Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τι σημαίνει, που οδηγεί η διακοπή των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας



Η συντονισμένη προσπάθεια με την συνέντευξη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και την κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η διακοπή των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Τρόϊκα, ήταν προγραμματισμένη, ασφαλώς δεν πείθει κανένα.

ΑΔΕΔΥ: Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ

Ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ προκάλεσαν οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, σχετικά με τη διεύρυνση του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας, αλλά και οι χθεσινές δηλώσεις του Δ. Ρέππα περί "πλεονάζοντος" προσωπικού.
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανοίγει το δρόμο για "μαζικές απολύσεις" στο Δημόσιο και ότι οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών σχεδιάζονται "με μοναδικό γνώμονα τη μείωση του λειτουργικού κόστους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι δραματικές επιπτώσεις αυτών των επιλογών για τους εργαζόμενους", προσθέτοντας ότι "πρόκειται για επιλογές, οι οποίες αντί να δίνουν λύσεις, δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα, εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα, στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου, πλήττουν κυρίως τα ευρύτερα λαϊκά, φτωχά και αδύναμα κοινωνικά στρώματα της χώρας και ανοίγουν -όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει- το δρόμο για απολύσεις και στο στενό Δημόσιο Τομέα".

"Η κυβέρνηση αντί να επικεντρώνεται στη λήψη μέτρων, αναγκαίων και ικανών να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών και συνεπώς το Κοινωνικό Συμφέρον, συνεχίζει με δριμύτητα την καταστροφική της πολιτική, με στόχο την αποδυνάμωση και την αποδιοργάνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών", αναφέρει το σωματείο.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα κατά της κυβερνητικής "εμμονής" στη διαρκή υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών, "μέσω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της οργανωτικής και λειτουργικής υποβάθμισης και τελικά της διάλυσης της Δημόσιας Διοίκη

ethnos.gr

Η Ντανούτα Χούμπνερ στην Τρίπολη , την φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου


Την πρόεδρο της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και πρώην κοινοτική επίτροπο Ντανούνα Χούμπνερ φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα στις 9 το βράδυ η κα. Χούμπνερ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στην Τρίπολη με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και αύριο στις 10 το πρωί σε πανηγυρική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επίσημη επίσκεψη Μπεγλίτη στο Ισραήλ

Στο Ισραήλ θα βρεθεί από τις 4 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη στη χώρα, μετά από πρόσκληση του ισραηλινού ομολόγου του, Εχούντ Μπαράκ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μπεγλίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σίμον Πέρες, τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Άβιντγκορ Λίμπερμαν.
Κατά τις συνομιλίες του κ. Μπεγλίτη με τον ομόλογό του κ. Μπαράκ, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις στην στρατιωτική και αμυντική συνεργασία. Οι δύο άνδρες θα υπογράψουν και σχετικό Επιχειρησιακό Μνημόνιο.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Πολιτικής Άμυνας Ματάν Βιλνάι και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο Μπένι Γκαντζ.
Παράλληλα, ο έλληνας υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα γίνει δεκτός από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. κ. Θεόφιλο Γ’.

Διακοπές κυκλοφορίας στην Eθνική οδό Αθηνών-Πατρών λόγω έργων στο δίκτυο της ΔΕΗ


Ολιγόλεπτες διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα θα πραγματοποιηθούν στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών τις επόμενες ημέρες, προκειμένου η ΔΕΗ να προχωρήσει σε αποξήλωση και πέρασμα νέων καλωδιώσεων. Συγκεκριμένα οι διακοπές κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθούν:
Στο 78ο χλμ την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 και για 10 λεπτά.
Στο 110ο χλμ την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 το πρωί και για πέντε λεπτά.
Στο 109ο χλμ την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 και για 10 λεπτά.

Ασύλληπτα εφιαλτικό σενάριο από Γερμανούς: Τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ



Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επανέρχεται στην ελληνική κρίση και γράφει για ένα σενάριο, το οποίο είναι φανταστικό, αλλά όπως επισημαίνεται και επιστημονικά ελεγμένο το οποίο αφορά την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το σενάριο αυτό το οποίο είναι φρικιαστικό αναφέρεται πως τον Φεβρουάριο του 2012 η κρίση στην Ελλάδα φτάνει στο ζενίθ της και οι έλληνες πολίτες εξεγείρονται, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Πάνος Παναγιωτόπουλος, τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Νταβούτογλου είναι πλήρως ανυπόστατα και προσβάλλουν κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και διεθνούς νομιμότητας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στα όσα είπε ο Τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου περί “αμοιβαιότητας” στο θέμα των βακουφίων, έκανε την ακόλουθή δήλωση:

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ «Πουλήθηκαν» στα τηλέφωνα;



Στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι μήπως πρέπει να περιορίσουν λίγο την χρήση του κινητού τηλεφώνου; Ισχύει ότι το ποσό που έχουν καθορίσει ανέρχεται κοντά στα 300 ευρώ το άτομο (κατα μέσο όρο τον μήνα); Που μιλάτε τέλος πάντων κύριοι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής; Από εβδομάδα περισσότερα για το θέμα αυτό…

korinthiannews.gr

Σημαντική νίκη η Εθνική Ελλάδος στο Τέλ Αβίβ με 1 - 0 επί του Ισραήλ



Ισραήλ vs. Ελλάδα 0-1 / Γκολ Σωτήρη Νίνη by geokleo

Η Εθνική Ελλάδας σημείωσε πολύ σημαντική νίκη επί του Ισραήλ με 1-0, στο στάδιο «Μπλούμφιλντ» του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του 6ου προκριματικού ομίλου του EURO 2012. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης, που διατήρησε την εθνική μόνη στην πρώτη θέση του ομίλου της και αήττητη από την ημέρα που την ανέλαβε ο Φερνάντο Σάντος, σημείωσε ο Νίνης στο 60ο λεπτό. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λετονία την προσεχή Τρίτη και με νέα επιτυχία θα βρεθεί πολύ κοντά στην απευθείας πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος είχε επισημάνει ότι "κλειδί" στην προσπάθεια της εθνικής να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα θα ήταν η αυτοσυγκέντρωση, στοιχείο που διακρίνει εδώ και χρόνια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Πραγματικά, λοιπόν, οι διεθνείς εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και πολύ ψύχραιμοι στο "καμίνι" του σταδίου "Μπλούμφιλντ", αφού, εκτός της υψηλής θερμοκρασίας, είχαν να ξεπεράσουν και το ιδιαίτερα θερμό ισραηλινό φίλαθλο κοινό, που είχε γεμίσει το γήπεδο του Τελ Αβίβ. Η αμυντική λειτουργία της εθνικής ήταν εξαιρετική και στο πρώτο ημίχρονο δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ούτε μία ευκαιρία.

