Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πάτρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ψαθόπυργο - Κατέκαψε 7 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης

20.18 Δύο στρέμματα δασικής και 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έχει κατακάψει η φωτιά που εκδηλώθηκε στο ύψος του Ψαθοπύργου. Η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

19.10 Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η φωτιά σο Ψαθόπυργο, ενώ αποκαθίσταται η κυκλοφορία τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών- Αθηνών.

19.00 Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία των οδηγών που κινούνται στη Ν.Ε.Ο. και Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου καθώς η φωτιά έχει προκαλέσει μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πάτρα απο το ύψος της περιοχής Λαμπίρη. Δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα στο ρεύμα προς Αθληνα.

18.49: Άνοιξε σταδιακά πριν λίγα λεπτά και η παλαιά Εθνική οδός Πατρών - Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ρίου καθώς η φωτιά εχει περιοριστεί. Σε λίγα λεπτά θα υπάρχει και ανακούφιση από το μποτιλιάρισμα ενώ η μάχη των πυροσβεστών για την κατάσβεση συνεχίζεται.
18.31: Ουρά εκατοντάδων μέτρων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα έχουμε αυτή την ώρα κάτω από τα διόδια του Ρίου, καθώς έχουν εγκλωβιστεί τόσο από την εκτροπή της κυκλοφορίας από την νέα στην παλαιά Εθνική οδό, όταν ξεκίνησε η φωτιά στον Ψαθοπυργο, όσο και από την αμέσως μετά απαγόρευση κυκλοφορίας προς Ψαθοπυργο. Όσοι σκοπεύατε να ξεκίνησε προς την διαδρομή αυτή, καλό θα είναι να μην το κάνετε μέχρι ο δρόμος να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία. Η Τροχαία της Πάτρας καταβάλει προσπάθειες για την διευθέτηση τού προβλήματος
18.25: Πριν από λίγη ώρα άνοιξε για τους οδηγούς η νέα Εθνική οδός Πατρών Αθηνών, καθώς η φωτιά εχει περιοριστεί σε πρανή μεταξύ της παλαιάς Εθνικής που ακόμα παραμένει κλειστή και της νέας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρχε κίνδυνος για επέκταση σε κατοικημένη περιοχή, όμως η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής, απέτρεψε το ενδεχόμενο αυτό.
Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο στη νέα Εθνική οδό και πέρασε κάθετα προς την παλαιά, σε χώρο με πυκνή βλάστηση και πεύκα.
Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
17.48: Πριν από λίγη ώρα ξέσπασε σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλης έκτασης φωτιά στην περιοχή του Ψαθοπυργου. Επί τόπου σπεύδουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αεροπλάνο καναντερ.
Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 3 αεοροσκάφη.
Η τοπική ΕΛΑΣ σχεδιάζει ακόμα και το κλείσιμο της παλαιάς και νέας εθνικής οδού για την διευκόλυνση της κατάσβεσης.
Ήδη τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει τώρα στα διόδια του Ρίου
.thebest.gr/

Ζήτησαν υποθήκη τον Παρθενώνα - Απίστευτη φιλανδική πρόκληση στη σύνοδο των Βρυξελλών

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι διαβουλεύσεις έπαιρναν φωτιά προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία τόσο για το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, όσο και για τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση της ζώνης του ευρώ, κάποιοι από τους εταίρους μας αποφάσισαν να ζητήσουν περίεργες εγγυήσεις προκειμένου να μη βρεθεί η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, οι Φινλανδοί ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα, ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

«Ως απαραίτητη συνθήκη για τη χορήγηση του νέου δανείου, η Φινλανδία κατά τη διάρκεια των πυρετωδών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ως εγγύηση δημόσια αγαθά όπως μερικά ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη και μερικά ελληνικά νησιά» γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Μάλιστα οι Φινλανδοί «κοστολόγησαν» τον Παρθενώνα στα 300 εκατομμύρια ευρώ!

Στο τέλος του άρθρου, η Corriere della Sera θέτει και ένα ρητορικό ερώτημα: «Άραγε θα άφηναν τον Παρθενώνα στο σημείο και θα τον νοικιάζανε ή θα τον έπαιρναν μαζί τους στο Ελσίνκι»;

newsbeast.gr

Διπλή αιματηρή βομβιστική επίθεση στο Όσλο με με στόχο κυβερνητικά κτίρια και το γραφείο του πρωθυπουργού της Νορβηγιας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Επτά νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο επίσημος απολογισμός της διπλής επίθεσης στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, με στόχο κυβερνητικά κτίρια και το γραφείο του πρωθυπουργού της Νορβηγιας.

 
Σοκ και χάος επικρατούν αυτή την ώρα στη Νορβηγία ύστερα από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Όσλο, αρχικά κατά της περιοχής με τα κυβερνητικά κτίρια και στη συνέχεια κατά κατασκήνωσης της νεολαίας του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος στο νησάκι Ουτάγια.

Έλληνα, νίκησες, αλλά το παιδί θέλει γάλα...

Ξέρω, ξέρω… Ξύπνησες σήμερα το πρωί, με ένα αδιόρατο χαμόγελο να διαγράφεται στα χείλη σου. Έμεινες για λίγο καθισμένος στο κρεβάτι, κοιτώντας τη γυναίκα σου πλάι σου να κοιμάται ήσυχη και σου φάνηκε, σαν σε όνειρο, ότι κι εκείνη χαμογελούσε. Άφησες μια ανάσα ανακούφισης να ανέβει από το στήθος στο λαιμό σου και από εκεί στο στόμα σου και σηκώθηκες να ετοιμαστείς για τη δουλειά. Ξαφνιάστηκες, όταν διαπίστωσες πόσο ανάλαφρος ένιωθες… Άλλος άνθρωπος! Άνοιξες αμυδρά την πόρτα του παιδικού δωματίου, προσπαθώντας να μην κάνεις φασαρία. Το μωρό σου κοιμόταν ήσυχο στην κούνια του, σχεδόν ευτυχισμένο…

Αντώνης Σαμαράς...Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες...για την αποτυχία της οικονομικής του Πολιτικής και για την συνειδητή του επιλογή να μας βάλει στο μηχανισμό Στήριξης


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια πανικό.

Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ, αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του 2011…

Σήμερα, μαθαίνουμε ότι θα χρειαστεί ένα επί πλέον δάνειο ίδιου ύψους, 109 δισεκατομμυρίων, και είναι άγνωστο πότε η Ελλάδα θα βγει στις αγορές. Πάντως όχι πριν το 2015, ίσως και μέχρι το 2019.

Άρης Σπηλιωτόπουλος...Η Υπουργός Παιδείας αγνόησε τους πάντες , φέρνοντας ένα σχέδιο νόμου που οδηγεί στην υποβάθμιση και αφάνεια την δημόσια Ανωτάτη Εκπαίδευση στην Ελλάδα.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Υπουργός Παιδείας επέλεξε την ημέρα που κρίνεται το μέλλον της χώρας και του κάθε Έλληνα Πολίτη ξεχωριστά, να καταθέσει το περιβόητο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
Αν και η Ν.Δ., όπως και η ακαδημαϊκή κοινότητα ζήτησαν μετ΄επιτάσεως να υπάρξει χρονικό περιθώριο για συζήτηση και διαβούλευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνόησε τους πάντες εμμένοντας στον αρχικό της σχεδιασμό και τις βασικές της αρχικές θέσεις, φέρνοντας ένα σχέδιο νόμου που οδηγεί στην υποβάθμιση και αφάνεια την δημόσια  Ανωτάτη Εκπαίδευση στην Ελλάδα. 
Η Ν.Δ. είχε επισημάνει αρκετές φορές τον προσχηματικό διάλογο της Υπουργού και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.  Δυστυχώς και πάλι επαληθευθήκαμε. 
Προβλέπονται διατάξεις δύσκολα υλοποιήσιμες ή ακόμη και ανεφάρμοστες, οι οποίες προκαλούν δυσλειτουργίες και αναστάτωση στα Α.Ε.Ι.  της χώρας και θα οδηγήσουν ταχύτατα στη διάλυσή τους.  Επιπλέον, η Υπουργός δείχνει την εμπάθειά της κατά των εκλεγμένων πρυτανικών αρχών των Α.Ε.Ι. και από το γεγονός ότι τους θεωρεί ανίκανους να εφαρμόσουν τις διατάξεις για το λεγόμενο Συμβούλιο Ιδρύματος, στέλνοντάς τους στο περιθώριο.
Ο προφανής λόγος είναι ότι η  Υπουργός δεν δέχεται τη διαφωνία, το διάλογο, τη Δημοκρατία.  Όποιος διαφωνεί με την Υπουργική αυθεντία τίθεται στο περιθώριο.  Η. Ν.Δ. θα τοποθετηθεί υπεύθυνα κατά τη συζήτηση στη Βουλή έχοντας ως μόνο γνώμονα την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα των Α.Ε.Ι. της χώρας για το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας».

Κατάργηση 100 επιδομάτων στο δημόσιο προβλέπει το νέο μισθολόγιο

Την κατάργηση 100 επιδομάτων που ισχύουν στο δημόσιο τομέα και την ενσωμάτωσή τους σε ένα, το οποίο θα ονομάζεται επίδομα θέσης, προβλέπει το νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους.
Από τα 104 βασικά, ειδικά και κλαδικά επιδόματα που λαμβάνουν οι σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα παραμείνουν μόνο η οικογενειακή παροχή, τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και τα επιδόματα εορτών και αδείας, τα οποία είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ενσωματωθούν στο βασικό μισθολόγιο.
Το επίδομα θέσης, θα διαφοροποιείται με κριτήρια την εκπαιδευτική βαθμίδα κάθε υπαλλήλου (Υποχρεωτική, Δευτεροβάθμια, Τεχνολογική ή Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση), το μισθολογικό κλιμάκιο και ενδεχομένως και τον βαθμό κάθε εργαζομένου.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, τα επιδόματα που διατηρούνται αλλά και το νέο που θεσπίζεται διαμορφώνονται ως εξής:
1. Οικογενειακής παροχής. Το επίδομα αυτό ισχύει με τον ίδιο τρόπο για το γενικό και τα ειδικά μισθολόγια και περιλαμβάνει:
- Επίδομα γάμου 35 ευρώ.
- Επίδομα τέκνων 18-73 ευρώ ανά τέκνο.
Επίσης, το επίδομα γάμου προβλέπεται από τη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανέρχεται σε 10% επί του βασικού μισθού (74 ευρώ στην ΕΓΣΣΕ), ενώ σε κάποιες συλλογικές συμβάσεις προβλέπεται και επίδομα τέκνων. Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση του επιδόματος, με πιθανή αναμόρφωση του ύψους της παροχής. Επίσης, προτείνεται η όποια μεταβολή γίνει να είναι οριζόντια σε γενικό και ειδικά μισθολόγια.
2. Επίδομα Μεταπτυχιακού και Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Το επίδομα αυτό, σήμερα ανέρχεται σε 75 ευρώ για διδακτορικό, 45 ευρώ για μεταπτυχιακό και 40 ευρώ για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ισχύει με τον ίδιο τρόπο για το γενικό και τα ειδικά μισθολόγια, στα οποία επίσης αμείβεται με το ίδιο ποσό. Για το επίδομα αυτό το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρεις λύσεις:
- Παραμένει ως έχει, με πιθανή αναμόρφωση ποσού.
- Αμείβεται μόνον εφ’ όσον απαιτείται για την κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης, αλλά όχι για όλες τις θέσεις του ίδιου βαθμού.
- Δεν αμείβεται, αλλά λαμβάνεται υπόψη σε κάθε αξιολόγηση για προαγωγή με συγκεκριμένο αριθμό μορίων, οπότε δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα προαγωγής - καριέρας.
3. Επίδομα εορτών αδείας. Σήμερα ανέρχεται σε 1.000 ευρώ ετησίως για το σύνολο των επιδομάτων αυτών και καταβάλλεται εφ’ όσον οι αποδοχές σε δωδεκάμηνη βάση δεν υπερβαίνουν τις 3.000 ευρώ ανά μήνα. Προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για αλλαγή του υφιστάμενου επιδόματος.
4. Επίδομα προβληματικών και παραμεθορίων περιοχών. Σήμερα το επίδομα κυμαίνεται από 40 έως 50 ευρώ για τις προβληματικές, ενώ εάν πρόκειται για προβληματική και παραμεθόρια περιοχή, το επίδομα αυξάνεται στα 120 ευρώ. Προτείνεται το επίδομα να παραμείνει μόνο για νησιωτικές και ορεινές περιοχές με συγκεκριμένα πληθυσμιακά κριτήρια. Επίσης, θα εξεταστεί αν πρέπει να παραμείνει για παραμεθόριες περιοχές. Στην περίπτωση που αποφασιστεί η διατήρηση για τις παραμεθόριες, θα παρέχεται μόνον εφ’ όσον δεν συντρέχουν λόγοι εντοπιότητας. Αντίθετα, η εντοπιότητα θα μοριοδοτείται στον διορισμό.
5. Επίδομα θέσης. Προτείνεται η θέσπιση επιδόματος θέσης, το οποίο θα αντικαταστήσει το σύνολο των υφιστάμενων επιδομάτων (θέσης ευθύνης, υπουργείου/φορέα, αντικειμένου εργασίας) και ενδεχομένως και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας εφ’ όσον δεν παραμείνει διακριτό. Η ύπαρξή του, όπως αναφέρεται στο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, είναι επιβεβλημένη, ιδίως στην περίπτωση που η μετάβαση στο νέο μισθολόγιο θα γίνει με κριτήρια την εκπαιδευτική βαθμίδα, το μισθολογικό κλιμάκιο και ίσως τον βαθμό του υπαλλήλου. Το επίδομα θα καλύψει τυχόν απαιτούμενη διαφοροποίηση αμοιβής μεταξύ του ίδιου βαθμού.

