Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δ ΕΘΝΙΚΗ: Για 30 Οκτώβρη η έναρξη του πρωταθλήματος

Δ ΕΘΝΙΚΗ: Για 30 Οκτώβρη η έναρξη του πρωταθλήματος

 


Ακόμη περισσότερο αναμένεται να παραταθεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής.
Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής στα γραφεία της ΕΠΟ.

Nεκρός βρέθηκε στο Μοναστηράκι ο Νίκος Κοεμτζής της περίφημης "παραγγελιάς"

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο Μοναστηράκι, ο Νίκος Κοεμτζής. Ήταν πεσμένος για περισσότερες από δύο ώρες στο πεζοδρόμιο, ώσπου κάποιοι διερχόμενοι ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στην Πολυκλινική Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο άνθρωπος, που το 1973 μαχαίρωσε τρεις αστυνομικούς, επάνω στην περίφημη «παραγγελιά» του αδερφού του, στο νυχτερινό κέντρο «Νεράϊδα», και καταδικάσθηκε τρις εις θάνατο και οχτώ φορές ισόβια, για ανθρωποκτονίες από πρόθεση, έφυγε στα 74 του χρόνια και ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.
Προανάκριση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως.

"Βόμβα" Πάγκαλου: Λέει "ναι" σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαντάει “όχι” στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά βλέπει θετικά την συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων.

“Εκλογές πρέπει να γίνονται στο προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρονικό διάστημα, δηλαδή κάθε τετραετία. Είμαι εκ παραδόσεως και -εάν θέλετε- εκ πεποιθήσεως εχθρός των πρόωρων εκλογών”, ξεκαθάρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9,84.

Ωστόσο, ο κ. Πάγκαλος θα καλοδεχόταν συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, λόγω της κρίσης που βιώνει η χώρα. “Μια κυβέρνηση, η οποία θα προκύπτει από τη στήριξη των δύο κομμάτων”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

“Δεν λέω αν θα είναι τα ίδια πρόσωπα. Πώς θα ρυθμιστούν οι σχέσεις, οι συσχετισμοί δυνάμεων. Δεν με αφορά αυτή η ιστορία. Δεν είμαι ο αρχηγός της παράταξής μου και προφανώς θα εκφράζουν την άποψή τους και τα εκλεγμένα όργανα του κόμματος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ κ.λπ., και τα αντίστοιχα όργανα της Νέας Δημοκρατίας”, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Προτιμά την εξάντληση της τετραετίας αντί να έρθει κάποιος άλλος για τον οποίο τίποτα δεν γνωρίζουμε, πέρα από γενικότητες, και να πει ότι "εγώ θα σας κάνω άλλα ή καλύτερα", αναφέρει ο ίδιος, και με τη βάση αυτή να ψηφίσουμε, με αποκλειστικό κίνητρο τη δυσαρέσκεια και την πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή πάνω στην κοινή γνώμη.

newsit.gr

Μόσιαλος: Δεν είναι εύκολη η εφεδρεία συνταγματικά - Αιχμηρός για την επίθεση που δέχθηκε


Υπάρχει έλλειψη θεσμικού πλαισίου που να προβλέπει τι γίνεται εάν το δημόσιο αποφασίσει να απολύσει εργαζόμενους του
, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος, σημειώνοντας ότι μπορεί να διαπιστωθεί ότι «είναι μεγαλύτερο το κόστος μιας απόφασης, σε σχέση με άλλες λύσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν στο δημόσιο τομέα». Μεταξύ άλλων, απάντησε και για την επίθεση που δέχθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δηλώσεις του για τις προσωπικές του ευθύνες.
Αναλυτικότερα για την εφεδρεία στο δημόσιο και τα κριτήριά της ο κ. Μόσιαλος είπε:
«Απ’ ότι έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, μιλάμε για 30.000 άτομα τα οποία θα βγουν στην εργασιακή εφεδρεία, μέσα στα πλαίσια της οποίας θα εξεταστούν μορφές επανεκπαίδευσης, συμβάσεων αορίστου χρόνου και επανακατάρτισης, μέσω των προγραμμάτων, είτε των κοινοτικών, είτε των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ».
Ερωτηθείς για τη συνταγματική νομιμότητα των κυβερνητικών επιλογών, ο εκπρόσωπος απάντησε:
«Στο δημόσιο τομέα ο συνταγματικός νομοθέτης και η Πολιτεία ποτέ δεν προέβλεψαν ότι θα υπήρχαν περιπτώσεις αποχώρησης, λόγω απόφασης του εργοδότη. Λόγω της έλλειψης ενός τέτοιου θεσμικού πλαισίου, υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν τα είχε σκεφτεί καμία κυβέρνηση. Τι συμβαίνει αν κάποιος φύγει πρόωρα από τη δουλειά του; Ποιο είναι το ποσό αποζημίωσης; Τι σημαίνει σε σχέση με το εφάπαξ; Τι σημαίνει με διεκδικήσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν στα δικαστήρια, σε σχέση με τη συνταγματική βεβαιότητα τα της περί κατοχύρωσης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας;
Όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να τα δούμε και στα συνταγματικά τους πλαίσια, γιατί μπορεί να είναι μεγαλύτερο το κόστος μιας απόφασης, σε σχέση με άλλες λύσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν στο δημόσιο τομέα. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, δηλαδή περίπου 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι αυτή τη στιγμή, που είναι άνω των 60 ετών και που σίγουρα θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια. Άρα, μπορεί να γίνουν πιο στοχευμένες δράσεις από το να πει κανείς ότι επιλέγει από το προσωπικό που είναι σε μια νομική σχέση ιδιωτικού δικαίου με το δημόσιο, γιατί υπάρχουν αρκετοί, περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου. Προκύπτει όμως ότι πολλοί από αυτούς, είναι πάρα πολύ ικανοί για να στελεχώνουν το δημόσιο τομέα. Επομένως, είναι ένα σύνθετο πρόβλημα αυτό. Δεν είναι εύκολο να πούμε ποια κατηγορία θα είναι στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, για αυτό επιμένω ότι πρέπει να γίνει χωρίς κομματικά, πολιτικά κριτήρια».

