Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Με αέρα ανανέωσης τα γαλάζια ψηφοδέλτια -Οι υποψηφιότητες στην Πελοπόννησο


Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων βρίσκεται η Νέα Δηµοκρατία. Εκτιµώντας ότι οι πρόωρες εκλογές δεν είναι µακριά, η εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής"  γράφει, ότι τα «γαλάζια» στελέχη έχουν εντείνει τις επαφές τους µε τις τοπικές κοινωνίες, σβήνουν και γράφουν ονόµατα στο χάρτη των υποψηφιοτήτων, κλείνουν ραντεβού «αξιολόγησης». Στόχος του Αντώνη Σαµαρά, όπως δήλωσε από το βήµα της ΔΕΘ, είναι η ανανέωση των ψηφοδελτίων µε πρόσωπα που χαίρουν της εµπιστοσύνης των πολιτών και έχουν διάθεση προσφοράς. Στην κατεύθυνση αυτή, πολλοί είναι οι νέοι και οι νέες που παίρνουν το «διαβατήριο» της υποψηφιότητας και ήδη έχουν ξεκινήσει άτυπα τον προεκλογικό αγώνα.
Τα ψηφοδέλτια και οι υποψηφιότητες  της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο αναµένεται «κύµα» νέων υποψηφίων λόγω των «µετακινήσεων» των πρώην στελεχών. Η Ελσα Παπαδηµητρίου είναι εκτός Ν.Δ., ο Γιάννης Μανώλης µετακόµισε στη Β’ Αθηνών και ο µόνος «ισχυρός» εν ενεργεία βουλευτής είναι ο Γιάννης Ανδριανός. Ολα δείχνουν ότι τα νέα πρόσωπα θα είναι ο Βασίλης Σιδέρης, πρόεδρος του Περιφερειακού Τµήµατος Φυσικοθεραπευτών Πελοποννήσου, ο Χρήστος Γραµµατικόπουλος και ο πρώην δήµαρχος Ναυπλίου Τάκης Αναγνωσταράς.
ΑΡΚΑΔΙΑ
Υποψηφιότητα θα θέσει ο γραµµατέας Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ στη λίστα αναµένεται να συµπεριληφθούν η Μαρία Τροχάνη και ο Βασίλης Κοντοζαµάνης. Υποψήφιοι επιθυµούν να είναι και οι Μπάµπης Αποσκίτης, Κώστας Βλάσσης και Παναγιώτης Καρβελάς.
 
ΑΧΑΪΑ
Τη µάχητου σταυρού θα δώσει ο Αγγελος Τσιγκρής, ενώ θα δοκιµάσει και πάλι τις δυνάµεις της η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου. Yποψήφιος θα είναι και ο πολιτευτής Δηµήτρης Τριανταφυλλόπουλος.
 
ΗΛΕΙΑ
Την ψήφο των πολιτών θα ζητήσουν η Διονυσία Αυγερινοπούλου, που µετακινείται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, και ο δηµοσιογράφος Διαµαντής Σεϊτανίδης. Επίσης, ο Θεόδωρος Βλαγκούλης, ο Χάρης Λαµπρόπουλος και ο Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του Διονύση Χιώνη.
 
ΚΟΡΙΝΘΙΑ
Οι πληροφορίες θέλουν να «κατεβαίνει» υποψήφιος ο γιος του Σταύρου Δήµα, Χρίστος, και ο υποψήφιος δήµαρχος Κορίνθου Κώστας Γιώτης.
 
ΛΑΚΩΝΙΑ
Για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των συµπολιτών τους ο Μενέλαος Δασκαλάκης, πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ., και η πρώην βουλευτής Επικρατείας Φεβρωνία Πατριανάκου. Θέση στο ψηφοδέλτιο διεκδικούν επίσης ο πρώην νοµάρχης Κώστας Φούρκας και ο Θεόδωρος Ματάλας.
 
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Οι πληροφορίες λένε ότι έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα του δικηγόρου Αγγελου Κωτσιόπουλου.
 
Άλλες υποψηφιότητες
Δεδοµένη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο Επιοκρατείας των στενών συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ. Χρύσανθου Λαζαρίδη και Γιάννη Μιχελάκη. Πρόθεση του Α. Σαµαρά είναι να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο µε «µαχητές» όπως λένε οι συνοµιλητές του, µε προσωπικότητες που θα δώσουν τον αέρα της ανανέωσης και θα έχουν τη σφραγίδα του κύρους.
Στην Α΄ Αθηνών το «παζλ» των υποψηφιοτήτων έχει σχεδόν συµπληρωθεί. Ο Δηµήτρης Αβραµόπουλος δεν εγκαταλείπει την εκλογική περιφέρειά του, έχοντας αποφασίσει να ανανεώσει την εµπιστοσύνη των πολιτών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόµενο µετακίνησης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Επίσης  οι πληροφορίες θέλουν δύο έµπειρα και δυναµικά «γαλάζια» στελέχη να φλερτάρουν µε την επιστροφή τους στην Α’ Αθηνών, τον πρώην δήµαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαµάνη και την επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου. Ερώτηµα παραµένει -αν και κερδίζει συνεχώς έδαφος- το σενάριο να είναι υποψήφια η Αλεξία Εβερτ, κόρη του αείµνηστου πρώην προέδρου της Ν.Δ., ενώ ακούγεται η υποψηφιότητα του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυροµάτη.
Στην Β' Αθηνών για πρώτη φορά θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος µετακινείται από το Νοµό Αργολίδας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κόµµατος Βασιλική Τζότζολα και ο Νίκος Κωστόπουλος, τεχνοκράτης, γιος του πρώην υπουργού Δηµήτρη Κωστόπουλου. Βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του με "Ευρωστινιακή"  καταγωγή ,προέδρου του ΕΒΕΑ Κώστα Μίχαλου ( η οικογενειακή ρίζα του από Ζάχολη και Χελυδόρι). ..

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ (ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ)

r18 ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ (ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ)

ΠΗΓΗ : sfedona.gr

Ρέμα των Μύλων
Στο χωριό Ζάχολη γάργαρα νερά ξεχύνονται από τις εντυπωσιακές, πέτρινες, παραδοσιακές βρύσες ή κυλάνε στα αυλάκια και στα ρέματα και προσφέρουν στον επισκέπτη ένα ανεπανάληπτο θέαμα. Το χωριό αυτό διασχίζει στο μέσο ο Ζαχολίτικος ποταμός, όπου σε ένα τμήμα μήκους 600 μέτρων έχουν γίνει έργα ανάπλασης. Το ρέμα αυτό, το “Ρέμα των Μύλων”, όπως ονομάζεται, είναι ένας ειδυλλιακός χώρος περιπάτου που ο καθένας μπορεί να αισθανθεί και νοιώσει το μεγαλείο της φύσης.

rema milon resize ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ (ΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ)
Πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε το Ρέμα των Μύλων, μια φυσική ρεματιά με λιμνούλες γεμάτες πέστροφες, καταρράκτες και ξύλινα και πέτρινα γεφυράκια, όπου αν βρεθείτε φθινόπωρο, που τα δέντρα της έχουν αποκτήσει χιλιάδες χρώματα, ένα αεράκι την ώρα του περιπάτου σας, θα σας κάνει να νιώσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα καθώς μια βροχή από πολύχρωμα φύλλα θα σας λούζει σε κάθε βήμα σας …
Εξάλλου, στην περιοχή υπάρχουν μερικές από τις παλιότερες και ιστορικότερες εκκλησίες της Κορινθίας, όπως ο Άγιος Γεώργιος της Ζάχολης με την ιστορική και αρχιτεκτονική του αξία, με τους δεκαεφτά τρούλους και τις παραδοσιακές βρύσες του προηγούμενου αιώνα και η Παναγιά των Καταφυγίων κοντά στο χωριό της Ευρωστίνης, αλλά και το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Χελυδόρι, όλα πρόσφατα αναπαλαιωμένα, προσφέρουν μια μαγευτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Ανοιχτή επιστολή του Γ. Μπάκου για το στρατόπεδο της Κορίνθου προς τον Υπουργό κο Μπεγλίτη.

– Η απομάκρυνση του στρατοπέδου της Κορίνθου σήμερα φαντάζει ως μια εκ των “Τροϊκανικών” πρακτικών. Α) Αλόγιστη μείωση κόστους χωρίς πλάνο. Β) Αλγεινή αντιμετώπιση των πολιτών που βλέπουν τα έσοδα να μειώνονται και τους φόρους να μεγενθύνονται. Γ) Καμμία μέριμνα για τις υποδομές και πλήρης απαξία της περιφέρειας και της δημόσιας περιουσίας.
– Η οικονομική ζημιά, κυρίως για τους Κορίνθιους, από την απομάκρυνση του στρατοπέδου της Κορίνθου είναι δυσβάστακη. Υπολογίζεται σε άνω των 15.000 ευρώ ημερησίως ο τζίρος που προερχόταν από τους περίπου 3.000 στρατιώτες.
– Υπάρχει πλάνο για την αναπλήρωση των εσόδων, ειδικά σε αυτή την εποχή που κλείνουν τα καταστήματα το ένα πίσω από το άλλο; Το να μεταφέρουμε τις δημόσιες υπηρεσίες, την αστυνομία και δεν ξέρω εγώ τι άλλο από την πόλη στο πρώην στρατόπεδο, δεν είναι ούτε σχέδιο, ούτε θα βοηθήσει στην εμπορική ανάπτυξη. Το όποιο πλάνο θα πρέπει να περιλαμβάνει νέες χρήσεις και αναπτυξιακούς σκοπούς. Να δώσω ένα παράδειγμα μέσα από ένα μεγάλο αριθμός εναλλακτικών
χρήσεων, και μια καινοτόμο πρόταση κύριε Υπουργέ (αλλά και κε Περιφερειάρχα και κε Δήμαρχε); Με απόσταση λιγότερη της 1 ώρας από το διεθνές αεροδρόμιο και με σταθμό προαστιακού δίπλα στο στρατόπεδο, η περιοχή είναι ιδανική για την ανάπτυξη γηπέδου Golf. Μια τέτοια επένδυση που μπορεί να ενταχθεί αυτούσια στα αναπτυξιακά και στα περιφερειακά προγράμματα, θα εξασφαλίσει ήπια και σωστή οικιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής, με τεράστια έσοδα για το κράτος από την πώληση “μεζονετών” δίπλα στο γήπεδο golf, κάτι που έχει τεράστια επιτυχία σε Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρο και Τουρκία.
Επίσης, αναθέρμανση της οικονομίας από την επένδυση και την κατασκευή, με απασχόληση σημαντικού αριθμού ανέργων και κατοίκων της περιοχής, Διεθνή προβολή της περιοχής και της περιφέρειας, και Τουριστική ανάπτυξη της Κορινθίας, ειδικά λόγω της ύπαρξης των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή. Τέλος, δημιουργείται ένας πυλώνας παγκόσμιας τουριστικής προσέλκυσης που καμμία άλλη περιοχή δεν μπορεί να συνδυάσει όπως η Διώρυγα, το Casino, το γήπεδοο Golf, οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής (Αρ. Κόρινθος, Διωλκός, Ηραίον, Νεμέα, Φενεός κλπ), ο θρησκευτικός και ο κλιματολογικός χαρακτήρας της περιοχής, και τα άλλων προτερήματα και οι υποδομές της περιοχής.
– Υπάρχει πλάνο για την υποκατάσταση χρήσης; Εκτός από τις οικονομικές επιπτώσεις, η απραγία στην άμεση υποκατάσταση των εγκαταστάσεων, πολύ βοβάμαι ότι σύντομα θα καταστήσει το στρατόπεδο σε ένα λεηλατημένο άντρο έκνομων στοιχείων και σε ένα τεράστιο σκουπιδότοπο.

Κύριε Υπουργέ, αλλά και υπόλοιποι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της περιοχής. Ο κίνδυνος ελλοχεύει. Πρέπει άμεσα να προκληθεί συνεργασία και επεξεργασία προτάσεων με σκοπό την τάχιστη επιλογή της βέλτιστης λύσης για την υποκατάστασης της απομάκρυνσης του στρατοπέδου. Μια επιλογή που θα σκοπεύει στην ανάπτυξη, στην αναβάθμιση και στην εκμετάλλευση των αναπτυξιακών και επιχειρησιακών προγραμμάτων.
Ας μην ξεχνάμε ότι ο βασικός γνώμων των όποιων επιδιώξεων δεν πρέπει ποτέ να είναι η επίλυση ενός προβλήματος δημιουργώντας ένα ή περισσότερα άλλα.

Γιώργος Μπάκος

Ο Γιώργος Μπάκος είναι οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και επενδύσεων και πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου-Περαχώρας. Έχει διατελέσει γενικός διευθυντής σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Κύπρο και είναι πρώην μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και Ενοικίασης Αυτοκινήτων και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, και μέλος του ΕλληνοΑμερικάνικου και του ΕλληνοΒρετανικού Επιμελητηρίου.

Δουλειά των δικηγόρων μεταβιβάζεται σε συμβολαιογράφους

Προτάσεις ωστε να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου με την τρόικα το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μετά τον διάλογο που είχε με τις ηγεσίες των δυο Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου και Συμβουλίου Επικρατείας) ο κ. Παπαϊωάννου προτείνει ορισμένη χρονοβόρα δικαστηριακή ύλη η οποία «φρακάρει» τα δικαστήρια να «περάσει» στους συμβολαιογράφους.

Ειδικότερα, η πρόταση προβλέπει ότι η διαδικασία έκδοσης των συναινετικών διαζυγίων, η έκδοση διαταγών πληρωμής και οι προσημειώσεις ακινήτων για την χορήγηση δανείων να «περάσουν» στα χέρια των συμβολαιογράφων.

Παράλληλα, όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει τον τρόπο που θα ξεπεράσει τις αναμενόμενες αντιδράσεις των δικηγόρων για τη μεταφορά των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων τους στους συμβολαιογράφους.

Ο προβληματισμός μάλιστα αυξάνει καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα θα απελευθερώσει πλήρως τις αμοιβές των δικηγόρων, αλλά και τις δικηγορικές εταιρείες.

Κατά τη συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο γενικός γραμματέας Νικόλας Κανελλόπουλος έκαναν εκτενή αναφορά στην ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί και λειτουργεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και επεξεργάζεται προτάσεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δικαιοσύνης (πολιτική, διοικητική και ποινική) με σκοπό οι προτάσεις αυτές να ενσωματωθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Το νομοσχέδιο αυτό θα επιφέρει τροποποιήσεις και σημαντικές τομές επί του συνόλου των δικονομικών διατάξεων, ενώ θα περιέχει και διατάξεις για την επιτάχυνση, τον εκσυγχρονισμό και την αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη σειρά συναντήσεων εργασίας με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων ΣτΕ Α.Π., Γενική Επιτροπεία και εκκρεμεί την ερχόμενη Τρίτη, 4.10. 2011 στο Ε.Σ.) με σκοπό να επέλθουν συγκεκριμένες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Συνάντηση τρόικας με Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε και με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει η Ένωση σε σημερινή ανακοίνωσή της, κατά τη συνάντηση αυτή αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δικαιοσύνη και τους δικαστές.

Μεταξύ των άλλων η Ένωση έδωσε στατιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η τεράστια δικαστηριακή ύλη που ετησίως εισάγεται στα δικαστήρια, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των κενών οργανικών θέσεων. Επίσης, ειδική αναφορά έγινε για τη μείωση των αποδοχών των δικαστών κατά 38,5%.
newsit.gr

Απόψε το ελληνικό κράτος αλλάζει για πάντα! Το δραματικό υπουργικό συμβούλιο και η νέα "θύελλα" μέτρων έως το 2015

Ολόκληρο το ελληνικό κράτος θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια και αυτό θα αποφασιστεί απόψε στην κρισιμότερη ίσως συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια που θα σημάνει είτε το πράσινο φως για την έκτη δόση ή την κατρακύλα της χώρας μας με μαθηματική ακρίβεια προς τη χρεοκοπία. Το υπουργικό συμβούλιο ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00.
 Η τρόικα μετά από μήνες κυβερνητικής απραξίας πλέον δεν είναι διατεθειμένη να κάνει ούτε βήμα πίσω στις απαιτήσεις της και είναι αποφασισμένη να αλλάξει τα πάντα ή να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Όλα αυτά λοιπόν σε μία δραματική συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος και οι υπουργοί υπό τον πρωθυπουργό θα αποφασίσουν αλλαγές που όμοιες τους δεν έχει δει το ελληνικό κράτος.
Στο αποψινό υπουργικό συμβούλιο θα εξειδικευτεί το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Δηλαδή το ποιοί είναι κοντά στη σύνταξη, απο ποιούς οργανισμούς και υπηρεσίες θα προέρχονται κλπ. Στην κυβέρνηση πάντως εκφράζεται αισιοδοξία για την κατ' αρχήν συμφωνία καθώς η τρόικα δέχθηκε να υπάρχει το ηλικιακό κριτήριο όσων θα μπουν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν 20.000 - 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι που είναι κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης άνω των 60 χρόνων και οι οποίοι θα μπούν σε πρώτη φάση σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και κατόπιν θα φύγουν απο το δημόσιο καθώς δεν θα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Πρόκειται για εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Στη συνεδρίαση, εκτός απο την εφεδρεία, θα τεθεί και το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που θα περιλαμβάνει μέτρα για το 2012 και το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα. Το τελικό κείμενο του προϋπολογισμού, που θα ψηφισθεί πολύ πριν από το τέλος Δεκεμβρίου, θα αποτυπώνει επακριβώς το "κλείσιμο" του 2011 και τις προβλέψεις για το 2012, όπως συμφωνήθηκαν με την τρόικα.
Η μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων ύφεση φέρνει νέα δέσμη μέτρων, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών διαμορφώνεται στα περίπου 6,5 δισ ευρώ. Προβλέπεται η περαιτέρω μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20%, η μείωση των συντάξεων κατά 4% μεσοσταθμικά, η εργασιακή εφεδρεία για 30.000 εργαζομένους, περικοπές φοροαπαλλαγών και περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου αναδρομικά από 1/1/2011, η επιβολή του νέου τέλους ακινήτων
Τα επόμενα λοιπόν χρόνια ξεκινώντας από το 2012 οι Έλληνες πολίτες αναμένεται να αναστενάξουν και είναι ζήτημα για το ποιοί τελικά θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στον αρμαγεδδώνα μέτρων και αποφάσεων.

newsit.gr

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΩΡΙΣΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ , ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ !!!

Όλοι γνωρίζουμε τον μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνο Κανάρη και τι πρόσφερε στη πατρίδα μας για να την καταντήσουν όπως την κατάντησαν οι σύγχρονοι πολιτικοί μας που με όλες τους τις δυνάμεις κατάφεραν τελικά να την υποτάξουν ξανά σε ξένα κέντρα αποφάσεων και υπό διεθνή κατοχή και να εξαρτάται πλέον όχι μόνο η δική μας τύχη μας αλλά και των παιδιών και των εγγονών μας και πάει λέγοντας από τα χρήματα και τα κέφια των τραπεζιτών, των οίκων αξιολόγησης κλπ διαφόρων ηγετίσκων (διότι περί τέτοιων...

SOS του Δημοτικού σχολείου Μεγίστης - Στείλτε βιβλία, γραφικά είδη ή έστω μία κάρτα


Η δασκάλα του Δημοτικού σχολείου του Καστελόριζου απηύθυνε συγκινητική έκκληση για την αποστολή βιβλίων, καρτών και άλλων γραφικών ειδών στο σχολείο, όχι τόσο επειδή υπάρχει έλλειψη, αλλά για να «υπενθυμίσει» την ύπαρξη του ακριτικού αυτού νησιού.
Η κυρία Γεωργιάδου επιμένει να σταλούν τα είδη αυτά ταχυδρομικά, προκειμένου να αναγκαστούν τα πλοία να τα μεταφέρουν στο Καστελόριζο και να δείξουν με την παρουσία τους ότι το μικρό αυτό νησί που δένει την Ελλάδα με την Τουρκία, δεν είναι ξεχασμένο από την ελληνική κοινωνία και «δεν επιτρέπεται σε κανέναν Τούρκο στρατοκράτη να το επιβουλεύεται». Το μήνυμα της δασκάλας διαβάστηκε σήμερα το πρωί στον αέρα του Realfm 97.8 και προκάλεσε την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον εκατοντάδων ακροατών. [defencenet.gr]
Η ταχυδρομική διεύθυνση είναι:
Δημοτικό Σχολείο Μεγίστης
ΤΚ 851 11 Μεγίστη Καστελόριζο
Δωδεκάνησα ΕΛΛΑΣ
http://ellas2.wordpress.com

“Κόκκινη κάρτα” από τρόικα σε επτά υπουργούς – Τι δεν έκαναν - Πόσο θα πληρώσουν οι Έλληνες την "νύφη"

- Οι κάρτες βγήκαν από την τρόικα για όσα δεν έγιναν μέσα σε εννιά μήνες και εκτόξευσαν το έλλειμμα
- Βασική κόκκινη κάρτα η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων που επίσης δεν έγινε με τον κανόνα προσλήψεων
- Τα νέα μέτρα φωτιά που η κυβέρνηση ευελπιστούν ότι θα αποδώσουν 6,6 δισ. μέσα στο 2012

Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη για να σώσουν τα ρουσφέτια τους


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Με προχειρότητα, αποσπασματικές εξαγγελίες και συμβιβασμούς με τους κομματικούς στρατούς που δημιουργήθηκαν κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, αλλά καιτη ΝΔ, δεν μπορεί να προχωρήσει η μεγάλη διαρθρωτική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η κυβέρνηση καταστρέφει τη μεσαία τάξη, οδηγώντας σε απόγνωση μισθωτούς, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Χρέος της είναι να ενισχύσει τους ευσυνείδητους και αποδοτικούς δημόσιους υπαλλήλους και όχι να ψάχνει τρόπους διάσωσης του πελατειακού κράτους των ρουσφετιών».

Απόψε στο Ξυλόκαστρο