eklogika.gr

Απάντηση Μαγκριώτη για την σιδηροδρομική γραμμή στο Δερβένι

Μετά από αναφορά την οποία είχε καταθέσει ο κ. Άγγελος Μανωλάκης στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την διευθέτηση παρακαμπτηρίου δρόμου νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο Δερβένι Κορινθίας ,ο Υφυπουργός κ.Ι.Μαγκριώτης αναφέρει ότι :
« …για το αίτημα Δ.Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης περί παραχώρησης τμήματος της μετρικής γραμμής Π.Α.Π στην περιοχή του Δερβενίου για την υλοποίηση της παράπλευρης οδού ΔSR 29 ,εξετάζεται σε συνεργασία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε και Ο.Σ.Ε η έκδοση της απόφασης το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα "

Jenny's World

Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια

Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια
Η χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Ξυλοκάστρου παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα με λαϊκά & παραδοσιακά τραγούδια υπό την διεύθυνση της μαέστρου κας Μάρας Χατζηαποστόλου. Συμμετέχει και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 9μ.μ.

Συναυλία - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας και μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη


Κυριακή 24 Ιουλίου & ώρα 21.30. πλατεία Αγ. Βλασίου Ξυλοκάστρου.
Συναυλία - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας και μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.  Συναυλία - Αφιέρωμα στον συμπατριώτη μας και μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.
Συμμετέχουν οι τραγουδιστές : Ζαχαρίας Καρούνης, Ντίνα Κουρούση, Αντιγόνη Μπούνα, στο μπουζούκι : ο σολίστ Χρήστος Κωνσταντίνου.
Επιμέλεια ορχήστρας Γιώργος Παυλάκος.
Είσοδος ελεύθερη

Η άγνωστη πρώην σύζυγος του Γ. Παπανδρέου - Ποια ήταν η Εύα Ζησιμίδου;

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η Εύα Ζησιμίδου ήταν η μεταφράστρια του Στρος Καν όταν εκείνος ήρθε στην Ελλάδα. Επίσης, λίγοι είναι και εκείνοι που γνωρίζουν πως η Εύα Ζησιμίδου υπήρξε σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου και απέκτησαν τον Ανδρέα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο Λονδίνο όταν ήταν φοιτητές. Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους έγιναν αχώριστοι και λίγο πριν επιστρέψουν μόνιμα στην Ελλάδα παντρεύονται με πολιτικό γάμο.
Η εγκατάστασή τους στο σπίτι της οικογένειας Παπανδρέου στο Καστρί δεν θα είναι εύκολη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν αποκαλύπτει αμέσως στους γονείς τους ότι είναι παντρεμένος, αφού μέχρι τότε ο πολιτικός γάμος δεν είχε ισχύ στην Ελλάδα. Η Εύα Ζησιμίδου επιμένει να κάνουν θρησκευτικό γάμου έτσι ώστε αν έμενε έγκυος να μην υπήρχε πρόβλημα με την εγγραφή του παιδιού στο ελληνικό ληξιαρχείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου την καθησυχάζει λέγοντάς της πως όταν το ΠΑΣΟΚ θα γίνει Κυβέρνηση, ο πατέρας του θα πέρναγε αυτή τη νομοθεσία, όπως και έγινε.
Τα προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι αρχίζουν όταν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική και ο πατέρας του, του εμπιστεύεται το Υφυπουργείο Πολιτισμού και στην συνέχεια το υπουργείο Παιδείας. Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατάνε αρκετές ώρες μακριά από το σπίτι και η Εύα μένει μόνη της μαζί με τον γιο τους. Και οι δυο έχουν αντιληφθεί ότι αρχίζουν να απομακρύνονται αλλά δεν κάνουν λόγο για χωρισμό, αφού κάτι τέτοιο δεν θα έκανε καλό στο πολιτικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου. Τα Χριστούγεννα του 1985 ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει στην σύζυγό του πως θα πάει λίγες μέρες στην Ιταλία και τότε καταλαβαίνει πως φτάνει το τέλος.
Ο Αντρέας Παπανδρέου θέλει το διαζύγιο να είναι συναινετικό και συζητώντας με τη νύφη του καταλήγουν στα διαδικαστικά της διατροφής και ο γάμος τους τελειώνει ήρεμα, αφού και οι δύο τους είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων. Η Εύα Ζησιμίδου λίγα χρόνια μετά τον χωρισμό της με τον σημερινό Πρωθυπουργό, εξομολογήθηκε τα όσα έζησε στο πλευρό του στον παλιό του συνεργάτη Δήμο Μπότσαρη, ο οποίος τα χρησιμοποίησε στο βιβλίο του με τίτλο: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου αποκαλύπτει», ένας τίτλος που αποκαλύπτει το περιεχόμενό του.