«Μέρος του πολιτικού συστήματος»
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μόσιαλος αρνήθηκε ότι είπε «βαριά κουβέντα» για τους συναδέλφους του και «έριξε το γάντι» εκ νέου για τους βουλευτές επικρατείας.
Χαρακτηριστικά, σημείωσε:
«Εγώ είπα ότι δεν ήμουν μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος, γιατί ρωτήθηκα για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και το τι έχω κάνει ο ίδιος προσωπικά, για να συμβάλω σε μια έξοδο από αυτήν την κρίση. Και είπα ότι δεν ήμουν μέρος αυτού του πολιτικού συστήματος μέχρι το 2009. Πολλοί από το πολιτικό σύστημα έχουν σαφείς ευθύνες για το που βρίσκεται αυτή η χώρα. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί, οι οποίοι δεν έχουν ευθύνες και οι οποίοι πάντα μιλούσαν ανοιχτά για τα προβλήματα που έχει αυτός ο τόπος και προσπαθούσαν, μέσα στα πολιτικά κόμματα τα οποία ήταν, να δώσουν διεξόδους και αυτό κάνει και η σημερινή κυβέρνηση.
Είμαι βουλευτής Επικρατείας, μην το ξεχνάμε αυτό. Και ως βουλευτής Επικρατείας, δεν έχω εκλεγεί απευθείας με τις ψήφους του ελληνικού λαού. Νομίζω όμως ότι με την παρουσία μου, έχω συμβάλλει στις κοινοβουλευτικές διεργασίες. Αλλά [συμμετείχα] και στις πολιτικές διαδικασίες πριν γίνω υπουργός, με πολύ έντονη παρουσία δημόσια και τοποθετήσεις δημόσιες και πολύ σαφείς… Επομένως, όταν ρωτήθηκα σε προσωπικό επίπεδο, είπα ότι εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι θα έπρεπε να τα είχα αυτά, γιατί είμαι βουλευτής Επικρατείας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το δήλωσα, αλλά κατ’ επανάληψη.
Από εκεί και πέρα όμως συνολικά το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να σκεφτεί τις λειτουργίες του. Αν θα θεωρείται ότι οι βουλευτές θα είναι δυο ταχυτήτων, να καταργήσουμε το θεσμό των βουλευτών Επικρατείας, να τελειώνουμε με αυτό».

eklogika.gr

Εγκύκλιος για την ανάθεση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζεται η ανάθεση σε ελεγκτικές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η έρευνα για την είσπραξη των οφειλών θα ανατίθεται με εξάμηνες συμβάσεις οι οποίες θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών, στις οποίες είναι βεβαιωμένες οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές.
Υποχρέωση των αναδόχων θα είναι να ερευνούν τα δεδομένα συγκεκριμένων υποθέσεων οφειλετών του Δημοσίου με χρέη βασικής οφειλής «κατά προτίμηση» άνω των 150.000 ευρώ, να υποδεικνύουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών.
Το υπουργείο ελπίζει ότι οι ιδιώτες θα εντοπίζουν τυχόν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί ή δεν έχουν μεταγραφεί, απαιτήσεις στα χέρια τρίτων κ.ά..
Σύμφωνα με την εγκύκλιο την ανάθεση της έρευνας θα αναλαμβάνουν ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόροι ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα σχετίζονται με οποιονδήποτε τρόπο με την επιχείρηση ή το πρόσωπο του οφειλέτη ούτε να αναλαμβάνει υποθέσεις του για διάστημα τουλάχιστον τριών ετών μετά την ημερομηνία λήξης της σύμβασης.
Μάλιστα, ο ανάδοχος, εφόσον είναι εταιρεία, θα γνωστοποιεί στο υπουργείο το διατιθέμενο προσωπικό του ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ, με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας καθενός βάσει υποβαλλόμενων βεβαιώσεων αυτής (της εταιρείας) και βιογραφικών σημειωμάτων αυτών.
Η επιλογή των οφειλετών θα γίνεται από την Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων σε συνεννόηση με τους προϊσταμένους των εφοριών. Ο ανάδοχος θα δικαιούται αμοιβής για κάθε μία από τις αναληφθείσες υποθέσεις και ανάλογα με το εάν η υπόθεση περατώνεται η αμοιβή θα κυμαίνεται από 200 έως 1.000 ευρώ.

«Επικίνδυνη αποστολή» Βενιζέλου στην Ουάσινγκτον για τη σύνοδο του ΔΝΤ

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές κλίμα και με τα σενάρια περί χρεοκοπίας της Ελλάδας να πληθαίνουν στο εξωτερικό και τις αντιδράσεις στα νέα μέτρα να κλιμακώνονται ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ), ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ταξιδεύει σήμερα για την Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Εκεί ο κ. Βενιζέλος θα έχει σειρά συναντήσεων, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα αμφισβήτησης που υπάρχει (και εντός του ΔΝΤ) και γίνεται κάθε μέρα και πιο βαρύ για τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τους μεγαλοτραπεζίτες του IIF για να τους ζητήσει να μπουν πιο ενεργητικά στο σχέδιο ανταλλαγής ομολόγων. Άλλωστε, στην Ουάσινγκτον, εκτός του κ. Νταλάρα του IIF και του κ. Άκερμαν της Deutsche Bank, θα βρίσκονται συνολικά περίπου 1.300 στελέχη αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν και ελληνικά ομόλογα.
Επίσης, θα υπάρξει συνάντηση με το κλιμάκιο της τρόικας, για πρώτη φορά μετά τη διαμάχη που είχε οδηγήσει στη διακοπή των συνομιλιών πριν από τρεις εβδομάδες. Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζεται η συνάντηση με τον κ. Τόμσεν, καθώς ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να πιέσει και να επισπεύσει τις αποφάσεις των ιδιωτών επενδυτών να μετάσχουν μαζικά στο εληνικό roll-over, με απώτερο στόχο να προχωρήσει μέσα στον Οκτώβριο η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα ομολόγων της τάξεως του 20%.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει σενάριο και για «ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα της τάξης του 50%».
Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί ακόμα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών της Κομισιόν Όλι Ρεν, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτν

eklogika.gr

Ασφάλισε όλους τους μαθητές της Πελοποννήσου ο Ομιλος Λαρσινός

Μία μεγάλη έκπληξη επιφύλλασαν τα εγκαίνια της έκθεση «Κορινθία 2011» που έγινα χθές το απόγευμα στην Κόρινθο.Μία έκπληξη που δημιούργησε σε όλους μία αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας μέσα στο μουντό κλίμα μίας κοινωνίας που ζεί καθημερινά με το φάντασμα της πτώχευσης.Ο «Ομιλος Λαρσινός», σε μία εξαιρετικά σεμνή τελετή παρέδωσε στα χέρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και του Γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων νήσων κ.Τάσου Αποστολόπουλου ,ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
μέσω KorinthosTV.blogspot.com PeloponnisosΝews.com

Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer η Γραμματεία Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ που διοργάνωσε η Κοινωνική Οργάνωση «ΑΓΑΠΗ» σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, με την τοποθέτηση υπαίθριου περιπτέρου (stand), στον πεζόδρομο της οδού Ικτίνου (στη συμβολή με την οδό Τσιμισκή) από τις 8 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα από όπου εθελοντές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Πάνος Παναγιωτόπουλος,...Ο κ. Ερντογάν έχει εγκλωβισθεί σε μια αδιάλλακτη τακτική, η οποία θα οδηγήσει πολύ γρήγορα και την ίδια του τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα


Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. με αφορμή την εκκίνηση σεισμικών ερευνών από το Τουρκικό σκάφος “Πίρι Ρέις” και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Το δρομολόγιο, που θα ακολουθήσει το “Πίρι Ρέις”, θα κρίνει στην πράξη το κατά πόσον η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις, που προέρχονται από τις δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων, δεν είναι καθόλου θετικές από αυτή την πλευρά.

