Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Πόσο θα πληρώσουμε την μείωση του αφορολόγητου

Αν πάρουμε μολύβι και χαρτί για να υπολογίσουμε τα χρήματα που θα χάσουμε από τα νέα μέτρα θα διαπιστώσουμε ότι η επιβάρυνση για το κάθε νοικοκυριό είναι πολύ μεγάλη.
Αν έχουν μείνει λεφτά από τα προηγούμενα μέτρα σίγουρα θα τα "ροκανίσουν¨τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση. Μιλώντας με απλά παραδείγματα μπορούμε να διαπιστώσουμε την τεράστια ζημιά που θα έχει ο καθένας στην τσέπη του αφού χάνουν όλοι ως 450 ευρώ το μήνα από τα... μισά μέτρα. (Διαβάστε εδώ παραδείγματα)

Ας δούμε όμως μερικά παραδείγματα ακόμα στους παρακάτω πίνακες, που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο του Mega, που αφορούν το πως μεταβάλλεται με το νέο αφορολόγητο το εισόδημα ενός υπαλλήλου χωρίς παιδιά και ενός με παιδιά.

"Παράσταση" Κανέλλη στο βήμα της Βουλής - Πήγε με γάλα και καρβέλι

Απίστευτο περιστατικό στην ολομέλεια 
- 'Ολος ο διάλογος ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που ολοκλήρωνε την ομιλία της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη και χωρίς να το καταλάβει κανείς, ανέβηκε στο βήμα η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη κρατώντας ένα μπουκάλι γάλα και ένα καρβέλι ψωμί.


Διαβάστε τα όσα ακολούθησαν:
Δείχνοντας το καρβέλι και το γάλα η κα Κανέλλη είπε:
"0,60 και το γάλα 2 ευρώ. Σύνολο 2,60 ευρώ ημερησίως μόνο γι’ αυτά. Τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 950 ευρώ το χρόνο μόνο γι’ αυτά. Θυμάμαι Στ. Μάνο με τουβλάκια προεκλογικά και μη πείτε πως σας χάλασα το ντεκόρ της Βουλής."
Από κάτω άρχισαν να ακούγονται αντιδράσεις αλλά η κα Κανέλλη συνέχισε λέγοντας: "Στα δύσκολα το γάλα ζεσταίνεται και γίνεται παπάρα…"
Τότε παρενέβη ο Ευάγγελος Αργύρης ο οποίος ασκούσε χρέη προεδρεύοντος και είπε: "Δεν είναι εικόνα αυτή…"
Η κα Κανέλη απτόητη κατέθεσε το καρβέλι στα πρακτικά της Βουλής και είπε:
"Σας έφερα αυτά να τα δείτε γιατί με την εικόνα παίζετε. Άκουσα χθες και υπουργό σας (Μόσιαλο) που ήρθε από το εξωτερικό και λέει όχι στα προνόμια (βουλευτών), έτσι θα μας σώσει. Δε σώζεται η πατρίδα με πεθαμένους πολίτες. Θα κρεμαστείτε σε πολιτικό - ιστορικό πάσαλο! Σαν την εποχή Βουλγαροκτόνου, αφήνετε έναν αόματο ανά 6.000….

Kαι συνέχισε : "Σας ευχαριστώ και μπορώ να σας διανέμω και το ψωμί και το γάλα που κάνει καλό στην οστεοπόρωση, και βιταμίνες έχει. Η μόνη λύση οι εκλογές."Tότε το κ. Αργύρης της είπε : "Να πάρετε το ψωμί… Δεν κατατίθενται αντικείμενα στα πρακτικά…" Και η κα Κανέλη μονολόγησε : "Σκουπίδια…"Η βουλευτης του ΠΑΣΟΚ κα Σούλα Μερεντίτη η οποία μιλούσε λίγο πριν το επεισόδιο είπε: "Εγώ είπα κλέψαμε όνειρα παιδιών. Δεν σας επιτρέπω να μονοπωλείτε αριστερή ιδεολογία και συμπεριφορά. Η χώρα δεν σώζεται με ξεπερασμένες και πεθαμένες πολιτικές."
Και η κα Κανέλλη απάντησε: "Εγώ δεν έκλεψα το όνειρο κανενός παιδιού. Αυτό το μονοπώλιο το αφήνω στην κ. Μερεντίτη."

newsit.gr

Αστ. Ροντούλης προς την κυβέρνηση: “Είστε γομάρια”

Το κλίμα έντασης στη Βουλή για τα νέα μέτρα οξύνεται μέρα με τη μέρα και μετά την “παράσταση” της Λιάνας Κανέλλη με μία φρατζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα, ήρθε η σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη.
Ο κ. Ροντούλης μιλώντας στη Βουλή δήλωσε πως ανακαλεί την παλαιότερη δήλωσή του που είχε αποκαλέσει τα μέλη της κυβέρνησης “ψεύτες, απατεώνες και παπατζήδες” και αντί αυτής προχωράει σε μία καινούρια δήλωση.
Είστε ψεύτες, απατεώνες και γομάρια” ήταν η νέα δήλωση του κ. Ροντούλη κατά της κυβέρνησης.

