Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Σχέδιο διαφυγής Παπανδρέου από τη ΔΕΘ με ελικόπτερο- Δια παν ενδεχόμενο

«Μια νύχτα σαν κι αυτή στην Αργεντινή, σ΄ αυτό το ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» τραγουδούσαν πριν δύο μήνες οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα και να που έφτασε η ώρα του ελικόπτερου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr έχουν επιστρατευτεί τρία ελικόπτερα (της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη διαφυγή του Παπανδρέου και της κυβερνητικής κουστωδίας σε περίπτωση που αποκλειστούν την Κυριακή στο λιμάνι όπου για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί εκεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.
Η Αστυνομία είχε εγκαίρως ενημερώσει την ασφάλεια του πρωθυπουργού ότι δεν είναι ασφαλέστερο το λιμάνι από το Βελλίδειο κι όμως εκείνοι επέμεναν να παραχωρηθεί η συνέντευξη στον συγκεκριμένο χώρο. Πληροφορίες για πλωτά μέσα διαφυγής δεν έχουμε , αλλά αποκλείεται να μην έχει ληθφεί και τέτοιο μέτρο.
 thebest.gr

Διαψεύδουν οι Ευ. Βενιζέλος και Ηλ. Μόσιαλος, τα όσα, αναφέρει το πρακτορείο Blooomberg, για ενδεχόμενη χρεωκοπία της χώρας

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα σχόλια και φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας μέσα στο σαββατοκύριακο, δήλωσε τα εξής: «Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται αυτό το οργανωμένο κύμα “φημών” για δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα κακόγουστο παιχνίδι, για μια οργανωμένη σπέκουλα, που στρέφεται κατά του ευρώ και της Ευρωζώνης συνολικά. Βασική επιλογή και προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21 Ιουλίου και βεβαίως η πλήρης εφαρμογή των υποχρεώσεων της που απορρέουν από τις συμφωνίες της με τους θεσμικούς της εταίρους. Αυτή είναι η σαφής θέση της ελληνικής Κυβέρνησης που δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα στοιχείο πολιτικού κόστους».

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος
«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ανεύθυνο δημοσίευμα και είναι απορίας άξιο γιατί το Bloomberg το δημοσίευσε» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου που άφηνε υπαινιγμούς για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδος μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις ανωνύμων αξιωματούχων της κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία, ετοιμάζεται σχέδιο στήριξης των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και κηρύξει στάση πληρωμών. Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα «η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης και να διαψεύδει κάποιες ανώνυμες πηγές της κυβέρνησης της Γερμανίας» και ανέφερε ότι μόνο η κυβέρνηση της Γερμανίας μπορεί να τοποθετηθεί επίσημα απέναντι σε αυτές τις ανώνυμες δηλώσεις. Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιτευχθούν οι στόχοι και το 2011 και το 2012.

Το Bloomberg
Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg, ανέφερε, ότι σύμφωνα με γερμανικές πηγές, η κυβέρνηση Μέρκελ, έτοιμο έτοιμο σχέδιο Β, ώστε να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες, από ελληνική χρεωκοπία, και "κούρεμα" της τάξης του 50%, του ελληνικού χρέους.Το σενάριο αυτό, εξετάστηκε από τη γερμανική κυβέρνηση, στην περίπτωση, που η Ελλάδα δεν λάβει την 6η δόση του δανείου, γιατί δεν θα έχει τηρήσει τα "συμφωνηθέντα" για λήψη επιπρόσθετων μέτρων και αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, φέρεται να έχει δηλώσει, πως η "Αθήνα, βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού", και ότι το Βερολίνο, αναμένει την έκθεση προόδου της τρόικα την επόμενη εβδομάδα, για τους ρυθμούς προόδου του ελληνικού προγράμματος.


Mπαράζ δημοσιευμάτων
Η έξοδος από την Ευρωζώνη των χωρών που δεν σέβονται το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας θα πρέπει να είναι "η ύστατη κύρωση", κάτι το οποίο δεν αφορά την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός φιλελεύθερος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.
"Πρέπει να έχουμε την ύστατη κύρωση", δήλωσε ο Ρούτε σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη, αναφερόμενος στις προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης σε περίπτωση μη σεβασμού του Συμφώνου Σταθερότητας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι προτάσεις αυτές που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη σε επιστολή προς την Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου "είναι μακροπρόθεσμες, και δεν αφορούν την Ελλάδα". "Αυτές οι προτάσεις είναι για τις χώρες οι οποίες στο μέλλον δεν θα εκπληρώνουν τις απαιτήσεις", είπε. "Αυτό θα είχε επίσης συνέπειες και για την Ολλανδία, αν η Ελλάδα έπεφτε", δήλωσε ο Ρούτε, προσθέτοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ευρωζώνη δεν είναι δυνατή, "διότι ήδη έχουμε ήδη πάει πολύ μακριά".
Ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, επίσης, εκτίμησε σήμερα ότι ο αποκλεισμός από την ευρωζώνη θα είναι "η υπέρτατη συνέπεια". "Ξεκινάμε από την αρχή ότι αυτό δεν θα πάει τόσο μακριά", είπε στους δημοσιογράφους στη Χάγη. Ο Μαρκ Ρούτε είχε ζητήσει την Τετάρτη τη δημιουργία μιας θέσης Ευρωπαίου Επιτρόπου υπεύθυνου για την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, κυρίως μέσω κυρώσεων.
"Όχι λόγια αλλά έργα. Ο Ρούτε δεν πρέπει μόνο να ζητάει οι χώρες να μπορούν να αποκλειστούν, αλλά να βγει η Ελλάδα αμέσως από την ευρωζώνη" δήλωσε σήμερα στο Twitter ο Χέερτ Βίλντερς, ηγέτης της ολλανδικής ακροδεξιάς που υποστηρίζει στο κοινοβούλιο τη συμμαχία της οποίας ηγείται ο Μαρκ Ρούτε.

