Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης

NAFTEMPORIKI.GR

Συνελήφθη το απόγευμα σε μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην Ανάβυσσο, ο καταζητούμενος βάσει εντάλματος σύλληψης, Μάκης Ψωμιάδης.
Η σύλληψη έγινε έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).
Το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τον 9ο Ανακριτή Αθηνών αφορά τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.
Οπως προκύπτει από τις πρώτες πληροφορίες, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε εντοπιστεί στην περιοχή και παρακολουθείτο από τις αρχές, οι οποίες κατέγραφαν τηλεφωνικές συνομιλίες μέχρι που διαπιστώθηκε ότι έμενε στην εν λόγω κατοικία, που είχε νοικιαστεί σε άλλο ονομα.
Το βράδυ της Τετάρτης επιβεβαιώθηκε με ακρίβεια ότι επρόκειτο για τον καταζητούμενο και σήμερα αποφασίστηκε να γίνει έφοδος, οπότε και συνελήφθη. Μετά τη σύλληψή του, ο Μάκης Ψωμιάδης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια προκειμένου να παραπεμφθεί στις δικαστικές αρχές.

Το Π.Δ. για τα κριτήρια και τη διαδικασία κατάταξης στο πλεονάζον προσωπικό


Δόθηκε στη δημοσιότητα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (δείτε το αναλυτικά) για τον «Καθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας κατάρτισης των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού» από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που απεστάλη για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την παράκληση εξέτασής του κατά προτεραιότητα, ως επείγον.
«Το σχέδιο Π.Δ. έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την αξιολόγηση με βάση αντικειμενικά κριτήρια του προσωπικού που τυχόν χαρακτηριστεί ως πλεονάζον από τις διοικήσεις των ΝΠΙΔ και την κατάταξή του σε πίνακες κατά κατηγορία και ειδικότητα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά σύμφωνα με το νόμο, σε θέσεις τακτικού προσωπικού σε φορείς του δημόσιου τομέα ή η επιλογή τους για θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή μερικής απασχόλησης, με αδιάβλητο και απολύτως διαφανή τρόπο, κατά τη σειρά προτεραιότητας των πινάκων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προσθέτει:

Το σχέδιο νόμου για το Πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων

Δόθηκε στη δημοσιότητα το Σχέδιο Νόμου για το πειθαρχικό Δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων (δείτε το ολόκληρο), με το οποίο, αναμορφώνεται ο κατάλογος των πειθαρχικών ποινών με τη θέσπιση μεγαλύτερης κλιμάκωσης για ήδη υφιστάμενες ποινές και ειδική μεταχείριση για τις ιδιαιτέρως σοβαρές περιπτώσεις παραπτωμάτων.
Θεσπίζεται το πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να επιβάλλει, ως πρόσθετη πειθαρχική ποινή, χρηματική κύρωση μέχρις ορισμένου ποσού. Στο πειθαρχικό συμβούλιο που διαχωρίζεται από τα υπηρεσιακά, προβλέπεται η μη συμμετοχή αιρετών υπαλλήλων.
Επίσης ρυθμίζεται και το θέμα της πειθαρχικής ευθύνης του υπαλλήλου που απώλεσε μεν την υπαλληλική ιδιότητα, συνεχίζεται όμως πειθαρχική διαδικασία που έχει αρχίσει και αυτού που μπορεί να έχει ως συνέπεια την επιβολή πειθαρχικής ποινής που μετατρέπεται σε πρόστιμο, το ύψος του οποίου προσδιορίζεται ανάλογα με τη σοβαρότητα του παραπτώματος.

EKLOGIKA.GR

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΕΘ 2011)


Πρωθυπουργική εμφάνιση φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Στη ΝΔ θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμη την παρουσία του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη και οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, ούτως ώστε «να δείξει ότι έχει τις λύσεις ως ο επόμενος πρωθυπουργός».
Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως θεωρεί «χρέος του να στηρίξει την παράταξη και τον πρόεδρό της» και να συμμετάσχει στην εμφάνιση του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.
Στην ομιλία του το Σάββατο, ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του για πολιτική επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και θα επιμείνει ότι «άλλο το χρέος και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί», θεωρώντας πως υπάρχει ακόμα περιθώριο, παρά το γεγονός πως έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια.
Ο κ. Σαμαράς, αναμένεται να καταθέσει για άλλη μια φορά αίτημα για άμεση διεξαγωγή εκλογών και να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση με κύριους άξονες τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοινώθηκαν, αλλά και το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Στη ΝΔ, άλλωστε, τονίζουν εδώ και μέρες ότι η εφεδρεία όπως σχεδιάζει να την εφαρμόσει η κυβέρνηση απέχει πολύ από τη δική τους πρόταση.
Πάντως, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, ο γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρ. Λυκουρέντζος, απέφυγε να εξειδικεύσει την πρόταση του κόμματός του αναφορικά με το ποσοστό επί του βασικού μισθού που θα λαμβάνουν όσοι μπαίνουν στο καθεστώς της εφεδρείας, λέγοντας ότι «εμείς μιλούμε για ένα τριετές μεταβατικό στάδιο με αμοιβή στο ύψος του βασικού μισθού, χωρίς επιδόματα και υπερωρίες που δημιουργούν σήμερα το πρόβλημα».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ:

  • Αύριο Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα έχει συσκέψεις με τους παραγωγικούς φορείς και το απόγευμα με επιστημονικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.  
  • Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, το πρωί θα επισκεφθεί περίπτερα της ΔΕΘ και το βράδυ (20:00) θα εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία προς τις παραγωγικές ομάδες.
  • Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.    

Συνεδρίαση του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας


”Εντείνουμε τη δράση μας, πολλαπλασιάζουμε τις παρεμβάσεις μας”. Αυτό ήταν το μήνυμα της 10ης Ολομέλειας του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Κόμματος.

