek.html μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο τα επίκεντρα των σεισμών που γίνονται στην Ελληνική Επικράτεια και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.
Σεισμικότητα Επικράτεια

Μαρινάκης κατά Παπανδρέου

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο εξόντωσής του, μετά και τη δεύτερη δίωξή του, και ετοιμάζεται να «χοντρύνει» για τα καλά το παιχνίδι φτάνοντας την κατάσταση στα άκρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Φίλαθλος ότι είπε στους συνεργάτες του, συνεχίζει να επιθυμεί να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών του συνομιλιών και επανέλαβε ότι δεν έχει μιλήσει ποτέ με τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ θεωρεί ότι η δίωξη ασκείται για άλλους λόγους, αφού αδυνατεί να πιστέψει ότι τον κατηγορούν επειδή το όνομά του αναφέρεται σε συνομιλία τρίτων.
Επίσης, στον Ολυμπιακό λένε ότι δεν μπορούν πλέον να δεχθούν την αντιμετώπιση που τυγχάνει ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ομάδας, αφού όσο καλόπιστοι και να είναι ισχυρίζονται πως ο Μαρινάκης κατηγορείται εξόφθαλμα χωρίς αιτία, λόγω της ενασχόλησής του με τους πρωταθλητές. Κάτι που αφήνει και ο ίδιος να εννοηθεί με τη δήλωσή του τη Δευτέρα, στην ιστοσελίδα της ομάδας.
Άλλο ένα σημείο που ενισχύει την καχυποψία των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι ότι στην αναμέτρηση Κόρινθος-Παναχαϊκή, στην οποία αναφέρονται οι νέες κατηγορίες, δεν είχαν γίνει καν επεισόδια. Κάτι που κάνει τους Ερυθρόλευκους να απορούν για τον πόλεμο που δέχεται ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού.
Ο Πειραιώτης εφοπλιστής αναμένεται να γίνει αρκετά επιθετικός, καθώς θεωρεί ότι έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι, και σκέφτεται πόσο δίκιο είχε όταν έλεγε στο πρόσφατο συνέδριο της Θύρας 7 ότι «είμαι μόλις ένα χρόνο στο ποδόσφαιρο και με κατηγορούν για οτιδήποτε έχει συμβεί λες και είμαι η συντέλεια του κόσμου».
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτός από την επιθετική νομική αντεπίθεση κατά της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, σκέφτεται να πάρει νομικά μέτρα και κατά ορισμένων ΜΜΕ. Ο Β. Μαρινάκης είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος από τη διάσταση που δίνεται κάθε φορά σε θέματα που τον αφορούν και είναι πεπεισμένος ότι μερικά Μέσα παρουσιάζουν την υπόθεση με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασύρεται και να σπιλώνεται το όνομά του, επομένως δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα εξώδικα.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον κύκλο του «ερυθρόλευκου» ιδιοκτήτη, από εδώ και στο εξής κάθε είδους επίθεση στο όνομά του θα φέρει την ανάλογη απάντησή του...
gazzetta.gr

«Καταφύγιο» για θαλάσσια θηλαστικά ο Κορινθιακός κόλπος

Στον Κορινθιακό κόλπο παρατηρείται το μοναδικό στον κόσμο φαινόμενο συμβίωσης μεταξύ τριών διαφορετικών ειδών δελφινιών. Η Ελληνική Τάφρος είναι η σημαντικότερη περιοχή για τους φυσητήρες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Η μεσογειακή φώκια Monachus monachus είναι ένα από τα σπανιότερα είδη του πλανήτη.

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν τις ελληνικές θάλασσες ως ένα πολύτιμο τόπο για την επιβίωση αυτών των σπάνιων ειδών, των οποίων η παρουσία είναι ιδιαίτερα σημαντική για το θαλάσσιο οικοσύστημα της Μεσογείου.
Παράλληλα όμως και σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2010, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Θάλασσα», η πλειονότητα της ελληνικής κοινής γνώμης αγνοεί όχι μόνο τη σπουδαιότητα αλλά ακόμη και την ύπαρξη των θαλάσσιων θηλαστικών στη χώρα μας. Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης γνώσης και της γενικότερης μη φιλικής προς το περιβάλλον στάσης και συμπεριφοράς, είναι ότι τα θαλάσσια θηλαστικά σήμερα απειλούνται με εξαφάνιση, καθώς ο ρυθμός μείωσης των πληθυσμών τους είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητικός!

Ο γορίλας έπιασε την κάμερα και τράβαγε τον εαυτό του! (Βίντεο)

Στην θέση του εικονολήπτη ένας γορίλας; Κι όμως ναι. Τα πλάνα του είναι καταπληκτικά και ο ίδιος φαίνεται να το απολαμβάνει. Δείτε το βίντεο.

