Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

O Παν. Αλευράς νέος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Mετά από εκλογές μεταξύ των συμβούλων της Μεσσηνίας μετά την παραίτηση Μαλαπάνη και με ψήφους 7-0   νέος Αντιπερειφεριάρχης Μεσσηνίας αναδείχθηκε ο γεωπόνος Παναγιώτης Αλευράς πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατές περιφερειακές εκλογές αλλά και στις προηγούμενες Νομαρχιακές εκλογές.

Το πόρισμα και η λίστα για βαρέα & ανθυγιεινά-Διαφωνούν κυβέρνηση και ΓΣΕΕ


Τη νέα λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα παρέδωσε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και θα ακολουθήσει διαβούλευση με τους κοινωνικούς φορείς. Δείτε ολόκληρο το πόρισμα και τον ενδεικτικό πίνακα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Ενώ σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να θιγούν όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα υπό το καθεστώς των βαρέων έως το τέλος του 2014, ωστόσο εκτιμάται ότι τουλάχιστον 120 χιλιάδες εργαζόμενοι θα εξαιρεθούν από τη λίστα, με αποτέλεσμα να μειωθούν αυτόματα οι μισθοί τους και οι μελλοντικές συντάξεις τους, αλλά και να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 5 χρόνια ο χρόνος εργασίας τους πριν αποκτήσουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν, βάσει και του νέου ασφαλιστικού νόμου.
Για αδικίες μιλά η ΓΣΕΕ, ενώ πολλοί κλάδοι εργαζομένων ετοιμάζονται για αντιδράσεις σε περίπτωση που οι ειδικότητές τους αφαιρεθούν από τη λίστα, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι σε τουρισμό και επισιτισμό, που απειλούν με κινητοποιήσεις ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι. Σημειώνεται πως σήμερα στη λίστα με τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, εντάσσονται 538.913 εργαζόμενοι.
ΓΣΕΕ: Αδικίες και αυθαιρεσίες στη λίστα
Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε περικοπή και ανατροπή της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που δε βασίζεται σε ιατρικά επιστημονικά δεδομένα αλλά γίνεται με στόχο την ικανοποίηση των εργοδοτών και των δανειστών» και καλεί την «κυβέρνηση να σταματήσει να αυθαιρετεί με τον ατεκμηρίωτο αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων επειδή προβλέφθηκε στο μεσοπρόσθεσμο σχέδιο η μείωση κατά 10% των ΒΑΕ.

«Η θέση μας είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη», συνεχίζει η ΓΣΕΕ και προσθέτει: «Κανένας αποχαρακτηρισμός επαγγέλματος από τα ΒΑΕ χωρίς απόλυτο και επιστημονικό τεκμηριωμένο τρόπο.
Το πόρισμα της επιτροπής που παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας, έχει σημαντικές αδικίες και αυθαιρεσίες (μάγειροι, σερβιτόροι, καμαριέρες, κ.λπ) τις οποίες θ αναδείξουμε και θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο και μέσο ώστε η τελική λίστα των ΒΑΕ να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των εργαζομένων».

(Πατήστε εδώ για να δείτε όλο το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων)



eklogika.gr

Νικόλαος Νικολόπουλος...Η διασφάλιση της ποιοτικής και ασφαλούς εργασίας μπορεί και πρέπει να βρίσκεται σε αρμονία με τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών Ταμείων


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε σήμερα η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Μιχάλη Κακογιάννη..Η απώλειά του είναι μεγάλη και η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την απώλεια του Μιχάλη Κακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ένας περήφανος Έλληνας, πρωτοπόρος του ελληνικού κινηματογράφου, πολυτάλαντος και πολυβραβευμένος δημιουργός, ο Μιχάλης Κακογιάννης, έφυγε από κοντά μας.

Κύπριος στην καταγωγή, έζησε –όπως περιγράφει ο ίδιος- “με προίκα και εφόδιο την ελληνικότητα που έφερα μέσα μου, αρετή πραγματική”. Και, έτσι, ακριβώς, λειτουργούσε ως κήρυκας του Ελληνισμού, παντού στον Κόσμο.

Τα έργα του, προϊόν πάθους για την ποιοτική δημιουργία, ανέδειξαν την Ελλάδα πέρα από τα σύνορά μας και επιβραβεύτηκαν διεθνώς.

Τα πανεπιστήμια της Κύπρου, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Σικάγο τον αναγόρευσαν επίτιμο διδάκτορά τους, ενώ η Ακαδημία των Αθηνών τον βράβευσε για την προσφορά του στο Έθνος.
Η απώλειά του είναι μεγάλη και η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για το θάνατο  του Μιχάλη Κακογιάννη  που εκτός από την ανυπολόγιστη προσφορά του στον Ελληνικό  πολιτισμό, υπήρξε και μέλος των φίλων  τη Επιτροπή φίλων και επανειλημμένα βοήθησε έμπρακτα τον αγώνα της. Το κενό που άφησε δεν μπορεί να αναπληρωθεί θα τον θυμόμαστε πάντα.


