Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τη κοινή τους βούληση εξέφρασαν οι Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος σημείωσε πως η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος είναι κοινή βούληση όλων. Προηγήθηκε προπαρασκευαστική σύσκεψη υπό την προεδρία Παπανδρέου.
Διάρκειας 25 λεπτών ήταν η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μετά την ολοκλήρωση της οποίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Νίκησε με... Χαριστέα ο Παναιτωλικός τον Αστέρας Τρίπολης

Ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του Αστέρα Τρίπολης, στην εξ αναβολής αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, με υπέροχο τακουνάκι του Άγγελου Χαριστέα.
Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν… όλα τα λεφτά καθώς στο μεγαλύτερο διάστημα κάθε άλλο παρά ωραίο ποδόσφαιρο παίχτηκε… Πάντως, ο Παναιτωλικός το ζήτησε το γκολ μέχρι την τελευταία στιγμή και τελικά το πήρε με τον Χαριστέα να σημειώνει το πρώτο του τέρμα, μετά την επιστροφή του επί… ελληνικού εδάφους και απέναντι σε έναν Αστέρα που κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες…
Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε με σκοπό να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους Στο 3ο μόλις λεπτό, ο Τσενάμο βρέθηκε στο… σωστό σημείο, την σωστή στιγμή και έσωσε την εστία του από την προσπάθεια του Αρσενίεβιτς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η μπάλα πέρασε άουτ στο σουτ του Χουανίτο…
Στο 24', η προσπάθεια του Οσέρο δεν έφερε αποτέλεσμα όπως και το σουτ του Θεοδωρίδη στο 25', ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καραμαλίκης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Χακόμπο αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του…
Οσο περνούσε η ώρα, η εικόνα του αγώνα χειροτέρευε, έστω κι αν με την συμπλήρωση του ημιώρου μια φάση διαρκείας έδωσε μια κάποια… πνοή στις κερκίδες… Ηταν το 30ο λεπτό όταν ο Εγκόν κλήθηκε να εκτελέσει το κόρνερ, η μπάλα έφτασε αρχικά στον Αρσενίεβιτς που δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, κάτι που τελικά έκανε ο Λαδάκης, στέλνοντας την μπάλα άουτ…
Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου μια κεφαλιά του Χαριστέα στο 33', ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Εζεκουέλε διαμαρτυρήθηκε για σπρώξιμο από τον Μπαρτολίνι μέσα στην περιοχή.
Λίγο πριν από την λήξη του πρώτου μέρους σημειώθηκε η κορυφαία ευκαιρία από πλευράς Παναιτωλικού, με τον Καραμαλίκη να πιάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ και το 0-0 να είναι πλέον σκορ ημιχρόνου… Ένα ημίχρονο που χαρακτηρίστηκε από κάκιστη ποιότητα.
Στις αρχές του δεύτερου μέρους, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, αν και στον Παναιτωλικό ήλπιζαν ότι ο Καμαρά (που αντικατέστησε τον Καραμαλίκη) θα έδινε άλλον αέρα στην ομάδα… Πράγματι, στο 49' ο Καμαρά έπιασε το σουτ στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ, ενώ η επόμενη φάση ήρθε στο 55' με το σουτ του Ρότσα και τον Χακόμπο να μπλοκάρει. Τα σουτ των Κούσα και Κουτρουμάνου (58' και 67' αντίστοιχα) δεν βρήκαν στόχο και το ίδιο… έργο συνεχίστηκε μέχρι που ήρθε η στιγμή η οποία έκρινε και τον αγώνα…
Ηταν στο 74' του αγώνα όταν ο Καμαρά γύρισε στον Χαριστέα και ο δεύτερος με ένα εκπληκτικό τακουνάκι «τελείωσε» την φάση, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα… Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους αλλά χωρίς να καταφέρουν τελικά να ισοφαρίσουν…
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Κουτρουμάνος, 'Αντι, Αναστασιάδης, Εντζεγκουέλε, Σιόντης (68΄ Σιόντης), Ρότσα, Μπουμάλ (53΄ Κούσας), Καραμαλίκης (46΄ Καμαρά), Θεοδωρίδης, Χαριστέας
ΑΣΤ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Όσκαρ Φερνάντεθ): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Χουανίτο (20΄ λ.τρ.Λαδάκης), Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αρσενίεβιτς (64΄ Μπακασέτας), Εγκόν (52΄ Σέσμα), Χούλι

 

Τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου - Μέρκελ – Σαρκοζί με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά




Η σημερινή ίσως αποδειχθεί η κρισιμότερη ημέρα για την πορεία της χώρας.  Από τις 7 μμ  πραγματοποιειται τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί με όλες τις πιθανότητες ανοιχτές…
Ο Γάλλος πρόεδρος
Στο μεταξύ η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές, είπε ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός επανέλαβαν με μια φωνή την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα». Προσέθεσε ωστόσο, ότι «το σχέδιο έχει επικυρωθεί από το ΔΝΤ. Είναι ένα αξιόπιστο σχέδιο για να μπει η Ελλάδα πίσω στο σωστό δρόμο. Θέλουμε μία εγγύηση ότι το σχέδιο ανάκαμψης που ανακοινώθηκε θα εφαρμοστεί».
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, σήμερα, ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Ευρωπαίος Επίτροπος Ολι Ρεν, δήλωσε: «Θέλω να πω δύο λόγια σ' όλους όσους υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ και την ευρωζώνη. Διαφωνώ απολύτως μ' αυτό το ενδεχόμενο. Όπως και να το δει κανείς μία στάση πληρωμών και μία έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είχε δραματικές επιπτώσεις όχι μόνον για την Ελλάδα αλλά και για όλες τις χώρες της ευρωζώνης».
Στην Ελλάδα
Τρεις ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής η οποία επισήμως θα ασχοληθεί με την πορεία υλοποίησης του μεσοπρόθεσμου, αλλά στην οποία είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν και κρίσιμα θέματα ενόψει της τηλεδιάσκεψης και των αδιευκρίνιστων προθέσεων των δύο ευρωπαίων ηγετών.
Χθες το βράδυ έφθαναν στα δημοσιογραφικά γραφεία πλήθος πληροφοριών σχετικά με την σκλήρυνση της στάσης της Τρόϊκα και του ΔΝΤ που διαμήνυαν στην κυβέρνηση ότι ούτε τα νέα μέτρα επαρκούν και ότι η αποστολή των ελεγκτών θα επιστρέψει στην Ελλάδα μόνο όταν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και ολοκληρωθεί η επεξεργασία για τον Προϋπολογισμό του 2012. Αυτή η σκλήρυνση στάσης των Ευρωπαίων μας φέρνει ένα βήμα πλησιέστερα σε ακραία σενάρια και ενδεχόμενα τα οποία μέχρι προχθές εξόρκιζε η κυβέρνηση αλλά είναι αμφίβολο εάν μπορεί πλέον να τα ελέγξει. Από πρόωρες εκλογές για να δοθεί λαϊκή εντολή για την πορεία της χώρας, μέχρι έξοδο από την Ευρωζώνη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ή και συντεταγμένη πτώχευση. Δεν ήταν τυχαία και η χθεσινή δήλωση του ο Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για «οριακή στιγμή» της χώρας και ότι «πρέπει να περάσουμε πρώτα στην απέναντι όχθη και έπειτα να τα βρούμε»...
eklogika.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις 13.00μ.μ. στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση του Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου και των αναπληρωτών του Τομέα κ.κ. Σπύρου Ταλιαδούρου και Θανάση Κυριαζή με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

Στη συνάντηση επισημάνθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, τα εξής:

Η χειρότερη έναρξη σχολικής χρονιάς που υπήρξε ποτέ  είναι η φετινή. Τα σχολεία ξεκίνησαν με τις χειρότερες συνθήκες στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Χάος  επικρατεί στα σχολεία, δυο μέρες μετά τον αγιασμό. Με αλληλοκατηγορίες για ευθύνες μεταξύ της Υπουργού Παιδείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με φωτοτυπίες, dvd, με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά κενά. Με τις σχολικές επιτροπές να μην έχουν συσταθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, και όπου έχουν συσταθεί να μην έχουν πάρει καθόλου χρήματα για να διαχειριστούν τις πρώτες ανάγκες.

Και με το χέρι στην τσέπη από πολλούς γονείς, που σπεύδουν να προμηθευτούν εκπαιδευτικά βιβλία από τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Έτσι ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για την Ελλάδα των «Μνημονίων» των «διαρθρωτικών αλλαγών» της προχειρότητας, του μη  έγκαιρου προγραμματισμού και της ανευθυνότητας,  δυστυχώς, και στην Παιδεία. 

Να σημειωθεί ότι μέσα σε δυο χρόνια, συνταξιοδοτήθηκαν συνολικά  στην εκπαίδευση πάνω από 17.000 εκπαιδευτικοί. Στη θέση τους, η κυβέρνηση προσέλαβε λιγότερους από 3.400 και συγκεκριμένα φέτος μόλις 546 εκπαιδευτικούς.  Ακόμα και το περίφημο dvd  δεν το έχει δει κανένας εκπαιδευτικός. Σε αντιστάθμισμα, το Υπουργείο προχώρησε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων σχολείων σε όλη την Ελλάδα και στη δημιουργία τμημάτων των 30 μαθητών, αντί των 25.

Γιάννης Μιχελάκης...ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις από την κυβέρνηση


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που  η κυβέρνηση απολύει, τουλάχιστον, 20 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποκαλύπτεται ότι έχει προσλάβει, τουλάχιστον, 25 χιλιάδες νέους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτές είναι προσλήψεις ανήθικες, εγκληματικές και παράνομες.
-          Ανήθικες, γιατί γίνονται αιτία μαζικών απολύσεων.
-          Εγκληματικές, γιατί εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό της χώρας και γίνονται αφορμή για νέα οδυνηρά μέτρα. Και
-          Παράνομες, γιατί παραβιάζεται ο κανόνας “μια πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις” που ίσχυε κατά το 2010 και “μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις” που ισχύει για το 2011.

Συγκεκριμένα:

·         Όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε,  η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Η Ντορα Μπακογιάννη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η πρόεδρος του κινήματος «Δημοκρατική Συμμαχία» Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί σήμερα και αύριο τη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη ΔΕΘ η κυρία Μπακογιάννη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, τη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 12.30, στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης (περίπτερο 8, 2οςόροφος, αίθουσα C).

Στη συνέχεια το διήμερο 16 – 17 Σεπτεμβρίου θα περιοδεύσει στη Χαλκιδική,στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο στις Καλύβες Πολυγύρου, στις 11.30.


