Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Στο Δερβένι την Τετάρτη 10 Αυγούστου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,  θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3 8 11.pdf

Έγκριση ψηφίσματος Δ.Σ. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ενάντια στο κλείσιμο του ΟΤΕ Ξυλοκάστρου

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Το Δ.Σ. Του ΠΑ.Σ.Ε.- Ο.Τ.Ε σε επιστολή του αναφέρει: «Κε δήμαρχε. Απευθυνόμαστε σε εσάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να σας γνωστοποιήσουμε την πρόθεση της Διοίκησης του ΟΤΕ για κλείσιμο του καταστήματος της περιοχής σας.
Ο ΟΤΕ μέχρι σήμερα , χωρίς να έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ, έχει κατορθώσει να προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο, προσφέροντας ευρυζωνικότητα και καθολική υπηρεσία στο 97,5% της χώρας.
Η Διοίκηση του ΟΤΕ προχώρησε σε 150 καταργήσεις καταστημάτων της μητρικής τον Δεκέμβριο του 2008, αποξενώνοντας τις τοπικές κοινωνίες από το όνομα του ΟΤΕ και μειώνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.
Σήμερα ετοιμάζει νέο κύμα κλεισίματος καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα (140 καταστήματα) αδιαφορώντας για την παροχή υπηρεσιών στον Έλληνα καταναλωτή, ιδίως σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές.
Η ενέργεια αυτή θα έχει ως συνέπεια τη κακή εξυπηρέτηση των δημοτών σας και θα δημιουργήσει προβλήματα στους εργαζόμενους , με μετακινήσεις σε περιοχές μακριά από το τόπο κατοικίας τους.
Ως Σωματείο που εκπροσωπεί 5000 εργαζόμενους στον Εμπορικό και Διοικητικό κλάδο, ζητάμε την παρέμβασή σας στη Διοίκηση του ΟΤΕ, για να σταματήσει το παραπάνω εγχείρημα που απαξιώνει το Δήμο σας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων»

Αίτημα Δημάρχου για τακτοποίηση πληρωμών 18 υπαλλήλων από τον ΟΣΕ ΑΕ.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχος αναφέρει σε επιστολή του προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Μεταφορών: «Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 3891/2010, περί «Αναδιάρθρωσης, εξυγίανσης και ανάπτυξης του ομίλου ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλες διατάξεις για το σιδηροδρομικό τομέα» (ΦΕΚ 188/τ-Α/4-11-2010) μεταφέρθηκαν στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης 18 υπάλληλοι από τον ΟΣΕ ΑΕ.
Στο ΦΕΚ (253/τ-Γ/18-4-2011) μεταφοράς τους γίνεται, μεταξύ των άλλων, αναφορά στο 2/23986/28-3-2011 έγγραφο της Γ. Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, για την εγγραφή των απαιτούμενων πιστώσεων στον Ειδικό Φορέα 07-120 του Υπουργείου ΕΣ. Α. Η. Δ. για το 2011 και την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας από το 2012 και μετά από τους προϋπολογισμούς των φορέων υποδοχής.
Οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν εργασία στις 3 Μαΐου του 2011 και έκτοτε εργάζονται κανονικά στις Υπηρεσίες του Δήμου.
Επειδή το προσωπικό αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί από τον αρμόδιο για το 2011 φορέα, με αποτέλεσμα να δέχομαι καθημερινά τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα και πιέσεις τους, χωρίς να έχω καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους για το πότε και εάν πληρωθούν, διαμαρτύρομαι έντονα και σας παρακαλώ για την άμεση τακτοποίηση των πληρωμών τους, διότι αποδεδειγμένα αυτοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται κυριολεκτικά σε τραγική κατάσταση, δεδομένου ότι δεν έχουν άλλους οικονομικούς πόρους για να επιβιώσουν πέρα από το μισθό τους, ενώ έχουν δημιουργηθεί και πολλά προβλήματα στις Υπηρεσίες μας οι οποίες γίνονται αποδέκτες των παραπόνων και διαμαρτυριών τους.

Λείπει το ντέρμπι, παρόντες οι... άγνωστοι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2011-2012

Με μία ώρα καθυστέρηση διεξήχθη η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 2011-12. - Δύο μπαλάκια με ομάδες Α και Β μέχρι να παρθούν αποφάσεις για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα - Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα, 4η αγωνιστική το πρώτο ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, 5η Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, 6η ΑΕΚ - Ολυμπιακός, 7η Αρης - ΠΑΟΚ, 9η Παναθηναϊκός - ΑΕΚ.
Tην 10η αγωνιστική το ντέρμπι των «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν γνωρίζουν τους αντιπάλους τους τις 2 πρώτες αγωνιστικές καθώς αντιμετωπίζουν τις ομάδες Α και Β.
Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, μιλώντας στην τηλεόραση της «Nova», Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για την κεντρική διαχείριση, όπου πλέον περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος: «Είναι μια σημαντική μέρα, μετά από πολλές ταλαιπωρείες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια σημαντική εμπορική συμφωνία που είχε ξεκινήσει το 2008 και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθης». Για το αν εγκαινιάζει μια νέα εποχή, υποστήριξε: «Σίγουρα. Είναι σημαντικό σημειολογικό σημείο για να προγραμματίζει κάποιος το πρόγραμμα».

Πρώτος στο πάνελ των ομιλητών ανέβηκε ο πρόεδρος της Super League και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα με την κλήρωση ξεκινάει το πρωτάθλημα 2011-12. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να καλέσω την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Ας κοιτάξουν όποιοι έχουν αμφιβολίες, τον ρόλο που έπαιξε το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Θα στηρίζουμε κάθε φορά κάθε προσπάθεια "κάθαρσης". Απλά θέλω να θυμήσω σε κάποιους ότι λασπολογώντας δεν δημιουργείς, καταστρέφεις. Πιστεύω ότι η ενότητα είναι η βάση για τη συνεργασία με την Πολιτεία. Η Κεντρική Διαχείριση περιλαμβάνει όλες τις ομάδες και μπορεί να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα. Ευχόμαστε να εδραιωθούν και στο μέλλον. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να υποστηρίζουν τις ομάδες τους χωρίς βία».

70χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στο Κοκκωνι


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια στο Κοκκώνι Κορινθίας, 70χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κιάτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ η σορός του θα μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή

Μακάμπι, Παρί, Καρπάτι και Τιφλίδα στο δρόμο Παναθηναίκού , Ολυμπιακου Βόλου , ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ομάδα που απέκλεισε πέρσι τον Ολυμπιακό από την Ευρώπη, θα είναι η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη φάση των πλέι οφ του Europa League, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι», που στα προκριματικά του Champions League... αυτοκτόνησαν, έχουν τώρα την ευκαιρία να... ρεφάρουν. Ο ΠΑΟ φυσικά δεν θέλει να την πατήσει και είναι το φαβορί για πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Το «τριφύλλι» απέφυγε τις ισχυρές Σοσό και Γκιμαράες, αλλά και τις αδύναμες Αλάνια και Σάμροκ. Πρώτο ματς στο Ισραήλ στις 18 Αυγούστου, ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 25 του μήνα. Την Παρί Σεν Ζερμέν, που το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιεί αρκετές ηχηρές μεταγραφές, θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός Βόλου. Άτυχος, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός Βόλου που ανάμεσα σε Ρόμα και Παρί Σεν Ζερμέν... τράβηξε τη γαλλική ομάδα. Το θέμα βέβαια είναι αν η ομάδα της Θεσσαλίας θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, καθώς αν η ΕΠΟ δεν κάνει δεκτή την έφεσή της και την «ρίξει» από τη Super League, τότε θα αποβληθεί αυτόματα από την UEFA και η Παρί θα περάσει... bye. Χαμόγελα και για τον ΠΑΟΚ που γλίτωσε το ταξίδι στην Τουρκία (Τράμπζονσπορ) και θα ταξιδέψει στην... άγνωση Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την Καρπάτι, που ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Σιμάο. Με τη Διναμό Τιφλίδας θα διασταυρώσει τα "ξίφη" της η ΑΕΚ η πιο τυχερή από όλους... που λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να... προσπεράσει. Οι «κίτρινοι» απέφυγαν Γιουνγκ Μπόις, Χέλσινμποργκ, Ερυθρό Αστέρα, Γκαζ Μέταν και Ελσίνκι. Πρώτο ματς στη Γεωργία, ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, αν και επειδή και ο Παναθηναϊκός παίζει εντός εκείνη την ημέρα, σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή στο ένα από τα δύο ζευγάρια.Τέλος δύσκολα τα πράγματα για τις κυπριακές ομάδες. Η μεν ΑΕΚ Λάρνακας κληρώθηκε με την Ρόζενμποργκ (πρώτο ματς στη Νορβηγία), ενώ η Ομόνοια θα παίξει με τη Σάλτσμπουργκ (εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι).
Να σημειωθεί πως στους ομίλους του Europa προκρίνονται και οι δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν στα πλέι οφ του Champions League.

Ποίες είναι οι αντίπαλες των Ελληνικών ομάδων
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Προπονητής της ομάδας είναι ο Μότι Ίβανιρ και έχει κατακτήσει 18 φορές το πρωτάθλημα στη χώρα της και 22 φορές το Κύπελλο Ισραήλ. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ τερμάτισε τρίτη στο περασμένο πρωτάθλημα Ισραήλ και απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Χαζάρ από το Αζερμπαϊτζάν (3-1, 0-0) και στον τρίτο προκριματικό γύρο τη βοσνιακή Ζελέζνιτσαρ (2-0, 8-0). Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φέρει ο διεθνής με την εθνική Ισραήλ επιθετικός Μπαράκ Ιτζάκι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Τα ηνία της ομάδας ανέλαβε πρόσφατα ένα γκρουπ επιχειρηματιών από το Κατάρ και προχώρησε σε ηχηρές μεταγραφές όπως των Παστόρε, Σισόκο και Ματουιντί. Προπονητής είναι ο Αντουάν Κομπουαρέ, ενώ χρέη τεχνικού διευθυντή έχει αναλάβει ο άλλοτε παίκτης της ομάδας και προπονητής των Μίλαν και Ίντερ, Λεονάρντο. Η ομάδα της πρωτεύουσας τερμάτισε τέταρτη στο γαλλικό πρωτάθλημα και ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο, όπου ηττήθηκε από τη Λιλ. Χρώματά του είναι το μπλε και το κόκκινο, ενώ έδρα του το «Παρκ ντε Πρενς», χωρητικότητας 48.000 θεατών.

Καρπάτι: Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ δεν συνάντησε καμία δυσκολία απέναντι στην ιρλανδική Σεντ Πάτρικς, την οποία απέκλεισε με δυο νίκες μέσα έξω (2-0, 3-1). Την περασμένη περίοδο τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα Ουκρανίας, τα βασικά χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο και έδρα της το «Ukraina Stadium» χωρητικότητας 28,000 θεατών.

Διναμό Τιφλίδας: Στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Μιλσάμι από τη Μολδαβία με δύο νίκες (2-0, 3-1), στον δεύτερο γύρο την ουαλική Γιανέλι (1-2, 5-0) και στον τρίτο την ισλανδική Ρέικιαβικ με δύο νίκες (4-1, 2-0). Η δευτεραθλήτρια Γεωργίας, ιδρύθηκε το 1925, έχει χρώματα το μπλε και το άσπρο και εδρεύει στο «Μπόρις ΠαΪχάτζε» (55.000 θεατών) στην πρωτεύουσα της χώρας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Καταλανός Άλεξ Γκαρσία, που έχει δουλέψει στα τμήματα υποδομών της ομάδας.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Παναθηναϊκός (Ελλάδα) Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Παρτιζάν (Σερβία)
Μέταλιστ (Ουκρανία) – Σοσό (Γαλλία)
Μπεσίκτας (Τουρκία) – Αλάνια Βλαντικαφκάζ (Ρωσία)
Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία)-Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία)
Μπούρσασπορ (Τουρκία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο)
Ρόμα (Ιταλία)-Σλόβαν Μπρατισλάβα (Σλοβακία)
Ολυμπιακός Βόλου (Ελλάδα)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία)
Εκράνας (Λιθουανία)-Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Καρπάτι (Ουκρανία)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Μπιλμπάο (Ισπανία)
Χαρτς (Σκωτία)-Τοτέναμ (Αγγλία)
Στεάουα (Ρουμανία)-ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)
Νόρτζελαντ (Δανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Ντνιέπρ (Ουκρανία)-Φούλαμ (Αγγλία)
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)-Σπάρτακ Τρνάβα (Τσεχία)
Σιόν (Ελβετία)-Σέλτικ (Σκωτία)
Σλασκ (Πολωνία)-Ραπίντ Βουκουρεστίου(Ρουμανία)
Λίτεξ (Βουλγαρία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Λάτσιο (Ιταλία)-Ραμποτνίσκι (FYROM)
Νασιονάλ Μαδέιρα (Πορτογαλία)-Μπέρμιγχαμ (Αγγλία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ριντ (Αυστρία)
Τουν (Ελβετία)-Στόουκ (Αγγλία)
Αάλεσουντ (Νορβηγία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)
Βασλούι (Ρουμανία)-Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Ομόνοια (Κύπρος)-Σαλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ζεσταφόνι (Γεωργία)-Κλαμπ Μπριζ (Βέλγιο)
Ανόβερο (Γερμανία)-Σεβίλλη (Ισπανία)
Ελσίνκι (Φιλανδία)-Σάλκε (Γερμανία)
Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργίας)-ΑΕΚ (Ελλάδα) Ρεν (Γαλλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Γκαζ Μετάν (Ρουμανία)-Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)
Μπράγκα (Πορτογαλία)-Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Χέλσινμποργκ (Σουηδία)-Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

*** Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Αυγούστου

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η Ευρώπη πρέπει να δράσει επιθετικά και αποφασιστικά

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Ευρώπη πρέπει να δράσει επιθετικά και αποφασιστικά απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται η Ευρωζώνη. Οι ειλημμένες αποφάσεις, πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα και να τεθούν στο τραπέζι προτάσεις ριζοσπαστικής αντιμετώπισης της τακτικής των οίκων αξιολόγησης.
Η Ελλάδα ωστόσο, οφείλει να υλοποιήσει άμεσα, δίχως άλλες αναβολές και καθυστερήσεις, τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε να περιορίσει δραστικά το έλλειμμα της και να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την οικονομία μας αποτελεσματικά απέναντι στην κρίση χρέους που εξελίσσεται σε διεθνή υπόθεση».

                                                                                                                                                                                                                                 Αθήνα, 5 Αυγούστου 2011

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 «Η αποχώρηση των “δήθεν” αγανακτισμένων από την πλατεία Συντάγματος άφησε πίσω της, πέρα από τις εικόνες ντροπής που εξέθεσαν τη χώρα μας διεθνώς, και το λογαριασμό που υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ από ζημιές και καταστροφές δημόσιας περιουσίας.
Αυτόν τον λογαριασμό όμως θα τον χρεωθούν και πάλι οι συνεπείς φορολογούμενοι πολίτες, που βλέπουν κάθε τόσο τις δυνάμεις της ανευθυνότητας και της ασυδοσίας να τους φορτώνουν με επιπλέον βάρη, στο βωμό της επαναστατικής γυμναστικής τους.
Σε αυτό τον παραλογισμό πρέπει να μπει ένα τέλος. Και το τέλος μπορεί να το θέσει μόνο η πολιτεία, με ένα θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τις κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, βάζοντας ξεκάθαρα όρια αλλά και επιμερίζοντας την ευθύνη σωστά σε εκείνους που πρέπει να την αναλάβουν».

Γ. Μιχελάκης ...για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, οι “συναρμόδιοι” αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης κύριοι Βενιζέλος και Πάγκαλος εξακολουθούν να σιωπούν.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Μπροστά στα όσα ήδη αποκαλύψαμε για τη συνεχιζόμενη διόγκωση του κράτους, οι “συναρμόδιοι” αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης κύριοι Βενιζέλος και Πάγκαλος εξακολουθούν να σιωπούν.
Η στάση τους είναι ένδειξη αδυναμίας και απόδειξη ενοχής.
για μια ακόμη φορά τους ρωτούμε:
-          Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο, δημιουργήθηκαν τουλάχιστον 67 νέες Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες;
-          Ποιοι και με ποια κριτήρια τοποθετούνται στις νέες και υψηλόμισθες θέσεις που κατασκευάζονται;
-          Ποια είναι η συνολική οικονομική επιβάρυνση του Δημοσίου, από τις επιπλέον αυτές κρατικές δομές;
Οι κύριοι Αντιπρόεδροι οφείλουν να δώσουν άμεσα συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Είναι πρόκληση για τους πολίτες, αφενός να αυξάνουν φόρους και να περικόπτουν μισθούς και αφετέρου να κατασκευάζουν θέσεις για την εξυπηρέτηση κομματικών στελεχών. Είναι πρόκληση και η σιωπή τους».

Οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.
Επίσης ο κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την αναστολή της απεργίας των ταξί:   

«Οι απεργοί ταξί απέδειξαν υπευθυνότητα, μπροστά στην κυβερνητική ανευθυνότητα.
Και οι περιφερειάρχες της χώρας μπόρεσαν, μέσα σε δύο ώρες να κάνουν αυτό που δεν έκαναν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ραγκούσης για σχεδόν ένα μήνα.
Η εξέλιξη αυτή πείθει και τον πλέον δύσπιστο ότι ο κ. Ραγκούσης σκόπιμα προκάλεσε το χάος που ζήσαμε για περισσότερο από μισό μήνα. Για μια προσωπική βεντέτα με τον προκάτοχό του, αλλά και για να αποπροσανατολίσει τους Έλληνες από τα αδιέξοδα και τις επώδυνες αποφάσεις της Κυβέρνησης, δεν δίστασε να πλήξει τον Τουρισμό και την εθνική μας Οικονομία».

Ο Θύμιος ήθελε τον… Πέτρο του


Είναι γνωστό ότι σε μία διαπραγμάτευση σημασία έχουν οι λεπτομέρειες και -βεβαίως- η «χημεία» μεταξύ όλων όσοι συμμετέχουν.
Στην υπόθεση των ιδιοκτητών ταξί, που παραλίγο να εξελιχθεί σε εκατόμβη για τη φετινή τουριστική περίοδο στη χώρα, ήταν ηλίου φαεινότερον ότι η «χημεία» μεταξύ του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου ήταν από ανύπαρκτη (στην αρχή) έως πολεμική (στη συνέχεια).
Αυτό εξηγούσε, εν πολλοίς, και το γεγονός ότι Ραγκούσης και Λυμπερόπουλος «όχι μόνο δεν μπορούσαν να διαπραγματευτούν, αλλά ούτε να καθίσουν περισσότερο από μερικά λεπτά της ώρας στο ίδιο τραπέζι», κατά την έκφραση ενός από αυτούς που κάθισαν (μερικά λεπτά της ώρας) σε αυτό το τραπέζι.
Για εκείνους που τους γνωρίζουν, Ραγκούσης και Λυμπερόπουλος είναι δύσκολοι (δύστροποι, κατά ορισμένους) χαρακτήρες.
Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Πέτρος Τατούλης. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και δύσκολος χαρακτήρας και αυτός...
Μόνο που με το Θύμιο είναι παλιοί γνώριμοι και φίλοι από τη Νέα Δημοκρατία. Και όχι μόνο. Είναι και γείτονες, καθώς ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ είναι από την Κορινθία (επικράτεια του Πέτρου, ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου) και ο Τατούλης, ως γνωστόν, από την Αρκαδία.
Μεταξύ ΝΔ, Κορινθίας, καλής «χημείας» και πολλών τηλεφωνικών συνομιλιών (έτσι κι αλλιώς ο Πέτρος ήταν ο πρώτος που ζήτησε ψυχραιμία και διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες ταξί) έπεσε και η ιδέα της συνάντησης με τους περιφερειάρχες, που έτσι κι αλλιώς έχουν την αρμοδιότητα για τις άδειες ταξί.
Τα υπόλοιπα έως την προαναγγελία για τη λύση της απεργίας δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά της ώρας. Άλλωστε, όπως φάνηκε στην πορεία, ήταν απλώς λεπτομέρειες....

