Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησε η επιδείνωση του καιρού – Στους 14° C η θερμοκρασία στην Κοζάνη - Ακραία καιρικά φαινόμενα από τα δυτικά και τα βόρεια

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου οι καταιγίδες θα έχουν έντονη μορφή και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
Βρόχες και χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν ήδη σε πολλές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας καθώς ξεκίνησε το καλοκαιρινό... μπουρίνι!
Περίπου στις 18:30 σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Γιαννιτσά, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλία άρχισε να βρέχει και να έχει χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Στον Κονισκό Τρικάλων εκδηλώθηκε ισχυρή βροχόπτωση και ο υδράργυρος έφτασε στους 20 βαθμούς Κελσίου. Το θερμόμετρο έδειξε 16 βαθμούς σε Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα, 14 στη Βλάστη Κοζάνης και 15 στην Καστοριά.

Μέχρι τις 21:00 το βράδυ, οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν:
ΦΛΩΡΙΝΑ 15°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 15°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 16°C
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 16°C
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 16°C

Και οι υψηλότερες
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 31°C
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 30°C
ΣΑΛΑΜΙΝΑ 30°C
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 30°C
ΜΕΓΑΡΑ 30°C
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τα ξημερώματα της Πέμπτης Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Καβάλα, Κιλκίς και Χαλκιδική, ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις με καταιγίδα στους νομούς
Χαλκιδικής
Θεσσαλονίκης
Καβάλας
Σερρών
Δράμας

Θα βρέξει επίσης στους νομούς Κιλκίς και Ξάνθης.

Την ίδια ώρα, θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στους νομούς
Λάρισας
Λήμνου-Λέσβου
Μαγνησίας
Κυκλάδων
Αττικής
Βοιωτίας
Εύβοιας

Στις 03:00 τα ξημερώματα, οι 5 υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν:
ΜΟΛΑΟΙ 28°C
ΑΣΤΡΟΣ 28°C
ΚΥΘΗΡΑ 27°C
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 27°C
ΛΕΩΝΙΔΙΟ 27°C

Και οι 5 χαμηλότερες θερμοκρασίες σε:
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 11°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 11°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 12°C
ΚΟΝΙΣΚΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 12°C

Η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης. Στις 18:30 σε Φλώρινα, Αμύνταιο, Γιαννιτσά, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλία άρχισε να βρέχει και να έχει χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Στον Κονισκό Τρικάλων εκδηλώθηκε ισχυρή βροχόπτωση και ο υδράργυρος έφτασε στους 20 βαθμούς Κελσίου. Το θερμόμετρο έδειξε 16 βαθμούς σε Αμύνταιο και Πτολεμαΐδα, 14 στη Βλάστη Κοζάνης και 15 στην Καστοριά.

Η επιδείνωση του καιρού θα διαρκέσει έως την Πέμπτη.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών κατά το τριήμερο αυτό και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

- Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
- Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
- Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

"Δε θα εισπράττουμε έσοδα" απειλεί η ΑΔΕΔΥ - "Στο πειθαρχικό όποιος δε δουλεύει" λέει η κυβέρνηση

Να «χτυπήσει» την κυβέρνηση εκεί που «πονάει» περισσότερο, στην είσπραξη των εσόδων απειλεί η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα.
«Δεν θα κάνουμε λευκή απεργία, θα κάνουμε στοχευμένες ενέργειες» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος μιλώντας στο MEGA. Όπου «στοχευμένες ενέργειες» η άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να εισπράξουν τους φόρους. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο με στόχο, όπως είπε ο κ. Παπασπύρος «να μην δημιουργήσουμε προβλήματα στον πολίτη».

«Πρέπει να σταματήσουν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Πρέπει να μπει ένας φραγμός», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αναμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση που υπάρχει στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ότι ο χρόνος αναμονής είναι πάνω από τρία χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας, Ηλίας Ηλιόπουλος, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99,5 τάχθηκα κατά του μέτρου που δίνει τη δυνατότητα τους δημοσίους υπαλλήλους να πάρουν άδεια μέχρι και πέντε χρόνια, άνευ αποδοχών.

«Υλοποιείται νόμος, για τον οποίο είχαμε εκφράσει τις χειρότερες αντιρρήσεις. Πρόκειται για ακατάλληλη και απαράδεκτη τακτική» είπε και τάχθηκε ενάντια και στην επιλογή μειωμένου ωραρίου έως πέντε χρόνια, με ανάλογη μείωση αποδοχών.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, Σπύρου Παπασπύρου, περί «στοχευμένων δράσεων» αντί λευκής απεργίας, όπως το κλείσιμο των Ταμείων των ΔΟΥ ώστε να μην εισπράττονται φόροι, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση της ΑΔΕΔΥ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος και μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναρωτήθηκε: «Δεν είναι λευκή απεργία η μη είσπραξη φόρων; Παίζουμε με τις λέξεις;»

