Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμες συναντήσεις Βενιζέλου με Λαγκάρντ και Τρισέ




 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «η τρόικα επιστρέφει, η έκτη δόση εκταμιεύεται και εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Ιουλίου». Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ - κρίσιμες οι συναντήσεις Βενιζέλου με Λαγκάρντ και Τρισέ.



Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αναμένεται να έχει η αποψινή συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 10:30μ.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσα στα πλαίσια της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF), Τσαρλς Νταλάρα. Επίσης, θα έχει συναντήσεις, όπως και χθες, με ομολόγους του διαφόρων χωρών, στελέχη τραπεζών και μεγάλων οικονομικών οργανισμών, ενώ ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα (ΕΚΤ), Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε χθες και με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Ρόμπερτ Χόρματς. Μετά τις χθεσινές επαφές είχε δηλώσει ότι «προκύπτει ένα μήνυμα το οποίο είναι πολύ καθαρό: Η Ελλάδα είναι και θα είναι πάντα μέρος του ευρώ, μέλος της ευρωζώνης».

Στο μεταξύ, η κ. Λαγκάρντ, μιλώντας χθες σε συνέντευξη Τύπου, δεν θέλησε να αναφερθεί στην πιθανότητα «αλλαγής στρατηγικής» στην ευρωζώνη, όσο αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν κάνει κανένα καλό η διάδοση φημών. Δεν δημιουργεί τη σταθερότητα (της διεθνούς οικονομίας), την οποία έχει ως ρόλο του το ΔΝΤ».

Οι επίσημες εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ θα ολοκληρωθούν σήμερα με ομιλία του πρώην προέδρου της Deutsche Bundesban, Άλεξ Γουέμπερ, και με θέμα: «Το ΔΝΤ και το διεθνές νομισματικό σύστημα: διδάγματα από την κρίση».
Περισσότερα στο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2011_407852

Μεγάλα σκορ και θέαμα στη Β' Κορινθίας. Πανκαμαριακός - Ολυμπιαακός Άσσου 8 -3 , Αγιάννης - Μαψός 2 - 7. Ο Πανευρωστινιακός νίκησε στο ντέρμπι 2 - 0 την Λυκοποριά!

Πρεμιέρα σήμερα στα πρωταθλήματα των ομίλων της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας όπου σημειώθηκαν συνολικά 62 τέρματα

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Στο Συνοικισμό ο Κύψελος Κορίνθου επικράτησε με 4 – 1 του ΠΑΟ Κουταλά ενώ με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας του ΑΣ Λουτρακίου . Σημαντικές εκτός έδρας σημείωσαν, ο Άρης Κορίνθου , στο γήπεδο Γαλατακίου, με 3 – 2 επί του Τενεάτη Αθικίων, οι Άγιοι Θεοδώροι με 3 – 1 επι των Γαλάζιων Νέων στα Εξαμίλια , ο Αετός Αγγελοκάστρου με 2 – 0 στη Περαχώρα επί της τοπικής ομώνυμης ομάδας και ο Α. Ο. Μαψού με το συντριπτικό 7 – 2 επί της ομάδας του Αγίου Ιωάννη. Τέλος ισόπαλος με σκορ 1 – 1 τέλειωσε ο αγώνας της Προόδου Αγίου Βασίλειου με την Δάφνη Εξαμιλίων.

Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ         4 - 1
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ    1 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ          1 - 3
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ- ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                 2 - 3
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ           4 - 1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ            0 – 2
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ – Α.Ο. ΜΑΨΟΥ                                    2 - 7

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ο Πανευρωστινιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο Ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας , που έγινε στο Δερβένι . Η ομάδα των Ροζενών επικράτησε με 2 -0 του Α. Ο. Λυκοποριας, ενώ στο Ξυλόκαστρο «χόρτασαν» γκολ και θέαμα καθώς ο Πανκαμαριακός συνέτριψε με 8 - 3 τον Ολυμπιακό Άσσου. Το Ντέρμπι στην Λαύκα ανάμεσα στον Παμφενεατικό και στην Θύελλα Λεοντίου, έληξε ισόπαλο με σκορ 1 -1 . Ο   Αετός Κρυονερίου «τσίμπησε» το πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο καθώς επικράτησε με 3 – 2 ,στο στάδιο του Βέλου , του Απέσσα Χαλκίου ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε , εκτός έδρας και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου της Κορίνθου ’06. Εκτός έδρας , στο γήπεδο του Άσσου νίκησε με 3 – 1 και η Αναγέννηση Κιάτου την Θύελλας Κάτω Διμηνιού , ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης επικράτησε με 2 – 0 του Α. Ο. Ασπροκάμπου .

