Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Οριστικά στη Δ’ Εθνική η Ρόδος

Η Ρόδος θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Δʼ Εθνικής, όπως γνωστοποίησαν οι άνθρωποι της ομάδας. Είναι οριστικό πλέον ότι τα «ελάφια» θα αγωνίζονται στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12, ενώ τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας xxsports.gr, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον νομικό εκπρόσωπο της ροδίτικης ομάδας, τον Μανώλη Βλάχο. Παράλληλα, έως την Τετάρτη (7/9) θα γίνει γνωστό το νέο διοικητικό συμβούλιο.
onsports.gr

Η απάντηση του Πάνου Μπεγλίτη στις τουρκικές προκλήσεις «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπερισχύσει ο πολιτικός ρεαλισμός»

Την πεποίθηση ότι θα υπερισχύσει ο πολιτικός ρεαλισμός στην ηγεσία της Τουρκίας έναντι των μονομερών ενεργειών εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας , Πάνος Μπεγλίτης , απαντώντας στις απειλές της Άγκυρας με αφορμή τις έρευνες στην Κύπρο για κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Σε συνέντευξή του στη Real news ο κ. Μπεγλίτης σημειώνει πως εάν χρειαστεί η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα ενώ τονίζει πως οι τουρκικές απειλές στρέφονται κατά της διεθνούς νομιμότητας.
Ο κ. Μπεγλίτης , υπογραμμίζει επίσης ότι η διεύρυνση των σχέσεων με το Ισραήλ αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της χώρας και όχι «συγκυριακή στόχευση».
Ακόμη , τάσσεται ανοικτά κατά του επαγγελματικού στρατού σημειώνοντας πως «οι ένοπλες δυνάμεις δεν είναι χώρος που προσφέρεται για την απορρόφηση ανέργων» αλλά σημειώνει πως «δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας , εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις αξιολόγησης που θέτει ο νόμος» .
Τέλος , δεν αποκλείει αύξηση της θητείας αλλά όπως τονίζει οι αποφάσεις θα ληφθούν όταν ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση και η νέα δομή των ενόπλων Δυνάμεων.
newsbeast.gr

 

Νέες Δημοσκοπήσεις: Από 0,6% ώς 5,1% μπροστά η Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι σε πρόωρες εκλογές...

Δημοσκόπηση της ALCO


Προβάδισμα 4,8% έχει η ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ».

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 17,4% του δείγματος, η ΝΔ 22,2%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΛΑΟΣ 5,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, η ΔΗΣΥ 2,2%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,4%, το Άρμα Πολιτών 1,4%, άλλο κόμμα 3,4% ενώ είναι χαρακτηριστικό πως η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 30,9%.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το 6,4%.

Το 55% διαφωνεί με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας πριν από τις εκλογές ενώ το 67% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών. Το 76% δηλώνει ότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους και τις έκτακτες εισφορές.

Οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι αναμένουν από τον πρωθυπουργό να εξαγγείλει στη ΔΕΘ μείωση της φορολογίας (78%), δέσμευση ότι δεν επιβληθούν νέα φορολογικά μέτρα (66%), αλλαγή του εκλογικού νόμου και μείωση του αριθμού των βουλευτών (48%), άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (30%), κατάργηση και συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου (27%) και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων (26%).

Δημοσκόπηση της MRB

Εξάλλου, προβάδισμα 5,1% στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real news.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης , η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, το ΠΑΣΟΚ 18,6%, το ΚΚΕ 8,1%, το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ 3,1% , η ΔΗΜΑΡ 2,7%, η ΔΗΣΥ 2,3%, το Άρμα Πολιτών 1,3%, άλλο κόμμα 4,7% και η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 25,9%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 11,9%.

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι οι ερωτηθέντες απαντώντας σε σχετικό ερώτημα συμφωνούν με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -ΝΔ είτε πριν από τις εκλογές (52,1%) είτε μετά από εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία (56,4%).

Δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research

Προβάδισμα 0,6% δίνει στη ΝΔ δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που δημοσιεύει το "ΒΗΜΑ της Κυριακής".

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 21,2%, η ΝΔ 21,8%, το ΚΚΕ 7,3% , το ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,1%, η ΔΗΜΑΡ 2,3%, η ΔΗΣΥ2,2% , το Άρμα Πολιτών 2,1%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 1,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει το 30,8%.

Το 56,2% επιθυμεί να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία ενώ το 41,9% πιστεύει ότι η χώρα έχει ανάγκη σήμερα μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων.

Επίσης, 6 στους 10 κρίνουν θετικά το νέο νόμο για τα ΑΕΙ και το 68,1% συμφωνεί με την ανάγκη δημοψηφίσματος για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.. επίσης το 76% θεωρεί ότι το ενιαίο μισθολόγιο πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα χωρίς καμία εξαίρεση.Το 78,9% θεωρεί ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η συγχώνευση ALPHA- EUROBANK.
logia-starata.blogspot.com/

ΣΑΜΑΡΑΣ : Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΡΕΛΟΥ



















Αναπόφευκτες θεωρεί ο πρόεδρος της ΝΔ τις εκλογές, θεωρώντας ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στα ελλείμματα και το χρέος, ενώ η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει. Σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι η αποτυχία της...
πολιτικής θα θέσει εκ των πραγμάτων θέμα για αλλαγή πολιτικής και «αυτό θα γίνει με επαναδιαπραγμάτευση». Ταυτόχρονα, απορρίπτει κατηγορηματικά το σενάριο συγκυβέρνησης και προσθέτει: «δική μας επιλογή είναι να ζητήσουμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις . Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια «θεσούλα». Τέτοιοι «ζεστο-θεσούληδες» υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του Έθνους μας». Αναφερόμενος στη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά τεχνάσματα σημειώνοντας πως «έκαναν ολόκληρη συνέντευξη τύπου για να διαψεύσουν αυτό που οι ίδιοι διέδιδαν» ενώ προέβλεψε πως «σύντομα θα βάλουν και πάλι διλήμματα στο λαό επενδύοντας στο φόβο. Ότι δηλαδή κινδυνεύει η επόμενη δόση κλπ. Το γνωστό κακοπαιγμένο έργο». Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει να σχολιάσει τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για τις υποκλοπές, αλλά τονίζει ότι στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή συγκαταλέγονται η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο σχέδιο Ανάν.
FIMOTRO

Τρομάζουν οι ελλείψεις. Λείπουν 100 αστυνομικοί από την Κορινθία..

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Απ. Σπυράκος κάνει λόγο για ελλείψεις 100 τουλάχιστον αστυνομικών στο νομό και μάλιστα σε μία εποχή που αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας Τρομακτικές είναι οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, καθώς ούτε αυτή έχει μείνει αλώβητη από την επέλαση των περικοπών που έφερε το μνημόνιο στα σώματα ασφαλείας. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας Απόστολος Σπυράκος κάνει λόγο για ελλείψεις 100 τουλάχιστον αστυνομικών στο νομό και μάλιστα σε μία εποχή όπου οι άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας. «Δεν χτυπάει μόνο στην Αθήνα η καρδιά του εγκλήματος» δηλώνει ο κ. Σπυράκος επισημαίνοντας ότι ήδη έχει γίνει επίσκεψη και στον Υπουργό Άμυνας Κορίνθιο Βουλευτή Παναγιώτη Μπεγλίτη με σκοπό να ασκηθεί πίεση για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Κορινθίας.

Οι Αγανακτισμένοι ξανά στο Σύνταγμα - Προσπάθησαν να επωφεληθούν οι αντιξουσιαστές με επιθέσεις προς τους δημοσιογράφους



Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", χιλιάδες Αγανακτισμένοι όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε ολόκληρη την χώρα επιστρέφουν στις πλατείες με στόχο να δώσουν για άλλη μία φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Νωρίτερα ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με ρόπαλα σε αυτοκίνητα δημοσιογράφων αναγκάζοντας τους να φύγουν απο το σημείο. Σε μία συμβολίκή κίνηση περίπου 30 γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά απο το μηνμείο του Αγνωστου Στρατιώτη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της κινητοποίησης. Ωστοσο, ένταση δημιουργήθηκε νωρίτερα μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών όταν οι δύο ομάδες ήρθαν κοντά.
Όπως αναφέρουν οι Αγανακτισμένοι σε ανακοίνωσή τους "ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών".
Μάλιστα, οι Αγανακτισμένοι θεωρούν την ημερομηνία της επανεμφάνισής τους στις 3 δηλαδή Σεπτεμβρίου ημερομηνία ορόσημο, καθώς όπως αναφέρουν θα τους "θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια".

newsit.gr

Αποδοκιμασίες Παπανδρέου, από μέλη της ΠΑΣΠ, στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ

«Δεν είναι καθόλου αριστερό -είναι βαθιά αντιδραστικό- το αλισβερίσι και η συναλλαγή που βλέπουμε να ανθεί συχνά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια", απάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου, καταχειροκροτούμενος από τους συμμετέχοντες στην Εθνική Συνδιάσκεψη του κινήματος, σε μικρή ομάδα μελών της νεολαίας που επιχείρησε με συνθήματα να διακόψει την ομιλία του όταν αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στα ΑΕΙ με την ψήφιση του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

"ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο", και "Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν", ήταν τα συνθήματα που φώναξαν λίγα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για να τους απαντήσει από το βήμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν".
Κάλεσε ακόμη την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ και την παρότρυνε : "Θέλουμε δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά".-

e-typos.com

Γιάννης Μιχελάκης...ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα

Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ.Γιάννης Μιχελάκης , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα.
Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του. Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε την Οικονομία και την Κοινωνία.
Ανέπτυξε στόχους που πρέπει να έχουν η Ευρώπη και ο Κόσμος, αλλά δεν είπε τίποτα για την κυβέρνησή του, που έπεσε έξω σε όλους τους στόχους της για την Ελλάδα.
Σε τόσο κρίσιμες ώρες, ο κ. Παπανδρέου, δυστυχώς, ζει σε άλλη πλανητική διάσταση, χωρίς να έχει καμία σχέση με την ελληνική πραγματικότητα».

