Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ελπιδοφόρο το νέο ξεκίνημα για τον Αστέρα Δερβενίου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη προπόνηση του Αστέρα Δερβενίου για την αγωνιστική περίοδο 2011-12. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θετικό και όλοι ελπίζουν σε μια επιτυχημένη χρονιά.
Το παρόν έδωσε και το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Βασίλης Δημόπουλος που αποκτήθηκε από τον ΑΟ Ακράτας. Επίσης με την ανδρική ομάδα θα προπονούνται και 4 νεαροί παίκτες που προωθήθηκαν από τη παιδική ομάδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο μεταγγραφικός σχεδιασμός της ομάδας.

FOOTBALL LEAGUE - Σέντρα στις 25 Σεπτεμβρίου

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα σε Football League και Football League 2, όπως αποφάσισε το Δ.Σ της Ένωσης. Η πρώτη σέντρα λοιπόν στην 2η και την 3η κατηγορία θα γίνει στις 25 του συγκεκριμένου μήνα, αλλά αυτή δεν ήταν ίσως η σοβαρότερη απόφαση που πάρθηκε. 
Το πιο σημαντικό είναι ότι ανακοινώθηκε πως πλέον οι μεγαλομέτοχοι και πρόεδροι ομάδων δεν θα έχουν δικαίωμα παρουσίας στον πάγκο, ανεξάρτητα με την ιδιότητά τους. Τέρμα λοιπόν οι... σουλατσάδες στον πάγκο για τους παράγοντες.

Τέλος, όσον αφορά τις μεταγραφές, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 15η Σεπτεμβρίου, ήτοι δέκα ημέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:


1. Απαγορεύεται να κάθονται στον πάγκο , με οποιαδήποτε ιδιότητα ο Μεγαλομέτοχος ή ο Πρόεδρος της ομάδας.

2. Αυτοί που θα αναγράφονται στο φύλλο αγώνος με δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και τα πρόσωπα που θα δικαιούνται να εισέρχονται στα αποδυτήρια θα πρέπει 10 ημέρες πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων να εγκρίνονται με λίστες και να παίρνουν διαπίστευση από τη Διοργανώτρια.

3. Αντίγραφο της εγγυητικής που κατατίθεται στην ΕΕΑ.

4.Κατάθεση στην Ένωση Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας την περίοδο των μεταγραφών.
5.Στη νέα προκήρυξη για την Football League 2 να έχουν 250 μέλη με 200 ευρώ έκαστος σε ένα λογαριασμό μέχρι τις 30/11.

Στο χθεσινό συμβούλιο αποφασίστηκε η ημερομηνία κλήρωσης να είναι η 5-9-2011 και η έναρξη των ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 25-9-2011.

Να αποσταλούν έγγραφα :
Στην Ε.Ε.Α για παράταση έως και 26-8-2011.
Στην Ε.Π.Ο για παράταση μεταγραφών έως και 15-9-2011.

Στο σκαμνί 15 άτομα για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα. - Ποιοι παραπέμπονται για την υπόθεση που ζημίωσε τα ασφαλιστικά ταμεία

Την παραπομπή 15 προσώπων σε δίκη για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, που αγόρασαν ασφαλιστικά ταμεία, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιόγα. Ο εισαγγελέας είχε διενεργήσει το 2007 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της αγοραπωλησίας ομολόγων, που φέρεται να ζημίωσε ασφαλιστικά ταμεία.
Βάσει του βουλεύματος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης, που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.
Όπως έκρινε το Συμβούλιο Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη οι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης της Ακρόπολης Χρηματιστηριακής, Γεώργιος Παπαμαρκάκης επικεφαλής της North Asset Management, Αγάπιος Σημαιοφορίδης (προέδρου του ΤΕΑΔΥ), Παναγιώτα Καραδήμα διευθύντριας του ΤΕΑΔΥ, Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γεράσιμος Κονιδάρης (προέδρου και αντιπροέδρου του ΤΕΑΥΦΕ), , Κων/νος Χρηστίδης, προέδρου του ΤΕΑΠΟΚΑ, Χαράλαμπος Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης από την JP MORGAN, Νίκος Μπούγας από την τράπεζα Hypo Vereins, Ευγένιος Παπαδόπουλος πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης,, Δημήτρης και Άγγελος Λιάτης υπαλλήλων της Ακρόπολης .
Οι κατηγορίες για τις οποίες ανά περίπτωση καλούνται να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν στα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης συνέργειας σε απάτη, απιστίας στην υπηρεσία, ηθικής αυτουργίας στην απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματικής οργάνωσης -βαρύνει τους 11 από τους 15 κατηγορούμενους- υπόθαλψης εγκληματία, που έχει καταχραστεί το Δημόσιο, φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.
Για την υπόθεση παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις», Γιώργος Αποστολίδης, Θόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης.
Σύμφωνα με το σκεπτικό του βουλεύματος «οι κατηγορούμενοι γνωρίζοντας ότι διάφορα ασφαλιστικά ταμεία είχαν τη δυνατότητα να επενδύσουν τα διαθέσιμα εκατομμύρια ευρώ τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και πως το Δημόσιο θα προέβαινε για την κάλυψη των αναγκών τους σε έκδοση δομημένων ομολόγων, αποφάσισαν εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις τους να διαπράξουν απάτη σε βάρος των ταμείων».
Στον κ. Παπαμαρκάκη καταλογίζεται ότι «για την επίτευξη αυτών των σκοπών σχεδίασε το ομόλογο των 280 εκ.». Για τον κ. Παπαδόπουλο αποφασίσθηκε η παραπομπή για υπόθαλψη εγκληματία διότι «δεν κατήγγειλε τους υπευθύνους του ΤΕΑΔΥ για την διάπραξη της απιστίας...». Η παραπομπή αποφασίσθηκε την παραμονή της λήξης του 18μήνου προφυλάκισης των υπευθύνων της Ακρόπολις στον Κορυδαλλό.
ΑΠΕ

Το νέο ωράριο στο Δημόσιο - 40 αντί για 37,5 οι ώρες εργασίας

Jenny's World

Πέντε διαφορετικές επιλογές έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από την εργασία τους.
Μετά την αύξηση των ωρών απασχόλησης από 37,5 σε 40 την εβδομάδα, η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, κατ΄ επιλογή των υπαλλήλων, ορίζεται ....
ως εξής:

