Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής της Superleague

H διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της 1η αγωνιστικής, το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη.Τέσσερις αναμετρήσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο και άλλες τόσες την Κυριακή.
 
Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής

Σάββατο 27/08 (19:15)

Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης

ΟΦΗ-Ατρόμητος

ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης (21:30)

Ολυμπιακός- Καβάλα (21:30)

Κυριακή 28/08 (19:15)

Πανιώνιος-Εργοτέλης

Κέρκυρα Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ-SKODA Ξάνθη (21:30)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός Βόλου (21:30)

Μεγάλη φωτιά στον Άραξο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  σε αγροτοδασική έκταση στον Άραξο Αχαΐας, στην περιοχή Γιαννισκάρι. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, πίσω απο το Λατομείο του Αράξου και πολύ γρήγορα έλαβε μεγάλη έκταση. οι φλόγες βρίσκονται κοντά και στα ραντάρ της αεροπορίας. Επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο, προσπαθώντας να αποτρέψουν την επέκτασή της. Πριν απο λίγο η πυροσβεστική υπηρεσία έστειλε ενισχυτικές δυνάμεις στο σημείο αφού οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε δασική έκταση ψηλά στους λόφους και σε απόκρημνα σημεία. Για την ώρα εξακολουθούν να μην απειλούνται ούτε το πευκοδάσος της Στροφυλιάς ούτε και ο οικισμός του Αράξου

Οι παραστάσεις του ''Θεατρικού Εργαστηρίου'' μεταφέρονται για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις για 20 & 21 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο και το Δερβένι της ομάδας του “Θεατρικού Εργαστηρίου” του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με το έργο «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» μεταφέρονται για τεχνικούς λόγους σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα γνωστοποιήσουμε εγκαίρως.

Η Νέα Δημοκρατία,δεν μπορεί να αποδεχθεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Η Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να αποδεχθεί τις δηλώσεις του προέδρου της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου περί ανύπαρκτου κράτους και λευκών απεργιών». 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ THΣ Ν.Δ. κ. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε, σήμερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με την Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής  κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών κ. Νότης Μηταράκης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (ΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ 2011)



Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και σχετική εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γιώργου Δέδε, πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι των εμπορικών καταστημάτων της Κορινθίας, για  να διαπιστωθεί η ομαλή λειτουργία τους, η τήρηση των αγορανομικών διατάξεων, ο έλεγχος της ποιότητας των προσφερόμενων αγαθών και να προληφθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας.
Κλιμάκια του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, πραγματοποίησαν για το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2011, ελέγχους σε 122 καταστήματα σε όλο το Νομό και συγκεκριμένα:
1. Ελέγχους σε παντοπωλεία, super market, σημεία πώλησης κατεψυγμένων προϊόντων: έλεγχος τιμών, ύπαρξη πινακίδων, έλεγχος καταλληλότητας προϊόντων.
2.  Ελέγχους σε οπωροπωλεία: ύπαρξη πινακίδων, έλεγχος ποσοστού κέρδους.
3. Ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων (κυρίως επί των εθνικών οδών): ελήφθησαν δείγματα για να ελεγχθεί η ποιότητα των καυσίμων, καθώς ελέγχθηκε η ανάρτηση των τιμών στο διαδίκτυο και πραγματοποιήθηκε λιτρομέτρηση.
4. Ελέγχους σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καφετέριες κ.λ.π.) κυρίως σε τουριστικές περιοχές: έλεγχος ύπαρξης τιμοκαταλόγων, έλεγχος αναγραφής ενδείξεων στους τιμοκαταλόγους (υλικά, ποσότητα).
Διαπιστώθηκε ότι οι καταστηματάρχες στην πλειονότητά τους τηρούσαν τις νόμιμες και προβλεπόμενες προϋποθέσεις, ενώ όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις επιβλήθηκαν οι αντίστοιχες κυρώσεις.

Συγκεκριμένα:
 
Σε περιπτώσεις παραβίασης του Αγορανομικού Κώδικα κατατέθηκαν μηνύσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα που - συμπεριλαμβανομένων των προστίμων για παραβίαση των διατάξεων για το στάσιμο εμπόριο - ανέρχονται στο ποσό των είκοσι επτά χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ( 27.500 ) .
Επισημαίνεται ότι ταυτόχρονα, με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης του νομού μας, πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος σε όλα τα καταστήματα στην περιοχή της λίμνης της Βουλιαγμένης. Η διαπίστωση των κλιμακίων του τμήματος Εμπορίου που διενήργησε τους ελέγχους είναι ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων τηρεί τις καθορισμένες από το νόμο προϋποθέσεις αγορανομικής λειτουργίας, ωστόσο πραγματοποιήθηκαν συστάσεις και υποδείξεις για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την τήρηση των αγορανομικών διατάξεων. Στις μεμονωμένες περιπτώσεις δε, που παρατηρήθηκαν παραβιάσεις, υποβλήθηκαν μηνύσεις.
Οι έλεγχοι αυτοί από την έναρξη της θερινής περιόδου αποτελούν τη συνέχεια των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει την άνοιξη του 2011 και σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, με στόχο την προστασία του καταναλωτή ενώ για τα αποτελέσματά τους θα ενημερώνονται σχετικά, οι Κορίνθιοι πολίτες.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Δημοκρατική Συμμαχία, εξ αρχής είχε τονίσει προς την κυβέρνηση πως είναι απαραίτητο να αναθεωρηθεί το χρονοδιάγραμμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ώστε να αποφευχθεί το ξεπούλημα «όσο – όσο» που θα ζημίωνε το κράτος και τους έλληνες πολίτες.
Μάλιστα είχε καταθέσει και συγκεκριμένη πρόταση για αποκρατικοποιήσεις όπου το 75% των εσόδων θα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπο 25% σε εθνικό ταμείο ανάπτυξης.
Ωστόσο, οι χρηματιστηριακές πιέσεις που δέχονται οι μετοχές των μεγάλων ΔΕΚΟ δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για περαιτέρω καθυστερήσεις, οι οποίες θα εξακολουθήσουν να συντηρούν τα τεράστια ελλείμματα και τους μεγάλους κομματικούς στρατούς.
Η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων δεν είναι μόνο ταμειακό ζήτημα. Αλλά απαραίτητο κίνητρο για την ανάπτυξη, τη μείωση της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία, τη στήριξη του ιδιωτικού τομέα και την αναστροφή της ύφεσης που πλήττει την αγορά και την κοινωνία».

