Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μνημόνιο ασφαλείας» για Ελλάδα και Ισραήλ Υπέγραψαν οι Μπεγλίτης και Μπαράκ.


Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης με τον ομόλογό του, Εχούντ Μπαράκ, με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στην Ιερουσαλήμ ξεκινώντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης «έρχομαι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας μου για να δηλώσω την πολιτική μας βούληση ως Κυβέρνηση, αλλά και ως πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, ότι θέλουμε να εργασθούμε ειλικρινά οι δύο χώρες, οι δύο κυβερνήσεις, οι δύο λαοί, ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω και να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις σε όλους τους τομείς αμοιβαίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος».

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Αμυνας στο Ισραήλ και εντάσσεται στο μνημόνιο συνεργασίας, που συμφωνήθηκε πέρσι ανάμεσα στον Γιώργο Παπανδρέου και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου ενώ πραγματοποιείται την στιγμή κατά την οποία επιδεινώνονται οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα ισορροπίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Έλληνας υπουργός Αμυνας έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι η επίσκεψη του αφορά αποκλειστικά τις διμερείς σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά με άλλες χώρες της περιοχής. «Οι σχέσεις μας με το Ισραήλ δεν ετεροπροσδιορίζονται, δεν επηρεάζονται από την όποια συγκυρία. Θέλουμε να αναπτύξουμε σχέσεις κοιτώντας στο μέλλον», υπογράμμισε.

Τόνισε, επιπλέον, ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες γύρω από την ασφάλεια του κράτους του Ισραήλ και το νόμιμο δικαίωμά του που απορρέει από το Διεθνές Δίκαιο στην αυτοάμυνα, καταδικάζοντας όλες εκείνες τις τρομοκρατικές ενέργειες από οργανώσεις που δρουν από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη εναντίον πολιτών του Κράτους του Ισραήλ.

Με θετικά λόγια για την αναβάθμιση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας των δυο χωρών μίλησε και ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ε. Μπαράκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του.

«Βλέπουμε με ικανοποίηση την εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ ημών και των Ελλήνων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα ασφαλείας και επιθυμούμε να δούμε την εμβάθυνση και την διεύρυνση της συνεργασίας αυτής μεταξύ των κυβερνήσεων, μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας και μεταξύ των λαών μας», είπε ο κ. Μπάρακ.

Ο Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο κ. Μπένι Γκαντζ ενω αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Σιμόν Πέρεζ και θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ενώ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο – Σε επιφυλακή, παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Η σημερινή μεγάλη φωτιά στο Μαίναλο, βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο, αν και στο σημείο, εξακολουθούν να βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης και Τρίπολης, οι οποίοι, από την πρώτη στγιμή, διέθεσαν υδροφόρες και όσα μέσα είχαν στη διάθεσή τους.
Το θετικό είναι ότι η φωτιά περιορίστηκε στο μέρος το οποίο είχε καεί ξανά το 2000 και δεν επεκτάθηκε στο «παρθένο» ελατοδάσος, κάτι που αν συνέβαινε, θα λάμβανε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ο έλεγχος της φωτιάς ήταν μία πολύ δύσκολη υπόθεση για την Πυροσβεστική, που έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες, αφού το σημείο ήταν δύσβατο και δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων.
Η εστία φωτιάς στη θέση «Πλεσίβο», κοντά στα Λυκόχια, έσβησε, σύμφωνα με τελευταία πληροφορία.
Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 11.00 περίπου το πρωί στη θέση Ραπούνι  στην καρδιά του Μαινάλου καίει δασικές εκτάσεις και χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και λόγω των...
ανέμων που πνέουν στην περιοχή.  Στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται και επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 5 επανδρωμένα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, ενώ ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη «Πετζετέλ» από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της Πυροσβεστικής από όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου που έχουν κληθεί να συνδράμουν και βρίσκονται καθοδόν προς το Μαίναλο, ενώ ήδη στην περιοχή φτάνει κι ένα ελικόπτερο από την Αθήνα. Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, Γιάννη Σμυρνιώτη, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του δήμου, υπό τον αντιδήμαρχο Γιώργο Καρλή και προς ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής έχουν διατεθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Τρίπολης, από Τεγέα, Λεβίδι και Τρίπολη, ενώ υδροφόρες έχουν διατεθεί και από τους δήμους Γορτυνίας και Μεγαλόπολης.

Θετικό ντεμπούτο για Λαμπρογεώργο - Και νέα φιλική ήττα η Κόρινθος

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε στο φιλικό του Σαββάτου (3/9) με αντίπαλο την Ένωση Ερμιονίδας, η Κόρινθος. Η Ενωση άνοιξε το σκορ στο 8 όταν ο Στάικος συνδυάστηκε με τον Κέλλυ και ο τελευταίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο 39 ο Λαμπρούσης απέκρουσε την μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή και ο Λαμπρογιώργος με πέναλτι έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα νέο πέναλτι αυτή την φορά υπέρ της Ένωσης όταν ο Τζώρτζης ανατράπηκε στην περιοχή και ο Στάικος έκανε το 2-1.
Ο Γιώργος Τόγιας στο εν λόγω «τεστ» είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα. Από εκεί και πέρα, το ευχάριστο για τον τεχνικό της Μπάρτσας, ήταν το θετικό ντεμπούτο του Φάνη Λαμπρογεώργου , ο οποίος στην παρθενική του εμφάνιση, έστω και ανεπίσημα, κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ : Καταχανάκης ( 81 Λάμπρου) Κωνσταντινίδης ( 46 Τζιέρης) Μπούρας, Τσολακούδης ( 56 Β. Δημαράκης) Λαμπρούσης , Cojocaru, Κέλλυ ( 46 Κάντιας) Στάικος ( 83 Στεργίου) Τζώρτζης , Δερμιτζάκης ( 46 Κούσης) Μενίκου ( 56 Μαναριώτης)
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Δημαράκης , Φραγκάκης, Παπαευθυμίου (65 Κουβίδης ) Φίλης ( 62 Σιώκος), Ντερτιλής, Αλεξ , ( 65 Σγουρός), Μαργιώλας, Σπανός, Νικολόπουλος ( 72 Μπαλτζής) Λαμπρογιώργος ( 71 Παππάς)

απίστευτοι χαρακτηρισμοί της Παναχαϊκής για τους παίκτες και τους ανθρώπους του Πανιωνίου

Ανακοίνωση-καταπέλτη της Παναχαϊκής με απίστευτους χαρακτηρισμούς  για τους παίκτες και τους ανθρώπους του Πανιωνίου, με αφορμή τα επεισόδια στο φιλικό των δύο ομάδων.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή:

Οι μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών δεν δίνουν προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Οι μεγαλοστομίες του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών της χώρας, ούτε τα ελλείμματα περιορίζουν ούτε πρωτογενή πλεονάσματα πετυχαίνουν ούτε προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση δίνουν.
Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει έτσι, με αναβολές και καθυστερήσεις στις μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να στέλνουν στην κοινωνία και τους εταίρους το μήνυμα πως δεν θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους».

Ο Ερντογάν βάζει φωτιά στη Μεσόγειο! - Σειρήνες στην Κύπρο και την Αθήνα - Ανυποχώρητο το Ισραήλ

Σειρήνες τουρκο-ισραηλινής εμπλοκής φαίνεται πως ηχούν στη Μεσόγειο. Η Άγκυρα φαίνεται πως θέλει να ανεβάσει το θερμόμετρο στην περιοχή και για να αντιδράσει εναντίον του Ισραήλ αλλά και για να εμποδίσει την Κύπρο να σταματήσει τις θαλάσσιες έρευνες της. Η έντονη αντίδραση της Άγκυρας, μετά την ανακοίνωση της έκθεσης του ΟΗΕ για την επέμβαση των ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μάρμαρα, δεν ικανοποίησε την Άγκυρα η οποία ανεβάζει έντονα τους τόνους.

Όμως η ανακοίνωση της Άγκυρας κρύβει δυο σημεία που αφορούν άμεσα την Κύπρο και την Ελλάδα.. Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε πως «η Τουρκία με το στόλο της θα εγγυηθεί την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στη Μεσόγειο» και πως « δεν αναγνωρίζει τον αποκλεισμό της Γάζας».

Γιορτή σαρδέλας 2011 στο Ξυλόκαστρο

Πιστός στην παράδοση ο Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου διοργανώνει σήμερα Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 & ώρα 8:00 μμ τη γιορτή σαρδέλας στο χώρο της μαρίνας του Ξυλοκάστρου. Το Δ. Σ του ομίλου με ανακοίνωσή του καλεί όλους τους κατοίκους να περάσουν μιά ωραία βραδιά με γλέντι , πολλή σαρδέλα και καλό κρασί.

Διασυλλογικός Αγώνας Κύπελλο Αριστοναυτών 2011

Επίσης όπως καθε χρόνο , έτσι και εφέτος , ο Ναυτικός Όμιλος Ξυλοκάστρου διοργανώνει αυτό το Σαββατοκύριακο  διασυλλογικό αγώνα με ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου optimist. Οι ιστιοδρομίες διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή μπροστα από την κεντρική πλατεία του Ξυλοκάστου. Συμμετέχουν με τα σκάφη τους και οι Ν.Ο. Αιγίου , Κιάτου, Άσσου , Νέας Επιδαύρου κ.λ.π.

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ αρχίζει τη νέα διδακτική χρονιά 2011-12 την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.
Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου, Ακορντεόν
και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων.
Ανάλογα με την ζήτηση, θα δημιουργηθούν και οι σχολές που προβλέπει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού για την ίδρυση του Ωδείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
καθημερινά 5:30 – 8:30 μ.μ., κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ.
ΤΗΛ. ΩΔΕΙΟΥ: 2743 0 31252
Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει :
  • Έκπτωση 10%, για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.
  • Δωρεάν φοίτηση από το 3ο παιδί και σε όλα τα υπόλοιπα, κάθε πολύτεκνης οικογένειας. 
ΤΜΗΜΑΤΑ ΩΔΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2012.pdf

Η Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου στο Δημοτικό Συμβουλίο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Συνεδριάζει την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 το Δημοτικό Συμβουλίο  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου. Πρώτο θέμα , στην συνεδρίαση η   Έγκριση  ανασύνταξης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για την πράξη «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου». Αναλυτικά και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν για λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :  
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7 9 11.pdf

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Γιάννης Πάριος

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Γιάννης Πάριος
Στο νοσοκομείο Metropolitan νοσηλεύεται από το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιάννης Πάριος, με οξεία βρογχίτιδα.  
Ο 65χρονος τραγουδιστής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο από την Πάρο όπου βρισκόταν στην Αθήνα, καθώς ένιωσε έντονη αδιαθεσία.
«Οι εξετάσεις που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι άψογες. Πάρα πολύ καλές. Το μόνο που διεγνώσθη ήταν μια μικρή βρογχίτιδα και γι’αυτό το λόγο θα παραμείνει ένα με δύο 24ωρα, ούτως ώστε να αντιμετωπισθεί με φαρμακευτική αγωγή» δήλωσε ο θεράπων γιατρός του, Στέργιος Καρακίτσιος, στην κάμερα του Star.
Σε λίγες μέρες είναι προγραμματισμένη η έναρξη της περιοδείας του σε πόλεις της Αμερικής.


Πηγή: star/yupi.gr 
newpost.gr

Στο εισαγγελέα δέκα άτομα για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

 
Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και οι άλλοι τρεις για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, εκ των οποίων ένας και για κατοχή ναρκωτικών.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν δέκα άτομα που συνελήφθησαν τη νύχτα κατά την διάρκεια των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν στο Σύνταγμα.
Οι επτά από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και οι άλλοι τρεις για επίθεση σε βάρος αστυνομικών, από τους οποίους ένας και για κατοχή ναρκωτικών, γιατί πάνω του βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Σημειώνεται ότι η ένταση προκλήθηκε το βράδυ όταν περίπου 2.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν συνολικά στην πάνω και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος ανέβηκαν στον χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.
Γύρω στα μεσάνυχτα και ενώ είχε δοθεί στην κυκλοφορία η οδός Αμαλίας οι επτά που συνελήφθησαν αρχικά επιχείρησαν να κλείσουν και πάλι τον δρόμο, οι άλλοι τρεις συνελήφθησαν αργότερα τις πρώτες πρωινές ώρες γιατί πετούσαν αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Απ' το σοσιαλισμό του '74 στο σημερινό μνημόνιο!

37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



«Στις 18 σοσιαλισμό» φώναζαν οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ στη συγκέντρωση του κόμματός τους στην πλατεία Συντάγματος, πιστεύοντας ότι οι κάλπες της 17ης Νοεμβρίου του 1974 θα έβγαζαν το κόμμα τους στην κυβέρνηση και από την επόμενη μέρα θα ξεκινούσε ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός της Ελλάδας.
Χρειάστηκε να περιμένουν επτά χρόνια για να δουν τον Α. Παπανδρέου πρωθυπουργό, ωστόσο ο σοσιαλισμός ούτε το 1981 ούτε αργότερα ήρθε στο ραντεβού με τους επίδοξους θεμελιωτές του.

Η Ελλάδα στο όριο μεταξύ νέων μέτρων, εκλογών και χρεοκοπίας

ΤΕΛΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
 
Με μία φράση ο κ. Ευ. Βενιζέλος διέκοψε την Πέμπτη το βράδυ τις συνομιλίες με την τρόικα: «Δεν μπορώ να πάρω άλλα μέτρα, δεν θέλω να αναλάβω αυτή την ευθύνη χωρίς να μιλήσω με τον Πρωθυπουργό» είπε και αποσύρθηκε στο γραφείο του.

Γιατί ο... αχινός είναι πιο επικίνδυνος από τον καρχαρία!

Από τα “Σαγόνια” και μετά όλοι έχουμε νιώσει ένα μικρό “πάγωμα” κολυμπώντας σε άγνωστα νερά. Τα στοιχεία όμως των επιστημόνων δείχνουν, ότι μάλλον οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για τους καρχαρίες, παρά το αντίστροφο. Για την ακρίβεια θανατηφόρες επιθέσεις καρχαριών σε ανθρώπους έχουμε 15 παγκοσμίως τον χρόνο. Αντίθετα 100 εκατομμύρια καρχαρίες θανατώνονται παγκοσμίως για να καταλήξουν.. γεύμα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Τύπου της Κυριακής” στα ελληνικά νερά έχουμε κυρίως τους λεγόμενους “σαπουνάδες” καρχαρίες που τρέφονται αποκλειστικά με πλαγκτόν, ενώ καμία επιθυμία δεν έχουν να επιτεθούν σε άνθρωπο.
Μιλώντας στην εφημερίδα ο δρ. Δημήτρης Δαμαλάς, ιχθυολόγος και ωκεανολόγος του ΕΛΚΕΘΕ, αναφέρει ότι 35 είδη καρχαριών ζουν στα ύδατα της χώρας. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί βρίσκονται στην Λεβαντίνη, νότια δηλαδή της Κρήτης και ως την Αφρική και τις ακτές της Μέσης Ανατολής. Ακολουθεί το Ιόνιο, ενώ ελάχιστοι βρίσκονται στο Αιγαίο.
Ο Μανώλης Μπαρδάνης, εκπαιδευτής καταδύσεων, που μιλά στην εφημερίδα αναφέρει ότι “από τα επιστημονικά στοιχεία προκύπτει ότι στα ελληνικά πελάγη μία επίθεση από καρχαρία σε άνθρωπο πρέπει να θεωρείται φανταστική απειλή”.
Τα τελευταία 160 χρόνια αναφέρεται επίσης στις ελληνικές θάλασσες έχουν καταγραφεί 14 επιθέσεις από τις οποίες οι 11 απέβησαν μοιραίες κυρίως λόγω αιμορραγίας.
“Κρατήστε ανοιχτά τα μάτια σας και προσέξετε που πατάτε όταν βρίσκεστε στη θάλασσα, γιατί ο επικινδυνότερος όλων δεν είναι ο καρχαρίας αλλά ο... αχινός” λέει ο κ.Μπαρδάνης.
newsit.gr

Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας

Σε ηλικία 106 ετών απεβίωσε ο ομογενής Αργύριος Νίκιας ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο γηραιότερος Έλληνας της Αυστραλίας. Ο Αργύρης Νίκιας καταγόταν από το Βρονταμά Λακωνίας, έναν τόπο που λάτρευε, και επιθυμούσε να «επιστρέψει» μετά το θάνατό του.
Ο 68χρονος γιος του Παναγιώτης είπε ότι θέλησε να ικανοποιήσει την επιθυμία του πατέρα του.
«Σκέφτηκα να ενταφιαστεί εδώ για να μπορώ να του ανάβω το καντήλι. Όμως εκείνος ήθελε να πάει στο σπίτι του, στο χωριό μας, δίπλα στην σύζυγό του και μάνα μου, στα λατρευτά χώματά μας. Ικανοποιώ, λοιπόν και αυτή του την επιθυμία και η σορός του θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για ενταφιασμό» είπε ο κ. Παναγιώτης Νίκιας.
ΑΠΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ARJA SAIJONMAA ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΝΛΑΝΔΩΝ! "...όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα γίνει ο αιώνιος εχθρός μας."

ΚΥΡΙΑΚΉ, 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011



ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
(Ακολουθεί μετάφραση)


Athens, 30.8.2011
Dear Arja,
Please pass on to your kind compatriot, the Minister of Finance, that she is greatly mistaken if she believes that we Greeks will ever accept to give the guarantees she demands from today’s Greek Government in exchange for some loan from your country.
Even more so if those guarantees concern a part of our national wealth. You have lived with us during the times of struggle against military dictatorship, and therefore you know better than anyone our love for our country and our will to defend it at all costs.
Back then it was the dictators that had stolen our freedom. Now our ‘friends’, exploiting our misfortune, ask of us to sell them in exchange for a fistful of Euro the body of our country: our national integrity.
This is never going to happen! And whoever dares to try to buy us off, will not only lose but will also become our eternal enemy.
Also tell her that the Government with which she is now negotiating is only supported by less than 20% of the Hellenic people, and that soon the great majority of our People will vigorously invalidate all these vile transactions.
With love for you and the People of Finland,
Kind regards,
Mikis Theodorakis

ΠΗΓΗ: http://en.mikis-theodorakis.net/index.php/article/articleview/554/1/75/

Αγαπητή Αrja,

Παρακαλώ να διαμηνύσετε στην αγαπητή συμπατριώτη σας, την Υπουργό Οικονομικών, ότι είναι μεγάλο λάθος αν πιστεύει ότι εμείς οι Έλληνες θα δεχτούμε ποτέ να δώσουμε τις εγγυήσεις που απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση σήμερα με αντάλλαγμα κάποιο δάνειο απ' τη χώρα σας.
Ακόμη περισσότερο, εάν οι εγγυήσεις αυτές αφορούν ένα μέρος του εθνικού πλούτου μας. Έχετε ζήσει μαζί μας κατά την περίοδο του αγώνα ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία, και ως εκ τούτου γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα την αγάπη μας για τη χώρα μας και τη θέλησή μας να τηνυπερασπιστούμε με κάθε κόστος.

Τότε ήταν οι δικτάτορες που είχαν κλέψει την ελευθερία μας. Τώρα οι «φίλοι» μας, αξιοποιώντας την ατυχία μας,ζητούν από εμας να πουλήσουν σε αντάλλαγμα για μια χούφτα ευρώ το σώμα της χώρας μας: την εθνική μας ακεραιότητα.
Αυτό ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί! Και όποιος τολμήσει να προσπαθήσει να μας εξαγοράσει, όχι μόνο θα χάσει, αλλά θα γίνει ο αιώνιος εχθρός μας.
Επίσης να της διαμηνύσετε ότι η κυβέρνηση με την οποία διαπραγματεύεται πλέον υποστηρίζεται μόνο από το20% του Ελληνικού λαού, και ότι σύντομα η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας θα ακυρώσει αυστηρά όλες αυτές τις χυδαίες συναλλαγές.
Με αγάπη για εσάς και το λαό της Φινλανδίας,
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Μίκης Θεοδωράκης

http://spitha-markopoulo.blogspot.com/2011/09/arja-saijonmaa.html