Δεν καταργούνται και δεν συγχωνεύονται οι ΔΟΥ Κιάτου και Ξυλοκάστρου

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, σε επικοινωνία που είχε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου, έθεσε το θέμα των συγχωνεύσεων...
των εφοριών στην Κορινθία. Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσαν τον Κορίνθιο Υπουργό, ότι, στο πλαίσιο του σχεδιασμού των συγχωνεύσεων του Υπουργείου Οικονομικών, δεν πρόκειται να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν ούτε η ΔΟΥ Κιάτου ούτε η ΔΟΥ Ξυλοκάστρου.
Κατά συνέπεια οι πληροφορίες που κυκλοφορούν περί του αντιθέτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Jenny's World

Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE Τετάρτη 17 Αυγούστου Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου

Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE
Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE
Τετάρτη 17 Αυγούστου 9.30μ.μ. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου
Γενική Είσοδος 12 €
Οι MARAVEYAS ILEGAL και ο Πάνος Μουζουράκης, πολυμορφικοί καλλιτέχνες και αγαπημένοι τραγουδοποιοί, απογειώνουν με τις μουσικάρες τους την Πελοπόννησο και περιμένουν τους φίλους τους σε 4 δυνατά live

Πληροφορίες: www.eleftheriaonline.gr - το portal της Πελοποννήσου
Maraveyas Ilegal – Πάνος Μουζουράκης: Είναι ταλαντούχοι. Απίστευτα δημιουργικοί και επικοινωνιακοί με ένα απρόβλεπτο και χαρισματικό τρόπο. Είναι δυο καλλιτέχνες που με το πάθος τους για τη Μουσική έχουν αναγνωριστεί ως «το νέο αίμα» στα μουσικά μας πράγματα. Φιλτράροντας τις επιρροές τους από έθνικ ήχους και ρετρό ατμόσφαιρες, έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικά σημερινό ήχο … τον οποίο περιμέναμε εδώ και πολύ καιρό!

Γιάννης Ανδριανός...καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα για την καταβολή των οφειλόμενων επιδοτήσεων στους λεωφορειούχους


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής, βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, σχετικά με τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων αντικατάστασης υπεραστικών λεωφορείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη προς του Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που καλεί την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των οφειλόμενων, σύμφωνα με τη δέσμευση που είχε αναλάβει με το νόμο 3717/2008,  επιδοτήσεων 30% επί της συνολικής δαπάνης αντικατάστασης παλαιών υπεραστικών λεωφορείων καθώς διαφορετικά «υφίσταται βάσιμος κίνδυνος να κληθεί τελικά το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει πολλαπλάσια των οφειλομένων, σήμερα, ποσών (τόκοι, τυχόν επιδίκαση αποζημιώσεων αστικής φύσης κλπ)», είναι η τελευταία πράξη ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται στις πλάτες 502 οικογενειών σε ολόκληρη την Ελλάδα, οι οποίες θεώρησαν ότι μπορούν να στηρίξουν τα σχέδιά ζωής τους στις δεσμεύσεις του Ελληνικού Κράτους.

Από τον Ιούνιο του 2011, με πέντε διαδοχικές Ερωτήσεις μου, έχω θέσει το πρόβλημα στα τρία συναρμόδια υπουργεία (Ανάπτυξης, Οικονομικών και Μεταφορών). Σε όλο αυτό το διάστημα το ένα Υπουργείο προσπαθεί να φορτώσει την αρμοδιότητα στο άλλο, ενώ οι λεωφορειούχοι καταβάλλουν τόκους υπερημερίας για την οφειλόμενη διαφορά, πληρώνοντας ουσιαστικά από το υστέρημά τους τις καθυστερήσεις και την αφερεγγυότητα του κράτους.

Κατά τη συζήτηση μάλιστα σχετικής Ερώτησής μου στη Βουλή, ο τότε αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Βούγιας είχε δεσμευθεί ότι θα κατέθετε «νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο πρώτο ενδεχομένως νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε το ανώτατο όριο [της προβλεπόμενης πίστωσης για την ενίσχυση των επενδύσεων των ΚΤΕΛ] κατά τουλάχιστον, το παραπάνω ποσό [40,5 εκ. ευρώ για όλη τη χώρα] που καλύπτει αιτήσεις, οι οποίες ήδη έχουν γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις επιδοτήσεις στα ΚΤΕΛ όλης της Ελλάδας». Μέχρι σήμερα καμία δράση δεν έχει αναληφθεί.

Εξάλλου, στην γραπτή απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτη στην τελευταία μου σχετική Ερώτηση (15265/20-4-2011), μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: «για την εκταμίευση πρόσθετων πιστώσεων και την ικανοποίηση αιτημάτων για νέα χρηματοδότηση πρέπει να υφίσταται σχετική πρόβλεψη πιστώσεων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το οποίο αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και προς το οποίο έχουν διαβιβαστεί τα σχετικά αιτήματα λόγω αρμοδιότητας». Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ενέργεια του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ως εκ τούτου, καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσα τα απαιτούμενα μέτρα για την καταβολή των οφειλόμενων επιδοτήσεων στους λεωφορειούχους, όπως επιτάσσει η αρχή της προστατευόμενης εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος, στην οποία αναφέρεται και ο Συνήγορος του Πολίτη στη γνωμοδότησή του. Είναι εντελώς απαράδεκτο για κάθε ευνομούμενη πολιτεία, ιδιαίτερα σε συνθήκες δημοσιονομικής δυσκολίας, οι πολίτες να πληρώνουν -και σ’ αυτή την περίπτωση- την ασυνεννοησία και την αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης».

Γ. Μιχελάκης Η κυβερνητική σιωπή στις χθεσινές καταγγελίες μας για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, είναι απόδειξη ενοχής.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Η κυβερνητική σιωπή στις χθεσινές καταγγελίες μας για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, είναι απόδειξη ενοχής.

Η αλήθεια είναι ξεκάθαρη και δεν μπορεί να κρύβεται με υπεκφυγές.

Προσθέτουμε ότι οι 41 περιπτώσεις νέων Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, Νομικών Προσώπων και Αυτοτελών Υπηρεσιών που αποκαλύψαμε  χθες, δεν είναι οι μόνες. 