Μονιμότητα τέλος... από την πίσω πόρτα

“Παρτ τάιμ” εργαζόμενοι, και ωράρια λάστιχο έρχονται για να αποτελέσουν τον ... κανόνα στο δημόσιο, αφού εμμέσως πλην σαφώς με τις νέες ρυθμίσεις ανοίγουν διάπλατα οι πόρτες (έστω και οι πίσω) για ευέλικτη εργασία
και από τη στιγμή που ουσιαστικά έχουν ανασταλεί οι προσλήψεις ουσιαστικά μιλάμε για τον κανόνα που θα ισχύσει από δω και πέρα πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Η νέα ρύθμιση με τους δημοσίους υπαλλήλους να μπορούν να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών ή να απασχολούνται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ανάβει το πράσινο φως για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση
Για χρονικό διάστημα έως πέντε έτη, αντί για δύο που ίσχυε έως σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών.
Η άδεια χορηγείται ύστερα από αίτηση του υπαλλήλου και σχετική θετική γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου.
Στην αίτησή τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους επιθυμούν τη χορήγηση της αδείας, οι οποίοι θα συνεκτιμηθούν από το υπηρεσιακό συμβούλιο σε συνδυασμό με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.
Παράλληλα, μπορούν με αίτησή τους να ζητήσουν τη μείωση των ωρών εργασίας τους μέχρι και 50%, με αντίστοιχη μείωση των μηνιαίων αποδοχών.

Όσο καιρό οι υπάλληλοι είναι υπό αυτό το καθεστώς μπορούν να έχουν και δεύτερη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
Εδώ όμως ξεκινούν και τα ερωτήματα.
Ποιοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν τη δυνατότητα ειδικά αυτή την περίοδο να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα;
Όποιες επιλέξει την έμμεση και ιδιόμορφη εργασιακή εφεδρεία εξασφαλίζει το μέλλον του στο δημόσιο;
newsit.gr

Δεν υποβιβάζωναι αλλά τους αφαιρούνται βαθμοί σε Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα! - Πενταετής αποκλεισμός από την Ευρώπη για τους Θεσσαλούς

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ ανέτρεψε την απόφαση του αντίστοιχου οργάνου στην Superleague για υποβιβασμό των δύο ομάδων και τιμώρησε με αφαίρεση 10 βαθμών τον Ολυμπιακό Βόλου και 8 την Καβάλα. Τον αποκλεισμό των Θεσσαλκών για πέντε χρόνια αποφάσισε η Ουέφα. Μένουν οι ποινές για Μπέο-Ψωμιάδη.
Στην απόφαση να μείνουν στην Superleague αλλά να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών για το επόμενο πρωταθλημα Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα κατέληξε η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, αντρέποντας την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας για υποβιασμό των δύο ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα
Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ:

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της διάσκεψη για τις υποθέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Καβάλα, του κ. Αχιλλέα Μπέου και του κ. Χρυσόστομου Ψωμιάδη, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΥΛΟΥ-ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ και με την υπ΄αριθμ. 179/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ κατά της υπ΄αριθμ.204/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ την ποινή αφαίρεσης δέκα (-10) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

ΥΠΟΘΕΣΗ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

Συνεκδικάζει τις από 29-7-2011 εφέσεις της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ και του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ και με την υπ΄αριθμ. 180/10-8-2011 απόφασή της:
1) Δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην ουσία την έφεση του ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ κατά της υπ΄αριθμ. 205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE. Διατάσσει την κατάπτωση του κατατεθέντος παραβόλου.
2) Δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ κατά της υπ΄αριθμ.205/28-7-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE.
Εξαφανίζει εκκαλουμένη κατά το μέρος που αφορά την εκκαλούσα ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ.
Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση.
Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ν.ΚΑΒΑΛΑ την ποινή αφαίρεσης οκτώ (-8) βαθμών από το πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2011-2012.
Διατάσσει την επιστροφή του κατατεθέντος παραβόλου.

Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα εκπροσωπήσει τη Ν. Δ. στην κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί, αύριο, στην κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή από το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτή Αρκαδίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της, καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


 «Οι δαπάνες αντι να περιορίζονται αυξάνονται κατά 1,3 δις ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που το κράτος δεν καταβάλλει εδώ και μήνες τις οφειλές του σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και προμηθευτές.
Η πολιτική της υπερφορολόγησης αποδεικνύεται λοιπόν πως δεν αποδίδει. Δεν αυξάνει τα έσοδα και δεν περιορίζει τα ελλείμματα, αντιθέτως εξαντλεί τους πολίτες και νεκρώνει την αγορά.
Η κυβέρνηση, οφείλει να κινηθεί στο σωστό δρόμο συγκέντρωσης εσόδων μέσα από την άμεση υλοποίηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που περιορίζουν την παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και μειώνουν σημαντικά τις μαύρες τρύπες που δημιουργούν οι τεράστιες δημόσιες δαπάνες».

Ευτυχώς που στην Περιφέρεια δεν… μασάνε!

Του ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗ
ΠΟΛΛΟΙ από εκείνους που προεκλογικά θεωρούσαν ως πλεονέκτημα την διακηρυγμένη ανεξαρτησία του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» και του Πέτρου Τατούλη, πριν αλέκτορα φωνήσαι, όλως αναιτίως (;) θεωρούν από την αρχή κιόλας ότι είναι το μεγάλο τους μειονέκτημα!
Επειδή εγώ δεν ανήκα στους πρώτους, τείνω τώρα να πιστέψω ότι πράγματι αποτελεί πλεονέκτημα και η διακήρυξη και η επιμονή στην ανεξάρτητη γραμμή πλεύσης και μόνο ως παράκρουση μπορώ να ερμηνεύσω την αποδοκιμασία του εγχειρήματος από εκείνους που το στήριξαν και τώρα το πολεμούν! Άραγε,έγινε κατολίσθηση, που λέει κι ο Σαββόπουλος;
Το «πάνω από κόμματα και χρώματα» που έλεγε ο αείμνηστος Παν. Φωτέας, αλλά με σημαία τον τόπο και το συμφέρον των πολιτών, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η «ανεξαρτησία» επιδέχεται πολλές ερμηνείες.

Χρήστος Ζώης ...Κ.Ε.Π. Ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης απαξιώνεται.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, σχετικά με το πρόβλημα των Κ.Ε.Π., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παραδοχή της κυβέρνησης ότι κινδυνεύουν να κλείσουν 460 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα, προκαλεί αναστάτωση σε ολόκληρη την κοινωνία. Ένας από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης απαξιώνεται. Η αποτελεσματικότητα, αλλά και η λειτουργία των Κέντρων είναι πλέον επισφαλής.

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει ακόμη και από τις ίδιες τις ανακοινώσεις του κ. Ρόβλια, ο οποίος ομολογεί ότι βρέθηκε μπροστά σε μια «σκληρή πραγματικότητα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτική ηγεσία,  από την  οποία παρέλαβε ο ίδιος, αδειάζοντας, έτσι, τον κ. Ραγκούση. 

Η ευθεία αυτή  κριτική προς τον προκάτοχό του, σε τίποτα δεν μειώνει τις συνολικές ευθύνες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέδωσε - τον Οκτώβριο του 2009 - τα Κ.Ε.Π., θεσμικά  και οργανωτικά αναβαθμισμένα,  με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των πολιτών προς αυτά να αγγίζει το 99% και με διασφαλισμένο  το εργασιακό  καθεστώς  των εργαζομένων σε αυτά.

Η οικονομική κρίση δεν προσφέρεται ως δικαιολογία για “πάσα νόσο” της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.  Αντί να μοιρολογεί, ας ασχοληθεί με το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε και φόρτωσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Ιωάννης Βρούτσης...κ. Βενιζέλος επιμένει στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, χωρίς κανένα άλλοθι


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο κ. Βενιζέλος είπε, σήμερα, το αδιανόητο: Ότι θα αυξήσει το Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης, από το 13% στο 23%, επειδή δεν λειτουργούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους.
Μετά από 20 μήνες στην εξουσία, τιμωρεί ολόκληρη την κοινωνία και την πραγματική οικονομία για την ανεπάρκεια του κράτους και την ανικανότητα της κυβέρνησης.
Αναγνωρίζει ότι αυτό που κάνει “δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε λογικό”, αλλά επιμένει στο άδικο και το λάθος.
Ξέρει ότι, αυξάνοντας κατά 77% τον Φ.Π.Α., δεν πρόκειται να αυξηθούν, αλλά, αντίθετα, θα μειωθούν τα φορολογικά έσοδα, διότι θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη μείωση της ζήτησης.
Ξέρει ότι, με την απόφασή του, θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αυξήσει τα λουκέτα και θα αφανίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, τροφοδοτώντας ακόμη περισσότερο την έκρηξη της ανεργίας.
Ξέρει, ακόμη, ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση θα είναι καταστροφική για τον κλάδο, θα αποτελέσει άλλο ένα πλήγμα στον Τουρισμό και θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο σύνολο της Οικονομίας.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος επιμένει στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, χωρίς κανένα άλλοθι. Οφείλει, άλλωστε, να κατανοήσει πως δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του, παραπέμποντας στη διάλυση των εισπρακτικών μηχανισμών, που η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προκάλεσε.
Έχει μπροστά του μόνο μια λύση: Να ακούσει τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, να ανακαλέσει την απόφασή του και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α., όπως, άλλωστε, έκαναν και πολλές άλλες χώρες της Ε.Ε.».

