Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πελοπόννησος:Το γερμανικό σχέδιο και η πρόταση για το σιδηροδρομικό δίκτυο

Γερμανοί επιχειρηματίες επισκέπτονται αυτές τις ημέρες τους νομούς της Πελοποννήσου και ζητούν από τους δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς παραγόντων της περιοχής, να υποστηρίξουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την πρόταση που έχουν καταθέσει...

προκειμένου να αναλάβουν την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο, με τοπικές επιβατικές μεταφορές, εμπορευματικές μεταφορές και τουριστικούς - μουσειακούς συρμούς.

Μάλιστα οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας ενημέρωσαν ήδη τους δημάρχους Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούν και με τους δημάρχους των λοιπών δήμων που διέρχεται το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Οι δήμαρχοι στην Πελοπόννησο ακούν με ενδιαφέρον την πρόταση και εκφράζουν την άποψη ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οφείλει να εξετάσει τις προτάσεις και να προχωρήσει σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την επαναλειτουργία της γραμμής, αφού υπάρχει ενδιαφέρον.
Η συγκεκριμένη πρόταση προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που είδε το φως της δημοσιότητας, ουσιαστικά ζητά να αναλάβει ολόκληρο το υπάρχον μετρικό δίκτυο όλης της Πελοποννήσου και των 7 νομών, συμπεριλαμβανομένων και όλων των κτιρίων που ανήκουν σε αυτό και ειδικά τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, επί τη βάσει ενός χρησιδανείου με το ελληνικό κράτος, για τρία χρόνια, χωρίς να πληρώσει ενοίκιο για την χρήση των εγκαταστάσεων και η συμφωνία ενοικίασης να επεκταθεί αυτομάτως για άλλα δώδεκα χρόνια, εάν η εταιρεία αποδειχθεί ικανή να παρέχει τις τελευταίες σιδηροδρομικές συνδέσεις που παρείχε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προ της αναστολής των δρομολογίων, κάνοντας χρήση κρατικής επιχορήγησης.
newsit.gr

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο Μαίναλο

Το απόγευμα σημειώθηκε αναζωπύρωση στη φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στο Μαίναλο. Εκτιμάται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι η κατάσταση δεν εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, παρά ταύτα στο σημείο υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα πετζετέλ από το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εν τω μεταξύ αντιμετωπίστηκε άμεσα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, πριν από λίγο, στον Άγιο Ελευθέριο της Τρίπολης.

Πυρκαγιά καίει από το μεσημέρι χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μανδράκι της Ύδρας. Στο μέτωπο επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα, 7 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή και οι πυροσβέστες αισιοδοξούν ότι θα καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν νυχτώσει.

Σε εξέλιξη οι έκτακτες δηλώσεις Βενιζέλου: "Είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με την τρόικα" - Ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία σε όλο το δημόσιο

- Η κυβέρνηση επανεξετάζει όλα τα κλειστά επαγγέλματα - Θα τα ανοίξουν όλα
- Αποφάσισαν επέκταση της εφεδρείας και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα πλην των μονίμων
- Καταργείται η προσωπική διαφορά στο ενιαίο μισθολόγιο
- Αύριο ξεκινούν οι ιδιωτικοποιήσεις


Ο κ. Βενιζέλος στις έκτακτες δηλώσεις του δήλωσε ότι τώρα είναι η ευκαιρία μέσα στην κρίση να αλλάξει η φυσιογνωμία της χώρας και να αποκτήσει η Ελλάδα ανταγωνιστικότητα. Έκανε λόγο για αδικία γιατί οι νέες γενιές δεν έχουν το αίσθημα της ασφάλειας και αυτό το αίσθημα πρέπει να δοθεί από την κυβέρνηση ξανά έτσι ώστε οι Έλληνες να νιώθουν υπερήφανοι.

Όπως τόνισε επειδή οι εταίροι είναι εκείνοι που μας δανειοδοτούν η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να λαμβάνει αποφάσεις μαζί τους και όχι μόνη της.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα ξεκινά άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες και προωθούνται όλες οι αρμόδιες υπουργικές αποφάσεις, με καταργήσεις φορέων και συγχωνεύσεων φορέων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα, δήλωσε πως δεν θα περιμένουν τους 9 μήνες που είχαν περιθώριο, αλλά άμεσα.

