Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πρόγραμμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης

Επέκταση του προγράμματος της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και στην Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης εφαρμόζει ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου μας.
Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 40 μπλε κάδοι στις παραλιακές Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
Η ανακύκλωση είναι δείγμα κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Είναι ευθύνη όλων μας να τη στηρίξουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το περιβάλλον και βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας.
Είναι αναγκαίο για μας και τα παιδιά μας.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Πρόγραμμα - Πρόσκληση εορτασμού Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας Καλλιθέας Κορινθίας

Σάββατο 16.07.2011
07:00 μ.μ.: Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.
Κυριακή 17.07.2011
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
07:30 π.μ: Έναρξη Ακολουθίας Όρθρου
09:45 π.μ: Προσέλευση Αρχών
Καλείσθε όπως συμμετάσχετε στις ιερές πανηγυρικές ακολουθίες.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 18 Ιουλίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Λήψη απόφασης περί διενέργειας αναπλειστηριασμού για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (πλατεία Ηρώου Ξυλοκάστρου).
  2. Κατάρτιση όρων διακήρυξης εργασίας ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ.
  3. Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ».
  4. Σύνταξη έκθεσης προϋπολογισμού β΄ τριμήνου 2011 και υποβολή της στο Δ.Σ.
  5. Ένταλμα προπληρωμής για ταχυδρομικά τέλη.
  6. Ψηφίσεις πιστώσεων.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Η καθημερινότητα στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για την βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Αυτή την εποχή το δυναμικό της τεχνικής υπηρεσίας και των έργων του Δήμου εκτελεί τις παρακάτω δράσεις:
  • §Χορτοκοπή των πρανών και των αγροτικών δρόμων με 2 χορτοκοπτικά μηχανήματα
  • §Βελτίωση και επισκευή αγροτικών δρόμων
  • §Βελτίωση και επισκευή δασικών δρόμων
  • §Καθαρισμό χειμάρρων (π.χ. Δερβένι)
  • §Κοπή κλαδιών διακοινοτικών δρόμων για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων
  • §Περίφραξη τουαλετών στα γήπεδα του τένις στο Σύθα
  • §Τροφοδοσία ακτών με χαλίκι
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Στους 40 βαθμούς από αύριο ο υδράργυρος-

Υψηλές θερμοκρασίες έως την Τρίτη 19 Ιουλίου προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Το θερμόμετρο θα αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ μικρή υποχώρηση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθεί από την Τετάρτη 20 Ιουλίου.
Αναλυτικότερα οι μέγιστες τιμές ανά ημέρα και περιοχή θα είναι:

Κλείνουν καταστήματα του ΟΤΕ σε Ξυλόκαστρο, Βραχάτι και Νεμέα;

 

Είναι πολύ πιθανόν από ότι λέγεται να κλείσουν αρκετά καταστήματα OTEshop σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αναφέρεται ότι περίπου 80 OTEshop και 60 σημεία εξυπηρέτησης πελατών ΟΤΕ σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα κλείσουν οι διοικούντες της Γερμανικής Deutche Telecoms.
Ανάμεσα στα σημεία εξυπηρέτησης που θα κλείσουν συμπεριλαμβάνονται και καταστήματα της Κορινθίας. Πιο συγκεριμένα γίνεται λόγος για τα καταστήματα του Ξυλοκάστρου, του Βραχατίου και της Νεμέας. Θα δείξει.

korinthiannews.gr

Πρόκρικη από το Βελιγράδι ο Ολυμπιακός Βόλου

Οι Βολιώτες έκαναν το ιδανικό ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μάρτιν στο 87' νίκησαν με 1-0 τη Ραντ βάζοντας πολύ γερά θεμέλια πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το ματς στο Βελιγράδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που κρατάει την ουσία. Η νίκη με 1-0, σε συνδυασμό και με την εικόνα των δύο ομάδων, καθιστά τους Βολιώτες απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.


Οι φιλεξενούμενοι κατάφεραν θα θωρακήσουν τα μετόπισθεν, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του αγώνα και όσο η ώρα πέρναγε άρχισαν να βγαίνουν και μπροστά.

Ο Μάρτιν προσπάθησε να ανοίξει το σκορ στο 70' αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι. Δεν συνέβη το ίδιο στο 87' όταν ο Ούμπιντες σέντραρε και ο Μάρτιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου στην Ευρώπη, δίνοντας μεγάλο προβάδιμσα πρόκρισης στην ομάδα του ενόψει του 2ου αγώνα στο Πανθεσσαλικό.

Ραντ (Σλάβκο Πέτροβιτς): Ντανίλοβιτς, Πάντιτς, Μρκέλα, Γιοβάνοβιτς, Πάγιοβιτς, Μιλιβόγεβιτς, Άντριτς ( 68΄Μάλμπασιτς), Μίτροβιτς, Κόζιτς, Στανόγεβιτς, Λέκοβιτς

Ολυμπιακός Βόλου (Χάβι Γκράθια): Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Σανκαρέ, Τομάς, Ρόκας, Αλβάρεζ, Μητρόπουλος, Μόνχε, Μπρέσκα, Ουμπίντες, Μαρτίν

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ​Σ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ "ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΑΙΑ"








Σήμερα είναι η μέρα που μιλάτε εσείς. Κι εμείς ακούμε με προσοχή…

Θέλω, όμως να σας συγχαρώ, να συγχαρώ την ΟΝΝΕΔ, για την πρωτοβουλία της, να πάρει, να εκλαϊκεύσει, να επεκτείνει και να προβάλει στο χώρο της Νεολαίας, τη μοναδική διέξοδο απ’ την κρίση: την Επανεκκίνηση της Οικονομίας με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη.

