Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Τσίτες και μαϊμούδες ! Αναμνήσεις ενός εκπαιδευτικού από τις κομπίνες πού συνάντησε στην καριέρα του…

Διορίστηκαν Διευθυντές, Νοσηλευτές, Γιατροί, Εκπαιδευτικοί, Δάσκαλοι ξένων γλωσσών, με πλαστά πτυχία…

Κάποιοι απ΄ αυτούς εκπαιδεύουν τα παιδιά μας, κάποιοι άλλοι μάς χειρουργούν, καί κάποιοι τρίτοι μάς κηδεύουν...

Η ευφυής μέθοδος κάποιων αετονύχηδων πού διά των πλαστών πτυχίων τους, βγάζανε και βγάζουνε ένα ικανοποιητικό «μεροκάματο», δεν είναι ασφαλώς τωρινή υπόθεση !

Από πολλά χρόνια τώρα η δικαστική διένεξη πού ξεκίνησε μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και κάποιων Ιδιωτικών Σχολών της Άρτας αλλά καί «κατά του Προέδρου και των μελών του ΠΥΣΔΕ Άρτας» τελευταία, καθώς και κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος, δίνει το στίγμα της σημερινής φαύλης κατάστασης πού τόσα χρόνια εξακολουθεί να υπάρχει…

Να υπάρχει, να ζεί και να βασιλεύει και χωρίς ποτέ της να τελεσιδικεί πηγαίνοντας επιτέλους τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, και αποδίδοντας την πολυπόθητη δικαιοσύνη !

Κι΄ ακόμη δίνοντας έτσι μία βάσιμη υποψία ότι κάποιο δόντι έχουν όλοι αυτοί οί κάπηλοι και λαθρέμποροι των πτυχίων, πού δαγκώνει και εμποδίζει την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης…

Διαβάστε περισσότερα »

http://patrablog.blogspot.com/2011/07/blog-post_19.html

«Ξέχασαν» να δηλώσουν ακίνητα αξίας 1 έως 60 εκατ. ευρώ 8.666 φορολογούμενοι!


«Λεφτά υπάρχουν» και το βεβαιώνει το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών εντόπισε 8.666 φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. €, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007. Από αυτούς ήδη εισέπραξε 11,65 εκ. € Αρχίζουν άμεσα οι έλεγχοι των 100 φορολογουμένων με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία (από 3 έως 60 εκατ!)

Αναλυτικότερα:
Έπειτα από διασταύρωση που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα και την Δ/νση Φορολογίας Κεφαλαίου της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. €, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007. Στους φορολογούμενους αυτούς απεστάλησαν το Μάιο ατομικές ειδοποιήσεις με τις οποίες ενημερώνονταν για την παράλειψή τους αυτή και καλούνταν να προσέλθουν στην εφορία για να τακτοποιήσουν τη φορολογική τους υποχρέωση.

Από τις 18/5/2011 (ημερομηνία της ατομικής ειδοποίησης) μέχρι και σήμερα, ανταποκρίθηκαν 1.359 φορολογούμενοι οι οποίοι συνολικά υπέβαλαν 6.934 δηλώσεις ΦΜΑΠ (δηλαδή κατά μέσο όρο υποβλήθηκαν 5 δηλώσεις ανά φορολογούμενο) και κατέβαλαν συνολικά φόρο 11,65 εκ. €. Ειδικότερα:

- Εντός του Μαΐου 2011 ανταποκρίθηκαν 74 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 240 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 0,35 εκ. €.

- Εντός του Ιουνίου 2011 ανταποκρίθηκαν 834 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 4.184 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 7,05 εκ. €.

- Από 1/7 έως και 15/7/2011 ανταποκρίθηκαν 451 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 2.510 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 4,25 εκ. €.

Διαγραμματικά η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των 8.666 φορολογουμένων έχει ως εξής:

Σε συνέχεια αυτής της δράσης, το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει τον ενδελεχή έλεγχο:

-Των 100 φορολογουμένων (από τους 8.666) με αξία ακίνητης περιουσίας από 3 έως 60 εκ €. Για το λόγο αυτόν, ήδη συγκροτήθηκαν με Υπουργική Απόφαση 5 Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου.

-Των σημαντικότερων (έπειτα από επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης) εκ των υπολοίπων (8.566) υποθέσεων, από τις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες.

Η στόχευση των υποθέσεων που θα ελεγχθούν γίνεται με βάση προηγμένα σενάρια ανάλυσης κινδύνου αξιοποιώντας τις λειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος ELENXIS που έχει θέσει σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Την ευθύνη της εκτέλεσης των ελέγχων και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων τους έχει η ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα.

eklogika.gr

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, παραβρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νεμέα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της τοπικής ενορίας «Εισοδίων της Θεοτόκου», για την εθελοντική αιμοδοσία. Παρόντες ήταν επίσης, ο εφημέριος του Ι. Ναού και ιερείς των ενοριών της Νεμέας, ο Δήμαρχος Νεμέας κ. Ε. Ανδριανάκος, εκπρόσωποι του Δήμου Νεμέας, του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ. Ν. Κορίνθου και μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών.



Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης, εκθείασε το ρόλο των εθελοντών αιμοδοτών και τόνισε πόσο σημαντική είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε τέτοιου είδους θέματα ζωτικής σημασίας. Επίσης, ο κ. Δέδες,  συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία, της οποίας τα χαρακτηριστικά όπως δήλωσε κάνουν περήφανους τους πολίτες του νομού μας, τους διοργανωτές της και το Τμήμα της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.



Η όλη προσπάθεια, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού συγκεντρώθηκαν 150 μονάδες αίματος, γεγονός που καθιστά τη Νεμέα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νομό.



Ο κ. Δέδες, τόνισε πως η Κορινθία, με τους συλλόγους των αιμοδοτών της και  με την ενεργή συμπαράσταση όλων των φορέων, έχει επιτελέσει σημαντικό έργο παροχής βοήθειας και ευαισθητοποίησης, κάτι που μας κάνει όλους υπεύθυνους στο να εντείνουμε και να ενδυναμώσουμε την προσπάθεια αυτή.






                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

​ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕ​Σ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος, με απόφαση της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη  ορίζονται:
Υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού:  Πάλλη Αλεξάνδρα, Γραμματέας ΕΒΕΑ, μέλος ΠΣ
Υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας:  Ακριτίδης Χρόνης, μέλος Δ.Ε.  ΤΕΕ, μέλος ΚΕ

Επίσης ορίζονται ως σύμβουλοι της προέδρου:
1.       Παπαπολυχρονιάδης Κωνσταντίνος,  καθηγητής Χειρουργικής ΑΠΘ, (θέματα υγείας)
2.       Υφαντής Κώστας , Καθηγητής ΝΟΠΕ- ΜΕΛΟΣ Κ.Ε, (θέματα παιδείας)
3.       Βησσαράκη Όλγα, επικοινωνιολόγος (δημόσιες σχέσεις)


Ο Υπεύθυνος Οργανωτικού της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε το νέο οργανωτικό σχήμα του κινήματος και τους νέους υπεύθυνους τομέων Περιφέρειας Αττικής και Περιφερειών.Ειδικότερα:


Α. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΜΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

1.   Α’ Αθηνών: Ζήσης Ψαρράς

2.   Β’ Αθηνών (Κεντρικός, Δυτικός & Βόρειος Τομέας): Παναγιώτης Νικολακέας

3.   Β’ Αθηνών (Νότιος Τομέας): Μιχάλης Γαζής

4.   Α’ Πειραιώς & Νήσων και Β’ Πειραιώς: Νίκος Καζέρος

5.   Υπολοίπου Αττικής / Ανατολικής Αττικής: Χρήστος Δρίτσας

6.   Υπολοίπου Αττικής / Βόρειας Αττικής:   Γεώργιος Κολύρης

7.   Υπολοίπου Αττικής / Δυτικής Αττικής: Μελέτης Μπαρδής

8.   Κοινωνικοί Φορείς Αττικής: Χρίστος Μπιτουλιώτης

9.   Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης: Κώστας Χαλιορής

10.Κινητοποίηση Αττικής: Πέτρος Σαρακηνός


Β. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

1.   Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Μιχάλης Φώλας

2.   Αττικής: Παναγιώτης Γεωργόπουλος

3.   Βορείου Αιγαίου: Βασίλης Καραΐσκος
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Ν. Λέσβου: Δημήτρης Μαντζαβίνος