Σήμερα, παραθέτουμε νέα στοιχεία για άλλες 26 περιπτώσεις και περιμένουμε από τους κυρίους Βενιζέλο και Πάγκαλο, που έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, συγκεκριμένες απαντήσεις:

  • Πόσο, αυξάνουν όλα αυτά το κόστος λειτουργίας του Δημοσίου;
  • Ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις υψηλόμισθες αυτές θέσεις;

Η κοροϊδία δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Είναι πρόκληση για όλους τους Έλληνες, η κυβέρνηση από τη μια να επιβάλλει οριζόντιες περικοπές μισθών και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές και από την άλλη να συνεχίζει τη διόγκωση του κράτους και την αύξηση του κόστους λειτουργίας του».


Επισυνάπτεται πίνακας με τις 26 νέες κρατικές δομές, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.

 Δημιουργία  νέων  Κρατικών δομών από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα.

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για απόκρυψη Ειδήσεων


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τη Διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκρυψη της σκανδαλώδους υπόθεσης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, στενός συνεργάτης του οποίου είχε στήσει μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων.
Αυτό το μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα, το οποίο έχει καταγγείλει ακόμα και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στις Σέρρες, όπου εκλέγεται ο κ. Κουτμερίδης, οι κομματικοί εγκάθετοι, που διευθύνουν την ΕΡΤ, το απέκρυψαν από τα Δελτία Ειδήσεων, δίνοντας εντολή να μην παίξει το ρεπορτάζ αυτό.
Ρωτούμε τον κ. Μόσιαλο:
Η λογοκρισία αυτή, έχει την έγκρισή του;
Αν όχι, τι σκοπεύει να πράξει;».


Επίσης ο κ. Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την πρωτοφανή λογοκρισία της διοίκησης της ΕΡΤ, για τη σκανδαλώδη υπόθεση του κ. Κουτμερίδη,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Ο κ. Μόσιαλος παραδέχτηκε ότι οι διοικούντες την ΕΡΤ λογόκριναν, χωρίς αυτός να το γνωρίζει, τα Δελτία Ειδήσεων και απαγόρευσαν να μεταδοθεί ο,τιδήποτε αφορά στην σκανδαλώδη υπόθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη.



Περιμένουμε να δούμε αν ο κ. Μόσιαλος, ως πολιτικός προϊστάμενος της Δημόσιας Τηλεόρασης, θα πράξει το καθήκον του και θα ζητήσει τις παραιτήσεις των υπευθύνων, για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια».


Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας γιά το ίδιο θέμα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Περιμέναμε από το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ, μετά το θέμα που προέκυψε  με τη λογοκρισία για τη σκανδαλώδη υπόθεση Στ. Κουτμερίδη, το πρώτο δελτίο τύπου να αφορά στην παραίτηση κάποιου υπευθύνου. Αντ’ αυτού, οι “υπεύθυνοι” προτίμησαν να κρυφτούν πίσω από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους».

KOINH ΔΗΛΩΣΗ TOY ΥΠEYΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΚΑΣΑΠΙΔΗ KAI ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ κ. Κ. ΚΟΛΛΙΑ...έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΑ και είναι έτοιμο προς κατάθεση, για την αποκατάσταση και επαναφορά της τάξης, της εύρυθμης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής της χώρας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και  ο Αναπληρωτής Τομεάρχης κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, σχετικά με τη νέα παράταση προθεσμίας για την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


«Από παράταση σε παράταση εξελίσσεται η είσπραξη της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ από τους αγρότες.
Η τρίτη κατά σειρά, μάλιστα, δόθηκε όχι με ΚΥΑ όπως οι προηγούμενες, αλλά με απόφαση του Δ.Σ., παρατείνοντας την προθεσμία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αν λάβουμε δε υπόψη ότι με τις προηγούμενες ΚΥΑ, εκτός της παρατάσεως, διαφοροποιούνται και τα ποσά της ασφαλιστικής εισφοράς ακόμα και για την ίδια καλλιέργεια (±20%) ή ότι και η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών πριν την έκδοση των κανονισμών έγινε με μη σύννομες διαδικασίες, όπως είχαμε έγκαιρα επισημάνει, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το νέο σύστημα ασφάλισης της σημερινής κυβέρνησης είναι ανεφάρμοστο.
Την αποτυχία επίσης του νέου νόμου για τη γεωργική ασφάλιση καταδεικνύει και το γεγονός ότι οι κανονισμοί ασφάλισης καθυστέρησαν να εκδοθούν σχεδόν ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ενώ από την αρχή του έτους και για επτά (7) μήνες η όλη ασφαλιστική διαδικασία ήταν στον αέρα.
Αυτό το αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι παραγωγοί, οι οποίοι εκτός των άλλων προβλημάτων που βιώνουν με τον ΕΛΓΑ, ακόμα περιμένουν την κοινοποίηση πορισμάτων των εκτιμήσεων από τυχόν ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους από την αρχή του έτους. Για όλα τα προηγούμενα καταθέτουμε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Όμως όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, ο τομέας αγροτικού της Ν.Δ. μαζί με τη γραμματεία αγροτικού και ειδικούς συνεργάτες, έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΑ και είναι έτοιμο προς κατάθεση, για την αποκατάσταση και επαναφορά της τάξης, της εύρυθμης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του συστήματος ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής της χώρας».


Κώστας Κόλλιας: «Επισφαλής η λύση των ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο – Μοναδική λύση οι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις»