Ο 27χρονος γορίλας ζει σε ένα πάρκο άγριας φύσης στο Τζέρσι των ΗΠΑ. Οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να του δώσουν μια βιντεοκάμερα high definition και να τον αφήσουν να κάνει τα δικά του.
Το αποτέλεσμα απολαυστικό. Και ο ίδιος να συμπεριφέρεται ακριβώς όπως συμπεριφέρεται ένας άνθρωπος!

 !



newsit.gr

“Τιμή και δόξα στους ήρωες, αίσχος στους υπεύθυνους” - Ζητά δικαίωση το αίμα νεκρών και τραυματιών στη Κύπρο


Έπεσαν στο καθήκον
1. Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ,
2. Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης,
3. Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,
4. ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης,
5. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Μιλτιάδης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,
6. Ναύτης (Εθνοφρουρός) Χριστοφόρου Χριστάκης, της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης,
7. Αρχιλοχίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 3591 Ανδρέας Παπαδόπουλος,
8. Πυροσβέστης 74 Βασίλης Κρόκος,
9. Πυροσβέστης 2446 Σπύρος Τταντής,
10. Πυροσβέστης 3520 Παναγιώτης Θεοφίλου,
11. Αρχιπυροσβέστης 3311 Γιώργος Γιακουμή,
12. Πυροσβέστης 4829 Αδάμος Αδάμου.

Οι εκθέσεις των αξιωματικών του στρατοπέδου που προειδοποιούσαν “αρχειοθετήθηκαν”, η έκτακτη σύσκεψη την περασμένη βδομάδα μετά τις διαπιστώσεις της πυροσβεστικής δεν οδήγησε πουθενά... παρά μόνο σε μια ακόμη κυπριακή τραγωδία.

Για δολοφονία κάνουν λόγο οι συγγενείς των θυμάτων. Παρά τις δραματικές εκκλήσεις του πατέρα μου, λέει ο γιος του διοικητή του Ναυτικού που βρήκε τραγικό θάνατο στη μάχη με τις φλόγες, κανείς δεν έκανε τίποτε.
Δολοφονία χαρακτήρισε το γεγονός και ο Πολύδωρος Νεοφυτίδης, θείος των διδύμων ναυτών- εθνοφρουρών Μιλτιάδη και Χριστάκη Χριστοφόρου, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στη ναυτική βάση. "Είναι απαράδεκτο και αδικαιολόγητο εμπορευματοκιβώτια γεμάτα πυρίτιδα να φυλάσσονται σε χώρο της Εθνικής Φρουράς, δίπλα στα στρατευμένα νιάτα".
Οι παραιτήσεις τόσο του υπουργού Άμυνας, όσο και του διοικητή της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου δεν σβήνουν τις ευθύνες. Πολλοί επιρρίπτουν ευθύνες ευθέως στον πρόεδρο Χριστόφια για την εικόνα διάλυσης που αποκαλύφθηκε.
Από χθες η Κύπρος ντήθηκε ξανά στα μαύρα, μια ακόμη φορά οι Κύπριοι έστησαν μνημείο πεσόντων

Οι ευθύνες είναι τεράστιες.
Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή σε σύσκεψη αποφασίσθηκε τα κιβώτια ραντίζονται με νερό. Ωστόσο, πρόσθεσε η πηγή, το πρωί της Δευτέρας, σημειώθηκε μεγαλύτερη ανάφλεξη και ακολούθησε πυρκαγιά. Κλήθηκε πυροσβεστικό όχημα για να κατασβέσει τη φωτιά, ύστερα, όμως, από μιάμιση ώρα σημειώθηκαν οι φονικές εκρήξεις.


Εγκληματικά λάθη και αμέλεια από τις αρχές κατήγγειλε και ο πρόεδρος του ΔΥΣΗ Νίκος Αναστασιάδης. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα εμπορευματοκιβώτια έπρεπε να μη φυλάσσονταν «κατά αυτόν τον επιπόλαιο τρόπο».

«Φορτίο θανάτου» χαρακτήρισε το υλικό που φυλασσόταν στα εμπορευματοκιβώτια στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς ο Κύπριος υποστράτηγος εν αποστρατεία Ανδρέας Πενταράς.

Μιλώντας στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ο κ. Πενταράς ανέφερε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση δέχθηκε να φιλοξενήσει το φορτίο με τα πυρομαχικά στο έδαφός της θα έπρεπε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η φύλαξή τους να είναι σύμφωνα με τις διαταγές, τις οδηγίες και τους κανονισμούς, που τηρούνται από την Εθνική Φρουρά.
newsit.gr

Κάλεσμα για την 7η Ειρηνική μοτοπορεία Αγανακτισμ​ένων Μοτοσικλετ​ιστών Ελλάδας

Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδος
Κάλεσμα για την 7η Ειρηνική μοτοπορεία Αγανακτισμένων ΜοτοσικλετιστώνΕλλάδας

Δεν πάμε διακοπές!  Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετάσχει για να περάσουμεαπό όλες τις γειτονιές για να τους «ξυπνήσουμε»!