thebest.gr

Γιάννης Πλακιωτάκης ...το ΝΑΤ για να επιβιώσει, χρειάζεται κάθε χρόνο κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μόνο για το 2010 ξεπέρασαν το 1 δισ. Ευρώ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λασιθίου, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί σειρά δεκαετιών οι Κυβερνήσεις του Πα.Σο.Κ με την ανεύθυνη πολιτική τους κατέστρεψαν ένα από τα δυναμικότερα ασφαλιστικά ταμεία του τόπου, το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.
Σήμερα το ΝΑΤ για να επιβιώσει, χρειάζεται κάθε χρόνο κρατικές επιχορηγήσεις, οι οποίες μόνο για το 2010 ξεπέρασαν το 1 δισ. Ευρώ. Είναι πρόδηλο πως το πρόβλημα του ΝΑΤ ούτε εύκολο είναι ούτε μπορεί να λυθεί μεμιάς.
Απαιτούνται ρεαλιστικές, βιώσιμες και ολισθηκές προσεγγίσεις, ενώ φυσικά δεν χρειάζονται σπασμωδικές και εν θερμώ αποφάσεις οι οποίες θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην επιβατηγό ναυτιλία και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό Τουρισμό.
Η Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες, ώστε να πεισθούν οι ναυτικοί ότι αφενός δε θα παρακαμφθούν τα δίκαια αιτήματά τους και αφετέρου δεν θα συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση».

Ντ. Μπακογιάννη: «Η απόφαση της Ευρώπης είναι μια βαθιά ανάσα για την Ελλάδα»


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η χθεσινή απόφαση της Ευρώπης είναι αναμφισβήτητα μια βαθιά ανάσα για την Ελλάδα. Κυρίως διότι δημιουργεί ένα πλαίσιο σταθερότητας για την ελληνική οικονομία.
Η Δημοκρατική Συμμαχία χαίρεται διότι ένα μεγάλο κομμάτι των προτάσεων των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων έχει υιοθετηθεί με την πρόταση αυτή.
Τώρα όμως η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο. Τώρα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε ούτε μία ημέρα να χάσουμε. Η δε κυβέρνηση να μην ακολουθήσει την πολιτική που ακολούθησε τον τελευταίο χρόνο, του εφησυχασμού και της αδράνειας.
Τώρα είναι η ώρα της δράσης για να μπορέσουμε να ανορθώσουμε, το ταχύτερο δυνατό, με τη βοήθεια του αναπτυξιακού πακέτου της Ευρώπης, την ελληνική οικονομία».

Αποφάσεις με το μάτι στην περιουσία μας. Τριάντα χρόνια στον ζυγό και οι «αγορές» δεν μίλησαν ακόμη


Σοφία Βούλτεψη


Το πείραμα ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, 21 Ιουλίου του σωτηρίου έτους 2011, με πειραματόζωο, όπως είχε προβλεφθεί, την Ελλάδα και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να επαναλαμβάνει την φράση – που κάθε άλλο παρά εμπνέει σιγουριά – κάθε φορά που ερωτάτο αν πρόκειται για επιλεκτική χρεοκοπία: «Θα δούμε».

Η ολική αναδιάρθρωση του χρέους – καθώς δεν μιλάμε πλέον για επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή για μερική αναδιάρθρωση – είναι γεγονός, αλλά βαφτίστηκε «βιωσιμότητα του χρέους».

Οι «αγορές» δεν είχαν μιλήσει ακόμη, οι διεθνείς οίκοι παρακολουθούσαν και ετοίμαζαν το επόμενο χτύπημα, αλλά η Αθήνα εμφανιζόταν ευχαριστημένη, αν και οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ουσιαστικά θέτουν την χώρα υπό μακρόχρονο ξενοκρατικό ζυγό.

σελίδα| Πολιτική

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορούμε να μάθουμε αν ανέλαβε ποτέ δράση το περίφημο νομικό γραφείο Hogan Lowells LLP, στο οποίο, όπως μέσα στη Βουλή ανακοίνωσε στις 5 Μαΐου ο κ. Παμπούκης, ανετέθη η υπόθεση της Ζήμενς, λόγω της ειδίκευσής του σε θέματα δωροδοκιών;

Ρωτώ, διότι μέσα στη γενική σύγχυση – στην κυριολεξία – των ημερών, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η είδηση ότι η Ζήμενς ανακοίνωσε στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη πως δεν έχει καμιά υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στο ελληνικό Δημόσιο, λόγω της βλάβης που αυτό έχει υποστεί από διάφορες συμβάσεις, απευθείας αναθέσεις, μίζες και άλλες έκνομες δραστηριότητες.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΟΦΙΜΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ «ΥΠΑΤΙΑ» Τους νομιμοποίησαν και μετά τους συνέλαβαν!