aftodioikisi.gr

Ντίνα Νικολάκου,Ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς οι δηλώσεις Μαργέλη


Η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, Πρόεδρος της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου σε σχέση με τις  δηλώσεις του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας:

Με διχαστικά τοπικιστικού χαρακτήρα επιχειρήματα, δια μέσου των ΜΜΕ και όχι στον φορέα στον οποίο συμμετέχει ως μέλος, με λόγο που δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό τον οποίο ευαγγελίζεται ούτε και τη θεσμική θέση την οποία κατέχει, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Μαργέλης, προχώρησε σε μια ανοίκεια επίθεση κατά του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη αλλά και κατά της επιτροπής για την ίδρυση σωφρονιστικού καταστήματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 
Ο κ. Μαργέλης αποτελεί, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με απόφαση του Περιφερειάρχη μέλος της επιτροπής αυτής, κατά τη συνεδρίαση της οποίας ουδεμία αναφορά έκανε στην αριθμητική σύνθεσή της για την οποία στην δημόσια δήλωση του αφήνει διχαστικά υπονοούμενα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατή την συνεδρίαση της επιτροπής, αφού έδειξε αδιαφορία  για την απαιτούμενη κοινωνική συνοχή στο ευαίσθητο ζήτημα της ίδρυσης σωφρονιστικού καταστήματος, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για συμμετοχή εκπροσώπων της Εκκλησίας. Ο κος Μαργέλης επέδειξε  με αυτό το τρόπο την παντελή κοινωνική και επαγγελματική του άγνοια, στο γεγονός ότι η εκκλησία στον τόπο μας πρωτοστατεί στο να κρατηθεί ζωντανή η προσπάθεια ένταξης των εγκλείστων στα σωφρονιστικά ιδρύματα, παρέχοντας ηθική  αλλά και υλική βοήθεια.
Πέραν της ηθικής αυτής παράληψης του, απέναντι στην εκκλησία, σε μια περίοδο που η νέα αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου πολιτεύετε με τις αρχές του άδολου και ακομμάτιστου πατριωτισμού, η ανάδειξη σε ζήτημα μείζονος σημασίας της σύνθεσης της επιτροπής ανάλογα την καταγωγή των μελών της ως πρωταρχικό κριτήριο αξιότητας της, αδικεί όχι μόνο τον ίδιο αλλά και την θεσμική θέση την οποία κατέχει ο κος Μαργέλης. Οι όποιες διχαστικού τύπου για την κοινωνία  της Πελοποννήσου θέσεις του κου Μαργέλη μπορεί να θεωρηθούν ιδιοτελείς, συντεχνιακές ή ακόμα και πολιτικά αφελείς δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η  επιτροπή   δεν  θα αποφασίσει  για  τον χώρο ανέγερσης  του σωφρονιστικού  καταστήματος, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης ως αρμόδιος φορέας.
Αυτό που είναι εξαιρετικά λυπηρό είναι ότι με τη στάση του αυτή ο κ. Μαργέλης απαξιώνει τους θεσμούς επιδεικνύοντας συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την σημερινή πολιτική πραγματικότητα στον τόπο μας. Συμπεριφορές στις οποίες ταιριάζει περισσότερο ο όρος Λουδοβίκειες που ο κος Μαργέλης ανέσυρε μέσα από τους διαλόγους μιας παρωχημένης ελίτ, στην οποία συμμετέχει, και η οποία βλέπει να χάνεται η συνεκτικότητα της ομερτάς με την οποία για πολλές δεκαετίες κυβερνούσε την Πελοπόννησο. Υποβιβάζει με αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου το κύρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου της Καλαμάτας, αφού η στάση του αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντροπιαστική για την εκκλησία και εξευτελιστική για την δημοκρατία.


Άρης Σπηλιωτόπουλος..Η διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών και των Σχολικών Συμβούλων μοιάζει φέτος «με το γιοφύρι της Άρτας».


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο εμπαιγμός, η παλινωδία και η στόχευση να επιτευχθεί συγκεκριμένο αποτέλεσμα της εξυπηρέτησης των «ημετέρων», δεν έχει τέλος σχετικά με την επιλογή των Διευθυντών των σχολείων Α΄βαθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, επειδή δεν τους έβγαινε, άλλαξαν την εγκύκλιο για τις δηλώσεις επιλογής των Διευθυντών σχολικών μονάδων και αφού έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Διευθυντών από τα Συμβούλια Επιλογής.

Είναι εμφανές ότι δεν ξέρουν πλέον τι υπογράφουν στο Υπουργείο Παιδείας.

Η διαδικασία της επιλογής των Διευθυντών και των Σχολικών Συμβούλων μοιάζει φέτος «με το γιοφύρι της Άρτας». Κάθε μέρα αλλάζουν οι εγκύκλιοι της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης κατά το δοκούν, και ενώ ολοκληρώνεται η μία διαδικασία την ημέρα, το βράδυ ανατρέπεται από άλλη εγκύκλιο.

Πολύ φοβούμαστε ότι, με τέτοιες απαράδεκτες λογικές, σε συνδυασμό με την αναστάτωση και το αλαλούμ που έχουν προκληθεί, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Αντώνης Σαμαράς:Αυτή την ώρα, οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να επιδείξουν ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως ταχύτητα


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη είπε τα ακόλουθα:

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: . Και αν τελικά δεν επιλέξουν το ευρωομόλογο, που για μας -το φωνάζουμε καιρό- είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση, τότε τουλάχιστον θα πρέπει να ενισχύσουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης, ώστε να καταλάβουν οι κερδοσκόποι ότι η Ευρώπη είναι έτοιμη, ότι έχει τα πολεμοφόδια να τους αντιμετωπίσει.
Μόνον έτσι θα τους αποθαρρύνει και μόνον έτσι θα χαλάσει τα σχέδιά τους.