Επικράτησε μεγάλη ένταση με το προεδρείο της Βουλής να του ζητά να ανακαλέσει, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας πως “παίρνω το βάρος όσων λέω”.

Η απόλυση 30.000 εργαζομένων από τον ευρύτερο, αλλά και το στενό Δημόσιο Τομέα, είναι άδικη και αντικοινωνική


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων, κ. Γιάννης Μανώλης, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης και της τρόικα για την απόλυση 30.000 εργαζομένων προέβησαν στην ακόλουθη κοινή δήλωση:



Ο πάτος στο βαρέλι δεν είχε μπει


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού:



«Η νέα καταιγίδα μέτρων αποδεικνύει τελικά ότι πάτος στο βαρέλι δεν είχε μπει
Και σίγουρα, παρά τις επιθυμίες της Κυβέρνησης, ακόμη δεν έχει μπει

Κώστας Τασούλας,:Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών αποτελούν ένα επικίνδυνο δίδυμο για τον Ελληνικό λαό


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Κώστας Τασούλας,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πόσο πολύ η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίζει στο γόνατο και χωρίς ίχνος προετοιμασίας φανερώθηκε σήμερα στη Βουλή, όταν ο κ. Βενιζέλος, για δεύτερη φορά, τροποποίησε την τροπολογία του για το χαράτσι στα ακίνητα, μετατρέποντάς το από προσωρινό σε μόνιμο.
Σήμερα, έχουμε έναν Πρωθυπουργό σε μόνιμη εργασιακή εφεδρεία και έναν Υπουργό Οικονομικών, που θεωρεί πως είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της αλήθειας.
Δυστυχώς, όμως, η μόνη αλήθεια που υπάρχει είναι πως Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών αποτελούν ένα επικίνδυνο δίδυμο για τον Ελληνικό λαό».

Γιάννης Μιχελάκης...Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αμέσως μετά τη σαφή δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει μία Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση,  η Κυβέρνηση σπεύδει -και εκείνη- να καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής.
Οι λόγοι είναι προφανείς: Η Κυβέρνηση δεν μπορεί πια να ξεγελάσει κανέναν.
Ξεκαθαρίζουμε, από τώρα, πως μία μόνον  Εξεταστική Επιτροπή μπορεί να υπάρξει.
Εκείνη που θα διερευνήσει:
-       Πως φτάσαμε στο μνημόνιο
-       Πως τα spreads εκτινάχτηκαν μέχρι και 18 φορές επάνω
-       Πότε αποφασίστηκε η εμπλοκή του ΔΝΤ στον Μηχανισμό Στήριξης
-       Τι ακριβώς έγινε με την ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Όποιο επικοινωνιακό τέχνασμα και αν επιχειρήσει η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να πετύχει τη συγκάλυψη που επιδιώκει».


Κώστας Κόλλιας: «Το Επιμελητήριο Κορινθίας αντιστέκεται στην ύφεση και την κυβερνητική αδιαφορία»

Στα εγκαίνια της 3ης Πανελλήνιας Έκθεσης «Κορινθία 2011», που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κορινθίας, παρευρέθη  την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Το Επιμελητήριο Κορινθίας ανέλαβε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία να διοργανώσει για τρίτη φορά την Πανελλήνια Έκθεση «Κορινθία 2011», δίνοντας μία άριστη ευκαιρία για προβολή, τόσο στους εκθέτες, όσο και στο Νομό μας. Σε πείσμα της ύφεσης, οι άνθρωποι του Επιμελητηρίου, με προεξάρχοντα τον Πρόεδρο κύριο Νανόπουλο, κατόρθωσαν όχι μόνο να επαναλάβουν, αλλά και να μεγενθύνουν την επιτυχία της περυσινής έκθεσης, προσελκύοντας εκατοντάδες εκθέτες και δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία της κορυφαίας Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Επιμελητήριο αντανακλά την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει σε αυτό το πραγματικά σπουδαίο γεγονός για την Κορινθία, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να γνωριστούν, να συνεργαστούν και να συστηθούν στο κοινό με αμοιβαία οφέλη.

