Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Δουλειά με μισθό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για 75.000 ανέργους

Μισθό 625 ευρώ το μήνα και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη θα παρέχεται για 75.000 ανέργους μέσω προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας που αποφασίστηκε σήμερα από την κυβερνητική επιτροπή.

Θα ξεκινήσει από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και όσοι συμμετάσχουν σε αυτό θα απασχολούνται σε έργα κοινωφελούς χαρακτήρα με 5μηνες συμβάσεις απασχόλησης. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και ως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει επεκταθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Αυτό που αποφασίστηκε επίσης είναι να δημιουργηθεί μια ιστοσελίδα και ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου μέσω ενός 4ψηφιου αριθμού άνεργοι αλλά και επιχειρηματίες θα μπορούν να ενημερώνονται για όσα προγράμματα είναι σε εξέλιξη.

Χρήστος Σταϊκούρας...Η σημερινή δημοσιοποίηση του πρώτου Μηνιαίου Δημοσιονομικού Δελτίου από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων, επιβεβαιώνει την πλήρη κατάρρευση του Κρατικού Προϋπολογισμού, το πρώτο εξάμηνο του 2011.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου Μηνιαίου Δημοσιονομικού Δελτίου  από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων:



«Η σημερινή δημοσιοποίηση του πρώτου Μηνιαίου Δημοσιονομικού Δελτίου από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων, επιβεβαιώνει την πλήρη κατάρρευση του Κρατικού Προϋπολογισμού, το πρώτο εξάμηνο του 2011.



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Δελτίο:

Κ. Τζαβάρας...Η αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές χρήσεις.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κ. Τζαβάρας, με αφορμή την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



 «Είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσουμε το χρόνο που επέλεξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, για να εξαγγείλει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αποποινικοποίηση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών.

Γιατί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, όπου η δυστυχία και η οικονομική εξαθλίωση πλήττουν μαζικά την ελληνική κοινωνία, τέτοιες αποφάσεις, όχι μόνο δεν γιατρεύουν, αλλά επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Πολύ περισσότερο όταν η έννοια της αποποινικοποίησης πάρει τη διάσταση της “απενοχοποίησης” ή “νομιμοποίησης” της χρήσης των ναρκωτικών.

     Η αντιμετώπιση της κοινωνικής μάστιγας των ναρκωτικών, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές χρήσεις. Προϋποθέτει σοβαρή μελέτη και αποτελεσματική δράση που θα λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις της επιστήμης, την εμπειρία των άλλων κρατών και τις οδηγίες του ΟΗΕ. Κυρίως όμως θα ακουμπά πάνω στην παρατήρηση της συγκεκριμένης κοινωνικής πραγματικότητας και θα σέβεται τον πόνο που υπάρχει σε κάθε οικογένεια που υποφέρει από “το πρόβλημα”.

    Πρέπει να είμαστε φειδωλοί σε “γενναίες” εξαγγελίες, όταν μάλιστα δεν γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο ρυθμίσεων.

     Οι καλές προθέσεις περισσεύουν στον χώρο της αντιμετώπισης των ναρκωτικών. Λείπουν οι ορθά σχεδιασμένες δράσεις που οφείλουν να ισορροπούν μεταξύ της πρόληψης και της θεραπείας του εξαρτημένου ατόμου από τη μια πλευρά και της κοινωνικής αποδοκιμασίας της χρήσης των ναρκωτικών και του περιορισμού της προσφοράς και της ζήτησής τους από την άλλη.

     Άραγε αποποινικοποίηση της χρήσης, σημαίνει νομιμοποίηση και απελευθέρωση της χρήσης των ναρκωτικών;

Γιώργος Καρασμάνης...Οι δήθεν βελτιώσεις, που υποσχόταν ο νέος νόμος, τελικά αποδεικνύονται υποβάθμιση του ρόλου και των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας κ. Γιώργος Καρασμάνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 «Τρανή απόδειξη της ανικανότητας, ανευθυνότητας, προχειρότητας και επιπολαιότητας, με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται κρίσιμα θέματα του αγροτικού κόσμου – όπως η ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από τον ΕΛΓΑ – αποτελεί η νέα παράταση που δόθηκε στην καταβολή από τους αγρότες των φετινών ασφαλιστικών εισφορών τους στον ΕΛΓΑ.

        Η κυβέρνηση έφθασε στο σημείο να καταστρατηγεί και να παραβαίνει τον ασφαλιστικό νόμο, που η ίδια ψήφισε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΓΑ για τη νέα δίμηνη παράταση, ούτε σύννομη είναι, ούτε ισχύ έχει, μια και ο νόμος και η κοινή υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε με βάση αυτόν, ορίζουν πως, μόνο με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να καθοριστεί η καταληκτική ημερομηνία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Τέτοια απόφαση ουδέποτε εκδόθηκε και η διοίκηση του ΕΛΓΑ ανέλαβε αυθαίρετα το “βάρος” της δήθεν εξυπηρέτησης της κυβέρνησης προς τους αγρότες, βάζοντας όμως σε περιπέτειες όσους δεν κατέβαλαν τις εισφορές μέχρι την προηγούμενη προθεσμία.

        Έτσι, μετά τις αλλεπάλληλες “διορθώσεις” στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, τις συνεχείς “μεταθέσεις” των προθεσμιών καταβολής τους, τις “αλλαγές” στον τρόπο πληρωμής, τις “εκπτώσεις” στην αξία της ασφαλιζόμενης παραγωγής, τον καθορισμό εισφορών χωρίς προηγουμένως να έχει συνταχθεί ο νέος ασφαλιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ,  ήρθε να προστεθεί και η νέα, μη σύννομη παράταση, που κυριολεκτικά κάνει τον νόμο για τον ΕΛΓΑ ένα κουρελόχαρτο.

