Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Έχω τα πάντα... και θέλω όλοι να έχουν αυτά που έχω εγώ...


Δεν έχω μεγάλο σπίτι...

Δεν έχω μεγάλο αμάξι...

Δεν έχω καθόλου λεφτά...

Για κάποιους έχω "λίγα"...
Έχω όμως μία υπέροχη σύντροφο (όχι σύζυγο με την έννοια που οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται), και δύο υπέροχα υγιή (και ζωηρά) παιδιά...

Έχω όμως δικό μου ρεύμα(Φ/Β)...

Έχω παραδοσιακό ξύλινο φούρνο το οποίο τον επιδιόρθωσα λίαν προσφάτως και στον οποίο τα φαγητά αποκτούν "άλλη" γεύση...

Έχω δικό μου αγρόκηπο...

Έχω δικά μου Οπωροφόρα δέντρα...

Έχω ένα μικρό πέτρινο τζάκι, γύρω από το οποίο μαζευόμαστε το χειμώνα να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας με φίλους...

Έχω δικά μου ξύλα...

Έχω έναν μεγάλο στάβλο που χωράει πολλά οικόσιτα...

Αγόρασα Κοτοπουλάκια... Σειρά έχουν λίγες πάπιες, καμιά γαλοπούλα, αλλά η μεγάλη μου (και κυριολεκτικά μεγάλη) επιθυμία είναι μία αγελάδα...

Σε λίγο ελπίζω να έχω δικό μου νερό (πηγάδι)...

Έχω καλή διάθεση...

Θα 'θελα να μην πεινούσε κανένα παιδάκι στον κόσμο... Κι ας είχε αυτά τα "λίγα" που έχω εγώ...

Αλλά όσο υπάρχουν τα χρήματα, η τελευταία μου επιθυμία μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί...

Εκτός και αν όλοι μας, γίνουμε η "αλλαγή" που θέλουμε να δούμε στους άλλους...

Για αρχή, ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα "χρήματα" που αυτοί τυπώνουν, αν δεν είναι απόλυτα αναγκαίο... Και στην πορεία, θα διαπιστώσουμε ότι τελικά δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιούμε...

Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ ένας "φυσικός πόρος", απαραίτητος για την ζωή μας...

Είναι απλά το ύψιστο μέσο χειραγώγησης...

Οι "αλυσίδες" της αόρατης σκλαβιάς μας...

Υπό μερικό έλεγχοη πυρκαγιά στο Μαίναλο

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις κατάσβεσης στο Μαίναλο. Ύστερα από την μεγάλη αναζωπύρωση χθες το απόγευμα, το πύρινο μέτωπο περιορίστηκε τελικά και σήμερα το πρωί η κατάσταση είναι καλύτερη, με την φωτιά να καίει ακόμα στη θέση Ραπούνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, με την πυρκαγιά να εξαπλώνεται σε μήκος περίπου 1,5χιλιομέτρου, ενώ ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπουCanadair και δύο ελικόπτερα, πεζοπόρο τμήμα από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου με 66 άτομα, 8 υδροφόρες του δήμου Τρίπολης και Γορτυνίας. Το εύρος του πύρινου μετώπου έχει περιορισθεί και οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, καθώς οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει.

