Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αυτοκτονία με σκορ πρόκρισης ο Παναθηναϊκός στη Δανία

Δεχόμενος γκολ στο 90' ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Οντένσε στη Δανία, αλλά έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.
Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως… έπρεπε στο Τρε Φορ Παρκ αλλά για 89’, καθώς στο παρά ένα ο Ρεγκίνιουσεν «πάτσισε» το γκολ του Λέτο στο 46’ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Εστω και έτσι, οι «πράσινοι» έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Οντένσε μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και για 10 λεπτά πίεσε τον Παναθηναϊκό. Με ενθουσιασμό και ανάπτυξη από τα άκρα, δημιούργησε δύσκολες καταστάσεις στην περιοχή του Τζόρβα, αν και η μοναδική της ευκαιρία ήρθε στο 6' με τον Ουτάκα. Μετά το 10λεπτο οι «πράσινοι» άρχισαν σταδιακά να ισορροπούν το παιχνίδι. Το σουτ του Νίνη στο 12' φάνηκε να αποτελεί το εφαλτήριο για καλύτερη λειτουργία ανασταλτικά. Οι διάδρομοι έκλεισαν, οι Δανοί έμειναν μακριά και η κατοχή μπάλας ήρθε στην ελληνική ομάδα.

Ωστόσο, επιθετική ανάπτυξη δεν υπήρξε, ούτε δυνατότητα να μπει ο Παναθηναϊκός απειλητικά στην περιοχή της Οντένσε και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Εξαίρεση αυτή του Λέτο στο 34', που ήταν κλασική και θα μπορούσε να φέρει το 0-1, αλλά ο Βέσελ είπε «όχι». Οι Δανοί είχαν δύο άστοχα μακρινά σουτ με τους Γιόχανσον (29') και Αντρέασεν (39'), ενώ ένα καλό είχε και ο Κατσουράνης στο 18'.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό, που προηγήθηκε μόλις στο 47' με το ωραίο γκολ του Λέτο. Οι «πράσινοι» είχαν ένα καλό 5λεπτο στη συνέχεια, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι δυνάμεις περιορίζονταν και οι Δανοί άρχισαν να παίρνουν και πάλι τον έλεγχο. Απείλησαν στο 50' με το παραλίγο αυτογκόλ του Σαριέγκι και έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με Ουτάκα (54') και Αντρέασεν (57').

Η Οντένσε διατηρούσε τον έλεγχο αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνονταν αποτελεσματικά και ήταν αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Λέτο στο 73' (απέκρουσε ο Βέσελς). Θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα, ο Φερέιρα έβαλε αρχικά τον Κουίνσι αντί του Πετρόπουλου (73'), βάζοντάς τον αριστερά (ο Λέτο στην κορυφή) και μετά τον Καραγκούνη αντί του Νίνη, στην 100ή ευρωπαϊκή συμμετοχή του «Κάρα».

Οσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, έφτασαν δύο-τρεις φορές με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή αλλά δεν είχαν την σωστή τελική πάσα. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα, δεν επέτρεψε να γίνει γρήγορος ο ρυθμός, αλλά τελικά η ισοφάριση στο 89' με τον Ρεγκίνιουσεν, σε μια φάση διαρκείας που είχε και πάλι ευκαιρία από τον σκόρερ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει τη νίκη στην εκπνοή (3ο λεπτό των καθυστερήσεων) αλλά ο Κουίνσι δεν κατάφερε να πλασάρει τον εξερχόμενο Βέσελς.
ΟΝΤΕΝΣΕ: Βέσελς, Ρούουντ, Μεντί (46' Γκίσλασον, 68' Ντζεμπά-Ντζεμπά), Κρίστενσεν, Ρεγκίνιουσεν, Σόρενσεν, Γιόνχανσον, Καντρί, Αντρέασεν, Ουτάκα, Φαλκ (85' Χεγκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης (77' Καραγκούνης), Μαρίνος, Λέτο, Πετρόπουλος (72' Κουίνσι).

Σύλληψη 50χρονου στην Συκιά

Από την αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας με δελτίο τύπου ανακοινώθηκε ότι:
 «Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Συκιά Κορινθίας από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 50χρονος Έλληνας ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή, για παράβαση του Νόμου Περί Όπλων και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου Κορινθίας, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 50χρονου, όπου βρέθηκε μία 57χρονη Ελληνίδα, την οποία κατακρατούσε παράνομα.
Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ‘Ενας γεμιστήρας πιστολιού ο οποίος περιείχε δώδεκα φυσίγγια.
  • Εννέα ναρκωτικά δισκία.
Ο 50χρονος προσήχθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου».

