Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Χριστόφια-Μπεγλίτη

Ο υπουργός Αμυνας εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για 51η επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου

Λευκωσία
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στους εορτασμούς για την 51η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στη συνάντηση, που έγινε παρόντος και του Κυπρίου υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Ηλιάδη, συζητήθηκαν φλέγοντα ζητήματα αμοιβαίου αμυντικού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας της συνάντησης, που προηγήθηκε της στρατιωτικής παρέλασης στη Λευκωσία, δεν έγιναν δηλώσεις.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο κ.Μπεγλίτης είχε δηλώσει ότι «η Αθήνα δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε τουρκική κίνηση, που θα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου».
Ανέφερε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί πολύ στενά και με ψυχραιμία τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας. «Στέλνουμε και τα ανάλογα αποφασιστικά μηνύματα ότι δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις» είπε.
 
tovima.gr

Ο Αστέρας Δερβενίου με 6 - 3 "γκρέμισε" απο το "ρετιρέ " την Θύελλα Πετρίου . Οι συγκάτοικοι από τρεις έμειναν δύο , ο Α. Ο. Λουτρακίου και η Ελλαδα Βέλου.







Τρίτη αγωνιστική σήμερα,στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας και στο "ρετιρέ" της βαθμολογίας οι συγκάτοικοι από τρεις έμειναν δύο , ο Α. Ο. Λουτρακίου και η Ελλαδα Βέλου. Η μέχρι προ λίγης ώρας συγκάτοικός τους Θύελλα Πετρίου "επεσε" στην 5η θέση καθώς έχασε στο Δερβένι και στο ντέρμπι της ημέρας από τον Αστέρα Δερβενίου με το "χορταστικό" 6 - 3 , που τώρα ισοβαθμεί στην δεύτερη θέση με τον ΠΑΣ Κλένια που νίκησε , στο γήπεδο του Σολομού, με 4 - 0 τον Πέλοπα Κιάτου. Ετσι στο "ρετιρέ " παρέμειναν με το απόλυτο και αήττητες οι ομάδες του Α. Ο Λουτρακίου και της Ελλάδας Βέλου. Ο Α. Ο. Λουτρακίου έκανε καταιγιστικό πέρασμα από το Σοφικό , όπου σάρωσε την ομάδα του Άλμπαρτου Κόρφου με το ευρύ 5 - 0 με τέρματα των Γκαρμιρη, Γεώργα, Καλλά, Αποστολάκη και Αντωνίου, ενώ στο Βέλο, η Ελλάδα Βέλου επικράτησε του Α. Ο. Σολομού με 3 - 1. Στη Νεμέα η αναμέτρηση του Παννεμεατικού με τον Ηρακλή Λεχαίου , έληξε ισόπαλη με σκορ 1 -1 ένώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου νίκησε με 2 - 0 τον Πανσολυγειακό , στο Θωδειο Στάδιο Λουτρακίου. Τέλος τα πρώτα τους "τρίποντα" στο πρωτάθλημα σημείωσαν η Προοδευτική Περιγιαλίου που επικράτησε με 2 - 1 του Ισθμιακού , στην Αρχαία Κόρινθο όπως και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου , εκτός έδρας , στη Ξυλοκέριζα με το ίδιο σκορ επί του Σαρωνικού Γαλατακίου.



Η 3η Αγωνιστική


ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 4 - 0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 2 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 6 - 3
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 2 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ- Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ 3 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 1
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 1 - 2
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 0 - 5
Η Βαθμολογία
( Σε 3 αγώνες)

Με τον ΠΑΟΚ, αύριο στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός

Το ντέρμπυ κορυφής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Και οι δύο ομάδες δείχνουν φορμαρισμένες και προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη με τους «ερυθρόλευκους» να θέλουν μόνο νίκη για να πιάσουν στην κορυφή τον «δικέφαλο του βορρά». Σπουδαίο παιχνίδι γίνεται στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος υποδέχεται την «λαβωμένη» αγωνιστικά ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, με την ομάδα του Χιμένεθ πάντως να παίζει με την «πλάτη στον τοίχο».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η αναμέτρηση Αρη-Ξάνθης στο «Βικελίδης», αλλά και ο κρητικός «εμφύλιος» ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Εργοτέλη. Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική δεν αγωνίζεται, λόγω του γνωστού - άλυτου – προβλήματος αντικατάστασης των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας, ποιος ξέρει μέχρι πότε;
Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον νεοφώτιστο Παναιτωλικό, ενώ στα Γιάννενα ο ΠΑΣ υποδέχεται την ουραγό Κέρκυρα, και είναι το φαβορί για τη νίκη.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 1η Οκτωβρίου17:15 Ατρόμητος-Παναιτωλικός NOVA
19:30 ΟΦΗ-Εργοτέλης NOVA

Κυριακή 2 Οκτωβρίου16:00 Αρης-Ξάνθη NOVA
16:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα NOVA
18:15 Πανιώνιος-AEK NOVA
20:30 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ NOVA

Το αθλητικό μνημόνιο της Ελλάδας

ΔΝΤ και στον ελληνικό αθλητισμό: Οι ήττες θα πανηγυρίζονται σαν νίκες, οι επιτυχίες θα αποτελέσουν όνειρο απατηλό, η Ελλάδα γίνεται ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

Γράφει ο Βασίλης Παπαθεοδώρου.

Προέκταση της κοινωνίας είναι ο αθλητισμός ή έστω μέρος του. Πώς θα μπορούσε λοιπόν, να γίνει αλλιώς; Τώρα που είναι νωρίς θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ξεχάστε τα περασμένα μεγαλεία με τα διπλά εις τας Ευρώπας, τις πορείες, τα όνειρα. Ο ελληνικός αθλητισμός ακολουθεί τον ρυθμό της χώρας. Η Ευρώπη ρίχνει τορπίλες και η Ελλάδα προσπαθεί να αποκρούσει, να κερδίσει χρόνο, μπας και γλιτώσει τον διασυρμό.
Μηδέν βαθμούς ο Ολυμπιακός σε δύο αγώνες, μηδέν και η ΑΕΚ, έξω από το Champions League και το Europa ο Παναθηναϊκός με τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες. Έξω και ο Βόλος, για άλλους λόγους. Την κούρσα οδηγεί ο ΠΑΟΚ με δύο ισοπαλίες σε ισάριθμους αγώνες και άλλες δύο νίκες στα play offs.
Δεν υπάρχουν λεφτά κι από τη στιγμή που τα αναπτυξιακά προγράμματα του αθλητισμού είναι... κινέζικα για τους παράγοντες που ανέκαθεν νοιάζονταν μόνο για το παρόν, τότε το τέλος έρχεται με μαθηματική ακρίβεια.

Συμφωνία με τον Βεγγελή η Κόρινθος , ενώ επιστρέφει και ο Κατράνας

Άνθρωποι της «Μπάρτσα» φέρεται να έχουν συμφωνήσει με τον Παύλο Βαγγελή (φώτο), ο οποίος πήρε «διαζύγιο» με τη Νίκη Βόλου. Επίσης στην Κόρινθο αναμένεται να επιστρέψει ο Αυγερινός Κατράνας, ο οποίος προπονούταν με τον Ιωνικό, χωρίς να έρθει σε συμφωνία με την ομάδα της Νίκαιας. Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει και το καλοκαίρι με την Κόρινθο, ωστόσο, το «deal» είχε χαλάσει με αποτέλεσμα ο παίκτης να αποχωρήσει. Πλέον, η επιστροφή του Κατράνα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η Κόρινθος δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής

Στο μεταξύ στις 29-30 Οκτωβρίου αναμένεται να αρχίσει το εφετινό πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, μετά την απόφαση που πήρε η Επιτροπή Πρωταθλήματος που συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.
Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν την δυνατότητα οι ομάδες που υποβιβάζονται από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα.
Μέχρι στιγμής από αυτές συμμετοχή έχουν δηλώσει η Κόρινθος, ο Παναιγιάλειος, ο Αίαντας Σαλαμίνας, η Ηλιούπολη και η Ρόδος.,
Πλέον, αναμένεται να διαπιστωθούν οι προθέσεις των υπολοίπων ομάδων, που δεν είναι άλλες από τους Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Εθνικό, Ιωνικό, Τρίκαλα, Αναγέννηση Καρδίτσας και Εορδαϊκό. Όσον αφορά στις κληρώσεις, είναι γνωστό ότι στον 10ο όμιλο, η κλήρωση θα γίνει κανονικά την προσεχή Κυριακή (2 Οκτωβρίου), ενώ για τους υπόλοιπους ομίλους οι κληρώσεις θα γίνουν μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Από Δευτέρα όλες οι συναλλαγές θα γίνονται με τη φοροκάρτα

ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ

Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου η φοροκάρτα μπαίνει στη ζωή μας, έπειτα από πολλές αναβολές και ενώ το αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τα 12.000 στα 8.000 ευρώ και το μπόνους της έκπτωσης φόρου για τη συγκέντρωση περισσότερων αποδείξεων από τις απαιτούμενες αποσύρθηκε, υπό το βάρος των αυξημένων επιστροφών φόρου.

Η φοροκάρτα θα περιμένει τους φορολογουμένους που θα επιλέξουν να τη χρησιμοποιήσουν για να απαλλαγούν από το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων σε 27 τράπεζες, από όπου θα την προμηθεύονται χωρίς κόστος.
Για φέτος θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις χάρτινες αποδείξεις που συλλέγουν οι φορολογούμενοι από τις αρχές του έτους, ενώ η χρήση της είναι απολύτως προαιρετική..

Παγωμάρα στη Τρίπολη με τον υποβιβασμό του Αστέρα

Τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι... Οι χαρές για την παραμονή, μέσω των πολλών δικαστικών αγώνων, στη Super League δεν κράτησαν για πολύ καιρό στην Τρίπολη, αφού χθες η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τον υποβιβασμό του Αστέρα στη Football League και προκάλεσε ξανά τον πανικό εντός και εκτός ομάδας.

H ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Α) Για τους Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο), ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

«Δέχεται ότι ο 1ος εγκαλούμενος τέλεσε (σε απόπειρα) την αποδιδόμενη σ' αυτήν πράξη (δωροδοκία) και επιβάλλει σ΄ αυτόν τις εξής πειθαρχικές ποινές α) απαγόρευση εκτέλεσης απ΄ αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια, β) χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και γ) απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

Δέχεται ότι η 2η εγκαλουμένη τέλεσε την αποδιδόμενη σ΄ αυτήν πράξη και επιβάλλει την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ».

.............

Θυμίζουμε πως το κατηγορητήριο για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γιώργο Μποροβήλο, βάσει του οποίου αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι, αναφέρει τα εξής:

«Ο Γ. Μποροβήλος ενεργώντας κατ’ επανάληψη και από κοινού με άλλους και έχοντας δόλο, υποσχέθηκαν και πρόσφεραν ως δώρο στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Αχιλλέα Μπέο 500.000 ευρώ σε μετρητά, για τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός Βόλου (2-1) και συμφώνησαν να έχουν μειωμένη απόδοση οι αθλητές ώστε να νικήσει ο Αστέρας Τρίπολης, να βελτιωθεί η βαθμολογική του θέση και να αποφύγει τον υποβιβασμό. Αυτό έγινε αποδεκτό από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου ήταν μυημένοι από τον Αχιλλέα Μπέο, με σκοπό να έχουν μειωμένη απόδοση στον συγκεκριμένο αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου τελικά ήταν 2-1 υπέρ του Αστέρα Τρίπολης».

Επίσης:

«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος και η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, πρόσφεραν ως δώρο προς τον Χρυσόστομο Ψωμιάδη, ουσιαστικό Πρόεδρο Δ.Σ. της ΠΑΕ Καβάλα και μεγαλομέτοχο αυτής, καθώς και σε άλλους εμπλεκόμενους στη δραστηριότητα της ομάδας αυτής, το χρηματικό ποσό των 500.000 ευρώ σε μετρητά, προκειμένου κατά την επικείμενη τέλεση του αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης της 8ης Μαρτίου 2011, να εμφανίσουν μειωμένη απόδοση οι ποδοσφαιριστές της Καβάλας. Η ως άνω προσφορά δεν έγινε αποδεκτή».
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Μποροβήλος τιμωρήθηκε με τριετή απαγόρευση και όχι εφ όρου ζωής, οφείλεται στο ότι η Επιτροπή δέχτηκε πως οι απόπειρες δωροδοκίας τελέστηκαν αλλά δεν ευοδώθηκαν, δηλαδή οι Μπέος και Ψωμιάδης δεν πήραν τα λεφτά...

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ
Ο υποβιβασμός των Αρκάδων στην Football League – εφόσον βέβαια τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ – για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων δύναται να τους δημιουργήσει σοβαρές απώλειες και σε επίπεδο έμψυχων περιουσιακών στοιχείων.
Στον... αέρα φυσικά δεν είναι μόνο οι νέες συμφωνίες (Μπρέσκα, Σολάκης, Αλβάρες), αλλά και οι... παλιές, με τους παίκτες να αγωνιούν και πάλι για το μέλλον τους (περιμένοντας την εκδίκαση της έφεσης που θα κατατεθεί) και τον κόσμο να παρακολουθεί παγωμένος τις εξελίξεις.
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, όσοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Τρίπολης επιθυμούν να αλλάξουν πόλη και φανέλα, θα έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν την «ελευθερία» τους, εφόσον καταθέσουν προσφυγή για «σπουδαίο λόγο», από την στιγμή που θα «κλειδώσει» ο υποβιβασμός του Αστέρα στην δεύτερη κατηγορία.
Η συγκεκριμένη δυνατότητα τους παρέχεται από την αθλητική νομοθεσία. Ο υποβιβασμός ομάδας για παραβατική συμπεριφορά, στήσιμο αγώνων, προσβάλλει την ιδιότητα των ποδοσφαιριστών, τους απαξιώνει ως επαγγελματίες και τους δίνει την δυνατότητα μέσω της «δικαστικής οδού» να μείνουν ελεύθεροι και κατ΄επέκταση να μετακινηθούν σε ομάδα της αρεσκείας τους.
Εκείνο, πάντως, το σημείο που δεν έχει διευκρινιστεί, είναι το κατά πόσον οι παίκτες διατηρούν ή όχι την δυνατότητα να διεκδικήσουν τα χρήματα που προβλέπονται μέχρι την λήξη των συμβολαίων τους.
Παρεμπιπτόντως, να επισημάνουμε ότι θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα δοθεί έξτρα μεταγραφικός χρόνος σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα, οι οποίοι θα καταθέσουν προσφυγές και θα μείνουν ελεύθεροι, προκειμένου να βρουν ομάδα και να μην παραμείνουν στο ταμείο ανεργίας μέχρι την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ό,τι ακριβώς συνέβη εσχάτως, με τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας που έχουν δικαίωμα μεταγραφής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, βέβαια, μπορούν κάλλιστα να υπάρξουν περιπτώσεις παικτών που είτε θα έλθουν σε συμφωνία με τους διοικούντες τον Αστέρα για την παραμονή τους (με μειωμένες αποδοχές) στην Τρίπολη, είτε θα αποδεσμευτούν σιωπηρά και χωρίς προσφυγές.
Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στο arcadia-sports, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ανατροπή στην απόφαση της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στην Football League..Πρέπει να υπάρχουν και άλλα στοιχεία από τη δικογραφία, και όχι μόνο αυτά του κατηγορητηρίου...Πρέπει να δούμε το σκεπτικό γιατί αν είναι το ίδιο με αυτό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας τότε ευνοείται η Λάρισα. Πρέπει να δούμε που βασίζεται το σκεπτικό. Στην Εφέσεων όλα είναι πιθανά. Από την αθώωση του Αστέρα μέχρι την παραμονή της ίδιας απόφασης".
Για απόφαση έξω από κάθε λογική έκανε λόγο ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος «Η απόφαση είναι πέρα και έξω από κάθε λογική αφού ούτε ένας δεν κατέθεσε το παραμικρό εναντίον της ομάδας μας και ο μοναδικός μάρτυρας ο κ. Κούγιας όπως είδαν όλοι οι παραβρισκόμενοι δημοσιογράφοι δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το θέμα καθόλου. Πιστεύω απόλυτα ότι θα δικαιωθούμε στην Έφεση στην οποία θα υποβάλλουμε άμεσα. Το κατηγορητήριο αυτό είναι προϊόν κουτσομπολιού και καφενείου και δεν αποτελεί προϊόν πραγματικών γεγονότων».
Εκπληκτος έμεινε ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Γιάννης Καϋμενάκης με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής δηλώνοντας ότι «Αφού το είδαμε και αυτό πλέον τα έχουμε δει όλα. Υποβιβάζουνε εμάς για υποθέσεις και κρίσεις τρίτων προσώπων και αθωώνουν άλλους που μιλάνε απευθείας. Θα δούμε το σκεπτικό της απόφασης και θα αποφασίσουμε για τις επόμενες νομικές κινήσεις μας. Δεν μπορώ να σας πω τίποτα περισσότερο αυτή την στιγμή…».

Το τραγούδι του Καραγκούνη





konserbokoyti.blogspot.com

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ...θα αγωνισθούμε με αξιοπρέπεια για να διώξουμε την μαυρίλα από την ψυχή μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Α.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18Α, 106 79, Αθήνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα,24Σεπ 2011
Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ), εκφράζει την αγανάκτησή τηςγια την λήψη των εξοντωτικών μέτρωνπου πλήττουν κυρίως τις ευπαθείς ομάδες των συμπατριωτών μας, αλλά και των Συναδέλφων μας. Με πλήρη κατανόηση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουντα πλέον αδύναμα Μέλη της Κοινωνίας μας, ενώνουμε μαζί τους την αγανακτισμένη και ανυποχώρητη φωνή διαμαρτυρίας…

Η συντριπτική πλειοψηφία των Στρατιωτικών όλων των Κλάδων των Ε.Δ , προέρχεται από τα άδολα λαϊκά στρώματα της Ελληνικής Κοινωνίας. Θεωρούμε ότι, είναι επιτακτικό καθήκον μας να συμπαραταχθούμε με τους λοιπούς εργαζομένους για την διατήρηση ενός ανεκτού επιπέδου διαβίωσης.
Ο κλάδος μας, ιδιαίτερα με τα πρόσφατα ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα, πλήττεται περισσότερο από άλλους εργαζομένους δοθέντος ότι, η πλειοψηφία των στρατιωτικών χάνει το δικαίωμα στην εργασία σε ηλικία κάτω των 55 ετών κατ΄ εφαρμογή του Νόμου περί ιεραρχίας και προαγωγών,χωρίς να είναι επιλογή τους. Είναι πρόδηλο ότι η πολλαπλασία απομείωση στην σύνταξη πολλών συνταξιούχων Μελών μας τους οδηγεί στην απόγνωση στην φάση εκείνη του βίου τους που οι προσωπικές και οικογενειακές τους ανάγκες είναι στην κορύφωση τους.
Ελάχιστα χρειάζεται να τονισθεί ότι, η επίθεση κατά των Συναδέλφων μας αποκτά χαρακτηριστικά προγραφής αφού με απειλή περικοπής της μικρής άλλωστε σύνταξης τους, απαγορεύεταιη αναζήτηση συμπληρωματικής εργασιακής δραστηριότητας.
Καλούμε τους Συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την μαζική διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων μας.
Συνάδελφοι κρατήστε ψηλά το κεφάλι,ενωμένοι θα αγωνισθούμε με αξιοπρέπεια για να διώξουμε την μαυρίλα από την ψυχή μας και με ιδρώτα και με δάκρυα και με αίμα αν χρειασθεί.

greeknation.blogspot.com

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 
Προς:
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο της Κυβέρνησης,
Υπουργούς, Βουλευτές, Δημοσίους φορείς κλπ.
Κοινοποίηση: Σε όλες τις πρεσβείες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κλπ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, παραλήπτες της παρούσας επιστολής – δήλωσης.
Έχω παρατηρήσει, ότι αρκετά συχνά γίνεται η χρήση του ονόματος του ελληνικού λαού, π.χ. «ο ελληνικός λαός μας ψήφισε» και του ονόματος των Ελλήνων, π.χ. «με κοινή προσπάθεια όλων των Ελλήνων θα βγούμε από την κρίση», προκειμένου να προβληθούν, δικαιολογηθούν ή νομιμοποιηθούν ποικίλες και διάφορες προτάσεις, ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες δεν συμφωνώ.

Επιπροσθέτως παρατηρώ ότι:
- Ουδέποτε λήφθηκε υπ’ όψη η προσωπική μου άποψη, γνώμη ή συμβουλή σε ζητήματα, η επίλυση των οποίων θα βελτίωνε την παρούσα πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της χώρας.
- Ουδέποτε μου ζητήθηκε η συναίνεση ή συγκατάθεση σε οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλου τύπου ενέργεια, όπως η ψήφιση ενός νομοσχεδίου, η επικύρωση μιας διακρατικής συμφωνίας ή σύναψης ενός δανείου.
- Ουδέποτε μπόρεσα να ελέγξω τις πρακτικές της παρούσας κυβέρνησης (όπως άλλωστε και όλων των παρελθουσών κυβερνήσεων), οι ενέργειες της οποίας απέχουν τα μέγιστα από τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Προς τούτο σας παρακαλώ όπως, σε κάθε επόμενη αναφορά που έχει να κάνει με δηλώσεις, αναφορές και αποφάσεις στο όνομα του ελληνικού λαού και των Ελλήνων και εφ΄ όσον δεν έχει την σύμφωνη γνώμη μου, να με εξαιρείτε. Επιθυμώ λοιπόν (για παράδειγμα), να λέτε:

«ο ελληνικός λαός εκτός του / της …………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Ειδικώς για τις περιπτώσεις εκείνες όπου προβαίνετε σε σύναψη δανείου καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χωρίς την συγκατάθεσή μου και εκ των υστέρων ζητάτε την συμμετοχή μου στην αποπληρωμή του, πριν την υπογραφή της σύναψης, να ενημερώνετε τον δανειοδότη σας ότι:

«εγγυάστε την εμπρόθεσμη αποπληρωμή των δόσεων του δανείου, με συμμετοχή του ελληνικού λαού, εκτός του / της ………………………………………………(ονοματεπώνυμο)».

Επίσης σας δηλώνω ότι δεν νιώθω κανένα βάρος ευθύνης για την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως ο υπέρογκος δανεισμός ή για την χαμερπή πολιτική ζωή του τόπου, όπως διαφαίνεται από τα κατά καιρούς δημοσιοποιημένα σκάνδαλα. Ως συνέπεια των παραπάνω, δεν βλέπω κανέναν λόγο, βάσει του οποίου ζητείται η συνδρομή μου στον απεγκλωβισμό από την κρίση, στην διαμόρφωση της οποίας δεν συμμετείχα. Προς τούτο επιφυλάσσομαι, ως Ελεύθερος Πολίτης, να αποποιηθώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, οποιασδήποτε ευθύνης μου επιρριφθεί άδικα και αναίτια, όπως και οποιασδήποτε απαίτησης αποπληρωμής οφειλών από οποιονδήποτε το απαιτήσει.

Με εκτίμηση,

Ελεύθερος Πολίτης


………………………………………………
(ονοματεπώνυμο)

gopetition.com