Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Κίνδυνος για Λουκέτο σε 460 ΚΕΠ

Όπως δήλωσε χθες το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργαζομένων ΚΕΠ στον αρμόδιο υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να προκύψει τους επόμενους μήνες σχετικά με τη...
λειτουργία των 460 από τα 1081 ΚΕΠ, λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων σε αυτά. Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία των εργαζομένων δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζήτησαν, μεταξύ άλλων, από τον υφυπουργό να αναγνωρισθεί μισθολογικά και βαθμολογικά η προϋπηρεσία που είχαν στα ΚΕΠ, προ της πρόσληψής τους ως μονίμων υπαλλήλων, καθώς και να μην αναθέτουν οι Δήμαρχοι στους υπαλλήλους των ΚΕΠ καθήκοντα που δεν τους αναλογούν. Ο υφυπουργός, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος και ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να τον αναβαθμίσει, λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Τέλος, δήλωσε ότι είναι πρώτης προτεραιότητας η εξεύρεση λύσης για τη συνέχιση της λειτουργίας των ΚΕΠ και ότι το υπουργείο βρέθηκε μπροστά σε μία σκληρή πραγματικότητα, με τις συμβάσεις να λήγουν η μία μετά την άλλη και με τις ανάγκες λειτουργίας να πιέζουν.
tromaktiko

Μαθήματα θρυλικής ιστορίας


Σε μαθήματα ποδοσφαιρικής ιστορίας και κατορθωμάτων του Ολυμπιακού υποβάλλονται πλέον οι νεοφερμένοι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας με σκοπό να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Θρύλος των γηπέδων!
Σε εντατικά μαθήματα ποδοσφαιρικής ιστορίας και κατακτήσεων τίτλων από πλευράς Θρύλου υποβάλλονται οι νεοφερμένοι παίκτες της πειραϊκής ομάδας, έπειτα από μία ευγενική χορηγία από την ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Σε μια πολυσέλιδη έκδοση οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ...πρώτο χέρι για τα κατορθώματα του παρελθόντος, όπως επίσης τις αμέτρητες διακρίσεις, αλλά και κατακτήσεις τίτλων από την κορυφαία ομάδα της χώρας στο πέρασμα των χρόνων.
Με σαφή σκοπό να συνειδητοποιήσουν σε πόσο μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος ανήκουν, όπως είναι ο Θρύλος των γηπέδων!
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και φυσικά Ελληνικά, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές για το βάρος της φανέλας που καλούνται να φορέσουν.

www.katimagiko.gr

Μέχρι πέντε χρόνια η άδεια άνευ αποδοχών στο Δημόσιο

Ρυθμίσεις προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Διεύρυνση της δυνατότητας χορήγησης άδειας άνευ αποδοχών έως 5 χρόνια ή μειωμένο ωράριο για ανάλογο χρονικό διάστημα, προβλέπουν νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Ειδικότερα, το υπουργείο προώθησε ρυθμίσεις βάσει των οποίων οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σε ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άδεια χωρίς αποδοχές για σοβαρούς ιδιωτικούς λόγους συνολικής διάρκειας μέχρι 5 έτη, αντί των 2 ετών που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στους υπαλλήλους να επιλέγουν με αίτησή τους μείωση των ωρών εργασίας μέχρι και 50% για χρονική διάρκεια μέχρι 5 χρόνια. Η μείωση μπορεί να γίνεται σε ημερήσια ή σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την επιθυμία τους.

Όπως διευκρινίζεται σε καμία περίπτωση η χρήση των διευκολύνσεων αυτών δεν συνιστά επιβαρυντικό υπηρεσιακό στοιχείο για τον εργαζόμενο.

Σχετική εγκύκλιο υπέγραψε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντίνος Ρόβλιας.

newsbeast.gr

Μέσω της Πάτρας στην Ιταλία ο Κώστας Καραμανλης

Μέσω του νέου λιμανιού της Πάτρας, ο Κώστας Καραμανλης ταξιδέψε την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου στην Ιταλία, για διακοπές. Ο πρωην Πρωθυπουργός επέβαινε σε ένα από τρία πολυτελή αυτοκίνητα και μπήκε κατ ευθεία στο πλοίο της γραμμής για την Ανκόνα της Ιταλίας, ενώ μαζί του εκτός από την οικογένεια του, ήταν το ζεύγος Γιάννη Βαληνακη και ένα ακόμα ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Καραμανλης χωρίς την προσωπική του ασφάλεια, που τον συνόδευσε διακριτικά μέχρι την είσοδο του νέου λιμανιού της πόλης, ντυμένος απλά, οδηγούσε ο ίδιος το αυτοκίνητο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μαυρισμένος και αρκετά αδυνατισμένος.
Ανέβηκε αμέσως στην καμπίνα του χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους επιβάτες, ενώ τον ακολούθησαν και τα μέλη της οικογένειας του.
Οι μόνοι που γνώριζαν τους υψηλούς επισκέπτες του πλοίου, ήταν το λιμενικό που είχε λάβει διακριτικά μέτρα ασφάλειας και ο καπετάνιος, μαζί με λίγα μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακοπές του τέως Προέδρου της Ν.Δ. θα διαρκέσουν περίπου δέκα ημέρες, ενώ είναι ακόμα άγνωστο το δρομολόγιο της επιστροφής του.
thebest.gr

Πάτρα: Σύγκλιση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ζητά ο σεισμολόγος Γερ. Παπαδόπουλος

«Δεν είναι απλά τα πράγματα, ότι εντάξει βρε αδελφέ θα περάσει η σεισμική δραστηριότητα»

