Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Σήμα για σεισμό και πάνω από 6 Ρίχτερ είχε το ΒΑΝ από το σταθμό του Πύργου - Τι είπε ο σεισμολόγος κ. Χουλιάρας

Σήμα για σεισμό ακόμα και πάνω από 6 Ρίχτερ, έχει καταγράψει η
ομάδα ΒΑΝ από τις 25 Μαϊου. Το σήμα κατεγράφη στο σταθμό του Πύργου, ωστόσο η γεωγραφική περιοχή ενδεχόμενης εκδήλωσης του σεισμού, είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει από τη Δυτική Πελοπόννησο έως την Κρήτη. Την ύπαρξη του σχετικού σήματος, κατέγραψε η ομάδα ΒΑΝ στις 24 Ιουνίου σε σχετική μελέτη που δημοσίευσε στο Πανεπιστήμιο Cornell.Τα παραπάνω ανέφερε ο Δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, κύριος ερευνητής σεισμολογίας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μιλώντας σήμερα στο zougla radio και στον δημοσιογράφο Νίκο Γεωργιάδη.  Ο κ. Χουλιάρας, ανέφερε ότι ο χθεσινός σεισμός των 4,7 Ρίχτερ (5 κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο) έγινε από νέο επίκεντρο και δεν ανήκει στη σεισμική ακολουθία που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στην περιοχή Ρίου-Αντιρρίου.Επεσήμανε ότι παρακολουθεί το φαινόμενο και το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί από το ίδιο σημείο, και ότι πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν μετά την παρέλευση ενός τουλάχιστον 24ωρου.Ο κ. Χουλιάρας ανέφερε επίσης ότι ο σταθμός του Πύργου είναι πολύ αξιόπιστος και μάλιστα είχε δώσει σήματα και πριν τον μεγάλο σεισμό της Ανδραβίδας που ήταν 6,4

thebest.gr

«Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» του Όσκαρ Ουάιλντ στο Δερβένι
























Ο θίασος «Θέατρο του Παιδιού» κάνει θέατρο για παιδιά από το 1995.
Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για όσο το δυνατόν ποιοτικότερη και ουσιαστικότερη επαφή των παιδιών με το θέατρο και την κλασσική λογοτεχνία ανεβάζουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά την υπέροχη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ “Ο Εγωιστής Γίγαντας”, δραματοποιημένη από τον σκηνοθέτη του θιάσου μας, κ. Γιάννη Κόκκινο.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011, ώρα 9μ.μ
Γενική Είσοδος 10 ευρώ
Λίγα λόγια για το έργο:
Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν,
γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και
βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς.
Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο .
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή:
Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος

ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος,
Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος ,
Κατερίνα Τσιμόγιαννη , Ηλίας Παγούρας,
Κατερίνα Μπιμπή

Προσλήψεις 1.200 ειδικών φρουρών στην ΕΛ.ΑΣ.

Την πρόσληψη 1.200 ειδικών φρουρών ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου κατοικίας τους από τις 16 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2011.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Μαύρη Δευτέρα για τις αγορές όλου του κόσμου! Κράχ στην Αθήνα - Κάτω από τις 1.000 μονάδες το Χ. Α.!

  Μεγάλη πτώση στη Wall Street
- Καταποντίστηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- 5% πτώση στο Λονδίνο, 4,6% στο Παρίσι, κοντά στο 3% σε Μιλάνο και Μαδρίτη
- Μόνο καλό νέο οτι έπεσαν τα spread - Πιέζεται το ευρώ
- Ομπάμα: "Δε χρειαζόμασταν έναν οίκο αξιολόγησης να μας πει ποιο ήταν το πρόβλημά μας"
- Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα την Τρίτη

Οι παγκόσμιες αγορές κλυδωνίζονται στην δίνη της υποβάθμισης της αμερικανικής οικονομίας. Οι γενικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στις αγορές όλου του κόσμου έκλεισαν στο κόκκινο με την Αθήνα να μην βρίσκει σημείο αντίστασης και να καταποντίζεται!

Τελικά, το ελληνικό χρηματιστήριο έπεσε κάτω από το φράγμα των 1.000 μονάδων, με το γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 6%, εν μέσω της διεθνούς ανησυχίας για την κρίση χρέους σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε στις 998,24 μονάδες, ενώ ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 84,66 εκατ. ευρώ.