--------
Οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:

Πάνος Παναγιωτόπουλος...ήρθε η ώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου να αποκαταστήσει την αλήθεια και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, για να σταματήσει η Τουρκική πλευρά να δημιουργεί εντυπώσεις σε βάρος της Ελλάδος


Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,  αναφερόμενος στα δημοσιεύματα της Τουρκικής εφημερίδας “Sabah”, σχετικά με το υπό έκδοση βιβλίο Τούρκου πρώην διπλωμάτη, που συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδος – Τουρκίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Τζάκυ Κένεντι:«Ο Τζόνσον πίσω από τη δολοφονία του συζύγου μου»

Η Πρώτη Χήρα της Αμερικής μιλάει μετά θάνατον και διατυπώνει μια τρομερή κατηγορία, η οποία παραμένει προς το παρόν αναπόδεικτη: η Τζάκι Κένεντι ήταν πεπεισμένη πως πίσω από τη δολοφονία του συζύγου της,Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι , στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας, ήταν ο Τεξανός Λίντον Τζόνσον, ο αντιπρόεδρός του που πήρε και τη θέση του ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και μια μυστική ομάδα τεξανών μεγιστάνων.

Αυτό λέει η Ζακλίν Μπουβιέ Κένεντι στον ιστορικό Αρθουρ Σλέσινγκερ Τζούνιορ λίγες ημέρες μετά την κηδεία που όλος ο κόσμος παρακολούθησε κλαίγοντας μαζί με εκείνη και τα παιδιά της. Ηταν μια μυστική εξομολόγηση που η ίδια είχε ζητήσει να μείνει μυστική για 50 χρόνια μετά το θάνατό της, φοβούμενη ότι οι αποκαλύψεις της μπορεί να καθιστούσαν την οικογένειά της στόχο αντεκδίκησης. Το διάστημα αυτό δεν έχει ακόμη παρέλθει - η Τζάκι πέθανε από καρκίνο πριν από 17 χρόνια, σε ηλικία 64 ετών -, όμως η....... κόρη της Καρολάιν, συμφώνησε να δοθεί νωρίτερα στη δημοσιότητα. Ανοιξε έτσι ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στο ατέλειωτο βιβλίο μυστηρίων της οικογένειας Κένεντι.

Από τα τέλη του 1963, μερικές εβδομάδες αφότου άφησε τον Λευκό Οίκο μαζί με τα δύο ορφανά της, τον Τζον Τζον και την Καρολάιν, μέχρι σήμερα, οι μαγνητοταινίες με τη μακροσκελή εξομολόγηση της Τζάκι στον Σλέσινγκερ, τον ιστορικό που συνέβαλε περισσότερο από κάθε άλλον στη δημιουργία του μύθου του «Κάμελοτ», της «αυλής» του JFK, έμεναν κλεισμένες στο θησαυροφυλάκιο της Βιβλιοθήκης Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στη Βοστώνη. Ομως τώρα που οι αληθινοί Κένεντι φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο, που ο κληρονομικός πρίγκιπας Τζον Τζον χάθηκε με το αεροσκάφος του στα νερά του Ατλαντικού, στις ακτές της Μασαχουσέτης, που ο Τεντ, ο τελευταίος μεγάλος γέρος της δυναστείας αναπαύεται στον τάφο του, η Καρολάιν έχει μείνει μόνη και αποφάσισε να σπάσει την υπόσχεση της σιωπής.

Το βίντεο της συνέντευξης θα μεταδοθεί για πρώτη φορά το ερχόμενο φθινόπωρο από το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ομως ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται στη δημοσιότητα, σταγόνα σταγόνα, αποκαλύψεις συγκλονιστικές, όπως η κατηγορία που απευθύνει εναντίον του Λίντον Τζόνσον. Η Τζάκι πίστευε πως ο αντιπρόεδρος ήταν η αράχνη που, μαζί με τεξανούς μεγιστάνες, έπλεξε τον ιστό για να τραβήξει τον Κένεντι στο Ντάλας, όπου το μίσος των δισεκατομμυριούχων πετρελαιάδων και κτηνοτρόφων εναντίον ενός προέδρου τον οποίο θεωρούσαν υπερβολικά «λίμπεραλ» (αριστερό) και υπερβολικά «γιάνκη» (βόρειο) ήταν ανελέητο. Η αποκάλυψη αυτή καθιστά ακόμη πιο τραγική εκείνη τη μοναδική επίσημη φωτογραφία από την ορκωμοσία του Τζόνσον επί του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One κατά την πτήση της επιστροφής στην Ουάσιγκτον την ίδια μέρα της δολοφονίας, στις 22 Νοεμβρίου 1963: εικονίζεται η χήρα με το ματωμένο ταγέρ, το φέρετρο με τον νεκρό και ο άνδρας που εκείνη πιστεύει πως είναι ο δολοφόνος.