Τα αποτελέσματα της 1ης Αγωνιστικής
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                  2 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ- ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ              2 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ              8 - 3
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ           2 - 0
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                  1 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤ. 1 – 3
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 – Α. Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                      2 - 3

ΤΩΡΑ Πανελλήνιο κάλεσμα μέσω Facebook: Η Ελλάδα ενωμένη δίνει ένα τέλος στην προδοσία!

Διαβάστε το μήνυμα που ταξιδεύει από σήμερα το πρωί με «ταχύτητα φωτός» στο Facebook…
«Πανελλήνιο κάλεσμα για Αποκλεισμό της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη 27/9/2011. Η τελευταία ευκαιρία κάθε Έλληνα έχει ημερομηνία. Αποκλεισμός της Βουλής των Ελλήνων την ερχόμενη Τρίτη που θα ψηφιστεί ο φόρος για τα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ. Με αυτοκίνητα, μηχανές, πεζοί, όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα. Δώστε τέλος στην προδοσία. Όλη η Ελλάδα ενωμένη. Διαδώστε το μήνυμα με κάθε μέσο. Η ελπίδα είναι στα χέρια κάθε ενός ξεχωριστά».
Πλέον, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν οι «αγανακτισμένοι» και οι υπόλοιποι Έλληνες, αλλά μόνο μια Ελλάδα αποφασισμένη να παλέψει με όσες δυνάμεις της απέμειναν για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια της…
Περισότερα στο http://denpaeiallo-xylok.blogspot.com/2011/09/facebook.html

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 27/9/2011

ΠΡΟΣ: Μέλη Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις 27 Σεπτεμβρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 09:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010, με θέματα:
  1. Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου (παιδική χαρά - Ηρώον Ξυλοκάστρου).
  2. Ένταλμα προπληρωμής για ταχυδρομικά τέλη.
  3. Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, αερισμού Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  4. Ψήφιση πίστωσης για προμήθεια υλικών αποθήκης για επισκευή δικτύων άρδευσης (από το προσωπικό του Δήμου).
  5. Ψήφιση πίστωσης για ανάθεση εργασίας για έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (ΠΕΑ) για δημοτικό ακίνητο στα Σαρανταπηχιώτικα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Πρόσκληση για Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 27/9/2011

Μνημεία στην Τοπική Κοινότητα Πιτσών

Μνημεία στην Τοπική Κοινότητα Πιτσών
Στην Τοπική Κοινότητα των Πιτσών και στις δύο εισόδους στην ΠΕΟ τοποθετήθηκαν δύο μαρμάρινα μνημεία με αναπαράσταση του αρχαίου πίνακα του σπηλαίου των Πιτσών.
Η κατασκευή των μνημείων είναι δωρεά του φιλόπατρη κ. Σιδερίδη Βάκη και φιλοτεχνήθηκαν από τους γλύπτες κ. Μοναστηριώτη Δημήτρη και κ. Ρέκκα Πασχάλη στο εργαστήριο τους «Σμήλη» στα Πιτσά, όπου απέδωσαν ελεύθερα και με σεβασμό στον αρχαίο καλλιτέχνη το θέμα του αρχαίου πίνακα σε κεραμικό.
Η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης τους ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική προσφορά τους.
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. Σ.Ο.Χ. 1 / 2011 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ - ΥΕ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΟΥ - Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ αριθμ. Σ.Ο.Χ. 1 / 2011 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ.)
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών τoυ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Ξυλοκάστρου, που εδρεύει στο Ξυλόκαστρο, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