Απεβίωσε ο Αναστάσιος Πεπονής

Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών, από παθολογικά αίτια, που σχετίζονται με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, ο Αναστάσιος Πεπονής. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη συμμετοχή στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου.
Οπως ανακοινώθηκε, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, η κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή θα γίνει δημοσία δαπάνη από το Α Νεκροταφείο Αθηνών, με τιμές υπουργού εν ενεργεία.
Βιογραφικό

Αντώνης Σαμαράς..Έφυγε, σήμερα, ένας μεγάλος Έλληνας και ασυμβίβαστος μαχητής της Δημοκρατίας, ο Αναστάσιος Πεπονής.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για το θάνατο του Αναστάσιου Πεπονή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Έφυγε, σήμερα, ένας μεγάλος Έλληνας και ασυμβίβαστος μαχητής της Δημοκρατίας, ο Αναστάσιος Πεπονής.

Στη μακρά πολιτική διαδρομή του υπήρξε σημαιοφόρος της εντιμότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Άφησε την προσωπική του σφραγίδα – σφραγίδα ηθικής - στη νεότερη πολιτική μας ιστορία. Συνέδεσε το όνομά του με την αξιοκρατία, καθιερώνοντας τον πρωτοποριακό για την Ελλάδα θεσμό του Α.Σ.Ε.Π. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν χώριζε τους Έλληνες ανάλογα με τις κομματικές τους προτιμήσεις και ούτε υιοθέτησε ποτέ πρακτικές αποκλεισμών.

Ο Σάκης Πεπονής τίμησε, έμπρακτα, το δημόσιο βίο της Πατρίδας μας και άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στάθηκε όρθιος σε δύσκολες περιστάσεις και υπηρέτησε με σθένος τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Μετουσίωνε σε έργο, το γνήσιο πατριωτισμό που τον χαρακτήριζε και αποδείκνυε ευαισθησία, σύνεση και τόλμη στα μεγάλα εθνικά μας ζητήματα.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Η μνήμη του θα είναι αιώνια».

Γ. Μιχελάκης για τη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα...ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις μας και ομολογεί τις πρακτικές ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Χαιρόμαστε που ο δεύτερος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, έστω και με καθυστέρηση, απαντά στα ερωτήματα που του θέσαμε για τη διόγκωση του Δημόσιου Τομέα.

Χαιρόμαστε, επίσης, που ο κ. Πάγκαλος επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις μας και ομολογεί τις πρακτικές ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αντί ουσιαστικών εξηγήσεων, όμως, ζητά να του απαντήσουμε εμείς για όσα οφείλει να κάνει ο ίδιος. Φαίνεται, μάλιστα, ότι αγνοεί τι κάνει ο πρώτος αντιπρόεδρος. Διότι η εννεάμηνη παράταση στην κατάργηση ορισμένων φορέων από εκείνους που δημοσιοποίησε δεν είναι δικό μας εφεύρημα, αλλά απόφαση που περιέχεται σε τροπολογία που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Έχει, ταυτόχρονα, το πολιτικό θράσος ο κ. Πάγκαλος να ρωτά «ποια προβλήματα δημιουργεί καθεμιά από τις πρόσθετες υπηρεσιακές μονάδες και ποια επιβάρυνση προκαλεί στον Προϋπολογισμό;».

Πρώτ’ απ’ όλα, δώσαμε - για τις περισσότερες περιπτώσεις- πλήρη στοιχεία για το πρόσθετο κόστος.

Δεν λέει, όμως, πώς γίνεται, από τη μια, να καταργούν οργανισμούς και να προετοιμάζουν απολύσεις και από την άλλη, να δημιουργούν νέους φορείς και να προχωρούν σε προσλήψεις!

Προσπαθεί, βέβαια, να δικαιολογήσει τις νέες προσλήψεις, αναφερόμενος σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Δεν λέει, όμως, τίποτε – για παράδειγμα -  για την απόφαση πρόσληψης 100 υπαλλήλων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Και, βέβαια, δεν λέει, γιατί η Κυβέρνηση προτιμά να κάνει ταυτόχρονα προσλήψεις και απολύσεις, αντί για μετατάξεις πλεονάζοντος προσωπικού, είτε για μαζικές, είτε για μεμονωμένες περιπτώσεις.

Μπορεί, βέβαια, ο κ. Πάγκαλος να κομπάζει για το «μεγάλο»- όπως λέει- «έργο της κυβέρνησης». Τα αποτελέσματα, όμως, τα ξέρουν καλά, γιατί τα υφίστανται καθημερινά όλοι οι Έλληνες, μέσα από τις αλλεπάλληλες περικοπές και φορολογικές επιδρομές, τα λουκέτα, την ανεργία και την ύφεση.

Δεν λέει, επίσης, τίποτε για το γεγονός ότι, ενώ πριν ένα χρόνο, εξήγγειλε την κατάργηση μιας σειράς φορέων του Δημοσίου, επανήλθε μόλις πρόσφατα, για να δώσει άλλον κατάλογο καταργούμενων οργανισμών ανάμεσα στους οποίους και πολλοί από εκείνους που υποτίθεται ότι θα καταργούνταν πέρυσι.

Αντιπαρερχόμαστε τις ύβρεις που εξαπολύει ο – γνωστός για τη ροπή του - κ. Πάγκαλος.

Όσον αφορά στο θέμα των διακοπών, σίγουρα θα ήταν καλύτερα για τον Τόπο, εάν ο ίδιος βρισκόταν μόνιμα σε διακοπές. Είναι το μόνο που μπορεί να κάνει για να κερδίσει και ο ίδιος και ο Τόπος».


«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε Συνέντευξη Τύπου για το έργο "Σκηνοβάτες" Τετάρτη 10 Αυγούστου Ώρα: 12.30 μμ στο Δημαρχείο Μεσσήνης»



Με αφορμή την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Σκηνοβάαχί' παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης την Παρασκευή 12 Αυγούστου, οι Συνδιοργανωτές της παράστασης, Περιφέρεια Πελοποννήσου — Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμος Μεσσήνης, Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών & Σωματείο "Διάζωμα", σας προσκαλούν στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της ΜΕΣΣΗΝΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ ίο ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ΏΡΑ: 12.30 μ.μ.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν: Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Απόστολος Παπαφωτίου, εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης, και εν προκειμένω οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, εκ μέρους της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, ο Αρχαιολόγος Πέτρος Θεμελης, εκ μέρους του Σωματείου "Διάζωμα", ο Πρόεδρος Σταύρος Μπένος και εκ μέρους του Εθνικού Θεάτρου ο Καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Χουβαρδάς.

Θα χαρούμε να παρευρεθείτε στην Προγραμματισμένη Συνέντευξή μας και να καλύψετε τη σημαντική αυτή εκδήλωση, που ανοίγει καινούργιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας, της Μεσσηνίας και όχι μόνο, δια του Μ.Μ.Ε. που εκπροσωπείτε.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Οι ευθείες απειλές, που εκτοξεύει τις τελευταίες μέρες η Τουρκία εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας βάναυση πρόκληση σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου και της Διεθνούς εννόμου τάξεως.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



« ΠΡΑΣΙΝΟ » ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ευ. Ανδριανάκος, για την προώθηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κ. Σκανδαλίδη, της ίδρυσης Γεωργικής Σχολής στη Νεμέα, υπό την εποπτεία του Υπουργείου και την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργού που είχε προηγηθεί στις μεταξύ τους επαφές.
Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε πρόσφατα ο Υπουργός, κ. Κ. Σκανδαλίδης, κεντρικός άξονας είναι η συνένωση των φορέων που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη  σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα». Στα πλαίσια αυτά, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα είναι η ενίσχυση ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας και η υποστήριξη της αγροτικής κοινωνίας.
Παράλληλα, προβλέπεται η λειτουργία Γεωργικών Σχολών, μίας σε κάθε Περιφέρεια, ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Οι Γεωργικές Σχολές θα έχουν τη μορφή Δημόσιων Αγροτικών Τεχνολογικών Λυκείων τριετούς φοίτησης, με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων αγροτών και θα βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Γεωργική Σχολή και μάλιστα μία από τις πέντε που ιδρύονται πρώτες στην Ελλάδα, θα φιλοξενήσει ο Νομός Κορινθίας και θα είναι η Σχολή Οινοτεχνίας και Οινοτουρισμού στη Νεμέα. Ο τίτλος σπουδών που θα παρέχεται από τις Γεωργικές Σχολές θα ενσωματώνει το «πράσινο πιστοποιητικό», δηλαδή το απολυτήριο του Τεχνολογικού Λυκείου στις αντίστοιχες ειδικότητες του πρωτογενούς τομέα και τα επαγγελματικά δικαιώματα, με βάση το γνωστικό αντικείμενο της Σχολής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Ευ. Ανδριανάκος, δήλωσαν ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ενισχύουν τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής και δίνουν τη δυνατότητα της ευρείας κατάρτισης στους νέους αγρότες ώστε μέσα από την εκπαίδευση και την κατοχύρωση της πιστοποίησης στο γνωστικό πεδίο της Σχολής, να αποκτηθούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα από τους νέους αγρότες, οι οποίοι και θα αποτελούν το μέλλον της αγροτικής ανάπτυξης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

    ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                      ΝΕΜΕΑΣ

Αθ. Γιαννόπουλος...Η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου έχει δυστυχώς προβλέψιμες αρνητικές συνέπειες, όχι μόνον στη δημόσια υγεία, αλλά και τον τουρισμό και την οικονομία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου από πέρυσι, εγκαταστάθηκε πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αφορά τόσο ανθρώπους, όσο και το ζωικό κεφάλαιο. Και για το λόγο αυτόν έχει δυστυχώς προβλέψιμες αρνητικές συνέπειες, όχι μόνον στη δημόσια υγεία, αλλά και τον τουρισμό και την οικονομία.


 Έγκαιρα επισημάναμε το θέμα στην κυβέρνηση με ερωτήσεις, αλλά δυστυχώς για τον τόπο, η κυβέρνηση δεν καταδέχθηκε, ούτε καν να απαντήσει ή έστω να λάβει τα μέτρα της εγκαίρως, ακόμη και χωρίς να απαντήσει για το θέμα στη Βουλή.


Βασικό έγκαιρο μέτρο θα ήταν η εντομοκτονία αμέσως μετά τον χειμώνα (Μάρτιο ή Απρίλιο) όταν θα μπορούσε να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των νυμφών των κουνουπιών. Δυστυχώς, τούτο δεν έγινε. Τώρα γίνονται εντομοκτονίες με καθυστέρηση και με ελικόπτερα στην καρδιά του θέρους σε κατοικούμενες από παραθεριστές περιοχές. Εντομοκτονίες βεβιασμένες, με μεγάλη πρακτική δυσκολία για αποτελέσματα και με πραγματικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.              


Επίσης, βεβιασμένα το υπουργείο Υγείας, με την ακυβέρνητη υπηρεσία αιμοδοσίας, επιδιώκει -κατόπιν εορτής- την ανάπτυξη προγράμματος ελέγχου του αίματος των μεταγγίσεων. Όλα αυτά φανερώνουν μεγάλη ανευθυνότητα, έλλειψη σχεδιασμού, προγραμματισμού και απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος για ένα σοβαρό πρόβλημα με το οποίο θα ζούμε τα επόμενα χρόνια.


Αντί, λοιπόν, των μονολόγων στα Μ.Μ.Ε. και ιδίως για θέματα που δεν αφορούν στις αρμοδιότητές του, ας ασχοληθεί ο κ. Λοβέρδος με τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν κάθε πολίτη, ας μαζέψει ό,τι μπορεί από το τέλμα στο οποίο οδήγησε τη Δημόσια Υγεία κι ας βελτιώσει τις υπηρεσίες Υγείας του ελληνικού λαού».

Γαλαξίδι: Οδηγός παρέσυρε Λιμενικό και εξαφανίστηκε

Το απαγορευτικό κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό του Γαλαξιδίου έκανε έξω φρενών έναν «νταή» οδηγό, που τα έβαλε με τον υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα τροχονόμου. Δεν δίστασε, μάλιστα, να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητό του και να εξαφανιστεί!
Δράστης του πρωτοφανούς περιστατικού ήταν ένας 59χρονος που ήθελε σώνει και καλά να μπει με το αυτοκίνητό του στην ακτή Οιάνθης, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όταν ο λιμενοφύλακας του υπέδειξε να αλλάξει πορεία, τον εξύβρισε και αρνήθηκε να συμμορφωθεί.
Σαν να μην έφτανε αυτό, μάλιστα, πάτησε γκάζι με αποτέλεσμα να τον παρασύρει!Ο 35χρονος βαθμοφόρος του Λιμενικού έπεσε στο οδόστρωμα τραυματισμένος. Όμως, ο… ζόρικος οδηγός, όχι μόνο δεν σταμάτησε για να τον βοηθήσει, αλλά αντίθετα πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε!
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Άμφισσας για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το Υπολιμεναρχείο Γαλαξιδίου και η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν τον δράστη.
thebest.gr