Όλα αυτά που ταλαιπωρούν τη χώρα σήμερα, όλα αυτά που συζητάμε, αφορούν πρωτίστως τους νέους.

Ο Μίκης Θεοδωράκης διαψεύδει


                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                            

                                      

Επανέρχεται με μια περίεργη εμμονή γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα -με παλιές περγαμηνές εγκυρότητας δυστυχώς- ότι ο Μίκης Θεοδωράκης ή και ολόκληρη η Κ.Α.Π. θα συμμετέχει σε νέο κόμμα η δημιουργία του οποίου «θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα» -δεν μας διευκρινίζει ποια 24ωρα αφού την «είδηση» είχε δημοσιευτεί ξανά πριν από μια εβδομάδα.

Ίσως δεν θα έπρεπε να επανέλθουμε, όμως θεωρούμε ότι έχουμε όμως υποχρέωση προς τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών να το κάνουμε.

Γι' αυτό επικοινωνήσαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που όπως είναι γνωστό είναι σε ανάρρωση στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια. Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα διεμήνυσε μια για πάντα πως για ό,τι αφορά τέτοιου είδους θέματα, όπως τη δημιουργία κόμματος, τη συμμετοχή της Κ.Α.Π. σε Μέτωπο κ.λπ., την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών, δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο. Ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι αυτό είναι περισσότερο από αυτονόητο, όμως μετά από τον ορυμαγδό παρόμοιων «ειδήσεων» που έχουν κατακλύσει τελευταία ιδίως το Διαδίκτυο και που μόνο σκοπό έχουν να δημιουργήσουν σύγχυση και ψευδείς εντυπώσεις, θεώρησε απαραίτητο να κάνει τη διευκρίνιση αυτή και βεβαίως δεν πρόκειται να επανέλθει.

Ιωάννα Κολοβού
Γραφείο Τύπου
Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών

14-7-2011



http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ.210.3233877 & 6977.918816
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83& Μαυρομμάτη 4ος όροφος,
τηλ 2310.456906 & 6985.570763


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ REALFM

Συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη
στον REALfm και την Κάτια Μακρή και τον Ανδρέα Κωνσταντάτο
                                                                             
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗwww.real.gr

«Υπάρχει ένας προβληματισμός και μια εσωτερική διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ελλάδα διαπραγματεύεται πλέον την τελική φάση. Οι αποφάσεις θα είναι καθοριστικές και για την ιστορία του χρέους και για τον τρόπο αποπληρωμής του και για το ποια συμμετοχή θα έχει η Ε.Ε και για όλα τα κρίσιμα εκκρεμή θέματα.
Οι διαπραγματεύσεις για να μπορέσουν να γίνουν χρειάζονται κατά τη γνώμη μου τις εξής προϋποθέσεις: Πρώτη να καλέσει σήμερα ο κ. Παπανδρέου σύγκλιση του συμβουλίου Αρχηγών, να ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για το τί ακριβώς συμβαίνει, πού βρίσκονται τα πράγματα ,διότι ο κ. Παπανδρέου έκανε και μια συνέντευξη στους γερμανικούςFTστην οποία αναφέρθηκε ακόμα και στη στάση πληρωμών, οφείλει λοιπόν να δώσει την πλήρη εικόνα, να κερδίσει τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων στη διαπραγμάτευση αυτή.
Και να συνεννοηθούμε και να εξηγηθούμε ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν γίνονται δια του τύπου. Δεν γίνονται δια των δηλώσεων, γίνονται με τη σοβαρότητα που απαιτεί η κατάσταση. Η λογική ότι ένας βγαίνει τη μία μέρα και λέει ότι η λέξη χρεοκοπία δεν επιτρέπεται στο λεξιλόγιο, βγαίνει δέκα μέρες μετά ο Υπουργός και λέει η επιλεκτική χρεοκοπία δεν είναι κακό πράγμα και μετά μιλάει για πιθανή στάση πληρωμών σε μια γερμανική εφημερίδα, όλα αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Και επειδή αυτό αφορά τον ελληνικό λαό στο σύνολό του, αφορά το μέλλον των παιδιών μας και των εγγονιών μας, θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα σοβαρότητα.
Κάνω έκκληση αυτή τη στιγμή μέσω τουREAL να μαζευτούν και να κάνουν αυτό το Συμβούλιο να παρουσιαστεί –έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να παρουσιάσει την πλήρη εικόνα της διαπραγμάτευσης και να συνεννοηθούμε για το πώς θα προχωρήσουμε .Έχουμε φύγει πλέον, η μπάλα δεν είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης είναι εθνικό θέμα και πρέπει να γίνει τώρα».

Η ΟΝΝΕΔ «Πληρώνει δίκαια.»


Η ΟΝΝΕΔ «Πληρώνει δίκαια.»