Κώστας Κόλλιας: «Ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης με νέο κεφαλικό φόρο»

Με αφορμή την επιβολή νέου φόρου στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Κάθε φορά που αυτή η Κυβέρνηση παραδέχεται την αποτυχία της, ο ελληνικός λαός προετοιμάζεται για νέο πλήγμα. Αυτή τη φορά ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών, ο πολιτικά υπεύθυνος για τη λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ομολόγησε την αδυναμία του να πατάξει τη φοροδιαφυγή και ανακοίνωσε νέα έκτακτο φόρο στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ομολόγησε δηλαδή ότι, επειδή η Κυβέρνηση αδυνατεί να βρει όσους έχτισαν επαύλεις με μαύρο χρήμα, θα εισπράξει το έλλειμμα από όλους αδιακρίτως. Επιχείρησε μάλιστα να αμβλύνει τις αντιδράσεις, χαρακτηρίζοντας «κοινωνικά δίκαιο» το μέτρο, επειδή η εισφορά θα είναι κλιμακούμενη.
Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μία ακόμα οριζόντια φορολόγηση που δεν κάνει καμία διάκριση ανάμεσα στους έχοντες και τους μη έχοντες. Και αυτό διότι ο λογαριασμός της ΔΕΗ δεν μπορεί να διακρίνει όσους, για παράδειγμα, κληρονόμησαν ένα ακίνητο αλλά έχουν χαμηλό εισόδημα, δεν μπορεί να ξεχωρίσει όσους έμειναν άνεργοι το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί να γνωρίζει την φοροδοτική ικανότητα κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό εξ ορισμού σημαίνει ότι η εισφορά δεν μπορεί να είναι κοινωνικά δίκαιη. Επιπλέον, ιδιαίτερα για το 2011, ας αναλογιστούμε τι σημαίνει η είσπραξη του συνόλου της εισφοράς για νοικοκυριά που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Εκτός αυτού, πρόκειται για ένα μέτρο του ποδαριού, χωρίς κανένα σχεδιασμό, που καταδεικνύει τον πανικό και την έλλειψη σοβαρότητας της κυβέρνησης. Κατ’ αρχήν υπάρχει θέμα με το πώς θα επιλυθούν τυχόν διαφωνίες ανάμεσα σε ενοικιαστές και ιδιοκτήτες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με ιδιοκτήτες, οι οποίοι αδυνατούν να εισπράξουν ενοίκια και, ιδιαίτερα, με όσους έχουν εμπορικά καταστήματα, οι οποίοι μάλιστα θα κληθούν να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλή εισφορά. Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται με ενοικιαστές που θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι της εισφοράς, ενώ διαμένουν σε ακίνητο που ανήκει σε πολύτεκνο. Επιπλέον, υπάρχει αμφιβολία για τον τρόπο υπολογισμού, εάν δηλαδή θα γίνει με βάση την τιμή ζώνης ή την αντικειμενική αξία. Αν γίνει με βάση την τιμή ζώνης, δεν θα υπολογίζεται η παλαιότητα του ακινήτου, η οποία έχει προφανείς επιπτώσεις στην πραγματική του αξία. Αν γίνει με βάση την αντικειμενική αξία, από το 2012 που θα υπάρξουν αυξήσεις, οι εισφορές θα εκτοξευθούν. Επομένως και πάλι η αρχή της αναλογικότητας παραβιάζεται. Τέλος, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει καμία πρόνοια για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ούτε κάποιο αφορολόγητο όριο.
Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλα προβλήματα με την εφαρμογή του μέτρου. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή οι οφειλές καταναλωτών προς την ΔΕΗ είναι 420 εκατομμύρια ευρώ. Είναι επομένως αμφίβολο εάν θα πληρωθούν οι εισφορές και τι θα σημάνει για τη ΔΕΗ η συσσώρευση ακόμα περισσότερων ληξιπρόθεσμων λογαριασμών. Ακόμη, ίσως υπάρξουν επιπλοκές στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Η ουσία είναι ότι αυτό το μέτρο, το έκτο κατά σειρά εις βάρος των ακινήτων, αποδεικνύει ότι η συνταγή είναι λάθος. Η επαναφορά του φόρου μεταβίβασης, η αύξηση των φόρων κληρονομιάς και γονικής παροχής, των τεκμηρίων διαβίωσης, η μείωση του αφορολόγητου ορίου στον φόρο ακίνητης περιουσίας -  όλα αυτά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να ισοπεδώσουν μιαν άλλοτε υγιή οικοδομική δραστηριότητα και να συμβάλουν στην ύφεση. Η Κυβέρνηση αντί να δώσει αναπτυξιακά κίνητρα και να βρει χρήματα από τους επιτήδειους που τα κρύβουν, στρέφεται αδιακρίτως κατά πάντων. Έπειτα από 7-8 φορολογικά νομοσχέδια δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για το νοικοκύρεμα του κράτους, οδηγεί όμως ταχύτατα τους έντιμους φορολογούμενους στη φτώχεια.»


Έκλεισε το Στρατολογικό Γραφείο Κορίνθου

Με το υπ΄ αριθμό  97 δελτίο τύπου  το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Γ. Δέδε ανακοινώνει :
"Γνωρίζεται ότι από 2 Σεπ 2011 με απόφαση της Ιεραρχίας παύει η λειτουργία του Σ.Γ. Κορίνθου, το οποίο συγχωνεύεται με τα Στρατολογικά Γραφεία Ναυπλίου – Τρίπολης- Καλαμάτας-Σπάρτης και συγκροτείται η νέα διευρυμένη Στρατολογική Υπηρεσία Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη και Δνση: Θεμιστοκλέους και Ταξιαρχών, ΤΚ 22100. ( Ισόγειο κτιριακού συγκροτήματος IV Μεραρχίας Πεζικού).
Η εξυπηρέτηση των πολιτών μετά την 26-8-2011 θα πραγματοποιείται μέσω:
Α. Διαδικτύου
Β. Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών             
Γ. Με την παροχή τηλεφωνικών οδηγιών από τη νέα Σ.Υ. Πελοποννήσου, τηλ. 2713600800, 2713600809¨.

Συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα στην Πρωτοβάθμια για το σχολείο Πιτσών

Ο Διευθυντής κατανόησε τους κατοίκους, αλλά υποστήριξε ότι η συγχώνευση πρέπει να προχωρήσει


Την κατανόηση του προς τους κατοίκους του χωριού Πιτσά που διαμαρτύρονται για την συγχώνευση του δημοτικού σχολείου της περιοχής με αυτό στο χωριό Καμάρι εξέφρασε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Παναγιώτης Παπαγεωργάκης. Οι γονείς επισκέφτηκαν χθες στο γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κόρινθο τον κ. Παπαγεωργάκη για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και τους έντονους προβληματισμούς τους για το θέμα που τους απασχολεί. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριξε πως η συγχώνευση πρέπει να προχωρήσει από τη στιγμή μάλιστα που η κτιριακή υποδομή στο Καμάρι είναι ικανοποιητική, ενώ τόνισε πως το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών στο Καμάρι που προτάσσουν οι κάτοικοι στα Πιστά, αποτελεί μία από τις πιο «εύκολες» περιπτώσεις εν συγκρίσει με άλλα σχολεία που συγχωνεύτηκαν στην Κορινθία. Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργάκης αναφέρθηκε στο θέμα της στελέχωσης των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, επισημαίνοντας πως υπάρχει απόλυτη κάλυψη από προσωπικό, ενώ απέδωσε την καλή εικόνα της φετινής χρονιάς σε σχέση με τα κενά εκπαιδευτικών στην εξορθολογιστική διαχείριση του προσωπικού από το Υπουργείο Παιδείας.

Το ενιαίο μισθολόγιο στο υπουργικό τη μεθεπόμενη εβδομάδα

ΠΗΓΗ : NAFTEMPORIKI.GR

Στο υπουργικό συμβούλιο της μεθεπόμενης εβδομάδας θα τεθεί το θέμα του ενιαίου μισθολογίου και του σχεδίου προϋπολογισμού, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης δημόσιων φορέων.
Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και αύριο, Πέμπτη, στις 12.00.

ΔΝΤ: "Η τρόϊκα επιστρέφει γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις"

Πρώτα ήταν Μπαρόζο με το ευρωομόλογο, μετά ο γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων που δεν βλέπει χρεοκοπία μας και τώρα αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Δήλωσε στο Reuters ότι η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα γιατί οι απαραίτητες αποφάσεις έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι διαφορετικά η τρόικα δεν θα επέστρεφε,
«Εάν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις δεν θα επέστρεφαν», είπε χαρακτηριστικά. Αν βγεί και κάτι καλό από την τηλεδιάσκεψη που θα έχουν στις 7 Παπανδρέου - Μέρκελ και Σαρκοζί, τότε θα είναι μια από τις λίγες ημέρες που τα νεα δεν είναι τόσο δυσάρεστα για την ελληνική οικονομία.

Καθόλου τυχαία, η παρέμβαση του Γάλλου υπουργού τόσο μετά την ανακοίνωση του οίκου Moody's για την υποβάθμιση δύο γαλλικών τραπεζών, όσο και πριν την κρίσημη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί

Διπλό το μήνυμα του Γάλλου υπουργού τόσο για τους τριγμούς στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα, όσο κυρίως σε ό,τι μας αφορά (δείχνοντας και τις προθέσεις ενόψει τηλεδιάσκεψης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί) με την φράση "Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη".

Σε εξέλιξη φωτιά στη Φωκίδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Πεντε όρια στη Φωκίδα. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Κλείνει το ένα ρεύμα της Πατρών - Κορίνθου λόγω έργων από σήμερα στις 10 τη νύχτα έως αύριο το πρωί

Από σήμερα το βράδυ στις 22:00 και έως 06:30 το πρωί της Πέμπτης, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ της Χιλιομετρικής Θέσης 172,450 και της Χιλιομετρικής Θέσης 159,000 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Πάτρα προς Αθήνα, λόγω εργασιών. Για την εκτέλεση των εργασιών, είναι απαραίτητος ο αποκλεισμός της Εθνικής οδού από την κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα και από την χιλιομετρική θέση 172,450 (κόμβος Ανατολικού Αιγίου). Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών έως περίπου τον κόμβος Καλαβρύτων, όπου θα εισέρχονται πάλι στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών με κατεύθυνση την Αθήνα.
Το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα δεν επηρεάζεται και διεξάγεται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών κανονικά.

Τι θα πληρώσουν ο Γιώργος και η Άντα από το χαράτσι στην ακίνητη περιουσία

Η ακίνητη περιουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους

H δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούνιο, ότι δίνει ακόμη και το σπίτι στο Καστρί για το καλό της Ελλάδας, ήταν ένα «πυροτέχνημα» εντυπώσεων. «Δεν θα επιτρέψω να μπει ως εχέγγυο δημόσια περιουσία. Εγώ, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχω το βάζω υποθήκη. Αν θέλετε να δώσω το σπίτι στο Καστρί, το δίνω!», είχε πει χαρακτηριστικά.
Όπως θα αποδείξουμε, όμως, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ρωτήσει τη σύζυγό του, πριν προχωρήσει σε αυτήν την ενέργεια, εφ’ όσον φυσικά την εννοούσε.
Και αυτό γιατί η σύζυγός του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι εξ ημισείας ιδιοκτήτρια του ιστορικού σπιτιού στο Καστρί, καθώς το 1998 ο σημερινός πρωθυπουργός της δώρισε το 50% του οικοπέδου, στο οποίο χτίστηκε η κατοικία των 368 τ.μ.
Στις 23 Οκτωβρίου του 1998, με το συμβόλαιο 1408, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δώρισε εν ζωή το 50% του οικοπέδου του στο Καστρί. «Ήδη σήμερα με το συμβόλαιο αυτό ο αφενός συμβαλλόμενος “δωρητής”, Γεώργιος Παπανδρέου δωρίζει, παρέχει, παραχωρεί και μεταβιβάζει χωρίς αντάλλαγμα, με δωρεά “εν ζωή” ισχυρή και αμετάκλητη στην αφετέρου “δωρεοδόχο” σύζυγό του Χάιδω Παπαπάνου – Παπανδρέου το πενήντα τοις εκατό (50/00) εξ αδιαιρέτου της κάθετης ιδιοκτησίας … σε ένδειξη σεβασμού και αγάπης προς αυτή και για την έναντι αυτού επιδεικνυόμενη από τη δωρεοδόχο σύζυγό του αφοσίωση και αγάπη», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Σε οικόπεδο 640 τ.μ. ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχτισε με δάνειο την κατοικία των 368 τ.μ., που του ανήκει εξ ημισείας με την σύζυγό του Άντα, καθώς ότι χτίζεται στην έκταση αυτή ανήκει εξ αδιαιρέτου στο πρωθυπουργικό ζεύγος.
Μάλιστα η κ. Άντα Παπανδρέου καλείται πλέον να πληρώσει το ποσό των 1.104 ευρώ, έπειτα από το «χαράτσι» που επέβαλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με τις «ευλογίες» ασφαλώς του πρωθυπουργού.
Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων στη ζώνη της Ν. Ερυθραίας, όπου υπάγεται το Καστρί, είναι 6 ευρώ το τ.μ. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό, το «χαράτσι» ανέρχεται σε 2.208 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί το πρωθυπουργικό ζεύγος, ως συνιδιοκτήτες του ακινήτου.
Η κα Άντα Παπανδρέου θα χρειαστεί να βάλει ακόμη πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, καθώς εκτός από το μισό σπίτι στο Καστρί, θα χρειαστεί να πληρώσει «χαράτσι» για διαμέρισμα 83,5 τετραγωνικών που δηλώνει στην Πάτρα και το οποίο αποκτήθηκε το 1989 από γονική παροχή, καθώς και για το 50% οικίας 378 τ.μ. επίσης στην Πάτρα, που αποκτήθηκε το 2000 με γονική παροχή.

thebest.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Περίληψη Διακήρυξης Επαναληπτικής Εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου (Αναψυκτήριο Παιδικής Χαράς)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Διακηρύσσει ότι:
Εκτίθεται σε φανερή, προφορική, πλειοδοτική επαναληπτική δημοπρασία (διενέργεια αναπλειστηριασμού) την Παρασκευή 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (Λυκούργου Φραντζή 2 – 204 00 Ξυλόκαστρο) και ώρα 09:00 - 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου, η εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου εμβαδού 19 τ.μ., που αποτελείται από τον κυρίως χώρο του καταστήματος και δύο wc.
Το ακίνητο βρίσκεται εντός της παιδικής χαράς Ηρώων της πόλης του Ξυλοκάστρου και συνορεύει βόρεια και δυτικά με παιδική χαρά, νότια με δημοτική οδό Π. Τσαλδάρη και ανατολικά με πλατεία Ηρώων. Σε περίπτωση που η δημοπρασία δεν πραγματοποιηθεί την ανωτέρω ημερομηνία θα γίνει στις 30-9-2011, την ίδια ώρα και με τους ίδιους όρους
Το μίσθιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναψυκτήριο με καθίσματα ή καφετέρια.
Το μίσθωμα ορίζεται ετήσιο.
Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς: τρεις χιλιάδες εξακόσια ευρώ (3.600€).
Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας εγγυητική επιστολή από αναγνωρισμένη τράπεζα ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης ποσού ίσου με το 1/10 του ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς (360 €) και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην αναλυτική διακήρυξη.
Η μίσθωση δεν είναι εμπορική. Η διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε επτά (7) έτη με δικαίωμα του μισθωτή να ζητήσει τριετή παράταση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 7 της αναλυτικής διακήρυξης.
Την αναλυτική διακήρυξη μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Σ. Παπαδημητρίου, τηλ. 27433 60214). Η διακήρυξη επίσης διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.xylokastro.gov.gr.
Tα έξοδα δημοσίευσης θα βαρύνουν τον μισθωτή.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Διακήρυξη Επαναληπτικής Εκμίσθωσης Δημοτικού Ακινήτου

Κηδεμόνες από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και από την Ευρώπη στην Ελλάδα. Μεγαλώνει καθημερινά η μύτη του Πινόκιο.

 
Ο κόσμος έχει γίνει άνω-κάτω, οι νέοι φόροι πέφτουν βροχή, η κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί τους πόρους του ΕΣΠΑ και δέχεται «τεχνική βοήθεια», η διάσωση της χώρας συζητείται σε τηλεδιασκέψεις. Αλλά στο ΠΑΣΟΚ συνεδριάζουν ακόμη για τα ταξί, και ο κ. Ραγκούσης βρίσκει το κουράγιο να χαμογέλα, ανασηκώνοντας τα μανίκια του!
Ο κηδεμονεύων του κηδεμονεύοντος: Ο Πρόεδρος Ομπάμα στέλνει κηδεμόνα στην Ευρώπη – τον υπουργό των Οικονομικών Γκάιτνερ – και η ΕΕ στέλνει κηδεμόνα στην Ελλάδα – τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Ράιχενμπαχ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μέσα έναν απόλυτο πανικό, έχοντας καταφέρει να στρέψει όλους τους κλάδους εναντίον της, με τον λαό εξοντωμένο εξαιτίας των εγκληματικών αστοχιών, η κυβέρνηση παραζαλισμένη προσπαθεί να διαβουλευθεί, να λάβει μέτρα που όφειλε να είχε λάβει πριν… από τις εκλογές του 2009 και συσκέπτεται υπό τον πρωθυπουργό.

