Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μετατίθεται για την Κυριακή 14 Αυγούστου η εκδήλωση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου προς τιμήν του Μίμη Πλέσσα

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: «Η προγραμματισμένη εκδήλωση για την 13η Αυγούστου ημέρα Σάββατο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου προς τιμήν του κ. Μίμη Πλέσσα μετατίθεται την Κυριακή 14 Αυγούστου και ώρα 9.30 μ.μ. για να παραστεί ο ίδιος ο κ. Πλέσσας.

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη στο Ξυλόκαστρο

«Τρίτη 2 Αυγούστου 9μ.μ. στο θέατρο Βασ. Γεωργιάδης στο Ξυλόκαστρο. Δεν είναι παραμύθι! Είναι μια κωμωδία του Αριστοφάνη δοσμένη όμως με παραμυθένιο τρόπο!
Με πολύχρωμα ονειρεμένα σκηνικά και κοστούμια - Με μουσική, τραγούδια και χορούς από την παράδοση – Με θαυμάσιους ηθοποιούς - Με συμμετοχή των θεατών μια που όλοι θα πάρουν μέρος στην παράσταση όταν η αίθουσα θα μετατραπεί σε ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ… Εκκλησιάζουσες … σαν παραμύθι!
Είναι μια γνωριμία των παιδιών με τον Αριστοφάνη μέσα από μια διασκευή που σέβεται απόλυτα τον ποιητή και τα παιδιά, όπως άλλωστε όλες οι παραστάσεις που έχουν την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη και των συνεργατών της…»

ΤΩΡΑ: Νέα φωτιά στον Ψαθοπυργο

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν απο λίγο σε πρανή της οδού, ανάμεσα στην Νέα και την Παλαιά Εθνική Οδό στον Ψαθόπυργο και για το έργο της κατάσβεσης επί τόπου έχουν φτάσει, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής από Αίγιο και Πάτρα με 10 άντρες. Η τοπική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει την κυκλοφορία, προκειμένου να γίνει με ταχύτητα και άμεσα η κατάσβεση της φωτιάς, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο άνεμος είναι δυνατός στην περιοχή.

"Χρυσές γοργόνες" στη Σανγκάη κατακτώντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.!

Έγραψε ιστορία η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών. Με συγκλονιστική εμφάνιση οι "γοργόνες" μας επικράτησαν με 9-8 της Κίνας μέσα στη Σανγκάη, κατακτώντας την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν σε όλο το ματς, έχοντας για πολύ ώρα και προβάδισμα τριών τερμάτων. Αγχωθήκαμε στο φινάλες, όταν το 6-9 έγινε 8-9, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Η Εθνική μας ομάδα άνοιξε το σκορ με την Ασημάκη και δεν κοίταξε ποτέ πίσω της, έχοντας το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του ματς. Οι Κινέζες με γκολ στην παίκτρια παραπάνω ισοφάρισαν σε 1-1, αλλά η Ρουμπέση ξανάδωσε προσωρινό προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, γράφοντας το 2-1. Η Κίνα άμεσα έκανε το 2-2, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και με λίγο τύχη, καθώς δεν βγήκαν στις Κινέζες τα περιφερειακά σουτ, η Εθνική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της στη δεύτερη περίοδο. Την ίδια ώρα Ρουμπέση και Μανωλιουδάκη βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, για να τελειώσει το οκτάλεπτο με 4-2 υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. Ουσιαστικά, εδώ κρίθηκε εν πολλοίς και το ματς, αφού οι Κινέζες αγχώθηκαν ακόμα περισσότερο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, μπορεί η άμυνα των Ελληνίδων να χαλάρωσε λίγο και να επέτρεψε στις Κινέζες να σημειώσουν τέσσερα τέρματα, ωστόσο βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και σταθερά είχαμε προβάδισμα τριών γκολ (4-7 και 5-8). Η τρίτη αποβολή της Γερόλυμου, η οποία την έθεσε εκτός τελικού τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αναπτέρωσε το ηθικό της Κίνας, η οποία όμως απλά μείωσε σε 6-8.

Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο οκτάλεπτο, με την Λιόση να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (6-9). Ωστόσο, από εκεί και πέρα η συνέχεια άνηκε στην Κίνα η οποία έσφιξε την άμυνα και μείωσε στο γκολ. Μάλιστα, δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η αναμέτρηση, οι οικοδέσποινες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με παίκτρια παραπάνω, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβγαλαν την άμυνα, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ): Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.


sportnet.gr

Ο "εγκέφαλος" της εταιρείας των δολοφόνων επέστρεψε στην ενεργό δράση - Είχε απαγάγει πλούσια Αθηναία για πέντε μήνες Την είχαν κλειδωμένη σε ένα πατάρι σε μονοκατοικία στη Συκιά.