Κυβερνητικό αλαλούμ αποκαλύπτουν οι λίστες των φορέων που τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Κυβερνητικό αλαλούμ αποκαλύπτουν οι λίστες των φορέων που τίθενται σε καθεστώς εφεδρείας. Ανάμεσα στα άλλα, περιλαμβάνουν φορείς που, είτε δεν είναι δημόσιοι, αλλά Σωματεία, είτε δεν υπάρχουν καθόλου.
Ενδεικτικά και μόνο επισημαίνουμε:

Γιάννης Μιχελάκης...ο υπουργός του “είπα – ξείπα”


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, σήμερα, στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη «να ξαναγνωριστούμε, επιτέλους, όλοι σε αυτή τη χώρα για να μην μιλάμε αόριστα, αφηρημένα και απρόσωπα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Επειδή ο κ. Βενιζέλος ζήτησε “να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτή τη χώρα”,  θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τα… “διαπιστευτήρια”, που έχει δώσει μέχρι σήμερα, ως υπουργός των Οικονομικών:

  • Ο κ. Βενιζέλος είναι ο υπουργός που έκανε τη συμφωνία- φιάσκο με τη Φινλανδία για το θέμα των εγγυήσεων.
  • Ο κ. Βενιζέλος είναι ο υπουργός που έκανε τη μπλόφα - φιάσκο με την Τρόικα.
  • Ο κ. Βενιζέλος είναι ο υπουργός που είπε ψέματα στη Θεσσαλονίκη για το ύψος στο χαράτσι στα ακίνητα.
  • Ο κ. Βενιζέλος είναι ο υπουργός του “είπα – ξείπα” για το αν μπορούν να χρησιμοποιούνται οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.
Φαίνεται ότι με όλα αυτά έχει χάσει την ψυχραιμία του.  

Όταν την ξαναβρεί, θα μπορέσουμε να… ξανασυστηθούμε!».

Κωνσταντίνος Τζαβάρας: Σε βαρύτατο αντιθεσμικό και αντιδικαστικό ολίσθημα υπέπεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης ασκώντας πειθαρχική δίωξη κατά του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Σε βαρύτατο αντιθεσμικό και αντιδικαστικό ολίσθημα υπέπεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ασκώντας πειθαρχική δίωξη κατά του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που φέρεται να καθυστέρησε την έκδοση της απόφασης που έκρινε παράνομο τον αρχικό διαγωνισμό και τη σύμβαση για την προμήθεια του χαρτιού των σχολικών βιβλίων.

Ντόρα Μπακογιάννη: Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει το θάρρος να μιλάει ρεαλιστικά και καθαρά.

 Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη ΔΕΘ παραχώρησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον τόπο η σύγκρουση με τις δυνάμεις του λαϊκισμού, οι οποίες, όπως είπε, πολεμούν για να μην αλλάξει τίποτα. Συγκεκριμένα τόνισε:
«Αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τον τόπο, μέσα από αυτή την κρίση να αναμετρηθούμε με το λαϊκισμό και τις παθογένειες που φόρτωσε στην Ελλάδα και στις νέες γενιές.
Η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού τα τελευταία χρόνια έχουν κερδίσει κατά κράτος το ρεαλισμό, την υπευθυνότητα, την κοινή λογική σε αυτό τον τόπο.
Είναι η ώρα όλοι όσοι πιστεύουν και το αντέχουν, να σταθούν απέναντι σε αυτό το κατεστημένο.
Τέτοιες δυνάμεις εκτός από τη Δημοκρατική Συμμαχία υπάρχουν και αλλού. Σε άλλες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, στο χώρο των επιχειρήσεων, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στους νέους αγρότες και εργαζόμενους, στη νέα γενιά, που στα πανεπιστήμια αντιστέκεται για πρώτη φορά στις δυνάμεις του φαύλου κομματισμού. Τώρα είναι η ώρα να συσπειρωθούμε και να βγούμε μπροστά. Χωρίς εγωισμούς και δογματικά κολλήματα.
Η αναμέτρηση νοοτροπιών και αντιλήψεων  νομοτελειακά πλησιάζει, και εδώ που φτάσαμε είναι απολύτως απαραίτητη.
Η σύγκρουση θα είναι μεταξύ εκείνων που θέλουν η χώρα να προχωρήσει μπροστά, αλλάζοντας τα πάντα και αυτών που αγωνίζονται για να μην θιγούν τα κατεστημένα και οι δυνάμεις αδράνειας της μεταπολίτευσης».
Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα διαδραματίσει ρόλο καταλύτη στην κατεύθυνση της προώθησης των αλλαγών που έχει ανάγκη ο τόπος, σημειώνοντας:  
«Είμαστε η μόνη δύναμη στη Βουλή που είχε το θάρρος να μιλήσει ρεαλιστικά και καθαρά. Γι’ αυτό και θα γίνουμε σε πείσμα όλων, ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Χωρίς υποκρισία και  μικροκομματικούς συμβιβασμούς. Με σχέδιο και πρωτοβουλίες που θα απελευθερώσουν τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και θα εξασφαλίσουν πραγματική στήριξη  σε εκείνους που πραγματικά την χρειάζονται».

Και να ήθελα να πληρώσω...

 



Σεπτέμβρης. Όταν ήμουν μικρός δεν τα πήγαινα καλά μαζί του. Όσο μεγάλωνα όμως τόσο συμφιλιωνόμασταν και μερικά χρόνια πριν μπορώ να σας πω ότι γίναμε φιλαράκια. Φέτος όμως τα ξαναχαλάσαμε. Μπουκιές έχουμε γίνει για την ακρίβεια.

Από τη μία δε λέει να δροσίσει και να ρίξει καμιά στάλα νερό. Από την άλλη τα οικονομικά @@@@σια που έρχονται κατά ριπάς και στη μέση εμείς να ...ιδρώνουμε και να ξεφυσάμε!!! Πώς να μη τσακωθείς με το Σεπτέμβρη;;;