Νέα ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη διαδικασία αποζημίωσης των αμπελοκαλλιεργητών για την επιδημία περονόσπορου, η οποία έχει δημιουργήσει ανασφάλεια και προβληματισμό στους παραγωγούς της Κορινθίας. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που άρχισε να οξύνεται η επιδημία περονόσπορου και να καταφθάνουν εκκλήσεις βοήθειας από τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας, επιχείρησα να αποσπάσω από τον κύριο Υπουργό μία ξεκάθαρη θέση για το πώς θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας. Το ίδιο έπραξαν και πολλοί άλλοι συνάδελφοι από πολλές αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν λίγο ως πολύ τυποποιημένες, είχαν δε όλες δύο κοινά σημεία: πρώτον, αναφερόταν ότι ο Κανονισμός Ασφάλισης του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές από μυκητολογικές προσβολές, όπως ο περονόσπορος και, δεύτερον, δεν δινόταν καμία εγγύηση για την αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών. Αντίθετα, σε κάποιες από τις απαντήσεις, αναφερόταν επί λέξει ότι «η ένταξη των ζημιών σε προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων είναι ιδιαίτερα δυσχερής». Με δεδομένο ότι στα έγγραφα του Υπουργείου δεν αναφερόταν καμία άλλη εναλλακτική, όπως οι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις, γεννάται το ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση να αποζημιωθούν ποτέ οι αμπελοκαλλιεργητές μας.
Οφείλω να καταθέσω ότι, κατά την προσωπική μου άποψη, αυτές οι απαντήσεις του Υπουργείου δεν είναι απλά ανεπαρκείς, αλλά εξοργιστικές. Κατ’ αρχήν, όπως προανέφερα, η πάγια φράση του Υπουργείου είναι ότι οι ζημιές από περονόσπορο δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Όμως, για ποιον κανονισμό μιλάμε; Στις 7 Ιουλίου, όταν συζητήθηκε σχετική επερώτηση στη Βουλή, ο κ. Υφυπουργός, αφού παραδέχθηκε ότι ο κανονισμός είναι πλέον απαραίτητος, μας είπε ότι η σχετική ΚΥΑ ήταν ήδη στο γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ενδεχομένως και υπογεγραμμένη. Μας είπε μάλιστα ότι «έχει γίνει κουβέντα με όλους», κι ωστόσο αυτόν τον κανονισμό δεν τον έχει δει κανείς, είναι δε ακόμα ανύπαρκτος. Οι πληροφορίες μου μου λένε ότι θα δημοσιευθεί σύντομα, το θέμα όμως είναι ότι επί μήνες το Υπουργείο επικαλείται έναν κανονισμό ο οποίος δεν ισχύει.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα, στο οποίο επανέρχομαι με την ερώτησή μου, είναι ότι δεν δίνεται λύση στους αμπελοκαλλιεργητές για το θέμα του περονόσπορου. Οι προτροπές του Υπουργείου προς τους τοπικούς φορείς και τους αγρότες είναι να κάνουν αιτήσεις ένταξης στα ΠΣΕΑ. Υπάρχουν επιτροπές, οι οποίες πράγματι ασχολούνται με την τεκμηρίωση του αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως όμως έχω πει επανειλημμένα, και θέλω να επιστήσω την προσοχή των αγροτών μας σε αυτό, κανείς δεν εγγυάται την έγκριση του αιτήματος από την Επιτροπή, το αντίθετο μάλιστα. Επιπλέον, μιλούμε για μία διαδικασία η οποία θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα έτος, οι δε αποζημιώσεις θα είναι για ζημιές κατώτερες των πραγματικών. Επιμένω ότι τα ΠΣΕΑ είναι μία χρονοβόρα και πάρα πολύ επισφαλής διαδικασία.
Η μοναδική λύση, η οποία είναι και σύννομη και δίκαιη για τους αμπελοκαλλιεργητές, είναι οι κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις. Εάν υπάρχει η πολιτική βούληση, ο Υπουργός μπορεί να εγκρίνει τις αποζημιώσεις και, για να είναι η απόφαση σύμφωνη με τον τελευταίο νόμο για τον ΕΛΓΑ, να ενταχθεί ο περονόσπορος ως καλυπτόμενο ζημιογόνο αίτιο στον νέο κανονισμό για ορισμένη χρονική περίοδο, δηλαδή για το 2011 και μόνο. Έτσι και η οικονομική βιωσιμότητα του ΕΛΓΑ προστατεύεται και, κυρίως, οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια

Λήγει μέσα στην ημέρα η απεργία των ταξί. Αλλάζει το κλίμα, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο κλάδος μπορεί να ελπίζει .. τονίζει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος!

Λήξη της απεργίας εντός της ημέρας, θα εισηγηθεί ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκαλέσει. Το δήλωσε βγαίνοντας από την συνάντηση με τους Περιφερειάρχες.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους περιφερειάρχες που μας κάλεσαν σήμερα εδώ και δεν χρειάστηκε να επιδιώξουμε εμείς συνάντηση μαζί τους. Αλλάζει το κλίμα, αλλάζουν τα δεδομένα. Ο κλάδος μπορεί να ελπίζει και γι' αυτό ακριβώς συγκαλώ έκτακτο διοικητικό συμβούλιο όπου θα εισηγηθώ τη λύση της απεργίας", είπε βγαίνοντας ο κ.Λυμπερόπουλος.

«Έπηξε» η Πατρών-Κορίνθου από τα ταξί

Προειδοποίηση-απειλή προς Δημοσίους Υπαλλήλους: δουλέψτε ή απολύεστε


- Μόσιαλος: «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες»
- Στρώνεται το χαλί για απολύσεις ενόψει συγχωνεύσεων

Εμμέσως πλην σαφώς ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε με απόλυση τους υπάλληλους του δημοσίου που μετά τις απανωτές μειώσεις μισθών και εν όψει νέων περικοπών στα επιδόματα είτε είναι “υποτονικοί” είτε κάνουν λευκή απεργία...

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FΜ, ο κ. Μόσιαλος είπε χαρακτηριστικά «Δεν θα δεχθούμε "αργομισθίες" και "λευκές" απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα και ταυτόχρονα να μιλάμε για "εργασιακή εφεδρεία"».

Ο κ. Μόσιαλος διεμήνυσε μάλιστα πως “πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, ακόμα και η ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια»

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου έρχονται σε μια περίοδο όπου κορυφώνονται οι συγχωνεύσεις υπηρεσιών και οργανισμών του δημοσίου και αποτελούν σαφέστατη προειδοποίηση καθώς θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό...

Ελάχιστες γίνονται οι εφορίες – Από τα ΚΕΠ όλες οι συναλλαγές μας

- 20 συγχωνεύσεις ΔΟΥ από βδομάδα
- Σαρωτικές αλλαγές και μετατάξεις για τους υπαλλήλους των ΔΟΥ
- Μέσω υπολογιστή και των ΚΕΠ οι δηλώσεις

Τα πάνω κάτω έρχονται στις εφορίες. Μια στις δέκα θα λειτουργεί όταν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης του συστήματος. Οι συγχωνεύσεις ξεκινούν από βδομάδα. Θα συγχωνευθούν 20 εφορίες (το υπουργείο δεν λέει ποιες ακόμη) και θα γίνουν 10.
Στο τέλος από τις 288 εφορίες που υπάρχουν σήμερα θα μείνουν μόλις 30, καθώς οι πολίτες θα εξυπηρετούνται κυρίως ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Αυτό θα σημάνει, μάλλον από Οκτώβριο, και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά χιλιάδων υπαλλήλων που θα αντιμετωπίσουν και τη μετάταξη.
Το σύστημα έτσι όπως είναι σήμερα είναι δεδομένο ότι δεν λειτουργεί και έτσι γκρεμίζεται... συθέμελα.
Αρκεί να δει κανείς τα στοιχεία. Το 20% των εσόδων του κράτους εισπράττεται από τις 20 εφορίες, ενώ άλλες 75 δεν εισπράττουν παρά σχεδόν 500 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστα δηλαδή χρήματα και ουσιαστικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.
Όλα προς το παρόν είναι στον αέρα, ακόμη και η συγχώνευση των πρώτων 20 ΔΟΥ δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποιες θα είναι αν και θα γίνει μέσα στο επόμενο (όπως τουλάχιστον λέγεται) δεκαήμερο.
Για τον πολίτη όπως τουλάχιστον λέει το υπουργείο οι αλλαγές θα είναι προς το καλύτερο, αφού θα γίνει πιο άνετη και εύκολη η εξυπηρέτησή του, χωρίς να χρειάζεται παρουσία του στην Εφορία αφού θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως, ενώ έγγραφα και βεβαιώσεις θα μπορεί να λαμβάνει από τα ΚΕΠ.
newsit.gr

Γιώργος Κασαπίδης...αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των βοσκοτόπων, που είναι ένας φυσικός πόρος τεράστιας οικονομικής αξίας για την Πατρίδα μας και την ελληνική κτηνοτροφία


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, μετά την ψήφιση από την Κυβέρνηση και τη νομιμοποίηση απόθεσης καταλοίπων μεταλλουργικών δραστηριοτήτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Το κομματικό κράτος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ. Εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται...


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Η αποκάλυψη ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς ρουσφετολογικών προσλήψεων την ώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος, προκαλεί οργή στην κοινωνία και δημιουργεί μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα.

Η υπόθεση γίνεται ακόμα πιο προκλητική, καθώς -όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”- ένας τέτοιος μηχανισμός έχει στηθεί στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, από στενό του συνεργάτη του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

-    Η εταιρεία του κ. Κουτμερίδη είναι η μοναδική που έχει στηθεί από βουλευτή, συνεργάτη ή συγγενή βουλευτή, ή άλλου στελέχους του ΠΑΣΟΚ;

-    Είναι τυχαίο πως τέτοιες “πράσινες” εταιρείες ή οργανώσεις στήθηκαν λίγες μέρες πριν ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών;

-    Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες – μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων; Μάλιστα το ερώτημα αυτό έχει τεθεί στη Βουλή, εδώ και ημέρες, μετά από παρέμβαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κ. Τασούλα και Μ. Χαρακόπουλου. Ερώτημα που μέχρι σήμερα παραμένει αναπάντητο.



Δυστυχώς, η κυβέρνηση αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες».



Επίσης ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μανώλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Το κομματικό κράτος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι εδώ. Εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται, προσφεύγοντας σε νέες ρουσφετολογικές μεθόδους για να βολέψει τα δικά του «πράσινα παιδιά».
Χρησιμοποιώντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή άλλες «περίεργες» εταιρείες, που έστησαν ακόμα και βουλευτης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Κουτμερίδης) ως μεσάζοντες.
Επιχειρεί να συγκαλύψει το όργιο των 55 χιλιάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Προσλήψεις που αποφασίζονται στα βουλευτικά και κομματικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε όλη τη χώρα.
Το κυβερνητικό σχέδιο αποκαλύφθηκε. Οι λεπτομέρειες και το προσκήνιο θα αποκαλυφθούν σύντομα».




H ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου


Απερίγραπτη και  άνευ προηγουμένου χαρακτήρισαν σε κοινή δήλωση τους η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος, βουλευτής Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας την στάση των αρμοδίων φορέων  στο θέμα της ρύπανσης του Θερμαϊκού Κόλπου .


Κόλαφος για Ραγκούση ο γερμανικός Τύπος - Μείναμε από ταξί, θα μείνουμε και από γιατρούς!

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Αυτές οι δύο λέξεις κυριαρχούν από χθες στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης, με τον μεν πρωθυπουργό να ζητά επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου κατά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, τον δε υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά - πρώτος αυτός – το ίδιο από το βήμα της Βουλής.

Δεδομένου δε ότι ο κ. Βενιζέλος δήλωσε χθες πως ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος είναι οι πιο κρίσιμοι μήνες, μπορούμε να πούμε ότι σε αντίθεση με πέρσι τέτοιο καιρό – όταν ο πρωθυπουργός… απενοχοποίησε τις διακοπές των υπουργών του, καλώντας τους να ξεκουραστούν, διότι... εργάστηκαν σκληρά (τα αποτελέσματα τα βλέπουμε φέτος) – αυτό το καλοκαίρι συμβαίνει, με μοιραία καθυστέρηση, το ακριβώς αντίθετο.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου χρειάστηκε να ξαναθυμίσει στους υπουργούς τις επιστολές του της προηγούμενης εβδομάδας, με τις οποίες τους υπενθύμιζε τις άμεσες υποχρεώσεις τους και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

Στον Βενιζέλο μέσω… Καρατζαφέρη και Γερμανίας

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση (Απρίλιος 2010 – Ιούλιος 2011)

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άπειρες εργατοώρες έχουν χαθεί προκειμένου να μας εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης τι μύγα τον τσίμπησε και αναστάτωσε όλη τη χώρα – κατ’ ουσίαν όλη την υφήλιο, αν ρίξουμε μια ματιά στις στρατιές των ταλαιπωρημένων τουριστών – καλοκαιριάτικα με ένα θέμα που όχι απλώς είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά και δεν τον υποχρέωσε κανείς (λέμε τώρα) να το προκαλέσει.

Η τρόικα διατυπώνει με sms τις απορίες της, η ΕΕ έχει εξαιρέσει τα ταξί και άλλες κατηγορίες μέσων δημοσίου συμφέροντος από την σχετική οδηγία και δεν υπάρχει άνθρωπος που να συμφωνεί μαζί του – αν εξαιρέσουμε κάτι θλιβερές περιπτώσεις πραιτοριανών (βουλευτών και πολιτευτών) που βολτάρουν επί μέρες στα τηλεπαράθυρα.

