Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ο Big Sofo!

Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα. Ο διεθνής σέντερ ενημέρωσε σήμερα (03/08) τον Ηλία Ζούρο ότι δεν θα συνεχίσει με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, δημιουργώντας στον ομοσπονδιακό τεχνικό έναν ακόμη μεγάλο πονοκέφαλο.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη εκτός Εθνικής είχαν τεθεί (εκτός του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος είχε ανακοινώσει την απόφασή του στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας), οι τραυματίες Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου, ενώ την κλήση είχε αρνηθεί και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Μετά τις 15 Αυγούστου οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τους υποψήφιους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ταυτόχρονα, στους 123.921 έφτασαν οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που κατέθεσαν μηχανογραφικό δελτίο για την εισαγωγή τους στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου παιδείας. (http://exams.minedu.gov.gr).
Παράλληλα, στην ίδια διεύθυνση εμφανίζονται και όσοι υποψήφιοι είχαν δημιουργήσει κωδικό ασφαλείας στο σχολείο τους και πρόχειρο μηχανογραφικό, το οποίο όμως δεν οριστικοποίησαν. Οι υποψήφιοι αυτοί ανέρχονται σε 1.162.

Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο στις Κρήνες

Ένας 19χρονος έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του, σε ισόπεδη διασταύρωση στις Κρήνες Κορινθίας, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα και προσέκρουσε σε παρακείμενο δένδρο.Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Βραχατίου.

ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΑ BLOGS ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Nομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια, καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για περισσότερα εγκλήματα απ' όσα επιτρέπει ο νόμος σήμερα, εξήγγειλε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της...
Βουλής, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης. Είπε ότι θα περιμένει τώρα τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Α. Ράντου. Είπε ακόμα ότι είναι δεδομένη η θέση του υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης. Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών. Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία. Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ  Xρήστο Γεραρή.

Αντεπίθεση – όχι λύση – Ραγκούση σε ιδιοκτήτες ταξί ενώ το χάος εντείνεται!


Δεν υποχωρεί, αντίθετα σκληραίνει την κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης. Κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι μετατράπηκε σε … «εκπρόσωπο τύπου των ιδιοκτητών ταξί», καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι δεν καταδικάζει σαφώς τις πράξεις βίας των ταξιτζίδων, στρέφει εναντίον των ιδιοκτητών, τους ξενοδόχους και τους οδηγούς ταξί, αρνείται να δώσει «εδώ και τώρα» τη θέση του υπουργείου. Και εκτός από όλα αυτά και ενώ η απεργία πρέπει να λήξει, κατηγορεί τους ιδιοκτήτες ότι ουσιαστικά ζητούν να παραμείνει το επάγγελμα κλειστό.
Την ίδια ώρα οι ιδιοκτήτες είχαν αποκλείσει εκ νέου τη Βουλή, όπου συνεδρίαζε η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και ο κ. Ραγκούσης δέχονταν «πυρά» όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ .
«Το λέω ξεκάθαρα σε όσους νομίζουν ότι θα υποκύψουμε σε πιέσεις και σε εκβιασμούς: δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Το άνοιγμα με κανόνες θα προχωρήσει. Μέσα από διάλογο, αλλά θα προχωρήσει», τόνισε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της βουλής, ο υπουργός Μεταφορών κ. Ραγκούσης. Κατήγγειλε δε με δριμύτητα τον πρόεδρο της ΝΔ και το γεγονός ότι , όπως υποστήριξε, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν προσέλθει σε συμφωνία μαζί του, εξωθήθηκαν για λόγους πολιτικούς να προχωρήσουν στην απεργία…
Η πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη κάλεσε το υπουργείο να επισπεύσει την παρουσίαση των θέσεών του, διότι η καθυστέρηση προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα στην οικονομία.

Να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, ζήτησε από τον υπουργό ο βουλευτής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος καταδικάζοντας τις δραματικές καθυστερήσεις που πλήττουν τον τουρισμό και την οικονομία.

