Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

FOOTBALL LEAGUE2 – Υποβιβασμός για Ασπρόπυργο, Παναιγιάλειο και Αίαντα Σαλαμίνας

Ετοιμάζουν έφεση οι ομάδες

Με υποβιβασμό στη Δ' Εθνική τιμωρήθηκαν, για πλαστογραφία κατ΄ εξακολούθηση και δυσφήμιση του αθλήματος, από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ, οι Παναιγιάλειος , Ασπρόπυργος και Αίαντας Σαλαμίνας. Εντός των επόμενων ημερών ετοιμάζουν έφεση οι ομάδες.
Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Απο την Ακράτα μάνα και κόρη που απανθρακώθηκαν σε τροχαίο χθες στην Ε.Ο. Αθηνών Πατρών στο ύψος της Ελευσίνας

Τραγωδία για οικογένεια από την Ακράτα. Μία 40χρονη γυναίκα και η μικρή της κόρη, έπεσαν θύματα τροχαίου δυστυχήματος, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος της Ελευσίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 40χρονη Σβετλάνα και η κόρη της Ντανιέλα Ρουσιά που διέμεναν στην Ακράτα, βρήκαν τραγικό θάνατο, όταν το ΙΧ που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα, παρασύρθηκε από νταλίκα.
Ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω στο ΙΧ, που το παρέσυρε για αρκετά μέτρα. Το αυτοκίνητο της 40χρονης πήρε φωτιά και η ίδια μαζί με το παιδί της, βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.
.thebest.gr

Oλυμπία Οδός: Γιατί αναστείλλαμε προσωρινά την πλειοψηφία των έργων

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το καθεστώς του έργου αυτοκινητόδρομου προχώρησε η Ολυμπία Οδός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διευκρινίζει:

"Στις 9 Ιουνίου 2011, το Ελληνικό Δημόσιο και η Ολυμπία Οδός μονόγραψαν μνημόνιο συναντίληψης το οποίο ορίζει τη διαδικασία για τον εντοπισμό, τον ποσοτικό προσδιορισμό και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Έργο. Η Ολυμπία Οδός και οι μέτοχοί της συνεργάζονται στενά με το Ελληνικό Δημόσιο και τους Δανειστές του Έργου για να καθορίσουν μια βιώσιμη λύση για τη συνέχιση του Έργου.

Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις Σύνοδοι Ολομέλειας έλαβαν χώρα μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του Παραχωρησιούχου και των Δανειστών του Έργου, καθώς και πολυάριθμες συναντήσεις στοχευμένων ομάδων εργασίας. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον εντοπισμό και την ποσοτικοποίηση των προβλημάτων. Όλα τα μέρη συμμετέχουν με καλή πίστη, αντιμετωπίζοντας αντικειμενικά τα γεγονότα της τρέχουσας κατάστασης.

Οι σημαντικές καθυστερήσεις που έχουν επηρεάσει την ολοκλήρωση όλων των τμημάτων του νέου αυτοκινητόδρομου, καθώς και η παρατηρούμενη κατά 20% έως 30% πτώση στην κυκλοφορία, οδήγησαν τους Δανειστές τον Νοέμβριο 2010 στην προσωρινή αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την εξισορρόπηση των πηγών και της χρήσης των κονδυλίων κατά τη διάρκεια της κατασκευής.

Ως αποτέλεσμα αυτού του ελλείματος χρηματοδότησης, η εταιρία έπρεπε να εφαρμόσει αρχικά ένα πιο αργό ρυθμό κατασκευής και, πρόσφατα, να λάβει την απόφαση να αναστείλει προσωρινά την πλειοψηφία των έργων, προκειμένου να δοθεί χρόνος για τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, να διασφαλιστεί ότι τα διαθέσιμα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων ασφαλείας, τις καθημερινές υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και να αποφευχθεί μια αδυναμία αποπληρωμής των δανείων που έχει συνάψει η εταιρία.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι θέσεις των εμπλεκομένων μερών θα συγκλίνουν κατά τις επόμενες εβδομάδες με τον ορισμό μιας μακροπρόθεσμης λύσης προς το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας. Μόλις συμφωνηθεί μια μακροπρόθεσμη λύση, θα ξεκινήσει απ’ όλα τα μέρη η διαδικασία της καταγραφής των συμφωνημένων αρχών στο Ευρωπαικό και εθνικό νομικό πλαίσιο, μετά την οποία, θα ξαναξεκινήσει η χρηματοδότηση".


thebest.gr

Οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος - Άγρια παζάρια για τον χρόνο της επιλεκτικής χρεοκοπίας

- Ακόμα και σε επιλεκτική χρεοκοπία η ΕΚΤ θα αγοράζει ελληνικά ομόλογα
- Τρισέ και Άκερμαν διαπραγματεύονται για τη χρονική διάρκεια του καθεστώτος επιλεκτικής χρεοκοπίας
- Προβλέπει νέο δάνειο για την Ελλάδα τουλάχιστον 71 δισεκατομμυρίων ευρώ
- Θετικά αντιδρούν οι αγορές και πέφτουν όλα τα spread στις "προβληματικές" χώρες
- "Θετική η λύση" το πρώτο σχόλιο της ελληνικής κυβέρνησης αλλά συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ και στη συνδρομητική έρευνα της Metron Analysis


