Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Καθαρισμός επαρχιακού δρόμου Πύργου - Δερβενίου & του Πύργου Κορδή

 
Ο ΣΚΑΙ και ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό & Αθλητικό Σύλλογο Πύργου και την Περιβαλλοντική Kίνηση Κορινθίας διοργανώνουν το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 09:00 π.μ. καθαρισμό του επαρχιακού δρόμου Πύργου-Δερβενίου και του Πύργου Κορδή συμμετέχοντας στην εκστρατεία του ΣΚΑΙ «καθαρίζουμε την Ελλάδα» που ξεκίνησε αρχές Ιουλίου.
Σημείο συνάντησης η πλατεία του χωριού.
Να είστε όλοι εκεί

Συντηρήσεις Σχολικών Κτιρίων στο Ξυλόκαστρου και στο Δερβένι



Πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις για την συντήρηση των σχολικών κτιρίων γίνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Στο 1ο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου έγινε τοπικά ενίσχυση του σιδηρού οπλισμού με σταθεροποιητές και μονωτικά υλικά και του σκυροδέματος στα υποστυλώματα του ισόγειου και του α’ ορόφου. Αποκαταστάθηκαν προβλήματα με τους σοβάδες και έγιναν επιχρίσματα όπου χρειάζονταν. Τέλος βάφτηκε η εξωτερική όψη του κτιρίου από την πλευρά του προαύλιου χώρου.
Στο Γυμνάσιο – Λύκειο Δερβενίου έγιναν στεγανώσεις της πλάκας περίπου 120 τ.μ., τοπικές καθαιρέσεις σε περιμετρικά στηθαία, βάψιμο γραφείου, βάψιμο στα κάγκελα κ.λ.π.
Στο δημοτικό σχολείο Δερβενίου έγιναν βαψίματα και μικροσυντηρήσεις.
Οι προσπάθειες από την πλευρά το Δήμου συνεχίζονται και για τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ......Οι «Αγανακτισμένοι» Καταδρομείς κατεβαίνουν στο Σύνταγμα

Οι «Αγανακτισμένοι» Καταδρομείς κατεβαίνουν στο Σύνταγμα

Πρόσκληση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την 1η Οκτώβρη

Σε δυναμικό παρών στο Σύνταγμα καλούν την 1η Οκτωβρίου 2011 οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις της χώρας μας.

Η πλήρης ανακοίνωση

«Την 1η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00μ.μ δίνουμε ένα δυναμικό παρών όλοι οι πρώην Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού υπηρετήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος. Καλούμε όλους τους πρώην έφεδρους Καταδρομείς και Πεζοναύτες, καθώς και όσους εν ενεργεία Στελέχη πού υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις να δώσουν ένα δυναμικό παρών.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ:

Εμείς των Ειδικών Δυνάμεων την ημέρα πού απολυθήκαμε ΔΕΝ πεθάναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ , ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ , ΖΟΥΜΕ μέσα στην Κοινωνία. ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΜΕ , παρακολουθούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάντια της Πατρίδας μας.

Εμείς έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε Πίστη εις την Πατρίδα και ο όρκος μας ισχύει μέχρι να πεθάνουμε. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες Κομμάντος υπηρετήσαμε μια δύσκολη θητεία και τον Μπερέ μας , τα Διακριτικά μας και τα Σχολεία πού περάσαμε τα εξαγοράσαμε με ΙΔΡΩΤΑ και ΑΙΜΑ.

Όλα αυτά τα κάναμε για να κρατήσουμε τον Εχθρό, εκτός των τειχών και τον Λαό μας να Ζει με Ελευθερία και Αξιοπρέπεια στη Πατρίδα του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε Νόμιμα πλαίσια καθώς θα έχει δοθεί καταστατικό με τα Ονοματεπώνυμα των συμμετεχόντων στις Αστυνομικές Αρχές για να μην υπάρξουν έκτροπες καταστάσεις.

Οι συμμετέχοντες πού θα λάβουν μέρος θα φορούν ομοιόμορφα μπλουζάκια μαύρου χρώματος. Στη μπροστινή και πίσω όψη θα διακρίνονται τα Εμβλήματα ” Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ ” και ” ΘΑΡΣΗΝ ΧΡΗ ” για όσους υπηρέτησαν ως Καταδρομείς και Πεζοναύτες αντίστοιχα. Επίσης στο πίσω μέρος θα αναγράφεται η ομάδα πού διοργάνωσε την εκδήλωση ” ( Κ.Ε.Ε.Δ. ) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ “.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνούν με τον ” Σύνδεσμο Απόστρατων Ειδικών Δυνάμεων ” { http://www.facebook.com/profile.php?id=100001571063968 }.

Με την ομάδα μας ” ( Κ.Ε.Ε.Δ. ) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ “ { http://www.facebook.com/groups/168714993153743/ }.

Στο Site www.keed-hellas.net
Με e-mail { keed.hellas@gmail.com }.

ΥΓ : Εμείς ήμασταν και είμαστε Στρατιώτες εν εφεδρεία ,ΔΕΝ σπάμε πεζοδρόμια, ΔΕΝ καίμε περιουσίες, ΔΕΝ γκρεμίζουμε θεσμούς, ίσα-ίσα υπάρχουμε για να τα προστατεύουμε.
http://www.newsbeast.gr/aganaktismenoi/arthro/233078/oi-aganaktismenoi-katadromeis-katevainoun-sto-sudagma/

prosexw.blogspot.com

Στη Βουλή το ν/σχ για τη σύσταση Επικουρικής Ακτοφυλακής

NAFTEMPORIKI.GR
Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου «Σύσταση και Λειτουργία Επικουρικής Ακτοφυλακής», που έχει τεθεί από τον Ιούλιο σε δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία εθελοντικών ομάδων που θα υποστηρίζουν το έργο του Λιμενικού Σώματος, ενώ στόχος του είναι η θεσμοθέτηση του «εθελοντή ακτοφύλακα» και η δημιουργία «Επικουρικής Ακτοφυλακής».
Θεσπίζει παράλληλα ευεργετικές διατάξεις με μόρια για τους εθελοντές ακτοφύλακες, που θα έχουν αποδεδειγμένη τουλάχιστον τριετή υπηρεσία και θα θέλουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για κατάταξή τους στο Λιμενικό Σώμα