Λοιπόν, έχουμε και λέμε κ. Βενιζέλε. Ζητάτε από μία μέση οικογένεια χαράτσι 500-1000 ευρώ αυτό το μήνα. Ο ΤΕΒΕς θέλει άλλα τόσα. Τα βιβλία αγγλικών, τα φροντιστήρια, τα τετράδια και τα συμπαρομαρτούντα των παιδιών κάμποσα ακόμα. Αν βάλεις και τα βασικά έξοδα διαβίωσης τότε φτάνεις σ' ένα ποσό που ...δεν υπάρχει. Όπως καταλαβαίνετε υπουργέ μου και να θέλαμε (που δεν θέλουμε) να πληρώσουμε το χαράτσι, δεν γίνεται. Λεφτά δεν υπάρχουν. Τώρα τι θα γίνει δεν ξέρω, αλλά είναι σίγουρο ότι από πολλούς θα εισπράξετε τα ...ίδια που θα πάρετε κι από μένα.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς που δεν έχουμε και δεν θέλουμε να δώσουμε τα χαράτσια αυτά στους τοκογλύφους, είναι να οργανωθούμε. Θα περίμενα από τα κόμματα που δεν συμφωνούν με αυτή τη ληστρική επίθεση να βγουν και να πουν στον κόσμο ότι θα τον προστατεύσουν νομικά και ηθικά από τη μη πληρωμή. Να μη νιώθει ο καθένας μόνος και απροστάτευτος. Να ξέρει ότι θα υπάρχει μαζικότητα και αλληλεγγύη. Μάθατε τίποτα εσείς; Αν ξέρετε πείτε το να το διαδώσουμε. Τα ιστολόγια και γενικά το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Πρέπει να οργανωθούμε παιδιά γιατί όπως λέει και το παλιό ανέκδοτο "έχουμε φάει 5 και δεν έχουμε ρίξει κανέναν!!!". Έχετε τα μάτια και τ' αυτιά σας ανοικτά λοιπόν και μαζικοποιηθείτε. Όλους μαζί δεν μπορούν να μας πειράξουν. Κατά μόνας θα μας διαλύσουν...

Α.Α.Ζ.

ΥΓ: Εννοείται ότι δεν μου φταίει ο Σεπτέμβρης, αλλά αυτόν βρίσκω μπροστά μου συνέχεια και αναγκαστικά τ' ακούει...

Κώστας Κόλλιας: «Η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης θα βγάλει ξανά στους δρόμους τα φορτηγά»

Με αφορμή τις αναγγελίες Υπουργών της Κυβέρνησης για πλήρες και άμεσο άνοιγμα του κλάδου των φορτηγών Δ.Χ., ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ασυνέπεια και η ανακολουθία της κυβερνητικής πολιτικής δεν έχει πλέον όριο. Μόλις πριν ένα χρόνο αυτή η ίδια Κυβέρνηση ψήφισε νόμο ο οποίος προέβλεπε τριετή μεταβατική περίοδο για την απελευθέρωση των αδειών στον κλάδο των φορτηγών. Στόχος αυτού του μέτρου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν τυχόν δάνεια για την απόκτηση των αδειών, να αποσβέσουν μέρος έστω της επένδυσής τους και γενικά να προετοιμαστούν για ομαλότερη μετάβαση σε μια πλήρως απελευθερωμένη αγορά. Ο τότε Υπουργός είχε σταθεί με ευαισθησία απέναντι στο λογικό αίτημα των μεταφορέων να υπάρξει πρόνοια, προκειμένου να μην μηδενιστεί εν μία νυκτί η άυλη αξία των αδειών τους. Επισημαίνω δε ότι η μεταβατική περίοδος είχε πάρει την έγκριση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Τώρα, τόσο ο νέος Υπουργός Μεταφορών, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, ακυρώνουν τον νόμο, επικαλούμενοι πιέσεις της Τρόικας. Πιέσεις οι οποίες, βεβαίως, προκύπτουν από δύο πράγματα: την αποτυχία της Κυβέρνησης σε όλους τους σοβαρούς, δημοσιονομικούς στόχους και την εμμονή σε λανθασμένες εισπρακτικές πολιτικές ύφεσης.  Η Κυβέρνηση αντί να αλλάξει ρότα, εντείνει τις επιθέσεις στις παραγωγικές τάξεις για να αναπληρώσει τις δικές της αστοχίες.
Επισημαίνω ότι μετά την ψήφιση του νόμου για τα φορτηγά, οι τιμές των αδειών έχουν μηδενιστεί. Ακόμα χειρότερα, το μεταφορικό έργο έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα κατά 50%. Και είναι αναμενόμενο, αφού η γενικευμένη ύφεση, το πάγωμα δημοσίων και ιδιωτικών έργων και ο μειωμένος κύκλος εργασιών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, έχει άμεσο αντίκτυπο στις μεταφορές. Στην Κορινθία το έργο είναι σχεδόν μηδενικό και οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την αγορά εργασίας είναι τεράστιες. Η ανεργία στον νομό μας είναι ανεξέλεγκτη και είναι βέβαιο ότι μέρος της οφείλεται στη μείωση του μεταφορικού έργου που έχει φέρει απολύσεις σε πολλούς οδηγούς φορτηγών. Επιπλέον, μεταφορικές εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία και την Τουρκία λυμαίνονται τις μεταφορές σε ακριτικές και νησιωτικές περιοχές και αυτό θα έχει αντίκτυπο, όχι μόνο στα εισοδήματα των ιδιοκτητών φορτηγών, αλλά στην εθνική οικονομία, αφού μέχρι σήμερα ο κλάδος των μεταφορών αντιπροσώπευε το 7% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος.
Η Κυβέρνηση κατορθώνει κάθε εβδομάδα να βγάζει στους δρόμους μία ακόμα παραγωγική τάξη. Μετά τα ταξί, έρχονται τα φορτηγά και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα απεγνωσμένοι άνεργοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο της διαμαρτυρίας. Αυτή η Κυβέρνηση δεν πείθει πλέον κανέναν, ούτε εδώ ούτε στο εξωτερικό. Η αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους και τους δανειστές μας έχει χαθεί προ πολλού. Ίσως όμως το χειρότερο είναι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο κράτος. Η ασυνέχεια και η ασυνέπεια, οι παλινωδίες, τα νομοσχέδια που τη μια μέρα ψηφίζονται και την επομένη αναιρούνται καλλιεργούν ένα αίσθημα διαρκούς ανασφάλειας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, κανείς δεν είναι διατεθειμένος ούτε να παράξει, ούτε να αγοράσει, ούτε να επενδύσει, διότι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι όλα θα πέσουν στη μαύρη τρύπα της κυβερνητικής πολιτικής. Γι’ αυτό αυτή η πολιτική, αυτή η κυβέρνηση, πρέπει να αλλάξει.»

