Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

“Ζωντανός” στο Καζάν ο ΠΑΟΚ πήρε βαθμό από την έδρα της Ρούμπιν (2-2).

Σε ένα παιχνίδι με μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση του “δικέφαλου του Βορρά”, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να φύγουν με τον βαθμό από την έδρα της Ρούμπιν (2-2) και να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Μέχρι το τέλος διεκδίκησαν το “διπλό” οι παίκτες του ΠΑΟΚ.
Παρά τα προβλήματα και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές, ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε μια ισοπαλία που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική για την πρόκριση. Πρέπει να τονιστεί πως η ομάδα του Μπόλονι έχει παίξει δύο δύσκολα ματς με Τότεναμ και Ρουμπίν εκτός και παραμένει αήττητη.
Παρά την πίεση που δέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς, ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 23' με έναν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες τους τον τελευταίο καιρό, τον Αθανασιάδη. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να παραβιάσουν της εστία του Κρέσιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν άκρος επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις (η φάση του 36' με τον Αθανασιάδη ήταν χαρακτηριστική).
Με την έναρξη της επανάληψης η Ρούμπιν “σφυροκόπησε” την άμυνα του ΠΑΟΚ, για να φτάσει στην ισοφάριση, με πρώτο... αποτέλεσμα το δοκάρι του Κασάεφ (46'). Το... ασφυκτικό πρέσινγκ των Ρώσων είχε αποτέλεσμα στο 52' με το γκολ του Βαλντέζ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και πήραν κεφάλι στο σκορ στο 66' με τον Νταντιούν.
Θέλοντας να αλλάξει κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και να διώξει την πίεση των Ρώσων, ο Μπόλονι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ίβιτς. Ο Σέρβος άλλαξε την “παθητική' παρουσία του “δικέφαλου του Βορρά”, που στο 80' έφτασε στο 2-2 με την κεφαλιά του Φωτάκη.
Ρουμπίν Καζάν: Ριζίκοφ, Κουζμίν, Νάβας, Μποτσέτι, Νέμοφ, Νάτσο, Νομπόα, Κασάεφ (90' Μπιστρόφ), Καραντενίζ, Βαλντές (77' Ριαζάντσεφ), Ντιαντιούν.
ΠΑΟΚ:
Κρέσιτς, Μαλεζάς, Κοντρέρας (54' λ.τ. Τσιρίλο), Λίνο, Έτο, Γεωργιάδης, Φωτάκης, Λάζαρ (72' Ιβιτς), Αρίας (51' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Σαρωτικές αλλαγές στις συντάξεις - Στα 65 χρόνια σύνταξη για όλους - Πότε θα συνταξιοδούνται οι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ

- Οι εγκύκλιοι διευκρινίζουν την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης στα ειδικά ταμεία και το ΙΚΑ
- Προβλέπεται αύξηση του ορίου ηλικίας γυναικών και μητέρων ανηλίκων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ
- Πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ τα 2773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011
- Δικαίωμα στον ασφαλισμένο του Ο.Α.Ε.Ε. να διατηρήσει το επάγγελμά του μετά την αίτηση συνταξιοδότησης

To λεγόμενο μπόνους της αναγνώρισης των πλασματικών χρόνων ασφάλισης δεν ισχύει για τους ασφαλισμένους πλέον που συνταξιοδοτούνται με ευνοϊκό καθεστώς, ενώ αυξάνονται πλέον έως το 2015 στα 60 και στα 65 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για απονομή μειωμένης και πλήρους σύνταξης αντίστοιχα.

Αυτά ισχύουν σύμφωνα με τις εγκυκλίους που απέστειλε ο υπουργός Εργασίας, κ. Κουτρουμάνης,καθιερώνεται πλαφόν στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και των ΔΕΚΟ τα 2773 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011 στο οποίο ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα.

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Ειδικότερα, η ισχύς του άρθρου 40 αρχίζει από 1/1/2011 και εφαρμόζεται για τους ασφαλισμένους που συγκεντρώνουν αθροιστικά τις εξής προϋποθέσεις:

Υπερψήφισε η Γερμανική Βουλή τις αποφάσεις για τον Μηχανισμό Στήριξης (και την Ελλάδα)



Με ισχυρή πλειοψηφία επικυρώθηκε και από το γερμανικό κοινοβούλιο η επέκταση των αρμοδιοτήτων και τη διεύρυνση του μόνιμου μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι αυτό συνεπάγεται την αύξηση των γερμανικών εγγυήσεων προς το ΕΤΧΣ από τα 123 δις σε 211 δις ευρώ. Υπερψηφίστηκε από 523 βουλευτές, κατά ψήφισαν 85 και 3 απείχαν. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκε το κυβερνόν κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι.
Στο ψηφισθέν νομοσχέδιο προβλέπεται επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να μην εγκρίνει την ενίσχυση των πόρων του ή την μεταβολή των αρμοδιοτήτων του ΕΤΧΣ χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου ή σε επείγουσες περιπτώσεις χωρίς την έγκριση της επιτροπής Προϋπολογισμού.
Η Γερμανία είναι η 10η χώρα από τις 17 , που επικυρώνει την απόφαση του Eurogroup.

eklogika.gr

Αναπλήρωση ωρών διδασκαλίας, αστική ευθύνη για φθορές και πειθαρχικές ποινές!


«Θα αναπληρώνονται
οπωσδήποτε οι διδακτικές ώρες που δεν πραγματοποιούνται λόγω καταλήψεων», αναφέρει εγκύκλιος που εστάλη σήμερα σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισυνάπτοντας τη σχετική υπουργική απόφαση. Απευθυνόμενο το υπουργείο στους εκπαιδευτικούς, τους καλεί, «να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, για να κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στη σχετική Υ.Α., ώστε η κάθε σχολική μονάδα να προβεί σε πρόταση για τον προγραμματισμό της αναπλήρωσης των μαθημάτων που δεν πραγματοποιούνται».
Εξάλλου σε σημερινή ραδιοφωνική της συνέντευξη η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, προειδοποίησε ότι θα υπάρχει πλέον και αστική ευθύνη για τις φθορές στα σχολεία αλλά προβλέπονται και πειθαρχικές ποινές:

Με sms μέχρι την Κυριακή για την απαλλαγή ή μείωση του τέλους ακινήτων!



Όσοι δικαιούνται απαλλαγής από το τέλος ακίνητης περιουσίας, ή έχουν μειωμένο συντελεστή (0,5 ευρώ ανα τ.μ) για να μην τους επιβληθεί το τέλος ή για να πάρουν τη μείωση, θα πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) και να το δηλώσουν! Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου μέχρι αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, το μήνυμα θα πρέπει να έχει σταλεί… Συγκεκριμένα:

Υπουργικό συμβούλιο: Σε αναβολή η εφεδρεία, αποφάσεις για βαθμολόγιο, μισθολόγιο


Τη Κυριακή θα συζητηθεί τελικά το νομοσχέδιο για την εφεδρεία στο δημόσιο, μετά τη νομική και συνταγματική εμπλοκή που προέκυψε για την εφαρμογή του στον στενό δημόσιο τομέα και την αναγκαιότητα, όπως επισημάνθηκε στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, να γίνουν οι απαιτούμενες διευκρινίσεις. Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, το οποίο θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή. Συζητήθηκε ωστόσο, το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αλλάζει δραστικά και πιθανότητα θα τεθεί σε ισχύ μετά την ψήφισή του, μέσα στον επόμενο μήνα. Το νομοσχέδιο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας.
Το «θρίλερ» με την εφεδρεία

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Ένα μπουλούκι ατάκτων σε κατάσταση πανικού είναι ό,τι πιο ανησυχητικό μπορεί να συμβεί.

Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση:

-          Αδρανεί για πολλούς μήνες.

-          Αποφασίζει  σε κατάσταση πανικού.

-          Δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που αποφασίζει.

-          Αλλάζει τις αποφάσεις της, την τελευταία στιγμή, και αναγγέλλει νέες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είχαμε, τις προηγούμενες μέρες με το χαράτσι στα ακίνητα, χθες με τις αποδείξεις και σήμερα με την εργασιακή εφεδρεία.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα για την τηλεφωνικήτου συνομιλία με τον Ερντογάν».


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος σχετικά με τις δηλώσεις του Τούρκου Αντιπροέδρου Μπουλέντ Αρίντς, υπογράμμισε τα ακόλουθα:

 «Το θέμα, που έχει προκύψει, είναι εξαιρετικά σοβαρό. Γι’ αυτό και οι μεμονωμένες δηλώσεις του κ. Μόσιαλου δεν αρκούν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα για το ακριβές περιεχόμενο της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν».

Απαράδεκτες περικοπές των συντάξεών αποστράτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αποστράτων στελεχών  των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, μπροστά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που διαμαρτύρονται για τη ΜΗ καταβολή του δικαιουμένου μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, σε συνδυασμό με τις απαράδεκτες περικοπές των συντάξεών τους, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ για μια ακόμη φορά ,τη μεταχείριση που επιφυλάσσει γι΄ αυτούς η κυβέρνηση.
      Αν στα ανωτέρω προσθέσει κανείς και τις επιπλέον περικοπές των συντάξεων, γι΄ αυτούς που είναι κάτω των πενήντα πέντε ετών, αλλά και γι΄ αυτούς που είναι κάτω των εξήντα ετών και αποχώρησαν κατόπιν αιτήσεώς τους, κάνοντας νόμιμη χρήση θεσμοθετημένου δικαιώματός τους, τότε αντιλαμβάνεται την τραγική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει…
    Δυστυχώς, γι αυτούς, όπως και για τους χιλιάδες άλλους απόμαχους της ζωής, δεν έχουν και δεν πρέπει να περιμένουν ΤΙΠΟΤΕ, από τη σημερινή κυβέρνηση του ΝΑΙ σε ΟΛΑ. Όπως δεν έχουν   να περιμένουν ΤΙΠΟΤΕ από τη σημερινή κυβέρνηση και οι  εν ενεργεία  συνάδελφοί τους, που κατεβαίνουν στους δρόμους, για τα αυτονόητα….».

    

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»






Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά από οδηγίες του Προέδρου της Αντώνη Σαμαρά.
Η Γραμματεία Προγράμματος, σε κοινή συνεδρίαση με τους Τομείς Πολιτικής Ευθύνης για την Περιβαλλοντική Πολιτική, καθώς και την Ενέργεια και τους Φυσικούς Πόρους, προσδιόρισε τους βασικούς άξονες του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας και της στρατηγικής που θα ακολουθήσει.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν μας  προξενεί καμιά έκπληξη το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που
-         στελέχη του προπηλακίζουν πολιτικούς τους αντιπάλους,
-         πρωταγωνιστεί σε καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τα λύκεια και τα γυμνάσια,
-         ζητά σε περίοδο κρίσης το διορισμό 150000 επιπλέον στο δημόσιο,
-         αναπολεί το παρελθόν εγκαλώντας όσους παρέδωσαν τα όπλα στη Βάρκιζα,
αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στην πρότασή μας για περιορισμό της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.
Με τις φαιδρότητες, τα ψεύδη και τη λάσπη αποδεικνύει πόσο πολύ τρομάζει μπροστά στην πιθανότητα να στερηθεί μέρος των εκατομμυρίων που κάθε χρόνο πάνε στα ταμεία του, από τους Έλληνες φορολογούμενους και του επιτρέπουν να προπαγανδίζει και να ιδεολογικοποιεί την ανομία σε ολόκληρη την χώρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο πρωθυπουργός παρακολουθεί στα υπουργικά συμβούλια τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις των υπουργών του, που αμφισβητούν πολιτικές αποφάσεις που έχουν ήδη εξαγγελθεί.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολές, δηλώσεις και διαρροές ενισχύουν το κλίμα διάλυσης και αμφισβήτησης.
Χωρίς σχέδιο, χωρίς βούληση, χωρίς στήριξη η κυβέρνηση αφήνει τη χώρα να οδηγείται ακυβέρνητη στο χείλος της καταστροφής».

Η 1η Οκτωβρίου Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας


Η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η Αν. Γραμματέας Δρ. Τέτα Διαμαντόπουλου,  με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Τρίτης Ηλικίας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, με στόχο να αναγνωρισθεί η συμβολή των ηλικιωμένων στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.
 Καθώς η οικονομία και η κοινωνία χρειάζονται την πείρα, τη στράτευση και τον πλούτο ιδεών όλων των γενεών για να επιτύχουν τους στόχους τους, στη σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν έναν ολοένα  και σημαντικότερο ρόλο, με την ενεργή  συμμετοχή τους στην κοινή ζωή της οικογένειας, τη μετάδοση των εμπειριών και των γνώσεών τους, τη βοήθεια που δίνουν στα παιδιά τους (φύλαξη εγγονιών, οικονομική ενίσχυση κ.ά.).
Η Νέα Δημοκρατία και η Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα διατήρησης  όλων των προγραμμάτων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των ατόμων της τρίτης ηλικίας,  ενώ στηρίζουν κάθε ενέργεια, που βοηθά στην αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, αναφαίρετο δικαίωμα της Τρίτης Ηλικίας.
Στη σημερινή συγκυρία, με την περικοπή των συντάξεων, των επιδομάτων και της ανάλγητης φορολογικής επίθεσης, ακόμη και στους χαμηλοσυνταξιούχους, αυξάνονται καθημερινά οι ανάγκες για ενίσχυση των προγραμμάτων ανοιχτών δομών περίθαλψης, όπως το "Βοήθεια στο Σπίτι", των υπηρεσιών που παρέχουν οι “Λέσχες Φιλίας ως αντίδοτα στη μοναξιά  αλλά και των πολιτικών για την κάλυψη των αναγκών των ατόμων της τρίτης ηλικίας.
Η Τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων».


S.O.S. εκπέμπει ο πρ. Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας Θα καταρρεύσει η παλιά Εθνική Κορίνθου – Πατρών αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τη διάβρωση!

Την ανάγκη για άμεση ολοκληρωμένη αντιμετώπιση στο θέμα της διάβρωσης των ακτών στις περιοχές της Δυτικής Κορινθίας ανέδειξε σε δηλώσεις του ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης Δημήτρης Δούσκας, καθώς όπως τόνισε αν δεν επιλυθεί πριν τον χειμώνα είναι υπαρκτός ο φόβος ακόμα και για κατάρρευση της Π. Ε. Ο. Κορίνθου - Πατρών που θα αποκόψει την Ευρωστίνη από το Ξυλόκαστρο! Ο ίδιος τόνισε ότι γίνονται κινήσεις για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος τόσο από την νέα Δημοτική Αρχή του διευρυμένου καλλικρατικού Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ωστόσο μέχρι στιγμής οι κινήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει στην ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος που όπως επεσήμανε δεν μπορεί να λυθεί με παρεμβάσεις όπως είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν. «Οι τοπικές παρεμβάσεις απλά εντείνουν το πρόβλημα στα δυτικά των έργων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δούσκας.

korinthianews.blogspot.com

Κώστας Κόλλιας: «Η Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι το κλείσιμο του Στρατοπέδου δεν θα βλάψει την κορινθιακή κοινωνία»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Μπεγλίτη κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με την αξιοποίηση του Στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορινθου, το οποίο μέσα στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο. Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, μέσα στις προσεχείς ημέρες το Στρατόπεδο θα έχει εκκενωθεί πλήρως και ακολούθως θα παραδοθεί στο ελληνικό δημόσιο και, συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο στρατόπεδο, είχα διατυπώσει την άποψη ότι η οικονομική ζημία, κυρίως για την πόλη της Κορίνθου, θα αποδεικνυόταν δυσβάσταχτη, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την άμεση αξιοποίησή του.

Τώρα, που η απόφαση έχει υλοποιηθεί, θεωρώ ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας να εκπονηθεί ένα σχέδιο, το οποίο θα αναπληρώσει την απώλεια μιας τόσο σημαντικής πηγής εσόδων για την Κόρινθο. Στο μεταξύ, οφείλω να επισημάνω την ανάγκη περιφρούρησης του χώρου και των ακινήτων, ώστε να διασφαλιστεί ότι η δημόσια περιουσία δεν θα υποστεί ζημιές ή λεηλασίες και ότι ο περιβάλλων χώρος δεν θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο ή άσυλο διαφόρων έκνομων στοιχείων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προγραμματίζει σύσκεψη με τους φορείς που έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να στεγαστούν στις εγκαταστάσεις. Και βεβαίως αυτό είναι θετικό διότι θα προκύψει κάποια εξοικονόμηση χρημάτων. Από την άλλη όμως, τυχόν μετεγκατάσταση υπηρεσιών θα επηρεάσει δραστικά την επαγγελματική δραστηριότητα σε άλλα σημεία της πόλης. Γι’ αυτό το όποιο πλάνο θα πρέπει να διασφαλίζει παράλληλα τα συμφέροντα των επαγγελματιών της Κορίνθου. Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του στρατοπέδου, είναι αυτονόητο ότι αυτή δεν μπορεί να αφορά μόνο την μετεγκατάσταση υπηρεσιών. Πρέπει να υπάρχει εγγυημένο όφελος και για την οικονομική ζωή της πόλης, αλλά και για την κοινωνική, με τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης.

Προσωπικά έχω υποστηρίξει την άποψη ότι θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την Κόρινθο να εγκατασταθεί στο στρατόπεδο κάποια παραγωγική σχολή των Ενόπλων Δυνάμεων, για παράδειγμα κάποια σχολή εκπαίδευσης αξιωματικών, μία σχολή επιμόρφωσης ή ένα στρατιωτικό πανεπιστήμιο. Μια τέτοια λύση θα αξιοποιήσει άμεσα και αποδοτικά τον χώρο, ενώ θα εξακολουθήσει να συντηρεί τον παραγωγικό ιστό της Κορίνθου και να αποτελεί πηγή εσόδων για την τοπική κοινωνία. Επειδή ωστόσο είναι γνωστό ότι είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να πουλήσει δημόσια ακίνητα, θέλω να επισημάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσουμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα υπηρετεί ιδιώτες σε βάρος των συμφερόντων της πόλης. Τέλος, θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα υλοποιήσιμες αποφάσεις, ώστε να μην έχουμε επανάληψη της περίπτωσης του Στρατοπέδου Ποσειδωνίας, το οποίο έχει παραχωρηθεί εδώ και 8 χρόνια και παραμένει αναξιοποίητο.

Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην τοπική κοινωνία, να είχε ήδη ολοκληρωθεί ο διάλογος με εκπροσώπους και φορείς και να έχουμε καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Γι’ αυτό το λόγο κατέθεσα ερώτηση στον Υπουργό και συντοπίτη μας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, με την οποία του ζητώ να μας γνωστοποιήσει το ταχύτερο δυνατό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αναμένω τις απαντήσεις του κυρίου Υπουργού και θα επανέλθω στο θέμα ανάλογα με το περιεχόμενό τους και τις εξελίξεις που θα υπάρξουν.»

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σηκώνει τα χέρια ψηλά για τη πληρωμή των δαπανών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης


Με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας και δια βίου μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011, ενημερώνει την Υπουργό σχετικά για την κρισιμότητα του θέματος που αφορά την πληρωμή των λειτουργικών δαπανών των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρεια Πελοποννήσου και ζητά να υπάρξουν άμεσα ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε η πληρωμή των σχετικών δαπανών να γίνεται από τους αρμόδιους φορείς καθότι από την αρχή του έτους (1/1/2012) οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα αδυνατούν να πληρώσουν τις όποιες δαπάνες



Παρατίθεται αντίγραφο της επιστολής:

 

Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η προχειρότητα και η ανικανότητα της κυβέρνησης προκαλούν την κοινωνία και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα.Δεν έχουν σχέδιο και προχωρούν αποσπασματικά σε εξαγγελίες που δεν υλοποιούνται από κανέναν.
Δύο μήνες τώρα συζητούν στο υπουργικό συμβούλιο το πλαίσιο και το εύρος της εργασιακής εφεδρείας χωρίς να έχουν βάλει καθαρά, αντικειμενικά, και αδιάβλητα κριτήρια  αξιολόγησης.
Για παράδειγμα με ποιά κριτήρια αποφάσισε η κυβέρνηση και ο Υπουργός Οικονομικών ότι οι εφοριακοί και οι τελωνιακοί θα μείνουν στο απυρόβλητο και εκτός εργασιακής εφεδρείας;Θεωρεί μήπως ότι στους κλάδους αυτούς δεν υπάρχουν υπάλληλοι που θα έπρεπε να απομακρυνθούν από την υπηρεσία;
Αν ναι, θα του θυμίσουμε ότι η τελευταία έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα, η οποία έγινε το 2010 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε -με την πλέον επιεική μεθοδολογία (αυθόρμητες απαντήσεις σε έρευνα κοινής γνώμης)- 37.000 χιλιάδες περιστατικά διαφθοράς στις εφορίες μέσου ύψους 2.341 Ευρώ, ανά περιστατικό.
Υπολογίστηκε δηλαδή ένα ελάχιστο ποσό διαφθοράς της τάξεως των 100 εκ. Ευρώ, το οποίο είναι στην πραγματικότητα πολλές τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο, μια που οι πραγματικά μεγάλες υποθέσεις αποκρύπτονται εξ ολοκλήρου με αυτή τη μεθοδολογία.
Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει ειδικά τους εφοριακούς από την εργασιακή εφεδρεία, την ώρα που διακηρύσσει μάλιστα ότι σκοπεύει να πολεμήσει τη φοροδιαφυγή, δείχνει ότι έχει πλήρως και απολύτως συμβιβαστεί με το σύστημα αυτό της οργανωμένης διαφθοράς».

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τις καταστροφές στα σχολεία της Κομοτηνής, της Ελασσόνας και άλλων περιοχών, μόνο ως κακόγουστο θέατρο μπορεί να εκληφθεί από την κοινωνία.
Οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί και έφτασε η ώρα να λογοδοτήσουν για τις υλικές καταστροφές που προκαλούν στην Παιδεία με την «επαναστατική» τους γυμναστική.
Ευθύνη των υπουργών, της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας είναι να βρεθούν οι ένοχοι και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη, χωρίς χρονοτριβές.
Το υποκριτικό κλάμα πάνω από το χυμένο γάλα δεν συγκινεί πλέον κανένα».

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, θα περιοδεύσει το διήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεων με φορείς και πολίτες της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα εεπισκεφθεί τη Ναύπακτο , το Μεσσολόγγι και το Αγρίνιο , ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.  Επίσης θα επισκευφθεί  τα χωριά Παναιτώλιο, Καινούργιο , Παραβόλα , Παντάνασσα , Άνω – Κάτω Μυρτιά , Αγία Σοφία και το Δήμο Θέρμου.

Άρης Σπηλιωτόπουλος...Υπάρχουν, πολιτικές ευθύνες, για τη σημερινή κατάντια στην Παιδεία. καλούμε τους μαθητές, να γυρίσουν στα μαθήματά τους και να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία χωρίς τα απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία τους, χωρίς βιβλία, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά με φωτοτυπίες, σημειώσεις, dvd και χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών, εξαιτίας της μη έγκαιρης προετοιμασίας και έλλειψης οργάνωσης και σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας.
Την πρωτοφανή στα χρονικά αυτή εικόνα ήρθαν να συμπληρώσουν οι καταλήψεις, τα κλειστά σχολεία, αλλά και περιστατικά ακραίας καταστροφικής μανίας, με θύματα τα δημόσια κτιριακά συγκροτήματα, όπου εκτυλίσσονται  συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας, όχι από μαθητές, αλλά από εξωσχολικούς και κουκουλοφόρους. Εικόνες που δεν τιμούν  την ιστορία μας, την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν, αλλοιώνουν την αγωνιστική και διεκδικητική διάθεση των μαθητών που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη στο Πανελλήνιο.
Οι ζημίες που προκαλούνται στα υπό κατάληψη σχολεία  από διάφορους εξωσχολικούς, γνωστούς και αγνώστους, αποτιμούνται - τις περισσότερες φορές - σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όπως: Ποια μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια σχολική περιουσία;
Ποιες κινήσεις γίνονται για να βρεθούν και να πληρώσουν τις ζημίες οι υπεύθυνοι, ειδικά σήμερα που και το κάθε ευρώ αξίζει διπλά, αλλά και να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον και η προσωπική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών;
Υπάρχουν, όμως, και πολιτικές ευθύνες,που πρέπει να αποδοθούν για τη σημερινή κατάντια στην Παιδεία.  Εκείνοι που, σε κάθε περίπτωση, δεν φταίνε είναι οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Για αυτό και καλούμε τους μαθητές, συμμεριζόμενοι και αντιλαμβανόμενοι τις δυσκολίες που βιώνουν, να γυρίσουν στα μαθήματά τους και να κρατήσουν τα σχολεία ανοικτά».

Προβληματισμός στην Κόρινθο έχασε με 2 - 0 στην Κάτω Αχαγιά


Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Κόρινθος του Γιώργου Τόγια χθες , στην Κάτω Αχαγιά από την Αχαϊκή πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση. Οι γηπεδούχοι που είχαν και δοκάρι στο 40' σε σουτ του Αναγνώστου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Φίλιππα ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και έφτασαν δίκαια στη νίκη.
Ο Δημητρακόπουλος στο 50' άνοιξε το σκορ και πέντε λεπτά αργότερα ο Μικελάτος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΧΑΪΚΗ: Καλλιακμάνης, Γερασιμόπουλος, Αναγνώστου, Νιφόρας Π.Π., Ξένος, Νικολακόπουλος, Καζαντζής, Φίλιππας, Μπεκίρης, Δημητρακόπουλος, Σπανός. Στο β' έπαιξαν και οι: Μικελάτος, Νιφορόπουλος, Λαζανάς, Νιφόρας Π.Δ., Μπουρδανιώτης, Τραχάνης, Ριγόπουλος, Κυριακόπουλος
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης, Παπαευθυμίου, Κουβίδης, Διαμαντόπουλος, Σπυρόπουλος. Ντερτινής, Μπακιρτζίδης, Σιώκος, Λαμπρογεώργος, Παππάς, Μπαλτζής. Στο β' έπαιξαν και οι Μπαλάφας, Δανιήλ.

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.

Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.

Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Έτοιμο Plan B με ελληνικό όνομα: «Εύρηκα!». Συνεχίζεται το φορο-αλαλούμ

Σε έρημη πόλη, μεταβλήθηκε η Αθήνα για δυο μέρες. Η εικόνα θα ήταν ειδυλλιακή, αν δε μαρτυρούσε την αναστολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας, στέλνοντας μια διαλυτική εικόνα στο εξωτερικό, την ώρα που ζητούμε επενδύσεις. Η φωτογραφία από το Σύνταγμα θα ήταν ειδυλλιακή, αν δεν ήταν τόσο πολύ αποκαρδιωτική…

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πάσχιζε, με διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων – τέσσερις μέσα σε μια μέρα και μέχρι χθες το βράδυ – να κρατήσει το κεφάλι του πάνω από ένα πέλαγος αποδείξεων και ακροβατούσε στα όρια της νομιμότητας και της λογικής, αποσύροντας τελικά την αναδρομική εφαρμογή των μέτρων, ένα καινούργιο σχέδιο με αρχαιοπρεπές όνομα έκανε δειλά – δειλά την εμφάνισή του στον ευρωπαϊκό ορίζοντα.

Ο λόγος για μια παλαιότερη φιλανδική πρόταση, που έμεινε μεν μετέωρη αλλά φαίνεται ότι δεν αποσύρθηκε, καθώς το Ελσίνκι από την αρχή υπήρξε ο μόνιμος λαγός του γαλλογερμανικού άξονα.

Η πρόταση επανήλθε στο προσκήνιο, ως… γερμανικό σχέδιο έξι σημείων με χθεσινό δημοσίευμα της… γαλλικής εφημερίδας La Tribune και φέρει την ονομασία… «Εύρηκα!».

Στην κορυφή το ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Σαχτάρ στο Ντόνετσκ και έμεινε μόνο στην κορυφή, καθώς η Ζενίτ νίκησε με 3-1 την Πόρτο στην Αγία Πετρούπολη
Το ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με τον Τρίτσκοβσκι μέσα στο Ντόνετσκ, αλλά τελικά αρκέστηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) κόντρα στην Σαχτάρ.
Στο 60' ο Τσιζόβ έχασε καταπληκτική ευκαιρία σε κενό τέρμα και με αυτήν η Σαχτάρ είχε 19 σουτ με το ΑΠΟΕΛ να έχει μόλις 2. Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Τρίτσκοβσκι άνοιξε το σκορ για τους Κύπριους, με τον Σκοπιανό να αλλάζει καταπληκτικά την μπάλα με τον Χαραλαμπίδη, να μπαίνει στην περιοχή και με δεξί πλασέ να κάνει το 0-1. Η απάντηση όμως των Ουκρανών ήταν άμεση, καθώς στο 64' ο Ζάντσον ισοφάρισε με σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας.
Η Σαχτάρ γενικά κυριάρχησε στο ματς, χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες, ενώ 7 επεμβάσεις είχε ο Διονύσης Χιώτης.
ΣΑΧΤΑΡ: Ρίμπκα, Σρνα, Κούτσερ, Τσιζόβ, Ρατ, Χούμπσμαν, Ουΐλιαν, Άλεξ Τεϊσέιρα (65' Ντόουγκλας Κόστα), Μχιταριάν, Ζάντσον (81' Εντουάρντο), Λουΐζ Αντριάνο (76' Σελέζνεβ).
ΑΠΟΕΛ: Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Γιάχιτς (58' Μαρσίνιο), Πάουλο Ζόρζε, Νούνο Μοράις, Ουΐλιαμ Μποαβεντούρα, Μαντούκα (7' Χαραλαμπίδης), Έλιο Πίντο, Αΐλτον (77' Εστέμπαν Σολάρι), Τρίτσκοβσκι.

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ   4 (3-2)
2. Ζενίτ        3 (4-3)
3. Πόρτο      3 (3-4)
4. Σαχτάρ     1 (2-3)

“Μπλόκο” στην εφεδρεία! - Στο 3% αντί 10% το ποσοστό και... αν!

Το υπουργικό τελικά δεν θα συζητήσει σήμερα το θέμα της εφεδρείας στο δημόσιο καθώς μέχρι αργά τη νύχτα δεν είχε βρεθεί λύση.
Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι ήδη ο Ε. Βενιζέλος ετοιμάζεται να ζητήσει από την τρόικα νέα προθεσμία για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα καθώς είναι αδύνατο για την κυβέρνηση να παρουσιάσει λίστες με το 10% των υπαλλήλων που βγαίνουν σε εφεδρεία.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι περισσότεροι οργανισμοί δεν έχουν στείλει λίστες ή καθόλου στοιχεία. Τα επιτελεία των υπουργείων συνειδητοποιούν ότι οι οργανικές θέσεις στο Δημόσιο είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατο να φύγει το 1/10ο.
Υπάρχει μεγάλο συνταγματικό πρόβλημα.
Παράλληλα, εάν προκριθούν προς εφεδρεία άνθρωποι κοντά στη σύνταξη, τότε το γεγονός ότι μετά από 1-2 χρόνια αυτοί θα βγουν τελικά στη σύνταξη, έστω με μειωμένες αποδοχές, το δημόσιο θα χρειαστεί μεγάλα ποσά για εφάπαξ αλλά και τη συνταξιοδότησή τους, ποσά που ουσιαστικά οδηγούν στο ότι δεν είναι συμφέρον το μέτρο καθώς θα κοστίσει πολύ περισσότερο απ' τα μερικές δεκάδες εκατομμύρια που βραχυπρόθεσμα θα εξοικονομήσει.
Ένα τρίτο κόλλημα είναι ο ίδιος ο νόμος της κυβέρνησης που επιτρέπει σε όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης να μπορεί να παραμείνουν ακόμη και πλέον της 35ετίας στην εργασία και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.
Κανείς δεν ξέρει αυτή τη στιγμή ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό το κριτήριο, και αυτό που συζητείται πλέον είναι η ανάγκη να επιταχυνθεί το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και η κατάργηση οργανικών θέσεων, αυτό όμως θα πάρει καιρό και σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας για 30.000 άτομα μέχρι τα τέλη του 2011.
newsit.gr

Η ΑΕΚ κόντρα στη Στουρμ Γκρατς απόψε στο ΟΑΚΑ

Κομβικό είναι το σημερινό ματς της ΑΕΚ κόντρα στη Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ. Οι βαριές εκτός έδρας ήττες από Άντερλεχτ και ΠΑΟΚ έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τον προπονητή και την ομάδα και μοναδικό γιατρικό είναι η νίκη. Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να μην θέλησε να αναφερθεί στο μέλλον του στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά γνωρίζει ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν καταφέρει η Ένωση να νικήσει στο, θεωρητικά, πιο εύκολο ματς της στον 12ο όμιλο του Europa League.
 Ο Ισπανός τεχνικός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών, αφού εκτός από τους τιμωρημένους Μανωλά, Μάκο και τους μακροχρόνια απόντες Καφέ, Κωνσταντόπουλο, δεν μπορεί να υπολογίζει και στους Γκέντσογλου, Γεωργέα.
 Οι επιλογές του για την ενδεκάδα δεν είναι πολλές. Ο Αραμπατζής θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Κοντοέ, Καράμπελα, Δέλλα, Κάλα στην άμυνα. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Βάργκας, Γκερέιρο με τους Χοσέ Κάρλος, Λεονάρντο στα πλάγια. Ο Μπέλεκ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του θα βρίσκεται ο Γκουντγιόνσεν.
Το ματς στο ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει στις 20.00 θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

Ο ΠΑΟΚ στο παγωμένο Καζαν αναμετράται με την Ρούμπιν

Στη δεύτερη «μάχη» των ομίλων του Europa League «πέφτει» στις 18:00 (ΑΝΤ1) ο ΠΑΟΚ στο Καζάν απέναντι στην Ρούμπιν. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία με την Τότεναμ και κόντρα στους Ρώσους θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Λάζλο Μπόλονι δεν έχει στη διάθεσή του τους Πάμπλο Γκαρσία και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, οι οποίοι έμειναν στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ξεκουραστούν, ενώ αντίθετα επιστρέφει στο αρχικό σχήμα ο Μπρούνο Τσιρίλο ενώ στην αποστολή μετέχει ο Κοστίν Λαζάρ, ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Να σταματήσει άμεσα το «πάρτι» με τις επιχορηγήσεις των κομμάτων

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Γιάννης Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Κάθε πρωτοβουλία πολιτικών προσώπων που συμβάλει στη μείωση του κόστους λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και στην επανεξέταση κάποιων προνομίων των βουλευτών είναι θετική.
Το μεγάλο όφελος όμως θα προκύψει από τον τερματισμό του μεγάλου «πάρτι» που  γίνεται με τις επιχορηγήσεις των πολιτικών κομμάτων.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 2010, χρονιά ύφεσης και σκληρής λιτότητας, τα κόμματα επιχορηγήθηκαν με 48,8 εκατομμύρια ευρώ. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έλαβαν 19.809.717 εκατομμύρια ευρώ και 15.056.167,38 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011, χρονιά ακόμα σκληρότερης λιτότητας, τα κόμματα έλαβαν συνολικά 13.504.656 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία 12.298.883 εκατομμύρια ευρώ ήταν επιχορήγηση και 1.205.772 εκατομμύρια ευρώ ήταν ενίσχυση για ερευνητικούς σκοπούς!!!!
Η κατανομή είναι :
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61
ΝΔ: 4.249.890,51
ΚΚΕ: 1.306.274,48
ΛΑΟΣ: 1.089.378,37
ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20
Και όλα αυτά την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί έχουν πάρει από τις τράπεζες δανεικά (και αγύριστα;) πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.
Τόσο για ουσιαστικούς, όσο και για λόγους τιμής και σεβασμού της κοινωνίας που υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, η Δημοκρατική Συμμαχία καλεί την πολιτεία να προβεί σε δραστικές περικοπές των επιδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων και περιμένουμε και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις την τοποθέτηση τους πάνω στο ζήτημα αυτό.


ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΦΟΒΗΣΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Η ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΡΓΕΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΚΟΚΚΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ

Άποψη του Στέλιου Μάρκελλου
υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
 
www.steliosmarkellos.gr

Επαναλαμβανόμενες συνεχώς οι εξαγγελίες της Πολιτείας, για δήθεν επενδύσεις στο περιβάλλον, και ειδικότερα στη διαχείριση των απορριμμάτων. Χαμηλή όμως η απορροφητικότητα. Πιθανή η απώλεια κοινοτικών πόρων.
Η πράσινη ανάπτυξη μετατρέπεται μοιραία σε πράσινη ύφεση. Ή δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αξιοποιήσουμε πραγματικά τις αναπτυξιακές-επενδυτικές ευκαιρίες, που υπάρχουν στον πλατύ αυτόν τομέα
Η διαχείριση απορριμμάτων του “Καλλικράτη” μένει ακόμα στα χαρτιά. Και η σχετική Οδηγία 98/2008 της ΕΕ, δεν έχει ακόμα ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο. Τα απολύτως αναγκαία εργοστάσια επεξεργασίας σκουπιδιών παραμένουν βαλτωμένα σε διαβουλεύσεις.
ΟΜΩΣ, ο νομός μας της κορινθίας και η Πελοπόννησος, έχουν απόλυτη ανάγκη από επενδύσεις και αναπτυξιακές ανάσες.

 

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και έχασε με δύο φτηνά γκολ από την Αρσεναλ που άντεξε και απέφυγε την τραγωδία

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στο «Emirates» Στέντιουμ, του Λονδίνου, αλλά αυτή δεν ήταν ικανή να του δώσει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς γνώρισε την ήττα από την Αρσεναλ με 2-1.
Οι «ερυθρόλευκοι», αν δεν ήταν το πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, στο οποίο μπήκαν σαν υπνωτισμένοι και δέχτηκαν πριν το καταλάβουν δυο φτηνά γκολ, θα μπορούσαν ίσως να φύγουν ακόμα με την πρώτη τους νίκη από την Αγγλία. Κατά διαστήματα κατάφεραν να κυριαρχήσουν των αντιπάλων τους και να τους κλείσουν στα καρέ τους, η τύχη, όμως, θα τους γύριζε την πλάτη, αφού όσες φορές βρέθηκαν αγκαλιά με την ισοφάριση, η μπάλα δεν τους έκανε το χατήρι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν σαν δαιμονισμένοι στο ματς και από τα πρώτα δευτερόλεπτα κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, ενώ πριν συμπληρωθούν καν τα πρώτα οκτώ λεπτά, άνοιξαν το σκορ. Ένα μοιραίο λάθος του Μαρκάνο επέτρεψε στον Τσάμπερλεϊν να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το πρώτου του τέρμα στο Champions League και εκείνος δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη.
Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να απαντήσει άμεσα στο γκολ των «κανονιέρηδων», με τον Τζιμπούρ να φτάνει μια ανάσα από την ισοφάριση, γεγονός που πλήρωσε η ομάδα του, μιας και ο ρυθμός της Αρσεναλ δεν έσπασε και μέσα σε λίγα λεπτά μπόρεσε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα.
Αυτό ήρθε στο 20', όταν μετά από νέο λάθος του Μαρκάνο, ο Αντρέ Σάντος με πολύ όμορφη κίνηση και δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε κανέναν περιθώριο στο Κοστάντσο.
Το 2-0 έδειχνε να κλειδώνει από νωρίς τους τρεις βαθμούς για τους Λονδρέζους και βάσει της παραγωγικότητάς τους, οι Πειραιώτες δεν θα είχαν άδικο αν αισθάνονταν μεγάλη ανασφάλεια για μια πιθανή συντριβή. Η εξέλιξη, όμως, θα διέψευδε όσους έκαναν από νωρίς προβλέψεις.
Στο 27' μετά από γρήγορα εκτελεσμένο κόρνερ και έξυπνη σέντρα του εκπληκτικού Ιμπαγάσα ο Φουστέρ με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι θα μείωνε για τον Ολυμπιακό και θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι.
Το γκολ αποτέλεσμα αυτόματα το σύνθημα για την αντεπίθεση των ερυθρολεύκων, με τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε να επιβάλουν τον ρυθμό τους στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτους μέρους και να ξεκινούν με ανάλογες διαθέσεις και στην επανάληψη.
Πέντε λεπτά μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Βασίλης Τοροσίδης θα έχανε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού για το 2-2, όταν με εξαιρετική κίνηση βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων και εξαπέλυσε ένα τρομερό σουτ, που θα τράνταζε την οριζόντια δοκό της εστίας του Σέζνι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κοστάντσο θα κρατούσε όρθιους τους φιλοξενούμενους, σταματώντας τον Αρσάβιν σε τετ-α-τετ.
Στα 25 περίπου λεπτά που θα απέμεναν -μαζί με τις καθυστερήσεις- οι «ερυθρόλευκοι» θα συνέχιζαν να ψάχνουν το γκολ, την ώρα που η Αρσεναλ θα επέλεγε μέσα στο γήπεδό της να περιμένει πίσω. Παρά τις φιλότιμες, όμως, προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του, το σκορ δεν θα άλλαζε για τον Ολυμπιακό, αφήνοντάς παίκτες, τεχνικό επιτελείο και τρεις χιλιάδες φιλάθλους της ελληνικής ομάδας που βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα με την ικανοποίηση μιας γεμάτης εμφάνισης, αλλά και την απογοήτευση της ήττας.
Αρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Σονγκ, Αντρέ Σάντος, Φρίμπονγκ, Αρτέτα, Ροσίτσκι, Τσάμπερλεϊν (68' Ράμσι), Αρσάβιν (83' Γκιμπς), Σαμάκ (71' Φαν Πέρσι)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Ορμπάιθ (75' Μοδέστο), Φέισα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ (80' Πάντελιτς), Μιραλάς (75' Αμπντούν), Τζιμπούρ

Έκαναν «Emirates» ... Καραϊσκάκη

Σίγουρα δεν αποτελεί πρωτοτυπία, καθώς οι εκδρομές των οπαδών του Ολυμπιακού στο εξωτερικό είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα δυναμικές.
Το ίδιο συνέβη και χθες. Οι πλέον των 3.000 φιλάθλων των «ερυθρόλευκων» που βρέθηκαν χθες στο «Emirates» φρόντισαν από νωρίς να... κλέψουν τις εντυπώσεις. Καταλαμβάνοντας το μέρος της κερκίδας στο πέταλο πίσω δεξιά από το τέρμα στο οποίο έκανε επίθεση η Αρσεναλ στο α' μέρος, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και να δίνουν ρυθμός στους φιλοξενούμενους. Υπήρξαν, μάλιστα, πολλές στιγμές που μόνο αυτοί ακούγονταν στο γήπεδο κερδίζοντας τη «μάχη» από τους Αγγλους οπαδούς, οι οποίοι, βεβαίως, σε αρκετές περιπτώσεις επιδίωξαν να ανταποδώσουν.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι (που είχαν αναρτήσει πανό από πολλά μέρη της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αγγλίας, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης) δεν πτοήθηκαν ούτε στη διαμόρφωση του 2-0 για τους «κανονιέρηδες», εντείνοντας στη συνέχεια την ένταση της φωνής τους όταν ο Ολυμπιακός μείωσε στο σκορ και «πάλευε» για την ισοφάριση.
Ο κύριος όγκος των Πειραιωτών φιλάθλων έφτασε χθες το πρωί στο Λονδίνο, ενώ πολλοί από αυτούς φρόντισαν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης να περάσουν και μια... βόλτα από την μπουτίκ της Αρσεναλ για τα... απαραίτητα αναμνηστικά.
Εν κατακλείδι αξίζει να σημειωθεί πως 45 λεπτά πριν από τη «σέντρα» του αγώνα στο «Emirates» βρίσκονταν μόλις 1.500 φίλαθλοι, ωστόσο το χωρητικότητας 65.000 θέσεων γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο όταν το ματς ξεκινούσε.

Ανακοινώνει Μόνχε, Ζαραδούκα
Η μεταγραφική παράταση για τους παίκτες που έμειναν ελεύθεροι από τις ομάδες που δεν πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες, που επισημοποιήθηκε σήμερα από την ΕΠΟ, άνοιξε... διάπλατα το δρόμο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τους Βιθέντε Μόνχε και Γιάννη Ζαραδούκα.
Η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την απόκτηση των δύο παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, που άμεσα θα τεθούν και στη διάθεση του Ερνέστο Βαλβέρδε.

6η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Ξυλοκάστρου

ceb1cebbcebfceb3ceb1 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΙΠΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

6η Πανελλήνια Ιππική Συνάντηση Ξυλοκάστρου

Κυριακή 2/10/2011 10:30πμ

Ρέθι Κορινθίας – Θέση Καλλιγάς

Διοργάνωση:

Ιππικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου

«Οι φίλιπποι»


Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου

Εγκύκλιος για περικοπή εκδρομών και μαθήματα σε αργίες και Σάββατα, ενάντια στις καταλήψεις σχολείων

Εγκύκλιο για την αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας που χάνονται στα σχολεία λόγω των καταλήψεων θα στείλει η υπουργός Παιδείας προκειμένου να ασκήσει πιέσεις για την επανέναρξη λειτουργίας τους. Αυτό έγινε γνωστό μετά την κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα θέματα της Παιδείας. Στο μεταξύ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των σχολείων που έχουν κατάληψη και ενώ το υπουργείο τα υπολογίζει γύρω στα 220, από τις ανεπίσημες μετρήσεις ανέρχονται σε 600 σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η αναπλήρωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία θα γίνεται με περικοπή περιπάτων και εκδρομών, με περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών, με προσθήκη διδακτικών ωρών μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος, στις περιπτώσεις που ο σύλλογος διδασκόντων κρίνει ότι είναι εφικτό, αξιοποίηση των αργιών και των Σαββάτων.
Εάν το περιεχόμενο της εγκυκλίου επιβεβαιωθεί, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο από τους μαθητές αλλά και από τους εκπαιδευτικούς.

eklogika.gr