Η συγκλονιστική κατάθεση-σοκ της 57χρονης Αθηναίας που κρατούσαν φυλακισμένη στη Συκιά

newsbeast.gr


 

Νεκρός γιος του Καντάφι;

Ο γιος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι Χαμίς έπεσε νεκρός μαζί με ακόμα 31 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην πόλη Ζλιταν της δυτικής Λιβύης, σύμφωνα με εκπρόσωπο των αντικαθεστωτικών στη χώρα.

Μέχρι στιγμής η λιβυκή κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει καμένα σχόλιο για τη δήλωση αυτή.

Ο Χάμις ηγείται της λιβυκής 32ης Ταξιαρχίας, μία από τις πιο επαγγελματικές και πιο πιστές στον Καντάφι μονάδες, η οποία μαχόταν στη Ζλιτάν, πόλη ανάμεσα στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών τη Μιζουράτα και την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ είχε σκοτωθεί ένας άλλος γιος του Καντάφι, ο Σαιφ αλ Αραμπ.
newsbeast.gr

Η νέα σύνθεση της κυπριακής κυβέρνησης



Ανακοινώθηκε στην Κύπρο η νέα σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προέβη ο Πρόεδρος Χριστόφιας σχεδόν 18 μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του και τις προεδρικές εκλογές του 2013.
Πρόκειται για τον πρώτο ανασχηματισμό από το 2008, όταν ο κ. Χριστόφιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι η ακόλουθη:

Ηττήθηκαν οι διορισμένοι φίλοι, νίκησαν οι αιρετοί του καθήκοντος - Και ταφόπλακα σε άλλο ένα σκάνδαλο

 
Ήττα της κυβέρνησης των «διορισμένων φίλων» και νίκη των αιρετών που λογοδοτούν στον λαό και την συνείδησή τους είναι ο πολιτικός απολογισμός τριών εβδομάδων κινητοποιήσεων εκ μέρους των ταξιτζήδων.

Είναι επίσης ήττα του «αποφασίζομεν και διαττάσσομεν» και νίκη της λογικής και του αγώνα κατά της διαπλοκής.

Η ίδια η χώρα πάντως, βγαίνει ηττημένη από την περιπέτεια, με σοβαρές απώλειες εσόδων και δυσφήμησή της ανά την υφήλιο και η κυβέρνηση βαριά τραυματισμένη, στιγματισμένη από την πρωτοφανή ανικανότητα που επέδειξε να επιλύσει ένα θέμα που οι περιφερειάρχες, με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, κατόρθωσαν να οδηγήσουν σε μια συμφωνία κυρίων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Την ώρα που η υπόθεση της απεργίας των ταξί περνούσε στους 13 περιφερειάρχες, στη Βουλή ψηφιζόταν το «πολυνομοσχέδιο απ’ όλα έχει ο μπαξές».

Αποδείχθηκε έτσι περίτρανα ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ψήφιση των νόμων «προς εκτέλεση εντολών», αδιαφορώντας ουσιαστικά για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, που υπέστη τρομερό πλήγμα από την απίστευτη καλοκαιρινή αναστάτωση.

Για να ξεχάσουμε τους ταξιτζήδες, θα πέσουμε στα ναρκωτικά;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά πάντα υπάρχουν θέματα στην «καβάτζα». Μέσα στη γενική σύγχυση, καλοκαιριάτικα, την ώρα που η Βουλή υποτίθεται ότι «τρέχει» για να νομοθετήσει όσα έχουν συμφωνηθεί – επιβληθεί δια του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος, παρουσιάσθηκαν και οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Του λοιπού θα θεωρείται συμπεριφορά «ενέχουσα αποκλειστικά και μόνο αυτοπροσβολή του ίδιου του χρήστη».

Το θέμα αντιμετωπίστηκε με σχετική αδιαφορία, αν και ο βασικός προπαγανδιστικός σκοπός ήταν να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από το χάος που έχει προκληθεί λόγω των κινητοποιήσεων των ταξιτζήδων.

Αλλά μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο, το να... πέσει κανείς στα ναρκωτικά μάλλον δεν θεωρείται και σπουδαία υπόθεση.

Οπότε, ο προπαγανδιστικός σκοπός δεν επετεύχθη.

Επί της ουσίας, όμως, μπορεί να προκληθεί νέα, μεγαλύτερη βλάβη.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου 08/08/2011

Προς : κ.κ. Συμβούλους Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 8-8-2011.pdf

«Καλοκαίρι 2011 – Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία για Νέους» από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Σε πρόγραμμα Εθελοντισμού για Νέους στην Ευρώπη θα συμμετάσχουν 12 νέοι από το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από 3 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2011 στην Ουγγαρία και την Αγγλία και θα έχει κοινωνικό και πολιτιστικό αντικείμενο.
Το πρόγραμμα ευρωπαϊκού εθελοντισμού καλύπτει όλα τα έξοδα (100%), μετακίνησης, φιλοξενίας και επιδόματος των δικαιούχων. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική βεβαίωση (certificate- youth pass) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή τους.
Το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με σύγχρονες υπηρεσίες προσπαθεί να σταθεί δίπλα στη νεολαία, αξιοποιώντας προγράμματα και χρηματοδοτήσεις εθνικές και ευρωπαϊκές. Παράλληλα, στο δήμο μας φιλοξενούνται ευρωπαίοι εθελοντές οι οποίοι εργάζονται στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στον Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Ξυλοκάστρου και σε περιβαλλοντικές δράσεις στον Πευκιά Ξυλοκάστρου, στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας κ.α.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΞ.Ε), καλούν όλους τους νέους από 17 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο Πληροφόρησης Νέων ”συστεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Δ. Ξυλοκάστρου, Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 9.30 έως 16.30. Τηλ. Επικοινωνίας 2743360300, 6934293191».

Μπεθάνης μέσω… facebook. Η Κόρινθος θα γυρίσει εκεί που της αξίζει !

