Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 2-1

Επική ανατροπή για τον Εργοτέλη μέσα σε 3 λεπτά. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε με 10 παίκτες( Στο 54΄Αρίας αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα)  προηγήθηκε στο 68' όταν ο Λίνο, εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Μπαλάφας με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πίρσον.αλλά ο Λεάλ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 84΄ και ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά στο 87΄μετά  από σέντρα του Λεάλ είχαν την απάντηση.
Εργοτέλης: Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς (79' Κουτσιανικούλης), Φραγκουλάκης (79' Μπέτο), Μπούντιμιρ, Λεάλ
 
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Λίνο, Εττό, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Μπαλάφας, Αρίας, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (61' Λαζάρ), Σαλπιγγίδης (71' Ρομπέρ).

Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη Δ. Ε. Θεσσαλονίκης

Ο Παπανδρέου μιλάει στο Βελλίδειο και έξω γίνονται επεισόδια

Θα ήθελα να ξεκινήσω με δύο ερωτήματα:
Ερώτημα πρώτο.
Υπάρχει Έλληνας που δεν πιστεύει ότι μπορούμε;
Ότι θα τα καταφέρουμε;
Πιστεύει κανείς ότι η Ελλάδα δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, ανθρώπινο δυναμικό και σημαντικές προοπτικές;
Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανείς.

Ερώτημα Δεύτερο.
Υπάρχει κάποιος που να μην κατανοεί ότι εδώ και καιρό αντί να αξιοποιούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, με αμεριμνησία χτίζαμε παλάτια στην άμμο;
Ότι ξεχάσαμε τον συνάνθρωπο μας, την αξία της συλλογικής προσπάθειας, ότι ιδιωτεύσαμε;
Ότι με αυτόν τον τρόπο, άθελά μας υπονομεύαμε το μέλλον μας και την αυτοδυναμία μας;
Αφήστε προς στιγμή τα Μνημόνια και τις όποιες συμφωνίες.
Αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει πλέον να τα αλλάξουμε όλα, για να επιβιώσουμε, αλλά και για να χτίσουμε μια καλύτερη χώρα - όχι επειδή μας το επιβάλουν κάποιοι ξένοι, αλλά για την εθνική μας ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και για τα παιδιά μας;
Αμφιβάλλει κάποιος ότι πρέπει η Ελλάδα να διατηρήσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και να διατηρηθεί στη ζώνη του ευρώ;

Τιμούμε αυτούς που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο αποτρόπαιο εκείνο έγκλημα. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τα δέκα χρόνια που πέρασαν από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ολόκληρη η ανθρωπότητα συγκλονιζόταν από το θράσος και τη βαρβαρότητα της διεθνούς τρομοκρατίας. Εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες έχαναν τη ζωή τους από την επίθεση αδίσταχτων εγκληματιών, που είχαν μετατρέψει το θρησκευτικό φανατισμό σε δύναμη καταστροφής.
Τιμούμε αυτούς που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο αποτρόπαιο εκείνο έγκλημα. Και καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την τρομοκρατία, όποια προσχήματα κι αν επικαλείται».

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, γα το ίδιο θέμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 έφερε στο προσκήνιο με απάνθρωπο και αιματηρό τρόπο το τέλος των βεβαιοτήτων. Τα χιλιάδες αθώα θύματα της παράφρονος βίας έσπειραν τον πόνο σε κάθε εχέφρονα άνθρωπο και έφεραν τον τρόμο στην ίδια την καρδιά των ΗΠΑ.
Τη δεκαετία της δυτικής υπεροψίας από την πτώση του κομμουνισμού και το μονοπολισμό των ΗΠΑ, διαδέχθηκαν πόλεμοι, θρησκευτικοί φανατισμοί, ανασφάλεια και η γέννηση ενός πολυπολικού-και βαθύτατα αλληλοεξαρτώμενου-κόσμου.
Η οικονομική κρίση ήρθε να συμπληρώσει το νέο παγκόσμιο σκηνικό της ρευστότητας, των περιφερειακών συγκρούσεων, της ανάδειξης νέων παγκόσμιων παικτών, και της γενικευμένης ανησυχίας όλων μας για το μέλλον.
Τίποτε δεν θυμίζει σήμερα την ημέρα πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Έκτοτε, τιμούμε τους άδικα χαμένους νεκρούς, αλλά μέσα σ´ έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει πια η παλιά αισιοδοξία και ηρεμία των ζωντανών....».

