Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τέλος εποχής για ΕΤ1 - Κλείνουν οι ραδιοφωνικοι σταθμοί Πύργου και Καλαμάτας

Τέλος εποχής για την ΕΤ1 και αναβαθμισμένο ρόλο για την ΕΤ3 θα δώσει ο Ηλίας Μόσιαλος στο πλαίσιο -όπως υποστηρίζει η κυβερνητική ατζέντα- για την πλήρη εξυγίανση της κρατικής τηλεόρασης .

Το ολοκληρωμένο σχέδιο εξορθολογισμού της κρατικής τηλεόρασης θα ανακοινωθεί από τον κ. Μόσιαλο την Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει στις 11 το πρωί.

Στον "αέρα" χιλιάδες οικογένειες - Τέλος του μήνα οι βάσεις!

Καθυστέρηση χωρίς προηγούμενο στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από το υπουργείο παιδείας.
Που σημαίνει οτι όλα πάνε πίσω για χιλιάδες οικογένειες και υποψήφιους φοιτητές αφού θα ψάχνουν τελευταία στιγμή σε ποιά πόλη θα βρούν σπίτι και θα οργανώσουν την ζωή των παιδιών τους.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε οτι τελικά οι βάσεις θα ανακοινωθούν στις 29/08 και έριξε την ευθύνη στο γεγονός οτι άργησαν να βγούν τα αποτελέσματα για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές.

Άρης Σπηλιωτόπουλος...Η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζεται και η αγωνία των υποψηφίων παρατείνεται


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρωδία των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων συνεχίζεται και η αγωνία των υποψηφίων παρατείνεται. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει καταρρίψει κάθε αρνητικό ρεκόρ στην διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων.
Για πρώτη φορά φέτος οι εξετάσεις ξεκίνησαν νωρίτερα από ποτέ (12 Μαίου).  Δεν έφτασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να είναι έτοιμοι και να ανακοινώσουν τις βάσεις εισαγωγής. Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας παρατείνεται επίσημα η δημοσιοποίηση των βάσεων και των επιτυχόντων για την Δευτέρα 29 Αυγούστου, δηλαδή, δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν μπει ο Σεπτέμβρης. Μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, οι υποψήφιοι και οι οικογένειές τους καλούνται τώρα  να αντιμετωπίσουν και την παράταση αγωνίας για την έκβαση των εξετάσεων».


Πάνος Παναγιωτόπουλος...αντιλήψεις επιθετικότητας και επεκτατισμού σε βάρος της Ελλάδος


Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Το γεγονός ότι τα Στρατιωτικά Επιτελεία της Τουρκίας πραγματοποιούν ασκήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται σενάρια απόβασης σε Ελληνικά νησιά, δείχνει ότι κυρίαρχοι παράγοντες του Τουρκικού πολιτικού και στρατιωτικού κατεστημένου δεν έχουν αποστεί από αντιλήψεις επιθετικότητας και επεκτατισμού σε βάρος της Ελλάδος, που παραδοσιακά χαρακτηρίζουν την εξωτερική πολιτική της γειτονικής μας χώρας.

Οι ενδείξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις απειλητικές δηλώσεις σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Τενέρ Γκιλτίζ, με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να αποτρέψει την έναρξη των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον υποθαλάσσιο χώρο της Μεσογείου σε τμήματα της Κυπριακής ΑΟΖ, επιβεβαιώνουν την εικόνα μιας χώρας, που δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, προσβάλλει βάναυσα την διεθνή έννομη τάξη και αντιλαμβάνεται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα των γειτόνων της ανάλογα με τα δικά της –κατά περίπτωση- ζωτικά συμφέροντα.
Το ερώτημα είναι μέχρι πότε τέτοιου είδους συμπεριφορές θα γίνονται ανεκτές –έστω και δια της σιωπής και της αδράνειας- από την διεθνή κοινότητα, τους διεθνείς οργανισμούς και τους ισχυρούς του σημερινού κόσμου».

Ιωάννης Βρούτσης...αμφισβητούν νόμους που ψήφισαν και υπερασπίστηκαν στη Βουλή, μόλις πριν ένα μήνα!


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου και του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Μόνο ως τραγική θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την εικόνα της κυβέρνησης. Οι ίδιοι οι υπουργοί της αμφισβητούν νόμους που ψήφισαν και υπερασπίστηκαν στη Βουλή, μόλις πριν ένα μήνα!

Η καταστροφική αύξηση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης κατά 156% (!!!!), από 9% σε 23%, μέσα σε 21 μήνες, δείχνει τελικά, ότι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι να βάζει φόρους.

Εμείς, επιμένουμε και καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει, άμεσα, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, όπως άλλωστε, ισχύει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άλλωστε, μόνο έτσι θα αυξηθούν και τα έσοδα για το Δημόσιο».

Το πρώτο κουδούνι του έτους θα βρει τα σχολεία με ελλείψεις και κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και απαιτούμενες υποδομές

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όσες προσπάθειες κι αν γίνονται από το Υπουργείο Παιδείας για ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, το δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα έχει επιπτώσεις και στην παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
Το πρώτο κουδούνι του έτους θα βρει τα σχολεία με ελλείψεις και κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και απαιτούμενες υποδομές.
Μόνος τρόπος για την παροχή υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές, είναι όπως έχει προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, η εκ βάθρων αλλαγή της λογικής χρηματοδότησης, με την εισαγωγή των "κουπονιών" εκπαίδευσης που ο γονιός θα αποφασίζει σε ποιο σχολείο θα τα διαθέτει και με την επιστροφή των πλεοναζόντων καθηγητών από τις περιφερειακές υπηρεσίες στην τάξη».

Ντόρα Μπακογιάννη: Ανοίξαμε τον Ασκό του Αιόλου με την επιμέρους διμερή συμφωνία με τη Φινλανδία

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο ραδιοσταθμό RealFM και αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά τις αντιδράσεις της Αυστρίας για τη συμφωνία Ελλάδας-Φινλανδίας, είπε ότι «ανοίξαμε τον Ασκό του Αιόλου με αυτή τη συμφωνία και δεν ξέρω τι έπεται μετά απ’ αυτό» και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύτηκε με αποτελεσματικό τρόπο, λέγοντας «η άποψή μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει. Δηλαδή έπρεπε να φτάσουμε πλέον να δεχθεί η Φινλανδία την πίεση όλων των υπολοίπων κρατών, πριν προχωρήσουμε εμείς να κάνουμε μια επιμέρους τέτοια διμερή συμφωνία».Αναφερόμενη στην πορεία της οικονομίας και στην απόδοση των προσπαθειών που γίνονται από την Ελλάδα, είπε ότι «θα είμαστε στο βάλτο όσο δεν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα οποία πραγματικά απαιτούνται. Δηλαδή τι απαιτείται αυτή τη στιγμή; Απαιτείται μία ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων και  γενναία μείωση του κράτους, το οποίο όμως εξακολουθεί και δεν έχει μειωθεί».
Τέλος για το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «είμαστε μια τουριστική χώρα, διότι η Ελλάδα στο χώρο της εστίασης έχει ελπίδες και είναι βέβαιο ότι κινείται, ένα κομμάτι της αγοράς κινείται από το χώρο της εστίασης. Δεν μπορείς να δολοφονήσεις οτιδήποτε κινείται στην αγορά. Σήμερα το πρόβλημα είναι ότι αντί να στραφούμε στην κακοδαιμονία του δημοσίου, στρεφόμαστε στο ελάχιστο κομμάτι της οικονομίας που κινείται υγειώς, που είναι η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη:

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος...προκλητικό “privé Δημόσιο”, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η καταιγίδα αποκαλύψεων για προσωποπαγείς κομματικές ΜΚΟ, που θα κανονίζουν τις προσλήψεις στο Δημόσιο…συναντάει την ένοχη σιωπή της Κυβέρνησης.
Η αλήθεια είναι, ότι ετοιμάζεται ένα προκλητικό “privé Δημόσιο”, με υπόβαθρο το κομματικό παρακράτος του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει τον παλιό κακό του εαυτό, που φούσκωσε το Δημόσιο και χρέωσε την κοινωνία.
Η διαφάνεια πάει περίπατο.
Η αξιοκρατία θυσιάζεται.
Και οι νέοι άνθρωποι, με τέτοιες συμπεριφορές, χάνουν την πίστη τους στην πολιτική.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα κρίσιμα:
Είναι πιστοποιημένες αυτές οι ΜΚΟ ή ιδρύθηκαν τώρα με προφανή σκοπό;
Προβλέπεται στο καταστατικό τους αυτή η δυνατότητα, δηλαδή η πρόσληψη προσωπικού;
Και ακόμα περισσότερο, προβλέπεται οικονομικό κέρδος από αυτή την διαδικασία, που μάλιστα στην πράξη δεν φορολογείται;
Είναι δυνατόν το ΑΣΕΠ, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, να δέχεται υποδείξεις και πίνακες εργαζομένων από ΜΚΟ;
Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ για τους βουλευτές και τα στελέχη του που εκμεταλλεύονται ΜΚΟ; Είναι μέρος του γενικού του σχεδιασμού;
Έχει τελικά η κυβέρνηση σχέδιο για την κοινωνική αποστολή των ΜΚΟ ή θα θυσιαστούν και αυτές στις κομματικές επιδιώξεις και θα ακυρωθούν;
Η μόνη αξιόπιστη λύση για τις προσλήψεις, είναι να γίνονται με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Και την αποκλειστική ευθύνη να την έχουν το Ελεγκτικό Συνέδριο για την οικονομική επιβάρυνση και το ΑΣΕΠ για την επιλογή προσώπων.
Και βέβαια, όχι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή κάποιοι ημέτεροι ή άλλοι κομματικοί  που κρύβονται πίσω από αυτές τις ΜΚΟ…».


Νίκος Νικολόπουλος...Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και οι Εφαρμοστικοί του Νόμοι στερούν το ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή το περιεχόμενο της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις περικοπές στο ΕΚΑΣ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

Γ. Μιχελάκης ...το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Χθες επισημάναμε ότι οι “εγγυήσεις” που ζήτησε και έλαβε η Φινλανδία για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα, θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες χώρες της ευρωζώνης να ζητήσουν το ίδιο. Η κυβέρνηση δεν απάντησε κάν…
            Σήμερα έρχεται και η Αυστρία να δηλώσει, ότι διαφωνεί τέτοιες εγγυήσεις να λάβει μόνο η Φινλανδία, ενώ ζητά και εκείνη το ίδιο. Η Αυστριακή κυβέρνηση, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι παράλογο μερικές χώρες να πάρουν για το δανεισμό τους προς την Ελλάδα περισσότερες εγγυήσεις απ’ ό,τι άλλες.
            Είναι φανερό ότι, μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, το Σχέδιο της 21ης Ιουλίου για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Κι αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όπως είχαμε επισημάνει, με τις «εγγυήσεις» προς τη Φινλανδία, ανοίγει ο δρόμος να ζητήσουν το ίδιο, όχι μόνο και άλλα κράτη που δανείζουν την Ελλάδα, αλλά και ιδιώτες ομολογιούχοι του ελληνικού χρέους.
            Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα. Η Κυβέρνηση δεν το κατάλαβε ή δεν θέλησε να απαντήσει…
            Τώρα που κόπασαν οι πανηγυρισμοί και ανακύπτουν τα πραγματικά προβλήματα, φαίνεται η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ή να διαπραγματευθεί οτιδήποτε…»

------------------------------------------------------------------------
Επίσης ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, απαντώντας στον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο για το θέμα των εγγυήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

 «Η διαφορά μας με τον κ. Βενιζέλο είναι ότι εμείς προβλέπαμε, όταν εκείνος πανηγύριζε. Εμείς προβλέψαμε αυτό, που δυστυχώς συνέβη. Εκείνος, αμήχανος, δεν ξέρει πώς να αντιδράσει και τι να απαντήσει. Για το καλό της χώρας, ας σοβαρευτεί επιτέλους ο κ. Βενιζέλος».

Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE στο Ξυλόκαστρο

Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE
Maraveyas ilegal – Πάνoς Μουζουράκης LIVE
Τετάρτη 17 Αυγούστου 9.30μ.μ. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ξυλοκάστρου
Γενική Είσοδος 12 €
Οι MARAVEYAS ILEGAL και ο Πάνος Μουζουράκης, πολυμορφικοί καλλιτέχνες και αγαπημένοι τραγουδοποιοί, απογειώνουν με τις μουσικάρες τους την Πελοπόννησο και περιμένουν τους φίλους τους σε 4 δυνατά live

Καθαρισμός του δάσους και της παραλίας του Πευκιά Ξυλοκάστρου

Καθαρισμός παραλιών του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Ο ΣΚΑΙ και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με το ράδιο Ηλέκτρα 98.8 διοργανώνουν το Σάββατο 20 Αυγούστου 2011 και ώρα 10:00 π.μ. καθαρισμό στο δάσος και την παραλία του Πευκιά συμμετέχοντας στην εκστρατεία του ΣΚΑΙ «καθαρίζουμε την Ελλάδα» που ξεκίνησε αρχές Ιουλίου.
Σημείο συνάντησης το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου
Να είστε όλοι εκεί

Παραιτήται από τον επισκοπικό θρόνο ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος

«Θέλω να φύγω όρθιος». Με αυτή τη δήλωσή του προς τα «ΝΕΑ» ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος εξηγεί γιατί αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του μητροπολίτη την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο ιεράρχης, που είναι σήμερα 72 ετών, ανακοίνωσε προχθές, δημοσίως στην τελευταία - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά - ιερατική σύναξη στη Ζάκυνθο την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Απευθυνόμενος στους ιερείς ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι «πιστός στις αποφάσεις μου και στις εξαγγελίες μου, την 1η Σεπτεμβρίου υποβάλλω την παραίτησή μου και απέρχομαι των καθηκόντων μου από τη Ζάκυνθο». Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασής του είπε πως «ο άνθρωπος πρέπει να αποφασίζει όταν έχει τα μυαλά του στη θέση τους και όχι όταν του το επιβάλλουν κάποιες συνθήκες». Πρόσθεσε δε πως ο επίσκοπος για να αντεπεξέλθει στο έργο του, που είναι δύσκολο και επίπονο, πρέπει να έχει δυνάμεις. Ολα, είπε, έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι οι δυνάμεις του είναι ίδιες για να είναι επ' άπειρον σε μία θέση. «Ολοι μας είμαστε περαστικοί» τόνισε.

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ. Ο Μητροπολίτης είχε εκφράσει προ ετών την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του όταν θα συμπλήρωνε τα 72 του χρόνια. Μάλιστα πέρυσι είχε υποβάλει την παραίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Ιερώνυμος όμως δεν την είχε κάνει δεκτή και τον είχε συμβουλέψει να παραμείνει στα καθήκοντά του για ένα-δύο χρόνια ακόμη.
Ο μητροπολίτης Ζακύνθου, πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος το 1962 και από το 1974 έως το 1994 ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονή Πεντέλης. Το 1994 εξελέγη μητροπολίτης Ζακύνθου. Εχει διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του πρώην Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
Εκκλησιαστικές πηγές τονίζουν στα «ΝΕΑ» ότι ο κ. Χρυσόστομος είναι από τους μητροπολίτες που εντάσσονται στο μπλοκ των «προοδευτικών» της Εκκλησίας. Μάλιστα τις περισσότερες φορές ο μητροπολίτης εκφράζει τις θέσεις του με καυστικές διατυπώσεις, που αποτελεί ακόμη ένα χαρακτηριστικό του γνώρισμα.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είχε διαφωνήσει και είχε συγκρουστεί μαζί του. Για παράδειγμα στο θέμα των ταυτοτήτων ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος επιθυμούσε συλλαλητήρια και συλλογή υπογραφών ενώ εκείνος διαφωνούσε με αυτή την τακτική. Αργότερα είχε δηλώσει με τον δικό του τρόπο ότι οι υπογραφές είναι για... προσάναμμα. Μέσω συνεντεύξεών του έχει ζητήσει τον διαχωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ στο παρελθόν είχε δηλώσει πως δεν είναι αντίθετος με τις προγαμιαίες σχέσεις των νέων, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στα συνοδικά δικαστήρια. Είναι επίσης από τους μητροπολίτες που πρωτοστάτησαν προκειμένου να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με τις οικονομικές ατασθαλίες της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».
Είναι επίσης από τους ιεράρχες που αποφεύγουν να παίρνουν θέση από άμβωνος και τηλεοράσεως για εθνικά και πολιτικά θέματα.
 
tanea.gr

Αποκτήσαμε κυβέρνηση «Αληθινών Φιλανδών»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δυστυχώς η επιβεβαίωση ήλθε πριν μπει ο Σεπτέμβριος. Η φινλανδική κυβέρνηση και η (αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών) υπουργός των Οικονομικών στη νέα πολυκομματική κυβέρνηση, Γιούτα Ουρπιλάινεν, το είπε και τόκανε:

Η Φινλανδία έγινε η πρώτη χώρα που έλαβε από την Ελλάδα εμπράγματες εγγυήσεις. Και μην μας πει κανείς ότι δεν πρόκειται για «εμπράγματες», επειδή δεν υποθηκεύουμε περιουσιακά στοιχεία του κράτους, γιατί αυτό που τελικά συνέβη, περιέχει μια σοβαρή πολιτική παράμετρο, ενώ παράλληλα υποθηκεύει το ίδιο το μέλλον των επερχομένων γενεών.

Ουσιαστικά η Ελλάδα καθίσταται όμηρος των «Αληθινών Φιλανδών», των οποίων με τη σειρά της είναι όμηρος η φινλανδική κυβέρνηση και οι οποίοι πιέζουν για απομάκρυνση της (εύθραυστης) φινλανδικής κυβέρνησης από τα πακέτα διάσωσης, αν και δεν μετέχουν σ' αυτήν.

Πιο κάτω δεν μπορούσαμε να ξεπέσουμε. Η επιβεβαίωση περί ομηρίας της Ελλάδας στον Νέο Άξονα είναι γεγονός: Γερμανοί, Αυστριακοί, Φιλανδοί, Ολλανδοί και συνεχίζουμε.

Αντιδρούν όλοι πλην Ελλάδας στα γαλλογερμανικά σχέδια. Ακυρώνεται και το «Σχέδιο Μάρσαλ»!

 
 
Και διηγώντας τα να κλαις. Σε άλλη εποχή η είδηση θα είχε χαλάσει κόσμο. Οι δυο κλεμμένοι από αρχαιοκάπηλους πανέμορφοι Κούροι επέστρεψαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου. Αλλά η Ελλάδα είναι τόσο καθημαγμένη, ζει ένα τόσο σκληρό και αβέβαιο παρόν, που δεν μπορεί να χαρεί πια την αρχαία δόξα της…
Με τον γαλλογερμανικό άξονα να λαμβάνει αποφάσεις που θα επιβληθούν στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, με τις αγορές να αντιδρούν αρνητικά στα όσα αποφάσισαν κατά την τελευταία συνάντησή τους στο Παρίσι Μέρκελ και Σαρκοζί – καθώς όλα αφορούν στο μέλλον και τίποτε δεν αφορά στην σημερινή κρίση χρέους – και με την Ελλάδα να προσπαθεί να βρει χρήματα για να δανείσει στους Φιλανδούς προκειμένου να της τα… ξαναδανείσουν, η συμφωνία της 21ης Ιουλίου βρίσκεται ουσιαστικά στον αέρα.

Και σα να μην έφθανε αυτό, στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης (που δεν είναι ακριβώς αυτό που προτείνουν οι ηγέτες των δύο μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης), Γαλλία και Γερμανία έστειλαν χθες επιστολή στον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, με την οποία τον διατάσσουν (σα να τον έχουν ήδη διορίσει επικεφαλής της ευρωζώνης) «στο μέλλον, οι πληρωμές από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής να αναστέλλονται προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που δεν θα συμμορφώνονται με τις συστάσεις της διαδικασίας για τα υπερβολικά ελλείμματα».

Με τον τρόπο αυτό, ακυρώνουν στην πράξη και το πολυδιαφημισμένο «ευρωπαϊκό Σχέδιο Μάρσαλ», που υποτίθεται ότι αφορούσε ακριβώς την διευκόλυνση για εκταμίευση κοινοτικών πόρων προς τις χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Η Ελλάδα, βέβαια, δεν έχει αντιδράσει στα όσα συμφώνησαν Μέρκελ και Σαρκοζί. Έχουν αντιδράσει όλοι οι άλλοι - οι αγορές και οι υπόλοιπες χώρες και οι ίδιοι οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γαλλία και στη Γερμανία και ο ευρωπαϊκός Τύπος και οι οικονομολόγοι και ο Σόρος και μια σειρά χώρες, τόσο για την νέα απόρριψη του ευρωομολόγου, όσο και για την γαλλογερμανική συμφωνία για συνταγματική κατοχύρωση των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και… και… και…

Όλοι πλην Ελλάδας, όπου τώρα ασχολούμεθα με τις συσκέψεις Παπανδρέου – Βενιζέλου, τις σημερινές πρωθυπουργικές συσκέψεις «για την πορεία του κυβερνητικού έργου», αλλά και την επικείμενη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και την προετοιμασία της «ανόδου» στη ΔΕΘ.

Και να ήταν μόνο αυτό! Ασχολούμεθα ακόμη με το γινάτι του κ. Ραγκούση, ο οποίος προανήγγειλε θερμό φθινόπωρο απολύοντας τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα.

Για όσο διάστημα δεν βρίσκεται λύση για μερικά αυτονόητα ζητήματα – και μάλιστα την ώρα που χαλάει ο κόσμος – μπορούμε να σκεφθούμε οτιδήποτε.

Για παράδειγμα, ένα είδος παράδοξης ομηρίας, από την οποία δεν δείχνουν διατεθειμένοι να απελευθερωθούν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός των Οικονομικών.

Διότι δεν είναι δυνατόν να καίγεται ο κόσμος και η πολιτική ηγεσία της χώρας να ασχολείται με το ποιος θα είναι γενικός γραμματέας στο υπουργείο Μεταφορών!
elzoni.gr

Και όμως, υπάρχουν μπουρλοτιέρηδες για ένα νέο Γουδί

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα σήμερα αν δεν θυμίσει ότι τα μεσάνυχτα της 14ης Αυγούστου του 1909 ξεκινούσε η μεγαλύτερη δημοκρατική επανάσταση της νεότερης ελληνικής ιστορίας... Η επανάσταση του συνταγματάρχη Ζορμπά στο Γουδί που έσωσε την πατρίδα από την παρακμή και έφερε στην εξουσία τον Βενιζέλο!..

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμίσει ότι οι αιτίες της επανάστασης εκείνης ήταν απολύτως όμοιες με τις σημερινές και ότι το τελεσίγραφο των επαναστατών προς τον τότε βασιλέα έγραφε: «Ο ελληνικός λαός, ο σφαδάζων υπό το πέλμα της κακοδιοικήσεως, ο χρεωκοπών καθ’ εκάστην διότι η φορολογία του απεμύζησε τας δυνάμεις του, ο παχύνων τους κηφήνας διά της συναλλαγής, δεν υποφέρει πλέον και είναι αποφασισμένος να μη δεχθεί άλλους εξευτελισμούς...»!

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμηθεί ότι την επανάσταση εκείνη πυροδότησαν από τα γραφεία των εφημερίδων οι τότε μεγάλοι αγωνιστές του Τύπου, ανάμεσά τους ο Κωστής Χαιρόπουλος, ο Βλάσης Γαβριηλίδης, ο Γιώργος Σουρής και δεκάδες άλλοι, κατά κανόνα απένταροι, αλλά αγνοί πατριώτες και άδολοι δημοκράτες, άφοβοι μπροστά στον θάνατο, αδιάφοροι μπροστά στο χρήμα - με το κιάλι ψάχνει να βρει κανείς όμοιούς τους σήμερα!..

ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ αυτή η πέννα αν δεν θυμίσει ότι ένας από τους «μπουρλοτιέρηδες» εκείνης της επανάστασης, ο Κωστής Χαιρόπουλος, δύο μήνες πριν από την έκρηξή της, τόλμησε να δημοσιεύσει στον «Χρόνο» ολοσέλιδο προφητικό άρθρο με τεράστια φωτογραφία του Βενιζέλου και με τίτλο «Θέλομεν νέον άνδρα διά τον αγώνα»! Και ότι ένας άλλος «μπουρλοτιέρης», ο Βλάσης Γαβριηλίδης της «Ακρόπολης», έγραψε με το χέρι του το «προνουντσιαμέντο» της Επανάστασης που διάβασε ο Ζορμπάς στο Γουδί, σαν σήμερα στις 14 Αυγούστου του 1909.

ΑΣ ΕΛΘΟΥΜΕ, όμως, στο σήμερα: Καθώς διάβαζε η γραμματέας μου ετούτες τις γραμμές, πετάχτηκε να παρατηρήσει: «Καλά τα θυμίζεις όλα αυτά, δάσκαλε! Αλλά τότε, οι “μπουρλοτιέρηδες”, όπως τους λες, είχαν στο μυαλό τους τον νεαρό επαναστάτη του Θερίσου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σήμερα πού είναι οι “μπουρλοτιέρηδες” και πού είναι ο νέος επαναστάτης να βγάλει την Ελλάδα από τη μιζέρια;».

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, αλήθεια; Και όμως, υπάρχουν. Στα γραφεία των εφημερίδων και των σταθμών, μπροστά στα κομπιούτερ είναι σκυμμένα αγόρια και κορίτσια με την καρδιά τους πυρωμένη και το μυαλό τους ξαναμμένο. Στον απέραντο κόσμο των «μπλογκς» ξενυχτάνε εξαγριωμένοι σπουδαστές που σίγουρα κάποια νύχτα, κάποιο Γουδί θα γεμίσουν, όπως τότε οι 3.000 φαντάροι του Ζορμπά...

ΟΣΟ ΓΙΑ τον Βενιζέλο του 2011 ή του 2012 ή -άγνωστο ποιου έτους ακριβώς- αυτός θα «σκάσει μύτη» από εκεί που δεν το περιμένουμε. Ακόμη και μέσα από τα σημερινά κόμματα-μούχλες ή από τα σημερινά media-μούχλες ή από τις σημερινές άγουρες ιστοσελίδες. Από κάπου θα ξεπηδήσουν ταλέντα έτοιμα για μεγάλες ανατροπές. Μήπως δεν ήταν επαναστάτης ο εκλιπών Αναστάσης Πεπονής; Μήπως δεν είναι «θαμμένοι» ανάλογοι Πεπονήδες σε όλα τα κόμματα, ακόμη και στην αθεράπευτα μουχλιασμένη Αριστερά;

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του Γεωργίου Παπανδρέου, με τους γκεμπελίσκους της προπαγάνδας του, έχει στρέψει ύπουλα την προσοχή του λαού μας στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Για να του δικαιολογηθεί λίαν προσεχώς ότι δεν θα φταίει αυτή αν πέσουμε στη μαύρη φτώχεια - πράγμα απολύτως αναμενόμενο...

ΠΩΣ ΟΜΩΣ να βάλει τελεία και παύλα αυτή η πέννα σήμερα αν δεν πει στον κόσμο που την εμπιστεύεται ότι το πρόβλημα της πατρίδας είναι βαθιά ΠΟΛΙΤΙΚΟ, βαθιά ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ, βαθιά ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ; Και δεν κουκουλώνεται με επικοινωνιακές κουρελούδες, ότι για όλα φταίει η παγκόσμια κρίση. Η μαύρη αλήθεια είναι ότι το ισχύον σύστημα εξουσίας πάλιωσε, μούχλιασε, βρωμάει και ζέχνει. Δεν μένει παρά ένας επαναστατικός καυτηριασμός. Αναίμακτος ίσως, αλλά κεραυνοβόλος, όπως εκείνος του 1909, πρωτεργάτης του οποίου (για να μην το ξεχνάμε) ήταν και ο παππούς του σημερινού (πρώτου) αντιπροέδρου της κατοχικής κυβέρνησης...

(Από τη Real News)
elzoni.gr

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: «Χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα το σημερινό πολιτικό σύστημα»

Σκληρές κουβέντες από το στόμα ενός ιεράρχη, με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο, να προκαλεί ξανά μετά την επίσκεψή του στον Νικόλαο Ντερτιλή, τον τελευταίο φυλακισμένο της δικτατορίας. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων απάντησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, με μακροσκελή ανοιχτή επιστολή του, σε όσους τον κατηγόρησαν για την απόφασή του να επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή.
Μιλά για «φασιστο-χουντο-ψευδο-δημοκράτες της εποχής μας» και τονίζει ότι η επίσκεψή του στον Ντερτιλή δεν αποτελεί απλώς ανθρωπιστική πράξη, αλλά «μια γροθιά στην ψευδεπίγραφη Δημοκρατία της εποχής μας».
Πλέκει ξανά το εγκώμιο του Ντερτιλή και χαρακτηρίζει γενναία τη δήλωση του πως δέχεται να βγει από τη φυλακή μόνον αν η ελληνική Πολιτεία του ζητήσει συγνώμη, ενώ επιτίθεται στον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Πεταλωτή, γιατί «χωρίς ίχνος ντροπής διέστρεψε το περιεχόμενο της αιτήσεώς μου» αλλά και για τις δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Τύπο σχετικά με το αίτημα για επίσκεψη στον Ντερτιλή, εξαιτίας των οποίων «εκ του μηδενός δημιουργήθηκε ένας σάλος! Επί ημέρες τώρα τα μέσα ενημερώσεως ασχολούνται μαζί μου, με υβρίζουν και με αδικούν».
Ο Αμβρόσιος παραθέτει και την επιστολή που απέστειλε τον Γιώργο Πεταλωτή, στην οποία ζητά «τον σωφρονισμόν και την επιμόρφωσιν» του υπουργού και χαρακτηρίζει «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα» το σημερινό πολιτικό σύστημα.

Θα τα κάνει “γυαλιά-καρφιά” λέει ο Μητροπολίτης Άνθιμος

Έχει πληροφορίες για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού των Σκοπιανών σε πόλη τηςβόρειας Ελλάδας ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και οπως είπε από άμβωνος μάλιστα, αν δεν κάνει κάτι η πολιτεία θα κάνει ο ίδιος. Προειδοποίησε τους αρμόδιους υπουργούς να μη δώσουν την άδεια αλλιώς όπως είπε ο ίδιος, όχι μόνο θα εμποδίσει τη δημιουργία του σταθμού, αλλά αν τελικά γίνει, θα μαζέψει όπως είπε 40-50 πούλμαν με κόσμο και θα πάει να τα κάνει γυαλιά-καρφιά.

newsit.gr

Άλλη μια επικοινωνιακή μεθόδευση

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής ΕυθύνηςΟικονομίας της Νέας  Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την  ακόλουθη δήλωση:

Image«Η κυβέρνηση, όχι μόνο δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της  φοροδιαφυγής, αλλά αδυνατεί να κατανοήσει και τα αίτια που τη γεννούν και τη  συντηρούν.
Επανέρχεται, λοιπόν, με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών και της γενίκευσης  μεμονωμένων περιστατικών, προσπαθώντας να καλύψει τις αδυναμίες της. Η δημοσιοποίηση περιστατικών φοροδιαφυγής, όπως του “κομμωτή και του  αστρολόγου”, αλλά και η γενίκευση ότι δήθεν όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου και  όλοι οι γιατροί του ΕΣΥ αποκρύπτουν τα εισοδήματά τους, αποτελεί άλλη μια  επικοινωνιακή μεθόδευση και απόπειρα κοινωνικού αυτοματισμού.
Ουσιαστικά, πρόκειται για “πυροβολισμούς στον αέρα”, αφού μέχρι σήμερα  επιμελώς το οικονομικό επιτελείο αρνείται να παρουσιάσει συγκεκριμένα  αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Υπενθυμίζουμε ότι, η Νέα Δημοκρατία, έχει ζητήσει από την κυβέρνηση με  ερώτηση στη Βουλή, να καταθέσει στοιχεία για το ύψος των εσόδων που έχουν  επιτευχθεί σε σχέση με τον αρχικό στόχο, που η ίδια έχει θέσει και ανέρχεται στο  1,5 δισ. ευρώ για το 2011.
Δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις, ούτε ίσως και τις προσπάθειες που  καταβάλλονται.
Όμως, η αξιολόγηση κρίνεται από τα αποτελέσματα και από τις  επιδόσεις της ακολουθούμενης φορολογικής πολιτικής, που στη συγκεκριμένη  περίπτωση είναι ανύπαρκτη έως και αρνητική».

onned-korinthias.gr

Η πρώτη φιλική νίκη της Κορίνθου . 3 - 1 τον ΠΑΣ Κλένια

Στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι, προετοιμασίας , στο Στάδιο Κορίνθου παρουσία περίπου 50 φίλαθλων, εν όψει της νέας σαιζόν η Κόρινθος επικράτησε με 3 -1 της Κλένιας . Η Κόρινθος καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν ανώτερη της Κλένιας Οι παίκτες του Γιώργου Τόγια, μπορεί να μην εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους, αλλά υπήρχαν στιγμές που πραγματικά η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής,΄δείχνωντας. πως τους χωρίζουν δύο κατηγορίες αφού σχεδόν σε όλο τον αγώνα έπαιζε την Κλένια στο μισό γήπεδο. Στο πρώτο μέρος, η «Μπάρτσα», μπήκε πολύ καλύτερα και είχε νωρίς – νωρίς δύο καλές στιγμές με τον Χουστουλάκη, ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα της Κλένιας, αλλά δεν ευτύχησε να σκοράρει (έστειλε την μπάλα άουτ).
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ, στην πρώτη τους προσπάθεια για επίθεση, όταν στο 30’ ο Μπεξής τροφοδότησε υπέροχα τον Κλαδάκη, αυτός νίκησε στο σπριντ τον Σγούρο και πλάσαρε ιδανικά τον Καρνέση, για το 0-1.
 Η Κόρινθος ωστόσο δεν άργησε να απαντήσει και στο 38'  ο Δανιήλ εκτέλεσε όμορφα το κόρνερ και ο Παπαευθυμίου, με δυνατή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και ύστερα στο βάθος της εστίας του Γκίκα.


Στο δεύτερο μέρος η Κόρινθος συνέχισε να επιτίθεται και στο 57' έφτασε στο 2 - 1 με τον Δημητριάδη ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Πέντε λεπτά αργότερα ο έμπειρος επιθετικός της Κορίνθου έκανε το 3 - 1 διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα. Η Κλένια το μόνο που κατάφερε ήταν να απειλήσει λίγα λεπτά αργότερα όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σπ. Γεώργαρη.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης (25’ Καρνέσης), Φραγκάκης, Σπυρόπουλος, Σγούρος, Δανιήλ, Χουστουλάκης, Παπαευθυμίου, Ζάρκος, Αράπογλου, Παππάς Χ., Μπαλάφας ενώ έπαιξαν και οι Παπαδόπουλος, Ντερτιλής, Μπαλτζής, Ζώης, Δημητριάδης, Κρίκας, Γκιώνης, Τσοχαντάρης

ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ: Γκίκας, Κουρελιάς, Μπαστούνης, Μπαλάφας, Σεννής, Μακρής, Παπαχρήστου, Γεώργαρης Χ., Μπεξής, Κλαδάκης ενώ έπαιξαν και οι Μαρινος, Γεώργαρης Μ., Ρουμελιώτης Ν., Σκούπας Π., Δήμας, Λέπετζης, Σκούπας Β., Λέκκας, Ρεκλείτης, Διγαλάκης

Ολυμπιακός: Και Μακούν και Εστράδα

Διπλό χτύπημα φέρεται να ετοιμάζει ο Ολυμπιακός φέρνοντας στο Λιμάνι τους Μακούν και Εστράδα.
Ο Εντουάρντο Μαθία έμαθε από Αστον Βίλα και Μονπελιέ τις απαιτήσεις τους για τους Μακούν και Εστράδα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τα χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή τους να μην είναι απαγορευτικά και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πρωταθλητής», να θέλει να πάρει και τους δύο ποδοσφαιριστές στον Πειραιά. Η ουσία είναι να μην αλλάξουν οι ομάδες τις απαιτήσεις του, γιατί τότε το πράγμα θα δυσκολέψει.
Τα δεδομένα για τους παίκτες είναι τα ίδια, απλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικά. Μακούν και Εστράδα δίνονται δανεικοί με οψιόν αγοράς από τις ομάδες τους, κάτι που βολεύει τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι ρήτρες και το ποσό που απαιτείται για το δανεισμό διαφέρουν στις δύο περιπτώσεις.
Συγκεκριμένα Πάντως, τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών δεν ξεπερνούν συνολικά εκείνα των Ντουντού και Ουρτάδο, οπότε δεν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που δεν έχουν την επιθυμητή κατάληξη οι δύο περιπτώσεις για τον Ολυμπιακό, τότε θα προχωρήσει η περίπτωση του Ορμπάιθ.

Θα ξεπεράσουμε τα 7 δισεκατομμύρια κατοίκους, στον πλανήτη φέτος

Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ξεπεράσει τα επτά δισεκατομμύρια κατοίκους το 2011, ενώ ακόμη και εάν η δημογραφική αύξηση επιβραδυνθεί, η Αφρική δεν θα ακολουθήσει την εν λόγω επιβράδυνση, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (INED).
Το όριο των 6 δισ κατοίκων, έχει ήδη ξεπεραστεί από το 1999.
Χρειάστηκε να περάσουν δώδεκα χρόνια για να αυξηθεί ο πληθυσμός παγκοσμίως κατά ένα δισ, και υπολογίζεται πως σε 14 χρόνια θα φτάσει τα 8 δισ.
Μετά από έναν αιώνα, ο αριθμός των κατοίκων σε όλη τη Γη, θα σταθεροποιηθεί γύρω στα 9 με 10 δισεκατομμύρια.

ΑΠΕ - ΜΠΕ