Οι προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης δεν πρέπει να εκληφθούν ότι δείχνουν την πόρτα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρει σε δηλώσεις του προς την ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen» ο (χριστιανοδημοκράτης) αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Yποθέσεων Μ. Βερχάγκεν, θέλοντας εμφανώς να διασκεδάσει τις ανησυχίες που προκλήθηκαν από χθεσινές δηλώσεις Ολλανδών ιθυνόντων. «Αντίθετα», τονίζει ο Βερχάγκεν, που επισκέφθηκε χθες το Βέλγιο, «πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ολλανδική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, ακόμα και για λόγους ιδίου συμφέροντος».
Και εξηγεί: «Πρέπει να ενισχύσουμε την ελληνική οικονομία γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρουμε πίσω τα χρήματα που έχουμε δανείσει στην Ελλάδα». «Δεν πρέπει να αφεθούμε να παρασυρθούμε από την δυσφορία που μας προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της», προσθέτει.
Εξάλλου, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της επίσης ολλανδόφωνης «De Standaard» υπό τον τίτλο «Η Ολλανδία δεν είναι εναντίον της Ευρώπης», ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης κάνει τις ακόλουθες αναφορές στην Ελλάδα απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις: Ερώτηση: Κύριε υπουργέ, μήπως οι προτάσεις της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, έχουν ως στόχο την Ελλάδα;
"Κοιτάξτε, ο σκοπός μας δεν είναι να διώξουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Ο σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τηρείται η δημοσιονομική πειθαρχία, ότι δηλαδή μπαίνει μια τάξη στα δημόσια οικονομικά. Και ταυτόχρονα να φροντίσουμε για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης ώστε να διασφαλίσουμε ότι τελικά τα χρέη μπορούν να αποπληρωθούν.
Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου σταθερότητα στην ευρωζώνη».
Ερώτηση: Ως εκ τούτου, δεν συμφωνείτε με τις δηλώσεις του συμπατριώτη σας και πρώην μέντορά σας Φ. Μπολκενστάϊν (σ.σ. πρώην Επίτροπος), που συνηγορεί υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη;
"Με κάθε σεβασμό προς τον Μπολκενστάϊν, θα ήθελα να επισημάνω ότι πρόκειται για έναν πρώην πολιτικό, ο οποίος δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής».

Ε-Τypos.com

Πήγαν για λαβράκι, έπιασαν φαντάσματα και τον... εαυτό τους! Νέα δυσφήμηση της χώρας


 
 
Σα να μην έφθαναν όλα τα προβλήματά μας, πρέπει τώρα να υποστούμε και την φιλοδοξία των «μεταρρυθμιστών» της κυβέρνησης. Η Ελλάδα συγκλονίζεται από τα φοιτητικά συλλαλητήρια, τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, οι εξεταστικές χάνονται και δημιουργείται χωρίς λόγο άλλη μια πηγή έντασης.
Σε ρεσιτάλ πολυλογίας, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας συνεχίζει να επιδίδεται η κυβέρνηση, την ώρα που για τρίτη συνεχή ημέρα τα μηνύματα από την Ευρώπη και το σύνολο των δανειστών είναι μηνύματα δυσπιστίας και απειλών.

Η κυβέρνηση «απάντησε» χθες με λίστα φοροφυγάδων, όπου τις πρώτες θέσεις κατέχουν δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ, πουλήμενες όπως η παλιά Ολυμπιακή και πτωχευμένες από τον καιρό του... Νώε, όπως η Πειραϊκή-Πατραϊκή, το Μινιόν, ακόμη και η Τράπεζα Κρήτης!

Θα πείτε ποτέ και καμιά αλήθεια;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αδυνατώ να κατανοήσω πώς μερικά πράγματα περνούν εντελώς απαρατήρητα ή σχολιάζονται μεταξύ τυρού και αχλαδίου ή απλώς αναφέρονται ως κάτι το συνηθισμένο και το αναμενόμενο ή δεν αναφέρονται καθόλου – είτε από τα μέσα ενημέρωσης, είτε από την αντιπολίτευση.

Έπρεπε ή όχι να σηκωθεί ο κόσμος στο ποδάρι με τη δήλωση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με την οποία «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα δεν αποδίδει και η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα»;

Για τις αγορές το ξέραμε, αλλά ότι «το πρόγραμμα που εφαρμόζει η τρόικα δεν αποδίδει»;

H Ντόρα Μπακογιάννη στη ΔΕΘ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς των παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης.

Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:30 η Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8  της ΔΕΘ (2ος όροφος, αίθουσαC).

Την ίδια μέρα στις 17:00 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα επισκεφθεί τους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Νικόλαος Νικολόπουλος...Η πρόσβαση των Ελλήνων Πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας είναι εθνικής προτεραιότητας ζήτημα


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.κ. Λοβέρδου και Κουτρουμάνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Η πρόσβαση των Ελλήνων Πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, με αξιοπρέπεια και για τους παρόχους και για τους  χρήστες είναι  εθνικής προτεραιότητας  ζήτημα.

Η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να το ακυρώνει και να το απαξιώνει.

Οι Έλληνες Εργαζόμενοι, Ασφαλισμένοι και Συνταξιούχοι, μετά τις εξαγγελίες των συναρμοδίων Υπουργών για την πορεία της ενοποίησης των Κλάδων Υγείας των Ασφαλιστικών Ταμείων και της δημιουργίας του Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ΕΟΠΥΥ, είναι περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον της περίθαλψής τους.

Το πραγματικά σημαντικό εγχείρημα της ενοποίησης των Υπηρεσιών Υγείας προχωρά, χωρίς μελετημένο σχεδιασμό, χωρίς τεκμηρίωση και προβλέψεις για μείζονα ζητήματα, όπως η περιουσία και τα κεφάλαια των Κλάδων Υγείας, η ποιότητα και το εύρος των υπηρεσιών υγείας, ο αριθμός, η κατανομή και η αποζημίωση των γιατρών που θα στελεχώσουν το νέο σύστημα.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο νέος φορέας έχει μόνο Πρόεδρο και Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν έχει καν Γραφεία, δεν έχει προσωπικό, δεν έχει Πληροφορικό Σύστημα!

Αυτό φυσικά δεν ανακοινώθηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς.

Μεταρρυθμίσεις τόσο σοβαρές όσο ο Ενιαίος Φορέας Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Πατρίδα μας, δεν μπορεί να επιχειρούνται με τόση προχειρότητα.

Η προφανής στόχευση της Κυβέρνησης για μείωση των δαπανών Υγείας μέσα από τη μισθολογική περιθωριοποίηση των γιατρών δεν είναι μόνο άδικη αλλά θα αποδειχθεί και ατελέσφορη οικονομικά».


Πάγκαλος: Η Ελλάδα θα στηρίξει την Κύπρο σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία, με αφορμή τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας.
Ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, σημείωσε ότι «η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας επίσης σε παλαιότερη ερώτηση επίσης του κ. Καρατζαφέρη σχετικά με «προκλήσεις της Τουρκίας και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της», πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια άτυπη σύγκλιση όλων των κομμάτων με ειδικό θέμα τις εξελίξεις στη Θράκη και με ποιο τρόπο μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.
Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομητηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας.
Διαβεβαίωσε, επίσης ότι οι περιτομές σε μουσουλμάνους γίνονται κάτω από τον πλήρη και αυστηρότατο υγειονομικό έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα θρησκευτικό γεγονός που δεν μπορεί να εμποδιστεί.