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί πρέπει να συνεδριάζουν επί ώρες ατέλειωτες και εν μέσω κρίσης κοινοβουλευτικές επιτροπές, ΚΤΕ και υπουργικά, επειδή η συγκεκριμένη μύγα (έτσι τη λένε τώρα) τσίμπησε τον κ. Ραγκούση;

Τρόμος για τους Χριστιανούς στη Συρία - ΟΡΑΤΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία και ειδικότερα οι Ελληνοχριστιανοί, που αποτελούν τη μεγάλη τους πλειονοψηφία. Είναι ενδεικτικό ότι όλο αυτόν τον καιρό της πολύμηνης αιματηρής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, τρίτο στη σειρά των πρεσβείων τιμής μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, μετά από αυτά της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας, έχει μεταφέρει σημαντικές δραστηριότητες του από τη Δαμασκό στον Λίβανο. Την περασμένη Κυριακή ο Πατριάρχης Ιγνάτιος τέλεσε εις επίσκοπο χειροτονία στο Μπαλαμάντ του βορείου Λιβάνου. Οι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί στη Συρία αποτελούν το 65% περίπου του συνόλου των Χριστιανών στη χώρα, που υπολογίζονται περίπου στο 8% του συνολικού πληθυσμού, ή 1,5 εκατομμύρια. Θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους ντόπιου πληθυσμού και είναι υπερήφανοι που μιλάνε την αραμαϊκή, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός. Από εθνοτικής πλευράς στη Συρία το 78% του πληθυσμού είναι αραβικής καταγωγής, το 9% είναι Κούρδοι, το 8% ντόπιοι, Ασσυριακής καταγωγής, χριστιανοί και το υπόλοιπο 5% άλλοι, όπως Κιρκάσιοι και Αρμένιοι.

Eπικυρώθηκαν οι βαθμολογίες, αλλά...

Αναλυτικά η απόφαση της Football League:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ. της Football League ΟΠΑΠ -Football League 2 ΟΠΑΠ αποφάσισε:

Μεγάλη αγανάκτηση στην Κόρινθο για τη "Μπάρτσα" αποφασισμένοι να παλέψουν για την παραμονή αλλά...

Καζάνι που βράζει από χθες το απόγευμα η πόλη της Κορίνθου και μαζί όλη η φίλαθλος Κορινθία , και όχι μόνο μετά  την χθεσινή  καταδικαστική απόφαση της πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της FOOTBALL LEAGUE κατά της ομάδας της Κορίνθου, καθώς όπως ανακοινώθηκε επίσημα χθες από τη διοργανώτρια αρχή η «Μπάρτσα» υποβιβάζεται για δυσφήμηση του αθλήματος (λόγω πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας). Μια απόφαση που πάντως δεν ξάφνιασε τους ανθρώπους της ομάδας, καθώς κάτι ανάλογο έχει συμβεί και με άλλες ομάδες της κατηγορίας (όπως ο Ασπρόπυργος, ο Παναιγιάλειος, ο Αίας Σαλαμίνας, η Χερσόνησος).
Μπορεί η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής να ήταν καταδικαστική, ωστόσο οι ιθύνοντες του συλλόγου είναι πεπεισμένοι ότι στην δευτεροβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ θα δικαιωθούν με την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η ΠΑΕ θα καταθέσει έφεση, κάτι που αποκάλυψε και ο πρόεδρος της ομάδας, Σωτήρης Μαυρονάσιος: «Εντός των ημερών θα γίνει έφεση και θα περιμένουμε την απόφαση. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην αθλητική δικαιοσύνη και στο ελληνικό Σύνταγμα και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα επικρατήσει ισονομία και θα τηρηθούν οι νόμοι κατά γράμμα».
Στη συνέχεια μίλησε για τον θέμα τον φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων: «Αυτή τη στιγμή η Κόρινθος από φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες είναι η πιο ενήμερη ομάδα στην Ελλάδα, όπως ήταν όλο το χρόνο. Γι’ αυτό έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη». Όσο για την πρωτοβάθμια απόφαση, ο Σωτήρης Μαυρονάσιος δήλωσε: «Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, όποτε εμείς αισιοδοξούμε και δίνουμε το βάρος στην έφεση μας, αφού έχουμε ακράδαντα στοιχεία για την αθωότητα μας».

Στο μεταξύ πυρ και μανία είναι οι χιλιάδες φίλαθλοι της Μπάρτσας από όλη την  Κορινθία και όχι μόνο εναντίον της Διοίκησης του Σωτήρη Μαυρονάσιου την οποία την κατηγορούν για ανεπάρκεια και αφερεγγυότητα και την θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνη για τον μεγαλύτερο διασυρμό της ομάδας στην μακρόχρονη ιστορία της.Όπως υποστηρίζουν η Διοίκηση τους κοίμιζε με αισιόδοξες ανακοινώσεις που στο τέλος αποδείχτηκαν φούμαρα, καθώς λόγω οφειλών δεν μπορούσε να πάρει φορολογική ενημερότητα και ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ δημόσια έγγραφα!
Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα των αγανακτισμένων οπαδών της Κορίνθου στην ιστοσελίδα τους http://www.korinthosfans.gr
kostas ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΙΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΗΜΕΝΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ; ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ...
TASOS Aναμενόμενη η σημερινή απόφαση για την ομάδα μας δυστυχώς . Kαι στην περίπτωση της χρονιάς της Θήβας Κορίνθιο χέρι έβγαλε τη λίστα των τιμωρημένων και τώρα Κορίνθιο χέρι δεν πλήρωσε για την ενημερότητα . Εν αναμονή της ΓΣ συνέλευσης οπότε και αν γίνει αυτή.Και βεβαία μην ξεχνάμε ότι ο Κούγιας κινήθηκε νομικά εναντίον του λογιστή του για το θέμα της ενημερότητας του ενώ εμείς όχι γιατί η λογίστρια είναι φίλη μας .
james κρίμα, πάλι στο μηδέν. Κάποιοι κατάφεραν να μικρύνουν πολύ την Μπάρτσα μας. Μην χάχνουμε αλλού τα αίτια -εφόσον φταίμε καλώς τιμωρηθήκαμε.
bil ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΒΑ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!
den_leei Εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα στην ομάδα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα βλέπουμε τα πράγματα όπως ειναι με τα λάθη και τα σωστά.
TASOS Μόλις διάβασα την ανακοίνωση του γραφείου τύπου και πραγματικά δεν ξέρω τι να πω . Είναι η τρίτη ή τετάρτη που βγαίνει από τότε που άρχισε το θέμα με τις ενημερότητες και σε καμία δεν υπάρχει η λέξη ΣΥΓΓΝΩΜΗ προς τους φιλάθλους της ομάδας που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί έλεος πια λίγο φιλότιμο !!!
spinos και η έφεση δεν θα αλλάξει τίποτα, οπότε του χρόνου θα παίζουμε Δ Εθνική. δυστυχώς ή ευτυχώς, η μόνη μας ελπίδα είναι πλέον ο κύριος ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΘΑΝΗΣ.
Βεβαίως και υπάρχει η ελπίδα της έφεσης αλλά στο συγκεκριμένο άσχημο κλίμα που έχει δημιουργηθεί για το Ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά και την διαπλοκή του , το βλέπουμε πολύ δύσκολο να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση. Οι εξελίξεις της επόμενες μέρες αναμένονται δραματικές.
Έτσι η ιστορική ομάδα της Κορίνθου θα αγωνίζεται από την νέα περίοδο στη Δ΄Εθνική μαζί με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου.