Σοφία Βούλτεψη
Σχεδόν στα μουλωχτά πέρασε η είδηση της σύλληψης τεσσάρων πρώην «τροφίμων» της Νομικής και της «Υπατίας».

Πρόκειται για τέσσερις Μαροκινούς, που συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο, λίγο πριν από την επιβίβασή τους σε αεροπλάνο για την Τυνησία, έχοντας πάνω τους άφθονα κλοπιμαία από την εν Ελλάδι «δραστηριότητά» τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκαν στην «παρέα» των τριακοσίων μεταναστών που με την κατάληψη της Νομικής Σχολής και την «φιλοξενία» τους στο Μέγαρο «Υπατία», καθώς και την απεργία πείνας προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους, αναστάτωσαν τη χώρα.

Για το θέμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Αθηνών κα Φωτεινή Πιπιλή:

Ανοικτή Επιστολή στον υπουργό των Οικονομικών: Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος

Γράφει ο Μίκης
Πρωτοπαπαδάκης

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, αγαπητέ συνάδελφε.

Μετά την γνωστή δήλωση του Προέδρου της Ε.Ε. ότι «Το πρόγραμμα υποστήριξης της Ελλάδας δεν είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στον λαό. Είναι πρόγραμμα επιβολής λιτότητας στο Κράτος, επειδή η λιτότητα του Κράτους είναι εκείνο που μπορεί να κάνει την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική», καθώς και εκείνην του εκπροσώπου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, ότι «αν η Κυβέρνηση είχε αξιοποιήσει την δημόσια περιουσία, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις», ανακύπτει το ερώτημα:

΄Επίθεση Λυμπερόπουλου σε Ραγκούση από την Κόρινθο : Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα!

Θ. Λυμπερόπουλος

Από το Πιτσά Ευρωστίνης κατάγεται ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, αθυρόστομος, χειμαρρώδης, καταγγελτικός πέραν του δέοντος, «τσαμπουκάς» και…δεξιός. Πριν από μέρες αποκάλεσε τον κ. Ραγκούση «χαζοχαρούμενο υπουργό» και εμμέσως του ζήτησε να επιστρέψει στην Πάρο γιατί «αυτά που κάνει μόνο στο χωριό του περνάνε». Ο ίδιος βρέθηκε στα διόδια του Ισθμού και μιλώντας στον Γιάννη Στεφανή δήλωσε τα εξής: «Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα! Στην Ελλάδα έχουν κάνει κατάχρηση στην αδειοδότηση των ταξί σε σχέση με όλη την Ευρώπη. Το κράτος ρουσφετολόγησε και ασέλγησε τα τελευταία 30 χρόνια δίνοντας άδειες ταξί ακόμα και σε Ολυμπιονίκες που τις πουλούσαν την επόμενη μέρα για να οικονομήσουν. Γι΄ αυτό λέμε ότι, ούτε μία νέα άδεια δεν χρειάζεται πλέον η Ελλάδα, απλώς ρύθμιση για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των πολιτών, γιατί ο πολίτης μας ενδιαφέρει. Η απάντηση Ραγκούση χρήζει ψυχολογικής ανάλυσης και εγώ δεν είμαι γιατρός. Από δω και πέρα, νομίζω ότι τα όργανα λειτουργούν, η Βουλή είναι μαζί μας, οι περισσότεροι της κυβέρνησης είναι μαζί μας, η κοινωνία είναι μαζί μας και αν θέλετε, η κοινωνία αυτή τη στιγμή μας παροτρύνει σε μια αντίδραση αλλαγής γενικότερης πολιτικής που σήμερα πλήττει όλη την κοινωνία. 340 επαγγέλματα προσπαθεί να ανοίξει η κυβέρνηση και ουσιαστικά τα οδηγεί με τον τρόπο και του Ραγκούση για μας, σε «καρτελοποίηση». Κάποιοι έχουν αποφασίσει οι πολυεθνικές να μπουν στη ζωή μας, να αγοράσουν τις περιουσίες μας και να γίνουμε υπάλληλοι με μισθούς Κίνας σε κάποιους μεγάλους «νταβατζήδες». Αυτό θα αποτραπεί γιατί ο Έλληνας τέτοιες «κατοχές», όχι μόνο τις έχει αντέξει, έχει περάσει ολόκληρη Τουρκοκρατία, δεν θα αντέξει τις πολυεθνικές; Όσοι οικονομάνε από τον τουρισμό, ας καταλάβουν ότι το θέμα δεν είναι η εξυπηρέτηση των τουριστών, αλλά πως θα αποτρέψουμε να έρθουν οι πολυεθνικές και να γίνουν υπάλληλοί τους ακόμα και τα τουριστικά γραφεία».

Σύσκεψη Εργασίας, των Περιφερειακών Συμβούλων των Οικολόγων Πράσινων στο Ξυλόκαστρο

Σύσκεψη Εργασίας, των Περιφερειακών Συμβούλων, ανά την χώρα, που εκλέχτηκαν με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, θα πραγματοποιηθεί αύριο, στην έδρα της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά, στο Ξυλόκαστρο. Την ίδια μέρα, θα δοθεί Συνέντευξη Τύπου στις 8 μ.μ. στο Ξενοδοχείο SIKYON COAST στον Πευκιά Ξυλοκάστρου (ένα από τα 17 Αισθητικά Πευκοδάση της χώρας μας).

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δερβένι

Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη, σε ήπιους τόνους συνεδρίασε χθεςτο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και όπως συμφωνήθηκε η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δερβένι.

Τέλος ο Μαρσέλο από τον Αστέρα Τρίπολης

Μόλις έξι μήνες έμεινε στην Τρίπολη ο Μαρσέλο, με τον Αστέρα να λύνει την συνεργασία μαζί του, καθώς δεν κατάφερε να ικανοποιήσει με την παρουσία του.
Ο Μαρσέλο Γκοϊανίρα Ροντρίγκες Άλβες, όπως είναι το πλήρες όνομά, του αποκτήθηκε από τους Αρκάδες μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, όμως δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του.
Έτσι, αγωνίστηκε μόλις τέσσερις φορές με τη φανέλα του Αστέρα και η καριέρα του στην ομάδα έληξε άδοξα. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος έλυσε τη συνεργασία του με τους Αρκάδες και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση του επόμενου σταθμού στην καριέρα του.