Ο κ. Ερντογάν έχει εγκλωβισθεί σε μια αδιάλλακτη τακτική, η οποία θα οδηγήσει πολύ γρήγορα και την ίδια του τη χώρα σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Σε κάθε περίπτωση, η κλιμάκωση της έντασης και η επιδίωξη της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα πρέπει να προσκρούσουν στην απόφαση της Διεθνούς Κοινότητας να επιβληθεί η Διεθνής Νομιμότητα και να γίνουν σεβαστοί οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι ρυθμίσεις του Δικαίου της Θάλασσας από όλα τα κράτη».

           

Ανδρέας Λυκουρέντζος...Οι κομματικές διώξεις επέρχονται με σημαιοφόρο τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Οι κομματικές διώξεις επέρχονται με σημαιοφόρο τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.
Είναι αντιδημοκρατικό και λυπηρό οι Υπουργοί, να καθοδηγούνται απροκάλυπτα από τον κ. Καρχιμάκη.
Προφανώς, υπάρχει βούληση εκδίκησης των υπαλλήλων, οι οποίοι δεν υποτάσσονται στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ».

Γιάννης Μιχελάκης...η κυβέρνηση σκορποχώρι αποδεικνύεται μπουλούκι ατάκτων


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Είχαμε πει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι σκορποχώρι.

Τελικά, αποδεικνύεται μπουλούκι ατάκτων.

Οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοδιαψεύδονται και αλληλοδιαψεύδονται, για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, προκαλώντας βάναυσα -χωρίς ίχνος σεβασμού- τον κόσμο, που υφίσταται άδικες θυσίες, εξαιτίας της πολιτικής τους.

  • Ο κ. Οικονόμου αμφισβητεί τον κ. Μόσιαλο, που δηλώνει ότι τα τελικά μέτρα θα ληφθούν μετά την επιστροφή της Τρόικας και, ειρωνευόμενος τον κόσμο, λέει πως “η ζωή δεν τελειώνει ποτέ”.
  • Ο κ. Πάγκαλος διαψεύδει τον κ. Μόσιαλο που μιλά για 30 χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και αποκαλύπτει πως “το πιθανότερο 70 χιλιάδες”.
  • Και, τέλος, ο κ. Βενιζέλος, αυτοδιαψευδόμενος, άλλη μια φορά, για το χαράτσι στα ακίνητα, μας λέει ότι το  μέτρο θα είναι μόνιμο και όχι προσωρινό.

Πόσα ψέματα, άραγε, μπορεί να πει ένας υπουργός μέσα σε λίγες μέρες;



Προχωρά, όμως, ο κ. Βενιζέλος ακόμα περισσότερο.

Για να εκφοβήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιεί τόσο ακραία επιχειρήματα, που αναγκάζει ακόμα και την επικεφαλής του ΔΝΤ, κα Λαγκάρντ να τον επαναφέρει στην τάξη, λέγοντάς του ότι είναι απεχθές να συγκρίνει την Ελλάδα με την Αργεντινή».

Μαργαρίτης Τζίμας...Σταματήστε επιτέλους, κύριοι της κυβέρνησης, να παίζετε με τους απόστρατους στρατιωτικούς. Την ανικανότητά σας δεν θα την πληρώσουν και αυτοί που υπηρέτησαν την πατρίδα μας με ζήλο και αυταπάρνηση


 

Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του κ. Νταβούτογλου,


Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η «πολιτική μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες, του κ. Νταβούτογλου, έχει ήδη εξελιχθεί σε «πολιτική πρόσθετων προβλημάτων».
Ο πυρήνας της είναι η πεμπτουσία της διεθνούς παρανομίας. Αφού, δηλαδή, η Τουρκία παίρνει ως κεκτημένο την κατοχή της Κύπρου και το παράγωγό της, τα κατεχόμενα, ζητάει και τα ρέστα δηλώνοντας ότι παραβιάζονται τα …νόμιμα τους δικαιώματα! Για να «προασπίσει» δε τα δήθεν νόμιμα, προβαίνει σε νέες παρανομίες. Πρόκειται για συμπεριφορά που θα προκαλούσε πιο πολύ κατάπληξη αν δεν κυριαρχούσε η οργή.
Μετά τα γνωστά γεγονότα νοτίως της Κύπρου, που έχουμε καταγγείλει, έχουμε τη νέα «συστοιχία» προκλήσεων που αποτολμώνται και λεκτικώς αφού, με χαρακτηριστική άνεση, δηλώνεται από τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας ότι «ορισμένες περιοχές …συμπίπτουν με αυτές της ελληνοκυπριακής διοίκησης»! Παρέλειψε να μας υπενθυμίσει ότι ορισμένες άλλες «συμπίπτουν» με τις ελληνικές.
Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να καταφεύγει σε παράνομες μεθόδους, καταδικασμένες τόσο από το διεθνές δίκαιο όσο και από την ιστορία. Η ελληνική κυβέρνηση καλείται να κινηθεί τόσο στην Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, τον Ο.Η.Ε. και κάθε άλλο .

Χωρίς αξιολόγηση , διαφάνεια και καθαρά κριτήρια  η εφεδρεία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙ​ΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣ​ΕΙΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ.


      

·         Πύλος,     24   Σεπτεμβρίου     2011

Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Βουλευτής Ν. Ηλείας,

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πύλο.



·         Αθήνα,     24   Σεπτεμβρίου  2011

Κωστής Χατζηδάκης, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών,

Πολυσυνέδριο Capital+Vision που διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό & Εμπορικό Επιμελητήριο.


·         Πάτρα,      26   Σεπτεμβρίου     2011

Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας,

Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα.



·         Αθήνα,    27   Σεπτεμβρίου  2011

Αθανάσιος Δαβάκης, Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού, Βουλευτής Ν. Λακωνίας,

Εγκαίνια της έκθεσης <<Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ Ποίηση και Ζωγραφική>> που διοργανώνει το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη.