            Με κεντρικό σύνθημα «Πληρώνω δίκαια» η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα τη νέα της πρωτοβουλία, όπου μέσα από 14 συγκεκριμένες προτάσεις επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους νέους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.



          Στο Openplace, στα νέα γραφεία της οργάνωσης, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας, η ΟΝΝΕΔ επιχείρησε να αναδείξει το αδιέξοδο που οδηγεί την οικονομία μας η υπερβολική φορολόγηση και να προβάλλει την ανάπτυξη ως το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα από τους νέους ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.



         

Διαβεβαίωση Βενιζέλου: Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας – Διασφαλισμένες οι τράπεζες



«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας και καμία απειλή χρεοκοπίας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της βουλής και εγγυήθηκε προσωπικά «ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, μίλησε για ανεύθυνες φήμες και ξεκαθάρισε ότι :

«Είναι ειλημμένη απόφαση το νέο πρόγραμμα να τεθεί σε ισχύ, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει πριν τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει την έκτη δόση, που τώρα θα είναι η πρώτη δόση του νέου Προγράμματος.
Πήραμε την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι δανειακές ανάγκες της χώρας και την πολιτική απόφαση ότι καλύπτονται οι ανάγκες χρηματοδότησης και ρευστότητας του ελληνικού συστήματος. Το παιχνίδι με τις λέξεις τέτοιες στιγμές κρίσιμες πρέπει να σταματήσει.
Και καλώ τους Έλληνες πολίτες να ακούν μόνο τις υπεύθυνες πηγές ενημέρωσης. Ενεργώ κατ' εντολή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και είμαι μέλος της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της πλειοψηφίας, αλλά ως υπουργός Οικονομικών έχω ευθύνη απέναντι στον λαό και τον καλώ να ακούει την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών που τους ενημερώνουν υπεύθυνα.
Δίνουμε με τον πρωθυπουργό έναν αγώνα για την σταθεροποίηση και τον έλεγχο της κατάστασης. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί, γίνονται επί τη βάσει σχεδίου και θα αποδώσουν αποτέλεσμα.
Ο όρος 'selective default' δεν πρέπει να μεταφράζεται στα ελληνικά κατά τρόπο, ο οποίος είναι το λιγότερο δημαγωγικός και υπεύθυνος. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας και καμία απειλή χρεοκοπίας. Δεν θα παίζει κανείς με τις λέξεις, με την αγωνία των πολιτών και με το μέλλον του έθνους.
Και κυρίως δεν δικαιούται να παίζει με τις λέξεις κάποιος υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας. Κι αυτό αφορά όλα τα κόμματα και πρωτίστως την αξιωματική αντιπολίτευση και τον αρχηγό της.
Καλώ την αντιπολίτευση να στηρίξει την κυβέρνηση και να ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία αυτά που λέμε, γιατί οι χειρισμοί πρέπει να είναι εθνικοί και αποτελεσματικοί.
Και κοιτώντας στα μάτια τους Έλληνες πολίτες και ξέροντας την αγωνία τους, τούς διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Είναι απολύτως καλυμμένο και διασφαλισμένο στο πλαίσιο του ευρωσυστήματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Η Τράπεζα της Ελλάδος ενεργεί ως μέλος του ευρωσυστήματος και στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, ρευστότητας κα χρηματοδότησης».

eklogika.gr

Προβάδισμα 4% δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της VPRC


Προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 25,5%, το ΚΚΕ με 13%, ο ΛΑΟΣ με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ. με 1%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1%, ενώ συνολικό ποσοστό 5,5% πηγαίνει στα λοιπά κόμματα. Επίσης η αποχή, τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν συνολικά 38,6%.
Η δημοσκόπηση δίνει Βουλή με έξι κόμματα, ενώ εντύπωση προκαλεί και η αύξηση του ποσοστού αποχής, το οποίο μέσα σε ένα μήνα διευρύνεται κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν η Δημοκρατική Αριστερά, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Χρυσή Αυγή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών.
Συνολικά το ποσοστό που συγκεντρώνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέρχεται στο 55%, παρουσιάζοντας οριακή αύξηση από την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουνίου, όταν έφτανε στο 54,5% (28,5% για τη ΝΔ και 26% για το ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο, το συνολικό ποσοστό που συγκεντρώνουν τα δύο μεγάλα κόμματα, έχει μειωθεί κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες τους τελευταίους 7 μήνες! Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο του 2010, το άθροισμα του ποσοστού των δύο μεγάλων κομμάτων έφτανε το 67% (34,5% για το ΠΑΣΟΚ και 32,5% για τη ΝΔ).