Πρόκειται για μία ανάσα μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της κρίσης, της ύφεσης και των καταστροφικών κυβερνητικών επιλογών, οι οποίες τα δύο τελευταία χρόνια στρέφονται ευθέως κατά της επιχειρηματικότητας. Το ούτως ή άλλως μειωμένο εισόδημα των πολιτών εξαντλείται πλέον στην καταβολή άμεσων και έμμεσων φόρων, το περίσσευμα που άλλοτε κατευθυνόταν στην κατανάλωση τώρα απλά δεν υφίσταται. Αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες, οι έκτακτες εισφορές, οι περαιώσεις, τα τριπλά εκκαθαριστικά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, έχουν εκμηδενίσει τη ρευστότητα.

Ο χώρος της εστίασης γονάτισε με το 23% ΦΠΑ. Η οικοδομή αργοπεθαίνει από τους έξι συνολικά φόρους που έχουν μπει στην ακίνητη περιουσία. Τα λουκέτα στις επιχειρήσεις αυξάνονται με ραγδαίους πλέον ρυθμούς, οι κενοί επαγγελματικοί χώροι πολλαπλασιάζονται, η ανεργία αυξάνεται και, μαζί με τη γενικευμένη ανέχεια, ανατροφοδοτούν τον φαύλο κύκλο της ύφεσης. Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τις Κυβέρνησης μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, ήρθαν με όλεθρια καθυστέρηση και αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Και αυτό αποδεικνύεται, για παράδειγμα, από την εκδήλωση ενδιαφέροντος στα πλαίσια του νέου επενδυτικού νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση στις αρχές του 2011. Μέσα στους πρώτους έξι μήνες ισχύος του νόμου, είχαν υποβληθεί σε όλη την Ελλάδα μόλις 142 επενδυτικά σχέδια. Από το διαθέσιμο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί αντιστοιχούν σε λιγότερα από 200 εκατομμύρια.

Δυστυχώς, οι αστοχίες της Κυβέρνησης στέρησαν από τις επιχειρήσεις ακόμα και τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν χρήσιμα εργαλεία. Η Νέα Δημοκρατία από την αρχή φώναζε για την ανάγκη να υπάρξει ανάπτυξη, να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα για να υπάρξει παραγωγική βάση πάνω στην οποία θα μπορούσε να χτιστεί ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Μιλήσαμε για μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση της γραφειοκρατίας. Στις τεκμηριωμένες προτάσεις μας εισπράξαμε την άρνηση και τον χλευασμό. Τώρα, που η ορθότητα της θέσης μας ότι η ύφεση ακυρώνει κάθε προσπάθεια εξάλειψης του χρέους αρχίζει να αναγνωρίζεται, ας ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση θα αλλάξει ρότα. Εάν και εφόσον υπάρξουν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, το ΠΑΣΟΚ θα έχει από εμάς τη συναίνεση που με τόση αγωνία επιδιώκει.

Είμαι βέβαιος ότι και η φετινή έκθεση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και συγχαίρω για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όλους εργαζομένους του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την υλοποίηση αυτής της σπουδαίας πρωτοβουλίας.»

    

Θανάσης Νάκος...αιφνιδιαστική τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, σχετικά  με την αιφνιδιαστική τροποποίηση του Κώδικα Μεταθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

Η Γραμματεία Πολιτικής Έρευνας & Νέων Ιδεών της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Με απόφαση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη συγκροτείται Γραμματεία Πολιτικής Έρευνας & Νέων Ιδεών.
Στόχος της Γραμματείας είναι να συνδράμει το έργο των στελεχών του κινήματος καθώς και να ενισχύσει τον πολιτικό τους λόγο με σύγχρονες, φιλελεύθερες και δημιουργικές προτάσεις.

Υπεύθυνος της Γραμματείας αναλαμβάνει ο πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος Δημήτρης Σκάλκος.

Μέλη της Γραμματείας είναι οι ακόλουθοι:

Βλυσίδης Αντώνης, Δρ. Οικονομικών
Γκουρλάκης Πολυδεύκης, Επιχειρηματίας
Παπαχαράλαμπος Κωνσταντίνος, Αγρονόμος-Τοπογράφος
Πεϊτσίνης Χάρης, Νομικός
Περλικός Φώτης, Ιατρός
Σαρηγιαννίδης Γιώργος, Μαθηματικός-Σύμβουλος επιχειρήσεων


Ατελέσφορα τα μέτρα της κυβέρνησης


Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Τα μέτρα της κυβέρνησης εξακολουθούν να παραμένουν ατελέσφορα και στην πλειοψηφία τους βαθύτατα άδικα κοινωνικά:
·Είναι κοινωνική πρόκληση η μείωση του αφορολόγητου σε βαθμό που να περιλαμβάνει μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα και συνταξιούχους που ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, για να συνεχίσουν να μοιράζονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις και εκατοντάδες χιλιάδες φοροαπαλλαγές σε ψευτοαναπήρους.
·Είναι κοινωνική πρόκληση η μείωση των συντάξεων κατά 20% πάνω από τα 1200 ευρώ, η οποία αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, που δούλεψαν 40 χρόνια πληρώνοντας θηριώδεις εισφορές, βγήκαν στη σύνταξη στα 65 και λαμβάνουν συντάξεις λιγότερες από τις εισφορές που έδωσαν και τους προνομιούχους του πολιτικού συστήματος (πολιτικοί, ΔΕΚΟ, "ευγενή - συντεχνιακά ταμεία κ.λπ.), που λαμβάνουν δύο και τρεις συντάξεις που αθροιστικά φτάνουν τα 3.000 και 4.000. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση μοιράζει πρόωρες συντάξεις σε πενηντάρηδες δημοσίους υπαλλήλους με πρόσθετα πλασματικά έτη που ψήφισε μόλις τον περασμένο Αύγουστο.
·Είναι κοινωνική πρόκληση να θεωρεί η κυβέρνηση ότι το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό στο δημόσιο του ενός εκατομμυρίου υπαλλήλων, είναι σήμερα μόλις 3%, την ίδια στιγμή που έχουν χάσει τη δουλειά τους πάνω από 300.000 άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα και το ΔΝΤ προβλέπει ότι του χρόνου θα χάσουν τη δουλειά τους άλλοι 100 χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα. Όπως επίσης είναι προκλητικό να προωθεί πρόχειρα την εφεδρεία χωρίς αξιολόγηση και καθαρά κριτήρια, με τρόπο πολιτικά αδιαφανή, που οδηγεί χιλιάδες υπαλλήλους σε μια ιδιότυπη ομηρία.
·Είναι κοινωνική πρόκληση να προωθείται μια ακόμα περαίωση που ωφελεί τους φοροφυγάδες και εκβιάζει ανοικτά τους τίμιους επιχειρηματίες, απειλώντας τους με ελέγχους από έναν φοροελεγκτικό μηχανισμό στον οποίο συνεχίζει να ενδημεί η οργανωμένη διαφθορά.
Το χειρότερο όμως είναι ότι τα μέτρα αυτά, ενταγμένα στην τακτική του μαρτυρίου με τις "χίλιες ξυραφιές", με την προχειρότητα που τα διακρίνει, έχουν  προκαλέσει την πλήρη διακοπή της νέας ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ενώ τα ελλείμματα αυξάνονται, η ύφεση βαθαίνει γιατί μειώνονται δραματικά οι ήδη χαμηλές ιδιωτικές επενδύσεις. Η κυβέρνηση, με την σπασμωδικότητα και την έλλειψη σοβαρού σχεδίου και η αντιπολίτευση που τάζει λαγούς με πετραχήλια, ενώ γνωρίζει ότι για πολλά χρόνια όποιοι κυβερνούν αυτή τη χώρα θα είναι αναγκασμένοι να παίρνουν και όχι να δίνουν, στέλνουν το μήνυμα τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον ιδιωτικό τομέα (ελληνικό και ξένο), ότι η Ελλάδα δεν έχει ελπίδα, αν δεν απαλλαγεί από την πολιτική νοοτροπία και το σύστημα που μας οδήγησαν  εδώ.

Πάνος Παναγιωτόπουλος...παντελώς άκυρη και παράνομη η “συμφωνία της Τουρκίας με τα Κατεχόμενα


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Το μόνο που επιτυγχάνει η Τουρκία με την υπογραφή της “συμφωνίας” με τα Κατεχόμενα για την “οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας”, είναι να προκαλεί ακόμη περισσότερο τη Διεθνή Κοινότητα και να επιδεικνύει ακόμη πιο έντονα την περιφρόνησή της στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Η “συμφωνία” αυτή είναι παντελώς άκυρη και παράνομη και ως εκ τούτου πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι δεν παράγει νόμιμα αποτελέσματα».