Θανάσης Δαβάκης...Η συμφωνία με το Μουσείο Getty προβλέπει το δανεισμό και άλλων ελληνικών αρχαιοτήτων;


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με αφορμή την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ.ΠΟ.Τ και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Μουσείου J. Paul Getty, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απο τη Μόσχα...Η υπογραφή Συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, ενός κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Προσερχόμενος στις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», που πραγματοποιείται στη Μόσχα, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:



            «Η υπογραφή Συμφωνίας της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, συνιστά παράνομη και χωρίς προηγούμενο ενέργεια, ενός κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. και υποψηφίου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε το περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια, προκαλώντας και προσβάλλοντας ευθέως τη Διεθνή Κοινότητα. Η πράξη αυτή, όσο και εάν είναι άκυρη από κάθε πλευρά, καταδικάζεται από όλη τη Διεθνή Κοινότητα και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

            Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της Κύπρου και θα στηρίζει πάντα τις προσπάθειες, τόσον σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, όσο και αύριο ως κυβέρνηση, για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και για το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ασκεί ελεύθερα και ανεπηρέαστα, όλα τα δικαιώματα ενός ανεξάρτητου κράτους, μέλους του Ο.Η.Ε. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο».

Κώστας Κόλλιας: «Στο μηδέν το κοινωνικό κράτος, αναίσθητη η Κυβέρνηση στις ανάγκες των τοπικών κοινωνικών»



Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την πιθανολογούμενη κατάργηση του Τοπικού Γραφείου ΟΑΕΔ Λουτρακίου. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Το Εργατικό Κέντρου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων μου απέστειλε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εργασίας να καταργήσει το Τοπικό Γραφείο ΟΑΕΔ Λουτρακίου. Θεώρησα υποχρέωσή μου να μεταφέρω στον Υπουργό τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων εργαζομένων της περιοχής, καταθέτοντας σχετική ερώτηση. Κάποιος έπρεπε να ενημερώσει τον κ. Κουτρουμάνη για το εργασιακό τοπίο στον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, διότι φαίνεται ότι  την αγνοεί. Διαφορετικά δεν εξηγείται η πιθανολογούμενη απόφαση να κλείσει μία υπηρεσία, η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζομένους και ανέργους.

Του υπενθύμισα λοιπόν ότι στην περιοχή λειτουργεί το Καζίνο Λουτρακίου, πολυάριθμα ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις εν γένει, εργοστάσια εμφιάλωσης νερού, η Motor Oil, καθώς και άλλα εργοστάσια στους Αγίους Θεοδώρους. Αυτό σημαίνει ότι απασχολούνται περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα εξυπηρετούνται από το τοπικό γραφείο του ΟΑΕΔ. Σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη και επισφαλή για την αγορά εργασίας, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, θεωρώ παράλογο οι εργαζόμενοι να υποχρεώνονται να απουσιάσουν από τις δουλειές τους και να πάνε στην Κόρινθο για να διεκπεραιώσουν απλές υποθέσεις. Και βεβαίως, ανάλογα προβλήματα δημιουργούνται και στους ανέργους και, πολύ περισσότερο, στους ανέργους που θέλουν να αξιοποιήσουν κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και χρειάζονται ενδελεχή ενημέρωση και εξυπηρέτηση.

Εάν 4.000 εργαζόμενοι δεν είναι αρκετοί για να πείσουν το Υπουργείο ότι το Τοπικό Γραφείο ΟΑΕΔ Λουτρακίου είναι ζωτικής σημασίας για ένα τεράστιο, παραγωγικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας, δεν ξέρει τι μπορεί να τους πείσει. Από την ανταπόκριση που έχω από άλλα Υπουργεία σε ανάλογες ερωτήσεις που τους έχω καταθέσει για καταργήσεις τοπικών υπηρεσιών, δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος. Για παράδειγμα, η απάντηση του Υπουργείο Οικονομικών σε ερώτημά μου για την κατάργηση της ΔΥΟ Ξυλοκάστρου ήταν ένα απογοητευτικό ευχολόγιο. Το Υπουργείο με ενημέρωσε ότι, τα πλαίσια του «Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής», θα διατηρηθεί μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, για να μειωθεί το λειτουργικό κόστος. Το γελοίο της απάντησης είναι προφανές: η Κυβέρνηση δεν έχει αγγίξει τη φοροδιαφυγή, ωστόσο στο μεταξύ κλείνει υπηρεσίες, απολύει υπαλλήλους και εγκαταλείπει τους πολίτες.

          Ένα από τα παράλογα της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είναι ότι οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν περισσότερους φόρους για χειρότερες υπηρεσίες. Θέλω να υπενθυμίσω, διότι εσκεμμένα λησμονείται, ότι η συμφωνία ανάμεσα στο κράτος και την κοινωνία λέει ότι οι πολίτες συνεισφέρουν στο κρατικό ταμείο για να έχουν παροχές. Τώρα, οι φόροι, οι κόποι των πολιτών, πέφτουν στη μαύρη τρύπα του χρέους. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι αυτή η πολιτική, η πολιτική που δημιουργεί ανέργους και νεόπτωχους, εφαρμόζεται για το καλό τους. Προσπαθεί να πείσει ότι η σημερινή κοινωνία πρέπει να αφανιστεί με την ελπίδα να ζήσει η επόμενη. Όμως κανείς δεν μπορεί να συναινέσει στον αφανισμό του. Κανείς δεν μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό μιας αποτυχημένης πολιτικής και μιας Κυβέρνησης που ξέρει μόνο να εισπράττει, αλλά είναι ανίκανη να κυβερνήσει.»

Νέα περαίωση της κυβέρνησης, η "χαρά του φοροφυγά"


Από τον Τομέα Οικονομίας του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

         Την ώρα που οι τίμιοι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν όλο και περισσότερα για όσα έχουν εντίμως δηλώσει (έκτακτη εισφορά, αύξηση αφορολόγητου, τέλος επιτηδεύματος, τέλος ακίνητης περιουσίας), η κυβέρνηση με την νέα περαίωση, κάνει ένα πρωτοφανές δώρο στους συστηματικούς και μεγάλους φοροφυγάδες, διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την φορολογική συνείδηση και απειλώντας τους έντιμους φορολογούμενους, που δεν έχουν φοροδιαφύγει, με τον εκβιασμό των φορολογικών ελέγχων από έναν μηχανισμό στον οποίο συνεχίζει να ενδημεί και να προστατεύεται πολιτικά η οργανωμένη διαφθορά.
Με εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών υπογραφόμενη από τον τέως "αντάρτη" κ. Π. Οικονόμου, η νέα περαίωσηεπιτρέπει την τακτοποίηση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων ακόμη και αν πρόκειται για εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία που έχει τεράστιο τζίρο, αρκεί να μην ξεπερνά τα 40 εκατομμύρια ευρώ στο προς περαίωση έτος! { άρθρο ΙΙΙ παράγραφος 1 και 2 }. Ταυτόχρονα, για να μην ησυχάζουν ποτέ όσοι τίμιοι δεν είχαν λόγο να περαιώσουν,  παρατείνεται η προθεσμία παραγραφής των χρήσεων 2000-2005, με "κατ' εξαίρεση" παράταση παραγραφής { άρθρο Ι }. Έτσι ο εκβιασμός των έντιμων φορολογουμένων γίνεται ευκολότερος αφού είτε πληρώνεις το ποσόν που προκύπτει από τον αλγόριθμο "η χαρά του φοροφυγά", είτε περιμένεις τον έλεγχο, που αντί να αρχίσει από την τρέχουσα χρήση, θα ξεκινήσει από τους αραχνιασμένους φακέλους του έτους 2000.
(Ακολουθεί η εγκύκλιος του Υπουργείου Οικονομικών)

Κατά 40% μειώθηκαν οι αποδοχές των βουλευτών

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κοινοβουλίου.Έντονοι φραστικοί διαπληκτισμοί στη συνεδρίαση για τα «προνόμια» .