        Εάν αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τους νόμους που η ίδια φέρνει στο Κοινοβούλιο και η ίδια μόνη της ψηφίζει, τότε πολύ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την αξία και την αποτελεσματικότητα τέτοιου είδους νόμων, που δεν οδηγούν παρά μόνο στην πλήρη αναξιοπιστία του ΕΛΓΑ και στην ολοσχερή κατάρρευση του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής. Οι δήθεν βελτιώσεις, που υποσχόταν ο νέος νόμος, τελικά αποδεικνύονται υποβάθμιση του ρόλου και των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ προς τους αγρότες.

 Η Νέα Δημοκρατία προασπίζοντας τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών ανέλαβε νομοθετική πρωτοβουλία για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής, το οποίο θα υποβάλει στη Βουλή το προσεχές διάστημα».

Γ. Μιχελάκης ...Όταν ακόμη και το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλώς θεατής


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Όταν ακόμη και το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλώς θεατής, μόνο μια λογική εξήγηση μπορεί να υπάρχει.
Ότι το χάος που έχει προκαλέσει η ακατανόητη συμπεριφορά του Υπουργού Μεταφορών, υπηρετεί κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση, με την αναγόρευση του θέματος των ταξί σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και σχεδόν αποκλειστικό θέμα της ειδησεογραφίας, έχει επιλέξει τη μέθοδο της απόσπασης της προσοχής των πολιτών από τα μεγάλα και καυτά προβλήματα του Τόπου.
Κάθε μέρα που περνά, η προκλητική αδράνεια του πρωθυπουργού να λύσει το πρόβλημα, ενισχύει τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας».


Γ. Μιχελάκης ...Κάποτε πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία! Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Κάποτε πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία!
Η κυβέρνηση Παπανδρέου υπόσχεται προς κάθε κατεύθυνση ότι θα μειώσει το κράτος.
Την ίδια στιγμή, το μεγαλώνει.
Μεθοδεύει απολύσεις και ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις.
Μιλά για περιορισμό του κράτους και προχωρά στη διόγκωσή του.
Μέσα σε 20 μήνες, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.
Αντίθετα, αναβάλλει διαρκώς τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών, που επίσημα ανακοινώνονται.
-    Πρώτα απ΄ όλα, εγκατέλειψε το σχέδιο που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ. για την κατάργηση περίπου 250 οργανισμών.
-    Πριν ένα χρόνο, η κυβέρνηση ανήγγειλε ότι θα προχωρούσε σε καταργήσεις περίπου 30 οργανισμών.
-    Πριν από μια εβδομάδα, ξαναανήγγειλε ακριβώς τα ίδια.
-    Λίγες ημέρες αργότερα, είπε ότι τα πιο πολλά από αυτά αναβάλλονται για άλλους εννιά μήνες!
Δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι είναι πρόκληση να μιλά για μείωση του κόστους της λειτουργίας του κράτους και να καταλήγει στο αντίθετο;
Δεν αντιλαμβάνεται ότι είναι αντιφατικά όσα λέει και όσα κάνει;
Το συμπέρασμα είναι ένα:
Δεν μπορούν στο ΠΑΣΟΚ να ξεφύγουν από τον κακό εαυτό τους.
Αυτοί έφτιαξαν το υδροκέφαλο κράτος των συνδικαλιστών.
Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες διογκώνουν το κράτος.
Οι δικές τους κομματικές σκοπιμότητες εμποδίζουν την εξυγίανσή του».



Οι  41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, τα Νομικά Πρόσωπα και οι Αυτοτελείς Υπηρεσίες,
που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011

Αθήνα, 01.08.2011


Συναντηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνη Κλαδούχου στην Τρίπολη με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο

Σημαντικά χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα συζήτησε σήμερα με τους Δημάρχους  Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνιο Κλαδούχο και Πύλου - Νέστωρος κ. Δημήτριο Καφαντάρη ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος. Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που είχε με τους Δημάρχους εξετάστηκαν κυρίως τεχνικά ζητήματα και διαπιστώθηκε ότι τα χωροταξικά θέματα που αφορούν στις δύο περιοχές εξελίσσονται ικανοποιητικά και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν.
Τόσο ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κλαδούχος όσο και ο Δήμαρχος Πύλου - Νέστωρος κ. Καφαντάρης  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των πολεοδομικών σχεδιασμών των περιοχών τους. Δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα που έχουν σχέση με την έγκριση και την υπογραφή γεωλογικών μελετών γεγονός που θα επισπεύσει περισσότερο τις απαιτούμενες τυπικές διαδικασίες και θα επιταχύνει την ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδιασμών προς όφελος των κατοίκων των παραπάνω περιοχών. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι έγιναν ουσιαστικές συζητήσεις και υπήρχε ένα κλίμα γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και των δύο Δημάρχων.

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Η απόφαση της Πειθαρχικής επιτροπής


Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ 

Επέβαλε στο.

ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Η Επιτροπή ομόφωνα αποφαίνεται:

Δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τα πειθαρχικά παραπτώματα της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση και της δυσφημήσεως του αθλήματος του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση και επιβάλλει σε βάρος αυτών τις εξής πειθαρχικές ποινές:

1) Στον πρώτο εγκαλούμενο ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ α) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτό αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση β) την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνιζόταν μέχρι τώρα για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα της δυσφημήσεως του ποδοσφαίρου κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των σαράντα χιλιάδων (40.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία αυτή αγωνίζεται κατά τα 2/4 αυτής την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων(20.000) ευρώ για το δεύτερο πειθαρχικό παράπτωμα.

Καθορίζει σε βάρος αυτού συνολική χρηματική ποινή του ποσού των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

2) Στο δεύτερο εγκαλούμενο Σ. ΜΑΥΡΟΝΑΣΙΟ α) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) χρόνια και β) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία το πρώτο εγκαλούμενο αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για την πρώτη πειθαρχική παράβαση της πλαστογραφίας κατ΄ εξακολούθηση γ) την χρηματική ποινή των είκοσι χιλιάδων (20.000)ευρώ και λόγω κατηγορίας στην οποία το πρώτο αγωνίζεται την χρηματική ποινή των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για τη δεύτερη πειθαρχική παράβαση.
Καθορίζει σε βάρος αυτού μια συνολική χρηματική ποινή του ποσού των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ (10.000 + 5.000= 15.000

Ντου και ξύλο έξω από την ΕΠΟ!