Ψήφισμα ΛΑΟΣ στην Ευρωβουλή
Ψήφισμα για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας προωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Νίκη Τζαβέλα, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει τις απειλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού κ. Μπαγίς ο οποίος απείλησε την Κύπρο με στρατιωτική παρέμβαση σε περίπτωση που συνεχίσει τις έρευνες και προχωρήσει στην εξόρυξη φυσικού αερίου στα χωρικά της ύδατα. Επίσης τονίζει ότι ενώ η Τουρκία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο στην προσπάθεια της να βρει νομιμότητα στις ενέργειες της, η ίδια δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας.

eklogika.gr

Πάνος Παναγιωτόπουλος... Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως αυτή την αδιέξοδη πολιτική


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Γεγονός μείζονος πολιτικής σημασίας είναι η θέση, που εξέφρασε δημοσίως, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Επίτροπος για τη Διεύρυνση κ. Στέφαν Φούλε, αποδοκιμάζοντας με αυστηρή γλώσσα τις γνωστές απειλές και προκλήσεις με τις οποίες η Τουρκία προσπαθεί να ακυρώσει την έναρξη υποθαλασσίων ερευνών για υδρογονάνθρακες  μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η αποδοκιμασία της συμπεριφοράς της Τουρκίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται να προστεθεί σε ανάλογες τοποθετήσεις που έγιναν ήδη από εκπροσώπους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, αλλά και της Ρωσικής Ομοσπονδίας .

Είναι καιρός να αντιληφθεί η σημερινή  πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, η οποία στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, ότι η διολίσθησή της σε μια ακραία και επιθετική πολιτική εναντίον των γειτόνων της εκθέτει τη σημερινή Τουρκία ως ‘‘χώρα – ταραχοποιό‘‘ και την φέρνει σε αντίθεση με τη Διεθνή Κοινότητα, με το Διεθνές Δίκαιο και με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Τουρκία οφείλει να εγκαταλείψει αμέσως αυτή την αδιέξοδη πολιτική και να συμβάλει ουσιαστικά, με τις πραγματικές δυνατότητες που έχει, στη διαμόρφωση και ανάπτυξη ενός νέου σταθερού πλαισίου ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών της Ανατολικής Μεσογείου».

Γιάννης Μιχελάκης ...Η κατάσταση στην Οικονομία έφτασε -εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας- στο απροχώρητο.


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η κατάσταση στην Οικονομία έφτασε -εξαιτίας της λανθασμένης συνταγής και της κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας- στο απροχώρητο. Όλα τα στοιχεία, διαψεύδοντας τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, καταγράφουν δραματική επιδείνωση:

·         Η ύφεση, στο δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, έφτασε στο 7,3%.

·         Η ανεργία ξεπέρασε το 16% και συνεχίζει να αυξάνεται με εφιαλτικούς ρυθμούς.

·         Τα λουκέτα, σε ενάμισι χρόνο, έφτασαν τις 68 χιλιάδες.

·         Η ανταγωνιστικότητα επιδεινώθηκε, σπρώχνοντας τη χώρα από την 71η θέση, που ήταν το 2009, στην 90η θέση φέτος.



Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, καλούμε τον Πρωθυπουργό, έστω και την τελευταία στιγμή, να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά για Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Κυρίως, μάλιστα να προχωρήσει άμεσα:

·         Στη μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, στο 15%.

·         Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα.

·         Στην αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ.

·         Στη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, από το 23% στο 19% και από το 13% στο 9%.

·         Στην άμεση ανάκληση της πρόσφατης αύξησης του ΦΠΑ στα είδη εστίασης.

·         Στη μείωση του ΦΠΑ για τον Τουρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο.

·         Στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νεόδμητα κτίρια και τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, ώστε, επιτέλους, να ξαναζωντανέψει η οικοδομή, που πεθαίνει.

·         Στην ανάπτυξη αποτελεσματικών δράσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

·         Στην επανασύσταση των υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας.



Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η Οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία δεν επιτρέπουν εμμονές σε λανθασμένες συνταγές. Επιβάλλουν άμεση υιοθέτηση και εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ».

Έκλεισαν το Δημοτικό Σχολείο Πιτσών - Ανάστατοι οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Πιτσά καθώς το Δημοτικό Σχολείο του χωριού έκλεισε, ενώ από την Δευτέρα ο σύλλογος Γονέων και οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο και δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο Καμαρίου.
Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι κάτοικοι των Πιτσών Ξυλοκάστρου αναφέρουν τα εξής:
«Το 3θέσιο δημοτικό –νηπιαγωγείο Πιτσών έκλεισε εν αγνοία της υφυπουργού Παιδείας κας Χριστοφιλοπούλου και με προσωπική πρωτοβουλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κορινθίας κ. Παπαγεωργάκη και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Α. Κλαδούχου. Χωρίς να γίνει καμία αξιολόγηση, μας τοποθετούν σε αίθουσα –«κουζίνα» ώστε να γίνει 6θέσιο στο Καμάρι. Η υφυπουργός θεώρησε ότι είχαν κλείσει κι άλλα σχολεία στην περιοχή, κάτι όμως που δεν έχει γίνει. Τη Δευτέρα ο σύλλογος Γονέων και οι κάτοικοι των Πιτσών θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο σχολείο του χωριού και δεν θα στείλουν τα παιδιά στο σχολείο Καμαρίου. Με τέτοιες πρακτικές, πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει το κράτος και η παιδεία;».

Έφυγε ξαφνικά ο Μίμης Δαλακλείδης


Έφυγε σήμερα ξαφνικά ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής τράπεζας Πελοποννήσου και γνωστός και αγαπητός Κορίνθιος επιχειρηματίας Μίμης Δαλακλείδης. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανακοπή καρδιάς. Ο ίδιος ήταν σε συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με τον κ. Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη. Λίγες ώρες αργότερα ο Μίμης Δαλακλείδης βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε στη συμπρωτεύουσα. Σαν «βόμβα» έσκασε στην Κόρινθο η είδηση του θανάτου του γνωστού Κορίνθιου, ενώ συγγενείς και φίλοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το αναπάντεχο γεγονός. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους του, φίλους και συνεργάτες του.