- Η 57χρονη Αθηναία είχε κληρονομήσει πολλά χρήματα από τον άνδρα της που απεβίωσε
- Διατηρούσε από τις πλέον γνωστές αντικερί στην Αθήνα, στην περιοχή των Αμπελοκήπων
- Την είχαν κλειδωμένη σε ένα πατάρι σε μονοκατοικία κοντά στο Ξυλόκαστρο
- Μία καθαρίστρια ήταν το κλειδί για την απελευθέρωση της 57χρονης γυναίκας

Ο καταδικασθείς τη δεκαετία του ΄80, ως αρχηγός της «εταιρείας δολοφόνων», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο για τις δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων με σκοπό την οικοιοποίηση των περιουσιών τους, Χρήστος Παπαδόπουλος (73 χρόνων σήμερα), δικηγόρος και πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, στο Μενίδι, με την κατηγορία ότι οργάνωσε την αρπαγή 57χρονης γυναίκας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γυναίκα εκρατείτο παράνομα πέντε μήνες σε διώροφο σπίτι στη Συκιά Κορινθίας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, ωστόσο, η υπόθεση έχει παραπεμθεί στη Δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί.
Για το ίδιο αδίκημα, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατηγορούνται 50χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Κρήτη και αποφυλακίστηκε το 2009, και ένα ακόμα άτομο.
Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται προχθές από το Τμήμα Ασφαλείας Ξυλοκάστρου, ύστερα από διαδοχικά γεγονότα. Οι λεπτομέρειες, που αποκαλύφθηκαν, θυμίζουν θρίλερ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισε η αστυνομία, η παράνομη κράτηση της γυναίκας διαπιστώθηκε εντελώς τυχαία, όταν η καθαρίστρια του κρυσφύγετου των κατηγορουμένων παραβίασε τις εντολές των εργοδοτών της και ανέβηκε στον α΄όροφο, όπου της είχαν απαγορεύσει να μπαίνει, και βρήκε την 57χρονη.
Η γυναίκα, η οποία όπως αναφέρουν πληροφορίες από την αστυνομία, είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, είπε στην καθαρίστρια ότι κινδυνεύει και της ζήτησε να ειδοποιήσει τον αδελφό της στη Δράμα, πράγμα το οποίο έγινε.
Ο αδελφός της 57χρονης πήγε αμέσως στο αστυνομικό της περιοχής του, όπου κατήγγειλε όσα πληροφορήθηκε. Ακολούθως, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλέιας Ξυλοκάστρου και ύστερα από παρακολουθήσεις και έρευνες, έγινε έφοδος παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι στη Συκιά, όπου βρέθηκε η 57χρονη, η οποία, με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου, έχει τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας γεμιστήρας πιστολιού με 12 φυσίγγια και εννέα ναρκωτικά δισκία.
Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου, σε βάρος του Παπαδόπουλου, ο οποίος συνελήφθη σήμερα στο σπίτι εξαδέλφης του, όπου διέμενε τις τελευταίες μέρες και θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να σταλεί στον ανακριτή.
Από τα στοιχεία της προανάκρισης προκύπτει ότι η 57χρονη είναι χήρα γνωστού αντικέρ και ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου στην Αθήνα και γνώρισε τον Παπαδόπουλο, μέσω γνωστών της, ως δικηγόρο ειδικό στα κληρονομικά για να της τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες. Η συνέχεια, όμως, αποδείχτηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για τη γυναίκα.
Το σπίτι, όπου την κρατούσαν, ανήκε στη σύζυγο του 50χρονου, η οποία έχει πεθάνει. Ο ίδιος εκτιμάται ότι είχε γνωριστεί με τον Παπαδόπουλο στις φυλακές.




newsit.gr/



Αναδρομική μείωση έως 50% σε επιδόματα σχεδόν όλων των υπαλλήλων δημοσίου - ΝΠΔΔ


Αναδρομική ισχύ από 1ης Ιουλίου, θα έχουν η μείωση του κινήτρου απόδοσης και άλλα ειδικά επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων ( ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, δικαστικών, ιερέων, Ενόπλων δυνάμεων και
Σωμάτων ασφαλείας, διπλωματών, γιατρών, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους υπουργούς Δ. Ρέππα και Ευ.Βενιζέλο και επικαλείται το in.gr . Mείωση που θα κυμανθεί από 10% έως 50% και αφορά στους εξής κλάδους:

Ποιοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται – Τι γίνεται με τους εργαζόμενους


Ανακοινώθηκε ο πρώτος μεγάλος κατάλογος φορέων του Δημοσίου, υπηρεσιών και οργανισμών που συγχωνεύονται, καταργούνται προβαίνουν σε λύση και εκκαθάριση και ρυθμίζονται τα θέματα προσωπικού των φορέων αυτών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις "Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης", ενώ σε άλλο κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα , αναφέρονται οι καταργούμενοι φορείς σύμφωνα με την εισήγηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη με την επισήμανση ότι το ΕΘΙΑΓΕ δεν καταργείται.
Δείτε αναλυτικά:

"Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση - Θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης",

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Α. Γενικά

Με βάση απόφαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημόσιου Τομέα (Υ169/2010, Β΄19), καταρτίσθηκε και ψηφίσθηκε ο νόμος 3895/2010 (Α΄ 206) με τον οποίο καταργήθηκαν και συγχωνεύθηκαν δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του δημόσιου τομέα.

Αντώνης Σαμαράς - Μας έκαναν, όλους τους Έλληνες, περήφανους Τις ευχαριστούμε από την καρδιά μας


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Μας έκαναν, όλους τους Έλληνες, περήφανους.

Στις δύσκολες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης δίδαξαν αυτοπεποίθηση, πίστη και αγώνα.

Κέρδισαν μια λαμπρή νίκη.

Σήκωσαν την Ελλάδα πιο ψηλά.

Συγχαίρω θερμά την κάθε μια ξεχωριστά.