Εκδήλωση με θέμα:Το «πολιτικό χρήμα» και οι απαιτούμενες θεσμικές αλλαγές




Δελτίο Τύπου


Αθήνα, 25 Ιουλίου 2011





Η Δημοκρατία είναι πολίτευμα απαιτητικό. Για να καταφέρουμε να διαφυλάξουμε την τιμή και τη λειτουργικότητα της χρειάζεται συμμετοχή και δημόσιος διάλογος. Χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές που όχι μόνο θα ενισχύσουν τη διαφάνεια, όπως η επανεξέταση του πλαισίου για το «πολιτικό χρήμα» αλλά παράλληλα και θεσμικές αλλαγές, που θα δώσουν νέα πνοή στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, το εκλογικό σύστημα και τη λειτουργία των κομμάτων.



Σ’ αυτή την κατεύθυνση, η ΟΝΝΕΔ παρενέβη στο δημόσιο διάλογο με το εργαστήρι ιδεών onned.gr/workshop, με στόχο όχι να εξαντλήσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά να εκθέσει τις απόψεις της γενιάς μας, μέσω μια διαδικτυακής ψηφοφορίας-συζήτησης στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί, ακαδημαικοί, δημοσιογράφοι.



            Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη 26/7/2011 στις 7.00 μ.μ., θα  παρουσιαστούν τα πορίσματα της διαβούλευσης και θα διεξαχθεί συζήτηση στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Λ. Μεσογείων 15- 1ος όροφος), με τη συμμετοχή των:



κ.Δημήτρη Αβραμόπουλου, Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α’ Αθήνας



κ.Ανδρέα Λοβέρδου, Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Β’ Αθήνας



κ.Άγγελου Συρίγου, επ. καθηγητή, μέλους ΔΣ "Διεθνής Διαφάνεια- Ελλάς"





                                      

Από το γραφείο Τύπου

Γ. Μιχελάκης...ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα;


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Ενώ ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να παριστάνει τον ανεύθυνο παρατηρητή, στο θέμα των «ταξί», οι κύριοι Ρέππας και Ραγκούσης συνεχίζουν την προσωπική τους βεντέτα, σε βάρος της Κοινωνίας και της Οικονομίας, υπονομεύοντας τη βαριά μας βιομηχανία, τον Τουρισμό. 
Ο κ. Ρέππας - με συνέντευξη του, χθες, στο «Βήμα της Κυριακής» - επιμένει στη ρύθμιση που είχε αποφασίσει, η οποία συνέδεε τον αριθμό των αδειών με τον πληθυσμό κάθε περιοχής.
Αντίθετα, ο κ. Ραγκούσης - με συνέντευξη του, σήμερα, στα «Νέα» - αδειάζει,  για μια ακόμη φορά, τον προκάτοχό του και ρίχνει λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ρυθμίσεις Ρέππα ευνοούν «αγοραπωλησίες αδειών με μαύρα χρήματα», τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.
Μπροστά σε όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση και να πει, επιτέλους, με ποιόν συμφωνεί: Με τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Ρέππα; Γιατί δεν μπορεί να έχει δώσει την έγκρισή του στη ρύθμιση Ρέππα και ταυτόχρονα να συμφωνεί με τον κ. Ραγκούση, ο οποίος επιχειρεί να επιβάλει τα ακριβώς αντίθετα.    
Για μια ακόμα φορά, επαναλαμβάνουμε ότι θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι η απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης».   


Ντόρα Μπακογιάννη...Ο Ελληνισμός αποχαιρετά τον Μιχάλη Κακογιάννη έχοντας στα χείλη του ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσέφερε.

 Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια τον Μιχάλη Κακογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O Mιχάλης Κακογιάννης υπήρξε ένας σπουδαίος σκηνοθέτης διεθνούς εμβέλειας και μια εμβληματική μορφή για την μεταπολεμική Ελλάδα. Ένας καλλιτέχνης που "φώτισε" με την τέχνη του και την σκηνοθετική του άποψη-και με την εικόνα που με τόσο προσωπικό τρόπο δημιούργησε-την Ελλάδα και, μέσω αυτής, τον κόσμο ολόκληρο.
Ο κινηματογραφιστής Κακογιάννης ανέδειξε σε Πρωτεϊκές μορφές τούς χαρακτήρες των σύγχρονων Ελλήνων ηρώων του. Η Στέλλα και ο Ζορμπάς παρουσιάστηκαν με τόσο δυνατό και ανεξίτηλο για τη μνήμη τρόπο που, μέχρι σήμερα, συνεχίζουν να αποτελούν τα αρχέτυπα των ανθρώπων της σύγχρονης Ελλάδας στην συνείδηση της παγκόσμιας κοινότητας. Αλλά, την σκληρή και ανεξίτηλη αυτή σύγχρονη Ελλάδα, ο Κακογιάννης είχε την δύναμη και το ταλέντο να την συνδέσει και με το πανάρχαιο παρελθόν της, αγκαλιάζοντας, με τρόπο που περιλαμβάνει τη συνολική δραματουργική εμπειρία του ελληνισμού, και το αρχαίο δράμα: "Ηλέκτρα', "Τρωάδες", "Ιφιγένεια".
Ανάμεσα στα μνημειώδη αυτά επιτεύγματα ο Κακογιάννης προσέφερε πλήθος υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικών θεατρικών και κινηματογραφικών παραστάσεων, ενώ σκηνοθέτησε επιτυχώς και όπερα.
Λίγοι άνθρωποι είχαν τόσο πλούσια και παραγωγική καλλιτεχνική ζωή και προσφορά όσο εκείνος. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί: Η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός καταυγάζουν την ταλαιπωρημένη πόλη μας με το φως που εκείνος τους εξασφάλισε.
Το ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" αποτελεί πυρήνα πολιτισμού στην καρδιά της πόλης μας και το νέο Πολιτιστικό του Κέντρο θα δώσει νέα ώθηση-και μια υπερσύγχρονη καινούργια στέγη-στην πνευματική και καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας.
Ο Μιχάλης Κακογιάννης φεύγει δικαιωμένος παγκόσμια και αγαπητός σ' όλους τους Έλληνες.  Θα ήθελα να εκφράσω τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του και την παρηγορία της βεβαιότητας που όλοι έχουμε ότι θα παραμείνει, ουσιαστικά, αθάνατος».

νέα περικοπή στο ειδικό επίδομα απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ, κατά 50%


Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή δημοσιεύματα και πληροφορίες για νέα περικοπή στο ειδικό επίδομα απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ, κατά 50%, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Αναστέλλεται η συγχώνευση του Γενικού Λυκείου Αιγείρας με το Γενικό Λύκειο της Ακράτας

«Η συντονισμένη δράση και η συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων Αιγείρας καθώς και της τοπικής κοινωνίας της Αιγείρας με τη Δημοτική Αρχή επέφερε το επιθυμητό και δίκαιο αποτέλεσμα που όλοι περιμέναμε για την άρση της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τη συγχώνευση του Γενικού Λυκείου Αιγείρας με το Γενικό Λύκειο της Ακράτας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Παιδείας-Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αιγιάλειας,
που συνεχίζει αναφέροντας τα εξής: «Έτσι μετά την απόφαση που εξέδωσε η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου αναστέλλεται η εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης που προέβλεπε τη συγχώνευση της σχολικής μονάδας Αιγείρας με αυτή της Ακράτας και οδεύει προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοτική αρχή θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν στην προώθηση του δικαίου αιτήματός μας προς την Πολιτική ηγεσία με σκοπό να αποτραπεί η αδικία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο και όλους όσοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί ένας τεκμηριωμένος φάκελος και να γίνει αποδεκτό το αίτημά μας».

Το πρόσωπο της Εβδομάδας : Θύμιος Λυμπερόπουλος

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος για όσους δεν το γνωρίζουν είναι συμπατριώτης μας γεννημένος στο Λουτρό Κορινθίας.
Πηγαίνοντας στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον άρχισε να δουλεύει στο τιμόνι… Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία και απέκτησε δύο κόρες, η μία εκ των οποίων σπούδασε στη Σκοτία και η άλλη στην Αθήνα. Στα χρόνια που ακολούθησαν “κέρδισε” την πρώτη άδεια ταξί, ενώ ο έντονος χαρακτήρας και η εμμονή του για την ενασχόληση με τα κοινά ήταν θέμα χρόνου για να τον φέρουν στην ηγεσία του συνδικάτου.
Οι χιλιάδες συνάδελφοί του όχι μόνο τον εκλέγουν ως εκπρόσωπό τους εδώ και χρόνια, αλλά και τον ακολουθούν πιστά στις απεργιακές επάλξεις των ημερών.
Ανερχόμενο στέλεχος της Ν.Δ ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ με θέση ευθύνης που φέρει τον τίτλο του αναπληρωτή γραμματέα παραγωγικών τομέων, έχει και δικό του γραφείο στον 2ο όροφο στα κεντρικά του κόμματος στη Λ. Συγγρού.
Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες εκλογές που έγιναν για την εκλογή των 200 μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. την περασμένη άνοιξη, έλαβε 350 σταυρούς, αφήνοντας πίσω προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο συνδικαλιστής Φ. Ταυρής, ο Β. Κικίλιας και στενούς συνεργάτες και φίλους του προέδρου του κόμματος, όπως οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Φαήλος Κρανιδιώτης.
Οι σχέσεις του με τον Α. Σαμαρά βελτιώθηκαν περισσότερο μετά τη στήριξη που του παρείχε στην κούρσα της διαδοχής. Κάθε άλλο παρά τυχαία, άλλωστε, ήταν και η αναφορά του αρχηγού της ΝΔ στην προ ημερών συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στο πρόσωπό του όταν αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων: “εδώ είναι κι ο Θύμιος…”.

πληροφορίες : sfedona.gr

Ανεβαίνουν στην Αθήνα οι ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου

 

Σε κεντρικά σημεία των πρωτευουσών των νομών της Πελοποννήσου έχουν σταθμεύσει, από το πρωί, τα αυτοκίνητά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί και για σήμερα δεν θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση.
Ετοιμάζονται για αύριο, όπου με λεωφορεία που δρομολογούν θα ξεκινήσουν από Σπάρτη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος και Κόρινθο και θα ανέβουν στην Αθήνα, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που ετοιμάζει το ΣΑΤΑ στο Σύνταγμα.

Γέμισε η Πελοπόννησος Αυλοκόλακες, Υπηρέτες και Φρουφρούδες

ΠΗΓΗ : report24.gr

Μετά απο 7 μήνες ενεργής διοίκησης η Περιφέρεια της Πελοποννήσου γέμισε με Αυλοκόλακες, Υπηρέτες και Φρουφρούδες. Όλοι έχουν λόγο και ρόλο και όλοι τα ξέρουν όλα. Το report24.gr από την αρχή έχει κάνει σκληρή κριτική στο Περιφερειακό στρατόπεδο και στον ίδιο τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Στα άσχημα είμαστε απέναντι, στα σωστά είμαστε δίπλα γιατί θέλουμε την καλύτερη δυνατή διοίκηση για το καλό της Πελοποννήσου που υπέρ αγαπάμε. Δεν στεκόμαστε σε κανέναν δίπλα, δεν τα «πήραμε ή τα παίρνουμε» από κανέναν και οι γραφές μας δεν έχουν εμπάθεια. Δεν μπορούν να μας πούνε δοτούς και αυτό κάποιους πειράζει. Η κριτική που ασκείτε από εδώ μέσα είναι δημοσιογραφική και μάλιστα πάνω σε πολιτική βάση και όχι προσωπική.

Όμως…

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να μην καταγράψουμε πως η Πελοπόννησος γέμισε με Αυλοκόλακες που ο σκοπός τους είναι να γεμίσουν την τσέπη τους με παχυλούς μισθούς και όχι να προσφέρουν έργο, Η Πελοπόννησος γέμισε Υπηρέτες που γράφουν κατά παραγγελία προβάλουν με δοτά θέματα και μοστράρουν ως ρυθμιστές πουλώντας παραγοντιλίκι. Η Πελοπόννησος γέμισε Φρουφρούδες που αντί να δουν την ουσία ασχολούνται με φρου-φρου και αρώματα ξευτιλίζοντας το όποιο θεσμό.

Τους ξέρουμε. Τους μάθαμε όπως και ο κόσμος θα τους μάθει όταν τα ονόματα βγούν στον αέρα.

Ο Τατούλης τους ξέρει και δεν θα πρέπει να είναι δέσμιος αυτών γιατί θα χάσει και την όποια λάμψη του απομένει μέχρι την πολιτική του εν καιρώ δύση.

Άλλωστε αυτός είναι ο άνθρωπος που τα κατήγγειλε τότε στην Κυβέρνηση Καραμανλή και διαγράφτηκε

Θυμάσαι Πέτρο;

Εκτός και δεν τα ξέρεις όλα τι γίνεται πίσω από την πλάτη σου και πρέπει να έχεις τα μάτια του πιο ανοιχτά…!!!

Γ.Π

Θεατρική παράσταση «ΛΑΤΕΡΝΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Αλέκου Σακελάριου στο Ξυλόκαστρο

Θεατρική παράσταση «ΛΑΤΕΡΝΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ» του Αλέκου Σακελάριου
Η θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Συλλόγου Σικυώνος “Σαν παραμύθι”, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΛΑΤΕΡΝΑ,ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ» του Αλέκου Σακελάριου, σε σκηνοθεσία Πάνου Τσαρσικαλίδη.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 9.30μ.μ. - Ανοιχτό Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος 8€

Ματαίωση υποδοχής δημοτών στο Δερβένι από τον Δήμαρχο

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος
κ. Αντώνης Κλαδούχος
την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
δεν θα δεχτεί τους δημότες στο Δημαρχείο στο Δερβένι
λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Διακήρυξη Δημοπρασίας Εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Τρίτη 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου, εμβαδού 152,25 τ.μ. με εξωτερικό ιδιόκτητο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων 242,55 τ.μ.
Το ακίνητο βρίσκεται στον οικισμό Σαρανταπηχιώτικα της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπήχου συνορεύει βόρεια με δημοτικό πεζόδρομο και πέραν τούτου με ΠΕΟ Κορίνθου - Πατρών, νότια με πρώην κοινοτικό κατάστημα, ανατολικά με δημοτική οδό και δυτικά με ιδιοκτησία Γρηγορίου Δημόπουλου.

Τεύχος Διακήρυξης

Τίποτα νεότερο από την εξαφάνιση του 52χρονου τραπεζικού από την Λυγιά

Δεν υπάρχει τίποτα νεότερο από την αστυνομία σχετικά με την εξαφάνιση του 52χρονου Α. Ν. τραπεζικού  υπαλλήλου της Α. Τ. Ε. Ξυλοκάστρου από την Λυγιά ,του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από την περασμένη Τρίτη. Ο 52χρονος τραπεζικός δεν είχε οικογένεια, ενώ η εξαφάνιση του δηλώθηκε από τον αδερφό του στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου , το οποιό έχει αναλάβει την προανάκριση της εξαφάνησης .

«Επιτέλους, πείτε την αλήθεια» - Το βλέμμα του Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις και τα έξι ερωτήματα στον Παπανδρέου

Έξι βασικά ερωτήματα θα περιληφθούν στην ομιλία του προέδρου της Ν.Δ., ο οποίος θα επικεντρωθεί στα σκοτεινά και γκρίζα σημεία της συμφωνίας των «27», καθώς η Συγγρού πιστεύει ότι υπάρχουν εκπλήξεις που ο κ. Παπανδρέου κρύβει από τους πολίτες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατία» στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι η όποια ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ήταν πρόσκαιρη και όχι μόνο δεν ανέτρεψε την κατάσταση, αλλά λίγες βδομάδες αργότερα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ διευρύνθηκε σε σημείο μη αναστρέψιμο.

Ο κ. Σαμαράς θα ζητήσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα πράγματα:

1. Ποια νέα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση;
2. Γιατί «κόπηκε» από το τελικό κείμενο η αναφορά στο τελικό «σχέδιο Μάρσαλ» που θα αποτελούσε την ατμομηχανή για ανάπτυξη;
3. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση σε επιλεκτική χρεοκοπία;
4. Πόσους τόκους παραπάνω θα πληρώσει η χώρα;
5. Συμφώνησε ή όχι η κυβέρνηση να δώσει «εμπράγματες εγγυήσεις»; Και αν ναι, ποίες είναι αυτές;
6. Τι θα γίνει αν συνεχιστεί η ύφεση και δεν υπάρξει ανάκαμψη;

Τέλος στη Ν.Δ. πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει στο σημείο μηδέν και η έκρηξη θα γίνει, όπως εκτιμούν, όταν φέρει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το νέο Μνημόνιο.

Προεκλογικός «πυρετός» στη ΝΔ

Έχουν σταλεί ήδη οι πρώτες «εκλογικές» εγκύκλιοι

Για εκλογικό Φθινόπωρο προετοιμάζεται η ΝΔ και δεν το κρύβει. Ήδη με εντολή του Α. Σαμαρά ο γραμματέας του κόμματος κ. Α. Λυκουρέτζος απέστειλε εγκύκλιο προς όλα τα στελέχη που επιθυμούν να πολιτευτούν και κατέχουν κομματικά αξιώματα να παραιτηθούν ώστε το τηρηθεί η αρχή της ισότητας των υποψηφίων.

Ήδη για τον λόγο αυτό παραιτήθηκε ο γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ. Παράλληλα και με αφορμή το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος η ΝΔ θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα μια σειρά εκδηλώσεων και ημερίδων σε ολόκληρη τη χώρα ενώ ο ίδιος ο Α. Σαμαράς προετοιμάζει περιοδείες αμέσως μετά το Δεκαπενταύγουστο.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με δεδομένο μάλιστα ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εφαρμογή ενός πολύ δύσκολου μεσοπρόθεσμου».

Εκτός όμως από το σενάριο που θέλει την κυβέρνηση να πηγαίνει εξ ανάγκης σε εκλογές υπάρχει και το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες αν διαπιστωθεί από τα κυβερνητικά επιτελεία κάποια ανάκαμψη των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος μετά την νέα συμφωνία των Βρυξελλών...
newsbeast.gr

Παναχαϊκή: Μήνυση κατά Τραυλού και zougla.gr

Μήνυση σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και σε βαθμό πλημμελήματος για συκοφαντική δυσφήμιση του νομικού προσώπου εταιρίας θα υποβάλλει σήμερα το μεσημέρι ή το αργότερο αύριο το πρωί στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας κατά των Άγγελου Τραυλού, Πέτρου Σταθάκη και οποιουδήποτε άλλου συνεργού τους για την χοντροκομμένη κατασκευή δήθεν συνομιλίας που αφορά το παιχνίδι Ολυμπιακός Χερσονήσου - Παναχαϊκή και δημοσιοποιήθηκε από χτες στο διαδύκτιο. Όπως επίσης μήνυση θα υποβληθεί και τις επόμενες ημέρες στο διαδυκτιακό site zougla.gr

"ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ"
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή δηλώνει προς την εγκληματική οργάνωση που κρύβεται πίσω από αυτήν την χοντροκομμένη ενέργεια ότι μετά την αποτυχία του σχεδίου Σταθάκη, χορταράκια, μανάβη που δημοσιοποίησε ο κοριός, ότι και να προσπαθήσουν να κάνουν ο κόσμος το αντιμετωπίζει πολύ σκληρά και με αδιαφορία, αλλά η δικαιοσύνη τους ηθικούς αυτουργούς και τους αυτουργούς τους βάζει πιο βαθιά στην φυλακή.
Ειδικά για τον κ. Σταθάκη πρέπει να γίνει γνωστό ότι το γοερό κλάμα συγγνώμης και οι όρκοι πίστεως προς την ομάδα δεν γίνονται δεκτοί. Δυστυχώς ορισμένοι άνθρωποι όσο και να τους βοηθάς δεν μπορούν να αλλάξουν, είτε επειδή δεν μπορούν είτε επειδή φοβούνται να αλλάξουν, ανέφερε σε ανακοίνωση της η πατρινή ΠΑΕ.
* Η ΠΑΕ Παναχαϊκή προσπαθεί να επιτύχει μία μεταγραφή η οποία θα κάνει υπερήφανους τους οπαδούς της. Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή πιθανότατα θα κατέβει μαζί με τον ποδοσφαιριστή στην πρώτη συγκέντρωση στην Πάτρα, ο οποίος θέλει να δει την πόλη, το γήπεδο και να αποφασίσει αν θα δεχτεί την πρόταση.

.thebest.gr

Στημένα: Nέες συνομιλίες φέρουν ως εμπλεκόμενους Κούγια, Σταθάκη και Φυντάνη!

Στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο συνομιλητές φέρονται να είναι ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής και παράγοντας της Χερσονήσου

Με βάση ντοκουμέντο που έχει στα χέρια της η zougla.gr και το οποίο είναι διαθέσιμο στις εισαγγελικές αρχές συνομιλητές φέρονται να είναι ο πρώην γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, Πέτρος Σταθάκης, και παράγοντας της ομάδας της Χερσονήσου. Στις στιχομυθίες των παραγόντων ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, τον οποίο παρουσιάζουν ως απόλυτο γνώστη της υπόθεσης και «χρηματοδότη» για το στημένο παιχνίδι, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη συνομιλία τους:
«Ξέρουν αυτοί ότι τα λεφτά είναι από τον Κούγια;» και η απάντηση: «Ναι, ρε, ξέρουν, όλα τα πάντα…», αναφέρει το δημοσίευμα.
Επίσης, στον διάλογο των παραγόντων εμπλέκονται από τους συνομιλητές δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας του Ολ. Χερσονήσου, αναφέρει η www.zougla.gr.
O δικηγόρος κ. Α. Κούγιας είχε δηλώσει, πριν δει το φως της δημοσιότητας ο συγκεκριμένος διάλογος, ότι είχε εκδιώξει τον Π. Σταθάκη από την ΠΑΕ Παναχαϊκή, καθώς συνεργαζόταν με τον μεγαλομέτοχο της Ηλιούπολης, Η. Τσακογιάννη.
Να σημειωθεί πως ο αγώνας Χερσονήσου-Παναχαϊκής, εκτός από τη λίστα των 16 ύποπτων αγώνων που υπάρχει στην ΕΠΟ, περιλαμβάνεται και στη δικογραφία της κυρίας Πόπης Παπανδρέου.Το ηχητικό υλικό είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών.
Διαβάστε τους διαλόγους όπως τους παρουσιάζει η www.zougla.gr

Η ιστορία μιας γιορτής – με κοτζαμπάσηδες, σουσούδες, νταβατζήδες και βίζιτες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πέρασε από πολλά στάδια αυτή η «γιορτή». Αν κανείς αφήσει το μυαλό να ταξιδέψει πίσω, θα την ταυτίσει τελικά με την παρακμιακή πορεία του Έθνους των τελευταίων σαράντα χρόνων.

Θα συνειδητοποιήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ. Θα καταλάβει γιατί η τελική κατάρρευση ήταν αναπόφευκτη.

Στην αρχή κάπως αυστηρή, ένοχη για την αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων να συνεννοηθούν, ώστε να πέσει η χούντα χωρίς να καταστραφεί η Κύπρος.
Με την αγωνία μήπως «ξανακυλήσουμε», με τις μνήμες νωπές, με τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης παρόντες.

Με την ελπίδα να σταθούμε στα πόδια μας, να αποκτήσουμε επιτέλους μια ομαλή πολιτική ζωή, να στεριώσει η Δημοκρατία, να μην ξανακινδυνέψει, να εκλείψουν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί κίνδυνοι.

Με την ανησυχία μήπως και δεν μας δεχτούν στην τότε ΕΟΚ, ασφαλές καταφύγιο για όλους που θα μας προστάτευε από κάθε απειλή και θα διασφάλιζε την ευημερία μας – 36 χρόνια αργότερα «ασφαλές καταφύγιο» θα γινόταν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και 37 χρόνια αργότερα «ασφαλές καταφύγιο» θα γινόταν μια non troppo (όχι υπερβολική) χρεοκοπία και η πλήρης οικονομική υποδούλωση.