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, όταν άτομα, που επέβαιναν σε μηχανάκια και φέρονται να είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, επιτέθηκαν στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου. Τρεις Θεσσαλοί τραυματίες.
Από τις συμπλοκές χτύπησαν αρκετά άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια, τρία εκ των οποίων είναι φίλαθλοι της ομάδας του Βόλου. Η παρέμβαση της Αστυνομίας ήταν άμεση, η οποία κατάφερε να συλλάβει τέσσερα άτομα και να τα οδηγήσει στο αυτόφωρο.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, που ταξίδεψαν με πούλμαν από την θεσσαλική πόλη κι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, όπου εκδικάζεται η έφεση για την απόφαση υποβιβασμού της ομάδας τους, φώναζαν συνθήματα κατά του Νικόλα Πατέρα και του Αλέξη Κούγια.

www.gazzetta.gr

Απορρίφθηκε η αίτηση πτώχευσης της Απογευματινής

 

Ορκίστηκε υφυπουργός Επικρατείας ο Άγγελος Τόλκας

Ορκίζεται υφυπουργός Επικρατείας ο Άγγελος Τόλκας
Ορκίστηκε, σήμερα στις 12.00, ως υφυπουργός στον πρωθυπουργό, ο Αγγελος Τόλκας, βουλευτής Ημαθίας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΔ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε σήμερα συνάντηση με τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης.
Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε τα ακόλουθα:

 «Ακουμπήσατε τις καρδιές όλων των Ελλήνων. Όλη η Ελλάδα σας αγκαλιάζει. Θεωρούμε, πραγματικά, ότι σας χρωστάμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Πρώτον, γιατί διδάξατε ομαδικότητα, πίστη, αυτοπεποίθηση.
Και δεύτερον, γιατί σε δύσκολες ώρες, κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, κάνατε τη δική σας προσωπική αγωνία, αγώνα  για την ομάδα μας.
Ευχαριστούμε τον προπονητή.
Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γίνατε ένα σύμβολο. Κι όπως και οι κοπέλες έγιναν η καθεμιά ξεχωριστά από ένα σύμβολο.
Η Ελλάδα - πρέπει να ξέρετε - από αρχαιοτάτων ετών ζει και τρέφεται με σύμβολα. Και αυτός ο συμβολισμός, ότι μας σηκώσατε - την πιο δύσκολη ώρα - πιο ψηλά, μαζί με τη σημαία και μαζί με την ψυχή του Έλληνα που είναι μαραμένη αυτή τη στιγμή, ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσατε να δώσετε σε όλους μας.
Επομένως, αποκτά αυτή η δικιά σας η νίκη κάτι το πολύ μεγάλο και πολύ πιο ισχυρό απ’ ό,τι μπορείτε ακόμα να φανταστείτε…
Και, ταυτόχρονα, δείξατε και τη δύναμη της γυναίκας, το μεγαλείο της ψυχής.
Σας ευχαριστούμε και πάλι».

Η ΕΕ να εγγυηθεί την χρηματοδότηση της Ολυμπίας Οδού



Δήλωση Γιώργου Κοντογιάννη για τη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την Ολυμπία Οδό.

Η ολοκλήρωση κατασκευής της Ολυμπίας Οδού αποτελεί τον βασικό παράγοντα για να μπορέσει η Ηλεία να βγει από την οικονομική απομόνωση και να μπει στον δρόμο της ανάπτυξης. Η Ολυμπία Οδός είναι ταυτισμένη με την επιβίωση της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδος.
Για τον λόγο αυτό ζήτησα από τον αρμόδιο υφυπουργό να επαναφέρει το σχέδιο για τη δημιουργία ειδικού εγγυητικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 500 εκατ. €, με στόχο την εξασφάλιση των τραπεζών που χρηματοδοτούν το έργο.
Ο κ. Μαγκριώτης είπε ότι λόγω της οικονομικής αστάθειας δεν αρκούνται οι τράπεζες στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και αντιπρότεινα την εγγύηση για το συγκεκριμένο ποσόν που θα συμφωνηθεί να την παράσχει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα ή η Τράπεζα Ευρωπαϊκών Επενδύσεων.
Διαβεβαίωση του κ. Μαγκριώτη είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, δεδομένου ότι μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών η ελληνική οικονομία βρίσκεται υπό την σκέπη της ΕΕ και ο κίνδυνος χρεοκοπίας έχει απομακρυνθεί.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο γιατί το έργο είναι ταυτισμένο με την ανάπτυξη της περιοχής και έχει εθνικό και όχι τοπικό χαρακτήρα.  Οι δε τράπεζες οφείλουν να σεβασθούν την υπογραφή τους και τον ελληνικό λαό.

Κώστας Κόλλιας: «Η ασυνεννοησία των Υπουργείων καθυστερεί την ηλεκτρονική συνταγογράφηση»

Παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης θεμάτων που αφορούν το Υπουργείο Υγείας. Ο κ. Κόλλιας επικεντρώθηκε στο ζήτημα της καθυστέρησης εφαρμογής του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε: «Σύμφωνα με το Μνημόνιο που η ίδια ψήφισε, η Κυβέρνηση όφειλε μέχρι την 1-1-2012 να έχει εγκαταστήσει πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει για μείωση των δαπανών στον τομέα του φαρμάκου. Επρόκειτο δηλαδή για ένα από τα βασικά εργαλεία, τα οποία υποτίθεται θα μείωναν τα κρατικά έξοδα.
Η εφαρμογή του συστήματος ξεκίνησε πιλοτικά από τον ΟΑΕΕ, με φορέα υλοποίησης την κρατική εταιρεία ΗΔΙΚΑ. Στη συνέχεια το πλάνο ήταν να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός για την επέκταση της εφαρμογής του σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο, επτά μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας, το όλο εγχείρημα βρίσκεται στον αέρα. Η ασυνεννοησία μεταξύ των Υπουργείων Εργασίας και Υγείας έχει καθυστερήσει σοβαρά την εφαρμογή του μέτρου. Πριν από δύο εβδομάδες, ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος για το αν θα επιτευχθεί το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν προχωρά το έργο. Δήλωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα και ότι, ακόμα και αν γίνει άμεσα ο διαγωνισμός, θα χρειαστούν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί.
Από την άλλη, το Υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι το έργο προχωρά κανονικά, χωρίς ωστόσο να έχουμε νεότερα από το διαγωνισμό και χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάδειξη του τελικού αναδόχου, καθώς κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νομικών εμπλοκών. Επιπλέον, δεν έχουμε ενημερωθεί για το σκέλος της χρηματοδότησης. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι θα διατεθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ 2007-2013, τώρα ακούμε ότι τα 24 εκατομμύρια ευρώ του έργου θα δοθούν από τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι παλινωδίες στο ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ένα μικρό δείγμα των αιτιών έχουν οδηγήσει την Κυβέρνηση σε πλήρη αποτυχία στους δημοσιονομικούς της στόχους, των αιτιών που δεν έχει κατορθώσει να περιστείλει τις ανεξέλεγκτες κρατικές δαπάνες. Αναρωτιέται κανείς, αν η Κυβέρνηση δεν μπορεί να εγκαταστήσει ένα σχετικά απλό ηλεκτρονικό σύστημα, πώς θα διεκπεραιώσει το τεράστιο έργο των αποκρατικοποιήσεων, πώς θα πατάξει τη φοροδιαφυγή, πώς θα βάλει τέλος στην κρατική σπατάλη και τη διαρροή των εσόδων. Η Κυβέρνηση φιλοδοξούσε να εξοικονομήσει 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Εάν αποτύχει και σε αυτόν τον στόχο, σε λίγους μήνες θα καταφύγει στη γνωστή, εύκολη λύση της αφαίμαξης μισθωτών και συνταξιούχων.»

Χαμός… στα γραφεία της ΕΠΟ

«Εκρηκτική», όπως αναμενόταν, είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εκεί όπου εκδικάζονται οι εφέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Κάβαλας, σχετικά με την απόφαση για τον υποβιβασμό τους στη football league λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Και πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από τον Αχιλλές Μπέο, που παρουσίασε ένα έγγραφο το οποίο ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι καθώς υπάρχει κυβερνητική απόφαση για τον υποβιβασμό αλλά και την επιλογή του προέδρου της Επιτροπής.
Ο Αχιλλέας Μπέος μεταφέρθηκε από τις φυλακές Ναυπλίου στα γραφεία της ΕΠΟ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής. Και εκεί παρουσίασε ανυπόγραφη επιστολή που του εστάλη χθες από φίλο του, καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση!

«Δεν μου δόθηκε δικαίωμα δίκαιης δίκης. Γίνεται επιλεκτική κάθαρση και καταργούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στις 20/7 έγινε μια παρωδία δίκη. Ήταν ειλημμένη απόφαση ενώ δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ο ψευδομάρτυρας Κούγιας είχε αντιφάσεις και η κατάθεση του κενά. Ο υπάλληλος ΟΠΑΠ με την κατάθεση του μας αθώωσε. Η Ομοσπονδία Τουρκίας αποφάσισε να τελεσιδικήσει η υπόθεση των στημένων στα ποινικά δικαστήρια. Κατατέθηκε επιστολή παραμονές δίκης ανώνυμη που μιλούσε για ειλημμένη απόφαση στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Πως στήνονται οι αγώνες; Πρωταγωνιστές είναι παίκτες και οι διαιτητές. Γιατί δεν καλέσατε κάποιους αυτούς; Πως στήνονται χωρίς αυτούς; Ο Θεός τους στήνει. Ζητάω εξαίρεση επιτροπής», ανέφερε αρχικά.

«άδικα χάνεις τον καιρό σου καθώς υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση από τον Μπιτσαξή στον Πιλάβιο και δεν θα αλλάξει η απόφαση», ανέφερε η επιστολή. Παράλληλα, κατήγγειλε πως άλλαξε τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της επιτροπής και δεν προεδρεύει ο τακτικός πρόεδρος Νίκος Λεοντής, αλλά ο αναπληρωματικός Θανάσης Θέμελης.

Η αντίδραση του προέδρου ήταν έντονη. Και μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα για να κλείσει στόματα να εξαιρέσει ο ίδιος τον εαυτό του. Και στη συνέχεια διέκοψε τη συνεδρίαση για 15 λεπτά. Επειτα από τη διακοπή, ο Μπέος ζήτησε συγνώμη για τα λεγόμενα του και η διαδικασία συνεχίζεται: «Εκφράστηκα άκομψα. Δεν έχω πρόβλημα μαζί σας».

Ομως, ο κύριος Θέμελης εμμένει στην απόφασή του γιατί θεωρεί ότι θίχθηκε και ζήτησε να ειδοποιηθεί ο τακτικός δικαστής για να συνεχίσει τη δίκη. Τελικά, δέχτηκε τη συγνώμη και συνεχίζεται η διαδικασία. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αίθουσα βρίσκεται ως μάρτυρας κατηγορίας ο Άλέξης Κούγιας.

Η υπόθεση της Καβάλας θα εξεταστεί στις 14:00. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο.