Τις ευχαριστούμε από την καρδιά μας.

Είναι οι καλύτερες στον κόσμο!».


Γ. Μιχελάκης...αν υπάρχει Πρωθυπουργός, ας μαζέψει τον επικίνδυνο κ. Ραγκούση.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   


«Επιτέλους, αν υπάρχει Πρωθυπουργός, ας μαζέψει τον επικίνδυνο κ. Ραγκούση.

Και, βέβαια, ας παρέμβει, επιτέλους, για να δώσει λύση στο πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει ο ανεκδιήγητος υπουργός του».

Αντώνης Σαμαράς...Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο.Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η ασυνέπεια, η ανευθυνότητα και το διαρκές “ράβε – ξήλωνε” της κυβέρνησης σ’ ό,τι αφορά τα ταξί δεν μπορεί να συνεχίζονται άλλο. Ιδίως, μάλιστα, τη στιγμή αυτή που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός, ενώ έσπευσε να ακυρώσει τη ρύθμιση που προωθούσε ο προκάτοχός του, δεν έχει ακόμη καμία συγκεκριμένη θέση. Αντί να αναγνωρίσει το λάθος του και να δώσει  διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε, επιμένει σε στείρες πρακτικές.
Καλώ τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. 
Καλώ, ταυτόχρονα, τους οδηγούς ταξί να αντιπαρατάξουν υπευθυνότητα στην κυβερνητική ανευθυνότητα και να αναστείλουν άμεσα όλες τις κινητοποιήσεις τους».  


Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς είχε, σήμερα, συνάντηση με το προεδρείο του ΣΕΤΕ. Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, η  Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Αντώνης Σαμαράς...ο δρόμος για τη Νέα Μεταπολίτευση




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής του Κόμματος για την προετοιμασία της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Έρχεται μεγάλη μεταρρύθμιση: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και μελέτησα μετ’ εμβριθείας τον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως αυτός περιελήφθη στις περίφημες επιστολές που ο πρωθυπουργός «ταχυδρόμησε» προς τους υπουργούς του, δεν βρήκα πουθενά το γνωστό ιπποκράτειο αξίωμα «πρώτον, ου βλάψεις».

Με δεδομένο ότι η επιστολή προς το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περιλαμβάνει δύο μόνο υποδείξεις – και καμία εντολή να τελειώσει εδώ και τώρα η υπόθεση με τους ταξιτζήδες – σχεδόν δεν χρειάζεται να δώσει κανείς την παραμικρή σημασία σε όλες τις υπόλοιπες προς όλα τα υπόλοιπα υπουργεία.

Μέσα στο γενικό χάος και τον τρόμο μπροστά στην καταστροφή του τουρισμού, ο πρωθυπουργός έκρινε πως οι μόνες υποχρεώσεις του συγκεκριμένου υπουργείου είναι η «αντιμετώπιση των εμπλοκών στην προώθηση των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων» και η «εφαρμογή του σχεδίου για την εξυγίανση των συγκοινωνιακών φορέων».

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - Αθλητές και ειδικές δυνάμεις στον Πόντο

Λιάνα Μυστακίδου

29/07/2011Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλαξε η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας Νέων που διεξάγεται στην Τραπεζούντα και αποτελεί φυτώριο για τους μετέπειτα γίγαντες του αθλητισμού.

Στην Τραπεζούντα, οι νέοι της Κύπρου παρήλασαν όλοι μαζί ως μέλη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή, ο κ. Ερντογάν, που ήταν παρών στη τελετή καμάρωσε τα νιάτα της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Δημοκρατίας που… δεν την αναγνωρίζει!

Τέτοια διάψευση των ισχυρισμών του δεν περίμενε κανείς να γίνει τόσο σύντομα και μάλιστα εντός της τουρκικής επικράτειας.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους λεονταρισμούς του κ. Ερντογάν. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις αποκαλύφθηκαν τα ψέματά του, προκαλώντας θυμηδία στους συμπολίτες του.

Ευχόμαστε οι Κύπριοι να κερδίσουν μετάλλια για να ακούσει ο κ. Ερντογάν και τον εθνικό μας ύμνο.

Αστυνομικοί ειδικών επιχειρήσεων στον Πόντο
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναϊμ Σαχίν παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των τελειοφοίτων της μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, όπου συνομίλησε με δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση συναδέλφου για τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με την αποστολή μονάδας Αστυνομικών Ειδικών Επιχειρήσεων, εκτός από τους Νοτιοανατολικούς Νομούς και στον Πόντο είπε:

«Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Τώρα δεν μπορώ να κάνω καμία ανακοίνωση. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το θέμα. Θα ενημερωθείτε, όταν ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας».