«Δυσαρεστημένο» το 91%
Δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής την οικονομική κρίση, δηλώνει σχεδόν το σύνολο των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 91%! Αντίθετα, ικανοποίηση εκφράζει μόλις το 8%, ενώ «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ» απαντά το 1%. Χαρακτηριστικό, είναι μάλιστα, ότι από το 91% που δηλώνει δυσαρέσκεια, το 67% εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή του από την κυβερνητική πολιτική!
Στην ερώτηση τι συναισθήματα έχετε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με αυθόρμητες απαντήσεις, το 27% των ερωτηθέντων απαντούν οργή και θυμό, το 24% αγανάκτηση και απογοήτευση, το 18% λύπη, το 11% αβεβαιότητα και το 10% απόγνωση.
Ελπίδα και αισιοδοξία δηλώνει μόλις το 2% και ικανοποίηση και προσδοκία το 1%.
Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (78%) απαντά πως πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Αντίθετα, μόλις το 11% δηλώνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση. Ένα ποσοστό 3% απαντά «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ», ενώ το 8% απαντά πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος κατεύθυνση.
Σε ό,τι αφορά το κυβερνών κόμμα, 70% απαντά πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 15% απαντά πως κινείται προς τη σωστή. «Ούτε σωστή, ούτε λάθος» απαντά το 11%, ενώ ένα ποσοστό 4% απαντά «δεν γνωρίζω – δεν απαντώ».

eklogika.gr

Χρήστος Σταϊκούρας...Η 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ Αποτυπώνει τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την 4η Έκθεση Αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ):



Γιάννης Μιχελάκης...προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην Οικονομία, δηλώνουν τώρα χαμένοι στη μετάφραση,Με αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουν και οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Αφού, με τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις τους, αναστάτωσαν τους Έλληνες και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην Οικονομία, δηλώνουν τώρα χαμένοι στη μετάφραση.

Ο κ. Βενιζέλος μιλά για “επιλεκτική χρεοκοπία”, που… δεν θα είναι χρεοκοπία!!

Και ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλει “στάση πληρωμών”, που… δεν θα είναι στάση πληρωμών!!

Με αυτή την κυβέρνηση κινδυνεύουν και οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους. Σίγουρα, όμως, πλήττεται σοβαρά η οικονομία.

Και ύστερα έχουν το πολιτικό θράσος να καταγγέλλουν άλλους για αυτά που σκόπιμα οι ίδιοι διαπράττουν.

Ο τόπος πληρώνει πολύ ακριβά αυτά που κάνουν, αυτά που όφειλαν να κάνουν και δεν κάνουν, αλλά και αυτά που ανεύθυνα και αβασάνιστα λένε.

Από τον “Τιτανικό”, την “οικονομία στην εντατική” και τα “σενάρια επιστροφής στη δραχμή” έως και τις τελευταίες δηλώσεις Παπανδρέου και Βενιζέλου, για χρεοκοπία».  


Παιδική χαρά εντός και εκτός συνόρων

Να έλθουν με τα κουβαδάκια τους στις δικές μας παραλίες…

 
Να δικαιώσει την γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και όσα έγραψε περί «ανηλίκων κυβερνητών», έσπευσε χθες η κυβέρνηση, με τον πρόεδρό της Γ. Παπανδρέου να προΐσταται σύσκεψης των υπουργών κ.κ. Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Καστανίδη, Δ. Ρέππα και του Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, με θέμα την… οργάνωση των δημοψηφισμάτων.

Την ώρα που ο διεθνής οίκος Fitch υποβάθμιζε και πάλι την Ελλάδα σε CCC από Β+, στέλνοντάς την ένα βήμα πριν από την τελική χρεοκοπία, η ελληνική παιδική χαρά έκρινε σκόπιμο να ασχοληθεί με τα περίφημα δημοψηφίσματα, που, αν ποτέ οργανωθούν, θα συμπέσουν με την χρεοκοπία – επιλεκτική ή όχι – που ήδη έχει γίνει αποδεκτή ως προοπτική από την ελληνική κυβέρνηση.

36 σενάρια, το εξής 1: Εμείς στη χρεοκοπία και αυτοί με το χρήμα των cds

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά είναι δυνατόν οι ίδιοι άνθρωποι να κάνουν τόσο διαφορετικές δηλώσεις με τόσο μικρή απόσταση χρόνου;

Είναι, δηλαδή, δυνατόν να υπάρχει δήλωση (του κ. Βενιζέλου στα Νέα, στις 22 Μαρτίου 2010), σύμφωνα με την οποία πρέπει «να στηριχτούμε στις δυνάμεις μας. Η συζήτηση για το ΔΝΤ υπονομεύει την συνολική προσπάθεια της χώρας» και δεκαέξι μήνες μετά να ακούγεται ανερυθρίαστα από το ίδιο πρόσωπο η δήλωση «η φράση επιλεκτική χρεοκοπία τρομάζει χωρίς λόγο»;

Είναι δυνατόν τον Φεβρουάριο του 2010 να έχει διατυπωθεί η άποψη πως η προσφυγή στο ΔΝΤ «θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα, η χώρα πρέπει να αναζητήσει λύση στο πλαίσιο της ευρωζώνης» και να έχουμε ακούσει από το ίδιο πρόσωπο, προχτές, ότι ο όρος «εμπράγματες εγγυήσεις δεν αφορά την Ελλάδα, αλλά την επίθεση στο ευρώ»;

«Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε» - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΟΥΜΑΣ

Ο Ιβάν Σαββίδης μιλάει στον ανταποκριτή της «Ε», Θ. Αυγερινό

Η Ρωσία ήταν έτοιμη από τις αρχές του 2010 να παράσχει δάνειο με ευνοϊκούς όρους και η Ελλάδα αδιαφόρησε, δήλωσε στην «Ε», λίγο μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, ο Ιβάν Σαββίδης, βουλευτής της Κρατικής Δούμας, επικεφαλής της 5ης Περιφέρειας του ΣΑΕ και «τσάρος του Ροστόφ», στις όχθες του Δον.