Σε συνέχεια όλων των ερευνών της πρόσφατης περιόδου, και η συνδρομητική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis με μεγάλο δείγμα 2.211 ατόμων και χρήση κάλπης στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου (Ελεύθερος Τύπος, 21/7) καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου με διαφορά 4,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, όπως και στην παράσταση νίκης με διαφορά 17,2 μονάδων. Καταγράφεται παράλληλα προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά, τόσο στην ερώτηση του καταλληλότερου πρωθυπουργού, όσο και στην κρίσιμη ερώτηση της εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δημοσιεύεται, το ποσοστό που αναλογεί στη ΝΔ φτάνει σήμερα στο 30% από 29,3% στην προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον φετινό Μάρτιο, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,6% από 33,6% στην προηγούμενη έρευνα. Στα υπόλοιπα κόμματα, το ποσοστό του ΚΚΕ καταγράφεται στο 11%, του ΛΑΟΣ  στο 9,2% του ΣΥΡΙΖΑ στο 8,5% και των Οικολόγων-Πράσινων στο 4,2%, ενώ από τα νέα κόμματα που έχουν σχηματιστεί, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 3,9% εκτιμάται ότι υπερβαίνει το όριο του 3% ώστε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Συμμαχία (2,8%) και τη Δημοκρατική Αριστερά (2,5%) που δεν ξεπερνούν το όριο.
Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στην παράσταση νίκης με 37,6% έναντι 20,4% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ καταγράφοντας διαφορά κατά 17,2%, ενώ στη προηγούμενη έρευνα του Μαρτίου το ΠΑΣΟΚ είχε προβάδισμα 19 μονάδων (ΝΔ:  21,6% - ΠΑΣΟΚ: 40,6%). Αντίστοιχα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού με 18,1% έναντι 16,3% που συγκεντρώνει ο Γ. Παπανδρέου, όπως και στο ερώτημα της εμπιστοσύνης για τη διακυβέρνηση της χώρας όπου η επιλογή «ΝΔ με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά» συγκεντρώνει 19,8% έναντι 17,1% που συγκεντρώνει η επιλογή «ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου». Σημειώνεται, ότι στην έρευνα του Μαρτίου και στις δύο αυτές ερωτήσεις υπήρχε προβάδισμα σχεδόν 6 μονάδων του Γ. Παπανδρέου (καταλληλότερος πρωθυπουργός: Α. Σαμαράς 17,1% - Γ. Παπανδρέου 22,9% / εμπιστοσύνη για τη διακυβέρνηση: ΝΔ με Α. Σαμαρά 18,8% - ΠΑΣΟΚ με Γ. Παπανδρέου 24,5%).           

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ​ΡΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ​Σ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. No 57

Γιάννης Ιωαννίδης...Συγχαίρουμε το Σπύρο Γιαννιώτη για το χρυσό μετάλλιο και τη Μαριάννα Λυμπερτά για το χάλκινο μετάλλιο που επάξια κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σαγκάη.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Συγχαίρουμε το Σπύρο Γιαννιώτη για το χρυσό μετάλλιο και τη Μαριάννα Λυμπερτά για το χάλκινο μετάλλιο που επάξια κατέκτησαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Σαγκάη.
Τα κατορθώματα αυτά, όπως και οι υπόλοιπες επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια, πιστοποιούν την άνοδο του αθλήματος στη χώρα μας, που διαθέτει στις τάξεις του τους κορυφαίους αθλητές παγκοσμίως στη μαραθώνια κολύμβηση.
Αποδεικνύουν επίσης ότι, παρά τα όσα αδίκως διαδίδονται στο εξωτερικό για την Πατρίδα μας, η Ελλάδα είναι παρούσα παντού, έχει καρδιά, που πάλλεται σθεναρά και όσα από τα παιδιά της δουλεύουν σκληρά, σωστά και με επιμονή μπορούν να μεγαλουργήσουν.
 Και πάλι συγχαρητήρια στο Σπύρο και στη Μαριάννα.
Τους ευχαριστούμε για τις στιγμές εθνικής ανάτασης, που μας χάρισαν».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΗ ΝΕΤ 105,8 και ΣΤΟΝ REAL FM

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας:


Συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» με τον Άγγελο Κωβαίο και τον Βασίλη Μπεσκένη στην ΝΕΤ.


Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:


Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: « Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να σταθεί η Ευρώπη στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξει ηγεσία, την οποία δεν επέδειξε τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται ότι υπάρχει μια βασική συμφωνία, αλλά όταν μαζεύονται οι ευρωπαίοι  και ένας φτάνει «για να χαλάσει τη σούπα.»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ. ΔΕΔΕ, ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΝΕΜΕΑΣ

Την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τη Διευθύντρια του Κέντρου Νεμέας της Αμερικάνικης Σχολής και καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Barkley της Καλιφόρνια, κα. Κιμ Σέλτον, συνοδευόμενη από τον εκπαιδευτικό, κ. Τ. Ταγαρά. Σκοπός της συνάντησης, ήταν να ενημερώσει η κα. Σέλτον τον  Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το έργο της και την πορεία των ανασκαφών στη Νεμέα, ως υπεύθυνη  για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Αμερικάνικη Σχολή για την αναστήλωση του Ναού του Διός στη Νεμέα, μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας και αρχιτεκτονικής στην Κορινθία. Ταυτόχρονα, η κα. Σέλτον ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για εκπαιδευτικά προγράμματα φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για προγράμματα δημοσιεύσεων ερευνών που πραγματοποιούνται στη Νεμέα και το Πανεπιστήμιο Barkley.
Η κα. Σέλτον προσκάλεσε τον κ. Δέδε να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο στη Νεμέα προκειμένου να ενημερωθεί για τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν οι επιστήμονες αλλά και οι άνθρωποι που έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τον αρχαίο πολιτισμό της Κορινθίας.
Ο κ. Δέδες, αποδέχτηκε την πρόσκληση με προθυμία και τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο Νεμέας


         

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μετά βίας στο… 35,2% ο δικομματισμός!