Από τα συμφραζόμενα φαίνεται ότι η Άγκυρα ανησυχεί μήπως ο αγώνας του ΡΚΚ μεταφερθεί και στον Πόντο.
 elzoni.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ο δυναμικός αμπελοοινικός τομέας απειλείται από την Κυβερνητική αδιαφορία»

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του αμπελοοινικού τομέα κρούει η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, με αφορμή τα άλυτα προβλήματα που μαστίζουν τον κλάδο και τα οποία φέτος επιτείνονται από την επιδημία περονόσπορου. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε: «Οι πρόσφατες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις της ΚΕΟΣΟΕ καταδεικνύουν το κλίμα ανησυχίας και αγανάκτησης που επικρατεί στον αμπελοοινικό κλάδο σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα προβλήματα που αναδεικνύονται είναι τόσα πολλά και τόσο μεγάλα, ώστε θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον αυτού του ιδιαίτερα δυναμικού κλάδου, όχι μόνο της αγροτικής, αλλά συνολικά της εθνικής οικονομίας. Προβλήματα που διαπερνούν όλη την αλυσίδα της παραγωγής, από το χωράφι μέχρι την αγορά.
Η οικονομική κρίση έχει βεβαίως περιορίσει τόσο τη ρευστότητα όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο, όσο και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Η μέτρια εγχώρια ζήτηση ωστόσο απλά επιτείνει τα αδιέξοδα. Υπάρχουν προβλήματα με τα δάνεια των παραγωγών και των συνεταιρισμών, υπάρχουν νοσηρά φαινόμενα στην αγορά, παράνομες ελληνοποιήσεις, στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό. Η πηγή όλων των προβλημάτων είναι πολιτική και έχει να κάνει με την απροθυμία της Κυβέρνησης να θέσει σε εφαρμογή μία συνεκτική και αποτελεσματική στρατηγική για την ανάκαμψη του αμπελοοινικού τομέα.
Η φετινή επιδημία περονόσπορου είναι οπωσδήποτε ένα σοβαρότατος επιβαρυντικός παράγοντας. Σε όλη την Ελλάδα, από την Αττική μέχρι την Αχαΐα και από την Κορινθία μέχρι την Κρήτη, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, με αμπέλια κατεστραμμένα σε πολλές περιπτώσεις κατά 100%. Οι παραγωγοί της Κορινθίας βεβαίως γνωρίζουν πολύ καλά τις επιπτώσεις. Στους αμπελώνες του Νομού μας η φετινή παραγωγή αναμένεται δραστικά μειωμένη. Η απώλεια στα εισοδήματα των αμπελουργών μας δεν μπορεί να αναπληρωθεί, μπορεί όμως σε ένα βαθμό να αντισταθμιστεί μέσω αποζημιώσεων.
Και εδώ βρίσκεται η τεράστια ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία ακόμα δεν έχει αναλάβει ούτε μία πρωτοβουλία έστω ενημέρωσης των παραγωγών για τον τρόπο αποζημίωσής τους. Έχω τοποθετηθεί στο παρελθόν για τους πιθανούς τρόπους αποζημίωσής, υποστηρίζοντας ότι τα ΠΣΕΑ δεν είναι πρόσφορη λύση, καθώς πρόκειται για μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία, η οποία καλύπτει ζημιές το πολύ  μέχρι 50%. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος είναι η κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση η Κυβέρνηση είναι εκείνη που οφείλει να δώσει τη λύση. Υπενθυμίζω ότι στην πρόσφατη συζήτηση επερώτησης στη Βουλή για το θέμα το Υπουργείο δεν έδωσε καμία απάντηση. Ο τρύγος είναι πλέον κοντά και πολύ φοβούμαι ότι υπάρχει μεθόδευση, προκειμένου να μην αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Κυβέρνηση φρόντισε να εισπράξει προκαταβολικά από τους αμπελουργούς την ασφαλιστική εισφορά για τον ΕΛΓΑ, η οποία μάλιστα ιδιαίτερα για τα σταφύλια ορίστηκε, αυθαίρετα, σε ασύλληπτες τιμές.
Η Κυβέρνηση αναλώνεται σε νομοθετικές πρωτοβουλίες είτε άχρηστες, όπως το Μητρώο Εμπόρων, είτε επικίνδυνες, όπως ο νόμος για τον ΕΛΓΑ και το νομοσχέδιο για τους Συνεταιρισμούς. Αντί να διαλύει τον αγροτικό τομέα, ας κοιτάξει πώς θα λύσει τα προβλήματα: πώς θα ενισχύσει το εισόδημα των παραγωγών, πώς θα βελτιώσει την παραγωγή, πώς θα ενθαρρύνει τις εξαγωγές, πώς θα εξυγιάνει την αγορά, πώς θα αυξήσει τη ρευστότητα. Διαφορετικά, με την εξαχρείωση του αμπελοοινικού τομέα, η ελληνική οικονομία θα απωλέσει μία αναντικατάστατη πηγή πλούτου


Εκδικάστηκε η έφεση της Κορίνθου

Χθες,  Πέμπτη  εκδικάστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, η έφεση που είχε καταθέσει η ΠΑΕ Κόρινθος.
Οι άνθρωποι του συλλόγου προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, εξαιτίας της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών σε βάρος της που της επέβαλλε ανάκληση δελτίων και πρόστιμο 50.000 ευρώ για την εμπλοκή της στην υπόθεση με τις πλαστές ενημερότητες.
Πλέον, άπαντες στην «μπάρτσα» περιμένουν να ανακοινωθεί η απόφαση από την Πειθαρχική Επιτροπή της Football League, η οποία θα είναι καθοριστική και θα κρίνει αν η Κόρινθος υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική.
Όσον αφορά το μεταγραφικό κομμάτι, οι ιθύνοντες της ομάδας, έχουν έρθει σε συμφωνία τέσσερις ποδοσφαιριστές από την ευρύτερη περιοχή, ενώ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση με ακόμη τέσσερις.