Δεν συγχωνεύονται τα Δημοτικα Σχολεία Δερβενίου και Ροζενών

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών της Κορινθίας και συγκεκριμένα των κατοίκων περιοχών των Δήμων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυώνος ως προς τις παρεχόμενες εκπαιδευτικές υπηρεσίες εξασφαλίζει απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.
Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από εντατικές διαβουλεύσεις, που είχε, προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας, Πάνος Μπεγλίτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της συγχώνευσης των Δημοτικών Σχολείων Ροζενών και Δερβενίου στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και των Δημοτικών Σχολείων Μουλκίου-Αρχαίας Σικυώνος, καθώς και η αναστολή της σχεδιαζόμενης κατάργησης του Γυμνασίου Καλλιάνων στο Δήμο Σικυώνος.
Ο Κορίνθιος Υπουργός μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την πραγματική εικόνα, τις συνθήκες, τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτά προέκυψαν και αναλύθηκαν μέσα από αλλεπάλληλες συναντήσεις του με τοπικούς φορείς, εκπαιδευτικούς και γονείς και τελικώς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των εν λόγω αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις ισχύουν για το επόμενο σχολικό έτος (2011-2012), αλλά δύνανται να ανανεωθούν μέχρι την οριστική επίλυση των προβλημάτων στις σχολικές υποδομές των περιοχών.
Για τις αποφάσεις αυτές, ο κ. Μπεγλίτης ενημέρωσε ήδη τους δημάρχους και τα οικεία δημοτικά συμβούλια.
Ειδικά δε για την περίπτωση του Γυμνασίου Καλλιάνων, τονίζει ότι θα συνεχιστούν και από τον ίδιο οι προσπάθειες για τη διατήρησή του στην περιοχή της Στυμφαλίας, σε στενή σύνδεση με το νέο εξατάξιο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

«CAVEMAN - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ» το Σάββατο στο Ξυλόκαστρο

Το Θέατρο «CORONET» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «CAVEMAN - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
Το Θέατρο «CORONET» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «CAVEMAN - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη.
Σάββατο 30 Ιουλίου 9μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Γενική Είσοδος : 20€
CAVEMAN» του Rob Becker - Κωμωδία

Ο άντρας και η γυναίκα στην προϊστορία ζούσαν σε απόλυτη αρμονία, όμως πολλά έχουν αλλάξει από τότε . . .

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο ήρωας του έργου είναι ο Σωτήρης. Συμπαθής και ευγενικός, αλλά ταυτόχρονα πρωτόγονος και τσαμπουκάς. Με άλλα λόγια ο μέσος Έλληνας. Ο Σωτήρης, μέσα από ένα καυγά με την γυναίκα του, βρίσκεται αναπάντεχα στο δρόμο, μαζί με όλα του τα πράγματα.
Ξεκινώντας από το αρχικό ερώτημα που τον παιδεύει ‘γιατί δεν τα βρίσκουν οι άντρες με τις γυναίκες’ ξεδιπλώνεται μια σειρά κωμικών καταστάσεων, από την προϊστορική εποχή, μέχρι σήμερα.

Μια μοναδική παράσταση που οδηγεί σε απρόβλεπτες εξελίξεις με ανατροπές, εκπλήξεις και απογειωτικές εκρήξεις γέλιου.

ΗΘΟΠΟΙΟΣ :
Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Βραδιά Μουσικής 29 Ιουλίου – Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Καμαρίου

Βραδιά Μουσικής – Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Καμαρίου
Βραδιά Μουσικής – Διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Καμαρίου.
Παρασκευή 29 Ιουλίου 9μ.μ. - Πλατεία Αγ. Δημητρίου - Καμάρι
Είσοδος ελεύθερη

Σύλλογος « Ο ΕΡΜΗΣ» - Κυριακή 29 Ιουλίου Μουσική βραδυά με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια στα Γελινιάτικα


Σύλλογος « Ο ΕΡΜΗΣ» - Μουσική βραδυά με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια


Μουσική βραδυά με παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.
Κυριακή 29 Ιουλίου & ώρα 19.30 στο Δημοτικό Σχολείο της Τ.Κ. Γελινιατίκων
Διοργάνωση Εκπολιτιστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Γελινιατίκων « Ο ΕΡΜΗΣ»
Είσοδος ελεύθερη

Νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βλέπει η Standard & Poor's


Σχεδόν σίγουρη είναι μια νέα υποβάθμιση της πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας για την Standard & Poor's, η οποία, μάλιστα, βλέπει μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στον ορίζοντα.
Την εκτίμηση αυτή έκανε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, Ντέιβιντ Μπίαρς. Ο κ. Μπίαρς, δήλωσε πως «η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα».
Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, είπε ότι «αυτό, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα-δύο χρόνια».
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως από την S&P, ενώ τη Δευτέρα έλαβε αξιολόγηση υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας από τη Moody's.

eklogika.gr

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια στη Βουλή για την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου-Δερβενίου






Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την αξιοποίηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Δερβενίου και των εγκαταλελειμμένων υποδομών. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Θεώρησα απαραίτητο να επαναφέρω στην επικαιρότητα το θέμα της αξιοποίησης της παλιάς γραμμής και των υποδομών του σιδηροδρόμου Κορίνθου – Δερβενίου. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί εδώ και καιρό την κορινθιακή κοινωνία, τώρα όμως η διευθέτησή του γίνεται πιεστική, ενόψει της αποκρατικοποίησης του ΟΣΕ. Η πώλησή του είναι πολύ πιθανό να ακυρώσει κάθε πιθανότητα παραχώρησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής και των υποδομών της στους πολίτες της Κορινθίας, καθώς θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού.