Χρήστος Σταϊκούρας...Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έχει αποτύχει, τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης:


«Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης έχει αποτύχει, τόσο στην έμπνευση όσο και στην εκτέλεσή της.
Τόσο στην επίτευξη της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.
Και έτσι, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να υποβάλει την κοινωνία σε νέες, περισσότερες, «αιματηρές» θυσίες.
Θυσίες χωρίς αντίκρισμα.
Συγκεκριμένα:

Η σύγκριση του 1ου οκταμήνου του 2011 με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, διακυβέρνησης Ν.Δ., το επιβεβαιώνει:
§  Τα καθαρά έσοδα έχουν μειωθεί κατά 2,1%.
§  Οι δαπάνες είναι μεγαλύτερες κατά 0,6%.
§  Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) είναι μειωμένες κατά 53%.
§  Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, εκτός δηλαδή του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 6%.
Συνεπώς, η κατάσταση της Οικονομίας επιδεινώνεται.
Τα έσοδα καταρρέουν, οι δαπάνες διογκώνονται, το ΠΔΕ «βουλιάζει», το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού διευρύνεται.
Σήμερα, το ζητούμενο είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες για δημοσιονομική εξυγίανση και ανάταξη της Οικονομίας, σταθεροί στους στόχους, αλλά προσανατολισμένοι στην άμεση Επανεκκίνηση της Οικονομίας».


Συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ έξω από τη Βουλή

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή ενώ η λεωφόρος Β. Σοφίας, από την Αμαλίας έως την Ακαδημίας, είναι κλειστή.

Λίγο νωρίτερα δημιουργήθηκε ένταση, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να αποτρέψουν τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι οποίοι αντιδρούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη συρρίκνωση της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δεν θα επιτραπεί το κλείσιμο της κερδοφόρου ΕΡΤ λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει η Ιφιγένεια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεκόρ παραιτήσεων δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε δύο μέρες - Φεύγουν κατά χιλιάδες


Μόνο στην κεντρική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους οι παραιτήσεις έφτασαν τις 150. Αντίστοιχη η εικόνα και στο Υπουργείο Γεωργίας.
Μαζικά εγκαταλείπουν το Δημόσιο οι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Χιλιάδες είναι οι παραιτήσεις που έχουν υποβληθεί στους προϊσταμένους των υπηρεσιών σχεδόν όλου του Δημοσίου καθώς οι υπάλληλοι πανικόβλητοι, τρέχουν να προλάβουν να βγουν στη σύνταξη πριν αυτή μειωθεί σύμφωνα με τις ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στο νέο μισθολόγιο και θα εφαρμοστεί από την 1η Οκτωβρίου.

Όπως αποκάλυψε στο Νewsit o γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος "οι νέες ρυθμίσεις και ιδιαίτερα αυτό που ανακοίνωσαν για τις μειώσεις των συντάξεων αλλά και τις μειώσεις των μισθών στο δημοσιο, έχει προκαλέσει πανικό και τρομοκρατία σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι πανικόβλητοι καταθέτουν σωρεία αιτήσεων παραίτησης. Σήμερα φαίνεται πως είναι πολλές οι χιλιάδες, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός αλλά σίγουρα είναι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι. Γνωρίζοντας βέβαια οι εργαζόμενοι οτι πρέπει η πρώτη παραίτηση να έχει απόσταση 15 ημερών από τη δεύτερη, έσπευσαν να καταθέσουν και χθες και σήμερα και ενδεχομένως και αύριο αυτές τις αιτήσεις για να προλάβουν την έναρξη του νέου μισθολογίου που από ότι λέγεται θα εφαρμοστεί απο την 1η Οκτωβρίου. Με πληροφόρησαν το μεσημέρι οτι οι αιτήσεις μόνο στην κεντρική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους είναι περίπου 150 και κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Υπουργείο Γεωργίας. Δεν υπάρχει υπηρεσία που να μην έχει δεχτεί αίτηση παραιτησης από τους εργαζόμενους. Όσοι έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα σπεύδουν να σώσουν τις μεγάλες μειώσεις που φαίνεται ότι φέρνει το νέο συνταξιοδοτικό καθεστώς και οι μειώσεις με το νέο μισθολόγιο".

Σύμφωνα με τον κανονισμό του δημοσίου όπως αποσαφήνισε ο κύριος Ηλιόπουλος ένας δημόσιος υπάλληλος πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του 2 φορές. Πρέπει να περάσουν 15 ημέρες από την πρώτη παραίτηση μέχρι τη δεύτερη και γι' αυτό οι υπάλληλοι κάνουν αγώνα δρόμου να προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία έως το τέλος του μήνα.
newsit.gr

Κληρώνει (;) για κάλπη τον Νοέμβριο

Ως μήνας εξελίξεων χαρακτηρίζεται για την ΝΔ ο Νοέμβριος, με την ηγετική ομάδα του Αντώνη Σαμαρά να πιθανολογεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που ενδέχεται να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση σε πρόωρη προσφυγή στην κάλπη.

Οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ συνεκτιμούν μία σειρά παραγόντων –οι οποίοι δεν είναι απαραιτήτως κοινοί για όλους- και προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.

Με την εμφάνισή του στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς, εν πολλοίς θα στοχεύσει στην ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης προκειμένου να διαφοροποιηθεί εν συνόλω και η ασκούμενη οικονομική πολιτική. Εστιάζοντας και εξειδικεύοντας την οικονομική πρόταση της ΝΔ, θα επιχειρήσει να προλάβει στο επίπεδο της πρόβλεψης τις οικονομικές εξελίξεις των επομένων ημερών ή και εβδομάδων, ακροβατώντας πάντως σε τεντωμένο σκοινί, εξαιτίας της ρευστότητας του κλίματος αλλά και τους γεγονότος ότι αυτές προκαθορίζονται εν πολλοίς από εξωχώρια πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα.

Το ίδιο δεδομένο όμως μπορεί, όπως εκτιμούν στην ΝΔ να αποτελέσει τόσο το πλεονέκτημα όσο και το μειονέκτημα για την κυβέρνηση, οδηγώντας την σε πρόωρη κάλπη.

Ξεκινώντας από την ψήφιση του προϋπολογισμού, στο τέλος Οκτωβρίου, στον γ’ όροφο της Συγγρού εξετάζουν κάθε δυνατό σενάριο και υποσενάριο.

Πρώτο ενδεχόμενο είναι η καταψήφισή του από ομάδα συμπολιτευόμενων βουλευτών, κάτι που αυτομάτως συνιστά άρση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και απώλεια της δεδηλωμένης.

Δεύτερον, εφ’ όσον υπερψηφιστεί ο προϋπολογισμός, πιθανολογείται κοινοβουλευτική ανταρσία, σε νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα προς ψήφιση η κυβέρνηση, το οποίος προφανώς θα εμπεριέχει διορθωτικού χαρακτήρα αποφάσεις που συνεπάγεται νέα μέτρα, και θα εκκινήσει επιπρόσθετες κοινωνικές αντιδράσεις.

