Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

"Σφάχτηκαν" Κούγιας και Μπέος στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League- Αμίμητες ατάκες περί ...κοντού και Βατίδου

"Είναι ένας... κοντός δικηγόρος και πλαστογράφος"


Μετά από 3 ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του Αχιλλέα Μπέου στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, με αφορμή την υπόθεση των στημένων αγώνων. Μια διαδικασία που εξελίχθηκε σε άγρια κόντρα μεταξύ του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού Βόλου και του Αλέξη Κούγια.
Ο Μπέος επανέλαβε πως είναι αθώος και πως ποτέ του δεν έχει στήσει αγώνα, ενώ ο γνωστός ποινικολόγος του επιτέθηκε, λέγοντας πως μοναδικός του σκοπός που μπήκε στο ποδόσφαιρο είναι να στήνει αγώνες και γι' αυτό είχε δημιουργήσει εγκληματική οργάνωση μαζί με τους Τσακογιάννη και Μερτύρη (σ.σ. πρόεδρος του Παναργειακού) που κανόνιζαν ποιος θα ανέβει και ποιος θα πέσει Κατηγορία! Δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι, οπότε και αναμένεται να βγει η απόφαση...
Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΠΕΟΥ

ΟΝΝΕΔ...Να μην επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους να καταστρέψουν το Ευρωπαϊκό όνειρο που χτίσαμε τόσα χρόνια


Από την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



«Σε μία περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες δέχονται σφοδρή επίθεση από τις αγορές και τους Οίκους Αξιολόγησης, οφείλουμε εμείς ως νέοι άνθρωποι να αντισταθούμε. Να μην επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους να καταστρέψουν το Ευρωπαϊκό όνειρο που χτίσαμε τόσα χρόνια, αλλά πάνω από όλα να μην βλέπουν στις χώρες μας, το επόμενο τους θύμα. Η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα στο μάτι του κυκλώνα. Δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που καλούνται να αντέξουν στις ορέξεις των διεθνών Οίκων Αξιολόγησης, μα πάνω από όλα να κρατήσουν ζωντανά τα όνειρα των νέων ανθρώπων που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε αυτές.



Όλοι εμείς, Πορτογάλοι και Έλληνες, νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες,  προερχόμενοι από Κράτη με μεγάλη ιστορία, δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη και να αποδεχθούμε τα σχέδιά τους. Οι χώρες μας δεν είναι εταιρείες και οι λαοί δεν είναι νούμερα, ώστε να μπορούν όλοι αυτοί να παίζουν μαζί τους. Η εθνική κυριαρχία των κρατών μας δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση και καμία οικονομική πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να πετά στα σκουπίδια το δικό μας μέλλον.



Για το λόγο αυτό καλούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλουνε στην άμεση επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της Ζώνης του Ευρώ και τη λήψη σκληρών μέτρων ενάντια στους κερδοσκόπους και τους Οίκους Αξιολόγησης, οι οποίοι σήμερα δρουν ως εκτελεστικά όργανα και όχι ως φορείς αξιοπιστίας.



Προτείνουμε:

·         Τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη να αξιολογεί τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

·         Την απελευθέρωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων περισσότερων πόρων για παραγωγικές επενδύσεις στις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα ανάπτυξης.

·         Περισσότερο χώρο και χρόνο για τις δοκιμαζόμενες από την κρίση χώρες προκειμένου να επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις των οικονομιών τους.

·         Την υιοθέτηση των υπόλοιπων διατάξεων που περιλαμβάνονται στη YEPP Resolution: Strengthening Europe’s Economical Development και υιοθετήθηκαν από το Συμβούλιο του YEPP  στις 14 Μαΐου 2011.



Η Σύνοδος των χωρών μελών της Πέμπτης 21 Ιουλίου, αποτελεί ίσως μία από τις τελευταίες ευκαιρίες να διατηρήσουμε ζωντανό το κοινό ευρωπαϊκό μας όνειρο».


Αντώνης Σαμαράς...Χωρίς Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, όσο κι αν αλλάξουν οι όροι του δανεισμού της, η χώρα μας δεν πρόκειται να βγει από την κρίση


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Στην  έκτακτη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες αύριο, η ηγεσία της Ευρώπης οφείλει να δείξει αποφασιστικότητα για την οριστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όχι να παρατείνει την αστάθεια των αγορών.

Γιατί, όσο παρατείνεται η αστάθεια, τόσο διογκώνεται η αποσταθεροποίηση.

Οφείλει ακόμα να βοηθήσει έμπρακτα τα κράτη μέλη που έχουν πρόβλημα και για λόγους αλληλεγγύης, αλλά και γιατί διαφορετικά μεγαλώνει ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Η συμμετοχή των ιδιωτών στο ρίσκο του κρατικού δανεισμού ήταν μια λαθεμένη επιλογή εξ αρχής. Που εκτόξευσε το κόστος δανεισμού για τις ασθενέστερες χώρες και μεταδίδει ακόμα την κρίση παντού. 

Η “επιλεκτική χρεοκοπία” δεν είναι λύση. Είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε! Γιατί επιδεινώνει τα προβλήματα ρευστότητας χωρών, όπως η Ελλάδα. Και οδηγεί σε τεράστια αβεβαιότητα και σίγουρη επιδείνωση.

Γι' αυτό και ο ίδιος ο κ. Τρισέ προειδοποιεί να μην υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”. 

Λύσεις υπάρχουν.   

Υπάρχει πάντα η λύση του ευρω-ομόλογου, ώστε χώρες που έχουν πρόβλημα να ξεπληρώσουν με ευνοϊκότερους όρους τα δάνειά τους και να γίνει το χρέος τους βιώσιμο. Το ευρω-ομόλογο θα επιτρέψει αισθητή μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς να υπάρξει “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Και βραχυχρόνια, υπάρχει η λύση της επαναγοράς ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, που θα επιφέρει μείωση του δημόσιου χρέους, επίσης χωρίς να προκαλέσει “επιλεκτική χρεοκοπία”.

Οι λύσεις αυτές είναι, ήδη, στο τραπέζι.

Πέρα απ' όλα αυτά όμως, υπάρχει η ανάγκη αναπτυξιακής τόνωσης των χωρών της περιφέρειας, που βουλιάζουν στην ύφεση. Ιδιαίτερα η Ελλάδα δεν ζητά “χαριστική μεταχείριση”.

Ζητά την ευκαιρία για Επανεκκίνηση της Οικονομίας της, ώστε να μπορέσει να φανεί συνεπής και στις υποχρεώσεις της.».

Φωτεινή Πιπιλή... σύλληψη τεσσάρων Μαροκινών, κατόχων αποφάσεων αναβολής απομάκρυνσης,αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν κλοπιμαία


Η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η είδηση της σύλληψης τεσσάρων Μαροκινών, κατόχων αποφάσεων αναβολής απομάκρυνσης, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, έχει προκαλέσει αίσθηση.  Οι συλληφθέντες κατά την ανακοίνωση της αστυνομίας, αποπειράθηκαν να ταξιδέψουν μεταφέροντας προϊόντα εγκλήματος, δηλαδή κλοπιμαία.

Το γεγονός ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των καταληψιών-παράνομων μεταναστών της Νομικής Σχολής και εν συνεχεία των απεργών πείνας του Μεγάρου “Υπατία”, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στη χώρα, εγείρει σοβαρά ερωτήματα.