 
Θύματα ενός αφορισμού που ουδέποτε έχει επιβεβαιωθεί έχουν πέσει οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ο λόγος για την γνωστή ρήση του Ουμπέρτο Έκο, σύμφωνα με την οποία «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις», που διαψεύδεται κάθε φορά, κάθε χρόνο.

Η εμπειρία έχει δείξει πως τα σημαντικότερα γεγονότα συμβαίνουν τον Αύγουστο- χαρακτηριστικά παραδείγματα το πραξικόπημα στη Ρωσία και ο πόλεμος στη Γεωργία.

Η διάψευση του Έκο επιβεβαιώθηκε και φέτος, με την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο Standard & Poor’s - αυγουστιάτικα!

Η αναταραχή από την υποβάθμιση, βρήκε την Ελλάδα να περπατά ξυπόλητη στ’ αγκάθια της διεθνούς οικονομικής κρίσης και εντελώς απογυμνωμένη από όλα της τα όπλα – δυνατότητα δανεισμού, αυτονομία κινήσεων, πολιτική και οικονομική αξιοπιστία.

Οι διεφθαρμένοι της Ελλάδας κατηγορούν τον λαό στους φοροκλέφτες της Ευρώπης

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον Ιούλιο του 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η παγκόσμια οικονομική κρίση, οι ηγέτες του G8 συναντήθηκαν στο Τογιάκο της Ιαπωνίας.

Μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που τώρα δίνουν κουράγιο ο ένας στον άλλο, τρέχουν από τηλεδιάσκεψη σε τηλεδιάσκεψη, βλέπουν τις οικονομίες τους να υποβαθμίζονται η μία μετά την άλλη και συνεχίζουν να λαμβάνουν «γενναίες» - κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό – αποφάσεις, που την επόμενη στιγμή δηλώνουν ότι πρέπει να τις αναθεωρήσουν.

Εκεί, στο Τογιάκο της Ιαπωνίας, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί αποδείχθηκε πως ήσαν τα πιο… γερά στομάχια στον κόσμο!

Είχαν συναντηθεί για να μιλήσουν για την επερχόμενη παγκόσμια κρίση και ειδικά για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης – αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Αφρική, αποδεικνύουν πόσο καλά την αντιμετώπισαν.

Ηγέτες μόνο στα χαρτιά

Η ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ που ξέσπασε μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s αποκαλύπτει πλήρως την ανεπάρκεια της αμερικανικής και της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ευρωζώνης επί μήνες κρύβονταν πίσω από την Ελλάδα για να υποστηρίξουν ότι το πρόβλημα δεν τους αφορά όταν γνώριζαν ότι η ρίζα του κακού βρισκόταν στα τοξικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων πιστωτικών ομίλων. Με την πολιτική τους φλυαρία και τη διαχειριστική τους ανικανότητα έχασαν το παιχνίδι από τα μεγάλα κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία είχαν λάβει τη στήριξη των κυβερνήσεων το 2008 προκειμένου να μη χρεοκοπήσουν και τώρα ποντάρουν στην κατάρρευση των κρατών για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους μέσω των CDS και των spreads. Θεωρείται πλέον βέβαιο ότι από τη στιγμή που η S&P τόλμησε να θίξει το «γόητρο» της αμερικανικής οικονομίας δεν θα αργήσει η στιγμή να επαναξιολογήσει τα τρία Α σε χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Γαλλία και η Βρετανία.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ακολούθησε εθνική και πολλές φορές κομματική πολιτική. Τώρα το ενδεχόμενο της διπλής ύφεσης σε ΗΠΑ και Ευρώπη θα χτυπήσει τη Γερμανία στην καρδιά της, που είναι ο εξαγωγικός χαρακτήρας της οικονομίας της. Οι πολιτικοί απέτυχαν πλήρως στην κόντρα τους απέναντι στις αγορές. Εάν δεν θεσπίσουν άμεσα κανόνες για τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, που λειτουργούν ως όπλα μαζικής καταστροφής, και ταυτόχρονα δεν δουν κατάματα το πρόβλημα χρέους με την έκδοση ευρωομολόγων και την κεφαλαιακή ενίσχυση των διεθνών τραπεζικών ομίλων, τότε δεν θα έχουμε πλέον κυβερνήσεις αλλά πορίσματα οίκων αξιολόγησης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Και τις Κυριακές η εφημερίδα «Δημοκρατία»