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας..Η ηγεσία των Σκοπίων συνεχίζει να καπηλεύεται την ιστορία της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας,


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Νίκολα Γκρουέφσκι, περί μη υποχώρησης στο ζήτημα της ονομασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η ηγεσία των Σκοπίων εμμένει στην αδιάλλακτη στάση της. Συνεχίζει να καπηλεύεται την ιστορία της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας, κάνοντας επικλήσεις σε κατασκευασμένες “εθνικές ταυτότητες” και ψευδεπίγραφα σύμβολα.

Εμείς τους υπενθυμίζουμε ότι η στάση της Ελλάδας δεν αλλάζει. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ονομασία της δεν αποτελούν ζητήματα, ούτε προς διαπραγμάτευση, ούτε προς παραχώρηση. Αν προσβλέπουν σε μελλοντική ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλουν να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρόκειται να συνεχίσει να ανέχεται το σφετερισμό και την προσβολή της ιστορίας και της μνήμης του Ελληνισμού».

Πολιορκημένη πόλη η Θεσσαλονίκη - Σχεδόν 6.000 αστυνομικοί φρουρούν το κέντρο, με "φράχτες" και αντλίες νερού - Ένταση και πολλές προσαγωγές

Με τους Αγανακτισμένους να έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν το «παρών» στα τρία σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν καθορίσει (Λευκός Πύργος, Βασ. Γεωργίου και έξω από το κτίριο του πρώην 424 στρατιωτικού νοσοκομείου) ανοίγει ο κύκλος των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.

«Καθοριστικοί οι επόμενοι δυο μήνες»


Ε. Βενιζέλος: «Δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας και τους εταίρους μας»

Ως τους πλέον καθοριστικούς μήνες για την ύπαρξη του τόπου χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο της φετινής χρονιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση των επιμελητηρίων της χώρας, στη Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να σταματήσουν οι φήμες και η μεμψιμοιρία στο εσωτερικό της χώρας διότι «ό,τι λέμε εδώ διογκώνεται στο εξωτερικό». Η αναφορά αυτή έγινε με αφορμή τη χθεσινή φημολογία για χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο, η οποία «στοχεύει το ευρώ και την καρδιά της Ευρωζώνης».

«Είμαστε χώρα που δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό της και συνιστά πρόβλημα στους εταίρους της» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας ότι πρέπει να διαψεύσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για «εργαζόμενους που περισσεύουν στο Δημόσιο» προαναγγέλοντας ταυτόχρονα νέο πλαίσιο με τις τράπεζες ώστε κανείς δημόσιος υπάλληλος να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των δανείων του.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών, είπε ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί στη Βουλή στις 3 Οκτωβρίου.

Πηγή: 24h.gr

Κ. Μητσοτάκης: Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα που λέει όλη την αλήθεια στον λαό

 
Τη στήριξή του στη Δημοκρατική Συμμαχία και την πεποίθησή του για την επιτυχία του κόμματος στις εκλογές, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε εκδήλωση στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα όπου έδωσαν το «παρών» οι βουλευτές και όλα τα στελέχη των κεντρικών γραφείων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ο πρώην πρωθυπουργός πήρε το λόγο και μίλησε για το ρόλο του κόμματος στην πολιτική ζωή του τόπου.

Φιλική εφτάρα του Αστέρα στον Πανευρωστινιακό και επισστροφή του Θ. Ζήση.