Ένα ομολογουμένως εκσυγχρονισμένο τρόπο, ο οποίος έχει γίνει της… μόδας, επέλεξε ο νέος μεγαλομέτοχος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης ,για να δηλώσει τη στήριξή του στην ομάδα μετά την πρωτόδικη απόφαση για υποβιβασμό.
Στην ιστοσελίδα facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα της Κορίνθου, με την ονομασία «Korinthos FC», όπου αναγράφονται τα νέα του συλλόγου, σχόλια των οπαδών και πολλά άλλα.
Με το άκουσμα της είδησης για τον υποβιβασμό της Κορίνθου στη Δ’ Εθνική, στην σελίδα της Κορίνθου αναρτήθηκε μία δήλωση που έφερε την υπογραφή «Πάνος Μπεθάνης».
Ο επιχειρηματίας από τη Βοστόνη, λοιπόν, έσπευσε να τοποθετηθεί ενώπιον των φίλων της ομάδας, δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Κόρινθο για να γυρίσει εκεί που της αξίζει. Μάλιστα, επέλεξε να δηλώσει τη στήριξή του στην ομάδα όχι μόνο στην ελληνική, αλλά και την αγγλική εκδοχή για… παν ενδεχόμενο! Πάντως, το θέμα είναι ότι ο επιχειρηματίας από τη Βοστόνη δεν έχει δώσει ακόμη το «παρών» στην Κόρινθο και οι παίκτες τον περιμένουν εναγωνίως να τον γνωρίσουν!!!
Διαβάστε τη δήλωση στα ελληνικά και στα αγγλικά στο «Korinthos FC» που φέρει την υπογραφή «Πάνος Μπεθάνης»:
«Dear Friends,
Today's disciplinary action to relegate our team is sad moment for all of us. I want all of you to know that whether this decision is reversed or not, I retain the same passion and spirit for Korinthos FC, its fans, and the people of Korinthos. I make a personal promise and commitment to the goal of bringing Korinthos FC the status and success it deserves. Thank you
Panos Bethanis».
Και στα ελληνικά:
«Αγαπητοί φίλοι, Η σημερινή πειθαρχική απόφαση για υποβιβασμό της ομάδας είναι αναμφισβήτητα μια μαύρη στιγμή, είτε ανακληθεί στο τέλος είτε όχι. Θα ήθελα να ξέρετε όλοι ότι έχω το ίδιο πάθος, και την ίδια όρεξη για δουλειά και τους ίδιους στόχους που είχα όταν ανέλαβα. Η Κόρινθος θα γυρίσει εκεί που της αξίζει και αυτό είναι μια προσωπική υπόσχεση. Ευχαριστώ. Πάνος Μπεθάνης».

Κατετέθηκε η έφεση
Στο μεταξύ, έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ’ Εθνική κατέθεσε η Κόρινθος. Έτσι, ο σύλλογος του Ισθμού ελπίζει ότι το Δευτεροβάθμιο Οργανο θα ανατρέψει την απόφαση.
Αναλυτική η ανακοίνωση:

«Κατατέθηκε ήδη η έφεση της ΠΑΕ στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή της Ε.Π.Ο. Υπάρχει μεγάλη πίστη για δικαίωση της ομάδας. Κύκλοι της ομάδας υποστηρίζουν ότι, μετά τα τελευταία γεγονότα που ταράζουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, ο κυκεώνας των άδικων αποφάσεων προσπαθεί να συμπαρασύρει και την ΠΑΕ Κόρινθος. Η ΠΑΕ έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση της αθλητικής δικαιοσύνης και πιστεύει στην ισονομία των αποφάσεων. Η Κόρινθος ευελπιστεί στην δίκαιη απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής».

Η νέα φανέλα του Ολυμπιακού - Πάει για το “μπαμ” στα χαφ - “Κλεισμένος” ο Τζιόλης

 Η νέα φανέλα του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο ανανεωμένο Red Store στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με τους «ερυθρόλευκους» ποδοσφαιριστές να ελπίζουν να είναι το ίδιο γούρικη.
Τo «παρών» στην επίσημη παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού έδωσαν οι Μάρκο Πάντελιτς, Φράνκο Κοστάντσο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σήφης Δασκαλάκης, Άλμπερτ Ριέρα και Φραν Γέστε, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης.

Ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Αυτό που θέλουμε είναι να ευχηθούμε να είναι τυχερή και να προσφέρει υγεία στους παίκτες. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα αν είμαστε υγιείς. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και μία καλή πορεία στο Champions League. Περιμένουμε από τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα».
Εκ μέρους της πλευράς των ποδοσφαιριστών, μίλησε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος: «Ελπίζω να έρθουν παρόμοιες επιτυχίες, όπως στο παρελθόν και να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτό. Πιστεύω ότι και ο κόσμος θα βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια για να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν αλλάξει πολλά. Τα χρώματα είναι ίδια, η φανέλα είναι ελαφριά και ελπίζω να είναι γούρικη».
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ολυμπιακού έβγαλαν τις καθιερωμένες φωτογραφίες με τις νέες εμφανίσεις της ομάδας και έκαναν δηλώσεις.
Μάρκο Πάντελιτς: « Χαιρόμαστε για ένα μεγάλο και νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας και είμαι σίγουρος ότι αυτή με αυτή τη φανέλα θα ξαναγράψουμε ιστορία και του χρόνου θα πανηγυρίζουμε πάλι το 39ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού».
Σήφης Δασκαλάκης: «Προσωπικά ερχόμενος εδώ στο μυαλό μου μέσα, ήρθα να δω τη νέα φανέλα του πρωταθλητή και του Κυπελλούχου Ελλάδας 2012. Πιστεύω ότι αυτό είναι μία πραγματικότητα. Όλο τον καιρό κάναμε προετοιμασία για αυτό τον στόχο. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά ιστορικά και αυτό το ξέρουν όλα τα παιδιά. Όσο για τη φανέλα που φοράμε τώρα, είναι ελαφριά για να μην κρατάει τον ιδρώτα. Ελπίζω να είναι γούρικη, όπως προανέφεραν και όσοι μίλησαν. Όσον αφορά στη δουλειά των παικτών να είμαστε όλοι καλά και να πάνε όλα καλά. Καλούμε τον κόσμο να γεμίσει αύριο το Καραϊσκάκη να έχουμε έναν καλό αγώνα και να κερδίσουμε».
Μάρκο Κοστάντσο: «Εχει πολύ ωραίο χρώμα και είναι πολύ ελαφριά. Είναι πολύ καλή αίσθηση έχω. Μ' αρέσει πολύ η φανέλα. Κι ελπίζουμε να είναι η φανέλα νικηφόρα. Να μην χάνουμε. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι, το μόνο που μπορώ να πω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω τον σύλλογο».