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος στον Αρειο Πάγο


Tης Φωτεινης Kαλλιρη

Aρωμα γυναίκας στην ελληνική Δικαιοσύνη, με το«απόρθητο» της θέσης του προέδρου του Αρείου Πάγου να κατακτιέται από μία γυναίκα. Την πρώτη γυναίκα στην ιστορία, που επιλέγεται για την κεφαλή της Δικαιοσύνης, το υψηλότερο δικαστικό αξίωμα. Η κ. Ρένα Ασημακοπούλου, 65 ετών, τοποθετήθηκε χθες από την κυβέρνηση, για τα επόμενα δύο χρόνια, και κατόπιν εισηγήσεως του υπουργού Μιλτ. Παπαϊωάννου, στη θέση του αποχωρήσαντος, λόγω συνταξιοδότησης, προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου, κ. Γ. Καλαμίδα. Γυναίκα επέλεξε το υπουργικό συμβούλιο και για τη θέση του γενικού επιτρόπου Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Η κ. Ελένη Διακομανώλη είναι η νέα επίτροπος, επιλογή που σηματοδοτείται, κατά τον υπουργό, από τη μακροχρόνια πορεία της και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της στον χώρο της Δικαιοσύνης. H επιλογή των δύο γυναικών στις νευραλγικές αυτές θέσεις αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς στον πρώτο βαθμό μπορεί το 65% να είναι δικαστές γένους θηλυκού, εντούτοις, στον ανώτατο βαθμό τα ποσοστά των γυναικών που καταλαμβάνουν αυτά τα αξιώματα είναι εξαιρετικά χαμηλά. Σε σύνολο 60 αρεοπαγιτών, 14 είναι γυναίκες και στις 10 θέσεις αντιπροέδρων μόλις τρεις.

Η πρώτη γυναίκα δικαστική λειτουργός στην πυραμίδα της Δικαιοσύνης είναι μια «σιωπηλή» γυναίκα, όπως είπε χαρακτηριστικά στην «Κ» συνάδελφός της. Χαμηλών τόνων, όχι ιδιαίτερα κοινωνική, πολύ όμως συναδελφική και προσιτή, λέει μια δικαστής, που επίσης βρέθηκε σε υψηλή θέση στον Αρειο Πάγο. «Είναι από τους καλούς ανθρώπους», θα πει, δίνοντας έμφαση στον καλοπροαίρετο τρόπο που προσεγγίζει κάθε θέμα.

Η μοναδική γυναίκα ανάμεσα σε άντρες που είχαν μέχρι σήμερα τα ηνία της Δικαιοσύνης, χαρακτηρίζεται από «την απλότητα, τη σαφήνεια και την επιστημονική της κατάρτιση», θα επισημάνει άλλος συνάδελφός της.

Πιο επιφυλακτικός εμφανίζεται ανώτατος δικαστής, ο οποίος εκμυστηρεύθηκε στην «Κ» ότι «πολλές φορές έδειχνε άλλο πρόσωπο στους συναδέλφους της και άλλο ως μέλος του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (που αποφασίζει προαγωγές, απολύσεις, παραπομπές κ.ά)».

Και αναφέρει ενδεικτικά την περίπτωση του πρώην ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού, για τον οποίο η κ. Ασημακοπούλου, σε αντίθεση με την ισχυρή πλειοψηφία των δικαστών (9-2) που εκτίμησε ότι το υπάρχον υλικό δεν επαρκεί για την επιβολή της προσωρινής αργίας στον πρωτοδίκη, ψήφισε υπέρ της παύσης από τα καθήκοντά του. Από την άλλη, της «καταλογίζεται» ότι «απέφυγε» να παραστεί στην κρίσιμη ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, τον περασμένο Απρίλιο, που ανέτρεψε τα δεδομένα δικαιώνοντας συμβασιούχους, οι οποίοι απασχολούνταν στο Δημόσιο. Κατά τον ίδιο δικαστικό, δεν ήθελε να «εκτεθεί» ψηφίζοντας υπέρ των συμβασιούχων, αλλά δεν μπορούσε και να ψηφίσει κατά της μονιμοποίησής τους, αφού το 2007 είχε μειοψηφήσει σε εκείνη τη δυσμενή για τους συμβασιούχους απόφαση της ολομέλειας που είχε εκδοθεί υπό την προεδρία του Ρ. Κεδίκογλου.

Eίναι γεγονός, πάντως, ότι η έμπειρη δικαστικός από τον Χατζή Πυλίας, του νομού Μεσσηνίας, αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο τα ηνία του ανωτάτου δικαστηρίου. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας –όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης– έχει ταλαιπωρηθεί από μεγάλα σκάνδαλα, που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς. «Αν και πολλά σκάνδαλα έχουν αποκαλυφθεί, οι περισσότερες δικογραφίες δεν έχουν καν παραπεμφθεί για να εκδικασθούν», είπε στο υπουργικό ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου. Θέσεις αντιπροέδρων στον Αρειο Πάγο καταλαμβάνουν, επίσης, οι κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος και Γεώργιος Χρυσικός. Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τοποθετείται ο Αναστάσιος Γκότσης, ενώ σε αντιπροέδρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου προήχθησαν οι Μιχάλης Ζυμής και η Ευφροσύνη Κραμποβίτη.

