Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

SUPERLEAGUE - “Μπλόκο” σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κι άλλες πέντε ΠΑΕ από την ΕΕΑ!

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι παραπάνω από μία εβδομάδα υποτίθεται ότι μας χωρίζει από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και ήδη επτά ομάδες της SuperLeague δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν σε αυτό. Ανάμεσα τους και οι δύο "Δικέφαλο", ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Τουλάχιστον, έτσι αποφάνθηκε σχετικά η Επιτροπή Επαγγελματισμού Αθλητισμού.
Μετά την εξέταση των σχετικών φακέλων, η ΕΕΑ έκρινε ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ δεν έχουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αγωνιστούν και στο νέο πρωτάθλημα. Στο ίδιο πλαίσιο βρίσκονται και οι Κέρκυρας ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καβάλα και Ολυμπιακού Βόλου.

Ακράτα: Σύλληψη 18χρονου για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθησαν προχθ'ες Τετάρτη απόγευμα στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, δυο ημεδαποί ηλικίας 22 και 18 ετών καθώς και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 21 ετών, κατηγορούμενοι για εμπορία και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, προχθές το απόγευμα στην Ακράτα, οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας εντόπισαν τον 18χρονο να πωλεί ναρκωτικές ουσίες στους άλλους δυο συλληφθέντες. Στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 33 γραμμαρίων περίπου, δυο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ. Στην κατοχή του 22χρονου και του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε κάνναβη βάρους περίπου 6 και 9 γραμμαρίων αντίστοιχα τις οποίες είχαν αγοράσει από τον 18χρονο συλληφθέντα έναντι του χρηματικού ποσού των 20 ευρώ ο καθένας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαβρύτων.
aigialeianews.gr

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 64χρονης στη Λακωνία. Ξέφυγε σώα από τους απαγωγείς της

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 64χρονης που είχε απαχθεί πριν από τρεις μέρες από το σπίτι της στο Μυστρά Λακωνίας. Η γυναίκα κατάφερε και ξέφυγε σώα από τους απαγωγείς της, οι οποίοι ζητούσαν για την απελευθέρωσή της λύτρα από το σύζυγό της. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 16 Αυγούστου, τρεις άγνωστοι, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν στο σπίτι του ζευγαριού στο Μυστρά. Με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και τρία κυνηγετικά όπλα, που το ζευγάρι κατείχε νόμιμα.
Στη συνέχεια, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ζευγαριού, οι δύο από τους δράστες μετέφεραν τα θύματα με δεμένα χέρια και καλυμμένα τα κεφάλια τους, σε υπαίθριο χώρο της Επαρχιακής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, όπου εγκατέλειψαν τον 66χρονο αυτοκινήτου και αναχώρησαν με άλλο όχημα, παίρνοντας μαζί τους τη σύζυγό του.
Οι δράστες, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, απαιτούσαν από τον 66χρονο την καταβολή μεγάλου χρηματικού ποσού, προκειμένου να αφήσουν ελεύθερη τη γυναίκα του.
Σήμερα το πρωί, η 64χρονη εντοπίστηκε από ιδιώτη στην Επαρχιακή Οδό Σπάρτης – Γυθείου, αφού διέφυγε από το χώρο όπου την κρατούσαν οι δράστες, χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε χρηματικό ποσό. Η 64χρονη, όπως διαπιστώθηκε, είναι καλά στην υγεία της.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Για την ψυχολογική υποστήριξη του ζευγαριού έχουν διατεθεί ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ
thebest.gr

Tραυμάτισαν τη μητέρα του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για να της αρπάξουν την τσάντα

Άγνωστοι, πιθανότατα Ρομά, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τη μητέρα του βουλευτή Αχαϊας Νίκου Νικολόπουλου, προκειμένου να τη ληστέψουν. Το περιστατικό συνέβη σήμερα στις 14.40 το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Θωμά Παλιαιολόγου και Λύκωνος, στην Πάτρα.
Οι τρεις άγνωστοι έσπρωξαν την 87χρονη κ. Αφροδίτη Νικολοπούλου και της πήραν μια τσάντα η οποία περιείχε μόλις 40 ευρώ.  Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" με χτύπημα στο πρόσωπο.
thebest.gr