Συνέχεια στο θέμα των πρόσφατων βουλευτικών διαξιφισμών έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζητώντας παράλληλα από το προεδρείο της Βουλής, να απαντήσει στην επίθεση που δέχονται οι βουλευτές από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης για τα «προνόμια» τους. Την ίδια ώρα το γραφείο Τύπου της Βουλής ότι οι αποδοχές των βουλευτών έχουν μειωθεί κατά 40%

Εφοδιασμένος με ένα λεξικό, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως η έκφραση «γομάρια» που είχε χρησιμοποιήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παραπέμπει στα «ζώα με φορτίο»: «Σαφέστατα ήταν μία φράση που θα μπορούσε να είχε παραληφθεί. Αλλά όταν έρχεται ως προϊόν μιας εξαιρετικώς ανάλγητης πολιτικής, δεν μπορεί κανείς παρά να αναγκάζεται να χρησιμοποιεί υπερβολικές εκφράσεις για να διατυπώσει το υπερβολικόν της αναλγησίας. Γιατί είναι προσβλητικό να πει κάποιος ότι είστε έμφορτοι προβλημάτων; Ή μήπως είστε έμφορτοι ανοησιών;», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης και συνέχισε:

«Εχθές ο κ. Χατζηνικολάου και άλλοι δημοσιογράφοι, στελέχη του ALTER, καθύβριζαν επί δεκάλεπτο το σύνολο των βουλευτών για τα προνόμια, τα καινούργια αυτοκίνητα, το γεγονός με τον κ. Μόσιαλο. Επί αυτής της καταστάσεως που μας έφερε σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, δεν υπήρξε παρέμβαση από κανέναν» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο οποίος επικαλέστηκε και άλλα δημοσιεύματα («Αδέσμευτος Τύπος», Γ. Κύρτσος κλπ.).

Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως το Προεδρείο της Βουλής «αφήνει την Αριστερά στο απυρόβλητο, ακόμα και όταν υβρίζεται ο πρωθυπουργός» και τόνισε πως «δεν θα επιτρέψουμε εμείς την κηδεμονία απ' αυτούς, που ηττημένοι όντες, θέλουν να την έχουν». «Κάποιοι ετοιμάζονται και για νέο ΕΑΜ. Και θα πάρουν την ευκαιρία από μία σπίθα. Το ΕΑΜ ξεκίνησε από ένα κόμμα, μάζεψε την οργή όλου του κόσμου και εγκλώβισε μια σειρά ανθρώπων. Και τώρα επιχειρείται ο ίδιος εγκλωβισμός, πέρα από τα όρια ενός κόμματος. Φοβάμαι το αίμα κ. Πρωτόπαπα. Οι Βρυξέλλες θέλουν αίμα, θέλουν μια φλεγόμενη Αθήνα ως επιχείρημα να πείσουν τις χώρες-δορυφόρους, πως πρέπει να σώσουν την Ελλάδα. Εγώ όμως δεν θέλω να τρέξει ούτε σταγόνα αίμα Έλληνα στο πεζοδρόμιο. Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από συρράξεις…», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Οφείλουμε να διατηρήσουμε και να στηρίξουμε την ευπρέπεια και την σοβαρότητα και το κύρος του ελληνικού Κοινοβουλίου και να αποφεύγουμε ενέργειες, φράσεις, που απαξιώνουν την εικόνα μας και υποτιμούν τη δουλειά, κρίσιμη και ουσιαστική», απάντησε ο προεδρεύων, Γρηγόρης Νιώτης, υπενθυμίζοντας πως οι συστάσεις του Προέδρου της Βουλής, αφορούσαν, τόσο τις εκφράσεις του κ. Ροντούλη, όσο και αυτές της κ. Κανέλλη.

Όσο για τα «προνόμια» των βουλευτών, ο κ. Νιώτης τόνισε πως «από την βουλευτική αποζημίωση, οι βουλευτές πληρώνουν το νοίκι του γραφείου τους, τα ταχυδρομικά τους τέλη, την βενζίνη τους, ενώ τους έχει μειωθεί και κατά 40% η αποζημίωση. Δεν υπάρχουν προνόμια για τον βουλευτή και κακώς, κάκιστα ανοίγει τέτοια συζήτηση και πάλι».

«Να δώσουμε πρώτοι το καλό παράδειγμα με περικοπές, όσο τολμηρές κι αν είναι», πρότεινε ο Χρ. Πρωτόπαπας (ΠΑΣΟΚ). «Ένα δεν ανέχομαι: Να λέγεται πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζουν νόμους για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Κάποτε πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σ' αυτόν τον λαϊκισμό. Να γίνουν περικοπές - αλλά απ' αυτό το σημείο, μέχρι να ισοπεδώνονται άνθρωποι που έχουν χρόνια στην πολιτική, αυτό δεν θα το δεχθώ», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Η συζήτηση ξεκίνησε από έναν υπουργό της κυβέρνησης, τον κ. Μόσιαλο, που αισθάνθηκε τύψεις για τα προνόμια που είχε, δεν είχε, ή είχαν κάποιοι άλλοι», παρατήρησε ο Κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ). «Ο λαϊκισμός, η ανησυχία και ο φόβος ξεκινούν απ' την κυβέρνηση. Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να ηρεμήσει, να ξεφοβηθεί και να κυβερνήσει», συμπλήρωσε.

«Αναληθή και ανυπόστατα» δημοσιεύματα

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων, πάντως, το γραφείο Τύπου της Βουλής σε ανακοίνωσή του τα χαρακτηρίζει «αναληθή και ανυπόστατα», σημειώνοντας πως οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μειώθηκαν κατά 40%, ενώ αποφασίστηκε πρόσφατα και η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού τους.

Οι βουλευτές επιβαρύνονται με τον μεγαλύτερο συντελεστή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (5%), ενώ από το 2010 έχει καταργηθεί η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας.

Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε ορισμένες συνεδριάσεις Επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση, ενώ αντικαθίστανται τα οχήματα υψηλού κυβισμού που διετίθεντο στους βουλευτές, με άλλα, πολύ χαμηλότερου κυβισμού, μειώνοντας την σχετική δαπάνη κατά 1,5 εκατ. ευρώ - σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Επερώτηση ΝΔ για την «επενδυτική άπνοια"

Κατά τα άλλα, στην επερώτησή τους, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκης, Ι. Ανδριανός, Αθ. Μπούρας, Ν. Λέγκας και Κ. Μουσουρούλης, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Κ. Μαρκόπουλο, κατηγόρησαν την κυβέρνηση πως με την πολιτική της οδήγησε σε επενδυτική άπνοια τη χώρα.

«Έχετε πολιτική οικονομικού ανεμόμυλου που φόβισε τους επενδυτές και ζάλισε και εσάς τους ίδιους. Καταργήσατε τον επενδυτικό νόμο χωρίς να τον αντικαταστήσετε για 15 μήνες, υποσχεθήκατε την ενεργοποίηση εργαλείων για την στήριξη της αγοράς και των επενδυτών (ΕΤΕΑΝ, σύμφωνο ρευστότητας) χωρίς αποτελέσματα, ενώ διαπιστώνεται καθυστέρηση στο ΕΣΠΑ και υποβάθμιση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων» κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση, ο πρώτος επερωτών Κ. Χατζηδάκης.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Μωραΐτης, συμφώνησε πως «υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες στην εξασφάλιση εγγυήσεων και εγγυητικών επιστολών». Άλλωστε, «το 2009, η Γαλλία και η Γερμανία μαζί, έδωσαν 3,2 δις ευρώ εγγυήσεις - η Γερμανία σε 8000 επιχειρήσεις».

Στο δύσκολο αυτό επενδυτικό περιβάλλον ωστόσο, «το υπουργείο χρηματοδοτεί συνολικά 12000 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 20 δισ., ευρώ, επενδύσεις που δημιουργούν τουλάχιστον 15.000 νέες θέσεις εργασίας, και που έχουν λάβει μέσα σε 20 μήνες ενισχύσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ. Το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011, οι ξένες άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν εισροή 22 εκατ. ευρώ, ενώ τρεις μήνες μετά, το μέγεθος έφτασε τα 634 εκατ. ευρώ, ενώ το 2005, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, με το ζόρι άγγιξαν όλη τη χρονιά τα 500 εκατομμύρια», ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων μέχρι 30-11-2011.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, με την υπ’ αριθ. 6700/3-835809 από 27-01-2010, απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, παρατάθηκε μέχρι 30-11-2011, η διάρκεια ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (Α.Κ.Κ.Ο.), που έληξαν ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Εντός αυτής της προθεσμίας, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν και μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση των ως άνω αδειών, στα Αστυνομικά Τμήματα ή Τμήματα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας τους.
Επισημαίνεται, ότι η προθεσμία αυτή είναι η τελευταία που χορηγείται.
Η παράλειψη των κατόχων κυνηγετικών όπλων, για μη έγκαιρη ανανέωση των σχετικών αδειών, συνιστά παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων, για την οποία προβλέπονται, τόσο διοικητικές, όσο και ποινικές κυρώσεις».

Το εφιαλτικό σενάριο της ελληνικής χρεοκοπίας

Νίκος Κονιτόπουλος 

Οι Financial Times εξηγούν γιατί δεν θα πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι και πως θα καταλήξουν οι περισσότεροι Έλληνες να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό εαν η χώρα μας κηρύξει χρεοκοπία.

Σύμφωνα με το άρθρο η πρώτη συνέπεια θα είναι να μείνουν απλήρωτοι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.Αμέσως μετά θα ''σκάνε'' τράπεζες και απότομα οι Έλληνες θα μείνουν χωρίς χρήματα.

Η ελληνική κατάρρευση θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια, κατά τους Financial Times, στο θάνατο του ευρώ και στην απαρχή πολέμων στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:''Ευρωζώνη: Το εφιαλτικό σενάριο''

Βουλευτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης - Πήγαν να πιαστούν στα χέρια στον εντευκτήριο της Βουλής

Τα νεύρα των βουλευτών δεν είναι πολύ καλά τελευταία και αυτό φαίνεται από τα απανωτά περιστατικά που έχουμε στο κοινοβούλιο μέσα σε 24 ώρες. Το τελευταίο ήταν η οργισμένη αντίδραση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν είδε μπροστά του τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριο Ροντούλη ο οποίος αποκάλεσε χθες τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, γομάρια.

Το άγριο επεισόδιο συνέβη νωρίς το μεσημέρι στο εντευκτήριο της Βουλής. Εξεράγη ο Νίκος Τσώνης όταν είδε τον κ. Ροντούλη μπροστά του και του επετέθη για τη χθεσινό χαρακτηρισμό «γομάρια» προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας του πως την ώρα που ο πολιτικός κόσμος είναι στο στόχαστρο δεν μπορεί να μιλά με αυτό τον τρόπο.

Βενιζέλος για τα 3 σενάρια χρεοκοπίας: "Τα λέμε μεταξύ μας για να περνάει η ώρα"

Να μην απασχολούν τους ...έλληνες τα όσα ειπώθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες στην χθεσινή συνεδρίαση της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ- από τον ίδιο περί 3 εκδοχών στην διαχείριση του δημοσίου χρέους, προτρέπει με σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι η "συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια και τα σενάρια δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή υπόθεση. Και τονίζει ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου."

H ανακοίνωση, αναφέρει:
«Η Ελλάδα έχει λάβει την οριστική απόφαση να κάνει ότι περνάει από το χέρι της προκειμένου να εφαρμοστούν πλήρως και εμπροθέσμως όλες οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 21ης Ιουλίου που είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρωζώνη αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.
Όλες οι άλλες συζητήσεις, οι φήμες, τα σχόλια, τα σενάρια, που αποσπούν την προσοχή από αυτόν τον κεντρικό στόχο και από αυτή την πολιτική υποχρέωση της Ελλάδας αλλά και όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης και των ευρωπαϊκών θεσμών, δεν προσφέρουν υπηρεσίες στην κοινή ευρωπαϊκή μας υπόθεση .
Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα, λαμβάνει σκληρά και δύσκολα μέτρα για να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους. Από φέτος έως και το 2014, προωθεί τις διαρθρωτικές αλλαγές και την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και εφαρμόζει, με τη μέγιστη δυνατή επιμονή και επιμέλεια, σε συνεργασία με την Ευρωζώνη και με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα, το PSI που είναι βασικός πυλώνας των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου».