Η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή και ο πρωθυπουργός μιλάει ως παρατηρητής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα οδηγείται στην καταστροφή, η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και ο Πρωθυπουργός  μιλάει ως εξωτερικός παρατηρητής για την κατάσταση της χώρας.
Αντί να δώσει εξηγήσεις γιατί αυξάνει ακόμη τις δαπάνες του σπάταλου κράτους, δεν έκανε ούτε μία αποκρατικοποίηση, κοροϊδεύει με τις καταργήσεις των οργανισμών  και δεν αντιμετωπίζει την φοροδιαφυγή, μίλησε με συνθήματα για να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ.
Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για σαρωτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  που μπορούν να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα και τα νοικοκυριά, τις οποίες ο κρατικοδίαιτος κομματικός στρατός του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει και δεν αφήνει να προχωρήσουν».

Πέτρος Τατούλης: Έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο.


Ευθύνες για "έλλειμμα πολιτικής σε αυτούς που σχεδίασαν το μνημόνιο χωρίς να περιλάβουν αναπτυξιακή διάσταση σε αυτό, χωρίς δηλαδή την πολίτική ανάπτυξης που θα προστάτευε την χώρα μας από την βαθιά ύφεση στην οποία έχει οδηγηθεί με την εφαρμογή του", επέρριψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην εισήγηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη με την συμμετοχή της Προέδρου της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη  Danuta Hubner.  
Θα έπρεπε, σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, "να δημιουργήσουν συνθήκες κινητικότητας της οικονομίας και της ανάπτυξης. Μόνο η πολιτική επενδύσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τόπου μας, μόνο η αναπτυξιακή διάσταση αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα", κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.
Πολλές φορές σημείωσε ο Πέτρος Τατούλη, "λαμβάνονται πρωτοβουλίες άλλα πολιτικά οι κυβερνήσεις δεν υποστηρίζουν αυτό το θεσμό, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει μια παρόμοια πολιτική που θα αφήσει το νέο θεσμό σε αδύναμη θέση". Προετοιμαζόμαστε σημείωσε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης, "στα πλαίσια του νόμου σε αυτόνομη παρουσία στα διεθνή φόρα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αποτελεί τον μονό θεσμό που θα οδηγήσει τη χώρα να βγει  από την κρίση".
"Το μέλλον της χώρα μας βρίσκεται στην προοπτική της Ευρώπης και είμαστε πεπεισμένοι ότι κρίση δημιουργεί ευκαιρίες",  υπογράμμισε πριν αποχαιρετήσει την Πολωνή πολιτικό Ντανούα Χούμπνερ, ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας ότι "ετοιμαζόμαστε να κάνουμε πραγματικότητα την εξωστρέφεια, την ανταγωνιστικότητα, ένα νέο παραγωγικό πρότυπο που θα κάνει την Πελοπόννησο μια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια περιφέρεια στην οποία οι πολίτες θα αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν μεσσίες, το μέλλον του τόπου το έχουν στα χέρια τους οι πολίτες".
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στην συνέχεια χαρακτήρισε "πρωτεύοντα το ρόλο του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε στην περιφερειακή μας ανάπτυξη".
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δώρισε, εκ μέρους των Πελοποννησίων στην Πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη  Danuta Hubner, έναν Άτλαντα με ιστορικούς χάρτες της Πελοποννήσου και ένα καλάθι με Πελοποννησιακά προϊόντα. 

Ντανούτα Χούμπνερ: Να κρατήσετε τους νέους στην χώρα σας

Η σημαντικότερη αποστολή σας σήμερα, σημείωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη στην αντιφώνηση της, "είναι να κρατήσετε τους νέους στην χώρα σας, αυτός είναι ο πολυτιμότερος πόρος ανάπτυξης που ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθεί είναι να συνδεθούν οι επενδύσεις με κίνητρα που θα βοηθήσουν την απασχόληση των νέων".
"Εσείς μόνοι σας πρέπει να βρείτε λύσεις για την βελτίωση ποιότητας ζωής και αλλαγής του Αναπτυξιακού μοντέλου στην Πελοπόννησο" προσέθεσε η Πολωνή πολιτικός σημειώνοντας ωστόσο ότι "είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Ανάπτυξης με ενημέρωσε ότι μετά από δική σας απαίτηση ως περιφέρεια Πελοποννήσου θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και ανάθεσης έργων με ειδικό Αναπτυξιακό νόμο".
"Η κρίση, σας βοηθά στο να αντιμετωπίσετε και να βελτιώσετε θέματα που υπάρχουν στην νοοτροπία, στις συνήθειες  και στην πρακτική σας" τόνισε η κα Χούμπνερ, σημειώνοντας ότι "στόχος πλέον σε ένα τέτοιο περιβάλλον που δημιουργείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την ΕΕ να μοχλεύσουν Ανάπτυξη και νέες επενδύσεις"  

Δημήτρης Δράκος

"Ο καινούργιος θεσμός παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, θα ανταποκριθεί" σημείωσε στην δική του εισήγηση ο επί κεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Δράκος σημειώνοντας ωστόσο ότι πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες και ο θεσμός να ανδρωθεί χωρίς προσχήματα". Για το λόγο αυτό ο κος Δράκος τόνισε ότι "η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει γρήγορα και να μας αφήσει να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ".
Ο Δημήτρης Δράκος αναφέρθηκε με έμφαση στην προσπάθεια που πρέπει να δοθεί στην Πέμπτη Προγραμματική Περίοδο όπου πρέπει να επετεύχθη χρηματοδοτική επάρκεια ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την σύγκλιση και την συνοχή των περιφερειών.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αφιέρωσε και ένα μεγάλο κομμάτι της εισήγησης του στη αναγκαιότητα δημιουργίας αναπτυξιακών προγραμμάτων για τον Ελληνικό νότο που αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός χρηματοδοτήσεων.

«ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» !!! - του Νίκου Γιώτα


Ο αυτούσιος διάλογος είναι ο εξής, στη Βουλή των Ελλήνων, την επομένη της ανηλεούς επίθεσης των υπό τον Παπουτσή δυνάμεων των ΜΑΤ, στα παιδιά της Ελληνικής κοινωνίας, που διαμαρτύρονταν στην Πλατεία Συντάγματος:
-Α. Τσίπρας: «Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας κ. Υπουργέ»;
-Χρ. Παπουτσής: «Δεν κατάλαβα. Γιατί είναι στο απυρόβλητο ο Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι λοιπόν ο κ. Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι, ο οποίος αναφέρεται σε έναν υπουργό της κυβέρνησης λέγοντας ότι εκείνος πυροδοτεί τη βία; Από πού κι ως πού; Με τι στοιχεία; Δεν είναι πολίτης αυτής της χώρας; Δεν είναι πολίτης; Δεν έχει ευθύνες απέναντι στην κοινωνία»;
Και επειδή, προφανώς, το ανδρείκελο/Παπουτσής, ο "σοσιαλιστής" ο οποίος σε ολόκληρη τη ζωή του δεν μάτωσε ποτέ και ο οποίος δεν έκανε ως πολίτης κανένα άλλο επάγγελμα εκτός από αυτό του επαγγελματία πολιτικού,  δεν γνωρίζει τον μεγάλο Έλληνα, να του τον συστήσουμε εμείς:
Ο Μίκης Θεοδωράκης, κ. Παπουτσή, είναι ο γιγαντιαίος Έλληνας (σε αντιπαράθεση με το σπιθαμιαίο δικό σου Ελληνικό ανάστημα) που πρωτοστάτησε σε κάθε μάχη της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφή Ολιγαρχίας και φασισμού.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, κ. Παπουτσή, είναι ο 19χρονος νέος που στα «Δεκεμβριανά», εφέρετο στον Τύπο ως νεκρός, βαρειά τραυματισμένος στο κεφάλι από τα ΜΑΤ, (Χωροφυλακή, τότε)  με διαταγές της δικής σου, ίδιας, ηγεσίας  των ξένων πατρόνων που υπηρετείς.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, κ. Παπουτσή, είναι ο γίγαντας της Ρωμιοσύνης που «έφτυσε το γάλα της μάνας του» στη Μακρόνησο και πλήρωσε με φυματίωση (που ακόμα τον κυνηγά και τον πνίγει) το αντίτιμο της δικής σου Ελευθερίας να λές απύθμενες βλακείες και τεράστια ψέμματα και να μή συλλαμβάνεσαι ως κατ' επάγγελμα εξαπατών τον λαό.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, κ. Παπουτσή, είναι ο πάντοτε Πατριώτης και Ελεύθερος αγωνιστής της Ελευθερίας και της Πατρίδας, πάνω και πέρα από κομματατικές ντιρεκτίβες, καταδικασμένος σε θάνατο από το ΚΚΕ και καταδικασμένος σε φριχτά βασανιστήρια από τη «Δεξιά» γιατί ήτανε πάντοτε, πρωτίστως, Πατριώτης και Δημοκράτης.
Για τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία, κ. Παπουτσή, πρέπει να σε πληροφορήσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει κάνει το χρέος του απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, όσο λίγοι Έλληνες.
Στις σκοτεινές και μαύρες μέρες της μετεμφυλιακής Αστυνομοκρατίας και της υστερικής χούντας , ήταν αυτός που κράτησε όρθιο το Δημοκρατικό φρόνημα του Έλληνα πολίτη, με τη μαγική μουσική του που έπαιζε Ελλάδα, Ελευθερία, Δημοκρατία.
Ήταν αυτός που συνέθεσε τους Λαμπράκηδες και συσπείρωσε τη νεολαία, ήταν αυτός που πυροδοτησε τη διεθνή κοινωνία εναντίον των γελοίων Συνταγματαρχών, ήταν αυτός που ράγισε τα στάδια στο εξωτερικό, από τον πόνο για την υπόδουλη Ελλάδα.
Είναι αυτός που σήμερα έχει ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στο καθεστώς πολιτικό σύστημα της Ολιγαρχία που υπηρετείς, ως υπουργός της άμυνάς της απέναντι στη Δημοκρατία που ο Μίκης οδηγεί, άλλη μια φορά, για να δραπετεύσει από την αιχμαλωσία που την έχεις οδηγήσει εσύ και το εγκληματικό συνάφι σου.
Αν δεν ξέρεις τον Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Παπουτσή, δεν είσαι Έλληνας.
Είσαι ένα τίποτε που κάνει τον Υπουργό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που, όπως όλοι μοι πολίτες βλέπουμε,  είσαι ένας στυγνός υπηρέτης του άκρατου νεοφιλελευθερισμού (δηλαδή του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού) που κάνει τον Σοσιαλιστή.
Ο Μίκης Θεοδωράκης, Χρήστο Παπουτσή, αξίως εστί τέκνο της Ελλάδας.
Εσύ το μόνο που κατόρθωσες, είναι να είσαι ένα αναλώσιμο τεκνό, σφουγγοκωλάριος της ξενόδουλης Ολιγαρχίας που γλύφεις και υπηρετείς.
Κρίμα !!
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=1267

Ο Μπεγλίτης στο Ισραήλ,με τη Μεσόγειο να "φλέγεται".Τι θα επιδιώξει.

Η ελληνική κοινή γνώμη αναμένει πολλά από την συμμαχία με το Ισραήλ...


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

“Μια στέρεη στρατηγική εταιρική σχέση, πολύ περισσότερο σε μια περίοδο και σε μια περιφερειακή συγκυρία μεγάλων προκλήσεων και μεγάλων εξελίξεων”,θα επιδιώξει ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης στην επίσκεψή του στο Ισραήλ,που αρχίζει αύριο.

Κακά τα ψέμματα. Η ελληνική κοινή γνώμη αναμένει πολλά από την συμμαχία με το Ισραήλ και οι περισσότεροι αυτόματα προσπαθούμε να συνδέσουμε την καλή σχέση που έχουμε αρχίσει να αναπτύσουμε εμείς με τις εχθρικές πλέον σχέσεις Ισραήλ Άγκυρας

“Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζεται. Δεν αποτελεί αντανάκλαση εξελίξεων στις διμερείς σχέσεις του Ισραήλ με άλλες χώρες της περιοχής. Η στρατηγική μας απέναντι στο Ισραήλ αυτοπροσδιορίζεται σε συνάρτηση με τα εθνικά συμφέροντα της χώρας και σε συνάρτηση με τα ευρύτερα ζωτικά συμφέροντα της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”,είπε ο κ.Μπεγλίτης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,θέλοντας ίσως να τονίσει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά αυτή τη περίοδο στη γειτονιά μας ο καθένας προσπαθεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντά του με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Το ενεργειακό παιχνίδι που παίζεται στη Ν.Α Μεσόγειο είναι εξαιρετικά σοβαρό και θα καθορίσει ισσοροπίες για το μακροπρόθεσμο μέλλον χωρών.

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τη λογική “οι καλοί μας φίλοι θα “καθαρίσουν” για μας”,όποιοι κι αν είναι αυτοί οι καλοί φίλοι. Τα πράγματα είναι πολύ ρευστά και γι΄ αυτό εξαιρετικά απρόβλεπτα. Εμείς πρώτα απ΄ όλα πρέπει να διασφαλίσουμε αυτά που θέλουμε να κερδίσουμε.Κανείς δεν θα μας τα χαρίσει. Αντιθέτως

“Είμαστε μια χώρα, που, παρά την εσωτερική οικονομική και κοινωνική κρίση, είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε αυτά τα ζωτικά συμφέροντα, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας όλων των χωρών και όλων των λαών της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο είπα ότι οι σχέσεις μας με το Ισραήλ έχουν έναν αυτόνομο χαρακτήρα και θέλω να επισημάνω ότι σε καμιά περίπτωση δε στρέφονται ούτε κατά της Τουρκίας – χώρα, με την οποία το Ισραήλ περνά μια φάση έντονης ρήξης και κρίσης – ούτε, βεβαίως, κατά των χωρών του ευρύτερου Αραβικού κόσμου, με τον οποίο διατηρούμε και ενισχύουμε συνεχώς τις ιστορικές διμερείς και πολυμερείς σχέσεις”,επεσήμανε ο ΥΕΘΑ στην ίδια ομιλία του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας,την οποία και ορθώς ενημέρωσε. Ελπίζουμε όλα αυτα να μην είναι λόγια ,αλλά να συνοδεύονται και από ανάλογες πράξεις,προετοιμασίες και σχεδιασμούς.

Το Ισραήλ έχει πάρει αυτό που ζητούσε από τη συμμαχία με την Ελλάδα. Τον αναγκαίο ζωτικό χώρο για να ασκούνται οι ΕΔ του. Η Ελλάδα έχει ελάχιστα επωφεληθεί από αυτή τη συμμαχία με τις συνεκπαιδεύσεις των αεροπόρων μας αλλά και στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων. Γι΄ αυτό δεν ευθύνεται το Ισραήλ,αλλά μάλλον εμείς που ακόμη και στο τι θα ζητήσουμε από κάποιον φαίνεται ότι δεν έχουμε σχέδιο και ολοκληρωμένη πρόταση. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Αντιθέτως πολλοί είναι αυτοί -ο κ.Μπεγλίτης δεν συμεπριλαμβάνεται σ΄ αυτούς- που έχουν έτοιμη λίστα …αγορών από το Ισραήλ, το οποίο κανείς δεν αμφισβητεί ότι έχει μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα γκάμα “προϊόντων” να πουλήσει. Η λογική της “εξοπλιστικής διπλωματίας” δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον όπως στο παρελθόν. Το αγοράζουμε,ότι θελουν να πουλήσουν… πέθανε. Οι αγορές με τη μέθοδο “γουρούνι στο σακί” ,τελείωσαν μία δια παντός κι αυτό εξ όσων γνωρίζουμε το έχει ασπαστεί ο σημερινός ΥΕΘΑ. Μένει να το δούμε και στη πράξη.

Onalert.gr

Παπανδρέου: « Οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 »

 
H επανεκκίνηση του κινήματος και της κυβέρνησης είναι ο στόχος της σημερινής Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για τα γενέθλια της παράταξης.

Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε το μεσημέρι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, η οποία, σύμφωνα με ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιδιώκεται να σηματοδοτήσει την «επανεκκίνηση» του κινήματος και της κυβέρνησης σ΄ όλους τους τομείς.
Στις εποχές που αλλάζουν και τη δύσκολη εποχή που διανύει η Ελλάδα αναφέρεται αυτή την ώρα ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του.."Τριάντα επτά χρόνια μαζί, είμαστε μία γροθιά, δώσαμε αγώνες για αξίες που θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Δώσαμε αγώνες για τη Δημοκρατία" δήλωσε.
 Ωστόσο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τόνισε πως «δεν είμαστε οι μόνοι που δίνουμε μάχες».
"Σήμερα πάλι είναι η δική μας παράταξη που καλείται να βγάλει τη χώρα από την επιτήρηση και να την κάνει να σταθεί στα δικά της πόδια" δήλωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".
"Μας είπαν ότι στην πορεία εγκαταλείψαμε τις ιδέες και τις αξίες μας. Αυτοί που μας κρίνουν έχουν μείνει στην εποχή του Ψυχρού διπολισμου. Εμείς δεν θεοποιούμε ούτε δαιμονοποιούμε ούτε τις αγορές ούτε το κράτος και αυτός μας διαφοροποιεί και από τη Δεξιά και από την δογματική Αριστερά", τόνισε κάνοντας αναφορά στα κομμουνιστικά καθεστώτα που δεν ευημέρησαν αλλα και στο ελληνικό κομμουνιστικό κόμμα το οποιο χαρακτήρισε συντηρητικό.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στα μέλη του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν από τη ζωή και ειδικά στον Σάκη Πεπονή."Σε αυτούς χρωστάμε να μην εγκαταλείψουμε τις αξίες μας" τόνισε και πρόσθεσε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ φαίνεται η ανάγκη εφαρμογής των αξιών του Σοσιαλισμού.

Γενέθλια με κρίση
Τα γενέθλια έρχονται σε μία ομολογουμένως δύσκολη περίσταση για το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε με το “Τσοβόλα δώστα όλα” και κατέληξε στο “μαζί τα φάγαμε” και στις περικοπές παντού ακόμη και στην Υγεία και την Παιδεία αλλά και με πολλούς υπουργους να βρίσκονται “στα μαχαίρια”.

Μαχαίρι έχει πέσει όμως και στα εκλογικά ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος, του οποίου η εικόνα έχει φθαρεί πλέον λόγω του καθεστώτος εκτεταμένης διαφθοράς που κυριαρχεί στη χώρα και λόγω των πολλών σκανδάλων που δημιουργήθηκαν κατά τη διακυβέρνησή του.

“Στόχος της Συνδιάσκεψης, να αξιολογήσουμε και πάλι τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την κρίση, να σταθμίσουμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να χαρτογραφήσουμε τα επόμενα βήματα, ώστε να προτείνουμε με ειλικρίνεια και ενάργεια το συνολικό σχέδιο μας για τη χώρα και για τα χρόνια που έρχονται” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
 
ν

Αυξάνεται ο μέσος όρος ζωής των Ελλήνων

Μέσος όρος ζωής και βρεφική θνησιμότητα σε περιφέρειες της χώρας. Στοιχεία μελέτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε εθνικό επίπεδο, κατά την περίοδο 1991-2006, ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 2.43 έτη στους άνδρες και κατά 2.20 έτη στις γυναίκες, με το συνολικό κέρδος ζωής των ανδρών να επιμερίζεται περίπου ισόποσα ανάμεσα στη δεκαετία 1991-2001 (1.16 έτη) και την πενταετία 2001-2006 (1.27 έτη), σε αντίθεση με τις γυναίκες, που σημειώνουν υψηλότερα κέρδη στην πρώτη περίοδο (1.25 έτη) σε σχέση με τη δεύτερη (0.95 έτη).

Όμως, λόγω της διαφοράς της διάρκειας των δύο περιόδων, τα ετήσια κέρδη και στα δύο φύλα αναδεικνύουν την πενταετία 2001-2006 ως την πιο δυναμική, όσον αφορά τους ρυθμούς μεταβολής στο προσδόκιμο ζωής.

Τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία έρευνας του Μιχάλη Αγοραστάκη, ερευνητή στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ), στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οχι άλλα παιχνίδια με την οικονομία

ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση και Τρόικα, η πολιτική του Μνημονίου, έχει αποτύχει παταγωδώς. Οσο και αν διαφωνούν μεταξύ τους στις εκτιμήσεις για το ύψος του ελλείμματος ή των άλλων οικονομικών μεγεθών, το σίγουρο είναι ότι ο Προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός στόχων και ότι, παρά τα ακραία μέτρα, δημιουργούνται συνεχώς νέες «μαύρες τρύπες». Και όσο και αν ο «τσάρος» της οικονομίας διαψεύδει ότι θα ληφθούν νέα μέτρα, την ίδια ώρα είναι ο ίδιος που ανακοινώνει ότι αυτά βρίσκονται προ των πυλών. Η διαρροή για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα είναι προφανές ότι εντάσσεται σε ένα παιχνίδι εκβιασμών, το οποίο ισορροπεί επικίνδυνα στην κόψη του ξυραφιού, τη στιγμή που η οικονομία και η χώρα βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Ομως, η εκ των υστέρων διάψευση της διακοπής των συνομιλιών, χωρίς αμφιβολία, δεν είναι τίποτα άλλο από προσπάθεια αναδίπλωσης. Επί της ουσίας, τα πράγματα παραμένουν στην ίδια κρίσιμη κατάσταση, με τη διαφορά ότι όσο περνά ο χρόνος, τα περιθώρια στενεύουν και η θηλιά στο λαιμό της χώρας γίνεται πιο ασφυκτική.
Με την οικονομία να βρίσκεται σε δημοσιονομική κατάρρευση, την αγορά να βυθίζεται σε βαθιά ύφεση και την κοινωνία να καταδικάζεται στη φτώχεια, έχει γίνει προ πολλού αντιληπτό από όλους ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι αδιέξοδη.
ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ των δάνειων δυνάμεων εκπροσωπούν τα δικά τους, ξένα συμφέροντα, για την υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας είναι αδιανόητο να επιδίδεται σε παιχνίδια εντυπώσεων, αγνοώντας την πραγματικότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι όψιμοι λεονταρισμοί που δεν συνοδεύονται από προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου και αλλαγής του μίγματος οικονομικής πολιτικής.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Στο Σύνταγμα ξανά οι Αγανακτισμένοι

Νέα ραντεβού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έχουν δώσει σήμερα 19:00 το απόγευμα οι Αγανακτισμένοι.
Με σύνθημα "οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού", οι Αγανακτισμένοι επιστρέφουν δυναμικά με σκοπό να στείλουν ένα νέο ηχξρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
"Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγανακτισμένοι πολίτες.
Χαρακτηρίζουν επίσης την 3η Σεπτεμβρη "ημερομηνία ορόσημο", αναφέροντας ότι "είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων".
protothema.gr

Ανοίγει οδός απολύσεων στο Δημόσιο

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ • 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΓΙΑ 12 ΜΗΝΕΣ


Τη δεξαμενή των ανέργων ανοίγει η κυβέρνηση φτάνοντας την εργασιακή εφεδρεία μέχρι και στις παρυφές του στενού δημόσιου τομέα.

Ο πρώτος κύκλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα έκλεισε με την κυβέρνηση να αποδέχεται τη διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας ακόμα και για φορείς γενικής κυβέρνησης, όπως ΝΠΙΔ, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ θέτει τις βάσεις και για την επέκτασή της στον στενό δημόσιο τομέα, όταν ξεπεραστούν τα νομικά κωλύματα.

Διαδικτυακή κλοπή 570.000 ευρώ από πιστωτικές

Ένας 37χρονος διαχειριστής ηλεκτρονικών καταστημάτων πώλησης προϊόντων κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από την υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών του διαδικτύου, όπου μέσα από παράνομες συναλλαγές είχε κλέψει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ.
Ο 37χρονος άνδρας που ήταν και διαχειριστής μοναστηριού στην περιοχή της Αρκαδίας είχε υποκλέψει στοιχεία πιστωτικών καρτών από πελάτες που αγόραζαν προϊόντα μέσω διαδικτύου και έκανε αγορές στο όνομά τους εξαντλώντας το ανώτατο πιστωτικό όριο της κάρτας κάθε φορά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των υπευθύνων ασφαλείας συναλλαγών μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων, στην πρώτη περίπτωση είχε πραγματοποιήσει 393 απατηλές ηλεκτρονικές αγορές στο διαδίκτυο μέσω 372 πιστωτικών καρτών συνολικού ύψους 379.000 ευρώ.
Εν συνεχεία είχε πραγματοποιηθεί μεγάλος αριθμός ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω υπηρεσίας ηλεκτρονικών πληρωμών και εισπράξεων τραπεζικού ιδρύματος συνολικού ύψους 189.437 ευρώ.

NEWSIT.GR

Danuta Hubner: «Η κρίση να γίνει ευκαιρία για την Πελοπόννησο»


Σοφή προσέγγιση χαρακτήρισε την αντίληψη μετατροπής των προβλημάτων σε ευκαιρίες η Ευρωβουλευτής κα Danuta Hubner στην τοποθέτησή της στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ευρώπη. Αφού επεσήμανε τη δύσκολη συγκυρία για την Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε το κέντρο ενδιαφέροντος να αποτελέσει η ανάπτυξη και όχι το χρέος, με την μετατροπή των προβλημάτων σε ευκαιρίες. Τόνισε επίσης την ανάγκη η κα Hubner να ενισχυθούν ουσιαστικά οι διαπεριφερειακές σχέσεις και συνεργασίες, με προσοχή στην ισορροπία προστασίας παλαιών χρηματοδοτικών εργαλείων με ταυτόχρονη ανακάλυψη νέων.
Εξέφρασε τέλος την πεποίθηση ότι οι δυνατότητες ανάπτυξης της Πελοποννήσου είναι εξαιρετικές και στο έργο αυτό η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προσφέρει ευοίωνες δυνατότητες. Στο κλείσιμο της τοποθέτησής της η κα Hubner προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη να παρευρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναπτύξει ο ίδιος την πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γιάννης Μανιάτης: Νέα κουλτούρα λήψης αποφάσεων

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης σημείωσε με ικανοποίηση τη νέα κουλτούρα λήψης αποφάσεων με την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων προς τις Περιφέρειες, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επιτύχει το στοίχημα της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής. Για το σκοπό αυτό υλοποιούνται σημαντικές πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αυτή του αγωγού του φυσικού αερίου και αυτή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρισμού της Μεγαλόπολης από φυσικό αέριο.
Ο Γενικός Γραμματέας Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ομιλία του προέτρεψε την Περιφέρεια Πελοποννήσου να υλοποιήσει πέραν των μεγάλων αναπτυξιακών έργων και μικρά έργα με υψηλή ανταποδοτικότητα και ανακοίνωσε την ενεργοποίηση από το Σεπτέμβριο του προγράμματος Τζέσικα για τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ο κ. Παπαγεωργίου, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έκανε λόγο για την επικείμενη σύσταση του ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου «Επιχειρηματική Περιφέρεια».
Ο κ. Κωνσταντακόπουλος τέλος, εκ μέρους της ΤΕ.ΜΕΣ. αναφέρθηκε στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που παρατηρείται.

Η Κόρινθος πήρε Κατράνα και Κουβίδη

Την μεταγραφική της ενίσχυση συνεχίζει η Κόρινθος, καθώς μετά την μεταγραφή - επιστροφή έπειτα από απουσία ενός έτους,του 28χρονου μέσου Ηλία Σιώκου,(πέρυσι αγωνιζόταν στον Παναιγιάλειο, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου) προχώρησε στην απόκτηση δύο ακόμη ποδοσφαιριστών.
Συγκεκριμένα, με την φανέλα της «Μπάρτσα» θα αγωνίζονται στο νέο πρωτάθλημα οι Αυγερινός Κατράνας και Λευτέρης Κουβίδης. Ο Αυγερινός Κατράνας είναι 23 ετών, αγωνίζεται ως αμυντικός και προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. Την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ έχει περάσει ακόμα από τον Πανσερραϊκό, τον Παναιτωλικό, το Κορωπί και την Αγία Παρασκευή. Όσον αφορά τον Λευτέρη Κουβίδη, παίζει επίσης στην θέση του αμυντικού,ενώ την χρονιά που μας πέρασε αγωνίστηκε στον Ασπρόπυργο, ενώ έχει φορέσει και τη φανέλα του Πανελευσινιακού Οι δύο παίκτες έκαναν την Παρασκευή την πρώτη τους προπόνηση και ακολούθως θα υπέγραφαν τα συμβόλαια τους. Επίσης πολύ κοντα σε συμφωνία βρίσκεται με τον Ηλία Μεϊντή, ο οποίος μαζεύει τα πράγματα του από τη Δράμα προκειμένου να έρθει στην Κόρινθο για μόνιμη εγκατάσταση. .

Χωρίς τους «μπαξέδες» τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ!













Την απόλυτη ήττα του ζει σήμερα στα 37α γενέθλια του το ΠΑΣΟΚ αφού έχει απαγορευτεί από τους δημιουργούς των τραγουδιών – ύμνων του Κινήματος η μετάδοση των τραγουδιών τους σε κομματικές εκδηλώσεις .
«Ποτέ ένα καλό τραγούδι αλλά και κάθε αληθινή τέχνη, δεν εξύμνησε στην ιστορία της ανθρωπότητας τον τύραννο, τον δήμιο ή τον προδότη» ανέφερε ο Ηλίας Ανδριόπουλος στις αρχές του περασμένου Ιουλίου απαγορεύοντας στο ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει το τραγούδι του, τους "Μπαξέδες" .
Το ίδιο έκανε και η κόρη του Μάνου Λοϊζου με τον «Ήλιο» . Επομένως ο Παπανδρέου σβήνει σήμερα τα κεράκια, στην εθνική συνδιάσκεψη, χωρίς τα γενέθλια τραγούδια του Κινήματος του πατέρα του! Άξιος!

http://troktiko.eu/