Το σύνολο των τοπικών φορέων, από τους Δήμους μέχρι συλλόγους πολιτών, έχουν καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση, τόσο των εγκαταστάσεων, όσο και του χώρου όπου αναπτύσσεται η παλιά γραμμή. Προσωπικά θεωρώ πιο πρόσφορη την πρόταση για μετατροπή της σε δρόμο. Πιστεύω ότι η ανεπάρκεια του υπάρχοντος παραλιακού δρόμου να εξυπηρετήσει την αυξημένη κίνηση, δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα, τόσο στους εποχούμενους, όσο και, κυρίως, στους κατοίκους. Ιδιαίτερα τώρα, που η Εθνική Οδός Αθηνών – Πατρών είναι υπό κατασκευή, ο φόρτος σε όλο τον παραλιακό άξονα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε όλες τις παράκτιες κοινότητες. Επιπλέον, η δημιουργία ενός τέτοιου δρόμου θα διευκολύνει το άνοιγμα των διαβάσεων, που σήμερα είναι κλειστές λόγω της υπάρχουσας σιδηροδρομικής γραμμής, και οι οποίες παρεμποδίζουν την προσπέλαση των πολιτών.

Πιστεύω ότι η δημιουργία ενός δρόμου που θα ανακουφίσει την κυκλοφορία από τον Ισθμό μέχρι το Δερβένι είναι η πιο πρόσφορη και χρήσιμη λύση. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες προτάσεις, κάθε μία από τις οποίες έχει θετικά σημεία. Υπάρχει για παράδειγμα η πρόταση για τη δημιουργία ενός προαστιακού που θα συνδέει τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κορινθίας, άλλη πρόταση μιλά για δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας, με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους. Και βεβαίως, πέρα από το ζήτημα της γραμμής, υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα της αξιοποίησης των υποδομών. Οι εγκαταλελειμμένοι παλιοί σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε καταλύματα λαθρομεταναστών, εστίες παραβατικότητας και κινδύνων για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια,  θα μπορούσαν να στεγάσουν από δημόσιες υπηρεσίες μέχρι ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Θεωρώ ότι ο ακριβής τρόπος αξιοποίησης πρέπει να είναι θέμα ανοιχτού διαλόγου της πολιτείας με όλους τους φορείς, την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και, βεβαίως, τους πολίτες της Κορινθίας. Θα πρέπει να υπάρξουν εμπεριστατωμένες μελέτες για κάθε πρόταση και να τεθούν στην κρίση της κορινθιακής κοινωνίας. Όλα αυτά όμως κατ’ ανάγκη έρχονται σε δεύτερη φάση. Σε πρώτη φάση, αυτό που είναι αναγκαίο είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση, από την πλευρά της Κυβέρνησης, να παραδώσει στο κοινωνικό σύνολο την παλιά σιδηροδρομική γραμμή. Πρέπει πρώτα να διασφαλίσουμε την πρόθεση του Υπουργείου και στη συνέχεια να αποφασίσουμε από κοινού τον τρόπο της αξιοποίησης. Αυτό είναι και το περιεχόμενο της ερώτησής μου προς τον αρμόδιο Υπουργό, στον οποίο εξέθεσα τόσο το αίτημα για παραχώρηση της γραμμής και των υποδομών, όσο και μερικές από τις προτάσεις αξιοποίησης που έχουν διατυπωθεί. Από τον κ. Ραγκούση αναμένω όχι μόνο μία ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων, αλλά και μία ρητή δέσμευση, με σαφές χρονοδιάγραμμα και στόχους.»


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:    



«Επιμένοντας στη βεντέτα με τον προκάτοχο του, ο αρχιτέκτονας του χάους, κ. Ραγκούσης, αποκάλυψε χτες ότι θεωρεί το Υπουργείο προσωπικό του τσιφλίκι.

Άφησε να εννοηθεί πως, επειδή το Π. Δ. για τα ταξί θα έχει την υπογραφή του, δεν ακούει κανένα. Και υποστήριξε πως, όπως ο κ. Ρέππας δεν παρεμβαίνει στο θέμα, έτσι και ο ίδιος “δεν θα υποχρεώσει τον κ. Ρέππα να εφαρμόσει τη δική του πρόταση για το μισθολόγιο”.

Πρόκειται για την πιο κυνική ομολογία ιδιοκτησιακής αντίληψης των δομών του κράτους. Επιβεβαιώνει, ότι η κυβέρνηση αποτελείται από αυτόνομα τσιφλίκια χωρίς συντονισμό, συνέχεια και συνέπεια.

Ομολογεί, ταυτόχρονα, ότι προχώρησε στην ακύρωση της ρύθμισης που προωθούσε ο προκάτοχος του χωρίς να έχει κανένα σχέδιο και ότι χρειάζεται ακόμη πολύ χρόνο, για να διαμορφώσει συγκεκριμένη πρόταση.