Η καθημερινή εφημερίδα «Δημοκρατία» προσβλέπει πλέον και στο κοινό που αγοράζει τις Κυριακές την εφημερίδα του, κυρίως εκείνο των γαλάζιων αποχρώσεων. Το επόμενο χρονικό διάστημα σκοπεύει να εκδώσει και κυριακάτικο φύλλο.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - Σκάνδαλο αν υποβιβαστούμε

H ανακοίνωση:
«Η καταδικαστική πρωτόδικη απόφαση περί “δυσφήμισης αθλήματος” για την περίπτωση των ενημεροτήτων, λειτουργεί με υποκειμενικά κριτήρια και έχει διασταλτική ερμηνεία στην περίπτωση των επιτροπών. Η έννοια του ΚΑΠ, που μιλάει ξεκάθαρα για την περίπτωση της πλαστογραφίας, τιμωρεί το αδίκημα αυτοτελώς και όχι με υποβιβασμό!
Οι ευθύνες της διοίκησης σίγουρα υπάρχουν, αλλά εδώ μιλάμε για αδίκημα που βάσει νόμου δεν βλάπτει τον σύλλογο, παρά μόνο το ή τα φυσικά πρόσωπα! Δεν μας νοιάζει αν είναι σωστός η όχι ο ΚΑΠ (αυτό το ορίζουν άλλοι), μας νοιάζει ότι βάσει αυτού οφείλουν να μεριμνούν οι επιτροπές οι Αθλητικοί Δικαστές και οι ομάδες.
Ξέπλυμα μαύρου χρήματος -στημένα παιχνίδια- μισθωμένοι παραγοντισμοί - σύσταση εγκληματικής συμμορίας - αλλοίωση αποτελεσμάτων - παράνομος στοιχηματισμός - βία και άλλα πολλά, ανήκουν στην κατηγορία δυσφήμισης του αθλήματος, κύριοι! Αυτό ορίζει και αυτό λέει ο ΚΑΠ. Καλό είναι να διαβάζουμε, να ενημερωνόμαστε και μετά να μιλάμε.
Οι νομικοί του ΠΓΣ και όχι μόνο, το δηλώνουν κατηγορηματικά: “Αν δεν αθωωθεί ο ΠΓΣ μετά και από τα στοιχεία που έχουμε παραδώσει στο φάκελο υπεράσπισης θα είναι σκάνδαλο”! Κάθαρση οφείλει να υπάρξει στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά να υπάρξει με ΙΣΟΝΟΜΙΑ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! Όχι επιλεκτικά κριτήρια για μερικούς».


Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος

Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός  Aρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα και φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007.

Ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνει "άπαντα τα άμφιά του" στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο. Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει για την υπό σύσταση Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη.
Όλα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον (εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ), τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο.
Τα ατομικά του είδη, ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους «καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν». Τονίζει επίσης ότι η επίπλωση των δύο κατοικιών του ανήκει στην αρχιεπισκοπή και γνωστοποιεί ότι χρήματα δεν έχει.
Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού σημειώνοντας: «Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν».
Στον αδελφό του Ιωάννη δεν αφήνει τίποτα, διότι «έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του» όπως χαρακτηριστικά λέει.
Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο λέει: «Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ΄ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου».


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Εξετάζεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας

Ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.