 

 

Βολές Δ. Σκούρα κατά Α. Κλαδούχου για τις… σπατάλες

«Τα υπέρογκα τέλη για τηλέφωνα είναι απλά μία ένδειξη για το τι συμβαίνει στο δήμο»

Σχετικά με το θέμα που αναφέραμε σε πρωινή ανάρτηση για τους …υψηλούς λογαριασμούς στα κινητά τηλέφωνα του δημάρχου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης κ. Α. Κλαδούχου και των συνεργατών του η Korinthian News επικοινώνησε με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Δ. Σκούρα ο οποίος έκανε την εξής δήλωση: «Γενικότερα οι δαπάνες διαχείρισης στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης είναι εξαιρετικά μεγάλες, μη συμβατές με την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας.
Πρόκειται για τον οικονομικό μαρασμό και υπερδανεισμό που δημιουργεί ο ίδιος ο κ. Κλαδούχος.
Τα υπέρογκα τέλη για τηλέφωνα είναι απλά μία ένδειξη που επιβεβαιώνει τα παραπάνω»
ΣΣ. Από τη δημοτική αρχή θα απαντήσει κανείς ή αποδέχονται αυτά τα οποία κυκλοφορούν στην περιοχή και δεν διαφέρουν ιδιαίτερα σε αυτά τα οποία αναφέρει ο κ. Σκούρας παραπάνω…

Korinthian News

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά ο Χριστόφιας

Aναφερόμενος στην τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

Σε ετοιμότητα καλεί την Εθνική Φρουρά Κύπρου ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενόψει της έναρξης των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 12.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά επιβάλλεται επαγρύπνηση στην Εθνική Φρουρά, λόγω της τουρκικής αλαζονείας και των απειλών που εκτοξεύονται σε μια προσπάθεια εκφοβισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας για να μην εκμεταλλευτεί την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.

«Οι ένοπλες μας δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας μας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. Αυτή είναι η κορυφαία αποστολή της Εθνικής Φρουράς», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα».

Διαθέτουμε τα ψυχικά αποθέματα, το σθένος και τις αντοχές να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και να υπερβούμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, πρόσθεσε ο Πρόεδρος και είπε ότι ο σεβασμός και η προσήλωση στους συνταγματικούς θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος αποτελεί δικλείδα ασφάλειας για την πολιτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή.

Ανέφερε εξάλλου ότι με την κλιμακούμενη τουρκική αδιαλλαξία και αλαζονεία, η Εθνική Φρουρά είναι σημείο ενότητας και συνεργασίας για να υπερασπίσουμε την πατρίδα μας και να φέρουμε καλύτερες μέρες για το λαό μας.

«Κοινός μας στόχος είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της προόδου και του πολιτισμού για όλους τους πολίτες του», πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά εκφράζουν εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο έργο της Εθνικής Φρουράς, ενώ συμπλήρωσε ότι θα είναι «σταθεροί συμπαραστάτες στις προσπάθειες της νέας ηγεσίας να διορθωθούν τα όποια κακώς έχοντα στη λειτουργία της Εθνικής Φρουράς και στην ανάπτυξη του αξιόμαχου της», για να εκπληρώσει αποτελεσματικά την αποστολή της για προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.

«Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων σας και είμαι βέβαιος ότι θα φανείτε αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών μας», κατέληξε ο κ. Χριστόφιας.

Τη θέση ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας, το πρωί από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία αναφορικά με τις απειλές που εκτοξεύει σχετικά με την εκμετάλλευση της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από skai.gr

1.639 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Στην πρόσληψη 1.639 υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών, κατόπιν εγκρίσεως της σχετικής διυπουργικής επιτροπής....
Ειδικότερα, προχωρά σε :

α) πρόσληψη πενήντα τεσσάρων (54) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με εξακόσια είκοσι τέσσερα (624) άτομα, και

β) πρόσληψη εκατόν εξήντα εννέα (169) ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με πεντακόσια ενενήντα τέσσερα (594) άτομα, για την εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καθώς και για τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών που εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»/ΕΣΠΑ 2007-2013 «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Διάρκεια συμβάσεων


Η χρονική διάρκεια των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου θα είναι:

μέχρι οκτώ (8) μήνες για τους ΟΤΑ Α' και Β΄Βαθμούς ΟΤΑ α' και β' βαθμού, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και τους συνδέσμους, για χρονικό διάστημα ίσο με την αντίστοιχη σχολική περίοδο στους Παιδικούς Σταθμούς, και μέχρι ένα (1) έτος για την εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Η χρονική διάρκεια των συμβάσεων μίσθωσης έργου θα είναι:


για χρονικό διάστημα ίσο με την αντίστοιχη σχολική περίοδο στους Παιδικούς Σταθμούς, και

μέχρι ένα (1) έτος για την εκτέλεση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

aftodioikisi.gr

Αποκλεισμός του υπουργείου Υγείας από υπαλλήλους του γιά τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο στο οποίο εργάζονται, στην οδό Αριστοτέλους στην Αθήνα, πραγματοποιούν από τις 8.30 σήμερα το πρωί υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας. Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση αντιδρούν στις δηλώσεις του υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημοσίους υπαλλήλους και απαιτούν "δημόσια συγγνώμη".

Η δήλωση του Υπουργού Υγείας “'ότι το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων που ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολίτες, με τη βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν”, μας προσβάλλει δήλωσαν.

"κάνουμε καταληψη του υπουργειου ως απάντηση στις ύβρεις του υπουργού καθώς ξέρει ότι δουλεύουμε πολύ σκληρά παρά τις μειώσεις που έχουμε δεχθεί στους μισθούς μας. Θα παραμείνουμε εδώ και το Υπουργείο θα μείνει κλειστό όλη μέρα. Απαιτούμε ο υπουργός να ζητήσει συγγνώμη", δήλωσε ο πρόεδρος των υπαλλήλων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Θωμάς .

Η ΑΔΕΔΥ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού κατά των δημοσίων υπαλλήλων, κάνει λόγο για "πολιτικό κανιβαλισμό"
Κάλυψη ως προς την ουσία των δηλώσεων του Α. Λοβέρδου, με "αστερίσκους" όμως ως προς το ύφος που χρησιμοποίησε, παρέσχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας εμφανιζόταν αμετακίνητος στη θέση που διατύπωσε ότι "ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες".

Στη διάρκεια της άτυπης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Μόσιαλος διευκρίνισε πως δεν υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία ως προς το πλαίσιο των δηλώσεων για την αντιπαραγωγικότητα του δημόσιου τομέα, που αποτελεί και κυβερνητική παραδοχή - όπως είπε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι "υπάρχουν άξιοι και παραγωγικοί υπάλληλοι, όμως, το παραγόμενο αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό".
Ο αστερίσκος
Ως προς το ύφος των δηλώσεων του κ. Λοβέρδου, παρατήρησε πως "είναι αντιπροσωπευτικό αυτού που τις κάνει" και ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο της κυβέρνησης. "Το ύφος" σημείωσε "είναι προσωπικό. Αν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων ταλαιπωρεί το σύνολο του ελληνικού λαού, κατηγορηματικά απαντώ, όχι". Ο υπουργός Υγείας μιλώντας χθες στη Βουλή επέμεινε πάντως στις απόψεις του, λέγοντας: "Εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη".

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Λοβέρδου υπήρξαν στην κυβέρνηση, στην Κ.Ο και το κόμμα. "Εγώ δεν συμμερίζομαι αυτή την εκτίμηση. Υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, αλλά να το δούμε μέσα από τη λογική της συγκρότησης" τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου μιλώντας στον BHMA FM. "Η δική μου προσέγγιση δεν θα ήταν αυτή.

Το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους βάλεις όλους μαζί στο ίδιο τσουβάλι, να δημιουργήσεις μια εικόνα κοινωνικού αυτοματισμού" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας στη ΝΕΤ. Αποστάσεις κράτησαν ακόμη οι υφυπουργοί Μ. Οθωνας, Π. Κουκουλόπουλος, οι βουλευτές Α. Μακρυπίδης, Δ. Λιντζέρης, Λ. Μίχος ενώ ο Απ. Κακλαμάνης μίλησε για "απαξία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων". Τάσεις "σχιζοφρένειας" στην κυβέρνηση διαπιστώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, οξύτατη ήταν η κριτική της ΑΔΕΔΥ, που έκανε λόγο για "παραλήρημα" και για "δημιουργία ψευδών εντυπώσεων". Σημείωσε ακόμη πως "ο ολισθηρός δρόμος της παραποίησης και ο υπερβάλλων ζήλος για να γίνει κάποιος αρεστός στην τρόικα οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό".

Ανακοινώσεις αποδοκιμασίας εξέδωσαν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον υπουργό για ρατσισμό, ενώ ο Φ. Κουβέλης έκανε λόγο για "ανάθεμα".

Λευτέρης Γαλανός
ethnos.gr

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης θα εγκαινιάσει την 76η ΔΕΘ

Μετά από πολλά χρόνια την ΔΕΘ δεν θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός αλλά ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης θα εγκαινιάσει την 76η ΔΕΘ και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η καθιερωμένη επίσκεψη στα περίπτερα της εκθέσεως.

real.gr
   

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη αλλά...

Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από σήμερα στην πόλη, ενόψει των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.

Οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούν το κτίριο από νωρίς το πρωί, αφού στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει στο δημαρχιακό μέγαρο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου, με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Θέμα συζήτησης οι λογαριασμοί των κινητών στο δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Ρωτήσαμε πρόσφατα (δείτε εδώ) αν είναι δυνατόν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του να έχουν πιστώσει για όλο το 2011το ποσό των 21.000 ευρώ περίπου για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας! Αν το υπολογίσουμε σε κάθε άτομο αναλογεί κοντά στα 300 ευρώ τον μήνα!!!
Το θέμα αυτό συζητιέται ιδιαίτερα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου! Επανερχόμαστε το μεσημέρι…




korinthiannews.gr

Βάνα Μπάρμπα:25 χρόνια κρατούσε μυστικό τον πολιτικό της γάμο

Την αποκάλυψη ότι είχε κάνει έναν πολιτικό γάμο 25 χρόνια πριν, τον οποίο κράτησε μυστικό έκανε η Βάνα Μπάρμπα. Μίλησε στο People και ανέφερε μεταξύ άλλων:
Θα έκανες ένα γάμο μόνο για σένα, χωρίς να το μάθει κανείς;
Ε, θα σου πω λοιπόν κάτι για να μηδενίσω και σε αυτό τον τομέα. Γιατί ακόμη και η οικογένειά μου δεν έμαθε ποτέ όλη την αλήθεια. Είναι ένα κομμάτι μου που το κράτησα καλά κρυμμένο. Ήταν μια πράξη που έκανα παρορμητικά και συνέβη στα 19 μου, λίγο πριν έρθω στην Αθήνα, και συμπεριφέρομαι σαν να θέλω να το ξεγράψω από τη μνήμη μου.Έκανα πολιτικό γάμο στη Νάπολη πριν από 25 χρόνια με τον τότε σύντροφό μου που ήταν οκτώ χρόνια μεγαλύτερός μου. Γνωριστήκαμε, ερωτευτήκαμε, γνώρισα τους γονείς του, μπήκα στο σπίτι τους και ενημέρωσα τους γονείς μου ότι θα ζήσω στην Ιταλία. Αποφασίσαμε, χωρίς να πούμε τίποτα, εκτός από ένα φίλο του που ήρθε ως μάρτυρας στο δημαρχείο της Νάπολης, να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο και το κάναμε. Με ένα απλό φόρεμα, χωρίς νυφικό και ανθοδέσμες.


thebest.gr

Σκούρα τα πράγματα για την Ολυμπία Οδό-Τι υποστηρίζει η εταιρεία για την τύχη του αυτοκινητόδρομου

"Από μόνο του, το Μνημόνιο δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση για τη βιωσιμότητα του έργου"


Στον άερα βρίσκεται το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα Κόρινθος Πύργος Τσακώνα. Στο ερώτημα πότε το έργο θα ξεκινήσει εκ νέου η εταιρεία Ολυμπία Οδός δίνει τη δική της απάντηση. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:
"Τρεις μήνες μετά τη συμφωνία του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο πολυάριθμων ερωτημάτων για το πότε θα ξαναξεκινήσουν τα έργα, η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Απίστευτη βλακώδη πρόταση από Γερμανό επίτροπο ''Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία λόγω χρέους''

- Απίστευτα βλακώδεις προτάσεις από ανθρώπους που κατέχουν ανώτατες θέσεις στην Ε.Ε
- Δείτε ποιός είναι ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ που προτείνει επίσης να έρθουν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι για να μαζεύουν φόρους και να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις
- ''Δεν είστε ικανοί να καταρτίσετε προυπολογισμό – Αφήστε το στην Ε.Ε''

Όχι δεν πρόκειται για ανθελληνικές κραυγές από κάποιο περιθωριακό ευρωπαικό κόμμα ή έντυπο.
Είναι αυτούσιες οι δηλώσεις προς την εφημερίδα Bild του Γκίντερ Έτινγκερ, που είναι επίτροπος στην Ε.Ε για θέματα ενέργειας.

Ο κύριος αυτός, που εκμεταλλεύεται τη δεινή μας θέση, προφανώς παραληρεί αλλά νομίζει πως εκστομίζει σοφές κουβέντες.
Πρώτα από όλα ζητάει, ως ενδεδειγμένη τιμωρία, να κυματίζουν μεσίστια στα ευρωπαικά κτίρια οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών.

Με σύνθημα αυτήν την ατάκα προχωράει στο παρασύνθημα, δηλαδή εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ευρώπη, λες και η κυριαρχία είναι ένα κεφάλι τυρί που κόβεται σε κομμάτια.

Δηλαδή προτείνει να αποσπαστούν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι και να αναλάβουν τόσο τη συλλογή των φόρων, όσο και τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την πώληση της Δημόσιας περιουσίας.
Γιατί σύμφωνα με τον Γερμανό Επίτροπο οι ευρωπαίοι υπάλληλοι θα αγνοήσουν τις ντόπιες αντιστάσεις και θα βάλουν τέλος στην αδράνεια.

Η καρδιά, εαν υπάρχει, στη λογική, πάλι εαν υπάρχει, του κυρίου Έτινγκερ είναι η εξής φράση του :'' Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του''.

Πάντως δεν εκπλήσσεται κανείς που ο Γερμανός Επίτροπος δεν επιθυμεί την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προφανώς θέλει έναν σάκκο του μποξ να εκτονώνεται.
newsit.gr

Ψωμιάδης: Δε ντρέπονται; Ουστ! Ουστ!

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν το πρωί καλεσμένος στο "Elatte" και... τα "έψαλλε" για τα καλά στην κυβέρνηση, ακόμα και στους παρουσιαστές...
Ήταν ακόμα μια εκπομπή, με καλεσμένο τον κύριο Ψωμιάδη που... οι τόνοι ανέβηκαν και ο ίδιος ξέσπασε σε απευθείας σύνδεση.
Εκτός από την Κυβέρνηση η οποία "τα άκουσε" on air, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έδειχνε να εκνευρίζεται και με συντελεστές της εκπομπής...
Κι όταν στο τέλος του είπαν να διακόψουν για διαφημίσεις, για ακόμα μια φορά, έδειξε τη... "δυσφορία" του.

Δείτε το βίντεο:


 zappit.gr

Το “κατόρθωμα” του ΥΠ.ΠΟ.Τ κατά της αρχαιοκαπηλίας και «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου»


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ανάκτηση του πίνακα «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» του Peter Paul Rubens, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  



«Για μία ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ παρουσιάζει ως “κατόρθωμα” κατά της αρχαιοκαπηλίας, με έντονους επικοινωνιακούς τόνους, την περίπτωση του κλαπέντος  από το Κρατικό Μουσείο της Γάνδης έργο του Rubens.

Η βιασύνη της να εκμεταλλευθεί  επικοινωνιακά το ούτως ή άλλως σημαντικό γεγονός, δηλ. την ανακάλυψη και ανάκτηση ενός κλεμμένου έργου τέχνης, ήγειρε το θέμα εάν πρόκειται για γνήσιο έργου του Rubens ή των επιγόνων του. Ας αναζητήσει ο κ. Υπουργός ή οι σύμβουλοί του την σχετική καταχώρηση στη βάση κλεμμένων έργων τέχνης της Ίντερπολ… Θα τους λυθούν όλες οι απορίες.

Ο κ. Υπουργός συγχαίρει την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ, αλλά συγχρόνως ας μας ενημερώσει πόσοι υπάλληλοι και ποιών ειδικοτήτων στελεχώνουν την αρμόδια δ/νση; Πόσους προέβλεπε ο νόμος με τον οποίο τη συγκρότησε η κυβέρνηση της ΝΔ;

Επιπροσθέτως, ο κ. Υπουργός καλείται για μία ακόμη φορά να απαντήσει για τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους, την υποστελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ και για την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι υπάλληλοί του ΥΠ.ΠΟ.Τ.

Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα κ. Υπουργέ!».


Αρκετά μας κράτησαν σε λήθαργο. Ως εδώ !


Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

7 Σεπτεμβρίου 2011


Σήμερα, που οι Έλληνες αντιδρούν καθημερινά στην κοινωνική αδικία και το
ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας, η Κυβέρνηση του Μνημονίου επιχειρεί να φιμώσει
τη γενιά μας. Οι άνθρωποι που ευθύνονται για τις συνεχείς μειώσεις στους μισθούς
των γονιών μας, τη διάλυση της Παιδείας και μας αναγκάζουν να ζήσουμε σε ένα
μέλλον βυθισμένο στην ανεργία, προσπαθούν σήμερα να μας κλείσουν το στόμα
ώστε να μη χάσουν όλα όσα επί 37 χρόνια καπηλεύτηκαν.

Αυτοί λοιπόν, που κατέστρεψαν το Κράτος και οδηγούν όλους εμάς, τους σημερινούς
20άρηδες να αναζητήσουμε την τύχη μας στο εξωτερικό, μιας και εδώ στη χώρα του
Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κυριαρχεί η μιζέρια, το βόλεμα και η αναξιοκρατία
αναζητούν την εκδίκηση τους. Αντιλήφθηκαν πως σε μας τα ψέματα πλέον δεν
περνάνε και με το πρόσχημα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία, επιχειρούν να
σβήσουν τη φωνή μας. Όμως όλοι αυτοί οι «κύριοι της γενιάς του Πολυτεχνείου»
είναι καιρός να το πάρουν απόφαση. Εμείς σαν και αυτούς δε θα γίνουμε. Αρκετά
μας κράτησαν σε λήθαργο. Αρκετά μας έκαναν να πιστέψουμε πως
«λεφτά υπάρχουν» και πως σε 100 μέρες θα αλλάξουν την Ελλάδα. Ως εδώ!

Είναι καιρός η νεολαία να βγει στο προσκήνιο, διεκδικώντας πίσω τη χαμένη
αξιοπρέπεια της χώρας, την οποία επί 37 χρόνια καταπατούν οι ίδιοι και οι ίδιοι
βολεμένοι «αγωνιστές». Αυτοί, που για να μπορέσουν τώρα να πάρουν παράταση
στην εξουσία, ζητούν από τις οικογένειες μας μέσω του νέου νόμου να πληρώνουν
περισσότερα για να μας σπουδάσουν. Ενώ, χωρίς καμία ντροπή, εισάγουν την
κομματικοποίηση στις διοικήσεις των ιδρυμάτων μέσω του Συμβουλίου Διοίκησης
στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν «δικοί» τους, άσχετοι με το χώρο των
Ιδρυμάτων, απλά και μόνο για να μπορούν να παίρνουν έναν ακόμα μισθό.

Η μεγαλύτερη όμως επίθεση στη γενιά μας, είναι η φίμωση, την οποία επιχειρούν
να επιβάλλουν προκειμένου από αυτή την ηλικία να συνηθίσουμε να συμβιβαζόμαστε
με τις διαθέσεις τους. Πλέον, μέσα στα Ιδρύματα για τα φαινόμενα μη τήρησης των
ωρών γραφείου, την καθυστερημένη διανομή συγγραμμάτων, το ομαδικό κόψιμο
φοιτητών στις εξετάσεις και τόσα άλλα που όλοι αντιμετωπίζουμε... δεν θα μπορεί
να διαμαρτύρεται κανείς. Κάνοντας με αυτό τον τρόπο ανεξέλεγκτη την καθηγητική
αυθαιρεσία και ανέφικτη κάθε επίσημη παρέμβαση των φοιτητών, μη μπορώντας
να διεκδικήσουμε πλέον κανένα μας δικαίωμα και να καταθέσουμε στα αρμόδια
όργανα καμία πρόταση.

Παράλληλα είμαστε αντίθετοι:

• Στην κατάργηση των διπλών εξεταστικών για τους τελειόφοιτους φοιτητές
προκειμένου να μην καθυστερούν στη λήψη του πτυχίου τους και να μην
επιβαρύνεται με έξοδα η ελληνική οικογένεια.

• Στη μεταφορά της ευθύνης για τη σίτιση και τη στέγαση στα Ιδρύματα, καθώς
σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση τους, θα οδηγηθούμε σε υπολειτουργία
φοιτητικών εστιών και σε σίτιση για λίγους.

• Στη δυνατότητα εισαγωγής αποφοίτων ΙΕΚ στα Ιδρύματα.

• Στην εφαρμογή του μέτρου διαγραφής μετά από v+2 έτη. Προτείνουμε την
επέκταση του σε 2v λόγω των ειδικών κοινωνικών συνθηκών που επικρατούν.


Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους νέους Έλληνες να αντισταθούμε και
να ανατρέψουμε τη νοοτροπία όλων αυτών των ανθρώπων που κατέστρεψαν τη
χώρα μας. Είναι καιρός, εμείς η «γενιά των φιμωμένων» να πάρουμε το μέλλον στα
χέρια μας»


«οι ιδέες δε φιμώνονται»

onned-korinthias.gr

Οι λέξεις της εβδομάδας : Λεξιλογικοί “Νόστοι”

24grammata.com
Ελληνικές λέξεις που ξενιτεύτηκαν και επέστρεψαν αγνώριστες, όπως : πόζα, ταξί, μπουάτ, μαρμελάδα, γκλάμουρ, πέναλτι, πιάτσα, τζίρος, λαζάνια, κρετίνος, κουπόνι, λαζάνια, μπαλέτο, γόνδολα και πολλές πολλές άλλες
γράφει ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης (βιογραφικό, εργογραφία)