Σταύρος Δήμας...Η κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, είχε επιδείξει ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Δήμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η κοινωνία δεν έχει συνέλθει ακόμη από το σοκ των τελευταίων σκληρών μέτρων, η κυβέρνηση προαναγγέλλει, με την ίδια προχειρότητα, νέα.
Η κυβέρνηση, για πολλούς μήνες, είχε επιδείξει ατολμία, αδράνεια και αναβλητικότητα.
Αντί, από την αρχή, να μειώσει δραστικά τις δαπάνες, περιορίζοντας το κράτος και κάνοντας το ταυτόχρονα λιγότερο γραφειοκρατικό και πιο αποτελεσματικό, επέλεξε τη βαριά φορολογία, που σε περίοδο ύφεσης δεν αποδίδει.
Αντίθετα, προκαλεί επιπλέον ύφεση, αυξάνει το έλλειμμα και την ανεργία και διώχνει τις επενδύσεις. 
Εξάλλου, η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται ότι τα νέα μέτρα οφείλονται στην επιδείνωση της ύφεσης. Μια ύφεση, όμως, που, όπως είπα, η ίδια προκάλεσε με την πολιτική της.
Είναι καιρός η κυβέρνηση πλέον - και είναι καθήκον της κυβέρνησης - να κινητοποιήσει μέτρα άμεσης ανάκαμψης, για να αποτρέψει βαθύτερη ύφεση και περαιτέρω χειροτέρευση της οικονομίας».

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ στις νέες πειθαρχικές διώξεις!

Χωρίς να ανακοινωθούν τα κατηγορητήρια, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ άσκησαν πειθαρχικές διώξεις στις τρεις ομάδες της Σούπερ Λίγκας, όπως και στους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας που διεκδικούν την άνοδο τους σε αυτή. Διαβάστε αναλυτικά σε ποιές ομάδες, αλλά και σε ποιούς παράγοντες ασκήθηκαν διώξεις.
Για όλους θα οριστεί δικάσιμος, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας.
Οι διώξεις αυτές αφορούν στο σύνολο τους παιχνίδια της Ηλιούπολης τα οποία χαρακτηρισμένα χειραγωγημένα, εκτός από τις περιπτώσεις του Αστέρα Τρίπολης και του Γιώργου Μποτοβήλου
Αναλυτικά οι διώξεις της Πειθαρχικής επιτροπής:

άνοιξε χθες τις πύλες της η Πανελλήνια Έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας

Ιδιαίτερα λαμπερή και άρτια οργανωμένη άνοιξε χθες τις πύλες της η Πανελλήνια Έκθεση του Επιμελητηρίου Κορινθίας . Αν και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία,το αισιδοξο μήνυμα των επιχειρηματιών που φέτος αύξησαν τις συμμετοχές τους ήταν η επιμονή και η προσπάθεια να σταθούν όρθιοι και δημιουργικοί μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης. Χθες πρώτη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων απο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη . Παρόντες ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Σταύρος Δήμας, η πρόεδρος της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Βλάχος, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστεριος Ροντούλης ,οι βουλευτές του νομού,ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος απο τους αντιπεριφερειάρχες του,ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόουλος ,ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέκος Πνευματικός καθώς επίσης και πολλοί αυτοδιοικητικοί,δήμαρχοι και συμβουλοι της Κορινθίας.Η έκθεση έβγαλε ειδήσεις και όπως κάθε χρόνο σημαντικά πολιτικά μηνύματα
ΠΗΓΗ: Jenny's World

Οι μισθοί στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου - ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΧΑΝΟΝΤΑΙ"

 Ως 400 ευρώ το μήνα χάνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι
- Τουλάχιστον 150 ευρώ οι απώλεια για μια μέση σύνταξη
- 300 ευρώ περισσότερος φόρος από τη μείωση του αφορολόγητου

Μείωση αφορόλογητου σημαίνει από 100 έως 700 ευρώ επιπλέον φόρος
Πλήττεται το εισόδημα όλων των Ελλήνων, χωρίς εξαιρέσεις, καθώς για παράδειγμα η μείωση του αφορολόγητου από τις 12.000 στις 8.000 επιβάρυνε όλους 400 ευρώ και τώρα μέσω της νέας μείωσης προστίθενται άλλα 300 ευρώ το χρόνο.

Ακόμη και όσοι δηλώσουν μεικτά 6.000 ευρώ εισόδημα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 100 ευρώ. Οι άνθρωποι που έχουν “μισθό” 750 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 500 ευρώ φόρο.
Όποιος δηλώνει πάνω από 12.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο ... ξεκινάει από ένα ποσό 700 ευρώ!