Siemens: Όχι σε "προανακριτική" για Αλογοσκούφη, Μαρκογιαννάκη

Η Βουλή δεν ενέκρινε τη σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων που θα είχε την ευθύνη για το νομικό έλεγχο των...
στοιχείων της κατηγορίας κατά των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Μαρκογιαννάκη και της ουσιαστικής βασιμότητας της, για την υπόθεση της Siemens.

Κατά τη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη βάση της πρότασης των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση, για τα δύο πολιτικά πρόσωπα, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απόλυτη πλειοψηφία των 151 θετικών ψήφων.

Η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ δεν πήραν μέρος στην μυστική ψηφοφορία, ενώ "λευκό" δήλωσαν ότι ψηφίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά και Δημοκρατική Συμμαχία). Έτσι, από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν, το αποτέλεσμα ήταν:

Βαριές ποινές για τους στημένους αγώνες στη Βουλγαρία

 

Σε ποινικοποίηση των στημένων παιχνιδιών προχώρησε η Βουλγαρία, με απόφαση της βουλγαρικής Βουλής εγκρίνοντας και τις σχετικές τροπολογίες του Ποινικού Κώδικα. Εφεξής, με ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια και με πρόστιμο μέχρι και δέκα χιλιάδες λέβα (δηλαδή 5.113 ευρώ) θα τιμωρείται η διοργάνωση παράνομων τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία. Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι σχετικές ποινές σε περίπτωση επανάληψης της εγκληματικής αυτής ενέργειας.

Η απόφαση «μπαλώνει» μια νομοθετική παράλειψη, η οποία είχε ως συνέπεια τόσο η βουλγαρική ένωση ποδοσφαίρου, όσο και η βουλγαρική Θέμιδα να μην μπορούν να κάνουν τίποτα για την εκπλήρωση της πρόσφατης σύστασης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου UEFA για διερεύνηση μεγάλου αριθμού ποδοσφαιρικών αγώνων ομάδων της Βουλγαρίας στα περασμένα χρόνια, τα σκορ των οποίων είχαν «νοθευτεί» κατά τις υπόνοιες της ομοσπονδίας.

Κατά την κοινή σύσκεψη για το θέμα μεταξύ αρμόδιων φορέων της Βουλγαρίας και του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί, στη Σόφια, τον περασμένο Νοέμβριο, ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νάιντενοφ, βρέθηκε στην ιδιαίτερα δύσκολη θέση να εξηγεί στον κ. Πλατινί ότι οι διωκτικές αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, επειδή στον Ποινικό Κώδικα της Βουλγαρίας δεν προβλέπεται τέτοιο έγκλημα.

 
tromaktiko

Καυστική ανακοίνωση προς την Πειθαρχική Επιτροπή εξέδωσε ο Παναιγιάλειος .

Ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση οι «Αιγιώτες» είναι το γεγονός ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια τους το σκεπετικό της απόφασης του υποβιβασμού, προκειμένου να ασκήσει έφεση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΠ Παναιγιάλειος:

«ΠΡΟΣ
1.Την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ
2. Τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Πιλάβιο
3. Την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου
Την 20-7-2011 κοινοποιήθηκε το διατακτικό απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής Β' και Γ' Εθνικής βάσει του οποίου αποφασίστηκε ο υποβιβασμός της ομάδας μας.
Από την ώρα που εκδόθηκε η απόφαση ζητήσαμε το σκεπτικό της απόφασης προκειμένου να ασκήσουμε εντός 48 ωρών έφεση κατά αυτής. Η Πειθαρχική Επιτροπή όμως δεν μας δίνει το σκεπτικό της απόφασης και μας ανέφεραν ότι δεν είναι έτοιμο, να κάνουμε έφεση και θα μας δοθεί μετά!!!!!!!!!!Αν είναι δυνατόν για μια απόφαση που υποβιβάζει την ομάδα μας να καλούμαστε να κάνουμε έφεση χωρίς να γνωρίζουμε το σκεπτικό της απόφασης. Πλέον έχουν καταλυθεί τα πάντα και κάθε αρχή νομιμότητας. Πώς βγάζετε κύριοι απόφαση χωρίς καν να έχετε συντάξει το σκεπτικό της;Μήπως είναι τυποποιημένη;Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στις πιο υποανάπτυκτες χώρες. Μας στερείτε ουσιαστικά το δικαίωμα αντικειμενικής δικαστικής προστασίας (εάν υπάρχει βέβαια στις Επιτροπές σας). Μήπως θέλετε να γνωρίζετε την έφεση και να διαμορφώσετε αναλόγως το σκεπτικό της απόφασής σας;; Απαράδεκτες καταστάσεις. Είναι προφανές πλέον ότι έχουν προαποφασιστεί οι τύχες των ομάδων που θα υποβιβαστούν.
Σας γνωρίζουμε ότι θα υποβληθεί μήνυση για παράβαση καθήκοντος κατά παντός υπευθύνου και επιφυλασσόμαστε για αστικές αξιώσεις μας. Ως προς την έφεση που θα ασκήσουμε θέτουμε υπόψη τα ανωτέρω προς τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ και τον Πρόεδρό της. Λυπούμεθα που μας στερείτε τη δυνατότητα να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας όπως πρέπει. Δεν υπάρχει προηγούμενο και είναι προκλητικό, απαράδεκτο και ύποπτο να πρέπει να ασκηθεί έφεση χωρίς να έχουμε υπόψη το σκεπτικό της απόφασης. Αυτό δείχνει και την τύχη μας στην Επιτροπή Εφέσεων.
Αίγιο, 21 Ιουλίου 2011
ΕΚ ΤΟΥ ΤΑΠ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ».