Δίκες-εξπρές για πολιτικά πρόσωπα

Δίκες με εξαιρετικά ταχεία δικαστική διαδρομή προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, υφυπουργούς, γενικούς γραμματείς και διοικητές δημοσίων οργανισμών, που κατηγορούνται για αδικήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος Η νομοθετική πρωτοβουλία αναλαμβάνεται από την κυβέρνηση σε μια κρίσιμη στιγμή, που καταβάλλεται προσπάθεια να αμβλυνθεί το κλίμα απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. O πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, προτρέποντας εμμέσως και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τους ρυθμούς της, υπογράμμισε ότι «αν κάτι ενοχλεί τους Ελληνες πολίτες είναι πάνω από όλα η συνεχής αίσθηση ατιμωρησίας που έχει κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Mε το νέο θεσμικό πλαίσιο, όσοι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ή κρατικοί αξιωματούχοι τη θέση που κατέχουν και κατηγορηθούν για πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες ενέργειες (ξέπλυμα) και παθητικής δωροδοκίας, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στο άρθρο 86 του Συντάγματος, θα οδηγούνται στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ετσι, τα σκάνδαλα που έχουν τελεστεί από πολιτικά πρόσωπα (όχι κατά τη διάρκεια τέλεσης των καθηκόντων τους) θα ανακρίνονται μέσα σε έξι μήνες και θα εκδικάζονται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, που δεν θα ξεπερνάει τους οκτώ μήνες. Η υπόθεση θα οδηγείται απευθείας στο ακροατήριο, μέσα σε δύο μήνες δίχως να εκδοθεί βούλευμα.

kathimerini.gr

Ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών

 
Σε συνέντευξή του στους Financial Times της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών που δεν θα ξεπεράσει τις δύο εβδομάδες ενώ τόνισε ότι χρειάζεται σύντομα η απόφαση για το β' πακέτο στήριξης. «Η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών, η οποία όμως δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 15 ημέρες, αναφέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.

Συμφωνα με τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο κ. Παπανδρέου δηλωνει ότι «θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά».

Ο πρωθυπουργός, καλεί την ΕΕ και το ΔΝΤ να επισπεύσουν τη λήψη αποφάσεων για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Η ατμόσφαιρα που επικρατεί δεν μας βοηθά να βγούμε από την κρίση», τονίζει και υπογραμμίζει πως η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θετικός εμφανίζεται έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Δυστυχώς, η Ευρώπη καθυστέρησε να ανταποκριθεί ακολουθώντας τα γεγονότα, παρά προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, τονίζει σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και προσθέτει ότι ήρθε η ώρα των αποφάσεων και αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός εδώ και 18 μήνες έχει διατυπώσει σειρά προτάσεων για μια βιώσιμη λύση στο πρόβλημα.

Λογική η συμμετοχή ιδιωτών

Ο πρωθυπουργός ζητάει δε, να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ Ταμείου και ΕΕ σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και θεωρεί λογική τη συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος.

«Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά», δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Σε άλλο απόσπασμα προαναγγέλλει την πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών που θα αναλάβουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. «Δέκα τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα χρωστάνε πάνω από 36 δισ. ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Πυξ Λαξ, ξανά μαζί, στη μνήμη του Μάνου Ξυδούς









Το πρώτο τους χειροκρότημα μετά από επτά χρονιά απουσίας τους ως συγκρότημα δέχτηκαν οι Πυξ Λαξ, με το άνοιγμα της συναυλίας - φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδούς απόψε στο ΟΑΚΑ.
Αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένοι στίχοι του συγκροτήματος πλημμυρίζουν το στάδιο. «Αντίο Μάνο» λέει από σκηνής ο Φίλιππος Πλιάτσικας θυμίζοντας την απουσία του αγαπημένου φίλου και συναδέλφου τους.
«Είναι δύσκολο για εμάς που δεν θα είναι εδώ ο Μάνος» είχε αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Φίλιππος Πλιάτσικας.
«Η επανένωση μας ήταν ιδέα και όνειρο του Μάνου και όλο αυτό θα γίνει με αφορμή την ιδέα του και προς τιμήν του».

Ήταν 13 Απριλίου 2010 όταν ο Μάνος Ξυδούς, ένα από τα μέλη των Πυξ Λαξ έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκίνησε το 1989 από δύο παιδικούς φίλους,τον Φίλιππο Πλιάτσικα και τον Μπάμπη Στόκα, όταν αποφάσισαν να δείξουν κάποια τραγούδια στον φίλο τους Μάνο Ξυδούς.
Από τότε ενώθηκαν και έναν χρόνο μετά κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τον τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά» και ακολουθούν δύο ακόμα άλμπουμ, το«Ζόρικοι καιροί» και «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί», κάνοντας το συγκρότημα γνωστό στο κοινό.
Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα, τη Δήμητρα Καραμπεροπούλου στο ακορντεόν, τον Άλκη Παπαδόπουλο στο πιάνο, τον Γιώργο Γιαννόπουλο στα τύμπανα και τον Νίκο Γιαννάτο στο μπάσο.

Μια ώρα μετά την έναρξη της συναυλίας και παρά τα προβλήματα με τον ήχο που δεν έφθανε σε ορισμένα σημεία του σταδίου, η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται.

Ελεύθερος Τύπος

Παραμένει ο Φυντάνης στην Παναχαική

Μπορεί ο Αθηναίος τεχνικός να είναι κατηγορούμενος με δίωξη που του έχει ασκηθεί για στήσιμο παιχνιδιών, ωστόσο στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που έχουν καταγραφεί, δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο που να αφορά «παιχνίδια» σε βάρος της Παναχαϊκής.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φως» θέλουν τον τεχνικό της Παναχαϊκής να εμπλέκεται σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Γιώργο Τσακογιάννη για το ματς Αίανατα Σαλαμίνας-Ηρακλής Ψαχνών, όπου ως γνωστόν πρόεδρος του Αίανατα είναι ο αδερφός του Ηλία Φυντάνη.
Από την πλευρά του, ο Αθηναίος τεχνικός παραδέχτηκε ότι είχε διάφορες ενοσχλήσεις από τον Τσακογιάννη, ωστόσο με τον δικό του τρόπο τις απέκρουε.
Μάλιστα, αξιζει να σημειωθεί, ότι η εν λόγω συνομιλία είναι και η μοναδική τηλεφωνική εμπλοκή του Φυντάνη, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόκειται ο Αλέξης Κούγιας να απομακρύνει τον έμπειρο τεχνικό από τον πάγκο της ομάδας, εξαιτίας αυτού του γεγονότος:
«Το γεγονός και μόνο ότι άντεξε στις τόσες πιέσεις που δεχόταν από τον Τσακογιάννη και ήταν ο μόνος, λέει πολλά για εμένα», σχολίαζε την Τετάρτη (13/7) ο πρόεδρος του Πατρινού συλλόγου.
Τέλος, δεν αποκλείεται μέχρι την Παρασκευή (15/7) να υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις από την πατρινή ΠΑΕ.

Αισιοδοξία για αθωωτική απόφαση στην Κόρινθο - Αναμένεται η απόφαση της ΕΙΜ της ΕΠΟ



Δελτίο Τύπου απέστειλε η Κόρινθος μέσω του οποίου τονίζει την αισιοδοξία της ότι η απόφαση της ΕΙΜ θα είναι αθωωτική.
Η αισιοδοξία απορρέει από το γεγονός ότι έγινε δεκτή η αίτηση ανάκλησης της έφεσης της απόφασης της Ε.Ι.Μ. για το πρόστιμο και την ανάκληση των δελτίων και η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 28/07/2011. Παράλληλα, κατατέθηκαν και καινούργια συμπληρωματικά στοιχεία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της ομάδας:

1) Έγινε δεκτή η αίτηση ανάκλησης της έφεσης της απόφασης της Ε.Ι.Μ. για το πρόστιμο και την ανάκληση των δελτίων και η νέα ημερομηνία ορίστηκε για τις 28/07/2011, παράλληλα κατατέθηκαν και καινούργια συμπληρωματικά στοιχεία και υπάρχει αισιοδοξία ότι η απόφαση της ΕΙΜ θα είναι αθωωτική για τον ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ. Ως εκ τούτου η απόφαση της Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ θα εκδοθεί μετά την έκδοση της νέας απόφασης της ΕΙΜ.

2) Αυτή την εβδομάδα έχουν ολοκληρωθεί δύο μεταγραφές ερασιτεχνών από τον νομό. Μετά το πέρας της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες.

3) 'Οσον αφορά τα ονόματα που φέρονται ως μεταγραφική στόχοι της Κορίνθου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Αθηνών-Κορίνθου

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, λόγω νταλίκας που ακινητοποιήθηκε στο ύψος των διυλιστηρίων Ασπροπύργου με αποτέλεσμα να περιοριστούν οι λωρίδες κυκλοφορίας.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με χαμηλές ταχύτητες κατά μήκος περίπου 8,5 χιλιομέτρων στην εθνική οδό ενώ, σύμφωνα με την τροχαία, η νταλίκα αναμένεται σε λίγα λεπτά να έχει απομακρυνθεί.

Δράση ΟΝΝΕΔ "Πληρώνω δίκαια"

Image


Η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. Νεκρή
αγορά, συνεχείς οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων και μηδενικές προοπτικές
ανάπτυξης. Μέσα σε όλα αυτά καλείται μια γενιά όπως η δική μας να θέσει τις βάσεις
για μια νέα Ελλάδα.

Ως νέοι άνθρωποι, δεν επιθυμούμε ένα Κράτος που να υιοθετεί τις ζωές μας, αλλά
επιζητούμε μια λογικά σκεπτόμενη Πολιτεία που αντί να θέτει εμπόδια, θα ανοίγει
νέους δρόμους. Δεν αρνούμαστε γενικά και αόριστα, αλλά απαιτούμε να
συνεισφέρουμε δίκαια σε όσα μας αναλογούν.