Αποστολή των εθελοντών, θα είναι η παροχή συνδρομής σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η πρόληψη και εφαρμογή μέτρων θαλάσσιας ρύπανσης.
Υποψήφιος εθελοντής ακτοφύλακας μπορεί να είναι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα υπήκοος κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοος τρίτου κράτους, ηλικίας 18 έως 60 ετών, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τριετία.
Οι ομάδες των εθελοντών, θα υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στον προϊστάμενο τής κάθε Λιμενικής Αρχής, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύσταση μιας ομάδας είναι να εγγραφούν τουλάχιστον 5 άτομα.
Στις ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιοκτήτες σκαφών ή ιδιωτικών αεροπλάνων, αν το επιθυμούν. Επιθυμητές γνώσεις και δεξιότητες που ζητούνται είναι κυρίως, οι ακόλουθες: ναυτικός, επαγγελματίας αλιέας ή ερασιτέχνης, κυβερνήτης επαγγελματικού σκάφους, απόφοιτος σχολείων Ειδικών Δυνάμεων, εκπαιδευτής ταχύπλοων σκαφών, ξυλουργός, σιδηρουργός, επισκευαστής τηλεπικοινωνιακών συσκευών, μηχανολόγος, μηχανικός, δύτης, αθλητής, ναυαγοσώστης και ιατρός.
Οι εθελοντές ακτοφύλακες, που δύνανται προαιρετικά να φέρουν στολή επιχειρήσεων, αφού παρακολουθήσουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, θα λάβουν από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ θα φέρουν και βαθμό.
Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί την Τρίτη στη Βουλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
  1.  Αίτημα Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου ΄΄Η ΑΛΚΥΩΝ΄΄ για αποδοχή κειμένου θέσων ΄΄ΑΛΚΥΩΝ΄΄ με θέμα: ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ (ΧΡΟΝΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ).
  2. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΞ και Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για την πράξη: ‘’Αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης - Επέκταση και αναβάθμιση Βιολογικού καθαρισμού Ξυλοκάστρου’’ του υποέργου ‘’Αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης’’
  3. Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Πρόνοιας στον Νέο Δήμο Ξυλοκάστρου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση).
  4. Έγκριση υποβολής πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2007-2013» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ένταξη του έργου «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΑΠΟ ΚΟΥΣΤΑ ΕΩΣ ΡΟΥΒΕΡΑ».
  5. Έγκριση υποβολής πρότασης του έργου «ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑΙΪΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ» στο μέτρο 322 του προγράμματος «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ».
  6. Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΚΕΚΙΑΝΙΚΑ ΕΩΣ ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΩ ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ».
  7. Έγκριση υποβολής πρότασης της επικαιροποιημένης μελέτης «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΓΚΕΚΙΑΝΙΚΑ ΕΩΣ ΠΛΑΤΑΝΟ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΩΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΑΝΩ ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ». πρόσκληση 32, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας -Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013 –Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Πελοποννήσου.
  8. Συμμετοχή του Δήμου στο Νέο Ενιαίο Δίκτυο Υγείας των Δήμων-Αποδοχή καταστατικού-Ορισμός εκπροσώπου.
  9. Περί του από 21-9-2011 πρωτοκόλλου απόρριψης της επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ της Β΄Φάσης της «Υπηρεσίας»: «Επέκταση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενης μαρίνας, αξιοποίηση όμορων ακινήτων και δημιουργία ναυταθλητικού κέντρου στο Δήμο Ξυλοκάστρου» Υποστήριξη της Προσυμβατικής Διαδικασίας για την Σύμπραξη του Δήμου Ξυλοκάστρου με τον Ιδιωτικό Τομέα).
  10. Έγκριση δαπάνης για εορτασμό 28ης Οκτωβρίου και για βράβευση επιτυχόντων σε Ανώτατα και Ανώτερα Ιδρύματα.
  11. Αίτημα Γ.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ» για επιχορήγηση.
  12. Αίτημα Α.Ο.Ξ. για επιχορήγηση.
  13. Αίτημα για ονομασία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  14. Τροποποίηση προϋπολογισμού για το έργο ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΤΣΩΝ – ΑΝΩ ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ. ΠΙΤΣΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.
  15. Τροποποίηση προϋπολογισμού για εκτέλεση της εργασίας «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  16. Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΡΙΖΑΣ, ΡΕΘΙΟΥ, Α.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Μ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Κ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΡΥΑΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  17. Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΙΣ Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ,ΣΥΚΙΑΣ, ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΚΑΜΑΡΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ, ΠΙΤΣΩΝ, ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ, ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ Δ. Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ»
  18. Τροποποίηση προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στις Τ.Κ. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ, ΣΤΟΜΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΗΧΟΥ, ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΡΟΖΕΝΩΝ, ΧΕΛΥΔΟΡΕΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε. ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.
  19. Έγκριση αδυναμίας εκτέλεσης της εργασίας «ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ» με ίδια μέσα του Δήμου.
  20. Τροποποίηση προϋπολογισμού για ενίσχυση Κ.Α. «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων» και για την εκτέλεση της εργασίας ΄΄ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΟΓΚΩΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ΄΄.
  21. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  22. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  23. Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
  24. Έγκριση τροποποίησης εκτέλεσης του έργου «ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΟΔΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΛΛΙΟΥ ΕΩΣ ΣΙΔ. ΣΤΑΘΜΟ».
  25. Έγκριση 1ου ΑΠΕ εργασίας «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με αρ. μελ 20/2011.
  26. Ορθή επανάληψη 1ου Α.Π. έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5 ΣΤΟ Τ.Δ. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ»
  27. Έγκριση 1ου Α.Π. έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΔΗ ΠΥΡΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».
  28. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 ΣΤΟ Τ.Δ. ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ» με αρ. μελ 43/2010.
  29. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ στα Τ.Δ. Ν. ΒΡΥΣΟΥΛΩΝ-ΞΑΝΘΟΧΩΡΙΟΥ».
  30. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του υποέργου 7: Ανάθεση μελέτης «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Χ.Υ.Τ.Α. 3ης ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ».
  31. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας στο έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΙΤΣΩΝ-Α. ΠΙΤΣΩΝ ΣΤΟ Τ.Δ ΠΙΤΣΩΝ».
  32. Έγκριση Π.Ο.Π. έργου «ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΜΕΡΤΙΚΕΪΚΩΝ».

Το νέο βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων – Προαγωγές μόνο μετά από κρίση…

Το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλάζει δραστικά, πιθανότητα και μέσα στον επόμενο μήνα. Το νομοσχέδιο που καθορίζει τον τρόπο τόσο των βαθμολογικών προαγωγών, όσο και της μισθολογικής εξέλιξης, αφού συνδέει τις αποδοχές ως κίνητρο για τη διάκριση και τη βαθμολογική προαγωγή, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας: "Το κράτος οφείλει να αξιολογεί και να αμείβει τους πλέον ικανούς, οφείλει να αξιοποιεί τους καλύτερους στις θέσεις ευθύνης".
Το βαθμολόγιο
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις καινοτομίες του νέου συστήματος περιλαμβάνονται:

Μετά την τρόικα ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε και γάλλους ειδικούς

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποσχέσεις της με όποιο κόστος.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι και αντικείμενο τις οικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη.

Εξερχόμενος ο έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει απόλυτα τις δεσμεύσεις της και θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με όποιο τρόπο και όποιο κόστο προκειμένου, όπως είπε, "για να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι τη χώρα μας".

Ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι κάλεσε τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να στείλει και γάλλους ειδικούς, προκειμένου να παρακολουθούν όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει πως μετά την τρόικα, οι έλληνες υπουργοί θα έχουν να κάνουν και με γάλλους ειδικούς.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τόσο τον Νικολά Σαρκοζί όσο και γαλλικό λαό για την στήριξη που δίνουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως αυτή την στήριξη την αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως οι Γάλλοι έχουν υποχρέωση ηθική και οικονομική να βοηθήσουν την Ελλάδα, ενώ έκανε γνωστό πως άμεσα θα συναντηθεί με την γερμανίδα καγκελάριο, προκειμένου να προωθήσουν το σχέδιο βοήθειας.

Ο κ. Σαρκοζί ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να προχωρήσουν ταχύτερα οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες σχολίασε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις, ενώ είπε ότι γνωρίζει ότι ο ελληνικός λαός «έχει υποφέρει πολύ». «Είμαστε μια οικογένεια (η Ευρώπη)» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, για να προσθέσει ότι «όταν ένα μέλος μιας οικογένειας βιώνει δυσκολίες, τα άλλα μέλη κινητοποιούνται για βοήθεια. Αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει και αποτυχία ολόκληρης της Ευρώπης».
newsit.gr

Η απόφαση για το τέλος καπνίσματος σε καζίνο και κέντρα με live μουσική


κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Στα 200 ευρώ το τ.μ θα ανέρχεται το ετήσιο ειδικό τέλος για τα καζίνο και κέντρα διασκέδασης στα οποία θα επιτρέπεται το κάπνισμα. Το ποσό αυτό θα πρέπει να καταβληθεί φέτος μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εκδόθηκε σήμερα, ορίζονται τα εξής:
«Δίδεται η δυνατότητα στα καζίνο και στα κέντρα διασκεδάσεως άνω των 300 τ.μ με μουσική , να δημιουργήσουν χώρο καπνιζόντων έως και το 1/2 του συνολικού εμβαδού των τετραγωνικών τους μέτρων.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις του άρθρου 45 του ν. 3986/2011, θεσπίστηκε ετήσιο τέλος για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των προαναφερθέντων καταστημάτων. Το ετήσιο ειδικό τέλος ανέρχεται στο πόσο των 200€ ανά τετραγωνικό μέτρο και ως χρόνος λήξης της καταβολής του ορίζεται η 30η Νοεμβρίου 2011.

Για κάθε έτος ανανέωσης ορίζεται ότι το ειδικό τέλος θα καταβάλλεται έως την 31η Μαΐου του έτους που αφορά, ενώ για φέτος, πρώτο έτος εφαρμογής του, το ετήσιο ειδικό τέλος καταβάλλεται μόνο στις Δ.Ο.Υ.»

eklogika.gr

Τι προβλέπει η τροποποίηση του Π.Δ. για τα επιχειρησιακά προγράμματα των ΟΤΑ α΄ βαθμού

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών, το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην τροποποίηση προηγούμενου για τα «Όργανα και διαδικασία κατάρτισης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α’ βαθμού». Σύμφωνα με τροποποίηση, η κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος του δήμου πραγματοποιείται μέσα στο πρώτο εξάμηνο της δημοτικής περιόδου. Επίσης, η εκτελεστική επιτροπή, εισηγείται το σχέδιο στρατηγικού σχεδιασμού στο δημοτικό συμβούλιο. Το εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο κείμενο στρατηγικού σχεδιασμού, τίθεται υποχρεωτικά προς συζήτηση στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης μέσω διαδικτύου, ενώ και κατά την υλοποίησή του είναι δυνατόν να υποστεί αναπροσαρμογή.
Προβλέπεται επίσης η συνεργασία με τους όμορους δήμους για τη διασφάλιση του συντονισμού των δράσεων υπερτοπικής ανάπτυξης και την προώθηση τυχόν διαδημοτικών συνεργασιών.
Το διάταγμα έχει ως εξής:

Εγκύκλιος: Μόνο με καταβολή του 30% της οφειλής οι δήμοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση περί οφειλών

Τον τρόπο ρύθμισης των οφειλών των δήμων ορίζει διευκρινιστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ή οποία δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η υπαγωγή στο άρθρο 54 του νόμου περί οφειλών, περιλαμβάνει πάσης φύσεως οφειλές από τη 1η Οκτωβρίου του 209 μέχρι και τις 16 Ιουνίου 2011 αλλά προϋπόθεση αποτελεί να έχει καταβληθεί από τον υπόχρεο έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του, το 30% της αρχικής οφειλής μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Αναλόγως ορίζει τις διαδικασίες και για τις άλλες χρονικές περιόδους.

Ολόκληρη η διευκρινιστική εγκύκλιος έχει ως εξής:

Παράταση μέχρι 6 Οκτωβρίου στην πληρωμή της εισφορά αλληλεγγύης

Παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της.
Η προθεσμία έληγε σήμερα Παρασκευή, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλοί που ήθελαν να προβούν σε διορθώσεις λαθών, πράγμα ανέφικτο σε συνθήκες μεγάλου συνωστισμού.
Η παράταση δίνει την ευκαιρία σε όσους φορολογούμενους δεν κατέβαλαν τη δόση της εισφοράς να το κάνουν έως τη λήξη της νέας προθεσμίας, χωρίς να επιβαρυνθούν με την προσαύξηση του 1% το μήνα.

Οι απόστρατοι έχουν τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν τιμήσει την Πατρίδα.


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σε παρέμβασή του, σήμερα στη Βουλή, απαντώντας στα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης, για το θέμα των κινητοποιήσεων των αποστράτων, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Η Ν.Δ. πάντα ήταν υπέρ της νομιμότητας, όπως είναι και τώρα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το “αμόκ” του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε βάρος των αποστράτων. Και από πού τεκμαίρεται ότι οι απόστρατοι έχουν κόμματα και χρώματα και κομματικές ταμπέλες και κομματικές σημαίες;
Οι απόστρατοι έχουν τιμήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν τιμήσει την Πατρίδα. Δεν δικαιολογείται, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση, αυτού του είδους η απαξιωτική τοποθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης»

-----------------
Επίσης από τον Τομέα Εθνικής Άμυνας του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οφείλει να καταδικαστεί από όλους. Καταδικαστέα είναι όμως και η προκλητικά απαξιωτική στάση του υπουργού Εθνικής  Άμυνας απέναντι στους απόστρατους αξιωματικούς, ο οποίος αρνείται το διάλογο για τα προβλήματά τους. 
Έχει ηθική υποχρέωση την ώρα που η δημοσιονομική κρίση πλήττει, όπως κάθε κοινωνική ομάδα, και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα οι συντάξεις των απόστρατων να μειώνονται έως και 40%, να συζητήσει μαζί τους αντί να εκτοξεύει απειλές σε υψηλούς τόνους».

Πάνος Παναγιωτόπουλος... Η θέση της Ελλάδος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη Διεθνή νομιμότητα και ταυτίζεται, εξ ολοκλήρου, με την μια και μοναδική ιστορική αλήθεια


Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος,  αναφερόμενος στις δηλώσεις Ερντογάν περί «ακατανόητης και άδικης θέσης της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων», υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Η θέση της Ελλάδος στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη Διεθνή νομιμότητα και ταυτίζεται, εξ ολοκλήρου, με την μια και μοναδική ιστορική αλήθεια .
Γι αυτό και προκαλεί λύπη το γεγονός ότι ο κ. Ερντογάν έσπευσε να εκμεταλλευτεί την επίσημη επίσκεψή του στη FYROM για να δείξει, για μια ακόμη φορά, πως  εννοεί την σχέση της Τουρκίας με την Ελλάδα, πως αντιλαμβάνεται  τη γενικότερη στάση της χώρας του απέναντι στους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πόσο σέβεται τις ιστορικές παρακαταθήκες των λαών.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους δημόσιες τοποθετήσεις ναρκοθετούν το πλαίσιο σταθερότητας, ασφάλειας, ειρηνικής συνύπαρξης και αρμονικής συνεργασίας των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες από την λατινική απόδοση των ονοματεπωνύμων τους στα διαβατήρια


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά την κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν Έλληνες πολίτες από την  λατινική απόδοση των ονοματεπωνύμων  τους στα διαβατήρια τους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Γιάννης Μιχελάκης στο FLASH:Εμείς, λοιπόν, χτυπάμε πολιτικές και όχι πρόσωπα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του  δημοσιογράφου Κωστή Παρρά, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

·         Ως προς το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, μόλις αναλάβει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου για την εργασιακή εφεδρεία:

«Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτό το θέμα: Όσοι θα βρίσκονται τότε σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα υπαχθούν στο πλαίσιο που θα συμφωνηθεί και θα εφαρμοστεί.

Δυστυχώς, όμως, για όσους θα έχουν, ήδη, απολυθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα μπορέσει να ισχύσει το ίδιο, αφού θα εφαρμοστούν στο ακέραιο οι θέσεις μας για νέες προσλήψεις …

Σας θυμίζω ότι έχουμε πει τρία χρόνια πάγωμα προσλήψεων και, από εκεί και πέρα, μία πρόσληψη για κάθε 10 αποχωρήσεις… 

Αν υποθέσουμε ότι η ΝΔ γίνει κυβέρνηση τη στιγμή που κάποιοι είναι, ήδη, σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, θα ισχύσει ό,τι ακριβώς λέει η πρότασή μας για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Ό,τι λέει η πρότασή μας, θα ισχύσει. Αφού, βέβαια, τη διαπραγματευθούμε με την τρόικα».



·         Για τις τελευταίες αποφάσεις Βενιζέλου:

«Ουδέποτε υπουργός διέψευσε τον εαυτό του, τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέπτεται.

Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και, μάλιστα, κατηγόρησε Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν, όπως είπε, “αδιανόητο ισχυρισμό”.

Και όμως:

Ο κ. Βενιζέλος στη συνέντευξη του, στις 27 του μηνός, έλεγε κατά λέξη -σας διαβάζω – “πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις… Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011”.

Εμείς, λοιπόν, χτυπάμε πολιτικές και όχι πρόσωπα».




Αντώνης Σαμαράς... με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις χθες, κορυφαίος Γερμανός πολιτικός -και, μάλιστα, πρώην υπουργός των Οικονομικών- είπε ότι με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, “όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο”.
Εγώ τι παραπάνω να πω; Αυτό δεν φωνάζω δύο χρόνια τώρα; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει; Εδώ, στην Ελλάδα, που δεν καταλαβαίνει κανείς τίποτα. Φτάσαμε στο σημείο ο κόσμος να μην ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.
Και, δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση να μην καταλαβαίνει τι τραβάει ο κόσμος».




Στο Δερβένι πριν 43 χρόνια (Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1968 ώρα 18.15)

Ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα, στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων
 

Γράφει ο Βασίλης Λάλος
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 1968, το τότε στρατιωτικό καθεστώς Αθηνών διοργάνωσε «δημοψήφισμα» για την έγκριση νέου Συντάγματος της Ελλάδας, που εγκρίθηκε με το συντριπτικό ποσοστό… 93,59%. Αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, ο «πρωθυπουργός» Γ. Παπαδόπουλος διακήρυξε ότι τα θεωρεί ως «δικαίωσιν της επαναστάσεως της 21ης Απριλίου».
Όμως το «ΝΑΙ» στο σύνταγμα του Παπαδόπουλου , επισκιάσθηκε από ένα τραγικό γεγονός που συνέβη την άλλη μέρα στο Δερβένι και για αρκετές ημέρες θα μονοπωλούσε την ειδησεογραφία ως πρώτο θέμα στους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του ΕΙΡ και της ΥΕΝΕΔ , στις εφημερίδες και όχι μόνο αφού η είδηση μεταδόθηκε από διεθνή μέσα ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης και τις Αμερικής καθώς και ξένες εφημερίδες όπου με εκτενείς ανταποκρίσεις μετέδιδαν το τραγικό γεγονός που σημειώθηκε εκείνο το απόγευμα της Δευτέρας στο Δερβένι.
Η ημέρα κυλούσε ήσυχα στο Δερβένι ενώ οι γονείς ετοίμαζαν τα παιδιά τους καθώς την επόμενη ημέρα (Τρίτη 1 Οκτωβρίου) θα άνοιγαν μετά τις διακοπές του καλοκαιριού τα σχολεία. Τίποτα δεν προμηνούσε αυτό που έγινε..
Η ώρα ήταν 6 και 15 το απόγευμά όταν ξαφνικά μεγάλος κρότος από την σιδηροδρομική γραμμή ακούστηκε . Άμέσως ειπώθηκε ότι το τραίνο που πέρναγε από την γέφυρα έπεσε στο ποτάμι του Δερβενίου. Όμως τίποτε τέτοιο δεν είχε συμβεί αλλά εκείνη την ώρα συνέβη στο Δερβένι, ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων. Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 1968 , δύο αμαξοστοιχίες, ξεκίνησαν από την Κυπαρισσία με μιάμιση ώρα διαφορά η μία αμαξοστοιχία από την άλλη οι οποίες επέστρεφαν με 2.500 ψηφοφόρους έκαστη από την Πελοπόννησο προς την Αθήνα και τον Πειραιά, Η πρώτη ήταν απλή ταχεία και στάθμευε σε όλους τους σταθμούς ενώ η δεύτερη ήταν υπερταχεία και «έπιανε» μόνο στους θεωρητικά μεγάλους σταθμούς. Η πρώτη αμαξοστοιχία αφού στάθμευσε στο Σ. Σταθμό του Δερβενίου και πήρε επιβάτες ,ξεκίνησε , αγκομαχώντας πέρασε τη γέφυρα ,όταν ξαφνικά ο συρμός ακινητοποιήθηκε λίγες δεκάδες μέτρα πιο πέρα , μέσα στις ελιές και απάνω σε στροφή καθώς μία γυναίκα αισθανθεί λιποθυμία και τράβηξε τον μοχλό ασφαλείας. Τότε έγινε το κακό , Η άλλη αμαξοστοιχία που πέρασε το σταθμό του Δερβενίου , χωρίς να σταματήσει , έφτασε την προπορευόμενη και ,,, συγκρούσθηκαν σφοδρά, με αποτέλεσμα το θάνατο 34 επιβατών και τον τραυματισμό άλλων 135. Επακολούθησε πανικός όμως χάρις την αυτοθυσία κατοίκων της περιοχής σώθηκαν αρκετοί...

Διευκρινιστική εγκύκλιος για τα πλασματικά χρόνια ασφάλισης

Σημαντικές διευκρινήσεις για τις αλλαγές ως προς το δικαίωμα των ασφαλισμένων για αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης δίνει με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.Οι διευκρινήσεις, αφορούν σε κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίες "εξαιρούνται" από τις νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι νέες ρυθμίσεις για την αναγνώριση χρόνου ασφάλισης, δεν μπορούν να εφαρμοσθούν για όσους κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 εφόσον δεν ισχύουν γι' αυτούς τα νέα όρια ηλικίας και για όσους συνταξιοδοτούνται με ρυθμίσεις, οι οποίες δεν τροποποιήθηκαν με τον Νόμο 3863/2000.

Για παράδειγμα, στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι αποχωρούν με 4.500 ημέρες σε ηλικία 65 ετών.

Εισβολή απόστρατων στο υπουργείο Άμυνας - Ξήλωσαν πόρτες και μηχανήματα ελέγχου - Παραμένουν στο προαύλιο

Οι περίπου 1000 απόστρατοι που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους, "ξήλωσαν" τα μηχανήματα και τις πόρτες, εισβάλλοντας στο χώρο του υπουργείου. Όλα έγιναν γιατί τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός αρνήθηκαν να τους δεχτούν, μια απόφαση που τους εξαγρίωσε!




Αυτή την ώρα οι απόστρατοι είναι μέσα στον περίβολο του υπουργείου, φωνάζουν συνθήματα και απαιτούν να τους συναντήσει κάποιος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου!
Στη Βουλή, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης μίλησε για τραμπουκισμούς, κάλεσε τους απόστρατους να αποχωρήσουν και απείλησε ότι αν δεν το κάνουν, θα εκδιωχθούν από το υπουργείο δια της βίας! Ζήτησε μάλιστα από τα κόμματα να πάρουν θέση!
Νωρίτερα, μαθητές της ΜΑΣ έκαναν πορεία προς το Εφετείο στην Αλεξάνδρας από την Ομόνοια.
Ο χορός των κινητοποιήσεων άρχισε από τις 10:00 το πρωί. Εργαζόμενοι στην υγεία ξεκίνησαν πορεία από το Πολυτεχνείο και κατέληξαν στο υπουργείο Υγείας.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ
newsit.gr

Ατιμωρησία για τους πολιτικούς, τιμωρίες για τους πολίτες - Κάτι που κρύβουν από την τρόικα

 
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι αδύνατον να περάσει από τη Βουλή νόμος για απολύσεις ή ότι θα συμφωνήσουν όλοι επί των κριτηρίων της εργασιακής εφεδρείας. Η επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το θέμα έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο αλαλούμ. Ένα αιώνα μετά, οι δημόσιοι υπάλληλοι επέστρεψαν χθες στην Πλατεία Κλαυθμώνος…

Τραγελαφικές και συνάμα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις εκτυλίσσονται πλέον στη χώρα, καθώς η μία εξαγγελία αναιρεί την άλλη, η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη και η κυβέρνηση δείχνει να έχει παραδοθεί σε ένα κύμα πανικού που εμποδίζει κάθε λογική σκέψη.

Χθες, πρώτη ημέρα της επανόδου της τρόικας στην Αθήνα – και ενώ επισήμως γινόταν γνωστό ότι οι συζητήσεις με τον κ. Βενιζέλο έγιναν σε θετικό κλίμα – το αλαλούμ συνεχίστηκε σε όλα τα επίπεδα.

Με πρώτο και καλύτερο το υπουργικό συμβούλιο, που υποτίθεται ότι κατά την χθεσινή του συνεδρίαση θα ελάμβανε αποφάσεις σχετικά με τα ζέοντα θέματα του ενιαίου μισθολογίου, του φορολογικού και της εργασιακής εφεδρείας, αλλά κατέληξε σε μια ακόμη γεμάτη αοριστολογίες και ευχολόγια πρωθυπουργική ομιλία και στην έγκριση του νομοσχεδίου για την… αδειοδότηση των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Κρατήστε τους μισθούς και δώστε τους αστυνομικούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώ αυτές τις μέρες το νέο κεφάλαιο του έπους «Θα σας σώσουμε δωρεάν» και πραγματικά αισθάνομαι δυσφορία.

Δυσφορία για τον λαϊκισμό, για το όψιμο πνεύμα οικονομίας, για την εκ των υστέρων απόπειρα εξιλέωσης, για απανωτές δηλώσεις παραίτησης από «προνόμια», για μια εξόφθαλμη προσπάθεια προσωπικής και κομματικής διάσωσης.

Δυσφορία για τα εγκωμιαστικά σχόλια και την αυτάρεσκη αποδοχή τους, με ταπεινές εκφράσεις του τύπου «μα το έχουμε πει από καιρό».

Ο ένας δεν δέχθηκε ποτέ τα προνόμια που του εξασφαλίζει η βουλευτική του έδρα, ο άλλος είναι καινούργιος και έτσι τα βρήκε, ο τρίτος παραδίδει το βουλευτικό αυτοκίνητο, το παράδειγμά του ακολουθούν και οι τέταρτοι, οι πέμπτοι παραιτούνται από τις αμοιβές για τη συμμετοχή τους σε επιτροπές, οι έκτοι και οι έβδομοι θυμήθηκαν τις κρατικές επιδοτήσεις προς τα κόμματα, προτείνοντας το τάδε ή το δείνα με καθυστέρηση μερικών... δεκαετιών.

Κώστας Κόλλιας: «Αοριστολογίες του Υπουργείου για την επιστροφή του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο»

Απάντηση σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με το θέμα της μειωμένης επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο στα αμπέλια. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Στην ερώτηση ουσίας που κατέθεσα σχετικά με τα χαμηλότατα ποσοστά επιστροφής φόρου που καθορίστηκαν για τα αμπέλια, το Υπουργείο μου έδωσε μία τυπική απάντηση, η οποία ούτε εξηγεί ούτε αιτιολογεί την επιλογή αυτή. Η ερώτηση που είχα κάνει ήταν συγκεκριμένη: ρώτησα ποιοι δείκτες χρησιμοποιήθηκαν για τον προσδιορισμό της κατανάλωσης πετρελαίου στην αμπελουργία, καθώς και ποιες και πόσες εργασίες και με ποια συχνότητα υπολογίσθηκαν για τον καθορισμό της συνολικής κατανάλωσης σε 13 και 14,4 λίτρα ανά στρέμμα. Και βεβαίως, ζήτησα την αναθεώρηση της απόφασης αυτής, διότι εκ του αποτελέσματος κατέστη φανερό ότι υπήρξε μία αδικία για τους αμπελοκαλλιεργητές.


Η απάντηση του Υπουργού ήταν να μου παραθέσει μία σειρά από υπουργικές αποφάσεις και διαδικασίες, οι οποίες εφαρμόζονται για την επιστροφή του ειδικού φόρου. Με ενημέρωσε για τη σχετική ΚΥΑ, για τη σύσταση ειδικής επιτροπής, για τον προσδιορισμό με δείκτες μηχανικής απασχόλησης, για ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ υπηρεσιών και ούτω καθεξής. Δεν με ενημέρωσε αν στους μηχανικούς δείκτες για την αμπελουργία συμπεριελήφθησαν οι ραντισμοί, το θειάφισμα, η συγκομιδή, η προληπτική φυτοπροστασία, που ιδιαίτερα φέτος αποδείχθηκε ιδιαίτερα κοστοβόρα λόγω της επιδημίας περονόσπορου. Ούτε βεβαίως με ενημέρωσε για το πόσες τέτοιες επεμβάσεις υπολόγισαν οι υπηρεσίες.


Εντέλει ακόμα δεν ξέρουμε πώς προέκυψαν τα 13 και 14,4 λίτρα ανά στρέμμα. Εκείνο που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι ότι δεν υπάρχει πρόθεση αναθεώρησης και επανόρθωσης της αδικίας, αφού ο κύριος Υπουργός δεν έθιξε καθόλου το δεύτερο σκέλος της ερώτησής μου. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι αμπελοκαλλιεργητές θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με 5 ευρώ επιστροφή ανά στρέμμα, ποσό γελοίο μπροστά στις πραγματικές ανάγκες, αλλά και στην κατακόρυφη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους. Υπενθυμίζω ότι το κόστος των καυσίμων στον αγροτικό τομέα τους τελευταίους είκοσι μήνες αυξήθηκε κατά 35%.


Θα περίμενα από το Υπουργείο, ιδιαίτερα για τα αμπέλια τα οποία φέτος, παρά τις απεγνωσμένες και πανάκριβες προσπάθειες πρόληψης, καταστράφηκαν από τον περονόσπορο, να επιδείξει μία μεγαλύτερη ευαισθησία. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που οι παραγωγοί μάλλον δεν θα πρέπει να προσδοκούν ουσιαστικές αποζημιώσεις για την απώλεια της παραγωγής και του εισοδήματός τους.


Το τοπίο που διαμορφώνεται για τους αμπελοκαλλιεργητές είναι ζοφερό. Εκεί που χρειάζονται καίριες πολιτικές παρεμβάσεις, όπως οι έλεγχοι στην αγορά, η προβολή και προώθηση των προϊόντων σε ξένες αγορές και η εφαρμογή προγραμμάτων επιδότησης, η Κυβέρνηση απουσιάζει. Όπου είναι παρούσα, οι επιλογές της βυθίζουν ακόμα βαθύτερα στην ύφεση τον αγροτικό τομέα. Όπως έχω προαναγγείλει, το προσεχές διάστημα θα συζητηθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου επερώτηση που έχουμε καταθέσει ως Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας για όλα τα προβλήματα του αμπελοοινικού τομέα. Δεσμεύομαι ότι θα επαναφέρω και εκεί το θέμα της επιστροφής, μαζί βεβαίως με τα μεγάλα ζητήματα των αποζημιώσεων για τον περονόσπορο, των επιδοτούμενων προγραμμάτων και γενικά των πολιτικών για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος».

Γιάννης Μιχελάκης...ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ουδέποτε ένας υπουργός διέψευσε τον εαυτό του τόσο πολλές φορές, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όσο ο κ. Βενιζέλος.
Ουδέποτε υπουργός είχε το πολιτικό θράσος να χαρακτηρίζει “αδιανόητα” τα όσα ο ίδιος είπε, όπως έκανε, χτες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος.
Ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είπε πως το νέο μέτρο για τις αποδείξεις θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 και κατηγόρησε τα Μέσα Ενημέρωσης, ισχυριζόμενος ότι μετέδιδαν έναν… “αδιανόητο ισχυρισμό”.
Και όμως! Ο κ. Βενιζέλος, στη συνέντευξή του, στις 27.09, έλεγε κατά λέξη: “Πρέπει να οικοδομήσεις το επίπεδο του δικού σου εισοδήματος με αποδείξεις… Αυτό το μέτρο θα ισχύσει με τη φορολογική δήλωση του 2012 για τα εισοδήματα του 2011”.
Φαίνεται, ξεκάθαρα, ότι ο κ. Βενιζέλος άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Πρώτα μιλά, μετά αποφασίζει και κατόπιν σκέφτεται».  

Οι καταλήψεις υπουργείων βυθίζουν τη χώρα στην ανομία και τον παραλογισμό

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

         «Οι καταλήψεις υπουργείων από δημόσιους υπαλλήλους συνεχίζουν την παράνομη και κακή παράδοση των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και στα σχολεία.
Αν και η κοινωνία έχει δείξει ότι αντιδρά πλέον σ’ αυτές τις συμπεριφορές, η κυβέρνηση δείχνει ανοχή στις συντεχνιακές ομάδες που παρανομούν και δεν κάνει τίποτα για να τις αντιμετωπίσει.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν και υφίστανται αυτόν τον πρωτοφανή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, με τις μεθόδους αυτές βυθίζουν τη χώρα στην ανομία και τον παραλογισμό που μας έφερε ως εδώ, χωρίς οι ίδιοι να κερδίζουν οτιδήποτε».

Πλήρης δικαίωση του Περιφερειά​ρχη Πέτρου Τατούλη και του ΠΕΣΥ Πελοποννήσ​ου για την υπόθεση της αδειοδότησ​ης του έργου της εταιρίας SOUSAKI LOGISTICS AE


Πλήρη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στην υπόθεση της αδειοδότησης του έργου της εταιρίας SOUSAKI LOGISTICS AE, διαπιστώνει με επιστολή της η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ Μαργαρίτα Καραβασίλη, μετά από εκτενή διερεύνηση της υπόθεση που παρέπεμψε στο ΥΠΕΚΑ το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου με απόφαση που βασίστηκε στην πρόταση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.   

Μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης από την Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΕΠΕ) διαπιστώθηκε ότι "για την έγκριση άδειας εγκατάστασης τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και δόθηκαν σύννομα όλες οι σχετικές άδειες (από ΥΠΕΚΑ και Περιφέρεια)", ενώ κρίθηκε ότι "η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την έκδοση της σχετικής άδειας εγκατάστασης της εν λόγω μονάδας, υπήρξε απολύτως σύννομη καθώς ενήργησε προς εφαρμογή της ήδη εκδοθείσας από το ΥΠΕΚΑ καθ' όλα σύννομης ΑΕΠΟ".

Πέραν των παραπάνω διαπιστώσεων ωστόσο, η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και η απόφαση του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου οδήγησαν την ΕΓΕΠΕ στην διατύπωση προτάσεων και νέων εντολών προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) για την θωράκιση της προστασίας της υγείας των πολιτών της περιοχής στην οποία εξελίσσεται το έργο.

Στο πλαίσιο αυτό απαντώντας στην ευαισθησία του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου η ΕΓΕΠΕ επισημαίνει και προτείνει τα ακόλουθα:

Α. Το επιδιωκόμενο από το Δήμο μοντέλο χωροταξικής και πολεοδομικής ανάπτυξης, με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος, είναι αντικείμενο άμεσης και σοβαρής αντιμετώπισης στο πλαίσιο του εκπονούμενου Γ.Π.Σ.

Β. Το όραμα για την αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να αποτελέσει ειδικό αντικείμενο του Ρυθμιστικού Σχεδίου, που προτείνεται να εκπονηθεί για την περιοχή, και περιλαμβάνει την περιοχή Κορινθίας από τους Αγ. Θεοδώρους έως το Ξυλόκαστρο.

Γ. Κατά τη σύνταξή των δύο ανωτέρω θεσμικών αναπτυξιακών σχεδίων θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικά και αντικειμενικά αξιολογηθεί όλες οι παράμετροι που επιδρούν, με επιστημονικό και ανεπηρέαστο από βραχύβιες σκοπιμότητες τρόπο, καθώς αποκλειστικός σκοπός τους είναι η συμβολή στη στήριξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης της τοπικής ανάπτυξης και ειδικότερα του περιβαλλοντικού και του κοινωνικού οφέλους σε βάθος χρόνου.

Τέλος, η ΕΓΕΠΕ δίνει εντολή στην ΕΥΕΠ:

1.  να εντάξει στο Εθνικό Πρόγραμμα περιβαλλοντικών επιθεωρήσεων για το 2012 τον έλεγχο όλων των δραστηριοτήτων που λειτουργούν στην υπόψη περιοχή, με προτεραιότητα, από αρχής του έτους, τις πλέον μεγάλες και εν δυνάμει ρυπογόνες

2. να παρακολουθεί και θα ελέγχει συστηματικά την εταιρεία «SOUSSAKI LOGISTlCS Α.Ε.» τόσο κατά τη διαδικασία κατασκευής της μονάδας, όσο και κατά τη λειτουργία της με σκοπό την πλήρη εφαρμογή της εγκεκριμένης ΑΕΠΟ

10ο Τριήμερο Παρεμβατικού Κινηματογράφου

Η Κορινθιακή Εστία "Λέων Σγουρός", σε συνεργασία με το Δήμο Κορινθίων, κλείνοντας φέτος ένα δημιουργικό δεκάχρονο κύκλο, αποτολμά την επανασύσταση ενός πλανόδιου σινεμά, που επισκέπτεται  τον θεατή στον τόπο του, προβάλλοντας... σπάνιες και δυσεύρετες ελληνικές ταινίες. Κεντρικό άξονα της φετινής διοργάνωσης  αποτελεί :
<< το Παράλογο και η Παραλογή >>
* Η Σκιερή Πλευρά των Πραγμάτων
* Ο τρόπος πρόσληψης/διαχείρισης του γεγονότος από τη Δημώδη Ποίηση και Λαϊκή Σοφία

Οι πλανόδιες αυτές επισκέψεις / ανιχνεύσεις αφορούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα Αρχαίας Κορίνθου, Περιγιαλίου και Κλένιας του Καλλικρατικού πλέον ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ  και επιχειρούν μια άκρως
ενδιαφέρουσα διερεύνηση της σχέσης του κινηματογράφου με τη δημώδη ποίηση, τη λαϊκή σοφία και το ποιητικό ένστικτο, τους θρύλους και τις δοξασίες της πολιτισμικής μας παράδοσης.

Πρόγραμμα Προβολών
1)    Αρχαία Κόρινθος :  ΣΑΒΒΑΤΟ  1 Οκτωβρίου 2011
Χώρος : Πολιτιστικό Κέντρο << Αν. Κεφάλα >>
8:15 μ.μ.  << Ο Όρκος του Νεκρού Αδελφού>> του Ηλία Καμπίτη (1969 -33'-)
9:00 μ.μ.  << Του Θρύλου και της Παραλογής>> του Βασίλη Ξύδη (1993 -83'-)

2)    Περιγιάλι :  ΚΥΡΙΑΚΗ  2 Οκτωβρίου 2011
Χώρος : Θέατρο Περιγιαλίου
7:15 μ.μ.   << Μάγισσες>>  του Γιώργου Καρυπίδη  (1987 -95'-)
9:00 μ.μ.  << Του Θρύλου και της Παραλογής>> του Βασίλη Ξύδη (1993 -83'-)

3)    Κλένιες :  ΣΑΒΒΑΤΟ  8 Οκτωβρίου 2011
Χώρος : Πλατεία, Κατάστημα Ι. Ματζώρου
8:00 μ.μ.   Ταινίες Μικρού Μήκους
9:00 μ.μ.  << Οι Βοσκοί>> του Νίκου Παπατάκη (1967 -120'-)

*    Το 10ο Τριήμερο πλαισιώνουν αντίστοιχη του θέματος  Έκθεση Βιβλίου και Περιοδικού, καθώς και ενδεικτικές Μουσικές Ακροάσεις της διαχρονικής Ελληνικής Τραγουδιστικής Παραλογής.

Από τον "Λέοντα Σγουρό"
Βασίλης Ν. Ξύδης (πρόεδρος)

Πρωτοβουλί​ες και δράσεις της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου σχετικά με την καταπολέμη​ση των κουνουπιών και την εκρίζωσης της ελονοσίας.






Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με δράσεις και πρωτοβουλίες που έλαβε έγκαιρα με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, στο πλαίσιο του Καλλικράτη, ανακίνησε πρώτη, το θέμα που φορά την καταπολέμηση των κουνουπιών και την εκρίζωση της ελονοσίας. Η ελονοσία άλλωστε είναι μια ασθένεια που εκριζώθηκε από την Ελλάδα το 1975.
Η ύπαρξη σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας στη Λακωνία και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας  τα τελευταία έτη,  θεωρούνταν μεμονωμένα κρούσματα εισαγωγής από άτομα προερχόμενα από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία, γεγονός το οποίο δυστυχώς και εφησύχαζε το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι οποίες και εν πολλοίς δεν διενεργούσαν τους προβλεπόμενους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που μεταδίδουν την νόσο.   

Ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στη Θύελλα Πετρίου στο ντέρπι της Α΄ Κορινθίας

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζεται , αύριο Σάββατο στις 16:30 , το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας. Το ντέρμπι της ημέρας θα γίνει στο Δερβένι . Ο Αστέρας Δερβενίου , γιά πρώτη φορά φέτος, μπροστά στο κοινό του μάχεται με την εκ επικεφαλή ομάδα της βαθμολογίας , Θύελλα Πετρίου. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αγώνες , στο γήπεδο του Σολομού αναμεσα στον ΠΑΣ Κλένια και τον Πέλοπα Κιάτου , στη Νεμέα η αναμέτρηση του Παννεμεατικού με τον Ηρακλή Λεχαίου , καθώς ο αγώνας του Ολυμπιακού Λουτρακίου με τον Πανσολυγειακό , στο Θωδειο Στάδιο Λουτρακίου. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της 3ης ημέρας συμπληρώνουν οι αγώνες : Προοδευτική Περιγιαλίου - Ισθμιακός , στην Αρχαία Κόρινθο, Ελλάς Βέλου - Α. Ο. Σολομού , στο Στάδιο του Βέλου , Σαρωνικός Γαλατακίου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου , στη Ξυλοκέριζα και Άλμπαρτος Κόρφου -ΠΑΟ Λουτράκι , στο Σοφικό.

Η 3η Αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ  ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ- Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται , το Σαββατοκυριακο , με ώρα έναρξις στις 16:30  και το πρωτάθλημα στους δύο ομίλους της Β΄κατηγορίας Κορινθίας.

Α΄ΟΜΙΛΟΣ
Στον όμιλο ξεχωρίζουν τα ντέρμπι κορυφής, στο Μαψό ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Κυψελο Κορίνθου , καθώς και στο γήπεδο του Συνοικισμού ανάμεσα στον Άρη Κορίνθου και τους Αγίους Θεόδωρους. Επίσης ξεχωρίζει και η αναμέτρηση στα Εξαμίλια ανάμεσα στην τοπική Δάφνη με την γειτονική ομάδα του Εθνικού Ξυλοκεριζας.

Η 2η Αγωνιστική
01-10-2011

ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

02-10-2011

ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - Α. Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
Στον όμιλο ξεχωρίζουν τα ντέρμπι κορυφής, στο Κρυονέρι ανάμεσα στον τοπικό Αετό και τον Πανευρωστινιακό και στο Σπαθοβούνι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Πανκαμαριακού. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι αγώνες του Α. Ο. Λυκοποριάς με τον Ασπρόκαμπο , στην Λυκοποριά  και της Θύελλας Κάτω Διμηνιού με τον Παμφενεατικό,στο γηπεδο Ξυλοκάστρου

Η 2η Αγωνιστική
01-10-2011

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ

  02-10-2011

ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ -  Α. Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
Α. Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Ανακοινώθηκε η Β' φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Αναλαμβάνουν υπηρεσία την Τρίτη

Β’ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, για το διδακτικό έτος 2011-2012
Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η Β΄ φάση αποσπάσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ (αποσπάσεις, τροποποιήσεις, ανακλήσεις) για το διδακτικό έτος 2011-12.
Παρακαλούνται οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών όπου ανήκουν οργανικά οι εκπαιδευτικοί να κοινοποιήσουν την απόφαση αυτή στους ενδιαφερόμενους και να τη γνωστοποιήσουν στις σχολικές μονάδες από τις οποίες αποσπώνται.
Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία αποσπώνται έως την Τρίτη, 04/10/2011, εφόσον καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες της σχολικής μονάδας από την οποία αποσπάται ο εκπαιδευτικός.
Οι Προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιοχών απόσπασης θα πρέπει να φροντίσουν να αποσταλούν αντίγραφα της ανάληψης υπηρεσίας των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στους Προϊσταμένους της οργανικής θέσης.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για τους πίνακες με τα ονόματα πατήστε εδώ.
 
minedu.gov.gr