Μπορεί οι πολύ φτωχοί συνταξιούχοι με σύνταξη 1.200 ευρώ μεικτά να μην χάνουν αυτή τη φορά άμεσα, αλλά χάνουν έμμεσα με βάση τη μείωση στο αφορολόγητο.
Ας υποθέσουμε ότι ένας συνταξιούχος παίρνει σύνταξη (μεικτά) 1.800 ευρώ. Αμέσως, αμέσως έχει χάσει από τη μείωση 20% για τα επιπλέον των 1.200 ευρώ, 120 το μήνα! Αν υπολογίσει κανείς και τη μηνιαία απώλεια λόγω αφορολόγητου, 58 ευρώ δηλαδή, ο συνταξιούχος αυτός χάνει σχεδόν 180 ευρώ (μεικτά) το μήνα.
Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με μεικτές αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα που είναι όμως κάτω από 55 ετών και με βάση το ότι η μείωση που θα υποστεί είναι 40% για τα έσοδα άνω των 1.200 ευρώ η απώλεια που θα έχει είναι 400 ευρώ (μεικτά) το μήνα και άλλα 58 ευρώ το μήνα λόγω αφορολόγητου.
Το μισθολόγιο στο Δημόσιο
Το μισθολόγιο του Δημοσίου έχει κρατηθεί στο συρτάρι. Η κυβέρνηση τελικά επιλέγει να μην γίνει οριζόντια μείωση 20%, αλλά με το νέο μισθολόγιο έρχονται μειώσεις 20-30% κατά μέσο όρο ή ακόμη και 50% για όσους έχουν πολύ υψηλούς μισθούς.
Η μέση απώλεια δηλαδή θα είναι 300 ως 400 ευρώ το μήνα.

Για παράδειγμα ένας εργαζόμενος με μεικτές αποδοχές 1.500 ευρώ το μήνα θα βρεθεί να χάνει από τα έσοδά του 300 ευρώ λόγω ενιαίου μισθολογίου και άλλα 58 ευρώ το μήνα λόγω μείωσης του αφορολόγητου.
Μείωση δηλαδή 358 ευρώ (μεικτά)
Αντίστοιχα οι απώλειες ενός υπαλλήλου με μεικτά έσοδα 1.800 ευρώ το μήνα είναι 450 ευρώ (μεικτά) λόγω μειώσεων και 58 ευρώ λόγο μείωσης του αφορολογήτου. Σύνολο 458 ευρώ το μήνα.
Όλα δείχνουν ότι το σενάριο που έλεγε ότι οι κατώτατοι μισθοί θα αυξηθούν έστω και λίγο “πήγε περίπατο”. Έμειναν μόνο οι μειώσεις και αυτές θα είναι στο 25% κατά μέσο όρο, ενώ απ' όσα επιδόματα θα απομείνει ουσιαστικά το οικογενειακό ενώ το λεγόμενο πριν παραγωγικότητας, αλλά αυτό θα το παίρνουν μόνο όσοι έχουν κάποια θέση ή μόνο όσοι έχουν πτυχίο.

ΩΡΑ 14:23 Αποκλεισμένο ΟΛΟ το κέντρο από πορείες - Στα Προπύλαια το πανεκπαιδευτικό

Φοιτητές από τα πολυτεχνεία της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης ενώθηκαν με μαθητές, καθηγητές, δασκάλους και δημοσίους υπαλλήλους στα Προπύλαια.

Από την Ομόνοια ξεκίνησαν οι φοιτητές του ΜΑΣ, που μέσω της Σταδίου έφτασαν στο Σύνταγμα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη, μέσω της Σταδίου, πορεύτηκε στα Προπύλαια για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο για την Παιδεία, μαζί με μαθητές, δασκάλους και καθηγητές.
Την αρχή έκαναν νωρίτερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που αντιδρούν στις μετατάξεις, την εργασιακή εφεδρεία και την έκτακτη εισφορά. Συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας τους, στην οδό Καρόλου και από εκεί, μέσω της Ομόνοιας, έφτασαν στο υπουργείο Οικονομικών. Πορεύτηκαν στη Βουλή όπου διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στην Παιδεία (κυρίως), για τα νέα μέτρα, τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, τις απολύσεις την εφεδρεία.
Εκεί, θα τους περιμένει η «Αύρα», το όχημα της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό κατά των διαδηλωτών.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό αφού για μία ακόμη μέρα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για τις μετακινήσεις του.

Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς τράβηξαν χειρόφρενο σήμερα προκαλώντας ταλαιπωρία και μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ταξιτζήδες ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για άυριο Παρασκευή.

Το ίδιο σκηνικό λοιπόν θα υπάρχει και αύριο στους δρόμους αφού στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν σήμερα στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι, δια των εκπροσώπων τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.

Τέλος, οι ταξιτζήδες αποφάσισαν 48ωρη απεργία 27 και 28 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, στο γυμναστήριο του Περιστερίου.

newsit.gr

Διαμαρτυρία μαθητών στο σπίτι του Πρωθυπουργού

- 500 μέτρα από το σπίτι στο Καστρί το “μπλόκο” της αστυνομίας
- Δυναμική αλλά ήρεμη η συγκέντρωση των μαθητών
Μια ανάσα απ' το σπίτι του Γ. Παπανδρέου στο Καστρί έχουν φτάσει οι μαθητές του τοπικού Γυμνασίου και του Λυκείου

Οι περίπου 150 μαθητές αφού συγκεντρώθηκαν στην Ευαγγελίστρια στην Ερυθραία, κινήθηκαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου φωνάζοντας συνθήματα.