Σε φιλικό αγώνα  , στο Δερβένι ο Αστέρας νίκησε με το ευρύ 7 - 1  τον Πανευρωστινιακό . Τα τέρματα της ομάδας του Δερβενίου σημείωσαν οι Κουτρούλης (2), Ζήσης (2), Πεθαίνος, Δάνης και Δημόπουλος. Σήμερα  ο  Αστέρας αντιμετωπίζει σε φιλικό αγώνα στο Ξυλόκαστρο τον Πανσολυγειακό.
Στο μεταξύ στο δυναμικό της ομάδας του Αστέρα επανεντάχθηκε ο Θεόδωρος Ζήση ( φώτο), που έμεινε ελεύθερος από το Βύζαντα Μεγάρων. Ήδη  ο Ζήσης συμμετέχει στις αγωνιστικές δραστηριότητες του Συλλόγου , ενώ ήταν και ο σκόρερ δύο τερμάτων στο φιλικό του Αστέρα με τον γετονικό Πανευρωστινιακό.

Δεν έκανε πίσω ο Ηρακλής, στη Γ' Εθνική τον έστειλε η ΕΠΟ - Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, παίζει κανονικά ο Αστέρας Τρίπολης

Αποκλεισμό από τους αγώνες και όχι υποβιβασμό προβλέπει το σχετικό άρθρο του ΚΑΠ

Δεν απέσυρε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει για να μπλοκάρει τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά στο Εφετείο Αθηνών και η ΕΠΟ υποβιβάζει τον «γηραιό» στη Γ' Εθνική λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, όπως είχε προαναγγείλει με χθεσινή της απόφαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ομοσπονδίας. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι η ποινή στον Ηρακλή είναι παράνομη και μάλιστα εις διπλούν!

Χάος στην Αίγυπτο - Έκαψαν την ισραηλινή πρεσβεία! Εγκατέλειψε το Κάιρο ο Ισραηλινός πρεσβευτής



 Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Αίγυπτο και μέλη του διπλωματικού προσωπικού έφτασαν στο Ισραήλ, καθώς μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία και τις έντονες διαμαρτυρίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κάιρο, μετέδωσε το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του Ισραήλ, το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρεσβευτή Γιτζάκ Λεβανόν, τα μέλη της οικογένειάς του και τους διπλωμάτες προσγειώθηκε στο Ισραήλ.

Ωστόσο, ο πρόξενος και αναπληρωτής του πρεσβευτή Λεβανόν θα παραμείνει στην Αίγυπτο προκειμένου να μη σταματήσει η λειτουργία της ισραηλινής πρεσβείας, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αιγύπτιοι κομάντος διέσωσαν έξι Ισραηλινούς οι οποίοι είχαν αποκλειστεί μέσα στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Κάιρο, την ώρα που οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και πέταξαν διπλωματικά έγγραφα από τα παράθυρα, ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.

«Έξι άτομα είχαν παγιδευτεί στην πρεσβεία και υπήρχε πραγματική ανησυχία για την ζωή τους. Τελικά, διασώθηκαν με επιτυχία από Αιγύπτιους κομάντος» δήλωσε ο αξιωματούχος, υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του.

Στον δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και ρίχνει στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Νωρίτερα, στις συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που επικαλείται η κρατική τηλεόραση, τραυματίστηκαν 235 άνθρωποι. Μία γυναίκα απεβίωσε μετά από καρδιακό επεισόδιο.

Κατά το υπουργείο Εσωτερικών, στην διάρκεια των συγκρούσεων χθες συνολικά τραυματίστηκαν 450 διαδηλωτές.

Ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είχε τηλεφωνική επικοινωνία στην διάρκεια της νύχτας με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Λίον Πανέτα και τον ειδικό απεσταλμένο της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα στην Μέση Ανατολή Ντένις Ρος, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν να προστατευθεί η πρεσβεία από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με ανακοινωθέν του γραφείου του.

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε ένα κυβερνητικό συμβούλιο αντιμετώπισης κρίσης, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση κρίσης και ανακάλεσε όλες τις άδειες των αστυνομικών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Αίγυπτο να «τιμήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της» και να προστατεύσει την ισραηλινή διπλωματική αποστολή μετά την εισβολή διαδηλωτών - που συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Ταχρίρ απαιτώντας ένα χρονοδιάγραμμα για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να τερματιστούν οι δίκες πολιτών από στρατοδικεία -, αφού γκρέμισαν έναν τοίχο που προστάτευε το κτίριο στον 18ο, τον 20ό και στον 21ο όροφο του οποίου βρίσκεται η πρεσβεία.

Διαδηλωτές υπέστειλαν τη σημαία του Ισραήλ για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα και την έκαψαν. Κατέστρεψαν επίσης τρία περιπολικά της αστυνομίας, σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πολιτικός αναλυτής Νάμπιλ Άμπντελ Φάταχ σημείωσε ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια «δείχνουν την κατάσταση οργής και απελπισίας που νοιώθουν οι νεαροί Αιγύπτιοι επαναστάτες έναντι του Ισραήλ, μετά τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στα σύνορα που προκάλεσαν τους θανάτους Αιγυπτίων στρατιωτών».

Πέντε Αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιώτες σκοτώθηκαν τον Αύγουστο από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην διάρκεια καταδίωξης παλαιστίνιων μαχητών κατά μήκος των συνόρων. Το επεισόδιο προκάλεσε οργή στην Αίγυπτο και τη χειρότερη κρίση μετά τη σύναψη της διμερούς συμφωνίας ειρήνης το 1979.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

H ΤΕΛΕΣΗ TOY ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά τις προσκλήσεις των Διευθυντών, των καθηγητών και των μαθητών θα μεταβεί και θα τελέσει την Ακολουθία του Αγιασμού στα παρακάτω Σχολεία με ευκαιρία την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς 2011 – 2012 :
Γυμνάσιο Αθικίων (08.15’),
4ο Λύκειο Κορίνθου (09.00’),
3ο Λύκειο και 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου (10.15’),
Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Νεμέας (11.30’) και
Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» (12.30’).
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας όπως πάντοτε μετά την τέλεση του Αγιασμού θα απευθύνει στους μαθητές ευχές για προκοπή και λόγους διδακτικούς καλωσορίζοντάς τους στην νέα σχολική χρονιά 2011 – 2012. Τέλος θα τους υπενθυμίσει ότι στους «Ναούς» της γνώσεως που είναι τα Σχολεία πρέπει να πάρουν τα εφόδια τα οποία θα λειτουργήσουν ως οδηγός στην πορεία της ζωής τους ώστε στην συνέχεια να βγουν στην κοινωνία, ως ευσυνείδητοι πολίτες, έντιμοι οικογενειάρχες, θερμοί πατριώτες και ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Με συνθήματα υποδέχθηκαν τον Πάνο Μπεγλίτη οι εργαζόμενοι στο 424 ΓΣΝ

REPORT24
Με συνθήματα κατά του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης “υποδέχθηκαν” οι εργαζόμενοι του 424 ΣΝΘ τον Υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη στον οποίο μάλιστα απέκλεισαν την είσοδο.

Ο υπουργός και η συνοδεία συνάντησαν μπροστά στην Πύλη του νοσοκομείου ομάδα εργαζομένων και για αυτό αναγκάστηκαν να αφήσουν τα αυτοκίνητα τους και να μπουν πεζοί στο χώρο του νοσοκομείου.
Μια κυρία έφυγε από το πλήθος και συνομίλησε στον Υπουργό λέγοντάς του… «Παίρνω 415 ευρώ το μήνα πως θα ζήσω; Μαζί σας ήμουν αλλά με αναγκάσατε να με είμαι τώρα απέναντί σας..!!!!

Ο Υπουργός ήθελε δεν ήθελα έκατσε και άκουσε.


ΒΟΜΒΑ : ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP!