Απαιτείται άμεση, επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή».

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Προσβολή της διεθνούς νομιμότητας και επίθεση κατά των θεσμών της Ε.Ε. συνιστούν οι, πρωτοφανούς προκλητικότητας, δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στη βόρεια –κατεχόμενη από τον Αττίλα– Κύπρο.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Προσβολή της διεθνούς νομιμότητας και επίθεση κατά των θεσμών της Ε.Ε. συνιστούν οι, πρωτοφανούς προκλητικότητας, δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του στη βόρεια –κατεχόμενη από τον Αττίλα– Κύπρο.

Οι δηλώσεις αυτές δείχνουν ότι ο κ. Ερντογάν, παρ’ όλο που στο εσωτερικό της χώρας του αντιμάχεται το στρατιωτικό κατεστημένο, στην εξωτερική πολιτική ταυτίζεται πλήρως με τις πλέον έξαλλες, ακραίες και μισαλλόδοξες απόψεις, που προέρχονται από στρατοκρατικούς κύκλους και αποσταθεροποιούν την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών σε όλη τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών ακούγεται ακόμη πιο προκλητικό, αν σκεφτεί κανείς ότι γίνονται στην Κύπρο την επέτειο της Τουρκικής εισβολής και περιλαμβάνουν και επιμέρους αρνήσεις επιστροφής των κατεχομένων (π.χ. Βαρώσια, Μόρφου κ.λπ.), στις οποίες προβαίνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός, συμπεριφερόμενος ως κατακτητής και “ιδιοκτήτης” δια της βίας των εδαφών αυτών.

Η πολιτική αυτή συμπεριφορά της ηγεσίας της Τουρκίας δεν είναι δυνατόν να απαντάται με “χλιαρές” ανακοινώσεις, όπως αυτή που εξέδωσε ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Λαμπρινίδης, αλλά απαιτεί ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και στους διεθνείς οργανισμούς, για να αναδειχθεί το μέγεθος της Τουρκικής ευθύνης για την εκτός κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου και διεθνούς νομιμότητας κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας από την εισβολή του Αττίλα μέχρι και σήμερα».

ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την εισβολή  στην Κύπρο έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Τριανταεπτά χρόνια μετά την εθνική τραγωδία το Κυπριακό συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγάλα άλυτα ζητήματα του ελληνισμού, ένα πρόβλημα εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού.  
Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει ξανά η πατρίδα μας θέλω να πω όσο πιο αποφασιστικά μπορώ, ότι η τουρκική παρανομία στη μεγαλόνησο πρέπει να τελειώνει.
Το Κυπριακό είναι προς το συμφέρον όλων στην περιοχή να λυθεί. Ο κ. Ερντογάν καλά θα κάνει να εγκαταλείψει τις απειλές κατά της Κύπρου και της ΕΕ και να επιδείξει για το θέμα αυτό την σωφροσύνη και τη θετική τόλμη, με την οποία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του.
               Εμείς οι Έλληνες οφείλουμε να αντλήσουμε, ειδικά τώρα, δύο μεγάλα διδάγματα απ’ την τραγική εξέλιξη του Κυπριακού:
-  Η έλλειψη εθνικής ενότητας σε κρίσιμες ώρες οδηγεί συχνά στην καταστροφή.
-  Και η καταστροφή, όταν είναι μεγάλη, ποτέ δεν επανορθώνεται πλήρως».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η χώρα βιώνει τον απόλυτο παραλογισμό της κυβερνητικής ανευθυνότητας και ανικανότητας και στο θέμα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί.

Οι υπουργοί αδυνατούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αντιδρά και πάλι αρνούμενη τις αλλαγές, ενώ η αντιπολίτευση «κλείνει το μάτι» στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, σφυρίζοντας αδιάφορα  μπροστά στην κλιμάκωση των ακραίων συμπεριφορών από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Έτσι όμως, οι μόνοι που πλήττονται είναι για ακόμα μία φορά ο τουρισμός, η εμπορική δραστηριότητα, ο ιδιωτικός τομέας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και ιδιοκτήτες ταξί, προστατεύοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο». 

«Π. Τατούλης: Δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της περιοχής μας, προχωράμε με νέα αντίληψη για την διαχείριση υδάτων της Περιφέρειας»

"Το φράγμα του Ασωπού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την ανάπτυξη της Π.Ε Κορινθίας αλλά και της Περιφέρειας Πελοποννήσου δίνοντας αναπτυξιακή δυναμική και προοπτική" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου στην περιοχή των έργων, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δέδε, Α. Παπαφωτίου, Ν. Νικολάκου και Α. Πουλά, τον Δήμαρχο Νεμέας, υπηρεσιακούς παράγοντες και τον υπεύθυνο υλοποίησης του έργου.
Μετά τη παρέμβαση της Περιφέρειας και τη λύση που δόθηκε σχετικά με τις επιτάξεις και με δεδομένο ότι έχει ολοκληρωθεί και η εκτροπή του ποταμού βρισκόμαστε ήδη στη κατασκευή του κυρίως έργου" σημείωσε ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας ότι "αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η επόμενη μέρα, να δουλέψουμε δηλαδή όλοι μαζί έτσι ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλες υποστηρικτικές υποδομές με την ολοκλήρωση του έργου". Είμαστε και θα είμαστε πάνω από το έργο δήλωσε ο κύριος Τατούλης αναφέροντας τους τρείς άξονες που θα στραφεί η Περιφέρεια από δω και στο εξής και αφορούν:



1.      στην προετοιμασία για τον φορέα διαχείρισης

2.      στο master plan για την αναπτυξιακή δυνατότητα της ευρύτερης περιοχής και την ανάγκη ύπαρξης χωροταξικού πλαισίου και

3.      τη δημιουργία ημερίδας και διαβούλευσης όλων των φορέων για την ανάπτυξη της περιοχής με συγκεκριμένο δια ταύτα και χρονοδιαγράμματα.



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην νέα αντίληψη που επικρατεί για τη διαχείριση υδάτων στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τονίζοντας  ότι" δεν θα επιτρέψουμε την ερημοποίηση της περιοχής μας" κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Φιλιατρινό φράγμα στο φράγμα στη περιοχή της Πυλίας αλλά και του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αλλά και οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στη αναπτυξιακή προοπτική του έργου. Ο υπεύθυνος της εταιρείας δήλωσε πως θα προσπαθήσουν το έργο να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης ενώ ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας κ. Παπαιωάννου δήλωσε πως οι υπηρεσίες θα συμβάλουν για την άμεση λύση οποιουδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Στην επίσκεψη του στο φράγμα Ασωπού ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμα και το μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογράψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη ΔΕΥΑΠ, σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα "Πολιτική και Οικονομία των Υδάτων στη Πελοπόννησο"




ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ, κ. Σ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ, ΓΟΝΟΥΣΑ, ΛΑΛΙΩΤΗ


Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γ. Δέδες, επισκέφτηκε τα χωριά Παραδείσι, Γονούσα και Λαλιώτη του Δήμου Σικυωνίων, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σικυωνίων, κ. Σ. Σταματόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο. Η επίσκεψη αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων του Αντιπεριφερειάρχη  σε Δήμους  και χωριά του νομού, προκειμένου να συζητήσει με τους πολίτες, να ενημερώσει για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να προωθηθούν λύσεις σε θέματα που τους απασχολούν.
Στο Παραδείσι και τη Γονούσα, ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέπτυξε στους κατοίκους, τον τρόπο με τον οποίο η Περιφερειακή ηγεσία διαχειρίζεται το έργο του φράγματος του Ασωπού και τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό πως η πλειοψηφία των καλλιεργητών των δύο χωριών παραχώρησε τα αναγκαία τμήματα γης, ακόμη και πριν την καταβολή της αποζημίωσής τους, για να ξεκινήσουν άμεσα τα μηχανήματα τις πρώτες εργασίες για την κατασκευή του φράγματος.
Στις διαδοχικές συζητήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους κατοίκους, κατά κύριο λόγο αναπτύχθηκε και το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως σκοπός της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, δεν είναι μόνο η άρδευση των καλλιεργειών και η εξέταση της δυνατότητας για οικιακή κατανάλωση του νερού που θα συγκρατείται στον ταμιευτήρα του φράγματος, αλλά και η δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης, που θα αναβαθμίσει οικονομικά και τουριστικά τη γύρω περιοχή με επίκεντρο το φράγμα του Ασωπού.
Τέλος, κυρίαρχη αναφορά έγινε στο σημαντικό οδικό άξονα Κιάτο – Νεμέα και στο γενικότερο δίκτυο οδοποιίας γύρω από το φράγμα, για το οποίο έχουν πραγματοποιηθεί προσωπικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη με τους Δημάρχους Σικυωνίων, Νεμέας και Βέλου-Βόχας, με σκοπό τη δημιουργία αλληλοσυμπληρούμενων τεχνικών προγραμμάτων τόσο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, όσο και των Δήμων για τη μελέτη και την κατασκευή νέων δικτύων και την αναβάθμιση των υπαρχόντων.
Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη ολοκληρώθηκε στο Λαλιώτη, με τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προφήτη Ηλία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 








Αθ. Γιαννόπουλος...τεράστια δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων συνεπεία τροχαίων ατυχημάτων


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλος, μετά την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την τεράστια δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων συνεπεία τροχαίων ατυχημάτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Καθημερινά, δεκάδες έως εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, ασφαλισμένοι ταμείων ή και ανασφάλιστοι Έλληνες και αλλοδαποί, ως θύματα τροχαίων ατυχημάτων, νοσηλεύονται σε δημόσια νοσοκομεία επί διάστημα ανάλογο της βαρύτητος των τραυματισμών και των επιπλοκών τους.

Η νοσηλευτική κάλυψη των παραπάνω, κατά συμβατική υποχρέωση των ασφαλιστικών εταιρειών των ενεχομένων στον τραυματισμό οχημάτων, καλύπτεται από αυτές σύμφωνα με τους όρους των σχετικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων.                                

Όμως, τα δημόσια νοσοκομεία, για λόγους που οφείλονται προφανώς σε αδυναμία των εισπρακτικών τους μηχανισμών, αντί να αναζητούν την κάλυψη των νοσηλίων και εν γένει των δαπανών περίθαλψης του θύματος του τροχαίου ατυχήματος από την οικεία ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει το εμπλεκόμενο όχημα, καταλογίζουν την σχετική δαπάνη στον ασφαλιστικό φορέα του τραυματία.

Μάλιστα, σε περίπτωση τυχόν ανασφάλιστου ασθενή, η δαπάνη από το δημόσιο νοσοκομείο χρεώνεται στον ίδιο. Αυτό, πέραν της αδικίας από την αθέτηση της σχετικής υποχρεώσεως των ασφαλιστικών εταιρειών, συνιστά και πηγή μεγάλης οικονομικής ζημίας για τους ασφαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφύγουν αυτή τη δαπάνη.

Για το λόγο αυτό κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό, ζητώντας ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς και για το συνολικό κόστος νοσηλείας των τραυματιών από τροχαία ατυχήματα, κατά την τελευταία πενταετία, στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Ασκληπιείο Βούλας, Λαμίας, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ΠΕΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο Κρήτης) και Ρίου, αλλά και για το ύψος νοσηλίων που τυχόν καλύφθηκε από την ασφαλιστική εταιρία των ενεχομένων τροχοφόρων».      


Γ. Μιχελάκης...καλούμε -για μια ακόμη φορά- τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν υπευθυνότητα ...Η επιδίωξη του κ. Ραγκούση να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις δεν πρέπει να περάσει.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις:

Με την ενθάρρυνση του κ. Μόσιαλου -ο οποίος άδειασε και αποδοκίμασε τον κ. Ρέππα-ναρκοθέτησε σήμερα το διάλογο, προτού καν  ξεκινήσει. Με τα όσα, άλλωστε,  ο ίδιος δήλωσε στους εκπροσώπους των οδηγών ταξί, απέδειξε, ότι η εμμονή του στο αυταρχικό “έτσι θέλω”, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη βεντέτα με τον προκάτοχό του κ. Ρέππα.

Απέδειξε, ουσιαστικά, ότι μεθόδευσε σκόπιμα τα όσα συμβαίνουν σήμερα, περιφρονώντας τις ανάγκες της κοινωνίας και υπονομεύοντας την τουριστική μας βιομηχανία.

Μπροστά στην ανακολουθία και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης, καλούμε  -για μια ακόμη φορά- τους οδηγούς ταξί να επιδείξουν υπευθυνότητα και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Η επιδίωξη του κ. Ραγκούση να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις δεν πρέπει να περάσει.

Βέβαιο είναι, ότι όλα αυτά γίνονται με τον κ. Παπανδρέου σε ρόλο παρατηρητή, που αρκείται να εγκρίνει ό,τι του φέρνουν οι υπουργοί του, όσο αντίθετα κι αν είναι αυτά.

Πάντως, οι πρακτικές του κ. Ραγκούση προκαλούν αντιδράσεις βουλευτών, αλλά και υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκεκριμένα:

- Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης, διερωτάται σήμερα (στο Real FM) “ποια είναι τα στοιχεία που ανάγκασαν τον κ. Ραγκούση να κρατήσει διαφορετική στάση”.

- Ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρ. Αηδόνης αδειάζει τον κ. Ραγκούση, δηλώνοντας με νόημα (στον Flash) ότι είναι οπαδός της συνέχειας στο κυβερνητικό έργο.

- Εικοσιένας (21) Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζήτησαν, σήμερα, την άμεση σύγκληση διευρυμένου Κ.Τ.Ε. Μεταφορών, για να δώσει εξηγήσεις ο κ. Ραγκούσης.”.

- Οι βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Τόνια Αντωνίου και κ. Ν. Σαλαγιάννης κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

- Ο βουλευτής κ. Δ. Παπουτσής δήλωσε, στη Βουλή, ότι, αν η ρύθμιση Ραγκούση ερχόταν στο Σώμα, “πολύ δύσκολα θα είχε την ομόθυμη στήριξη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ”.