ΔΕΚΟ: Κατάλογος ντροπής για πολιτικούς και πλούσιους κοσμικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον και περιέργεια αναμένουμε να δούμε με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, δια της οποίας καλούνται οι διάφοροι οργανισμοί (151, ζωή νάχουν) να αποστείλουν καταλόγους με το πλεονάζον προσωπικό τους-καταλόγους προγραφών κατ΄ουσίαν-που πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 10% του προσωπικού.

Πώς δηλαδή μέσα σε έναν χώρο εργασίας θα γίνει αυτή η επιλογή – και με ποια κριτήρια;

Δεν θέλω καν να φανταστώ τι θύελλα έχει ήδη ξεσπάσει σ’ αυτούς τους οργανισμούς – ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα, ένας αλφαβητικός κατάλογος που σε κάνει να αναρωτιέσαι κατ’ αρχήν για ποιον ακριβώς λόγο κάποιοι από αυτούς τους οργανισμούς θεωρούνται γενικώς ΔΕΚΟ.

Αν δεν κάνω λάθος, ΔΕΚΟ σημαίνει «Δημόσια Επιχείρηση Κοινής Ωφελείας».

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΔΡΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Τμήμα ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες
Σε κατάσταση σοκ βιώνουμε τις δραματικές εξελίξεις της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής:  Η κυβέρνηση που υπέκλεψε την ψήφο με ψέματα έχει εξελιχθεί σε μηχανή παραγωγής νομοσχεδίων που μοναδικό στόχο έχουν την φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού, την κατάτμηση και πώληση της χώρας και την εργασιακή  δουλεία των ανέργων  στους  ξένους και έλληνες «επενδυτές».
Ήδη οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα κατεδαφίστηκαν και οι εργαζόμενοι ολομόναχοι αντιμετωπίζουν τις αρπαχτικές ορέξεις του εργοδότη. Στο δημόσιο τομέα 150.000 εργαζόμενοι ετοιμάζονται να στοιβαχτούν στο 1.000.000 ανέργων. Η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία διαλύονται μεθοδευμένα, με στόχο οι δαπάνες για τη λειτουργία τους να περάσουν στην ήδη λεηλατημένη τσέπη του κόσμου. Τα δισεκατομμύρια που λεηλατήθηκαν από τον εργαζόμενο λαό και πήγαν στους  τοκογλύφους δανειστές μας χάθηκαν από την εγχώρια αγορά με αποτέλεσμα χιλιάδες καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν προσθέτοντας και άλλους ανέργους. Και όλα αυτά με παραχωρημένη την εθνική μας κυριαρχία στους «εταίρους».
Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες,
Κάτω απ’ αυτές τις δραματικές συνθήκες αποφασίσαμε την ίδρυση του κορινθιακού τμήματος του ΕΠΑΜ με σκοπό  να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για:
1.      Τη μη αναγνώριση του δημοσίου χρέους με βάση το διεθνές δίκαιο

2.      Την ανατροπή όλων των συμφωνιών που πάρθηκαν μετά το πρώτο μνημόνιο

3.      Την έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη

4.      Την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων.

5.      Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών
6.      Την ανάδειξη του κράτους σε βασικό μοχλό της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της χώρας

7.      Τη δήμευση των περιουσιών όλων όσοι συμμετείχαν στη διασπάθιση του δημόσιου πλούτου.
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Τμήμα Κορινθίας
epamkorinthias.blogspot.com   

Περιοδικό "Απόψεις" - Τεύχος 16

Image





Περιοδικό Απόψεις - Τεύχος 16

Ιούλιος - Αύγουστος 2011


Για να δείτε το περιοδικό, κλικ εδώ.

onned korinthias.gr

Ο Γιάννης Μιχελάκης καταδικάζει δήλωση,του Θύμιου Λυμπερόπουλου


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου. Λυμπερόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απολύτως οποιαδήποτε δήλωση, από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, που έχει σκοπό να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση βουλευτών».

Τον φοβάται ή συμφωνεί μαζί του;


Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο «φίλος Θύμιος» του κ. Σαμαρά   που «στοχοποιεί» την ελεύθερη έκφραση των Ελλήνων βουλευτών είναι μεγαλοπαράγοντας της ΝΔ. Στο  παρελθόν ο κ. Σαμαράς έχει δείξει ότι διαγράφει άμεσα βουλευτές και στελέχη που διαφωνούν μαζί του. Τον κ. Λυμπερόπουλο τον φοβάται ή στην ουσία συμφωνεί μαζί του;»

ΕΠΕΡΑΣΑΜΕ ΟΜΟΡΦΑ...ΟΜΟΡΦΑ ...ΟΜΟΡΦΑ!!!!!!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΦΕΝΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ !

Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ, συνδυάζοντας πάντα τις καινοτόμες δράσεις με τις  εκδρομές έχουμε κατορθώσει να προσφέρουμε σημαντικά πράγματα στους συμπατριώτες μας . Bλέποντας τα χαρούμενα πρόσωπά τους μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Hτελευταία μας «πτήση» στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ήταν πολύ πετυχημένη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους φίλους μας, που στηρίζουν αυτές μας τις προσπάθειες.
  Ελπίζω και εύχομαι, για το καλό των συμπατριωτών μας, να συνεχιστούν αυτές οι «πτήσεις» μας και να βρίσκουν πάντα το κουράγιο και τη δύναμη οι φίλοι μας , παρά τις αντίξοες συνθήκες, να συνεχίζουν και τα επόμενα χρόνια αυτό το ελκυστικό ταξίδι...
Η 6ήμερη εκδρομή του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ εκτός από τον  ψυχαγωγικό της σκοπό εκπλήρωσε και έναν άλλο στόχο τον εμπλουτισμό της γνώσης των εκδρομέων σε ότι αφορά τα γεωγραφικά δεδομένα των περιοχών, την ιστορική της υπόσταση και την εν γένει κοινωνική, εκπολιτιστική κ.λ.π. ζωή των κατοίκων της.
Η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο συναρπαστική. Αυτή ήταν άλλωστε και η απαίτηση όλων των φίλων μας.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σ.Σ.  Ιδιαίτερες θερμές ευχαριστίες στο Diogenis travel που με επιτυχία πραγματοποίησε την τόσο επιτυχημένη εκδρομή .