Εκδηλώσεις για την πανσέληνο Αυγούστου στην Πελοπόννησο

Εβδομήντα πέντε (75) αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε το «πράσινο φως» στη χθεσινή του συνεδρίαση.
Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτά για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.
Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα δοθεί συναυλία από τον Μίμη Πλέσσα και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά με την ευγενική προσφορά των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου και τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν: 
Κορινθίας ΛΖ΄ ΕΠΚΑ
Αρχαία Κόρινθος Εκδηλώση κλασικής μουσικής, Trio Μozarteum με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Αρχαία Νεμέα Εκδήλωση κλασικής μουσικής Altenberg Trio με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα
Αρχαία Σικυώνα Eκδήλωση κλασικής μουσικής Minetti Quartet με τη χορηγία του club Hotel Cazino Loutraki και την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα

Αχαϊας ΣΤ΄ ΕΠΚΑ
Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών Μουσική εκδήλωση με τίτλο " Όταν το φεγγάρι συναντά τη μουσική" με τη Δώρα Πετρίδη στο τραγούδι και τη Σοφία Καμαγιάννη στο πιάνο, σε συνεργασία με το Σύλλογο των Φίλων του Νέου Μουσείου Πατρών

Ηλιείας Ζ΄ ΕΠΚΑ
Ναός του Επικουρείου Απόλλωνα Θεατρική παράσταση "Ανδρομάχη" του Ευριπίδη από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου "Αιχμή" σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας
Παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας ( στους κήπους του ) Μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου

Αργολίδας 25η ΕΒΑ
Παλαμήδι Ναυπλίου Ανοικτό για το κοινό
Αρκαδίας ΛΘ΄ ΕΠΚΑ Έπαυλη Ηρώδου τουΑττικού Μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου σε συνεργασία με το Δήμο Κυνουρίας
Μεσσηνίας 26η ΕΒΑ
Κάστρο Καλαμάτας Ανοικτό για το κοινό
Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ζαμπέτα, από το Ωδείο της Πύλου , σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου

Λακωνίας 5η ΕΒΑ
Αρχαιολογικός Χώρος Μυστρά Ρεσιτάλ πιάνου με σολίστ τον Παναγιώτη Γώγο και έργα του Fr. Liszt σε συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης

Λακωνίας Ε΄ ΕΠΚΑ
Αρχ. Μουσείο Σπάρτης 20.00 μ.μ. έως 23.30 μ.μ. θα παραμείνει ανοικτό και θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις

Η Οντένσε στέλνει... ταμείο τον Ολυμπιακό!

 Τα χέρια τους από ικανοποίηση τρίβουν στον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Οντένσε! Χέρια που θα μπουν πιο βαθειά στην τσέπη, όχι για να βγάλουν λεφτά, αλλά για να βάλουν, αφού οι Δανοί χάρισαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 4,5 εκατ. ευρώ στους «ερυθρόλευκους»!
Ο λόγος για το περίφημο market pool της UEFA, βάσει του οποίου η TEAM η οποία έχει τα δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δίνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε κάθε χώρα που συμμετέχει στους ομίλους του Champions League.
Ο Ολυμπιακός έτσι – που ως πρωταθλητής παίζει απευθείας στους ομίλους- μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού θα καρπωθεί μόνος του όλο το… πακέτο των 9 περίπου εκατ. ευρώ που υπό διαφορετικές συνθήκες (αν το «τριφύλλι» έφθανε ως τους ομίλους )θα μοιραζόταν με τον «αιώνιο αντίπαλο».
Έτσι εκτός από το πρεστίζ, ο αποκλεισμός από την Οντένσε, όχι μόνο αποτελεί οικονομική καταστροφή για τους «πράσινους», αλλά παράλληλα ενισχύει το ταμείο του Ολυμπιακού που ψάχνει απεγνωσμένα για αμυντικό μέσο εγνωσμένης αξίας…

onsports.gr/

''Εμπρησμοί Δασών'': μύθοι και αλήθειες

Τον τελευταίο καιρό, κυρίως από αρχές Ιουλίου 2011, η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν καθημερινά σε πύρινο κλοιό, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού δασικών πυρκαγιών...
(μόνον τον Ιούλιο 1950 πυρκαγιές, από τις οποίες αποτεφρώθηκαν 86.287 στρέμματα), οι οποίες προκάλεσαν καταστροφικά αποτελέσματα στο δασικό μας πλούτο και ανυπολόγιστες περιουσιακές ζημιές, και σε κάποια συμβάντα, όπως, αρχές Ιουλίου, πυρκαγιές στα περίχωρα των Ιωαννίνων, 27 Ιουλίου, πυρκαγιές Ρεθύμνου, 2 Αυγούστου, πυρκαγιές Κέρκυρας κ.α απειλήθηκε και η ζωή συνανθρώπων μας.

33 Αμερικανούς φοιτητές ξενάγησε ο Νίκος Γκατζογιάννης στο Λια ( Θεσπρωτία)

33 Αμερικανούς φοιτητές του τμήματος Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ξενάγησε στο χωριό του Λια ο γνωστός Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης. Τους πήγε στο σπίτι της μητέρας του Ελένης, πρωταγωνίστριας στο ομώνυμο βιβλίο του.
Και τους ανέφερε ότι το χωριό του, κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου είχε στρατηγική σημασία, λόγω της κομβικής του θέσης, ανάμεσα σε δύο στρατούς, δύο κόσμους, δύο ιδεολογίες. Ακόμη ο κ. Γκατζογιάννης τους έδειξε τα σύνορα με την Αλβανία, τονίζοντάς τους ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες είναι πλέον φιλικές. Οι φοιτητές έφτασαν στο Λια προσκεκλημένοι του κ. Γκατζογιάννη, προκειμένου να περιηγηθούν σε μια ακριτική περιοχή της Ελλάδας και να μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στην Αμερική, μέσα από εργασίες τους.
http://www.katoci.com

tromaktiko

Πρωτοβουλία από Βενιζέλο τώρα - «Κίτρινος» Γόρδιος δεσμός: Ό, τι δεν λύεται κόπτεται!



Χρειαζόταν πράγματι μεγάλο πολιτικό θάρρος για να αλλάξει στάση ο υπουργός Μεταφορών μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει.
Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Ραγκούσης παρέμεινε αμετακίνητος και, αφού η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, έστρεψε τα βέλη του προς πάσα κατεύθυνση.
Οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Οικονομικών άκουσαν τον κ. Ραγκούση να επιτίθεται σε όλους, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, αλλά και χωρίς, όπως φαίνεται, να πιέστηκε για να δώσει απαντήσεις σε σειρά αναπάντητων ερωτηματικών.
Οι τοποθετήσεις των βουλευτών αφορούσαν στην έλλειψη κυβερνητικής συνέχειας, σε κυβέρνηση αλά καρτ, σε ανησυχίες για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία, αλλά πάντως ο κ. Ραγκούσης δεν χρειάστηκε να απαντήσει για το sms με τις απορίες της τρόικας.
Χαρακτήρισε την συμπεριφορά των οδηγών ταξί «απολύτως αδικαιολόγητη και ακραία αντικοινωνική», επέμεινε ότι υποκινούνται από τη Νέα Δημοκρατία (σκόπιμα αγνοώντας ότι οι πιο σκληρές αντιδράσεις προέρχονται από τις «πράσινες» Κρήτη και Αχαΐα), εστράφη προσωπικά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επέμεινε στην απόφασή του να γνωστοποιήσει τις προτάσεις του στα τέλη του Αυγούστου.
Και ενώ δεν απάντησε σε μια σειρά από απορίες (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και αυτή της τρόικας), αντέστρεψε την πραγματικότητα:

Πιστεύει κανείς τον πολυθεσίτη Γκουρία;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Είναι αδύνατον να χρεοκοπήσει μια χώρα που το οικονομικό επιτελείο της προέρχεται από τον ΟΟΣΑ»: Η δήλωση έγινε στις 16 Μαρτίου 2010, λίγο πριν μπούμε στην τροχιά της χρεοκοπίας, από τον Άνχελ Γκουρία, στη διάρκεια δείπνου που δόθηκε προς τιμήν του στον Διόνυσο.

Όσο για τα στελέχη στα οποία αναφερόταν ως «εγγύηση» για να μην χρεοκοπήσουμε, δεν ήσαν άλλα από τον μετακομίσαντα υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και την πρώην υπουργό κ. Κατσέλη.

Όπως είδατε, έπεσε μέσα σε όλα!

Χθες, ο κ. Γκουρία ξαναχτύπησε, δημοσιοποιώντας από την Αθήνα, όπου έσπευσε προς ενίσχυση των συντρόφων του, την έκθεση του ΟΟΣΑ.

Συγγνώμη, αλλά εμείς τώρα πρέπει να ησυχάσουμε; Τώρα που – αυτοκλήτως, όπως πληροφορηθήκαμε – ήλθε ο (πολυθεσίτης) γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ και συγχρόνως γενικός γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να μας παραθέσει περιχαρής τις προβλέψεις του, τι οφείλουμε κάνουμε;

Να ησυχάσουμε ή να ανησυχήσουμε;

Κούγιας: «Είμαι ο ηλίθιος του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ως ηλίθιο χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Αλέξης Κούγιας στην 20σέλιδη αναφορά που απέστειλε στον Πρόεδρο και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στον υπουργό Τουρισμού, στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κι αλλού. Εχθρός του υποστηρίζει ότι είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Στην επιστολή που αποκάλυψε το «tovima», ο γνωστός ποινικολόγος αρνείται, παράλληλα, τις κατηγορίες περί δωροδοκίας στον αγώνα Παναχαϊκής- Oλυμπιακού Xερσονήσου, τις οποίες αποδίδει «σε μια εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, μάνατζερ και δημοσιογράφοι».Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει ότι στόχος των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα είναι να σταματήσει να είναι προστατευόμενος μάρτυρας.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα, όπως δημοσιεύτηκαν στο «tovima».

«Εγώ και οι δίκες μου...»

Προσπάθεια διαστρέβλωσης της καινής διαθήκης καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κορίνθου

Τις ημέρες αυτές σε πολλά χωριά και πόλεις της Κορινθίας, καθώς και σε άλλα μέρη της χώρας, περιέρχεται μια ομάδα ανθρώπων, οπαδοί της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ», όπως την ονομάζουν, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι Προτεστάντες.
Όπως καταγγέλλει ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, αυτοί οι οπαδοί, με το πρόσχημα της Ιεραποστολικής δράσης «μοιράζουν διάφορα φυλλάδια, ψηφιακούς ακουστικούς δίσκους (C.D.) και μία Καινή Διαθήκη μέσα σε τσάντες με την επιγραφή «ο Θεός σ᾿ αγαπάει». Τις τσάντες αυτές τις κρεμούν ανεξαιρέτως έξω από τις πόρτες των σπιτιών σας χωρίς να τους το έχει ζητήσει κανείς». Με ανακοίνωσή της, η Μητρόπολη Κορίνθου ενημερώνει το κοινό ότι «μόνο η Καινή Διαθήκη, που περιέχει η τσάντα και είναι έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας με μεταφρασμένο κείμενο στη δημοτική Ελληνική γλώσσα, που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστασία Καθηγητών της Βιβλικής Θεολογίας των Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, χωρίς το πρωτότυπο κείμενο, φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων είναι η ορθή».
«Αυτή όμως η Καινή Διαθήκη χρησιμοποιείται, στην προκειμένη περίπτωση, παραπλανητικά για να κυκλοφορήσουν το υπόλοιπο «υλικό», το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την Ορθόδοξη διδασκαλία και παράδοση της Εκκλησίας μας. Η κίνηση των ανθρώπων αυτών είναι «διαδογματικού» προτεσταντικού περιεχομένου, όπως λένε οι ίδιοι άλλωστε γι᾿ αυτό και μη Ορθόδοξη» συνεχίζει η Μητρόπολη και προσθέτει: «Ως εκ τούτου θα πρέπει να μη γίνουν δεκτά, αλλά να καταστραφούν ή να επιστραφούν. Οι δε διανομείς πρέπει να βρουν τις πόρτες και τις καρδιές σας κλειστές».

