Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση, της τρόικας, με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ

Συνάντηση διάρκειας μιας ώρας και δέκα λεπτών είχε στα γραφεία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς με τα στελέχη της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.
Στη συνάντηση παρόν ήταν το οικονομικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας και συνεργάτες του προέδρου.
Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το περιεχόμενο των συνομιλιών.
Πληροφορίες ήθελαν τα στελέχη της ΝΔ να παρουσίαζαν τις προτάσεις τους για την έξοδο από την κρίση, δίνοντας έμφαση στη πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την εφεδρεία και στο γεγονός ότι σε αυτή δεν προβλέπονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

e-typos

Τα Μαύρα Λιθάρια δεν είναι για τα μπάζα...

Κάτοικοι της περιοχής Μαύρα Λιθάρια και του Δερβενίου δημοσιοποιούν ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και αφήνουν πολλά και σκληρά υπονοούμενα για τη δημοτική αρχή. Είναι το θέμα που στο καλοκαιρινό ΔΣ στο Δερβένι προκάλεσε θύελλα μεταξύ του κ. Ψαράκη, του εργολάβου και συμβούλων της πλειοψηφίας. Διαβάστε το έγγραφο και θα επανέλθουμε (πατήστε κλικ στην εικόνα και μόλις ανοίξει πάλι κλικ για μεγέθυνση)...



Μητροπολίτης Νικόλαος: «Μην πληρώνετε το χαράτσι» - «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Με εγκύκλιο που έστειλε προς το ποίμνιο της επαρχίας του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος καλεί τους πιστούς να μην πληρώσουν τον ειδικό φόρο για τα ακίνητα μιλώντας ταυτόχρονα για «σπασμωδικές αποφάσεις των υπευθύνων διαχειριστών της ζωής».

Ο Νικόλαος στην εγκύκλιο σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και απευθύνεται στους πιστούς ζητώντας τους να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν.

«Μας ζητείται απειλητικά και εκβιαστικά να πληρώσουμε, επίπλέον φόρο για το σπίτι που μένουμε σαν να είναι το κράτος πλέον φτωχότερο από τους φτωχούς» λέει συγκεκριμένα και συμπληρώνει: «Θα ήθελα λοιπόν να πω σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν την λεγόμενη «έκτακτη εισφορά ακινήτων» να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε. Δεν μπορούμε. Φτάσαμε στα όριά μας, αλλά αρνούμαστε να μας τελειώσουν. Αν αδρανήσουμε δεν θα το καταλάβουν».

Ο Μητροπολίτης διευκρινίζει πως «η τοπική Εκκλησία μας θα δώσει τα πάντα για να σταθεί στο πλευρό σας. Αν σε έναν κόψουν το ρεύμα, εμείς θα το κόψουμε σε όλους τους ναούς. Θα κάνουμε γάμους με κεριά στα χέρια και λειτουργίες».

Επίσης ασκεί συνολική κριτική στην κυβέρνηση: «Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί. Πρέπει να το καταλάβετε, δεν είστε μόνο οφειλέτες στους δανειστές σας, είστε οφειλέτες και στον λαό που ταχθήκατε να υπηρετείτε».

Σε ένα άλλο σημείο της εγκυκλίου ζητάει από τους πιστούς να αντιδράσουν άμεσα υποστηρίζοντας πως «ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας. Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!»

Τέλος στην επιστολή του δεν αποφεύγεται και η αυτοκριτική. «Σίγουρα και η δική μας ευθύνη ως λαού δεν είναι καθόλου μικρή. Συμφωνήσαμε με τις μικρονοϊκές πολιτικές επιλογές και τις κάναμε συνήθειες και νοοτροπία μας», αναγνωρίζει σε ένα σημείο, ενώ σε ένα άλλο αναφέρεται και στις παραλήψεις της εκκλησίας: «Αγκαλιάσαμε το κράτος, στηριχθήκαμε σε αυτό και τραυματίσθηκε η βαθειά σχέση μας με τον λαό. Τον υπηρετήσαμε μεν ως πονεμένο και φτωχό, αλλά δεν τον αγκαλιάσαμε ως κομμάτι της υπόστασής μας».