Image



Γ.Πανούσης : "Η νέα εγκύκλιος στοχεύει
αποκλειστικά στην κομματική άλωση
της Εκπαίδευσης"


Εγκύκλιος Δ2/8663/18-07-2011: Διαδικασία επιλογής Σχολικών
Συμβούλων και Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Μετά την αντιφατική πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ) αλλά και
των υπηρεσιακών παραγόντων, με τις αλληλοαναιρούμενες
«διευκρινιστικές» εγκυκλίους και τις παλινωδίες στην επιλογή των
στελεχών εκπαίδευσης, άλλη μια εγκύκλιος (Δ2/8663
/18-07-2011
) ήρθε να ολοκληρώσει το χάος που επικρατεί στη
δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επιβεβαιώνοντας την ασυδοσία, την
έλλειψη συντονισμού και την προχειρότητα με την οποία
αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς το ΥΠΔΒΜΘ.

Με την εγκύκλιο αυτή, «σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται» όσοι εκπαιδευτικοί επιλεγούν Διευθυντές σχολικών
μονάδων στερούνται του δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία
επιλογής Σχολικών Συμβούλων. Δηλαδή οι «εγκέφαλοι» του
ΥΠΔΒΜΘ, αφού δεν εφάρμοσαν το νόμο 3848/2010 που οι ίδιοι
ψήφισαν
, ώστε να επιλεγούν ιεραρχικά πρώτα οι Σχολικοί
Σύμβουλοι και μετά οι Διευθυντές σχολείων, τώρα απαγορεύουν δια
ροπάλου και χωρίς καμία υπάρχουσα νομοθετική βάση στους
τελευταίους να καταλάβουν θέση ανώτερη από αυτή που κατέχουν.
Μήπως τίθεται και ζήτημα αντισυνταγματικότητας μιας τέτοιας
διαδικασίας
, εφόσον αυτή στηρίζεται προληπτικά σε ένα νόμο που
θα ψηφιστεί;

Με την ανορθόδοξη αυτή ενέργειά του και με τη συνεχή έκδοση
ερμηνευτικών εγκυκλίων, ακόμα και μετά την έναρξη της
διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφίων Διευθυντών, το ΥΠΔΒΜΘ
τορπιλίζει τη διαφάνεια και τη νομιμότητα
των επιλογών, με
στόχο τον πλήρη ιδεολογικό έλεγχο των Σχολικών Συμβούλων,
ώστε να επιβάλει τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που προωθεί.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στην ίδια εγκύκλιο καλούνται τα
Συμβούλια επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων να εξετάσουν
εκ των υστέρων - μετά τη μοριοδότηση των υποψηφίων και την
ανακοίνωση των σχετικών πινάκων - τυχόν κατάθεση πλαστών
τίτλων και δικαιολογητικών
. Τι εμπόδισε τους ιθύνοντες του
Υπουργείου να θέσουν εξαρχής τα κριτήρια συμμετοχής και ελέγχου
ως προς την επιλογή Διευθυντών και Σχολικών Συμβούλων; Η
πλήρης ανικανότητα αλλά και η επιτηδευμένη ποδηγέτηση του
ΥΠΔΒΜΘ
καθίστανται πλέον αδιαμφισβήτητες!

Είναι πλέον πασιφανές ότι η σημερινή ηγεσία δε διαθέτει κανένα
σχέδιο, όραμα, «πιστεύω» και πολιτική βούληση, παρά μόνο μια
στείρα μνημονιακή τακτική στο βωμό της οποίας θυσιάζει την
Παιδεία και τον Πολιτισμό μας. Η σημερινή ηγεσία αποδεικνύει
ακόμα μια φορά ότι μοναδικός της στόχος είναι η κομματική
άλωση της Εκπαίδευσης
… Ως εκ τούτου, «παιδεύει» το
εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας μας και αντί να εργάζεται
δημιουργικά προς τον εκσυγχρονισμό και τη βιωσιμότητα του
εκπαιδευτικού μας συστήματος, απεργάζεται για ακόμα μια φορά τη
μεγαλύτερη υποβάθμισή του.

Ιωάννης ΠΑΝΟΥΣΗΣ
Συντονιστής Κύκλου Πολιτικής Δράσης
Μορφωτικών Υποθέσεων ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

onned-korinthias.gr/

Σοβαρότης μηδέν...

 




Αυτό τον καιρό, που η χώρα είναι υπό κατοχή, οι οικονομικές δυσκολίες για μας τους μικρούς είναι δυσβάσταχτες. Η τοπική αγορά της πόλης του Ξυλοκάστρου τραβάει κι αυτή το δικό της μαρτύριο και σιγοσβήνει, πληρώνοντας βέβαια και τα δικά της λάθη. Θα περίμενε κάποιος, μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή, να σοβαρευτούμε όλοι, να διορθωθούμε, να ανασυνταχθούμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Δυστυχώς όμως, μόνο αυτό δεν συμβαίνει.