Τρίτον, το συνολικό πακέτο μέτρων, μπορεί να πυροδοτήσει αντιδράσεις από κοινωνικές ομάδες, θέτωντας την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Τέταρτον –και ίσως πιθανότερο όλων- η ολοκλήρωση της διαδικασίας του ρολόβερ (για την οποία, στην Συγγρού αναγνωρίζουν το καθοριστικό ρόλο της αμερικανικής πλευράς) που μπορεί τελικά να επισπεύσει τις εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο με την Ελλάδα να καλείται πλέον να «βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» χωρίς τη συνδρομή τρίτων.

Η εφαρμογή των σεναρίων αυτών μπορεί να έχει διάρκεια από λίγες ημέρες μέχρι και μερικές εβδομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι αυξάνεται η πιθανότητα οι τελευταίοι μήνες του 2011 ή το αργότερο οι πρώτοι του 2012, να σηματοδοτήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Υπό αυτό το πρίσμα, έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις περί πρόωρων εκλογών που με διάφορους τρόπους διατυπώνονται και από τα δύο έτερα κόμματα του κεντροδεξιού χώρου.

Ο Γ. Καρατζαφέρης διατηρεί το θέμα διαρκώς στην ατζέντα του ΛΑ.Ο.Σ. ενώ χθες, η Δημοκρατική Συμμαχία ανακοίνωσε – εν είδει ψηφοδελτίων- μία λίστα ονομάτων- εκπροσώπων της στην Α’ και τη Β’ Αθηνών, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είναι και υποψήφιοι.
newpost.gr

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κωστής Στεφανόπουλος

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Κωστής Στεφανόπουλος










 
 
Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και χωρίς συνοδεία γιατρού, ύστερα από δικό του αίτημα, μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, από τον Πειραιά, όπου βρισκόταν.  
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Στεφανόπουλος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο νοσοκομείο για εξετάσεις.
 
newpost.gr

Οι πίνακες με τα χαράτσια στην Πελοπόννησο ανά περιοχή

Με άγριες διαθέσεις η κυβέρνηση επιβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων. Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνοντας το -αληθινό- κοινωνικά ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης επιβάλλει υπερμεγέθες χαράτσι σε ιδιοκτήτες συνολικά 5.079.000 ακινήτων οι οποίοι θα κληθούν από τις αρχές Οκτωβρίου να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Από το νέο έκτακτο μέτρο δε θα εξαιρεθούν ούτε οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Πόσο θα κοστίσει:
Η επιβάρυνση καθορίζεται από 3 έως 16 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα 0,5 ευρώ. Τα ποσά αυτά θα αυξηθούν έως και 25% αν πρόκειται για ακίνητα ηλικίας έως 25 ετών. Μόνο για τα ακίνητα ηλικίας άνω των 26 ετών δεν θα υπάρξει καμία προσαύξηση
Τι σημαίνει αυτό:
Ότι η επιβάρυνση θα φτάνει έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε «φτωχές» περιοχές θα πληρώσουν από μερικές δεκάδες έως κάποιες εκατοντάδες ευρώ. Στις «ακριβές» περιοχές το τέλος θα ξεπεράσει και τα 4.000 ευρώ.

Οι ποινές
:
Όποιοι δεν πληρώνουν θα τους κόβεται αυτομάτως το ρεύμα ενώ θα τους κυνηγά η εφορία.

Τι λέει η ΔΕΗ:
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα 99,5 ξεκαθάρισε ότι η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο ενώ θα προχωρήσει σε διακοπές για όσους δεν πληρώνουν ενώ δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει και για πιθανές... επιπτώσεις στον αριθμό των ανεξόφλητων λογαριασμών δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προφανώς θα αυξηθούν οι επισφάλειες».

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ


Ιστορική η επίσκεψη Σαρκοζί-Κάμερον στη Λιβύη

Οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες θα δείξουν με την επίσκεψή τους την υποστήριξη της Ευρώπης προς την αφρικανική χώρα.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε πριν από λίγο στη Λιβύη, όπου μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα συναντηθούν με τη νέα ηγεσία της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κάμερον.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως ο Ντέιβιντ Κάμερον έφτασε στην Τρίπολη συνεδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικων Γουίλιαμ Χέιγκ», ανακοινώθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την ηγεσία του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, δηλαδή τον πρόεδρό του Μουστάφα Αμπντελτζαλίκ και τον πρωθυπουργό Μαχμούντ Τζιμπρίλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Κάμερον αναμένεται να ανακοινώσει ένα πακέτο παροχής βοήθειας προς τη Λιβύη για τη μετάβασή της προς την δημοκρατία, μετά την πτώση του καθεστώτος Καντάφι.

Στην Τρίπολη έφτασε αμέσως μετά και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Ο Σαρκοζί θα συναντηθεί μαζί με τον Κάμερον με τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών και θα επισκεφθούν την Βεγγάζη όπου ο Γάλλος πρόεδρος θα εκφωνήσει λόγο στην πλατεία της Ελευθερίας.

«Ιστορική στιγμή»

Η επίσκεψη στη Λιβύη σήμερα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον είναι «μια ιστορική στιγμή» που δείχνει την υποστήριξη της Ευρώπης στην δημοκρατία σε αυτή τη χώρα που απαλλάχθηκε από τον Μουαμάρ Καντάφι, εκτιμούν Γάλλοι υπουργοί.

«Είναι μια διπλωματική επιτυχία, μια στρατιωτική επιτυχία και μια επιτυχία της ιδέας για την ελευθερία, του ρόλου και της θέσης της Γαλλίας στον κόσμο», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν στο ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

«Είναι μια σημαντική κίνηση, μια ιστορική στιγμή, όπως και αυτή όταν τα πρώτα αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τις δυνάμεις του Καντάφι και τις δυνάμεις των εξεγερμένων», πρόσθεσε.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Εν αναμονή των δύο ηγετών, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ισχύουν στη λιβυκή πρωτεύουσα. Το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι στο κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί και Γάλλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο κτίριο και στη γύρω περιοχή. Αυστηροί έλεγχοι γίνονται στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Τρίπολης.

«Η Ευρώπη στηρίζει την δημοκρατία και αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης του Ντέιβιντ Κάμερον και του Νικολά Σαρκοζί στη Λιβύη», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονετί στο τηλεοπτικό δίκτυο I-Tele.