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης βλέπει για το 2012 η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία



Την έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την ελληνική οικονομία παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Μιγκέλ Ανχελ Γκουρία. Σύμφωνα με την έκθεση, εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα κινηθεί με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2012 και πως η χώρα μας θα χρειαστεί περίπου δύο δεκαετίες ώστε να ρίξει το χρέος της στο 60% του ΑΕΠ, αφού προηγουμένως αυτό κορυφωθεί το 2013. Ο ΟΟΣΑ τονίζει πως η μείωση του ελλείμματος που κατάφερε η Ελλάδα σε ένα χρόνο δεν έχει ξαναγίνει σε άλλη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. Την ίδια ώρα, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή, ενώ κάνει λόγο για υπαναχώρηση στα μισθολογικά θέματα των εταιριών και στο άνοιγμα των επαγγελμάτων.

Εγκύκλιος: Διαδοχική ασφάλιση στο Δημόσιο – Αναδρομικά στο ΙΚΑ οι νέοι υπάλληλοι



Οδηγίες για τα θέματα της «διαδοχικής ασφάλισης», σύμφωνα με το νέο Ν.3863/2010 που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο (δείτε την αναλυτικά), τίθεται σε ισχύ η αναδρομική, υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων του Δημοσίου στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Επίσης, αυξάνουν τα όρια ηλικίας στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα.
Στα θετικά εγγράφονται ότι για πρώτη φορά προβλέπεται η αναγνώριση πλασματικών χρόνων και ότι παρέχεται δικαίωμα συνταξιοδότησης με ευνοϊκότερες προϋποθέσεις και στους δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους με τρία παιδιά και άνω.
Βασική ρύθμιση του νέου νόμου είναι η σταδιακή εξίσωση των ορίων ηλικίας για άνδρες και γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους. Μεγάλοι χαμένοι, είναι όσοι δεν είχαν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης κατά τη μεταβατική περίοδο εξίσωσης των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών, διότι δεν συμπληρώσαν την 25ετία.
Στους αναλυτικούς πίνακες της εγκυκλίου περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις για τη διαδοχική ασφάλιση (δημόσιο, ΤΣΜΕΔΕ, βουλευτές κ.α), αλλά και οδηγίες για την υποχρεωτική ένταξη όλων των νέων υπαλλήλων στο καθεστώς ασφάλισης του ΙΚΑ . Επίσης, διευκρινίζεται η διαδικασία αναγνώρισης του πλασματικού χρόνου ασφάλισης των δημοσίων υπαλλήλων. Σε όλες τις περιπτώσεις παρατίθενται ενδεικτικά παραδείγματα.
(Πατήστε εδώ για να δείτε τη διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τη διαδοχική ασφάλιση)

eklogika.gr

Γιάννης Μιχελάκης... Οι μάσκες έπεσαν.Η κυβέρνηση, με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του Τουρισμού.


Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Γερουλάνος για να απορρίψει την πρόταση του Προέδρου κ. Αντ. Σαμαρά για «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό», έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι μάσκες έπεσαν.

Η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι προσχηματικές οι αναφορές της στη συναίνεση και ανύπαρκτο το ενδιαφέρον της για τη μεγαλύτερη βιομηχανία του τόπου, τον Τουρισμό.
Από τη μια, επιχειρούν να εκβιάσουν όχι συναίνεση, αλλά συνενοχή στην αποδεδειγμένα λανθασμένη πολιτική τους και από την άλλη, αρνούνται -όπως αρνούνταν πάντα- τη συνεννόηση στα αυτονόητα και τα σωστά.
Η κυβέρνηση, με ύβρεις και ασύστολα ψεύδη, απορρίπτει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη του Τουρισμού.
Όπως έχει απορρίψει και τις προτάσεις μας για μέτρα ανάπτυξης, για αυξημένη κοινοτική συμμετοχή στο ΕΣΠΑ, για μειωμένους συντελεστές φορολόγησης, για την εργασιακή εφεδρεία, για τα αυθαίρετα. Προτάσεις που αρχικά λοιδορούσε, αργότερα αναμασούσε και τώρα επιχειρεί να εμφανίσει σαν δικές της.
Ο κ. Γερουλάνος προσποιείται ότι τα βλέπει όλα τέλεια στον Τουρισμό και αρνείται ακόμη και να συζητήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Προτάσεις τις οποίες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, με σημερινή ανακοίνωσή του, θεωρεί σωστές.
Επικαλείται, μάλιστα, και μια σειρά από δικά του “επιτεύγματα”. Του τα αναγνωρίζουμε. Γιατί, πράγματι, δικά του “επιτεύγματα” είναι:
-       Η αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης.
-       Η ανοργανωσιά και το χάος στις μαρίνες.
-       Τα αδιέξοδα στην πιστοποίηση των ιαματικών υδάτων.
-       Ο μηδενισμός του θεματικού τουρισμού.
-       Οι κλειστοί αρχαιολογικοί χώροι και οι κλειστές αίθουσες Μουσείων.
-       Η ματαίωση παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
-       Η έλλειψη προβολής και έγκαιρης ενημέρωσης για τα προγράμματα των Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.
-       Το κλείσιμο και η υπολειτουργία Γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό.
-       Το πάγωμα του χωροταξικού σχεδιασμού στον Τουρισμό.
-       Και τέλος η απελευθέρωση της κρουαζιέρας, το περίφημο καμποτάζ, όπως επισημαίνουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έμεινε μόνο στα λόγια.
Όσον αφορά στα πραγματικά επιτεύγματα στον Τουρισμό, που επικαλείται ο κ. Γερουλάνος, αυτά έγιναν  επί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.
Και είναι ανάμεσα στα άλλα:
-       Η απαλλαγή τελών στα περιφερειακά αεροδρόμια.
-       Οι επιδοτήσεις εργασίας 50.000 εργαζόμενων στο χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων.
-       Τα visa centers στη Ρωσία που επεκτάθηκαν μέχρι και τη Σιβηρία. 
-       Και η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη διαφήμιση με τους μεγάλους Tour Operators.
Ο κ. Γερουλάνος έχει αφήσει αναπάντητη, όμως, και τη βασική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι η μείωση του ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο στο 4,5%.
Εκτός και αν το έχει κάνει και… αυτό, αλλά δεν το έμαθε κανένας!».