«Η πολιτική προστασία πρέπει να είναι σε εγρήγορση», είπε σήμερα μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στον MAX FM, ο Διευθυντής Γεωδυναμικών Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος έστρεψε τα βέλη του κατά της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου, η οποία όπως είπε, θα έπρεπε ήδη να εχει συνεδριάσει για να συγκεντρώσει όλα τα μεμονωμένα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν και να εκτιμήσει την κατάσταση, κάνοντας εάν χρειαστεί, ακόμα και συστάσεις προς τις αρχές, για μέτρα προστασίας, αλλά και επιστημονικά.
Ο τέως πρόεδρος της επιτροπής αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στην στάση που κρατά σήμερα το όργανο της πολιτείας απέναντι στο φαινόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα μέλη της επιτροπής φέρονται σαν να μην τους αφορά».
Θύμισε την περίπτωση του φονικού σεισμού στην Ιταλία, μετά τον οποίο τόσο ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου της Ρώμης, όσο και επτά ακόμα στελέχη και επιστήμονες, παραπέμπονται σε δίκη, γιατί δεν αξιολόγησαν τα προσεισμικά φαινόμενα όπως έπρεπε.
«Αυτό θα πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα» είπε και κατέληξε λέγοντας, ότι «εάν έχεις επί ένα εικοσαημερο μια πλειάδα σεισμών με ποικιλία μεγεθών στην ιδία περιοχή, τότε μαζεύεις την επιτροπή και αξιολογείς».
thebest.gr

Αρχίζουν οι έρευνες για αέριο στη Κύπρο, με σύγχρονα μέσα και ισραηλινή προστασία

Ένα από τα πλέον σύγχρονα πλωτά γεωτρύπανα στον κόσμο, το 4ης γενιάς «Νoble Ηomer Ferrington», θα μετακινηθεί, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τις τελευταίες μέρες Σεπτεμβρίου από την περιοχή «ΝΟΑ Νorth» στα ανοικτά του Ισραήλ (όπου βρίσκεται από τις 12 Ιουλίου) προς συγκεκριμένες συντεταγμένες του «Οικοπέδου 12» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο κ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Ο δεύτερος αντιπρόεδρος επιβεβαιώνει, άλλη μια φορά, ότι θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο και για τον τόπο εάν βρισκόταν σε μόνιμες διακοπές. Άλλωστε, τα όσα δηλώνει, δείχνουν πως ζει σε άλλη χώρα και μιλά για άλλη κυβέρνηση.

Μαργαρίτης Τζίμας...Τα εν ενεργεία στελέχη, αλλά και οι συνταξιούχοι των Ενόπλων μας Δυνάμεων, έχουν υποστεί την πιο βίαιη περικοπή στα εισοδήματά τους από τη Μεταπολίτευση και μετά.


Ο  Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή τις νέες περικοπές στα εισοδήματα των εν ενεργεία, αλλά και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων, και εν αναμονή του Ειδικού Μισθολογίου για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Μαριέττα Γιαννάκου...το “άλλα λέμε στην Ελλάδα και άλλα στο εξωτερικό” αποτελεί παλιά μέθοδο του ΠΑΣΟΚ, που κατά καιρούς επαναλαμβάνεται


Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κα Μαριέττα Γιαννάκου, αναφερόμενη στην ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θυμήθηκε να εκδώσει ανακοίνωση για ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που έγινε προ διμήνου.
Οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. φυσικά και ψήφισαν την πρόταση για την οικονομική διακυβέρνηση, όπως είχε διαμορφωθεί μέσα από έξι εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αντίστοιχες συνεννοήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις περισσότερες εκθέσεις, την ώρα που ο Αρχηγός του κόμματός τους και πρωθυπουργός διακηρύσσει, σε κάθε περίπτωση, την ανάγκη ισχυρής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, καθώς και την προσήλωσή του στις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Συμβούλιο.
Στην πραγματικότητα, το “άλλα λέμε στην Ελλάδα και άλλα στο εξωτερικό” αποτελεί παλιά μέθοδο του ΠΑΣΟΚ, που κατά καιρούς επαναλαμβάνεται. Και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος.
Θα ήταν, πάντως, χρήσιμο οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ τις περί ανάπτυξης ιδέες τους να τις αναπτύξουν στον αρχηγό τους και πρωθυπουργό, του οποίου οι πολιτικές κινούνται σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση».


Γι' αυτό λοιπόν ...ντου ξελευτερία!!!


Το 10 το καλό αύριο. Ο B.D.Foxmoor (Active Member) live στο Δημοτικό Σχολείο Συκιάς.
10 Αυγούστου - 10 το βράδυ - 10 ευρώ είσοδο με ποτό.
Μαζί με τους Jamoan, Brak και Dj Moya σ' ένα ξεχωριστό live που διοργανώνει ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς "Άγγελος Σικελιανός", σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και την +τοπία, την ομάδα πολιτισμού της Συμπολιτείας.
Ο μαγευτικός κολπίσκος της Συκιάς θα κινείται σε lowbap ρυθμούς αύριο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΚΙΑΣ 2011", που συνεχίζονται με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Γι' αυτό λοιπόν ...ντου ξελευτερία!!!


Κώστας Κόλλιας: « Η νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ επιβεβαιώνει την αποτυχία του συστήματος.»

Με αφορμή την νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου από το Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, ο Βουλευτής Κορινθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κόλλιας και ο βουλευτής Κοζάνης και  Τομεάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ως Νέα Δημοκρατία είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ ενέχει πολλούς κινδύνους για τα οικονομικά τόσο του  οργανισμού όσο και του Έλληνα αγρότη. Είχαμε επισημάνει ότι η υποχρέωση του αγρότη να καταβάλλει την αυξημένη εισφορά προκαταβολικά, επί ποινή έως και κατάσχεση της περιουσίας του, εν’ αντιθέσει με την πολιτεία η οποία δεν υποχρεούται να καταβάλει αποζημιώσεις ανάλογες προς τη ζημιά, θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσε η Κυβέρνηση.  Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά επιβεβαιωνόμαστε. Η αδυναμία των αγροτών μας να καταβάλλουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, έχει ως αποτέλεσμα την παράταση, για τρίτη συνεχή φορά, της προθεσμία καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ και συνεκδοχικά την ανασφάλιστη  αγροτική παραγωγή.