Εκείνη την πρώτη περίοδο, υπήρχε πολιτική ένταση, διαφωνίες, στα πηγαδάκια υψώνονταν οι φωνές. Αλλά και αισιοδοξία και χιούμορ και ευφυολογήματα.

Υπήρχαν ακόμη κάποια ψήγματα σεμνότητας…

Και ύστερα ήλθε το... life style

Εν πλω στο Αιγαίο

Γράφει ο
Μανώλης Γλέζος
Με μια επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την οποία δημοσιοποίησα, εξηγώ τους λόγους που με εμπόδισαν να δώσω το «παρών» στη φετινή εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας:

«Αγαπητέ Κάρολε

Η τιμή στο θεσμό της προεδρίας, καθώς και η φιλία η οποία μας συνδέει, με εμπόδισαν να εκφράσω την αντίθεσή μου, σε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία τελείται σε εποχή υποτέλειας, μειοδοσίας και υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τελικά, προτίμησα και πραγματοποιώ ένα ταξίδι μνήμης στο νησιά της εξορίας των Ελλήνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα από την αντιδημοκρατική, στρατιωτική δικτατορία.

Με την ελπίδα εορτασμού μιας πραγματικής δημοκρατίας

Σε χαιρετώ».

elzoni.gr

Η γιορτή της Δημοκρατίας και η νέα χούντα

Γράφει ο
Βασίλης Φίλιας

Ανοικτή επιστολή του Καθηγητού Βασίλη Φίλια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Όταν την επομένη του πραξικοπήματος του ’67, μία χούφτα άνθρωποι ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Άμυνα γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η Δημοκρατία δεν καταλύθηκε από τις ερπύστριες των τανκς, αλλά είχε προ πολλού αυτοκαταρρεύσει και αυτοαναιρεθεί εσωτερικά.

Γι’ αυτό και ο απόηχος της αντίστασής μας ήταν όχι απλά η πάλη της ανατροπής της δικτατορίας, αλλά η ουσιαστικοποίηση της μελλοντικής Δημοκρατίας με την έννοια της εδραίωσης μιας πραγματικής λαϊκής κυριαρχίας.

Μακάβρια Δεξίωση περί το πτώμα Δημοκρατίας (Απάντηση στην Πρόσκληση του κ. Κ. Παπούλια)

Γράφει ο
Μιχάλης Στυλιανού

Κύριε Πρόεδρε,

Την πρόσκλησή σας στην ετήσια δεξίωση για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεχόμουν με πολλήν ευχαρίστηση στις αρχές της θητείας σας.

Η προέλευσή σας από τις τάξεις του αντιχουντικού στρατοπέδου στο εξωτερικό και το γεγονός ότι περιορίσατε τον κατάλογο των προσκλήσεων στους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα και τους αμέσους συγγενείς των θυμάτων του φαινόταν να σηματοδοτεί μια ελπιδοφόρο αναστροφή από τον εκφυλιστικό κατήφορο των θεσμών. (Ο προκάτοχός σας περιλάμβανε και χουντικούς αποστράτους στους κοσμικούς καλεσμένους της επετειακής εσπερίδας του).


«Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης o μεγάλος σκηνοθέτης του "Ζορμπά" και της "Στέλλας"

Έφυγε» σε ηλικία 89 ετών ο Μιχάλης Κακογιάννης. O μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν δέκα ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα.

Ο Μιχάλης Κακογιάννης, γιος της Αγγελικής και του Παναγιώτη Κακογιάννη, γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, στις 11 Ιουνίου του 1922, και σπούδασε Νομική, Δραματικές Τέχνες και σκηνοθεσία στο Λονδίνο. Σχεδόν ολόκληρο το διάστημα που βρισκόταν στο Λονδίνο, εργάστηκε στην ελληνική υπηρεσία του BBC, στην αρχή ως μεταφραστής και εκφωνητής, και αργότερα, σε ηλικία μόλις 22 χρόνων, ανέλαβε τη διεύθυνση της «Κυπριακής Ώρας».

Πανελλαδικές τέλος για τους αυριανούς αξιωματικούς - ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Το δυτικό μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο οι υποψήφιοι αξιωματικοί του Στρατού επιλέγονται αφού περάσουν μια σειρά από τεστ δεξιοτήτων και συνεντεύξεων, ετοιμάζεται να εφαρμόσει το υπουργείο Αμυνας