- Η βουλευτής κα Μ. Σκραφνάκη υποστήριξε, στη Βουλή, την άποψη των οδηγών ταξί για πληθυσμιακά κριτήρια».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


 Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών  και οι Σπίθες Αττικής, έκαναν δεκτή την πρόταση της Σπίθας Κουκακίου-Νέου Κόσμου, και  εν όψει της επικείμενης επετείου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση  που θα πραγματοποιηθεί  στις 24 Ιουλίου στις 7μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά στην Βουλή. Μαζί μας, φίλοι της Κίνησης, όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες  καθώς και πολλά δημοκρατικά μέτωπα. Με τραγούδια, συνθήματα και πολύ πάθος.
Σκοπός της εκδήλωσης, σε αυτήν την ζοφερή περίοδο της κοινοβουλευτικής χούντας που διανύουμε,  είναι να αναδείξουμε ότι ο Λαός  και μόνο αυτός μπορεί να γιορτάζει,  διαμαρτυρόμενος πάντα ειρηνικά, το ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο Λαός, που στέλνει μήνυμα, σε όλους αυτούς που συμμετέχουν στην φετινή, «λιτή» όπως μάθαμε εκδήλωση του Προεδρικού Μεγάρου, ότι η Δημοκρατία γιορτάζει εφέτος στις πλατείες. Ότι οι Ανεξάρτητοι Πολίτες  είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας του θεσμού που καταπατείται, παραβιάζεται και εξευτελίζεται από αυτούς που ψήφισαν το  Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και τον Εφαρμοστικό Νόμο,

Στην Ιστορία αλλά και στη συνείδηση του ΛΑΟΥ, όλοι αυτοί   οι πολιτικοί θα περάσουν ως  προδότες.



 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!



Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!!





ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ

ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΠΕΝΤΕΛΗΣ – ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Γεώργιος Αλαϊάδης

τηλ. επικοινωνίας 210-6138264   693-6000000

e-mail: radiocom@otenet.gr


Χρήστος Σταϊκούρας ...καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών να μας γνωρίσει ποιος θα είναι ο ρόλος της ΚΕΔ στη διαδικασία στρατηγικής διαχείρισης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το ρόλο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου:



Κόρινθος : Σύλληψη λαθρομεταναστών στον παλιό ΟΣΕ

 





Συλλήψεις κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Κόρινθο
Συνολικά 13 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στον παλιό ΟΣΕ Κορίνθου και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, για κλοπή στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης.
Συγκεκριμένα, οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούσαν ως κατάλυμα ακινητοποιημένα και παροπλισμένα βαγόνια του ΟΣΕ.
Παράλληλα συνελήφθη και ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, διότι κατελήφθη να έχει στην κατοχή του ένα μοτέρ, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε κλέψει από αποθήκη του ΟΣΕ.
Σε βάρος των 13 αλλοδαπών εκδόθηκαν αποφάσεις απομάκρυνσής τους από την χώρα με κράτηση, ενώ ο 42χρονος με την δικογραφία που σχηματίστηκε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κορίνθου.

egklimatikotita-allodapwn.blogspot.com

Δακρυγόνα και ένταση μεταξύ ΜΑΤ και οδηγών ταξί έξω από το υπουργείο Μεταφορών. - 300 ταξί από την Πελοπόννησο ανεβαίνουν στην Αθήνα Έχουν ήδη περάσει από την Κόρινθο

Δεκάδες μπουκάλια με νερό πέταξαν οι ταξιτζήδες προς το υπουργείο Υποδομών μόλις ο πρόεδρός τους ανακοίνωσε οτι η συναντηση με τον Γιάννη Ραγκούση απέβη άκαρπη.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζήτησαν 6μηνο διαλόγου με την κυβέρνηση, όμως η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική.Οι οδηγοί ταξί, εξαγριωμένοι από το ναυάγιο της συνάντησης των εκπροσώπων τους με το Γιάννη Ραγκούση, άρχισαν να επιτίθενται κατά των ανδρών των ΜΑΤ, πετώντας τους μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα. Ακόμα και τώρα η ένταση είναι μεγάλη και έτσι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι οποίες μάλιστα θα είναι και απροειδοποίητες.
Πριν από λίγο, περίπου 300 ταξί από την Αρκαδία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα ξεκίνησαν από τον σταθμό διοδίων Νεστάνης και Σπαθοβουνίου και ‘εν πομπή’ κατευθύνονται προς την Αθήνα (έχουν περάσει την Κόρινθο). Την ίδια ώρα, 60 ταξί παραμένουν στα διόδια Νεστάνης και οι  ταξιτζήδες της Κορινθίας βρίσκονται στον Ισθμό της Κορίνθου και έχουν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων όπου περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα χωρίς να πληρώνουν, ενώ τέλος από τις 11 είναι ανοιχτές και οι μπάρες σε Ρίο και Εθνική Πατρών Αθηνών από τους ταξιτζήδες της Αχαϊας.

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση για την επιλεκτική χρεοκοπία. Αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος


Σοφία Βούλτεψη
Στροφή 180 μοιρών έκανε ξαφνικά η κυβέρνηση σχετικά με την προοπτική της επιλεκτικής χρεοκοπίας και ξαφνικά χθες, τόσο ο υπουργός των Οικονομικών μιλώντας στο Associated Press, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην κυβερνητική επιτροπή, ξεκαθάρισαν πως στόχος της Ελλάδας είναι να αποφύγει την επιλεκτική χρεοκοπία και να βρεθεί άλλη λύση, που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την χρηματοδότηση της χώρας μας μέχρι το 2014.

Αποδεικνύεται έτσι πως και ο άγιος φοβέρα θέλει (βλέπε εδώ και εδώ).

Έτσι, η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε χθες πως δεν αποδέχεται την επιλεκτική χρεοκοπία – που αποδεχόταν μέχρι προχθές – ενώ συνεδρίασαν και η Επιτροπή Οικονομικών και ο ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανακοινωθούν τα καλά νέα.

Αρκεί, βέβαια, αυτό να γίνει αποδεκτό την Πέμπτη, διαφορετικά ας μην γυρίσουν να μας πουν πως έκαναν το παν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Για να μην γίνουμε «τα γκαρσόνια της Ευρώπης», θα γίνουμε… γκαρσόνια στην Ευρώπη!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να πληροφορηθούμε κι’ εμείς τι νόημα έχει να αναθέτεις τον τουρισμό στον Νικητιάδη, την φορολογία στον Παπακωνσταντίνου και τους ταξιτζήδες στον Ραγκούση;

Πρόκειται για τη νέα παραφροσύνη, που θέλει τον έναν να γεμίζει την καρδάρα με το γάλα και τους άλλους να την αδειάζουν - προσπαθώντας μάλιστα να... δικαιολογήσει τους καταστροφείς του έργου του!

Ο ένας να δίνει μάχη για να γεμίσει η Ελλάδα τουρίστες και ο άλλος να κρατά ψηλά τον ΦΠΑ στην εστίαση, όταν από τις έρευνες προκύπτει ότι οι τουρίστες έρχονται στη χώρα μας (και) για την ελληνική κουζίνα.

Ο ένας να αγωνίζεται για να αυξηθεί η συμμετοχή του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας (από 18% σήμερα να φθάσει στο 25%) και ο άλλος να αφήνει μέσα στο κατακαλόκαιρο τη χώρα χωρίς ταξί!

Ο ένας να ξενυχτάει ασχολούμενος με την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και ο άλλος να στέλνει τους ταξιτζήδες στο Κατάκολο, στον Άραξο και στο Ηράκλειο της Κρήτης!

Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015: «Λάθος από τη σύλληψη του»

Μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012-2015: «Λάθος από τη σύλληψη του»Του Πελοπίδα Καλλίρη
Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Η Βουλή την Τετάρτη 29 Ιουνίου ψήφισε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για το 2012-2015. Ένα πλαίσιο που είναι λάθος από τη σύλληψη του.
Ένα 2o μνημόνιο πολύ πιο απάνθρωπο και ανθελληνικό από το πρώτο. Ένα πλαίσιο δέσμευσης και περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας για ένα και μόνο λόγο; να εξοικονομηθεί χρόνος. Να εξασφαλίσει χρόνο η κυβέρνηση μέχρι να δει πως θα αντιμετωπίσει τους Έλληνες, να κερδίσουν χρόνο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί που δεν ξέρουν πως θα ξεπεράσουν το πρόβλημα της διάλυσης του ευρώ και της μετάδοσης της κρίσης στην Ευρωζώνη, να κερδίσουν χρόνο οι κάτοχοι ομολόγων που είναι κυρίως οι τραπεζικοί οργανισμοί.

Αντώνης Σαμαράς: «Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους...προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας Κυπρίους. .


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για τη συμπλήρωση 37 χρόνων από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους.
Ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία μας. Αλλά και υπόμνησης σε ολόκληρο τον Κόσμο της πραγματικής διάστασης του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού των κατεχόμενων κυπριακών εδαφών.
Ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες κατά την άνιση εκείνη μάχη της εισβολής του Αττίλα.
Αλλά και ημέρα ανάδειξης του κοινού χρέους προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας Κυπρίους.  
Στις δύσκολες αυτές ώρες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, οι Απανταχού Έλληνες συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Λύση που να βάζει τέλος στα τετελεσμένα της εισβολής και να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής.
Λύση πραγματικά λειτουργική και βιώσιμη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : Προς τον Πρόεδρο της θνήσκουσας Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας

«γι’ αυτές τις πέτρες πολεμήσαμε και χύσαμε το αίμα μας. Μη καταδεχτείτε να τις πουλήσετε όσα τάλιρα κι αν σας τάζουν οι ξένοι».

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ



Προς τον Πρόεδρο της θνήσκουσας Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας



Αξιότιμε κ. Πρόεδρε ,

Επειδή η έννοια της Δημοκρατίας αφορά στο σύνολο των πολιτών της χώρας , αλλά και σε καθέναν απ’ αυτούς ξεχωριστά , παίρνω το θάρρος  να σας απευθύνω την παρακάτω επιστολή .

Προ έτους λίγο προ της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόϊκα ,σας ακούσαμε να λέτε ότι η χώρα μας πλέον έχει φθάσει να βρίσκεται ¨ στο χείλος της αβύσσου ¨ . Κάποιοι το θεώρησαν ένα λογοτεχνικό σχήμα, οι περισσότεροι όμως άρχισαν να αγωνιούν για τις δύσκολες μέρες που θα ακολουθούσαν, δηλαδή την οικονομική εξαθλίωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων ,την αύξηση της ανεργίας , τη φυγή  στο εξωτερικό νέων επιστημόνων αποδυναμώνοντας έτσι το υπάρχον –κοινωνικό και επιστημονικό – δυναμικό της χώρας , το αυξημένο κόστος ζωής , την υποβάθμιση της ποιότητας και του επιπέδου την κοινωνικών παροχών στους τομείς υγείας και παιδείας , τις κοινωνικές αναταραχές και την αυξημένη εγκληματικότητα λόγω ανέχειας. Δεν γνωρίζαμε όμως συνθήκες και καταστάσεις που εσείς από την θέση σας γνωρίζατε.



Στον χρόνο που μεσολάβησε δεν διαπιστώσαμε μονάχα αυτά . Μάθαμε για συνανθρώπους μας που αυτοκτόνησαν κατεστραμμένοι οικονομικά αφήνοντας ορφανές οικογένειες . Βιώσαμε την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας . Είδαμε τη απαξίωση του ονόματος της χώρας στη διεθνή σκηνή – για πρώτη ίσως φορά στη νεώτερη Ελληνική ιστορία – και γίναμε αποδέκτες χλευαστικών και ατιμωτικών σχολίων από ντόπιους ευτραφείς πολιτικούς, ξένους αξιωματούχους και μεγάλο μέρος του διεθνούς τύπου. Είδαμε ζητιάνα την Αφροδίτη της Μήλου κ. Πρόεδρε  μπροστά στο πωλητήριο του Παρθενώνα . Είδαμε να αμφισβητούνται ευθέως τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και το κυβερνόν πολιτικό κατεστημένο να σκύβει δουλοπρεπώς το κεφάλι φοβούμενο να προασπίσει τα δικαιώματα της χώρας, την αξιοπρέπεια και την τιμή των πολιτών της. Ακούσαμε για ωμές εξωτερικές παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική σκηνή και σε πολιτικούς παράγοντες του τόπου ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με αυτούς. Είδαμε τις προσπάθειες διαφωνεί στρέβλωσης ή φίμωσης κάθε αντίλογου και εναλλακτικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση.   Είδαμε τέλος να έρχονται στην δημοσιότητα σχέδια μυστικών υπηρεσιών που απεργάζονταν τη φυσική εξόντωση ή τον εκφοβισμό του εκλεγμένου πρώην πρωθυπουργού της χώρας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των μεγάλων χρηματοοικονομικών παραγόντων της Εσπερίας.

              



Είδαμε όμως στο διάστημα αυτό κύριε Πρόεδρε, κάποιους «ιδιώτες» από εμάς να μεταμορφώνονται σε ενεργούς πολίτες. Είδαμε να εμφανίζονται σπίθες αμφισβήτησης σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας και μεγάλο μέρος του πνευματικού κόσμου της χώρας να αφυπνίζεται .  Αγαπήσαμε τη γλώσσα μας, χαμογελάσαμε ,μιλήσαμε ευγενικά στον συμπολίτη μας. Νοιώσαμε μια αύρα να ξεχύνεται από το Σύνταγμα στις άλλες πλατείες της χώρας, που ξεχειλίζοντας από αγανάκτηση διεκδικεί κοινωνική δικαιοσύνη και επανακαθορισμό των πλαισίων λειτουργίας ενός πιο αντιπροσωπευτικού, ανθρώπινου και δίκαιου δημοκρατικού πολιτεύματος.

κ. Πρόεδρε,

Ένα περίπου χρόνο μετά, πληροφορούμενοι τους όρους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα συνειδητοποιούμε πια τι γνωρίζατε τότε , που εμείς οι απλοί πολίτες αγνοούσαμε . Διαβήκαμε το κατώφλι της αβύσσου μιας και βρισκόμαστε τουλάχιστον υπό οικονομική και δημοσιονομική κατοχή σύμφωνα με ομολογία κορυφαίου υπουργού. Η εκχώρηση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας της χώρας έγινε υπό τα χειροκροτήματα 155 χειραγωγούμενων πολιτικών ανδρείκελων. «Γη και ύδωρ» ζήτησαν, και τους τα παραχώρησαν.

Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με όσα προβλέπονται σ’ αυτό, μοιάζει με άνευ όρων συνθηκολόγηση και αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας που κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα κληθούν για να λογοδοτήσουν.

κ. Πρόεδρε η ιστορία αυτό διδάσκει.

Η χώρα μας επέστρεψε ίσως κατά μία εκδοχή σε σκοτεινούς χειμώνες της ιστορίας της, τους οποίους εσείς κ. Πρόεδρε σαν νεαρός αγωνιστής βιώσατε.