 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Metron Analysis, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά βίας ξεπερνούν το 35% στην πρόθεση ψήφου! Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 16,2%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται να εδραιώνει μεν το προβάδισμά της, αλλά με ποσοστό μόλις 19%!
Ελαφρώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τα δύο μεγάλα κόμματα στην εκτίμηση ψήφου, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, ενώ η Ν.Δ. φτάνει στο 30%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7% και 11% (σε πρόθεση και εκτίμησή ψήφου αντίστοιχα), το ΛΑΟΣ με 5,8% και 9,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3% και 8,5%.
Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που έπεσε στο 26,1% τον Ιούλιο από το 35,5% που ήταν το Μάρτιο. Έτσι, ο κ. Παπανδρέου κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών πολιτικών αρχηγών! Περισσότερο δημοφιλείς είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Γιάννης Δημαράς με ποσοστό 34% και 33,9%, ενώ ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 29%, ο Φώτης Κουβέλης με 28,4% και ο Αλέξης Τσίπρας με 26,3%.
Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε για εσάς και την οικογένειά σας;» η Ν.Δ. συγκεντρώνει 19,8% έναντι 17,1% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο βαθμός ικανοποίησης από το από το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 4,9% από 9,3% το Μάρτιο.
Θετικό ως προς τη στάση του προς τους «Αγανακτισμένους» είναι το 85,4% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετο εμφανίζεται μόλις το 9,6%. «Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» απάντησε το 5%.
Απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα προσωπικά και επαγγελματικά τους σχέδια είναι οι πολίτες σε ποσοστό 81%. Μάλιστα, το 50,2% δηλώνει «Καθόλου» αισιόδοξος, το 30,7% «Όχι και τόσο», το 12,4% «Αρκετά» και το 2,9% «Πολύ».
Εξάλλου, το 58,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ε.Ε., ενώ το 36,6% εκτιμά ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
Τέλος, το 54,8% εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ενός εθνικού κράτους. Το ποσοστό αυτό, έφτανε το 46,5% το Μάρτιο. Αντίθετα, το 40,7% πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ευρύτερων ενώσεων όπως η Ε.Ε.

eklogika.gr

Γ. Μιχελάκης...καλούμε, άλλη μια φορά, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στην κυβερνητική αναλγησία


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Αιχμάλωτος στη βεντέτα με τον προκάτοχό του, ο αρχιτέκτονας του χάους κ. Ραγκούσης αποδεικνύει την ασυνέπεια και την αφερεγγυότητα μιας κυβέρνησης που παραπαίει, χωρίς συντονισμό και χωρίς κανένα σχέδιο.
Ακολουθώντας, ταυτόχρονα, μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, επιμένει στην προσπάθειά του να προκαλέσει κοινωνικές συγκρούσεις και  αδιαφορεί για τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και την υπονόμευση της τουριστικής μας βιομηχανίας.
Υπογραμμίζουμε ότι, για το συμφέρον του Τόπου και της κοινωνίας, η επιδίωξή του αυτή δεν πρέπει να περάσει.
Γι’ αυτό καλούμε, άλλη μια φορά, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Τους καλούμε να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία στην κυβερνητική αναλγησία».


Επίσης ο κ. Μιχελάκης, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το σκάνδαλο Siemens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   
«Ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου Siemens που επιχείρησε η Κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…
Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα, πλέον, των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος».
 
==========================================================================

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ελληνικός Τουρισμός εξακολουθεί να βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας κυβέρνησης ανήμπορης να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί.

Οι δυσάρεστες εικόνες που τραυματίζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό συνεχίζονται.

Καλούμε τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν κάθε ενέργεια που εξυπηρετεί όσους επιδιώκουν την πόλωση, το διχασμό και τις κοινωνικές συγκρούσεις, με αρνητικές επιπτώσεις στον Τουρισμό μας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που της αναλογούν. Να πάψει να θεωρεί τον Ελληνικό τουρισμό παράπλευρη απώλεια, μιας ακατανόητης σύγκρουσης που επέλεξε να ξεκινήσει στην αιχμή της τουριστικής περιόδου».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ κ Μ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που απευθύνεται στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού καυτηριάζει τους λόγους αύξησης των δαπανών και την αδυναμία αντιμετώπισης της σπατάλης από την κυβέρνηση, ζητά να κατατεθούν στη Βουλή οι κωδικοί των δαπανών του προϋπολογισμού,  όπου γίνονται οι υπερβάσεις.



Η ερώτηση του κ. Μ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

Ο κ. Κώστας Ζωντανός νέος Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κώστας Ζωντανός ορίζεται νέος Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.
Ο μέχρι σήμερα Γραμματέας Οργανωτικού, κ. Μανώλης Αγγελάκας, υπέβαλε την παραίτησή του, κατόπιν επιθυμίας του να συμπεριληφθεί στον εκλογικό συνδυασμό του κόμματος στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ευχαρίστησε τον κ. Μανώλη Αγγελάκα για το πολυσήμαντο έργο το οποίο επιτέλεσε και για την ανιδιοτελή του προσφορά στην Παράταξη.


Ο απερχόμενος Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Μανώλης Αγγελάκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

        «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου.

Στο χρονικό διάστημα που είχα την ευθύνη της Γραμματείας Οργανωτικού πραγματοποιήθηκε μεγάλο έργο στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της Οργάνωσης.
            Στις δύσκολες ώρες που περνάει η Πατρίδα μας, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας με ηγέτη τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά θα ηγηθεί της προσπάθειας για ανασυγκρότηση της χώρας.  Στους αγώνες αυτούς θα είμαι παρών».

Η «επιλεκτική χρεοκοπία» η πιθανότερη κατάληξη. Τι μεταδίδει το Reuters

Aνοικτές οι μπάρες στα διόδια Κορίνθου - Πάνω από 2.000 ταξί εκεί από την Αθήνα

Λίγο πριν τις 12 οι ταξιτζήδες έφτασαν στα διόδια Ισθμού της Κορίνθου όπου είχαν καταληφθεί από τα ταξί της Κορινθίας σήκωσαν τις μπάρες  όπου πραγματοποιείται ελεύθερη διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων . Στον Ισθμό βρίσκονται πάνω από 2.000 ταξί . Νωρίτερα για αρκετή ώρα έμειναν στα διόδια της Ελευσίνας όπου σήκωσαν και εκει τις μπάρες για να περνούν τα ΙΧ ελεύθερα. 
Στην Πελοπόννησο
Από τις 10.30 το πρωί, οι ιδιοκτήτες ταξί της Τρίπολης, αφού πρώτα πραγματοποίησαν αυτοκινητοπορεία στην πόλη, βρίσκονται στα διόδια Νεστάνης κι έχουν σηκώσει τις μπάρες.
Ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας έχουν παραταχθεί στην είσοδο του αεροδρομίου Καλαμάτας και πραγματοποιούν συμβολικές δεκάλεπτες καταλήψεις. Την ίδια ώρα αρκετά ταξί της Τρίπολης, κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας.
Τα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν καταλάβει και σήμερα οι ταξιτζήδες και αφήνουν του τουρίστες να περνούν ελεύθερα.