Αντίθετα, με τη σιγουριά που πρόσφερε στους Έλληνες διεθνείς η ελαχιστοποίηση της αντίπαλης απειλής οι παίκτες του Σάντος φάνηκαν επικίνδυνοι για την εστία του Αουάτ σε τρεις περιπτώσεις: στο 24΄ ο Τοροσίδης σέντραρε στον Σαλπιγγίδη, αυτός έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο τερματοφύλακας του Ισραήλ απέκρουσε. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νίνης πάσαρε στον Μάκο, που έπιασε το δυνατό, αλλά ο Αουάτ μπλόκαρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καραγκούνης σούταρε δυνατά, αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ημίχρονο έκλεισε με μια απώλεια για την εθνική, καθώς ο Καφές αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στον Μάκο.

Η εθνική δεν διαφοροποίησε τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς είχε "κλειδώσει" πλήρως την ανάπτυξη του Ισραήλ, καθιστώντας αγωνιστικά ανενεργό τον πιο επικίνδυνο παίκτη των αντιπάλων, τον Γιόσι Μπεναγιούν. Η μορφή της πολύ κλειστής και ενίοτε σκληρής αναμέτρησης προϊδέαζε ότι νικήτρια θα αναδεικνυόταν η ομάδα που θα σημείωνε πρώτη το γκολ. Αυτό το πέτυχε η Ελλάδα και ήταν εξαιρετικής εκτέλεσης, με τον Σωτήρη Νίνη να ελίσσεται υπέροχα, να ντριμπλάρει σχεδόν ολόκληρη την άμυνα του Ισραήλ και να "εκτελεί" τον Αουάτ με διαγώνιο δεξί συρτό σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής (0-1).

Αυτό το τέρμα έφτανε και περίσσευε για την εθνική, που μπορεί να μην σκοράρει συχνά, αλλά εξίσου δύσκολα δέχεται και γκολ. Οι γηπεδούχοι έχασαν την πραγματική μοναδική καλή ευκαιρία τους σε ολόκληρο το παιχνίδι μόλις στο 83ο λεπτό, όταν ο Ραφαέλοφ σούταρε από τη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη. Το μοναδικό αρνητικό γεγονός σε μια άψογη από τακτικής πλευράς εμφάνιση ήταν οι κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσαν Κατσουράνης και Τοροσίδης, οι οποίοι θα απουσιάσουν από τον αγώνα με τη Λετονία.

Διαιτητής: Κρεγκ Αλεξάντερ Τόμσον (Σκωτία)

Κίτρινες: Α. Κοέν, Ζαχάβι, Καγιάλ, Μπεν Χαρούς, Νάτσο - Καραγκούνης, Καφές, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Τοροσίδης, Μανιάτης

Οι συνθέσεις:

ΙΣΡΑΗΛ (Λουΐ Φερναντέζ): Αουάτ, Σπούνκιν, Μπεν Χαΐμ, Α. Κοέν (61΄ Νάτσο), Μπεναγιούν, Ραφαέλοφ, Ζάχαβι (55΄ Χέμεντ), Καγιάλ, Σέχτερ (55΄ Ντάμαρ), Γκέρσον, Μπεν Χαρούς.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Ζαραδούκας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές (42΄ λ. τρ. Μάκος), Νίνης (77΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (84΄ Μανιάτης).

Ε- Τypos.com








6ος όμιλος
Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. ΕΛΛΑΔΑ 5-2-0 9-3 17
2. Κροατία 4-1-1 10-3 13
3. Ισραήλ 4-1-3 10-8 13
4. Γεωργία 2-3-2 5-5 9
5. Λετονία 1-1-4 5-9 4
6. Μάλτα 0-0-6 2-13 0


Την έντονη αντίδρασή του για την μη τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ισραήλ-Ελλάδα από την ΕΡΤ εξέφρασε ο βουλευτής Β' Πειραιώς του ΛΑΟΣ Γιώργος Ανατολάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανατολάκης ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:
α) Πως είναι δυνατόν η Ελληνική δημόσια τηλεόραση να αγνοεί μία τόσο σημαντική αναμέτρηση για τα Εθνικά χρώματα, και να μην την προσφέρει ως οφείλει στους Έλληνες φιλάθλους;
β) Ποιος είναι τελικά ο σκοπός που υπηρετεί η Δημόσια Τηλεόραση όσον αφορά τις κρίσιμες αθλητικές αναμετρήσεις όπου αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα;
γ)Υπήρξε κάποια κίνηση από τη πλευρά της ΕΡΤ από τη στιγμή μάλιστα που το MEGA έδινε αυτό το δικαίωμα και διαφαινόταν η έλλειψη ενδιαφέροντος από άλλο τηλεοπτικό κανάλι για την μετάδοση του αγώνα;
δ) Για ποιο λόγο κρίθηκε εντέλει ότι δεν συμφέρει η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Ισραήλ-Έλλαδα, αναμέτρηση που απασχολεί εκατομμύρια Ελληνες φιλάθλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

Σεισμός 7,1 βαθμών στην Αλάσκα, κίνδυνος για τσουνάμι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο νοτιοανατολικά της Άτκα στην Αλάσκα και υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση αποδείχθηκε σήμερα ότι ούτε έκανε ούτε ήθελε να κάνει τη δουλειά της

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η κυβέρνηση αποδείχθηκε σήμερα ότι ούτε έκανε ούτε ήθελε να κάνει τη δουλειά της.
Το είπαμε και όταν αρνηθήκαμε να ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προτείνοντας ένα εναλλακτικό, ρεαλιστικό πρόγραμμα.
Πίστευε και πιστεύει ότι η στάμνα όσες φορές και αν πάει στη βρύση, δεν θα σπάσει. Κάνει λάθος.
Θα σπάσει προς όφελος εκείνων των συμφερόντων που θέλουν να καλύψουν τη δική τους χρεοκοπία σε βάρος της Ελλάδας.
Αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα παλιά κόμματα και οι πάσης φύσεως υποστηρικτές του κρατικοδίαιτου συστήματος, προτιμούν να διατηρούν εξουσία και προνόμια και ας καταστραφεί η Ελλάδα.
Απέναντι σε μια κυβέρνηση που παραπαίει, έναν πρωθυπουργό που απουσιάζει, έναν υπουργό Οικονομίας που στήνει καυγάδες και επικοινωνιακές παραστάσεις και μια αξιωματική αντιπολίτευση που λέει στον καθένα αυτά που θέλει να ακούσει, ο λαός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, ανοίγοντας νέους δρόμους».

=========================================================================
Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο κ. Βενιζέλος συμπεριφέρεται σαν ο βερμπαλισμός και η επικοινωνία να μπορούν να χρηματοδοτήσουν τα δισεκατομμύρια των νέων ελλειμμάτων, που ο ίδιος αφήνει να δημιουργηθούν. Μιλά για υπευθυνότητα όταν το πρώτο επτάμηνο έχει αυξηθεί το έλλειμμα κατά 25% και οι πρωτογενείς δαπάνες κατά 5%. Σε μια χώρα σε κατάσταση επιλεκτικής χρεοκοπίας, ο πρόσθετος δανεισμός για να διατηρηθούν τα προνόμια ενός κρατικοδίαιτου συστήματος είναι ανήθικος.
Στις δημόσιες δαπάνες, που αρνείται ο κ. Βενιζέλος να περικόψει, περιλαμβάνονται 625 εκ. ευρώ το χρόνο ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις και εξωφρενικά προνόμια συντεχνιών. Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις 2000 ευρώ σε πενηντάχρονες,  4200 ευρώ σε 62χρονους και εφάπαξ εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για τα οποία ποτέ δεν έχουν δοθεί αντίστοιχες εισφορές. Σ' αυτούς και άλλους τομείς η  Δημοκρατική Συμμαχία πρότεινε -στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που έχει δημόσια καταθέσει τον περασμένο Ιούνιο- πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 4 δις το 2011 και 2012, που υπερκαλύπτουν τα μέτρα που αρνείται να λάβει η κυβέρνηση.
Η ύφεση την οποία επικαλείται ο κ. Βενιζέλος δεν υπάρχει διεθνώς, ούτε στην Ευρώπη (ο ρυθμός ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας με βάση τις προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας θα είναι το 2011 3,3%. και της ευρωζώνης 1,4%). Αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης υπάρχει στην Ελλάδα, γιατί η οικονομία δεν έχει τα δεκάδες δισεκατομμύρια δανεικά που ξόδευε στα προηγούμενα χρόνια, καθώς δεν μας τα δανείζουν πια και γιατί η κυβέρνηση κοροϊδεύει με τις διαρθρωτικές αλλαγές (ούτε μια αποκρατικοποίηση, ατελέσφοροι συμβιβασμοί και αναβολές στα κλειστά επαγγέλματα κ.λπ.). Κυρίως όμως οφείλεται στο γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, με την θλιβερή συμπεριφορά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, δεν πείθει κανέναν διεθνώς ότι έχει την πρόθεση να μειώσει τα ελλείμματα, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί κάθε χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, που ασφυκτιά στην μέγγενη υπερφορολόγησης και έλλειψης χρηματοδότησης.
Όσο για το μέγεθος της πτώσης του ΑΕΠ, κανείς δεν το γνωρίζει γιατί η στατιστική υπηρεσία δεν μπορεί πειστικά να απαντήσει για το μέγεθος της αύξησης της φοροδιαφυγής και της αύξησης της μαύρης οικονομίας, στην οποία οδηγεί η υπερφορολόγηση (θυμίζω ότι η στατιστική υπηρεσία είχε εκτιμήσει επί κ. Αλογοσκούφη ότι το ΑΕΠ ήταν 25% μεγαλύτερο λόγω μαύρης οικονομίας και τελικά αποδέχθηκε την άποψη της Eurostatότι ήταν μόνο 9% μεγαλύτερο).
Το σοβαρότερο όμως όλων είναι ότι η κυβέρνηση πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι των δεσμεύσεων της για το έλλειμμα σπεύδει να τις αναθεωρήσει και να τις υποκαταστήσει με λεκτικές πομφόλυγες, την ώρα που Πορτογάλοι και Ιρλανδοί τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις. Το πολιτικό σύστημα προτιμά να καταστραφεί η χώρα και η παραγωγική Ελλάδα, προκειμένου να προασπίσει τα προνόμια των κρατικοδίαιτων και των κομματικών στρατών».

Γιάννης Μιχελάκης...εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον…εαυτό του και την κυβέρνηση


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 

«Αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές, για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην Τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον…εαυτό του και την κυβέρνηση.

Τώρα, προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει… “τεχνικές εργασίες”!  

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα.

Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους. 

Και ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά».

Σέντρα στο τοπικά πρωταθλήματα Α' και Β΄ Κορινθίας στις 17 και 24/25 Σεπτεμβρίου

Το Πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν  όμιλο αποτελούμενο από δέκα έξι ομάδες για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012, ήτοι: 1)ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ, 2)ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ, 3)ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ, 4) ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, 5)ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ, 6) ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ, 7) ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, 8) ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ, 9)ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ, 10)ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, 11)ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ, 12) ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ, 13)ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ, 14)ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ, 15)ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ, 16)ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα στο σύνολό του θα κοινοποιηθεί αμέσως μετά τη δημόσια κλήρωση που θα γίνει στα γραφεία της Ε.Π.Σ. την 5.9.2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα17.00.
 Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζεται για τις 17-09-2011 ημέρα Σάββατο.
Από την Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία οι τρεις τελευταίες βαθμολογικά ομάδες. Σε περίπτωση υποβιβασμού των ομάδων από την Δ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία ή μη προβιβασμού στην Δ΄ Εθνική κατηγορία της πρωταθλήτριας ομάδας της Α΄ τοπικής κατηγορίας εκτός των τριών ομάδων θα υποβιβάζεται και ανάλογος αριθμός στη Β΄ κατηγορία.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Δ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας
Ο προβιβασμός των ομάδων στην Δ΄ εθνική για την περίοδο 2012-2013 θα γίνει ως ακολούθως:
α) Οι (53) Πρωταθλητές των Ενώσεων και οι Δευτεραθλήτριες ομάδες (3) των ιδρυτριών Ενώσεων (συνολικός πενήντα έξι -56- ομάδες θα συγκροτήσουν δεκατέσσερις (14) ομίλους των τεσσάρων (4) Ομάδων έκαστος και θα αγωνιστούν, ανά όμιλο, σε διπλούς (εντός –εκτός έδρας) αγώνες.
β) Οι δύο πρώτες βαθμολογικώς ομάδες κάθε ομίλου, θα προβιβαστούν στην Δ΄ Εθνική Κατηγορία.
γ) Όλες οι Ενώσεις οφείλουν να έχουν δηλώσει τις Πρωταθλήτριες ομάδες τους (οι ιδρύτριες και τις Δευτεραθλήτριες) έως 30.4.2012.
Από τη Β΄. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ προβιβάζονται στην Α΄. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ οι δύο (2) πρώτες ομάδες από κάθε ΟΜΙΛΟ ήτοι συνολικά τέσσερις (4) ομάδες.
Οι ομάδες που υποβιβάζονται, είτε βάσει Προκηρύξεως είτε βάσει άλλης απόφασης δεν έχουν δικαίωμα προαγωγής σε καμιά περίπτωση για την περίοδο που υποβιβάστηκαν.
Η κατάληψη της πρώτης θέσης, στην αμέσως κατώτερη κατηγορία νοείται πάντα μετά την επέλευση οποιουδήποτε προβιβασμού.

B ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Πρωτάθλημα της B΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους αποτελούμενους από δέκα τέσσερες (14) ομάδες για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012
Ο καθορισμός των ομίλων θα γίνει μετά το πέρας της υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των Σωματείων κατόπιν αποφάσεως της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Κορινθίας.
Από την περίοδο 2012-2013 το Πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα μετονομαστεί σε Πρωτάθλημα Α2 και θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο των δέκα έξη (16) ομάδων όπως είχε καθορισθεί στην προκήρυξη ποδοσφαιρικής περιόδου 2010 - 2011.
Επομένως κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 θα υποβιβασθεί ανάλογος αριθμός ομάδων από την Β΄ (δύο όμιλοι) κατηγορία στην Γ΄ Κατηγορία η οποία κατηγορία θα ονομασθεί σε Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία Κορινθίας.
Η έναρξη των αγώνων του Πρωταθλήματος ορίζεται για τις 24 και 25-09-2011 ημέρα Σάββατο και Κυριακή.
Το Πρωτάθλημα της Βης κατηγορίας Κορινθίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2012-2013, όπως είχε καθορισθεί στην προκήρυξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2010-2011, θα διεξαχθεί σε ένα (1) όμιλο που θ΄ απαρτίζεται από δέκα έξη (16) ομάδες και θα ονομάζεται Α2 κατηγορία. Κατά συνέπεια κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2011-2012 από την Β΄ Κατηγορία θα υποβιβασθούν στην Γ΄ Κατηγορία δέκα τρεις (13) ομάδες, ήτοι έξη (6) ομάδες από κάθε όμιλο και μία ομάδα κατόπιν αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που θα καταλάβουν την έβδομη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα.

Σε περίπτωση υποβιβασμού Σωματείων από το Περιφερειακό Πρωτάθλημα ή μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδος από την Α΄ κατηγορία στο περιφερειακό (αγώνες μπαράζ) εκτός από τις παραπάνω αναφερόμενες δέκα τρεις (13) ομάδες θα υποβιβασθεί και ανάλογος αριθμός από τη Β΄ στη Γ΄ κατηγορία η οποία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2012-2013 θα ονομασθεί Β΄ κατηγορία και θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Από τη Β΄. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2011 -2012 προβιβάζονται στην Α΄. ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ΟΜΙΛΟΥ (άρθρο 20 του Κ.Α.Π.)

Μεγάλη πτώση στο Χ.Α - Έκρηξη στα spreads

Οι διαψεύσεις Βενιζέλου για ναυάγιο με την τρόικα δεν ''γύρισαν'' το Χρηματιστήριο που από την έναρξη της συνεδρίασης έχασε τις 900 μονάδες ενώ τα spreads σημειώνουν ρεκόρ πάνω από τις 1640 μονάδες βάσης.
Στις 13.47 ο Γενικός Δείκτης στις 895,44 μονάδες στο -3,6% με τζίρο στα 35,62 εκ.ευρώ.Την ίδια ώρα η μετοχή της ΑΛΦΑΜΠΑΝΚ στο -6,48%, της ΕΘΝΙΚΗΣ στο -5,05%, της ΕΥΡΩΒΑΝΚ στο -6,54% και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο -7,94%

Στις 11.40 ο Γενικός Δείκτης στις 896,20 μονάδες στο -3,52% με τζίρο στα 13,88 εκ.ευρώ.
Την ίδια ώρα η μετοχή της ΑΛΦΑΜΠΑΝΚ στο -6,02%, της Εθνικής στο 5,99%, της ΕΥΡΩΒΑΝΚ στο - 6,54%, και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο - 7,94%.

Στις 10.47 ο Γενικός Δείκτης στις 894,71 μονάδες στο -3,68% με τζίρο στα 5,15 εκ.ευρώ.

Στις 10.39 τα Spread του 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύονταν στις 1640,4 μονάδες βάσης.

Με πτώση 1,05% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη Footsie-100 να φτάνει τις 5.361,85 μονάδες.
Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης Dax υποχώρησε κατά 1,86% φτάνοντας τις 5.623,7 μονάδες.
Με πτώση 1,82% άνοιξε το Χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 3.206,31 μονάδες.
newsit.gr

Θα την πληρώσουν οι δημόσιοι υπαλληλοι

Απέκλεισε τη λήψη νέων εισπρακτικών μέτρων αλλά άφησε ανοιχτό το θέμα μεγάλου "μαχαιριού" στο δημόσιο, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή το σάλο που δημιουργήθηκε από την απρόσμενη αποχώρηση των ελεγκτών της τρόικας από τη χώρα μας, μετά τη χθεσινή σύσκεψη.

Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση του Newsit για το αν η τρόικα ζητά απολύσεις δήλωσε προσέχοντας τις λέξεις του ότι δεν τέθηκε ζήτημα ΑΜΕΣΩΝ απολύσεων στο δημόσιο. Ωστόσο μίλησε ρητά για επέκταση της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα, πέραν της Γενικής Κυβέρνησης, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. "H εργασιακή εφεδρεία δεν περιορίζεται μόνο στους φορείς που κλείνουν ή συγχωνεύονται αλλά και γενικότερα στο δημοσιο τομεά", τόνισε.

Διαψεύδει "ναυάγιο" στις διαπραγματεύσεις

Νικόλαος Νικολόπουλος...Ο ΟΑΕΔ, οφείλει να κινητοποιηθεί Επιβάλλεται μηδενική καθυστέρηση, υψηλή αποτελεσματικότητα


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Μετά τη χθεσινή επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στον ΟΑΕΔ, είμαστε περισσότερο ανήσυχοι, για την ανεργία.

-       Οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προγραμμάτων,

-       η χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων και

-       η αναποτελεσματικότητα των δράσεων,

έχουν σαν αποτέλεσμα την εφιαλτική εκτίναξη της ανεργίας στο 17%, δηλαδή, 780.000 άνεργοι.

Ο ΟΑΕΔ, οφείλει να κινητοποιηθεί και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει για τη στήριξη των ανέργων.

Επιβάλλεται μηδενική καθυστέρηση, υψηλή αποτελεσματικότητα».

Αν η αλήθεια δεν μας αρέσει, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια…Μόνο η Εθνική νικάει την Φινλανδία


Τον κίνδυνο να μας ζητήσουν οι Φιλανδοί ως… εγγύηση την εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζουμε μετά την ήττα της χώρας τους στο Ευρωμπάσκετ από την Ελλάδα. Οπότε, η δεύτερη κατά σειρά νίκη της ομάδας στη Λιθουανία είναι και καλό και κακό νέο. Όσο για τον κ. Βενιζέλο, μπορεί και να το συζητούσε…
 
Η δεύτερη στη σειρά νίκη της Εθνικής μας Ομάδας Μπάσκετ, στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι και καλό και κακό νέο.

Καλό διότι μετά την Βοσνία, η ομάδα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της, αλλά κακό διότι… νίκησε την Φινλανδία και μπορεί να ζητήσουν οι Φιλανδοί ως… εγγύηση την εθνική μας ομάδα!

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!

Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.

Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.

Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι συνώνυμη των ρουσφετιών και των διορισμών και άλλων αηδιαστικών πρακτικών, που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
(Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, μόλις το 2003, οι πρωτοκλασάτοι της εποχής καυγάδιζαν για το αν θα γίνουν 30.000 ή περισσότεροι διορισμοί με όχημα την «Ισχυρή Ελλάδα»).

Γιατί οι Τούρκοι καταργούν τη Στρατιά Αιγαίου - ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

υ
Με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο η είδηση της κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος ΑΚΡ Χουσεΐν Τσελίκ παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποκατάσταση των σχέσεων στρατού-πολιτικών.

Ο κ. Τσελίκ εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο εκπαίδευσης των αξιωματικών στις στρατιωτικές σχολές επειδή «δεν συνάδει με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής».

Πιστεύει επίσης ότι είναι εσφαλμένη η παρουσία αξιωματικών στα Λύκεια της χώρας , για να διδάξουν μαθήματα εθνικής ασφάλειας. (Σ.Σ Δυστυχώς αυτή τη δοκιμασία την επέβαλαν και στα ελληνικά Μειονοτικά Σχολεία. Αναρωτιόμαστε πώς θα αντιδρούσαν, αν βάσει της αμοιβαιότητας, έκαναν το ίδιο στα Σχολεία της Μειονότητας στη Θράκη και έστελναν Έλληνες αξιωματικούς να διδάξουν αεράμυνα…)

Μέσα στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης εντάσσονται τα ακόλουθα:

Υπαγωγή του Γενικού Επιτελείου στο υπουργείο Άμυνας, άρση του άρθρου 35 του Συντάγματος που επιτρέπει τα πραξικοπήματα, μείωση της θητείας, επανεξέταση της υποχρέωσης των νέων να υπηρετήσουν, αναδιάρθρωση της στρατιωτικής εκπαίδευσης, κατάργηση του ξυλοδαρμού και της κακής συμπεριφοράς έναντι των φαντάρων, διαφάνεια στις στρατιωτικές δαπάνες, επανεξέταση των δραστηριοτήτων και των αρμοδιοτήτων του ΟΥΑΚ (Μετοχικό Ταμείο Στρατού) και φυσικά η κατάργηση του 4ου Σώματος Στρατού, γνωστού ως Στρατιά Αιγαίου.

Ως γνωστόν το 4ο Σώμα υπάγεται στη διοίκηση των Χερσαίων Δυνάμεων και ιδρύθηκε λόγω της κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η πρόθεση της Άγκυρας για την κατάργησή της δεν οφείλεται στα φιλειρηνικά της αισθήματα, ούτε στην ιδέα της επίλυσης των διαφορών της Άγκυρας με την Αθήνα.

Είναι μια πράξη που γίνεται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το οποίο μετατρέπει την αεροπορική Βάση της Σμύρνης σε γιγαντιαίο Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων.

Επομένως , δεν έχει λόγο ύπαρξης το 4ο Σώμα Στρατού, για αυτό ας σταματήσουν να μας το παρουσιάζουν ως χειρονομία καλής θέλησης.

Εδώ ο κ. Νταβούτογλου είχε το θράσος να ζητήσει την επιστροφή των οθωμανικών μνημείων στη Μειονότητα, έναντι των ελληνικών περιουσιών που λήστεψε, σφετερίστηκε παράνομα το τουρκικό κράτος και αναγκάζεται τώρα να επιστρέψει, φυσικά με δικές του μεθόδους και κανόνες …

Εξομοιώνει δηλαδή μια εγκληματική πράξη με τις συνέπειες μιας αναγκαστικής Ανταλλαγής Πληθυσμών.

Ας μην μας πουν τώρα ότι καταργούν και τη Στρατιά Αιγαίου, γιατί μας αγαπάνε, γιατί στον σχεδιασμό είναι να ζητήσουν ως αντάλλαγμα μερίδιο από τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας σαν καλοί γείτονες…
elzoni.gr

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ​ΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τις Υποδομές, Μεταφορές και Δίκτυα, συνεχίστηκε - μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά -  η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος.


Διήμερη απαγωγή της οικογένειας Καραμανλή πριν από τις εκλογές!

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Το τελευταίο διάστημα λέγονται και γράφονται πολλά και διάφορα σχετικά με τις παρακολουθήσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Είναι αλήθεια ότι στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν πολλές πληροφορίες, που επιδέχονται περαιτέρω έρευνας.
Η πληροφορία που αποκαλύπτει σήμερα το parapolitika.gr προέρχεται από αξιόπιστο συνομιλητή του Κώστα Καραμανλή. Άνθρωπο που επί 5,5 χρόνια κατείχε νευραλγική θέση στην κρατική μηχανή. Ο εν λόγω κύριος, συνομιλώντας με υψηλόβαθμο δικαστικό λειτουργό, ανέφερε ότι λίγο πριν από την προκήρυξη των εκλογών, στο πλαίσιο των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούσε προς τον Καραμανλή ο αμερικανικός παράγοντας, υπήρξε διήμερη απαγωγή της συζύγου και των δύο παιδιών τού πρώην πρωθυπουργού. Το γεγονός αυτό έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο για την προκήρυξη των εκλογών. parapolitika.gr

Aποχώρησε o T. Κουϊκ από το KONTRA

Το εξής δελτίο τύπου εξέδωσε το KONΤΡΑ: Η σκληρή πολιτική γραμμή του KONTRA εναντίων όλων, καθορίζεται από την ιδιοκτησία και προσωπικά από τον κύριο Γεώργιο Κουρή, ο οποίος και είχε επιλέξει για το Δελτίο Ειδήσεων του καναλιού, τους κ.κ. Τέρενς Κουϊκ και Τάσο Παπαδόπουλο. Ο τελευταίος είχε αναλάβει από το ξεκίνημα του καναλιού την οργάνωση και την διοίκηση του.
Η συνεργασία των δυο τηλεπαρουσιαστών στην αρχή υπήρξε άψογη, στη συνέχεια καλή και εδώ και ένα μήνα με αφορμή τις άδειες, πολύ χειρότερη.
Ο κύριος Κουϊκ απαιτούσε να του εκχωρηθεί η απόλυτη ευθύνη, ολόκληρου του τομέα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της μεσημβρινής εκπομπής του Τάσου Παπαδόπουλου.
Όπως ήταν φυσικό η ιδιοκτησία αρνήθηκε τον εκβιασμό και ο κύριος Κουϊκ αποχώρησε από το κανάλι.
Το KONTRA CHANNEL εύχεται στον Τέρενς Κουϊκ, καλή σταδιοδρομία και να βρει κανάλι που να μπορεί να λέει ελεύθερα την άποψη του, όπως γινόταν όσο ήταν στο KONTRA, γεγονός που κανένας από τους μεγαλοδημοσιογράφους δεν ευτύχησε να έχει στην καριέρα του.
Πηγή: blog.gr

Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς»

του Σαράντου Καργάκου, Συγγραφέως - Φιλολόγου - Ιστορικού

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ. Εδώ καί τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά. Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ό,τι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων, που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...

Δράσεις της Δημοτικής Εθελοντικής Ομάδας Πυροπροστασίας του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά έχει ενεργοποιήσει την εθελοντική δημοτική ομάδα πυρασφάλειας που έχει σαν έδρα την περιοχή της Ζήρειας αλλά δραστηριοποιείται σε όλη την έκταση του δήμου. Εάν της ζητηθεί από την Π.Ύ η ομάδα δραστηριοποιείται και εκτός των ορίων του Δήμου όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.Δεκατέσσερα ετοιμοπόλεμα άτομα με 7 οχήματα από 1η έως και 30 Ιουνίου περιπολούσαν κατά την διάρκεια της ημέρας στην περιοχή, ενώ από την 1η Ιουλίου έως και την 31η Αυγούστου περιπολούσαν όλο το 24ώρο. Μικρά περιστατικά συνέβησαν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία και αποτελεσματικότητα.
Τα πιο σημαντικά περιστατικά συνέβησαν μεταξύ 24 & 28 Αυγούστου 2011.
Στην περιοχή της Λυκοποριάς στις 24/08/2011 και ώρα 18:10 ξέσπασε πυρκαγιά. Αμέσως ειδοποιήθηκε η εθελοντική δημοτική ομάδα που έσπευσε στο συμβάν με ένα πυροσβεστικό όχημα 2 τόνων και δύο άτομα προσωπικό.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Αυγούστου και ώρα 00:45 ενημερώθηκε από την Π.Υ. Κιάτου η εθελοντική δημοτική ομάδα για φωτιά στο Παναρίτι (στη Βελίνα είπαν αρχικά). Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν ένα όχημα 1 τόνου και ένα όχημα 2 τόνων με 4 άτομα συνολικά.
Τέλος στις 28 Αυγούστου και ώρα 17:25 η πυροσβεστική ειδοποίησε για φωτιά στην κορυφή της χαράδρας της Φλαμπουρίτσας και σε υψόμετρο1900 μέτρων. Η ομάδα του Δήμου ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας 4 οχήματα ( 2 αυτοκίνητα 2 τόνων το καθένα, 1 όχημα 1 τόνου, και 1 υδροφόρα 5 τόνων, με 8 άτομα προσωπικό). Η φωτιά αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από την Π.Υ. & την εθελοντική ομάδα. Ο Διοικητής της Π.Υ. Κιάτου εντυπωσιάστηκε με την αποτελεσματικότητα της ομάδας και εξήρε την προσφορά και το έργο τους.
Η Δημοτική αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μια άλλη φορά αυτά τα παιδιά που με αυταπάρνηση, θέληση και αποτελεσματικότητα βοηθούν την Π.Υ. στο έργο της για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για να μπορούμε έτσι να παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές το δασικό μας πλούτο ανέγγιχτο και χωρίς απώλειες

ΝΔ: Νέο αίτημα για πρόωρες εκλογές μετά το ναυάγιο με την τρόικα

Το αίτημα της ΝΔ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών επανέλαβε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Μιλώντας στο Mega, o κ. Μιχελάκης είπε πως «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και αυτό οφείλεται στους χειρισμούς της κυβέρνησης και στη λανθασμένη συνταγή της τρόικας. Η συνταγή είναι κακή, αλλά η κυβέρνηση την αποδέχθηκε και η πολιτική που ακολουθεί είναι λανθασμένη», τόνισε. Επισήμανε, μάλιστα ότι η ΝΔ έχει πει πολλές φορές ότι η συνταγή αυτή είναι λανθασμένη και βουλιάζει τη χώρα στην ύφεση.
«Δείτε και την έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής», είπε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε ότι «όχι μόνο δεν διορθώνει το λάθος της η κυβέρνηση, αλλά εμμένει, επιρρίπτοντας ευθύνες στην επιτροπή της Βουλής». Κλείνοντας, επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές διότι το κόστος από αυτές είναι μικρότερο από το να παραμείνει αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία.

Ο σύλλογος ''Έλληνες φορολογούμενοι'' κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ!


Προσφυγή κατά του Τέλους Επιτηδεύματος κατέθεσε σήμερα, στο Συμβούλιο Επικρατείας, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.
Η προσφυγή (αίτηση ακυρώσεως) έγινε κατά της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ. 1167/02-08-2011 (ΦΕΚ 1835/B΄/17-08-2011) απόφασης του κ.
Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, με την οποία
επιβάλλεται Τέλος Επιτηδεύματος (σύμφωνα με το νόμο 3986/2011).
Η προσφυγή του Συλλόγου έγινε με στόχο την ακύρωση της συγκεκριμένης Υπουργικής Απόφασης, καθ’ όσον θεωρούμε ότι αυτή είναι άδικη, καταχρηστική και αντισυνταγματική.
Ο Σύλλογος, μέσα από την προσφυγή του, θα αποδείξει ότι το συγκεκριμένο “τέλος” βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το κείμενο της αιτιολογικής έκθεσης του νόμου, υποκρύπτει φορολογία και ότι “ονομάστηκε” (εκ των υστέρων και μετά την κατάθεση του σχετικού νόμου) σε “τέλος” για να ξεπερασθεί το προφανές πρόβλημα της αντισυνταγματικότητας που υπήρχε. Το “τέλος επιτηδεύματος” δεν είναι είναι ούτε ανταποδοτικό, αλλά ούτε και αναλογικό, όπως θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με παλαιότερες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και τη συνήθη πρακτική της Δημόσιας Διοίκησης.
Παράλληλα, το “τέλος”, το οποίο στην ουσία είναι φόρος, είναι αντισυνταγματικό, αφού προσκρούει στα άρθρα 4, 5 και 78 του Συντάγματος, τα οποία ορίζουν ότι κάθε Έλληνας “έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του” (άρθρο 5), συνεισφέρει χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις του (άρθρο 4), καθώς και ότι “κανένας φόρος δεν επιβάλλεται ούτε εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος” (άρθρο 78).
Το “τέλος επιτηδεύματος” είναι άδικο, αφού πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες, δηλαδή τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος έχει ήδη υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την παρούσα κρίση.
Τέλος, η προσβαλόμενη Υπουργική Απόφαση είναι καταχρηστική, αφού, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας (!), αναφέρει ότι η άσκηση προσφυγής ενώπιον του διοικητικού πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη του εν λόγω “τέλους”, ενώ “το τέλος δεν εκπίπτει ως δαπάνη για τον προσδιορισμό του φορολογητέου εισοδήματος”.
Το Κράτος, για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι είναι άδικο προς τους πολίτες του, ενώ εξακολουθεί να λειτουργεί με πρακτικές που είναι αντίθετες στην υφιστάμενη νομοθεσία.
Κατά την άποψη του Συλλόγου, η αντίδραση απέναντι στην υπερβολική, καταχρηστική και άδικη φορολογία, αποτελεί ηθική αλλά και πρακτική ανάγκη των πληττόμενων πολιτών.
Παράλληλα, ο Σύλλογος εκτιμά ότι η αντίδραση απέναντι στις πρακτικές ενός σπάταλου Κράτους το οποίο, παρά τις πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό και το εξωτερικό, αδυνατεί να περιορίσει τις δαπάνες λειτουργίας του, αποτελεί καθήκον του κάθε πολίτη, αφού η, εντός των πλαισίων του νόμου, αντίδραση και πίεση των πολιτών, μπορεί να συσπειρώσει την κοινωνία και να επιβάλλει τον εξορθολογισμό και τη νομιμότητα στη λειτουργία του.
Κατά τις επόμενες εβδομάδες, ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, θα καταθέσει μαζική προσφυγή των μελών του, κατά των ατομικών σημειωμάτων τα οποία θα αρχίσουν να αποστέλλονται προς τους φορολογούμενους.
Λεπτομέρειες για τη μαζική προσφυγή και πληροφορίες για το πώς οι φορολογούμενοι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν σ’ αυτή, θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, τόσο στο site του Συλλόγου (www.forologoumenos.gr), όσο και στον Τύπο.
Με εκτίμηση,
Γιάννης Σιάτρας
Πρόεδρος Δ.Σ.

Σημείωση: Ο Σύλλογος ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ιδρύθηκε την άνοιξη του 2011, με στόχο την προστασία των φορολογούμενων και την άσκηση κοινωνικού ελέγχου προς τη Δημόσια Διοίκηση, αναφορικά με τους τρόπους που εισπράττονται και που δαπανώνται τα δημόσια έσοδα. Δείτε πληροφορίες για τους σκοπούς και τη δράση του Συλλόγου, στο site www.forologoumenos.gr. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-3242032.
Η κατάθεσης της αίτησης ακυρώσεως έγινε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο Παναγιώτη Χασιώτη.
Πηγη http://www.anti-ntp.blogspot.com/

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης.. Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 5/09/2011

Προς: Μέλη Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Καλείστε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 74 παρ. 6 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Eισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αρδευτικό κανονισμό Τ.Κ. Στυλίων.
  2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ από κ. Ν. Κατσούλη στην Τ.Κ. Μελισσίου.
  3. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και παράτασης ωραρίου μουσικής στον κ. Θεοδόση Λιβιτσάνο για το κατάστημά του ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΜΠΑΡ στην Τ.Κ. Μελισσίου.
  4. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων και παράτασης ωραρίου μουσικής στην εταιρεία «Αφοί Μαυρονάσιου Ο.Ε.» για το κατάστημά της ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ στην Τ.Κ. Καρυάς (οικισμός Καρυωτίκων).
  5. Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εταιρεία «Α. Κεκερής – Α. Κάσσιου Ο.Ε.» για το κατάστημά της ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ στην Τ.Κ. Λυκοποριάς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΕΝΟΥΝΟΣ

 

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Ανακοίνωση Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μεταφορά μαθητων Α/ΘΜΙΑΣ και Β/ΘΜΙΑΣ εκπαίδευσης

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, θα αναθέσει σε ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων, ύστερα από συλλογή προσφορών των ενδιαφερόμενων και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, τη μεταφορά μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία της περιφέρειας του Δήμου, για την σχολική περίοδο 2011 – 2012 με έναρξη την 12-9-2011.
Το συνολικό κόστος της μεταφοράς ανέρχεται στο ποσό των 14.040,51 € (στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 13% καθώς και το δικαίωμα προαίρεσης 20%).
Κατόπιν των ανωτέρω, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ και ιδιοκτήτες μικρών λεωφορείων, όπως προσέλθουν στο Δήμο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να παραλάβουν την κατάσταση των δρομολογίων καθώς και τη σχετική μελέτη που έχει συνταχθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
Πληροφορίες: Σ. Παπαδημητρίου, τηλ. 2743360214 και Π. Ανδρικοπούλου, τηλ. 2743360254.
Κατάσταση Δρομολογιών

Δεν έχουν πληρωθεί ακόμα

Απλήρωτοι οι μεταταγμένοι υπάλληλοι του ΟΣΕ στους Δήμους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από την ημέρα ανάληψης των νέων καθηκόντων τους, εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει μισθοδοσία για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους. Σχετική ερώτηση ενημέρωσης για την κατάσταση, προς τους αρμόδιους υπουργούς, κατέθεσε ο Βουλευτής του Νομού κ, Άγγελος Μανωλάκης.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για την Ένωση Περιφερειών και τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων. Τον Αλέκο Πνευματικό (δήμαρχο Κορίνθου) στη Πελοπόννησο

Τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους που θα στηρίξει για την προεδρία της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων αποφάσισε ο τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ. Για τη θέση του προέδρου της ΕΝΠΕ θα στηρίξει τελικά τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό* και όχι τον Πέτρο Τατούλη και για τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων τους:
Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Κώστα Σιμιτζή (δήμαρχο Κάβαλας)
Κεντρικής Μακεδονίας: Σίμο Δανιηλίδη (δήμαρχο Συκεών- Νεάπολης)
Δυτικής Μακεδονίας: Λάζαρο Μαλούτα (δήμαρχο Κοζάνης)
Θεσσαλίας: Ρίζο Κομήτσα (δήμαρχο Κιλελέρ)
Στερεάς Ελλάδας: Νίκο Παπαγγελή (δήμαρχο Λειβαδιάς)
Αττικής: Νίκο Σαράντη (δήμαρχο Αγίων Αναργύρων)
Δυτικής Ελλάδας: Παύλο Μοσχολιό (δήμαρχο Αγρινίου)
Πελοποννήσου: Αλέκο Πνευματικό (δήμαρχο Κορίνθου)
Κρήτης: Γιάννη Κουράκη (δήμαρχο Ηρακλείου)
Νοτίου Αιγαίου: Στάθη Κουσουρνά (δήμαρχο Ρόδου)
Βορείου Αιγαίου: Πολύδωρο Λαμπρινούδη (δήμαρχο Χίου)
Επίσης, στην ΠΕΔ Ηπείρου θα στηρίξει κατά πάσα πιθανότητα το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλλιπο Φίλιο και στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων το δήμαρχο Ζακύνθου Στέλιο Μποζίκη.

Τι φέρνει στο φως η αχραιολογική σκαπάνη στην Αρχαία Ελίκη

Στην τέταρτη εβδομάδα εργασιών βρίσκονται οι έρευνες και ανασκαφές στην αρχαία Ελίκη που ξεκίνησαν φέτος στις 28 Ιουλίου 2011 με σημαντική καθυστέρηση από την προγραμματισμένη έναρξή τους στις αρχές Ιουλίου. Σύμφωνα με το ερευνητικό πρόγραμμα, οι φετινές έρευνες που πραγματοποιούνται υπό τη διεύθυνση της προέδρου της Εταιρείας Φίλων Αρχαίας Ελίκης (ΕΦΑΕΛ), καθ. Αρχαιολογίας Ντόρας Κατσωνοπούλου, περιλαμβάνουν: α) τη συνέχιση των συστηματικών ανασκαφών στις περιοχές Ελίκης/Βαλιμιτίκων, Ριζομύλου και Νικολαιίκων, β) νέες ανασκαφικές τομές αρχαιολογικού και γεωλογικού χαρακτήρα στον μεταξύ των ποταμών Σελινούντα και Κερυνίτη χώρο της Αρχαίας Ελίκης και κυρίως στην περιοχή των Νικολαιίκων, γ) νέα σειρά χειροκίνητων γεωτρήσεων μεταξύ Ριζομύλου και Νικολαιίκων.

Οι ερευνητές με βάση τα δεδομένα των προηγούμενων ερευνών τους επιδιώκουν πλέον τον κατά το δυνατόν πλήρη γεωγραφικό προσδιορισμό της περιοχής στην οποία αναπτύχθηκε τόσο η προσεισμική όσο και η μετασεισμική Ελίκη, αφού οι έρευνες μέχρι σήμερα έχουν δείξει ότι ο χώρος της δεν εγκαταλείφθηκε μετά το σεισμό του 373 π.Χ., αλλά συνέχισε να κατοικείται φιλοξενώντας μάλιστα σημαντικούς οικισμούς στα ελληνιστικά χρόνια που συμπίπτουν με την ανασύσταση της Αχαϊκής Συμπολιτείας αλλά και στη συνέχεια κατά την περίοδο της Ρωμαιοκρατίας.

Παράλληλα η συνέχιση των συστηματικών ανασκαφών σε θέσεις με ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα έχει ως στόχο την ολοκλήρωση της αποκάλυψής τους ώστε να αποτελέσουν πυρήνες ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής και επομένως έλξης παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται αυτές τις μέρες σε πλήρη ανάπτυξη με τη διερεύνηση των περισσότερων από τις προγραμματισμένες θέσεις σε εξέλιξη και με την ανακάλυψη νέων σημαντικών ευρημάτων όσον αφορά τους στόχους της έρευνας.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης από ετών ενημέρωσης του κοινού για το ζήτημα της αρχαίας Ελίκης, θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των φετινών ερευνών η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε ειδική εκδήλωση που θα οργανώσει η ΕΦΑΕΛ.
 
thebest.gr

Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις!

Δύο δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια της η ηγεσία της ΝΔ δείχνουν προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, 5,5 και 6,5 μονάδες αντίστοιχα.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με 5,5 μονάδες διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου από εταιρία που συνεργάζεται το ΠΑΣΟΚ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγειται και μάλιστα με
μεγάλες διαφορές και στα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία: καταλληλότητερος για πρωθυπουργός, δημοφιλία, ποιος μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση κ..ά.
Το ζητούμενο βέβαια για τη ΝΔ παραμένει η αυτοδυναμία, κάτι που δεν προκύπτει στις δύο αυτές δημοσκοπήσεις εξαιτίας του μεγάλου ποσοστού της αδιευκρίνιστης ψήφου.
Στη Συγγρού πάντως αισιοδοξούν και όπως έλεγαν «η αυτοδυναμία θα επιτευχθεί και θα είναι καθαρή».
kentrinews.gr- parapolitika.gr

Οι αγχώδεις γονείς κάνουν αγχώδη παιδιά


Το στρες που νιώθουν οι γονείς κατά τα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών τους, μπορεί να αφήσει αποτυπώματα διαρκείας … στα γονίδια των αγοριών και των κοριτσιών τους.
Τα γενετικά αυτά ίχνη κρατούν μέχρι την εφηβεία και τελικά επηρεάζουν τον τρόπο έκφρασης των γονιδίων των παιδιών στην ενήλικη ζωή τους. Με αυτό τον μηχανισμό, που ονομάζεται «επιγενετικός» στη βιολογία, τα πρώιμα άγχη των γονέων προκαλούν μεταβολές στις οργανικές και τελικά στις ψυχολογικές λειτουργίες των παιδιών τους, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερο ήταν το στρες (κατάθλιψη, οικογενειακό άγχος, οικονομικά προβλήματα κ.α.) μεταξύ των γονέων κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια ζωής ενός παιδιού, τόσο μεγαλύτερο ήταν το ποσοστό μεθυλίωσης στο DNA όταν πια το παιδί είχε γίνει έφηβος. Στη μεθυλίωση μια χημική ομάδα προσκολλάται σε τμήματα του DNA, λειτουργώντας ως «διακόπτης» που μεταβάλλει την έκφραση και δράση ενός γονιδίου.
Το άγχος της μητέρας παίζει μεγαλύτερο ρόλο από το άγχος του πατέρα τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, ενώ το άγχος του πατέρα επηρεάζει κυρίως τα κορίτσια.
Η αγχώδης μητέρα επηρεάζει το παιδί κυρίως όταν είναι νήπιο, ενώ ο αγχώδης πατέρας φαίνεται πως επηρεάζει την μετα-νηπιακή ηλικία του παιδιού, δηλαδή τον τρίτο ή τέταρτο χρόνο της ζωής των παιδιών.

podilatakias.gr

Ήρθε, διαφώνησε και αποχώρησε η τρόικα

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η βραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τα στελέχη της τρόικας για την κάλυψη της απόκλισης στα δημοσιονομικά.


Άνευ αποτελέσματος ήταν η βραδινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα ως προς τον τρόπο κάλυψης της δημοσιονομικής απόκλισης κάτω από το 1% του ΑΕΠ, και σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής παραπέμπουν το θέμα σε πολιτικό επίπεδο, ζητώντας τη λύση να δώσουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, που ελέγχει την οικονομία εν όψει της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ, εμμένει στην κατά γράμμα τήρηση των συμφωνηθέντων με την κυβέρνηση, που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, όπως είναι η άμεση προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, η συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου και η εργασιακή εφεδρεία, η περιστολή των κοινωνικών επιδομάτων, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς, η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, το πλήρες «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων» και άλλα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, το οποίο επικαλείται αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, το έλλειμμα εκτιμάται πλέον γύρω στο 8,5% του ΑΕΠ, ή ελαφρώς υψηλότερα (έναντι αρχικού στόχου 7,6% του ΑΕΠ).
Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει, σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής στον στόχο μείωσης του ελλείμματος, ότι δεν συζητείται καν θέμα παράτασης στον στόχο, αλλά μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης.

www.kathimerini.gr