Η αστυνομία για κάθε ενδεχόμενο είχε ισχυρή παρουσία από την πρώτη στιγμή και τελικά “έκοψε” τους μαθητές επί της Ε. Βενιζέλου σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Πρωθυπουργού.





newsit.gr

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πέταξαν έξω από το καφενείο της Βουλής τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

- “Δεν είσαι εκλεγμένος βουλευτής και δεν έχεις καμία θέση εδώ μέσα. Φύγε από εδώ"
- Παρέμβαση Πετσάλνικου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα
- Όλη η φασαρία έγινε για τα προνόμια των βουλευτών

Με αυτά τα λόγια βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο όταν αυτός μπήκε στο καφενείο της Βουλής.
Την ώρα που ο απλός πολίτης καλείται να πληρώσει χαράτσια, φόρους να δεχθεί μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του, οι βουλευτές τσακώνονται μεταξύ τους για να μην χάσουν αν είναι δυνατόν τα βουλευτικά τους προνόμια και τους παχυλούς μισθούς τους.

Οι ατιμώρητοι τελειώνουν την Ελλάδα. Μέτρα – σφαγείο επειδή απέτυχαν σε όλα, αλλά επιμένουν!

 
Με έξι τουλάχιστον παρεμβάσεις και ομιλία 70 λεπτών στη Βουλή, ο υπουργός των Οικονομικών προσπάθησε να μας πείσει – όπως παλαιότερα ο έτερος αντιπρόεδρος – πως είναι ευχής έργον (ευτυχία, ευλογία) που την χώρα διοικεί η τρόικα. Παραδεχόμενος έτσι την ανικανότητα του ελληνικού πολιτικού προσωπικού.
 
Σε πραγματικό σφαγείο, που όλοι οι γνωρίζοντες από οικονομία εκτιμούν ότι και πάλι δεν θα οδηγήσει πουθενά, εξελίχθηκε το θρίλερ της αποχώρησης της τρόικας από την Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου – με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Το αποτέλεσμα ενός βιαστικού, αντιαναπτυξιακού και κακοσχεδιασμένου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, μιας πρωτοφανούς απραξίας και της επί δύο χρόνια συστηματικής απροθυμίας να συγκρουστεί το ΠΑΣΟΚ με την πηγή της αιμορραγίας, δηλαδή τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, οδηγεί σήμερα στην ληξιαρχική πράξη θανάτου της Ελλάδας.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας απονομής δικαιοσύνης, της ατιμωρησίας, της προσπάθειας του ίδιου πολιτικού συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα να επιβιώσει παριστάνοντας ότι τη σώζει!

Εσείς, κ. Βενιζέλε, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι έχετε εντολή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με το συμπάθιο, αλλά επιτέλους τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν λέει (χθες από βήματος Βουλής) ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα, «ας το κάνει, αλλά προηγουμένως πρέπει να λάβει εντολή»;

Πιστεύει πως ο ίδιος, ο πρωθυπουργός (αλήθεια πού βρίσκεται αυτή η ψυχή; Προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ της διακοπής του υπερατλαντικού ταξιδίού του;), η κυβέρνηση και οι βουλευτές που ψηφίζουν ό,τι ανοησία κατέβει στο κεφάλι της (αποτυχημένης) τρόικας έχουν εντολή;

Με συγχωρείτε, αλλά έχω άλλη μια ηλίθια απορία: Όταν ο κ. Βενιζέλος λέει (πάντα χθες και πάντα από βήματος της Βουλής) «ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό έλεγχο», τι υπονοεί; Ότι ο ίδιος, η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, το άθλιο πολιτικό σύστημα δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα και για να την βάλουν σε μια τάξη έπρεπε να μπει πάνω από το κεφάλι τους την τρόικα;

Αν ναι, τότε γιατί δεν παραιτούνται, να πάνε σπίτι τους να ασχοληθούν με την μαγειρική, αλλά κάθονται και κυβερνούν (λέμε τώρα);

Πρόγραμμα για την Ημερίδα με θέμα:« Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών »


H Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος – Τμήμα Πελοποννήσου, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Η Ημερίδα διοργανώνεται στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα :

« Ενεργός Τεκτονική, Γεωλογία Σεισμών, Αρχαιολογία Σεισμών και Σεισμική Μηχανική ».

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα χαιρετήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλης.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι το εξής:


19:00              Χαιρετισμός από Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε.
Χαιρετισμός από εκπρόσωπο της Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε. Πελοποννήσου, κ. Π. Χρυσικό.