Κ. Πρόεδρε, πρώτε Πολίτη της χώρας,

Κατέβα στις πλατείες μαζί με τους άλλους συμπολίτες σου. Νιώσε τον παλμό τους, ενώσου μαζί τους. Εκπροσωπείτε μία χώρα, ένα έθνος & ένα λαό και όχι μια επιχείρηση που ονομάζεται «Ελλάς». Εκπροσωπείτε όλους  τους πολίτες αυτής της χώρας και όχι μόνο τους ψηφοφόρους ενός κόμματος. Συνεπώς πρέπει να διασφαλίσετε τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της και όχι των τοκογλύφων δανειστών  που τα επιβουλεύονται .

Σταθείτε στο ύψος των ιστορικών ευθυνών σας κ. Πρόεδρε.

Τιμείστε με την στάση σας τον πατριωτισμό και ηρωισμό των συναγωνιστών σας  Μ. Γλέζου και Λ. Σάντα. Σταθείτε στο ύψος του δικτάτορα που υπερασπίστηκε όταν έπρεπε την τιμή και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, συσπειρώνοντας και τον φυλακισμένο από το καθεστώς του μεγάλο του πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο. Μην επιτρέψετε να γίνει το όνομά σας και η γενιά μας λέξη ύβρεως και ατίμωσης από τις γενιές και τους ιστορικούς του μέλλοντος.

κ. Πρόεδρε,

Μην νομιμοποιήσετε την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας . Αποκηρύξτε όσους ξεπουλάνε τη χώρα με μνημόνια και δανειακές συμβάσεις. Υπερασπιστείτε την τιμή και αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και της ιστορίας του. Όσο για εμάς τους απλούς πολίτες παλεύουμε μέσα από τις αδυναμίες μας, τουλάχιστον για το ελάχιστο: να μάθουμε στα παιδιά μας να αγωνίζονται για το δίκαιο, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να αναζητούν την αλήθεια και να αγαπούν τον τόπο ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα μας.

Κλείνω με τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη στους άνδρες του: «γι’ αυτές τις πέτρες πολεμήσαμε και χύσαμε το αίμα μας. Μη καταδεχτείτε να τις πουλήσετε όσα τάλιρα κι αν σας τάζουν οι ξένοι».



Έλληνας πολίτης, πατέρας 2 μελλοντικών ανέργων.

denpaeiallo-xylok.blogspot.com

Μαύρη επέτειος για την Κύπρο 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή

newsbeast.gr

 

ΕΠΑΕ - Από Αύγουστο τα... νέα και για εκείνους που πέφτουν στην FL2 και για όσους ανέβουν στην FL

Μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες, εντάσεις και διαφωνίες, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Football League - Football League 2, με τους συμμετέχοντες να αποφασίζουν την έναρξη των πλέι οφ της Football League την Παρασκευή (22/7).

Επικυρώθηκε η βαθμολογία για τις θέσεις 1-14, με τα Τρίκαλα να μένουν εκτός πλέι οφ, την θέση των οποίων πήρε ο Διαγόρας, μαζί με τους ΟΦΗ, Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.

Ολα τα ματς θα διεξαχθούν στην Αθήνα, με υποψήφια γήπεδα της Νέας Σμύρνης και της Φυλής, με κοινή ώρα έναρξης τις 20:30GR. Λεβαδειακός - ΟΦΗ και Διαγόρας - Δόξα Δράμας οι αγώνες της πρεμιέρας.

Ο ΟΦΗ θα ξεκινήσει τα πλέι οφ με 4 βαθμούς, ο Λεβαδειακός με 2, η Δόξα Δράμας με 1 και ο Διαγόρας χωρίς βαθμό. Να σημειωθεί πως όλες οι αποφάσεις λήφθηκαν υπό την αίρεση ότι θα παραταθεί η αγωνιστική περίοδος ως τη 1 Αυγούστου.

Παράλληλα, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες αυτούς δεν θα έχουν οι νεοαποκτηθέντες παίκτες, ενώ δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία για την Football League 2.
sport.gr

Παρωδία εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Με ένα εξαιρετικό άρθρο της στην "Καθημερινή" της Κυριακής 17 Ιουλίου, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τ. υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μαριέττα Γιαννάκου, αναλύει με αποστομωτικό τρόπο τις "δήθεν" μεταρρυθμιστικές καινοτομίες που υποστηρίζει ότι φέρνει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η σημερινή Υπουργός κα Διαμαντοπούλου.

Η κα Γιαννάκου επισημαίνει σημείο προς σημείο τα όσα ήδη είχαν ρυθμιστεί με το νόμο 3549/2007 και θέτει το πλαίσιο της επιχειρηματολογίας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που σε πολλά σημεία του είναι έωλο και αποτελείται από αποσπασματικές συρραφές νόμων από χώρες του εξωτερικού.

Σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι χρήσιμο να τονιστεί ότι ο νόμος 3549/2007 ψηφίστηκε μετά από τη - για πρώτη φορά πραγματική - λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, σε περίοδο που δεν αιφνιδιάστηκε ή δεν ήταν "παροπλισμένη" η ακαδημαϊκή κοινότητα και κυρίως συναντώντας τη λυσσώδη αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζω το άρθρο μου σχετικά με την τοποθέτησή μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Τομέα Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, στις 8 Ιουλίου 2011.

Θεωρώ κρίσιμο το να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όσα γράφει η κα Μαριέττα Γιαννάκου στην "Καθημερινή" :
Της Μαριεττας Γιαννακου*

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ αποτελεί μία απέλπιδα επικοινωνιακού χαρακτήρα προσπάθεια, προκειμένου να μετατεθούν τα προβλήματα χρηματοδότησης και στρατηγικής των ΑΕΙ στα ίδια τα ιδρύματα αποκλειστικά.

Το επίκεντρο της υπόθεσης αυτής είναι το αμφιβόλου συνταγματικότητας συμβούλιο διοίκησης καθώς και ο διορισμός πρύτανη, προκειμένου να μειωθεί δραστικά η οικονομική στήριξη της ανώτατης εκπαίδευσης. Ολα τα υπόλοιπα είναι ήδη θεσμοθετημένα από το 2005, το 2007 και 2008 και επομένως η δήθεν για «πρώτη φορά» εισαγωγή τους στον νόμο αποτελεί τον απαραίτητο διάκοσμο της δήθεν μεταρρύθμισης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μια εποχή κρίσης χρέους αλλά και ελλείμματος όπως η σημερινή, χρειάζονται περιστολές δαπανών και άψογη διαχείριση. Αυτό, όμως, θα μπορούσε να έχει επιτευχθεί με την πλήρη εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού νομοθετικού πλαισίου που υπάρχει ήδη. Αντ’ αυτού επελέγη η εκ συστήματος παραβίαση των νόμων, η αποποίηση των ευθυνών του υπουργείου Παιδείας ως θεματοφύλακα της εφαρμογής τους και η παρουσίαση της υπάρχουσας ήδη μεταρρύθμισης ως νέας και πρωτοφανούς μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Αν η κατάσταση της οικονομίας της χώρας δεν ήταν τόσο δυσμενής, η υπόθεση θα ήταν για γέλια.