«Τιμή τους η Κόρινθος»

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε, με αφορμή την απροθυμία κάποιων ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν στην Κόρινθο, ο πρόεδρος Σωτήρης Μαυρονάσιος:
«Η Κόρινθος είναι μεγάλη ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται και είναι τιμή για αυτούς που φόρεσαν και θα φορέσουν τη φανέλα της.
Αυτοί που θα φορέσουν φέτος τη φανέλα της Κορίνθου πρέπει να έχουν αποφασίσει να παίξουν για την πόλη, για τη φανέλα που φορούν για τον κόσμο και τελευταίο για τον εαυτό τους. Κι αυτό το λέω εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων τους και κατά δεύτερο για το κριτήριο που βάζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η Κόρινθος. Γι αυτό εμείς θα πάρουμε τους παίκτες που πραγματικά θα θέλουν να έρθουν στην Κόρινθο».

onsports.gr

Η ώρα της στέψης γιά τις Ελληνίδες

Η Ελλάδα είναι έτοιμη για το χρυσό μετάλλιο, αφού σήμερα στις 4 μ.μ. θα αντιμετωπίσει την Κίνα στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, το άκουσμα του εθνικού ύμνου, την ώρα που στο στήθος τους θα κρέμεται στο χρυσό μετάλλιο είναι το όνειρο των πολιστριών της Εθνικής Ελλάδας, που σήμερα ενδέχεται να γίνει και πραγματικότητα.
Η ελληνική ομάδα πόλο των γυναικών θα αντιμετωπίσει στις 4 μ.μ. τη διοργανώτρια Κίνα στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Σαγκάη με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ένα Παγκόσμιο. Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ 1, ενώ το Onsports θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τη «μάχη» της ελληνικής ομάδας και πλούσιο ρεπορτάζ μετά τον τελικό.
Το σημαντικό για τις αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση είναι πως εκτός απροόπτου, θα βρίσκονται όλες στη διάθεσή του. Έτσι, οι Έλενα Κούβδου, Χριστίνα Τσουκαλά, Άντι Μελιδώνη, Ηλέκτρα Ψούνη, Κική Λιόση, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη Σταυρούλα Αντωνάκου, Γιούλη Λαρά και Ελένη Γούλα θα είναι έτοιμες για να στεφθούν πρωταθλήτριες κόσμου
Το πρόγραμμα της αυλαίας του τουρνουά των γυναικών (σε ώρες Ελλάδας):
04.30 για θέσεις 7-8 Καναδάς-Ολλανδία
05.55 για θέσεις 5-6 ΗΠΑ-Αυστραλία
11.00 «Μικρός» τελικός: Ρωσία-Ιταλία
16.00 Τελικός: Κίνα-Ελλάδα

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Μπλεξίματα... Κίνδυνος υποβιβασμού - Σε απολογία ο Κούγιας για τις καταγγελίες Σταθάκη


Κίνδυνος υποβιβασμού για την Παναχαϊκή, αφού η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ και Football League 2 ΟΠΑΠ κάλεσε σε απολογία, τον πρόεδρο της Αλέξη Κούγια, τον πρώην γενικό διευθυντή, Πέτρο Σταθάκη και τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Ολυμπιακός Χερσονήσου, Μανώλη Κουβαρά σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Σταθάκης περί δωροδοκίας.


Το άρθρο 21Α που επικαλείται η κλήση, προβλέπει υποβιβασμό και χρησιμοποιήθηκε στις περιπτώσεις του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Επίσης ανοίγει ξανά η υπόθεση της πλαστογραφίας για την Παναχαϊκή, που παραπέμπεται με το άρθρο 26 σύμφωνα με το οποίο έχουν ήδη υποβιβαστεί οχτώ ομάδες. Για την πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων κλήθηκαν ο Αλέξης Κούγιας και ο Διευθύνων σύμβουλος κ. Χριστακόπουλος. Πηγή: www.sport-fm.gr


Αναλυτικά οι κλήσεις:

200 χρόνια από την θεμελίωση του ιστορικού Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Ζαχόλης



