Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Έσπασαν την Porsche του Κούγια έξω από το γήπεδο της Παναχαΐκής

Την πολυτελή του Porsche, διέρρηξε άγνωστος μέχρι στιγμής ενώ ο πρόεδρος της Παβαχαΐκής μιλούσε ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Μάλιστα ο δράστης έριξε αρχικά πέτρα προσπαθώντας να σπάσει το τζάμι του αυτοκινήτου, ενώ ήταν σταυθμευμένο έξω από το γήπεδο της Παναχαΐκής.
Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας πληροφορήθηκε το γεγονός ενώ ήταν "στον αέρα" και είπε στον δημοσιογράφο: «Μόλις πληροφορήθηκα το συμβάν, είχα ένα τσαντάκι μέσα στο αυτοκίνητο», είπε ο κ. Κούγιας στην εκπομπή του Σκάι. Τεχνικός του σταθμού ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της ομάδας «Ζήτα» έφθασαν στο σημείο αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη.

thebest.gr

Γ. Βαρδινογιάννης: Κίνδυνος οριστικής διάλυσης του Παναθηναϊκού



Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού παραχωρεί τις μετοχές του εφόσον βρεθεί βιώσιμη λύση. Για κίνδυνο οριστικής διάλυσης του Παναθηναϊκού και ορισμό διοίκησης Πρωτοδικείου κάνει λόγο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης σε επίσημη δήλωσή του. Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση της οικογένειάς του να παραχωρήσει το σύνολο των μετοχών, εφόσον βρεθεί βιώσιμη λύση, σενάριο που ωστόσο, δεν φαίνεται λόγω των γνωστών προβλημάτων να είναι εφικτό στην παρούσα χρονική στιγμή. Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Β. Βαρδινογιάννη: «Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων μετά από 15 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Παρά τις κίβδηλες εξαγγελίες, όπως αποδείχτηκε, για μια ακόμη φορά προκλήθηκαν επεισόδια που επιβάρυναν την ομάδα στον χθεσινό αγώνα. Θα οδηγήσουν στην τιμωρία της, υποθηκεύοντας και μελλοντικές αγωνιστικές της προσπάθειές. Η αυτονόητη και σημαντική για τους παίκτες στήριξη της ομάδας από τους φιλάθλους της, κατά τη διάρκεια του αγώνα, μετατράπηκε σε μια παράσταση ύβρεων και βανδαλισμών από συγκεκριμένα πλέον, γνωστά σε όλους, άτομα. Γίναμε μάρτυρες του γεγονότος, η έδρα της ομάδας να είναι αφιλόξενη για τους παίκτες της και για το μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της. Συγκεκριμένοι οπαδοί επέλεξαν αντί να στηρίζουν με πάθος την ομάδα, να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο, βασιζόμενοι σε προσχηματικούς λόγους. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη και συνεπής από την πρώτη στιγμή. Ο μοναδικός λόγος που διατηρούμε, ως οικογένεια, έξι θέσεις στο ΔΣ της ΠΑΕ, είναι για να υπάρχει ελάχιστη διοικητική σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε το ποσοστό που κατέχουμε εφ' όσον βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα εξασφαλίσει μακροχρόνια το μέλλον της ομάδας. Ωστόσο ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα την οριστική του διάλυση, οδηγούμενος στο Πρωτοδικείο, κάτι που σήμερα δεν φαντάζει πλέον καθόλου απίθανο. Η κατάσταση αυτή, όπως διαμορφώνεται, δυσχεραίνει την εύρεση μιας ρεαλιστικής λύσης, αποτελώντας τροχοπέδη για να έρθουν κοντά στην ομάδα, ακόμη και αν υπήρχαν, άνθρωποι που θα ήθελαν να βοηθήσουν. Στο μεταξύ όμως, οι υποκινητές και υποκινούμενοι των χθεσινών γεγονότων, επιτυγχάνουν την απαξίωση, τη διάλυση και την αποδόμηση του Παναθηναϊκού. Κύριοι, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Πηγή: SPORT-FM

Οι αρχές της Νέας Υόρκης προχώρησαν σε υποχρεωτική απομάκρυνση κατοίκων λόγω του κυκλώνα Αϊρίν

 Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά τον κυκλώνα Αϊρίν, ο οποίος φαίνεται πως θα είναι"εξαιρετικά επικίνδυνος και δαπανηρός".
"Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας ιστορικός κυκλώνας" ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μασαχουσέτη, όπου βρισκόταν σε διακοπές.
Πενήντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να βρεθούν στο δρόμο του κυκλώνα, από την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα μέχρι το Ακρωτήρι Κοντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι απομακρύνονται από τις εστίες τους σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.

Αρχίζει η Σούπερ Λίγκα με 5 από τα 8 ματς - Δικαιώθηκε ο Ηρακλής - Ματαιώνεται ο αγώνας Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης

Ότι και να πει κανείς θα είναι λίγο γι' αυτά που γίνονται στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν τη σέντρα της Σούπερ Λίγκας και ακόμη δεν γνωρίζουμε τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Μετά το μπάχαλο που προέκυψε από τη δικαίωση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να αντικατασταθούν από άλλες μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, ήρθε και η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον Ηρακλή.

Ο γηραιός διακαιώθηκε στην προσφυγή που είχε κάνει για τον υποβιβασμό του και έτσι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αυτό ανάγκασε τη Σούπερ Λίγκα να ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής και ενώ ο Αστέρας Τρίπολης είχε φτάσει στην Πάτρα... ότι το ματς με τον Παναιτωλικό ματαιώνεται.

Η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

"Σε συνέχεια της σημερινής απόφασης του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2011-2012, ματαιώνεται."

Αν ο Ηρακλής δικαιωθεί οριστικά τότε θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα και θα υποβιβαστεί ο Αστέρας Τρίπολης όπως είχε γίνει βάσει της βαθμολογίας.

Η ουσία όμως είναι άλλη. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στον πάτο και δεν πάει παρακάτω, αφού λίγες ώρες πριν τη σέντρα της Σούπερ Λίγκας δεν ξέρει κανείς με ποιές και πόσες ομάδες θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ:

"Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ' αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Δικάζει κατ’ αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (Ε.Π.Ο.).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.

Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. Ε.Π.Ο. 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».
Ακυρώνει την υπ’ αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο., συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ’ αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ"

Μετά από όλα αυτά δεν αποκλείεται να έχουμε πρωτάθλημα με 14 ομάδες αν και αυτό θα έχει επιπτώσεις και στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας με τη NOVA. Είναι αδιανόητο το ότι φτάσαμε παραμονές της σέντρας και όλα παραμένουν ανοιχτά.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
19.15 ΟΦΗ – Ατρόμητος
21.30 ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης
Κυριακή 28 Αυγούστου 2011
19.15 Κέρκυρα - Παναθηναϊκός
19.15 Πανιώνιος - Εργοτέλης
21.30 ΠΑΟΚ - Ξάνθη

Η Αρκαδια στις φλόγες ( νεώτερα)- Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση , θυμίζει ημέρες του 2007

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Αρκαδία με τους κατοίκους πολλών χωριών να ζουν ημέρες του 2007.
Λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς που προκαλεί άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι τοπικές κοινότητες Πάπαρι, Αγριακόνα, Δάφνη, Καλτεζές και Μαυρόγιαννη.
Η φωτιά έχει προκαλέσει προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, ενώ η ΔΕΗ για λόγους ασφαλείας έχει διακόψει την παροχή ρεύματος.
Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Πάπαρη απ' όλες τις πλευρές και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας.
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.
Είπε επίσης ότι η φωτιά πέρασε και από το χωριό Δάφνη που έχει εκκενωθεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα που κινεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα.
Ο Δήμος Τρίπολης ενημερώνει τους πληγέντες της περιοχής ότι έχουν ειδοποιηθεί ξενοδοχεία στην πόλη και είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, ενώ ανοικτό είναι το δημαρχείο στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 43, προκειμένου να παράσχει βοήθεια και να κατευθύνει τους πληγέντες σε ό, τι χρειαστούν.
Παράλληλα με εντολή του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ακυρώθηκαν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες είχαν προγραμματιστεί σήμερα και τις επόμενες ημέρες, στο δήμο Τρίπολης.
Το μέτωπο είναι τεράστιο και στη μάχη της κατάσβεσης παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και 4 αεροσκάφη. Στο σταθμό διοδίων Ασέας βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για εκκένωση κι άλλων χωριών εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Υπό μερικό έλεγχο στην Αχαϊα Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 20.00 η φωτιά που ξέσπασε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται πλέον το Χαϊκάλι και η Περιστέρα, εξακολουθεί όμως να βρίσκεται σε εξέλιξη η φωτιά στη ΒΙΠΕ. Οι φλόγες στο Χαϊκαλι έγλειψαν τις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Μικρότερης έκτασης πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίτερα στις περιοχές, Συχαινά και Μποζαϊτικα Πατρών, αλλά γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο.
Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 σε δάσος στο Μαλανδρίνο της Αμφισσας. Επι τόπου 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα.
Μια ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι στην Μεταξάδα Μεσσηνίας όπου και αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν απειλεί όμως κατοικημένες περιοχές. Στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 2 Πεζεντέλ 9 οχήματα της Π.Υ με 18 πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά του Δήμου Πύλου – Νέστορος

Aπάντηση Τατούλη: Δεν είμαι χθεσινός πολιτικός .Είμαι ένας πολιτικός με μεγάλη ιστορική διαδρομή.

Υποχρέωση μου να ακούω ακόμα και τις πιο ακραίες απόψεις και να δίνει βαρύτητα σε αυτές, δήλωσε εξερχόμενος της συνδιάσκεψης για το γεγονός ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κάνοντας ωστόσο λόγο για αγενέστατη έκφραση της άποψης του Αντιδημάρχου, ενώ παράλληλα μίλησε για επιλεκτική στάση της Δημοτικής Αρχής του Κώστα Λογοθέτη στα ζητήματα των βιομηχανικών μονάδων που δραστηριοποιούνται στους Αγίους Θεδώρους…

μέσω KorinthosTV.blogspot.com PeloponnisosΝews.com:

Μεταθέτουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα την καταβολή των αποζημιώσεων


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ., βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, βασικός εισηγητής στη σημερινή συζήτηση επερώτησης στη Βουλή, 32 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τις αποζημιώσεις στο βαμβάκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση :



        «Για μια ακόμη φορά, εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μεταθέτουν από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα την καταβολή των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς για τις σημαντικές περσινές ζημιές που υπέστη το καλοκαίρι η παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι και από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις του φθινοπώρου.

        Σήμερα και πάλι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετέθεσε για τέλη Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις, ενώ για τις προσβολές από το πράσινο σκουλήκι, η καταβολή τους πάει ακόμα παραπέρα, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2012, αφού θα χρειαστεί η υποβολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος ΠΣΕΑ, το οποίο υποτίθεται πως η κυβέρνηση θα είχε συντάξει μέχρι το Δεκέμβριο του 2010. Πουθενά και πάλι δεν δηλώνεται ποιο θα είναι το ύψος των αποζημιώσεων, ούτε πόσοι αγρότες θα τις εισπράξουν

Δυστυχώς για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την κυβέρνησή του, τον τελευταίο χρόνο έχουν επανειλημμένως συλληφθεί ψευδόμενοι. Και για τούτο δεν μπορεί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία περί μη έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων, όταν στην τελευταία κυβερνητική της θητεία καταβλήθηκαν στους αγρότες όλες οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις. Και όταν σήμερα το μόνο βέβαιο είναι πως, 50.000 βαμβακοπαραγωγοί, από τότε που υπέστησαν ζημιές, εδώ και 13 μήνες, δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση».

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΡΧΗ Μ.Μ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ​Σ κ. ΗΛ. ΜΟΣΙΑΛΟ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης και ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης ΜΜΕ, βουλευτής Εύβοιας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, μετά το τέλος της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Επικρατείας κ. Ηλ. Μόσιαλο, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Στη σημερινή μας συνάντηση, ο υπουργός Επικρατείας μας παρουσίασε ένα γενικό περίγραμμα των προθέσεων του σχετικά με την ΕΡΤ Α.Ε.. Άλλωστε, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μόσιαλος ανάλογες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν και με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
 Όταν θα έχουμε σαφέστερη εικόνα θα τοποθετηθούμε. Από την πλευρά μας, υπογραμμίσαμε τους βασικούς άξονες της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια τηλεόραση, δηλαδή ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ότι- πέραν του ενημερωτικού της ρόλου- μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Επίσης, ζητήσαμε διευκρινήσεις για το τι θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα με αυτούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές ενώ τονίσαμε την αντίθεσή μας με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ.
Σε ό,τι αφορά το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορεί ανέξοδα να εμπλουτισθεί με τέσσερα επιπλέον προγράμματα: τουριστικό, πολιτιστικό, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Στη σημερινή δυσκολότατη συγκυρία πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η εξωστρέφεια της οικονομίας μας και η ΕΡΤ με τα δορυφορικά της προγράμματα μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα, σε συνεργασία και με τα αρμόδια υπουργεία».

Η κυβέρνηση έχει αφήσει τα δάση της Ελλάδας στην τύχη τους



Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ως αρχή την αποφυγή της δημαγωγίας για φαινόμενα εν μέρει αναπότρεπτα, όπως οι θερινές πυρκαγιές. Επισημαίνουμε όμως ότι στην περίπτωση του Έβρου, η επέκταση της πυρκαγιάς σε πάνω από 30.000 στρέμματα σε δάσος κυρίως βραδυφλεγές, όπως της φυλλοβόλου δρυός, γεννάει εύλογα ερωτηματικά περί της αποτελεσματικότητας του συστήματος, που άλλωστε πάσχει δομικά από το 1998, όπως το επεσήμαναν από κοινού όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και στο τελευταίο πόρισμα της Βουλής, του 2008.
Επισημαίνουμε επίσης ότι ενώ ο κίνδυνος επεκτεινόταν, τα μέσα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς παρέμεναν τα ίδια. Τέλος, αυτό που δεν φανταζόμασταν είναι ότι για μια ακόμα φορά, όπως στην αρχαία Ολυμπία, η φωτιά θα αφηνόταν να περάσει ανενόχλητη μέσα από έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο: την φορά αυτή επρόκειτο για την Αρχαία Καληδώνα, κοντά στο Μεσολόγγι.
Η κυβέρνηση έχει αφήσει τα δάση της Ελλάδας στην τύχη τους. Οι αναδασώσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Όταν η γειτονική Τουρκία φυτεύει 700 εκατομμύρια δέντρα το χρόνο, εμείς περιοριζόμαστε σε λίγες δεκάδες χιλιάδες, έτσι, για να λέμε ότι κάτι γίνεται. Η υπόσχεση της κυβέρνησης για φυτεύσεις 100.000 στρεμμάτων στην τριπλοκαμένη Πεντέλη ήταν ένα ακόμα ψεύδος. Η διαχείριση και η αποκομιδή της τεράστιας υπέρμετρης βιομάζας δεν γίνεται.
Το Σύνταγμα της Ελλάδος, που επιτάσσει την αναδάσωση των καμένων, παραβιάζεται επιδεικτικά. Είναι καιρός η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ζητήσει ποινικές ευθύνες για τις περιοχές που, μετά την φωτιά, αφέθηκαν να ερημοποιηθούν κατά παράβαση του νόμου, αλλά κυρίως του ίδιου του ελληνικού Συντάγματος».

Με το μπαράζ φόρων η κυβέρνηση εξοντώνει τους πολίτες,τις επιχειρήσεις, τον ιδιωτικό τομέα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ακόμη και με τις σημερινές διευκρινίσεις για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, ενισχύει τη σύγχυση στην αγορά.
Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι το μπαράζ φόρων δεν πρόκειται να αποδώσει νέα έσοδα.
Το μόνο που πετυχαίνει είναι να εξοντώνει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα, γιατί δεν θέλει και δεν μπορεί να περιορίσει τις ανεξέλεγκτες δαπάνες του κράτους».  

Η Αρκαδια στις φλόγες ( νεώτερα)- Εκκενώθηκαν τα χωριά Πάπαρι, Δάφνη και Μανιάτη

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με την πυρκαγιά στην Αρκαδία, ενώ μια ακόμα φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Μεταξάδα Μεσσηνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή της Ασέας, μας ενημέρωσε ότι έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, το Πάπαρι, η Δάφνη και το Μανιάτη, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.

Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό Πάπαρι απ' όλες τις πλευρές και μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά προσπαθούν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας στο χωριό. Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό του Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.

Είπε επίσης ότι η φωτιά πέρασε και από το χωριό Δάφνη που έχει εκκενωθεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα που κινεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα.

Ομιλία Κώστα Κόλλια στη Βουλή για τον ΕΛΓΑ και τον περονόσπορο

Ομιλία στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια συζήτησης επερώτησης που κατέθεσαν Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές στο βαμβάκι και τις αμπελοκαλλιέργειες. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη διάλυση του ΕΛΓΑ, στα προβλήματα με τις αποζημιώσεις των αγροτών, καθώς και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον περονόσπορο στα αμπέλια της Κορινθίας. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Η επερώτηση που καταθέσαμε για τους βαμβακοπαραγωγούς, οι οποίοι το 2010 υπέστησαν τεράστιες ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, μου έδωσε την ευκαιρία να θίξω για μια ακόμη φορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στους αγρότες της Κορινθίας οι επιλογές της Κυβέρνησης στο θέμα της ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής. Αναφέρθηκα στον ΕΛΓΑ, ο οποίος από ένα αποτελεσματικό όργανο ενίσχυσης των αγροτών έχει μετατραπεί σε εισπρακτικό μηχανισμό. Έθιξα το θέμα της αυξημένης ασφαλιστικής εισφοράς, την οποία η Κυβέρνηση έσπευσε να εισπράξει, χωρίς να έχει προηγουμένως καθορίσει και εγγυηθεί τα δικαιώματα των παραγωγών. Αναφέρθηκα στο ζήτημα των ύποπτων μεθοδεύσεων που ακολουθούνται εδώ και δύο χρόνια στις διαδικασίες των αποζημιώσεων. Και βεβαίως ενημέρωσα τον κύριο Υπουργό για το αποτέλεσμα αυτών των μεθοδεύσεων, οι οποίες οδήγησαν τους αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Η περίπτωση του πράσινου σκουληκιού είναι πανομοιότυπη με αυτή του περονόσπορου στην Κορινθία. Από τον τρόπο λοιπόν που χειρίστηκε η Κυβέρνηση το θέμα των αποζημιώσεων των βαμβακοπαραγωγών, μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα για το τι επιφυλάσσεται στους αμπελοκαλλιεργητές μας. Κατ’ αρχήν, είναι ξεκάθαρο ότι το Υπουργείο έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο κατ’ εξαίρεσιν αποζημιώσεων, παρά το γεγονός ότι ο νόμος τις προβλέπει. Θα μπορούσε να εντάξει στον κανονισμό το συγκεκριμένο ζημιογόνο αίτιο, για συγκεκριμένη χρονική περίοδο και περιοχή και αυτό πρότεινα εκ νέου στον Υπουργό. Αυτό όμως προϋποθέτει πολιτική βούληση, την οποία το Υπουργείο προφανώς δεν διαθέτει.

Η λύση των ΠΣΕΑ είναι επίσης προβληματική. Όπως ανέφερα στο Κοινοβούλιο, η αποτυχία της Κυβέρνησης να οργανώσει τους θεσμούς και τα όργανα που θα διαχειριστούν τα ΠΣΕΑ, έχει ήδη οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις και, ενδεχομένως, να οδηγήσει και σε ναυάγιο. Μέχρι πρότινος, υπήρχε μια συγκεκριμένη διαδικασία, με ανταποκριτές του ΕΛΓΑ που έκαναν την αναγγελία και την τεκμηρίωση, με γεωπόνους, με περιφερειακές επιτροπές, με μία Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή του ΕΛΓΑ. Τώρα, κανονισμός δεν υπάρχει, η ΚΥΑ για τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τα ΠΣΕΑ από τον ΕΛΓΑ στο Υπουργείο δεν έχει υπογραφεί, δεν υπάρχει η Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων που υποτίθεται ότι θα αναλάβει το συντονισμό. Υπάρχει επομένως ένα διοικητικό και θεσμικό κενό που υπονομεύει εξαρχής τη διαδικασία. Από εκεί κι έπειτα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί κάλλιστα να απορρίψει το αίτημα. Οι προϋποθέσεις είναι αυστηρές και συγκεκριμένες, ακόμα όμως και αν το εγκρίνει, το όλο εγχείρημα είναι χρονοβόρο και οι αποζημιώσεις φτάνουν το πολύ μέχρι 30%.

Για τους βαμβακοπαραγωγούς ήδη η λύση των ΠΣΕΑ αποδεικνύεται ολέθρια. Η Κυβέρνηση τους διαβεβαιώνει εδώ και ενάμιση χρόνο ότι θα αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια, κι ωστόσο ακόμα δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ. Πολύ φοβούμαι ότι τα ίδια θα αντιμετωπίσουν και οι αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας και αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να το αποτρέψουμε. Ο Υπουργός αναγνώρισε τις δυσλειτουργίες και προανήγγειλε αλλαγές στο νόμο που έφτιαξε το ΠΑΣΟΚ για τον ΕΛΓΑ. Ελπίζω οι τροποποιήσεις να είναι στη σωστή κατεύθυνση, διότι επανάληψη των φαινομένων του 2009 θα οδηγήσουν την αμπελουργία της Κορινθίας στη χρεοκοπία.»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕ​Σ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλής τον υπεύθυνο του Τομέα Εθνικής Άμυνας, Βουλευτή Δράμας κ. Μαργαρίτη Τζίμα, συνοδεία του Αναπληρωτή Τομεάρχη, Βουλευτή Έβρου κ. Αλέκου Δερμεντζόπουλου και του προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου κ. Σταύρου Σταυράκογλου, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του Νομού Έβρου.

Το κλιμάκιο βρέθηκε στον τόπο της φυσικής καταστροφής, όπου και συνεργάστηκε με το Γενικό Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Νομού Έβρου, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη και τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη.

Μετά την επίσκεψη, ο κ. Μαργαρίτης Τζίμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το μέγεθος της καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστιο. Οι δυνάμεις της πυρόσβεσης, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν ζωές πολιτών και τις περιουσίες τους. Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε επί τόπου, για να εκφράσει τη συμπαράσταση της στους κατοίκους που πλήττονται και στις δυνάμεις που επιχειρούν.
Κάνω έκκληση στην πολιτεία, να στείλει περισσότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη, για να περιοριστεί το μέγεθος της καταστροφής».


Χρήστος Ζώης: χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα νεοσύστατο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«O υφυπουργός κ. Ρόβλιας, με τη σημερινή συνέντευξή του στη ΝΕΤ,  έδωσε ένα σαφές δείγμα  για το πώς αντιλαμβάνεται τις  “μεταρρυθμίσεις” το νεοσύστατο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μάλιστα στο κρίσιμο ζήτημα του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων.

Μετά τις πομπώδεις διακηρύξεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου του, για “ίση αμοιβή για δουλειά ίσης αξίας”, “εξάλειψη διαφορών μεταξύ υπαλλήλων του ιδίου επιπέδου”, αλλά και για “σύνδεση παραγωγικότητας και θέσεων ευθύνης”, ο κ. Ρόβλιας ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, όσον αφορά στα προβλήματα που καλείται να επιλύσει και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει, ούτε τους στόχους, ούτε τη φιλοσοφία του νέου, δήθεν ενιαίου μισθολογίου, τις συνολικές ρυθμίσεις του οποίου, επί μήνες τώρα, επεξεργάζεται το αρμόδιο, όπως είπε, Υπουργείο Οικονομικών. 

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι το Υπουργείο, που ασκεί την πολιτική   του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, ενεργεί με αστοχίες και παλινωδίες, χωρίς στρατηγική και πρόγραμμα, αλλά και χωρίς ένα  ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναγκαία αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού».

"Δικέφαλοι" στα δύσκολα - Τους κόπηκαν τα... φτερά!

Η κλήρωση των ομίλων του Europa League δεν έφερε χαμόγελα στους δύο «δικέφαλους». Σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ, δύσκολα και για την ΑΕΚ με δεδομένη και την αγωνιστική της κατάσταση.
Η «Ενωση» κληρώθηκε στον  12ο όμιλο μαζί με τις Αντερλεχτ, Λοκομοτίβ Μόσχας και Στουρμ Γκρατς και ο «δικέφαλος» του Βορρά στον 1ο όμιλο κόντρα σε Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν και Σάμροκ Ρόβερς. Τέλος στον 10ο όμιλο μαζί με τις Σάλκε, Στεάουα Βουκουρεστίου και Μακάμπι Χάιφα , κληρώθηκε στην παρθενική της εμφάνιση στο Europa League , η Κυπριακή ΑΕΚ Λάρνακας
Η πρεμιέρα των ομίλων θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου και η τελευταία αγωνιστική το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου. Ενδιάμεσα, οι υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν στις 29 Σεπτεμβρίου, 20 Οκτωβρίου, 3 Νοεμβρίου και το διήμερο 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου.

Οι αντίπαλοι είναι γνώριμοι για την ΑΕΚ, καθώς και πέρυσι ήταν στον ίδιο όμιλο με την (επικεφαλής) Αντερλεχτ, με απολογισμό μία ήττα (3-0 στο Βέλγιο) και μία ισοπαλία (1-1 στο ΟΑΚΑ). Η έλευση της Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν η «δυσάρεστη» είδηση από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ ο όμιλος συμπληρώθηκε από την Στουρμ Γκρατς. Και τις δύο τις είχε αντιμετωπίσει η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πριν από αρκετά χρόνια. Η καλή ΑΕΚ σαφώς και έχει δυνατότητα να περάσει, ωστόσο με βάση την εικόνα που έχει παρουσιάσει ως τώρα στους αγώνες που έχει δώσει, η αισιοδοξία δεν μπορεί να είναι διάχυτη.
Από την άλλη πλευρά το έργο του ΠΑΟΚ είναι σαφώς δυσκολότερο. Η Τότεναμ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και την πρώτη θέση, με την Ρούμπιν Καζάν να έχει δείξει και από πέρυσι στο Champions League τα «δόντια» της. Οσο για την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς, σαφώς και δεν «φοβίζει». Όσο γιά την ΑΕΚ Λάρνακας κάθε αρχή και δύσκολη..

Αναλυτικά οι όμιλοι:

1ος όμιλος: Τότεναμ, Ρούμπιν Καζάν, ΠΑΟΚ, Σάμροκ Ρόβερς
2ος όμιλος: Κοπεγχάγη, Σταντάρ Λιέγης, Ανόβερο, Βόρσκλα
3ος όμιλος: Αϊντχόφεν, Χάποελ Τελ Αβίβ, Ραπίντ Βουκουρεστίου, Λέγκια Βαρσοβίας
4ος όμιλος: Σπόρτινγκ Λισαβώνας, Λάτσιο, Ζυρίχη, Βασλούι
5ος όμιλος: Ντιναμό Κιέβου, Μπεσίκτας, Στόουκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ
6ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπιλμπάο, Σάλτσμπουργκ, Σλόβαν Μπρατισλάβα
7ος όμιλος: Άλκμααρ, Μέταλιστ, Αούστρια Βιένης, Μάλμε
8ος όμιλος: Μπράγα, Μπριζ, Μπέρμιγχαμ, Μάριμπορ
9ος όμιλος: Ατλέτικο Μαδρίτης, Ουντινέζε, Ρεν, Σιόν
10ος όμιλος: Σάλκε, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μακάμπι Χάιφα, ΑΕΚ Λάρνακας
11ος όμιλος: Τβέντε, Φούλαμ, Οντένσε, Βίσλα Κρακοβίας
12oς όμιλος: Άντερλεχτ, ΑΕΚ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Στουρμ Γκρατς
Το πρόγραμμα της φάσης των ομίλων:

1η αγωνιστική: 16 Σεπτεμβρίου
2η αγωνιστική: 30 Σεπτεμβρίου
3η αγωνιστική: 21 Οκτωβρίου
4η αγωνιστική: 4 Νοεμβρίου
5η αγωνιστική: 1 Δεκεμβρίου
6η αγωνιστική: 16 Δεκεμβρίου

Η Αρκαδία στις φλόγες- Εκκενώθηκε το χωριό Πάπαρι

Ανεξέλεγκτη  πυρκαγιά στην Αρκαδία  κατακαίει το πράσινο που γλίτωσε από τις φονικές φωτιές του 2007 εκδηλώθηκε το πρωί, στην περιοχή της Ασέας  στο χωριό Πάπαρι του Δήμου Τρίπολης ,η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων έχει λάβει διαστάσεις και κινείται ανεξέλεγκτα προς διάφορες . Πυρκαγιά ,
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Τρίπολης, Γιώργος Καρλής, απειλείται το  Πάπαρι και οι κάτοικοι του απομακρύνονται  με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ έκανε έκκληση για τη συνδρομή βυτιοφόρων από γειτονικούς δήμους και πολίτες να συνδράμουν και να πάνε στο σταθμό διοδίων Ασέας, προκειμένου να τους κατευθύνει η Πυροσβεστική. Επίσης στο σταθμό διοδίων Ασέας βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για εκκένωση κι άλλων χωριών εφόσον κριθεί αναγκαίο. Νωρίτερα η φωτιά πέρασε δίπλα απο τα χωριά Δάφνη και Μαυρογιάννη, όπου ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές. Το μέτωπο είναι τεράστιο και στη μάχη της κατάσβεσης παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και 4 αεροσκάφη.

Φύγετε θα μας σουβλίσουν

Μαλώνουν για το λιμενικό σε μια πτωχευμένη χώρα! Αναζητείται συναίνεση στο υπουργικό συμβούλιο

 
Μαίνονται οι πυρκαγιές σ’ όλη τη χώρα, σκορπώντας την καταστροφή και την απόγνωση και τα δάνεια της χώρας βρίσκονται όλα στον αέρα. Αλλά η κυβέρνηση σπαράσσεται από εσωτερικές έριδες, διαφωνίες και υπουργικές παραιτήσεις με λάφυρο τον έλεγχο του λιμενικού!

Η χώρα έχει πτωχεύσει, το Ελσίνκι δεν υποχωρεί από τις αξιώσεις του για εγγυήσεις, διάφορες περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται και η κυβέρνηση εμφανίζει μια εικόνα εσωτερικού σπαραγμού, με αιχμή του δόρατος την… αρμοδιότητα για το λιμενικό!

Εκθέτουν τη χώρα και με τα μυστικά κονδύλια

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Όταν κυβερνάς μια χώρα με 16.000 χλμ ακτογραμμής και παγκοσμίως πανίσχυρη ναυτιλία και θεωρείς ότι δεν χρειάζεσαι υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, είσαι επικίνδυνος.

Το να μην αντιλαμβάνεσαι το εγκληματικό λάθος – ή να παριστάνεις ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι – δεν αποτελεί απλή ηλιθιότητα. Σημαίνει ότι οι ενέργειές σου χαρακτηρίζονται από δόλο.

Είναι ως εάν να μην είχαν υπουργούς πετρελαίου οι πετρελαιοπαραγωγές αραβικές χώρες.

Αν πάλι όλο αυτό το επί δύο χρόνια αλαλούμ με την Ναυτιλία οφείλεται στον διαμοιρασμό ιματίων εξουσίας – ενώ η χώρα έχει πτωχεύσει – επειδή ο κ. Χρυσοχοΐδης προηγουμένως και ο κ. Παπουτσής τώρα θέλουν να έχουν τον έλεγχο του Λιμενικού Σώματος, τότε μιλάμε για εγκληματικές ενέργειες.

Αποκαλύψεις-σοκ για τον Κεμάλ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

 
Μέσα στην πληθώρα των δημοσιευμάτων για τη Λιβύη και την πτώση του καθεστώτος Καντάφι, παραμελήσαμε μια ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά την ημερομηνία θανάτου του Κεμάλ.

Ο εγγονός της αδελφής της Λατιφέ χανίμ (σύζυγος του Κεμάλ) κ. Μεχμέτ Σαντίκ Οκέ έγραψε μαζί με τον Φατίχ Μπαϊχάν ένα βιβλίο με τίτλο «Η θεία μου η Λατιφέ», στο οποίο κάνει χειμαρρώδεις αποκαλύψεις για τη ζωή του Ατατούρκ.

Η επόμενη μέρα στην Λιβύη - ΑΝΑΛΥΣΗ: ΤΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΝΤΑΦΙ ΕΠΟΧΗ

 
Με το σύνθημα «Ελευθερία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία», στις 27 Φεβρουαρίου του 2011, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την πρώτη «ημέρα οργής», κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 22 Λίβυοι αντικαθεστωτικοί, σχηματίσθηκε το «Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο» (National Transitional Council - NTC).

Έκτοτε, το NTC λειτουργεί ως η πολιτικο-στρατιωτική ηγεσία των αντικαθεστωτικών. Συνίσταται από 33 μέλη, κάποια από τα οποία εκπροσωπούν διάφορες λιβυκές περιοχές, ενώ κάποια άλλα είναι υπεύθυνα για τομείς όπως οι πολιτικές υποθέσεις, τα οικονομικά, τα νομικά θέματα, η νεολαία, οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι στρατιωτικές υποθέσεις. Όπως αναφέρεται και επίσημα, το NTC θα ασκεί εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών.

Τα «τζακ ποτ» της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ!

Ο αποκλεισμός αρκετών φαβορί στα πλέι οφ στέλνει… ανεβασμένους (στα γκρουπ δυναμικότητας) «Δικεφάλους» στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ!
Τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ έβγαλαν… οφ αρκετά από τα φαβορί (στα χαρτιά) του Γιουρόπα Λιγκ! Από τους ελληνικούς εκπροσώπους, σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πριν τους αγώνες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν ήδη… στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για τη σημερινή κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης.
Ωστόσο, οι ρεβάνς της Πέμπτης (25/8) είχε και καλά νέα για τις ελληνικές ομάδες, αφού τα αποτελέσματα ανέβασαν την ΑΕΚ απ' το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας στο δεύτερο και τον ΠΑΟΚ απ' το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στο τρίτο.


Η... καλή μέρα για τους «Δικέφαλους» φάνηκε απ' το απόγευμα. Στις πρώτες (χρονικά) ρεβάνς των πλέι οφ της διοργάνωσης αποκλείστηκαν οι Σπαρτάκ Μόσχας (από τη Λέγκια Βαρσοβίας) και της Ντιναμό Βουκουρεστίου (από τη Βόρσκλα). Στη συνέχεια, η… επική πρόκριση της ΑΕΚ Λάρνακας επί της Ρόζενμποργκ έφερε την πρώτη άνοδο, αφού ο ΠΑΟΚ… δέχτηκε το δώρο και βρέθηκε στην τελευταία θέση του τρίτου γκρουπ. Κι όχι μόνο αυτό, αφού ακολούθησε και ο αποκλεισμός της Σπάρτα Πράγας απ' τη Βασλούι.

Αν και από τη Σκοτία, Σέλτικ και Ρέιντζερς δεν… τσιγκουνεύτηκαν τα κέρδη για το ελληνικό ποδόσφαιρο! Ο αποκλεισμός της «πράσινων» απ' τη Σιόν ανέβασε την ΑΕΚ στο δεύτερο γκρουπ και λίγο αργότερα ακολούθησε το… παράδειγμα και η Ρέιντζερς (από τη Μάριμπορ) που άθελά της ισχυροποίησε τους «Δικεφάλους» στα γκρουπ δυναμικότητας.

Στο τέλος της βραδιάς Παναθηναϊκός, Ρόμα και Σεβίλλη έδωσαν την τελική ώθηση στους δύο εκπροσώπους μας στη διοργάνωση. Μετά από όλα αυτά, βέβαια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναλαμβάνουν την ευθύνη της καλής συγκομιδής βαθμών, μέσα από τα ανάλογα αποτελέσματα, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να διατηρήσει τη 10η θέση στην κατάταξη των χωρών της ΟΥΕΦΑ.

ΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΙΛΩΝ EUROPA LEAGUE

Συνολικά 48 ομάδες θα τοποθετηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής (2.00 μ.μ., Μονακό) στη διαδικασία κλήρωσης των ομίλων του Europa League, από την οποία θα προκύψουν δώδεκα όμιλοι των τεσσάρων ομάδων στον καθένα.

Μία ομάδα από καθένα από τα τέσσερα γκρουπ που βλέπετε παρακάτω θα κληρώνεται σε όμιλο, με μοναδική δικλείδα στη διαδικασία ότι σύλλογοι απ' την ίδια χώρα δεν γίνεται να κληρωθούν μαζί στο ίδιο γκρουπ.

Η ΑΕΚ θα πάρει μία αντίπαλο απ' το πρώτο γκρουπ, μία απ' το τρίτο (όχι τον ΠΑΟΚ) και μία απ' το τέταρτο και ο ΠΑΟΚ μία αντίπαλο απ' το πρώτο γκρουπ, μία απ' το δεύτερο (όχι την ΑΕΚ) και μία απ' το τέταρτο.

Α' ΓΚΡΟΥΠ
Τότεναμ (Αγγλία) 78.157

Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 74.025

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 70.465

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) 68.319

Μπράγκα (Πορτογαλία) 62.319

Σάλκε (Γερμανία) 61.887

Ντινάμο Κιέβου (Ουκρανία) 60.776

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 51.735

Κοπεγχάγη (Δανία) 51.110

Αλκμάαρ (Ολλανδία) 43.025

Αντερλεχτ (Βέλγιο) 42.400

Τβέντε (Ολλανδία) 41.025

Καλό θα ήταν οι δύο «Δικέφαλοι» να μείνουν μακριά από την Τότεναμ, την κάτοχο του τροπαίου το 2010, Ατλέτικο Μαδρίτης, την Παρί Σεν Ζερμέν που ενισχύθηκε με ακριβές μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι και την Σάλκε του Ραούλ που πέρυσι έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League. Αντίθετα, οι Ντινάμο Κιέβου, Τβέντε, Αντερλεχτ και Κοπεγχάγη αν και καλές ομάδες, δεν προκαλούν τρόμο.

Β' ΓΚΡΟΥΠ
Φούλαμ (Αγγλία) 40.157

Μπεσίκτας (Τουρκία) 37.010

Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 36.400

Μέταλιστ Χαρκόβου (Ουκρανία) 34.276

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) 32.400

Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 31.941

Μπριζ (Βέλγιο) 31.400

ΑΕΚ (Ελλάδα) 30.833

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 29.164

Ουντινέζε (Ιταλία) 27.110

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 24.465

Λάτσιο (Ιταλία) 23.110

Ο ΠΑΟΚ θα… απεύχεται να πέσει με κάποια εκ των Λάτσιο (του Τζιμπρίλ Σισέ), Ουντινέζε, Μπιλμπάο και Φούλαμ μιας και οι τέσσερις αυτές ομάδες προέρχονται από πολύ ισχυρά πρωταθλήματα της Ευρώπης. Από τις ομάδες του Β' ομίλου πιο βατές, πάντα θεωρητικά μοιάζουν οι Στεάουα, Χάποελ Τελ Αβίβ και Μπριζ την οποία είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι στους ομίλους.

Γ' ΓΚΡΟΥΠ
Σάλτσμπουρκ (Αυστρία) 22.140

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 21.400

Ζυρίχη (Ελβετία) 18.980

Οντένσε (Δανία) 18.610

Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία) 18.441

ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 17.333

Μπέρμιγχαμ (Αγγλία) 17.157

Στόουκ (Αγγλία) 17.157

Ρεν (Γαλλία) 16.735

Αούστρια Βιέννης (Αυστρία) 16.640

Ραπίντ Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 16.164

Αννόβερο (Γερμανία) 13.887

Το Αννόβερο απέδειξε κόντρα στην Σεβίλλη την οποία και απέκλεισε πως δεν αστειεύεται και καλό θα ήταν να το αποφύγει η ΑΕΚ, όπως και τις Ρεν και Στόουκ. Από τις υπόλοιπες ομάδες στο Γ' γκρουπ δυναμικότητας καμία δεν αποτελεί φόβητρο για την Ενωση.

Δ' ΓΚΡΟΥΠ
Βόρσκλα Πολτάβα (Ουκρανία) 10.276

Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία) 10.183

Βασλούι (Ρουμανία) 10.164

Σιόν (Ελβετία) 9.480

Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) 8.640

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 5.900

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 5.899

Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 5.183

Μάριμπορ (Σλοβενία) 4.224

ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 3.624

Μάλμε (Σουηδία) 2.825

Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) 2.741

Βίσλα Κρακοβίας, Μάλμε, Ζυρίχη και Στουρμ Γκρατς προέρχονται από τα προκριματικά του Champions League και καλό θα ήταν να τις αποφύγουν οι δύο «Δικέφαλοι». Βασλούι, Βόρσκλα Πολτάβα και ΑΕΚ Λάρνακας είναι ομάδες στα μέτρα τόσο του ΠΑΟΚ όσο και της ΑΕΚ

sentragoal.gr/

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΠΑΓΩΓΕΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΗΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/8/2011
Με αφορμή δημοσιεύματα μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το θέμα της απαγωγής ανηλίκου από υπόδικο ιερέα της Μητροπόλεως γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Ο εν λόγω ιερέας από τον περασμένο Νοέμβριο είναι υπόδικος στα Πολιτικά και Εκκλησιαστικά δικαστήρια κατηγορούμενος για σωρεία Ποινικών και Κανονικών Παραπτωμάτων όπως πλαστογραφίες, καταχρήσεις, πλαστοπροσωπίες, πολυχειροτονίες κ.λ.π. αδικήματα για τα οποία απελύθη απομακρυνθείς από την Εφημεριακή θέση του και για τα οποία μέχρις εκδικάσεως των υποθέσεων του από τα αρμόδια δικαστήρια τελεί σε ΑΡΓΙΑ από κάθε Ιεροπραξία.
Όσον αφορά εις τα περί της σχέσεώς του με την Ι. Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη προσωπικά ενημερώνουμε ότι αυτός όσο καιρό μπορούσε να λειτουργεί και δεν είχε αποκαλυφθεί η έκνομη δραστηριότητά του ουδεμία αρμοδιότητα είχε, πλην της δι᾿ ένα μικρό χρονικό διάστημα ενημερώσεως της ιστοσελίδος της Μητροπόλεως, «θέση» από την οποία απομακρύνθηκε μετά και από «καταχρήσεις» αρμοδιοτήτων και λόγω ελλείψεως εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του. Άλλωστε δεν ξεχνούν οι πιστοί της Κορίνθου την εκστρατεία λάσπης που δέχθηκε ο Μητροπολίτης από τον εν λόγω «ιερέα», «δημοσιογράφο» και «καθηγητή Πανεπιστημίου» και τις Ιστοσελίδες «Σφεντόνα» του κ. Λ. Γιαννιδάκη και «Parakato» του κ. Κ. Αναγνωστόπουλου, των γνωστών μπατζανάκιδων της Κορίνθου, οπότε τα σχόλια περιττεύουν.
Τέλος ελπίζεται πως τέτοια θλιβερά περιστατικά δεν μπορούν να βλάψουν το κύρος της Εκκλησίας, αφού το έργο της είναι η σωτηρία και του τελευταίου αμαρτωλού, έστω και αν αυτός λάμβάνει «ένδικον» μισθαποδοσία των πράξεών του και από τους ανθρώπους.
Γι᾿ αυτό προτρέπονται οι πιστοί σε προσευχή και περισυλλογή και καλούνται για άλλη μία φορά να εμπιστευθούν τους Κανονικούς, Νομικούς και Πνευματικούς χειρισμούς της Εκκλησίας στο εν λόγω θέμα γιατί έχουν γνώση οι φύλακες.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
 Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών- 28 Αυγούστου 2011 Ξυλόκαστρο

9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών- 28 Αυγούστου 2011 ΞυλόκαστροΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σας καλεί στην εκδήλωση της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στη πόλη μας στις 28 Αυγούστου 2011, ημέρα Κυριακή.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Διαδρομή Αθήνα- Πάτρα
14:00 Συνάντηση μοτοσικλετιστών Λαμπαδηδρόμων στα διόδια της Ελευσίνας, με κατεύθυνση το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών –Πατρών. Στάση στο πρώτο πρατήριο για ανεφοδιασμό καυσίμων.
15:30 Άφιξη των μοτοσικλετιστών Λαμπαδηδρόμων (Μοτολέσχη Hayabusa Hellas) στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου Αγίου Βλασίου 20.
16:30 Αναχώρηση από Ξυλόκαστρο για Πάτρα μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών -Πατρών .
17:15 Άφιξη του κομβόι των μοτοσικλετιστών (Μοτολέσχη Hayabusa Hellas) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου- Πατρών.

Διαδρομή Πάτρα- Ξυλόκαστρο
17:30 Παραλαβή Φλόγας. Εκκίνηση μοτοσικλετιστών Λαμπαδηδρόμων από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου- Πατρών, μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών –Πατρών, με προορισμό το Αίγιο. Ώρα άφιξης 18:10 ( Παρακαλούμε να φροντίσει η Υπηρεσία Τροχαίας Αιγίου να περάσει το κομβόι από κεντρικούς δρόμους του Αιγίου και στη συνέχεια να κατευθυνθούν στη Νέα Εθνική Οδό με προορισμό την Ακράτα)
Ώρα άφιξης στην Ακράτα 19:00. ( Παρακαλούμε να φροντίσει η Υπηρεσία Τροχαίας Ακράτας να κατευθυνθεί το κομβόι μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού προς Ξυλόκαστρο.
Διέλευση από τις πόλεις Αιγείρα- Δερβένι- Λυγιά- Στόμιο- Λυκοποριά- Πιτσά- Λουτρό- Καμάρι- Ξυλόκαστρο. Ώρα άφιξης στο Ξυλόκαστρο 20:30, στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20.
Υποδοχή της Φλόγας από τιμητικό άγημα (στρατιωτική μουσική) του Γενικού Επιτελείου Στρατού ΣΜΣ/ΑΣΔΥΣ.
Ώρα 20:40 εκκίνηση πεζών Λαμπαδηδρόμων. Διαδρομή: Αγίου Βλασίου – Ι. Ιωάννου- Αγ. Μακαρίου- Κ. Καραμανλή- μαρίνα Ξυλοκάστρου.
21:15 Υποδοχή της Φλόγας στη μαρίνα Ξυλοκάστρου. Χαιρετισμοί-παράδοση της Φλόγας στους εκπροσώπους των γεωγραφικών περιφερειών της χώρας.
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι την ίδια μέρα 28/8/2011 διοργανώνουμε από τις 19:00 μεγάλη εκδήλωση (street party), στη περιοχή της μαρίνας Ξυλοκάστρου με τη συμμετοχή μουσικών συγκροτημάτων και τη διεξαγωγή διάφορων καλλιτεχνικών δρώμενων.
Είσοδος ελεύθερη, μπύρα, κρασί, αναψυκτικά δωρεάν.
Σας περιμένουμε όλους

Έκτακτες Αιμοδοσίες 27 & 28 Αυγούστου 2011 με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Έκτακτες Αιμοδοσίες 27 & 28 Αυγούστου 2011 με το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Οι Φίλοι της Ζωής» σας καλεί στις έκτακτες Αιμοδοσίες με το Νοσοκομείο Παίδων « Αγ. Σοφία», τις εξής ημερομηνίες:
27 Αυγούστου 2011, ημέρα Σάββατο.
10:00-13:30 το πρωί.
17:00-20:30 το απόγευμα.
Στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20 Ξυλόκαστρο.
28 Αυγούστου 2011, ημέρα Κυριακή.
9:30-13:30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου μας Αγίου Βλασίου 20 Ξυλόκαστρο.
18:00-21:00 το απόγευμα στη περιοχή μαρίνα Ξυλοκάστρου (Ναυτικός Όμιλος).
Το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» χρειάζεται επειγόντως Αίμα.

Δώσε Ζωή στο μέλλον.
Γιατί οι ανάγκες σε Αίμα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι αυξημένες.
Γιατί η χώρα μας αυτή την εποχή αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
ΤΩΡΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΜΗ ΤΟ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ ΠΡΑΞΕ

Απειλητικά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί ο Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου και το Ευηνοχώρι λόγω των πύρινων μέτωπων που συνεχίζουν να κατακαίνε ανεξέλεγκτα την περιοχή. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Άνω Γλυφάδα και την Πάρνηθα, ενώ ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή προκλήθηκε στον Έβρο με περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμένα, όπου η πυρκαγιά μαίνεται. Αμείωτη προβλέπεται η ένταση των ισχυρών ανεμών μέχρι την Κυριακή.


Δηλώσεις και "μήνυμα" του ΥΕΘΑ, Π. Μπεγλίτη, προς την Τουρκία, για ΑΟΖ και χωρικά ύδατα - Τη σύγληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ζητά η ΝΔ

Σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα προς την Τουρκία ότι "η Ελλάδα θα διασφαλίσει σε απόλυτο βαθμό τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τις διεθνείς συνθήκες, σε σχέση με την υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ)", έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, ενόψει τις επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ και τις επαφές που θα έχει εκεί με την ισραηλινή κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε ότι η Ελλάδα θα διαχειριστεί «με στρατηγική, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και στενή παρακολούθηση τις όποιες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στην ευρύτατη συναίνεση των κομμάτων που υπάρχει και σε ένα στέρεο εθνικό μέτωπο.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα εκχωρήσουμε τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και τους διεθνείς κανόνες. Το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε στα 12 μίλια τα χωρικά μας ύδατα και να ανακηρύξουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) θα το κάνουμε όταν το κρίνουμε σκόπιμο», υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας και κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα «να μην αμφισβητούν αυτό το εθνικό κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας».

Κληθείς να σχολιάσει τις απειλές της Τουρκίας κατά της συνεργασίας Κύπρου - Ισραήλ και τις θαλάσσιες έρευνες για φυσικό αέριο, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζουμε και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Στη καρδιά του αμυντικού μας δόγματος βρίσκεται πάντα η κυπριακή Δημοκρατία και αυτές τις αρχές θα τις υπερασπιστούμε, όταν και αν υπάρξει ανάγκη. Πέρα από τις απειλές και την συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας, έχουμε την αποφασιστικότητα και τα αναγκαία μέσα να την διαχειριστούμε. Έχουμε χρέος, με ανάληψη δυναμικών πρωτοβουλιών να φέρουμε τη Τουρκία ως υπόλογο στο χώρο του διεθνούς δίκαιου».

Νωρίτερα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ώστε να συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο, όσο και τις απειλές της Τουρκίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, η επίσκεψη του Π. Μπεγλίτη συμπίπτει χρονικά με το επικίνδυνο διάστημα που ξεκινούν οι έρευνες για το φυσικό αέριο στο «οικόπεδο 12», που βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και γειτνιάζει με το Ισραήλ.
«Η Τουρκία με τη συμπεριφορά της επιβεβαιώνει ότι είναι μια χώρα - διεθνής ταραξίας. Παρά τις μεταρρυθμίσεις βιτρίνας, εξακολουθεί ως πολιτικό σύστημα να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, το δίκαιο της θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών. Οι απειλές που εκστομίζονται προέρχονται μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη. Δεν μπορεί ο κ. Ερντογάν να απειλεί ότι δεν θα επιτρέψει να γίνουν οι θαλάσσιες έρευνες. Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να ασκήσει ανενόχλητα κάθε δικαιοπρακτικό δικαίωμα της», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη τη συνύπαρξη - συλλειτουργία της χώρας μας με το Ισραήλ», ενώ τόνισε ότι πρέπει η χώρα μας να είναι προετοιμασμένη, καθώς η Τουρκία θέλει να ελέγξει τα τεκταινόμενα στη Μεσόγειο και μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει συνθήκες επεισοδίων για την καλύτερη εδραίωση της.

Και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι το θέμα της ΑΟΖ είναι πολύ σημαντικό, παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας, ενώ τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθεί περιβάλλον συναίνεσης.

Η εκπρόσωπος του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι κλειδί για την πορεία και τις εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου είναι η λύση του παλαιστινιακού ζητήματος. Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα της ζήτησε την ακύρωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, καθώς συνεχίζονται οι δολοφονικές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας, από τους ισραηλινούς.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος έκανε λόγο για «θεαματική στροφή στις σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο, που γίνεται σε λάθος συγκυριακά και πολιτικά χρονική στιγμή» γιατί, όπως είπε, οι εξελίξεις που δρομολογούνται είναι «ρευστές».

«Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για αυτή την επίσκεψη, πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις παράπλευρες συνέπειες», σημείωσε ο πρώην υπουργός Άμυνας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Κλείνοντας ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης την ενημέρωσή του ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν πρέπει να συνδέονται με τις θέσεις που έχουμε για το παλαιστινιακό ζήτημα.
«Ιστορικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ξεκάθαρη θέση, Στο παλαιστινιακό ζήτημα καμία έκπτωση δεν κάνουμε στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, δημοκρατικού βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους εντός των ορίων του 1967 και βάσει των αποφάσεων του ΟΗΕ. Πρέπει, όμως, να αναγνωρίσουμε ότι και το Ισραήλ έχει και την αναγκαιότητα και το δικαίωμα στην ασφάλεια του», σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ θα ενδυναμωθούν, θα είναι πάνω σε ισότιμη βάση και αυτό, όπως είπε, θα διατυπωθεί και σε κάθε φάση των συμφωνιών που θα υπογραφούν. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ θα ενημερώσει πλήρως το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σκηνικό διάλυσης

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ότι η παραδοσιακή θερινή ραστώνη στη χώρα μας έχει την ιδιότητα να καλύπτει τα πολιτικά προβλήματα μιας κυβέρνησης και να αναστέλλει τις διαδικασίες εκδήλωσης μιας σοβούσας κρίσης στο εσωτερικό της. Το γεγονός όμως ότι, στην παρούσα συγκυρία, ο πολιτικός χρόνος τρέχει πολύ πιο γρήγορα για την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου βγάζει στην επιφάνεια -για πρώτη φορά τόσο νωρίς- φαινόμενα διάλυσης, η εκδήλωση των οποίων αναμενόταν τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα, εν όψει ΔΕΘ. Στη δραματική αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, ήλθαν να προστεθούν σοβαρές εσωτερικές αναταράξεις, που καθιστούν εξαιρετικά δυσμενές για το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό κλίμα. Από τη χθεσινή παραίτηση Παμπούκη, η οποία προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς, μέχρι τη «βόμβα» 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που καταγγέλλουν τις πελατειακές προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, όλα δείχνουν ότι έχει απολεσθεί ο έλεγχος. Και από την επίθεση των «πράσινων» βουλευτών στον Μόσιαλο για το θέμα της ΕΡΤ, έως τις ανακολουθίες Βενιζέλου, που άλλα λέει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και άλλα στην Τρόικα, είναι προφανές ότι ο καθένας έχει σηκώσει το δικό του «μπαϊράκι».
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ πλέον σε κατάσταση αποσύνθεσης. Δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ενώ ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται αδύναμος να παρέμβει και περιορίζεται απλώς στο να παρακολουθεί τους υπουργούς να παραιτούνται βροντερά ή να τσακώνονται με τους βουλευτές του κόμματός τους, οι οποίοι, κι αυτοί, έχουν ανέβει «στα κεραμίδια» με όσα βλέπουν να γίνονται. Αν όλα αυτά συμβαίνουν τον Αύγουστο, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πόσο «θερμό» αναμένεται το φθινόπωρο για την κυβέρνηση. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα σημερινά φαινόμενα διάλυσης αποτελούν προάγγελο των ραγδαίων εξελίξεων στο πολιτικό σκηνικό που θα έχουν ως συνέπεια να συρθεί ο Γ. Παπανδρέου σε πρόωρες εκλογές.

e-typos.com

Ο φόβος για μια χούφτα ανθρώπους μας άφησε κατάπληκτους

Η συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια είχε ανακοινώσει την παρουσία της στην Παν-πελοποννησιακή Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ.Τα άτομα που συμμετέχουν στη συνέλευση είναι γνωστά και πλέον καταγεγραμμένα από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, δηλαδή δεν κρύβουν τα πρόσωπά τους ούτε τα λόγια τους, και συνεπώς σε περίπτωση παρεκτροπής μπορούν να αναζητηθούν άμεσα
Μια πρασιά χωρίζει τους μεν από τους δε στα Περιβολάκια.
Η συνέλευση της Πλατείας δεν χαρακτηρίζεται από ακρότητες και βίαιες πράξεις.
Απόδειξη οι δύο προηγούμενες παρεμβάσεις της στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου.
Το ''δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ'' έκρινε όμως διαφορετικά.
Φτάνοντας στο χώρο της διάσκεψης, μείναμε άφωνοι από την παρουσία των ΜΑΤ φανερών τε και κρυφών.
Μπάρες, ασπίδες, όπλα, κλούβες, κράνη, ''μην πλησιάζετε τους αστυνομικούς'', ''μείνετε στο πεζοδρόμιο''(μεθερμηνευόμενο πατάμε πάνω στα χόρτα και τ' αγκάθια'' ήταν η θερμή υποδοχή στους πολίτες που κρατούσαν δύο πανώ και τους εαυτούς τους.
'Ηρθαν κρυφά οι υπουργοί από την άκρη του κτιρίου, υφυπουργοί και βουλευτές, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες.
Τόσος ντόρος για το τίποτα! Μια πολύ άσχημη εικόνα για το ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου φαντάζομαι για όλους από όποια πλευρά και βρίσκονταν, ή στους έξω ή στους μέσα.
Μια εικόνα που επιβεβαιώνει την απώλεια της επαφής του κόματος με την κοινωνία που το ανέδειξε σε κόμμα εξουσίας.
Παρά το ''απαραίτητο της παρουσίας'' που δηλώθηκε στο μήνυμα - πρόσκληση που μας στάλθηκε, είχα αποφασίσει να μείνω απ'έξω.
Πρώτον διότι το αντικείμενο της συνδιάσκεψης μου ήταν παντελώς άγνωστο -δεν ανακοινώθηκε άλλωστε- και δεν θα ήθελα να συμμετέχω χωρίς την ανάλογη προετοιμασία.
Δεύτερον διότι δεν ικανοποιούμαι πλεόν από τις επαναλήψεις και τους πύρινους λόγους των πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος.
Τρίτον διότι δεν κάνω δημόσιες σχέσεις σε τέτοιες συγκεντρώσεις και δεν ψηφοθηρώ.
Τέταρτον διότι με ενοχλεί η δρασκελιά από το τοπικό στο Πανπελοποννησιακό για τη δημιουργία εντυπώσεων.Πότε μας καλέσατε να μιλήσουμε για τελευταία φορά θυμάστε; Είναι τόσα πολλά τα χρόνια......
Πέμπτον διότι έχω αποδείξεις άρα και τη βεβαιότητα πως το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει και τα μάτια και τ'αυτιά στους πολίτες
 
Οι παρατηρήσεις μου;

Πρώτον: Η ενοχλητική αγένεια της πασοκικής ηγεσίας του νομού (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, γραμματέας, αντιπεριφερειάρχης ) να βρίσκεται έξω στα πηγαδάκια και μην δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στους ομιλητές-προσκεκλημενους και κυβερνητικά στελέχη.
Δεύτερον: Η υποκρισία της παρέλασης-διεύλευσης των ολίγων λεπτών για το θεαθήναι.
Τρίτον : Η παρουσία των στελεχών που δήλωσαν δημόσια πως αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ, πριν ή μετά τις εκλογές -κύριε Γκεζερλή για σας το γράφω-
Τέταρτον : Η οσφυοκαμψία των συμφεροντολόγων που έχουν τόση σχέση με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ όσο έγώ με τη Ματζουρία
Πέμπτον : Η πρόσκληση σε ''ξένα σώματα'' δηλωτική της αμηχανίας του κόμματος.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν και γνωρίζοντας πόσο υποκριτικά είναι όλα αυτά, πόσο απών είναι ο δημόσιος διάλογος και η δημοκρατική διαχείριση των ζητημάτων είμαι ευτυχής που έχω επιλέξει το απέναντι πεζοδρόμιο, να κοιτώ τον αστυνομικό των ΜΑΤ απεναντί μου.
Και σε ανώτερα
Αν αντέχετε, στήστε δημόσιο δημοκρατικό διάλογο κύριοι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και της Δημοτικής Οργάνωσης Κορίνθου.

Με τιμή


από Μάγια Φουριώτη

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο "κόκκινο" στην Κορινθία σήμερα - ΠΡΟΣΟΧΗΥψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σήμερα 26 Αυγούστου 2011, ο κίνδυνος Δασικών Πυρκαγιών στο Νομό Kορινθίας  είναι πολύ υψηλός. Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες και ειδικά όσοι ασχολούνται με αγροτικές, κτηνοτροφικές ή μελισσοκομικές εργασίες, καθώς όσοι βρίσκονται σε τουριστικές εγκαταστάσεις, οργανωμένους χώρους υπαίθριας κατασκήνωσης και οι ελεύθεροι κατασκηνωτές που βρίσκονται εντός, ή συνορεύουν με δασικές εκτάσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Κατόπιν απόφασης που ελήφθη από την έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή σε Δασικές περιοχές του Νομού μας.
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, για σήμερα  26 Αυγούστου 2011 και κατά τις ώρες 21:00 έως 06:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους:


ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

1)Φανερωμένης Γερανείων Δρόμος Πίσσια – Παναγιά Φανερωμένη – Ζάστανο

2)Περιοχή Αγ. Μαρίνα – Ζαραβή Μετά την κατασκήνωση Πισσίων στο δρόμο για Αγία Μαρίνα – Ζαραβή – Μαυρολίμνη

3) Περιοχή Σφάκα Θέση Κασιντή, Δασικός δρόμος προς Τσάλικα


4) Περιοχή Σφάκα Σοφικό προς Τσάλικα Δασικός δρόμος Πίουζας

5) Περιοχή Στήρι Σοφικό θέση Λάκκα προς Στήρι


6) Δάσος Σαραντάπηχου Δέλτα Καρυάς προς Σαραντάπηχο

7) Δάσος Τρικάλων α) Μέση Συνοικία Τρικάλων προς Ζήρεια
β) Μέση Συνοικία Τρικάλων προς Καρυά

8 ) Δάσος Λέχοβας Εγγύς Μονής Κοιμ. Θεοτόκου

Δερβένι - Derveni Corinth Hellas Live

ΠΑΟΚ πορεία για την Ευρώπη!

Ο “δικέφαλος του βορρά” έμεινε το 1-1 με την Καρπάτι Λβιβ στην Ουκρανία και σφράγισε την πρόκριση του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Αφού αντεπεξήλθε στην πίεση της Καρπάτι στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ πήγε το ματς στο Λβιβ όπως ακριβώς το ήθελε μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Χαμηλό τέμπο και ελάχιστες φάσεις συνέθεσαν το σκηνικό ολόκληρης της αναμέτρησης. Μάλιστα αν δεν ήταν η φάση του 44ου λεπτού δεν θα είχαμε τίποτα να θυμόμαστε από το πρώτο ημίχρονο. Σε διεκδίκηση της μπάλας του Έτο με τον Μπατίστα ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ των Ουκρανών με τον Μαρτίνεζ να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και προκαλεί ανησυχία στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ.
Ωστόσο η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 55ο λεπτό, όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Λίνο ο Μπαλάφας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 1-1 και την ομάδα του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Η Καρπάτι τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φεντέσκι στο 67΄με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΚΑΡΠΑΤΙ: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (34' Κραβτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74' Πατσέκο), Μπατίστα (67' Κοπόλεβιτς).
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (88' Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (83' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (89' Ρομπέρ).

Παράταση... ζωής – Η ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

Με το πέναλτι που κέρδισε ο Γκούντγιονσεν και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο στην παράταση η “΄Ενωση” κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Τιφλίδας και να γλιτώσει το οικονομικό πατατράκ. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ μπήκαν πολύ νωθρά στο ματς με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να υπερασπιστούν ούτε για δύο λεπτά το προβάδισμα που είχαν αποκομίσει από τη νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, στο ΟΑΚΑ.
 Μετά από πάσα του Γιάγκους ο Κοσκάτζε μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Κωνσταντόπουλο. Η Ντιναμό με την ψυχολογία στα ύψη κυνήγησε το δεύτερο γκολ με την άμυνα της ΑΕΚ να έχει πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο.
 Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε με την ελληνική ομάδα να ανεβάζει σταδιακά την απόδοση της. Στο 59΄ο Γκούντγιονσεν αστόχησε στην προσπάθεια του να κρεμάσει τον Λόρια. Στο 65΄η σύρραξη μεταξύ παικτών και μελών των τεχνικών τιμ των δύο ομάδων έβγαλε τους κιτρινόμαυρους από τον ρυθμό τους, ωστόσο η ΑΕΚ απείλησε πάλι στο 75΄, όταν μετά την σέντρα του Λεονάρντο η κεφαλιά του Γκούντγιονσεν πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 84΄ο Χοσέ Κάρλος από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα πάνω στον Λόρια και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία της παράτασης.
Εκεί την λύση έδωσαν οι δύο κορυφαίοι παίκτες της ΑΕΚ. Στο 110΄ο Γκούντγιονσεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας και κέρδισε το πέναλτι και την αποβολή του Κακουμπάβα. Ο Λεονάρντο ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Άλεξ Γκαρσία): Λορία, Τομασβίλι, Κοσκάτζε (79' Γιγκάουρι), Αλβάρο, Οντιγκάτζε, Γιάγκουε, Ρομπερτίνιο (74' Κότο), Ρεκβιασβίλι, Κακουμπάβα, Τσίσκο (105' Κακελισβίλι), Κβεκβεσκίρι
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος (36' λ.τ. Αραμπατζής), Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Γεωργέας, Μάκος, Γκέντσογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Κάρλος (106' Καφές), Λυμπερόπουλος (63' Λεονάρντο)

Ο Παναθηναικός από Αύγουστο εκτός Ευρώπης , μένει στην Ελλάδα

Ο πάλαι ποτέ πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη , ο Παναθηναικός, θα περιοριστεί φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις, παρά τη νίκη στο ΟΑΚΑ  με 2-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Όμως οι “πράσινοι” κινδυνεύουν με βαριά τιμωρία  λόγω επεισοδίων που προκάλεσαν ημίωρη διακοπή.
 Πριν καλά καλά συμπληρωθούν πέντε λεπτά ο διαιτητής αναγκάστηκε να το διακόψει λόγω των επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.
 Η Μακάμπι πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 61΄, όταν ο Μεντουνγιανίν με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Κοτσώλη ,  γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση κάποιων οπαδών του “τριφυλλιού” οι οποίοι πέταξαν δεκάδες καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο. Το ματ διακόπηκε και πάλι για τρία λεπτά . Στο 71΄ μετά το φάουλ του Κλέιτον ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 73΄η Μακάμπι έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Κονάτε είδε απευθείας την κόκκινη κάρτα λόγω αντιαθλητικού χτυπήματος στον Καραγκούνη. Δευτερόλεπτα αργότερα αποβλήθηκε και ο προπονητής των Ισραηλινών επειδή έβρισε τον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Οι “πράσινοι” αύξησαν την πίεση τους, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να σπάσουν το αρνητικό ρεκόρ των 11 αγώνων χωρίς νίκη στην Ευρώπη, με το αυτογκόλ του Νιβάλντο στο 79ο λεπτό.
Έτσι η Μακάμπι απέκλεισε από τον Αύγουστο τους “πράσινους” οι οποίοι  είναι αναγκασμένοι να συνέλθουν και να κοιτάξουν τις εγχώριες διοργανώσεις.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα (59’ Καραγκούνης), Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Νίνης (59’ Κλέιτον), Ζέκα, Λέτο, Κουΐνσι, Τοτσέ
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Χαΐμοφ, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν (76’ Άλμπερμαν), Μίκχα (59’ Ζιβ), Ατάρ (83’ Κολάουτι), Παβίτσεβιτς, Κονατέ, Γεϊνί, Λογκάσι, Νταχάν, Βερέντ

Νέος διευθυντής Ι.Κ.Α. της Κορίνθου ο Μάριος Σταματάκης

Νέος διευθυντής του Ι.Κ.Α. στη περιοχή της Κορίνθου αναλαμβάνει ο ορθοπεδικός χειρουργός – τραυματολόγος – και διδάκτωρ της ορθοπεδικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μάριος Β. Σταματάκης.
Με εισήγηση του διοικητή του Ι.Κ.Α. κ. Σπυρόπουλου, και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού άμυνας κ. Μπέγλίτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να ορίσει τον κ. Σταματάκη, διευθυντής του Ι.Κ.Α. Κορινθίας, ελπίζοντάς στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του πολύπαθου οργανισμού, το οικονομικό και υπαλληλικό «μάζεμα», που τόσο ανάγκη έχει το Ι.Κ.Α.
Ο νέος διευθυντής , είναι νέος, οξυδερκής, ταλαντούχος, γνωστός ιατρός με έδρα το Λουτράκι. Εχει μεγάλη κοινωνική προσφορά στο Νομό Κορινθίας και όχι μόνο, καθώς επίσης και πολλές αναγνωρίσεις στον τομέα των οργανισμών, πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων και αυτών σε επίπεδα αθλητικών γεγονότων.
Ο νέος διευθυντής αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του μετά τη λήξη της θητείας του κ. Πρωτονοτάριου ή την άμεση παραίτηση του τελευταίου.
Ευχή να ανταπεξέλθει στις τεράστιες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει.

fresh-press.gr/

Σίμος Κεδίκογλου... με προϋπολογισμό ασφυκτικής λιτότητας του 2011, αποφάσισαν τον τριπλασιασμό των δαπανών για το πολιτικό γραφείου του υπουργού Επικρατείας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από την απάντηση του κ. Μόσιαλου, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει προσωπική αντίληψη περί της εννοίας της κυβερνητικής συνέχειας επί ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, στην ουσία μας καρφώνει τον προκάτοχό του. Εμάς όμως δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά “μαχαιρώματα”  στο ΠΑΣΟΚ και πρέπει να μας εξηγήσει, γιατί στον προϋπολογισμό ασφυκτικής λιτότητας του 2011, αποφάσισαν τον τριπλασιασμό των δαπανών για το πολιτικό γραφείου του υπουργού Επικρατείας, από τις  564.400 ευρώ το 2010, στις 1.455.000 ευρώ.  Στοιχείο που αναφέρεται μέχρι σήμερα  στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (Κρατικός προϋπολογισμός 2011 – κωδικός 680). Και σίγουρα, δεν ρωτήσαμε να μάθουμε ποιος πληρώνει για το κινητό του, αλλά ούτε και για τους καφέδες που πίνει. Επίσης, δεν ρωτήσαμε για τα μυστικά κονδύλια. Αλλά ο κ. Μόσιαλος “καρφώνοντας” και πάλι τον προκάτοχό του δεν μας απαντά γιατί τα διατηρούσε. Σε κάθε περίπτωση, η ερώτηση υποβλήθηκε κοινοβουλευτικώς και αναμένουμε με τον αντίστοιχο τρόπο μία καλύτερη απάντηση».


Αγωνία , μεταγραφες και φιλικά τεστ στο Κορινθιακό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τους φακέλους των ομάδων της Football league και Football league 2, όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑ. H ιστορία με τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες έχει ταλαιπωρήσει πολύ ειδικότερα φέτος, τις ομάδες της κατηγορίας, οι παράγοντες των οποίων… καρδιοχτυπούν για να μπορέσουν να έχουν πλήρη φάκελο και να πάρουν το πολυπόθητο πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ετσι λοιπόν την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι η… Μεγάλη Πέμπτη για τις ομάδες της Γ Εθνικής.


Κόρινθος: Ενισχύεται και άλλο
Θετικές εντυπώσεις άφησε η Κόρινθος στο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στον Πύργο με τον Πανηλειακό. Επόμενο φιλικό για την Κόρινθος είναι το προσεχές Σάββατο 27/08 στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου με αντίπαλο τον Μανδραϊκό στις 18.00. Στο μεταξύ η διοίκηση της ομάδας επισημοποίησε την απόκτηση των Νικολόπουλου και Λαμπρογεώργου μέσω δελτίου τύπου (Παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είναι επίσημα από σήμερα ο 22ος φορ Αθ. Νικολόπουλος και ο 32ος σέντερ φορ Φ. Λαμπρογιώργος , οι οποίοι από σήμερα θα μπουν κανονικά στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας.). Τέλος ανακοινώθηκε ότι οι μεταγραφές για την "Μπάρτσα" θα ολοκληρωθούν με την απόκτηση τριών παικτών ακόμη.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Συνεχίζουν την προετοιασία τους ενόψει της νέας ποδοσαιρικής περιόδου οι ομάδες της Κορινθίας με φιλικές αναμετρήσεις , όπου οι τεχνικοί των ομάδων κάνουν τεστ δυναμικότητας , για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Χθες έγιναν οι παρακάτω φιλικοί αγώνες:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 1-0
Σε φιλικό τεςτ που εγινε στο Λουτράκι ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε με 1 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ – ΝΕΟΙ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-1
Καλή εμφάνιση από τον Πέλοπα Κιάτου, παρά την ήττα του με 0-1 από τους Νέους του Αστέρα Τρίπολης, με πέναλτι, στη Τρίπολη, όπου έχασε σημαντικές ευκαιρίες ένω είχε και δοκάρι. Αυτό που ανησύχησε τον τεχνικό του Πέλοπα, Σπύρο Αργυρόπουλο, ήταν ο τραυματισμός του Τάκη Παπαβασιλείου, ο οποίος μετά από ένα πολύ δυνατό μαρκάρισμα αντιπάλου του,στην κνήμη και αποχώρησε τραυματίας.

ΣΟΛΟΜΟΣ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 1-0
Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι, ο Σολομός επιβλήθηκε του Ισθμιακού με 1-0, με γκολ του Σοφού στο πρώτο μέρος. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο πρώτο και να χάνουν κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ οι παίκτες του Δημήτρη Αθανασάκου, ήταν καλύτεροι στην επανάληψη.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ 4-4
Τα γκολ έμπαιναν βροχή στη Ξυλοκέριζα όπου σε φιλικό αγώνα ο Εθνικός Ξυλοκέριζας και η Προοδευτική Περιγιαλίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με το ευρύ 4 - 4.

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 3-0
Ο Σαρωνικός, με γκολ που σημείωσαν οι Μπεκιάι, Μελέτης και Αυγέρης,επιβλήθηκε με 3-0 των Αγίων Θεοδώρων.

ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2-2
Σε φιλικό αγώνα ο Πανσολυγειακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Άρη Κορίνθου, αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0, με τέρματα των Κεφιλή και Κούτρα Ι.Γ. Οι παίκτες του Νίκου Πίλιουρα όμως δεν το έβαλαν κάτω, προσπάθησαν μέχρι το τέλος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με γκολ των Παληού και Νικολάου.