Και εύλογα έρχεται στο μυαλό το εξής ερώτημα: Ποιός ήταν εκείνος που έλεγε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οτι:

“Η κρίση δεν είναι αυτό που ζούμε σήμερα, δηλαδή η περικοπή μισθών, συντάξεων, εισοδημάτων. Αυτή είναι η προσπάθεια που κάνουμε για να προστατευθούμε και να αποφύγουμε την κρίση. Η κρίση θα είναι η Αργεντινή του 2000. Η πλήρης διάλυση της οικονομίας, των θεσμών, του κοινωνικού ιστού και της παραγωγικής βάσης της χώρας".

Είναι ο ίδιος που έλεγε οτι δεν θα χρησιμοποιηθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ως μέσο για επιβολή φόρων αλλά μόλις πρόσφατα μάθαμε οτι όχι μόνο θα χρησιμοποιηθούν αλλά και χθες μάθαμε οτι θα γίνουν και μόνιμοι....

newsit.gr

Μάχη για να αποφύγει τις εκλογές δίνει η κυβέρνηση - Don’t cry for me Argentina…


Συναντήσεις με βουλευτές, προκειμένου να τους πείσει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, προκειμένου να αποφύγει τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Αλλά έχουν όλοι ευθύνες. Είτε ως μέλη της κυβέρνησης που δεν έκαναν τίποτε, είτε ως βουλευτές που απλώς παρακολουθούν τις εξελίξεις…
Απεγνωσμένη μάχη μέχρις εσχάτων για να μην πάει σε πρόωρες εκλογές δίνει η κυβέρνηση, με το παράδοξο δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου να βρίσκεται απέναντι σε ολόκληρη την κοινωνία, αλλά και την κοινή λογική, όπως αυτή διατυπώνεται από παράγοντες του εξωτερικού, αλλά και από τον διεθνή Τύπο.

Ο κ. Βενιζέλος προχώρησε χθες και σε νέες τρομοκρατικού περιεχομένου δηλώσεις εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου, όπου – για κάποιον λόγο – έγινε δεκτός από τον κ. Κ. Παπούλια.

Στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα νέα χαράτσια και τις νέες περικοπές - αλλά και το γεγονός ότι μέσα στη Βουλή δήλωσε πως το χαράτσι στα ακίνητα θα… μονιμοποιηθεί - επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη.

Αφού είναι τόσο πατριώτες, ας μας σώσουν χωρίς να πληρώνονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι, οι υπουργοί, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο (κάποιο θαύμα;) να σωθούν και να παραμείνουν στο πολιτικό σκηνικό με απανωτές δηλώσεις περί «σωτηρίας της χώρας», γκρίνιες στα ιστολόγια και στα ΚΤΕ, συνεντεύξεις ενοχοποίησης των πάντων και δυσφήμησης της χώρας και των Ελλήνων, είναι μακριά νυχτωμένοι.

Αδύνατον να έχουν τυφλωθεί τόσο πολύ ώστε να μην βλέπουν αυτό που έρχεται.

Αδύνατον να πιστεύουν πως με διάφορες αηδίες περί δημοψηφισμάτων και εξεταστικών επιτροπών για την οικονομία θα ξεπεράσουν τις συνέπειες της απίστευτης ανικανότητας.

Είναι προφανές ότι βρίσκονται υπό προθεσμία. Και διερωτάται κανείς γιατί συνεχίζουν. Γιατί δεν προκηρύσσουν εκλογές ώστε να αποφασίσει ο λαός με ποιον τρόπο θέλει να κυβερνηθεί.

«Εκπλήξεις» κρύβει η τροπολογία για το τέλος ακίνητης περιουσίας - Απαλλαγές

Δεν αναφέρεται η διάρκεια του τέλους ακίνητης περιουσίας που θα καταβληθεί μέσω της ΔΕΗ, ούτε καν το 2014 όπως ανακοινώθηκε χθες, σύμφωνα με την τροπολογία στο νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών! Απλώς το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει εκτός τροπολογία ότι το τέλος θα ισχύσει και το 2012, ενώ μετά «θα ενσωματωθεί στο εθνικό φορολογικό σύστημα, όπου θα επανεξεταστούν όλες οι επιβαρύνσεις».
Το ΚΚΕ κάνει ήδη λόγο για μόνιμο μέτρο. Το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να τεθεί για ψήφιση την προσεχή Τρίτη συρρικνώνει ακόμη περισσότερο τις προϋποθέσεις για τις ομάδες που απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του τέλους. Επίσης, προβλέπει πώς εάν το τέλος δεν πληρωθεί εντός τετραμήνου με το λογαριασμό της ΔΕΗ, στη συνέχεια αυτή αποστέλλει ενημέρωση για την οφειλή στην εφορία του ιδιοκτήτη. Οι αλλαγές που επέρχονται με την τροπολογία, είναι:
- Εξαιρούνται απ την καταβολή του τέλους για ακίνητο όσοι μακροχρόνια άνεργοι ιδιοκατοικούν (έχουν την κυριότητα ή την επικαρπία) που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ή στους καταλόγους προσφερομένων προς εργασία του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και των παραρτημάτων του ή του λογαριασμού ανεργίας προσωπικού ημερησίων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης ή του λογαριασμού ανεργίας τεχνικών τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και οι άνεργοι που επιδοτήθηκαν από τους παραπάνω φορείς και λογαριασμούς κατά τους έξι τουλάχιστον μήνες από τους δώδεκα που προηγούνται κάθε φορά από το έτος υπολογισμού του τέλους. Η απαλλαγή αυτή δεν παρέχεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους, υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
- Δεν ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές και απαλλαγές εάν η αξία της ακίνητης περιουσίας του φορολογούμενου ( με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2008), υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ ή οποία προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο ή αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο έχει τιμή ζώνης πάνω από 3.000 ευρώ ή έχει έκταση πάνω από 120 τ.μ προσαυξανόμενη κατά 20 τ.μ για κάθε παιδί μέχρι 200 τ.μ.
- Ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου το ειδικό τέλος είναι το μίνιμουμ των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους μέχρι 30.000 ευρώ ή σε ανάπηρο.
- Ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου το ειδικό τέλος είναι το μίνιμουμ των 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε πολύτεκνο με οικογενειακό εισόδημα κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους μέχρι 30.000 ευρώ ή σε ανάπηρο.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρει:
«Πρόκειται για θράσος και κοροϊδία. Την ώρα που η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι το χαράτσι για τα σπίτια θα είναι μόνιμο, καταφεύγει σε ωμούς εκβιασμούς και κόλπα, επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τη λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που φουντώνει. Ισχυρίζεται ότι απαλλάσσει τους ανέργους, όταν η απαλλαγή αφορά μόνο ένα μικρό τμήμα τους. Απαιτεί από την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών που είναι σε απόγνωση, υποταγή στα χαράτσια και στα βάρβαρα μέτρα. Οι άνεργοι χρειάζονται ουσιαστικά μέτρα προστασίας και όχι φορολογία. Κανένας φόρος στη λαϊκή οικογένεια που έχει εισόδημα κάτω από 40.000. Κανένας φόρος στην πρώτη της κατοικία. Να πληρώσουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες».

eklogika.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ​Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑ​ΦΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚ​Α ΤΑΜΕΙΑ


Η πορεία εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στο ΙΚΑ και στα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Ν.Δ., βουλευτή Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλου, του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανούσου Βολουδάκη και του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ κ. Μιχάλη Βλασταράκου.

Διαπιστώθηκε ότι η σημαντική αυτή μεταρρύθμιση υλοποιείται πολύ πρόχειρα, με πολλές καθυστερήσεις και με πολλές ενστάσεις για την ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Στο ΙΚΑ δεν έχει καν ξεκινήσει, στον ΟΠΑΔ έχει προχωρήσει η συνταγογράφηση φαρμάκων, όχι όμως και οι διαγνωστικές εξετάσεις όπως στον ΟΑΕΕ.

Συμπερασματικά, ο κρίσιμος πυλώνας για την αποδοτική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, η e-syntagografisi υπολείπεται και όχι μόνο δεν θα στηρίξει το νέο οργανισμό, αλλά αντίθετα θα είναι σοβαρό εμπόδιο. Έτσι και αλλιώς, όμως, ο νέος οργανισμός δεν διαθέτει ούτε γραφεία, ούτε προσωπικό, ούτε μηχανογράφηση και φυσικά ούτε σχέδιο.

Ο μείζονες μεταρρυθμίσεις -όπως ο ενιαίος φορέας πρωτοβάθμιας υγείας και η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση- για να υλοποιηθούν, απαιτούν σχέδιο, μελέτη, διαφάνεια και όλα αυτά λείπουν από τη σημερινή Κυβέρνηση.




Εφοριακοί κάνουν…«Δήλωση Αδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας»

«Δήλωση Aδυναμίας Πληρωμής Αντισυνταγματικής Φορολογίας» είναι ο τίτλος της αίτησης που συνένταξαν αγανακτισμένοι εφοριακοί και δικηγόροι ενώνοντας τις γνώσεις τους με σκοπό να παροτρείνουν τους μη έχοντες πολίτες να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά, διότι είναι... αντισυνταγματική.
Συνδικαλιστές εφοριακοί και δικηγόροι λοιπόν ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συντάξουν ένα έγγραφο- αίτηση στηριζόμενο στα άρθρα του Συντάγματος το οποίο κατοχυρώνει - όπως υποστηρίζεται- νομικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες στην μη καταβολή της έκτακτης εισφοράς.
Συγκεκριμένα, με αυτή την αίτηση- ένδειξη ανυπακοής στο ανάλγητο κράτος, που κάθε πολίτης με οικονομικές δυσκολίες μπορεί να συμπληρώσει υπό την ευθύνη του και παραδίδει στην ΔΟΥ της περιοχής του, δεν υποχρεούται να πληρώσει την έκτακτη εισφορά. Καθώς προκύπτει νομικά, η έκτακτη φορολογία δεν στηρίζεται στο Σύνταγμα.
Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε μια τέτοια μαζική κίνηση από πολίτες, όταν το κίνημα «Δεν πληρώνω, δεν έχω» παίρνει ήδη σάρκα και οστά.
Την αίτηση έχει στην διάθεση του το Newpost.gr και σας την παραθέτει παρακάτω μαζί με τις οδηγίες που μπορούν να ακολουθηθούν μετά την συμπλήρωση του εγγράφου.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

pireasnews.gr

Π. Τατούλης: "Η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και όποιος παρεκκλίνει από την αποστολή αυτή, θα έχει συνέπειες"


Όλοι οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες για την προστασία των πολιτών, η υγεία των οποίων είναι αδιαπραγμάτευτη' σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστο Αηδόνη, που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, και αφορούσε το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των κωνωποειδών και το προβλήματος της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα της ΠΕ Λακωνίας.

«Το μεγαλύτερο κίνητρο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι η σωτηρία της»


Εκδήλωση για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης

Οι προϋποθέσεις για την επιτυχή αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας συζητήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε οΕυρωβουλευτής της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και υπεύθυνος Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ.Θόδωρος Σκυλακάκης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι : Αριστοτέλης Καρυτινός (Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας),Σοφία Φαλτσέτα (Διευθύντρια Διαχείρισης των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων) καιΓιάννης Παναγιωτίδης (Αντιπρόεδρος της Πρωτοβουλίας ΚΑΠΠΑ)

Μαργαρίτης Τζίμας,..Μετά την οικονομική εξαθλίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων η σειρά των απολύσεων των ΕΠΟΠ.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ ότι: “Δεν δεσμεύεται να διατηρήσει ή μονιμοποιήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων τους ΕΠ.ΟΠ.”, έκανε την ακόλουθη  δήλωση:

«Μετά την οικονομική εξαθλίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από τη σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τώρα ήρθε και η σειρά των απολύσεων των ΕΠΟΠ.

Δεν υπολογίζουν τίποτε μπροστά στην εξοικονόμηση μερικών χιλιάδων ευρώ.

Κάποτε οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν έξω από μικροκομματικά παιχνίδια.

Τώρα, η κυβέρνηση εξαντλεί το ρεβανσισμό και την ανικανότητά της στις απολύσεις χιλιάδων νέων ΕΠΟΠ που θέλησαν να υπηρετήσουν την Πατρίδα.

Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο στην κυβέρνηση.

Παίζουν με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, βυθίζουν στην ανασφάλεια χιλιάδες στελέχη της και, μετά, τους φταίνε οι άλλοι.

Η αγανάκτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έφτασε στο μέγιστο.

Δεν πάει άλλο».

Επίθεση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο ΚΚΕ...να αφήσετε ήσυχη την Παιδεία. Αρκετά την έχετε βασανίσει μέχρι σήμερα

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 
«Αφού βλέπει ότι στα πανεπιστήμια οι νέοι της γυρνούν την πλάτη, επιλέγοντας την γνώση έναντι του μπάχαλου, η αριστερά προσπαθεί να διαλύσει τα σχολεία. Με «μαζικές» εκδηλώσεις 10 μαθητών και συνοδών γονιών ανά σχολείο τινάζει στον αέρα τις ελληνικές οικογένειες. Καλά θα κάνετε κύριοι του ΚΚΕ, να αγωνιστείτε για τους απολυμένους του 902 και των εντύπων σας και να αφήσετε ήσυχη την Παιδεία. Αρκετά την έχετε βασανίσει μέχρι σήμερα».