Η σημαντικότερη   Εκκλησία στη Δυτική Κορινθία, τόσο για την ιστορία της, όσο και για τον αρχιτεκτονικό της ρυθμό, είναι αδιαμφισβήτητα ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Ζάχολη (Ευρωστίνη ) . Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την θεμελίωσή του καθώς ο Ναός χτίστηκε το 1811 εντός 39 ημερών, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των κατοίκων του χωριού, αφού η προθεσμία για την ανέγερσή του είχε οριστεί από τον Τούρκο διοικητή ( Κιαμήλ Μπέη) το μέγιστο 40 ημέρες. Ο ναός αυτός έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο μνημείο, και συνδέεται στενά με τους αγώνες του έθνους κατά την επανάσταση του 1821. Είναι προεπαναστικό κτίσμα, το οποίο κτίσθηκε πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, που αναφέρεται στα Βενετικά αρχεία από το 1696. Έχει πραγματοποιηθεί στο ναό αυτό δύο φορές πολεμικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Είναι ένα από τα σπάνια μνημεία της Χριστιανοσύνης από άποψης ρυθμού και αρχιτεκτονικής με τους δέκα επτά τρούλους.Το σχέδιο στο οποίο οικοδομήθηκε ο ναός ήταν βασιλική βυζαντινού ρυθμού με 17 τρούλους, έξι σε κάθε πλευρά του ναού να συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους, τέσσερις μεγαλύτεροι σε κάθε γωνία συμβολίζοντες τους 4 Ευαγγελιστές κι ένας κεντρικός μεγαλύτερος όλων συμβολίζων τον Παντοκράτορα. Η σκεπή στηρίχτηκε σε 36 κολώνες με κιονόκρανα βυζαντινού ρυθμού, ενώ το τέμπλο κατασκευάστηκε από την ξυλεία ενός και μόνο θρυλικού κυπαρισσιού και πάνω του σκαλίστηκαν εικόνες από την Παλαιά Διαθήκη, αλλά και η σκηνή της κοπής του κυπαρισσιού. Τέλος, ο ναός που πρόσφατα κρίθηκε διατηρητέος, είναι τριυπόστατος έχει δηλαδή τρεις Άγιες Τράπεζες, την αριστερή αφιερωμένης στους Αγίους Κωσταντίνο και Ελένη, τη μεσαία αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο και τη δεξιά αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο.
Το 1991 κατέρρευσε ο κεντρικός τρούλος και ένα μέρος της στέγης του ναού και αναστηλώθηκε το 1993. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται ο τάφος και η προτομή του Ζαχολίτη οπλαρχηγού της επανάστασης του '21 Παναγιωτάκη Γεραρή.
Για τα 200 χρόνια από την θεμελίωσή του την 20η Αυγούστου, ημέρα Σάββατο καί ώρα 07.30’: θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις ιστορικό Ι. Ναό Αγ. Γεωργίου Ζαχόλης, χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. κ Διονυσίου .

Διέρρηξαν τα γραφεία της ΝΔ στο Αίγιο


Τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Αίγιο (πλατεία Φανερωμένης) ήταν ο στόχος διαρρηκτών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Παρασκευής "άνοιξαν" το χώρο, προκαλώντας, όπως έγινε γνωστό, μόνο υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα, εκτός από την πόρτα, έσπασαν και ένα φωτιστικό και προκάλεσαν μικρή αναστάτωση στο χώρο, καθώς όπως φαίνεται δεν βρήκαν κάτι αξιόλογο για να κλέψουν.
Βεβαίως, υπάρχει και η πιθανότητα απλώς να ήθελαν να προκαλέσουν φθορά στο χώρο και τίποτα παραπάνω. Το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου έχει αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, παίρνοντας αποτυπώματα και καταθέσεις από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης.

thebest.gr

Ο Παπανδρέου απέλυσε τον Πάγκαλο

Μια δουλειά είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, του την στέρησε κι αυτή ο πρωθυπουργός. Στην… ανεργία, επισήμως, από χθες, ο Πάγκαλος μιας και το αντικείμενο που ασχολιότανε – συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών – του το πήρε ο «φαταούλας» Βενιζέλος, με απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Από δω και στο εξής με τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις των δημόσιων οργανισμών θα ασχολείται μόνο ο υπουργός Οικονομικών! Τα στοιχήματα πάντως δίνουν και παίρνουν εντός και εκτός της κυβέρνησης για το τι θα κάνει ο Πάγκαλος:
θα δεχτεί να παίζει το ρόλο της πολιτικής «γλάστρας», θα ανέβει στα…κεραμίδια του Μαξίμου και θα κράζει την κυβέρνηση ή θα πάει στη Τζιά να ασχοληθεί με το αμπέλι του;
Όσοι γνωρίζουν τον Θόδωρο Πάγκαλο υποστηρίζουν πως ο Παπανδρεόυ από χθες πρόσθεσε έναν ακόμη πονοκέφαλο, υπονοώντας ότι ο αντιπρόεδρος χωρίς αρμοδιότητες, θα απασφαλίσει οσονούπω…

kentrinews.gr

Ιωάννης Βρούτσης..Για μια κόμη φορά, η κυβέρνηση ...επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μπαταχτζής και οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω”.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη  στην ακόλουθη δήλωση:

                                                                                                           

«Η χθεσινή πρωτοφανής απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών να ανασταλούν όλες οι πληρωμές μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, μπήκε ήδη σε εφαρμογή. Σήμερα το πρωί,  “κλειδώθηκαν” όλα τα μηχανήματα σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας, ώστε να μην μπορεί να γίνει άμεσα καμία πληρωμή μισθού και καμία επιστροφή φόρου.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή αποκάλυψη και έκκληση της Νέας Δημοκρατίας προς την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, όχι μόνο δεν υπήρξε απάντηση, αλλά καταβλήθηκε προσπάθεια -με σχετικές διαρροές- βασισμένες σε ασύστολα ψεύδη, να υπάρξει διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Αποτελεί, άλλωστε, ασύστολο ψεύδος και θρασύτατη απόπειρα υποβάθμισης του δημοσίου διαλόγου ο ισχυρισμός του κ. Σαχινίδη ότι έγινε από τη Νέα Δημοκρατία λόγος για “στάση πληρωμών”.

Η συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, εκτός των επιπτώσεων που έχει σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για τους οποίους αναβάλλεται η μισθοδοσία, αλλά και στους πολίτες για τους οποίους αναβάλλεται η επιστροφή φόρου που δικαιούνται, συνιστά κραυγαλέα λογιστική αλχημεία, αφού επηρεάζει άμεσα την παρουσίαση των δημοσιονομικών στοιχείων για το πρώτο 7μηνο του 2011.