Το θέμα είναι οικονομικό, πρωτίστως, και όλα δείχνουν ότι η αδυναμία πρόσληψης επαγγελματιών θα οδηγήσει στην αύξηση της θητείας για τους στρατεύσιμους που είναι σήμερα στους εννιά μήνες
Η πολιτική απόφαση για μείωση της θητείας οδήγησε αναγκαστικά σε μία ακόμη για να διατηρηθεί το επιχειρησιακό επίπεδο υψηλό, στην πρόσληψη επαγγελματιών. Πλέον όμως το στράτευμα υπόκειται στους κανόνες του... ευρύτερου δημοσίου όπου οι προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο και έτσι όλα οδηγούν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα” σε αύξηση της θητείας.
Το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται και από το γεγονός ότι ο Πάνος Μπεγλίτης κατήργησε την απόφαση του προκατόχου του Ευάγγελου Βενιζέλου για κατάργηση της θητείας κληρωτών σε Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή μέρος των κατατασσόμενων να μεταφέρονται στους δύο άλλους κλάδους, όπου η θητεία είναι 12 μήνες.

Σε φάση επαναξιολόγησης είναι και ο θεσμός του ειδικού έφεδρου οπλίτη, ενώ προβληματισμός επικρατεί και με τον διαρκώς μειούμενο αριθμό των υπό κατάταξη ή κατατασσόμενων νέων.Ο υπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να εξεταστούν οι λόγοι μείωσης του αριθμού των νέων που κατατάσσονται.

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλούνται Τα Νέα, για την τρέχουσα σειρά κατάταξης στον Στρατό Ξηράς (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) έχουν κληθεί περίπου 22.000 άτομα, ωστόσο, δεν αναμένεται να παρουσιαστούν περισσότεροι από 13.000.

Απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Ακράτα - Δύο κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε πολίτη

Τρομοκρατήθηκε ένα κάτοικος της Ακράτας περίπου στις δύο τα ξημερώματα όταν την στιγμή που πάρκαρε απέναντι από το σπίτι του είδε δύο κουκουλοφόρους να κατευθύνονται απειλητικά εναντίον του. Οι άγνωστοι του φώναξαν «ληστεία» και του ζήτησαν τα χρήματά του.
Ωστόσο ο πολίτης έδειξε μεγάλη ψυχραιμία και βάζοντας αμέσως όπισθεν διέφυγε χωρίς οι δράστες να τον προλάβουν. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία, ο ένας από τους δράστες κρατούσε στο χέρι του όπλο μάλιστα το θύμα εκτιμά πως άκουσε και πυροβολισμό.
Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια.

thebest.gr

Οικογενειακές διακοπές στο Πόρτο Χέλι για τον τ. Βασιλιά Κωνσταντίνο!

Στο Πόρτο Χέλι θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές του Αυγούστου ο Κωνσταντίνος με την Άννα – Μαρία, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Όλη η οικογένεια του τέως βασιλιά θα βρεθεί στην Ελλάδα για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα ης “Real Life”, o Κωνσταντίνος και η Άννα – Μαρία βρίσκονται ήδη στην πολυτελέστατη βίλα που νοικιάζουν κάθε χρόνο στο Πόρτο Χέλι. Μαζί τους είναι η μεγάλη τους κόρη Αλεξία με τα παιδιά της Αριέττα, Άννα – Μαρία και Κάρλος. Όλοι μαζί απολαμβάνουν τις βόλτες τους στην περιοχή, αλλά και τις βουτιές τους στη θάλασσα. Αυτές τις ημέρες μάλιστα, αναμένεται να φθάσουν στο εξοχικό ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους, ο Νικόλαος και η Τατιάνα που παντρεύτηκαν πέρσι στις Σπέτσες και τα μικρότερα παιδιά του Κωνσταντίνου, Θεοδώρα και Φίλιππος.

Το σχέδιο νόμου εκτελεί τα ΤΕΙ

Image


Δελτίο Τύπου - 4 Αυγούστου 2011



Με το σχέδιο Νόμου «Δομή, Λειτουργία, Διασφάλιση της ποιότητας
των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών
ιδρυμάτων» που κατατέθηκε στη Βουλή από την Υπουργό Παιδείας,
Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και συζητήθηκε σήμερα
(Πέμπτη 4/8) για δεύτερη φορά στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,
επιχειρείται σαφής υποβάθμιση των ΤΕΙ σε σχολές εργοδηγών.

Οι Νόμοι 2916/2001 και 3549/2007 ουσιαστικά καταργούνται.