Αν λάβουμε δε υπόψη ότι με τις προηγούμενες ΚΥΑ, εκτός της παρατάσεως, διαφοροποιούνται και τα ποσά της ασφαλιστικής εισφοράς ακόμα και για την ίδια καλλιέργεια (±20%) ή ότι και η είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών πριν την έκδοση των κανονισμών έγινε με μη σύννομες διαδικασίες, όπως είχαμε έγκαιρα επισημάνει, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το νέο σύστημα ασφάλισης της σημερινής κυβέρνησης είναι ανεφάρμοστο.

Το παζλ της αποτυχημένης Κυβερνητικής πολιτικής στο κρίσιμο αυτό αγροτικό ζήτημα, έρχεται να συμπληρώσει και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση των κανονισμών ασφάλισης, οι οποίοι καθυστέρησαν να εκδοθούν σχεδόν ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου, ενώ από την αρχή του έτους και για επτά (7) μήνες η όλη ασφαλιστική διαδικασία ήταν στον αέρα.

Το πρωτοφανές όμως με αυτή τη νέα παράταση είναι ότι ανακοινώθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ και όχι με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Και ενώ οι προηγούμενες παρατάσεις έγιναν με ΚΥΑ, αυτή έγινε με απόφαση ενός οργάνου διοίκησης (ΔΣ ΕΛΓΑ). Και επειδή μια ΚΥΑ τροποποιείται μόνο με μια ΚΥΑ ή με ανώτερης νομικής ισχύος διάταξη, η εν λόγω παράταση καθίσταται μη σύννομη και συνεπώς δεν έχει καμία ισχύ.

Εάν δεν εκδοθεί νέα ΚΥΑ Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης που θα παρατείνει την προθεσμία κατάθεσης της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς μέχρι την 30-09-2011, και η παράταση θα είναι μη σύννομη και οι ασφαλισμένοι που θα καταβάλλουν την εισφορά τους μετά την 29-07-2011 μπορεί να έχουν συνέπειες ως εκπρόθεσμοι σύμφωνα με το άρθρο 8 (κυρώσεις) της ΚΥΑ 309891/14-12-2010, χωρίς βέβαια η ευθύνη να βαρύνει αυτούς. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει ότι το «εκπρόθεσμο» καλύπτει τον παραγωγό μόνο για ζημιές που προκλήθηκαν μετά την ημερομηνία καταβολής της ειδικής εισφοράς και μέχρι το χρόνο καταβολής της εμπρόθεσμης Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής του επόμενου έτους. Επομένως μπορεί οι παραγωγοί αυτοί να μην είναι «καλυμμένοι» για ζημιές προγενέστερες της ημερομηνίας καταβολής της εισφοράς.

 Η Κυβέρνηση αντί να στρουθοκαμηλίζει, δίνοντας παράταση στην παράταση, οφείλει να διασφαλίσει την αξιοπιστία του ΕΛΓΑ, η οποία υπό των πρίσμα όλων των ανωτέρω καθίσταται ελλιπής, οφείλει να διασφαλίσει την γεωργική παραγωγή, οφείλει να αναθεωρήσει και να επανασχεδιάσει τον νόμο για τον ΕΛΓΑ. Όλα αυτά τα οφείλει στον Έλληνα αγρότη.»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ...επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολογίας

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

       «Ενώ θα έπρεπε η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της να καταβάλλουν ουσιαστικές προσπάθειες για τον περιορισμό των δαπανών του κράτους, που είναι και αυτές που εκτοξεύουν το έλλειμμα, επιμένουν στην εσφαλμένη πολιτική της υψηλής φορολογίας.

Η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από ΦΠΑ 13% στο 23% από 1η Σεπτεμβρίου, το μόνο που καταφέρνει είναι να σφίγγει ακόμα περισσότερο το βρόγχο στη λειτουργία της αγοράς, πλήττοντας για ακόμα μια φορά τον ιδιωτικό τομέα, τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτόν.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα για να αντιμετωπισθεί το ταμειακό έλλειμμα, δεν είναι οι αδικαιολόγητες αυξήσεις των άμεσων ή έμμεσων φόρων, αλλά οι γενναίες παρεμβάσεις  μείωσης του κράτους, περιορισμού της σπατάλης του και αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του.

Μόνο έτσι θα περιορίσουμε τα ελλείμματα, δημιουργώντας τα απαραίτητα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ανανέωσαν οι κολόνες της «Μπάρτσα» - το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στη Βουλγαρία

Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην Κόρινθο αναφορικά με την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν η διοίκησή της έκανε το... καθήκον της και ανανέωσε τη συνεργασία με τρία από τα βασικά στελέχη της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Ο λόγος για τους Πέτρο Δημητριάδη , Παρασκευά Σπυρόπουλο και Αργύρη Αράπογλου οι οποίοι συμφώνησαν με τον Σωτήρη Μαυρονάσιο να φορούν τη φανέλα της «Μπάρτσα» και τη νέα σεζόν.
Η αρχή έγινε με τον Πάρη Σπυρόπουλο, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Ισθμού για ακόμη ένα χρόνο, ενώ η συνέχεια δόθηκε με ακόμη δύο ποδοσφαιριστές!
Εκτός, λοιπόν, από τον έμπειρο αμυντικό, στην «Μπάρτσα» θα αγωνίζονται και τη νέα σεζόν ο 33χρονος επιθετικός, Πέτρος Δημητριάδης, και ο 19χρονος αμυντικός, Αργύρης Αράπογλου.
Αυτή η εξέλιξη κάνει τον τεχνικό της «Μπάρτσα» Γ. Τόγια να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς πάνω τους προσανατολίζεται να «χτίσει» την ομάδα της νέας σεζόν. Αλλωστε οι Σπυρόπουλος και Δημιτριάδης πρόκειται  για δύο παίκτες κολόνες... της «Μπάρτσα» με μεγάλη ποιότητα και τεράστια πείρα από τις επαγγελματικές κατηγορίες, που αποτελούν πολυτέλεια για τα δεδομένα της κατηγορίας.
Όσο γιά τον νεαρό αμυντικό τον Αράπογλου , πέρυσι αγωνίστηκε σε 12 ματς στην παρθενική του παρουσία στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και φέτος αναμένεται να είναι από τις βασικές επιλογές της τεχνικής ηγεσίας των «ερυθροκίτρινων».
Η ΠΑΕ, άλλωστε, αναμένεται να εκδώσει δελτίο Τύπου προσεχώς, στο οποίο περά των ανανεώσεων, θα ανακοινωθούν ακόμη τέσσερις μεταγραφές με τις οποίες θα κλείσει το ρόστερ.
Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της Κορίνθου θα διεξαχθεί στη Βουλγαρία και όχι στα Χάνια Πηλίου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Η αποστολή αναμένεται να αναχωρήσει στο τέλος της επόμενης βδομάδας.