Για μια κόμη φορά, η κυβέρνηση η οποία απαιτεί από τους πολίτες άμεση ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, απειλώντας με φυλάκιση όσους οφείλουν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ, επιμένει να συμπεριφέρεται σαν μπαταχτζής και οπαδός του κινήματος “δεν πληρώνω”. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ.

Για όλους αυτούς τους λόγους καταθέτω, σήμερα, στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών με την οποία ζητώ να απαντήσει:



1.    Για ποιο λόγο το υπουργείο προέβη σε αυτή την πρωτοφανή  ενέργεια;

2.    Επειδή η εντολή που δόθηκε να αναβάλλει την καταβολή μισθών και την επιστροφή φόρων, μετά την 1η Αυγούστου και όχι την 1η Αυγούστου, πότε ακριβώς θα γίνουν οι πληρωμές;

3.    Επειδή στο τέλος κάθε μήνα συσσωρεύεται ένα μεγάλο μέρος υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου, που αφορούν στη μισθοδοσία, αλλά και τις επιστροφές φόρων προς επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και επειδή η συγκεκριμένη απόφαση επηρεάζει τα οικονομικά αποτελέσματα όσον αφορά στα έσοδα, αλλά και τις δαπάνες του 7μηνου, ποιο είναι το ύψος των πληρωμών που μεταφέρθηκαν από τον Ιούλιο στον Αύγουστο;

4.    Επειδή πρόκειται για πρωτοφανή λογιστική αλχημεία, η κυβέρνηση σκοπεύει να επαναλάβει και στο μέλλον την ίδια διαδικασία;».  

Ηχηρή απουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη από την Ημερίδα Ελλήνων Πρέσβεων


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, σχετικά με τη μη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στην ημερίδα των Ελλήνων Πρέσβεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



3,6 ρίχτερ την νύχτα κούνησαν πάλι την Πάτρα

Συνεχίστηκε και στη διάρκεια της νύχτας η σεισμική ακολουθία, που εκδηλώνεται τα τελευταία 24ωρα στις  περιοχές της Αχαίας και της Ναυπακτίας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.

Προπαγάνδα εις βάρος του Σαμαρά… Δείτε την αλήθεια

ΠΗΓΗ: REPORT 24
 
Η προπαγάνδα δεν σταματάει από κανάλια και εκπομπές. Τους λόγους δεν ξέρουμε αλλά τους φανταζόμαστε. Χθες πάλι παρακολουθήσαμε σε Περιφερειακό σταθμό να προβάλλεται μονταρισμένο βίντεο που να ταυτίζει τα λεγόμενα Παπανδρέου όταν ήταν στην Αντιπολίτευση από το βήμα της ΔΕΘ με την τοποθέτηση του Σαμαρά στην ΔΕΘ το 2010. Κάποιοι θέλουν να ψαρέψουν και πάλι σε θολά νερά. Η υπεροχή Σαμαρά κάποιους ενοχλεί. Δεν πειράζει ο κόσμος πλέον ξέρει και κρίνει και όταν έρθει η στιγμή θα κρίνει αυτό που θα του φέρει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη. Προς απάντηση κάποιον δείτε τα λεγόμενα του προέδρου Αντώνη Σαμαρά στην ΔΕΘ το 2010 και θυμηθείτε τι έλεγε.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Φιμώνουν το fimotro με φόντο εκλογές


ΠΗΓΗ: report24.gr

Το σκηνικό στήνεται άψογα. Το σύστημα της καμπάνας είναι παλιό και γνωστό. Χτυπάς ένα σημείο και ο χτύπος αντιλαλεί παντού. Χτυπάς έναν δυνατό εχθρό και ακούγεται στον ευρύτερο χώρο χαλαρώνοντας οι υπόλοιποι. Χτυπάνε ένα από τα πιο δυνατά blog της χώρας όπως είναι το fimotro για να χαλαρώσουν οι άλλοι και να στηθεί μια «αναίμακτη» προεκλογική περίοδος το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει αποδεδειγμένα χάσει την μάχη του διαδικτύου και για να ανακάμψει στο επίπεδο που θέλει, πράττει με άλλες μεθόδους. Προσπαθεί να πετάξει για ακόμα μια φορά την μπάλα στην κερκίδα ανακατεύοντας την τράπουλα. Δεν ξέρουμε που θα φτάσει όλη αυτή η ιστορία και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες της υπόθεσης τόσο σε νομική όσο και σε ηθική μορφή. Είναι όμως πασιφανές πως ο στόχος ενός μεγάλου και πανίσχυρου πολιτικού και μιντιακού συστήματος δεν είναι να χτυπήσουν όπως φαίνεται ένα και μόνο blog, έναν και μόνο δημοσιογράφο αλλά μέσο αυτού να στήσουν μια κατάσταση και να δημιουργήσουν ρωγμές σε ένα πανίσχυρο και συμπαγές χώρο που λέγεται blogosfera η οποία θα είναι απέναντι τους στις εκλογές που έρχονται. Δεν νομίζουμε όμως πως θα τα καταφέρουν.

Τρία παιδιά Ευρω-Βολιώτικα!