Ας υπενθυμίσουμε, λοιπόν, μερικές αλήθειες: τα ελληνικά πανεπιστήμια το 2004 βρίσκονταν ουσιαστικά εκτός του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης. Το διάστημα 2005-07 νομοθετήθηκαν ρηξικέλευθες αλλαγές για την αξιολόγηση της ποιότητας των ιδρυμάτων και των μελών ΔΕΠ, την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής λογοδοσίας των ΑΕΙ. Σε όλες αυτές τις αλλαγές συναντήσαμε την άρνηση του ΠΑΣΟΚ, τότε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ψηφίσει έστω και επί της αρχής τα σχετικά σχέδια νόμου, παρά το γεγονός ότι διακυβευόταν η εγκυρότητα των ελληνικών πτυχίων στον ευρωπαϊκό χώρο.

Ο νόμος-πλαίσιο 3549/2007 μεταρρύθμισε το παρωχημένο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ του ν. 1268/82. Ο νόμος για την αξιολόγηση (ν. 3374/2005) καθιέρωσε όλες τις διαδικασίες και τα κριτήρια για τη διασφάλιση της ποιότητας στα ΑΕΙ. Η σημερινή κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τα αποτελέσματα της εσωτερικής αξιολόγησης, ενώ δεν διευκολύνει την εξωτερική και πλέον αποφασιστική αξιολόγηση των ΑΕΙ. Ειδικότερα:

- Συμβούλιο Διοίκησης: ήδη προβλέπεται ο θεσμός του γραμματέα του ΑΕΙ με αυξημένες εκτελεστικές αρμοδιότητες. Τον θεσμό αυτό δεν έχει υποστηρίξει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ενίσχυση της αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ: ο ν. 3549/2007 μεταφέρει σημαντικές αρμοδιότητες στα όργανα διοίκησης, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και ο έλεγχος νομιμότητας των εκλογών μελών ΔΕΠ. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις παραβιάζονται εκ συστήματος κατά την τελευταία διετία.

- Ακαδημαϊκή δεοντολογία/ζητήματα προσωπικού: προβλέπεται Επιτροπή Δεοντολογίας και συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την εξέλιξη, τα γνωστικά αντικείμενα των μελών ΔΕΠ, τον διορισμό, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις.

- Οικονομική αυτοτέλεια: ο ν. 3549/2007 περιλαμβάνει ρυθμίσεις οικονομικού περιεχομένου για τη διευκόλυνση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΑΕΙ και τον οικονομικό έλεγχο, αντίστοιχες με εκείνες του Ελεγκτικού Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

- Χρηματοδότηση, διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα: ο ν. 3549/07 περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη διαφάνεια, τη δημοσιότητα και τη λογοδοσία για τις οικονομικές αποφάσεις των ΑΕΙ.

- Υπηρεσίες υποστήριξης φοιτητών: υφίστανται ρυθμίσεις για τις υπηρεσίες υποστήριξης και συμβούλους σπουδών, ανταποδοτικές υποτροφίες και εκπαιδευτικά δάνεια καθώς και προβλέψεις για εργαζόμενους φοιτητές.

- Πτυχία με αντίκρισμα: Δώσαμε κίνητρα για την ανανέωση των προγραμμάτων σπουδών, καθιερώσαμε τα προαπαιτούμενα μαθήματα για την ολοκλήρωση των σπουδών, την ανώτατη διάρκεια φοίτησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των «αιωνίων φοιτητών» και τη δυνατότητα επιλογής συγγράμματος. Καθιερώσαμε το σύστημα συσσώρευσης και μεταφοράς πιστωτικών μονάδων και το παράρτημα διπλώματος.

- Διεθνοποίηση ανώτατης εκπαίδευσης: στην κατεύθυνση αυτή ιδρύθηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, δόθηκε η δυνατότητα για διοργάνωση κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ελληνικών και ξένων ΑΕΙ και η διοργάνωση σπουδών σε ξένη γλώσσα.

- Αναδιάρθρωση ακαδημαϊκών τμημάτων: δίνεται η δυνατότητα στα ιδρύματα να αναδιαρθρώσουν και να δημιουργήσουν σχολές από υπάρχοντα τμήματα.

Καταλήγοντας, το κεκτημένο των αλλαγών στα ΑΕΙ θεμελιώθηκε την περίοδο 2005-07. Σήμερα, η κυβέρνηση με κλειστά τα ΑΕΙ επιδιώκει να περάσει μία κατ’ επίφαση, κενή περιεχομένου μεταρρύθμιση με ανομολόγητο σκοπό να μεταθέσει τις ευθύνες της πολιτείας στα Ιδρύματα. Κυρίως, όμως, δεν εξασφαλίζει τα προαπαιτούμενα, όπως την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, το ύψος της χρηματοδότησης για τα επόμενα έτη, καθώς και την ενίσχυσή τους με τους ήδη εκλεγμένους νέους επιστήμονες. Βέβαια, αν επικαλεστούμε την κοινή λογική, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: είναι αδύνατον να υπάρξει μεταρρύθμιση που να έχει σχέση με την ποιότητα, από ανθρώπους που θεωρούν ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι ένα είδος συνέχειας της υποχρεωτικής, όπου μπορεί να φοιτήσει και κάποιος που παίρνει μηδέν στις εισαγωγικές εξετάσεις. Αλλά έτσι δεν χρειάζονται οι εξετάσεις.

Τελικά το θέμα παραμένει βαθιά ιδεολογικό. Εμείς αποδεχόμαστε τη διεθνώς επικρατούσα άποψη ότι η ανώτατη εκπαίδευση είναι χώρος επιστήμης και έρευνας. Οι νέοι «μεταρρυθμιστές» θεωρούν ότι είναι χώρος ταχύρρυθμων προγραμμάτων «βολέματος» για όλους.

* Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου είναι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τ. υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

http://vbalafas.blogspot.com/2011/07/blog-post_20.html

Οι “μαγικές σβούρες” παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον»

Οι “μαγικές σβούρες” παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη «Το θαυμαστό ταξί
Οι “μαγικές σβούρες” παρουσιάζουν την παιδική θεατρική παράσταση του Δημήτρη Αδάμη «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον»
Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος 12€

Ο αγαπημένος ήρωας, μετά από το επιτυχημένο του ταξίδι στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών το χειμώνα που μας πέρασε , θα συνεχίσει το ταξίδι του κοντά στα παιδιά στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, και θα κάνει και στάση οπωσδήποτε στο Ξυλόκαστρο , γιατί έχει ραντεβού και εκεί με μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση θα δοθεί στο Ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης ,την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, στις 9:00 μμ.
Όλοι θα είναι εδώ ! Ο Νιλς μαζί με τον λευκό του χήνο , τον Μάρτιν. Oι αγριόχηνες με την σοφή Άκα στον αέρα σαν τους πρώτους πιλότους.H παμπόνηρη αλεπού με τα καμώματά της και ένα πλήθος ζώων και ανθρώπων που συνάντησε ο Νιλς στο θαυμαστό του ταξίδι.
ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΝΙΛΣ ΧΟΛΓΚΕΡΣΟΝ
Οι «μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης ,διασκεύασαν και παρουσιάζουν το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας ,που έγραψε η Σουηδή συγγραφέας Σέλμα Λάγκερλεφ, βραβευμένη με Νόμπελ.