Μπροστά σε όλα αυτά, καλούμε - άλλη μια φορά - τον πρωθυπουργό, που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, βρίζει τη Ν.Δ. και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο, να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο θέμα των ταξί. Να καταλάβει, επιτέλους, τις συνέπειες της κυβερνητικής ανευθυνότητας στην οικονομία, τον τουρισμό, την καθημερινότητα των πολιτών και την προς τα έξω εικόνα της Πατρίδας μας. 

Να εγκαταλείψει το ρόλο του ξένου και ανεύθυνου παρατηρητή και να δρομολογήσει τη μόνη λύση: Απελευθέρωση του επαγγέλματος με τους κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καλούμε, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί σε όλη τη χώρα, να αποκρούσουν τις μεθοδεύσεις κοινωνικού αυτοματισμού, στις οποίες επενδύει ο κ. Ραγκούσης, και να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς αεροδρομίων, λιμανιών και οδικών αξόνων.

Να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην ανευθυνότητα της κυβέρνησης και να επιδείξουν κοινωνική ευαισθησία απέναντι στην κυβερνητική αναλγησία».

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Μόσιαλος εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Θα μπορούσε, ωστόσο, να ακούει τους κορυφαίους της κυβέρνησης που ομολογούν δημόσια ότι κόμμα δημαγωγικό υπήρξε το ΠΑΣΟΚ.
Υποσχόταν στους πάντες τα πάντα, έλεγε “όχι” σε κάθε μεταρρύθμιση και εξαπατούσε τους Έλληνες με το “λεφτά υπάρχουν”.
Θυμίζουμε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι ο ίδιος ο αρχηγός του πρωτοστατούσε σε κινητοποιήσεις για να μην αλλάξει τίποτε.
Αποχωρούσε από τη Βουλή και ηγείτο των διαδηλώσεων εναντίον της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.
Έκλεινε το λιμάνι του Πειραιά μαζί με αγρότες που είχαν έρθει για να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας.
Υπονόμευε, μέσα και έξω από τη Βουλή, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων.
Έβαζε φραγμούς στο επενδυτικό ενδιαφέρον, δεσμευόμενος ότι, ως κυβέρνηση, θα ξαναγόραζε την Ολυμπιακή και τις μετοχές του ΟΤΕ, ενώ θα καταργούσε τη συμφωνία με την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.
Σε πλήρη αντίθεση, με τις πρακτικές ΠΑΣΟΚ, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. επιδεικνύουν στάση ευθύνης, προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση το συλλογικό καλό.
Καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ψηφίζουμε ό,τι κινείται σε σωστή κατεύθυνση και ασκούμε υπεύθυνη κριτική σε κάθε περίπτωση».

Η Ελλάδα που νικά!

Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των στημένων αγώνων υπάρχουν και κάποια κορίτσια που αντιστέκονται. Είναι η Εθνική ομάδα πόλο που ξέρει να νικά και προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, νικώντας 14-11 την Ιταλία.



Το μετάλλιο στο στήθος θα κρεμάσει η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που νίκησε την Ιταλία στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σανγκάη με 14-11.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της γυναικείας ομάδας πόλο που προκρίνεται στον τελικό ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος και φυσικά κατακτά μετάλλιο. Τον αντίπαλο στον τελικό θα τον μάθει η Ελλάδα το απόγευμα, όταν ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός της Ρωσίας με την Κίνα. Την Παρασκευή στις 16:00 ο τελικός με φόντο την κορυφή του κόσμου.

Πάντως στον δικό της ημιτελικό η Ελλάδα δεν συνάντησε πρόβλημα καθώς προηγήθηκε από την αρχή κόντρα στις Ιταλίδες και με όπλο την άμυνα, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, αποδεικνύοντας ότι είναι ανίκητες και κάνοντας όλους τους Ελληνες υπερήφανους σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα αλλά και για τον ελληνικό αθλητισμό!

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Ρουμπέση 3, Αντωνάκου 3, Γερόλυμου 3, Ασημάκη 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη, Λιόση.

ΙΤΑΛΙΑ (Κόντι): Μπιανκόνι 3, Ραμπάλντι 3, Αμπάτε 2, Λάπι, Σαβιόλι, Έμολο.
http://www.gazzetta.gr/



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Συγχαίρουμε από την ψυχή μας

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρουμε από την ψυχή μας όλες τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Πόλο Γυναικών για τη μεγάλη επιτυχία τους να προκριθούν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη. Τα κορίτσια μας, για άλλη μία φορά, τίμησαν τα ελληνικά χρώματα και συνέχισαν την παράδοση των διακρίσεων στον υγρό στίβο. Αποδεικνύουν, έτσι, ότι το ομαδικό αυτό άθλημα παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο στη χώρα μας και μας καθιστούν υπολογίσιμη δύναμη διεθνώς. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον τελικό, αν και είμαι βέβαιος ότι, για όλους τους Έλληνες, αποτελούν ήδη τις καλύτερες του κόσμου».

Με την Κίνα στον τελικό

Η Κίνα επικράτησε της Ρωσίας με 13-12 και θα τεθεί αντιμέτωπη με την εθνική μας ομάδα πόλο στον τελικό του παγκόσμιο πρωταθλήματος γυναικών.


Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-3, 3-2, 3-4.

Ρωσία (Καμπάνοφ)
: Τανκέεβα 3, Φεντότοβα 3, Λισούνοβα 2, Κόνουκ 2, Αντόνοβα 1, Τανκέεβα 1.

Κίνα (Ζανέ): Βανγκ 4, Γιατίνγκ Σαν 4, Μα 3, Τενγκ 2.

Διακήρυξη Δημοπρασίας Εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου (Τουριστικού Περιπτέρου Ξυλοκάστρου)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική δημοπρασία την Πέμπτη 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (Τουριστικού Περιπτέρου Ξυλοκάστρου), αποτελούμενου από ισόγειο και α΄ όροφο, εμβαδού 285 τ.μ. περίπου και 175 τ.μ. περίπου, αντίστοιχα. Στον α΄ όροφο υπάρχει εξώστης 80 τ.μ. περίπου.
Το ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Κ. Καραμανλή 1 της πόλης του Ξυλοκάστρου εντός του αισθητικού δάσους «Πευκιάς» και συνορεύει ανατολικά και νότια με δάσος, δυτικά με δάσος και δημοτική οδό Κ. Καραμανλή και βόρεια με κοινόχρηστο χώρο και πέραν αυτού με αιγιαλό. Σε περίπτωση που η δημοπρασία δεν πραγματοποιηθεί την ανωτέρω ημερομηνία, θα γίνει στις 18-8-2011, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους.


Τεύχος Διακήρυξης

Ακυρώνεται η εκδήλωση στην πλατεία Δερβενίου

 

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ανακοινώθηκεότι  «Η προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου «ΕΥ ΖΗΝ» για το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 9.30μ.μ. στην Πλατεία Δερβενίου ακυρώνεται».

Η Ελλάδα του Παπανδρέου

Η ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ομιλίας της νέας επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρ. Λαγκάρντ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την οποία στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται οι νόμοι γιατί έχουμε συνηθίσει στο «βόλεμα», είναι, ασφαλώς, προσβλητική και εξευτελιστική για τους Ελληνες. Κυρίως, όμως, φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια την αρνητική εικόνα που έχουν σχηματίσει οι ξένοι για τον τόπο μας και τους πολίτες του. Μια εικόνα την οποία έχει φροντίσει να καλλιεργήσει επιμελώς, όλο αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, τόσο με τα λόγια όσο και με τις πράξεις της. Από την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος από τους Γ. Παπανδρέου – Γ. Παπακωνσταντίνου μέχρι τις παροιμιώδεις αναφορές του Θ. Πάγκαλου για τον «τεμπέλικο» τρόπο λειτουργίας των δημοσίων υπαλλήλων και την άποψη που έχει εκφράσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι κυβερνά μία διεφθαρμένη χώρα, γίνεται αντιληπτό ότι έχουν δοθεί ισχυρά ερείσματα στη διεθνή κοινότητα να εκφράζεται προσβλητικά για τους Ελληνες, αλλά και να εμπεδώνουν οι ισχυροί την αποικιοκρατική τους αντίληψη σε σχέση με την Ελλάδα.
 Η ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ της χώρας μας διεθνώς από την ίδια την κυβέρνησή της, σε συνδυασμό με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε μείζονος σπουδαιότητας ζητήματα, δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την πολιτική και οικονομική «εισβολή» των ξένων που ήδη έχει επιβληθεί στην «τοπική» διοίκηση του κ. Παπανδρέου. Εξηγεί, έτσι, και την προσβλητική στάση που κρατούν συχνά απέναντί μας οι ξένοι, όπως η «σιδηρά» κυρία του ΔΝΤ, η οποία μας έκανε τουλάχιστον τη χάρη να πιστοποιήσει ότι «η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, δεν ερχόμαστε ως δύναμη κατοχής, αλλά για να δούμε αν εφαρμόζονται οι νόμοι και τα ψηφίσματα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ταξί: 'Εστειλαν fax στον πρωθυπουργό και ζητούν συνάντηση

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, προκειμένου να του θέσουν τα αιτήματα και τις θέσεις τους, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Απειλούν με αγωγές το υπουργείο Μεταφορών.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, εκτίμησε ότι η σημερινή τοποθέτηση του πρωθυπουργού για το θέμα των ταξί, είναι προς το μέρος τους και η Ομοσπονδία έστειλε FAX στο πρωθυπουργικό γραφείο, ζητώντας συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε ότι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται, προσθέτοντας «ο Θεός να βάλει το χέρι του για να μην γίνουν επεισόδια».

Προανήγγειλε, επίσης, ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει δικηγόρους, προκειμένου να ερευνήσουν όλα τα ενδεχόμενα και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, σε περίπτωση που περάσουν οι προτάσεις του υπουργού, Γιάννη Ραγκούση. Κάτι ανάλογο, είπε, έγινε στην Ιρλανδία και οι ιδιοκτήτες ταξί δικαιώθηκαν.

Στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη, έχουν συγκεντρωθεί πρόεδροι των Σωματείων από όλη σχεδόν τη χώρα, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου και πιθανόν συνέχιση των αφνιδιαστικών ενεργειών τουλάχιστον για σήμερα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Μεταφορών επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί θα εφαρμοστεί και ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις προτάσεις του και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να σταματήσουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν πρόκειται να υποκύψει σε συντεχνίες».
newsit.gr

ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ



ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ – ΟΤΣΑΛΑΝ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη*

Στην Καλόλυμνο αυτό είναι το Ελληνικό όνομα του Ίμραλι δεν είναι μόνο φυλακισμένος εδώ και δώδεκα χρόνια ο νόμιμος εκπρόσωπος ενός αυτόχθονος ιστορικού λαού ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν. Είναι φυλακισμένη η Δημοκρατία και η Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια. Όπως ήταν φυλακισμένες στο νησί Ρόμπεν της Ρατσιστικής Νότιας Αφρικής με τον Νέλσον Μαντέλα.

Είναι ο Οτσαλάν και το Κουρδικό κίνημα που τροφοδότησε διαδικασίες εκδημοκρατισμού και εξανθρωπισμού στην Μικρά Ασία.

Η απάντηση σ’ αυτό το αίτημα ήταν μια νέα γενοκτονία αυτής των Κούρδων.

Στο «Σχέδιο Μάρσαλ» και ο Πλατινί; Έλεος πια!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Το ερώτημα είναι παλιό και τετριμμένο. Και, κυρίως, δεν παίρνει ποτέ απάντηση:

Πώς γίνεται οι Έλληνες να διαπρέπουν και να αναγνωρίζονται παντού εκτός από την πατρίδα τους;

Χθες, δύο ειδήσεις της τρέχουσας επικαιρότητας επανέφεραν το ερώτημα στα χείλη όλων.

Όλων; Δεν είναι και τόσο βέβαιο. Διότι όλοι πληροφορήθηκαν πως ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον παλαιό αστέρα του ποδοσφαίρου και σημερινό πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, αλλά ελάχιστοι έμαθαν πως δύο Ελληνόπουλα διέπρεψαν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Μαθηματικών και Φυσικής.

Ερωτηματικά για τις επιλογές διευθυντών

Image


Γιάννης Πανούσης : Ερωτηματικά για την επιλογή
Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στο Νομό Κορινθίας



Μέχρι τώρα μιλούσαμε για προχειρότητα, έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού
στις αποφάσεις της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ.

Σήμερα, όμως μιλάμε και για έλλειψη αξιοκρατίας, άρα και Δημοκρατίας, στην
προσπάθεια να στήσει τον κομματικό μηχανισμό και να αλώσει τη Β/θμια Εκπ/ση.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι στο συμβούλιο επιλογής Δ/ντών Β/θμιας Εκπ/σης
Ν. Κορινθίας
, εκτός των δύο αιρετών, τα υπόλοιπα μέλη διορίστηκαν χωρίς
ουσιαστικά κριτήρια
;

Πως γίνεται όλα να είναι προσκείμενα στο ΠΑΣΟΚ;

Στην επιλογή των Δ/ντών γιατί δεν προήδρευσε ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης;

Η μοριοδότηση των υποψηφίων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να γεννώνται πολλά
ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της, με αποτέλεσμα να υποβληθούν πάνω
από 25 περίπου ενστάσεις.

Εκεί, όμως που έπεσαν τελείως οι μάσκες, ήταν στην συνέντευξη, όπου το
άριστα
(15), πήραν στην πλειοψηφία τους, όσοι ήσαν στελέχη ή προσκείμενοι
στο ΠΑΣΟΚ
, ενώ οι «αντίπαλοι» δεν είχαν καμία τύχη, με αποτέλεσμα η συντριπτική
πλειοψηφία των νέων Διευθυντών, που θα τοποθετηθούν, να είναι κομματικά
όργανα του ΠΑΣΟΚ
.

Αυτή είναι η Δημοκρατία και η Αξιοκρατία που πρεσβεύουν.

Κατά τα άλλα ζητούν συναίνεση, όταν στήνουν τον πιο σκληρό κομματικό
μηχανισμό
μέσα στην εκπαίδευση.

Αυτό λέγεται θράσος και κοροϊδία!


Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής Δράσης
Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας


ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ




Από το microsite της ΝΟΔΕ Κορινθίας, εδώ.
onned-korinthias.gr

Ταξί, ταξί, ταξί ! ( Μπές με το πόδι το δεξί , αν το γλιτώσεις και δεν στο σπάσουν κάποιοι απεργοί…)



Καλά κρασιά τώρα, ποιόν απ΄ όλους να γράψεις;

Παρακολουθώντας για μέρες τώρα την απεργία, των συμπαθών κατά τα άλλα ταξιτζήδων, πού ομολογουμένως μόνο με 3,30 ευρώ και ανά πάσα ώρα σε πάνε γρήγορα και με ασφάλεια στην δουλειά σου, και διαβάζοντας, ακούγοντας, βλέποντας διάφορα περιστατικά της εξέγερσής τους ομολογουμένως δέν μπορούσα να βγάλω και ένα τελικό συμπέρασμα…

Γ. Μιχελάκης ...στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα των ταξί δείχνει μια κυβέρνηση ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Και έναν πρωθυπουργό που, αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο κ. Παπανδρέου βιάζεται για τα μελλοντικά δημοψηφίσματα που δεν απασχολούν σήμερα κανένα πολίτη και αδιαφορεί για τα πιο καυτά ζητήματα που αφορούν άμεσα  όλους τους Έλληνες.

Το γεγονός ότι, στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, δεν ελήφθη καμία απόφαση για το θέμα των ταξί δείχνει μια κυβέρνηση ανήμπορη να ανταποκριθεί στις περιστάσεις. Και έναν πρωθυπουργό που, αιχμάλωτος στις προσωπικές βεντέτες των υπουργών του, παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.

Είναι, όμως, ο ίδιος που ενέκρινε, στην αρχή, τη ρύθμιση Ρέππα.

Είναι ο ίδιος που ενέκρινε, στη συνέχεια, την ακύρωσή της από τον κ. Ραγκούση.

Είναι ο ίδιος που άδειασε, χθες, με δήλωση του Εκπροσώπου του, τον κ. Ραγκούση.

Και είναι ο ίδιος που παριστάνει, σήμερα, τον ανεύθυνο παρατηρητή. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί η ασυνέπεια και η αλλοπρόσαλλη στάση της κυβέρνησής του στην Οικονομία, την κοινωνία και τον τουρισμό μας.

Αντί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να ψάχνει για ερωτήματα που θα θέσει στο λαό, ας απαντήσει ο ίδιος στα ερωτήματα που του θέτει ο λαός.

Και, αντί να αναζητά επικοινωνιακά τεχνάσματα, ας πάρει θέση απέναντι στα καυτά προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων».

«Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει τα παραληρήματα του κ. Παπανδρέου.

Αφού οδήγησε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης, ψεύδεται και βρίζει για να διασωθεί ο ίδιος από την κατάρρευση».

Η απελευθέρωση στο χώρο των ΤΑΞΙ οφείλει ναγίνει με κανόνες μέσα στα ευρωπαϊκά πρότυπα


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης έκανε σήμερα τη ακόλουθη δήλωση:


“Η απελευθέρωση στο χώρο των ΤΑΞΙ πρέπει να προχωρήσει. Οφείλει να γίνει όμως με κανόνες και προϋποθέσεις μέσα στα ευρωπαϊκά πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά δεδομένα.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην αναλώνεται στις εσωκομματικές της αντιπαραθέσεις και να ξεκινήσει ουσιαστικό διάλογο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Τους δε, ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις οι οποίες δεν βλάπτουν μόνο τον τουρισμό, αλλά ταλαιπωρούν κυρίως του Έλληνες πολίτες”.



Επίσης ο Δημήτρης Ζαφειριάδης έκανε σήμερα και την ακόλουθη δήλωση:

«Κυβερνητικές παλινωδίες και υποσχέσεις που δεν τηρούνται. Εσωκομματικές έριδες και ανακολουθίες του ΠΑΣΟΚ. Λαϊκίστικη εκμετάλλευση  από την αξιωματική αντιπολίτευση. Το μείγμα αυτό δε δίνει λύσεις ούτε προωθεί τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αντιθέτως  δημιουργεί σύγχυση και αδιέξοδα.

Δε μπορεί να αποτελεί όμως, άλλοθι για κανέναν ώστε  να προβαίνει σε απαράδεκτες πράξεις που υπονομεύουν την εικόνα της χώρας, την εμπορική και τουριστική οικονομία και ταλαιπωρούν πολλαπλώς τους Έλληνες πολίτες, όπως κάνουν οι ιδιοκτήτες των ΤΑΞΙ ».

Δέκα ερωτήματα στην κυβέρνηση για τις απ’ ευθείας αναθέσεις δικαιωμάτων στην ιδιωτικοποιημένη κατά 66% εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ευρωβουλευτής της Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γραμματέας Προγράμματος και Υπεύθυνος Τομέα Οικονομικών  της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με το θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων μονοπωλιακών δικαιωμάτων στην εταιρεία ΟΠΑΠ ΑΕ:

Παραίτηση Ραγκούση ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος!

Την παραίτηση του Γ. Ραγκούση ζήτησε ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Γρηγοράκος, σε δηλώσεις που έκανε στον Βήμα 99,5 για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί. Συγκεκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος, ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι» και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση. «Μπορεί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες κάποιοι για το κατάντημα αυτό στην χώρα και για τη δυσφήμηση. Γιατί να μην παραιτηθεί; Υπάρχουν και τέτοιες λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.
Απαντώντας ο κ. Ραγκούσης, ανέφερε ότι το πραγματικό ερώτημα είναι εάν θα εφαρμοστεί ο νόμος ή αν θα υποκύψει η κυβέρνηση στο μικροπολιτικό κόστος και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών. «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου. Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;» τόνισε.