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ «αναστάτωσε» τη Μεσσηνία

 
Δεν σημειώθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί από το σεισμό.



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ανησύχησε στις 06:35 το πρωί τους κατοίκους της Πελοποννήσου.

Το επίκεντρο 10 χλμ νότια της Οιχαλίας, 26 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα, 113 χιλιόμετρα από την Πάτρα και 180 νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί αρκετή σεισμοί μεγέθους 1,5 έως 2 Ρίχτερ στην περιοχή, κάτι που όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

www.kathimerini.gr

Πρεμιέρα με ήττα για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» με τον χειρότερο τρόπο την αγωνιστική του απραξία που ξεκινάει με το αριστερό τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Champions League μετά από την μάλλον φτηνή ήττα που γνώρισε από την Μαρσέιγ με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη, στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου.
 Η ήττα στο Καραϊσκάκη ψαλιδίζει από νωρίς τις ελπίδες των «ερυθρόλευκων» για πρόκριση στην επόμενη φάση.
Πέντε μήνες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της και με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε την απαραίτητη συνοχή για να τα βγάλει πέρα σε ένα κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού και παραδόθηκε αμαχητί στους αντιπάλους της.
Οι Μαρσεγιέζοι δεν παρουσίασαν τίποτα το εξαιρετικό, επιβεβαιώνοντας τους λόγους για το άσχημο ξεκίνημά τους στο γαλλικό πρωτάθλημα, όμως ήξεραν τι ήθελαν και είχαν τις δυνατότητες για να το πάρουν. Χωρίς να υπερβάλλουν εαυτούς σε κανένα σημείο της συνάντησης, κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που τους άσκησαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο, για να ψάξουν στη συνέχεια με την ηρεμία τους το γκολ. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε  στο 51΄ο Λούτσο Γκονζάλες όταν ο Μορέλ ξέφυγε στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού και έφτασε μέχρι τη γραμμή του κόρνερ, πριν γυρίσει τη μπάλα για τον Γκονζάλεζ. Ο Αργεντινός έχοντας ξεφύγει από την ασφυκτική επιτήρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου την περίμενε μπροστά από τον Κονστάντσο και με ένα τυπικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Όταν το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης, έριξαν μια και δυο ταχύτητες στο ρυθμό τους, προτιμώντας να ταμπουρωθούν και να περιμένουν να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση, παρά να κινδυνέψουν, βγαίνοντας όλοι μαζί μπροστά. Ούτως ή άλλως είχαν τους παίκτες μπροστά, όπως ο Σεϊρού ή ο σκόρερ Λούτσο Γκονζάλεζ για να κάνουν ζημιά από το τίποτα.
Η είσοδος του Τζιμπούρ αντί του αργού Γέστε έδωσε ζωή στην επίθεση των ερυθρολεύκων, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να κυνηγήσει ορθολογικά την ισοφάριση. Μόνο ο Τοροσίδης από τα δεξιά δημιουργούσε κάποια ρήγματα, ενώ και ο αεικίνητος Αμπντούν προσπαθούσε. Τρεις παίκτες, όμως, δεν μπορούν να κάνουν τη διαφορά για μια ολόκληρη 11αδα σε αυτό το επίπεδο και μοιραία ο Ολυμπιακός καλείται από το ξεκίνημα των ομίλων να παλέψει με την πλάτη στον τοίχο. Στο 75΄ από σέντρα του Τοροσίδη ο Τζιμπούρ έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο δεύτερο 45λεπτο. Τέλος ομάδα του Ντεσάμπ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής στο 90΄ του Φανί με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μοδέστο, Φέισα (68' Ιμπαγάσα), Αμπντούν, Φουστέρ (68' Μακούν), Γέστε (55' Τζιμπούρ), Μιραλάς
Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Εν Κούλου, Ντιαβαρά, Τραορέ, Ντιαρά, Σεϊρού (81' Σεϊρού), Αμαλφιτανό, Λούτσο Γκονζάλεζ (76' Καμπορέ), Μορέλ, Ρεμί (69' Αϊγιού)
Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα του Πειραιά ταξιδεύει στο Λονδίνο και εν συνεχεία αντιμετωπίζει μέσα-έξω την πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ, η οποία γνώρισε και αυτή την ήττα στην έδρα της με 1-0 από την Αρσεναλ.


Θρίαμβος για ΑΠΟΕΛ κόντρα σε Ζενίτ
Ηρωικός ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε το προβάδισμα της Ζενίτ και πήρε την παρθενική νίκη στο Champions League. Στην Ελλάδα οι μεγάλοι δεν είχαν χώρο για αυτούς. Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε την αγκαλιά του, με τον προπονητή τους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς να είναι ομοιοπαθής. Η δεύτερη πρόκριση στους ομίλους του Champions League (προ διετίας είχε πάρει ισοπαλία με Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης), συνιστούσε από μόνη της τεράστια επιτυχία. Θα ακολουθούσε κι άλλη όμως. Η νίκη επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η παρθενική της ομάδας σε αυτή τη φάση αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα εάν αναλογιστεί κανείς πως ήταν προϊόν ανατροπής. Ο Κονσταντίν Ζιριάνοβ άνοιξε το σκορ με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή (63') και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος Ρώσος (33 ετών και 343 ημερών) που σκοράρει στον θεσμό (ο Αλεξάντερ Μοστοβόι Θέλτα-Μπριζ το 2003 ήταν 35 ετών και 96 ημερών). Απαντες θεώρησαν πως οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν το «τρίποντο». Υπολόγισαν όμως χωρίς το πείσμα των γηπεδούχων. Το πρώτο σήμα το έστειλε ο Αΐλτον (είχα χάσει μεγάλη ευκαιρία και στο 24'). Επειτα από 1-2 με τον Τριτσκόφσκι είδε τον Μαλαφέεβ να του λέει όχι. Ο Ρώσος τερματοφύλακας όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα απέναντι από τον Γκουστάβο Μαντούκα. Μία στραβοκλωτσιά έφερε τη μπάλα στο πόδι του Βραζιλιάνου που ισοφάρισε (73'), για να αναλάβει ο Αΐλτον. Ο συμπατριώτης του δύο λεπτά αργότερα καθάρισε το ματς με εκπληκτικό πλασέ από αριστερά και έστειλα στα ουράνια τους Κύπριους. Λίγο ήθελε βέβαια ο Φαϊζούλιν (δοκάρι στο 86') να χαλάσει τη γιορτή, με τον Μπρούνο Αλβες να αποβάλεται στο 76'.

Στους αγώνες για την 1η ημέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

5ος όμιλος

Τσέλσι-Λεβερκούζεν 2-0
Γκενκ-Βαλένθια 0-0

6ος όμιλος

Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
Ντόρτμουντ-Αρσεναλ 1-1

7ος όμιλος

Πόρτο-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1
ΑΠΟΕΛ-Ζενίτ Αγ.Πετρ. 2-1

8ος όμιλος

Μπαρτσελόνα-Μίλαν 2-2
Βικτόρια Πλζεν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1-1

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

dimas7 ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

Με αφορμή την σημερινή ονομαστική εορτή του Κορίνθιου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα για την οποία και του ευχόμαστε από καρδιάς χρόνια πολλά και πάντα δημιουργικά, θέλουμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε την σοβαρότητα και την πολιτική αξία του συμπατριώτη μας πολιτικού.

Στην πρόσφατη μνημονιακή και τροϊκανή έκρηξη της περασμένης εβδομάδας , ο άνθρωπος που ήταν σε ανοιχτή γραμμή και χωρίς τυμπανοκρουσίες με τον τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο για λογαριασμό του προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά , ήταν ο Σταύρος Δήμας.

Αυτό δείχνει τη μεγάλη εμπιστοσύνη αλλά και την εκτίμηση που τρέφει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του πρώην Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Άλλωστε η πολιτική αξία του Σταύρου Δήμα είναι μια διαχρονική πλέον αξία αναγνωρισμένη όχι μόνο Πανελλήνια αλλά και διεθνώς. Και ο ρόλος του Κορίνθιου Πολιτικού σε μια αυριανή Κυβέρνηση είτε της Ν.Δ, είτε συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων είτε ακόμα και Οικουμενικής, θα είναι σημαντικότατος .

Ο ίδιος πάντα σεμνός και μετρημένος στις κουβέντες του, όταν πριν λίγο χρονικό διάστημα που έπαιζε το όνομα του για την πρωθυπουργία σε μια πιθανότατη συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων τον ρωτήσαμε πως σχολιάζει το άκρως τιμητικό γιαυτόν σενάριο, μας απάντησε λακωνικά: « Πρώτα από όλα η σωτηρία της Πατρίδας μας!»

Και πάλι Χρόνια Πολλά αγαπητέ Σταύρο Δήμα και νάσαι καλά αλλά και έτοιμος για ακόμα σημαντικότερους ρόλους στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Το αξίζεις άλλωστε.

sfedona.gr

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ...

ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο... ΑΝΙΕΛΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ!
Πρώτη αλλά πολύ σημαντική απογοήτευση για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Απογοητευμένος έφυγε από το γήπεδο ο Β. Μαρινάκης. Ο Ολυμπιακός έχασε 0-1 από τη Μαρσέιγ, που σε κανένα σημείο του ματς δεν εμφανίστηκε ως κλάσεις ανώτερη ομάδα από τους Ερυθρόλευκους. Αυτό...
είναι που θα πρέπει να τον προβληματίσει. Γι αυτούς που έχει δίπλα του και που τον εμφάνιζαν ως το νέο... Ανιέλι του Ολυμπιακού, επειδή αγόρασε μια ενδεκάδα ποδοσφαιριστές που δεν τους ζήταγε κανείς! Προσγειώθηκε στη μίζερη Ελληνική πραγματικότητα παρά τα όσα του έλεγαν αυτοί που την έπεσαν δίπλα του για να κονομήσουν είς βάρος του και είς βάρος του Ολυμπιακού. Επιστροφή στη μιζέρια του Ελληνικού πρωταθλήματος...

FIMOTRO

H Κατάληψη διαρκείας στο σχολείο Πιτσών... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σήμερα στο Πιτσά εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για το κατ’ εξαίρεση κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Πιτσών, με κατάληψη του σχολείου, ματαίωση του αγιασμού του νηπιαγωγείου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΠΕΟ με διακοπή της κυκλοφορίας. Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών που ταλαιπωρήθηκαν και τη συμπαράσταση όλων στο δίκαιο αγώνα μας.
Η διαμαρτυρία μας με αποχή και κατάληψη συνεχίζεται επ’ αόριστον, μέχρι τη δικαίωση του αγώνα για τη συνέχιση της λειτουργίας του δημοτικού σχολείου Πιτσών.


Η Επιτροπή κατοίκων Πιτσών

DEN PAEI ALLO XYLOKASTROY

Για γέλια ή για κλάματα;

Αυτοί θα μας σώσουν...