4.   Δυτικής Ελλάδας: Βασίλης Θώδας

5.   Δυτικής Μακεδονίας: Θεόδωρος Λεωνίδης

6.   Ηπείρου: Νίκος Γερασιμίδης

7.   Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Κουρκουτάς

8.   Ιονίων Νήσων: Νίκος Αβραμίδης

9.   Κεντρικής Μακεδονίας: Χριστόφορος Μαυρίδης
Αναπληρωτής: Φώτης Παπαχρήστου

10.Κρήτης: Μπάμπης Μανιάτης

11.Νοτίου Αιγαίου: Θρασύβουλος Δημητράκης

12.Πελοποννήσου: Θανάσης Τσόβολος

13.Στερεάς Ελλάδας: Κωνσταντίνος Σμυρλής

Ντόρα Μπακογιάννη:...δεν πιστεύω ότι αυτοί είναι ευτυχείς όταν ακούνε δηλώσεις σαν αυτές του κ. Λυμπερόπουλου,

Ντόρα Μπακογιάννη: Πρέπει να διασφαλιστεί ένας τρόπος μείωσης
του χρέους μας, επιμήκυνση με χαμηλότερα επιτόκια και επίσης να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά και στο τραπεζικό σύστημα.


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5 και το δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα. Αναφερόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «πρέπει να ευχόμαστε να διασφαλιστεί ένας τρόπος μείωσης του χρέους μας, επιμήκυνση με χαμηλότερα επιτόκια και επίσης να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά και στο τραπεζικό σύστημα. Θα είναι καταστροφή αν η Ευρώπη την Πέμπτη ή την Παρασκευή δεν βρει λύση. Για μένα, ο χρόνος τελειώνει πραγματικά στο τέλος του μήνα. Η Ευρώπη δεν έχει περιθώριο ούτε να στρουθοκαμηλίζει ούτε να κάνει πως δεν καταλαβαίνει».

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης.


Γιάννης Μιχελάκης:Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή.  
Ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί τη ρύθμιση Ρέππα, λίγες βδομάδες μετά, αποδέχεται τις προτάσεις Ραγκούση, που κινούνται σε τελείως αντίθετη κατεύθυνση από αυτές του προκατόχου του.

Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;

Σε κάθε περίπτωση, αρχιτέκτονας του χάους, που έχει δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”, είναι ο κ. Ραγκούσης. Χωρίς να κάνει κανένα διάλογο με τους ενδιαφερόμενους, με τη λογική του “έτσι θέλω”, ακυρώνει τα όσα είχε συμφωνήσει ο προκάτοχός του, μόνο και μόνο για λόγους εσωκομματικής βεντέτας με τον κ. Ρέππα.

Και το χειρότερο είναι ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για το αύριο.

Τις ευθύνες του κ. Ραγκούση και εμμέσως του ίδιου του πρωθυπουργού έχουν επισημάνει, άλλωστε, ακόμα και στελέχη του κόμματός του.

-       Ο κ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στον “Κόσμο του Επενδυτή“, του έχει αποδώσει σοβαρές ευθύνες στο διάδοχό του, για το αλαλούμ που προκάλεσε.

-       Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Τ. Αντωνίου, αφού διερωτήθηκε αν είναι από άλλη κυβέρνηση ο κ. Ραγκούσης, κατέθεσε -μαζί με το συνάδελφό της κ. Ν. Σαλαγιάννη- σχετική ερώτηση στη Βουλή.

-       Ο βουλευτής κ. Π. Ευθυμίου –μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96- υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να έχει συνέχεια και, πρωτ’ απ’ όλα, να υπάρχει διάλογος μεταξύ των δύο υπουργών.

-       Ο βουλευτής κ. Δ. Καρυπίδης υπογραμμίζει ότι υπάρχει ένα κενό, γιατί μια πολιτική η οποία είχε συμφωνηθεί, ξαφνικά αλλάζει.

Ο αρχιτέκτονας του χάους, κ.Ραγκούσης, προσπαθεί να βγάλει από πάνω του τις ευθύνες που έχει για τα προβλήματα που προκαλεί στον Τουρισμό και στην κοινωνία η απεργία των “ταξί”και να τις ρίξει στη Νέα Δημοκρατία.