Καλεί τέλος τους πιστούς να μην λάβουν υπ᾿ όψιν τους το περιεχόμενο των εντύπων που αφήνουν στις πόρτες τους. «Μην επιτρέψετε να μολύνεται η καθαρή και άμωμη πίστη μας. Κυρίως όμως μην έχετε καμία επικοινωνία σε θέματα πίστεως με οποιοδήποτε τρόπο, με τους εκπροσώπους της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ» αφού δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί αλλά Προτεστάντες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την δράση τους εναντίον της Εκκλησίας μας και των παραδόσεών μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Επανεκκίνηση του έργου της Ολυμπίας Οδού


Σε επανεκκίνηση των εργασιών στην «Ολυμπία Οδό», μέσα από μια διαδικασία διαπραγματεύσεων με την Κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο και τις Τράπεζες που το χρηματοδοτούν, προσβλέπει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο, περιέγραψε στους εκπροσώπους αρχών και φορέων από την Δυτική Ελλάδα τον σχεδιασμό του Υπουργείου και τα επόμενα βήματα ώστε το έργο να μπει ξανά σε κανονικούς ρυθμούς υλοποίησης.
Ο κ. Μαγκριώτης ανέφερε ότι οι πολύπλοκες συμβάσεις που έχουν συναφθεί γύρω από το έργο δυσχεραίνουν τις κινήσεις του Υπουργείου, ωστόσο η κυβέρνηση θεωρώντας την «Ολυμπία Οδό» έργο υψηλής προτεραιότητας αναζητά, μέσα από τις διαπραγματεύσεις, την πιο συμφέρουσα λύση για το δημόσιο. Ο Υφυπουργός τόνισε, επίσης, ότι το ζήτημα της «Ολυμπίας Οδού» συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής όπου κατατέθηκε και το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την πορεία του έργου.
Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στην μονομερή καταγγελία, εκ μέρους των εταιρειών, του Μνημονίου Αμοιβαίας Κατανόησης που είχε συναφθεί με το Υπουργείο ενώ επεσήμανε ότι η «Ολυμπία Οδός» είναι ένας αυτοκινητόδρομος εθνικής σημασίας, με καταφανή αναπτυξιακό ρόλο για την Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισήγηση του, υπενθύμισε ότι ο δρόμος σήμερα θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και τόνισε ότι το έργο δεν μπορεί να μείνει νεκρό. «Εμείς, δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία αλλαγή στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου. Είναι ένα έργο που θα βγάλει την Δυτική Ελλάδα από την απομόνωση, η δε αναπτυξιακή του διάσταση και αναγκαιότητα είναι αυταπόδεικτη. Συνεπώς, πρέπει να βρεθεί άμεσα οριστική λύση, να μην κλείσουν τα εργοτάξια και να προχωρήσουν κανονικά οι εργασίες», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε και στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνοντας ότι «για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ολοκλήρωση του έργου σε όλο το μήκος του αποτελεί κόκκινη γραμμή. Είμαστε αμετακίνητοι, δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση αλλαγής του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, με μόνες εξαιρέσεις την πρόβλεψη που πρέπει να υπάρξει για την περιοχή Καϊάφα στην Ηλεία και το κομμάτι νοτιότερα της Πάτρας».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στην εκβιαστική τακτική των Τραπεζών και στην απόφαση τους να θέσουν προσκόμματα στη χρηματοδότηση του έργου και πρότεινε στις διαπραγματεύσεις με την Κοινοπραξία και τις Τράπεζες να μετάσχει και το Υπουργείο Οικονομικών ώστε οι εγγυήσεις που θα δοθούν να είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ο Περιφερειάρχης, επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία και προς την Ευρωπαϊκή Ένωση δοθέντος του διεθνούς χαρακτήρα του έργου.
Σε δήλωση του μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι «ήταν μια χρήσιμη και ουσιαστική διαδικασία. Εκ μέρους του κ. Υφυπουργού παρατέθηκε η κατάσταση ως έχει και ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την απεμπλοκή του έργου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πισωγυρίσματα, ούτε είναι δυνατόν η Ολυμπία Οδός να μείνει ένα νεκρό έργο. Εμείς, με κάθε τρόπο, θα αγωνιστούμε ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια και θέλω να επαναλάβω σε όλους τους τόνους και σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε την παραμικρή έκπτωση στο φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου».
Στο θέμα αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απο την Μεσσηνία, όπου χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα και το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Αύριο, ο κ. Τατούλης και ο δήμαρχοι της διοικητικής του περιφέρειας, θα έχουν ανάλογη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη. Παρακάτω ακολουθεί το βίντεο με την αναφορά στο θέμα από τον κ. Τατούλη, κατά την συνέντευξη τύπου στην Καλαμάτα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, οι Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Κουτσούκος, οι βουλευτές Αχαΐας Θανάσης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Νίκος Τσούκαλης και Αλέκος Χρυσαναθακόπουλος, οι βουλευτές Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης, Τάκης Δημητρουλόπουλος, Τάκης Αντωνακόπουλος, Κώστας Τζαβάρας και Γιώργος Κοντογιάννης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι Δήμαρχοι Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και Δυμαίων Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης.

Που θα φτάσει επιτέλους η βενζίνη; - Πίνακας με τις τιμές - φωτιά

Είδος πολυτελείας έχει γίνει η βενζίνη με την τιμή της να ξεπερνάει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα 1,7 ευρω το λίτρο. Στην Αθήνα, και ενώ το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρει ως μέση τιμή της απλής αμόλυβδης τα 1,676 στα περισσότερα βενζινάδικα ο καταναλωτής βλέπει να είναι πάνω από 1,69 και σε πολλές περιπτώσεις να ξεπερνά και τα 1,7 ευρώ.
Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης η πιο χαμηλή μέση τιμή βρίσκεται στον Νομό Θεσ/νίκης (1,664) και η πιο ακριβή στον νομό Λασιθίου (1,816). Σε 16 Νομαρχίες η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βρίσκεται κάτω από τα 1,7 ευρώ ενώ σε 38 πάνω από 1,7.