Μεγάλες ευθύνες γι' αυτό βαρύνουν και τη δημοτική αρχή, που συνεχίζει να βαδίζει χωρίς σχέδιο και όραμα. Άλλο ένα "χτύπημά" της (το παραπάνω έγγραφο), δείχνει ότι πλέουμε χωρίς πυξίδα και προορισμό. Όπως θα διαβάσετε, θυμήθηκε στις 3 Αυγούστου, να μιλήσει με τους καταστηματάρχες της παραλίας για θέματα που τους απασχολούν και βέβαια για το μείζον θέμα των κατασκευών τους, για προστασία από ήλιο και αέρα.

Αν υπήρχε μια οκά σοβαρότητα, αυτά τα θέματα θα είχαν λυθεί πριν αρχίσει το έργο της παραλίας. Αν υπήρχε ένα δράμι σοβαρότητα, αυτά τα θέματα θα είχαν λυθεί το χειμώνα, που τους το λέγαμε στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αν υπήρχε μια ουγγιά σοβαρότητα δεν θα άφηναν την παραλία του Ξυλοκάστρου να πλέει ακυβέρνητη και να θυμούνται νόμους και αστυνόμους όταν ο καταστηματάρχης δεν είναι του γούστου τους.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει σοβαρότητα. Καθόλου. Όποτε θυμόμαστε, ότι θυμόμαστε και για όποιο μικροπολιτικό λόγο το θυμόμαστε. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες όμως, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Τέτοιου είδους διακυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη για τον τόπο και ξεπερνά τα όρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας. Ο χειμώνας που έρχεται, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Από Σεπτέμβρη πρέπει να δούμε πώς θα γιατρέψουμε τις πληγές μας, γιατί θα πνιγούμε μια ώρα αρχίτερα. Όλοι έχουμε ευθύνες για την ποιότητα και το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουμε σαν τόπος, όλοι πρέπει να βελτιωθούμε, αλλά πρώτιστα οι καπεταναίοι πρέπει να αλλάξουν τρόπο που κουμαντάρουν το πλοίο, γιατί το πάνε ολοταχώς σε ξέρα. Ραντεβού το Σεπτέμβρη...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Το ότι τα καταστήματα είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και κανένα μέλος της δεν είχε κληθεί στη συνάντηση, είναι μια ακόμη λεπτομέρεια που δείχνει τη γνωστή πια παθογένεια της τοπικής μας εξουσίας. Ούτε καν ο δικός τους δημοτικός σύμβουλος κ. Φάνης Μπρακούλιας που έχει ασχοληθεί με το θέμα των προστατευτικών, γνωρίζει πολλά λόγω της ειδικότητάς του ως μηχανικός και έχει κάνει και συγκεκριμένη πρόταση στην Επιτροπή για το θέμα αυτό. Πόσο μάλλον εγώ ή τα υπόλοιπα μέλη...

Η Ποιότητα του νερού στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.

Δείτε συνημμένα τις χημικές αναλύσεις.

Ανάλυση νερού Α. Λουτρό.pdf
115 Kb
Ανάλυση νερού Δερβένι.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Ζεμενό.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Θαλερό.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Καμάρι.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Καρυώτικα (δίκτυο).pdf116 Kb
Ανάλυση νερού Κορφιώτισσα (δίκτυο).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Κορφιώτισσα (εκκλησία Αναλήψεως).pdf116 Kb
Ανάλυση νερού Λουτρό (δίκτυο).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Λυγιά.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Λυκοποριά.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Μελίσσι (Οικ. Δ.Ε.Η.).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Μελίσσι.pdf116 Kb
Ανάλυση νερού Μερτικέικα.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Ν. Βρυσούλες.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Ξυλοκαστρο (γραφεία ΔΕΥΑ).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Πεταλού.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Πιτσά (δίκτυο).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Πιτσά (Πηγή).pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Ρίζα.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Ροδιά.pdf115 Kb
Ανάλυση νερού Σαρανταπηχιώτικα.pdf116 Kb
Ανάλυση νερού Στόμιο.pdf116 Kb
Ανάλυση νερού Συκιά.pdf115 Kb

 

Το νησί των τυφλών, και άλλες κλέφτικες και στραβές ιστορίες…


Η ΝΗΣΟΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ !

Λοιπόν κάθε μέρα πού περνάει ανακαλύπτουμε και καινούργιες ομάδες Ελληνικής κλεφτουριάς και πονηρών απατεώνων, πού καταρήμαξαν κι΄ αυτοί το Ελληνικό Δημόσιο, όπως πολύ σοφά φαίνεται το είπε, και ο «ταφάγαμε μαζί…»!
Καταρημάζοντας όμως τον Κρατικό κορβανά ρήμαξαν κι΄ εμάς τους υπόλοιπους πού βρεθήκαμε να πληρώνουμε μέσω φόρων αυτά πού εκείνοι έκλεβαν !

Και όχι μόνο αυτό!
Γιατί με τις κλεψιές αυτές βρήκαν ευκαιρία κάποιοι άλλοι πονηροί μηχανισμοί, πού μέ το πρόσχημα να βάλουν τάξη σε κλέφτες και φοροφυγάδες άρχισαν να φέρνουν στην Ελλάδα ηλεκτρονικά συστήματα καταγραφής και παρακολούθησης πολιτών πού ούτε η προηγμένη Σιγκαπούρη δεν είχε !









Έτσι σε πρώτη φάση θα δούμε την Φοροκάρτα με την οποία «θα γλιτώνουμε από την συγκέντρωση αποδείξεων» κι΄ έτσι όλα θα μάς είναι « πιο βολικά και πιο εύκολα» όπως μας υπόσχονται «οί σοφοί», πού κι΄ αυτοί, όπως άλλωστε συνηθίζεται, μέσω κάποιων ασφαλώς προμηθειών θα τα οικονομίσουν γενόμενοι έτσι σοφότεροι…
Γι΄ αυτό ακριβώς κατέσκαψαν όλους τους δρόμους περνώντας οπτικές ίνες και φθάνοντας μέχρι τα πιο δυσπρόσιτα και ακραία χωριά όπου λαλούν κουκουβάγιες ώστε να μπορούν και εκεί τα υπάρχοντα μπακάλικα και μικρομάγαζα να εξυπηρετούν τους χωρικούς με την διασύνδεση μηχανημάτων για Φοροκάρτες προς το παρόν και μετά βλέπουμε



Δέν άφησαν δρόμο γιά δρόμο πού να μή τον σκάψουν περνώντας οπτικές ίνες ακόμη καί στά βουνά !
Περίεργο δέν είναι;