Πληροφορίες από newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙ​ΣΜΟ Οι δαπάνες αυξάνονται την ώρα που το δημόσιο δεν πληρώνει

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Τα στοιχεία του προϋπολογισμού δείχνουν ότι η οικονομία είναι εκτός ελέγχου.
Απόδειξη ότι οι δαπάνες το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 1,3 δις Ευρώ, την ώρα που το κράτος δεν πληρώνει εδώ και πολλούς μήνες τις βεβαιωμένες οφειλές του προς τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις και τους προμηθευτές.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης των μισθωτών, των ελευθέρων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων δεν έχει αποτέλεσμα. Τα έσοδα δεν αυξάνονται, η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται και η αγορά ασφυκτιά.
Η κυβέρνηση ακόμη και τώρα αρνείται να αντιληφθεί ότι μόνη διέξοδος είναι η γρήγορη εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών, που μειώνουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και περιορίζουν το δημόσιο έλλειμμα με περικοπές δημοσίων δαπανών».

Στο Δερβένι η «ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Λόρκα από τη θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου

Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου Ξυλοκάστρου παρουσιάζει το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Η θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ξεκινά τις δραστηριότητες της για το καλοκαίρι 2011 με την παράσταση «Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΠΑΛΩΜΑΤΟΥ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η επιλογή του έργου έγινε με βάση τις δυο κύριες πλευρές του θεάτρου, αρχικά να ψυχαγωγήσει τον θεατή και στη συνέχεια να βάλει τη σκέψη του σε κίνηση και την καρδιά του να καλπάσει.
Διαλέγοντας το συγκεκριμένο έργο ήταν βέβαιο ότι ο δρόμος θα ήταν μακρύς και δύσβατος, αφού η κωμωδία σαν είδος είναι εξαιρετικά δύσκολη. Όμως «η διαδρομή προς την Ιθάκη» είχε σημασία και οι συμμετέχοντες κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες. Μέλη της ομάδας, δημότες του Ξυλοκάστρου και όχι μόνο, που τους ένωσε ο προβληματισμός , η ανάγκη έκφρασης μέσω της θεατρικής πράξης και η αναζήτηση μιας δημιουργικής ενασχόλησης.
Δημιουργός της ομάδας και σκηνοθέτης, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης, γνωστός από τις θεατρικές του δραστηριότητες στη θεατρική ομάδα του Δήμου αλλά και στο Κ.Α.Π.Η., όπου απασχολήθηκε ως επιμορφωτής της ΝΕΛΕ Κορινθίας εδώ και αρκετά χρόνια. Σεμνός και αθόρυβος υπηρέτης της τέχνης, δούλεψε σκληρά μαζί με όλη την ομάδα, για να παραχθεί πολιτισμός στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.
Η παράσταση θα γίνει στις 24 Ιουλίου 2011 ώρα 21:00 στο μικρό θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου.
Είσοδος ελεύθερη

Λίγα λόγια για το έργο
"Η θαυμαστή Μπαλωματού, είναι μια χαριτωμένη γυναίκα του λαού, ένα ποιητικό πλάσμα που ο συγγραφέας το σφράγισε με τη βούλα της λαϊκής μαντινάδας και του παραμυθιού", μας λέει ο Λόρκα προλογίζοντας το έργο του, που το ονομάζει βίαιη φάρσα. "Η θαυμαστή Μπαλωματού" είναι ένα έργο ποιητικό που αναδίνει το άρωμα της ανδαλουσιανής γης, της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, την Ανδαλουσία που τόσο πολύ αγάπησε και τραγούδησε ο Λόρκα, εκεί όπου έμελλε να κοπεί και το νήμα της ζωής του, νέος 37 χρονών τότε και στο κορύφωμα της ποιητικής του δημιουργίας, καθώς σκληρά και άδικα εκτελέστηκε από την Guardia Civil, εκείνο το αυγουστιάτικο πρωινό του 1936.

Η θαυμαστή Μπαλωματού είναι επίσης μία απολογία για την ανθρώπινη ψυχή, δοσμένη με χάρη και με γοργό ρυθμό, με πλούσια λαικά στοιχεία, τις ρίζες της θα πρέπει να τις αναζητήσουμε στις γιορτές και τα τραγούδια της Ανδαλουσίας, κι είναι ένα από τα δύο θεατρικά έργα του Λόρκα που η έκβασή της δεν έχει τραγικό τέλος. Παίχτηκε για πρώτη φορά σε φιλικό κύκλο του Λόρκα, το 1930, και τα κοστούμια είχε φιλοτεχνήσει τότε ο Πικάσο.

ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ. - Από το Δερβένι στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ για τη «Μήδεια» του Ευριπίδη

mideia
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνεται εκδρομή στην ΕΠΙΔΑΥΡΟ για την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης. Για το καλοκαίρι του 2011 έχει επιλεγεί η παράσταση «Μήδεια» του Ευριπίδη. Τραγωδία του έρωτα και της εκδίκησης, η Μήδεια (431 π.Χ.) θίγει ταυτόχρονα πολύπλοκα ζητήματα μέσα από την αβυσσαλέα σύγκρουση των φύλων αλλά και των διαφορετικών πολιτισμών.

Σάββατο 23 Ιουλίου, 21:00 - Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα :
κ. Σοφία Καθάρειου, 2743 0 31228, 6983 795472 και 6942 983861.
Τιμές εισιτηρίων: 20€ (επάνω διάζωμα), 30€, 40€, 50€ (VIP)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τα εισιτήρια προπληρώνονται διότι πρέπει έγκαιρα να αποδοθούν τα χρήματα στο ταμείο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τη διάσημη ηρωίδα ερμηνεύει η Αμαλία Μουτούση, πλαισιωμένη από ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών.

· Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
· Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντύπας
· Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
· Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου
· Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
· Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
· Μουσική: Αντώνης Κοντογεωργίου
· Φωνητικά: Μίρκα Γεμεντζάκη
· Φιλολογικός συνεργάτης: Γιάννης Λιγνάδης

Ερμηνεύουν:
Μήδεια: Αμαλία Μουτούση
Ιάσων: Χρήστος Λούλης
Τροφός: Μαρία Καλλιμάνη
Παιδαγωγός: Θέμης Πάνου
Κρέων: Άρης Λεμπεσόπουλος
Αιγαίας: Γιάννης Νταλιάνης
Άγγελος: Δημήτρης Ήμελλος
Κορυφαία: Μαρία Καλλιμάνη

Συνεδρίαση Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 21/72011

ΠΡΟΣ: κ. κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
Καλείσθε να προσέλθετε στη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου, λόγω προθεσμίας ( συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την 21-07-2011 και ώρα 20:00 μ.μ.) και λόγω Φ.Ε.Κ,στο γραφείο της Δημοτικής κοινότητας στο Δημοτικό κατάστημα Ξυλοκάστρου (Λ.Φραντζή 2), την 21η Ιουλίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00π.μ.,για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης ,σύμφωνα με το άρθρο 88 παρ.3του Ν. 3852/2010
  1. Έκφραση γνώμης για δημοπράτηση Τουριστικού Περιπτέρου Ξυλοκάστρου.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΜΙΩΤΗ

Ανακοίνωση υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3/2011 για τη σύναψη Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 3 /2011 για τη σύναψη
ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/1994, όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν.
2. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010.
3. Το άρθρο 49 παρ. 8(γ.) του Ν. 3943/31-3-2011.
4. Την υπ' αριθμ. 22272/12-5-2011 Εγκριτική Απόφαση της Τετραμελούς Επιτροπής της παρ. 1 του άρθρου 2 της ΠΥΣ: 33/2006 (Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα, ΦΕΚ 280/Α/28-12-2006), όπως ισχύει.
5. Το υπ΄αριθμ.22996/13-5-2011 έγγραφο του Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
6. Την υπ΄ αριθμ.1465/6-4-2011 απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
7. Την υπ΄ αριθμ. 13/26-1-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης.
8. Τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ξυλοκάστρου (ΦΕΚ. 761/19-5-1999) και τον αντίστοιχο του Δήμο Ευρωστίνης (ΦΕΚ. 509 /03-05-1999) που συνενώθηκαν για να δημιουργήσουν τον καλλικράτειο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Ξυλόκαστρου-Ευρωστίνης, που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Τεύχος Προκύρηξης ΣΟΧ 3/2011

Διακήρυξη Επαναληπτικής Δημοπρασίας εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου Δήου Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική επαναληπτική δημοπρασία (διενέργεια αναπλειστηριασμού) την Πέμπτη 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου εμβαδού 19 τ.μ., που αποτελείται από τον κυρίως χώρο του καταστήματος και δύο wc.

Διακήρυξη Επαναληπτικής Δημοπρασίας Eκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου

Το “Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών” παρουσιάζει την “Αργοναυτική Εκστρατεία”

Το “Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών”  παρουσιάζει  την “Αργοναυτική Εκστρατεία”
Το “Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών” παρουσιάζει την “Αργοναυτική Εκστρατεία” σε δραματοποιημένη αφήγηση από τον
Γιώργο Ευγενικό, για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες
Κυριακή 24 Ιουλίου & ώρα 19:45 – 20:45 ανοιχτό θέατρο Β. Γεωργιάδης
Είσοδος : παιδικό 3€ &ενήλικες 5€

Η σχολή χορού της κ. Τζένης Κούτρη – Καββέτσου παρουσιάζει την ετήσια χορευτική βραδιά της
Η σχολή χορού της κ. Τζένης Κούτρη – Καββέτσου παρουσιάζει την ετήσια χορευτική βραδιά της
Η σχολή χορού της κ. Τζένης Κούτρη – Καββέτσου παρουσιάζει στην ετήσια χορευτική βραδιά τους μαθητές της και ομάδα επαγγελματιών χορευτών.
Σάββατο 23 Ιουλίου 9.00μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης

Θέλουν εμπράγματες εγγυήσεις; Ας τους δοθεί το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σχετικά με την σημερινή ημέρα – για την οποία πολύ φοβούμαι ότι θα ισχύσει η παροιμία ώδινεν όρος και έτεκεν μυν – αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω για άλλη μια φορά όλα όσα έχω γράψει και έχω πει τις προηγούμενες ημέρες:

Ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, η Ελλάδα οφείλει να μην αποδεχθεί οποιασδήποτε μορφής χρεοκοπία.

Το γεγονός ότι καθυστερημένα και κάτω από πιέσεις προσχώρησε η κυβέρνηση σ’ αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία - αν τελικά αυτή η ολέθρια «λύση» επιβληθεί.

Το λέω αυτό, διότι είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση να προχώρησε υποκριτικά στην αλλαγή στάσης της τελευταίας στιγμής, ώστε να επιστρέψει – σε περίπτωση μοιραίας κατάληξης – και να μας πει πως εκείνη έκανε ό,τι μπορούσε, κράτησε την σωστή στάση, την οποία από πριν είχε κοινοποιήσει στην κοινή γνώμη, έβαλε τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες επίσης φρόντισε να προπαγανδίσει, αλλά το Βερολίνο είχε στυλώσει τα πόδια και επέβαλε τελικά την άποψή του στην πλειοψηφία των εταίρων.

Αν συμβεί αυτό, τότε καλύτερα να μην άλλαζαν στάση την τελευταία στιγμή – να κρατούσαν και την… αξιοπρέπειά τους.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩ​Ν ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ.κ. ΧΡ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΚΑΙ Ι. ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙ​ΣΜΟΥ : Δημοσιονομικός εκτροχιασμός με δυσμενείς επιπτώσεις για την Κοινωνία και την Οικονομία.


Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

Μπλόκα παντού! Υπο πολιορκία από ταξιτζήδες τα διόδια Κορίνθου.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, συνεχίζοντας την απεργία διαρκείας κατά της απόφασης Ραγκούση για απελευθέρωση του επαγγέλματος. Μάλιστα τα πράγματα έχουν φτάσει στο σημείο συνδικαλιστές να λενε δημοσίως οτι "δεν αποκλείεται να έχουμε νεκρούς!" Μιλώντας στο Newsit ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών, Λευτέρης Πετράκης είπε οτι κοινή πεποίθηση όλων των ταξιτζήδων του Ηρακλείου είναι οτι μπορεί να χαθούν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Λίγο πριν τις 10 έφτασαν στα διόδια της Ελευσίνας όπου σήκωσαν τις μπάρες για να περνούν τα ΙΧ ελεύθερα. Τώρα κατευθύνονται στην Κόρινθο για να κάνουν κι εκεί το ίδιο.



Μπλόκο έχει στηθεί και στο λιμάνι του Ηρακλείου με αποτέλεσμα οι επιβάτες 2 κρουαζιερόπλοιων να αναγκάζονται να περπατούν 500 μέτρα αφού οι απεργοί εμποδίζουν να φορτώσουν τα τουριστικά λεωφορεία! Μπλόκο και στο αεροδρόμιο Καζαντζάκης με την εικόνα των ταλαίπωρων ταξιδιωτών να επαναλαμβάνεται.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου που πρακτορεύει τα κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο, η εταιρία εξετάζει το ακόμα και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.
Να σημειωθεί ότι το ένα από τα δύο κρουαζιερόπλοια αναμένεται να αποπλεύσει στις 11.30 το πρωί και το δεύτερο στις 6.00 το απόγευμα.
Καταδρομική επίθεση έγινε την τετάρτη σε τουριστικό λεωφορείο με γάλλους τουρίστες στην Ηρακλείου - Ρεθυμνου. Επιτέθηκαν με πέτρες κατατρομοκρατώντας τους επιβάτες. (διαβάστε την είδηση)
Τα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας έχουν καταλάβει και σήμερα οι ταξιτζήδες και αφήνουν του τουρίστες να περνούν ελεύθερα.
Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο Mega, o πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος επιτέθηκε στον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ευχαριστώντας ακόμα και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εκφράζουν αντιρρήσεις για τις κινήσεις του υπουργού. Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των ιδιοκτητών, λέγοντας ότι αυτές θα αποφασίζονται την τελευταία στιγμή.

Πασοκική κόντρα για τα ταξί

Στο μεταξύ σε κόντρα μεταξύ του νυν υπουργού Γιάννη Ραγκούση και του τέως υπουργού Δημήτρη Ρέππα τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση.
 Ο κ. Ραγκούσης έβγαλε ανακοίνωση το απόγευμα της Τετάρτης, εξηγώντας τις θέσεις που ανέπτυξε κατά τη συνάντησή του με τους ιδιοκτήτες.
 Εξήγησε ότι η απόφαση, σχετικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για απελευθέρωση των ταξί ελήφθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία (Δ.Ρέππα) και πρόσθεσε ότι ο ίδιος, που πρέπει να βάλει και τη σχετική υπογραφή, έχει άλλη άποψη, ενώ δεν υπάρχει κυβερνητική απόφαση, που να τον δεσμεύει.
 Την αντίθεσή του με την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των ταξί εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Εργασίας ζήτησε από το από υπουργείο Υποδομών να δημοσιοποιήσει αναλυτικά τις θέσεις του για την απελευθέρωση του επαγγέλματος προκειμένου «να τοποθετηθούν όλοι, πολιτικοί και πολίτες».
«Η άναρχη απελευθέρωση που πηγάζει από τη νεοφιλελεύθερη άποψη ότι η αυτορύθμιση της αγοράς λύνει όλα τα προβλήματα δεν μπορεί να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον» τόνισε.
Αλλά και εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επικρατεί ανησυχία, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι 21 βουλευτές ζητούν την άμεση σύγκληση του διευρυμένου Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή Ραγκούση, προκειμένου, όπως αναφέρουν, να ενημερωθούν για τον προγραμματισμό και τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με το θέμα των ταξί.
Με σχετική επιστολή τους προς τον γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, την οποία υπογράφουν πρώτοι η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Σαλαγιάννης, οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αναφέρουν ότι «όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, η ελληνική οικονομία, ο τουριστικός κλάδος και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό δέχονται αυτή τη στιγμή ένα πολύ σοβαρό πλήγμα με απρόβλεπτες συνέπειες».

newsit.gr

Πρώτος και σε απόσταση ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την «Euroindex»

Ο Ολυμπιακός έχει ενισχυθεί φέτος με μεταγραφές ουσίας και δείχνει ότι θα είναι ακόμη δυνατότερος σε σχέση με την περσινή σεζόν. Μάλιστα, η διαφορά του από τους ανταγωνιστές του εντός συνόρων αυξάνεται και σύμφωνα με την βαθμολογία που διατηρούν στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία κατάταξη που δίνει η «Euroindex», οι πρωταθλητές Ελλάδος παραμένουν πρώτοι και με απόσταση… ασφαλείας από τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 38η θέση στην γενική κατάταξη, έχοντας συγκεντρώσει 2.728 βαθμούς.
Η επόμενη ελληνική ομάδα στην ίδια βαθμολογία είναι ο ΠΑΟ, ο οποίος βρίσκεται στην 57η θέση, έχοντας μαζέψει 2.595 πόντους. Ο επόμενος σύλλογος από την χώρα μας που ακολουθεί είναι πολύ πιο μακριά και είναι ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι 86η με 2.395 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ βυθίζεται στην 116η θέση με 2.277 πόντους.
Ο Αρης είναι στην 138η θέση με 2.197 βαθμούς. Πάντα πρώτη στην γενική κατάταξη παραμένει η Μπαρτσελόνα με 4.238 και στην πρώτη δεκάδα φιγουράρουν τεράστιοι σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Πόρτο, η Τσέλσι, η Μπάγερν, η Ιντερ, η Αρσεναλ, η Βαλένθια και η Μαρσέιγ.

3ο Ζiria Music Festival...

Ετοιμάζεται πυρετωδώς το 3ο Ziria Music Festival και σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το οριστικό πρόγραμμα του πιο ...ανεβασμένου διήμερου του καλοκαιριού.