Ο «νόστος», η επιστροφή στην πατρίδα (από το ρήμα νέομαι «επιστρέφω»), δεν χαρακτήρισε μόνο «τη γλυκιά προσμονή τής επιστροφής στην πατρίδα» που κατέληξε στο νόστιμος, αλλά έδωσε και «τον ψυχικό πόνο που γεννάει αυτή η προσμονή», τη νοσταλγία. Και ήταν μάλιστα οι Γάλλοι που κατέφυγαν στις ελληνικές λεξιλογικές πηγές, πλάσσοντας πρώτοι αυτοί το άλγος τού νόστου, το nostalgie. Ετσι, από άλλο δρόμο, η λέξη επέστρεψε στη «λεξιλογική πατρίδα» της.
Η επιστροφή μιας λέξης ως δανείου στη γλώσσα από την οποία ξεκίνησε χαρακτηρίζεται ως αντι-δάνειο, ως επιστροφή δανείου, ως επιστροφή μιας λέξης στη γλώσσα στην οποία γεννήθηκε. Από τις πιο αποκαλυπτικές διαδικασίες λειτουργίας τής γλώσσας στο πεδίο συνάντησης των λαών και των πολιτισμών είναι τα αντιδάνεια. Συνιστούν μαρτυρίες τής περιπέτειας στη ζωή των λέξεων και μαζί παραδείγματα τού πόσο αυτά τα κατεξοχήν πνευματικά δημιουργήματα, που είναι οι λέξεις, εξελίσσονται εννοιολογικά περνώντας από γλώσσα σε γλώσσα, από λαό σε λαό, για να ξαναγυρίσουν συχνά στον τόπο καταγωγής τους πραγματοποιώντας έτσι τον «λεξιλογικό νόστο» τους.(για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com/)
Ποιος περίμενε λ.χ. ότι η σχολαστικότατη έννοια που δηλώνει η αρχαία ελληνική λέξη γραμματική θα επέστρεφε μετά από αιώνες στη σημερινή ελληνική γλώσσα ως γκλάμουρ! Με συνήθη γέφυρα τη λατινική γλώσσα η λέξη πέρασε από τα Ελληνικά στα παλαιά Γαλλικά κι από κει στην παλαιά Αγγλική, όπου η αρχική σημασία «γραμματική», ως γνώση των ολίγων μορφωμένων, πήρε τον χαρακτήρα «τής απόκρυφης γνώσης» και, κατ΄ επέκταση, «τής μαγείας», για να εξελιχθεί μέσω τής Σκωτικής (glammar) στη σημασία «μαγική ομορφιά» (19ος αι.) και κατόπιν- με τη μορφή glamour- σε «γοητεία, αίγλη» με την οποία και επανήλθε στην Ελληνική.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα εξέλιξη είχε η αρχαία ελληνική λέξη ποινή. Μέσω πάλι τής Λατινικής και τής παλαιάς Νορμανδικής, το ελληνικό ποινή κατέληξε στο αγγλ. penalty, για να επιστρέψει (ως αντιδάνειο) στην Ελληνική ως πέναλτι, όρος στο ποδόσφαιρο!
Δεν «θα ΄κοβε το κεφάλι του» κανείς ότι το ιταλικότατο πιάτσα δεν μπορεί να έχει σχέση με Ελληνικά; Ε, λοιπόν, το πιάτσα ξεκίνησε από το (ήδη αρχαίο) ελληνικό πλατεία (ενν. οδός ), θηλ. τού επιθέτου πλατύς, μέσω τού λατιν. platea («φαρδύς δρόμος» μέσα στην πόλη), πέρασε στην Ιταλική ως piazza (αρχικά plaza), απ΄ όπου ήδη στα μεσαιωνικά χρόνια επέστρεψε στην Ελληνική ως πιάτσα.(για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com/)
Η έκπληξη κορυφώνεται στην προέλευση τής λ. γόνδολα. Μεταφράζω τι γράφεται σχετικά στο εγκυρότερο λεξικό τής Αγγλικής, στο Random Ηouse Webster΄s College Dictionary, λήμμα gondola: «[εισήλθε στην Αγγλική το] 1540-50 από την Ιταλική, που πάει πίσω στα Βενετσιάνικα, πιθανόν από μεσαιωνικό ελληνικό κοντούρα «μικρό ακτοπλοϊκό σκάφος», θηλ. τού επιθ. κόντουρος «κοντός, κυριολ. σκάφος με ουρά» από το όψιμο ελληνικό κοντός + ελλ. -ουρος από το ελλην. ουρά ». Σκάφος, λοιπόν, με κοντή ουρά η ιταλ. gondola (γόνδολα) ξαναγύρισε στην Ελληνική ως γόνδολα!
Κι επειδή δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς το γαλλικότατο πλαζ (γαλλ. plage), ας παρακολουθήσουμε την ετυμολογία τής λέξης. Ηλθε από το γαλλ. plage, δάνειο από ιταλ. piaggia «πλαγιά-ακρογιαλιά», που προήλθε από μεσαιωνικό λατινικό plagia «επικλινές έδαφος», το οποίο ανάγεται στο αρχ. ελλην. πλάγια (τα), «πλευρές» (κυρίως στρατιωτικός όρος), ουδ. τού επιθ. πλάγιος.(για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com/)
Και βέβαια δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς τουρισμό και τουρ (ομόρριζα τα τουρνέ και τουρνουά ). Αλλά πόσο γνωστό είναι στους μη ειδικούς ότι όλες αυτές οι γαλλικές λέξεις (tour, tourisme, tourn e, tournoi) που πέρασαν στην Ελληνική (στην Αγγλική και σε άλλες γλώσσες) είναι προϊόν δανεισμού από την ελλην. λέξη τόρνος. Αυτή η αρχαία ελλην. λέξη, μέσω πάλι τής Λατινικής (tornus και ρ. tornare «γυρίζω τον τροχό, τον τόρνο»), έδωσε το γαλλ. tourner «περιστρέφω, γυρίζω» απ΄ όπου το tour. Ετσι ο τόρνος επέστρεψε στην Ελληνική ως τουρ.
Ο κατάλογος τέτοιων λέξεων (αντιδανείων) είναι μακρός και ο σχολιασμός θα έπαιρνε πολλές σελίδες. Εδώ θα δώσω μερικές νύξεις μόνο. Θα αναφέρω ότι το γάμπα και το ζαμπόν ξεκίνησαν από το ελλην. καμπή! Το γαρύφαλλο από το καρυόφυλλο, ο τζίρος από το γύρος, το μασίφ από το μάζα , το κάλμα από το καύμα, ο καναπές από το κωνώπιον ( κώνωψ ), το κανόνι από το κάννη, το καντίνα από το κανθός, το κορδόνι από το χορδή, το κουπόνι από το κόλαφος ( κόλαφος – όψιμο λατ. colaphus- παλ. γαλλ. colp – coup ), το κρετίνος από το Χριστιανός , τα λαζάνια από το αρχ. λάσανον («τρίποδας ως βάση αγγείων και δοχείων»), το λατέρνα από το λαμπτήρ , η μάντολα από το αμύγδαλο, η μαρμελάδα από το μελίμηλο, το μπαρούτι από το πυρίτις, τα μπόρα και μπουρίνι από το βορράς, τα μπαλλέτο – μπάλλος από το αρχ. βαλλίζω, το μπουάτ από το πυξίς («κουτί»), το μπουτίκ από το αποθήκη, ο συνδικαλισμός από το σύνδικος, το ταξί από το ταξίμετρο, το σενάριο από το σκηνή, η πόζα από το παύσις κ.λπ. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο παραδείγματα.(για περισσότερες πληροφορίες 24grammata.com/)
Επειδή υπάρχει κίνδυνος να σκεφθεί κανείς πως πρόκειται για «φτειαχτές ετυμολογίες» (παρετυμολογίες) κατά το πρότυπο τού Ελληνα πατέρα τής Βαρδάλου στο «Γάμος α λα Ελληνικά»!…-, σπεύδω να διασαφήσω ότι τα παραδείγματα προέρχονται από τον χώρο τής επιστημονικής ετυμολογίας και βρίσκονται σε όλα τα αξιόπιστα ετυμολογικά λεξικά ή ερμηνευτικά λεξικά με ετυμολογία. Για όσες λέξεις έχουν σχέση με την Αγγλική μια πρόχειρη ματιά στο Λεξικό που ανέφερα (Random Ηouse- Webster) ή άλλα συναφή Λεξικά θα πείσει τον αναγνώστη περί τής αληθείας των λεγομένων.www.tovima.gr 

Ολα τα σχολικά βιβλία εδώ με απλά links

Όλα τα βιβλία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ακριβώς όπως έχουν δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας. Με απλά links οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να τυπώσουν το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων.
Κάθε μαθητής μπορεί να περιηγηθεί στα βιβλία και να εξοικειωθεί με το περιοχόμενό τους πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να πλοηγηθείτε, να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας και να τυπώσετε τα βιβλία και τα εγχειρίδια εργασιών του Δημοτικού, ανα τάξη.

Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Στα ακόλουθα links όλα τα βιβλία του Γυμνασίου

Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Τα βιβλία του Λυκείου

Α΄ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Β' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Γ' ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Και του Επαγγελματικού Λυκείου

Α' ΕΠΑΛ

Β' ΕΠΑΛ

Γ' ΕΠΑΛ



* Η μετάβαση στους ιστοχώρους του Υπουργείου Παιδείας, αναλόγως του φόρτου, μπορεί να απαιτήσει μερικά δευτερόλεπτα.