Κορμί για παραλία: Οδηγός της τελευταίας στιγμής

 του Νικόλα Γεωργιακώδη

Βρίσκεστε στην καρδιά του καλοκαιριού και δεν έχετε χάσει ακόμα εκείνα τα εκνευριστικά περιττά κιλά; Μην νιώθετε άσχημα, δεν είστε οι μόνοι. Το καλοκαίρι είναι δύσκολος καιρός για διατροφικές θυσίες, πόσο μάλλον για εντατική άσκηση. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και αν αποφασίσατε τελευταία στιγμή να μπείτε στον σωστό δρόμο, λύση υπάρχει. Αρκεί φυσικά να μην το βάλετε κάτω και να παραμείνετε πιστοί στην Σταυροφορία ενάντια στο καταραμένο «σωσίβιο». Πώς; Ακολουθώντας τις παρακάτω προπονητικές και διατροφικές συμβουλές. Δεν θα σας παραπλανήσουμε, θέλει τρόπο – και κόπο. Αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.
Αερόβια: Η μισητή… αγαπημένη
Έχουμε κουραστεί να το λέμε – και εσείς να το διαβάζετε- αλλά η αερόβια προπόνηση είναι το κλειδί για να ξεφορτωθείτε το περιττό λίπος και να κάνετε τους μυς σας να «δείξουν» περισσότερο. Λαϊκιστί να γραμμώσετε. Η συνιστώμενη συχνότητα αερόβιας προπόνησης εβδομαδιαίως είναι τρεις με πέντε φορές, ενώ η προπόνηση με αντιστάσεις (βάρη, μηχανήματα, λάστιχα) δύο με τρεις φορές. Για τους περισσότερους άνδρες η αερόβια θυμίζει κινέζικο βασανιστήριο – πάλι διάδρομο;- αλλά στο χέρι σας είναι να την κάνετε περισσότερο ενδιαφέρουσα. Πώς; Χρησιμοποιώντας μεγαλύτερη ποικιλία στον τρόπο με τον οποίον την εκτελείτε. Αν έχετε βαρεθεί τον διάδρομο, δοκιμάστε να ανέβετε στο ποδήλατο, το ελλειπτικό, να κολυμπήσετε, να κάνετε πεζοπορία σε ανηφόρα, τρέξιμο στο πάρκο ή ακόμα και στην παραλία.
Ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση μπορείτε να κάνετε αερόβια δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά ή τρεις με πέντε φορές την εβδομάδα για 20 με 40 λεπτά ή ακόμα και τέσσερεις με πέντε φορές την εβδομάδα για 20-45 λεπτά. Μια χρυσή τομή για τον μέσο ασκούμενο είναι τέσσερεις με πέντε φορές την εβδομάδα για 20 με 30 λεπτά.
Όσον αφορά το είδος της αερόβιας, η HIIT (Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης) είναι βάσει ερευνών μακράν η καλύτερη επιλογή για κάψιμο λίπους. Ιδανική ώρα της ημέρας για να κάνετε αερόβια είναι το πρωί με άδειο στομάχι, αλλά αν παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο σας είναι δύσκολο τότε δύο με τέσσερεις ώρες μετά το τελευταίο γεύμα είναι εξίσου καλή χρονική στιγμή.
Μια καλή τακτική για αερόβια είναι η εξής:
* 5 με 10 λεπτά ζέσταμα (χαλαρό τρέξιμο ή περπάτημα)
* 5 με 10 λεπτά HIIT (Σχοινάκι, spinning bike, μποξ, ελλειπτικό, κολύμπι, σπριντ, κοπηλατοεργόμετρο κτλ.)
Και αμέσως μετά 20-30 λεπτά συνεχούς αερόβιας άσκησης (τρέξιμο, ποδήλατο, ελλειπτικό, κολύμπι κτλ.) σε χαμηλότερη ένταση, δηλαδή στο 55% με 70% της μέγιστης καρδιακής σας συχνότητας. Υπολογίστε την εδώ.

podilatakias.gr

Το ποδήλατο σώζει ζωές


Νέα μελέτη καταδεικνύει ότι τα μέτρα παροχής ποδηλάτων στις πόλεις μπορούν να σώσουν ζωές και να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων που συντελούν στην μεγέθυνση του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Παρ’ότι ο κεντρικός στόχος των δημοφιλών, πλέον, προγραμμάτων παροχής ποδηλάτων είναι να αποσυμφορηθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων, η μελέτη δείχνει ότι προωθεί εξίσου την βελτίωση του επιπέδου υγείας.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