Πρόκριση με ισοπαλία ο Ολυμπιακός Βόλου. Να περάσει ο επόμενος!

Πρόκριση παρά την ισοπαλία για τον Ολυμπιακό Βόλου
Ο Βόλος γιορτάζει! Με πέναλτι-γκολ του Μαρτίν στο 78ο λεπτό, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε αγχώδη πρόκριση για τον γ` προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.  
Παρουσία 10.000 φίλων της, η ομάδα της Μαγνησίας, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Ραντ Βελιγραδίου στο Πανθεσσαλικό, όμως κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση χάρη στο 1-0 της πρώτης αναμέτρησης στο Όμπιλιτς.
Μάλιστα και σε εκείνη τη συνάντηση, ο Μαρτίν είχε πετύχει το μοναδικό τέρμα της ομάδας του Βόλου και πάλι από τα 11 βήματα. Να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 85` με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακούποβιτς, Σέλεζι, Ρόκας, Σανκαρέ, Τομάς, Αλβαρεζ, Μητρόπουλος, Μπρέσκα (72' Σκέμπρι), Μόνχε (90' Νταρμπιόν), Ακόστα (85' Ντολεζάι), Μαρτίν.
ΡΑΝΤ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ: Ντανίλοβιτς, Κόσοριτς (62' Ραντγιέλοβιτς), Πρσο, Μιλιβόγεβιτς, Ρασπόποβιτς, Άντριτς (77' Στοΐλοβιτς), Μίτροβιτς, Κόγιτς, Στανόγεβιτς (82' Βάργκα), Λέκοβιτς

Στην επόμενη φάση, η ομάδα του Χαβιέ Γκραθία θα αντιμετωπίσει την Ντιφερντάνζ από το Λουξεμβούργο, η οποία έκανε την έκπληξη και απέκλεισε την Λεβάντια Ταλίν με συνολικό σκορ (1-0). Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο Λουξεμβούργο και ο επαναληπτικός στο Πανθεσσαλικό. 

Μετά το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο ο Σπύρος Γιαννιώτης

Μετά το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη
Μετά το χρυσό στα Ολυμπιακά 10χλμ. ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στο αγώνισμα του, τα 5χλμ, συνεχίζοντας μια παράδοση που τον θέλει να κατακτά μετάλλιο στην απόσταση για τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.  
Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε στη 2η θέση των 5χλμ ανοιχτής θάλασσας σε 56:17.4, στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, πίσω από τον Γερμανό Τόμας Λούρτζ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε 56:16.6 και μπροστά από τον Ρώσο Εβγκένι Ντράτσεφ που κατέκτησε το χάλκινο τερματίζοντας σε 56:18.5.

Λήγει η προθεσμία για αναπληρωτές-ωρομίσθιους

Λήγει η προθεσμία για αναπληρωτές-ωρομίσθιους
Λήγει σήμερα, έπειτα από 7ήμερη παράταση, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων του σχολικού έτους 2011-12.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου καλούνται οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01, να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σχολικού έτους 2011-2012 για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις ή Γραφεία Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

newpost.gr

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Νίκων Κοτσόβολης ,Εφημέριος και κτίτωρ του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης στο Ξυλόκαστρο


 Την 19ην Ιουλίου ε.ε. εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμ. κυρός Νίκων Κοτσόβολης, Εφημέριος του Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου.
Ο π. Νίκων χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1946 από τον Μητροπολίτη Κορίνθου Μιχαήλ και Πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Προκόπιο το έτος 1952.
Διορίσθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου Ξυλοκάστρου και μετά την σύσταση της ενορίας «Παναγίας Φανερωμένης» εφημέριος αυτής.
Ήταν δραστήριος Κληρικός και επί μία εξηκονταπενταετία διακόνησε ευόρκως, την Εκκλησία του Χριστού, καταλείποντας φήμη άοκνου και ανύστακτου Εφημερίου, ο οποίος μέχρι της τελευτής του αναλώθηκε στην διακονία.


Ανοικοδόμησε εξ υπαρχής το μοναδικό μνημείο της Παναγίας της Φανερωμένης Ξυλοκάστρου κατά τα πρότυπα των Παλαιοχριστιανικών Βασιλικών, το «κόσμημα των κοσμημάτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας. Κόσμησε τον Ι. Ναό του Αγ. Γερασίμου, ανοικοδόμησε τα παρεκκλήσια των Αγ. Φανουρίου, Αγ. Παρασκευής και τον Νεκροταφειακό Ι. Ναό του Αγ. Νίκωνος στο Ξυλόκαστρο ως και τον υπαίθριο μεγαλοπρεπή Ι. Ναό της Αναλήψεως του Χριστού παραπλεύρως της Βασιλικής της Παναγίας της Φανερωμένης. Έργα μεγαλότολμα, που για να ολοκληρωθούν απαιτούνται κόποι και θυσίες και στα οποία η Ι. Μητρόπολη μας προτίθεται να βοηθήσει με τις σύντονες οδηγίες, συμβουλές και κατευθύνσεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας και όχι μόνο.
Η εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης, την επομένη του θανάτου του, προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου με την συμμετοχή πολλών Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως μας ως και άλλων Ι. Μητροπόλεων αλλά και πλήθος Λαού, που με τις προσευχές τους συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον ακούραστο εργάτη της Παναγίας της Φανερωμένης μακαριστό παπα – Νίκωνα.
Λόγους εξεφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, ο Πανοσ. Αρχιμ. και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας κ. Αγάπιος Δρίτσας, η κ. Σμυρνιώτη, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου και του Οικολογικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, ο κ. Πρωτοπαππάς, Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» και ο αδελφός του εκλιπόντος κ. Στυλιανός Κοτσόβολης, που ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη και ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας για την βοήθεια και την συμπαράσταση κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, ένεκα της ασθένειας, των αδελφού του παπα - Νίκωνα.
Είθε ο Θεός ν᾿ αναπαύει την ψυχή του ακούραστου Λεῒτη «εν χώρα ζώντων, εν τη γή των πραέων», όπου επισκοπεί το ανέσπερο Φώς Του και να αναδείξει αντάξιο διάδοχό του.