www.twitter.com/AndreasBelegris
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Έφεση ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά των αποφάσεων απαλλαγής ΟΦΗ-Θρασύβουλου

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος επανήλθε σήμερα στην πολύκροτη υπόθεση των "στημένων αγώνων", ασκώντας έφεση κατά των αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας και της αντίστοιχης της Football και Football 2, με τις οποίες απαλλάχθηκαν ο ΟΦΗ και ο Θρασύβουλος, από τις κατηγορίες για εμπλοκή τους στο σκάνδαλο που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εκτιμά, ότι υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τις δύο ομάδες, οι οποίες αναμένεται να προσφύγουν στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

e-typos.gr

Συνάντηση του Π. Μπεγλίτη με τον Ι. Γιλμάζ στην Αττάλεια



Μια σειρά από ζητήματα, από τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, τέθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση γνωριμίας, που είχαν οι υπουργοί άμυνας της Ελλάδας Πάνος Μπεγλίτης και της Τουρκίας Ισμέτ Γιλμάζ, στο περιθώριο της συνάντησης υπουργών άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν τα κινητά τους τηλέφωνα, έτσι ώστε να υπάρχει δίαυλος άμεσης επικοινωνίας μεταξύ τους, όταν αυτό θα χρειάζεται. Ο Μπεγλίτης έθεσε στον Τούρκο ομόλογό του το θέμα των παραβιάσεων και των εμπλοκών στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο.

Ο Σπύρος Μπηλιώνης νέος δήμαρχος Ζαχάρως . . .

Ένας από τους πιο στενού συνεργάτες του Πανταζή Χρονόπουλου, ο Σπύρος Μπηλιώνης, αναδείχθηκε νέος δήμαρχος Ζαχάρως μετά τις χθεσινοβραδινές διεργασίες στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Μετά από νέα πρόσκληση του πρώτου σε σταυρούς προτίμησης δημοτικού σύμβουλου Χρήστου Βλάχου και υπό την προεδρεία του δημαρχεύοντα Γιώργου Μπαμή, πραγματοποιήθηκε μετά τις εννέα το βράδυ η ψηφοφορία. Μοναδικός υποψήφιος ήταν ο Σπύρος Μπηλιώνης, επί μακρόν αντιδήμαρχος στις προηγούμενες θητείες του κ. Χρονόπουλου, ο οποίος έλαβε 13 ψήφους υπέρ, ενώ δύο δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν λευκό. Ο κ. Μπηλιώνης μετά την τελευταία εκλογή του είχε αντιμετωπίσει πρόβλημα εκλογιμότητας και είχε εκπέσει του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου, αλλά όπως δηλώνουν στη δημοτική αρχή… αυτό ξεπεράστηκε καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή ilialive.gr

Με καταλήψεις υπουργείων και απεργίες αντιδρά η ΑΔΕΔΥ στην εφεδρεία



Σε μετωπική σύγκρουση της ΑΔΕΔΥ με την κυβέρνηση φαίνεται πως οδηγούν οι αποφάσεις που λήφθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο της Κυριακής σχετικά με το θέμα της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο. Η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ είναι έντονη και ήδη ο αντιπρόεδρός της, Ηλίας Βρεττάκος, ανακοίνωσε ότι από αύριο, Τρίτη, αρχίζουν οι κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και απεργίες.

Εγκύκλιοι για πρωτοδιοριζόμενους, αναγνώριση θητείας, υγειονομικούς, ΤΣΑΥ, παράλληλη ασφάλιση



Εγκυκλίους με διευκρινίσεις που αφορούν σε ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Αφορούν στην ασφάλιση των διοριζόμενων από 1/1/2011 και εφεξής στο Δημόσιο, στην αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας, στους Τομείς Υγειονομικών του Ε.Τ.Α.Α. (για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και για τη ρύθμιση θεμάτων ασφάλισης), στην συνταξιοδότηση ειδικών κατηγοριών από τους Τομείς του κλάδου κύριας ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α.,και για την παράλληλη ασφάλιση σε Ε.Τ.Α.Α. και Ο.Α.Ε.Ε. των μέχρι 31/12/1992 ασφαλισμένων.
Δείτε αναλυτικά τις εγκυκλίους πατώντας στα link για το κάθε θέμα

Κατατέθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού – Ποια μέτρα περιλαμβάνει




       
Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012. Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Συγκεκριμένα, είπε ότι «με τον προϋπολογισμό του 2012 ολοκληρώνεται μία πυκνή και δύσκολη προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής, που από πρωτογενές έλλειμμα 24 δισ. ευρώ το 2009, φθάνει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το 2012».
Για να επιτευχθεί, όμως, αυτός ο στόχος, θα πρέπει να ληφθεί μια σειρά από πρόσθετα μέτρα (ορισμένα εκ των οποίων εφαρμόζονται ήδη) και τα οποία θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο και πάλι στην τσέπη των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ



Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την εργασιακή εφεδρεία- όπως, ήδη, τονίσαμε-  είναι ασαφείς και κοινωνικά ανάλγητες.

Είναι πρωτοφανές -όπως επισημάναμε και στην πρώτη δήλωσή μας- να θεωρεί η κυβέρνηση πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση.

Είναι αντιφατικό να αναφέρει στην αρχή της χθεσινής ανακοίνωσής της ότι δήλωσε έτοιμη να αποδεχτεί την πρότασή μας και στο τέλος να κατασκευάζει προσχήματα για την αμφισβήτησή της.

Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις.



Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010  καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353  θέσεις με συμβάσεις έργου.



Όλα αυτά σημαίνουν ότι η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις για να καλύψει τις ανήθικες, τις εγκληματικές και παράνομες προσλήψεις που η ίδια έκανε τον περασμένο χρόνο.



ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ



Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού, επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί.

Οι ανεπάρκειες, οι καθυστερήσεις και οι συγκρούσεις των στελεχών της γίνονται αιτία για νέα, ακόμη πιο δυσβάσταχτα και ακόμη πιο άδικα, μέτρα.

Παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους τους στόχους της και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο.

Η αναποτελεσματικότητά της πληρώνεται και, μάλιστα, πολύ ακριβά από το λαό και τον τόπο.

Χωρίς, δυστυχώς, να δημιουργείται καμία προοπτική και καμία ελπίδα εξόδου από την κρίση.

Και αυτό είναι το χειρότερο.  

Ηλίας Σιμόπουλος: "Ζούμε μια κρίσιμη ώρα και οι έντιμοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποτελούν φιγούρες σκιών".

Τον Ηλία Σιμόπουλο, υποψήφιο για το Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2011, τίμησε το ΠΕΣΥ Πελοποννήσου μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, στην συνεδρίαση της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε τον Ηλία Σιμόπουλο ως "μια σημαντική προσωπικότητα που τιμά τη χώρα με την ανιδιοτέλειά του, την ευγένειά του, το χαμηλό προφίλ του και για το γεγονός ότι αποτυπώνει με τη στάση ζωής του τη διακύμανση της ελληνικής ιστορίας".

Ο κ. Τατούλης ευχήθηκε μακροημέρευση στον ποιητή, τον οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε "έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η χώρα στην ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται. Οι ποιητές επανασηματοδοτούν τη  προσπάθεια της κοινωνίας» κατέληξε  ο Περιφερειάρχης.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στους αγώνες του Ηλία Σιμόπουλου και στο ποιητικό του έργο, το οποίο ξεκίνησε το 1936, αλλά διακόπηκε βίαια από τη δικτατορία του Μεταξά τον ίδιο χρόνο, ενώ κατάφερε να συνεχιστεί το 1946, παρά την καταστροφή του αρχείου του στο μεσοδιάστημα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε το ΠΕΣΥ ότι η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών έχει προτείνει τον κ. Σιμόπουλο για το Νόμπελ ποίησης του 2011 και ότι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για τον τόπο μας, ενώ χαρακτήρισε τις «Ράθυμες Ώρες», την τελευταία του ποιητική συλλογή του Ηλία Σιμόπουλου, δείγμα δουλειάς ενός μεγάλου ποιητή.

Ο κ. Σιμόπουλος ευχαρίστησε για "τα ωραία λόγια που ακούστηκαν" για αυτόν και το έργο του, τα οποία χαρακτήρισε υπερβολικά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή που του κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και προσωπικά στον κ. Τατούλης, τον οποίο χαρακτήρισε φίλο από παλιά.

Ο κ. Σιμόπουλος κλείνοντας ανέφερε ότι "ζούμε μια κρίσιμη ώρα και οι έντιμοι άνθρωποι δεν θα πρέπει να αποτελούν φιγούρες σκιών. Η ποίηση αποτελεί σύζευξη αγώνων και έκφραση ανθρώπινης αλληλεγγύης» και «γέφυρα μπροστά στο χάος", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ


ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, η Ημερίδα με θέμα «ο Κορινθιακός Κόλπος ως φυσικό εργαστήριο παγκόσμιας σημασίας για τη μελέτη των σεισμών» που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Πελοποννήσου. Η Ημερίδα διοργανώθηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ενεργός Τεκτονική, Γεωλογία Σεισμών, Αρχαιολογία Σεισμών και Σεισμική Μηχανική» και συμμετείχαν σε αυτό διακεκριμένοι επιστήμονες από 27 χώρες.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους εισηγητές, δήλωσε πως στόχος του Συνεδρίου είναι να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας γύρω από θέματα σεισμολογίας και γεωλογικών φαινομένων στην περιοχή μας. Τόνισε ότι ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μία κλειστή και ευαίσθητη θάλασσα που έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που σήμερα την απειλούν. Κλείνοντας ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως ο Κορινθιακός βρίσκεται σήμερα στο επιστημονικό και ερευνητικό μικροσκόπιο επιστημόνων διεθνούς κύρους από όλο τον πλανήτη και αυτό το υπαρκτό ρεύμα επιστημονικού τουρισμού, θα πρέπει με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας να οργανωθεί, να διευρυνθεί και να διασυνδεθεί με τις Περιφερειακές και τοπικές αναπτυξιακές ανάγκες.

Ο εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, κ. Π. Χρυσικός, μετέφερε μήνυμα – χαιρετισμό της Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, κας Χ. Τσιώλη και τόνισε το ενδιαφέρον των ερευνητών για την Ελλάδα, λόγω της έντονης σεισμικότητας που παρουσιάζει, εστίασε δε και στον Κορινθιακό Κόλπο τον οποίο και χαρακτήρισε «ζωντανό εργαστήριο φυσικής ιστορίας». Τέλος, τόνισε ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο με αίσθημα ευθύνης στους μηχανικούς και στην κοινωνία γενικότερα, συμμετέχει πάντα και στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και δράσεις.



Σύμφωνα με τη θεματολογία της Ημερίδας, πρώτος εισηγητής ήταν ο Διδάκτωρ Γεωλογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γ. Παπανικολάου, ο οποίος εξήγησε πως η έντονη σεισμικότητα που χαρακτηρίζει τον Κορινθιακό Κόλπο, είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτός αποτελεί ένα εργαστήριο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια, ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Εργαστηρίου Μελέτης και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, κ. Δ. Παπανικολάου, παρουσίασε με λεπτομέρειες τη γεωλογική Ιστορία και εξέλιξη του Κορινθιακού Κόλπου με το πέρασμα των χρόνων και τέλος, ο καθηγητής του Πολυτεχνείου RWTH Aachen, κ. Κ. Μεσκούρης εξήγησε με την προβολή διαφανειών τη συμπεριφορά διάφορων κατασκευών στους σεισμούς.



Ύστερα από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων των Ελλήνων Καθηγητών, υπήρξε μικρής διάρκειας συζήτηση με το κοινό και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι ξένοι καθηγητές κκ. Rodriguez Pascua και Gerald Roberts, οι οποίοι απευθυνόμενοι στο αγγλόφωνο ακροατήριο, παρουσίασαν τις απόψεις τους για τα Ιερά σεισμικά ρήγματα στο Μεξικό και τους σεισμούς στον πλανήτη Άρη αντίστοιχα, θέματα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού μιας και η παρουσίασή τους αποτελεί μία από τις πρώτες παρουσιάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.