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε, να κορνάρετε και να φωνάξετε μαζίμας

Νέο ραντεβού λοιπόν:
Πορεία μοτοσυκλετιστών Tετάρτη 13 Ιουλίου ραντεβού στις 19:30 στο parking τουΣταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ)
(Mε κράνος ε! να μη ξεχνιόμαστε...)
Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδος
Βρείτε μας στο facebook:
http://www.facebook.com/pages/Αγανακτισμένοι-Μοτοσυκλετιστές-Ελλάδας/222119101151395

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την είδηση, σήμερα το πρωί, του τραγικού συμβάντος στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Ζύγι της Κύπρου. Πρόκειται για ανείπωτη τραγωδία.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές, τα  στελέχη και ο κόσμος της Παράταξής μας, εκφράζουμε τα πιο βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο πόνος και η θλίψη των οικογενειών των θυμάτων και όλων των αδελφών Ελλήνων της Κύπρου, αγγίζουν τις καρδιές ολόκληρου του Ελληνισμού.



Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

Γερμανική επιχείρηση πλέον ο ΟΤΕ – Πωλήθηκε στο χρηματιστήριο 7,99 € ανά μετοχή



 Ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ μετά τη μεταβίβαση του επιπλέον 10% των μετοχών που ελέγχει το δημόσιο, προς την Deutsche Telekom. «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της χώρας μας, με μη αντιστρέψιμες κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές συνέπειες» από την παρούσα και την προηγούμενη κυβέρνηση, χαρακτηρίζει την πώληση ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρία Goldman Sachs αγοράζοντας 49.015.038 μετοχές του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο έναντι συνολικού τιμήματος 391.630.000 ευρώ, ήτοι €7,99 ανά μετοχή. Η συγκεκριμένη πράξη αφορά στην άσκηση του δικαιώματος, που προβλεπόταν στη συμφωνία αγοράς μετοχών του 2008, και την οποία πρόσφατα ενεργοποίησε η ελληνική πλευρά, μετά από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.
Αναφερόμενος στην τιμή πώλησης ανα μετοχή, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλης (του οποίου το κόμμα διαφωνούσε πλήρως με την πώληση του πακέτου), τονίζει ότι «συνιστά ξεπούλημα στο τετράγωνο, εάν πάρουμε υπόψη ότι το 2008 που πουλήθηκε από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και από την MIG το 25% των μετοχών του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, αυτό έγινε με τιμή πώλησης ανά μετοχή 26 €. Τότε είχαμε καταγγείλει αυτή την εκποίηση ως ξεπούλημα, όχι μόνο εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο σημερινός πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε στείλει επιστολή στην τότε κυβέρνηση να μην τολμήσει να εκποιήσει τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom».
Πάντως, μετά τη σημερινή αγορά του 10% των μετοχών από τη γερμανική Deutsche Telekom, το ελληνικό Δημόσιο κατέχει μόλις το 5% του ΟΤΕ αναμένεται η αλλαγή των ισχυουσών εργασιακών σχέσεων που θα αποτελέσει και την «πρόβα τζενεράλε» για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του δημοσίου, που θα αναλάβει να πουλήσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, με στόχο εξασφάλιση 50 δισ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι είναι θέμα χρόνου, η άρση της μονιμότητας κατ΄ αρχήν στον τηλεπικοινωνιακό κολοσσό της χώρας και σταδιακά σε όλες τις ΔΕΚΟ που βγαίνουν προς πώληση. Όπως πρόσφατα είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας, από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αναζητώνταν πριν ακόμη από την πώληση, τρόπος να μειωθεί το εργασιακό κόστος του Οργανισμού.
Επίσης, σύμφωνα με τον με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στρατούλη, «στον ΟΤΕ οι εργαζόμενοι δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα. Είχαν διασφαλισμένη, σταθερή και πλήρη απασχόληση, δηλαδή κάτι ως «οιονεί μονιμότητα», κατοχυρωμένη με εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας, που συνάπτονταν με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η απαίτηση της Deutsche Telekom να καταργηθούν αυτές οι διασφαλίσεις της εργασίας στον ΟΤΕ και τους προσληφθέντες σ΄ αυτόν πριν το 2005 φτιάχνει το κατάλληλο κλίμα για να πλασαριστεί ευκολότερα η βασική επιδίωξη της τρόικας και της κυβέρνησης για την κατάργηση της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας των δημοσίων υπάλληλων».
Δ
Γερμανική επιχείρηση πλέον ο ΟΤΕ , μετά τη σημερινή αγορά επιπλέον 10% των μετοχών του από την Deutsche Telekom. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις
Κ
Οτε, Deutsche Telekom,10% μετοχών, πώληση, εργασιακές σχέσεις, ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης  

eklogika.gr

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Μ. ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩ​Ν κ.κ. Α. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠ​ΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές, κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου και Στέφανος Γκίκας πρ. Εκπρόσωπος Τύπου ΥΠΕΘΑ, με αφορμή το σημερινό τραγικό συμβάν στη Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια τόσων αθώων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων, κατά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι της Κύπρου.

 Οι άνθρωποι αυτοί, εξαίρετοι επαγγελματίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Ναυτικής Βάσης της Εθνικής Φρουράς, αλλά και  ηρωικοί Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, με αυταπάρνηση και ζήλο, αγωνίστηκαν να περιορίσουν τη φωτιά,  αλλά δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδας και του καθήκοντος.

 Εκφράζουμε στις οικογένειές τους τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 Στους πολλούς τραυματίες, ευχόμαστε δύναμη και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας τους.

 Εκφράζουμε, επίσης, προς την Κυπριακή Κυβέρνηση την οδύνη μας και τη συμπαράστασή μας για το απροσδόκητο αυτό τραγικό συμβάν που έχει συγκλονίσει το  Πανελλήνιο». 


ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ ΝΟ 17- ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

εδώ το ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 17.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

ΔΗΜΟΙ: ΦΕΝΕΟΥ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ-          ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΕΔΡΑ: ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εγγραφείτε κι εσείς μέλη του Παραρτήματος!! Στηρίξτε τη ύπαρξή του στην Ορεινή Κορινθία!!  Η συνδρομή (10 ευρώ το χρόνο) είναι μεγάλη προσφορά γιατί μας βοηθάει να διατηρούμε την έκδοση της εφημερίδας για ενημέρωση σε θέματα υγείας, να διοργανώνουμε δωρεάν εξετάσεις πρόληψης και ομιλίες ενημερωτικές από ιατρούς. 


Μικρή βοήθεια από εσάς, μεγάλη προσφορά για το έργο μας!! 
ΓΙΑΤΙ Η  ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η  ΠΡΟΛΗΨΗ  ΣΩΖΟΥΝ  ΖΩΕΣ!!!

ΠΟΛΗ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εδώ


Ο Πρόεδρος



 Ιωάννης Γ. Λαλιώτης
ΙΜΒΡΟΥ 20 ΓΛΥΦΑΔΑ, Τ.Κ. 16561, Τηλ. 6976 – 343.084
Fax: 210 –9602-861--Email: ilaliotis@yahoo.gr

EMAIL















   











                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, τον κ. Μανώλη Γλέζο, ο οποίος του εξέθεσε τις απόψεις του για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.



Υπό την προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά θα συνεδριάσουν αντίστοιχα, σήμερα και αύριο, η Εκτελεστική Γραμματεία και η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.
·        Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας θα γίνει σήμερα Τρίτη, 12 Ιουλίου και ώρα 18:30, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, Λ. Συγγρού 340.
·        Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής θα γίνει αύριο Τετάρτη, 13 Ιουλίου και ώρα 18:00, επίσης στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος.
Θέμα ημερήσιας διάταξης «οι πολιτικές εξελίξεις και οι πρωτοβουλίες της Νέας Δημοκρατίας».

Δημοκρατική Συμμαχία «Να λειτουργήσει αποτελεσματικά και έγκαιρα ο σχεδιασμός πρόληψης των πυρκαγιών»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Βρισκόμαστε στο μέσο του καλοκαιριού και όπως έδειξαν τα χθεσινά περιστατικά σε Εύβοια, Λακωνία, Ζάκυνθο και Αττική, η κυβέρνηση δεν έχει μεριμνήσει για την καταβολή των εγκεκριμένων κονδυλίων στους ΟΤΑ για πρόληψη, την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων σε εναερία μέσα πυρόσβεσης και την αξιοποίηση της εθελοντικής προσφοράς από τους πολίτες.
Πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου δεν υπάρχει.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά και έγκαιρα ο σχεδιασμός πρόληψης».

Δωρεάν Παιδεία μόνο στα χαρτιά

Image


Δωρεάν Παιδεία μόνο στα χαρτιά


Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μειώνει το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας,
η κα. Διαμαντοπούλου και το ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να αποκομίσουν κέρδη από την
Παιδεία.

"Παράβολο" 80 ευρώ για να μπορέσουν οι μαθητές να δουν τα γραπτά τους στις
Πανελλήνιες, κατάργηση δωρεάν συγγραμμάτων, αύξηση κόστους σπουδών από
την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, κ.α.


Το λογαριασμό θα πληρώσουμε και πάλι εμείς.

Ως εδώ!
 
onned-korinthias.gr