Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

1η Αιγιάλεια Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων στην Ακρατα


Στα πλαίσια της 1ης Αιγιάλειας Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομάδων, που είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2011» του Δήμου Αιγιαλείας, στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Ακράτας, με ώρα έναρξης στις 9.30μ.μ.σήμερα Κυριακή 24 Ιουλίου, ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» και το Θεατρικό Εργαστήρι Αιγείρας, θα παρουσιάσουν -αντίστοιχα- σε ενιαία παράσταση, τα μονόπρακτα του Δημήτρη Κεχαϊδη «Η Βέρα» και «Το Τάβλι». Είναι η πρώτη φορά στην περιοχή της Αιγιάλειας, που στα νεότερα χρόνια, δύο θεατρικές ομάδες συνεργάζονται σε μία κατεξοχήν «καλλικρατική» παράσταση, δεδομένου ότι «γεφυρώνονται» οι δύο άκρες της Αιγιάλειας, Καμάρες και Αιγείρα.
«Η Bέρα»: Τρεις ηλικιωμένοι άντρες, που δεν γνώρισαν τις χαρές της ζωής και του έρωτα συζητούν για τη Μαρία, μια νέα και όμορφη γυναίκα, η οποία είχε επισκεφθεί τον έναν από τους τρεις στο κοσμηματοπωλείο του, για να του παραγγείλει μία βέρα. Η Μαρία γίνεται γι' αυτούς η αφορμή, για να βιώσουν με τη φαντασία τους ό,τι δεν έζησαν και ό,τι θα απαλύνει για λίγο τη μίζερη ζωή τους.
«Το Τάβλι»: Παίζοντας μια παρτίδα τάβλι ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην ήρωα της Αντίστασης και τώρα λαχειοπώλη, να λάβει μέρος σε μια κομπίνα που θα τους αποφέρει μεγάλο κέρδος και θα τους οδηγήσει στην «κορυφή της κοινωνίας.
Συνολικά, πέντε χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, που συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Με χιούμορ και συμπάθεια για τους ήρωες του, ο Κεχαΐδης σκιαγραφεί το πορτρέτο του Έλληνα που, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, καταφεύγει στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση.
Στις αίθουσες του Γενικού Λυκείου, θα υπάρχει έκθεση αφισών-προγραμμάτων-φωτογραφιών από τις δραστηριότητες των ομάδων. Επίσης θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα των θεατρικών ομάδων και ανταλλαγή εμπειριών.
Η οργάνωση της 1ης Αιγιάλειας Συνάντησης τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου Αιγιάλειας, της Αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιάλειας και της Τοπικής Κοινότητας Ακράτας. Ο γενικός συντονισμός των παραστάσεων έγινε από τον Κώστα Κλάγκο και τεχνικός υπεύθυνος της όλης διοργάνωσης είναι ο Γιάννης Μαλαβέτας.

Κόρινθος: Άγριο ξύλο στην εθνική οδό- Δείτε το βίντεο

Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων προχώρησαν σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου.

Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, 2 χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι.
Οι κάτοικοι ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλά αυτοκίνητα σε ουρά χιλιομέτρου και προς στιγμήν επιράτησε πανδαιμόνιο, όταν οι αγανακτισμένοι οδηγοί ήρθαν στα χέρια με τους διαδηλωτές. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν...
Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου δήλωσε ότι, ''είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Η περιοχή είναι κορεσμένη δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν κι άλλες βιομηχανίες και μάλιστα τόσο επικίνδυνες, να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης''.
Οι περίπου 300 διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν στις 12.30 και σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο. Αύριο κάτοικοι και δημοτική αρχή έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν περίπου την ίδια ώρα, σε κατάληψη τις σιδηροτροχιάς του προαστιακού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.00 στην πλατεία Ευαγγελίστριας στου Αγίου Θεοδώρους.
thebest.gr/

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες ταξί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί.

'Εκτακτη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της ομοσπονδίας τους πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες ταξί κατα την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο, ούτως ώστε να μην υπάρξουν «παράνομες» ενέργειες, όπως κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και αεροδρομίων, για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, για να μη στοιχειοθετηθούν αδικήματα εναντίον τους, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών, μετά και τη σχετική ρητή εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δεύτερον, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, κυρίως στον τομέα του τουρισμού.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε, επίσης, να πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη έξω από τη Βουλή, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για να εξηγήσει την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Στην Τουρκία Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, το πρώτο ντέρμπι "αιωνίων" στο μπάσκετ τη νέα περίοδο να γίνει επί τουρκικού εδάφους, αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συμμετάσχουν σε φιλικό τουρνουά μαζί με την Εφές και την Φενέρμπαχτσε.
Στόχος του τουρνουά το οποίο θα γίνει τον Οκτώβριο είναι η ενίσχυση της Ελληνοτουρκικής φιλίας. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πως θα διεξαχθούν τα ματς και αν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα τεθούν αντιμέτωποι.

Αντώνης Σαμαράς...Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.

Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης.

Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση.

Εργαζόμαστε για μια νέα πολιτική που εγγυάται δυναμική Επανεκκίνηση παντού. Στην Οικονομία και το Κράτος. Στην Εξωτερική Πολιτική, τη Δημόσια Ασφάλεια, την Παιδεία, την Υγεία.

Αλλά και στο Δημόσιο Βίο, που υποχρεούται να αποκτήσει αποτελεσματικότητα, συνέπεια και -πάνω απ’ όλα- μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη.

Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας.  

Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη.

Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

Ν.Δ. : Απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την ενεργό συμπαράστασή μας στο Νορβηγικό λαό


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η εθνική τραγωδία που έπληξε τη Νορβηγία, με θύματα αθώους πολίτες – και μεταξύ αυτών πολλούς νέους ανθρώπους – δείχνει το μέγεθος της απειλής, που συνιστά για τις σύγχρονες κοινωνίες, η έκρηξη της τυφλής βίας, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, όποια προσχήματα κι αν επικαλείται.  

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Τομέας Εξωτερικών, όλα τα στελέχη και ο κόσμος της Παράταξης, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τα κατά συρροήν αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν στη φίλη χώρα.

Απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την ενεργό συμπαράστασή μας στο Νορβηγικό λαό».


Η τρομοκρατία δε μας φοβίζει

Δελτίο τύπου σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στη Νορβηγία





Αθήνα, 23-7-2011





Οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις αποτελούν ένα ακόμη τραγικό γεγονός, το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς το πιο σκληρό πρόσωπο της βίας στράφηκε απευθείας εναντίον των απλών πολιτών. Εναντίον νέων ανθρώπων της νεολαίας  του Σοσιαλιστικού Νορβηγικού Κόμματος (AUF), που ασκούσαν το θεμελιώδες τους δικαίωμά, να πιστεύουν στις δικές τους πολιτικές ιδέες.  
Ως Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε μαζί με τις υπόλοιπες Πολιτικές Νεολαίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από κοινού, ηχηρό μήνυμα εναντίον της τρομοκρατίας από όπου και αν προέρχεται.
Αυτού του είδους οι πράξεις δεν μας φοβίζουν. Θα συνεχίσουμε ως νέοι άνθρωποι να δίνουμε καθημερινά τις μάχες μας για ένα καλύτερο μέλλον.


Από το Γραφείο Τύπου

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν αρκεί η εξωτερική βοήθεια, χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές τώρα.



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεισφέρουν σημαντικά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και τη δημιουργία συνθηκών σταθεροποίησης της οικονομίας μας. 
Για την αντιμετώπιση της κρίσης  δεν αρκεί μόνο η εξωτερική βοήθεια και η στήριξη της Ευρώπης. Τώρα πολιτικά κόμματα και κοινωνικοί εταίροι να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες.
Για να σωθεί η χώρα η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα τις  μεγάλες διαρθρωτικές  αλλαγές που δεν έκανε μέχρι σήμερα. Δομικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία  για την  αποδοτική περικοπή των δημοσίων δαπανών και την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων για την στήριξη της ανάπτυξης και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας».

 Επίσης η κ.  Μπακογιάννη, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την εφετεινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό: οι θεσμοί και τα άτομα διαφθείρονται, η οικονομία υπονομεύεται και η κοινωνία συνολικώς παρακμάζει. Επικρατεί διάχυτη παντού η ανομία. Αυτό ζούμε σήμερα, με αποτέλεσμα ακόμα και τα μεγάλα επιτεύγματα της μεταπολίτευσης (πολιτικές ελευθερίες, πρόοδος, ένταξη στην Ενωμένη Ευρώπη και στο ευρώ κλπ) να ορώνται με δυσπιστία απ' τον λαό.
         Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες.
Διπλό λοιπόν είναι και το μήνυμα της ημέρας: δεν υπάρχει πραγματική δημοκρατία χωρίς απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων από όλους και σε όλα τα επίπεδα. Και δεν υπάρχει πλήρης εθνική ανεξαρτησία όταν δεν αντιμετωπίζουμε πρώτα μόνοι μας τα οικονομικά και τα άλλα μεγάλα μας προβλήματα.
         Εύχομαι η πολύπλευρη αυτή κρίση που βιώνουμε να οδηγήσει στην αναγέννηση των θεσμών, της οικονομίας, του κράτους και ιδίως της κοινωνίας όπως, 37 χρόνια πριν, μια άλλη, εθνική κρίση οδήγησε -με μέγα αναμφιβόλως εθνικό τίμημα- στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Οι θυσίες που κάνει τώρα ο ελληνικός λαός δεν επιτρέπεται να πάνε χαμένες».

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ / ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Κοινή ανακοίνωση Είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα



Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι Κόρινθος και Παναιγιάλειος στη Γ.Σ. της ΕΠΟ, εκφράζοντας τις απορίες για τους λόγους που κινδυνεύουν με υποβιβασμό , αναφορικά με την υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων.
Παρατίθεται η ανακοίωση των ομάδων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΙΤΗΣΗ
Των
1. ΤΑΠ Παναιγιάλειος
2. ΠΑΣ Κόρινθος

ΠΡΟΣ
1. Την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.
2. Τα μέλη των ΕΠΣ της ΕΠΟ.


Δυστυχώς όπως γνωρίζετε πολύ καλά οι ομάδες μας οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον υποβιβασμό για ένα αδίκημα το οποίο δυστυχώς για άλλες ομάδες δεν αποτελεί αδίκημα. Όλες οι Επιτροπές πλέον είναι φανερό ότι έχουν δρομολογήσει τον υποβιβασμό μας επιλεκτικά (για άλλες βέβαια ομάδες δεν ισχύει το ίδιο) και αυτό είναι αυτονόητο και πασιφανές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος ομάδας που είχε δώσει συνέντευξη τύπου προκειμένου να θριαμβολογήσει για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν υποβιβάστηκε για δυσφήμηση ποδοσφαίρου αλλά δικαιώθηκε παρόλο που οι υπόλοιπες ομάδες σαν τις δικές μας που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα υποβιβάζονται προ ανήγγειλε τον υποβιβασμό των δικών μας ομάδων σαν να ήταν μέλος της πειθαρχικής επιτροπής.

Η Παναχαϊκή η Βέροια και τα Τρίκαλα αν και είχαν πλαστές ενημερότητες δεν υποβιβάστηκαν αλλά τιμωρήθηκαν με απλή ανάκληση δελτίων. Πολλές ομάδες όπως γνωρίζετε δεν τιμωρήθηκαν παρόλο που δεν είχαν προσκομίσει ενημερότητες ή είχαν προσκομίσει άσχετα έγγραφα με ασφαλιστικές ενημερότητες. Έχουμε ήδη ζητήσει από τον πρόεδρο της ΕΠΟ με έγγραφό μας στην σημερινή συνέλευση να γνωρίσει για ποιο λόγο οι ομάδες αυτές δεν τιμωρήθηκαν παρά μόνο με απλή ανάκληση δελτίων από την στιγμή μάλιστα που και οι δόλια απόκρυψη στοιχείων είναι ισοδύναμο ποινικό αδίκημα.

Βρήκαμε όμως τα εξιλαστήρια θύματα τα οποία αποτελούν την δυσφήμηση του αθλήματος. Οι άλλες ομάδες που απαλλάχτηκαν για τα ίδια αδικήματα δεν δυσφημούν το άθλημα όπως και οι ομάδες που δεν προσκόμισαν ενημερότητες ή προσκόμισαν άσχετα έγγραφα.

Αυτό πλέον είναι σαφές ότι αντιβαίνει κάθε αίσθημα δικαίου και δεν υπάρχει ισονομία καθώς τηρούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Μ' αυτά και μ' αυτά έρχονται οι καταδικαστικές αποφάσεις για τα εξιλαστήρια θύματα του ποδοσφαίρου που είναι ο Παναιγιάλειος, η Κόρινθος, η Καρδίτσα, ο Ασπρόπυργος , η Σαλαμίνα και ο Ηρακλής. Είναι οι ομάδες που ευρηματικά κάποιοι ανακάλυψαν ότι είναι τα πρόβατα που πρέπει να θυσιαστούν στο Βωμό της κάθαρσης που επιχειρείται.

Όλες αυτές οι ομάδες ¨δυσφημούν ¨ το ποδόσφαιρο.

Φόβος και τρόμος στη Νορβηγία από το διπλό μακελειό με τους 91 νεκρούς . Η πιο αιματηρή επίθεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Πρόκειται για μια από τις πιο σοκαριστικές και αιματηρές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ και σχεδόν ένα 24ωρο, η Νορβηγία ζει το δικό της εφιάλτη: Στους 91 οι νεκροί και τουλάχιστον 14 τραυματίες είναι ο επίσημος απολογισμός της διπλής επίθεσης στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, Όσλο, με στόχο κυβερνητικά κτίρια και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Τραγικές είναι οι διαστάσεις της διπλής δολοφονικής επίθεσης στο Όσλο και τα περίχωρά του, καθώς και στο νησί Οτόγια, που βρίσκεται τριάντα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Η αστυνομία του Όσλο επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις χθεσινές επιθέσεις στο νησί Οτόγια ανήλθε στους 84, ενώ οι νεκροί από την έκρηξη στην πρωτεύουσα είναι επτά.

Επιπλέον η αστυνομία ανακοίνωσε ότι από μία ιστοσελίδα του υπόπτου για τις επιθέσεις προκύπτει ότι προφανώς ο συλληφθείς είναι ακροδεξιός, με εχθρικές για το Ισλάμ απόψεις, φονταμενταλιστής.

Ο νορβηγικός τηλεοπτικός σταθμός TV2 μετέδωσε ότι ο συλληφθείς είναι Νορβηγός, 32 ετών, ψηλός και ξανθός. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το όνομα του δράστη είναι Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη βομβιστική επίθεση αλλά και για την επίθεση στο νησί Οτόγια.

Ο υποδιευθυντής της αστυνομίας του Οσλο, Ρότζερ Αντερσεν, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς η αστυνομία δεν έχει ολοκληρωμένη λίστα με τον αριθμό των τραυματιών ή των αγνοουμένων.


Σε θολό τοπίο οι δεσμεύσεις. Πανηγυρίζουν για επιτήρηση διαρκείας, υποθήκες, βάρη στις επόμενες γενιές

 
Χειροκροτήματα, χαμόγελα, στεναγμοί ανακούφισης, ιαχές θριάμβου, πανηγυρισμοί, δηλώσεις με λογοπαίγνια: Ουδέποτε στη ζώσα μνήμη η πολιτική ηγεσία μιας χώρας υποδέχθηκε με τόσο μεγάλο ενθουσιασμό την χρεοκοπία που η ίδια με πράξεις και παραλείψεις της προκάλεσε.

Το χρέος μεταφέρθηκε στα επόμενα σαράντα χρόνια, αλλά… μακριά από εμάς και ας πέσει στο κεφάλι όποιου νάναι.

Με δεδομένο ότι οι λεπτομέρειες του νέου σχεδίου «διάσωσης» - δια της θέσεως εκτός οικονομικής μάχης της χώρας για τουλάχιστον μια εικοσαετία – δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές και οι απαντήσεις των αρμοδίων επ’ αυτών παραμένουν σκοτεινές και σιβυλλικές, ένα συμπέρασμα εξάγεται:

Σχέδιο Μάρσαλ: Πάλι «θα τρώμε με χρυσά κουτάλια»;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά πόθεν «Σχέδιο Μάρσαλ»; Μας χαρίσανε τίποτε λεφτά και μας το κρύβουν;

Η έννοια του Σχεδίου Μάρσαλ είναι συγκεκριμένη και δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται από κανέναν – ακόμη και αν πρόκειται για εξαγωγή της στην ΕΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από τους εκεί αξιωματούχους και να επανεισαχθεί και εδραιωθεί στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζω ότι – όπως διαβάζουμε και στο Λεξικό της Νέας Οικονομίας του καθηγητή Γ. Αγαπητού – ότι το συγκεκριμένο Σχέδιο προτάθηκε μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ.


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού , Ελλάδα 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 17. 420 μόνιμοι κάτοικοι


Τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού, την οποία διενήργησε τον περασμένο Μάιο, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ. Στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άνδρες (49,2%) και 5.484.000 γυναίκες (50,8%).

Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7).
Οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου κατεγράφησαν συνολικά 581.980 πολίτες με 294.910 άνδρες και 287.070 γυναίκες..

Ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας είναι ο  Δήμος Κορινθίων  όπου κατεγράφησαν 58.280 μόνιμοι κάτοικοι ,ενώ τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) την έχει ο Δήμος Βέλου – Βόχας (116,05).

Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης απεγράφησαν 17. 420 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 8.580 άνδρες και 8.840 γυναίκες ενώ η πληθυσμιακή πυκνότητα  είναι 42,32(μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο)

Αναλυτικά δείτε τα στοιχεία..