Από το : Πρώτο Θέμα
Την παραίτησή του από την προεδρία του eurogroup σκέφτεται να ανακοινώσει επισήμως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές από το Μεγάλο Δουκάτο ο κ. Γιούνκερ θα επικαλεσθεί επισήμως την επιθυμία του να...
ασχοληθεί με τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα, ενώ πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως ο κ. Γιούνκερ αποφάσισε να αποσυρθεί, ώστε να αναλάβει τα καθήκοντά του ένας Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών. Σημειώνεται ότι η εξέλιξη έρχεται λίγες ώρες μετά την παραίτηση του Γιούνκερ Σταρκ από το διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ και εν μέσω κορύφωσης της κρίσης στην ευρωζώνη, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την εφημερίδα “La Voix” του Λουξεμβούργου καθώς και από την γερμανική έκδοση των «Financial Times» ο κ. Γιούνκερ "δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με την κρίση της ευρωζώνης", ενώ κυβερνητικές πηγές με τις οποίες ήρθε σε επαφή το protothema.gr δηλώνουν πλήρη άγνοια για το όλο θέμα.

FIMOTRO

Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως!

Έκπτωτος από το αξίωμά του κηρύχθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, κάνοντας δεκτή την ομόφωνη απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους.
Η απόφαση, η οποία είναι δεσμευτική και άμεσα εφαρμόσιμη, εστάλη για την υλοποίησή της στον γενικό γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο.
Βασίζεται στην αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε την ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, που είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος στον κ. Χρονόπουλο από το Ποινικό Εφετείο Πατρών.

patrisnews.com

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

09.09.2011Νέοι και Νέες,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που ασκεί την εξουσία έχει επιφέρει μεγάλα δεινά στον τόπο μας. Η κάθετη ύφεση της οικονομίας και  η επίθεση σε κάθε κοινωνική κατάκτηση των τελευταίων 70 ετών  προκειμένου οι τοκογλύφοι δανειστές να καταληστέψουν το λαό μας, στο όνομα της αποπληρωμής του επαχθούς χρέους, έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή όλων μας.

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Δ.Ε.Θ.

Τέλος στα σενάρια εκλογών, αλλά και συγκυβέρνησης, θα επιχειρήσει να βάλει απόψε, με την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στέλνοντας μήνυμα τόσο προς την αντιπολίτευση όσο και προς μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, που 'καλοβλέπουν' το σενάριο της κυβερνητικής συνεργασίας.
Την ίδια ώρα, υπό το σύνθημα 'είμαστε απέναντι στα συμφέροντα, όχι απέναντι στους πολίτες', θα τονίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για απαρέγκλιτη τήρηση όλων των μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει, ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνίες. Θα περιγράψει λοιπόν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που θα οδηγεί σε μία 'παραγωγική Ελλάδα', με δυνατότητες επενδύσεων, αλλά κυρίως με ευνομία και δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα, θα εμφανιστεί έτοιμος να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ώστε να διασφαλιστούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς και να τηρήσει το σύνολο των υποχρεώσεών μας απέναντι στους δανειστές μας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η έκτη δόση του δανείου.

Για όλα αυτά, θα ζητήσει τη συναίνεση του συνόλου των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, τονίζοντας -όπως ακριβώς και χθες στους εκπροσώπους τέτοιων φορέων, με τους οποίους είχε συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης- πως η αλλαγή της χώρας δεν είναι θέμα μίας κυβέρνησης, όποια διάθεση και αν έχει αυτή, αλλά συνολικής προσπάθειας του ελληνικού λαού.

Μιλώντας χθες στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της συμπρωτεύουσας, ο κ.Παπανδρέου έδωσε το περίγραμμα της σημερινής ομιλίας, αλλά και του σχεδιασμού του για το επόμενο διάστημα, θέτοντας πέντε βασικές προτεραιότητες για την κυβέρνησή του:

- Τη διασφάλιση της σιγουριάς και της ασφάλειας της πορείας της χώρας, ήτοι την οριστική αποφυγή της χρεοκοπίας.
- Την αξιοποίηση του εθνικού πλούτου.
- Τη στήριξη του πολίτη (με μεταρρυθμίσεις όπως αυτή στην Παιδεία και πολιτικές κατά της ανεργίας).
- Την ευνομία και
- Την κινητοποίηση των τοπικών δυνάμεων.
real.gr

