Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Η ομάδα ΒΑΝ κάνει λόγο για επιβεβαίωση των σημάτων της που "βλέπουν" έως 6 Ρίχτερ

Ποιό είναι το επίφοβο παραλληλόγραμμο



Για επιβαβεβαίωση των σημάτωην της κάνει λόγο η ομάδα ΒΑΝ καθώς από τις 24 Ιουνίου του 2011 είχε κάνει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell των Η.Π.Α., ανακοινώνοντας μία σειρά από ηλεκτρικά σήματα, τα οποία ανίχνευσαν οι συσκευές στο σταθμό που διατηρεί η ομάδα στον Πύργο Ηλείας. Όπως αναφέρει η zougla.gr, πρόκειται για έναν σταθμό, ο οποίος είναι από τους πρώτους που έχουν στηθεί, με αποτέλεσμα η ομάδα ΒΑΝ να είναι σε θέση λόγω εμπειρίας να εντοπίζει με αξιοπιστία τα ηλεκτρικά σήματα που λαμβάνονται από σεισμική διέγερση και να απορρίπτει εκείνα που οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες.
Μετά από αυτή τη λήψη σημάτων η ομάδα ΒΑΝ ανάρτησε τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις της στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Cornell. Τα συμπεράσματα αυτά μιλούν για επερχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 6R, ο οποίος αναμένεται να συμβεί εντός του παραλληλογράμμου, το οποίο συμπεριλαμβάνει δυτικά τις νήσους Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, βόρεια τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τον πατραϊκό κόλπο, τη δυτική πελοπόννησο και εκτείνεται νοτίως έως τα όρια του σεισμικού τόξου της Κρήτης.
Εντός του παραλληλογράμμου αυτού σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7R με επίκεντρο πλησίον της Ναυπάκτου, χωρίς να σημειωθεί μετασεισμική ακολουθία, εξέλιξη η οποία προβλημάτισε τους σεισμολόγους.
Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώνονται συνεχείς σεισμικές δονήσεις, ασθενείς ως προς το μέγεθός τους, με επίκεντρο τη Μεσσηνία.
Σήμερα στις 05:00 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,9R, με επίκεντρο πλησίον της Πάτρας και αναμένεται να διαπιστωθεί, εάν θα υπάρξει εκτονωτική μετασεισμική ακολουθία.

thebest.gr

Δεν έχει τι να πει - Δεν θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία ο Παπανδρέου στη ΔΕΘ;

Μυστήριο καλύπτει το αν ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει τελικά την καθιερωμένη ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τηλεοπτικά κανάλια ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει κανονικά τα εγκαίνια, θα ακολουθήσουν όλες οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς, ωστόσο, υπάρχουν σκέψεις να μην εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία στο "Βελλίδειο" αλλά να πραγματοποιήσει κανονικά την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη,θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως κάθε χρόνο. Η παρουσία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης θα είναι ουσιαστική και λιτή ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Οι πληροφορίες αυτές κυκλοφόρησαν με αφορμή το γεγονός οτι δεν δεν υπάρχει κάτι θετικό στον τομέα της οικονομίας το οποίο μπορεί να εξαγγείλλει, όπως συνηθίζει ο εκάστοτε πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αντίθετα μπορεί, αν χρειαστεί να πάρει και νέα πιο σκληρά μέτρα.
newsit.gr

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης

Την τελευταία του πνοή άφησε το απόγευμα του Σαββάτου ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου το 1975 έκανε και το Διδακτορικό του σε θέματα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 7.5 & 7 Ρίχτερ, ανοιχτά του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό

HΠΑ: Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7.5 της κλίμακας Ρίχτερ, ανοιχτά του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά του Βανουάτου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS.
Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε σήμερα στις 19:55 ώρα Ελλάδος, εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Πορτ Βίλα. Το εστιακό του βάθος ήταν αρκετά μικρό, 40,5 χιλιόμετρα.
Μιάμιση ώρα σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός 7 βαθμών ρίχτερ και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις στα 28,5 χιλιόμετρα.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι ο μεγάλος αυτός σεισμός δεν προκάλεσε τσουνάμι στην ευρύτερη περιοχή του ωκεανού, αλλά σημείωσε ότι "σεισμοί αυτού του μεγέθους προκαλούν μερικές φορές τοπικά τσουνάμι τα οποία μπορεί να είναι καταστροφικά κατά μήκος των ακτών που βρίσκονται εντός περίπου εκατό χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού".

Σε εξέλιξη πυρκαγιές στα Τρόπαια Αρκαδίας στην Ανδριτσαινα και στα Σπάτα Αχαίας



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση σε δύσβατο ορεινό σημείο σταΤρόπαια Αρκαδίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες, με πέντε οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η φωτιά  δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Επίσης δύο πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγης ώρα σε δύο αντίθετες πλευρές του νομού Ηλείας όπου αυτή την ώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η πρώτη ξέσπασε στην περιοχή Σπάτα Βουπρασίας στα όρια με την Αχαΐα, η δεύτερη στο Σέκουλα Ανδρίτσαινας στα όρια με την Αρκαδία.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των δήμων έχουν σπεύσει στα σημεία, ενώ και από αέρος έρχονται ενισχύσεις.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά στο Σέκουλα, λαμβάνει διαστάσεις λόγω των δυσμενών συνθηκών. Από την άλλη πλευρά η φωτιά στον Αγ. Νικόλαο στα Σπατά, βρίσκεται στα εδάφη της Αχαΐας, επεμβαίνουν λόγω τομέα ευθύνης οι δυνάμεις από την Π.Υ. Λεχαινών.
Οι άνεμοι που πνέουν κατά τόπους στην Ηλεία, φτάνουν τα πέντε μποφόρ βόρειοι και ήδη στην περιοχή του Πύργου ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς στον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό έχει ανέβει στο κόκκινο (5) δηλαδή στην ανώτερη κλίμακα, στο πορτοκαλί (4) στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Όλο και περισσότερες δυνάμεις σπεύδουν στην Ανδρίτσαινα, όπου εκεί επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της Πυροσβεστικής.

thebest.gr

Α.Τσελέντης: "Η περιοχή βρίσκεται σε σεισμική δραστηριότητα - Δεν έχει ολοκληρωθεί το φαινόμενο"

Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ακης Τσελέντης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ τόνισε ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί στην Πάτρα, συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα που έχει καταγραφεί στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου, όλο το προηγούμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή η δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να παρακολουθούν στενά το φαινόμενο.
Μάλιστα, ο κ. Τσελέντης στις δηλώσεις του προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας πως ουδέποτε ήταν επαγγελματίας εφησυχαστής, αποδίδοντας τις καθησυχαστικές δηλώσεις των συναδέλφων του σεισμολόγων, προφανώς στην προσπάθειά τους να είναι αρεστοί στην Πολιτεία.

thebest.gr

Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος


 

ΝΔ : Είμαστε έτοιμοι για εκλογές

Ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς της τόνους η ΝΔ. Μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της δηλώνει πως είναι έτοιμη για εκλογές.Ο Κ. Μαρκόπουλος σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στον Τύπο της Κυριακής υποστηρίζει οτι οι εκλογές θα ειναι, εκλογές εγκατάλειψης του σκάφους από τον Γιώργο Παπανδρέου με τη σφραγίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κατάρρευση της οικονομίας.

"Η κοινωνική αναταραχή θα έρθει ερήμην των κομμάτων και των κελευσμάτων του πολιτικού συστήματος και πλοηγός στην αναταραχή θα είναι η απελπισία, η ανεργία, η παντελής έλλειψη ελπίδας. Έννοιες όπως πολιτική συναίνεση και πολιτική συνεννόηση δεν έχουν πλέον ειδικό βάρος, ούτε αξία", τονίζει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση για να συνεχίσει χρειάζεται κοινωνική συναίνεση, κάτι που πλέον δεν έχει.

Ο κ. Μαρκόπουλος, στην ίδια συνέντευξη, εκτιμά πως η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ θα βάλει τη σφραγίδα της "κυβερνησιμότητας" της ΝΔ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επισημαίνει πως η ΝΔ θα πρέπει να βρίσκεται πάνω στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους Αγανακτισμένους, οι οποίοι αντιστέκονται σε αυτό που έρχεται, ενώ με αφορμή το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο μέσω ΜΚΟ, ο κ. Μαρκόπουλος κάνει λόγο για επιβεβαίωση του παλαιού κακού εαυτού του κυβερνώντος κόμματος.

Γ. Μιχελάκης: Τίποτα καινούργιο από τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στην εφημερίδα “Real News”, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   

«Τίποτα καινούργιο από τη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου.
Μία μόνο παρατήρηση: 
Δεν ξέρουμε, αν για τη χώρα και τον ίδιο, είναι κωμικό ή τραγικό, να αναρωτιέται αν η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της Ευρώπης ή όχι.
Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας  κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της (όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος), ζητούν εκλογές. Ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου».


Η κυβέρνηση συνεχίζει το λάθος να πιέζει υπέρμετρα τον ιδιωτικό τομέα

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

      «Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει ότι η ταχύτερη μείωση των ελλειμμάτων, που συνεχίζουν να διευρύνονται, μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη δραστική μείωση των δαπανών του κράτους.    

      Συνεχίζει να κάνει το λάθος της συνεχούς επιβάρυνσης μόνο όσων δηλώνουν στην εφορία τα εισοδήματα τους, με έκτακτες εισφορές, νέους φόρους και υπερφορολόγηση των μισθωτών, των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, πιέζοντας υπέρμετρα τον παραγωγικό ιδιωτικό τομέα που είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει να βγει η χώρα από τη δύσκολη θέση».

Χρήστος Σταϊκούρας...ταχεία έξοδος από την ύφεση με την άμεση Επανεκκίνηση της Οικονομίας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Οι συνεχείς αναθεωρήσεις, επί το δυσμενέστερο, των εκτιμήσεων για την ένταση και την έκταση της ύφεσης επιβεβαιώνουν την αποτυχία και τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.


Κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να υποτιμά ή να αγνοεί τις διαλυτικές συνέπειες της ύφεσης, τόσο για την Κοινωνία όσο και για την Οικονομία.


Άλλωστε, οι επιθυμίες και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί δεν επαρκούν για να επιβληθεί στην οικονομία «υπακοή».


Και οι προσδοκίες της Κυβέρνησης πολύ σύντομα καταρρέουν.


Έτσι, η Κυβέρνηση, αρχικά, εκτιμούσε, στον Προϋπολογισμό, ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 3,0% το 2011.


Λίγους μήνες αργότερα, στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, η εκτίμηση αναθεωρήθηκε στο 3,5%.


Λίγες ημέρες αργότερα, η «Τρόικα» εκτίμησε την ύφεση στο 3,8%-3,9%.


Και χθες, ο Υπουργός Οικονομικών ανέβασε την εκτίμηση ακόμη και στο 4,5%.


Υψηλότερα και από το 2010!!!


Διατηρώντας έτσι και ενισχύοντας ένα φαύλο κύκλο υπερφορολόγησης, αναπτυξιακής υστέρησης και υπερχρέωσης.


Απαιτείται συνεπώς η ταχεία έξοδος από την ύφεση με την άμεση Επανεκκίνηση της Οικονομίας.


Επανεκκίνηση η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που, με ρεαλισμό και διορατικότητα, έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς.


Γιατί όπως τόνισε, πρόσφατα, και ο Νομπελίστας, κ. Solow, για να μειωθούν τα ελλείμματα πρέπει η Οικονομία να πάρει μπροστά…».

Ο Πάνος Μπεθάνης με το 51% των μετοχών: «Δέκα χρόνια στην Κόρινθο»

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κορίνθου η παρουσίαση του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Πάνου Μπεθάνη ο οποίος έχει πλέον στην κατοχή του το 51% των μετοχών.
 Τον ομογενή από την Βοστόνη επιχειρηματία παρουσίασε στα γραφεία του συλλόγου του Ισθμού ο πρόεδρος της ΠΑΕ Σωτήρης Μαυρονάσιος.Στις πρώτες του δηλώσεις ο Πάνος Μπεθάνης αναφέρθηκε στους λόγους που επέλεξε να ασχοληθεί με την Κόρινθο: «Έχω σκοπό να καθίσω δέκα χρόνια στην ομάδα. Δεν έχω επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθώ και όταν είπα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δύο ομάδες.

Ήμουν σε δίλημμα αλλά είδα ένα βίντεο όπου ο κ. Μαυρονάσιος δήλωσε ότι χάσαμε μετά από ένα παιχνίδι επειδή δεν παίξαμε καλά ενώ ο άλλος πρόεδρος είπε ότι χάσαμε λόγω της διαιτησίας. Έτσι επέλεξα την Κόρινθο!  Δεν με ενδιαφέρει πού θα αγωνιστεί η ομάδα, στη Γ' ή στη Δ' Εθνική. Αν δεν αξίζει, να μην μείνει σε περίπτωση που έχει γίνει παρανομία. Ακόμα κι αν κάποιος που έλεγε π.χ. να δώσω 50.000 ευρώ για να συνεχίσει στη Γ' Εθνική δεν θα το ήθελα.
Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι θα εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες στους παίκτες και θα καλύψω εξ ολοκλήρου το μπάτζετ. Αν θέλει ο δήμος να προσφέρει μια μικρή βοήθεια στην ομάδα έχει καλώς, αλλιώς καλύτερα να βάλει λεφτά για να κλείσει τις λακκούβες!
Εγώ δεν απογοητεύομαι ούτε είμαι ρομαντικός. Απλά είμαι ένας ομογενής από τη Βοστόνη που θέλει να βοηθήσει την Κόρινθο να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες» δήλωσε.
Παράλληλα επεσήμανε ότι στο γήπεδο θα υπάρχει δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 10 ετών και μεγαλύτερους άνω των 65.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πάνος Μπεθάνης:
«Εχω σκοπό να καθίσω δέκα χρόνια στην ομάδα. Δεν έχω επιχειρήσεις στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθώ και όταν είπα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δύο ομάδες (σ.σ. δεν θέλησε να κατονομάσει την άλλη). Ήμουν σε δίλημμα αλλά είδα ένα βίντεο όπου ο κ. Μαυρονάσιος δήλωσε ότι χάσαμε μετά από ένα παιχνίδι επειδή δεν παίξαμε καλά ενώ ο άλλος πρόεδρος είπε ότι χάσαμε λόγω της διαιτησίας. Ετσι επέλεξα την Κόρινθο!
Δεν με ενδιαφέρει πού θα αγωνιστεί η ομάδα, στη Γ' ή στη Δ' Εθνική. Αν δεν αξίζει, να μην μείνει στην κατηγορία σε περίπτωση που έχει γίνει παρανομία. Ακόμα κι αν κάποιος που έλεγε π.χ. να δώσω 50.000 ευρώ για να συνεχίσει στη Γ' Εθνική δεν θα το ήθελα. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι θα εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες στους παίκτες και θα καλύψω εξ ολοκλήρου το μπάτζετ.
Αν θέλει ο δήμος να προσφέρει μια μικρή βοήθεια στην ομάδα έχει καλώς, αλλιώς καλύτερα να βάλει λεπτά για να κλείσει τις λακκούβες! Εγώ δεν απογοητεύομαι ούτε είμαι ρομαντικός. Απλά είμαι ένας ομογενής από τη Βοστόνη που θέλει να βοηθήσει την Κόρινθο να ανέβει στις επαγγελματικές κατηγορίες».
Σε ερώτηση που έγινε στον πρόεδρο, Σωτήρη Μαυρονάσιο, για την εμπλοκή της ομάδας στο θέμα με τις ενημερότητες, είπε: «Από τη στιγμή που δεν είχαμε χρήματα, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την πεπατημένη μέσω υποδείξεων».Από ποιους δεν κατονόμασε αλλά φωτογράφισε ουσιαστικά την ΕΠΟ.
Τέλος Ο Σωτήρης Μαυρονάσιος επιβεβαίωσε ότι γίνονται συζητήσεις με τρεις παίκτες (πρόκειται για τους Σιώκο, Νικολόπουλο και Πέτρου που αναφέραμε χθες).

Πρωινή λαχτάρα από το σεισμό των 4,9 ρίχτερ νότια της Πάτρας


Aναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Αχαϊας και της Ηλείας, η ισχυρή σεισμική δόνηση των 5 ριχτερ που ταρακούνησε τις περιοχές της Πάτρας, της Δυτικής Αχαΐας και της Ανατολικής Ηλείας. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα στην Κορινθία και στην Αθήνα. Η ανησυχία των πολιτών ωστόσο είναι έκδηλη, ύστερα απο τις αλλεπάλληλες επισκέψεις του εγκέλαδου το τελευταίο διάστημα στην περιοχή.
Ο σεισμός εκδηλώθηκε ακριβώς στις 5 το πρωί και το επίκεντρο του ήταν 30 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πάτρας, 31 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμαλιάδας και 17 χιλιόμετρα νότια της κοινότητας Κάτω Μαζαράκι. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς.
Αρχικώς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 4,6 Ρίχτερ ενώ νεώτεροι υπολογισμοί, λίγα λεπτά αργότερα, την προσδιόρισαν στα 5 Ρίχτερ. Στα 4,8 Ρίχτερ κατέγραψε τη δόνηση το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Σεισμών και στα 4,1 το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, όπου μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι ήταν πολύ δυνατός, είχε διάρκεια και συνοδευόταν από δυνατό ήχο. Ιδιαίτερα αισθητός έγινε και στην Πάτρα, αλλά δεν προκλήθηκε πανικός, παρότι το τελευταίο δίμηνο έχουν εκδηλωθεί πολλοί σεισμοί και η ανησυχία του κόσμου είναι αυξημένη. Άλλωστε, αυτή τη φορά, ο Εγκέλαδος βρήκε τον κόσμο στο κρεβάτι και μάλιστα στον πιο γλυκό ύπνο και ως εκ τούτου έως ότου ξυπνήσει και συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε, το ταρακούνημα σταμάτησε.
Μεμονωμένο συμβάν χαρακτήρισε μιλώντας στη ΝΕΤ ο σεισμολόγος καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας τη σεισμική δόνηση των 4,9 ρίχτερ που όπως σημείωσε κατεγράφη σε ένα τελείως διαφορετικό χώρο από τις δονήσεις που είχαν σημειωθεί πριν από 15 ημέρες στον Πατραϊκό. «Ο νέος σεισμός δεν συνδέεται με τους προηγούμενους. Η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και είναι εύλογη η ανησυχία των κατοίκων. η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή επειδή είχε μικρό εστιακό βάθος, αλλά δεν προκαλεί ανησυχία Πρόκειται ωστόσο για μεμονωμένο γεγονός το οποίο θα εξελιχθεί πιστεύω ομαλά και να εκτονωθεί η ένταση με μερικούς μετασεισμούς που θα ακολουθήσουν» τόνισε ο καθηγητής, και καθησύχασε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής που ξύπνησαν απότομα εξαιτίας του Εγκέλαδου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Ηλεία: Η λέξη «Κλειστόν» κολλάει παντού

ΗΛΕΙΑ… “ΚΛΕΙΣΤΟΝ”

 

Η λέξη «κλειστόν» είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη στον Νομό Ηλείας.

ΚΛΕΙΣΤΟ το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία

ΚΛΕΙΣΤΗ η γραμμή του ΟΣΕ Αθήνα – Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα

ΚΛΕΙΣΤΟ το Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στον Πύργο. Έγινε Θυρίδα.

ΚΛΕΙΣΤΗ η Δημοτική Αγορά Πύργου

ΚΛΕΙΣΤΑ τα έργα της Ολυμπίας οδού.

ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας σε διάφορες πόλεις του Νομού

ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα ΙΚΑ σε διάφορες πόλεις του Νομού.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Super Market Dia, Βαρνακιώτης κλπ

ΚΛΕΙΣΤΑ όλα τα εργοστάσια στην περιοχή του Πύργου

ΕΚΛΕΙΣΑΝ και ΚΛΕΙΝΟΥΝ δεκάδες επιχειρήσεις του Νομού

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχ. Ολυμπίας την ημέρα της Πανσελήνου

ΚΛΕΙΝΟΥΝ όλες οι Δ.Ο.Υ εκτός του Πύργου.

ΚΛΕΙΝΕΙ η ΣΕΤΤΗΛ

ΚΛΕΙΝΕΙ η ΕΡΑ Πύργου

Κατά τα άλλα όλο για ΑΝΑΠΤΥΞΗ μιλούν οι “παράγοντες” του Νομού.

“ΗΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

Σχετικό Link http://www.iliaoikonomia.gr/news_details.php?id=2585

REPORT 24

ΠΑΣΟΚ: Παμπελοννησιακή συνδιάσκεψη στον Ισθμό

Πορεία προς την Εθνική Προγραμματική Συνδιάσκεψη για το ΠΑΣΟΚ που κάνει Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Πελοποννήσου με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέας Ε.Σ. Μιχάλης Καρχιμάκης
Στη διαδικασία θα συμμετέχουν μέλη της Κυβέρνησης,οι βουλευτές της Πελοποννήσου κσι όλοι οι αιρετοί.
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, στις 5:30μ.μ. στο Ιsthmia Prime Hotel, στον Ισθμό της Κορίνθου
Η κρισιμότητα της περιόδου που εδώ και καιρό διανύουμε, αποδίδει, σχεδόν αυτονόητα, κεντρικό ρόλο στη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.
Η ιστορική συγκυρία, που όμοιά της δεν υπήρξε στη μεταπολιτευτική περίοδο, έφερε και πάλι το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο τιμόνι της χώρας.
Στην πορεία μας προς την Προγραμματική Εθνική Συνδιάσκεψη την 3η Σεπτεμβρίου 2011, με κύριο στόχο να διαμορφώσουμε το Πρόγραμμα Επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κοινωνικό κράτος, έχει αρχίσει ο εσωκομματικός διάλογος στις οργανώσεις που ολοκληρώνεται, σε επίπεδο περιφέρειας, με τις Περιφερειακές Συνδιασκέψεις.
Η Συνδιάσκεψη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011, στις 17:30, στην αίθουσα «Μυκήνες» του Isthmia Prime Hotel, στον Ισθμό της Κορίνθου. Την πολιτική εισήγηση θα παρουσιάσει ο Γραμματέας Ε.Σ. Μιχάλης Καρχιμάκης. Στη διαδικασία θα παρευρεθούν και θα παρέμβουν μέλη της Κυβέρνησης.
Ο δημοκρατικός διάλογος και η διευρυμένη συμμετοχή κατά τη Συνδιάσκεψη, αποτελούν αναγκαία συνθήκη, ώστε το ΠΑΣΟΚ να συμπυκνώσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της κοινωνίας και να παρέμβει δημιουργικά για να λυθούν προβλήματα της καθημερινότητας. Και όλοι μαζί θα εργαστούμε για να αποκαλύψουμε και να απομονώσουμε το πραγματικό πρόσωπο της συντήρησης που έχει επενδύσει στην κατάρρευση του πολιτικού συστήματος.

Το Facebook αλλάζει πρόσωπο
















Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την τελευταία μεγάλη αλλαγή στο design, το Facebook προχωρά σε ένα νέο... λίγτινγκ. Αυτή τη φορά, οι αλλαγές είναι περισσότερο λειτουργικές και λιγότερο αισθητικές, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι σχεδιαστικές παρεμβάσεις.

Ουσιαστικά, το νέο Facebook περιλαμβάνει δύο νέα χαρακτηριστικά - τουλάχιστον από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Το πρώτο αφορά στη δυνατότητα που έχει ο εκάστοτε χρήστης να χαρακτηρίσει ένα post ως highlight. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς κάνει το νέο αυτό feature πέρα από το να «καρφιτσώνει» το post στο news feed του χρήστη. Κατά πάσα πιθανότητα, τα hightlights θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικό χρόνο, είτε για να μπορεί το Facebook να αντιλαμβάνεται αυτόματα τι είναι σημαντικό για κάθε χρήστη, είτε για να δίνει γρήγορα ένα ιστορικό των σημαντικών posts.

Το άλλο χαρακτηριστικό είναι το Ticker στη δεξιά sidebar, το οποίο εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο όλη τη δραστηριότητα των φίλων. Είναι κατ' ουσία ένα αφιλτράριστο news feed, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που το διαφοροποιούν από την κεντρική περιοχή του Facebook.

Οι αλλαγές έχουν ήδη αρχίσει να ενσωματώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.



ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

«Έφυγε» ο δημιουργός του Ιζνογκούντ ο Γάλλος σχεδιαστής Ζαν Ταμπαρί

Ο Γάλλος σχεδιαστής Ζαν Ταμπαρί, που μαζί με το σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί είχαν δημιουργήσει έναν από τους διασημότερους και πιο αστείους "κακούς" στην ιστορία των κόμικ, τον βεζίρη Ιζνογκούντ, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κόρη του, Μιριέλ.

Από το 1962 ο Ζαν Ταμπαρί σχεδίαζε τον Ιζνογκούντ, το ραδιούργο βεζίρη που "ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη" ανατρέποντας τον καλό χαλίφη της Βαγδάτης, σε συνεργασία με τον Γκοσινί, τον πατέρα του Αστερίξ και άλλων πολυδιαβασμένων ηρώων.

Μετά το θάνατο του Γκοσινί, το 1977, ο Ταμπαρί συνέχισε μόνος. "Ο πατέρας μου υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2004 και τον επόμενο χρόνο χήρεψε, γεγονός από το οποίο δεν συνήλθε", είπε η Μιριέλ Ταμπαρί-Ντιμά, που διευθύνει τις Εκδόσεις Ταμπαρί.

Ο Ζαν Ταμπαρί γεννήθηκε στη Στοκχόλμη στις 5 Μαρτίου 1930.
Ξεκίνησε να δουλεύει ως σκιτσογράφος το 1956 στο περιοδικό Vaillant.
Το 1958 δημιούργησε τον ήρωα Totoche και τους φίλους του ενώ δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Γκοσινί στο κόμικ Valentin.

To 2004 ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίκ Μπραουντέ γύρισε την ταινία "Ιζνογκούντ", στην οποία ο Μικαέλ Γιουν έπαιζε το σατανικό βεζίρη Ιζνογκούντ και ο Ζακ Βιγιερέ τον καλό χαλίφη Χαρούν ελ Πουσάχ.

protothema.gr

Στην εντατική ο Λυκούργος Καλλέργης

Στην εντατική του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, νοσηλεύεται ο ηθοποιός Λυκούργος Καλλέργης. Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του 98χρονου ηθοποιού, επιβαρύνθηκε περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από επέμβαση στο ισχίο.

Πηγή: ΑΜΠΕ