 Η εκδήλωση έκλεισε με διάλογο ανάμεσα στο κοινό και το επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να καλυφθούν οι απορίες του ακροατηρίου σε θέματα σεισμολογικού ενδιαφέροντος.

 Με την ολοκλήρωση της Ημερίδας, ο κ. Klaus Reicherter, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, παρέδωσε στον κ. Δέδε τα πλήρη πρακτικά του Συνεδρίου σε ηλεκτρονική μορφή, με την άδεια της δημοσιοποίησής τους για ελεύθερη πρόσβαση σε αυτά, από ειδικούς και ενδιαφερόμενους.


Άσκηση για αντιμετώπιση οποιονδήποτε φυσικών καταστροφών,


Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ανακοινώνεται ότι στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011, ημέρες Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθεί Άσκηση, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου (παραλιακό δρόμο προς Ποσειδωνία), στην οποία θα συμμετέχουν ο Διασωστικός Σύλλογος « ΠΗΓΑΣΟΣ » και οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας του Νομού.

          Η Άσκηση, η οποία γίνεται στα πλαίσια της σχεδίασης και της πρόληψης για αντιμετώπιση οποιονδήποτε φυσικών καταστροφών, θα περιλαμβάνει οργάνωση και λειτουργία καταυλισμού, διάσωση κινδυνευόντων ατόμων, πρώτες βοήθειες, πυρόσβεση κλπ.

          Διευκρινίζεται ότι η Άσκηση αποσκοπεί αποκλειστικά στον έλεγχο και στη δοκιμασία  των Σχεδίων ή των Μνημονίων Ενεργειών τους, καθώς και στην εκπαίδευση του προσωπικού, που οφείλουν να διοργανώνουν, να σχεδιάζουν και να αποτιμούν όλοι οι επιχειρησιακά εμπλεκόμενοι φορείς, σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


 
Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 και από ώρα 09:00 π.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από μονάδα κινητής αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου.

Σκοπό της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί η ενίσχυση Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Αιμοδοτών Υπαλλήλων που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και άλλων φορέων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Καλείστε να στηρίξετε με τη συμμετοχή σας την κίνηση αυτή.







  Ο Αντιπεριφερειάρχης                                             Ο Πρόεδρος

Περιφερειακής Ενότητας                                   Συλλόγου Εργαζομένων

Κορινθίας                                                         Π. Ε. Κορινθίας









       Γεώργιος Δέδες                                              Ηλίας Μιχόπουλος





Το πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας

Α΄ΟΜΙΛΟΣ
Στα ντέρμπι κορυφής, στο Μαψό ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Κυψελο Κορίνθου νικήτρια ανεδείχθηκε με 3 - 1 η γηπεδούχος , ενώ στο γήπεδο του Συνοικισμού οι Άγιοι Θεόδωροι νίκησαν εκτός έδρας με 2 -1 τον Άρη Κορίνθου . Τέλος στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη έχασε με 1 - 2 από γειτονική ομάδα του Εθνικού Ξυλοκεριζας.


Η 2η Αγωνιστική


ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ   0 - 2
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                            1 - 2
       ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ          4 - 0         
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ            0 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - Α. Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                     2 - 2
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ             3 - 1
     ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ       6  - 0      


Η Βαθμολογία
( Σε 2 αγώνες)

Β΄ΟΜΙΛΟΣ
Στο ντέρμπι κορυφής, στο Κρυονέρι νικητής αναδειχθηκε ο Αετός που επικράτησε του Πανευρωστινιακό με 2 - 1 , ενώ στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα και ο Πανκαμαριακός μοιράστηκαν βαθμούςκαι εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1. Τα πρώτα τους "τρίποντα" ,στο πρωτάθλημα σημείωσαν εντός έδρας, ο Α. Ο. Λυκοποριάς με 2 - 0 επί του Ασπρόκαμπου , στην Λυκοποριά και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 3 - 1 επί του  Παμφενεατικού ,στο γηπεδο Ξυλοκάστρου.

Η 2η Αγωνιστική

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ      3 - 1
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ           2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06                         2 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ      0 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ         3 - 1
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - Α. Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ              2 - 0
Α. Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ            1 - 1
 
Η Βαθολογία
( Σε 2 αγώνες)

Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό 2 - 1 τον ΠΑΟΚ

«Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τον ΠΑΟΚ με 2-1 πετυχαίνοντας ολική ανατροπή του σκορ. Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ατρόμητος συγκατοικούν στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δύο λιγότερα και την ΑΕΚ ένα.
 Στο «Γ. Καραϊσκάκης» οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Μπαλάφα στο 25', πήραν τους βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Φουστέρ (35') και Τζιμπούρ (42').
Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά χορταστικό με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και για ένα δεκάλεπτο να έχει κλείσει τον ΠΑΟΚ στην περιοχή του. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη αντεπίθεση που έκανε. Στο 25', σε γύρισμα του Λίνο από αριστερά, ο Χολέμπας προ του Σαλπιγγίδη πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Γκαρσία, ο Κοστάντσο έδιωξε άτσαλα την μπάλα και ο Μπαλάφας από κοντά άνοιξε το σκορ 0-1.
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία και τον έλεγχο των κινήσεων και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 35' και σε σέντρα του Τοροσίδη από δεξιά, ο Φουστέρ με κεφαλιά «ψαράκι» ισοφάρισε 1-1. Στο 38' ένα δυνατό σουτ του Φέισα απέκρουσε με δυσκολία ο Κρέσιτς και στο 42', ο Μιραλάς σέντραρε από αριστερά και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας την ανατροπή του σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, καθώς οι δύο ομάδες ίσως επηρεάστηκαν από τη κούραση λόγω των πρόσφατων ευρωπαϊκών αγώνων που έδωσαν. Ο Ολυμπιακός γύρισε στα μετόπισθεν και προσπαθούσε να βγει στην επίθεση παίζοντας στη κόντρα, ενώ ο ΠΑΟΚ αν και είχε καλύτερα πατήματα στο γήπεδο από ότι στο πρώτο ημίχρονο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει επιθέσεις αξιώσεων και φυσικά ούτε λόγος να πλησιάσει στη περιοχή του Κοστάντσο. Οι φάσεις ελάχιστες στην εστία του Κρέσιτς με κάποια σουτ που έφυγαν άουτ, όπως του Τζιμπούρ στο 64' και του Τοροσίδη στο 74'. Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γεωργιάδη να πλασάρει χλιαρά και τον Κοστάντσο να μπλοκάρει.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Φέισα (70' Μοντέστο), Ιμπαγάσα (67' Μακούν), Φουστέρ, Μιραλάς (92' Αμπντούν), Τζιμπούρ.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Έτο (87' Σπαντάτσιο), Μπαλάφας, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (74' Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (79' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.

Ο Μανωλάς λύτρωσε την ΑΕΚ στο τέλος
Το... φιλί της ζωής έδωσε στην ΑΕΚ και πιθανότατα και στον Μανόλο Χιμένεθ ο Κώστας Μανωλάς με το τέρμα που πέτυχε στις καθυστερήσεις στη Νέα Σμύρνη και ήταν αρκετό για να νικήσει η «Ένωση» τον Πανιώνιο με 0-1
Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Όμο, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Κουμορτζί, Σάμαρης (46' Ριέρα), Γιόνσον (46' Πετκάκης), Εστογιανόφ, Γουνδουλάκης (70' Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι.
ΑΕΚ (Μανουέλ Χιμένεθ): Αραμπατζής, Κοντοές, Λαγός, Μανωλάς, Κάλα, Μάκος, Κάρλος (58' Γκούντγιονσεν), Λεονάρντο (37' λ.τρ. Σιαλμάς), Βάργκας, Λυμπερόπουλος (70' Γκερέιρο), Μπέλεκ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 5ης αγωνιστικής , ο Ατρόμητος με δύο τέρματα του Μήτρογλου που είναι πρώτος στη λίστα των σκόρερς με 4 γκολ, κέρδισε τον Παναιτωλικό το Σάββατο με 2-1(37', 51' Μήτρογλου – 57' Ετζενγκέλε). Ο ΟΦΗ βγήκε νικητής από τη... μάχη της Κρήτης κερδίζοντας τον Εργοτέλη με 1-0 (30' Σίσιτς) ενώ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» Άρης και Ξάνθη έμειναν στη λευκή ισοπαλία (0-0). Τέλος ο ΠΑΣ Γιάννινα εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και επικράτησε της Κέρκυρας που παραπαίει με 2-1 (8' Μπεθέρα, 68' Τζημόπουλος – 44' Λαμπρόπουλος).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα :
Ατρόμητος-Παναιτωλικός       2-1
ΟΦΗ-Εργοτέλης                      1-0
Άρης-Ξάνθη                             0-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα          2-1
Πανιώνιος-AEK                      0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ               2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ    
                                        ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός                  3      9
2. ΑΕΚ                             4      9
3. ΠΑΟΚ                         5       9
4. Ατρόμητος                   5      9
5. ΠΑΣ Γιάννινα              5      8
6. Παναθηναϊκός             3       7
7. Πανιώνιος                    5      7
8. Παναιτωλικός              5      7
9. ΟΦΗ                            3      4
10. Εργοτέλης                 5       4
11. Ξάνθη                       5       4
12. Αστέρας Τρίπολης   4       2
13. Άρης                         3      2
14. Κέρκυρα                   5      1

Η αλήθεια για τους διορισμούς που το ΠΑΣΟΚ κρύβει επιμελώς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν δεν έχω χάσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο – και επειδή ακούω ότι όλοι ψάχνουν ξανά να βρουν τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλικία τους και λοιπά στοιχεία – πέρσι έγινε κάποια (πολυδιαφημισμένη) απογραφή τους και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν, εν χορδαίς και οργάνοις σε κοινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση, οι οποίοι μάλιστα μας απείλησαν με «Καλλικράτη στο Κράτος».

Αυτά τα ηρωικά στις 30 Ιουλίου του 2010(!), όταν οι δύο πρώην υπουργοί (ως προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, διότι κατά τα λοιπά δεν ζούμε χωρίς αυτούς), μας ενημέρωσαν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε συλλέξει μέχρι τις 11.35 π.μ. της Πέμπτης, 29 Ιουλίου, (παρακαλώ, θέλω να προσέξετε την ακρίβεια, επιπέδου… NASA), είχαν απογραφεί 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι και από αυτούς οι 625.738 ήσαν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ.

«Πολιτικοί, φτάνει πια!» ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

 
Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε
Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η επιθετική επιστολή προς τους πολιτικούς του επιχειρηματία Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε.

Πρόκειται για μια επιστολή που θα μπορούσε κάλλιστα να απευθυνθεί και στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο.

Υπό τον τίτλο «Πολιτικοί, φθάνει πια!» (Politici, ora basta), ο Ντέλλα Βάλλε, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υποδηματοποιίας, απευθύνει ένα είδος «Κατηγορώ», προς την ιταλική πολιτική τάξη.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ "Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
     ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ
                  «Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»
   Κλεισθένους 57  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200
email: theatro.sikionas@gmail.com
http://theatrosikionas.blogspot.com/
 τηλ : 7007000300 /  6973403010
                 Fax: 7007000600

2/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας « Ο Επιγένης» στην οποία έγινε εκτενής συζήτηση πάνω στην πρόταση του Δ.Σ για ίδρυση στα πλαίσια του Δήμου Σικυωνίων Τμήματος Αρχαιολογίας, Μνημείων και Ιστορικής Έρευνας.
Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση  και διαμόρφωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Σικυωνίων να προχωρήσει στην υλοποίηση της πρότασης με σκοπό την προστασία, αξιοποίηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Επισυνάπτουμε την εισήγηση του Δ.Σ στην Συνέλευση , το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευση  και τέλος την πρόταση - εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων.

Σύλλογος
Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Σικυώνας
«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»