Ποιος τελικά δεν θέλει τη συναίνεση;


Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, τη βαριά «βιομηχανία» της χώρας, αποδεικνύει στη πράξη για μια ακόμη φορά ότι οι δήθεν προσκλήσεις συναίνεσης εκ μέρους του πρωθυπουργού αποτελούν κενές περιεχομένου ρητορείες.

Μοναδικός σκοπός της, πλέον αναποτελεσματικής στα μεταπολιτευτικά χρονικά, κυβέρνησης ήταν και παραμένει η παραπλάνηση της κοινής γνώμης και η ωραιοποίηση με επικοινωνιακά τερτίπια της παταγώδους αποτυχίας της πολιτικής της.

Χωρίς συναίσθηση των τεραστίων ευθυνών της για την καταστροφική οικονομική πολιτική -που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, την αγορά στην ασφυξία, την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης- αναζητά να βρει ενόχους, για τα αποτελέσματα της αλλοπρόσαλλης τακτικής της, στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα ευρύ διάλογο με σκοπό ένα Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό, με τη συμμετοχή κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και φορέων του κλάδου:

·         Αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις στο θέμα της συναίνεσης.

  • Η επίκληση στη αναγκαιότητα της συναινετικής αρωγής της αντιπολίτευσης προβάλλεται με μελοδραματικούς τόνους, κάθε φορά που αναζητούν συνενόχους στις λανθασμένες επιλογές τους.
  • Και κάθε φορά, που διαφαίνεται εφικτή η δυνατότητα συναίνεσης σε συγκεκριμένα ζητήματα, προς όφελος της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου, τα κυβερνητικά στελέχη επιστρέφουν στη γνώριμη μηδενιστική πολεμική τους.

Έτσι, πέφτει και το  τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης που επιλέγει την οξύτητα, καθώς επιμένει να κατηγορεί τελείως ανυπόστατα ως υποκινητή των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση όμως:

o    Αποσιωπά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει καταδικάσει με απερίφραστο τρόπο, που δεν επιδέχεται διπλή ανάγνωση, τις ακραίες μορφές αντίδρασης των ιδιοκτητών ταξί.

  • Λησμονεί ότι «το λάδι στη φωτιά», εν μέσω του θέρους, προέρχεται από τις εμμονές του υπουργού μεταφορών κ. Ραγκούση.  Κι αυτό δεν το λέει η Νέα Δημοκρατία. Το λένε βουλευτές και στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ, που ζητούν ακόμη και την παραίτησή του.
  • Ποντάρει στον κοινωνικό αυτοματισμό για να καλύψει την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής της.