Παντού λάθος πολιτική

Του Νίκου Νικολόπουλου

Η δραματική ύφεση που παραμένει και καθηλώνει την οικονομία και η συνακόλουθη πρωτόγνωρη ανεργία (17%) παρασύρουν το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης σε μια τροχιά χαμηλών εισροών και υψηλών ελλειμμάτων. Για μια ακόμη χρονιά φέτος, έχουμε δραματική υστέρηση στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων. Οι εισροές θα είναι μειωμένες σε ποσοστό πάνω από 15% σε σχέση με το 2010. Καταγράφεται επίσης διόγκωση της εισφοροαποφυγής και πλήρης αδυναμία ελέγχου της μαύρης εργασίας (που ξεπερνά ήδη το 25%). Για να καλύψουν τις υστερήσεις αυτές οι κυβερνώντες:
-Επιβάλλουν νέες μειώσεις των συντάξεων κυρίων και επικουρικών (6%-12%).
-Νέες μειώσεις των εφάπαξ αποζημιώσεων κατά 10%-15%.
-Επιπλέον αυξάνουν το ύψος των εισφορών κατά 1% κάνοντας έτσι ακόμη πιο ελκυστική τη μαύρη εργασία και απωθητική τη νόμιμη και ασφαλισμένη.
Η κυβέρνηση κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση απ’ αυτή που επιβάλλουν οι προκλήσεις της ανάπτυξης και της επανεκκίνησης της οικονομίας. Αντί να μειώνει το μη μισθολογικό κόστος το αυξάνει. Αντί να στηρίζει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, τα περικόπτει και μειώνει έτσι ακόμη περισσότερο τη χαμηλή ζήτηση στην αγορά και ενισχύει την ύφεση. Η λανθασμένη συνταγή συνεχίζεται και το κόστος το πληρώνουν οι πολίτες και η ελληνική οικονομία. Τώρα όμως όλοι γνωρίζουν και δεν συγχωρούν μια πολιτική που απέτυχε και δεν ανέχονται μια κυβέρνηση που επιμένει στο λάθος. Η επανεκκίνηση της οικονομίας, η επαναφορά της ανάπτυξης σε θετικό πρόσημο, η ανάσχεση της ανεργίας είναι προτεραιότητες που μόνο η κυβέρνηση αγνοεί. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη ολοκληρωμένη και δικαιωμένη πρότασή της. Απευθύνεται στο λαό και συγκροτεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που δεν θα της δώσει απλά την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, αλλά κυρίως τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις να κερδίσει το στοίχημα εξόδου της χώρας από την κρίση.

e-typos.com

Η… εκδίκηση της ΔΕΘ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Γ. Παπανδρέου επισκεπτόταν τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κεντρικό σύνθημα το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», με προφανή στόχο να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του – όπως κι έγινε. Λίγο μετά τις εκλογές, αποδεικνυόταν με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά την πραγματική κατάσταση, αλλά έσπευσε κιόλας να «φουσκώσει» τεχνητά το έλλειμμα, εκθέτοντας τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες. Στα εγκαίνια της περσινής ΔΕΘ, ως πρωθυπουργός του Μνημονίου, έβλεπε «φως στο τούνελ» και υποσχόταν ότι από το 2013 θα τερματιζόταν η λιτότητα και θα άρχιζε η ανάκαμψη της οικονομίας. Με τη γνώριμη τακτική του ΠΑΣΟΚ, απέκρυπτε το νέο πακέτο έκτακτων μέτρων που είχε ήδη δρομολογηθεί, αφού ακολουθούσαν οι δημοτικές, περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.
ΦΕΤΟΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ έχει επιδεινωθεί δραματικά για όλους. Για την οικονομία, που είναι βυθισμένη στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών. Για τη χώρα, που απειλείται με χρεοκοπία. Για τους πολίτες, που έχουν καταδικαστεί σε φτώχεια. Αλλά και για τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρίσκεται στο πολιτικό του ναδίρ και δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στην πολιορκούμενη από αγανακτισμένες κοινωνικές ομάδες Θεσσαλονίκη παρά μόνο… ινκόγκνιτο. Είναι πια κοινή διαπίστωση ότι όχι μόνο η οικονομική πολιτική που μας επιβάλλει η Τρόικα είναι αδιέξοδη, αλλά και ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εφαρμόσει ακόμα και αυτά τα μέτρα που η ίδια σύρεται να υπογράψει. Και το χειρότερο αυτή τη στιγμή είναι ότι, εάν δεν μας δοθεί η έκτη δόση του δανείου, το Δημόσιο κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών.