ν

Οταν τραβάς το πιστόλι



ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ του κ. Βενιζέλου για το νέο πακέτο μέτρων, που προκαλούν ήδη ισχυρό σοκ στην κοινωνία, είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις της Τρόικας, αναγκάζεται να προχωρήσει στην εφαρμογή της πιο σκληρής συνταγής πλήρους ισοπέδωσης «θατσερικού» τύπου. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα για τα οποία είχε δεσμευθεί και να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Πληρώνουν, όμως, και τους λεονταρισμούς στους οποίους, με πρωτοφανή ελαφρότητα, επιδιδόταν, τις προηγούμενες ημέρες, ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, προκαλώντας ευρωπαϊκή κρίση με επίκεντρο την Ελλάδα. Και τώρα, αφού υποχρεώθηκε να βάλει «την ουρά στα σκέλια», όπως λέει ο λαός, σπεύδει, με το… πιστόλι στον κρόταφο, να προωθήσει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το άνευ όρων άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την κατάργηση δημόσιων οργανισμών και την επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας», που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, καθώς και το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, για την εξίσωση των αποδοχών, εννοείται προς τα κάτω.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ των μέτρων ένα είναι βέβαιο: Οτι τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο στην ελληνική κοινωνία, και την Ελλάδα που όλοι ξέραμε θα πρέπει να την ξεχάσουμε. Και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βάζει οριστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα και τις ελπίδες της νέας γενιάς, από την οποία στερεί το δικαίωμα στην ευκαιρία, παρά τα περί του αντιθέτου ρητορικά σχήματα του «τσάρου». Και, φυσικά, αντί να αίρονται οι ανισότητες, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν νέες αδικίες. Είναι γνωστό ότι, εφόσον τραβήξεις πιστόλι, θα πρέπει και να είσαι έτοιμος να πυροβολήσεις, διαφορετικά κινδυνεύεις να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια σου ή να σε προλάβουν…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Το Σάββατο οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια ΔΕΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να παρουσιάσουν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Οι δάσκαλοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση του μνημονίου, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τα οικονομικά των εκπαιδευτικών, καμιά μείωση μισθών, να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κας Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚ​Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, επισκέφθηκε, χθες, συνοδευόμενη από τη δόκτορα Κοινωνιολογίας, Ερευνήτρια και μέλος της Γραμματείας, Λάουρα Αλιπράντη, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπου συζήτησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. και του Προεδρείου Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε, για τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.

 

Tρεις ακόμη μεταγραφές στη "Μπάρτσα"

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Κορίνθου η οποία θα ενισχυθεί με ακόμη 3 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές. Σήμερα  θα δώσει φιλικό παιχνίδι στο Αιγάλεω.
Στο μταξύ , οι άνθρωποι της ομάδα του Ισθμού είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή τους στη Football League 2 παρά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για υποβιβασμό στη Δ' εθνική .
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κορίνθιοι θα προσφύγουν αρχικά στο διαιτητικό δικαστήριο, ενώ θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να δικαιωθούν. Όπως  δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Πάνος Μπεθάνης γιά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων : «Παραμένουμε σταθεροί στο πρόγραμμα μας ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούμε. Η ΠΑΕ ΚΟΡΙΝΘΟΣ όμως θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα που θίγουν τα συμφέροντα της».

Μακελειό σε όλο το Δημόσιο τομέα. 212.000 υπάλληλοι στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο υποψήφιοι για αποχώρηση!

Μακελειό ετοιμάζει η κυβέρνηση σε όλο το Δημόσιο τομέα. Στο στόχαστρο η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που σχεδόν στο σύνολό τους θα αντιμετωπίσουν την εργασιακή εφεδρεία. Στο μάτι του κυκλώνα και οι εργαζόμενοι του στενού δημόσιου τομέα.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την 'Έναρξη Διαδικασίας διαγωνισμού για την Oλοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου- Δημοσίευση Προκαταρκτικής Προκήρυξης στην Εφημερίδα της ΕΕ'»

Παρακαλείσθε όπως συμμετέχετε στη Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 πμ, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Πλ. Εθνάρχου Μακαρίου Τρίπολη), με θέμα "Έναρξη Διαδικασίας διαγωνισμού για την Oλοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου- Δημοσίευση Προκαταρκτικής Προκήρυξης στην Εφημερίδα της ΕΕ".

ΤΕΡΜΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙ​Α TΩΝ BLOGGERS!!​!



 ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΤΟΥ   ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ   ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ    ΣΕ   ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ!
Η παρούσα οδηγία ισχύει στα κράτη μέλη από τις 25 Μαΐου 2011. Εάν λοιπόν κάποιο κράτος μέλος ψηφίσει νομοθεσία που να αντιβαίνει στις αρχές της οδηγίας περί απορρήτου στο Διαδίκτυο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράβαση του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ http://enomenoiblogers.blogspot.com/2011/09/t-bloggers.html#more
Η ισχύς εν τη ενώσει!
--
Η ισχύς εν τη ενώσει!

Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις
χτύπα με αλλού 
μη σημαδέψεις την καρδιά μου. 
Κάπου βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο
Δεν θα' θελα να το λαβώσεις.
Τάσος Λειβαδίτης
enomenoi bloggers <bloggersenomenoi@gmail.com>

Στη μέγγενη της τρόικας, επειδή δεν τιμωρήθηκε κανείς - Οριστικές αποφάσεις λόγω έκτης δόσης


 
Μπορεί η είσοδος στο υπουργικό συμβούλιο να ήταν αεράτη και χαμογελαστή – παρά την απουσία των σχολικών βιβλίων – τα χαμόγελα, όμως, πάγωσαν όταν εντός της αίθουσας κατέστη σαφές ότι η τρόικα δεν επιστρέφει και η έκτη δόση δεν εκταμιεύεται, αν δεν ληφθούν συγκεκριμένες και οριστικές αποφάσεις.
Υπό την απειλή της μη καταβολής της έκτης δόσης και με την τρόικα να τηρεί στάση αναμονής μετά την (κατά τα λοιπά προγραμματισμένη σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών) αναχώρηση της τρόικας – που πλέον ηχεί εκβιαστική – το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες με συγκεκριμένη, υπαγορευμένη ατζέντα, που δεν άφηνε περιθώρια για ευχολόγια και συζητήσεις περί… ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η Λιβύη θα μας πιει και το νερό και το πετρέλαιο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πιστεύει κανείς ότι οι «Φίλοι της Λιβύης» που άρχισαν τα ανά τον κόσμο ταξίδια για να συνεδριάζουν – την προηγούμενη Παρασκευή στο Παρίσι, στις 20 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε – είναι πραγματικοί φίλοι της Λιβύης;

Εννοώ φίλοι του λαού της Λιβύης, όχι των πετρελαίων της Λιβύης!

Προφανώς, όχι. Επομένως, δεν μας έφτανε ο διασυρμός και το ρεζιλίκι μας, αποκτήσαμε τώρα και τη σφραγίδα του ηλιθίου στο κούτελο.

Σε τέτοιου είδους συσκέψεις, κάθονται και συζητούν επισήμως για το πλάτεμα και το βάθεμα της Δημοκρατίας και για την ανθρωπιστική βοήθεια και ανεπισήμως, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, μοιράζουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών που μόλις έχουν… διασωθεί!

Προφανώς κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την Λιβύη, αλλά δεν καταλάβαμε να έλαβε η Ελλάδα μέρος σε καμιά από τις παρασκηνιακές συζητήσεις.

Αναβιώνει ο άξονας Γερμανίας-Τουρκίας; - ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

 
Πρόσφατα η εφημερίδα Dar el Hayat που εκδίδεται στο Λίβανο, αλλά χαίρει εκτίμησης σε όλο τον αραβικό κόσμο δημοσίευσε ένα άρθρο καταπέλτη εναντίον του κ. Ερντογάν.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ίδια εφημερίδα την εποχή του σόου «one minute» στο Νταβός είχε προτείνει να ανακηρυχθεί ο κ. Ερντογάν χαλίφης των Μουσουλμάνων.
Τώρα, ο Mostafa Zeyn υποστηρίζει ότι η στάση του Τούρκου πρωθυπουργού έναντι του κ. Σιμός Πέρες στο Νταβός και στη Γάζα εντάσσονται στην προσπάθεια που καταβάλει να διαδραματίσει έναν ανεξάρτητο από τη Δύση ρόλο στη Μέση Ανατολή.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα απομακρυνθεί ποτέ από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Πλήρες ναυάγιο το όραμα της περιφερειακής υπερδύναμης της Τουρκίας…
Φαίνεται ότι κάποιοι χειρίζονται πολύ καλά τις φιλοδοξίες του κ. Ερντογάν και το όραμά του να γίνει ένας μεγάλος ηγέτης.
Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η συμπεριφορά του έναντι του Ισραήλ. Δεν είναι δυνατόν από τη μια να απειλεί το Τελ-Αβίβ και από την άλλη να ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του στο ισχυρό εβραϊκό κεφάλαιο.
Πιθανότατα κάποιες δυνάμεις εντός των ΗΠΑ που είναι δυσαρεστημένες από την διακυβέρνηση του κ. Νετανιάχου βάζουν στο στόμα του κ. Ερντογάν να πει αυτά που θα ήθελαν να πουν εκείνοι. 
Έτσι, ο κ. Ερντογάν συνειδητά ή ασυνείδητα παίζει το ρόλο του και ταυτόχρονα ικανοποιεί τη φιλοδοξία του.
Εάν εξετάσει κανείς τις απειλές για την κάθοδο του Στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο διαπιστώνει ότι τόσο τα υποβρύχια των Τούρκων, όσο και τα Dolphin που παραλαμβάνουν σύντομα οι Ισραηλινοί είναι γερμανικά. 
Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως στην φαινομενική κρίση εμπλέκεται και γερμανικός δάκτυλος;
Γιατί δεν μπορεί να απειλεί να τινάξει ολόκληρη τη Μεσόγειο στον αέρα μια χώρα που δεν μπορεί να ελέγξει την περιοχή του Χακκιάρι εντός των συνόρων της. 
Μήπως η Γερμανία θέλει να επαναλάβει στην Ανατολική Μεσόγειο αυτά που έκανε στη Σεβαστούπολη πριν τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
Η Μεσόγειος κρύβει πλούτο και ασφαλώς οι Γερμανοί δεν θέλουν να χάσουν το μερίδιο τους από αυτό. Μήπως λοιπόν πίσω από τις απειλές της Τουρκίας κρύβεται ο Άξονας;
Γιατί δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούν δυο χώρες που έχουν το ίδιο αφεντικό, όπως είναι το Ισραήλ και η Τουρκία.  
Για αυτόν, εξάλλου, το λόγο η Άγκυρα δέχθηκε να εγκατασταθεί το Ραντάρ του ΝΑΤΟ που θα προστατεύει το Ισραήλ από την απειλή του Ιράν στα εδάφη της και προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της Τεχεράνης.
Ο κ. Ερντογάν μοιάζει με πρωταγωνιστή που παίζει ταυτόχρονα δυο ρόλους στην ίδια σκηνή.
Ας προσέχει, όμως, γιατί η χώρα του είναι ευάλωτη οικονομικά, κοινωνικά, στρατιωτικά και Αχίλλειος πτέρνα της είναι το Κουρδικό.
Το παιχνίδι συμφερόντων στη Μεσόγειο είναι πολύ μεγάλο και υπερβαίνει τις δυνάμεις της Άγκυρας. Όταν μαλώνουν οι καρχαρίες την πληρώνουν πάντα οι μαρίδες.
Ελεύθερη Ζώνη

Π. Μπεγλίτης: "Ζητείται ψυχραιμία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο"

Jenny's World


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Σιμόν Πέρες και με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ...

κ. Άβιντγκορ Λίμπερμαν προέβη στην εξής δήλωση:

Στις 17 Σεπτεμβρίου "σέντρα" στην Α' Κορινθίας - η Α΄αγωνιστική

1η Αγωνιστική

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ ΚΟΡΦΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Αδειάζουν το Δημόσιο – Απολύσεις, εθελούσια έξοδος και εφεδρεία παντού

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα στο δημόσιο ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Βάζει στο στόχαστρο την μονιμότητα, καθώς σχεδόν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούνται ως υποψήφιοι για να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία ενώ και τα ρετιρέ των υπαλλήλων έχασαν μέσα σε μια νύχτα την λεγόμενη προσωπική διαφορά (όπως δηλαδή βαφτίστηκαν τα επιδόματα στο δημόσιο)

Το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο (που τίθεται σε εφαρμογή τον Οκτώβριο) προβλέπει έναν ενιαίο μισθός για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με τα ίδια προσόντα και τα ίδια χρόνια εργασίας. Δηλαδή θα υπάρχει πλέον ένας μισθός για όλους του εργαζομένους του Δημοσίου, ο οποίος θα εξαρτάται αποκλειστικά από την προϋπηρεσία τους και όχι από το σε ποιον φορέα εργάζονται.

Ε«χ»ασε το πλεονέκτημα

 
Μετά τη νίκη στο Ισραήλ, η Εθνική έψαχνε το «δύο στα δύο» απέναντι στη Λετονία στη Ρίγα.
Η απόδοση όμως δεν ήταν ανάλογα καλή και έτσι ήρθε η ισοπαλία 1-1, με ισοφάριση στο 83' από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.
Αποτέλεσμα; Η Κροατία (νίκησε 3-1 το Ισραήλ) πέρασε στην πρώτη θέση του 6ου προκριματικού ομίλου του Euro 2012 με 19 βαθμούς, έναντι 18 της Ελλάδας και έχει αυτή την «πολυτέλεια» των δύο αποτελεσμάτων στη μεταξύ μας αναμέτρηση της 7ης Οκτωβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Τι θετικό, λοιπόν, αποκόμισε η Ελλάδα από τις σημερινές αναμετρήσεις; Αφενός ότι, με την ήττα του Ισραήλ, εξασφάλισε τουλάχιστον τη 2η θέση του ομίλου και την παρουσία στα μπαράζ.

Δεύτερον, διατήρησε τις ελπίδες για να αναδειχθεί καλύτερη δεύτερη όλων των ομίλων και να προκριθεί απευθείας στα τελικά. Και φυσικά, κρατά ακόμα στα χέρια της την τύχη της για απευθείας παρουσία στην τελική φάση, αρκεί πλέον να νικήσει την Κροατία στο «Καραϊσκάκης» και να νικήσει την τελευταία αγωνιστική και στη Γεωργία (ή, στη χειρότερη περίπτωση, να «ματσάρει» το αποτέλεσμα που θα φέρει η Κροατία, που θα υποδέχεται την Λετονία).

Επιπλέον, για 14ο παιχνίδι ο Φερνάντο Σάντος παρέμεινε αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, το οποίο δεν θα έχει τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Μανιάτη στο ντέρμπι με την Κροατία, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες. Στον αντίποδα, θα επιστρέφουν οι Κατσουράνης και Τοροσίδης.

Η παρουσία των Βύντρα και Φετφατζίδη στην αρχική 11άδα ήταν οι μίνι-εκπλήξεις του Φερνάντο Σάντος στο αρχικό σχήμα. Με δεδομένες τις απουσίες των τιμωρημένων Κατσουράνη, Τοροσίδη και των τραυματιών Νίνη, Καφέ, Σπυρόπουλου, Φωτάκη και Αθανασιάδη, ο Πορτογάλος παρέταξε την Εθνική σε 4-2-3-1. Μπροστά από τον Σηφάκη, την άμυνα αποτελούσαν οι Βύντρα, Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Μάκος και Καραγκούνης ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Φετφατζίδη μπροστά δεξιά, τον Σαμαρά αριστερά και τον Λυμπερόπουλο πίσω από τον Σαλπιγγίδη. Από την άλλη πλευρά ο Αλεκσάντρς Στάρκοβ παρέταξε την Λετονία με 4-4-2 έχοντας τον Βερπακόφσκις ως αιχμή του δόρατος και τον Τσάουνα να τον υποστηρίζει.

Μετά το πρώτο «αναγνωριστικό» 10λεπτο, στο οποίο απείλησαν οι Λετονοί με τον Βερπακόφσκις (4'), η Ελλάδα πήρε τα ηνία, μετέφερε το παιχνίδι προς το δικό τους μισό γήπεδο και άρχισε να ψάχνει τρόπους να απειλήσει, χωρίς να τα καταφέρνει. Εχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη στο 13' αλλά σε μια ανύποπτη φάση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 19' με το γκολ του Τσάουνα μετά από αδράνεια της άμυνας.

Η Εθνική επηρεάστηκε ψυχολογικά από το 1-0 και έκανε περίπου ένα 10λεπτο να «συνέλθει», διάστημα στο οποίο απειλήθηκε από τον Μίχαντιουκς (30') αλλά και πάλι η κατοχή της μπάλας ήταν ανούσια. Ανάπτυξη δεν υπήρχε, Σαμαράς και Φετφατζίδης δεν δημιούργησαν ρήγματα στα άκρα, κάθετη πάσα δεν υπήρξε και έτσι έμεναν μόνο κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν τον Βάνινς. Εξαίρεση η μεγάλη ευκαιρία με τους Μάκο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο 38'.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Σάντος πέρασε τον Τζιόλη αντί του Φετφατζίδη, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Τζιόλης, Μάκος και Καραγκούνης ήταν στην 3άδα του κέντρου, με τον Σαλπιγγίδη δεξιά, τον Σαμαρά αριστερά και τον Λυμπερόπουλο στην κορυφή.

Η Ελλάδα είχε πλέον τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, καθώς οι Λετονοί έχοντας το σκορ υπέρ τους, γύρισαν πίσω, έκλεισαν τους διαδρόμους και έψαξαν (όχι... φανατικά) τις αντεπιθέσεις. Ωστόσο παρά την πρωτοβουλία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν είχε και πάλι ανάπτυξη, ούτε την κάθετη πάσα. Προβλέψιμη επίθεση και εύκολα αντιμετωπίσιμη από τους γηπεδούχους. Ως αποτέλεσμα της κατοχής, ήρθαν τρεις καλές ευκαιρίες (49' Σαλπιγγίδης, 65' Σαμαράς, 73' Λυμπερόπουλος) και ένα σουτ του Μανιάτη (75').

Οσο περνούσε η ώρα η Εθνική πίεζε περισσότερο, οι Λετονοί είχαν κλειστεί (εξαίρεση η μοναδική τους φάση με τον Ρούντνεφς στο 74'). Ο Σάντος έριξε και τον Γεωργιάδη στο 81' (αντί του Μάκου) κάνοντας ακόμα πιο επιθετική την ομάδα (ο μέσος του ΠΑΟΚ πήγε αριστερά και ο Σαμαράς πίσω από τους Λυμπερόπουλο και Σαλπιγγίδη) και τελικά η ισοφάριση ήρθε, από κόρνερ, με το ωραίο σουτ του Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 83'.

Στο τελευταίο 10λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) οι Ελληνες διεθνείς πίεσαν ασφυκτικά για την ολική ανατροπή, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι Λετονού στο 89' μετά από προσπάθεια του Μανιάτη, αλλά δεν τα κατάφεραν και το 1-1 δεν άλλαξε ως το τέλος.


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 42' Λάιζανς, 57' Κριάουκλις, 64' Βάνινς, 86' Ρούντνεφς - 45'+1' Ζαραδούκας, 56' Κυρ. Παπαδόπουλος, 89' Μανιάτης

ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Κριάουκλις, Ιβάνοφς, Μίχαντιουκς, Φέρτοβς, Τσάουνια, Λουκιάνοβς, Βιτσνάκοφς (83' Ζιγκάγιεβς), Λάιζανς, Βερπακόφσκις (67' Ρούντνεφς).

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Βύντρα (71' Μανιάτης), Ζαραδούκας, Παπασταθόπουλος, Κυρ. Παπαδόπουλος, Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (46' Τζιόλης), Σαμαράς, Λυμπερόπουλος.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1. Κροατία 8 6-1-1 16-5 19
2. Ελλάδα 8 5-3-0 10-4 18
3. Ισραήλ 9 4-1-4 11-11 13
4. Γεωργία 9 2-4-3 6-7 10
5. Λετονία 8 2-2-4 7-10 8
6. Μάλτα 8 0-1-7 4-17 1

Υπεξαίρεση πάνω από 1.5 εκατ. στην ΑΤΕ Κυπαρισσίας. Υπό εξαφάνιση η διευθύντρια της τράπεζας !

Σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας από την μυστηριώδη εξαφάνιση της διευθύντριας υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας.
Φύλλο και φτερό κάνουν τους λογαριασμούς των μεγάλων πελατών της ΑΤΕ στην Κυπαρισσία οι επιθεωρητές που έχουν πιάσει δουλειά μετά την εξαφάνιση της διευθύντριας του υποκαταστήματος πρός ...άγνωστη κατεύθυνση. Το ύψος του « ανοίγματος » ακόμα δεν μπορεί να υπολογιστεί αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες μόνο από δύο λογαριασμούς πελατών αφαιρέθηκαν πάνω από 700.000 Ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η εξαφάνισή της φαίνεται πως ήταν προσχεδιασμένη καθώς η διευθύντρια άφησε δύο επιστολές , μία στον σύντροφό της και μία στον αδερφό της, στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα την ξαναδούν και να μην την αναζητήσουν, ενώ τα ίχνη της χάθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής .  Η εξαφάνιση επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας όταν η ίδια δεν πήγε ποτέ στην δουλειά της στην τράπεζα. Πληροφορές αναφέρουν ότι η γυναίκα πήρε ταξί για την Αθήνα το απόγευμα της Κυριακής με το οποίο κατέβηκε στο Χαϊδάρι κι από εκεί πήρε άλλο ταξί με το οποίο έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση
και από την στιγμή αυτή χάθηκαν τα ίχνη της.  Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κανένα ίχνος της!


Πληροφορίες BEST TV

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΞΙ

Θα μπορούν να εκδοθούν άδειες για επταθέσια, εννιαθέσια, αλλά και μοτοταξί.
Μέχρι έξι μήνες θα έχουν περιθώριο να ανταλλάξουν δωρεάν τις παλιές άδειες με νέες και μέσα σε τρία χρόνια θα μπορούν να ιδρύουν ΕΠΕ και ΑΕ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί που παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης.

Το κόμιστρο δεν αναμένεται να απελευθερωθεί στα κανονικά ταξί και θα καθορίζεται όπως και τώρα από τον εκάστοτε υπουργό, ενώ μάλιστα προβλέπεται να μειωθεί το κόμιστρο έως και 20%. Αντίθετα, στα ειδικής μίσθωσης οχήματα το κόμιστρο θα είναι ελεύθερο.

«Ο Ηρακλής πρέπει να απαιτήσει τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα»

«Ο Ηρακλής πρέπει να απαιτήσει τη συμμετοχή του στη Σούπερ Λίγκα»
Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να αγωνίζεται ο Ηρακλής, σύμφωνα με τον Ανδρέα Μαλάτο.
Ο καθηγητής αθλητικού δικαίου, μιλώντας στη Sportday, τόνισε η Επιτροπή Εφέσεων είναι κατώτερο όργανο από το Διαιτητικό Δικαστήριο και δεν μπορεί να παύει τις αποφάσεις του, κάτι που σημαίνει ότι ο «Γηραιός» πρέπει να διεκδικήσει μέσω των πολιτικών δικαστηρίων την παραμονή του.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα. Τιμή: Σεξ δύο φορές το μήνα!


Αυτό θα πει να πληρώσεις με είδος και όχι μόνο. Σίγουρα όμως σου μένει το ενοίκιο στην...άκρη!

Πληθώρα σπιτιών υπάρχει στο Παρίσι για να νοικιάσει κανείς. Είναι τόσο πολλά, ώστε μπορεί κανείς να βρει σπίτι ακόμα και χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλει χρηματικό ποσό ως ενοίκιο. Στις ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων, αλλά και σε αγγελίες, υπάρχουν προσφορές για σπίτια κάθε είδους, οπουδήποτε στην Πόλη του Φωτός.

Γιάννης Μιχελάκης...Οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθήσαμε, χθες, και δεύτερο ...«πρωθυπουργικό» διάγγελμα, σε λίγες μέρες, από τον υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης!
Όπου αποκαλύφθηκε πανηγυρικά, ότι ο κ. Βενιζέλος έλεγε ψέματα την περασμένη Τετάρτη, όταν διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό πως οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα «δεν διακόπηκαν» και ότι η ξαφνική αναχώρησή της από την Αθήνα ήταν δήθεν... «προγραμματισμένη»!
Χθες, επιβεβαιώθηκε ότι η αναχώρηση εκείνη ήταν «σαφής προειδοποίηση» προς την κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα...
Οι χθεσινές δηλώσεις Βενιζέλου, ωστόσο, αποτελούν μιαν ακόμα θλιβερή επικοινωνιακή διαχείριση:
Μας ανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει εσπευσμένα σε εκείνα που, έως χθες, φαινόταν σαν να θέλει να αποφύγει, ενώ προηγουμένως είχε υπογράψει!
Δεν μας εξήγησε: αν ήταν σωστά, γιατί τα απέφευγε ως σήμερα;
Κι αν ήταν λάθος, γιατί χθες τα εξήγγειλε, υποσχόμενη μάλιστα ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι είχε αρχικά δεσμευτεί;
Και τελικά, γιατί τα προσυπέγραψε, αν είχε πρόβλημα;
Και γιατί δεν τα έκανε προηγουμένως, αν δεν είχε πρόβλημα;
Το “γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά”, δεν χρειάζεται να του το πούμε εμείς. Του το λέει με ενυπόγραφο άρθρο του ο... αδελφός του Πρωθυπουργού!
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική και εξαντλείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα. Μόνο που τώρα έχει χάσει το ταλέντο της και στην κοροϊδία...
Αντί να διαπραγματευθεί με τους εταίρους μας, για αλλαγή μιας αποτυχημένης συνταγής, προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό και μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της αποτυχίας της, και πάλι, στις πλάτες των πολιτών. Μόνο που δεν πείθει πια κανένα...
Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, με έναν πρωθυπουργό που απλώς προεδρεύει.  
Η Νέα Δημοκρατία, στις επιμέρους γενικόλογες εξαγγελίες, θα περιμένει τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για να τοποθετηθεί αναλυτικά. Όπως στις αποκρατικοποιήσεις και την αναδιάρθρωση φορέων του Δημοσίου, στην εργασιακή εφεδρεία, στο ενιαίο μισθολόγιο, στην πλήρη απελευθέρωση επαγγελμάτων.
Θυμίζουμε, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία, για παράδειγμα, δεν συνδύαζε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις, για λόγους, που με σαφήνεια έχει αναπτύξει. Ενώ στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί η Νέα Δημοκρατία επιμένει στη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων, σε μια λύση δηλαδή, που –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».

Η Ντόρα χαίρετε γιά μέτρα αλλά και λυπάται...

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Χαίρομαι που η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τις εγκληματικές της καθυστερήσεις, προχώρησε επί τέλους στην ανακοίνωση ενός μέρους των    διαρθρωτικών αλλαγών για τις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα.
Λυπάμαι που αυτό κατέστη αναγκαίο υπό την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας.
Αμφισβητώ όμως ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την ικανότητα να τις εφαρμόσει».