Άλλωστε, να θυμίσουμε στους σημερινούς κυβερνώντες, ότι ως αντιπολίτευση είχαν διαπρέψει, με συμμετοχή ακόμη και του ίδιου του νυν πρωθυπουργού αλλά και του κ. Ραγκούση, σε κάθε είδους κινητοποίηση, χωρίς ποτέ να αναλογιστούν κοινωνικό και οικονομικό κόστος.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεχθεί επιτέλους ότι οι πολίτες δεν αυταπατώνται πλέον ούτε με τις επικοινωνιακές πρακτικές, ούτε με τις επικίνδυνες τακτικές παραπλάνησης. Το τι επιδιώκει και τι αξίζει ο καθένας το δείχνουν τα αποτελέσματα του έργου του!


ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΔ.

Αντώνης Σαμαράς...Προτίμησαν να κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Μάταια προσπαθώ 20 μήνες τώρα, να πείσω την Κυβέρνηση να βάλει μπροστά τα έργα του ΕΣΠΑ.
Η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς, τους αδρανοποίησε. Για μήνες μάλιστα, ξέχασε να ορίσει ακόμη και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα.
Σε μια εποχή δύσκολη για την οικονομία,  ένα ποσό 18 δις ευρώ, παρέμεινε έτσι  προκλητικά ανενεργό.
Προτίμησαν να  κόβουν μισθούς και συντάξεις και άφησαν ανεκμετάλλευτη μια πραγματική ευκαιρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Έπρεπε να της το υποδείξουν οι ξένοι σήμερα για να αποφασίσει, επιτέλους, η κυβέρνηση να ξεκουνηθεί…
Εν τω μεταξύ, όμως, η  ζημιά που έχει προκληθεί, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, είναι μεγάλη.
Γι’ αυτή την προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα, ποιος φέρει την ευθύνη;
Ποιος θα απολογηθεί κύριε Παπανδρέου;
Κανείς;»

*Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο στις 09.00 π.μ. ,στα κεντρικά γραφεία του κόμματος (Συγγρού 340)  , με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης γυναικών,  ενώ στις 09.30 π.μ. θα συναντηθεί με Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αύξηση της κοινοτικής συνδρομής στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, είναι χωρίς αμφιβολία θετική, η προσέγγιση όμως του κ. Χρυσοχοϊδη αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας αφού είναι γνωστή η υφιστάμενη αδυναμία της κυβέρνησης να διαθέσει τα όποια κονδύλια από εθνικούς πόρους για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Δεν είναι, προφανώς, το ΕΣΠΑ που τα στερούσε, μέχρι σήμερα, από την αγορά αλλά η φιλοσοφία χρηματοδότησης του μεγάλου και σπάταλου κράτους.
Όσο η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή την φιλοσοφία, οι όποιες διευκολύνσεις και κονδύλια που παρέχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι καταδικασμένες να εξανεμισθούν σε παρεμβάσεις που τρέφουν την δημόσια διαφθορά και διαπλοκή, καθώς και μια στρατιά «επιτηδείων», «μεσαζόντων», «συμβούλων» και «εθνικών προμηθευτών»!


«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ»


         Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τη συνέντευξη του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έξοδος της Ελληνικής οικονομίας από την κρίση και το μέλλον της Ελληνικής νεολαίας, εξαρτάται από την ποιότητα και την ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων και των δομικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα. Όσο η κυβέρνηση καθυστερεί ή αλληλοαναιρείται και η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται την συμμετοχή της σε δύσκολές αποφάσεις, που έχουν κόστος, τορπιλίζοντας κάθε προσπάθεια αλλαγής, τόσο θα καθυστερούν τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας και αναγέννησης της πατρίδας».

Κακλαμάνης κατά Ραγκούση: "Ουδείς αναντικατάστατος!"

Χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής επέκρινε με σφοδρότητα τους χειρισμούς του στο θέμα των ταξί, τονίζοντας με νόημα πως «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος» ενώ προειδοποίησε πως… «ο δρόμος είναι σπαρμένος με γυαλιά και γυμνό πόδι πάνω σε γυαλιά σημαίνει αίμα».«Θα πρέπει να αποφασίσετε εκεί στο Υπουργικό Συμβούλιο αν ο καθένας σας είναι αυτοκέφαλος και μπορεί να πυροδοτεί τέτοιες καταστάσεις ή αν είναι από απειρία. Όπως και να έχει μεταφέρετε στον πρωθυπουργό ότι ουδείς αναντικατάστατος», δήλωσε ο Απ. Κακλαμάνης, κατά την παρέμβαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα τη βία κατά των πολιτικών και πρόσθεσε: «Διάφορες κουβέντες που ειπώθηκαν ρίχνουν λάδι στη φωτιά… Η χώρα βρίσκεται σε κρίση είναι σαν να περπατάμε σε δρόμο που έχει κάτω γυαλιά και πρέπει να λειτουργήσουμε προληπτικά γιατί ο δρόμος είναι σπαρμένος με γυαλιά και γυμνό πόδι πάνω σε γυαλιά σημαίνει αίμα».