Από τη συνέντευξη φαίνεται επίσης πως πίσω από το διάφανο και αινιγματικό χαμόγελο που φορούσε στις επίσημες εμφανίσεις της, η Τζάκι γνώριζε πολλά για τις απιστίες του συζύγου της. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε χθες η βρετανική «Ντέιλι Μέιλ» επικαλούμενη στελέχη του ABC, αφηγείται στον Σλέσινγκερ πως είχε βρει κάτω από το κρεβάτι τους ένα γυναικείο εσώρουχο που δεν ήταν δικό της, πως ο πρόεδρος διατηρούσε ερωτική σχέση με μια 19χρονη ασκούμενη στον Λευκό Οίκο, πως η ίδια τον είχε εκδικηθεί κάνοντας σχέσεις με τον σταρ του Χόλιγουντ Ουίλιαμ Χόλντεν και με τον ιδρυτή της FIAT Τζοβάνι Ανιέλι. Προσθέτει ωστόσο ότι στις εβδομάδες που προηγήθηκαν της δολοφονίας το ζευγάρι είχε αποφασίσει να κάνει μια νέα αρχή και σχεδίαζαν να αποκτήσουν κι άλλα παιδιά.

Ο ιστορικός Εντουαρντ Κλάιν, ο οποίος έχει γράψει αρκετά βιβλία για την οικογένεια Κένεντι, δήλωσε στην «Ντέιλι Μέιλ»: «Η Τζάκι θεωρούσε πως τα ωραία κορίτσια στον Λευκό Οίκο ήταν για τον Τζακ περιπετειούλες. Τον εκδικούνταν κάνοντας και η ίδια σχέσεις».

Η 53χρονη Καρολάιν φέρεται ότι συμφώνησε να δώσει στη δημοσιότητα πρόωρα τις μαγνητοταινίες με αντάλλαγμα να παραιτηθεί το ABC από μια τηλεοπτική σειρά 11,5 εκατομμυρίων ευρώ με θέμα την οικογένεια Κένεντι. Η σειρά με τίτλο «The Kennedys», στην οποία πρωταγωνιστεί η Κέιτι Χολμς, στον ρόλο της Τζάκι, παρακολουθεί την πολιτική και την ιδιωτική πορεία της οικογένειας από τη δεκαετία του 1930. Παρά τις επιθυμίες της Καρολάιν, έχει μεταδοθεί από ένα ανεξάρτητο καλωδιακό δίκτυο, καθώς και από το BBC2 στη Βρετανία.


kafeneio-gr.blogspot.com

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου παρουσιάζει την μουσική περιπλάνηση «Ξημερώνει Κυριακή»

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου παρουσιάζει την μουσική περιπλάνηση «Ξημερώνει Κυριακή»
«Ξημερώνει Κυριακή» Η ορχήστρα ποικίλης μουσικής της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ξυλοκάστρου παρουσιάζει μια μουσική περιπλάνηση μέσα από την κινηματογραφική και θεατρική μουσική του μεγάλου μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα.
Κυριακή 14 Αυγούστου 9.30μ.μ. - Θέατρο Βασ. Γεωργιάδης
Επιμέλεια προγράμματος : Ζαχαρίας Δημήτρης
Tραγουδούν : Σιδέρης Λογοθέτης, Ερμίνα Γκιολή
Είσοδος ελεύθερη

Βραδιά ROCK με το συγκρότημα Pavida Somnia στο Δερβένι

pavidasomnia
Βραδιά ROCK με το συγκρότημα Pavida Somnia
Παρασκευή 12 Αυγούστου 9.30μ.μ Πλατεία Δερβενίου.
Είσοδος ελεύθερη

Τρεις Ομάδες για "πανηγύρια" !

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο με το ξεκίνημα τους για την νέα ποδοσφαιρική περίοδο ,οι τρεις ομάδες της περιοχής Δερβενίου  διοργανόνουν τις μουσικές εκδηλώσεις του . Έτσι και φέτος . Συγκεκριμένα:


Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου 22.30 στην Πλατεία των Ροζενών ο ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ Α.Ο.” διοργανώνει εκδήλωση με ζωντανή μουσική.

Το Σάββατο 13 Αυγούστου 22.00 στο Δημοτικό Σχολείο της Λυκοποριάς ο ‘’Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ’’ διοργανώνει εκδήλωση με ζωντανή μουσική .Είσοδος 3€

Τέλος την Κυριακή 14 Αυγούστου 22.00 στην κεντρική Πλατεία του Δερβενίου ο ’ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ’’  διοργανώνει εκδήλωση με ζωντανή μουσική. Είσοδος ελεύθερη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Με 30 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει απόψε στις 7μιση το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3 8 11.pdf

Eφάπαξ στο Δημόσιο μετά 22 μήνες - ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

                     ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΚΟΣ
Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Η αναμονή για το εφάπαξ ξεπερνά τους 22 μήνες. Αδηλο είναι το μέλλον για τις μετά τον Νοέμβριο του 2010 αιτήσεις.
Περισσότερους από 22 μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι για να πάρουν το εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας. Αυτήν τη στιγμή στοιβάζονται πάνω από 40.000 αιτήσεις για εφάπαξ, ωστόσο ο ασφαλιστικός φορέας έχει ξεμείνει από ρευστό.
Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πως αυτήν τη στιγμή καταβάλλεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλαν αίτηση στα τέλη Οκτωβρίου του 2009. Μάλιστα για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά τον Νοέμβριο του 2010 δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα καταβληθεί το βοήθημα.

«Έκρηξη» από «άγιο στυρένιο» συγκλονίζει την Κορινθία

Μία επένδυση από εταιρεία αποθήκευσης χημικών, ένας οικολόγος στο πλευρό της επιχείρησης, μια "κομένη" (;) τηλεοπτική εκπομπή, bloggers, δημοσιογράφοι και αυτοδιοικητικοί μπλεγμένοι στην υπόθεση της χρονιάς που συγκλονίζει την Κορινθία

περισσότερα : isthmos.gr
Υ.Γ. Η φράση "άγιο στυρένιο" παραπέμπει σε συζητήσεις και ψευδώνυμα χρηστών στο Διαδίκτυο

Συνεχίζονται η βία και οι λεηλασίες στη Βρετανία

Βιαιότητες ξέσπασαν έξω από το Λονδίνο, αλλά η πρωτεύουσα ήταν μάλλον ήσυχη κατά την τέταρτη διαδοχική ημέρα ταραχών. Τις χειρότερες ταραχές των τελευταίων 30 χρόνων έζησε το Μάντσεστερ.
Ταραχές ξέσπασαν για πρώτη φορά χθες στο Μάντσεστερ και επανελήφθησαν στο Μπέρμιγχαμ κατά την τέταρτη διαδοχική ημέρα βιαιοτήτων στη Βρετανία, ενώ ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ενισχύσεις της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των ταραχών αυτών οι οποίες εξαπλώνονται και έχουν προκαλέσει ένα νεκρό.

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Μάντεστερ, στα βορειοδυτικά, ήταν αυτή που επλήγη περισσότερο. Συνελήφθησαν περίπου 50 άτομα. Ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας Γκάρι Σούαν είπε πως ταραχές τέτοιας έντασης «δεν είχαν σημειωθεί ποτέ ως τώρα».

Δεν είναι σε κρίση η Ελλάδα, κυρία Σμιθ, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).

Την επιμελείται η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Ελλάδα Ελένα Σμιθ, ενώ κατά καιρούς συνδράμουν και άλλοι Βρετανοί δημοσιογράφοι που επισκέπτονται τη χώρα.

Η γενική εικόνα που δίνεται είναι μια χώρα σε διάλυση, βουτηγμένη στην ανεργία, με στρατιές νεόπτωχων, με διαλυμένα νοσοκομεία και με απεργίες και ταραχές που κάνουν δύσκολη τη ζωή του τουρίστα – ενώ την ίδια ώρα το κόστος των υπηρεσιών παραμένει υψηλό.

Πρέπει να ψάξεις πολύ – και κυρίως στη γνώμη ξένων που αγαπούν την Ελλάδα – για να ανακαλύψεις κάτι από τον χαμένο δυναμισμό της χώρας, κάτι από την αίγλη του παρελθόντος.

Οι καθημερινοί άνθρωποι, διηγούνται εμπειρίες δραματικές από τους χώρους της δουλειάς τους – από τα νοσοκομεία ως τα ναυπηγεία – προφανώς μη λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτά αναμεταδίδονται και δημιουργούν κακές εντυπώσεις για όποιον θα θελήσει να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Έχουν τον πόνο τους και θέλουν να τον πουν. Δεν είναι εκπαιδευμένοι να σκέπτονται, να φέρονται εθνικά, να βάζουν πάνω απ’ όλα το Κοινό Καλό.

Δυστυχώς, όμως, το ίδιο κάνουν και κάποια δημόσια πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, μόνο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατάφερε, μιλώντας με την επίμονη δημοσιογράφο, να μείνει στο θέμα του, να μην κατηγορήσει ούτε τη χώρα, ούτε κανέναν άλλο και, αντίθετα, να εξηγήσει την πολιτική του, στέλνοντας το μήνυμα πως η συνεχιζόμενη λιτότητα και η βαριά φορολογία φέρνουν τα ακριβώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Τα πάντα για την Task Force -

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΚΟΜΑΝΤΟ»
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Ποια, ακριβώς είναι η αποστολή της Ομάδας δράσης (task force) για την Ελλάδα, πού έχει συστήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, και η οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011;

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απαντά σε όλες τις ερωτήσεις και διευκρινίζει το ρόλο και το έργο της ειδικής αυτής ομάδας εμπειρογνωμόνων, επικεφαλής της οποίας θα είναι ο Horst Reichenbach, πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και Γενικός Διευθυντής στην Επιτροπή.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας δράσης θα είναι στελέχη της Επιτροπής και αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες.

Ιερατική Σύναξη στα Καλάβρυτα

Η ετήσια σύναξη των Εφημερίων της Επαρχίας Καλαβρύτων πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα χθες Δευτέρα 8 Αυγούστου, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Αμβροσίου.Πριν την έναρξη τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αρωγής και Αγωγής Καλαβρύτων.
Η σύναξη των Πατέρων πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό και Διακονικό Κέντρο. Όπως αναφέρει το www.aigialeianews.gr, στον εναρκτήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, καλωσόρισε τους Πατέρες και τόνισε ότι σκοπός της σύναξης είναι η επικοινωνία και ο προσωπικός διάλογος μαζί τους. Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγίου Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, ο οποίος ανέπτυξε θέματα ενοριακά, λατρευτικά, λειτουργικά και διοικητικά που αφορούν την καλύτερα οργάνωση και λειτουργία μιας Ενορίας.

Άκης Τσελέντης: με προβληματίζει το ότι δεν έχει γίνει ακόμα μετασεισμός 3,5-3,7 Ρίχτερ

"Ας έχουμε το νου μας" μέχρι να γίνει αυτός ο μετασεισμός"

Ένα μετασεισμό της τάξης του 3,5-3,7 Ρίχτερ, περιμένει ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης, για να ησυχάσει από την σεισμική διέγερση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Ναυπάκτου. Μιλώντας σήμερα το πρωί στον MAX FM και στον δημοσιογράφο Κώστα Φλαμή επεσήμανε ότι ο τελευταίος σεισμός των 4,7 Ρίχτερ (5 κατά το Ευρωμεσογειακό Κέντρο) έγινε από νέο ρήγμα, αυτό του Ψαθοπύργου και υπήρξε μια μετατόπιση του επίκεντρου ανατολικότερα, σε σχέση με το σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί προ μηνός περίπου.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, εμφανίστηκε αρκετά επιφυλακτικός στις εκτιμήσεις του, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι "θα ησυχάσει όταν γίνει ένας μετασεισμός της τάξης των 3,5-3,7 Ρίχτερ" και επανέλαβε ότι δεν είναι "επαγγελματίας εφησυχαστής".
Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι έχει καθημερινή επαφή με την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, αλλά όσα λέγονται σε επιστημονικό επίπεδο δεν μπορεί να ανακοινώνονται. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στις χθεσινές δηλώσεις του σεισμολόγου κ. Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει την σύγκλιση της συγκεκριμένης Επιτροπής

*Νέα ασθενής σεισμική δόνηση εντάσεως 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.33 σήμερα το πρωί, με επίκεντρο τρία χιλιόμετρα βορειανατολικά της Πάτρας και με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.Ακολούθησε, πέντε λεπτά μετά, μια μικρότερη δόνηση 1,3 Ρίχτερ

thebest.gr

Οι ζεϊμπεκιές για τα 12 μίλια

TΟ ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΒΛΙΟ του Τούρκου πρώην διπλωμάτη Ντ. Μπουλούκμπασι είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, καθώς ο έμπειρος στα ελληνοτουρκικά διαπραγματευτής φρόντισε ήδη να δώσει μια πρόγευση, πικρή για εμάς, των όσων διημείβοντο το 2002 στις κλειστές διμερείς διερευνητικές επαφές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Κώστα Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, φαίνεται ότι είχε απεμπολήσει το δικαίωμα της χώρας να επεκτείνει τα εθνικά χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια, σε συγκεκριμένες και καθόλου τυχαίες περιοχές του Αιγαίου, χάριν μιας ασαφούς αποδοχής εκ μέρους της Αγκυρας να δεχθεί να παραπεμφθούν οι διαφορές των δύο χωρών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ δεν μας λέει επί του παρόντος για ποια προβλήματα θα πήγαιναν οι δύο χώρες στη Χάγη, αλλά είναι γνωστό ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μόνη διαφορά το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας. Ολα τα άλλα που θέτει στο τραπέζι η Αγκυρα κατά καιρούς είναι διεκδικήσεις και τίποτε άλλο. Γιατί λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε να εξαιρεθούν μεγάλες περιοχές του Αιγαίου από μια μελλοντική επέκταση των χωρικών μας υδάτων;
Είθε ο Τούρκος διπλωμάτης συγγραφέας να αποδειχθεί ότι δεν γράφει αλήθειες, όπως και να έχει, όμως, ο σημερινός πρωθυπουργός, ενθυμούμενος την τότε ιδιότητά του, οφείλει να διευκρινίσει το θέμα.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ, 10 χρόνια μετά, αυτό που τότε υποψιαζόμασταν. Οταν ο κ. Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο, χάριν της ελληνοτουρκικής φιλίας, ο ομόλογός του, μακαρίτης Ισμαήλ Τζεμ, «έκανε ταμείο» κερδίζοντας για τη χώρα του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στους νομούς της Πελοποννήσου


Μεγάλες μάχες έχουν ξεκινήσει για μια θέση στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στους νομούς που το κόμμα έχει παράδοση μεγάλων ποσοστών (Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα). Τα περισσότερα ονόματα έχουν ήδη «κλείσει» και ξεκίνησαν προεκλογική εκστρατεία, ωστόσο υπάρχουν και αρκετές εκκρεμότητες. Από το ρεπορτάζ της iefimerda προκύπτουν τα εξής :

Ισχυρός σεισμός 7,1 βαθμών ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία

Τσουνάμι ύψους 10 εκατοστών έπληξε τα ξημερώματα 03:57 ώρα Ελλάδας τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας μετά από σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών, που σημειώθηκε ανοικτά της χερσονήσου Οτζίκα.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές ενώ προληπτικά εκκενώθηκε το εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο σεισμός των 9 βαθμών της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, που προκάλεσαν τη συνεχιζόμενη πυρηνική κρίση στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα.
Οι αρχές λίγο μετά τις 05:00 ώρα Ελλάδος ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για υψηλότερα σεισμικά κύματα.
Η Tokyo Electric Power Co. (TEPCO) ανακοίνωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της στο εργοστάσιο απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι προκλήθηκαν περαιτέρω ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης του συστήματος ψύξης των αντιδραστήρων, ώστε να σταθεροποιηθούν.
Η εταιρία πρόσθεσε ότι θα παρακολουθεί ένα μεγάλο πλοίο ανοικτά του εργοστασίου που χρησιμοποιείται ως προσωρινή δεξαμενή απόθεσης ραδιενεργού ύδατος.
Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) αρχικά είχε εκτιμήσει ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,3 βαθμοί, αλλά αργότερα αναθεώρησε την εκτίμησή του στους 7 βαθμούς.
ν

Φάλαινα κάνει βόλτα στον Κορινθιακό κόλπο [βίντεο]

Έναν απρόσμενο επισκέπτη έχει την τελευταία εβδομάδα ο Κορινθιακός κόλπος. Μία φάλαινα βρέθηκε στην περιοχή και καταγράφηκε από ερασιτεχνική κάμερα από σκάφος αναψυχής που έπλεε στα νερά του κόλπου.
Το κητώδες θηλαστικό είδαν κάτοικοι στο Πόρτο Γερμενό, οι οποίοι ειδοποίησαν το λιμεναρχείο και μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr
See video
 
iefimerida.gr

Πόσο πιο αποκρουστική μπορεί να είναι η αλήθεια ;


*Του Βασίλη Μπαλάφα

Τα τελευταία δύο χρόνια - δυστυχώς - έχουμε συνηθίσει να μην νιώθουμε έκπληξη από τη συνεχή διαπίστωση ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 βασίστηκε εξ ολοκλήρου σε μια σκηνοθετημένη παράσταση, με κεντρικό πυρήνα στο σενάριό της τα ακατάσχετα ψεύδη και τις γνωστές ρυπαρές μεθοδεύσεις και μεθοδολογίες.
Όμως, όσο και αν έχει εντρυφήσει κανείς στη μελέτη της διαχρονικής τεχνοκρατικής πασοκικής προπαγάνδας, δεν μπορεί να μένει απαθής εντοπίζοντας στοιχεία για το πως στήθηκε όλο αυτό το "θέατρο".
Καθώς περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου υλοποιεί το πρόγραμμά της, υπό τη μουσική υπόκρουση του τραγουδιού "Ανάποδα" του Μ. Χατζηγιάννη (έχοντας προσφάτως απολέσει το δικαίωμα να "παίζει" τραγούδια που καπηλεύτηκε στο παρελθόν), μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει πόσο αποκρουστική καθιστά αυτό το μείγμα πολιτικών, τη λέξη "αλήθεια".
Θα σταθώ σήμερα στο θέμα των blogs για το οποίο γίνεται πολλή κουβέντα τελευταία. Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση πρόσφατες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών σχετικά με κάποιο νομικό πλαίσιο που επιζητούν να θεσπίσουν, με ιδιαίτερη μάλιστα σπουδή, δηλώσεις που τις έκαναν και τις κάνουν με ύφος "νομικίστικο", βλοσυρό, πασπαλισμένο με αλγεινούς μορφασμούς. Έτσι προφανώς τους θέλει η επικαιροποίηση του σεναρίου που ακολουθούν κατά γράμμα, αδιαφορώντας για τον αν καθιστούν τους εαυτούς τους πρωταγωνιστές μιας αυθεντικής φαρσοκωμωδίας. Και μιλώ για "επικαιροποίηση" γιατί πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα.
Και εξηγούμαι :