Μπορεί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός Βόλου το πρωί να υποβιβάστηκε, στην Ευρώπη όμως αποδεικνύει ότι εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στο Europa League, επικρατώντας 3-0 στο Λουξεμβούργο της Ντιφερντάνζ. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν ανεπηρέαστοι από τις εξελίξεις στην Ελλάδα και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, σημειώνοντας σκορ πρόκρισης. Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Γκράθια είχαν τις ευκαιρίες και στο δεύτερο μέρος την ουσία, με τους Σκέμπρι (66’), Ακόστα (71’) και Σολάκη (90’) να δίνουν στον Ολυμπιακό Βόλου μια, ακόμη, ιστορική νίκη.
Ντιφερντάνζ: Βέμπερ (63' Χουμ), Ροντρίγκες, Ζιμπενάλερ (71' Μέι), Μπούκβιτς, Γιένις, Λεόνι, Λέμπρεσν, Κετενμάιερ (75' Πέδρο Ριμπέιρο), Μπέτμερ, Καρόν, Φραντσονί.
Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Σέλεσι, Ντολεζάι, Τομάς, Ρόκας, Άλβαρες, Νταρμπιόν (73' Κάσιο), Μπρέσκα, Σκέμπρι, Μόνχε, Μαρτίν (84' Σολάκης).
Η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο Λουξεμβούργο με 3-0 επί της Ντιφερντάνζ έβγαλε τους οπαδούς του στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι πραγματοποιησαν μηχανοκίνητη πορεία.
Οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι, χωρίς να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα. Στα συνθήματά τους, οι Βολιώτες είχαν στο στόχαστρο τον Αλέξη Κούγια, τη Super League και την ΕΠΟ, αλλά και τη Λάρισα.
Στη συνέχεια,περίπου 500 οπαδοί  κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου,  όπου περίμεναν υπομονετικά πάνω από μία ώρα στο αεροδρόμιο για να υποδεχθούν τους παίκτες της αγαπημένης τους ομάδας.
Στις 04:05 τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/07) έφθασε η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου. Εκεί έτυχαν «θερμής» υποδοχής από Βολιώτες φιλάθλους, οι οποίοι φυσικά αποθέωσαν τους αθλητές.
Οι Βολιώτες δεν στάθηκαν αποκλειστικά στον αγωνιστικό θρίαμβο του Ολυμπιακού, αφού ασχολήθηκαν αρκετά με την πρωτόδικη απόφαση περί υποβιβασμού του συλλόγου στην Football League. Φυσικά απαίτησαν την ανατροπή αυτής μέσω συνθημάτων.
Αμέσως μετά συνόδευσαν το λεωφορείο της ομάδας, το οποίο κατευθύνθηκε προς τον Βόλο

Ερχονται σημαντικές αλλαγές στην ΕΡΤ και στα ΜΜΕ

Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο σχετικά με την ΕΡΤ αλλά και το σύνολο των ΜΜΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προβλέπονται μεταξύ άλλων: σημαντική συρρίκνωση των ραδιοφωνικών σταθμών, συγχωνεύσεις καναλιών με πρώτη αυτή της ΕΤ1 με τα ψηφιακά (Prisma, Plus, Sport) σε ένα κανάλι ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αυτονομία της ΕΤ3, πλήρης αυτονομία της ΝΕΤ και παράλληλη αποδέσμευσή της από τον αυστηρό ειδησεογραφικό χαρακτήρα της, ενοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της ΕΡΤ με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και μείωση προσωπικού.
Η τελευταία μάλιστα προβλέπεται να γίνει με την δραστική μείωση των συμβασιούχων και κυρίως με τη μη ανανέωση συμβάσεων οι οποίες λήγουν ως το τέλος του χρόνου καθώς και με τη συνταξιοδότηση όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Σε ό,τι αφορά το νέο νομικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ το σημαντικότερο σημείο του αναμένεται να είναι η δυνατότητα συγχώνευσης ιδιωτικών καναλιών, γεγονός που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τον τηλεοπτικό χάρτη.

tovima.gr

Έλεγχοι στην Αγροτική τράπεζα Ξυλοκάστρου . Κανένα ίχνος από τον 52χρονο τραπεζικό.

Κανένα νεότερο δεν υπάρχει γιά τον 52χρονο τραπεζικό υπάλληλο της Α.Τ.Ε. Ξυλοκάστρου Α. Ν. από τη Λυγιά, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί εδώ και περίπου 10 μέρες . Το μόνο που βρέθηκε είναι το αυτοκίνητό του, στο Παρκινγκ του προαστιακού σταθμού στο Κιάτο. Στη  Δυτική Κορινθία, κάποιοι αναρωτιούνται αν είναι τόσο «αθώα» η εξαφάνισή του ή… κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την ιστορία. Η είδηση όμως που από αργά χθες το απόγευμα προβληματίζει και αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της Korinthian News είναι ότι :  Αυτές τις μέρες επιθεωρητές έχουν φτάσει στην Αγροτική Τράπεζα Ξυλοκάστρου (στην οποία εργαζόταν ο 52χρονος ) και κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους! Περνάνε όλα από …κόσκινο για να μην πούμε ότι τα έχουν κάνει …φύλλο και φτερό! Για ποιο λόγο άραγε; Ψάχνουν τίποτα να βρουν; Το τι συμβαίνει ακόμα κανένας δεν το γνωρίζει!  Κυκλοφόρησε ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο 52χρονος να έχει προχωρήσει σε υπεξαίρεση χρημάτων. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, τουλάχιστον για την ώρα, αλλά όπως  αναφέρθηκε ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ!