Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Πέρασε με 155 "ναι" το χαράτσι για τα ακίνητα - "Σιωπή" από τους διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Υπερψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, οι τροπολογίες για το ειδικό τέλος ακινήτων και την αντικατάσταση των μελών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Την τροπολογία για το τέλος ακινήτων, υπερψήφισε και η ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου.

Έτσι, επί 297 παρόντων βουλευτών, η τροπολογία για το ειδικό τέλος ακινήτων συγκέντρωσε 155 θετικές ψήφους έναντι 142 αρνητικών, ενώ η τροπολογία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, συγκέντρωσε 154 θετικές ψήφους έναντι 143 αρνητικών.

Υπενθυμίζεται, πως την ονομαστική ψηφοφορία για το ειδικό τέλος ακινήτων ζήτησε το ΚΚΕ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ την ονομαστική ψηφοφορία για την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο ΛΑΟΣ.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Σε κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων περί εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων, των ιδιοκτητών των κτηρίων που είναι μισθωμένα στο Δημόσιο, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, λίγο πριν από την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κοινοβούλιο.

«Ακούω να υπάρχουν διάφορες φήμες ή μύθοι σε σχέση με το ειδικό τέλος. Από κανένα στοιχείο ή σημείο δεν προκύπτει εξαίρεση για τους ιδιοκτήτες που είναι μισθωμένα στο Δημόσιο και σε ΝΠΔΔ. Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να εξαιρεθούν ιδιοκτήτες, ιδίως δε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Αν στους καταλόγους της ΔΕΗ καταγράφεται το Δημόσιο ως υπεύθυνο για την καταβολή των τελών, το Δημόσιο θα αναζητήσει ως υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη του ακινήτου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η εξαίρεση που ισχύει για τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών, δέον να θεωρείται πως ισχύει και τους αντίστοιχους χώρους των τουριστικών καταλυμάτων. Επανέλαβε δε, πως στην υπουργική εγκύκλιο με την οποία θα εφαρμοστεί η τροπολογία, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους υπόχρεους εκείνους, που εξαρτώνται από ηλεκτρικές συσκευές (άτομα με αναπνευστική ανεπάρκεια κλπ.).

«Τέτοιου είδους ζητήματα θα λυθούν ρητά με την εγκύκλιο και την εφαρμοστική απόφαση και θα αντιμετωπιστούν με τον πλέον ευαίσθητο τρόπο. Σημασία έχει να μπορέσουμε να πετύχουμε τον δημοσιονομικό στόχο του 2011 και 2012. Όλη η ρύθμιση θα ενταχθεί στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε συνολικά το ζήτημα της επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, όπου συναντώνται και οι δύο όψεις της οικονομίας - επίσημη και ανεπίσημη» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.
newsit.gr

Κώστας Κόλλιας: «Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του Υπουργείου για την καθυστέρηση στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού των αγροτών»

Απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει τον Αύγουστο ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας απέστειλε το Υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΟΓΑ για το καλοκαίρι του 2011. Σχετικά με την απάντηση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Είναι φανερό ότι ούτε καν τα Υπουργεία δεν μπορούν πλέον να δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την ανεπάρκεια και την ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης. Η απάντηση που έλαβα από τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Αγροτικής Εστίας το μόνο που κάνει είναι να επιβεβαιώνει την ολιγωρία και την αδιαφορία των συναρμόδιων Υπουργών. Το συμπέρασμα που καταγράφεται στην απάντηση του Υπουργείου είναι ότι «η καθυστέρηση…δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του ΟΓΑ, αλλά στις διοικητικές διαδικασίες που απαιτήθηκαν για την υλοποίηση των προγραμμάτων».  Ποιες είναι αυτές οι διοικητικές διαδικασίες; Είναι Υπουργικές Αποφάσεις, οι οποίες χρειάστηκαν έξι και πλέον μήνες για να εκδοθούν.

Συγκεκριμένα, από τις 16/12/2010 υπήρχε η υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού. Επειδή όμως στη συνέχεια προστέθηκαν στον Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας, ο οποίος χρηματοδοτεί και τον κοινωνικό τουρισμό, κάποια νέα προγράμματα, έπρεπε να εκδοθεί νέα κοινή υπουργική απόφαση προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων για το 2011. Είναι προφανές ότι οι δύο συνυπογράφοντες Υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας χρειάστηκαν περισσότερους από έξι μήνες για να συνεννοηθούν, αφού η ΚΥΑ εκδόθηκε εντέλει αφότου είχε μπει το καλοκαίρι και, συγκεκριμένα, στο τέλος Ιουνίου. Μετά τη δημοσίευση της ΚΥΑ, ο ΟΓΑ χρειάστηκε έναν ακόμη μήνα για να ανακοινώσει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων, με αποτέλεσμα η διανομή των δελτίων να ξεκινήσει στις 29 Αυγούστου.

210.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ μπορούν τώρα απολαύσουν τις φετινές θερινές τους διακοπές από τον Σεπτέμβριο μέχρι το Μάρτιο του 2012. Δεν φαντάζομαι ότι έστω ένας από αυτούς θεωρεί επαρκή την εξήγηση που δίνει το Υπουργείο. Το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», όπως αποκαλείται, φέτος ήταν τουρισμός για κάποιους και πάντως σίγουρα όχι για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Θέλω τέλος να επισημάνω ότι το δεύτερο σκέλος της ερώτησής μου αφορούσε το πώς προτίθεται το Υπουργείο να επανορθώσει αυτήν την αδικία. Φυσικά απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν έλαβα.

Ο Έλληνας αγρότης έχει υποστεί σοβαρότατες απώλειες στο εισόδημά του. Τα πραγματικά έσοδα από τη δουλειά του είναι ανύπαρκτα, καθώς το καλλιεργητικό κόστος και οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, σε συνδυασμό με την ύφεση και τα φορομπηχτικά μέτρα, έχουν εκμηδενίσει το περιθώριο κέρδους. Εκείνοι όμως που έχουν μείνει χωρίς ελπίδα είναι οι συνταξιούχοι αγρότες μας. Μετά το κύμα των ανατιμήσεων και των φόρων, τώρα βρίσκονται μπροστά στην απόλυτη ληστεία και του τελευταίου τους ευρώ. Το επόμενο πακέτο μέτρων θα απαιτήσει από αυτούς να καταθέσουν μέρος της πενιχρής σύνταξής τους στη μαύρη τρύπα της Κυβερνητικής πολιτικής και η σύνταξη των 400 ευρώ θα μειωθεί και μάλιστα αναδρομικά. Και βεβαίως αυτός ο απόμαχος της αγροτικής εργασίας δεν θα έχει στο πλευρό του ούτε το κοινωνικό κράτος, διότι αυτό είναι το μεγαλύτερο θύμα της Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Προκαλώ τους κυρίους της Κυβέρνησης, που με κροκοδείλια δάκρυα παραδέχονται πόσο σκληρές και άδικες είναι οι πολιτικές τους, να προσπαθήσουν να ζήσουν για ένα μήνα με την αγροτική σύνταξη. Γιατί φαίνεται ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και όταν την ανακτήσουν θα είναι αργά και για τους ίδιους και για τη χώρα.»

Χρήστος Σταϊκούρας Η Κυβέρνηση, συνεχώς, αποδεικνύει ότι έχει έλλειμμα πολιτικού θάρρους, ενώ διαθέτει πλεόνασμα αμετροέπειας και αλαζονείας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η Κυβέρνηση, συνεχώς, αποδεικνύει ότι έχει έλλειμμα πολιτικού θάρρους, ενώ διαθέτει πλεόνασμα αμετροέπειας και αλαζονείας.

Ο Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, σήμερα, ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που -μόλις πριν 3 μήνες- ψήφισε η Κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας τότε, ότι αποτελεί “σχέδιο σωτηρίας” για τη χώρα.

Προσθέτοντας νέες δεσμεύσεις, την επιβολή νέων φόρων, τη μεγαλύτερη οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΔ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖ​Ο ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧ​ΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, σύσκεψη με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤ​ΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.


Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, για μια ακόμη φορά,  ενεργεί με προχειρότητα και σκοπιμότητες προκειμένου να προβεί στην αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Έρευνας. Πιο συγκεκριμένα, απαιτεί από τους Διευθυντές των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας να εισηγηθούν, εντός τεσσάρων  ημερών  -υποσχόμενη την εξαίρεσή τους από την εργασιακή εφεδρεία- συγχωνεύσεις των Ινστιτούτων των Ευρωπαϊκών Κέντρων  τους, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός τους  να μειωθεί σε τριάντα, από πενήντα πέντε που είναι σήμερα.

Η μεθόδευση με την οποία φαίνεται να προωθείται η αναδιάρθρωση αυτή δεν πρόκειται να οδηγήσει, ούτε στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Έρευνας, ούτε φυσικά και σε οικονομίες κλίμακας. Καλούμε την Υπουργό να σταματήσει αμέσως τις μεθοδεύσεις που επέλεξε και να ενεργήσει με βάση διεθνή πρότυπα, όπως είναι η αξιολόγηση, η αριστεία και οι εθνικές προτεραιότητες στο χώρο της έρευνας.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι υπεύθυνη σε ολόκληρη την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, και προπάντων στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, για την κατάρρευση του Εθνικού μας Συστήματος Έρευνας».

Σημαντικό προβάδισμα ΝΔ και στην έρευνα της GPO


Το εντυπωσιακά αυξανόμενο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου βεβαιώνεται και από τη νέα έρευνα της εταιρείας GPO (MEGA, 26/9) η οποία κατέγραψε υπεροχή της ΝΔ κατά 6,8% στην πρόθεση ψήφου (ΝΔ: 22,3% - ΠΑΣΟΚ: 15,5%) όταν στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από τρεις μήνες (Ιούνιος 2011) το προβάδισμα ΝΔ είχε μετρηθεί στο 0,9% (ΝΔ: 21% - ΠΑΣΟΚ: 20,1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, είναι επίσης αξιοσημείωτο, ότι μόνο και τα τρία επόμενα από τα σημερινά πέντε κόμματα της Βουλής υπερβαίνουν το πλαφόν εισόδου (ΚΚΕ 9,8%, ΣΥΡΙΖΑ 4,8%, ΛΑΟΣ 7,9%) με όλα τα υπόλοιπα να μετρούνται κάτω από το 3% (Δημοκρατική Αριστερά 2,7%, Οικολόγοι-Πράσινοι 2,4%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1,6%).

Αντίστοιχη απεικόνιση προβαδίσματος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά προκύπτει και στα ερωτήματα της πολιτικής που μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, με την πολιτική της ΝΔ να επιλέγεται κατά 6,3% περισσότερο (ΝΔ: 24,4% - ΠΑΣΟΚ: 18,1%), αλλά και του καταλληλότερου πρωθυπουργού όπου ο Αντώνης Σαμαράς υπερέχει κατά 6,4% (Α. Σαμαράς: 22,5% - Γ. Παπανδρέου: 16,1%).         

Όλα αυτά, σε ένα γενικότερο κλίμα πολύ μεγάλης ανασφάλειας των πολιτών, με το 54,8% να θεωρεί ότι, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, το 94,6% να θεωρεί ότι, σε κάθε περίπτωση, θα μειωθεί το εισόδημά του, αλλά και περισσότερο από 1 στους 2 εργαζόμενους να φοβάται ότι θα χάσει τη δουλειά του.

Μεγαλύτερη όμως και από την μεγάλη κοινωνική ανασφάλεια που καταγράφεται είναι η κατακραυγή που σημειώνεται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης, με το 71,8% να απαντά ότι, πρώτα απ’ όλα, η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, το 71,3% να θεωρεί ότι θα είναι αναποτελεσματικά τα νέα μέτρα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, ενώ το καθολικό 92,2% χαρακτηρίζει τα νέα  μέτρα άδικα.

Πολιτικό Παρατηρητήριο ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΟΛΗ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣ​ΟΣ ΕΔΩ!

Η δημιουργία ταμείου εγγυήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα


Στο συνέδριο «Επενδύοντας στις Πόλεις: Διαμορφώνοντας το Μέλλον»  που διοργάνωσε το Urban Land Institute (ULI) Greece & Cyprus την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αθήνα, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκε μια ενδελεχής ανάπτυξη νέων μοντέλων συνεργασίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ έγινε και μια εστίαση στο υπάρχον πλαίσιο επενδύσεων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε μια θεώρηση των εργαλείων που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό και πως αυτά δημιουργούν αξία για τις πόλεις, τους επενδυτές και τις εταιρείες ανάπτυξης,  καθώς και διερεύνηση της βιωσιμότητα και της αποτελεσματικότητα τους στις πόλεις της Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην τοποθέτηση του παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό τον οποίο υλοποιεί η πρώτη αιρετή διοίκηση σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "Ήδη την περασμένη εβδομάδα υποβάλλαμε στο τεχνικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Επίτροπο περιφερειακής πολιτικής Κύριο
Hahn που επισκέφτηκε την Αθήνα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος μας ενώ ζητήσαμε την στενότερη δυνατή συνεργασία για να επισπεύσουμε τους ρυθμούς απορρόφησης".  
Ο κος Τατούλης αναφερόμενος συγκεκριμένα σε έργα που εντάσσονται στο πλαίσιο του αντικειμένου του συνεδρίου υπογράμμισε ότι "Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντοπίσει ώριμα έργα που μπορούν να γίνουν έργα σημαίες του JESSICA και αφορούν κυρίως αποκατάσταση ανενεργών κτιριακών εγκαταστάσεων στη Τρίπολη, το Ναύπλιο, τη Κόρινθο, τη Σπάρτη, τη Καλαμάτα και άλλες πόλεις", σημειώνοντας ακόμα "με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα ότι σχεδιάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η δημιουργία ταμείου εγγυήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, μια τέτοια πρωτοβουλία θα έδινε μεγάλη ώθηση στις προσπάθειες ανάκαμψης της χώρας"

Το Urban Land Institute (ULI) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας και επιμόρφωσης με περισσότερα από 30.000 μέλη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε 95 χώρες σε όλο τον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το φάσμα αξιοποίησης γης και ανάπτυξης ακινήτων.


Βενιζέλος: Η 6η δόση θα εκταμιευτεί, αλλά… έρχονται κι άλλα μέτρα

Αντιφατικές ήταν σε μεγάλο βαθμό οι δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος σήμερα, καθώς από τη μια είπε πως ουσιαστικά έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα για τους προϋπολογισμούς μέχρι και το 2014 και προέβλεψε πρωτογενές πλεόνασμα από το νέο έτος, από την άλλη, όμως, έκανε λόγο για ακόμα σκληρότερα μέτρα επειδή… απομακρύνονται –λόγω ύφεσης- οι στόχοι που είχαν τεθεί!

Συνάντιση Μπακογιάννη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ντόρα Μπακογιάννη:Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ και τους ευχαριστώ για την παρουσία τους και την ενημέρωση που μου έκαναν.
Είναι αλήθεια ότι η σχολική χρονιά ξεκινάει με πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα. Με προβλήματα τα οποία θα έπρεπε εγκαίρως να είχαν αντιμετωπιστεί, όπως το πρόβλημα των βιβλίων.
Ταυτόχρονα είχαμε και μια συζήτηση για το θέμα της ενδεχόμενης εφεδρείας στο χώρο των εκπαιδευτικών. Είχα την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι η Δημοκρατική Συμμαχία πίστευε και πιστεύει στο ενιαίο μισθολόγιο, διότι πιστεύει ότι οι μισθοί όπως αυτοί των εκπαιδευτικών, που είναι οι χαμηλότεροι σε όλο το δημόσιο, θα έπρεπε να τύχουν διαφορετικής μεταχείρισης, δηλαδή μιας αύξησης εξισορροπητικής προς τους μισθούς των υψηλόμισθων στο δημόσιο, οι οποίοι βεβαίως αναμένεται να μειωθούν.
Θέλω να κάνω όμως μία δήλωση που αφορά τις καταλήψεις. Αυτοί που υποκινούν σήμερα τις καταλήψεις καλά θα κάνουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Οι περισσότεροι γονείς και τα περισσότερα παιδιά, επιθυμούν σχολεία ανοιχτά και όχι μπάχαλο στο χώρο της Παιδείας.
Επιθυμούν τα παιδιά τους να μην χάνουν ώρες μαθημάτων. Θέλω λοιπόν να κάνω έκκληση και να αντιληφθούν όλοι που βρισκόμαστε.  Η Ελλάδα είναι στην κυριολεξία μέσα στον γκρεμό και δεν έχει περιθώρια για μπαχαλοποίηση ή για να κάνει κανένας απλώς το δικό του κομματικό καθήκον».
Δημοσιογράφος: Σήμερα καλέσατε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει ξανά του πολιτικούς αρχηγούς. Πιστεύεται ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα;
Ντόρα Μπακογιάννη: Η πρόταση είναι πολύ συγκεκριμένη. Να καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και τους διατελέσαντες αιρετούς πρωθυπουργούς της χώρας, έτσι ώστε να γίνει ένα Συμβούλιο Δημοκρατίας, ένα Συμβούλιο το οποίο θα συμφωνήσει να υπάρξει μία κυβέρνηση με ευρεία κοινοβουλευτική υποστήριξη για τα επόμενα δύο χρόνια, που θα αναλάβει να βγάλει τη Ελλάδα από την κρίση. Άλλη λύση δεν υπάρχει, εκτός αν γίνουν άμεσα εκλογές και μία τέτοια κυβέρνηση επιβληθεί από το λαό.

---------------------------------------
Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, Αμέσως μετά έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:


Ντόρα Μπακογιάννη: «Είχα την ευκαιρία να κάνω έναν ουσιαστικό διάλογο με τους συνδικαλιστικούς φορείς. Η ουσία του μηνύματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι πρώτον, ότι ναι χρειάζονται απολύτως οικονομίες στην ΕΡΤ. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η σπατάλη.
Δεύτερον, κάλεσα τους συνδικαλιστικούς φορείς να προφυλάξουν τους χαμηλούς εργαζόμενους, τώρα ιδιαίτερα ενόψει της εφεδρείας, δηλαδή να λειτουργήσουν και με κοινωνικά κριτήρια, διότι τα θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά σε μια εποχή που μπορεί να μείνουν άνθρωποι άνεργοι των 1000 και 1500 ευρώ.
Και τρίτον, πιστεύω ότι πρέπει τα στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν να μελετηθούν και να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος.
Δεν χρειάζονται πολυθεσίτες στην ΕΡΤ, δεν χρειάζονται ρουσφέτια στην ΕΡΤ. Αυτό το οποίο χρειάζεται η ΕΡΤ είναι νοικοκύρεμα και να είναι πραγματικά στην υπηρεσία του λαού και όχι των κομμάτων».


Γιώργος Σαββίδης (πρόεδρος ΠΟΕΣΥ): Από σφυγμομέτρηση που κάναμε εμείς αποδείχθηκε ότι ο ελληνικός λαός θέλει την ΕΡΤ δική του όπως ήταν. Θέλει την ΕΤ-1, θέλει τη Ραδιοτηλεόραση. Θέλει κυρίως το 95,8, αυτό το περίφημο κανάλι που είχε κάνει η Μελίνα. Αυτό που ζητάμε αυτή τη στιγμή μετά από αγώνες που όλοι γνωρίζουν πλέον το πρόβλημα της ΕΡΤ, είναι ότι μπορούμε να διοργανώσουμε την ΕΡΤ πραγματικά μαζί. Μπορούμε αρκεί να μας δοθεί ο χρόνος. Εμείς θέλουμε. Εμείς μπορούμε. Η κυβέρνηση θέλει;

ΤάσοςΑβράτογλου (γενικός γραμματέας ΠΟΣΠΕΡΤ): Ενημερώσαμε την κυρία Μπακογιάννη με στοιχεία για τις θέσεις μας απέναντι στο σχέδιο του κυρίου υπουργού για την ΕΡΤ και με δεδομένο ότι η εταιρία είναι υγιής οικονομικά, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε με ένα ευρώ, θεωρούμε ότι δεν έπρεπε να γίνεται η συρρίκνωση αυτή τη στιγμή στην εταιρία. Αντίθετα θα μπορούσε η εταιρία με συνεννόηση να γίνει ένας πόλος ανάπτυξης

Η Ντόρα Μπακογιάννη, θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00, με εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών (Λ. Συγγρού 47).

Ν. Δ. : η κυβέρνηση επιλέγει να απαξιώσει συνειδητά το Στράτευμα. Ο κομματισμός και η εξάρτηση με απόφαση υπουργού, πλέον


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμανλίκης, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας για “απευθείας δίαυλο επικοινωνίας” του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με το Επιτελείο του υπουργού, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε μία κρίσιμη περίοδο, η κυβέρνηση επιλέγει να απαξιώσει συνειδητά το Στράτευμα. Ο κομματισμός και η εξάρτηση με απόφαση υπουργού, πλέον.
 Με μια απίστευτη εντολή του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καταργούν και επίσημα η στρατιωτική ιεραρχία και οι βασικές αρμοδιότητες των κλάδων που έχουν σχέση με το προσωπικό.
 Πλέον, το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό θα μπορεί να έρχεται σε «απευθείας επαφή» με το επιτελείο του Υπουργού (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ), προκειμένου – όπως αναφέρει η διαταγή – «να αναδειχτούν - επιλυθούν προβλήματα, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης», παρακάμπτοντας επιδεικτικά – και με εντολή υπουργού – κάθε μορφή στρατιωτικού κανονισμού, στρατιωτικής πειθαρχίας, ιεραρχίας και συμπεριφοράς, αλλά ακόμη και τον ίδιο το νόμο «περί Ιεραρχίας και Προαγωγών», που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 Μετά τις αιματηρές περικοπές στα εισοδήματα των στελεχών και την απίστευτη απομείωση των λειτουργικών δαπανών, έρχεται τώρα η κυβέρνηση να ταράξει συθέμελα το συνδετικό κρίκο του Στρατεύματος, που είναι η πειθαρχία, το κύρος και οι αρμοδιότητες του προϊσταμένου, την ίδια την υφή του στρατιωτικού επαγγέλματος.
Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να αποσύρει τη διαταγή αυτή που αποδυναμώνει τη φυσική στρατιωτική ηγεσία και δημιουργεί νέα κομματικά στεγανά στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια περίοδο που το Στράτευμα αντιμετωπίζει πρωτόγνωρες προκλήσεις, με όλα τα εθνικά μας θέματα ανοικτά».

Τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης προσκαλεί όσους επιθυμούν – ενήλικες και παιδιά – να παρακολουθήσουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών που διοργανώνει ο Δήμος για 10η συνεχή χρονιά να δηλώσουν συμμετοχή στα παρακάτω τμήματα :
ΤΡΙΤΗ: 16.30 – 17.30 ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΟ 1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ê
ΤΕΤΑΡΤΗ: 18.00 – 19.00 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
19.00 – 20.00 ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
20.00 – 21.00 ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ: 16.00 – 17.00 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ (ΠΑΙΔΙΚΟ)
17.00 – 18.00 ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ (ΜΕΣΑΙΟ)
18.00 – 19.00 ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟ (ΜΕΓΑΛΟ)
19.00 – 20.00 ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Τηλ. επικοινωνίας Δήμου για πληροφορίες: υπεύθυνος κος Ρουσινός Τάκης – 2743360244

Αντίθετη στο άνοιγμα οίκων ανοχής στην Αιγιάλεια η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Την αντίθεση της στο άνοιγμα οίκων ανοχής στην περιοχή (μετά από σχετική πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου) εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας να αλλάξει νοοτροπία. Στην ανακοίνωση η Ιερά Μητρόπολη αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο του Αιγίου, την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυση τριών οίκων ανοχής στην περιοχή μας, και μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα συζητήθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος και παρά το γεγονός, ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη. Υπήρξαν βέβαια και αντιδράσεις, όπως της Αντιδημάρχου κ. Ψυχράμη, του κ. Καλογερόπουλου και των εκπροσώπων της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., τους οποίους συγχαίρομε για την στάση τους. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. πολύ ορθά έθεσαν το ερώτημα: «Αυτή είναι η «ανάπτυξη» και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου για τα οποία δίνουν όρκους πίστης; Αυτή είναι η «ανάπτυξη» του τουρισμού;
Ας θυμηθούμε τον άγιο Ιωσήφ τον Πάγκαλο, που η Εκκλησία μας, τον προβάλλει σαν πρότυπο αγνότητας. -«Πως είναι δυνατόν να κάνω αυτή την αμαρτία μπροστά στο Θεό;» είπε, και απέφευγε τον πειρασμό της Αιγυπτίας, που τον καλούσε να διαπράξει μαζί της την σαρκική αμαρτία. Ας θυμηθούμε ακόμη, τι σημαίνει ο ύμνος που ψάλλεται στην ορθόδοξη ακολουθία του μυστηρίου του Γάμου: «Άγιοι μάρτυρες, οι καλώς αθλήσαντες και στεφανωθέντες....». Σημαίνει την βράβευση των νυμφευόμενων για την νίκη τους στον αγώνα της αγνότητας. Ο Κύριoς ρητώς απαγορεύει και καταδικάζει κάθε σαρκική σχέση ή μίξη προ του γάμου και εκτός του γάμου. Σύμφωνα με το ορθόδοξο ήθος της Εκκλησίας μας, η πορνεία, που αναφέρεται στην προ του γάμου σαρκική μίξη του άνδρα και της γυναίκας καθώς και στην συνεχή ακόρεστη εναλλαγή ερωτικών συντρόφων, η μοιχεία, ως ικανοποίηση των σαρκικών επιθυμιών των συζύγων με άλλον σύντροφο εκτός του γάμου, η οποία ως εκ τούτου αποτελεί αθέτηση της συζυγικής υποσχέσεως των προς τον Θεό περί διά βίου ενότητας και αφοσιώσεως μεταξύ των, καθώς και η ομοφυλοφιλία, πού αφορά την ερωτική- σαρκική σχέση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, είναι αμαρτωλά πάθη, αρρώστιες της ψυχής, που εξαθλιώνουν τον άνθρωπο και τον απομακρύνουν από τον Θεό. Γι’ αυτό ο Απόστολος Παύλος κατηγορηματικά μας δηλώνει: «Μην πλανάσθε! Ούτε οι πόρνοι, ούτε οι ειδωλολάτρες, ούτε οι μοιχοί, ούτοι οι εκθηλυμένοι, ούτε οι αρσενοκοίτες (δηλ. αυτοί που κοιμούνται με άντρες), ούτε οι πλεονέκτες, ούτε οι κλέφτες, ούτε οι μέθυσοι, ούτε οι υβριστές, ούτε οι άρπαγες, δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού.» (Α΄Κορ. 9-11). Παρακαλούμε λοιπόν τους Χριστιανούς μας, να μην αθετούν το λόγο του Κυρίου μας, καθόσον τα «οψώνια της αμαρτίας, θάνατος» (Ρωμ. 6,23 ). Στη σύγχρονη κοινωνία, που απομακρύνεται από το Θεό και ασπάζεται το δόγμα ότι «όλα επιτρέπονται», θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός, ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευθέντα στοιχεία το AIDS παρουσιάζει στις μέρες μας αλματώδη εξάπλωση. Παρακαλούμε τον αγαπητό μας κ. Δήμαρχο να αλλάξει νοοτροπία, διότι εκτός του Νόμου του Θεού, και η νομοθεσία των ανθρώπων πολλές φορές καταδικάζει τη μετάβασή μας σε οίκους ανοχής. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, Νορβηγός Βουλευτής εκλήθη να καταβάλλει πρόστιμο και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου «επειδή επισκέφθηκε οίκο ανοχής στη Ρίγα της Λεττονίας »(Καθημερινή 24/09/2011). Τέλος, η πρόσφατη περίπτωση του Ντομινίκ Στρος- Καν απέδειξε για μια φορά ακόμη τον εξευτελισμό που υφίσταται ο άνθρωπος, όταν δεν κυριαρχεί στις σαρκικές του επιθυμίες και απολαύσεις»

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

cebccf80ceb5ceb3cebbceb9cf84ceb7cf83111 ΙΣΧΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

ΠΗΓΗ : sfedona.gr
Ισχυρό πολιτικό μήνυμα στέλνει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από την Κόρινθο και προς την Κυβέρνηση αλλά και προς όλα τα πολιτικά κόμματα:
Να καταργηθεί το προνόμιο της βουλευτικής ασυλίας των τριακοσίων της βουλής των Ελλήνων.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Λάκη Γιαννιδάκη και στη sfedona.gr ο Κορίνθιος Υπουργός είναι κατηγορηματικός: “ Δεν έχουμε κανένα λόγο να κρυβόμαστε πίσω από την βουλευτική ασυλία. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς οι βουλευτές πρέπει να έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση από την Δικαιοσύνη σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες..Δεν έχουμε περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους πολίτες”
Είναι δηλώσεις του Πάνου Μπεγλίτη που έρχονται από την Κόρινθο και θα δημιουργήσουν έντονη πολιτική αίσθηση σε όλη την Ελλάδα
Ακριβώς σε μια στιγμή που ο λαός μας ζητάει επιτακτικά να σταματήσει η ατιμωρησία των πολιτικών στην Ελλάδα, έρχεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και με τις δηλώσεις του αυτές κάνει ένα ακόμα βήμα περισσότερο προς την κατεύθυνση αυτή.
Πολύ σωστά αντιδρούν οι πολίτες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα σε σχέση με την ατιμωρησία Με την ατιμωρησία γενικότερα αλλά ειδικότερα με την ατιμωρησία των πολιτικών. Από το καθεστώς της ατιμωρησίας πρέπει να περάσουμε στην αυστηρή και παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων που καταχράστηκαν ,κατασπατάλησαν και κακοδιαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα.”
Στο σημείο αυτό με ήπιο πλην όμως ενδεικτικό τρόπο ο Κορίνθιος Υπουργός πετάει το γάντι και στην Δικαιοσύνη:
Οφείλει όμως και η Δικαιοσύνη να βοηθήσει από την πλευρά της!”
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πάνος Μπεγλίτης ενώ όπως λέει καταλαβαίνει την οργή του λαού τονίζει ότι δεν πρέπει να ισοπεδώσουμε την πολιτική ζωή και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν έχουμε τις ίδιες ευθύνες”
Αναφέρεται επίσης στην επικίνδυνη -όπως την χαρακτηρίζει -διάσταση με την απαξίωση που δείχνει η νεολαία μας προς την πολιτική και τους πολιτικούς.
Δείτε το σύνολο των δηλώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στον Λάκη Γιαννιδάκη στο σχετικό βίντεο:

Ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ξεκαθαρίζει τι έγινε με το ηλικιωμένο ζευγάρι

ΠΗΓΗ: Korinthian News

Σχετικά με το θέμα το οποίο αναφέραμε χθες μετά και τις δηλώσεις γιατρών στο νοσοκομείο Κορίνθου στα ΜΜΕ (συγκριμένα του κ. Κουκουλίδη) επανερχόμαστε σήμερα μετά από έρευνα μας.
Σε χθεσινή ανάρτηση φιλοξενήσαμε τις δηλώσεις του κ. Κουκουλίδη σε τοπικά ΜΜΕ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εισήχθη στο νοσοκομείο Κορίνθου έχοντας κακώσεις σε «ευαίσθητα σημεία του σώματός τους» ενώ δεν απέκλειε το ενδεχόμενο βιασμού του ζευγαριού!!!
Όπως τόνισε περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση του ιατροδικαστή πριν αναφέρουν κάτι επίσημα.
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν από τον κ. Κουκουλίδη και στο τέλος της ανάρτησης μας γράψαμε: «Από την αστυνομία πάντως δεν υπάρχει καμία ενημέρωση (τουλάχιστον για την ώρα) για το θέμα αυτό και ότι αναφέρεται παραπάνω είναι μετά από δηλώσεις των γιατρών του νοσοκομείου της Κορίνθου…»
Η Korinthian News έψαξε το θέμα επικοινωνώντας αρχικά με την διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Α. Σκέπερς η οποία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τίποτα, εκφράζοντας μάλιστα την αντίδρασή της πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνονται δηλώσεις από γιατρό του νοσοκομείου, πριν τουλάχιστον γίνει κάποια ενημέρωση από την αστυνομία!
Στη συνεχεία επικοινωνήσαμε με τον αστυνομικό διευθυντή Κορινθίας ταξίαρχο κ. Χ. Μουρελάτο ο οποίος βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ανέφερε για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Το περαστικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Ένας 65χρονος πήγε και χτύπησε τον ηλικιωμένο κουνιάδο του και την 75χρονη σύζυγο του.
Από συγγενικό πρόσωπο υπήρξε καταγγελία ότι ο 65χρονος όχι μόνο χτύπησε αλλά βίασε την 75χρονη. Αυτό μας καταγγέλθηκε τουλάχιστον. Η 75χρονη είναι διανοητικά καθυστερημένη. Συλλάβαμε τον δράστη και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Πρόκειται για ενδοοικογενειακή βία»
Αυτά αναφέρει ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας σχετικά με το θέμα και τις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ ο κ. Κουκουλίδης!
ΣΣ. Αυτό το οποίο έχουμε να πούμε είναι ότι πρόκειται για …λεπτά ζητήματα και χρειάζονται μεγάλη προσοχή. Οι δηλώσεις του κ. Κουκουλίδη όπως ήταν φυσικό δημιούργησαν σύγχυση και διαφέρουν κάπως από τις δηλώσεις που κάνει παραπάνω ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας! Άλλη φορά σε τέτοιου είδους θέματα θα συνιστούσαμε περισσότερη προσοχή από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Κορίνθου…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011


Συμπολίτισσες και συμπολίτες.
Βιώνουμε μία δύσκολη έως τραγική για ορισμένους συνανθρώπους μας πραγματικότητα, η οποία έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών και έχει σφραγισθεί με την πολιτική πλήρους υποτέλειας στην Τρόικα, της τελευταίας κυβέρνησης.

Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θεωρεί ότι κάθε φορέας της κοινωνίας και πολύ περισσότερο οι δημοτικές παρατάξεις που αποτελούν την πρωτοβάθμια έκφραση της Δημοκρατίας, απέναντι σε μια τέτοια πολιτική και οικονομική κατάσταση δεν μπορεί πλέον να σιωπούν. Άλλωστε οι δήμοι καλούνται κι αυτοί να γίνουν τροχοί της αδιέξοδης αυτής πολιτικής και από τη μία αφήνονται χωρίς πόρους να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες ευθύνες τους και από την άλλη σύντομα θα κληθούν να μπουν και στο χορό των απολύσεων και των τοπικών φοροεπιδρομών.

Έρχονται συνεχώς νέα εισπρακτικά μέτρα, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος που επιβάλλει η κυβέρνηση με το νόμο 3986∕2011 και τα οποία πρέπει έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2011 να πληρωθούν. Τα νέα αυτά χαράτσια είναι άδικα, έξω από κάθε λογική κοινωνικής δικαιοσύνης και δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Επιτείνουν την οργή, την αγανάκτηση και την απελπισία των πολιτών που βλέπουν πάλι οριζόντια φορολογικά μέτρα και εξαθλίωση για τους πολλούς και στο απυρόβλητο της φορολογικής σύλληψης τα πλούσια και ευκατάστατα στρώματα της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά αν δεν τους σταματήσει ο ελληνικός λαός. Επειδή ακολουθούν και άλλα αντίστοιχα εισπρακτικά μέτρα όπως η φορολόγηση της πρώτης κατοικίας, πιστεύουμε ότι χρειάζεται συλλογικά και αποφασιστικά να αντιδράσουμε τώρα.

· Προτείνουμε γι’ αυτούς τους λόγους στους συμπολίτες μας, ως πρώτο βήμα, να αρνηθούμε να πληρώσουμε τα χαράτσια αυτά. Η μόνη επίπτωση που μπορεί να έχει κάποιος είναι μία μηνιαία προσαύξηση 1% στο ποσό καταβολής. Η πρώτη δόση πρέπει να πληρωθεί έως 30/09, σύμφωνα με το σημείωμα της ΔΟΥ. Π.χ. Εάν είναι 300 ευρώ η δόση, έως 31/10, το ποσό που πρέπει να πληρωθεί είναι 303 ευρώ.
· Για τις απειλές τους (για αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς), κυρώσεις μπορούν να υπάρξουν για ποσά των 5.000 ευρώ και άνω.
· Στην περίπτωση που χρειαστούμε φορολογική ενημερότητα μπορούμε να την πάρουμε τώρα, πριν την προθεσμία καταβολής της δόσης. Η φορολογική ενημερότητα ισχύει για 1-12 μήνες, ανάλογα με την περίπτωση.

Άρα, αν καθυστερήσουμε να το πληρώσουμε η προσαύξηση είναι αμελητέα. Η μη πληρωμή όμως από μεγάλο αριθμό φορολογούμενων πολιτών, θα οδηγήσει σε αποφασιστική εξέλιξη τα πολιτικά πράγματα που θα έχει τη σφραγίδα της λαϊκής βούλησης. Έτσι κι αλλιώς, όλοι έχουμε καταλάβει πια, ότι κάθε λίγο και λιγάκι κάποιο άλλο δυσβάσταχτο μέτρο θα μας παρουσιάζουν ως σωτηρία της χώρας. Αυτό το γαϊτανάκι δεν έχει τέλος.

Δεν πρέπει λοιπόν να παρακολουθούμε αμέτοχοι και να ακολουθούμε άπραγοι τα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπηρετών τους. Πρέπει να αντιδράσουμε συλλογικά και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου και όλους τους φορείς του δήμου να αντιδράσουν τώρα, πριν είναι πολύ αργά.

Είμαστε αλληλέγγυοι και θα μετέχουμε σε κάθε δράση συλλογικοτήτων που αντιδρούν και θα εμποδίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής κυρώσεων σε πολίτες που αδυνατούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν.

Όλοι μαζί μπορούμε…

Το Γραφείο Τύπου της Συμπολιτείας

«Πιέσεις» από ΕΠΟ σε Παναιγιάλειο

Σε σοβαρότατες καταγγελίες εναντίον της ΕΠΟ προχώρησε η διοίκηση του Παναιγιάλειου κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου, που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον παράγοντα των «μελανόλευκων», Δημήτρη Μπαλαφούτη, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ασκεί έντονες πιέσεις, ώστε οι Αιγαιώτες να αποσύρουν την προσφυγή τους από το Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής, με κίνδυνο η ομάδα να παραμείνει ανενεργή τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη ΓΣ, η παραπάνω απειλή έγινε μέσω του νομικού εκπροσώπου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη, σε συνομιλία που είχε με τον Δημήτρη Μπαλαφούτη.
Πλέον, ο Παναιγιάλειος βρίσκεται σε τεράστιο δίλημμα, με τη συνέλευση της Παρασκευής να εξουσιοδοτεί τη διοίκηση να λάβει οποιαδήποτε απόφαση κρίνεται συμφέρουσα για τον σύλλογο.
sentragoal.gr

Ο Αστέρας Τρίπολης δαψεύδει «κρούση» στον Τσιώλη

Ο Αστέρας  Τρίπολης έμεινε «ορφανός» μετά την απομάκρυνση του Όσκαρ Φερνάντεθ και σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η ομάδα της Τρίπολης «χτύπησε» την πόρτα του Σάκη Τσιώλη, γεγονός που διέψευσε κατηγορηματικά η ΠΑΕ.
«Μετά από δημοσιεύματα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ θέλει να ξεκαθαρίσει ρητά και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με προπονητή που εργάζεται σε άλλη ομάδα. Είναι θέμα αρχής για τον Αστέρα να μην ασχολείται με ανθρώπους που έχουν σχέση εργασίας με οποιοδήποτε ιδιότητα σε άλλο σύλλογο, κάτι που έχει αποδειχθεί στην πράξη από τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά μας. H προσπάθεια που γίνεται με στόχο τον Αστέρα, προκειμένου να διαταραχθούν προσωπικές και φιλικές σχέσεις και να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα θα πέσει για μία ακόμα φορά στο κενό», αναφέρει η ανακοίνωση της αρκαδικής ΠΑΕ.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 30/09/2011

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ.
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης , που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 9.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στα παρακάτω θέματα :
  1. Καθορισμός τροφείων Δημοτικών Παιδικών Σταθμών
  2. Καθορισμός διδάκτρων Δημοτικού Ωδείου Ευρωστίνης
  3. Καθορισμός εισφοράς μελών ΚΑΠΗ
  4. Ορισμός μέλους του ΔΣ για την υπογραφή των χρηματικών ενταλμάτων
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ
Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Α.Ν.Α.ΔΗ.ΞΕ. 30/09/2011

Κινδυνολόγησε και απέφυγε να αναφερθεί στα μέτρα ο Ευ. Βενιζέλος

- Είπε: "Υπάρχει κίνδυνος δραματικών εξελίξεων"
- Μίλησε μόνο για πλεόνασμα 3% στο Δημόσιο
- Θα σταλούν επιστολές από εκείνον και τον πρωθυπουργό στο ΔΝΤ με τα νεα μέτρα
- Δεν έδωσε ημερομηνία για την έλευση της τρόικας

Δεν γίναμε σοφότεροι από την σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο κ.Βενιζέλος απέφυγε να πει οτιδήποτε για τα νεα μέτρα (ρωτήθηκε 3 φορές και δεν απάντησε) και περιορίστηκε στο να περιγράφει την κατάσταση. Μάλιστα η περιγραφή της κατάστασης ήταν ιδιαίτερα γλαφυρή, αφού σε μια αποστροφή του λόγου του, είπε οτι "υπάρχει κίνδυνος δραματικών εξελίξεων".

Μας κάλεσε επίσης να συναισθανθούμε το βάρος που σηκώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφού θα κληθούν να ψηφίσουν απόψε το χαράτσι στα ακίνητα.

Τα μέτρα που παίρνουμε, είπε, είναι μέτρα που υποκαθιστούν άλλα τα οποία δεν έχουν αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα και υπηρετούν την απολύτως αναγκαία περικοπή δαπανών. Στα μέτρα αυτά όμως απέφυγε να αναφερθεί αναλυτικά.


Το μόνο που μάθαμε είναι 2 επιστολές, μια δική του και μια του πρωθυπουργού θα αποσταλλούν στους ηγέτες και τους θεσμικούς παράγοντες ευρωπαϊκών και άλλων οργανισμών.

Ούτε καν στην ημερομηνία επιστροφής της τρόϊκας δεν ήταν συγκεκριμένος. Είπε οτι οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα εντός της εβδομάδας. Όπως είπε, έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία για τους προϋπολογισμούς τους 2011 και του 2012, ενώ απομένουν κάποια συμπληρωματικά μέτρα για τους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρη έλεγχο των ταμιακών αναγκών, καθώς και ότι η εκταμίευση της έκτης δόσης θα γίνει εγκαίρως μέσα στον Οκτώβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε και πάλι κατηγορηματικά τα σενάρια για κούρεμα του χρέους κατά 50% και συνέστησε στα ελληνικά μέσα να αποφεύγουν την αναπαραγωγή σεναρίων επιβλαβών για τη χώρα.
Σχολιάζοντας τα περί ενδεχόμενης πτώχευσης ξεκαθάρισε ότι δε νοείται πτώχευση οποιασδήποτε χώρας της ευρωζώνης, σημειώνοντας πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει γιατί θέτει εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του ευρώ.

Επίσης χαρακτήρισε "θεσμικό ευαγγέλιο" τις αποφάσσεις της 21ης Ιουλίου.

"Αυτό που κάνουμε τώρα είναι ο θώρακας για να αποφύγουμε την πραγματική κρίση", υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε δραματικές εξελίξεις.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη περικοπής της δημόσιας δαπάνης, επισημαίνοντας πως αυτή αφορά στο 90% μισθούς, συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.
Μόνο το 10% είναι η λειτουργική δαπάνη και αυτή έχει περικοπεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, είπε.
newsit.gr

Κόρινθος: ''Απολύτως ασφαλές το νερό'' δηλώνει ο δήμαρχος

Το νερό της Κορίνθου, ''είναι όχι μόνο ασφαλές, αλλά και ποιοτικά, ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν στη χώρα μας'', τονίζει ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε δηλώσεις του με αφορμή δημοσίευμα τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας...Ενημερώνει ότι οι αρχές πραγματοποιούν όλες τις απαραίτητες μετρήσεις για την ποιότητα του νερού της πόλης και μάλιστα συχνότερα απ' ότι προβλέπει η νομοθεσία, είτε μέσω του Γενικού Χημείου του Κράτους, είτε από ιδιωτικά πιστοποιημένα και αξιόπιστα εργαστήρια, σύμφωνα με τα οποία το νερό είναι απολύτως ασφαλές.
Προσθέτει δε, πως στο εξής τα αποτελέσματα των αναλύσεων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο και θα δημοσιεύονται όλες οι μετρήσεις, ούτως ώστε να γνωρίζουν όλοι οι Κορίνθιοι, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, την αναμφισβήτητη ποιότητα νερού που καταναλώνεται.

newsit.gr

Αστοχίες, ψέματα και λεονταρισμοί έφεραν... δηλώσεις μετανοίας! Στον αέρα επιστροφή της τρόικας και δάνειο

 
Μια ολόκληρη χώρα έχει μπει σε καθεστώς εφεδρείας - με άγνωστη την χρονολογία εξόδου - λόγω ενός απίθανου συνδυασμού ανικανότητας, διαπλοκής, αβελτηρίας και πολιτικού καιροσκοπισμού. Παρ’ όλα αυτά, κάποιοι επιμένουν πως κάνουν το παν για τη σωτηρία της Ελλάδας!
 
Χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε πληροφορηθεί τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους η τρόικα έφυγε από την Αθήνα και χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της, η έκτη δόση του δανείου παραμένει στον αέρα, ενώ για το νέο δάνειο, που υποτίθεται ότι αποφασίστηκε στις 21 του περασμένου Ιουλίου, δεν γίνεται πλέον ούτε λόγος.

Καταστροφικοί χειρισμοί έχουν οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του ολέθρου, με τον υπουργό των Οικονομικών να υποχρεώνεται τώρα σε νέες δεσμεύσεις εν ονόματι του ελληνικού λαού, ενώπιον των δανειστών.

Στατιστικά στοιχεία και έλλειμμα: Ποιος επιδιώκει αθώωση μέσω Εξεταστικής;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνηθεί αν και σε ποιες περιόδους η Ελλάδα έστελνε στην ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία «πειραγμένα» στοιχεία.

Αν κρίνουμε από την τύχη που είχε η γνωστή βιομηχανία εξεταστικών που στήθηκε στη Βουλή τα τελευταία δύο χρόνια, μπορούμε να προδικάσουμε και αυτής της εξεταστικής την τύχη.

Τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν λάβουμε υπ’ όψη όσα συνέβησαν στη Βουλή πριν από λίγες ημέρες, με αφορμή τις καταγγελίες για τα φουσκωμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ που οδήγησαν στην διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Επί δύο ημέρες η Επιτροπή Οικονομικών εξέταζε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.ΣΤΑΤ – πρώτα τον πρόεδρο μόνο του και μετά τους διαμαρτυρόμενους για την μονοκρατορία του.

Συγγνώμη, αλλά καταλάβατε να βγήκε κάποιο συμπέρασμα; Όχι, βέβαια.

Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν δεν ήταν για κλάματα, θα ήταν για γέλια.
Την ώρα που η Ελλάδα και οι Έλληνες υποβάλλονται σε πρωτόγνωρες και επώδυνες θυσίες, η κυβέρνηση συνεχίζει να κινείται στη σφαίρα της αδράνειας και της ανικανότητας.
Εδώ και δέκα μέρες, το εκτυπωτικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, στο ΚΕΠΥΟ έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα!
Με άλλα λόγια, δεν πραγματοποιούνται οι από το νόμο προγραμματισμένες εκδόσεις πολυεκκαθαριστικών και εκκαθαρίσεων φορολογικών δηλώσεων. Δηλαδή, έχουν φρενάρει την είσπραξη των εσόδων, αλλά και την επιστροφή φόρων.
Στο εύλογο και κρίσιμο ερώτημα “γιατί;”, η απάντηση είναι:
“Γιατί έχει ξεμείνει από μελάνι!!!”.
Αλήθεια, το γνωρίζει ο κ. Βενιζέλος;
Και αν “ναι”, τι ενέργειες έχει κάνει για να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠΥΟ;
Για το θέμα που δημιουργήθηκε, καταθέτω ερώτηση, στη Βουλή»

Από ποιον θα διεκδικήσουμε τώρα;

Άρθρο του *Θόδωρου Σκυλακάκη στην Athens Voice

Μετά την εξαγγελία των νέων κυβερνητικών μέτρων, τα   οποία έρχονται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο ναδίρ   εκλογικής επιρροής, κυβερνητικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής   ανοχής, θα περίμενε κανείς να ξεσπάσει καταιγίδα διαδηλώσεων και   δημόσιων διαμαρτυριών.
Παρά το γεγονός όμως ότι οι κομματικοί μηχανισμοί   της αριστεράς κινητοποιήθηκαν, οργανώνοντας δεκάδες διαδηλώσεις σε   ολόκληρη την επικράτεια, η ανταπόκριση ήταν πενιχρή. Πως μπορεί κανείς   να ερμηνεύσει το φαινόμενο αυτό; Είναι άραγε απάθεια ή απογοήτευση;   Λείπει, σε μια χώρα με πραγματική ανεργία που ξεπερνά το 1 εκ., το   εύφλεκτο υλικό των κοινωνικών κινητοποιήσεων; 
Έχω την εντύπωση -και την κρυφή ελπίδα- πως αυτό που   συμβαίνει είναι κάτι πολύ βαθύτερο και διαφορετικό. Ότι η χώρα   σιγά-σιγά εγκαταλείπει το πρότυπο συλλογικής δράσης, το οποίο κυριάρχησε   την τελευταία τριακονταετία, το οποίο στηριζόταν στην διεκδίκηση και   αδιαφορούσε πλήρως σχεδόν για τη δημιουργία.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου είχε ενημερωθεί η κυβέρνηση για τον εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τρίπολης


Σχετικά με δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε blog του διαδικτύου και τα οποία αφορούν την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης στον εορτασμό της Επετείου της Άλωσης της Τρίπολης,  που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή μετά την 23η Σεπτεμβρίου κάθε έτους,  η Περιφέρεια Πελοποννήσου κοινοποιεί με την παρούσα ενημέρωση την πρόσκληση που έχει αποσταλεί από τις 6 Σεπτεμβρίου στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, ενημερώνοντας σχετικά για την εκδήλωση και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ζητώντας ορισμό του εκπροσώπου που θα παραστεί.
Οποιαδήποτε ανώνυμα σχόλια και αναφορές σχετικές με ολιγωρία ενημέρωσης της κυβέρνησης με ευθύνη της Περιφέρειας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η οποία αφορά πέραν των άλλων μια γραφειοκρατική διαδικασία με ετήσια περιοδικότητα.

Νίκησε 2 - 1 η Κόρινθος την Αχαϊκή , αλλά δεν ικανοποίησε

Χωρίς να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, η Κόρινθος πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Αχαϊκή, σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου.
Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, ωστόσο η Κόρινθος κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και με τα τέρματα των Μπαλτζή και Δημητριάδη πήρε τη νίκη.
Η τεχνική ηγεσία της Κορίνθου έχει πολλά παράπονα από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε, ότι έχει προγραμματιστεί «ρεβάνς» για την Τετάρτη (28/9) στο γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς , όπου και θα αντιμετωπίσει εκ νέου την Αχαϊκή.Το ματς ηταν να ξεκινήσει στις 19.00, αλλα τελικα πηγε στις 17.00 γιατι παιζει ο Ολυμπιακός με την Αρσεναλ!
Το τεχνικό τιμ του συλλόγου θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και αναμένεται να υπάρξουν δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα.
Από εκεί και πέρα, η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, με τους παίκτες να ανεβάζουν καθημερινά ρυθμούς.

Στο μταξύ παρελθόν αποτελεί ο Δημήτρης Σγούρος από την Κόρινθο, καθώς ο παίκτης αποχώρησε, λίγες εβδομάδες μετά τη συμφωνία του. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός υποστηρίζει ότι δεν τηρήθηκαν οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας του και θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο απόκτησης του Νίκου Λουμπαρδέα από την Κόρινθο. Ο πρόεδρος της ομάδας του Ισθμού, Σωτήρης Μαυρονάσιος, είχε νέες συζητήσεις με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή και παρά την οικονομική απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές, υπάρχει αισιοδοξία πως τελικά θα επέλθει συμφωνία.
Η ακαδημία της Κορίνθου
Άρχισαν οι εγγραφές στην ακαδημία της Κορίνθου, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου για το έτος 2011-2012, όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι
"Βασικός και συνεχής στόχος μας είναι το ΠΑΙΔΙ το οποίο παρακολουθεί το πρόγραμμα της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας «ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ» να μπορέσει ν΄ αποκτήσει ΠΑΙΔΕΙΑ σύμφωνα με το αθλητικό ιδεώδες.
Θα λειτουργήσουν τμήματα : 1996 – 97 ΠΑΙΔΩΝ , 1998 – 99 ΠΡΟ ΠΑΙΔΩ. 2000 – 01 ΤΖΟΥΝΙΟΡ 2002 – 03 ΠΡΟ ΤΖΟΥΝΙΟΡ και 2004 – 05 BABINI.
Οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο γήπεδο Συνοικισμού
Κορίνθου.
Το ΤΕΑΜ απαρτίζουν :
ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (παλαίμαχος ποδ/στης ΟΣΦΠ–προπονητής UEFA PRO)Γενικός Διευθυντής.
ΔΕΔΕΣ ΣΑΚΗΣ (προπονητής UEFA) Τεχνικός Διευθυντής
ΚΑΡΥΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (προπονητής UEFA–Καθ. Φυσικής Αγωγής-Ενωσιακός Προπονητής)
Υπεύθυνος Ακαδημιών
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( καθηγητής φυσικής αγωγής) Προπονητής
Όσοι γονείς ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες , μπορούν να
επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο :
2741073880 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ «ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ» 10:00 – 15:00
Σας περιμένουμε όλους για μια ακόμη “ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ”

Όταν η Κ. Φαρμάκη… πάει γυρεύοντας!


ΠΗΓΗ: Korinthian News

Τα …άκουσε για τα καλά η βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη από τους αγανακτισμένους πολίτες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην επίδειξη μόδας που είχε οργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου με τα καταστήματα της πόλης. Αλήθεια που πήγαινε η κ. Φαρμάκη σε μία τέτοια εκδήλωση σε περίοδο βαθειάς κρίσης; Τι ήθελε να δείξει, ότι είναι κοντά στους απλούς πολίτες; Και το κυριότερο από ότι ακούμε δεν φτάνει που πήγε εκεί η κ. βουλευτής ήταν προκλητικός και ο κ. Φαρμάκης σε αυτούς που αποδοκίμαζαν την βουλευτή!
ΣΣ. Αν ισχύει όντως αυτό το τελευταίο με τον κ. Φαρμάκη τότε η συμπεριφορά του είναι επιεικώς απαράδεκτη! Τι ήθελε να αποδείξει; Δεν καταλαβαίνει ότι με τέτοια συμπεριφορά μπορεί να γίνει …σύρραξη και να την πληρώσουν στο τέλος άνθρωποι που δεν φταίνε;
Αυτό κε Φαρμάκη δεν το έχετε σκεφτεί; Την επόμενη φορά αν τα πράγματα ξεφύγουν και δεν ξέρετε από …που να κρυφτείτε μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε…

Στο Ξυλόκάστρο, 56χρονος τραυμάτισε τον ληστή του και ...συνελήφθη!

Παρά την μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό που έχει το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου , οι άνδρες του Τμήματος σημείωσαν και νέα επιτυχία καθως συνέλαβαν, προχθές (25-6-2011) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ξυλόκαστρο   δύο αλλοδαποί, ένας 31χρονος υπήκοος Αφγανιστάν και ένας 26χρονος υπήκοος Αλγερίας, για Κλοπή και Φθορά Ξένης Ιδιοκτησίας, ενώ ο 26χρονος επιπλέον κατηγορείται, για Ληστεία και παράβαση του νόμου περί Όπλων.
Ειδικότερα, οι δύο αλλοδαποί, ενεργώντας μαζί, αφού έθραυσαν τα παράθυρα σε εννέα οχήματα, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους, χρηματικά ποσά και διάφορα αντικείμενα. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από έναν 56χρονο, την ώρα που ήταν εντός του τελευταίου οχήματος, ιδιοκτησίας του.
Ο 26χρονος επιτέθηκε στον 56χρονο ιδιοκτήτη, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο-ψαλίδι και αφού συνεπλάκησαν, ο 56χρονος τον απώθησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ σε βάρος του 56χρονου ιδιοκτήτη, ο όποιος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Επιπλέον, ο 31χρονος, ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς, όταν εκ νέου προσπάθησε να διαρρήξει όχημα σε κοντινή περιοχή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
Λίγες ώρες αργότερα κατόπιν εντολής του εισαγγελέα  το 56χρονο θύμα αφέθη ελεύθερο..

Το φιάσκο της εφεδρείας - Δείτε τι έστειλαν οι οργανισμοί

- “Σιωπηρή” παράταση δίνει το υπουργείο
- Δεν “μετράνε” όσοι βγαίνουν σε σύνταξη στο 10% της εφεδρείας
- Δείτε τα στοιχεία που έστειλαν αρκετοί φορείς

Η εργασιακή εφεδρεία δεν ρποχωράει όπως δεν προχωρούν δεκάδες άλλα πράγματα σε αυτή τη χώρα - εκτός βέβαια από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων.

Χωρίς να υπάρχει κανένας προγραμματισμός, καμμία καθοδήγηση πολλά από τα διοικητικά συβούλια προσπαθούσαν στα τυφλά να αποφασίσουν τι θα στείλουν την τελευταία στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

"Γιατί ζητάω κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εκλογές όταν δεν θα υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας"


'Αρθρο - παρέμβαση στο Newsit του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου*.

Η χώρα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα σύνθετα δεδομένα και καλούμαστε να λάβουμε άμεσα σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις.

Υπάρχουν δύο πόλοι σε αυτή την οριακή για τη χώρα στιγμή που κλήθηκαν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Αφενός οι Έλληνες πολίτες που ενώ βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους τη διόγκωση του ελλείμματος και αφετέρου οι Ευρωπαίοι που ως αντάλλαγμα για την οικονομική τους βοήθεια ζητούν να αναλάβουμε μεγαλύτερα βάρη για να τακτοποιήσουμε τα του οίκου μας.

Τα νέα σκηνοθετικά στοιχεία - Η φανέλα με 7

Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ" του Σαββάτου, 24 Σεπτεμβρίου 2011, σελίδα 7 :

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα

Το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας έκλεινε με την εξής παράγραφο : «Δεν μπορεί η κοινωνία να βιώνει εβδομαδιαίως και έναν καινούριο εκβιασμό. Κάποιος πρέπει να εμφανίσει ένα συγκεκριμένο πλάνο πλεύσης, έστω και μέσα στη θαλασσοταραχή. Ευελπιστώ ότι κάτι τέτοιο θα ακούσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Σαμαρά.».
Μην αναζητείτε μαντικές ικανότητες σε αυτή την παράγραφο. Πολύ απλά η πολιτική πρακτική της Κυβέρνησης είναι πλέον απολύτως προβλέψιμη και εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς τις βασικές αρχές άσκησής της. Έχει εξελιχθεί σχεδόν σε μια εβδομαδιαία ρουτίνα που επαναλαμβάνεται ? βαρετά ? με εναλλαγές στο σκηνικό και στην ένταση των γεγονότων. Τον τελευταίο μάλιστα καιρό έχει προστεθεί και ένα στοιχείο που προσθέτει στην κυβερνητική τακτική και την αίσθηση της ? ίντριγκας. Πρόκειται για το σκηνοθετικό εύρημα της από μηχανής εμφάνισης ? εξαφάνισης του Πρωθυπουργού.

«Ανοιχτά» Πανεπιστήμια!

Image


Για τη Νέα Δημοκρατία τα «ανοιχτά πανεπιστήμια» είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για δεκαετίες σταθήκαμε απέναντι στο καρκίνωμα, όπως εξελίχθηκε, του ασύλου της παρανομίας και της εγκληματικότητας. Και με κόστος από τις οργανωμένες δυνάμεις που ως συμμορίες δρουν αχαλίνωτα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Όπως επίσης δεχόμασταν την ιδεολογική ρετσινιά του «αντιδραστικού» από τους δήθεν προοδευτικούς.
Και η σθεναρή στάση του Αντώνη Σαμαρά ήταν αυτή που επέβαλε την κατάργηση του ασύλου στον πρόσφατο νόμο του υπουργείου Παιδείας. Η υποχώρηση της κυβέρνησης, παρά τις χρόνιες ιδεοληψίες που την κατατρύχουν, επιτρέπει πλέον να τελειώνουμε -εφόσον επιδειχθεί πολιτική βούληση- με αυτό τον παραλογισμό.
Η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης δεσμευθεί να αναβαθμίσει το δημόσιο πανεπιστήμιο. Και επιπλέον να φέρει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μέσα από την συνταγματική αναθεώρηση θεωρώντας ότι ο ανταγωνισμός θα λειτουργήσει προς όφελος και του δημόσιου Πανεπιστημίου. Δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την υπαναχώρηση του κ. Παπανδρέου στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος για το άρθρο 16. Οι θέσεις αυτές είναι ξεκάθαρες. Και για την επικράτησή τους εργάζονται όλοι, τα στελέχη, τα μέλη του κόμματος και πρωτίστως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Το αποδεικνύει περίτρανα το τελευταίο διάστημα, καθώς πρωτοστατεί στον αγώνα για ανοιχτές σχολές. Ως πραγματική δύναμη πρωτοπορίας έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να λήξουν οι καταλήψεις και να λειτουργήσουν πολλές σχολές σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, όμως, οι νέοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ εκδηλώνουν την πολιτική τους διαμαρτυρία απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Και το κάνουν με τρόπο υπεύθυνο, με τρόπο που δεν δημιουργεί προβλήματα στην απερίσπαστη φοίτηση, στη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας. Διεκδικούν και προτείνουν με τρόπο πολιτισμένο, ανοίγοντας το δρόμο σε μια νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η Νέα Δημοκρατία με υπευθυνότητα και συνέπεια θα συνεχίσει, σήμερα ως αντιπολίτευση, πολύ σύντομα ως κυβέρνηση, να εργάζεται προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες σπουδών. Να τεθούν τα θεμέλια για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας. Να αντιστραφεί το κλίμα κατάθλιψης και να σταματήσει το κύμα φυγής των νέων μας στο εξωτερικό.
Για τη Νέα Μεταπολίτευση, για τη νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε δεν περισσεύει κανείς.

onned-korinthias.gr