e-typos.com

Νέα βόμβα στις συντάξεις του Δημοσίου. ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 80% ΣΕ 60% ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

Νέα "βόμβα" ετοιμάζεται να... ρίξει η κυβέρνηση στις συντάξεις του Δημοσίου. Προωθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, η οποία θα αφορά τόσο τους "παλιούς" όσο και τους "νέους" ασφαλισμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό πρόκειται να υποχωρήσει στο 60% από το 80% που ισχύει σήμερα για τους "παλιούς" και 70% για όσους ασφαλίστηκαν μετά το 1993.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αναμένεται να περιληφθεί σε νόμο ο οποίος θα ψηφιστεί και θα τεθεί σε ισχύ μαζί με το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Με τις νέες ρυθμίσεις η μείωση των συντάξεων μπορεί να ξεκινά από τα 142 ευρώ (για όσους είναι σε χαμηλά κλιμάκια) και να φτάνει έως και τα 393 ευρώ τον μήνα (για όσους είναι στα υψηλότερα κλιμάκια και συμπληρώσουν 35ετία). Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι παλαιοί ασφαλισμένοι, που μπήκαν στην αγορά εργασίας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 .

Σχέδιο σοκ για σκούπα στο Δημόσιο

Κατάργηση πλέον των μισών διευθύνσεων και τμημάτων στα υπουργεία φέρνει το πόρισμα του ΟΟΣΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ

Μαχαίρι σε διευθύνσεις και τμήματα υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών φέρνει η έκθεση του ΟΟΣΑ για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στην εφεδρεία και υπαλλήλους του στενού δημόσιου τομέα.
Μείωση έως και 70% των τμημάτων, διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων περιλαμβάνεται στα σενάρια που επεξεργάζεται ο ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι έχουν τεθεί τρία εναλλακτικά σενάρια με ποσοστά 30%, 50% και 70% για τη συγχώνευση και κατάργηση των δομών αυτών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, γίνεται προσπάθεια να κλειδώσει στο τελικό κείμενο της έκθεσης το 50%, παρά το γεγονός πως οι αρχικές εισηγήσεις του Οργανισμού ήταν για δραστικότερο περιορισμό.
Η τελική αναφορά που θα γίνεται έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η έκθεση, η οποία αναμένεται να φτάσει στα χέρια του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα την ερχόμενη εβδομάδα, είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αποτελεί μία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, όπου αναφερόταν η ανάθεση σε διεθνή οργανισμό της μελέτης για τη λειτουργική αξιολόγηση του Δημοσίου και η εφαρμογή στη συνέχεια των προτεινόμενων διαρθρωτικών αλλαγών.
Παράλληλα, στην έκθεση αναμένεται να γίνεται αναφορά στο γεγονός πως λιγότερα από τα μισά υπουργεία λειτουργούν επιτελικά και εξακολουθούν να έχουν πλήθος αρμοδιοτήτων, οι οποίες πρέπει αμέσως να αποκεντρωθούν σε φορείς όπως δήμοι και περιφέρειες. Στην πράξη, όπως σχολίαζαν στελέχη του Δημοσίου, αυτό συνεπάγεται πως συγκεκριμένες υπηρεσίες των υπουργείων θα πάψουν να έχουν αντικείμενο και πρέπει να καταργηθούν.
Οι προτεινόμενες αλλαγές θα προκαλέσουν ανατροπές για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ενδεικτικό είναι πως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε αναφερθεί στην έκθεση του ΟΟΣΑ και επισήμαινε χαρακτηριστικά: «Εχουμε στην Ελλάδα περίπου 1.000 διευθύνσεις και πόσες χιλιάδες τμήματα, πολλά από τα οποία αλληλοεπικαλύπτονται. Οι εργαζόμενοι σε αυτές, θα έλεγε κανείς ότι προσφέρουν ελάχιστο έργο, σε σχέση με τις αμοιβές με τις οποίες το Δημόσιο επιβαρύνεται».
Σε πρώτη φάση, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μαζικές μετακινήσεις, από δομές που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν, σε άλλους φορείς. Στην έκθεση του ΟΟΣΑ δίνονται κατευθύνσεις για πλήρη απελευθέρωση μετακινήσεων μεταξύ όλων των φορέων στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Για παράδειγμα, τα στελέχη δεν απέκλειαν ούτε καν την πιθανή μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού σε φορείς της Αυτοδιοίκησης που έχουν συμβασιούχους, οι οποίοι πρέπει να απομακρυνθούν το επόμενο διάστημα.
Ωστόσο, εκτός από την αναμενόμενη έκθεση, στελέχη του Δημοσίου δεν απέκλειαν επίσης, σε επόμενη φάση να ανοίξει θέμα εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα. Το κλειδί είναι πως με την αναδιάρθρωση δημοσίων υπηρεσιών και υπουργείων θα υπάρξουν νέοι οργανισμοί με πολύ λιγότερες οργανικές θέσεις από τις σημερινές. Η οργανική θέση συνδέεται, όμως, άμεσα με το καθεστώς μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε κάθε περίπτωση, συνδικαλιστικά στελέχη θεωρούν πως και η προώθηση του λεγόμενου κρατικού υπαλλήλου, όπως θα ονομαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα συνδέονται πλέον με το κράτος και όχι με συγκεκριμένο υπουργείο ή υπηρεσία, οδηγεί στην ίδια εξέλιξη. «Αν γίνει ο κρατικός υπάλληλος, δεν θα έχει ούτως ή άλλως οργανική θέση», ανέφεραν συνδικαλιστικά στελέχη.
Ψαλίδι θα μπει και στις γενικές γραμματείες των υπουργείων και το πολιτικό τους προσωπικό. Οπως προκύπτει από την έκθεση του ΟΟΣΑ, προωθείται μεν ο περιορισμός του κυβερνητικού σχήματος με τη μείωση των υπουργείων, παράλληλα όμως έχει παρατηρηθεί αύξηση των γενικών γραμματειών. Η πρακτική αυτή ισοδυναμεί - όπως επισημαίνεται - με έμμεση διατήρηση του πολυπληθούς κυβερνητικού σχήματος, ενώ προκαλεί και διάχυση αρμοδιοτήτων, άρα και αναποτελεσματικότητα κατά τη λειτουργία τους.
ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ. Στην πολυσέλιδη έκθεση υπάρχουν ειδικά κεφάλαια και για άλλα λειτουργικά ζητήματα του Δημοσίου. Εξαιρετικά επικριτικές είναι οι αναφορές για τις δαπάνες μίσθωσης κυβερνητικών κτιρίων, όπου στεγάζονται άνω του 70% των υπηρεσιών και ο Οργανισμός εισηγείται να διαμορφωθεί αμέσως κυβερνητικό πάρκο.
Ανάλογες επικρίσεις γίνονται και για την αθέτηση της δέσμευσης για περιορισμό του κόστους της γραφειοκρατίας, το οποίο θα έπρεπε να έχει μειωθεί κατά 15 δισ. ευρώ έως το επόμενο έτος. Για τον λόγο αυτό ο ΟΟΣΑ ζητά να προχωρήσει η εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για τη μείωση των λεγόμενων διοικητικών βαρών στις συναλλαγές με το Δημόσιο.
 
tanea.gr

ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ​Υ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ INTERNET

ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ INTERNET
denpaeiallo-xylok.blogspot.com
κλικ στο σύνδεσμο
http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html