Για το σκοπό αυτό, ισχυρίζεται ότι η απεργία υποκινείται, δήθεν, από τη Νέα Δημοκρατία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την κομματική ιδιότητα που έχει στη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ.
Ο κ. Ραγκούσης, όμως, εκτός των άλλων,έχει και επιλεκτική μνήμη. Ξεχνάει ότι γραμματέας του ΣΑΤΑ είναι ο κ. Κώστας Δήμος, ο οποίος είναι γραμματέας της κομματικής οργάνωσης μεταφορών του ΠΑΣΟΚ.
Όπως, επίσης, ξεχνάει ότι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί είναι ο κ. Παναγιώτης Σκέντζος, αναπληρωτής ταμίας στη ΓΣΕΒΕΕ, όπου έχει εκλεγεί με το συνδυασμό του κ. Ασημακόπουλου, που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.

Είναι, λοιπόν, μάταιη η προσπάθεια του κ. Ραγκούση να μεταθέσει στη Νέα Δημοκρατία, τις ευθύνες για το χάος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Άλλωστε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Του θυμίζουμε ότι, λίγους μήνες πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις για να σταματήσει θεσμικές αλλαγές, όπως του Ασφαλιστικού.
Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε ο ίδιος σε διαδηλώσεις για να σταματήσει αποκρατικοποιήσεις, όπως της ΕΥΑΘ.

Ήταν ο κ. Παπανδρέου που κατέβαινε σε διαδηλώσεις, υποσχόμενος στους πάντες τα πάντα, στη λογική “λεφτά υπάρχουν”, όπως στην περίπτωση των αγροτών, στο λιμάνι του Πειραιά.
Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Και κάτι ακόμη: Σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί, ούτε οι προσωπικές βεντέτες υπουργών, ούτε οι ανεύθυνοι πειραματισμοί τους να γίνονται αιτία για ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, ζημιά στην πραγματική οικονομία και βλάβη της διεθνούς εικόνας της χώρας. Ιδίως, μάλιστα, σε μια στιγμή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Και επιτέλους: Ο κ. Παπανδρέου να σταματήσει να παριστάνει τον παρατηρητή και να πάρει θέση στο θέμα».


Ο Κολιμάδης στον Αστερα Δερβενιου

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον έμπειρο τερματοφύλακα Νίκο Κολιμάδη, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , μετά την επιστροφή στην Ελλάδα Βέλου του τερματοφύλακα Σπύρου Ρουμελιώτη, που πέρυσι ήταν δανεικός στον Αστέρα, μιας και πρόκειται σύντομα να στρατευτεί . Τέλος ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Βαέλ Ρούτση.


ΑΥΡΙΟ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΑΗ ‘ΛΙΑ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ


Αύριο πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Ζάχολης που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι στους πρόποδες του Μαύρου Όρους σε υψόμετρο 780 μέτρων και σε απόσταση 20 χλμ νότια του Δερβενίου.


Προκειμένου να φθάσει κανείς στην Ι. Μονή, στο κόμβο του Δερβενίου (142 χλμ. Πατρών - Αθηνών), ακολουθεί τη διαδρομή Ροζενά- Ζάχολη. Στο χωριό Ζάχολη περνώντας μπροστά απ΄τον Ιστορικό Ναό της Αγίας Παρασκευής συνεχίζει τον δρόμο για τον Κούτο (ή Χελυδόρι) και ύστερα από 2 χλμ. ο επισκέπτης βρίσκεται στην είσοδο της Ιεράς Μονής. Έξω από την Ι. Μονή δεσπόζουν 2 πανύψηλα έλατα και κάτω απ΄ αυτά υπάρχει παραδοσιακή Κρήνη.

Πηγή: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Η ιστορία της Μονής
Η Ιερά Μονή έχει τις βαθύτερες ρίζες της μέσα στα Βυζαντινά χρόνια καθώς ιδρύθηκε κατά τον 14ο αιώνα.
Αυτό συμπεραίνεται από ένα σουλτανικό φιρμάνι που βρίσκεται καταχωρημένο στην σελίδα 37 του Κώδικα της Μονής . Το έχει εκδόσει ο Χαμήδ Χάνης το 1714 δια του οποίου αναφέρεται ότι όσα κτήματα υπήρχαν στην Μονή πρό της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως θα παραμείνουν άθικτα ως ιδιοκτησία αυτής. Υπήρχε Σουλτανικό Φιρμάνι δια του οποίου οριζόταν ότι όποια κτήματα υπήρχαν στα Μοναστήρια πρίν την Άλωση θα παραμείνουν άθικτα σε αυτές.
Άλλη μαρτυρία τοποθετεί την ίδρυση ή ανακαίνιση της Μονής στο 1616 επειδή σε έγγραφο του 1749 υπάρχει σφραγίδα με εικόνα του Προφήτη και την επιγραφή: «ΙΕΡΑ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΑΚΗ ΜΟΝΗ ΖΑΧΟΛΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΣΒΙΤΟΥ. 1616».


ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΝΑΣ ΚΟΝΤΟΝΗ : Επ’ ευκαιρία των Εορτασμών της Συμπληρώσεως των Εκατό Ετών από την Ίδρυση και Λειτουργία της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Μελισσίου Κορινθίας

Σεβασμιώτατοι,
Σεβαστοί Πατέρες,
Αγαπητέ Πατέρα Γεώργιε Σταματούλη,
Κυρίες και κύριοι παρευρισκόμενοι,
Σας καλωσορίζουμε με αγάπη στις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της συμπληρώσεως των 100 ετών από την ίδρυση και λειτουργία της Ενορίας μας Αγίου Δημητρίου Μελισσίου, στις 12 Ιουλίου 1911.
Ευχαριστούμε τον Ύψιστο που μας αξίωσε να βρεθούμε όλοι μαζί και να δοξάσουμε την Χάρη του για την ευλογία που μας προσφέρει και τα βήματά μας που επικουρεί. Τα βήματα όλων, πιστών και κληρικών.
Σεβασμιώτατοι,
Κυρίες και κύριοι,
Παρακαλώ να μου επιτρέψετε να αναφερθώ πρώτα στην Ιστορία του όμορφου χωριού μας, ώστε να την συνδέσουμε κατόπιν Ιστορικά με την Ενορία και τον Λαμπρό - Μεγαλοπρεπή Ναό μας.

Σταματήστε να διαφημίζετε την πτώχευση γιατί σύντομα θα νοσταλγήσετε τα γιαούρτια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι απορίας άξιον πώς πρόλαβαν εν ριπή οφθαλμού να «ενημερωθούν» οι εμφανιζόμενοι στα δελτία ειδήσεων βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το τι είναι επιλεκτική χρεοκοπία.

Μας εξηγούν τι συμβαίνει – και κυρίως τι πρόκειται να συμβεί – με τόση βεβαιότητα, άνεση και πειστικότητα, που λες, δεν μπορεί, έτσι θα είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει αυτός.

Ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, για παράδειγμα, που κόντεψε να τρελάνει τον Άκη Παυλόπουλο στο Άλτερ τις προάλλες, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά του υπέρ της επιλεκτικής χρεοκοπίας.

Δεν είναι χρεοκοπία, επέμενε – προφανώς αφιέρωσε τόσο πολύ χρόνο για να μάθει το καινούργιο ποίημα, που δεν βρήκε τον χρόνο να ενημερωθεί για τις δηλώσεις των οίκων, σύμφωνα με τις οποίες δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτή μια πιο ελαστική ερμηνεία του όρου selective default, καθώς έχει και αυτή τις συνέπειες μιας κανονικής πτώχευσης.

Εκθέσεις στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου

Παρασκευή 29.07 έως Δευτέρα 08.08. και ώρα 21:00 – 24:00 (1ο ΟΡΟΦΟΣ)
Έκθεση Ζωγραφικής της Σοφία Κατσαρού με τίτλο «εντός εκτός και επι ταυτα» και ζωγραφική βιτρό σε χρηστικά αντικείμενα.
Παρασκευή 29.07 έως Δευτέρα 08.08. και ώρα 20:00 – 24:00 (ΙΣΟΓΕΙΟ δεξιά είσοδος)
Χειροποίητα Κοσμήματα – Χριστίνα και Κατερίνα Ζορμπά
Παρασκευή 05.08 έως Τρίτη 16.08 και ώρα 20:30 – 24:00 (ΙΣΟΓΕΙΟ αριστερά)
Έκθεση Ζωγραφικής του Μιχαήλ Κουβέλη με τίτλο : «Αστική Παράσταση»
Τετάρτη 10.08 έως Δευτέρα 15.08. και ώρα 20:30 – 24:00 (1ο ΟΡΟΦΟΣ)
Δώρα Φουντάτου – Ζωγραφική μεικτή τεχνική – κόσμημα.
Λιάνα Κούρτη – Χειροποίητο κόσμημα

Έλα τώρα που γυρίζει...Kινηματογραφικό Eργαστήρι για παιδιά 10-14 ετών στην Συκιά

Παράλληλα με την έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Μαυριδόγλου στο δημοτικό σχολείο Συκιάς, θα γίνει κινηματογραφικό εργαστήρι για παιδιά 10-14 ετών.
Έλα τώρα που γυρίζει...Kινηματογραφικό Eργαστήρι για παιδιά 10-14 ετών
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΚΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΠΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εκτεταμένες διαβρώσεις της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών από την δράση των κυματισμών του Κορινθιακού


Επιστολή του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνη Κλαδούχου που εστάλει στον Υπουργό Εσωτερικών, στον Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου καθώς επίσης στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στους Βουλευτές Ν. Κορινθίας και ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελ/σου, με θέμα  τις "Εκτεταμένες διαβρώσεις της ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών από την δράση των κυματισμών του Κορινθιακού"

Η Ανακύκλωση ως Τρόπος Ζωής...

Η Ανακύκλωση ως Τρόπος Ζωής...
Αγαπητοί συμπολίτες, η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Η Ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει τρόπος ζωής.
Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μπαίνουν όλες οι ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ από: χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο & λευκοσίδηρο. kados
  • Συσκευασίες από Χαρτί και Χαρτοκιβώτια, π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.
  • Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια από χυμούς, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.
  • Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.
  • Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. από αναψυκτικά, μπίρες κ.ά
  • Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.
Οι 5 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ
  1. Διαχωρίζουμε καθημερινά στο νοικοκυριό τα υλικά συσκευασίας μας από τα υπόλοιπα.
  2. Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
  3. Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.
  4. Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες, τα ρίχνουμε χύμα.
  5. Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.
και φυσικά... Μεταδίδουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης συσκευασιών στους φίλους και γνωστούς μας.
Φωτογραφία από Ανακύκλωση 6ο Νηπειαγωγείο Θήβας
Κάπου κοντά σας βρίσκεται ένας ΜΠΛΕ κάδος ανακύκλωσης. Βρείτε τον και ανακυκλώστε.
Για τυχόν απορίες ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε, απευθυνθείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
  • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης:2743-360200
  • Τηλέφωνο Δημαρχείου Ευρωστίνης: 2743-360101
  • Τηλέφωνο Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά: 6942-987871
  • Τηλέφωνο Αντιδημάρχου Καθαριότητας : 6973-986683
Παρακαλούμε το παραπάνω κείμενο να διαβαστεί από όλα τα μέλη της οικογένειας.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Πρασίνου
Περικλής Μενούνος

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί συνεχίζονται. Κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια σε όλη τη χώρα

Οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί συνεχίζονται. Το ίδιο και η ταλαιπωρία του κόσμου! Και θα συνεχιστεί λένε έως την Παρασκευή, αφού η απεργία παρατάθηκε και οι προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί είναι να προχωρήσουν ακόμα και σε απεργία διαρκείας!

Και οι εικόνες με τους τουρίστες να σέρνουν τις βαλίτσες τους μέσα στον καύσωνα επαναλαμβάνονται. Και θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και θα βάλουν μια και καλή στην μαύρη λίστα των τουριστικών προορισμών την Ελλάδα!

Οι κινητοποιήσεις έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα και στο στόχαστρο έχουν μπει μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια σε πόλεις όπως η Πάτρα και η Θεσσαλονίκη.

Αθήνα


Κλειστή η Μάρνη. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στη Βουλή. Η ένταση είναι μεγάλη και κάποιοι μιλούν για απεργία διαρκείας.

Πάτρα
Κλειστό το νεο λιμάνι της πόλης. Κλειστό και το Κατακολο όπου δένουν κρουαζιερόπλοια. Στις 11 κλείνει η Κυλλήνη και το αεροδρόμιο του Αράξου

Επί ποδός οι αυτοκινητιστές ταξί της Πελοποννήσου

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας απέκλεισαν για λίγες ώρες οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου, ενώ άνοιξαν τα διόδια Νεστάνης και Καλαμακίου και αυτή την ώρα παραμένουν στις πόλεις τους με σταθμευμένα σε κεντρικούς δρόμους τα οχήματά τους.

Στην Τρίπολη με την άδεια της δημοτικής αρχής έχουν σταθμεύσει τα ταξί στην Εθνικής Αντιστάσεως, καταλαμβάνοντας τις θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Αυτή την ώρα τα προεδρεία των ταξί ανά πόλη, επισκέπτονται τους δημάρχους των πρωτευουσών των νομών τους, ενημερώνουν για τις θέσεις τους και θα τους επιδώσουν ψήφισμα.

Για παιδοκτονία η ανήλικη που γέννησε στην τουαλέτα!

Για παιδοκτονία κατηγορείται η 17χρονη η οποία συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Ναυπάκτου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ανήλικη, μεταφέρθηκε από συγγενείς της στο νοσοκομείο, αφού προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει φυσιολογικό τοκετό, στο σπίτι συγγενικού της προσώπου. Μετά τον τοκετό, το νεογνό μεταφέρθηκε νεκρό, επίσης από συγγενείς της 17χρονης, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία από την μέχρι τώρα έρευνα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο για εμπλοκή άλλου προσώπου στη συγκεκριμένη υπόθεση.

'Οπως είχε αποκαλύψει το best.gr η ανήλικη μητέρα του βρέφους ήρθε τις προάλλες απο τη Βόρειο Ήπειρο και τη φιλοξενούσαν συγγενείς της στη Ναύπακτο.

Επί δυο ώρες παρέμενε χθες στην τουαλέτα προκαλώντας την ανησυχία των συγγενών της οι οποίοι δεν γνώριζαν καν την εγκυμοσύνη της. Μετά απο δυο ώρες, οι συγγενείς της ανήσυχοι άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν τη νεαρή γυναίκα σε μια λίμνη αίματος με το νεκρό βρέφος στην αγκαλιά.

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανοικτά της Ζακύνθου αισθητός στην Πάτρα

Σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.13 το πρωί στην Δυτική Ελλάδα. Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε προσδιοριστεί στα 4,7 Ρίχτερ, από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 74 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 162 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και έγινε αισθητός σε όλη την Δυτική Ελλάδα.Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 9 χιλιόμετρα. Ζημιές μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί. .

Ο εκλεκτός του Πέτρου Τατούλη ,Γιώργος Μπουλούκος, με βοήθεια της αντιπολίτευσης ,εξελέγη με την 5η , Συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου




Το έβαλε πείσμα ο Τατούλης και το πέτυχε, έστω και με χείρα βοήθειας από την αντιπολιτευση. Ξεπλήρωσε και το άλλο γραμμάτιο που ακούει στο όνομα Γιώργος Μπουλούκος. Ο Μεσσήνιος Δικηγόρος είναι από σήμερα ο πρώτος Συμπαραστάτης του πολίτη και της Επιχείρησης στην πρώτη αιρετή Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναλαμβάνει την θέση που του είχαν τάξει.
Μετά από τέσσερεις αποτυχημένες συνεδριάσεις και τόσες άκαρπες ψηφοφορίες και , μετά από παρέλευση μηνών ήρθε και πάλι στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δόθηκε τελικά το ποσοστό που έπρεπε για να εκλεγεί. Αυτό ίσως να αποτελεί και μια προσωπική νίκη του Πέτρου Τατούλη που επέμενε στη υποψηφιότητα Μπουλούκου, μετά μπόλικου πολιτικού παρασκηνίου , όπου κατόρθωσε να επιβάλει τον εκλεκτό του σύμβουλο και συνεργάτη του, κατά την προεκλογική περίοδο ως Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
Το δελτίο τύπου της περιφέρειας αναφέρει
Με πλειοψηφία μεγαλύτερη των 2/3 του συνόλου των παρόντων περιφερειακών συμβούλων εκλέχθηκε στη 14η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο δικηγόρος Γιώργος Μπουλούκος με ψήφους 35 υπέρ και 12 κατά.
Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας ο κος Κονοπισόπουλος, δύο σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας οι κ.κ. Ταγαράς και Παναγιωτόπουλος και ένας της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο κος Γόντικας

Να υπενθυμίσουμε ότι για την εκλογή του απαιτούντο 34 ψήφοι ενώ η παράταξη της πλειοψηφίας διέθετε μόνο 30 ψήφους επειδή απουσίαζε και ένας σύμβουλός της, έτσι την πρόταση Τατούλη υπερψήφισαν 5 σύμβουλοι της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Απαίτησαν παραίτηση Τατούλη

Στο μεταξύ ενταση  σημειώθηκε  χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όταν δυο λεωφορεία με κατοίκους από τους Αγίους Θεοδώρους κατέφτασαν στην Τρίπολη με σκοπό να μπλοκάρουν την είσοδο στο Πνευματικό Κέντρο στον Περιφερειάρχη , φωνάζοντας συνθήματα και απαιτούσαν την παραίτηση του Περιφερειάρχη κυρίως μετά την τοποθέτηση του, πως ανακληση της υπογραφής θα γίνει κατόπιν ανάκλησης της ΜΠΕ απο το Υπουργείο Περιβαλλοντος..
Στο χώρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, βρέθηκαν και κάτοικοι από τη Μεγαλόπολη, οι οποίοι διαμαρτηρήθηκαν για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει Χώρο Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Οι κάτοικοι από τους Αγίους Θεοδώρους και από τη Μεγαλόπολη απαίτησαν να συζητηθούν τα θέματά τους, κατά προτεραιότητα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή επικράτησε ένταση και τεταμένη ατμόσφαιρα, το αίτημα τους, έγινε ομόφωνα αποδεκτό.
Πάντως η ένταση συνεχίστηκε και έξω απο την συνεδρίαση,με τα συνθήματα που γράφτηκαν στους τοίχους του κτιρίου όπου στεγάζονται οι συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ
Ο κ. Τατούλης κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο να σταθεί απέναντι στις ασχήμιες εκ μέρους των κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων και τις βλάβες που προκάλεσαν στο κτίριο το οποίο φιλοξενεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ ολοκλήρου το κόστος των απαιτούμενων εργασιών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η SFEDONA .GR


ΠΗΓΗ : sfedona.gr

Οι χιλιάδες επισκέπτες της sfedona.gr με τις 3.182 μοναδικές ψήφους τους σε μια ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία που διήρκεσε επί δύο περίπου μήνες έστειλαν τα σοβαρά μηνύματά τους προς πάσα κατεύθυνση.

Σημειώνουμε τα κυριότερα συμπεράσματα από αυτή την αντιπροσωπευτική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική περίοδο τόσο για την ύπαρξη της μεγάλης οικονομικής κρίσης αλλά και για την μεγάλη απαξίωση του σημερινού πολιτικού συστήματος και των πολιτικών μας.

2o summer school Πολιτικής Ακαδημίας

Image


Ολοκληρώθηκε το 2o επιμορφωτικό summer school
της Πολιτικής Ακαδημίας της ΟΝΝΕΔ
 
 Ολοκληρώθηκε το 2o επιμορφωτικό «summer school» της Πολιτικής Ακαδημίας
της ΟΝΝΕΔ, που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 15-17 Ιουλίου στην Αίγινα, με
την συμμετοχή μελών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν να ενημερώσει τα μέλη της οργάνωσης γύρω από
θέματα πολιτικής επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης αλλά και της επικαιρότητας.

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών

24grammata.com/ οικονομία

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Ποιος ήταν ο John Moody; Τι σημαίνει το όνομά του; H ιστορία του οίκου Moody’s.
Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση. Το όνομα είναι βαρύγδουπο και προβάλλεται ως “έγκυρο” από τα ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. Οι εκθέσεις το οίκου Moody’s ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και υποθηκεύουν το σήμερα και το αύριο του πλανήτη, αφού καθορίζουν το αν θα δανειστεί, και με ποιους όρους, μια χώρα. Υποθηκεύει το μέλλον του πλανήτη, γιατί ως γνωστόν, τα δανεικά αυτά θα τα πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές.
Τα πρώτα βήματα του John Moody/ Τζον Μούντι
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η επωνυμία Moody’s προέρχεται από το επώνυμο ενός, μάλλον, αποτυχημένου δημοσιογράφου / οικονομικού αναλυτή, που έδρασε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα. Το πλήρες όνομα του ήταν Τζον Μούντι (John Moody, 1868 – 1958) και στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε ως Γιάννης Τσαντίλας.