Ο Καφαντάρης στον Πανηλειακό

Σε ακόμη μία μεταγραφική κίνηση προχώρησε ο Πανηλειακός, που απέκτησε τον Μιχάλη Καφαντάρη.Ο 26χρονος επιθετικός και τέως παίκτης της Κορίνθου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iliaoikonomia.gr, ήρθε σε συμφωνία με τους διοικούντες την ομάδα του Πύργου αργά χθες (7/8) το βράδυ και θα φορά για τον επόμενο χρόνο την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Καφαντάρης έχει αγωνισθεί ακόμη σε Βύζαντα Μεγάρων, Ρόδο και Καλλιθέα.

Μόνο 316 καθηγητές διορίζονται φέτος μόνιμα

 



Μόνο 316 καθηγητές διορίζονται φέτος μόνιμα (από όλες τις κατηγορίες όπως ΑΣΕΠ, 24μηνο, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί με αναπηρία κ.λπ.)..Οι συνολικοί διορισμοί όλων των κατηγοριών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα είναι 316 :
1) από ΑΣΕΠ 2)από 24μηνο 3)ειδικές κατηγορίες:
α) γονέων περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν,
β) εκπαιδευτικών με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού,
γ) εκπαιδευτικών γονέων τέκνων με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω, που συμπληρώνουν τουλάχιστον δώδεκα (12) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού και
δ) ιδιωτικών εκπαιδευτικών που εμπίπτουν στην παράγραφο 1 του άρθρου 5 του ν. 3194/2003 .
(Πηγή: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41698)

Επομένως θα υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου;
Μέχρι ποτέ; Μέχρι Το 2015 που ισχύει για τις ειδικές κατηγορίες 24μηνου και 30μηνου-που βγαίνουν επί ποσόστωση κενών οργανικών θέσεων;
Πως καλούν το 60% μέσω ΑΣΕΠ και αγνούν το 40% πινάκων προϋπηρεσίας;
Αγνοεί το ΥΠΔΒΜΘ τους ίδιους του τους νόμους; Τι θα γίνει με τους κλάδους των τεχνικών ειδικοτήτων και των ξένων γλωσσών που οι αδιόριστοι διοριστέοι των ν. 4Π και 5Π /2008 ξεπερνούν το 45% ;; Για ποιο λόγο δεν κατοχυρώνονται ονομαστικά οι θέσεις διορισμού των ν.4Π και 5Π/2008 αλλά «παγώνουν» οι πίνακες μόνο ως προς την προϋπηρεσία και όχι και την παιδαγωγική επιμόρφωση;
Πως εντέλει προσμετρείται η προϋπηρεσία σε ιδιωτικά σχολεία 2 χρονών.. όταν τεχνολόγοι εκπαιδευτικοί έχουμε 34μηνες και πλέον (σχεδόν δεκαετή προϋπηρεσία και σε δυσπρόσιτες περιοχές) έχοντας και παιδαγωγική επιμόρφωση και κατοχυρωμένοι από νόμους του ΥΠΔΒΜΘ του 2008 ακόμα αδιόριστοι;;; Δε σέβεται το ΥΠΔΒΜΘ τους ίδιους του τους νόμους;; Επαναλαμβάνει τα λάθη άλλων κυβερνήσεων που κατηγορούσε για αναξιοκρατία; Ως πότε θα κάνει 19 διορισμούς στον ευρύτερο τεχνικό τομέα, θα καλεί αναπληρωτές 492 (μιλάω για πέρυσι-χωρίς τις φετινές αναμενόμενες συνταξιοδοτήσεις) και θα επιμενει για έκτακτα/λειτουργικά κενά θέσεων.; Παρακρατήσαν τα χρήματα για τον διορισμό κάποιων δεκάδων τεχνολόγων καθηγητών, ξένων γλωσσών κ.α. από τον προϋπολογισμό του 2009 για το διορισμό μας και πάλι -3η χρονιά πλέον- μας εμπαίζουν; Έως πότε πια;; Ντροπή.. που τα ΕΠΑ.Λ. κατέχουν μόλις 38% μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και κάποιοι διατυμπανίζουν πως βελτιώνουν την τεχνική εκπάιδευση- ειδικά σε τέτοιες οικονομικά δυσχερείς περιόδους που θα έπρεπε να στρέψουν το μέσο μαθητή στην εκμάθηση μιας τέχνης.
Ντροπή.. να μας αφουγκράζονται οι μαθητές σε θέματα αξιών, ήθους, σεβασμού και αξιοπιστίας όταν ο χώρος καθαυτός αγνοεί παντελώς το νόημά τους.. αν όχι σκοπίμως το διαστρεβλώνει.
Πραγματικά λυπάμαι.

Αναγνώστρια


Η 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του W. Shakespeare «ΑΜΛΕΤ» στο Ξυλόκαστρο

Η 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του W. Shakespeare «ΑΜΛΕΤ»
Η 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του W. Shakespeare «ΑΜΛΕΤ».
Πέμπτη 12 Αυγούστου 9.30μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Σε μετάφραση Γ. Χειμωνά, σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη - Π. Πανταζή.
Στο ρόλο του Άμλετ ο Αιμίλιος Χειλάκης.
Είσοδος : 15€ παιδικό – φοιτητικό & 20€ ενηλίκων
Πρόκειται για το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου.
Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη, ενώ τον ρόλο του Άμλετ ερμηνεύει ο Αιμίλιος Χειλάκης.
O AΜΛΕΤ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο και ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ανθρώπινη σκέψη, ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Τα πρόσωπα αλλάζουν.
Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες , η αναζήτηση κάθε ηδονής.
Η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας.
Εδώ δεν υπάρχουν «καλοί» και «κακοί».
Υπάρχουν μόνο πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας.
Μοναδικός ήρωας λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!
Τα πάντα διαδραματίζονται με ταχύτητα, αλλά αθόρυβα, σε ένα σκοτεινό παρασκήνιο.
Μια χώρα ετοιμόρροπη… Κανείς δεν την αισθάνεται πλέον ως πατρίδα. Πάνω στα συντρίμια που αργοφαίνονται διαδραματίζεται το δράμα. Στην παράσταση η τελευταία πράξη θα παιχτεί σ’ ένα νεκροταφείο. Ανάμεσα από τάφους.
Ο Άμλετ πρίγκιπας της Δανίας , είναι ένας διανοούμενος ήρωας. Στην πραγματικότητα ένας αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του που κάποτε θα κληθεί να υπηρετήσει. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Έχοντας συνειδητοποιήσει τον κόσμο , μοιάζει να φοβάται να αναλάβει κάποτε την ηγεσία της χώρας του. Η αλλαγή του κόσμου είναι απαραίτητη, όμως είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν.
Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης ιδανικών σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει πλέον καμμιά αξία κανένα όριο…
Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»…
Εδώ οι ήρωες , όπως και ο άνθρωπος στον σύγχρονο κόσμο, έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν ν’ αγαπούν…
Η 5η ΕΠΟΧΗ παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του W. Shakespeare «ΑΜΛΕΤ»
Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Σκηνοθεσία / Σκηνικό ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Δραματουργική Επεξεργασία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Κοστούμια ΤΟΤΑ ΠΡΙΤΣΑ
Μουσική ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ
Σπαθογραφίες ΘΑΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνεργάτης σκηνογράφος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Βοηθός σκηνοθέτη ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Παίζουν οι ηθοποιοί:
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΧΕΙΛΑΚΗΣ, ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΨΑΛΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ,
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ, ΤΟΝΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΛΙΑΣ, ΖΕΡΒΟΣ, ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣ, ΚΡΙΣ ΡΑΝΤΑΝΩΦ

Το “Θέατρο του παιδιού” παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας» στο Δερβένι

Το “Θέατρο του παιδιού” παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας»
Το “Θέατρο του παιδιού” παρουσιάζει την παιδική παράσταση « Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκινου.
Πέμπτη 11 Αυγούστου 9.00μ.μ. - Μικρό θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου
Είσοδος : 10€
Λίγα λόγια για το έργο:
Κάπου στην Βόρια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν,γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.
Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και
βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει…Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς.
Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο , παγωμένο τοπίο .
Άραγε, το γέλιο ενός παιδιού, θα μπορέσει να λιώσει την παγωμένη καρδιά ενός ΕΓΩΙΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΑ ;
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία & θεατρική διασκευή:
Γιάννης Κόκκινος
Χορογραφίες: Ζωή Σαρίδου
Σκηνικά: Γιώργος Καρακάσης
Κοστούμια: Εύη Μπαράκου
Μουσική: Μιχάλης Κόκκινος
ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος,
Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος ,
Κατερίνα Τσιμόγιαννη , Ηλίας Παγούρας,
Κατερίνα Μπιμπή
Για κάθε πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 9595084 και 6972135315
Υπεύθυνη επικοινωνίας Κα Αλεξία Γαβρίλη

Το "Θέατρο του παιδιού" παρουσιάζει το παραμύθι "Ο Κήπος με τις 11 Γάτες" στο Ξυλόκαστρο


Το “Θέατρο του παιδιού” παρουσιάζει το παραμύθι του Ιταλού συγγραφέα Λουτσιάνο Μοράτι «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 11 ΓΑΤΕΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκινου.
Τετάρτη 10 Αυγούστου 9.00μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Είσοδος : 10€
Η παράσταση διαδραματίζεται σ’ έναν κήπο που ζουν διάφορες γάτες, μικρές και μεγάλες. Η ζωή τους κυλάει ήρεμα, γεμάτη από τραγούδια, σκανδαλιές, καβγάδες , χορούς και παιχνίδι, μέχρι την ημέρα που γνωρίζονται με την γάτα του ΣΙΑΜ, η οποία τους μοιράζει το «μαγικό φίλτρο» που υπόσχεται να τους χαρίσει την ε υ τ υ χ ί α…
Οι φιλίες δοκιμάζονται, κλονίζονται οι ισορροπίες των σχέσεων, αλλά η αίσια λύση στα ψεύτικα διλήμματα που δημιούργησε η εμφάνιση της γάτας του Σιάμ, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη των χαρακτήρων.
Τις Γ Α Τ Ε Σ υποδύονται 7 επαγγελματίες ηθοποιοί μέλη του Σ.Ε.Η.
Την διασκευή και την σκηνοθεσία ,έχει κάνει ο σκηνοθέτης κ. Γιάννης Κόκκινος.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ :
Ελένη Τριανταφύλλου , Ηλίας Νάκος, Νικολέτα Κοφινά, Μιχάλης Κόκκινος, Κατερίνα Τσιμόγιαννη , Ηλίας Παγούρας, Κατερίνα Μπιμπή.

Παιδικές δραστηριότητες με πρωτοβουλία των εθελοντών μας στο Δερβένι

Παιδικές δραστηριότητες με πρωτοβουλία των εθελοντών μας
Παιδικές δραστηριότητες με πρωτοβουλία των εθελοντών μας. Μια βραδιά για τους μικρούς μας φίλους με παιχνίδια, κατασκευές και πολλές εκπλήξεις, σε συνεργασία με τους εθελοντές του τόπου μας.
Τετάρτη 10 Αυγούστου 8.30μ.μ. Μικρό θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου
Είσοδος ελεύθερη

Ιωάννης Βρούτσης...η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει από το Σεπτέμβριο, κατά 77% (από το 13% στο 23%) το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην Οικονομία, τον Τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την απασχόληση. Θα φέρει χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους. Δεν θα αυξήσει, αλλά θα μειώσει τα δημόσια έσοδα.

Υπαινιγμοί σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, αποτελούν γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ’ ένα ατέλειωτο “ράβε- ξήλωνε”.

Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο.

Προειδοποιούμε τους “μαθητευόμενους μάγους” ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις.

·         Θα είναι καταστροφική για τον κλάδο της εστίασης με σοβαρότατες επιπτώσεις για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας.

·         Θα επιφέρει νέο βαρύτατο πλήγμα στον Τουρισμό και σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

·         Θα στερήσει από τους νέους μας ακόμη και τις τελευταίες δυνατότητες εξόδου σε αναψυκτήρια, ενώ θα πλήξει και τα παραδοσιακά καφενεία στα χωριά μας.

·         Θα αυξήσει τα λουκέτα και θα τροφοδοτήσει την έκρηξη της ανεργίας, αφού θα απειληθούν άμεσα χιλιάδες θέσεις εργασίας.

·         Θα ενισχύσει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

·         Θα μειώσει, αντί να αυξήσει, τα φορολογικά έσοδα, αφού -σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ- η αύξηση του Φ.Π.Α. κατά 10% θα προκαλούσε μείωση της ζήτησης κατά 15%. Αυτό άλλωστε έχει ήδη αποδειχτεί στην πράξη.

Με την απόφαση αυτή, η κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο Φ.Π.Α. στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ, το 1981.

Απεμπολεί ένα δικαίωμα για το οποίο πολλά κράτη- μέλη της Ε.Ε. πάλεψαν και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη της τα αποτελέσματα έρευνας (έγγραφο της Επιτροπής με στοιχεία SEC 910, 5/7/2007)   έγκυρου ανεξάρτητου οικονομικού Οργανισμού (Copenhagen Economics) που επισημαίνουν ότι η επιβολή μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση έχει θετική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και την μακροοικονομική ισορροπία, αλλά συντελεί και στη δικαιότερη διανομή εισοδήματος, κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των κρατών- μελών της Ένωσης.  

Σημειώνεται ότι η Ιρλανδία μείωσε το Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 13% στο 9%, ενώ η Γαλλία προχώρησε σε μείωση του Φ.Π.Α. για την εστίαση από 19,6% στο 5,5%, με αποτέλεσμα την αύξηση της απασχόλησης κατά 40 χιλιάδες θέσεις».



Επισυνάπτεται συγκριτικός πίνακας Φ.Π.Α. στην εστίαση με ανταγωνίστριες με την Ελλάδα χώρες:



Τουριστικά ανταγωνιστικές χώρες με χαμηλότερο Φ.Π.Α. στην εστίαση



ΧΩΡΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ Φ.Π.Α.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΙΤΑΛΙΑ
20%
10%
ΙΣΠΑΝΙΑ
18%
8%
ΚΥΠΡΟΣ
15%
8%
ΓΑΛΛΙΑ
19,6%
5,5%
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
23%
13%
ΤΟΥΡΚΙΑ
18%
8%



ΕΛΛΑΔΑ
23%
23% (από 01.09.2011)


Circulo Cooperativ​a-Θανάσης Παπακωνστα​ντίνου


Στις 8 Ιουλίου  συμπληρώσαμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.     Ο εορτασμός όμως των γενεθλίων μας έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα.      Ο λόγος ήταν πως θέλαμε και αυτή η γιορτή να είναι διαφορετική και σίγουρα μοναδική!
Αυτό σημαίνει πως για ένα βράδυ μόνο -στις 25 Αυγούστου- δεν θα σας περιμένουμε στο γνωστό σημείο του «Μεγάλου Δρόμου», αλλά θα μεταφερθούμε σε μια κυριολεκτικά μεγάλη τοποθεσία-στην παραλία της Καραθώνας- για να γιορτάσουμε όπως πραγματικά θέλουμε τα γενέθλια μας.
Εκεί, θα μας περιμένει ένας υπέροχος άνθρωπος και λατρεμένος τραγουδοποιός  που παρέα με τα εννέα άτομα που τον συνοδεύουν επί σκηνής  μπορεί να περιγράψει ακριβώς ό,τι  αισθανόμαστε, πιστεύουμε κι ελπίζουμε από την ημέρα που ξεκινήσαμε το εγχείρημα μας.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου είναι ο προσκεκλημένος μας και είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που η πρώτη του συναυλία στο Ναύπλιο θα είναι για την γιορτή μας.
Σας περιμένουμε ΟΛΟΥΣ σε μία μαγική βραδιά!

 Υγ¨ Μην ψάξετε για εισιτήρια…. Δεν θα χρειαστείτε!


"Αίμα" ρέει και σήμερα στην Ευρώπη - Βουλιάζει η Αθήνα Μεγάλες πτώσεις και σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι

Μπορεί να ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο οι ευρωπαϊκες χρηματαγορές, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα οι δείκτες κοκκίνησαν και παλι.

Ασχημη η εικόνα και στην Αθήνα με τον γενικό δείκτη στο άνοιγμα να κινείται σε θετικό επίπεδο αλλά αυτή την ώρα να χάνει πάνω από 3% και να είναι στις 960 μονάδες!



<><>
ΔείκτηςΧώραΤιμήΔιαφ.%Διαφ.ΧαμηλόΥψηλόΗμ/νία
<><>
Γενικός δείκτηςΕλλάδα960,09-3,82 %-38,15959,761004,8211:31
<><> <>
DAXΓερμανία5764,57-2,68 %-158,705724,116026,2711:15
<><> <>
CAC 40Γαλλία3083,49-1,33 %-41,703043,243201,6811:15
<><> <>
SMIΕλβετία4874,93-1,87 %-93,064821,895080,6011:16
<><> <>
IBEX 35Ισπανία8332,10-1,50 %-127,308254,308657,5011:14
<><> <>
ATXΑυστρία2045,06-3,90 %-82,922033,342146,9811:29
<><> <>
AEXΟλλανδία275,03-2,94 %-8,33272,06287,3811:15
<><> <>
PSI 20Πορτογαλία5893,13-2,65 %-160,555834,796118,6011:15
<><> <>
OW 20Πολωνία2356,01-1,42 %-34,002350,482433,6811:28
<><> <>
PX 50Τσεχία975,60-5,04 %-51,80975,601020,7011:15
<><> <>
RTSIΡωσία1579,09-4,75 %-78,681569,941636,4411:27
<><> <>
BEL 20Βέλγιο2065,18-1,47 %-30,862043,472141,4211:15
<><> <>
BUXΟυγγαρία18429,18-3,57 %-683,2418429,1819384,4211:30


Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι αγορές περιμένουν πλέον την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ το απόγευμα, μετά την συνεδρίαση της νομισματικής της επιτροπής, με την ελπίδα μίας ένεσης ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την υποστήριξη της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Σε επίπεδα εποχής τσουνάμι έκλεισε η αγορά στο Τόκιο - "Βυθίστηκε" και η Ασία


Μετά τη βουτιά στη Wall Street στο ... βαθύ κόκκινο βυθίζονται και οι χρηματαγορές στην Ασία. Παρά την παρέμβαση Ομπάμα το αμερικάνικο χρηματιστήριο που έπεφτε 3,8 στην έναρξη του διαγγέλματος του έκανε βουτιά ως το κλείσιμο στο -5,55%.

Στα ασιατικά χρηματιστήρια καταγράφηκαν και σήμερα ρευστοποιήσεις, αν και προς το τέλος των συνεδριάσεων οι απώλειες περιορίστηκαν κάπως.

ΑΓΩΓΗ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

Αγωγή για αστική αποζημίωση κατέθεσε, σήμερα, ενώπιον δικαστηρίου του Μπρονξ, η καμαριέρα του ξενοδοχείου «Σοφιτέλ» Νέας Υόρκης, η οποία στο ποινικό δικαστήριο έχει ήδη κατηγορήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν για «σεξουαλική επίθεση εναντίον της». Στο κείμενο της αγωγής στο αστικό δικαστήριο αναφέρεται:...
«γυμνός ο Ντομινίκ Στρος-Καν εξήλθε του δωματίου του μπάνιου στη σουΐτα των 3 χιλιάδων δολαρίων η ημέρα, την 14η Μαΐου, εξώθησε εμέ (την ενάγουσα) να τού κάνω στοματικό έρωτα». «Ο κατηγορούμενος, με πρόθεση, μού επιτέθηκε ωμά, βίαια, σεξιστικά, εξαιτίας των ενεργειών του ταπεινώθηκα, υποβαθμίστηκα, βιάσθηκα, απώλεσα την γυναικεία αξιοπρέπειά μου, εκτιμώ ότι πίστευε ο κατηγορούμενος πως ήταν υπεράνω του αμερικανικού νόμου», προσθέτει η ενάγουσα. Στο δικόγραφό της, η ενάγουσα δεν ζητά ένα προκαθορισμένο ποσό αποζημίωσης. Στο αμερικανικό ποινικό δικαστήριο, ενώπιον του οποίου ο τέως γ.δ. του ΔΝΤ κατηγορείται, η ερχόμενη προγραμματισμένη δικάσιμη είναι την 23η τρέχοντος μηνός.
 
FIMOTRO

Η θεραπεία για τον εθισμό ονομάζεται αποτοξίνωση...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν…

Επειδή ο καιρός περνά γρήγορα, η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει και η Ελλάδα κινδυνεύει να αποτελέσει το πρώτο εξιλαστήριο θύμα της, να τιμωρηθεί δηλαδή προς παραδειγματισμόν όλων των υπολοίπων «ατάκτων»…

Επειδή τον Σεπτέμβριο κινδυνεύουμε να βρεθούμε με τα ίδια προβλήματα του Ιουλίου και του Αυγούστου – και να έχουν προστεθεί σ’ αυτά και άλλα, όπως τα κλειστά σχολεία και η σύγκρουση με τους δημοσίους υπαλλήλους...

Επειδή τίποτε από όσα έχουν εξαγγελθεί δεν πρόκειται να έχουν πραγματοποιηθεί μετά τα μπάνια (όχι των λαών, αλλά των ηγετών τους)…

Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών να ασχοληθούν από τώρα με τα προβλήματα που θα κάνουν θεαματική την εμφάνισή τους σε λιγότερο από είκοσι ημέρες.

Ντόρα Μπακογιάννη...Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
                  
«Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής. Οι ηγέτες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρεθούν μπροστά από τις αγορές. Απάντηση στο οικονομικό πρόβλημα υπάρχει, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η πολιτική βούληση θα υπερισχύσει».