Σʼ αυτό το πλαίσιο, η δράση «πληρώνω δίκαια» έρχεται να αναδείξει αυτή την
ανάγκη και να εκφράσει μια άλλη γενιά. Μια γενιά που δε συμβιβάζεται με τη μιζέρια,
αλλά ζει, σπουδάζει και εργάζεται έχοντας καθημερινή τριβή με τα προβλήματα.
Κυρίως όμως, προτείνει λύσεις.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου και ώρα 1.30 μ.μ., παρουσία του Προέδρου της Νέας
Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια, παρουσιάζοντας
14 θέσεις και προτάσεις εστιασμένες στους νέους ανθρώπους. 14 Προτάσεις που
θα αναδείξουν το αδιέξοδο της υπερβολικής φορολόγησης και θα προβάλλουν
την ανάπτυξη ως το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα νέα γραφεία της Οργάνωσης Νέων της
Νέας Δημοκρατίας (Μεσογείων 15) και θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το
plironodikaia.gr".


ΟΝΝΕΔ

Εκτροχιασμός, παρά τις πρωτόγνωρες θυσίες

Image


Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας
Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων
κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με την πορεία
εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

Αντώνης Σαμαράς...Κάθαρση ναι. Αλλά ισοπέδωση των πάντων, όχι!

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας,

κ. Αντώνη Σαμαρά

στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος





Φίλες και φίλοι,



            Εκφράζοντας όλους σας στέλνω μήνυμα συμπαράστασης αλληλεγγύης και αγάπης στα αδέλφια μας της Κύπρου που άλλη μια φορά δοκιμάζονται. Ο νους μας και η καρδιά μας είναι δίπλα τους.          

           

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κι είναι ώρα η Πολιτική να μιλήσει στο λαό με τρόπο σαφή - όχι με μισόλογα – με τρόπο ευθύ - όχι με περιφράσεις και με λόγο αλήθειας - όχι με… «μισές αλήθειες».

Αυτό κάνω πάντα. Αλλά τώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Γι’ αυτό και θα ξεκινήσω λέγοντας κάποια πράγματα με το όνομά τους. 

            Η λέξη «χρεοκοπία» απαγορεύεται στο λεξιλόγιό μας. Δεν την θέλουμε. Δεν τη χρησιμοποιούμε. Δεν την επιτρέπουμε καν, ως σκέψη. 

            Η εκφορά της και μόνο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορεί να γίνει αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Δηλαδή, κάτι που δεν θα έλθει γιατί είναι, τάχα, «αναπόφευκτο», αλλά επειδή πολλοί το μελετάνε μεγαλόφωνα…

            Η λέξη «χρεοκοπία», λοιπόν, απαγορεύεται. Κι αυτό ισχύει για όλες τις παραλλαγές της. Και η ελεγχόμενη και η επιλεκτική και η περιορισμένη. Ακόμα και στην αγγλική εκφορά του όρου, το λεγόμενο selected default.

Ζητείται πολιτική λύση από την Ε.Ε για να γλιτώσουμε την «επιλεκτική χρεοκοπία»



Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» η Ελλάδα και η κυβέρνηση επιχειρεί με σκληρές πλέον παρεμβάσεις- όπως αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου, μια ημέρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού- να πιέσει την ηγεσία της Ε.Ε, για «πολιτική λύση». Ζητά πιεστικά πλέον την παρέμβαση της Ε.Ε για «την ομαλή διαχείριση του δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης και τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του». Γιατί μόνο η πολιτική λύση μπορεί να αποτρέψει την «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας, η οποία είναι το πρώτο σκαλοπάτι της πραγματικής χρεοκοπίας …

Σε ισχύ από τον Ιούλιο οι νέοι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους

Μειωμένες θα είναι οι αποδοχές από 1η Ιουλίου για μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά εισοδήματα από 700 ευρώ και μέχρι 12.000 ευρώ, καθώς αρχίζει η αυξημένη παρακράτηση του ετήσιου φόρου που θα κυμανθεί από 100 έως 400 ευρώ. Σύμφωνα με εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, η παρακράτηση γίνεται με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα που ψηφίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο και προβλέπει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.000 ευρώ και φόρο με συντελεστή 10% κλιμακωτά στο επιπλέον εισόδημα έως τις 12.000 ευρώ.
Με την έναρξη ισχύος των μέτρων σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Καπελέρης, όσοι έχουν εισόδημα 9.000 ευρώ επιβαρύνονται με 100 ευρώ φόρου ετησίως, όσοι έχουν εισόδημα 10.000 ευρώ με 200 ευρώ και όποιος έχει ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ θα πληρώσει επιπλέον φόρο εισοδήματος 300 ευρώ.Το υπόλοιπο 50% του αυξημένου φόρου που αναλογεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα παρακρατηθεί στο σύνολό του με την εκκαθάριση της ετήσιας δήλωσης εισοδήματος το 2012.
Παράλληλα, κάθε μήνα θα παρακρατείται επιπλέον φόρος εισοδήματος από τους εργαζόμενους ίσος με το 1/14 στον ιδιωτικό τομέα ή 1/12 στον δημόσιο τομέα, που αναλογεί στα 100 ή 200 ή 300 ή 400 ευρώ. Επί παραδείγματι, φορολογούμενος με μηνιαίο μισθό 833 ευρώ θα εισπράττει κάθε μήνα 14,07 ευρώ λιγότερα, δηλαδή 818,93 ευρώ.
Ακόμη και η γενιά των 715 ευρώ, με ετήσιο εισόδημα 10.010 ευρώ, καλείται πλέον να πληρώσει ετήσιο φόρο 101 ευρώ.

eklogika.gr