"Ανοίγουν" και "κλείνουν" την Λ. Μεσογείων, οι ιδιοκτήτες ταξί

Στο μεταξύ τη τακτική του αιφνιδιασμού, που εφαρμόζουν εδώ και περίπου 15 μέρες, εφαρμόζουν και σήμερα οι ιδιοκτήτες των ταξί, υποβάλλοντας οδηγούς αυτοκινήτων και επιβατικό κοινό σε ταλαιπωρία.
Οι ιδιοκτήτες ταξί που από τις 6 το πρωί βρίσκονται έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προβαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κατάληψη της Λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα να προκαλείται κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή και απίστευτη ταλαιπωρία στους επιβάτες που χρησιμοποιούν τα επίγεια Μέσα Μεταφοράς.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν υπάρχει σήμερα καμία εξέλιξη. Συνεργάτες του κ. Ραγκούση επαναλάμβαναν τις δηλώσεις του υπουργού, ότι μέχρι τέλος του μηνός θα παρουσιάσει τις προτάσεις τους, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και τις προτάσεις όλων των φορέων και υπογράμμιζαν ότι διάλογος υπό καθεστώς απεργίας και ομηρίας της κοινωνίας και των τουριστών δεν μπορεί να γίνει.

Οι αυτοκινητιστές δεν ανακοινώνουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες στις προθέσεις τους είναι να κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και συγκέντρωση έξω από τη βουλή, τη στιγμή που ο κ. Ραγκούσης θα βρίσκεται στην αρμόδια οικονομική επιτροπή, γύρω στις 15:30, όπου έχει κληθεί να ενημερώσει, ύστερα από αίτημα βουλευτών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Οι Πατρινοί πάντως ... κάνουν την έκπληξη σήμερα...
Δεκάδες ταξί πήγαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας και περίμεναν να καταπλεύσει κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε επιβάτες από την Κύπρο. Όταν άρχισαν να κατεβαίνουν οι επιβάτες, τους ενημέρωναν για την απεργιακή τους κινητοποίηση και στη συνέχεια τους μετέφεραν δωρεάν στην Πάτρα, όπου τους έκαναν περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες ταξί, με την κίνησή τους αυτή ήθελαν να δείξουν ότι στηρίζουν τον τουρισμό.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των σημερινών τους κινητοποιήσεων, οι ιδιοκτήτες ταξί της Πάτρας αναμένεται να μεταβούν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών - Κορίνθου, χωρίς όμως να έχουν ανακοινώσει, αν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό ή σε άνοιγμα των διοδίων.

ν

Τα νέα επιτεύγματα της προπαγάνδας - με την βοήθεια του «αόρατου μηχανικού»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όταν κάπου εκεί στα τέλη του προπερασμένου αιώνα ο μεγάλος Ανατόλ Φρανς κατέληγε στο συμπέρασμα – απόφθεγμα «Η Δημοκρατία διοικείται από το χέρι ενός αόρατου μηχανικού», ίσως να μην φανταζόταν καν πως στα χρόνια, στις δεκαετίες, στους αιώνες που θα ακολουθούσαν θα αποδεικνυόταν πως είχε κάνει την σημαντικότερη διαπίστωση όλων των εποχών.

Ο «αόρατος μηχανικός», όπως κομψά αποκάλεσε την λειτουργία της προπαγάνδας ο μεγάλος και εξαιρετικά πολιτικοποιημένος συγγραφέας, κυριάρχησε και εξακολουθεί να κυριαρχεί με τρόπο απόλυτο, φθάνοντας ανίκητος ως τον 21ο αιώνα.