Ενημέρωση από Ραγκούση για Ολυμπία Οδό ζητά η Δημοκρατική Συμμαχία

Αναλυτική ενημέρωση για τις εξελίξεις για την επανεκκίνηση των έργων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας που έχουν «παγώσει» ζητά με προσωπική του επιστολή ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούση. Ειδικότερα, στην επιστολή του αναφέρει ότι «σε συνέχεια της σύσκεψης που συγκαλέσατε την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο Υπουργείο σχετικά με τα θέματα βιωσιμότητας των Αυτοκινητοδρόμων με Συμβάσεις Παραχώρησης, στην οποία συμμετείχαμε οι υπεύθυνοι του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών των κομμάτων, επικοινωνώ μαζί σας για να ενημερωθώ για υπάρχουσες σχετικές εξελίξεις επί του ζητήματος».
Και συνεχίζει ότι «κάθε ημέρα που περνά τα προβλήματα διογκώνονται, ενώ το δημόσιο χρεώνεται ολοένα και περισσότερο όσο τα εργοτάξια παραμένουν κλειστά, ενώ οι ξένες τράπεζες αποχωρούν η μία μετά την άλλη. Μετά το παρατεταμένο κατασκευαστικό «πάγωμα» των μεγάλων Αυτοκινητοδρόμων της χώρας που υλοποιούνται με Σύμβαση Παραχώρησης (συγκεκριμένα: (α) της Ολυμπίας Οδού, (β) της Ιόνιας Οδού, (γ) του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος Ε65, (δ) του Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου και (ε) του Αυτοκινητοδρόμου Μωρέα), είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο όπως βρεθεί άμεσα ο τρόπος και τα μέσα για την επανενεργοποίησή τους και την επανεκκίνηση των εργασιών. Εξίσου κρίσιμο είναι ότι η επαναδιαπραγμάτευση που σχεδιάζετε πρόκειται να επιτείνει το πλήρες «πάγωμα» των 5 μεγαλύτερων έργων για τουλάχιστον 6 έως 7 μήνες ακόμη, τη στιγμή μάλιστα που κινδυνεύει με κατάρρευση όλος ο τεχνικός, κατασκευαστικός, μελετητικός κλάδος της χώρας μας».
Καταλήγοντας, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό «αναλυτική ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι για την επανεκκίνηση των έργων Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, καθώς και την ανάληψη άμεσων μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητάς τους», σημειώνοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατική Συμμαχία δεσμεύεται να συμβάλλει εποικοδομητικά στην επανεκκίνηση των αναπτυξιακών έργων υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα».

Μουσική παράσταση "Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη", υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Μια μουσική παράσταση "Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη", βασισμένη σε αρχαίους μύθους της Πελοποννήσου και της Κρήτης, που ενέπνευσαν Ευρωπαίους και Έλληνες συνθέτες διοργανώνεται από το φεστιβάλ «Μεσσηνίας Όψεις» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος στις 19 Αυγούστου και ώρα 21.00 στο κάστρο της Πύλου.
Αυτό το καλοκαίρι «Ο Μίνωας θα συναντήσει τη Μερόπη, στην Πύλο που είναι ξακουστή για τη φιλοξενία απ' του Ομήρου τους καιρούς του Νέστορα τα χρόνια, και εμείς κρασί θα σας κεράσουμε να μας θυμάστε αιώνια».
Μέσα από τη μουσική και το τραγούδι της παράστασης, παρουσιάζονται πτυχές του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαϊκής παράδοσης, των δύο μεγάλων περιοχών της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαίο πως σε κάθε εποχή, οι σχέσεις των δύο αυτών περιοχών, αλλά και μύθοι και ήρωες αποτυπώνονται σε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την ποίηση, τη ζωγραφική,  τη μουσική και το τραγούδι
Η συγκεκριμένη δράση παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά στην Μεσσήνη το 2010. Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης και η συνεύρεση κλασσικών και έντεχνων μελωδών σε απόλυτη ισορροπία έδωσε μοναδικό χρώμα, μαγεύοντας το κοινό αλλά και διευρύνοντας τις  γνώσεις μας σε θέματα που αφορούν την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας.
Σχεδιασμός- Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Διονυσία Χρυσομπόλη.

Πρόγραμμα εκδήλωσης "Ο Μίνωας συναντά τη Μερόπη"

Απογραφή νέων υπαλλήλων και υπόχρεων που δεν έχουν απογραφεί



Εγκύκλιο, με την οποία παρέχονται οδηγίες σχετικά με την ολοκλήρωση της απογραφής του πάσης φύσεως προσωπικού του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού και την πλήρη λειτουργία...
του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου εξέδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας.
Ειδικότερα:
Για την απογραφή νέων υπαλλήλων που προσελήφθησαν ή διορίστηκαν μετά τις 23 Ιουλίου 2010 και υπόχρεων που δεν έχουν απογραφεί καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Σεπτεμβρίου.
Για την υπαγωγή υπαλλήλων στην υπηρεσία/φορέα που ανήκουν οργανικά καταληκτική ημερομηνία είναι η 9η Σεπτεμβρίου.
Για την επικαιροποίηση στοιχείων απογραφής η ενέργεια δεν έχει καταληκτική ημερομηνία. Η επικαιροποίηση των στοιχείων θα λήξει με την επιβεβαίωση των στοιχείων από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού.
Για την επιβεβαίωση στοιχείων απογραφής καταληκτική ημερομηνία είναι η 20η Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του Ντίνου Ρόβλια, «οι πιστοποιημένοι διευθυντές Διοικητικού/Προσωπικού μπορούν να εξουσιοδοτήσουν υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διοικητικού, οι οποίοι θα μπορούν να εκτελούν όλες τις ενέργειες που παρέχονται από τις εφαρμογές, εκτός από αυτή του ορισμού διαχειριστών απογραφής, την οποία μπορεί να ασκεί μόνο ο πιστοποιημένος διευθυντής.
»Οι εξουσιοδοτημένοι αυτοί υπάλληλοι λέγονται Διαχειριστές. Οι Διαχειριστές θα πρέπει να διαθέτουν προσωπικούς κωδικούς TAXISnet για να εισέλθουν στην εφαρμογή και να έχουν δικαιώματα διαχείρισης».

aftodioikisi.gr