19:05-19:15 Εισαγωγή  - 2ο διεθνές Συνέδριο INQUA-IGCP 567,  Ενεργός Τεκτονική, Γεωλογία Σεισμών, Αρχαιολογία Σεισμών και Σεισμική Μηχανική    Γιατί στην Κόρινθο.  Ανάδειξη της σπουδαιότητας της θέσης και επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Dr. Γιάννης Παπανικολάου

Εργαστήριο Ορυκτολογίας – Γεωλογίας  Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών  &
Aon-Benfield-UCL Hazard Research Centre, University College London, Μεγάλη Βρετανία


19:15-19:30 Γεωλογική ιστορία και εξέλιξη του Κορινθιακού Κόλπου

Καθηγητής Δημήτριος Παπανικολάου

Διευθυντής Εργαστηρίου Μελέτης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών


 19:30- 19:45 Συμπεριφορά των κατασκευών στο σεισμό

Καθηγητής Κωνσταντίνος Μεσκούρης
Πολυτεχνείο RWTH Aachen

19:45-20:00 Συζήτηση
20:00-20:10 Άφιξη - ξένων συμμετεχόντων

20:15-20:30 Sacred seismic faults in Mexico  (Ιερά σεισμικά ρήγματα  στο Μεξικό)

Prof. Rodriguez Pascua

20:30-20:45 Seismic shaking on Mars/ Marsquakes (Σεισμοί στον Άρη)

Dr. Gerald Roberts
Birkbeck College/UCL, University of London

20:45-21:00 Συζήτηση
21:00 Λήξη


                                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η κυβέρνηση κρυπτόμενη καταφεύγει στην ακραία ισοπεδωτική λογική έναντι όλων και προχωρεί σε νέες επιβαρύνσεις επί δικαίων και αδίκων

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η κυβέρνηση κρυπτόμενη, μέσα σε κλίμα πανικού και σύγχυσης, προχωρεί, χωρίς σχέδιο, συνεχώς σε νέα αποσπασματικά μέτρα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζει ότι η επιπλέον φορολογία δεν αποδίδει.
Για μια ακόμη φορά λόγω της ανικανότητας της καταφεύγει στην ακραία ισοπεδωτική λογική έναντι όλων και προχωρεί σε νέες επιβαρύνσεις  επί δικαίων και αδίκων». 


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.Αμέσως μετά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για τα νέα μέτρα:
Ο ελληνικός λαός ξύπνησε σήμερα το πρωί και πληροφορήθηκε από μία γραπτή ανακοίνωση για την οποία κανένας υπουργός δεν πήρε την ευθύνη, ότι λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα τα οποία  πέφτουν επί δικαίων και αδίκων. Μέτρα τα οποία παίρνονται χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, χωρίς κανένα σχέδιο. Η κυβέρνηση δυστυχώς είναι πανικόβλητη και χαμένη στο διάστημα και αυτό το καταλαβαίνει πλέον ο κάθε έλληνας πολίτης.                     

Για την εργασιακή εφεδρεία:
Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το πρώτο κόμμα το οποίο από την πρώτη στιγμή καθαρά υποστήριξε τη μείωση του δημόσιου τομέα. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρη. Αυτό το οποίο σήμερα συμβαίνει είναι εγκληματικό. 900.000 δημόσιοι υπάλληλοι νοιώθουν ανασφαλείς και 30.000 άνθρωποι μέσα σε εφτά μέρες πρέπει να βγουν σε εφεδρεία. Αυτό είναι παντελώς ανέφικτο. Η πρότασή μας είναι για τους επόμενους τρεις μήνες να υπάρξει μια πρόσθετη επιβάρυνση της τάξης του 2% στο μισθό κάθε δημοσίου υπαλλήλου, έτσι ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί από την 1η Ιανουαρίου η εφεδρεία σωστά, αξιοκρατικά και όχι με κομματικά κριτήρια, όπως αρχίζει να κυκλοφορεί.

Για πρόωρες εκλογές και κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης:
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις το πολιτικό δίλλημα που τίθεται στη χώρα είναι πάρα πολύ σαφές. Αντί για Εξεταστικές Επιτροπές που φτάνουν στο όριο της γελοιότητας μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αυτό που σήμερα πρέπει να γίνει είναι ή να υπάρξει άμεσα μια συνεργασία για μια κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και δεν υπάρχει πιο έκτακτη ανάγκη  από την καταστροφή των Ελλήνων, ή να υπάρξουν άμεσα εκλογές ώστε από εκεί και πέρα μια τέτοιου είδους συνεργασία να επιβληθεί.