                             ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ
ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ


Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Με πρωτοφανείς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των ανέργων, σκαρφαλώνοντας στο 16,6% για το Μάιο του 2011.
Τέσσερεις στους δέκα νέους είναι άνεργοι και ο συνολικός αριθμός των ανέργων αγγίζει τις 820.000. Οι απασχολούμενοι μειώνονται συνεχώς, με συνέπεια ο μη ενεργός πληθυσμός της χώρας να είναι πλέον μεγαλύτερος από τον ενεργό ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας.
Δίχως άλλες αναβολές, η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και να ενεργοποιήσει δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το ΕΣΠΑ, ώστε να δώσει ανάσα στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρηθούν οι ήδη υπάρχουσες και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, πιστεύει πως λύση μπορεί να δοθεί, όπως έχει προτείνει, μέσα από πολιτικές που θα επιδοτούν την εργασία και όχι την ανεργία, προχωρώντας άμεσα σε:
1. Μείωση των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% και κατά 50% τα πρώτα τρία χρόνια για νέες επιχειρήσεις και για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέοι κάτω των 30 ετών.
2. Στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και των μητέρων μονογενεϊκών οικογενειών, με συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΑΕΔ».

Νίκος Νικολόπουλος...Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να σταματήσει να μας «σώζει» , η ανεργία στην Ελλάδα του Μνημονίου καθίσταται το πλέον σοβαρό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



 «Σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η ανεργία στην Ελλάδα του Μνημονίου καθίσταται το πλέον σοβαρό πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. αποκαλύπτουν ένα εφιαλτικό εργασιακό περιβάλλον. Η ανεργία, το Μάιο του 2011, διαμορφώθηκε στο 16,6%, από 15,8% τον Απρίλιο του 2011 και από 12,0% που ήταν το Μάιο του 2010.
Οι άνεργοι ανήλθαν στους 822.719, αυξήθηκαν κατά 36.260 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011 (αύξηση 4,6%) και κατά 220.534 σε σχέση με το Μάιο του 2010 (αύξηση 36,6%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός διαμορφώθηκε σε 4.383.374 άτομα, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (40,1%) και στις ηλικίες 25-34 ετών (22%).
Τα δεδομένα αυτά εάν προσεγγισθούν μεμονωμένα, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική υφή και τις συνέπειες του τεράστιου αυτού προβλήματος. Το ζήτημα της ανεργίας με τις ποσοτικές και ποιοτικές του παραμέτρους αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Σήμερα, ύστερα από τις αλλεπάλληλες «σωτηρίες» που μας εξασφαλίζουν, με αποκλειστική ευθύνη τους η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και οι πρόθυμοι υποστηριχτές της, το εργασιακό περιβάλλον σε όλες τις εκφάνσεις του γίνεται ολοένα και περισσότερο εχθρικό για τους εργαζομένους.
Βάσει των συνθηκών που το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και όλες οι άλλες «σωτήριες» συμφωνίες που το ΠΑΣΟΚ έχουν επιβάλει, εκβιάζοντας, μάλιστα, για τη συναινετική αποδοχή τους, το ανθρώπινο κεφάλαιο της Ελλάδας βρίσκεται υπό διωγμό.
Οι εργαζόμενοι, όμως, είναι η πραγματική πηγή πλούτου της οικονομίας μας. Το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας, το ανθρώπινο κεφάλαιο, είναι η πραγματική περιουσία της χώρας μας. Είναι η παράμετρος δημιουργίας ενός διαχρονικά βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος που ιδιαίτερα σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλό θα ήταν να σταματήσει να μας «σώζει», να σταματήσει να ξεκουράζεται σε παραλίες από τις άοκνες προσπάθειές που κατέβαλε το προηγούμενο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας καταστροφικά μέτρα και να ασχοληθεί, επιτέλους, με την Ανάπτυξη, την άμεση απελευθέρωση του συνόλου των υγιών δυνάμεων του ελληνικού λαού, που γνωρίζουμε όλοι πως μπορεί να κάνει θαύματα όταν βρεθεί στο σωστό περιβάλλον».    

Τρικυμία...

Το κύμα είναι από πίνακα του Γιώργη Μεντζέλου και
εκτίθεται αυτό το διάστημα στο δημοτικό σχολείο Συκιάς...

Στο χθεσινό ΔΣ έμεινα μόνο 2 ώρες λόγω Active Member. Έτσι μίλησα μόνο προ ημερησίας διάταξης και έθιξα 4-5 θέματα. Η τρικυμία επακολούθησε με τις απαντήσεις που πήρα.
Έχουμε και λέμε:

1. Το πρώτο θέμα που έθιξα ήταν ένα ψήφισμα που έχει καταθέσει στο ΔΣ η συνέλευση της πλατείας Ξυλοκάστρου από τις 19/7 και η πρόεδρος του ΔΣ δεν το έφερε προς συζήτηση στις 2 τελευταίες συνεδριάσεις. Το ψήφισμα αφορά στην "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας και καλούσε το ΔΣ να πάρει θέση και να το συνυπογράψει. Μιλώντας με διέκοψε η κ. Καζάνη και είπε ότι δεν θα το φέρει γιατί έφερε παλιότερο ψήφισμα που είχε καταθέσει η πλατεία για άλλο θέμα και δεν χρειάζεται άλλο! Ο πρώτος κυματισμός άρχισε...