Τεύχος Προκύρηξης ΣΟΧ 1/2011

Πανιωνίκης στη Κέρκυρα

Τρεις ασίστ του Εστογιανόφ, δυο γκολ του Κούτσι, ένα από τον Γουνδουλάκη και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος... Ο Πανιώνιος χωρίς να... βγάλει μάτια, πήρε άλλο ένα διπλό, αυτή τη φορά επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Κέρκυρας με 0-3 και ρέφαρε την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη, αποδεικνύοντας ότι είναι δουλεμένη ομάδα που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο.
Ο Ουρουγουανός, που μαζί με τον σκόρερ των δυο τερμάτων, τον Κούτσι και τον Σάμαρη ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας τους έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του κι ανάγκασε τους Κερκυραίους οπαδούς να σηκωθούν και να τον χειροκροτήσουν κατά την αντικατάστασή του στο φινάλε του ματς.
Από την άλλη, η Κέρκυρα για άλλο ένα ματς παρουσίασε κακή εικόνα, καθώς στο πρώτο μόνο τέταρτο προσπάθησε να απειλήσει, όμως το υπόλοιπο του αγώνα άνηκε στους φιλοξενούμενους.
Ο Κούτσι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 34' έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Σάμαρη στον Εστογιάνοφ και ασίστ του «Λόλο» .
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Κέρκυρα προσπάθησε να πιέσει με την έναρξη του ημιχρόνου, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Πανιώνιος έβρισκε εύκολα χώρους, ο Εστογιάνοφ έφτιαχνε γκολ κι ο Κούτσι με το δεύτερο προσωπικό του έκανε το 0-2 στο 78'. Ο Γουνδουλάκης, έπειτα από κόντρα του Πανιώνιου και τρίτη ασίστ του «Λόλο» έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Νεοσμυρνιωτών με το γήπεδο να τους χειροκροτεί και να αποδοκιμάζει τον Μπάντοβιτς και τους παίκτες του...
Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, εμφανώς χολωμένος από την νέα εντός έδρας ήττα της ομάδας του τόνισε ότι η Κέρκυρα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ «ακόμα κι αλλαγή προπονητή»!
Τελικά ο προπονητής των Φαιάκων λίγο αργότερα στην συνέντευξη Τύπου έθεσε εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η Κέρκυρα έχει καλούς παίκτες και μπορεί να βρει τον δρόμο της.
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου, Βένζελ, Βενέτης, Καλαντζής (65' Γιάντσης), Αγρίτης ((55' Μαζνόφ), Μετίν (71' Λαμπρόπουλος), Οσμάν, Μπάρκογλου, Γκουστάβο, Λόβιν.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Ομο, Κούτσι, Εστογιάνοφ (90+ Κολοβός), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (89' Μπούζας), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Μιλοβάνοβιτς (76' Πετκάκης).

Το χωριό που «έφυγε» από το ευρώ

Το γραφικό χωριό Φιλετίνο στην Ιταλία, με 600 κατοίκους - 598 επίσημα - προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στη Ρώμη, καθώς μετά που ανακηρύχθηκε Πριγκιπάτο, εξέδωσε και δικό του νόμισμα αποκηρύσσοντας το ευρώ. Η ισοτιμία του φιορίτο προς το ευρώ είναι 1 προς 72 σεντς. Το μεσαιωνικό χωριό βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα σε υψόμετρο 1.063 μέτρων.
Ήταν την επομένη του Δεκαπενταύγουστου που ο δήμαρχος του χωριού Λούκα Σελάρι ανακοίνωσε το σχέδιό του να ανακηρύξει εκ νέου το Φιλετίνο Πριγκιπάτο. Έως το 1600 ήταν ήδη πριγκιπάτο, καθώς η Ιταλία ήταν γεμάτη με βασίλεια και δυναστείες πριν από την Ένωση του 1861. Η απόφαση αυτή του δημάρχου αποδίδεται στις εξαγγελίες της ιταλικής κυβέρνησης για συγχωνεύσεις οικισμών που έχουν πληθυσμό μικρότερο των 1.000 κατοίκων.

Προσλήψεις στα νοσοκομεία

Tην πρόσληψη επικουρικού προσωπικού ανακοινώνουν η μία μετά την άλλη οι Διοικητικές Υγειονομικές Περιφέρειες. Ολες οι ΔΥΠΕ έχουν πάρει την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ μόνο η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής αναμένει το "πράσινο φως" από το υπουργείο. Στην ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης αντιστοιχούν 130 θέσεις επικουρικού προσωπικού, στην ΥΠΕ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου - Δυτικής Ελλάδας 147 θέσεις και στην ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας 43 θέσεις. Η πλειονότητα των επιτυχόντων θα συνάψει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 12 μηνών, ενώ κάποιοι θα υπογράψουν οκτάμηνες ή εξάμηνες συμβάσεις.

ΔΥΠΕ Ηπείρου - Ιονίων Νήσων - Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος (Θέσεις 147)
Στο στάδιο της αξιολόγησης των αιτήσεων βρίσκεται η ΔΥΠΕ Ηπείρου - Ιονίων Νήσων - Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδος. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, θα ακολουθήσει η πλήρωση των θέσεων. Μάλιστα, η ΚΥΑ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στη ΔΥΠΕ δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ πριν από λίγες εβδομάδες.

ΔΥΠΕ Αττικής (Θέσεις 158)
Εκατόν πενήντα οκτώ θέσεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού θα καλύψει η 1η Διοικητική Περιφέρεια Αττικής. Η ΔΥΠΕ αναμένει την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών. Οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, νοσηλευτές, παρασκευαστές, ραδιολόγους - ακτινολόγους, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και πληρώματα ασθενοφόρων.

ΔΥΠΕ Πειραιώς-Αιγαίου (Θέσεις 173)
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόσληψη των επικουρικών στα Νοσοκομεία της ΔΥΠΕ Πειραιώς-Αιγαίου. Η ΔΥΠE έχει αρχίσει να κατοχυρώνει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η αξιολόγησή τους.


Επικουρικός κατάλογος

Δωρεάν εξετάσεις από το Ωνάσειο

Δεκαήμερο προληπτικής ιατρικής, με στόχο την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους παράγοντες … κινδύνου, ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, στις 29 Σεπτεμβρίου.
Στις δράσεις του προγράμματος, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής Ιωάννης Λεκάκης.
Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score).

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας

    
Αγαπητοί φίλοι καλώς να μας έρθετε

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ξεκινάει το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας στο ΙΝΤΕΑΛ (Αγ.Νικολάου 4)) μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα των προβολών καθώς και των παράλληλων εκδηλώσεων (με βίντεο και φωτο) στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ http://www.independent.gr  (στο τμήμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
οι προβολές ξεκινάνε στις 4 το απόγευμα και κρατάνε μέχρι τις 12 το βράδυ και η ΕΙΔΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με 161 ταινίες απο 36 χώρες (οι Ελληνικές ταινίες είναι 81) και περιλαμβάνονται όλα τα είδη της κινηματογραφικής τέχνης (μεγάλου μήκους, μηκρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animations, video art, & video dance) Λεπτομέρειες στη στηλη ΝΕΑ στην ανακοινωση "Στοιχεία της 13ης διοργάνωσης"

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
διαβάστε για λεπτομέρειες στο τμήμα της ιστοσελίδας του φεστιβάλ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ
και τέλος σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα διανέμουμε στους θεατές του φεστιβάλ
εκπτωτική κάρτα για να έχουν 15% έκπτωση σε όλα τα βιβλία του βιβλιοπωλείου
(ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Γερωκοστοπούλου 31-33)

καλώς να μας έρθετε
για επικοινωνία (για να κλείνετε θέσεις αλλά και να λέτε καλά σχόλια) τηλ. 2610426779 κιν.6932766373 η στο e-mail festival@independent.gr υ.γ.1 εννοείται οτι η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (το ξαναείπαμε αλλά τα καλά πράγματα αξίζει να τα ξαναλέμε)
υ.γ.2 πείτε όσα καλά σχόλια θέλετε, εμείς θα τα αντέξουμε

Aγαπημένοι ονειροπόλοι. Εσείς όλοι  σίγουρα θα καταλάβετε τα παραπάνω.
   Ο ονειροπόλος δεν είναι αντικείμενο στην τυραννία του χρόνου. Το να διαπραγματεύεσαι τον λαβύρινθο της τέχνης δείχνοντας λίγη σημασία στα όρια σύνδεσης, στις κατηγορίες του χρόνου όπως το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον είναι ο μόνος στόχος του ονειροπόλου… Αυτό ακριβώς σκοπεύουμε να κάνουμε και εμείς στο κινηματογραφικό φεστιβάλ! 
   Να πετάξουμε  μακριά σαν τον Ίκαρο προς έναν πυρακτωμένο ήλιο που να μας αγκαλιάζει και να ξαναεπισκευτούμε  έτσι το παρελθόν  σε όλη του  την μεγαλοπρέπεια μέχρι την φωσφορίζουσα τελική στιγμή  της γιορτής όπου η κουρτίνα θα πέσει.
   Ναι, να απολαύσουμε  ένα όνειρο των κινηματογραφικών εικόνων, να αναμιχθούμε  και να ανταλλάξουμε  άγρια οράματα με τους μακρινούς  φίλους  και να πιούμε  κάνοντας πρόποση σαν αμοιβή στον θρίαμβο που ανήκει στην πιο μεγάλη βιομηχανική ομάδα ονειροπόλων της Πάτρας, είναι η πεμπτουσία του ονείρου μας  σήμερα.

συντροφικά στο ρεαλισμό του ονείρου
Παναγιώτης Χιονίδης

αέναα Δον Κιχώτης
     

NAΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ Αστέρας: Πάει... Football League 2;




Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας - περιοδικό ‘’Νέο Άστρο’’ Ναυπάκτου , που εκδίδει ο Μιχάλης Ζυγορονίκος , κοινοποιήθηκε έγγραφο στην Π.Α.Ε. Ναυπακτιακός Αστέρας που καλεί την ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το nafpaktianews.gr , αλλά για να αγωνιστεί ο Ναυπακτιακός Αστέρας στην Γ’ Εθνική είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί γιατί πλέον δεν υπάρχουν παίκτες και επιπλέον χρειάζονται πολλά χρήματα που δεν υπάρχουν. Οπωσδήποτε μετά τα τελευταία γεγονότα αναμένονται εξελίξεις, μια και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να... επιστρέψει η ομάδα στην κατηγορία.


Θα καταστραφούμε αν δεν κάνουμε άκρη τους ντενεκέδες‏

ς‏

Γράφει ο Γιάννης Λοβέρδος

Η απόγνωση στην οποίαν έχει περιέλθει η πλειοψηφία των Ελλήνων από τηνοικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας, αναγκάζει πολλούς νακαταφεύγουν σε ακραία, συχνά μέχρι ανοησίας, αναζήτηση «θαυμάτων» και«σωτήρων», που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.
Χαρακτηριστικότερη, η περίπτωση του (πανελληνίως αγνώστου)αυτοαποκαλούμενου επιχειρηματία, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί οικονομικά συμφέροντα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κιότι θα κατακλύσει με πετροδολάρια την Ελλάδα -αρχής γενομένης από τον Παναθηναϊκό! Είναι θλιβερό που η κραταιά και λαοφιλέστατη ομάδα έχει φθάσεινα συζητεί το ενδεχόμενο να «σωθεί» από τον εν λόγω επιχειρηματία και τον,μέχρι σήμερα τουλάχιστον, «πρίγκιπα- φάντασμα» εξ Αραβίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που κάτι τέτοιο συμβαίνει τον τελευταίο καιρό.Ακόμα και σε πραγματικά γεγονότα, όπως είναι το ενδιαφέρον του εμίρη του Κατάρ να επενδύσει στην πατρίδα μας, φθάνουμε σε ακραίες αναλύσεις,- πουθέλουν -ούτε λίγο ούτε πολύ- να εξαγοράζει το σύνολο του χρέους μας το μικροσκοπικό μεν, αλλά πάμπλουτο σε πετρέλαιο, κρατίδιο της αραβικής χερσονήσου.
Η ανάγκη μας για «σωτήρες» είναι τόσο μεγάλη, που δίνει τη δυνατότητα σεεπιτήδειους να διακινούν κάθε υπερβολικό έως τερατολογικό σενάριο για τηνανεύρεση χρήματος, που θα «σώσει» την Ελλάδα. Από τα ενδεχομένως υπαρκτάκοιτάσματα πετρελαίου, που μπορεί να υπάρχουν στο Αιγαίο, (χωρίς να έχειπροηγηθεί, πάντως, σοβαρή έρευνα για το βάθος, το μέγεθος και την αξία τωνκοιτασμάτων), μέχρι το εξωφρενικό σενάριο περί ύπαρξης μετοχών της παγκοσμίως άγνωστης και καταργημένης εδώ και δεκαετίες «Τράπεζας τηςΑνατολής», της οποίας η κάθε μετοχή αξίζει…650 δισ ευρώ.
Δηλαδή, ο αυτοαποκαλούμενος «σωτήρας» της Ελλάδας, που έχει στη διάθεση τουσαράντα τέτοιες μετοχές, θα μπορούσε, αν το σενάριο αυτό είχε οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα, να εξαγοράσει όχι μόνον το σύνολο τουελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού χρέους, και να κάνει το όνειρο τωνελλήνων πραγματικότητα. Να τους διορίσει όλους στο Δημόσιο με μισθό 50 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως επί 50 χρόνια!
Και να του περισσέψουν και κάποια ψιλά για να διασώσει τον Ομπάμα, τις ΗΠΑ και μερικές άλλες χώρες από το χρέος…Αυτό το σενάριο μπορεί να μην έχει καμμιά σοβαρότητα, αλλά από τη στιγμήπου προωθήθηκε από συγκεκριμένο ιντερνετικό σάϊτ, βρέθηκαν και κάποιοι πουείπαν «λες, να είναι αλήθεια»;
Τι κουβεντιάζουμε τώρα για εμίρηδες… Μήπως και ο Μανώλης Γλέζος δεν υποστήριξε πρόσφατα ότι θα πρέπει να μας δώσουν οι γερμανοί 2,5 τρισ ευρώ(!) σε πολεμικές αποζημιώσεις; Ή μήπως ξεχάσαμε τα σενάρια περί δήθεν σωτηρίας μας από ρώσους, κινέζους άραβες ή ακόμα και εξωγήινους δανειστές…
Σε τέτοιες καταστάσεις, η ανοησία και η βλακεία επικρατούν της λογικής και της σοβαρότητας, που πρέπει να επιδείξουμε για να αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα. Έφτασε, όμως, η ώρα να αντιληφθούμε ότι δεν έχουμε ανάγκη από«σωτήρες». Από τη σημερινή κατάσταση δεν θα μας σώσει κανείς άλλος παρά μόνον ο εαυτός μας.
Η καταστροφή είναι σίγουρη αν δεν σοβαρευτούμε. Αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε στην άκρη όλους αυτούς τους ντενεκέδες . Την κατάντια και τη μιζέρια μπορούμε να την ξεπεράσουμε μόνο αν απομονώσουμε τους αποτυχημένους πολιτικούς, αν δουλέψουμε σκληρά, αν φτιάξουμε μικρότερο αλλά αποτελεσματικότερο κράτος

aixmi.gr
 
logia-starata.blogspot.com

Λιβύη: Προσφυγή στο ΔΠΔ για ένταλμα σύλληψης κατά του Καντάφι

Μία Λίβυα ψυχολόγος από τη Βεγγάζη θα ζητήσει από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και των γιων του βάσει των στοιχείων που υπάρχουν για βιασμούς, γράφουν σήμερα οι Σάντεϊ Τάιμς της Μάλτας.
Η Σέχαμ Σεργκέουα θα καταθέσει στο δικαστήριο στη Χάγη για τους βιασμούς που κατηγορούνται ότι διέπραξαν ο πρώην ηγέτης της Λιβύης και οι γιοι του, σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή.
Η Σεργκέουα σημείωσε ότι πέντε γυναίκες που εργάζονταν ως προσωπικοί φρουροί ασφαλείας του Καντάφι συμφώνησαν να καταθέσουν ότι τις βίαζε συστηματικά ο συνταγματάρχης και οι γιοι του.
«Με χαροποιεί πολύ για τις γυναίκες αυτές και για το λιβυκό λαό το γεγονός ότι το ΔΠΔ προτίθεται να με ακούσει», σημείωσε η ίδια.
Στις 27 Ιουνίου, το ΔΠΔ εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του Καντάφι, του μεγαλύτερου γιου του Σάιφ αλ Ισλάμ και του πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Αμπντάλα Αλ Σενούσι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Τώρα η Σεργκέουα θα ζητήσει, όπως σημείωσε, από τον γενικό εισαγγελέα του ΔΠΔ Λουίς Μορένο-Οκάμπο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά όλων των γιων του Καντάφι και του πρωθυπουργού αλ Μπαγντάντι αλ Μαχμούντι, ο οποίος φυλακίστηκε την περασμένη εβδομάδα για έξι μήνες στην Τυνησία για απόπειρα παράνομης εισόδου στη χώρα.
«Οι γιοι του Καντάφι ηγούνταν πολιτοφυλακών που διέπρατταν συστηματικά βιασμούς κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης», σημείωσε η Σεργκέουα, αναφερόμενη στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για το βιασμό χιλιάδων γυναικών από τους πιστούς στον Καντάφι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Υπάρχει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις ιστορίες που διηγήθηκαν αρκετές γυναίκες, υπογράμμισε η Σεργκέουα. Πρώτα τις βίαζε ο Μουάμαρ Καντάφι και στη συνέχεια τις περνούσαν σε έναν από τους γιους του και στο τέλος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους, προτού επιτέλους τις αφήσουν, διευκρίνισε.
Στην ερώτηση αν στις ενέργειές της αυτές είχε τη στήριξη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, η Σεργκέουα δήλωσε ότι οι προσωρινές αρχές της χώρας ενθάρρυναν τις προσπάθειές της, αλλά δεν προσέφεραν σημαντική περαιτέρω βοήθεια.
Η Σεργκέουα αναμένεται να καταθέσει στο ΔΠΔ το φάκελο για τους βιασμούς εντός δύο εβδομάδων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