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα



Τακτοποίηση των αυθαιρέτων για 40 χρόνια, στο πρότυπο της τακτοποίησης των ημιυπαίθριων, προβλέπει η ρύθμιση του υπ. Περιβάλλοντος για το θέμα. Η ρύθμιση, παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο από τον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου και δόθηκε στη δημοσιότητα για δημόσια διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου. Η ρύθμιση περιλαμβάνει την καταβολή προστίμου, το ύψος του οποίου θα προκύπτει βάσει της αντικειμενικής αξίας -πολλαπλασιαζόμενη επί έναν συντελεστή προστίμου, που θα κυμαίνεται από 0,10 έως 0,15- και το είδος της παράβασης. Τα χρήματα αυτά θα πηγαίνουν στο Πράσινο Ταμείο για τη δημιουργία χώρων ελεύθερων και πρασίνου. Το υπουργείο εκτιμά ότι με τη ρύθμιση, μπορούν συνολικά να εισπραχθούν περισσότερο από ένα δισ. ευρώ έως το τέλος του 2011, αν και ο στόχος είναι τα 600 εκατομμύρια ευρώ.
Από τη ρύθμιση θα εξαιρούνται όλα τα αυθαίρετα που βρίσκονται εντός δασικών και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και τα αυθαίρετα που εντοπίστηκαν κατά τη διαδικασία ανάρτησης των δασικών χαρτών σε Μαραθώνα, Παλαιά και Νέα Πεντέλη (ξεπερνούν τις 2.000). Ταυτόχρονα θα υπάρξει διαχωρισμός των αυθαιρέτων σε αυτά που χτίστηκαν πριν από το 2003 και σε αυτά που χτίστηκαν μετά.
(Πατήστε εδώ για να δείτε συγκεκριμένα τι προβλέπεται για τη διατήρηση αυθαίρετων κατασκευών, πως γίνεται ο υπολογισμός του προστίμου διατήρησης, την διαδικασία διατήρησης, την Ειδική Υπηρεσία Κατεδαφίσεων. Επίσης δείτε ενδεικτικά πρόστιμα για 30τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις για 100τμ κατοικίας, σε διάφορες περιπτώσεις για μεγάλα κτίρια (πλην κατοικίας) και για το κατ’ αποκοπή πρόστιμο για τις μικρότερες των 20τμ αυθαίρετες κατασκευές)
eklogika.gr

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των ταξί

Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Υπουργού κ. Ραγκούση για την ανεξέλεγκτη απελευθέρωση του επαγγέλματος των ΤΑΞΙ είναι καταστροφική. Δεν υπάρχει καμία ευρωπαϊκή Οδηγία που να καθορίζει τον τρόπο απελευθέρωσης, αντίθετα το κάθε κράτος θεσμοθετεί το δικό του τρόπο λειτουργίας των ΤΑΞΙ.
Η ανεξέλεγκτη απελευθέρωση Ραγκούση…
1. Δημιουργεί προβλήματα περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά
2.   Δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας καρτέλ. Δηλαδή, θα έχουν τη δυνατότητα ελάχιστες μεγάλες εταιρείες να ελέγχουν την αγορά, προσλαμβάνοντας οδηγούς με χαμηλές αμοιβές.
3.   Δημιουργεί νέα γενιά ανέργων υπερχρεωμένων
4.   Απαξιώνει οικονομικά κι εξαθλιώνει τους ήδη υπάρχοντες αυτοκινητιστές
Η πιο απλή απάντηση στην ανεξέλεγκτη χορήγηση νέων αδειών ΤΑΞΙ είναι ότι ο χρόνος αναμονής του επιβατικού κοινού, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, είναι από 3 έως 4 λεπτά.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα ΤΑΞΙ

Στηρίζουμε την απελευθέρωση του επαγγέλματος άσκησης επιβατικών μεταφορών (ΤΑΞΙ) με κανόνες και προϋποθέσεις:
1.    Πληθυσμιακά κριτήρια (επιβατικό κοινό)
Κριτήριο που ισχύει, άλλωστε, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
2.   Τοπικά κριτήρια για τα περιφερειακά ΤΑΞΙ
Εξέταση των τοπικών προϋποθέσεων που ισχύουν σε κάθε Νομό (τουριστικός, βιομηχανικός, αγροτικός νομός κ.λπ.)
3.   Αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών από τα ΤΑΞΙ με τη θεσμοθέτηση νέου κανονισμού λειτουργίας, ώστε να οριοθετηθεί το έργο τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
4.   Θεσμοθέτηση οικονομικών παραμέτρων για την αγοραπωλησία των αδειών ΤΑΞΙ (καθορισμός αντικειμενικών αξιών, φορολόγηση των μεταβιβάσεων κ.λπ.)

Για το περιεχόμενο του ΠΔ Ρέππα:

Δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση και δεν μετείχαμε σε καμία διαβούλευση.

Με βάση τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από την πλευρά της Ομοσπονδίας των οδηγών ταξί υπήρχαν σημεία με τα οποία συμφωνούσαμε, αλλά και σημεία με τα οποία διαφωνούσαμε, και χρειάζονταν σημαντικές βελτιώσεις όπως οι κανόνες που πρέπει να ισχύουν για τα ΤΑΞΙ της Περιφέρειας.