Ήδη πολλά και καλά συγκροτήματα έχουν κλείσει θέση για το Φεστιβάλ (δείτε παραπλεύρως) και σύντομα θα οριστικοποιηθούν οι συμμετοχές. Φέτος μεταξύ άλλων πολλών, θα φιλοξενήοσυμε και το θρύλο του ελληνικού rock Δημήτρη Πουλικάκο, που θα εμφανιστεί μαζί με το έτερο θρυλικό συγκρότημα "Σπυριδούλα".

Μείνετε ενημερωμένοι από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://www.ziriafestival.gr/ και βάλτε στην ατζέντα σας τις ημερομηνίες 26 & 27 Αυγούστου 2011.

Η σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook είναι http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=229882120365763 όπου κι εκεί ανακοινώνονται όλα τα νέα, καθώς και βίντεο από τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στη διοργάνωση με οποιοδήποτε τρόπο (στήσιμο, promotion κ.α.), μιας και όπως ξέρετε το "παιχνίδι" είναι συμμετοχικό και ανεξάρτητο, ας επικοινωνήσει:

Γιώργος Γκουρβέλος: 6945 26 89 89
g.gourvelos@artemis.gr

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης: 6974 55 21 54
digimojo@otenet.gr

Ανδρέας Ζάρρος: 6948 536 536
info@armonistas.gr
 
armonistas

Η αδιέξοδη πραγματικότητα του Έλληνα! - Από περήφανο λαό μας οδήγησαν σε απαξίωση και χλευασμό!

Η Ελλάδα όσο και να θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση ,βαδίζει σε δύσκολο ανηφορικό και χωρίς προοπτική δρόμο.
Οι παρατάξεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, εκφράζουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για εξειδικευμένα ζητήματα της Οικονομίας ,με τέτοιο τρόπο που επιτείνουν και ενισχύουν τη σύγχυση στους πολίτες.
Είναι αποδεκτό πως όλοι επιδιώκουν χωρίς παρέκκλιση τη σωτηρία της Χώρας .Αλλά δεν είναι αποδεκτό να θεωρούν ορισμένοι τους Έλληνες, ως τους ηλιθιότερους του ανθρώπινου είδους και να τους αντιμετωπίζουν με τρόπο προσβλητικό και κραυγαλέα υποτιμητικό.
Όλο αυτό το διάστημα , ακούμε διαφόρους φωστήρες και γνώστες όλων ανεξαιρέτως των θεμάτων,να μας εξηγούν το γιατί φτάσαμε ως εδώ και να μας θυμίζουν ότι....καταταλαιπωρούνται και δουλεύουν...σκληρά , πολύ σκληρά για να μας ..σώσουν!!!
Επιδερμικά αγγίζουν τις ευθύνες.Πιπιλίζουν διαρκώς την καραμέλα....φταίνε οι ...άλλοι , όχι εμείς!!
Αυτοί τα κάνουν όλα δυναμικά, έξυπνα, με σχέδιο ,με προοπτική ,με τη συμμετοχή των ...καλύτερων μυαλών (το ακούσαμε κι αυτό) αλλά οι ..άλλοι οι προηγούμενοι τα έκαναν λάθος και εξ ΄αιτίας τους φτάσαμε στην κατάσταση αυτή, αλλά προς Θεού... όχι αυτοί!!
Κι ο ταλαίπωρος Έλληνας στη μέση, ν΄ακούει αλληλοκατηγορίες ,να βλέπει να καταληστεύεται το εισόδημά του, να μη μπορεί να ζήσει πλέον αξιοπρεπώς , ν΄ακούει για σχέδια, για μεσοπρόθεσμα που θα μας σώσουν από τη χρεωκοπία και τόσες ακόμα φαεινές ιδέες, που τις πληρώνει ο λαός πολύ ακριβά.
Αντί αυτού κάθε μέρα , φοβάται για το αύριο, για το αν θ΄αντέξει, αν θα βρει λεφτά να πληρώσει το ληστρικό ΤΕΒΕ, αν θα πληρώσει τις τράπεζες,αν θα αναζητήσει το μισθό του στην τράπεζα και τον βρει, αν πάει στο νοσοκομείο και γιατρευτεί, αν γλυτώσει από τους ληστές και τους κλέφτες που εφορμούν μέρα μεσημέρι ακόμη και μέσα στο σπίτι του ,αν συνεχίσει να έχει τη δουλειά του κ.α. πολλά.
Τόσο απλά αλλά και τόσο ουσιώδη.
Ένας αγανακτισμένος Έλληνας.......

moriasnews.gr

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ-ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΧΙ : ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ. Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Για δεύτερη μέρα, συνεχίζεται το χάος και η αταξία από τη σύγκρουση Κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί. Η Κυβέρνηση συντηρεί ατμόσφαιρα απελπιστικής θλίψης. Λυγίζει υπό το βάρος των ενοχών της. Κονταροκτυπιέται με φτωχές λαικές εργατικές συνοικίες. Ψάχνει για μια ηρωική αποκήρυξη του παρελθόντος της. Αναλώνεται σε πολιτικούς αντιπερισπασμούς. Αρνείται να αναλάβει τις αυτονόητες ευθύνες της. Να εγγυηθεί συνθήκες ομαλότητας της κοινωνικής ζωής και της τουριστικής δραστηριότητας. 
Αποτυγχάνει παταγωδώς η επίσημη Πολιτεία στις υποχρεώσεις της. Μια ιδιαίτερη ανησυχία φιδοσέρνεται και αυλακώνει το ιδρωμένο, ρυτιδιασμένο πλατύ μέτωπο της φτωχολογιάς πάνω στο τιμόνι. Ο πρώτος Ανοιξιάτικος άνεμος αργεί. Απελπιστικά.

www.steliosmarkellos.gr

Β.Μπαλάφας - Εκπομπή "Η Πελοπόννησος σήμερα" - 19/7/2011



Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.
Κύρια θέματα η πολιτική επικαιρότητα, οι ανησυχητικές εξελίξεις στο Αιγαίο, οι "περίεργες" δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας, η στροφή της Ευρώπης στις ιδέες της ΝΔ και οι διάφορες αποκαλύψεις που "πνίγονται" ελέω οικονομικής κρίσης και όχι μόνο.
Υπό το βάρος των διαδοχικών "ψυχροπολεμικών" εκβιασμών και διλημμάτων, των "στρατιωτικών παραγγελμάτων", με τα οποία βομβαρδίζει κάθε εβδομάδα η Κυβέρνηση τους πολίτες, η κοινωνία ουσιαστικά μουδιάζει και απομακρύνεται από τον πυρήνα της πολιτικής και των επεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην ελληνική καθημερινότητα.
Η ανεργία ανεβαίνει σε ύψη που δεν έχουν προηγούμενο, η αγοραστική δύναμη των πολιτών συνεχώς συρρικνώνεται, η αγορά έχει ήδη βαλτώσει.
Η Κυβέρνηση φρόντισε νωρίς να παροπλίσει τις κοινωνικές και παραγωγικές ομάδες της χώρας, επιτιθέμενη λεκτικά και φορολογικά συνεχώς εναντίον τους. Οι πολίτες δεν βλέπουν ελπίδα και αξιοπρέπεια στις όποιες κυβερνητικές κινήσεις και την ίδια ώρα δεν προχωρούν ούτε οι βασικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο των επενδύσεων, με τα περίφημα "fast track" σχέδια να εξελίσσονται σε ... κυβερνητικό ανέκδοτο.
Πολιτική χωρίς πολίτες δεν έχει νόημα. Πολίτες, Έλληνες, χωρίς ελπιδοφόρο και αισιόδοξο πλάνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον τεράστιο αγώνα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να σταθεί και πάλι η πατρίδα στα πόδια της.
Η Ευρώπη ανακαλύπτει πλέον τη διγλωσσία του Πρωθυπουργού μέσα από τις ανακοινώσεις και τις πρωτοβουλίες του στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Οι Έλληνες ήξεραν από τότε που ο κ. Παπανδρέου στο εσωτερικό της χώρας έλεγε τα "Πάμε !" και εξέφραζε την πίστη του στις δυνατότητες των Ελλήνων, ενώ στο εξωτερικό διαλαλούσε - σχεδόν σε απόγνωση - ότι διοικεί μια διεφθαρμένη χώρα.

Βασίλειος Μπαλάφας
Πτυχιούχος Τηλεπληροφορικής & Διοίκησης – ΤΕΙ Ηπείρου
MSc in Data Communications – U of Kingston/Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Πειραιά
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας

Δείτε το σχετικό video στη κορυφή του δημοσιεύματος ή στο παρακάτω link
http://vbalafas.blogspot.com/2011/07/1972011.html

Η Ευρώπη δεν είναι για τα σκουπίδια

Image





Η Ευρώπη δεν είναι για τα σκουπίδια

Κοινή δήλωση των προέδρων της ΟΝΝΕΔ
και της νεολαίας του πορτογαλικού
σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (JSD)


Αθήνα, 20-7-2011

Σε μία περίοδο που οι ευρωπαϊκές οικονομίες δέχονται σφοδρή επίθεση από τις αγορές
και τους οίκους αξιολόγησης, οφείλουμε εμείς ως νέοι άνθρωποι να αντισταθούμε.

Να μην επιτρέψουμε στους κερδοσκόπους να καταστρέψουν το Ευρωπαϊκό όνειρο
που χτίσαμε τόσα χρόνια, αλλά πάνω από όλα να μην βλέπουν στις χώρες μας, το
επόμενο τους θύμα. Η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν βρεθεί το τελευταίο διάστημα
στο μάτι του κυκλώνα. Δύο χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που καλούνται να
αντέξουν στις ορέξεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης μα πάνω από όλα να
κρατήσουν ζωντανά τα όνειρα των νέων ανθρώπων που ζουν, σπουδάζουν
και εργάζονται σε αυτές.

Όλοι εμείς, Πορτογάλοι και Έλληνες, νέοι άνθρωποι με όνειρα και φιλοδοξίες,
προερχόμενοι από Κράτη με μεγάλη ιστορία, δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη
χάρη και να αποδεχθούμε τα σχέδια τους. Οι χώρες μας δεν είναι εταιρείες και
οι λαοί δεν είναι νούμερα, ώστε μπορούν όλοι αυτοί να παίζουν μαζί τους.
Η εθνική κυριαρχία των κρατών μας δε μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση και
καμία οικονομική πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να πετά στα σκουπίδια το δικό
μας μέλλον.

Για το λόγο αυτό καλούμε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να
συμβάλλουν:

για την άμεση επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της ζώνης του Ευρώ
και τη λήψη σκληρών μέτρων ενάντια στους κερδοσκόπους και τους οίκους
αξιολόγησης, οι οποίοι σήμερα δρουν ως εκτελεστικά όργανα και όχι ως φορείς
αξιοπιστίας.

Προτείνουμε:

Τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Οίκου Αξιολόγησης, ο οποίος θα έχει την ευθύνη
να αξιολογεί τις ευρωπαϊκές οικονομίες

Την απελευθέρωση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων περισσότερων πόρων
για παραγωγικές επενδύσεις στις χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα ανάπτυξης.

Περισσότερο χώρο και χρόνο για τις δοκιμαζόμενες από την κρίση χώρες
προκειμένου να επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις των οικονομιών τους.

Την υιοθέτηση των υπόλοιπων διατάξεων που περιλαμβάνονται στη YEPP
Resolution: Strengthening Europeʼs Economical Development και υιοθετήθηκαν
από το Συμβούλιο του YEPP στις 14 Μαΐου 2011.


Η Σύνοδος των χωρών μελών της Πέμπτης 21 Ιουλίου, αποτελεί ίσως μία από τις
τελευταίες ευκαιρίες να διατηρήσουμε ζωντανό το κοινό ευρωπαϊκό μας όνειρο.

Με εκτίμηση,

Duarte Marques - JSD, President

Ανδρέας Παπαμιμίκος - Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ


Στηρίζουμε την προσπάθεια για συλλογή υπογραφών εναντίον των οίκων
αξιολόγησης που ξεκίνησε η νεολαία του πορτογαλικού Σοσιαλδημοκρατικού
κόμματος από εδώ :

ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