Γ. Μιχελάκης ...το Βατερλώ του κ. Βενιζέλου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«O κ. Βενιζέλος που πίστευε ότι έβαλε “πάτο στο βαρέλι του χρέους”, ομολογεί σήμερα το Βατερλώ του:

·         Ομολογεί, ότι η ύφεση, που η πρόβλεψη στο μεσοπρόθεσμο ήταν για 3,5%, θα ξεπεράσει το 4,5%, αποτέλεσμα της εμμονής της κυβέρνησης στη λανθασμένη πολιτική.

·         Ομολογεί έμμεσα ότι θα πάρει νέα μέτρα, την ώρα που γνωρίζει ότι δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία.

·         Ομολογεί, ότι οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί του στη συμφωνία με τη Φινλανδία, για το θέμα των εγγυήσεων, έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη νέα δανειοδότηση της χώρας.  

Καλό θα ήταν, ο κ. Βενιζέλος πρώτα από όλα να έβαζε… πάτο στο βαρέλι της δικής του αμετροέπειας και λαθών.
Και βέβαια, είναι κωμικό αφού πανηγύρισε τη συμφωνία, που υπέγραψε με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις, να έχει το θράσος να ζητά από τη Νέα Δημοκρατία, να μαζέψει εκείνη τα λάθη της δικής του ανικανότητας».   

Σίμος Κεδίκογλου...Τις «κλειστές» συχνότητες της ΕΡΤ...πιθανόν να καλύψουν ραδιοφωνικοί σταθμοί γειτονικών χωρών;


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τις επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Ηλία Μόσιαλο για την ΕΡΤ και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Μετά από μήνες επίσημης κυβερνητικής αναρμοδιότητας μάθαμε σήμερα με τον πλέον εξωκοινοβουλευτικό τρόπο, ότι η αρμοδιότητα για την ΕΡΤ και τα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης περιέρχεται σε μία νεφελώδη «ανεξάρτητη Επιτροπή», της οποίας δεν γνωρίζουμε ούτε τον τρόπο σύνθεσης, ούτε το πλαίσιο λειτουργίας και η οποία θα λύσει όλα τα προβλήματα του χώρου.

Ο κ. Μόσιαλος δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα με τη συνέντευξή του, όπως για παράδειγμα: Τι όφελος θα έχει η ΕΡΤ από τις «κλειστές» συχνότητες της ΕΤ1 και του Ραδιοφώνου, ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης που απαξιώνει περιουσιακά στοιχεία της ΕΡΤ, γιατί εξαγγέλλεται νέο πρόγραμμα επενδύσεων, ενώ κλείνουν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, γιατί τόση σπουδή για το οικόπεδο της ΕΡΤ στην Περαία, ενώ υπάρχουν πολλές άλλες ιδιοκτησίες της ΕΡΤ Α.Ε.;

Επίσης, τι άραγε, θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές; Θα συνεχίσουν να εκπέμπουν το κεντρικό πρόγραμμα της ΕΡΑ ή θα σιγήσουν, αφήνοντας κενό που πιθανόν να καλύψουν ραδιοφωνικοί σταθμοί γειτονικών χωρών; 

Αλλά και σε ό,τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μόσιαλο, ότι η παγκόσμια έρευνα που ανακοίνωσε ότι «θα πραγματοποιήσει», έχει ήδη γίνει εδώ και τρία χρόνια και βρίσκεται στα γραφεία της ΕΡΤ που την έχει πληρώσει.

Και κάτι ακόμα: Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, η κυβέρνηση επιλέγει να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνει υπηρεσίες και κλείνει κανάλια.

Μέχρι να αποσαφηνιστούν πάντως τα σχέδια της κυβέρνησης – γιατί δεν γίναμε σοφότεροι με τις αοριστολογίες του κ. Μόσιαλου – αναμένουμε να κατατεθούν, επιτέλους, στη Βουλή τα έγγραφα που έχουμε ζητήσει σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ Α.Ε.».

Πάνος Παναγιωτόπουλος... η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής  Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής  Β΄  Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και στο διεθνές προσκήνιο, που σχετίζονται με τις προγραμματισμένες από την Κυπριακή Δημοκρατία έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επαναφέρουν στην επικαιρότητα -εξ αντικειμένου- την προτροπή του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά προς την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας .
Εάν η κυβέρνηση σταθμίζει σωστά το συμφέρον της χώρας μας, δεν έχει λόγους να καθυστερεί στη λήψη και εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων».

Γκαζώνει ο Τατούλης καταμεσής τον Αύγουστο...

Η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου συνεδρίασε σήμερα στην Τρίπολη υπό την προεδρία του Πέτρου Τατούλη με την συμμετοχή των 8 αντιπεριφερειάρχών, και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ειπώθηκαν και αποφασίστηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες έφερε στο τραπέζι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Το κλίμα στο ανώτατο όργανο της Περιφέρειας φαίνεται ότι ήταν εξαιρετικά καλό, δεδομένης της ομοφωνίας σε όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε επίπεδο προγραμματικό για τους επόμενους μήνες, αλλά και του περιεχομένου των αποφάσεων που μάλλον θα ταράξουν τα νερά των συμφερόντων και των 'μετώπων' που διαφέντευαν στην παλαιά μορφή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Την αρχική θεώρηση του εξαμήνου στην οποία έγινε η ανάληψη της Διοίκησης, ακολούθησαν προτάσεις του Πέτρου Τατούλη που αφορούν την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία της Περιφέρειας εφ' εξής. Στόχος των προτάσεων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η μείωση της γραφειοκρατίας και της συνεπακόλουθης ταλαιπωρίας των πολιτών από ένα δυσκίνητο μηχανισμό που έτρεφε άνομες σχέσεις και δημιουργούσε στους πολίτες το αίσθημα της αδικίας.

Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζεται ένα διοικητικό task force με έδρα την Τρίπολη και το Διοικητήριο στο οποίο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες με μορφή οργάνωσης matrix σε σχέση με τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες που καλούνται πλέον να αποδώσουν, σε διοικητικό προϊόν, συγκεκριμένα αποτελέσματα που σχεδιάζονται σε κεντρικό επίπεδο. Η Κεντρική Διοίκηση με λίγα λόγια θα έχει την επιτελική λειτουργία των υπηρεσιών, και οι πολιτικές αποφάσεις που θα λαμβάνονται στο ΠΕΣΥ θα αφομοιώνονται άμεσα και θα διαχέονται, με υψηλό βαθμό ελέγχου του αποτελέσματος, στις ΠΕ από το task force που θα ελέγχεται απευθείας από την εκτελεστική επιτροπή και τον ίδιο τον Περιφερειάρχη.

Προφανώς ο Πέτρος Τατούλης αφού ξεκαθάρισε πολιτικά το τοπίο με την καθολική του επικράτηση απέναντι στα κομματικά συμφέροντα, αλλά και με τις ισορροπίες στο ΠΕΣΥ, ανέβασε τα μανίκια και γκάζωσε τους συνεργάτες του για το δυσκολότερο χειμώνα που θα περάσει η χώρα μας μεταπολεμικά. Την Δευτέρα το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον, μια που ο Πέτρος Τατούλης είναι βέβαιο ότι θα κάνει ανακοινώσεις για όλα αυτά που σήμερα αποφασίστηκαν. Άντε να δούμε.

Να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών για την ΕΡΤ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της κρατικής τηλεόρασης με τον περιορισμό του μεγέθους της και   των σταθμών της, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση που έχει εδώ και καιρό προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία, με αργά, όμως, βήματα.
Απαραίτητη προϋπόθεση μιας τέτοιας προσπάθειας είναι να καταργηθεί η εισφορά των πολιτών  για την ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και η χρηματοδότησή της να γίνεται με διαφανή τρόπο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Η αύξηση του  ΦΠΑ οδηγεί τον ιδιωτικό τομέα στην ασφυξία


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι ο δρόμος της μείωσης του ελλείμματος δεν περνά από νέους φόρους, αλλά από το δραστικό περιορισμό των δαπανών του κράτους.
Η επιμονή της στην κρατικιστική πολιτική της υψηλής φορολογίας, όπως κάνει με την αύξηση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 23%, οδηγεί τον ιδιωτικό τομέα και τον κλάδο του τουρισμού στην ασφυξία.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να «δολοφονεί», οτιδήποτε κινείται στην αγορά».

Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανικανότητα και η έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης να μειώσει τις δαπάνες, όπως φαίνεται από την υπέρβασή τους το πρώτο επτάμηνο κατά 1,13 δις ευρώ, απαξιώνουν και απειλούν τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της και βγαίνει εκτός προγράμματος και χρονοδιαγράμματος. Δικαιώνεται η Δημοκρατική Συμμαχία που είχε προτείνει ένα πολύ ρεαλιστικότερο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και είχε προειδοποιήσει ότι αυτό που στηρίζεται μόνο σε νέους φόρους δεν έχει προοπτική επιτυχίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή για όσα συμβαίνουν, αντί να κάνει διαρροές ή να μιλάει με μισόλογα. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να ξέρει την αλήθεια».


Προσχώρησε στο ΛΑΟΣ ο Κώστας Κιλτίδης

 

«Μακελειό στην ΕΤ3»

Επίθεση Ψωμιάδη σε Μόσιαλο για τις αλλαγές στη δημόσια τηλεόραση


Για «μακελειό» στα δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα της Θεσσαλονίκης μιλά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος αναρωτιέται ως «ιθαγενής» γιατί πρέπει οι σημαντικές αποφάσεις για την πόλη, να λαμβάνονται στην Αθήνα.

Παράλληλα, κάνει λόγο για συστράτευση των βορειοελλαδιτών, πέρα και πάνω από κόμματα, για την υπεράσπιση των αυτονόητων και της κοινωνίας.

Η δήλωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη

«Την ώρα που οι Σκοπιανοί θέλουν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα εντός της Μακεδονίας μας, από τη Μελίτη της Φλώρινας, η κυβέρνηση των Αθηνών αποδυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία των κρατικών ΜΜΕ που, εκτός των άλλων, έχουν και εθνική σημασία. Γιατί μόνο ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του κ. Μόσιαλου σχετικά με το μέλλον της ΕΤ3, παρά τις επικοινωνιακές φανφάρες περί ‘‘αναβάθμισης’’ σε πανελλαδικό περιφερειακό κανάλι –ό,τι ήταν μέχρι σήμερα δηλαδή!

Την ουσιαστική υποβάθμισή της την εγγυάται η μνημονιακή λογική του κ. Μόσιαλου, η μεταφορά της διοίκησης στην Αθήνα, η κατάργηση του 9,58 και των βραχέων αλλά και οι δραστικές περικοπές στις εργασιακές σχέσεις.

Κανείς δε λέει όχι στο νοικοκύρεμα, αλλά αυτό είναι μακελειό. Με τις «αμπαλαρισμένες» αποφάσεις που προωθεί η κυβέρνηση πλήττεται όχι μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά ολόκληρη η ελληνική περιφέρεια.

Εμείς οι ιθαγενείς περιμένουμε να μας λύσει κάποιος την απορία: πως είναι δυνατόν φορείς της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας να διοικούνται από την Αθήνα και σημαντικές αποφάσεις να λαμβάνονται από εκεί για εμάς (ΕΣΠΑ, μετρό κλπ); Σταματήστε να μας κοροϊδεύετε και να υποβαθμίζετε οτιδήποτε αφορά στη Θεσσαλονίκη (Λιμάνι, ΔΕΘ, Καλλικράτης κλπ)! Σταματήστε να εμπαίζετε τους πολίτες της ελληνικής περιφέρειας!

Τώρα θα πρέπει επιτέλους η πόλη να συστρατευτεί, μαζί και οι πολιτικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας, πέρα και πάνω από κόμματα, όχι για να προασπίσουμε κεκτημένα, αλλά για να υπερασπίσουμε τα αυτονόητα. Να πούμε όχι στην συρρίκνωση της ΕΤ3, όχι στην κοροϊδία. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήσουμε την κοινωνία στο έλεος του μνημονιακού ξεπουλήματος και των κατεστημένων

newsbeast.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου πήρε τον 'Αγγελο Κοπακάκη. Αρχίζει τα φιλικά

Ο Αστέρας Δερβενίου σημείωσε την τέταρτη μεταγραφή του καθώς μετά τους Κολιμάδη (Ηρακλη Ξυλοκάστρου), Δημόπουλο (ΑΟ Ακράτας) και Φωλια, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με το ποδοσφαιριστή Άγγελο Καποκάκη.
Ο υψηλόσωμος αμυντικός, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει και στο χώρο του κέντρου, είχε ξεκινήσει προετοιμασία με τον  Ισθμιακού, αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει και να συνεχίσει την καριέρα του στη.ομάδα της Δυτικής Κορινθίας 
Επίσης στο δυναμικό του συλλόγου παραμένουν και για τη νέα αγωνιστική περίοδο οι Θανάσης Δάνης, Άρης Λαφαζάνος και Δημήτρης Ψυχογυιός, όπως και οι Ρούτση και Νιάνγκ, ενώ επέστρεψαν από το δανεισμό τους από τον Πανευρωστινιακό, οι Στεφανάκος και Ι. Καΐτσας
Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η προετοιμασία, με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να βλέπει τους παίκτες του, ορεξάτους και έτοιμους για μια καλή πορεία και φέτος.
Μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει οι: Βορινιώτης (Σπαθοβούνι), Ρουμελιώτης (επιστρ. στην Ελλάς Βέλου), Τσιπάς (Λυκοποριά), Ζώης (Θύελλα Πετρίου), Πιλιαφάς (Ελλάς Βέλου), Πετρόπουλος.
Τέλος όσον αφορά τα φιλικά, την Κυριακή 21 Αυγούστου, υπάρχει η αναμέτρηση με την Ελλάς Βέλου στο Δερβένι, ενώ στις 24/8, υπάρχει το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.


Μιλά ο Πάνος Μπεθάνης

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα Παρακευή  στις 14:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Λουτράκι, ο μεγαλομέτοχος της Κορίνθου, Πάνος Μπεθάνης.Ο κ. Μπεθάνης την Πέμπτη (18/9) έφτασε στην Αθήνα από την Βοστώνη, όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, ενώ σήμερα βρίσκεται στην Κόρινθο και εν συνεχεία θα μεταβεί στο Λουτράκι, όπου θα δώσει Συνέντευξη Τύπου.
Εκεί δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν και τα τρία νέα μεταγραφικά αποκτήμα της ομάδας, ενώ θα γίνουν και σημαντικές ανακοινώσεις.
Σε ότι έχει να κάνει με το μεταγραφικό κομμάτι, ο σύλλογος της «Μπάρτσα» βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους Σωκράτη Πέτρου, Ηλία Σιώκο και Θανάση Νικολόπουλο.


Ασθενής σεισμική δόνηση στο Αίγιο

Ασθενής σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 5.34 τα ξημερώματα κοντά στο Αίγιο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα νότια του Αιγίου, σε εστιακό βάθος 29 χιλιομέτρων.

Εργάτης της καθαριότητας πέθανε εν ώρα εργασίας στον Κόρφο

Την ώρα της δουλειάς του βρήκε τον θάνατο ένας υπάλληλος του δήμου Κορινθίων στον τομέα της καθαριότητας, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων στο χωριό Κόρφος κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη. Ο 64χρονος μόνιμος υπάλληλος βρισκόταν στο οριζόντιο πατάρι της υπερκατασκευής που βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου όταν, χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει πώς, έπεσε στο οδόστρωμα και έμεινε ακίνητος.
Οι συνάδελφοί του έτρεξαν κοντά του για να τον βοηθήσουν, όμως διαπίστωσαν ότι είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης Κορινθίας διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό δυστύχημα, ενώ έχει παραγγελθεί νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου δημοτικού υπαλλήλου, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη.
Ωστόσο, η έκθεση αυτοψίας θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελία και, σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.

thebest.gr

Ποιότητα νερού στο Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - 9/8/2011

Ολέθριοι χειρισμοί έφεραν πάλι την Ελλάδα αντιμέτωπη με τον Άξονα. Αλλά δεν υπάρχει κανείς να ξαναπεί το «Όχι»

 
Και προς επίρρωσιν των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα, που πλέον βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο ως προς την εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της, αποκτήσαμε και… Εθνική Ομάδα Αστέγων που έκανε την εμφάνισή της στο Μοναστηράκι, ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Γαλλία.
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι απαιτήσεις των «εταίρων» μετά το εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης να δεχθεί ήδη από τις 12 Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση του Eurogroup, να τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων προκειμένου η χώρα μας να λάβει το νέο δάνειο των 109 δις ευρώ.

Το πρώτο έγκλημα ακολουθήθηκε από το δεύτερο, που δεν είναι άλλο από την αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας της φινλανδικής απαίτησης να κατατεθεί σε φινλανδική τράπεζα ποσό ίσο με το μέρος του δανείου του αναλογεί στο Ελσίνκι.

Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί; Κι’ αν η Τουρκία ενεργοποιούσε το casus belli;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τελικά η ελληνική κυβέρνηση μόνο με τους Έλληνες διαφωνεί. Δεν υπάρχει περίπτωση – ούτε ελπίδα – να διαφωνήσει με κάποιον αλλοδαπό – έστω και με ευρωπαϊκή ιθαγένεια.

Συμφωνεί με τους Γερμανούς που μας θεωρούν τεμπέληδες και φοροκλέφτες – κι’ ας εργάζονται αυτοί λιγότερο κι’ ας κάνουν περισσότερες διακοπές κι’ ας είναι μανούλες στην μεταφορά μαύρων χρημάτων στο Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους.

Συμφωνεί με τους Γάλλους, που, ως γερμανική ηχώ, μας θεωρούν «άτακτους» - κι’ ας βρίσκονται κι’ αυτοί αντιμέτωποι με την υποβάθμιση από τους διεθνείς οίκους.

Συμφωνεί - και δικαιολογεί – τους Φιλανδούς που μας έβαλαν να πάρουμε δάνειο για να τους πληρώσουμε το δάνειο που θα μας δώσουν.

Γενικώς η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με όλους πλην των υποζυγίων της.

Κλείνουν ΕΤ1, Ραδιοτηλεόραση - Περικοπές προσωπικού - Συγχωνεύσεις ραδιοφώνων

  Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Ηλίας Μόσιαλος , ανακοίνωσε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση. Το σχέδιο περιλαμβάνει : Το κλείσιμο της ΕΤ1 και της «Ραδιοτηλεόρασης», συγχωνεύσεις στο ραδιόφωνο, περικοπές προσωπικού και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.  
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα πολυμέσα, λέγοντας μάλιστα ότι θα αποτελεί τον νέο πυλώνα της ΕΡΤ.
Στην τηλεόραση μένουν δυο κανάλια η ΝΕΤ και η ΕΤ3, η οποία θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.
Η ΕΤ1 καταργείται.
Αναβαθμίζεται η ΕRT World με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Καταργούνται τα ψηφιακά κανάλια «Σινε+» και «Σπορτ+». Αναβαθμίζεται το «Πρίσμα», ενώ θα υπάρξουν συμπράξεις με τα ιδιωτικά κανάλια με εκπομπές για ΑΜΕΑ.
Οσον αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αναβαθμίζονται το ραδιόφωνο της ΝΕΤ, το Τρίτο Πρόγραμμα και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ.
Συγχωνεύονται οι 19 περιφερειακοί σταθμοί σε 9 με ενιαίο πρόγραμμα.
Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία. Οι πέντε διατηρούνται για εθνικούς λόγους σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.
Επίσης καταργούνται: Το Ινστιτούτο Οπτικο-ακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο Η εξοικονόμηση ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως.
Κλείνει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» το οποίο είναι ζημιογόνο, όπως είπε ο κ. Μόσιαλος. Το ετήσιο κόστος είναι 1,2 εκατ. ευρώ. Το προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλες υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί άμεσα στο υπουργείο Οικονομικών το οικόπεδο 700 στρεμμάτων της ΕΡΤ στην Περαία Θεσσαλονίκης. Το κτίριο της οδού Κατεχάκη θα παραχωρηθεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από το 2012 θα υπάρξει εξοικονόμηση 8,3 εκατ. ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης.
Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.

Δεν ΠΑΟ Ευρώπη - Έχει καπετάνιο το... πράσινο ναυάγιο; Από Panathinaikos έγινε … παναθηναϊκάκι

Η καταδικαστική ήττα στο Ισραήλ, θέτει ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο, για πρώτη φορά μετά το 1997 Ένας τραγικός Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, με παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, παραδόθηκε στη Μακάμπι και γνώρισε ήττα με 3-0 που τον φέρνει μία ανάσα έξω και από το Europa League. Δεν μέτρησε γκολ του Τοτσέ στο 80'.
Ούτε το περυσινό πάθημα του Ολυμπιακού στο ίδιο γήπεδο, ούτε το δικό του κάζο από την Οντένσε, μπόρεσαν να αποτρέψουν τη συντριβή του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι προδόθηκαν από την τραγική τους άμυνα που στο δεύτερο μέρος έμπαζε από παντού και γνώρισαν τη βαριά ήττα η οποία ψαλιδίζει τις ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Εuropa League.
Κι όμω ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μπήκε δυνατά στο ματς, έχοντας τους Λέτο και Κουίνσι σε καλή ημέρα και έφτασε μόλις στο 4' κοντά στο γκολ. Το πλασέ που έκανε όμως ο Κουίνσι μετά από πάσα του Λέτο πέρασε άουτ. Ο Τοτσέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ένα λεπτό αργότερα αλλά το τέρμα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ. Η Μακάμπι ισορρόπησε στη συνέχεια και μάλιστα έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 20'. Ο Ατάρ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Σπυρόπουλο και σταμάτησε στο δοκάρι του Τζόρβα.
 Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μην βγήκε στο γήπεδο. Οι Ισραηλινοί κυριάρχησαν απόλυτα και στο 60' κατάφεραν να προηγηθούν με τον Κονάτε ο οποίος νίκησε με διπλή προσπάθεια τον Τζόρβα. Σαν να μην έφτανε το 1-0, στο 68' ήρθε και το δεύτερο γκολ για τους Ισραηλινούς. Ο Ατάρ ευστόχησε στο πέναλτι που παραχώρησε ο Καντέ.
Στο 81' ο Τοτσέ με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Χαϊμοφ μπλόκαρε εντός γραμμής αλλά ο βοηθός δεν κινήθηκε όπως έπρεπε προς τη σέντρα.
Το κακό για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε στο 90' με τον Ατάρ να νικάει την παραπαίουσα άμυνα των πράσινων και να διαμορφώνει το τελικό 3-0 που καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους την Μακάμπι.
Μακάμπι: Χάιμοφ, Νιβάλντο, Μούνιας Νταμπούρ (46' Κολαούτι), Μίκα, Ατάρ, Κονατέ (71' Κεχάτ), Γεϊνί, Λογκάσι, Ντάχαν (53' Μπεντουνταγίν), Βέρεντ
Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Σιμάο (68' Ζέκα), Νίνης (55' Βιτόλο), Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ

Προβάδισμα πρόκρισης στο φινάλε η ΑΕΚ

Με δημιουργό (σέντρα ) τον Γεωργέα και εκτελεστή (κεφαλιά) τον Χοσέ Κάρλος , η ΑΕΚ νίκησε  με 1-0 , στο 86', την Ντιναμό Τιφλίδας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ με κεφαλιά του Κάλα στο 94' καθώς ο βοηθός κακώς σήκωσε τη σημαία του, υποδεικνύοντας τον σκορερ σε θέση οφσάιντ.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Δέλλας (31' Κάλα), Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Χοσέ Κάρλος, Γκούντγιονσεν (81' Λαγός), Λυμπερόπουλος (56' Λεονάρντο), Μπέλεκ
Ντιναμό Τιμπλίσι: Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (83' Πιρτσκαλάβα), Κακελισβίλι (61' Κότο), Αλβάρο, Οντικάτζε, Γιαγκουε, Ρεκιβιασβίλι, Κακουμπάβα, Σίσκο (87' Λεχτάτζε), Κβεκβεσκίρι

Ο ΠΑΟΚ αγκάλιασε την πρόκριση στους ομίλους

Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε τις ουσιαστικές Ευρωπαϊκές του εμφανίσεις και πήρε το καθαρό σκορ που ήθελε κόντρα στην Καρπάτι. Με τα γκολ των Αθανασιάδη ( 15'   κεφαλιά ) και  Λίνο ( 56' διαγώνιο σουτ) επικράτησε 2-0 και βρίσκεται με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Τσιρίλο, Κοντρέρας (46' Μαλεζάς), Λίνο, Ετό, Πάμπλο Γκαρσία, Αρίας (86' Μπαλάφας), Φωτάκης, Λαζάρ (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης
Καρπάτι Λιβ: Τλούμακ, Οστσίπκο, Κριστομπάλ (64' Βορόνκοφ), Ζενιόφ (56' Πατσέκο), Κουντόβιακ, Γκολοντιουκ, Γκόμεζ, Μπάλαζιτς, Τκάτσουκ, Φεντέτσκι, Λούκας (75' Κραφτσένκο)

Κλείνουν τελωνεία και 20 εφορίες

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται υπουργικές αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 ΔΟΥ. Το συνολικό σχέδιο προβλέπει ότι οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα μετατραπούν σε 30 και ότι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ και τα «Παράθυρα Φορολογικής Εξυπηρέτησης» που θα δημιουργηθούν. Οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζών.
Επίσης τίθεται σε εφαρμογή από 22 Αυγούστου η αναστολή της λειτουργίας του Τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄τάξης) της περιοχής του Νομού Αττικής και οι καθ' ύλην αρμοδιότητές του, οι οποίες αναφέρονται στην τελωνειακή παρακολούθηση, εποπτεία και εφαρμογή του συνόλου των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ, πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ).
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας βρίσκονται στο Λαύριο, στην Ελευσίνα, στη Μάνδρα Αττικής, στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, στην Αθήνα και στον Υμηττό. Οι αρμοδιότητες του Τελωνείου αυτού περιέρχονται στο Τελωνείο Λαυρίου και στο Τελωνείο Ελευσίνας.
-Επίσης αναστέλλεται τη Δευτέρα η λειτουργία δεκατεσσάρων γραφείων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών, καθώς και ειδικών αποκεντρωμένων υπηρεσιών της γενικής διεύθυνσης τελωνείων και ειδικών φόρων κατανάλωσης. Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων, αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν στα τελωνεία.
-Τέλος εφαρμόζεται από 22 Αυγούστου αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων . Οι συγχωνεύσεις αυτές αφορούν μεταξύ άλλων στα τελωνεία Αθηνών, Αστακού, Ναυπλίου, Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Λαυρίου, Πατρών, Θηβών, Δράμας, Ελευσίνας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Νέας Ορεστιάδας, Χαλκίδας, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων, Κακαβιάς, Ευζώνων, Μυτιλήνης, Ξάνθης, Κατερίνης, Χανίων, Χίου κλπ.