Πάει για το “μπαμ” στα χαφ

Στo μεταξύ στην ανάγκη να αποκτηθεί ένας αμυντικός χαφ που θα κάνει την διαφορά συμφώνησαν Ερνέστο Βαλβέρδε και Βαγγέλης Μαρινάκης στο περιθώριο του φιλικού αγώνα με την Γουέστ Μπρομ. Θέμα ημερών η ανακοίνωση της μεταγραφής του Αλέξανδρου Τζιόλη.
Η “επιχείρηση” απόκτηση μέσου ξεκινά από την αρχή στον Ολυμπιακό. Το δείγμα των φιλικών είναι αρκετά μεγάλο για να βγουν κάποια συμπεράσματα και στον Πειραιά έκριναν επιτακτική την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου που θα κάνει την διαφορά.
 Ουσιαστικά, η απόφαση πάρθηκε στη συνάντηση που είχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την φιλική αναμέτρηση με την Γουέστ Μπρομ. Από εκείνη την ώρα η φημολογία δίνει και παίρνει με τα ονόματα των Ντιαρά, Γκαργκάνο και Ανάν να βρίσκονται στο προσκήνιο, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.
 Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Γαύρος” ο εκπρόσωπος του Αλέξανδρου Τζιόλη, Πωλ Κουτσολιάκος έχει συμφωνήσει σε όλα με την διοίκηση του Ολυμπιακού και το μόνο που μένει για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή είναι η αποδέσμευση του διεθνή μέσου από την Σιένα.

Νέος πρόεδρος στον Παναθηναικό ο Δ. Γόντικας

Τον τίτλο του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα φέρει πλέον ο μέχρι σήμερα προεδρεύοντας αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γόντικας. Αυτό αποφασίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του «τριφυλλιού».
Ο Δημήτρης Γόντικας μπορεί να «έτρεχε» τον ΠΑΕ από την ημέρα που αποχώρησε από την προεδρία αυτής ο Νικόλας Πατέρας, είχε, όμως, αρνηθεί να δεχθεί τον τίτλο του προέδρου με την ελπίδα πως θα βρισκόταν σύντομα μια λύση στο διοικητικό αδιέξοδο του συλλόγου. Κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό και έτσι αποφασίσθηκε να αναλάβει και τυπικά τον ρόλο που ασκεί.
Στη διοικούσα επιτροπή, που παραμένει σε λειτουργία, αποφασίσθηκε να συμμετάσχουν, πλην του Δημήτρη Γόντικα, οι Νίκος Χατζηνικολάου, Λεωνίδας Πολέμης, γιος του Αδαμάντιου, και Γιώργος Σπηλιοτόπουλος.
Κατά τ' άλλα, παρά τη συντριβή και τον αποκλεισμό από την Οντένσε, το Δ.Σ. των «πρασίνων» συμφώνησε ότι συνεχίζει να στηρίζει το έργο του Ζεσουάλδο Φερέιρα.
Από τη συνεδρίαση απόντες ήταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος (μοναδικός μέτοχος που παραμένει στο Δ.Σ.), ο Αργύρης Μήτσου, ο Μάνος Μαυροκουκουλάκης και ο Κώστας Ελευθεράκης.

Σφράγισαν την πρόκριση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου για τα play off του Europa League

Το «παρών» στην κλήρωση για τα play off του Europa League μαζί με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα δώσουν ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ξεπέρασαν με δεύτερη νίκη -εντός έδρας αυτή τη φορά- τα εμπόδια των Βαλερένγκα και Ντιφερτάνζ.
Ο δικέφαλος του Βορρά μετά τη νίκη στη Νορβηγία με 2-0 επικράτησε και στην Τούμπα τη Βαλερένγκα με σκορ 3-0 με τέρματα στο 44'  του Βιεϊρίνια, στο 49' του Αθανασιάδη και στο 58' του Φωτάκη.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
BAΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Νόρντβικ (46' Λι), Μούρι, Στράντμπεργκ, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Σινγκ, Μπέρε, Ζάγιτς (73' Νίλσεν), Φελά, Κονέ.

Στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 2-0 την ομάδας από το Λουξεμβούργο χάρη στα τέρματα των Μαρτίν στο 30' και Ζέλεζι στο 58'.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Χάβι Γκραθία): Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας (75΄ Ρόκκας), Ντολεζάι, Νταρμπιόν, Αλβάρες, Σανκαρέ, Ακόστα (46΄ Μπρέσκα), Μόνχε, Σκέμπρι (46΄ Σολάκης), Μαρτίν ΝΤΙΦΕΡΝΤΑΝΖ (Μορίς Σπιτονί): Βέμπερ, Ροντρίγκες, Ελ Ραφίκ (77΄ Ριμπέιρο), Καρόν (85΄ Μέι), Λεόνι, Μπέτμερ, Γένις, Λεμπρέσεν, Αφούν, Πίσκορ (64΄ Φρανζόνι), Κίντσιγκερ
Παρόλα αυτά, οι ερυθρόλευκοι αγωνιούν κυρίως για την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή, καθώς αν δεν ανατραπεί η απόφαση υποβιβασμού τους για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, τότε η UEFA θα τους αποκλείσει αυτομάτως από το Europa League.

Ιδού οι πιθανοί αντίπαλοι

Λίγο μετά τις 10.30 βγήκαν τα γκρουπ από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 και θα μεταδοθεί ζωνταντά από τη NS1 και το Eurosport.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 1ο γκρουπ και θα παίξει με μια εκ των: Σοσό (Γαλλία), Βιτόρια (Πορτογαλία), Αλάνια (Ρωσία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σάμροκ (Ιρλανδία)

Ο Ολυμπιακός Βόλου βρίσκεται στο 2ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Ρόμα (Ιταλία), Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Αντερλεχτ (Βέλγιο), Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο 3ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Καρπάτι (Ουκρανία), Χαρτς (Σκωτία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Εκρανάς (Λιθουανία)

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 7ο γκρουπ και θα παίξει με μία εκ των: Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία), Χέλσινμποργκ (Σουηδία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Γκαζ Μέταν (Ρουμανία), Ελσίνκι (Φινλανδία), Ντιναμό Ντμπιλίσι (Γεωργία)

Πόλεμος για τη μονιμότητα στο Δημόσιο- Σε μετωπική κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ

Σε μετωπική σύγκρουση εξελίσσεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων για το νέο καθεστώς οργάνωσης και λειτουργίας στο Δημόσιο.Στις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ, το κυβερνητικό επιτελείο απαντά. Εγείρει θέμα άρσης της μονιμότητας για όσους παραμένουν αργόμισθοι, κάνουν λευκή απεργία ή απέχουν από ανειλημμένες υποχρεώσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως είναι οι υπηρεσίες Υγείας.
Αντιπαράθεση σε "εμπόλεμη ζώνη" φαίνεται ότι ξεκινά κυβέρνηση και ΑΔΕΔΥ, καθώς οι συνδικαλιστές στον δημόσιο τομέα προειδοποιούν ότι θα "χτυπήσουν" σύντομα με καλά συντονισμένες και οργανωμένες μορφές διαμαρτυρίας.
Η κυβέρνηση, που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία την απόφασή της να φέρει "ανατροπές" στη Δημόσια Διοίκηση και να εφαρμόσει ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, έρχεται τώρα αντιμέτωπη (όπως τονίζουν στελέχη της) με συμπεριφορές που εμποδίζουν την αναδιάρθρωση της χώρας: με τη "λευκή απεργία" και την αποχή υπαλλήλων από κοινωνικές υπηρεσίες.
Την "επίθεση" ανέλαβε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος χρησιμοποίησε σκληρό και ευθύβολο λόγο για την αντιπαράθεση με την ΑΔΕΔΥ, ενώ μιλώντας στο "Εθνος" έβαλε θέμα άρσης της μονιμότητας και... απολύσεων.
"Η μονιμότητα υπάρχει και διασφαλίζεται στο ακέραιο για τους ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν υπάρχει μονιμότητα στη "λευκή απεργία" και την αργομισθία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας, ανοίγοντας έτσι επί της ουσίας τον πολιτικό διάλογο για την οικοδόμηση του νέου δημόσιου τομέα. Ο κ. Μόσιαλος -αξίζει να σημειωθεί- μεταφέρει κλίμα έντονης δυσαρέσκειας της κυβέρνησης από την "προειδοποίηση" της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ περί αποχής των εργαζομένων, π.χ. στην έκδοση εισιτηρίων για τα εξωτερικά ιατρεία.
Απάντηση
Ο κ. Παπασπύρος εμμένει στην... προειδοποίηση και με δήλωσή του στο "Εθνος" για την άρση της μονιμότητας σχολιάζει με άκρως δηκτικό τρόπο την απάντηση του κ. Μόσιαλου: "Εάν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την κατάργηση του Συντάγματος, πριν προχωρήσει στην αλλαγή του (κάτι που απαιτεί την έγκριση του ελληνικού λαού), μπορεί να προάγει και σε υψηλότερη θέση τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!".

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου - Απολογείται ο εγκέφαλος της "εταιρείας δολοφόνων" στον ανακριτή

Δρακόντια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί για σήμερα στο δικαστικό μέγαρο της Κορίνθου καθώς αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο εγκέφαλος της «εταιρείας δολοφόνων» δικηγόρος Χρήστος Παπαδόπουλος . Σε βάρος του 73χρονου δικηγόρου, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Κορίνθου, και σήμερα , αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να μεταχθεί στον Ανακριτή. Ο 73χρονος, δικηγόρος, είχε έρθει σε επαφή με  50χρονο ιδιοκτήτη  μονοκατοικίας,  στην Συκιά Κορινθίας, και μαζί με ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει τη σύλληψη, είχε αρπάξει και κρατούσαν παράνομα μια 57χρονη πλούσια Αθηναίας, χήρας αντικέρ. Κρυσφύγετό τους, το πατάρι της διώροφης κατοικίας με σκοπό να αναγκάσουν τη γυναίκα, να τους παραχωρήσει την υπογραφή της, ώστε να μεταβιβάσουν στα στοιχεία τους, τη μεγάλη της περιουσίας. Η αρχή του τέλους για την “εταιρεία δολφοόνων”, στάθηκε η παρατηρητικότητα μιας καθαρίστριας, η οποία τακτοποιούσε το σπίτι στη Συκιά, και εντόπισε την 57χρονη. Μόλις η καθαρίστρια απελευθέρωσε τη γυναίκα, ειδοποίησε τους συγγενείς της και στη συνέχεια ενημερώθκε το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση, και την περασμένη Τρίτη, συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας, ενώ η 57χρονη, τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Σε έρευνα μέσα στο σπίτι οι Αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν εννέα ναρκωτικλά δισκία, καθώς κι ένας γεμιστήρας πιστολιού με δώδεκα σφαίρες. Υστερα από πληροφορίες, Αστυνομικοί από του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έφτασαν και στα ίχνη του 73χρονου, πρωήν δικηγόρου, Χρήστου Παπαδόπουλου, τον οποίο εντόπισαν στο Μενίδι, και του πέρασαν χειροπέδες.
Ο 73χρονος, να θυμίσουμε, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ήταν ο φόβος των ευπορων ηλικιωμένων. Ο άνθρωπος ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε οργανώσει 8 αρπαγές και δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων, Χρήστος Παπαδόπουλος, που εκείνη την εποχή ήταν και Δήμαρχος στη Νέα Χαλκιδωνα,συνελλήφθη, καταδικάστηκε ως Αρχηγός της εκγληματικής οργάνωσης, και τελικά αφού εξέτησε μέρος της ποινής του, αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2009.
Η σύλληψή του απο Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, έφερε στην μνήμη όσων γνώριζαν τη δράση του, εικόνες από εκείνες τις ημέρες.
 

Εορτάζει αύριο η Σωτήρα στα Μεντουργιάνικα



Το Σάββατο 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Παρασκευή 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός  Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον λαμπαδάριο πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο Σάββατο, ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

5ΕΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3/8/2011

5ΕΤΕΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14ΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΚΑΙ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

Συμπληρώνονται εφέτος πέντε χρόνια από την εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτου Κορίνθου κυρού ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ (Καρανικόλα).
Έτσι όπως μέχρι τώρα κάθε χρόνο την Κυριακή 14ην Αυγούστου ε.ε. στον μεν Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο θα τελεσθή Αρχιερατικό Μνημόσυνο από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ, ο οποίος επί σαράντα και πλέον έτη εποίμανε την Αποστολική Ιερά Μητρόπολή μας, σε όλους δε τους Ιερούς Ναους της Μητροπολιτικής μας παροικίας θα τελεσθούν επιμνημόσυνα Τρισάγια υπέρ μακαρίας μνήμης αυτού.
Παρακαλούνται οι Χριστιανοί μας να προσέλθουν για να συμπροσευχηθούμε ώστε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου, να αναπαύση την ψυχή αυτού.
Άς είναι η μνήμη του αιωνία!
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Ι.Χ. παρέσυρε ηλικιωμένο στη Συγγρού ( Φιξ). Σοβαρή η κατάσταση του

Σοβαρά τραυματίστηκε πριν λίγο ένας ηλικιωμένος που επιχείρησε να διασχίσει τη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του σταθμού του μετρό «Συγγρού-Φιξ». Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που ανέβαινε στο ρεύμα προς Αθήνα και, σύμφωνα με την τροχαία, ο τραυματισμός του είναι σοβαρός.
Η κυκλοφορία διεξάγεται στο σημείο κανονικά.

Live Derveni Korinth Greece - Δερβένι Κορινθίας

καμερα ΙΞΣ