Η τελευταία ευκαιρία σωσίβιο γιά τη διάσωση της χώρας ένα νέο Μνημόνιο, με διάρκεια έως και 30 χρόνια

ΜΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ξεκάθαρα ότι η βούλησή τους είναι η υπεράσπιση της νομισματικής σταθερότητας της ευρωζώνης. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι, για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι ισχυροί συμφώνησαν στην εξεύρεση κοινής λύσης, η οποία προστατεύει το κοινό νόμισμα και περιορίζει σημαντικά την απειλή για μετάδοση της κρίσης σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Βεβαίως, είναι μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος, όμως η χθεσινή Σύνοδος αποτελεί ένα πρώτο θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου της ευρωζώνης.
Αναμφίβολα, το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε από τους ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους συνιστά μια σημαντική θετική εξέλιξη για την πορεία των δημόσιων οικονομικών. Παράλληλα, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να βγει από τη βαθιά ύφεση και να οδηγηθεί στο δρόμο της ανάπτυξης, μέσα από συγκεκριμένες ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και κίνητρα που επιβάλλεται να δοθούν.
 Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δεσμεύθηκε και χθες να εφαρμόσει πολύ αυστηρά το πρόγραμμα προσαρμογής. Εάν, όμως, συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική και τα εγκληματικά λάθη, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να τα περιμένει όλα από τη βοήθεια του ξένου παράγοντα. Είναι φανερό ότι το αντίτιμο για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας είναι ένα νέο Μνημόνιο, το οποίο μπορεί να διαρκέσει έως και 30 χρόνια – όση είναι η παράταση που μας δόθηκε για την αποπληρωμή του χρέους. Εφόσον, ωστόσο, η διάσωση της οικονομίας δεν συνοδευθεί από τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι βέβαιο ότι η τελευταία ευκαιρία θα πάει χαμένη, καταδικάζοντας τους Ελληνες στη φτώχεια και τη δυστυχία, στο βωμό της ευημερίας των αριθμών.

ΕΤ

Νέο τεράστιο δάνειο 109 δισ. ευρώ με μικρότερα επιτόκια και επαναγορά χρέους

Οι ευρωπαίοι ηγέτες πήραν σημαντικές αποφάσεις και βελτιώσαμε τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο βαν Ρομπάι στη Συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με τον κ. Ρομπάι οι ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν την επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε. όσο και από το ΔΝΤ.

Εν συνεχεία ο κ. Μπαρόζο δήλωσε ότι η εμπλοκή ιδιωτών είναι εθελοντική και αφορά μόνο την Ελλάδα και όχι τις άλλες χώρες που έχουν μπει στον μηχανισμό στήριξης. Μάλιστα, τόνισε ότι θα γίνει πιο ευέλικτος ο μηχανισμός στήριξης με μικρότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρόνο αποπληρωμής, ενώ διευκρίνισε ότι θα δίνεται πλέον η δυνατότητα παρέμβαση στις δευτερογενείς αγορές πριν ξεκινήσει ένα πρόβλημα.

"Έχουμε, επιτέλους, ένα πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε σε βάθος χρόνου το πρόβλημα του χρέους", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αφού ευχαρίστησε τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες για το "πακέτο" στήριξης προς την Ελλάδα, ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: "Είμαστε περήφανος λαός, λαός που δουλεύουμε σκληρά και το μόνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Οι ηγέτες της ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να κάνουν νέο δανεισμό της Ελλάδας συνολικού ύψους 158 δισ. ευρώ, "με τραπεζική στήριξη", τόνισε στις δηλώσεις του στο πέρας της συνόδου κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Εισερχόμενος στις λεπτομέρειες, ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι ανέφερε ότι τα 109 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενώ άλλα 49 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ τις ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας.

Από αυτά τα 49 δισ. ευρώ, τα 37 δισ. ευρώ θα είναι "εθελοντική συνεισφορά" των ιδιωτικών πιστωτριών τραπεζών, ενώ "άλλα 12 δισ. ευρώ θα προέλθουν απ την εξαγορά του ελληνικού χρέους", διευκρίνισε ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι.

Οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας υποσχέθηκαν σήμερα να συνεισφέρουν με ποσό ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για περίοδο τριών ετών, και 135 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περίοδο δέκα ετών, σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας για της χώρα αυτή, ανακοίνωσε το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Αυτή η ένωση τραπεζών αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κυκλοφόρησε στην Ουάσινγκτον ότι θα κάνει μια προσφορά για την παροχή χρηματοδότησης στην Αθήνα "54 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως τα μέσα του 2014, και συνολικά 135 δισ. ευρώ από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020".

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) χαιρέτισε σήμερα το νέο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, με δηλώσεις του προέδρου της Ζαν Κλοντ Τρισέ. "Αυτό είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι κρίσιμο για την οικονομία της Ελλάδας", επισήμανε ο κ. Τρισέ, λίγο αφότου έληξε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. "Το νέο πρόγραμμα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι κρίσιμο για να σταθεροποιηθούν τα δημόσια οικονομικά μεγέθη (στην Ελλάδα), αλλά και για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος", δήλωσε επίσης ο κ. Τρισέ. Επισήμανε, τέλος, ο κ. Τρισέ ότι "οι ιδιωτικές πιστώτριες τράπεζες θα συμμετάσχουν μόνον στον νέο δανεισμό της Ελλάδας", όχι ενός άλλου μέλους της 17μελούς ευρωζώνης.
newsit.gr