Μιλώντας στο Newsit o κ. Απόστολος Καλαντζόπουλος, μέλος της ένωσης βενζινοπωλών νομού Αττικής υποστηρίζει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της τιμής της απλής αμόλυβδης τον τελευταίο ενάμιση μήνα καθώς από τα 1,589 ευρώ το λίτρο βρίσκεται σήμερα στα 1,66. Αξίζει να σημειωθεί οτι το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρησει στην άρση του πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη μετά από δύο μήνες εφαρμογής του μέτρου καθώς έκρινε ότι λειτούργησε προς στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των τιμών και προς όφελος των καταναλωτών.

newsit.gr

Πάτησε το τέζα… και τέζα - Παναθηναϊκός-Οντένσε 3-4

Το παιχνίδι της Δανίας, μία εβδομάδα πριν, είχε ανοίξει μια… χαραμάδα αισιοδοξίας για τον Παναθηναϊκό, που μετά την εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας έδειχνε να μην πατάει καθόλου καλά στα πόδια του. Η ισοπαλία (1-1) ανέτρεψε το κλίμα στην Παιανία και άπαντες άρχισαν να αισιοδοξούν και να κάνουν σχέδια για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Φρούδες οι ελπίδες. Στο «ΟΑΚΑ» ήθελαν να γίνει μια γιορτή πρόκρισης, η οποία τελικά εξελίχθηκε σε κάτι τελείως διαφορετικό. Και το ερώτημα που πλανάται πλέον στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι: «Και τώρα τι;»
Λίγος για να συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ αποδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Το 1-1 μέσα στη Δανία δεν έφτασε για τους "πράσινους", που γνώρισαν οδυνηρή ήττα από την Οντένσε μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο με 4-3 στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης. Τα γκολ των "πρασίνων", που θα συνεχίσουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχαν οι Μπουμσόνγκ (35΄), Τοτσέ (50΄) και Πετρόπουλος (+90΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιόχανσον (12΄), Ρούουντ (58΄), Καντρί (80΄) και Αντρεάσεν στο 89΄.

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι,Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης (74΄ Καραγκούνης), Νίνης, Λέτο,Μαρίνος (20΄ Τοτσέ), Κλέιτον (67΄ Πετρόπουλος)

Οντένσε (Χένρικ Κλάουσεν): Βέσελς, Ρούουντ, Αντρέασεν, Κρίστενσεν,Ουτάκα (87΄ Τραορέ), Ρεγκίνιουσεν, Γιόχανσον, Κρις Σόρενσεν,Τζεμπά-Τζεμπά, Μεντί, Καντρί (89΄ Χεγκ)

Για τη χθεσινή εικόνα και εμφάνιση του Παναθηναϊκού, σε ένα παιχνίδι όπου οι «πράσινοι» είχαν υποσχεθεί πως μαζί με τον κόσμο θα παλέψουν για το εισιτήριο που θα τους στείλει στην επόμενη φάση του Champions League, το σχόλιο του παίκτη της Οντένσε, αντικατοπτρίζει πλήρως την πραγματικότητα.

Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης εικαστικών στην Συκιά


Μια υπέροχη βραδιά έζησαν οι παρευρισκόμενοι στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης εικαστικών στο δημοτικό σχολείο της Συκιάς Κορινθίας.
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό καλοκαίρι –Συκιά –2011» και στα εγκαίνια της έκθεσης, το συγκρότημα JAZZ BOIT ερμήνευσε εξαιρετικά, κλασικά Jazz - Soul standards, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές μουσικής απόλαυσης στους πάρα πολλούς ακροατές – θεατές. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει...
ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός", σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και την +τοπία, την ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας.


Πολλοί οι εκθέτες, πολλοί οι επισκέπτες, υπέροχη η τοποθεσία, ο πολιτισμός και η δημιουργία, σε πρώτο πλάνο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17.08.2011.





Για τις εκδηλώσεις που θα γίνονται παράλληλα με την έκθεση ενημερωθείτε εδώ
http://sympolitia.blogspot.com/2011/07/blog-post_25.html

+τοπία
ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» στο Ξυλόκαστρο

attica
Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» με σολίστ τους: Μπάμπη Τσέρτο, Ναταλία Κάντζια (σοπράνο) & Γιάννη Χριστόπουλο (τενόρο).
Σάββατο 6 Αυγούστου 9.00 μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 10€
Η ορχήστρα νυκτών εγχόρδων “ΑΤΤΙΚΑ” παρουσιάζει «ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»
Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ ιδρύθηκε το 1993 και έκτοτε πραγματοποιεί ετησίως πολλές συναυλίες και δικαίως της αποδίδεται ο τίτλος της πιο επιτυχημένης ελληνικής μαντολινάτας κλασικού ρεπερτορίου. Η ΑΤΤΙΚΑ, ακολουθώντας το πρότυπο των ξένων ορχηστρών του είδους, επιτελεί σημαντικό πολιτιστικό έργο καθώς σημαντικός γνώμονάς της αποτελεί η επιλογή ρεπερτορίου, με το ανώτερο δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στο ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνονται έργα της εποχής μπαρόκ, ρομαντικής, κλασικής, αλλά και έργα της bell ιpoque, νεότερα και σύγχρονα – ελληνικά και ξένα.

Η αλήθεια για το ΕΣΠΑ

Image



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ., βουλευτής Βʼ Αθηνών, κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ.

«Με δεδομένη την οικονομική κρίση, η πρόταση της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ, ως προς την Ελλάδα και τις άλλες 5 προβληματικές χώρες της ΕΕ, είναι καταρχήν θετική, καθώς η μείωση της εθνικής συμμετοχής  διευκολύνει την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
Η Νέα Δημοκρατία είχε, άλλωστε, διατυπώσει σχετική πρόταση από το Φεβρουάριο του 2010, τη χρησιμότητα της οποίας αντιλήφθηκε η κυβέρνηση αφού πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, πρέπει να γίνει σαφές ότι  τα κοινοτικά κονδύλια δεν αυξάνονται και, επομένως, με τη μείωση της εθνικής συμμετοχής, ο συνολικός προϋπολογισμός του ΕΣΠΑ, τελικά, μειώνεται.
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια: Ο  ισχυρισμός του υπουργού Ανάπτυξης ότι τα κονδύλια της εθνικής συμμετοχής θα διοχετευθούν αλλού είναι εξωπραγματικός. Αν η
κυβέρνηση διέθετε αυτά τα κονδύλια, το Πρόγραμμα Δημοσίων
Επενδύσεων, από το οποίο χρηματοδοτείται το ΕΣΠΑ, δεν θα ήταν μειωμένο το πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 47%! Καλό είναι,  επομένως, να παρουσιάζουμε τα γεγονότα στις πραγματικές τους
διαστάσεις.»