2. Μετά ανέφερα το θέμα του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Δερβενίου, με αφορμή την αναφορά που έκανε ο δήμαρχος στο προηγούμενο ΔΣ, όπου είπε ότι δεν γινόταν να διατηρηθεί ανεξάρτητο. Είπε μάλιστα ότι είχε πάει ο ίδιος στο Υπουργείο και προσπάθησε αλλά του το απέκλεισαν. Είπα λοιπόν αυτά που είχαν πει στις 28/2/2011 όταν αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μη διατηρηθεί ανεξάρτητο το ΠΑΠΟΚΕΔΕ. Τότε όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μίλησαν είπαν ότι θα είναι καλύτερα να έχουμε ένα Νομικό Πρόσωπο για καλύτερη "ομογενοποίηση" και για να μη δημιουργηθεί ανταγωνισμός. Ήταν δηλαδή πολιτική τους επιλογή και επικουρικά επικαλέστηκαν επαφές του λογιστή κ. Παπαδόπουλου με το ΥΠΕΣ, όπου του είπαν ότι δεν θα γίνουν δεκτές τέτοιες αιτήσεις. 5 μήνες μετά προφανώς ο δήμαρχος τα είχε ξεχάσει όλα αυτά και είπε ότι θέλαμε αλλά δεν... και ότι πήγε αυτός στο ΥΠΕΣ, ενώ τότε έλεγαν για επαφές του κ. Παπαδόπουλου. Το ρεζουμέ της παρέμβασής μου ήταν ότι ήταν πολιτική τους επιλογή (σωστή ή λάθος ο χρόνος θα δείξει) και δεν μπορούν να λένε άλλα τότε κι άλλα τώρα.
Η τρικυμία ήρθε από την απάντηση της αντιδημάρχου κ. Κόρκα - Αδαλάκη. Αντιπαρέρχομαι τον πρόλογό της που μας θύμισε για άλλη μία φορά ότι είναι μία από εμάς και δεν είναι κάτι άλλο (!;!;!) και έρχομαι στην ουσία της απάντησης. Είπε λοιπόν ότι προεκλογικά έλεγαν να διατηρηθεί ανεξάρτητο αλλά μετά τις εκλογές είδαν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις!!! Βέβαια ο νόμος ήταν ο ίδιος πριν τις εκλογές και τις ίδιες προϋποθέσεις έβαζε. Τώρα γιατί το κατάλαβαν κατόπιν ...εορτής, μπορεί να το εξηγήσει ο καθένας. Φουρτούνα!
Μετά είπε ότι θα δημιουργούσε προβλήματα και ανταγωνισμούς η ύπαρξη των δύο νομικών προσώπων, δηλαδή αυτό που είπα κι εγώ ότι έλεγαν. Ευχαριστώ...

3. Το τρίτο θέμα που έθιξα ήταν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ενημέρωσα τους δημοτικούς συμβούλους και τους συμπολίτες ότι τις φετινές εκδηλώσεις δεν τις αποφάσισε το ΔΣ του νέου Νομικού Προσώπου, μιας και ποτέ δεν κλήθηκε για να συζητήσει το θέμα. Ποιος, πότε, πού και γιατί διάλεξε αυτές και όχι άλλες δεν ξέρω, αλλά εμείς που αποτελούμε το ΔΣ δεν τις διαλέξαμε.
Απολαυστική και πάλι η απάντηση της κ. Κόρκα - Αδαλάκη με αλληλοσυγκρουόμενα επιχειρήματα.
- Πέρναγε ο καιρός και "μια ο Γιάννης δεν μπορούσε, μια το δόντι τον πονούσε". Δηλαδή μας καλούσε αλλά δεν μπορούσαμε. Ψέμα...
- Δεν είχαμε συσταθεί επίσημα σαν Νομικό Πρόσωπο. Σύγκρουση με το προηγούμενο και η τρικυμία εν κρανίω σε εξέλιξη.

4. Έκανα κριτική στο έντυπο που έβγαλαν για την αναγγελία των εκδηλώσεων και είπα ότι θα μπορούσε να βγει κάτι πιο προσεγμένο αισθητικά και φτηνότερο σε κόστος από την έγρωμη φωτοτυπία που έβγαλαν.
Άλλα αντί άλλων πάλι η απάντηση από την κ. Κόρκα - Αδαλάκη. Μίλαγε για ιλουστρασιόν χαρτί (ποιος είπε για ιλουστρασιόν δεν ξέρω), λες και η αισθητική είναι θέμα γυαλάδας. Είπε επίσης ότι οι εκδηλώσεις αλλάζουν συνέχεια και έτσι δεν μπορούσαν να τυπώσουν ιλουστρασιόν. Καμία σχέση με το αντικείμενο...

Επειδή κουράστηκα να γράφω και ζαλίστηκα από τη θαλασσοταραχή, θα συνεχίσω άλλη φορά...

Α.Α.Ζ.


Κώστας Κόλλιας: «Στο βρόντο οι θυσίες του ελληνικού λαού»

Σχολιάζοντας την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τους τελευταίους αναθεωρημένους επιμέρους στόχους, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με «μαγικά» προσπαθεί να διορθώσει τα αδιόρθωτα. Δυστυχώς, ο Προϋπολογισμός του 2011, παρά την αναθεώρηση των επιμέρους στόχων, αποτελεί επανάληψη της ίδιας συνταγής λιτότητας και ύφεσης. Αποτελεί παραδοχή αποτυχίας αλλά, ακόμα χειρότερα, προοιωνίζεται νέα σκληρά μέτρα για τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους έντιμους φορολογούμενους. Παρά τις λογιστικές αλχημείες, με μετάθεση των πληρωμών από τον Ιούλιο στον Αύγουστο, οι στόχοι παραμένουν ακόμη μη επιτεύξιμοι, η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

  Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στο πώς έχουν εξελιχθεί τα νούμερα από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, μέχρι σήμερα, αλλά και τις προβλέψεις, για να καταλάβει ότι η δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση είναι αποτυχημένη. Για του λόγου το αληθές:

-      Δημόσια Έσοδα: Αρχικός στόχος ετήσια αύξηση κατά 8,5%, αναθεωρημένος στόχος ετήσια αύξηση κατά 5,6%, καθαρά έσοδα το πρώτο επτάμηνο του έτους μείωση κατά 6,4%

-      Έλλειμμα: Αρχική πρόβλεψη της Κυβέρνησης μείωση κατά 3,9%, το πρώτο επτάμηνο τους έτους σημειώθηκε αύξηση κατά 24,6%, με το έλλειμμα να διαμορφώνεται στα 15,5 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι τους υπόλοιπους πέντε μήνες τα περιθώρια για αύξηση του ελλείμματος είναι μόλις της τάξης των 4,3 δισ. ευρώ. Δηλαδή για να μην υπάρξει απόκλιση έναντι του στόχου, που έχει τεθεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, πρέπει μέσα σε πέντε μήνες το Δημόσιο να εισπράξει 27,2 δισ. ευρώ, όταν σε επτά μήνες εισέπραξε 26,8 δισ. ευρώ (!).

-      Κρατικές Δαπάνες: Αρχικός στόχος για τις πρωτογενείς δαπάνες αύξηση κατά 1,9%, αναθεωρημένος στόχος αύξηση κατά 0,7%, αποτελέσματα του πρώτου επτάμηνου τους έτους αύξηση κατά 4,7%. Με τις δαπάνες συνολικά να σημειώνουν για εφέτος αύξηση κατά 7,1% σε σχέση με το περυσινό επτάμηνο.



-      Ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου: στο τέλος του 2010 ανέρχονταν στα 5,30 δισ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2011 αυξήθηκαν στα 6,23 δισ. ευρώ και το πρώτο εξάμηνο του 2011 ανέρχονται στα 6,63 δισ. ευρώ. (!)

-      Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: αρχικός στόχος οριακή ετήσια αύξηση των δαπανών κατά 0,6%, αναθεωρημένος ετήσιος στόχος μείωση κατά 10,6%, το πρώτο επτάμηνο του έτους μείωση κατά 37,6%.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω στοιχεία, δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος για να καταλάβει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Και η σπατάλη συνεχίζεται με την δημιουργία 62 νέων οργανισμών, φορέων, γενικών γραμματειών καθώς επίσης και με ρουσφετολογικές προσλήψεις με τη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Την ώρα που 460 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν να κλείσουν, τα οποία αποτελούν έναν από τους ελάχιστους επιτυχημένους θεσμούς της Δημόσιας Διοίκησης, η Κυβέρνηση «ταΐζει» με πακτωλό κοινοτικών πόρων ΜΚΟ. Ενώ μέχρι τώρα οι πόροι απ’ τα κοινοτικά προγράμματα πήγαιναν απευθείας στους ανέργους, για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες (ΜΚΟ) οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάει σε ΜΚΟ, όταν ήδη  195 από αυτές ελέγχονται για κακοδιαχείριση.

Η δημοσιονομική προσαρμογή, η τόνωση της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, η έμφαση στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, είναι προϋποθέσεις απαραίτητες για την έξοδο από την κρίση. Η πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όπως αποτυπώνεται στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και οι επιπτώσεις, εκτός από οδυνηρές, θα είναι και μη αναστρέψιμες.

Γ. Μιχελάκης...σε εξέλιξη μια άθλια μεθόδευση για ρουσφετολογικές προσλήψεις, μέσω ΜΚΟ και εταιρειών- μεσαζόντων


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στην αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» ότι ακόμη δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Μαρωνίτης και ο κ. Στ. Μηλιώνης, ως επικεφαλής Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, εμπλέκονται στο σκάνδαλο των σχεδιαζόμενων ρουσφετολογικών προσλήψεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Οι καταγγελίες μας ότι το ΠΑΣΟΚ στήνει μηχανισμούς για ρουσφετολογικές προσλήψεις, μέσω ΜΚΟ και εταιρειών- μεσαζόντων, επιβεβαιώνονται άλλη μια φορά.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια άθλια μεθόδευση, που συνιστά πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία και εγείρει τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Από την πρώτη στιγμή, είχαμε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει εάν, πέρα από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Κουτμερίδη, εμπλέκονται στη φάμπρικα του κομματικού ρουσφετιού και άλλα στελέχη του, επισημαίνοντας ότι οι Μ.Κ.Ο. και οι εταιρείες- μεσάζοντες θα εισπράξουν από τα σχετικά Κοινοτικά Προγράμματα, περίπου, 10 εκατ. ευρώ.

Ενώ, όμως, η κυβέρνηση –γνωρίζοντας τις ενοχές της- απέφυγε να απαντήσει, οι νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου» δικαιώνουν τις υπόνοιές μας, ότι η περίπτωση Κουτμερίδη δεν είναι μοναδική.

Η κυβέρνηση, αφού δημιούργησε με τις πολιτικές της στρατιές ανέργων, προσπαθεί τώρα να τους εκμεταλλευτεί, αναθέτοντας τα σχετικά κοινοτικά προγράμματα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κομματισμός και η ιδιοτέλεια επιβραβεύονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκλητικά και πέρα από κάθε ηθικό φραγμό». 

ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΔ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖ​ΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΠΕΠΟΝΗ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εκπροσώπησαν τη Νέα Δημοκρατία στην κηδεία του Αναστάσιου Πεπονή.
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος εκφώνησε τον παρακάτω επικήδειο λόγο:

Επεισοδιακό ΔΣ... στο Δερβένι

 

Ένα από τα πιο επεισοδιακά ΔΣ, έγινε χθες στο Δερβένι. Πολλά είναι τα σημεία που πρέπει να σχολιαστούν, αλλά ξεχωρίζει ένα, που δεν είναι άλλο από το διαζύγιο του κ. Τάκη Ψαράκη από την παράταξη της πλειοψηφίας, που φαίνεται να επισημοποιείται. Αν κάποιος δεν ήξερε πρόσωπα και πράγματα και άκουγε την παρέμβαση του κ. Ψαράκη προ ημερησίας διάταξης, θα νόμιζε ότι είναι κάποιος σύμβουλος της μειοψηφίας. Αυστηρή κριτική στη δημοτική αρχή, με σκληρά λόγια και παρατηρήσεις. Ακολούθησε αιχμηρή απάντηση από τη δημοτική αρχή και επεισόδια εντός και εκτός αιθούσης.
Μάλλον δεν είμαστε μακριά από την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, που δείχνει να έχει χαράξει άλλη πορεία. Δεν ξέρω αν θα άνεξαρτητοποιηθεί ή θα τον ...ανεξαρτητοποιήσουν, αλλά πλέον είναι φανερό ότι αποτελεί ξένο σώμα. Ο "αντιπολιτευόμενος" κ. Ψαράκης απείλησε μάλιστα ότι θα βγάλει άπλυτα στη φόρα και έχει ανάψει φωτιές. Το δεξί χέρι του δημάρχου για 8 χρόνια και για πολλούς ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα για 2 τετραετίες, σήκωσε δικό του μπαϊράκι. Για να δούμε τι θα δούμε, ...αν θα δούμε!!!

Για τα υπόλοιπα τεκταινόμενα, που είναι πολλά και πολύ σημαντικά, θα επανέλθω συντόμως...

Α.Α.Ζ.

Ποιότητα νερού στο Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Η ποιότητα νέρου σε χωριά και τοποθεσίες στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Χημ ανάλυση Άνω Γιαλός.pdf
Χημ ανάλυση Άνω Καλλιθέα.pdf
Χημ ανάλυση Γελινιάτικα.pdf
Χημ ανάλυση Ελληνικό.pdf
Χημ ανάλυση Ζάχολη Αγ. Γεώργιος.pdf
Χημ ανάλυση Ζάχολη Ζερβιάνικα.pdf
Χημ ανάλυση Καλλιθέα.pdf
Χημ ανάλυση Καρυά.pdf
Χημ ανάλυση Κουμαριά.pdf
Χημ ανάλυση Κουτος.pdf
Χημ ανάλυση Λυγιά.pdf
Χημ ανάλυση Μαύρα Λιθάρια.pdf
Χημ ανάλυση Μεντουριάνικα.pdf
Χημ ανάλυση Πιτσά.pdf
Χημ ανάλυση Πύργος.pdf
Χημ ανάλυση Ροζενά.pdf
Χημ ανάλυση Σαραντάπηχο.pdf
Χημ. ανάλυση Ανω Τρίκαλα.pdf
Χημ. ανάλυση Θροφαρίου.pdf
Χημ. ανάλυση Κάτω Τρίκαλα.pdf
Χημ. ανάλυση Μάννας.pdf
Χημ. ανάλυση Μεσαία Τρίκαλα.pdf
Χημ. ανάλυση Παναριτίου.pdf
Χημ. ανάλυση Στυλίων.pdf

S.O.S. "εκπέμπει" ο Αντώνης Κλαδούχος και ζητα μέτρα αστυνόμευσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Στελέχωση του Α. Τ. Ξυλοκάστρου , επαναλειτουργία του Αστυνομικού σταθμού Δερβενίου .

Με επιστολή του προς της αρμόδιες αρχές ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , Αντώνης Κλαδούχος ζητά τις αναγκαίες αποφάσεις και μέτρα αστυνόμευσης στο Δήμο ούτως ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες οικιών συμπολιτών μας σε όλο το Δήμο. Επίσης ο κ. Κλαδούχος ζητά την επαρκώς στελέχωση  του Α.Τ. Ξυλοκάστρου και ει δυνατόν επαναλειτουργία του Αστυνομικού σταθμού Δερβενίου .

Η επιστολή του Δημάρχου :

Προς:
1) Α.Τ. Ξυλοκάστρου, Γραφείο Διοηκητή
2) Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Κορινθίας, Γραφείο Αστυνομικού Διευθυντή
Κοιν/ση:
1) Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελ/σου, Γραφείο Γενικού Αστυνομικού Δ/ντή
2) Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γραφείο Υπουργού

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό οι διαρρήξεις, οι κλοπές και οι ληστείες οικιών συμπολιτών μας σε όλο το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Έχουν καταντήσει πλέον καθημερινό φαινόμενο.
Το πρόβλημα έχει γίνει οξύτερο από τη στιγμή που έκλεισε ο αστυνομικός σταθμός Δερβενίου, με αποτέλεσμα και λόγω της έλλειψης προσωπικού στο
Α. Τ. Ξυλοκάστρου, να υπάρχει σοβαρό έλλειμμα αστυνόμευσης.
Η οργή, η αγανάκτηση και ο φόβος των κατοίκων είναι δικαιολογημένη. Η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη.
Παρακαλούμε θερμά όπως λάβετε τις αναγκαίες αποφάσεις και μέτρα ούτως ώστε να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων.
Πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς το Α.Τ. Ξυλοκάστρου και ει δυνατόν να επαναλειτουργήσει ο αστυνομικός σταθμός Δερβενίου και να αυξηθούν οι περιπολίες σε ολόκληρη την έκταση του Δήμου μας.
Κυριολεκτικά εκπέμπουμε S O S.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

Φωτιά στην Δροσιά Λουτρακίου

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε δασική έκταση στην Δροσιά Λουτρακίου υπό έλεγχο   . Στη μάχη με τις φλόγες , επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχει κι ένα ελικόπτερο .

*Σήμερα Πέμπτη,  η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει σημάνει συναγερμό, καθώς είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος να εκδηλωθούν πυρκαγιές στις περιοχές

• Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Νήσων (Περιφέρεια Αττικής).
• Εύβοια (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας).
• Λέσβου, Χίου, Ικαρίας και Σάμου (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου).
• Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Σύρου, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω και Ρόδου (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου).
• Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου (Περιφέρεια Κρήτης).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΗΣΥ: Οι χθεσινές αποφάσεις της ΕΠΟ πρόκληση για την πλειοψηφία των φιλάθλων και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

         «Οι χθεσινές αποφάσεις της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με τις ποινές που επιβλήθηκαν στις ποδοσφαιρικές ομάδες που κατηγορήθηκαν για τα παράνομα παιχνίδια, αποτελούν πρόκληση τόσο  για την πλειοψηφία των φιλάθλων όσο και για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Έτσι, διευρύνεται η κρίση εμπιστοσύνης των ελλήνων απέναντι στους θεσμούς και επιβεβαιώνεται το  αίσθημα αδικίας που διακατέχει τους πολίτες».

Το λεξικό της κρίσης ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Τι σημαίνoυν οι όροι Αναχρηματοδοτηση του χρέους, Διαφορά επιτοκίου, γνωστότερη ως spread, Credit Default Swap (CDS) ή Συμφωνία ανταλλαγής ασφαλίστρων κινδύνου χρεοκοπίας, Naked CDS, και μια σειρά άλλοι, πού έχουν «εισβάλει» στην καθημερινή μας ζωή, με το ξέσπασμα της κρίσης, το 2008, και συνεχίζουν να μάς απασχολούν;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φρόντισε να μας ενημερώσει…


Κακή αρχή, κ. αναπληρωτά εκπρόσωπε. Και πολλά βρέφη… αγνώστου πατρός!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχει κάνει την εμφάνισή του νέος αστέρας της κυβερνητικής προπαγάνδας ή μου φάνηκε; Και μπήκε στη σκηνή κάπως ορμητικά κι’ ατσούμπαλα, στραβοπατώντας από την πρώτη στιγμή, επιτιθέμενος - αναίτια και με αναίδεια που δεν ταιριάζει σε νέο πολιτικό - σε αρχηγό κόμματος, τορπιλίζοντας μάλιστα την (λέμε τώρα) πολιτική της συναίνεσης;

Η γνωστή δικαιολογία περί της «ορμής του νεοφώτιστου» δεν ταιριάζει εδώ. Πολύ περισσότερο που ο αρμόδιος για τα οικονομικά υπουργός έχει πει πως η χώρα πρέπει να εμφανίζεται ως «μία φωνή» - κυρίως όταν απευθύνεται στο εξωτερικό.

Πολύ κακή αρχή έκανε το νέο μέλος της κυβέρνησης που φέρει τον τίτλο «αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος».

Ξαφνικά, λες και τον τσίμπησε κάποια μύγα, αποφάσισε να διεκδικήσει για λογαριασμό του πρωθυπουργού – ωσάν να ήθελε να τον ευχαριστήσει για το αξίωμα – την… πατρότητα του ευρωομολόγου!

Λουκέτο στη χώρα μέχρι το 2025!

 
Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου (που ήδη αμφισβητούνται, κρίνονται ανεπαρκείς, προλαμβάνονται από τα γεγονότα και οπωσδήποτε καθυστερεί η επικύρωσή τους από τα ευρισκόμενα σε διακοπές ευρωπαϊκά κοινοβούλια) έχουν γίνει ο «νέος εθνικός στόχος» της κυβέρνησης.
Ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κουράζεται να επαναλαμβάνει πως το σημαντικό είναι η εφαρμογή των αποφάσεων αυτών, που, κατά την γνώμη του, είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, όμως, η χώρα – και όχι μόνο τα καταστήματά της - έχει βάλει επ’ αόριστον λουκέτο, καθώς άκρα του τάφου σιωπή περιβάλλει την διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, που διεξάγεται στο πλαίσιο του γνωστού «ελληνικού πειράματος» και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Χθες πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Βενιζέλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, προκειμένου να συμπεριλάβει κρατικούς τίτλους που λήγουν και μετά το 2020, καθώς τώρα «πρέπει να αναγγελθούν ομόλογα ύψους 150 δισ. ευρώ λήγοντα μέχρι το 2020 ή και λίγο μετά το 2020 προκειμένου να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό».
Με λίγα λόγια, καταρρίφθηκε η άποψη ότι η διαδικασία – στη διάρκεια της οποίας η χώρα θα βρίσκεται σε χρεοκοπία – θα κρατήσει μόνο μια στιγμή, όπως μας έλεγε ο υπουργός, θυμίζοντάς μας παραστατικά πώς ο κλειδούχος αλλάζει για μια στιγμή τις ράγες των τρένων για να μην συγκρουστούν!
«Στόχος μας», είπε χθες ο κ. Βενιζέλος στον Real Fm «είναι να έχουμε 90% συμμετοχή δηλαδή 135 δισ. ευρώ».
Και βέβαια, για τα 135 δις ευρώ των χρεολυσιών που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες μετά το 2020, οι επόμενοι πολιτικοί της χώρας θα ρίχνουν τα βάρη στους σημερινούς που, λογικά διότι ποτέ δεν ξέρεις, δεν θα υπάρχουν πια!
Αυτή είναι μία καινούργια εξέλιξη, που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να ομολογήσει, καθώς νωρίτερα ανώτερο τραπεζικό στέλεχος είχε δηλώσει στο Ρόιτερ’ς ότι οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) εξετάζουν την επέκταση του προγράμματος, ούτως ώστε να καλύψει χρέος που ωριμάζει το 2024 αντί του 2020.
Κοντολογίς, οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων δεν πατούν σε ανθηρό δρόμο και μόνο έτσι πιθανολογείται ότι θα επιτευχθεί ο περίφημος στόχος για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο 90%.
Όλα αυτά, την ώρα που και αυτές οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου βρίσκονται στον αέρα, ενώ στη Γερμανία, δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa για το περιοδικό Stern, έδειξε ότι το 52% των ερωτηθέντων -578 μελών του κυβερνητικού συνασπισμού CDU και CSU - τάσσονται κατά των μέτρων για τη διάσωση των εταίρων της Γερμανίας στην ευρωζώνη (το 42% εγκρίνει τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία).
Και σα να μην έφθανε αυτό, έγινε γνωστό πως τα κέρδη της Commerzbank εμφάνισαν σημαντική πτώση κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, εξαιτίας διαγραφών ύψους 760 εκατ. ευρώ στην αξία των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η γερμανική τράπεζα, με αποτέλεσμα τα κέρδη της να υποχωρήσουν κατά 93% σε σχέση με πέρσι.
Την ίδια ώρα, από τα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας προκύπτει πως η Ελλάδα – που και πάλι παρουσιάζει στέρηση εσόδων – συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στους κανονικούς συντελεστές ΦΠΑ.
Αλλά ο κ. Βενιζέλος, αν και δηλώνει πως κατανοεί ότι ο ΦΠΑ στο 23% είναι υψηλός, όχι λογικός και άδικος, υποστηρίζει πως αυτό συμφώνησε η χώρα και πρέπει να φανεί συνεπής - προφανώς και όταν ο ΦΠΑ δεν εισπράττεται…

elzoni.gr

Διαβάστε επίσης 

ΔΣ vs ACTIVE MEMBER...

Όταν "φύσηξε κόντρα" απόψε στη Συκιά...

Απόψε είχε σκωτσέζικο ντους. Δημοτικό συμβούλιο και live B.D. Foxmoor. Άνισος αγώνας. Αφιερώνω το παρακάτω τραγούδι από το live, στον Αντώνη και την Αλέκα από το ΔΣ. Κρίμα...


Π. Μπεγλίτης: Αύξηση θητείας εάν...

Μιλώντας στο realfm 97.8 και στην εκπομπή του Βασίλη Σκουρή και της Λώρας Ιωάννου, ο υπουργός Άμυνας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί αύξηση θητείας εάν δεν αποδώσουν οι σχεδιασμοί για τον εξορθολογισμό στη λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά που παρουσιάζονται στο στράτευμα.

Ο Πάνος Μπεγλίτης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προχώρησε σε μείωση της θητείας για μικροπολιτικούς λόγους και επανέλαβε την αντίθεσή του με τον θεσμό του πλήρους επαγγελματικού στρατού.

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πάντως πως πρώτα θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις, συγχωνεύσεις στρατοπέδων - ενίσχυση αποτελεσματικότητας στρατιωτικών σχηματισμών κ.α.-πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για αύξηση της θητείας.

Ο κ. Μπεγλίτης τόνισε όμως ότι θα αλλάξει το καθεστώς χορήγησης των αναβολών χωρίς αυτό να στερεί από τους νέους όπως είπε το δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο υπουργός Άμυνας διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη Ντενίς Μπουλούκμπασι ότι επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου η Ελλάδα είχε περίπου δεχθεί να απεμπολήσει το δικαίωμά της για επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Μπεγλίτης που εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία και μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο κ. ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ
real.gr

Τα "πράσινα" παιδιά των ΜΚΟ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗ, που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν ήταν μία μεμονωμένη περίπτωση ενός βουλευτή, που θέλησε να εκμεταλλευθεί το καθεστώς της «κοινωνικής εργασίας» για να εξυπηρετήσει τα κομματικά του ρουσφέτια. Με βάση τα νεότερα στοιχεία, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα μας, έχει στηθεί κυριολεκτικώς μία βιομηχανία «πράσινων» προσλήψεων, μέσω Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, που ανήκουν σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Βασικός σκοπός της πράσινης πυραμίδας είναι να ελεγχθούν κομματικά 55.000 προσλήψεις νέων, που θα απασχοληθούν για 6 μήνες με 695 ευρώ. Υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανώτερα στελέχη της Ιπποκράτους και πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος, βρήκαν το παράθυρο για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, ιδρύοντας αμφιβόλου ποιότητας οργανισμούς και πετυχαίνοντας συμβάσεις με πράσινους δήμους και περιφέρειες.

ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ γίνονται εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και μέσω ΜΚΟ, που αποτελούν τον «αγαπημένο» θεσμό του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Είναι σαφές πλέον ότι το λόγο έχουν τα απαραίτητα θεσμικά όργανα της Βουλής, της Δημόσιας Διοίκησης και της Δικαιοσύνης. Μπροστά στη χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων για τις ΜΚΟ που ιδρύθηκαν νύχτα για να μπουν στα προγράμματα προσλήψεων, προκαλεί απορία η αφωνία του αρμόδιου γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος σε άλλες περιπτώσεις προσλήψεων του παρελθόντος έδρασε με απίστευτη ταχύτητα. Το κόλπο με τις ΜΚΟ αποκαλύφθηκε. Ο κ. Παπανδρέου, που προεκλογικά κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι φρόντιζε τα «δικά της παιδιά», ενώ γνώριζε ότι με τις μονιμοποιήσεις τακτοποιήθηκαν κυρίως συμβασιούχοι επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, τώρα οφείλει να ξηλώσει όλες τις προσλήψεις των ΜΚΟ και να θεσπίσει αξιόπιστους κανόνες.
e-typos.com

2ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ( ΝΑΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ)




Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Θέματος, το Καλοκαίρι του 2010, με τη συμμετοχή αθλητών που πρωταγωνιστούν στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας προσκαλέσουμε και φέτος, στον 2ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ, που θα λάβει χώρα στις 13 Αυγούστου 2011, στις 8:30 το πρωΐ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
Θέλουμε να πιστεύουμε, με τη συμμετοχή και βοήθειά σας, αλλά και με αξιοποίηση στον προγραμματισμό της περσινής εμπειρίας, ο 2ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία και θα καταστεί ένας θεσμός, Πανελλήνιου κύρους, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη και δικαιούνται οι Ιστορικοί τούτοι Τόποι.

Σύνοψη:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου - Ημέρα Σάββατο στις 8:30 το Πρωί
Χώρος έναρξης: προαύλιος χώρος του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα, στο Κωτύλιο
Διαδρομή: Ναός –Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας
Απόσταση: 14 χιλιόμετρα περίπου.
Συμμετοχή: 18 ετών και πάνω με προσκόμιση δελτίου ή Ιατρικής βεβαίωσης.
Διοργανωτές: Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας. 
Δήλωση συμμετοχής μέχρι Δευτέρα 8 Αυγούστου το αργότερο στα τηλέφωνα:
Διονύσιος Θεοχάρης 6947835 223 Πρόεδρος Συλλόγου Φιγαλέων και
Γιώργος Κανελλόπουλος 6972278868 Αντιπρόεδρος

Ιστορικό- Συμβολισμοί

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών – Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Στομίου και Καστρούγκαινας και οι Τοπικοί Φορείς, συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, για 21 Συναπτά έτη, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, στα Φιγαλικά Χωριά και τον Επικούριο Απόλλωνα
Από ΤΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2010, τα 20α ΦΙΓΑΛΕΙΑ, αποφασίσαμε και εντάξαμε και μία Αθλητική Εκδήλωση, πανελλήνιας, ή δυνατόν απήχησης, ενός Αγώνα Δρόμου μεγάλης Απόστασης, από τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, που βρίσκεται στις Βάσσες, στο Κωτύλιο Όρος, το Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, όπως λέει και Περίφημος Περιηγητής Παυσανίας, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, με κατάληξη την Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, την Αειφόρο Πηγή, μιας και τρέχει το ζωοποιόν Ύδωρ από τον 4ο Αιώνα, ο Αγώνας δε ονομάσθηκε «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».
Σημειώνεται, ότι, την ίδια μέρα και μία και μισή ώρα νωρίτερα, στα πλαίσια των ΦΙΓΑΛΕΙΩΝ, γίνεται μαζική πεζοπορία πολιτών ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Αυτό συμβολίζει και γίνεται σε ανάμνηση, της επιστροφής των Αρχαίων Φιγαλέων από το Κωτύλιο, στην Πόλη, μετά την ίασή τους από τον Απόλλωνα από τον φοβερό λοιμό- στον οποίον για τον λόγο αυτό έδωσαν το προσωνύμιο Επικούριος,
Οι Δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», συμβολίζουν τους νέους, Φιγαλείς, που σίγουρα θα έτρεξαν, για να φέρουν το Μήνυμα, «ΙΑΘΗΜΕΝ», φράση που αποτελεί και το επιφώνημα των αθλητών.
Επειδή, οι προϋποθέσεις- απόσταση – συνθήκες –Συμβολισμός- διαδρομή μεταξύ δυο Ιερών Παγκοσμίου Εμβέλειας Μνημείων και επί μεγάλου μέρους της Ιεράς Οδού των Φιγαλέων, υπάρχουν, εμείς δε είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην επιτυχία και καθιέρωσή του, ζητάμε τη βοήθεια σας για την προσέλκυση αθλητών, που θα τιμήσουν και θα τους τιμήσουμε με την εκδήλωσή μας.
Οι Σύλλογοι μας, πέραν των καθιερωμένων μεταλλίων για τους νικητές θα δώσουν αναμνηστικό πάπυρο σε κάθε συμμετέχοντα
Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Με τιμή

Διονύσιος Θεοχάρης
Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Φιγαλέων


“Πόλεμος για το φυσικό αέριο” στην Ανατολική Μεσόγειο


Δεν είναι τυχαίο το όνομα που έδωσαν οι Ισραηλινοί στο κοίτασμα φυσικού αερίου στη θάλασσα μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ και δεν είναι τυχαία η λυσσαλέα αντίδραση των Τούρκων στο ενδεχόμενο μετατροπής της Κύπρου σε ενεργειακή δύναμη.
Οι έρευνες ξεκινούν από φθινόπωρο και όσο οι ημερομηνίες πλησιάζουν τόσο οι Τούρκοι επιλέγουν την ... πολιτική των κανονιοφόρων. Ολόκληρη η περιοχή βρίσκεται όμως σε αναβρασμό καθώς δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ενοχλούνται από τις κινήσεις Ισραήλ και Κύπρου.
newsit.gr/
Διαβάστε αναλυτικά στο onalert

122 τρις κυβικά αέριο μεταξύ Κύπρου-Ισραήλ,η αιτία του "πολεμικού κλίματος"

Η στρατιωτική κινητοποίηση των ισραηλινών στις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου που θα αρχίσουν το φθινόπωρο οι έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και οι λυσσαλέες αντιδράσεις της Τουρκίας αιτιολογούνται από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει οι αμερικανοί για το τι υπάρχει σ΄ αυτή τη περιοχή,μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου:

122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου!

Από την Παρασκευή οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στους δικαιούχους παραγωγούς την Παρασκευή 12 Αυγούστου.Ειδικότερα, ποσό 1,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 1.565 παραγωγούς για αποζημιώσεις από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετού, χαλάζι, πλημμύρα, βροχόπτωση κ.λ.π) που συνέβησαν κυρίως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010.
Αφορά, δε, τις περιοχές Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκιδικής, και Χίου.
Το υπόλοιπο ποσό ύψους 784.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 391 παραγωγούς για οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) Α' Τριμήνου 2008 για απώλεια παραγωγής φυτικού ανασύσταση και συμπληρωματική ενίσχυση. Αφορά, τις περιοχές Αρκαδίας, Αττικής, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Πέλλας, Πρεβέζης, Τρικάλων και Χανίων.

Boυτιά βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές - ΕΩΣ 700 ΜΟΡΙΑ Η ΜΕΙΩΣΗ

Γενικευμένη θα είναι φέτος η πτώση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η πτώση υπολογίζεται μέχρι και 700 μόρια ακόμα και σε σχολές που αποτελούν πόλο έλξης για τους υποψηφίους
Από τα Παιδαγωγικά τμήμα- τα Δημοτικής Εκπαίδευσης, μόνον οι σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα απαιτήσουν πάνω από 18.000 μόρια
Μόλις 40 τμήματα, ορισμένα εκ των οποίων απαιτούν και εξέταση σε ειδικά μαθήματα, αναμένεται να βρεθούν στο ρετιρέ της βαθμολογίας (18-20), εξαιτίας της γενικευμένης πτώσης των βάσεων εισαγωγής.
Ο σημαντικά μικρότερος αριθμός υποψηφίων που βρέθηκε στην ανώτερη βαθμολογική κλίμακα και στις τρεις κατευθύνσεις, οδηγεί με... μαθηματική ακρίβεια τις βάσεις προς τα κάτω -έως και 700 μόρια- ακόμη και σε κεντρικές υψηλόβαθμες σχολές.
Οι λιγότερες κατά 10% θέσεις στις στρατιωτικές σχολές ανεβάζουν τις βάσεις με την Ικάρων να φτάνει ως και τις 17.500 μόρια, ενώ οι ιατρικές όπως της Θεσσαλονίκης μπορεί να φτάσουν ως και στα 19.500 μόρια.Στις σχολές της αστυνομίας η Αστυφυλάκων θα κυμανθεί από τα 15.500 ως και τα 16.000 μόρια, ενώ η σχολή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ θα ξεπεράσει τα 18.700 μόρια
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” οι βάσεις σε σχολές με μεγάλη ζήτηση αναμένεται να κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα και έτσι για παράδειγμα στη Νομική της Αθήνας θα είναι μεταξύ 18.500 και 18.700 μορίων, από 18.800 ως 19.000 μόρια η σχολή πολιτικών μηχανικών του ΕΜΠ , η σχολή αρχιτεκτόνων στην Ξάνθη ως 20.600 μόρια, το παιδαγωγικό τμήμα Θεσσαλονίκης μέχρι 18.400 μόρια, ως 18.700 η φαρμακευτική Πάτρας, ενώ η Ιατρική της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τα 19.150 μόρια.
Ενδεικτικά σε άλλες σχολές οι βάσεις αναμένεται να διαμορφωθούν ως εξής:
Αγγλικής φιλολογίας ως 20.000
Επικοινωνίας και ΜΜΕ Αθήνας ως 18.700
Οδοντιατρική Αθήνας ως 18.950
Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης ως 18.750
Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ ως 19.050
Χημικών μηχανικών ΕΜΠ ως 18.200
Παιδαγωγικό Αθήνας ως 18.250
Η ανακοίνωση των βάσεων 2011 θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Νίκος Νικολόπουλος ...Αδράνεια παρά την σεισμική δραστηριότητα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν Τσελέντης , Παπαδόπουλος και η ερευνητική ομάδα του ΒΑΝ για έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Δυτική Ελλάδα παρά ταύτα οι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή αρνούνται να συγκαλέσουν το αρμόδιο συμβούλιο για τη διαχείριση της κατάστασης.
Στο μεταξύ ο βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις περιφερειακές αρχές για πρωτοφανή αδράνεια ενώ ήδη οι επιστήμονες έχουν ανέβει στα κεραμίδια ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.
Για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου χθες ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότητας, Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου και Καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, ενημέρωσε εγγράφως τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσο Αποστολόπουλο και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα σχετικά με την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή του Πατραϊκού κόλπου.
Στο έγγραφό του ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρει:
«1. Μέχρι σήμερα δεν έχει περιέλθει στην επιτροπή κανένα στοιχείο που να προσδιορίζει επακριβώς εστιακές παραμέτρους που, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, να επιβάλει την σύγκλησή της.
2. Παρόλα αυτά η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους Σεισμολογικούς Φορείς της Χώρας οι οποίοι με τα σεισμολογικά δίκτυά τους παρακολουθούν επί 24ώρου βάσεως την εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας της περιοχής.
3. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν στοιχειοθετούν επιστημονικά τεκμηριωμένους λόγους μη ομαλής εξέλιξης της συγκεκριμένης ακολουθίας.
4. Η επιτροπή παρακολουθεί την σεισμική ακολουθία μέσω των εγκατεστημένων στην περιοχή σεισμογράφων και εφόσον τα δεδομένα δείξουν κάποια μετατόπιση ή συμπεριφορά που να επιβεβαιώνει τη συνέχιση του φαινομένου, θα επανεξετάσει την αναγκαιότητά σύγκλησής της