Η δράση του αναπτύχθηκε στο έπακρο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, από τον υπουργό Προπαγάνδας και Δημόσιας Διαφώτισης της ναζιστικής Γερμανίας Γιόζεφ Γκέμπελς, που δεν κουραζόταν να επαναλαμβάνει πως «δεν λέμε κάτι για να το πούμε, αλλά για να επιτύχουμε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Ευρεία σύσκεψη αύριο στην Αθήνα για την Ολυμπία οδό

Η πορεία υλοποίησης του αυτοκινητοδρόμου της Ολυμπίας οδού θα είναι το θέμα της ευρείας σύσκεψης αύριο στο υπουργείο Υποδομών. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, οι περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Πέτρος Τατούλης και Απόστολος Κατσιφάρας, οι βουλευτές των νομών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, οι δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών που διατρέχει η Ολυμπία Οδός, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και εκπρόσωποι άλλων φορέων από τις δύο Περιφέρειες.

Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί στην Τρίπολη



Παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οιιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο.

Πρεμιέρα με αισιοδοξία και κόσμο στην Κόρινθο

Η πρώτη συγκέντρωση του ΠΑΣ  Κορίνθος για τη νέα σεζόν πραγματοποιήθηκε χθές στο Δημοτικό Στάδιο., παρουσία 50 οπαδών της ομάδας που έχουν πλέον κάθε λόγο να αισιοδοξούν, με δεδομένη την... εξ Αμερικής βοήθεια του  νέου μεγαλομετόχου κ. Πάνου Μπεθάνη , του οποίου παρών στην πρεμιέρα έδωσε εκπρόσωπος του. Παρά το γεγονός, ότι η ομάδα του Γιώργου Τόγια δεν γνωρίζει ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο, επικρατούσε ενθουσιασμός στην πρεμιέρα με περίπου 25 παίκτες να δίνουν το παρών. 
Πολλά νέα προσωπα ηταν παρώντα στην πρώτη συγκέντρωση της " Μπάρτσα" όπως  τα νέα αποκτήματα της  οι Σγουρός, Μπαλάφας, Μπαλτζής, Παππάς Β., Πετρόπουλος Α., Βασιλόπουλος Α. και Καρατζάογλου και οι Γκιώνης, Κρίκας, Τσοχαντάρης, Μαντάς που προέρχονται από την Κόρινθο 2006.
Από τους «παλιούς» το παρών έδωσαν ακόμα οι Δημαράκης, Καρνέσης Χουστουλάκης, Σπυρόπουλος, Νικολάου, Ζάρκος, Φραγκάκης, Παππάς Α.ενώ δεν προπονήθηκε ο Δημητριάδης λόγω ενοχλήσεων στη μέση .

Απάντηση Καραμανλή «Εγώ δεν πήγα στο ΔΝΤ για να βρω δανεικά»

Την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, εν μέσω των καλοκαιρινών του διακοπών στη βόρεια Ιταλία, προκάλεσε η δημοσιοποίηση των επιστολών που του έστελνε ο πρώην  υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, προκειμένου να του χτυπήσει το καμπανάκι για το πρόβλημα δανεισμού που θα αντιμετώπιζε η χώρα και την ανάγκη να πάρει μέτρα εγκαίρως.«Εμείς με τρόπο υπεύθυνο και αποδοτικό για το συμφέρον της χώρας καλύψαμε τις τρέχουσες δανειακές ανάγκες με όρους ευνοϊκούς για την Ελλάδα και για τους πολίτες και μάλιστα χωρίς τυμπανοκρουσίες», δήλωσε μέσω συνεργατών του ο τέως πρωθυπουργός.
«Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για Τιτανικό και άλλα απίθανα πράγματα, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στο δανεισμό, εκτοξεύοντας τα επιτόκια δανεισμού σε δυσθεώρητα ύψη και οδηγώντας τη χώρα στην αγκαλιά του ΔΝΤ».
Χθες, πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμμέσως επέκρινε τον Κώστα Καραμανλή για την απόφασή του να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. «Επρεπε να δώσουμε τη μάχη και ας πέφταμε», δήλωσε (Real fm). «Εσφαλαν εκείνοι που ήταν υπέρ των εκλογών».
«Κανένα σχόλιο» ήταν η επίσημη αντίδραση της Συγγρού για τις επιστολές Δούκα.
Σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα των επιστολών Δούκα λέγοντας ότι κάποιες από αυτές είχαν δημοσιευθεί και στο παρελθόν και όλες έχουν αναρτηθεί στην προσωπική ιστοσελίδα του πρώην υφυπουργού.