«Είναι μια ιστορική καμπή για την πολιτική της Γαλλίας και της Ευρώπης απέναντι στις αραβικές χώρες. Είναι η πρώτη φορά που τα ευρωπαϊκά στρατεύματα βοηθούν έναν αραβικό λαό να απελευθερωθεί από έναν δικτάτορα», πρόσθεσε.

«Απλώς λέμε ότι η πολιτική άλλαξε. Πριν λέγαμε 'σε μια αραβική χώρα όπου υπάρχει δικτατορία και αραβικός φανατισμός', αλλά δεν είναι έτσι, υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος, αυτός της δημοκρατίας και η Ευρώπη στηρίζει αυτήν την δημοκρατία. Αυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης των δύο ηγετών», διευκρίνισε ο Λεονετί.

«Η Ευρώπη στηρίζει αυτή τη χώρα γιατί έχει πει: θα σας βοηθήσουμε να εξελιχθείτε σε ένα δημοκρατικό κράτος», κατέληξε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απίστευτη φάρσα της "Ελληνοφρένειας", στο Υπουργείο Παιδείας!

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Όταν η αφέλεια συνδυάζεται με τον κομματισμό (ακούστε και θα καταλάβετε γιατί το λέμε), τότε, η πολιτική γίνεται βούτυρο στο ψωμί της σάτιρας.
 
e-typos.com

Τα ρίχτερ "χωρεύουν" Πελοπόννησο και Κρήτη


Δονήσεις 3,5 ρίχτερ καταγράφηκαν σήμερα το πρωί σε Καλαμάτα και Τρίπολη.
Ο σεισμός στην Καλαμάτα σημειώθηκε στις 10:54 πρώτα λεπτά και είχε επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά 34 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και είχε εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα ενώ στην Αρκαδία σημειώθηκε στις 11:16 πρώτα λεπτά με επίκεντρο 21 χιλιόμετρα από την Τρίπολη στην ευρύτερη περιοχή της Δημητσάνας με εστιακό βάθος και πάλι τα 2 χιλιόμετρα. Οι σημερινοί σεισμοί ίσως έρχονται να εκτονώσουν το χθεσινό φαινόμενο που αναστάτωσε την Οιχαλία Μεσσηνίας με τον σεισμό μεγέθους 4,5 ρίχτερ.

Λίγα λεπτά αργότερα στις 11.42  σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,  σήμερα, το πρωί, και έγινε αισθητή στο Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τα βορειοανατολικά παράλια της Κρήτης.

Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ασθενής και προερχόταν από απόσταση 297 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 70 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 32 χιλιόμετρα.

Άνοιξαν τα Σχολεία



Του Γιάννη Καλαϊτζή από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας το νέο χαράτσι στα ακίνητα.

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μνημείο βαρβαρότητας, αναποτελεσματικότητας και αναξιοπιστίας αποδεικνύεται το νέο – έκτο κατά σειρά – χαράτσι στα ακίνητα.
·         Βαρβαρότητας, διότι – παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις – επιβάλλεται ακόμη και στις πιο ευπαθείς ομάδες, σε πολίτες χωρίς εισοδήματα, σε άτομα με αναπηρία, σε ανέργους. Ο ισχυρισμός Βενιζέλου για δήθεν “δίκαιο επιμερισμό” αποδεικνύεται πρόκληση και εμπαιγμός.
·         Αναποτελεσματικότητας, διότι – όπως ο ίδιος ο υπουργός ομολόγησε – επιβάλλεται αδιάκριτα και εσπευσμένα, επειδή έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και όλους τους στόχους τους.
·         Αναξιοπιστίας, διότι διαψεύδονται όλα όσα έλεγε ο κ. Βενιζέλος - μόλις πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη - για το ύψος του νέου κεφαλικού φόρου. Όπως διαψεύδονται και οι διαβεβαιώσεις – που έδινε πριν δύο μήνες – ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό γι αυτό και η ΔΕΗ δεν είναι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Τα ψέματα Βενιζέλου δεν κρύβονται πια.
-   Το χαράτσι στις λαϊκές συνοικίες είναι εξαπλάσιο σε σχέση με εκείνο που ο ίδιος είπε. Είναι, δηλαδή, στα 3 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι στο 0,5 ευρώ που είπε.
-       Οι συντελεστές, φθάνουν, τυπικά, έως και τα 16 ευρώ ανά τετραγωνικό και όχι έως τα 10 ευρώ που είπε ό ίδιος στη Θεσσαλονίκη.
-        Ουσιαστικά, όμως, φθάνουν έως και τα 20 ευρώ ανά τετραγωνικό, αφού οι συντελεστές αυξάνονται ακόμη περισσότερο ανάλογα με την “ηλικία” των χτισμάτων». 

Χαράτσι σε όλους! Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι! Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας

 Σοφία Βούλτεψη
 
«Ευτυχώς που ήλθατε να μας σώσετε, γιατί ο κόσμος βαρέθηκε να τον σώζουμε συνέχεια εμείς»: Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ, που κατέφθασε για να μας γλιτώσει από τους «σωτήρες»

Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.
Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.
Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Σαρκοζί να δηλώνει στο υπουργικό του συμβούλιο ότι θα κάνει το παν για να σώσει την Ελλάδα.
Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο, τον Επίτροπο Ρεν, το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Κάρλος Κόστα, τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Μπούτι και πάει λέγοντας.
Οι φωνές τους έπνιξαν κραυγές όπως αυτή του προέδρου της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγού του συγκυβερνώντος νεοφιλελεύθερου κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη», Ρίχαρντ Σούλικ, που μιλώντας στο δημόσιο αυστριακό ραδιόφωνο, που ζήτησε να αφεθεί η Ελλάδα να… χρεοκοπήσει μόνη της και απλοϊκά συνέκρινε την χρεοκοπία της Καλιφόρνιας, με ενδεχόμενη χρεοκοπία χώρας που ανήκει στη ζώνη του ευρώ!
Στο εσωτερικό μέτωπο, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Οι χθεσινές ανακοινώσεις περί εξειδίκευσης του νέου χαρατσιού στα ακίνητα, επιβεβαίωσαν τους μεγαλύτερους εφιάλτες:
Πρόκειται για κανονική δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων – παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες να εμφανιστεί πως θα πληρώσουν περισσότερα αυτοί που κατοικούν σε «πλούσιες» περιοχές.
Από το χαράτσι δεν εξαιρούνται ούτε οι άνεργοι, ούτε οι ανάπηροι – κι’ ας μιλούν για «ειδικό συντελεστή»!
Το τέλος θα εισπραχθεί από πέντε περίπου εκατομμύρια οικιακές και εμπορικές παροχές – άμεση σύνδεση με την ΔΕΗ - συνολικού εμβαδού 562 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων αντικειμενικής αξίας, 560 δισ. ευρώ και εμπορικής αξίας 1 τρις ευρώ κατά τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Και το καταπληκτικότερο όλων: Χαράτσι δεν θα πληρώσει το Δημόσιο, που με την «βοήθεια» των άθλιων διαχειριστών του κατάφερε να χρεοκοπήσει. Δεν θα πληρώσουν τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν θα πληρώσουν η Εκκλησία της Ελλάδος και τα άλλα αναγνωρισμένα δόγματα, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα αθλητικά σωματεία.
Και έχουμε και άλλα ωραία: Δεν θα πληρώσουν χαράτσι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα νεκροταφεία!
Και βέβαια, με την εγκύκλιο η κυβέρνηση προειδοποιεί πως θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώσει – και στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει απευθείας είσπραξη μέσω άλλων οδών.
Συμπέρασμα: Στην Ελλάδα της ανικανότητας και της αναποτελεσματικότητας, χαράτσι δεν πληρώνουν οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι! Αυτοί ακριβώς που δεν χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα!
Υ.Γ
. Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας, η οποία είναι και αντισυνταγματική. Σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, παραβιάζεται η παράγραφος 1 του άρθρου 17 και η παράγραφος 5 του άρθρου 4 του Συντάγματος, που προβλέπουν ότι η φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας είναι νοητή εφόσον η περιουσία αυτή φέρει κάποια πρόσοδο, παράγει δηλαδή, αμέσως ή εμμέσως, κάποιο εισόδημα. Τα αναρίθμητα ξενοίκιαστα σπίτια και μαγαζιά τι πρόσοδο προσφέρουν στους ιδιοκτήτες τους;
 
elzoni.gr

Προς ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ: Τη Δευτέρα να τα πείτε όλα στον κ. Τόμσεν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό το οποίο όφειλε να είχε γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο θα γίνει την Δευτέρα.

Όχι, βέβαια, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που κάθε τόσο μας… σώζει και επειδή λίγο μετά αποδεικνύεται πως σωσμό δεν έχουμε πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους.

Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι την Δευτέρα, μετά από πρωτοβουλία της διοργάνωσης των Συνεδρίων του Εκόνομιστ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν θα έχει ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμο (ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ).

Είναι προφανές ότι ψάχνονται οι άνθρωποι. Θέλουν να δουν τι πάει στραβά. Γιατί δεν αποδίδει το πρόγραμμα. Πού έκαναν λάθος.

Μήπως υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες της κυβέρνησης; Μήπως πίστεψαν σε υπερβολικά πολλά παραμύθια;

Nέο διευρυμένο ωράριο στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τώρα που τουριστικά κύματα “ατονούν”!


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την εφαρμογή του νέου διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα από 14/9-30/10/2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ενώ, ακόμη, δεν έχουν συνέλθει από το “σοκ” οι άνθρωποι του Πολιτισμού, για την προχειρότητα της ανακοίνωσης πολιτιστικών φορέων των οποίων το προσωπικό θα υπαχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, ανακοινώθηκε και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μεσούντος του φθινοπώρου.

Διερωτόμαστε ειλικρινά: τώρα θυμήθηκε το Υπουργείου Πολιτισμού την παράταση του ωραρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όταν το μήνα Σεπτέμβριο τα τουριστικά κύματα έχουν αρχίσει να “ατονούν”; Με τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό: Έλλειμμα προγραμματισμού και καθυστερημένα… πράγματα!».

Οι μεγάλοι χαμένοι και οι… κερδισμένοι από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου

Άνευ προηγουμένου θα είναι το μαχαίρι που θα μπει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου. Οι αποδοχές θα μειωθούν από 7% έως και 53% σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα οι κλητήρες του υπουργείου Οικονομικών που λαμβάνουν το επίδομα ΔΙΒΒΕΤ το οποίο φτάνει ακόμη και τα 1.800 ευρώ), καθώς θα καταργηθούν συνολικά περίπου 100 επιδόματα και θα μείνουν μόνο η οικογενειακή παροχή, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το επίδομα παραμεθόριων περιοχών και τα επιδόματα σπουδών (μεταπτυχιακών σπουδών, αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης).
Το σχετικό νομοσχέδιο, θα κατατεθεί στη Βουλή στις 3 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι θα μπλοκάρει τυχόν αυξήσεις στις συντάξεις που θα προκύψουν από τη διαμόρφωση των νέων βασικών μισθών, αλλάζοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξιμων αποδοχών.
Παράλληλα, με το νομοσχέδιο θα θεσπιστεί και «επίδομα παραγωγικότητας», το οποίο θα αποδίδεται σε όσους υπαλλήλους επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους που θα καθορίζονται με βάση συμβόλαια παραγωγικότητας ή αποδοτικότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, είναι να υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης του παραγόμενου έργου του υπαλλήλου.

Ποιοι χάνουν τα περισσότερα
Οι μεγάλοι χαμένοι από το ενιαίο μισθολόγιο, θα είναι οι υπάλληλοι των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Ανάπτυξης, που λαμβάνουν υψηλά επιδόματα, αλλά και οι εργαζόμενοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων υπουργείων, μέχρι και σήμερα λαμβάνουν επιδόματα τα οποία αντιστοιχούν από το 30% έως και το 60% των συνολικών τους αποδοχών. Η κατάργηση των επιδομάτων αυτών και η παράλληλη μικρή αύξηση των βασικών μισθών (η ενσωμάτωση επιδομάτων στις βασικές αποδοχές) θα οδηγήσει σε μειώσεις από 20% έως 40%, ενώ άνω του 50% θα φτάσουν οι απώλειες για τους υπαλλήλους αυτών των υπουργείων, οι οποίοι είναι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (διοικητικοί υπάλληλοι, κλητήρες κ.ά.).
Γενικότερα, οι υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα έχουν στο εξής πιο αργούς ρυθμούς εξέλιξης από τους υπαλλήλους που έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ η εξέλιξή τους θα φτάνει μέχρι και τον 4ο βαθμό, όπως προβλέπει το σχέδιο για το ενιαίο βαθμολόγιο.

Οι… κερδισμένοι από το ενιαίο μισθολόγιο
Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που ευνοούνται από το ενιαίο μισθολόγιο και θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται, έστω και κατά λίγα ευρώ. Στην κατηγορία αυτή, ανήκει το πολιτικό προσωπικό των υπουργείων Άμυνας, Θαλασσίων Υποθέσεων και Παιδείας.
Οι αποδοχές των συγκεκριμένων υπαλλήλων καταγράφουν σήμερα αποκλίσεις, από τον μέσο όρο αποδοχών των υπαλλήλων στα υπουργεία, από 20% (στο υπουργείο Άμυνας) και από 12% έως 19% στα υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Παιδείας.

eklogika.gr

ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Με επτά νομοσχέδια και την τροπολογία για τη νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης στο επίκεντρο συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Ειδικότερα, στο υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα εξής:
  • Σχέδιο νόμου: Πειθαρχικό Δίκαιο Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Σχέδιο νόμου: Σύσταση Οργανισμού "Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - ΔΗΜΗΤΡΑ", συγχώνευση εποπτευόμενων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων νομικών προσώπων και άλλες διατάξεις.
  • Τροπολογία: Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης.
  • Επιλογή Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου
  • Σχέδιο νόμου: Μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2005/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων για παραβάσεις, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009.
  • Σχέδιο νόμου: Μεταφορά στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2008/99/ΕΚ για την ποινική προστασία του περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις.
  • Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009.
  • Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/18/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 για τον καθορισμό των θεμελιωδών αρχών που διέπουν τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών και για την τροποποίηση της Οδηγίας 1999/35/ΕΚ του Συμβουλίου και της Οδηγίας 2002/59/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις.
  • Σχέδιο νόμου: Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2168/1993 "Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις" (Α' 147) και προσαρμογή στις διατάξεις της Οδηγίας 2009/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Μαΐου 2009 "για την απλούστευση των όρων και προϋποθέσεων για τις μεταφορές προϊόντων συνδεομένων με τον τομέα της άμυνας εντός της Κοινότητας (EE L 146 της 10.6.2009), όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2010/80/ΕΕ όσον αφορά τον κατάλογο προϊόντων συνδεομένων με τον τομέα της άμυνας (EE C 69 της 18.3.2010)".

Διπλασίασαν το χαράτσι στα ακίνητα – "Φεύγει" ακόμη ένας μισθός

- 800-1.200 ευρώ το χρόνο για ένα μέσο διαμέρισμα
- Στα 20 ευρώ/το τετραγωνικό το ανώτατο όριο
- Βάζουν δια ... νόμου ενοικιαστές-ιδιοκτήτες “να τα βρουν”!
- Δεν πληρώνουν Εκκλησίες-Μοναστήρια, πληρώνουν 25% παραπάνω όσοι έχουν νεόδμητο
- Πόσο θα πληρώσει κάθε σπίτι και πόσες θα είναι οι δόσεις - Δείτε παραδείγματα
- Διαβάστε στο Newsit όλη την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Μέχρι και 20 ευρώ το τετραγωνικό φτάνει τελικά το νέο «χαράτσι» για τα ακίνητα που επέβαλλε το υπουργείο Οικονομικών..

Το νέο τέλος θα υπολογίζεται πάνω στην τιμή ζώνης που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ θα συνυπολογίζεται και η παλαιότητα.


Συντελεστής ειδικού τέλους (€/τ.μ.)
Τιμή ζώνης

Παλαιότητα
Συντελεστής
0,5
για ευπαθείς ομάδες
έως 26 έτη
1
3
έως € 500
25-20 έτη
1,05
4
€ 501-1000
19-15 έτη
1,1
5
€ 1001-1500
14-10 έτη
1,15
6
€ 1501-2000
9-5 έτη
1,2
8
€ 2001-2500
4-0 έτη
1,25
10
€ 2501-3000
12
€ 3001-4000
14
€ 4001-5000
16
€ 5001 και άνω

Το εκπληκτικό είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών ουσιαστικά θεσμοθέτησε έναν συντελεστή «νεότητας»!!! Δηλαδή όσο πιο καινούργιο είναι το σπίτι, τόσο περισσότερα πληρώνει σε σχέση με τους αρχικούς πίνακες.

Η Διώρυγα Κορίνθου σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας!

Οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και μουδιασμένοι. Μετά τις μεγάλες περικοπές στα εισόδημά τους, έρχεται τώρα και η εφεδρεία και τα πράγματα κάνουν την όλη κατάσταση αφόρητη...Από 151 ΔΕΚΟ ξεκινάει η εργασιακή εφεδρεία με προτεραιότητα σε υπαλλήλους που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, όσοι έχουν φτάσει σε συντάξιμη ηλικία και όσοι έχουν χαμηλά τυπικά προσόντα. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος που απέστειλε ο ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ, Γιώργος Κυριακός προς τις συγκεκριμένες ΔΕΚΟ, τονίζοντας επιπλέον ότι ''τυχόν πλεονάζον προσωπικό μπορεί να αναζητηθεί κατά προτεραιότητα μεταξύ εργαζομένων γενικών διοικητικών καθηκόντων, εργαζομένων σε τμήματα διοικητικής μέριμνας, γραμματειακής υποστήριξης κοκ''.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι διευθύνσεις των εν λόγω ΔΕΚΟ πρέπει να έχουν αποστείλει μέχρι 26/9 τις προτάσεις τους για εργασιακή εφεδρεία ''οι οποίες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10% του συνόλου των εργαζομένων του φορέα''.
Σύμφωνα με το isthmos.gr, ανάμεσα στις ΔΕΚΟ αυτές είναι και η Διώρυγα Κορίνθου! Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Α. Μούτσος, που ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος από την εξέλιξη, αφού στη Διώρυγα ήδη το προσωπικό είναι ελλιπές σε μεγάλο βαθμό, ανέφερε:
''Οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και μουδιασμένοι. Μετά τις μεγάλες περικοπές στα εισόδημά τους, έρχεται τώρα και η εφεδρεία και τα πράγματα κάνουν την όλη κατάσταση αφόρητη. Μεγάλο βάρος της ευθύνης πέφτει στο σωματείο εργαζομένων, χωρίς όμως ακόμα να έχουμε βρει τρόπους για να αντιμετωπίσουμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση''.

newsit.gr