Στην αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές εκτός Πανελληνίων προχωρεί η κυβέρνηση. Σχετική μελέτη είχε κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ το 2009 ως αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία επεξεργάζεται τώρα ο νέος υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης.
Πρόκειται για μία συγκριτική μελέτη από τέσσερις χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία και ΗΠΑ).
Αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις προηγμένες δυτικές χώρες η εισαγωγή των νέων στις Ενοπλες Δυνάμεις γίνεται μετά από αλλεπάλληλα τεστ και συνεντεύξεις!
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η διαδικασία εισαγωγής είναι τρομερά ανταγωνιστική, με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν εξαιρετικούς βαθμούς και να περάσουν από σειρά συνεντεύξεων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να έχουν και επίσημη έγκριση και υποστήριξη του τοπικού τους εκπροσώπου στο Κογκρέσο!
Στη Γερμανία, η εισαγωγή στο πρόγραμμα offiziere (αξιωματικοί) προϋποθέτει την κατοχή γερμανικού απολυτηρίου και την επιτυχή εξέταση του υποψηφίου σε τεστ δεξιοτήτων. Βασικός λόγος ύπαρξης του τεστ είναι να βοηθήσει τον Στρατό να αποφασίσει ποια θέση είναι προτιμότερο ο υποψήφιος να καλύψει.
Τα τεστ

Αρκαδία: Προσλήψεις για οδηγούς δημάρχων και όχι για πυροσβεστικά οχήματα!

Την ώρα που όλο και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα ''κάθονται'' επειδή δεν υπάρχουν οδηγοί, οι προσλήψεις οδηγών για τα αυτοκίνητα των δημάρχων συνεχίζονται...

Τα τραγελαφικά της διοίκησης δεν έχουν τέλος. Μάλιστα σε κάποιες φορές αποδεικνύονται και επικίνδυνα αφήνοντας γυμνές υπηρεσίες για την ασφάλεια και προστασία των πολιτών, των περιουσιών τους και του περιβάλλοντος.

Η Διοίκηση λοιπόν δεν προβλέπει πρόσληψη οδηγών την θερινή περίοδο για τα πυροσβεστικά οχήματα στους Δήμους , παρά μονάχα πρόσληψη φυλάκων. «Έχουμε 15 πυροσβεστικά στο δήμο της Καλαμάτας και αντίστοιχα και οι άλλοι δήμοι. Ποιος θα τα οδηγήσει;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, θέτοντας και αυτός το ζήτημα στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλο.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, το θέμα έχει προκύψει εδώ και εβδομάδες, όταν ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής ανέφερε στο Δ.Σ πως προβλέπονται προσλήψεις φυλάκων αλλά όχι οδηγών και πως ουσιαστικά υπάρχουν ακινητοποιημένα οχήματα πυροσβεστικά τα οποία δεν μπορούν να κινηθούν απουσία ατόμων που θα τα οδηγήσουν!

Την παράλογη αυτή κατάσταση έθεσε και ο Δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης στον Τάσο Αποστολόπουλο στη σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης (20-07-2011), ζητώντας από τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης να βρεθεί ένας τρόπος έτσι ώστε και η νομιμότητα να τηρείται αλλά και οι φύλακες που έχουν προσληφθεί να μπορούν να οδηγούν τα πυροσβεστικά οχήματα!
Την ίδια ώρα η Διοίκηση απαγορεύει στους Δημάρχους να οδηγούν αυτοκίνητο και προβλέπει γι αυτούς πρόσληψη οδηγού! Ο κάθε Δήμαρχος δεν έχει επιλογή πάνω στο ζήτημα αυτό, υποχρεούται να έχει οδηγό και να δαπανά περι τις 2.000 ευρώ μηνιαίως για το μισθό και την ασφάλιση του εν λόγω υπαλλήλου, την ίδια πάντα ώρα που οι Δήμαρχοι είναι ικανοί – ικανότατοι να οδηγήσουν και τα πυροσβεστικά μένουν χωρίς οδηγούς!

Παράλληλα η Διοίκηση βάζει πλαφόν στα καύσιμα που παρέχονται και άρα και στις μετακινήσεις των Δημάρχων και των υπαλλήλων ωθώντας σύσσωμη την αιρετή κοινότητα σε αντίδραση δεδομένου ότι δαπανά χρήματα για αχρείαστους οδηγούς δημάρχων και κόβει χρήματα από τα καύσιμα τα οποία είναι πλέον περισσότερο απαραίτητα αφού ο Καλλικράτης μεγάλωσε τις αποστάσεις και αύξησε τις υποχρεώσεις των Δημάρχων και των υπαλλήλων στο θέμα των μετακινήσεων.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναγνώρισε το ζήτημα και ανέλαβε την δέσμευση να ζητήσει την νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος ώστε για απλά θέματα καθημερινότητας δικαίωμα έγκρισης να έχουν οι Δήμαρχοι αλλά και για να αρθεί η απαγόρευση στο θέμα της οδήγησης.

newsit.gr

Δεν υπάρχει λύση χωρίς ανάκαμψη

Image





Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011






«Ο Ελληνικός λαός απαιτεί σήμερα αλήθειες. Ούτε πανηγυρισμούς, ούτε βέβαια
πανικό.

Και η αλήθεια είναι ότι πριν από 14 μήνες ακούσαμε ότι με ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ,
αποφεύγεται η χρεοκοπία της χώρας και ότι θα βγαίναμε στις αγορές στο τέλος του
2011…

Απίστευτο βίντεο!!!Δείτε τι μπορεί να κάνει με ένα ποδήλατο κούρσας…..!!!!





 podilatakias.gr