Έκθεση βιβλίου - Πλατεία Δερβενίου

Έκθεση βιβλίου - Πλατεία Δερβενίου
Έκθεση βιβλίου
20 Ιουλίου – 20 Αυγούστου – Πλατεία Δερβενίου
Είσοδος ελεύθερη

Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου με ζωντανή μουσική και έκθεση χειροποίητων κατασκευών

Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου με ζωντανή μουσική και έκθεση χειροποίητων κατασκευών
Εκδήλωση του ΚΑΠΗ Δερβενίου με ζωντανή μουσική και έκθεση χειροποίητων κατασκευών
Παρασκευή 22 Ιουλίου 9.00μ.μ. – Προαύλιο Γυμνασίου Δερβενίου
Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία - Αφιέρωμα στον στιχουργό Ηλία Κατσούλη

Συναυλία - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας και μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
Συναυλία - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας και μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
Κυριακή 24 Ιουλίου & ώρα 21.30. πλατεία Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Συμμετέχουν οι τραγουδιστές : Ζαχαρίας Καρούνης, Ντίνα Κουρούση, Αντιγόνη Μπούνια, στο μπουζούκι : ο σολίστ Χρήστος Κωνσταντίνου. Είσοδος ελεύθερη.

Αναβολή Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 28/6/2011

Σας γνωστοποιούμε ότι η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης που ορίσθηκε την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, δεν θα πραγματοποιηθεί και αναβάλλεται.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Ψηλά στο Χελυδόρι τιμούν τον Προφήτη Ηλία στην ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης



Με κατάνυξη,  θρησκευτική λαμπρότητα και με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή πιστών εορτάζει τον προστάτη της , Προφήτη Ηλία , η ομώνυμη ιστορική Μονή Ζαχόλης , που βρίσκεται ψηλά στο Χελυδόρι. Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε  πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και συλλειτούργησαν οι ιερείς της περιοχής. Σήμερα κατά την θεία Λειτουργία για τον Προφήτη Ηλία, παραβρίσκονται ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Χελυδορίου κ. Γεώργιος Καννελόπουλος και πλήθός πιστών που έχουν συρρεύσει , στο μοναστήρι , για να τίμήσουν τον Άγιο, από το Δερβένι , το Χελυδόρι , τα γύρω χώριά και όχι μόνο.-


Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ.. Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.
Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού.  Η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 20 Ιουλίου, οπότε και πιστεύεται ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς.

«Λεφτά υπάρχουν»

«Λεφτά υπάρχουν» και το βεβαιώνει το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών εντόπισε 8.666 φορολογούμενους (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. €, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007. Από αυτούς ήδη εισέπραξε 11,65 εκ. € Αρχίζουν άμεσα οι έλεγχοι των 100 φορολογουμένων με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία (από 3 έως 60 εκατ!)

Αναλυτικότερα:
Έπειτα από διασταύρωση που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα και την Δ/νση Φορολογίας Κεφαλαίου της Γενικής Δ/νσης Φορολογίας, εντοπίστηκαν 8.666 φορολογούμενοι (φυσικά πρόσωπα) με αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκ. €, οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) τουλάχιστον για ένα έτος, την περίοδο 1997-2007. Στους φορολογούμενους αυτούς απεστάλησαν το Μάιο ατομικές ειδοποιήσεις με τις οποίες ενημερώνονταν για την παράλειψή τους αυτή και καλούνταν να προσέλθουν στην εφορία για να τακτοποιήσουν τη φορολογική τους υποχρέωση.

Από τις 18/5/2011 (ημερομηνία της ατομικής ειδοποίησης) μέχρι και σήμερα, ανταποκρίθηκαν 1.359 φορολογούμενοι οι οποίοι συνολικά υπέβαλαν 6.934 δηλώσεις ΦΜΑΠ (δηλαδή κατά μέσο όρο υποβλήθηκαν 5 δηλώσεις ανά φορολογούμενο) και κατέβαλαν συνολικά φόρο 11,65 εκ. €. Ειδικότερα:

- Εντός του Μαΐου 2011 ανταποκρίθηκαν 74 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 240 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 0,35 εκ. €.

- Εντός του Ιουνίου 2011 ανταποκρίθηκαν 834 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 4.184 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 7,05 εκ. €.

- Από 1/7 έως και 15/7/2011 ανταποκρίθηκαν 451 φορολογούμενοι οι οποίοι υπέβαλαν 2.510 δηλώσεις και κατέβαλαν φόρο 4,25 εκ. €.

Διαγραμματικά η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης των 8.666 φορολογουμένων έχει ως εξής:

Σε συνέχεια αυτής της δράσης, το Υπουργείο Οικονομικών έχει αποφασίσει τον ενδελεχή έλεγχο:

-Των 100 φορολογουμένων (από τους 8.666) με αξία ακίνητης περιουσίας από 3 έως 60 εκ €. Για το λόγο αυτόν, ήδη συγκροτήθηκαν με Υπουργική Απόφαση 5 Ειδικά Συνεργεία Ελέγχου.

-Των σημαντικότερων (έπειτα από επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης) εκ των υπολοίπων (8.566) υποθέσεων, από τις αρμόδιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες.

Η στόχευση των υποθέσεων που θα ελεγχθούν γίνεται με βάση προηγμένα σενάρια ανάλυσης κινδύνου αξιοποιώντας τις λειτουργίες του πληροφοριακού συστήματος ELENXIS που έχει θέσει σε λειτουργία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Την ευθύνη της εκτέλεσης των ελέγχων και παρακολούθησης των αποτελεσμάτων τους έχει η ομάδα δράσης για φορολογούμενους με μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝ​Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙ!! ΚΑΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!!
ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!!
ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!!

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΣΑΣ ΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΑΣ!!

"Η παρουσία σας θα μας δώσει κουράγιο να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, για νακρατήσουμε ζωντανό αυτό το Σύλλογο, ο οποίος, πιστεύουμε, πως αποτελεί μιαεστία αντίστασης, στα ισοπεδωτικά κύματα του ξενόφερτου «πολιτισμού». Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε τις παραδόσεις και ναδιασώσουμε δια μέσου των αιώνων κάθε τι από την πλούσια πολιτιστική μαςκληρονομιά και κουλτούρα, τα έθιμά μας,τη γλώσσα μας τους χορούς και τα πατροπαράδοτα γλέντια μας, που μέσα τουςκρύβουν την ενότητα και το αδέλφωμα"


Όλοι στο Μεσινό λοιπόν το Σάββατο 30 Ιουλίου εκει γύρω στις 9:00 το βράδυ!!!

Γιάννης Λαλιώτης

Π.Πέππας : Plironodikaia.gr

Image


Γράφει ο Παύλος Πέππας, Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας


Τους τελευταίους μήνες έχω διαβάσει εκατοντάδες απόψεις για την οικονομική κρίση.
Ο καθένας έχει το δίκιο του, ανάλογα τον τρόπο που τη βιώνει. Σε όλες αυτές τις
απόψεις υπάρχει μία κοινή συνισταμένη. Όλοι οι νέοι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας,
μόρφωσης και πολιτικής επιλογής, βιώνουμε μια οικονομική κρίση την οποία δεν
δημιουργήσαμε εμείς. Η δική μας γενιά, είναι η πρώτη γενιά μετά από πολλές
δεκαετίες που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη γενιά.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα, η προσωπική μου θέση είναι ότι η στείρα
αντίδραση δεν μπορεί να αποτελεί από μόνη της λύση. Για το λόγο αυτό, η
ΟΝΝΕΔ διατυπώνει 14 προτάσεις που θεωρούμε ότι θα συνεισφέρουν στην
ανακούφιση των νέων ανθρώπων από τη σημερινή οικονομική κατάσταση που
βιώνουμε.

Τα βασικά σημεία αυτών των προτάσεων είναι τα εξής: