Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η homexpo.gr, η πρώτη διαδικτυακή έκθεση «μόνο για εμπόρους»


Ξεκίνησε τη λειτουργία της, η www.homexpo.gr, η πρώτη διαδικτυακή έκθεση προϊόντων ένδυσης, επίπλου, διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιού - επαγγελματικών χώρων «μόνο για εμπόρους» σε Ελλάδα και Κύπρο. Η έκθεση, αποτελεί καινοτόμα εφαρμογή των τεράστιων δυνατοτήτων του διαδικτυακού επιχειρείν και της ανάγκης για εξωστρεφή δράση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών. Στην homexpo.gr, συμμετέχουν ως εκθέτες οι εταιρίες χονδρικής – δημιουργοί και έχουν πρόσβαση αποκλειστικά οι επιχειρηματίες λιανικής, ώστε να διαφυλάττονται οι κανόνες του υγιούς εμπορίου μεταξύ των συναλλασσόμενων.
Στη μοναδική Β2Β διαδικτυακή έκθεση, παρουσιάζονται εικονικά τα «περίπτερα» των εταιριών - εκθετών, με το προφίλ και τα προϊόντα τους, ένα προς ένα. Οι χιλιάδες εταιρίες λιανικής, στις οποίες έχει αποσταλεί προσωπικός κωδικός πρόσβασης, περιηγούνται στους χώρους των εκθετών και στα προϊόντα και έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα για ομοειδή προϊόντα της αγοράς, αποφασίζουν με ποίες εταιρίες θα συναλλαγούν.
Εντυπωσιακή είναι η φωτορεαλιστική απεικόνιση ορισμένων προϊόντων, τα οποία μπορούν οι επιχειρήσεις λιανικής να παρουσιάσουν και στους δικούς τους πελάτες διευκολύνοντας τις πωλήσεις τους, χωρίς τη χρήση ειδικών εφαρμογών πληροφορικής από μέρους τους.
Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της, η www.homexpo.gr λειτουργεί εντελώς δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες – εταιρίες χονδρικής, κατά τους 6 πρώτους μήνες της λειτουργίας της και φυσικά διαρκώς δωρεάν για όλους τους επισκέπτες – καταστήματα λιανικής. Με την έναρξη λειτουργίας της, δήλωσαν συμμετοχή 72 εταιρίες, ενώ στόχος της homexpo.gr, είναι η έκθεση να αποτελέσει τον μεγαλύτερο διαδικτυακό - εκθεσιακό κόμβο για τις επιχειρήσεις του κλάδου σε Ελλάδα και Κύπρο, πριν επεκταθεί και στο χώρο των καταστημάτων λιανικής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ειδικότερα, στη www.homexpo.gr παρουσιάζονται εταιρίες και προϊόντα σε κατηγορίες, όπως: Κουρτίνες, υφάσματα επιπλώσεων, έπιπλα, λευκά είδη για όλο το σπίτι, αξεσουάρ επίπλου, κουζίνας και κουρτίνας, ταπετσαρίες, χαλιά, φωτιστικά, στρώματα, έπιπλα επαγγελματικών χώρων, είδη σκίασης, είδη διακόσμησης κ.α.
eklogika.gr

ΔΕΘ: «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον πρωθυπουργό τα συνδικάτα



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες των εργατικών συνδικάτων της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας για τις κινητοποιήσεις τους κατά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, τα συνδικάτα «οργανώνουν τις αγωνιστικές τους δράσεις και αναδεικνύουν τις δικές τους διεκδικητικές προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τα δεσμά του μνημονίου, της κρίσης και της ύφεσης».
Συγκεκριμένα, κατά τις επόμενες μέρες, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν σειρά συσκέψεων και δράσεων με στόχο την κινητοποίηση όλων των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας και την καταγραφή και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τις προτάσεις των συνδικάτων για την αντιμετώπισή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 11 π.μ., θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32) για το περιεχόμενο και τους στόχους των φετινών διαδηλώσεων, ενώ νωρίτερα θα έχει προηγηθεί σύσκεψη τοπικών συνδικαλιστικών στελεχών.
Επίσης, τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 6.30 μ.μ. στο ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των διοικήσεων όλων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου.
Τέλος, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών με τη συμμετοχή και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος τα προεδρεία των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών της Β. Ελλάδας και των σωματείων της δύναμης του ΕΚΘ. Μετά τη σύσκεψη ΓΣΕΕ και ΕΚΘ θα παρουσιάσουν τις διεκδικητικές τους προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση.
eklogika.gr

Στην Αθήνα και πάλι το κλιμάκιο της τρόικας – Στο μικροσκόπιο η πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου



Από νέους εξονυχιστικούς ελέγχους της τρόικας θα περάσει τις επόμενες ημέρες η ελληνική οικονομία και η πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, πριν την αποδέσμευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικας, βρίσκεται και πάλι από σήμερα στην Αθήνα.
Αρχικά, στο επίκεντρο του ελέγχου θα βρεθεί ο προϋπολογισμός, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω και της μεγαλύτερης ύφεσης στην οικονομία.
Ακόμη, βαρύτητα θα δοθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων (η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για έσοδα τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου), καθώς και την πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και ιδιαίτερα της φορολογικής μεταρρύθμισης. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως την κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, δηλαδή έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις στελέχους της τρόικας, οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναμένεται να είναι σκληρές. Το στέλεχος της τρόικας, φέρεται να αναφέρει ότι «υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία όσον αφορά τους στόχους. Οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι φταίει η ύφεση, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες εάν κάτι τέτοιο οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση».

Πάνος Παναγιωτόπουλος...απαράδεκτες και επιζήμιες για τα συμφέροντα της χώρας μας δηλώσεις, που έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, που παρουσιάζονται σήμερα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει για τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου από τις απαράδεκτες και επιζήμιες για τα συμφέροντα της χώρας μας δηλώσεις,  που έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Τσετίν Μάντατζη.
Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να πράξει αμέσως τα δέοντα, σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο βουλευτή. Διαφορετικά θα είναι ο ίδιος βαρύτατα εκτεθειμένος».


Νικόλαος Νικολόπουλος...Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε διαρκώς αυξανόμενη ύφεση και σε εκτίναξη της ανεργίας.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τα προβλήματα χρηματοδότησης και επάρκειας  του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


Γ. Μιχελάκης...Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται…συγκυβέρνηση


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:   



«Δουλειά δεν έχει να κάνει η κυβέρνηση και ασχολείται συνέχεια με την αντιπολίτευση. Τους καταλαβαίνουμε. Όποιος δεν μπορεί να κυβερνήσει ονειρεύεται…συγκυβέρνηση.

Ας κοιτάξει καλύτερα η κυβέρνηση τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας: Την ανεργία, τα λουκέτα και την ακρίβεια. Και ας πάψει να αναζητά σωσίβιο, για τη δική της ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα, σε σενάρια συγκυβέρνησης.

Όπως έχει τονίσει και ο κ. Αντώνης Σαμαράς, με την ίδια συνέπεια, που η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει νομοσχέδια της κυβέρνησης, όταν είναι στη λάθος κατεύθυνση, με την ίδια ακριβώς υπερψηφίζει νομοσχέδια, όταν η κυβέρνηση υιοθετεί το σωστό.

Και για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρο: Συναίνεση ή συνενοχή στο λάθος η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται ποτέ να δώσει.

Επομένως, οι φωνές μέσα στην κυβέρνηση που μιλούν για συναίνεση -και εννοούν συνενοχή- είναι προφανώς εκτός των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας».


Ντόρα Μπακογιάννη...Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η απόφαση για τη συγχώνευση των τραπεζών Alpha bank-Eurobank EFG, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία.
Με πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα, παίρνονται αποφάσεις που ισχυροποιούν το τραπεζικό σύστημα και προσελκύουν σ' αυτό ξένα επενδυτικά κεφάλαια.
Όμως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ξεκίνησε από το τραπεζικό σύστημα, όπως στην Ιρλανδία και την Ισπανία, αλλά από τις τεράστιες δαπάνες του κράτους, που όσο δεν μειώνει τα ελλείμματά του στραγγίζει τη ρευστότητα και στραγγαλίζει τον ιδιωτικό τομέα.
Για να ανασάνει η ιδιωτική οικονομία πρέπει επιτέλους και η κυβέρνηση να κάνει τη δική της δουλειά και να πάψει να υποκύπτει στις πιέσεις των κομματικών στρατών που κυριαρχούν στο δημόσιο τομέα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ
Επίσης ο υπεύθυνος  του πολιτικού Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος, σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη Τύπου τουυπουργού Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πλήθος των στοιχείων που παρουσίασε σήμεραο υπουργός Ανταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχετικά με το ΕΣΠΑ δεν εξηγούν γιατί η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια κατακρημνίσθηκε από την 5η στην 20η θέση απορρόφησης κονδυλίων μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.

Δεν εξηγούν την παροιμιώδη αδράνεια που έχει επιδείξει μέχρι τώρα η κυβέρνηση, η οποία φέρει ακεραία την ευθύνη για τον περιορισμό της ρευστότητας της αγοράς, που οδήγησε χιλιάδες εταιρείες στο λουκέτο και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο ταμείο ανεργίας.

Δική της επιλογή  ήταν  το πάγωμα εγκεκριμένων δράσεων του ΕΣΠΑ,  που θα τροφοδοτούσαν με πάνω από 1 δις ευρώ, από το 2009, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Δική της έμπνευση ήταν η κατάργηση του επιτυχημένου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ και η αντικατάστασή του από ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών. Η κατά 90% μείωση των χορηγήσεων δανείων στις μικρές επιχειρήσεις μιλάει από μόνη της.

Ευελπιστούμε ότι οι νέες προτεραιότητες που εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης θα έχουν καλύτερη τύχη από αυτές της πρώτης διετίας του ΠΑΣΟΚ».

Κώστας Κόλλιας: «Η έλλειψη χρημάτων υπονομεύει τα έργα οδοποιίας στην ορεινή Κορινθία»

Με αφορμή την καθυστέρηση υλοποίησης της οδού Κιάτο-Γκούρα-Δερβένι και, ιδιαίτερα, του τμήματος Λαύκα – Διάσελο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Τον Ιούλιο είχα καταθέσει ερώτηση σχετικά με την έλλειψη βασικών υποδομών και τις καθυστερήσεις των έργων στην ορεινή Κορινθία. Μεταξύ άλλων, είχα θίξει και το ζήτημα της βελτίωσης και ανάπτυξης του επαρχιακού, δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου. Όπως επεσήμανα στους συναρμόδιους Υπουργούς, τα έργα για την οδό Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι, τόσο σε ό,τι αφορά απαραίτητες αναβαθμίσεις, όπως η παράκαμψη της Γκούρας και του Στενού, όσο και αναφορικά με την υλοποίηση καθεαυτού του οδικού άξονα, στο τμήμα Καστανιάς – Μοσιάς – Στενού, είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.
Η μοναδική επίσημη απάντηση που έλαβα σχετικά με το θέμα προέρχεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει στοιχεία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δυστυχώς, η πληροφόρηση που έχω από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες είναι ότι η έλλειψη χρηματοδότησης έχει παγώσει τα έργα και οι προβλέψεις για την υλοποίησή τους είναι μάλλον δυσοίωνες. Ιδιαίτερα μάλιστα για το τμήμα Λαύκας – Διάσελου, ενώ το έργο εξελίσσονταν κανονικά, οι εργολάβοι εγκατέλειψαν το έργο, λόγω διακοπής της χρηματοδότησης.
Είναι βέβαιο ότι η ανακατανομή των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, την Περιφερειακή Διοίκηση, τις Περιφερειακές Ενότητες και τους Δήμους που έφερε ο «Καλλικράτης» έχει εντείνει το αλαλούμ και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων.  Το βασικότερο όμως πρόβλημα είναι οι δραστικές περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις, χωρίς τις οποίες είναι αδύνατη η κατασκευή βασικών υποδομών. Πολύ φοβούμαι ότι ο δρόμος Λαύκα – Διάσελο έχει πέσει θύμα της επιλογής της Κυβέρνησης να κλείσει τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης προς την ελληνική περιφέρεια.
Επειδή είναι πάγια τακτική των Υπουργείων να δίνουν γενικόλογες απαντήσεις, αποφάσισα να καταθέσω νέο ερώτημα ειδικά για τον δρόμο Λαύκας – Διάσελου, ζητώντας να ενημερωθώ για τους λόγους που το έργο έχει σταματήσει, καθώς και σαφές πρόγραμμα και χρονοδιάγραμμα επανέναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών. Ελπίζω ότι το πολύ συγκεκριμένο περιεχόμενο της ερώτησης δεν θα επιτρέψει στο Υπουργείο να ελιχθεί και να κρυφτεί πίσω από αοριστολογίες και δικαιολογίες. Επειδή ωστόσο συμβαίνει συχνά, όταν κάποιο Υπουργείο αναφέρει ότι θα μου διαβιβάσει πληροφορίες μέσω της Περιφέρειας, να μην λαμβάνω εντέλει καμία απάντηση, δεσμεύομαι ότι θα επιμείνω ιδιαιτέρως. Διότι, πέρα από το «τις πταίει» για τις καθυστερήσεις, βασικό ζητούμενο είναι η αποπεράτωση του δρόμου, ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την αναβάθμιση της ορεινής Κορινθίας και για την ασφάλεια των  κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα θα επιδιώξω άμεση πληροφόρηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και, εάν δεν λάβω σύντομα μία επίσημη και ικανοποιητική απάντηση από το Υπουργείο, θα επανέλθω με νέα παρέμβαση στη Βουλή

Αντώνης Σαμαράς...Η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank EFG είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας, κυρίως, της Κυβερνητικής ανεπάρκειας.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συμφωνία συγχώνευσης της Alpha Bank με τη Eurobank EFG είναι η απάντηση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας, κυρίως, της Κυβερνητικής ανεπάρκειας.
Η δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού ομίλου, με έντονη παρουσία εντός και εκτός της χώρας μας και με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, αντιμετωπίζει  - μεταξύ άλλων – και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και την πιθανή αύξηση των επισφαλειών λόγω της μεγάλης ύφεσης. Γι’ αυτό και αποτελεί μια ορθή στρατηγική κίνηση η οποία συμβάλλει στη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Αναγκαία προϋπόθεση ώστε, Κυβέρνηση και πιστωτικά ιδρύματα, με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, που μέχρι σήμερα δυστυχώς απουσιάζουν, να διοχετεύσουν στην αγορά την απαιτούμενη ρευστότητα για την Επανεκκίνηση της πραγματικής  οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση»

"Κορινθιακός πόλεμος" για τα πεπραγμένα της ΝΑ -Ευθείες βολές απο Πετρόπουλο σε Ταγαρά -Παπαφωτίου -Τι απάντησαν ο αντιπεριφερειάρχης και ο πρώην Νομάρχης

Jenny's World

Εαν δεν υπήρχε και η Κορινθία να απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνέβαινε αυτό που φοβόμαστε και διατυπώσαμε σήμερα το πρωί ...Πριν την αρχική τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε ,η συζήτηση ήταν εξαιρετικά αδιάφορη και χλιαρή και σίγουρα εντελώς αντίθετη απο αυτά που η Νέα Πελοπόννησος πρέσβευε σχετικά με το θέμα αυτό.

Ο κ. Δέδες αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Νομαρχιακής Αυτοδιοικησης Κορινθίας και στα ελλείματα που βρήκε..Το κλίμα άλλαξε εντελώς όταν τον λόγο έλαβε ο Νίκος Πετρόπουλος ο οποίος είπε πως οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Ο Νίκος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν, αμφιβόλου ποιότητας και οι οποίες στοίχισαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ .Μίλησε για τον φωτισμό του Ακροκορίνθου ,το Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου ,το Θέατρο Εξαμιλίων ..Παρά την υπογράμμισή του πως εκτιμά τον Νίκο Ταγαρά ,οι επισημάνσεις του περιφερειακού συμβούλου ήταν ευθείες βολές κατά του πρώην Νομάρχη και του αντιπεριφερειαρχη Απόστολου Παπαφωτίου.
Ο κύριος Πετρόπουλος στο τέλος της τοποθέτησης του επεσήμανε πως 4 χρόνια ως αντιπολίτευση στο ΝΣ Κορινθίας ουδέποτε ψηφσε τα πολιτστικά δρώμενα της Νομαρχίας ,αφού το Λυσσίπειο δεν έιχε κατασταστικό ανααρωτιόντουσαν όλοι πώς περνούσε το ΝΣ κονδύλια.
Αρχικώς το "γάντι" σήκωσε ο Απόστολος Παπαφωτίου ο οποίος παραδέχθηκε πως το Λυσσιπειο πράγματι δεν έχει καταστατικό. Όμως ο οποιοσδήποτε σύμβουλος που αμφισβητεί τα πεπραγμένα της ΝΑ μπορεί να ελέγξει τα τιμολόγια για τις εκδηλώσεις που έγιναν .Κατηγόρησε τον κ. Πετρόπουλο για όψιμο ενδιαφέρον ,παρότι ως αντιπολίτευση ουδέποτε αγκάλιασε το έργο των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Για το θέμα του Ακροκορίνθου και του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου ο κ. Παπαφωτίου είπε πως ο κ. Πετρόπουλος ήταν στην Οικονομική επιτροπή και γνωρίζει πως όλες οι διαδικασίες ήταν απολύτως διαφανείς.

Ακολούθησε ο Νίκος Ταγαράς ο οποίος δήλωσε κατάπληκτος με την τοποθέτηση του Νίκου Πετρόπουλου ,ο οποίος 8 χρόνια δεν είχε εκφράσει ποτέ τέτοια θέση.Ο κ. Ταγαράς δεν θέλησε να αγγίξει τόσο το θέμα των εκδηλώσεων ,αρκέστηκε να πει πως ακόμα και η αντιπολίτευση ζητούσε να γίνονται εκδηλώσεις.Στο θέμα του Ακροκορίνθου και του Αρχαίου Λιμανιού Λεχαίου ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε στα έργα που δημοπρατήθηκαν και κατασκευάστηκαν γρήγορα και παραδόθηκαν στην Αρχαιολογία..με όλες τις διαφανείς διαδικασίες.
Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δευτερολογία του Γ. Δέδε...Είναι φανερό πως επήλθε η αναμενόμενη ρήξη στα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

Στην Αλγερία η σύζυγος και τρία παιδιά του Καντάφι

 
NAFTEMPORIKI.GR
Στο έδαφος της Αλγερίας εισήλθαν η σύζυγος του συνταγματάρχη Καντάφι και τρία παιδιά του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
«Η σύζυγος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάφια, η κόρη του Αϊσά, οι γιοι του Χάνιμπαλ και Μοχάμεντ, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους εισήλθαν στην Αλγερία στις 08:45 τοπική ώρα (10:45 ώρα Ελλάδος) από τη μεθόριο μεταξύ της Λιβύης και της Αλγερίας», σημειώνει το αλγερινό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APS.
«Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας και στον Μαχμούντ Τζιμπρίλ, πρόεδρο του εκτελεστικού συμβουλίου του λιβυκού Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» των αντικαθεστωτικών, προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Λίγο αργότερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο λιβυκές διπλωματικές πηγές μετέδωσε πως ο συνταγματάρχης Καντάφι φέρεται ότι βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης, στο Μπάνι Ουάλιντ, μαζί με τους γιους του Σαάντι και Σάιφ αλ Ισλάμ. Το Μπάνι Ουάλιντ θεωρείται προπύργιο των πιστών στον Καντάφι. Το Σάββατο αυτοκινητοπομπή 60 ως 80 οχημάτων αναφέρθηκε ότι κατευθύνεται στο Μπάνι Ουάλιντ, ίσως διαφεύγοντας από τη Σύρτη.
Το Μπάνι Ουάλιντ, που βρίσκεται στην περιοχή της Μιζουράτα, είναι ένα από τα ορμητήρια της φυλής Ουαρφάλα, μιας από τις πιο ισχυρές της χώρας, στην οποία ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι.
Παράλληλα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον θα μεταβεί την Πέμπτη στο Παρίσι για να μετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη προκειμένου να επιταχυνθεί το σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς τις νέες αρχές της Λιβύης.
Η σύνοδος της Ομάδας Επαφής «θα δώσει τη δυνατότητα στη διεθνή κοινότητα να εμβαθύνει πάνω σε μια οικονομική και πολιτική συνεργασία» με τους αντικαθεστωτικούς του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Βικτόρια Νάλαντ.
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ΔΠΔ δήλωσε ότι άλλος ένας από τους γιους του συνταγματάρχη Καντάφι, η στρατιωτική μονάδα του οποίου κατηγορείται ότι σκότωσε δεκάδες κρατούμενους στην Τρίπολη, μπορεί να εισαχθεί στον κατάλογο του δικαστηρίου με τους πλέον καταζητούμενους για εγκλήματα πολέμου.
Το ΔΠΔ έχει ήδη εγκρίνει τα εντάλματα σύλληψης για τον Μουάμαρ Καντάφι, το γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ και τον επικεφαλής των λιβυκών υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντουλάχ αλ Σενούσι με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Λούις Μορένο-Οκάμπο δήλωσε ότι μπορεί επίσης να υποβάλει αίτηση για την έκδοση εντάλματος σύλληψης και σε βάρος του γιου του Καντάφι Χάμις, μετά την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ότι μέλη της Ταξιαρχίας Χάμις, της δύναμης που διοικεί, φαίνεται ότι προχώρησαν σε συνοπτικές εκτελέσεις κρατουμένων, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποθήκη στην Τρίπολη.

ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου. Ανώμαλη προσγείωση...

 




Με τέτοια απογείωση που έγινε με το 3ο φεστιβάλ "Νίκος Δόικας", η προσγείωση σίγουρα δεν θα ήταν ομαλή. Δυστυχώς όμως η προσγείωση ήταν ιδιαίτερα ανώμαλη, γιατί έμαθα την αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι κλείνουν το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου.
Παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων και της κυβέρνησης, θέλουν να κλείσουν το ΕΠΑΛ και τώρα ...ο πόλεμος αρχίζει. Η τοπική κοινωνία και το δημοτικό συμβούλιο ήταν σύσσωμα αντίθετα με το κλείσιμο του σχολείου αυτού και τώρα πρέπει να λάβουμε θέσεις στα χαρακώματα.
Οι υπηρέτες της Τρόικας, εκτός όλων των άλλων, είναι και κουτοπόνηροι. Μας διαβεβαίωναν ότι το σχολείο θα μείνει ανοικτό και θα ενισχυθεί και λίγες μέρες πριν το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς ανακοινώνουν το κλείσιμό του. Στο χέρι μας είναι αν θα τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Ο υπουργός κ. Μπεγλίτης, που έστειλε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους της Κορινθίας την ανακοίνωση ότι δεν θα κλείσουν μερικά σχολεία (κατόπιν ενεργειών του εννοείται), έχει να πει ή να κάνει κάτι γι' αυτό;

Δύσκολες στιγμές για την Καίτη Γκρέυ στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες η μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού, Καίτη Γκρέυ, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η Καίτη Γκρέυ, την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ένιωσε μία ξαφνική αδιαθεσία και τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν.
Αμέσως ζήτησε βοήθεια από την οικιακή βοηθό της και εκείνη με τη σειρά της κάλεσε ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί την υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις.
Ευτυχώς, η μαγνητική τομογραφία δεν έδειξε κάτι σημαντικό. Οι θεράποντες ιατροί συνεχίζουν να την υποβάλουν σε εξονυχιστικές εξετάσεις, έως ότου διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που προκάλεσε το εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Κωνσταντίνος Μίχαλος: Θετική εξέλιξη,η συμφωνία Alpha-Eurobank να υπάρξουν κι άλλες.

Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τη συμφωνία για την προοπτική συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank, «ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον με τον τρόπο αυτό αντιμετωπισθεί η ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων των δύο τραπεζών και οδηγήσει σε ένα νέο ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

Το ζητούμενο είναι, προσθέτει ο κ. Μίχαλος, «η κίνηση αυτή να ανοίξει το δρόμο για νέες ανάλογες συμφωνίες που θα ισχυροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, απέναντι στην κρίση, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το πρωταρχικό του έργο, αυτό της στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη από σχήματα που να έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τις αγορές, να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όσο η προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση καρκινοβατεί και η ασκούμενη πολιτική βαθαίνει την ύφεση», καταλήγει το ΕΒΕΑ

Τι κρύβεται πίσω από τις συζητήσεις για συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει τον πρώτο λόγο


Ημέρα επιστροφής από τις διακοπές η χθεσινή. Στο σπίτι περιμένουν οι λογαριασμοί και τα ραβασάκια της εφορίας. Μπροστά ένας δύσκολος χειμώνας για όλους. Αλλά και ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός υπέρ συγκυβέρνησης χωρίς την παρεμβολή εκλογών. Για να έχει τον πρώτο λόγο το ΠΑΣΟΚ – αν και έχει πάψει να είναι πρώτο κόμμα
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια προπαγανδιστικής επιβολής του σεναρίου για συναίνεση – συγκυβέρνηση – συγκατοίκηση, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις και συνεντεύξεις των κυβερνητικών στελεχών, αλλά και των ηγετών των μικροτέρων κομμάτων.
Με εξαίρεση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά, που στη συνέντευξή του στον «Κόσμο του Επενδυτή» ζήτησε καθαρές λύσεις, όλες οι άλλες δηλώσεις βρίσκονται στην κατεύθυνση μιας κυβέρνησης συνεργασίας.
Τα κυβερνητικά στελέχη, όπως προκύπτει από τις συνεντεύξεις των κ.κ. Ρέππα και Λοβέρδου, επιθυμούν αυτήν την εξέλιξη χωρίς… εκλογές.       
 Η Κύπρος αντιστέκεται στον ΦΠΑ
Το πρώτο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή, όχι όμως και η αύξηση του ΦΠΑ.    
 Παιχνιδάκια… Βρυξελλών
Επιμένουν οι Βρυξέλλες στις… ταχύρρυθμες αποκρατικοποιήσεις, αν και γνωρίζουν πως θα πουλήσουμε φτηνά.
Ακούει κανείς στην Ελλάδα; (Νο1)
Η εκ μέρους της Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίηση ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας βαθιάς ύφεσης, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι πολιτικές που μέχρι σήμερα έχουν ακολουθηθεί – με πειραματόζωο την Ελλάδα - βρίσκονται εντελώς προς την λανθασμένη κατεύθυνση. Το μήνυμα τώρα είναι η ανάπτυξη...     
Ακούει κανείς στην Ελλάδα; (Νο2)
Στην αντεπίθεση περνά η Ιταλία για να αντιμετωπίσει τις απειλητικές διαθέσεις των «εταίρων» στην ΕΕ και να διασώσει την οικονομία και το διεθνές κύρος της. Κάνει, δηλαδή, η ιταλική κυβέρνηση ό,τι δεν έκανε η ελληνική, που συκοφάντησε τη χώρα. Και, βέβαια, ο Τρεμόντι δεν μιλά για... Τιτανικό!           
 
elzoni.gr    

Σοσιαλιστική Διεθνής: Λίφτινγκ βορείως της Γαύδου

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Μπορούμε να μάθουμε πού βρίσκεται η Σοσιαλιστική Διεθνής; Ακόμη σε διακοπές; Δυο μήνες τώρα – και ενώ συμβαίνουν κοσμογονικά γεγονότα στην παγκόσμια οικονομία και στο πολεμικό μέτωπο της Μεσογείου – έχει κυριολεκτικά χαθεί από προσώπου γης.

Να μην έχει βγει ακόμη από το χειρουργείο, όπου εισήχθη επειγόντως στις 2 του περασμένου Ιουλίου για… λίφτινγκ;

Θυμάστε; Το Συμβούλιο της Οργάνωσης είχε συνεδριάσει στον Αστέρα της Βουλιαγμένης και, με πρόταση του Προέδρου τους Γ. Παπανδρέου, (που είχε αποστείλει σχετική επιστολή ήδη από τις 4 Απριλίου) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας για την «μεταρρύθμιση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

ΛΙΒΥΗ ΟΠΩΣ ΚΟΣΣΟΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

 
Στο ζενίθ βρίσκεται ο πόλεμος της προπαγάνδας στη Λιβύη, με τις φρικιαστικές εικόνες και περιγραφές από τον εντοπισμό 53 νεκρών σε σήψη να κυριαρχούν σε όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα του πλανήτη.

Τα 53 πτώματα βρέθηκαν σε αποθήκη στην Τρίπολη και σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είναι οι μόνοι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News Στιούαρτ Ράμσεϊ, που συνομίλησε με ντόπιους στην περιοχή έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 150 άτομα, κυρίως πολίτες, που, κατά τον Ράμσεϊ και τις πηγές του (που δήλωσαν «αυτόπτες μάρτυρες» και… παρέμειναν ζωντανοί) εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του Καντάφι που μάχονταν για να κρατήσουν την πρωτεύουσα υπό τον έλεγχό τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟ​ΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων για την φετινή χρονιά. Χρονιά δύσκολη για όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, λόγω των λαθών, των παλινωδιών και των αστοχιών που έγιναν κατά την οργάνωση και διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, που είχαν ως αποτέλεσμα, τις χαμηλές επιδόσεις (μόλις ένας στους έξι τελικά περνά στη σχολή της επιλογής του), αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του εξεταστικού συστήματος. Η σκέψη μας όμως σήμερα βρίσκεται στους μαθητές. Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία σε όσους πέτυχαν τους στόχους τους και εισάγονται  στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σε όσους δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες τους φέτος, πρέπει να γνωρίζουν, ότι τίποτε δεν έχει χαθεί, ότι η ζωή δίνει πολλές ευκαιρίες και ότι στο χέρι τους είναι να τις αξιοποιήσουν και να πετύχουν στο μέλλον».

Σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί,δάσκαλοι και καθηγητές

Επίσης ο  κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δύο εικοσιτετράωρα πριν την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς και ακόμη βρίσκονται σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, δεν γνωρίζουν ακόμη και σήμερα σε ποιο σχολείο θα παρουσιασθούν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προγραμματίσουν την οικογενειακή και προσωπική τους ζωή. Παράλληλα, η σχολική χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και την ύστατη αυτή ώρα, να ενεργοποιήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ανακοίνωση των αποσπάσεων και την κάλυψη των κενών θέσεων στα σχολεία».

Γιάννης Ιωαννίδης: Συγχαίρουμε τις νεάνιδες αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, για τη μεγάλη επιτυχία τους, να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρουμε τις νεάνιδες αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης, για τη μεγάλη επιτυχία τους, να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Ευρώπης.
Ένα μόλις μήνα μετά τον άθλο της γυναικείας ομάδας να στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου, ήρθε και η σειρά των νεανίδων. Τα κορίτσια όλων των εθνικών ομάδων μας τιμούν τα ελληνικά χρώματα και συνεχίζουν την παράδοση των διακρίσεων στον υγρό στίβο. Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν ότι το ομαδικό αυτό άθλημα παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο στη χώρα μας και μας καθιστούν μία από τις πρώτες δυνάμεις διεθνώς.
Σε κάθε μία από τις αθλήτριές μας, ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες και στο μέλλον».

Αγορά νέου μηχανήματος JCB στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Αγορά JCB
Στην αγορά νέου μηχανήματος έργου συνθετικού τύπου εκσκαφέας – φορτωτής (JCB) προχώρησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Το κόστος αγοράς ανέρχεται στο ποσό των 71.995€ με ΦΠΑ.
Με την απόκτηση του νέου μηχανήματος (JCB) ανανεώνεται ο στόλος των μηχανημάτων του Δήμου με νέα σύγχρονα και αποτελεσματικότερα μηχανήματα που είναι αναγκαία για την εκτέλεση μικρών και μεγαλύτερων έργων, σε ένα μεγάλο νέο Δήμο με πολλά προβλήματα και ανάγκες.
Τα τελευταία 8 χρόνια ο Δήμος Ξυλοκάστρου έχει αποκτήσει 3 απορριμματοφόρα, 2 εκσκαφείς - φορτωτές, 1 πλυντήριο κάδων, 1 γερανοφόρο όχημα (παπαγαλάκι), 1 πυροσβεστικό όχημα, 1 χορτοκοπτικό μηχάνημα και 2 φορτηγά ανοιχτά μη ανατρεπόμενα, στην προσπάθεια που κάνει για την βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των δημοτών.

Δύσκολη νίκη ο ΠΑΟΚ επι της Ξάνθης

Σε παιχνίδι γκραν γκινιόλ εξελίχθηκε ο αγώνας χθες στο γήπεδο της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Η ομάδα του Δικεφάλου νίκησε 1-0, μέχρι όμως και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης κινδύνευε να δεχθεί το γκολ!
Η μαχητική Ξάνθη με βάση την απόδοσή της χθες δικαιούνταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Η αγωνία όμως δεν είχε να κάνει μόνον με αυτά που εξελίσσονταν εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και αυτά που εξελίσσονταν εκτός, αφού στο 79' ο διαιτητής Θάνος διέκοψε το παιχνίδι , επί 4λεπτο, λόγω των υβριστικών συνθημάτων που ακούστηκαν από την κερκίδα εναντίον του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Σοφοκλή Πιλάβιου και της Βουλής.
Με κεκτημένη ταχύτητα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και το χθεσινό παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ στο 6' με εκπληκτικό γκολ από τον Βιεϊρίνια.  Η Ξάνθη ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και στο 8' ο Μαρσελίνιο υποχρέωσε τον Κρέσιτς σε μια εντυπωσιακή απόκρουση. ενώ στο 17' έχασε την καλύτερη ευκαιρία της, με τον Σουάνη να κάνει τη σέντρα και τον Καζάκη το σουτ, το οποίο σταμάτησε λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Μαλεζάς. Στο 35' ο Καζάκης και πάλι πήρε την κεφαλιά ανάμεσα στους Μπαλάφα και Μαλεζά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κρέσιτς. Στο 79' το παιχνίδι διακόπηκε για τέσσερα λεπτά. Με την έναρξη και πάλι του αγώνα, ο Βιεϊρίνια σηίωσε τέρμα το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μαρσελίνιο έχασε την ευκαιρία του αγώνα καθώς το σουτ του έδιωξε με το κεφάλι ο Φωτάκης πάνω στη γραμμή.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Έτο, Λίνο, Φωτάκης, Αρίας (87΄ Τσουκαλάς), Γεωργιάδης (83΄ Ρομπέρ), Βιερίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιάνι, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86΄ Μάνταλος), Σουάνης (57΄ Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (68΄ Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι. 

Ληστές ακινητοποίησαν με κυνηγετικό όπλο του μοναχούς σε μοναστήρι στο Μπολάτι!

Στόχοι συμμορίας άγνωστων ιερόσυλων έχουν γίνει οι μονές και οι εκκλησίες της Κορινθίας, όπου σχεδόν καθημερινά καταγράφονται εισβολές. Το αποκορύφωμα, όμως, ήταν η… ένοπλη ληστεία που έγινε στo μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων στην περιοχή Μπολάτι από άγνωστο αριθμό κακοποιών!
Οι δράστες, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στη μονή το βράδυ του Σαββάτου και ακινητοποίησαν με την απειλή κυνηγετικού όπλου τους μοναχούς!
Στην συνέχεια, ερεύνησαν εξονυχιστικά τους χώρους, ανακάλυψαν σε ένα συρτάρι ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό και, αφού το άρπαξαν, τράπηκαν σε φυγή πεζοί.
Οι μοναχοί δεν μπόρεσαν να διαφωτίσουν τις έρευνες των ανδρών του αστυνομικού τμήματος Βραχατίου σχετικά με τον αριθμό των δραστών, οι οποίοι πάντως αναζητούνται.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους ιερόσυλους που «χτύπησαν» τις προηγούμενες ημέρες δύο εκκλησίες στην κοντινή περιοχή Κλημέντι Κορινθίας, παραβιάζοντας τις πόρτες.
Μέσα σε λίγες ώρες, οι άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το ναό της Αγίας Παρασκευής και την εκκλησία στο κοιμητήριο του χωριού και λεηλάτησαν τις εικόνες και τα ιερά σκεύη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι άρπαξαν ακόμη και τα καντήλια, τα κηροπήγια και το κάλυμμα της Αγίας Τράπεζας! Ο ακριβής αριθμός των κλοπιμαίων δεν έχει καταγραφεί ακόμη, αλλά για ορισμένα από αυτά υπήρχαν φωτογραφίες που δόθηκαν στην Αστυνομία για να βοηθηθεί η έρευνα.

"Έφυγε" ξαφνικά ο ήρωας πυροσβέστης του σεισμού του Αιγίου - Είχε σώσει τον 12χρονο Αντρέα Μπόγδανο

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 53 ετών, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αν. Αττικής, Αρχιπύραρχος , Παναγιώτης Νίκας. Επρόκειτο για έναν από τους πιο μάχιμους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητικό μετάλλιο ανδραγαθίας για το έργο του κατά τον φονικό σεισμό του Αιγίου το 1995, ενώ ήταν αυτός που έσωσε από τα συντρίμμια τον 12χρονο τότε Αντρέα Μπόγδανο. O Παναγιώτης Nίκας, ένας σύγχρονος ήρωας, όπως τον θυμούνται όλοι οι Eλληνες απ' τον απεγκλωβισμό του μικρού Aνδρέα Mπογδάνου το 1995 στο Aίγιο, έχει μείνει στη μνήμη όλων να κρατά ψηλά το παιδί και τα μάτια του να λάμπουν από χαρά, συγκίνηση μα και πόνο για όσους χάθηκαν.Tον είδαμε όλοι να δίνει μάχες ζωής μέσα σε χαλάσματα, να τα καταφέρνει και να δακρύζει από χαρά. Aλλες φορές τον είδαμε να κλαίει με τον πόνο όσων υπέφεραν, με μια ζωή που χάθηκε. Ήταν μαζί με τον Παναγιώτη Φουρλα ένας απο τους ήρωες διασώστες-πυροσβέστες στο σεισμό της Αθήνας. Υπηρέτησε για λίγα χρόνια στη Ρόδο, στην Π.Υ. Εύβοιας και άφησε άριστες εντυπώσεις, καθώς και ως περιφερειακός Διοικητής Στερεάς .
Ο θάνατός του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ενώ το άψυχο σώμα του βρέθηκε  σήμερα το πρωί στο σπίτι του, στην Ηλιούπολη, όταν ο οδηγός του πήγε να τον παραλάβει απο το σπίτι του και να τον μεταφέρει στο γραφείο του.
Όμως Δυστυχώς όσες φορές και αν χτύπησε το κουδούνι της εισόδου δεν πήρε καμία απάντηση. Ειδοποίησε τη υπηρεσία του και την Αστυνομια και όταν άνοιξαν την πόρτα βρέθηκαν μπροστά σε ένα αναπάντεχο θέαμα. Ο Παναγιώτης Νίκας κείτονταν νεκρός στο κρεβάτι του.
Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου οι γιατροι διαπίστωσαν πως ο ήρωας αυτός πυροσβέστης ήταν νεκρός.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο από τον ιερό ναό Αγίας Μαύρας στην Ηλιούπολη.

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας στις βάσεις ... με πάταγο


- Πτώση ως και 2.000 μόρια με μεγαλύτερη στις παιδαγωγικές και πολυτεχνικές σχολές
- 40% των ΤΕΙ έχει βρεθεί κάτω από τη βάση ενώ 26 τμήματα των ΤΕΙ θα βρεθούν στα αζήτητα
- Δείτε αναλυτικούς πίνακες

Η μεγαλύτερη πτώση της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρείται στις φετινές βάσεις εισαγωγής για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ που δόθηκαν το πρωί στη δημοσιότητα,απο το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται ότι το 40% των ΤΕΙ έχει βρεθεί κάτω από τη βάση ενώ 26 τμήματα των ΤΕΙ θα βρεθούν στα αζήτητα αντιμετωπίζοντας το "λουκέτο".

Πτώση εκατοντάδων μορίων σημειώνουν ακόμη και οι περιζήτητες ιατρικές και νομικές σχολές, που βρίσκονται σε κεντρικά Πανεπιστήμια. Το σύνολο των σχολών, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, παρατηρούνται πτώσεις των βάσεων που αγγίζουν και ξεπερνούν τα δύο χιλιάδες μόρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία ιατρική σχολή Θράκης έπεσε 642 μόρια και διαμορφώθηκε η βάση της στα 18.369 μόρια. Η μόνη ιατρική σχολή που έμεινε σε επίπεδα πάνω από 19.000 μόρια είναι της Αθήνας και εκεί η βάση έπεσε σε σχέση με πέρυσι 300 μόρια , φτάνοντας στα 19.153.

Η Νομική Αθήνας έπεσε κατά 285 μόρια και έφτασε στα 18.608 μόρια, ενω στη Θεσσαλονίκη η ίδια σχολή έπεσε 311 μόρια και έφτασε τα 18.449. Εντυπωσιακή είναι η πτώση των βάσεων στα Τμήμα των Πολυτεχνείων, που ξεπέρασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2.000 μόρια.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Μηχανολόγων Περιβάλλοντος Θράκης, έπεσε κατά 2.658 μόρια (βάση 14.533). Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Πολυτεχνείου που είναι απο τα περιζήτητα τμήματα η βάση έπεσε 758 μόρια 18.483.

Η σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου έπεσε κατά 598 μόρια και έφτασε τα 21.715, ενώ η αντίστοιχη σχολή στο Βόλο, έπεσε 1246 μόρια και έφτασε 20.2003. Επίσης μεγάλες πτώσεις παρατηρούνται και στα παιδαγωγικά τμήματα όπου στην Αθηνα το Δημοτικής Εκπαίδευσης έπεσε κατά 744 μόρια και η βάση έφτασε 17.806.

Το Παιδαγωγικό Τμήμα στη Ρόδο έπεσε κατά 2068 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 15.247.

Στα ΤΕΙ θεαματικές είναι οι πτώσεις των περισσοτέρων σχολών, ωστόσο υπάρχουν και θεαματικές άνοδοι σε σχολές οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα 7.000 μόρια, αλλά είναι σχολές με χαμηλή ζήτηση.

Σχολές, όπως η Λογιστική ΤΕΙ Θεσσαλονίκης , έπεσε κατά 1.868 μόρια και η βάση διαμορφώθηκε στα 12.292.

Υπάρχουν όμως τμήματα με εντυπωσιακές ανόδους, όπως το Τμήμα Εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου που ανέβηκε κατά 5.710 μόρια και διαμορφώθηκε στα 6.710 μόρια, δηλαδή είναι κάτω από τη βάση.

Η σχολή με την μεγαλύτερη άνοδο είναι Γαλλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, όπου ανέβηκε κατά 6.212 μόρια και η σχολή με την μεγαλύτερη πτώση είναι Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου που έπεσε κατά 3.673.

Οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τις βάσεις των σχολών στη σελίδα http://results.minedu.gov.grκαι με απαραίτητα «εφόδια» τον 8ψηφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο – μητρώνυμο).

Διαβάστε αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Από τον Τομέα Παιδείας του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.
Η Δημοκρατική Συμμαχία συγχαίρει όλα τα παιδιά που εξετάστηκαν είτε πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή είτε όχι. Η ζωή είναι μπροστά τους και τους ανήκει!
Συγχαρητήρια όμως δεν μπορούν να δοθούν και στο Υπουργείο Παιδείας διότι η διαδικασία των εξετάσεων που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, ολοκληρώθηκε σήμερα, πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, δείχνοντας με τον πλέον σαφή τρόπο ότι οι καλές προθέσεις δεν φτάνουν. Χρειάζεται συνεχής και συνεπής προσπάθεια για την επιτυχία.
Ελπίζουμε το δίδαγμα αυτό να αποτελέσει οδηγό για το Υπουργείο Παιδείας, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν επιτέλους αποτελεσματικά τα κενά των καθηγητών στα σχολεία, οι συνεχείς αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών και το μόνιμο φαινόμενο να ξεκινά το σχολικό έτος χωρίς να έχουν βιβλία οι μαθητές».

Δήλωση Προέδρου ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στο ekorinthos


Image


Δήλωση του Προέδρου της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Κορινθίας,
Παύλου Πέππα, στο ekorinthos.gr,
σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία







Πηγή : ekorinthos.gr

onned korinthias

«Τά κορίτσια με τα μαύρα», ο θρησκευόμενος ( ; ) Δήμαρχός μας, η Πολιτιστική πού κάλεσε το…τσίρκο, και ο Μητροπολίτης Πατρών ανάμεσα στα τοπικά θηρία…

 

Τό άκρον άωτον τού θράσους!

Παρουσιάζουνε τα Μοναστήρια σάν τα μούτρα τους, καί τίς διαμαρτυρίες πού ακούγονται τίς λένε λογοκρισίες στήν ...τέχνη τους !





ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ…



 
1) Ο θρησκευόμενος ( ; ) Δήμαρχος,
 

ο νίπτων τάς χείρας του και την κεφαλή του και ποιών τώρα την νήσσα, κοινώς την πάπια ότι… «εγώ δεν ήξερα τίποτα…» ( καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες όμως ; )

2) Η Αντιδημαρχία της Πολιτιστικής πού τους κάλεσε και «έβαλε το φουρνέλο…» της αντιδικίας τοπικής Εκκλησίας, πιστών, καί Δημαρχίας…
 
3) Κριτικές θεατών πού έχουν δεί το έργο αλλά δεν είναι φαίνεται Χάχες και χάνοι… ( όπως θα ήθελαν άνθρωποι του Πατρινού φεστιβάλ πού ξέρουν μόνο από Καρναβάλια…)
4) Αντιδράσεις από την Ξάνθη πού είχε το κακό προηγούμενο…
 
------------------------------------
Λένε λοιπόν μερικοί, πώς η καλλίτερη διαφήμιση γιά ένα κακό θεατρικό έργο είναι το να προσπαθήσης με διάφορα δικαστικά μέτρα να το απαγορεύσης, ώστε να θεωρηθεί ( το καημενούλι μας ) ως… «διωκόμενο», κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον του κόσμου, πού ως γνωστόν ρέπει προς κάθε τί, τό απαγορευμένο… !
Θέλουν να μάθουν, θέλουν να ιδούν, θέλουν ν΄ ακούσουν «τι λέει;, γιατί το απαγόρευσαν;
Λέει πολλά «από τέτοια» πράγματα;
Πολλά αισχρά;
Ώωωω! πόσο μ΄ αρέσουν ν΄ ακούω αισχρά…» λένε μερικοί αλλά και μερικές στην εποχή μας, κακαρίζοντας σαν τις κότες πού μόλις έκαναν τ΄ αυγό, μόλις ακούσουν λόγια σεξιστικών καταστάσεων και «υπό ομφαλού γαστρός…» ατάκες...