Σε αυτό το πλαίσιο και ύστερα από ένα δραματικό υπουργικό Συμβούλιο, η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt προχωρά σε αποφάσεις που δεν χωρούν συζήτηση ούτε αντιρρήσεις και αυτές θα έχουν κλείσει έως το αργότερο τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις αυτές αφορούν αρχικά την εργασιακή εφεδρεία, που επεκτείνεται τελικά παντού, δηλαδή και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Άλλη σημαντική απόφαση είναι η άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου όπου καταργείται η προσωπική διαφορά.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως στο δημόσιο θα υπάρχει ο ίδιος μισθός, για όσους έχουν τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και ίδια προσόντα. Μία τέτοια απόφαση βάζει τέρμα στα προνόμια στο δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, ενώ θα εξακολουθήσει να υπάρχει επίδομα αλλά μόνο στα διευθυντικά στελέχη.

Τέλος, η κυβέρνηση αποφάσισε να επανεξετάσει το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το σωστό άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως εκείνων του φαρμακοποιού, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Βόμβα Σόιμπλε : Χωρίς την έγκριση της τρόικας κομμένες οι δόσεις στην Ελλάδα

Τρόϊκα προς κυβέρνηση: "Βάλτε σε εργασιακή εφεδρεία όσους αντέχετε πολιτικά"

newsit.gr

Μπεθάνης: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα»

Ο μεγαλομέτοχος της Κορίνθου, Παναγιώτης Μπεθάνης, με προσωπική του δήλωση υπογράμμισε ότι η ομάδα θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να δικαιωθεί. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ απέστειλε δελτίο Τύπου, μέσω του οποίου γνωστοποιεί τη διεξαγωγή φιλικού τεστ με αντίπαλο το Αιγάλεω στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης».
Το δελτίο Τύπου αναφέρει:
«1) Συνεχίζεται η προετοιμασία της Κορίνθου. Την Τετάρτη 07/09 θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Αιγάλεω
2) Στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων στάθηκε ο μεγαλομέτοχος κος Π. Μπεθάνης που δήλωσε : «παραμένουμε σταθεροί στο πρόγραμμα μας ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Η ΠΑΕ ΚΟΡΙΝΘΟΣ όμως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που θίγουν τα συμφέροντα της».
3) Η ομάδα θα ενισχυθεί με ακόμη 3 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές».

Εθελοντικές Αιμοδοσίες 11 & 14 Σεπτεμβρίου 2011 το Ξυλόκαστρο

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής» την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:30 μ.μ. και την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 από τις 16:00 μ.μ. έως 20:30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου, Αγ. Βλασίου 20 Ξυλόκαστρο.

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης 9/9/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Ανάκληση της αριθ. 145/2011 απόφασης Ο.Ε.
  2. Λήψη απόφασης επί ένστασης Ι. Στέβη και περί έγκρισης ή μη πρακτικού δημοπρασίας εκμίσθωσης Τουριστικού Περιπτέρου
  3. Ανάκληση της αριθ. 5/2011 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και λήψη νέας, προς συμμόρφωση με το περιεχόμενο της αριθ. 74459/79/1985 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
  4. Κατάρτιση όρων διακήρυξης για την επανάληψη της δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου στην παιδική χαρά πλατείας Ηρώου Ξυλοκάστρου.
  5. Ψήφιση πίστωσης για δαπάνες μισθοδοσίας μεταταχθέντων υπαλλήλων από ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΟΑΣΑ.
  6. Ψήφιση πίστωσης για απαλλαγή από πάγιο ύδρευσης.
  7. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΕΛΛΗΝΙΑΤΙΚΩΝ «ΕΡΜΗΣ».
  8. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Νέου Γυμναστικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ΝΕΟΣ ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ.
  9. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Αθλητικού Ομίλου Λυκοποριάς.
  10. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Πανευρωστινιακός.
  11. Ψήφιση πίστωσης για επιχορήγηση ΜΑΟ Καμαρίου.
  12. Ψηφίσεις πιστώσεων μετά από τροποποιήσεις προϋπολογισμού (συνεδρίαση Δ.Σ. 7-9-2011).
  13. Ψήφιση πίστωσης για αμοιβές νομικών και συμβολαιογράφων.
  14. Ψήφιση πίστωσης για δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων.
  15. Έκδοση εντάλματος προπληρωμής για ΚΤΕΟ οχημάτων (πλην οχημάτων καθαριότητας).
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Τι αλλάζει στο νόμο για απασχόληση των συνταξιούχων


     
Την τροποποίηση του νόμου για την εργασιακή απασχόληση των συνταξιούχων, ανακοίνωσε με εγκύκλιό του ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης. Σύμφωνα με με την τροποποίηση του άρθρου 63 συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας όσο και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος των φορέων επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως ηλικίας, και μετά δηλαδή τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας τους οφείλουν να δηλώσουν στον φορέα επικουρικής ασφάλισης από τον οποίο συνταξιοδοτούνται την ανάληψη εργασίας ή ότι αυτοαπασχολούνται, δεδομένου ότι στην νομοθεσία των φορέων αυτών δεν τίθεται ηλικιακό όριο για τον περιορισμό, την αναστολή ή τη διακοπή της σύνταξης.

Το έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης, έχει ως εξής:

Υπουργείο Παιδείας: Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους φοιτητές και τις σπουδές στα ΑΕΙ



Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί, οι καταλήψεις θα οδηγήσουν σε απώλεια του εξαμήνου, είπε σήμερα η υπουργός Παιδείας ενώ έδωσε στη δημοσιότητα 50 ερωταπαντήσεις για το τι ισχύει με βάση τον νέο νόμο καθώς φοιτητές και γονείς, δηλώνουν άγνοια. ( Δείτε αναλυτικά στη συνέχεια όλες τις απαντήσεις που αφορούν στους φοιτητές, ενώ για να δείτε και τις 50 ερωταπαντήσεις που αφορούν στη δομή του νέου ΑΕΙ και στους διδάσκοντες πατήστε εδώ)
«Η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις. Όλοι πρέπει να αναλάβουν το κόστος του αγώνα τους, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, απαντώντας για τις καταλήψεις και διευκρίνισε ότι αν δεν γίνουν μαθήματα 13 εβδομάδων, τότε αυτά πρέπει να γίνουν σε άλλο χρόνο. Διαφορετικά ο νόμος προβλέπει ότι δεν μπορούν να γίνουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί επί 13 εβδομάδες.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, όπου θα μιλήσει στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
        
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στις Βρυξέλλες, η Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθείμε τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ‘Ολι Ρεν και τον επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ.

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Οι καταλήψεις Ιδρυμάτων, από μειοψηφίες μέσα στα Πανεπιστήμια, πρέπει να τερματιστούν άμεσα.
Οι δυνάμεις της στασιμότητας, της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης δεν θα σταθούν εμπόδιο στην απαίτηση της κοινωνίας για εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Καλά θα κάνουν τα κόμματα και οι νεολαίες τους, που σύσσωμες υποκινούν τις καταλήψεις, να είναι συνεπή με όσα έλεγαν πριν και όσα λένε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου».

 Από τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα είναι κρίσιμο ζήτημα για την αλλαγή των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας.
Το θέμα της εργασιακής εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και σύγχυση, λέγοντας άλλα το υπουργείο Οικονομικών και άλλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η κυβέρνηση οφείλει να λειτουργήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα και όχι με αποσπασματικό τρόπο τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις».


ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Από τον Απρίλιο είχαμε επισημάνει την αναιτιολόγητη καθυστέρηση για την εκτύπωση και διανομή των βιβλίων στα σχολεία. Η ίδια υπουργός, πριν από δύο μήνες, μας διαβεβαίωνε ότι το Σεπτέμβριο τα βιβλία θα είναι στα σχολεία κανονικά. Την προηγούμενη Παρασκευή, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς,  ανακοίνωσε ότι τα βιβλία θα φθάσουν σε τεύχη. Σήμερα, καταλήγουμε στις φωτοτυπίες και στα  cd. 

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έλαβε υπόψη τις διαρκείς  προτροπές μας, εδώ και μήνες, για εγρήγορση και έγκαιρη προετοιμασία, για να φτάσουμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν οι μαθητές σήμερα, ούτε καν τα απαραίτητα που απαιτούνται για το σχολείο, δηλαδή τι άλλο, από τα βιβλία.

Αποτέλεσμα, ιλαροτραγικές καταστάσεις.

Δάσκαλοι και καθηγητές διαγκωνίζονται στα φωτοτυπικά των σχολείων, ποιος θα βγάλει πρώτος φωτοτυπίες.

Στη λογική του “ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Ακόμα και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας καταφεύγουν σε ανακοινώσεις, όπως η επισυναπτόμενη».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΕΠΘ..

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥ​ΤΟΥ κας D. HUBNER & ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ​ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛ​Η


Στο πλαίσιο επίσκεψής της στη χώρα μας, η Ευρωβουλευτής Danuta HÜBNER, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην Υπουργός της Πολωνίας και πρώην Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής την περίοδο 2004-2009, συναντήθηκε με τον Υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Χίου, κ. Κωστή Μουσουρούλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Κ. Τασούλα.



Μετά το πέρας της συνάντησης, η κα. Χιούμπνερ και ο κ. Μουσουρούλης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Στα χέρια του υπουργικού συμβουλίου η ηρεμία της χώρας - Σε λίγο θα φέρουν και... κούληδες από την Κίνα!

 
Τελευταία ημέρα συνεδριάσεων χθες για τη Βουλή των Εφήβων, όπου φέτος υπήρξε η πρωτοτυπία της συζήτησης «έτοιμων νομοσχεδίων» - φυσικά προσεκτικά επιλεγμένων ώστε να εξαχθούν όσο το δυνατόν λιγότερα πολιτικά συμπεράσματα. Έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να λένε οι νεαροί «βουλευτές», κάθε φορά που κάθονται στα έδρανα διαπιστώνουν το γνωστό «κάθε πέρσι και χειρότερα»!
Ή ταν ή επί τας. Δηλαδή, ή το (νομοσχέδιο) ή επί του (νομοσχεδίου): Η τρόικα έχει φύγει. Η Ευρώπη πασχίζει να βγάλει άκρη σχετικά με το πώς θα εφαρμοστούν οι (δικές της) αποφάσεις της 21ης Ιουλίου. Όλοι οι αξιωματούχοι της (Τρισέ, Ρομπάι, Μπαρόζο, Μέρκελ) προβαίνουν σε σειρά δηλώσεων για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων και ενίσχυσης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ευρωζώνη, ξορκίζοντας την ύφεση, την κατάρρευση του ευρώ, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Το ζήτημα των εγγυήσεων συζητείται σήμερα στο Βερολίνο. Τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς βιβλία – με την κ. Διαμαντοπούλου να ζητά συγγνώμη, αλλά από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

Αλλά στην Ελλάδα το κύριο θέμα παραμένει το ζήτημα της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος του οδηγού ταξί!

Όταν η προπαγάνδα αποτυπώνεται στα γκάλοπ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη θερινή ραστώνη δεν μας έκαναν σοφότερους. Αν εξαιρέσουμε την μεγάλη απόκλιση – όσον αφορά στη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων – που εμφανίζει η μία από τις τρεις εταιρίες σε σχέση με τα ευρήματα των άλλων δύο, τα πράγματα βρίσκονται εκεί που τα αφήσαμε πριν από το καλοκαίρι.

Το μόνο καινούργιο στοιχείο είναι αυτό της (μεθοδευόμενης) συγκυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και η Νέα Δημοκρατία προηγείται, έχοντας διευρύνει μεν τη διαφορά της, αλλά χωρίς να εμφανίζει τάση αυτοδυναμίας.

Τα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου παραμένουν υψηλά – το ίδιο και αυτά της αποχής.

Προ των πυλών σύγκρουση στη Μεσόγειο - ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ

 
Από την πολιτική των μηδενικών προβλημάτων φθάσαμε στις απειλές του Ισραήλ και της Κύπρου.

Οι λεονταρισμοί, όμως, του κ. Μπαγίς και του κ. Νταβούτογλου δεν πείθουν κανέναν, ακόμα και τους Τούρκους πολίτες.

Η απέλαση του Πρεσβευτή του Ισραήλ και η διακοπή της στρατηγικής συνεργασίας με το Τελ-Αβίβ χαρακτηρίστηκαν «κούφια λόγια» από την εφημερίδα Γενιτσάγ.

Αλλά και η κάθοδος του τουρκικού Στόλου για περιπολίες στη Μεσόγειο προκάλεσαν θυμηδία στο Ισραήλ.

Εναερίτες ΔΕΗ : Στο μεροκάματο του τρόμου…


Ένα λάθος, όσο μικρό κι΄ άν είναι σ΄ αυτές τίς δουλειές μπορεί να αποβεί θανάσιμο...
Ο τελευταίος  σοβαρός  τραυματισμός  ενός τεχνίτη της ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις υπερυψηλής Τάσης στο Ζαβλάνι λόγω  «κακής συνεννόησης» στην επανακυκλοφορία του ρεύματος , επαναφέρει επί τάπητος πάλι και πάλι εκείνα τα μέτρα προστασίας πού πρέπει πάντα να λαμβάνονται και μετά σχολαστικότητος να τηρούνται  αλλά δυστυχώς ποτέ, σε απόλυτη ακρίβεια δεν τηρούνται…
Η πληροφορία πού έχει καταγραφεί,  ότι  από μία γυναίκα υπεύθυνη των έργων  δόθηκε η εντολή να κυκλοφορήσει το ρεύμα στο δίκτυο,  χωρίς κάν να ειδοποιηθούν ένας – ένας όλοι οί τεχνίτες πού εργάζονταν ώστε  να απομακρυνθούν  από τον κίνδυνο, δίνει και την συντεταγμένη του σοβαρού αυτού ατυχήματος του ηλεκτρολόγου υποσταθμών Γεωργίου Κουρκούτα…


Διαβάστε περισσότερα »

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο



Image


Με κεντρικό σύνθημα «Πληρώνω δίκαια» η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας
της περιφέρειας Πελοποννήσου (Κορινθία,Αργολίδα,Μεσσηνία,Αρκαδία,Λακωνία)
παρουσίασε τη νέα της πρωτοβουλία τη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο,
όπου μέσα από 14 συγκεκριμένες προτάσεις επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει τους
νέους για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας.

Στο Ξενοδοχείο “Εφύρα” της Κορίνθου, με ομιλητές τον υπεύθυνο επαρχιακών
οργανώσεων και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Μαρτάτο Γιάννη,
τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Πέππα Παύλο και με τη συμμετοχή πλήθους
νέων της περιφέρειας, η ΟΝΝΕΔ επιχείρησε να αναδείξει το αδιέξοδο που οδηγεί
την οικονομία μας η υπερβολική φορολόγηση και να προβάλλει την ανάπτυξη
ως το μοναδικό μέσο προκειμένου να γεννηθεί η ελπίδα από τους νέους
ανθρώπους που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Στην προσπάθεια ανάδειξης της συγκεκριμένης Πρωτοβουλίας, αλλά προσέλκυση
νέων ανθρώπων μέσα από την διαδραστική ιστοσελίδα plironodikaia.gr μπορεί ο
καθένας να καταθέσει τα σχόλια του, να πάρει πληροφορίες και γνώμες σημαντικών
οικονομολόγων αλλά και να δει αναλυτικά τις προτάσεις.

Τα 14 βασικά σημεία της πρωτοβουλίας «Πληρώνω δίκαια.»

1. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για προσλήψεις νέων
εργαζομένων έως 32 ετών.

2. Ένταξη των τιμολογίων ΔΕΚΟ και κινητής τηλεφωνίας στο σύστημα συλλογής
αποδείξεων για το αφορολόγητο.

3. Αναστολή της επιβολής ΦΠΑ σε επιστημονικά συγγράμματα, τεχνικά βιβλία και
λοιπές πηγές γνώσης για όσο διάστημα ο νέος διατηρεί τη φοιτητική ή σπουδαστική
του ιδιότητα, όπως συμβαίνει στη Σουηδία.

4. Διατήρηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής στον εκάστοτε χαμηλό
συντελεστή.

5. Μείωση ΦΠΑ στο σύνολο των υπηρεσιών και των προϊόντων που αφορούν τον
τουρισμό στο 4.5% έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη φορολογική διαχείριση με τα
λοιπά κράτη της ΕΕ. (Αύξηση ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος)

6. Στηρίζουμε την επιδότηση του επιτοκίου δανεισμού, για την απόκτηση
πρώτης κατοικίας κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες για δέκα χρόνια.

7. Ενοποίηση των παροχών και βοηθημάτων που αφορούν πολύτεκνες και
τρίτεκνες οικογένειες και αντικατάστασή τους με ενοποιημένο ποσό με εφάπαξ
καταβολή στην αρχή του έτους.

8. Κλαδική συμμετοχή με περίοδο χάριτος όσον αφορά την εθνική συμμετοχή στα
κονδύλια του ΕΣΠΑ (2007-2013).

9. Κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων, ο οποίος δημιουργεί επιπλοκές
και αποτελεί εστία διαφθοράς στις σχέσεις εφορίας και επιχειρηματικής κοινότητας.

10. Αύξηση του ποσοστού επιστροφής ΦΠΑ στο 100% για τους νέους παραγωγούς
για χρονικό διάστημα πέντε ετών από την ημέρα εγγραφής τους σε σχετικό
ηλεκτρονικό μητρώο που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό.

11. Ίδρυση ζωνών νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην περιφέρεια,
με ταυτόχρονη ένταξη τους στα Τομεακά Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα
για τη χρηματοδότηση των υποδομών και της οργάνωσης τους.

12. Απαλλαγή από κάθε φοροεπιβάρυνση της δανειοδότησης / επιχορήγησης
σχεδίων νεανικής επιχειρηματικότητας.

13. Απαλλαγή από το φόρο μεταβίβασης και ΦΠΑ για ακίνητη περιουσία που αφορά
την άσκηση παραγωγικής δραστηριότητας, νέων αγροτών - εφόσον είναι εως 32
ετών ή μακροχρόνια άνεργοι ή προέρχονται από αστικές περιοχές και
μετακινούνται στην περιφέρεια για άσκηση γεωργικής/κτηνοτροφικής
δραστηριότητας. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί αρμόδιο ηλεκτρονικό μητρώο.

14. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.


Από το Γραφείο Τύπου



Φωτογραφίες από την εκδήλωση :


Image

Image

ΔΗΛΩΣEIΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΓΚΑΚΗ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας μαχητής της αντιδικτατορικής πάλης, της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης δεν είναι πια μαζί μας.
Οι Έλληνες θα θυμούμαστε, πάντα, την αφοσίωσή του σε αρχές και αξίες, τους αγώνες του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, το ήθος που τον χαρακτήριζε.
Εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».   
===========================================================

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γεώργιου Αλέξανδρου Μαγκάκη, διακεκριμένου νομικού, πανεπιστημιακού δασκάλου και αγωνιστή της ελευθερίας, ο οποίος πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά της χούντας.
Την περαιτέρω πορεία του μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χαρακτήρισε η υψηλού επιπέδου προσφορά του στο δημόσιο βίο, η μετριοπάθεια και το ήθος του.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ: Μας δείχνετε, άλλη μια φορά, το δρόμο της πίστης, του αγώνα και της νίκης.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς απέστειλε προς τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου, Στέργιο Παπαχρήστο, καθώς και στα μέλη τηςΕ θνικής Ομάδας Νέων Υδατοσφαίρισης , το ακόλουθο συγχαρητήριο τηλεγράφημα:

«Μας δείχνετε, άλλη μια φορά, το δρόμο της πίστης, του αγώνα και της νίκης. Οι επιτυχίες σας, μας κάνουν περήφανους. Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε».

Επίσης ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συγχαίρουμε την Αλεξάνδρα Τσιάβου και τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και τους Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και Στέργιο Παπαχρήστο για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.
Συγχαίρουμε επίσης όλους τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας Νέων Ανδρών για το χάλκινο μετάλλιο και την τρίτη θέση που κατέλαβαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης που διεξήχθη στο Βόλο.
Οι παραπάνω επιτυχίες, για άλλη μία φορά πιστοποιούν την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση των ελλήνων αθλητών και μας αφήνουν πολλές ελπίδες για ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον».