Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Άσκησε έφεση η Παναχαϊκή

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή άσκησε σήμερα το πρωί το δικαίωμα εφέσεως κατά της κατάπτυστης αποφάσεως της πειθαρχικής επιτροπής της Football League.
Επίσης η πατρινή ΠΑΕ, με απόλυτα αιτιολογημένο νομικά έγγραφο, σύμφωνα με το άρθρο 31, παράγραφος 3 του ΚΑΠ και του πειθαρχικού κώδικα, ζήτησε από τον αρμόδια εισαγγελέα της ΕΠΟ κ. Φάκο να ασκήσει έφεση κατά της ίδιας αποφάσεως λόγω του ότι παρανόμως ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της από τον πειθαρχικό δικαστή Κατσή, ο οποίος όρισε μόνος του τον εαυτό του ως εισηγητή της υποθέσεως και όρισε μόνος του τον εαυτό του ως πρόεδρο.
Σημειωτέον ότι αυτή η πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, ασκήθηκε για πρώτη φορά από δικαστή, κάτι το οποίο απαγορεύει ρητώς ο νόμος.
Η ΠΑΕ Παναχαϊκή πληροφορήθηκε τα πειθαρχικά παραπτώματα του προέδρου που εξέδωσε την κατάπτυστη απόφαση εις βάρος της, εξαιτίας και των οποίων είχε μείνει στάσιμος και δεν προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρότι ήταν υπερήλικας, και θα τα δημοσιοποιήσει για να καταδείξει ποιους δήθεν ευυπόληπτους πειθαρχικούς δικαστές επέλεγε η «παράγκα» της Football League".
Ο Αλέξης Κούγιας και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς σήμερα στις 7.00 έχουν συνάντηση στο πολιτικό του γραφείο όπου θα συζητηθούν οι περαιτέρω ενέργειες σε κάθε επίπεδο για την δικαίωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή".

Στο μεταξύ σκληρή ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε ο πρώην Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όπου χαρακτήρισε "προσβλητικές της τιμής και της υπολήψεώς του" τις δηλώσεις του κ. Κούγια τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Τα ισχυρισθέντα από τον κ. Κούγια αποτελούν μωρολογίες και μυθοπλασίες, ανάξιες απαντήσεως".

Επίσης συνεχίζονται οι δηλώσεις των Αχαιών πολιτικών γιά τον υποβιβασμό της Παναχαϊκής.
Ο  Νίκος Νικολόπουλος έκανε την εξής  δήλωση:
«Δίχως να χρειάζεται να παριστάνουμε τους κλειδοκράτορες της αλήθειας επί παντός επιστητού, όλοι εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Πάτρα, μεγαλώνοντας εδώ και τα παιδιά μας, δεν έχουμε παρά να φωνάξουμε δυνατά, ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στην Παναχαϊκή, τόσο στις καλές όσο και στις άσχημες στιγμές. Ειδικά στις άσχημες!
Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μία ακόμα φουρτούνα που θα περάσει πολύ γρήγορα και να εκφράσω την πεποίθησή μου για τελική δικαίωση της ομάδας από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Θέλω επίσης να τονίσω πως είμαι στη διάθεση της ομάδας και των ανθρώπων της, για να προσφέρω κάθε δυνατή βοήθεια στην κατεύθυνση ανάδειξης της δικαιοσύνης, στην οποία όλοι πιστεύουμε».
Τέλος  για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής ο π. Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Παπαδημάτος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπορεί μία είδηση τέτοιου τοπικού ενδιαφέροντος να αντιμετωπίζεται από τους τοπικούς φορείς ως κάτι ανάξιο ενασχόλησης. Μου είναι αδιανόητο να συνειδητοποιήσω ότι μετά τα τόσα άλλα στα οποία η πόλη παραμένει σιωπηλή, όπως το θαλάσσιο μέτωπο, το μεταναστευτικό, την κατασκευή εθνικής οδού κ.λπ., και σε αυτήν την περίπτωση δείχνει να μην διαθέτει φωνή.
Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκεια και τη λύπη μου για την απόφαση υποβιβασμού της Παναχαϊκής και παράλληλα την ελπίδα μου για ανατροπή αυτής της απόφασης στο Εφετείο, εφόσον κατατεθεί η έφεση.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα ανέμενα την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σταθεί δίπλα, σε ρόλο συναγωνιστή και συμπαραστάτη. Δεν νοείται να κρατά στάση απλού παρατηρητή και θεατή δυσμενών εξελίξεων.
Κανείς Πατρινός δεν αντέχει να βλέπει την πόλη του να μένει αδρανής στα χτυπήματα που δέχεται τα τελευταία χρόνια σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και τον αθλητισμό.
Παρά το ότι σε πολλά έχω διαφωνήσει με τον κ. Α. Κούγια, εν τούτοις δεν παύει να πρόκειται για τον Πρόεδρο της Παναχαϊκής και έναν άνθρωπο ο οποίος διαθέτει βαθιά γνώση των όσων συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Και παράλληλα, έχει δώσει στίγμα ανθρώπου ο οποίος αγωνίστηκε για την κάθαρση στον συγκεκριμένο χώρο.
Ως εκ τούτου, οφείλουμε άπαντες να σταθούμε συμπαραστάτες του αυτή τη στιγμή. Εξάλλου το θέμα δεν αφορά φυσικά πρόσωπα, αλλά μία ιστορική ομάδα. Έστω και τώρα, λοιπόν, ας υπάρξει κάποια αντίδραση»,
ν

Η φλόγα της αγάπης άναψε στο Κιάτο

 Πηγή: KORINTHIAN NEWS

Από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται: «Ο Δήμος Σικυωνίων «έτρεξε» και φέτος στην Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η φλόγα της αγάπης που άναψε στα Σέρβια της Κοζάνης στις 27 Αυγούστου και από τότε διασχίζει όλη τη χώρα διαδίδοντας την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της προσφοράς αίματος στον πάσχοντα συνάνθρωπο, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου στο Κιάτο.
Περίπου 50 λαμπαδηδρόμοι όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Σικυωνίων κ. Σπύρου Σταματόπουλου και μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Η φλόγα κατέληξε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου άναψε ο κεντρικός βωμός μέσα σε ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.
Εκεί η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κα Ελένη Παπαθανασίου καλωσόρισε όλους και αφού αναφέρθηκε στο μήνυμα της εκδήλωσης, έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Σικυωνίων, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και τόνισε τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Στη συνέχεια ανέφερε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός, πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, καθώς το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο προσφέρεται.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι προσφορά ζωής. Αφού ανέλυσε σχετικά στατιστικά στοιχεία, εστίασε στο ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ΄ όλους μας ώστε να καταφέρουμε να γίνει η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα. Η Λαμπαδηδρομία έχει σκοπό να ενημερώσει όλους και να πείσει για την ανάγκη για προσφορά αίματος, δωρεά οργάνων σώματος και μυελού των οστών.
Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών μας με τους προβλεπόμενους από το Υπουργείο Υγείας επαίνους ή μετάλλια, ανάλογα με τον αριθμό των αιμοδοσιών που έχουν πραγματοποιήσει, ώστε να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και να τους απονέμεται κοινωνική αναγνώριση.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν βραβεία ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Λεονάρδος, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Χουσελάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Παύλος Χρυσικός, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου κ. Γιώργος Σταματόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ζαχαριάς, ο πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Αίματος του Δήμου κ. Πάνος Λεονάρδος, ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ κ. Βασίλειος Κελλάρης και η εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Αγγελική Στάμου. Παρόντες πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.
Οι αιμοδότες μας που βραβεύτηκαν φέτος ήταν οι εξής:
ΕΠΑΙΝΟΙ: Γκαβάγιας Ευάγγελος του Βασιλείου, Δημητρακόπουλος Αναστάσιος του Δημητρίου, Θελερίτη Βασιλική του Χρήστου, Κανέλλου Αργυργώ του Βασιλείου, Παπαβασιλείου Βασίλειος του Χριστοφόρου, Σκούρας Ευάγγελος του Ιωάννη, Χαρτσιάς Δημήτριος του Νικολάου, Χατούπης Κωνσταντίνος του Νικολάου και Χρυσικός Παύλος του Κων/νου
ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Βοηδήλας Δημοσθένης του Γεωργίου, Καρβουντζή Ευφροσύνη του Ιωάννη και Νίκας Παναγιώτης του Δημητρίου.
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 2 Οκτωβρίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε από την Τράπεζα Αίματος του Δήμου εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Κιάτου. Οι συμπολίτες μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στο συνάνθρωπο και προσήλθαν στην αιμοδοσία. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 65 μονάδες αίματος από αιμοδότες όλων των ηλικιών. Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι προσήλθαν 12 νέοι αιμοδότες μικρής ηλικίας που έδωσαν για πρώτη φορά αίμα.
Η Τράπεζα Αίματος του Δήμου που λειτουργεί από το 2003 με διαρκώς αυξανόμενο αριθμό εθελοντών αιμοδοτών, έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς οργάνων σώματος και μυελού των οστών».

Ιωάννης Βρούτσης: “βραβείο αναλγησίας”.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ.
Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση δεν σταματάει να σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Αφού απέσπασε το “βραβείο αποτυχίας” ενάντια στη φοροδιαφυγή με ΜΗΔΕΝ αποτελέσματα για το 2011 και 2012, σήμερα κατάφερε να κερδίσει άλλο ένα βραβείο. Το “βραβείο αναλγησίας”. Με την πρωτοφανή σε σφοδρότητα επίθεση εναντίον των τριτέκνων και πολυτέκνων.  Συγχαρητήρια!!!»

Κώστας Κόλλιας: «Ανεργία ή μισθοί πείνας το δίλημμα που θέτει η Κυβέρνηση»

Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και την εργασιακή εφεδρεία, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Έπειτα από δύο χρόνια που η ύφεση βαθαίνει, θα περίμενε κανείς ότι η Κυβέρνηση θα είχε πια αντιληφθεί ότι η περαιτέρω μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, δηλαδή η περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματός τους, όχι μόνο δεν λύνει αλλά επιτείνει τα προβλήματα. Δυστυχώς, το πολυνομοσχέδιο για το  νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία, αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένονται για τον ιδιωτικό τομέα, δείχνουν ότι η Κυβέρνηση δεν μαθαίνει τίποτα από τα λάθη της.
Κανείς δεν αντιλέγει ότι ένας εξορθολογισμός στο μισθολόγιο του Δημοσίου ήταν επιβεβλημένος και ότι επιδόματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα πρέπει να εκλείψουν. Την ίδια όμως στιγμή που η Κυβέρνηση περικόπτει 100.000 μισθούς έως και 50%, ιδρύει ταυτόχρονα περισσότερες από 70 νέες κρατικές δομές, στελεχώνοντάς τες με υψηλόμισθους υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή που βάζει 30.000 άτομα στον προθάλαμο της ανεργίας με την εφεδρεία, προσλαμβάνει 25.000 άλλους.
Η κοινωνική αναλγησία του νέου μισθολογίου χτυπά κυρίως τους χαμηλούς και μεσαίους μισθούς, χωρίς καμία διάκριση για το είδος της προσφοράς και της εργασίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί, για τους οποίους η Κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο μισθός τους αυξάνεται. Στην πραγματικότητα,  η κατάργηση των επιδομάτων σημαίνει ότι ο καθαρός μισθός του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού θα είναι 660 ευρώ. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι μπορεί ένας άνθρωπος να επιβιώσει με 660 ευρώ; Υπάρχει κανείς που να θεωρεί δίκαιο ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει επενδύσει στη μόρφωση και που καλείται να εκπαιδεύσει τα παιδιά μας, να αμοίβεται με 660 ευρώ;
Αν σε αυτές τις περικοπές συνυπολογίσουμε τις αλλαγές στο βαθμολόγιο, οι οποίες θα σημάνουν περαιτέρω μειώσεις, αλλά και τον αντίκτυπο που θα έχει η μείωση των μισθών στις συντάξεις, μιλούμε για μια ολόκληρη ζωή στέρησης και ανέχειας. Και βεβαίως, μετά το δημόσιο, έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού τομέα. Μετά την εγκαθίδρυση εργασιακού μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, τώρα η τρόικα ζητά μείωση του κατώτατου μισθού στα 560 ευρώ, με το επιχείρημα ότι έτσι θα βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης για τους χαμηλόμισθους. Με άλλα λόγια, το δίλημμα είναι μισθοί πείνας ή ανεργία.
Ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα σημάνουν ύφεση και απώλεια εσόδων για το κράτος. Ομολόγησε δηλαδή ότι η πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια για το δημόσιο, οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση. Και όμως είναι βέβαιο ότι η Κυβέρνηση θα υπακούσει και σε αυτήν την επιταγή. Είτε επειδή είναι συνειδητή επιλογή της η εξαθλίωση της χώρας, είτε επειδή προσπαθεί να αναπληρώσει την αποτυχία της σε άλλους τομείς, είτε επειδή οι μισθωτοί είναι ο εύκολος στόχος.
Η Κυβέρνηση έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να διχάσει τους πολίτες, μιλώντας για συντεχνίες, για «ρετιρέ», για «τεμπέληδες». Η ελληνική κοινωνία πρέπει να αντισταθεί στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και να αντιληφθεί ότι, εάν δεν μπει φρένο σε αυτήν την πολιτική, κανένας μισθωτός, κανένας συνταξιούχος, κανένας επαγγελματίας, δεν πρόκειται να γλυτώσει. Χρειάζεται ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την επίθεση, ένα μέτωπο για αλλαγή πολιτικής. Χρειάζονται εκλογές για να φτάσει προς άπαντες, εντός και εκτός Ελλάδας, το μήνυμα ότι οι αντοχές εξαντλήθηκαν.»

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Δ. ΚΟΥΣΕΛΑ

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δ. Κουσελάς αποκάλυψε, χθες, ότι παρέδωσε στους διαδόχους του και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου. Κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτε για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άφησε υπονοούμενα ότι γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πλήρεις εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΡΕΠΠΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

ΣΤΗΝ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

Νίκος Νικολόπουλος..Η Μνημονιακή Κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί Μνημειώδης


Ο Υπεύθυνος του Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις ανακοινώσεις για την Εργασιακή Εφεδρεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Ο τραγικός απολογισμός των δυο χρόνων της Κυβέρνησης κλείνει με την Εργασιακή Εφεδρεία – Απόλυση – Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων. Αφού πρώτα τους έδωσε κίνητρα παραμονής τώρα τους συνταξιοδοτεί. Βγάζει στην Εφεδρεία μια γενιά υπαλλήλων με μόνο κριτήριο την ηλικία, στερώντας τις υπηρεσίες από αρκετά έμπειρα, ικανά και πολύτιμα στελέχη που θα παρασυρθούν και θα αποχωρήσουν.

Το κόστος εφεδρείας, συνταξιοδότησης, και εφάπαξ αποζημιώσεων αν συνυπολογισθεί με τις απώλειες εισφορών, άμεσων και έμμεσων φόρων είναι υψηλότερο από το κόστος της εφεδρείας, χωρίς απολύσεις που προτείνει η Νέα Δημοκρατία.

Για άλλη μια φορά, έχουμε μέτρα, όχι μόνο αντικοινωνικά, αλλά και αναποτελεσματικά ως προς το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο Κανόνας της Μνημονιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ.

Μετά από δυο χρόνια θυσιών του Ελληνικού Λαού, η Κυβέρνηση μας βάζει με την πολιτική της πιο βαθιά στην κρίση και η ελπίδα εξόδου από αυτή απομακρύνεται.

Η Μνημονιακή Κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί Μνημειώδης». 

Ανδρέας Λυκουρέντζος...Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει τη μονοδιάστατη λογική των οριζόντιων μειώσεων των μισθών των υπαλλήλων


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει τη μορφή καταιγίδας μέτρων τα οποία πλήττουν το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και  τα μικρά εισοδήματα, αλλά και επιβάλλουν την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας με διαδικασίες οι οποίες οδηγούν σε απολύσεις.
Η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε από την αρχή τη θέση της  να θεσπιστεί ένα νέο μισθολόγιο εξορθολογισμού των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο να στηρίζεται σε τέσσερις παραμέτρους: Το βασικό μισθό, την αμοιβή στη βάση της θέσης εργασίας, τη σύνδεσή της με την απόδοση των εργαζομένων και  την ανταμοιβή της επιμόρφωσης.
Επισημάναμε ότι το ενιαίο μισθολόγιο αποτελεί πρωτίστως βασικό εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης της δημόσιας διοίκησης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού. Να είναι, δηλαδή, η κατάληξη μιας εμπεριστατωμένης διαδικασίας, της οποίας τα προηγούμενα στάδια είναι ο σχεδιασμός της δομής της διοίκησης, η περιγραφή των θέσεων εργασίας, τα προσόντα τα οποία απαιτούνται, οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων και, τελικώς, η διαφάνεια στην  αξιολόγηση της απόδοσης, μέσω της επίτευξης συγκεκριμένων στόχων.
Αντιθέτως, τέτοια προεργασία δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν έχει διάθεση ουσιαστικής μεταρρύθμισης, αλλά επιβάλλει τη μονοδιάστατη λογική των οριζόντιων μειώσεων των μισθών των υπαλλήλων. Τελικώς, δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά μόνο περικοπές στις αποδοχές, οι οποίες επιφέρουν βαθύτερη ύφεση στην οικονομία και καίριο πλήγμα στον ιδιωτικό τομέα.
Η Νέα Δημοκρατία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, θα τοποθετηθεί στις επιμέρους διατάξεις».

----------------

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημοσίας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Η Ντόρα βλέπει πρόωρες εκλογές και πριν από το 2012, διότι ο Νοέμβριος θα είναι ο κρίσιμος μήνας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας,ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη . Μεταξύ άλλων, είπε:
«Έχει διαμορφωθεί πλέον μια κυρίαρχη άποψη στην Ευρώπη, ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει να τελειώσει, πως ό,τι αποφάσεις ληφθούν, θα είναι αποφάσεις οριστικές και για διάρκεια, τουλάχιστον, μιας τριετίας».
Δημοσιογράφος:Εκτιμάτε, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιμείνει στην απόφαση της 21ης Ιουλίου; Στα συμφωνηθέντα αυτά, τα οποία οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν 21 Ιουλίου και από τις 22 και μετά, άρχισαν επί της ουσίας να ξηλώνουν και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα συμπεράσματα...
Ντ. Μπακογιάννη:«Στις 21 Ιουλίου, περίμεναν ότι οι αγορές θα αντιδράσουν θετικά. Οι αγορές δεν αντέδρασαν θετικά και αυτό είναι και το μεγάλο άγχος όλων των Ευρωπαίων... Πρέπει, η πολιτική, να κερδίσει τη μάχη αυτή των αγορών. Το πώς θα την κερδίσει, θα την κερδίσει μόνο έχοντας θάρρος. Αυτή τη στιγμή, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να υπερβούν εαυτόν, δηλαδή, να υπερβούν το τοπικιστικό ή εθνικό τους -αν θέλετε-, άμεσο συμφέρον και να δουν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ευρώπης. Αυτό δεν είναι εύκολο στην πολιτική...
Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα της ευθύνης για τους Ευρωπαίους. Πρέπει να καταλάβουν, ότι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Ευρώπης απαιτεί την Ελλάδα μέσα, απαιτεί να είναι η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και απαιτεί να μείνει αυτή η Ευρωζώνη όπως είναι σήμερα, δηλαδή ενωμένη».
Δημοσιογράφος:Εκτιμάτε ότι μπορεί να έχει βάση σοβαρής συζήτησης και τελικά να το δούμε να γίνεται, μια ιδέα -κυρίως γερμανικής σχολής σκέψης-, ότι πιθανόν η Ελλάδα, για να συμμορφωθεί, θα πρέπει να τιμωρηθεί πλέον και θεσμικά στους κόλπους της Ευρωζώνης;
Ντ. Μπακογιάννη:«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Λογικές ότι τιμωρούμε χώρες κ.λπ, είναι λογικές οι οποίες το μόνο που θα κάνουν, είναι να τινάξουν την Ευρώπη στον αέρα... Αυτό που σίγουρα υπάρχει, είναι το ενδεχόμενο να πουν ότι “εντάξει, κύριοι, αναλαμβάνουμε εμείς όλα τα χρέη και θα βρούμε έναν τρόπο να τα πληρώνουμε. Αλλά, από εκεί και πέρα, δεν έχει άλλα λεφτά. Θα ζείτε με τα λεφτά που έχετε”. Αυτή η πιθανότητα υπάρχει και πολύ μεγάλη να συμβεί».
* Για δημοψήφισμα - ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας - πρόωρες εκλογές:
«Δυστυχώς και η αξιοπιστία της κυβέρνησης έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά -αλλά πάρα πολύ χαμηλά-, για τον απλούστατο λόγο, πως ότι έχει πει, δεν το έχει κάνει. Η αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει καθόλου, οπότε εκεί είναι τα πράγματα πολύ απλά. Διότι, ο κ. Σαμαράς μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, για παράδειγμα. Τι επαναδιαπράγματευση; Η επαναδιαπράγματευση είναι σαν το ταγκό, θέλει δύο. Με ποιον να επαναδιαπραγματευθείς, αν ο άλλος δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επαναδιαπραγματευθεί μαζί σου;».
Σε άλλο σημείο είπε: «Θεωρώ, ότι το μόνο σοβαρό πράγμα που μπορούσε να γίνει σήμερα, από πλευράς ελληνικού πολιτικού συστήματος, είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, με έναν πρωθυπουργό γενικής αποδοχής, ο οποίος θα στηριχθεί από όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας - που αυτό και μόνο, δηλαδή η ένωση των δυνάμεων, θα δημιουργούσε άλλα περιθώρια αξιοπιστίας στη συζήτηση...
Θα μπορούσε να είναι κυβέρνηση προσωπικοτήτων... Σημασία έχει να είναι μια κυβέρνηση με ανθρώπους αποφασισμένους να κάνουν δουλειά, πρώτον. Και δεύτερον, να είναι μια κυβέρνηση που να έχει την υποστήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων. Κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να βγάλει πέρα αυτή την ιστορία, κανένα. Και πιστεύω, ότι η ύπαρξη μιας τέτοιας κυβέρνησης θα δημιουργούσε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα και στην Ευρώπη, που θα έλεγε “ορίστε, αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποφασίσει να βγουν από αυτή την κρίση” και το χρωστάμε στον ελληνικό λαό».
Δημοσιογράφος:Συμπεραίνω ότι είστε κατά των απόψεων, των ιδεών που λέγονται, που διακινούνται, για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...
Ντ. Μπακογιάννη:«Είναι σαν τις διάφορες αυτές ιδέες περί δημοψηφίσματος. Θεωρώ, ότι εάν για παράδειγμα, ευκόλως -για να καταλάβετε πόσο επιπόλαιη είναι αυτή η κυβέρνηση-, μιλάει για δημοψήφισμα, γιατί έχουμε εκατόν είκοσι εκατομμύρια, τα οποία μας περισσεύουν και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και αποφασίσαμε να κάνουμε ένα δημοψήφισμα, για να ρωτήσουμε τους Έλληνες, εάν από τριακόσιους θέλουν βουλευτές διακόσιους. Βεβαίως, θέλουν διακόσιους, το ξέρουμε όλοι. Λοιπόν, ας τους κάνουμε διακόσιους να τελειώνουμε, αντί να ξοδεύουμε λεφτά. Η ουσία της υποθέσεως είναι, ότι εάν αυτή η κυβέρνηση -που σας λέω τώρα- δεν γίνει, βεβαίως νομοτελειακά από εκεί και πέρα, θα οδηγηθούμε σε εκλογές. Με κόστος...».
Δημοσιογράφος:Πριν από το 2013, βεβαίως. Πρόωρες...
Ντ. Μπακογιάννη:«Πριν από το 2013, ενδεχομένως και πριν από το 2012, διότι ο Νοέμβριος θα είναι ο κρίσιμος μήνας. Και από εκεί και πέρα, θα επιβληθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας από το λαό. Αλλά θα έχει δείξει το πολιτικό σύστημα, ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Τα είπαν Σαμαράς με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ με κοινή γλώσσα ανάπτυξης.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε σήμερα, συνάντηση με το Γερμανό Αντικαγκελάριο Φίλιπ Ρέσλερ.
Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Στ. Δήμας, οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομίας κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας και Ν. Μηταράκης και ο σύμβουλος του Προέδρου κ. Χρ. Λαζαρίδης.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Με τον κ. Ρέσλερ μιλήσαμε μια κοινή γλώσσα. Τη γλώσσα της ανάπτυξης, για την οποία -όπως ξέρετε- παλεύω και επιμένω δύο χρόνια τώρα. Και η οποία, δυστυχώς, υπονομεύεται ή βραχυκυκλώνεται από την κυβερνητική οικονομική πολιτική.
Ως εκ τούτου, η πρόθεση γερμανικών επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρηθεί από όλους μας ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, συνεχίζονται και εντός Ελλάδας και εκτός και σήμερα τα σενάρια περί κουρέματος του ελληνικού χρέους. Έχετε κάποια εικόνα γι’ αυτό;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Όπως θυμάστε και με την απόφαση της 21ης Ιουλίου, ο διάβολος κρύβεται στη λεπτομέρεια. Αλλά δεν είναι λεπτομέρεια, ούτε η ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα ζήτημα, ούτε και το μέλλον των Ασφαλιστικών μας Ταμείων. Ως εκ τούτου, ελπίζω αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαπραγματεύεται τίποτα απολύτως, τουλάχιστον να μας ακούει.

Διαβάστε σήμερα στο NonPaper


Ένα πραγματικό, κοινωνικό δίλημμα

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε ότι «η πλειοψηφία των επιχειρηματιών παλεύει και παράγει». Και ζήτησε τα γνωστά: ανταγωνιστικότητα και περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού.
 
Δεν ζούμε στα 1960. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έχει διδακτορικό, μεταπτυχιακό, μετά-μεταπτυχιακό, 5-6 σεμινάρια δεν κατακτά ξαφνικά την κορυφή του κόσμου. Η αιτία; Απλή και δύσκολη. Ο ανταγωνισμός αυξήθηκε, τα πτυχία είναι πολλά, το παγκόσμιο χωριό μας έχει πια παγκόσμια και όχι εγχώρια ζήτηση και προσφορά.
Ποιος είναι ο Αγ. Παντελεήμονας για δημοσιογράφους, bloggers και κάθε «Κουτσή και στραβή Μαρία»;
Μα φυσικά, η εκκλησία! Βέβαια, τους διευκολύνουν και οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας , όπως ο αγανακτισμένος Μεσογαίας. Ο μορφωμένος και λαλίστατος μητροπολίτης συμβούλευσε το ποίμνιό του «να μην πληρώσει» τις εισφορές.

Έλληνες υπάρχουν εμπιστευτείτε τους!

Μια από τις κλασικές «καραμέλες» που ακούμε τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Όχι μόνο δε συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά είμαι και κάθετα αντίθετος, με την φετινή χρονιά να επιβεβαιώνει. Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Superleague οι Έλληνες παίκτες όχι μόνο παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά έχουν τραβήξει όλα τα φώτα πάνω τους.
Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής επιθετικός, που για ακόμα μια χρονιά δεν έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στον Ολυμπιακό, πήγε δανεικός στον Ατρόμητο και πυροβολεί αδιακρίτως και σχεδόν σε κάθε ματς.
Πλούσιο το ελληνικό στοιχείο και στον Παναιτωλικό, όπου μέχρι στιγμής δυο δικά μας παιδιά, ο Γιώργος Θεοδωρίδης και ο Άγγελος Χαριστέας έχουν πάρει από το χέρι τους νεοφώτιστους και τους οδηγούν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Σε ελληνικά χέρια έχει αφεθεί και ο ΠΑΟΚ, όπου Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Σωτήρης Μπαλάφας έχουν ξελασπώσει τον «δικέφαλο» στις πιο δύσκολες στιγμές των μέχρι τώρα αγωνιστικών.
Στην Ξάνθη δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο αυτό, οπότε μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η πολύ καλή παρουσία του Θοδωρή Βασιλακάκη, ο οποίος ηγείται της μεσαίας γραμμής της ομάδας.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον Φώτη Γεωργίου, ο οποίος το καλοκαίρι πήγε για συμπληρωματικό μέλος του ρόστερ στα Γιάννενα, αλλά μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να στείλει στον πάγκο το μεγάλο αστέρι του ΠΑΣ, Ζαουάντ Ζαϊρί.
Τέλος, καλά ματς μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει και οι Αντώνης Σάμαρης, Μιχάλης Φραγκουλάκης και Γρηγόρης Μάκος.
Ας εμπιστευτούν, λοιπόν, τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ας σταματήσουν να εμπιστεύονται εισαγόμενα προϊόντα αμφιβόλου αξίας.
Έλληνες υπάρχουν απλά εμπιστευτείτε τους!

Sportsecrets.gr

15 εκατομμύριων ευρώ από το ταμείο Μολυβιάτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε την αποδέσμευση 15εκατομμύριων ευρώ από το ταμείο Μολυβιάτη που θα δοθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, αν και ήδη έχει ζητήσει αρμοδίως να ενημερωθεί υπηρεσιακώς, για το συνολικό ποσό του ταμείου αλλά και για το ποσό που αναλογεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που επλήγη περισσότερο στις φωτιές του 2007.                                    
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου διευκρίνισε μάλιστα ότι σε περίπτωση που δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για το σύνολο του ποσού αλλά και για αυτό που αναλογεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα κινήσει όλες τις νόμιμες δικαστικές διαδικασίες ώστε να ριχθεί φως στο θέμα αυτό.

Αλαλούμ με την αντικατάσταση Δ/ντη στο ΙΚΑ Κορίνθου


ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ Η ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ
Εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ, για την αντικατάσταση η όχι του διευθυντή του καταστήματος της Κορίνθου, Πρωτονοτάριου.
Όμως, ό,τι συμβαίνει σε όλα τα εξουσιαστικά κέντρα της Ελλάδας, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι ξεχωριστό και στον παραπάνω οργανισμό.
ΙΚΑ σύκα και το κακό συναπάντημα. Φουργιόζικες δράσεις, που όμως παραμένουν αναποτελεσματικές.
Χτυπήματα στα <<σκέλια>> και κουτοπονηριές, αρκεί των καρεκλοκένταυρων τα <<οπίσθια>> να παραμείνουν σταθερά.
Τα ΜΜΕ γράφουν, οι πολίτες κουτσομπολεύουν, σε ορισμένες περιπτώσεις υπολήψεις σπιλώνονται και η διοίκηση του ΙΚΑ αλλού τυρβάζει!
Χαρτιά πηγαινοέρχονται, καταγγελίες για δωροδοκίες εκτοξεύονται και τελικά καταλήγουν σε έγγραφες επιπλήξεις!!!
Υπεύθυνος για όλη αυτή την ιστορία ο Δ|της του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλος. Αυτός έδωσε τροφή, για σεναρολογία, αντεγκλήσεις, καταγγελίες, συκοφαντίες κ.λ.π, με την << οριστική!>> αποφασή του, να αντικαταστήσει τον νυν διευθυντή Κορίνθου.
Την Fresh-Press.gr ουδόλως την ενδιαφέρει η αντικατάσταση η όχι του κ. Πρωτονοτάριου, ο οποίος ίσως να είναι και ο καταλληλότερος .
Την ενδιαφέρει όμως η εγκυρότητά της. Η Fresh-Press.gr ΠΡΏΤΗ έγραψε, για την απόφαση του κ. Σπυρόπουλου, να αντικαταστήσει τον κ. Πρωτονοτάριο. Απόφαση που υπεγράφη από τον ίδιο και συνυπεγράφη από τον δ/ντή υγειονομικού Ανδρέα Χριστοδουλίδη.
Ο τελευταίος έβαλε το χαρτί στο FAX, έκανε και την επιλογή του αριθμού 27410 ….. και το ξαναπήρε πίσω, επειδή εκείνη την ώρα μόλις έφθασε καταγγελία περί δωροδοκίας του αντικαταστάτη του Πρωτονοτάριου, η οποία καταγγελία έγινε τηλεφωνικά, εκείνη την ώρα, από τον ίδιο τον Πρωτονοτάριο!!!
Καταγγελία που προϋπήρχε, αλλά ήταν σφαλισμένη για πολύ καιρό στο συρτάρι του τελευταίου!
Με τούτα και τα άλλα και μετά από εντολή της διοίκησης, ο κ. Πρωτονοτάριος "αναγκάστηκε" να κάνει Ε.Δ.Ε. – έπρεπε να την είχε κάνει από καιρό - και η σοβαρή δωροδοκία κατέληξε σε έγγραφη επίπληξη εις βάρος του αντικαταστάτη του!
Υπόθεση αστεία. Τίποτα δεν αποδείχθηκε, αλλά για τα προσχήματα κάτι έπρεπε να γίνει! Καρέκλα είναι αυτή, δύσκολα ξεκολλάς!
Σήμερα που γράφονται τούτες οι αράδες, συνεχίζονται οι αλληλογραφίες και τα απανωτά τηλέφωνα, χωρίς να βγάζουν άκρη. ΑΤΟΛΜΙΑ!
Το θέμα είναι ότι οι διεργασίες συνεχίζονται, οι άμυνες του νυν στο << ταβάνι>> και από την άλλη όχθη σιωπή.
Για όλα τα παραπάνω, την ευθύνη έχει μόνον ο κ. Σπυρόπουλος.
Εάν κάτι από όσα λέγονται και γράφονται, έστω και ελάχιστα από αυτά να είναι αλήθεια, δεν θα έπρεπε να τα γνωρίζει, ερευνώντας, προτού πάρει την απόφαση;
Άλλως η ενεργειά του, δεν δείχνει απερισκεψία, για να μην πω επιπολαιότητα;
Τέλος πάντων. Να δοθεί τέλος. Το όποιο τέλος και να πάμε παρακάτω.

Public Issue: Σκηνικό κατάρρευσης σε κοινωνία, ΠΑΣΟΚ





Χαμηλότερα ποσοστά από τις βουλευτικές εκλογές του 1977 καταγράφει το κυβερνών κόμμα
Ανασφάλεια και απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον, εκτιμήσεις για κοινωνικές συγκρούσεις στο προσεχές δωδεκάμηνο, γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος και κατακρήμνιση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστά της δεκαετίας του ’70 (καταγράφει ποσοστά χαμηλότερα από τις βουλευτικές εκλογές του 1977 - 22,5% έναντι 25,34%) συνθέτουν ένα σκηνικό κατάρρευσης της ελληνικής κοινωνίας όπως αναδεικνύεται από τα ευρήματα του Βαρόμετρου Οκτωβρίου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.


Στην παράσταση νίκης η ΝΔ καταγράφει σημαντικό προβάδισμα, με 59%, ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει μόλις 9%, ενώ στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων και σε αυτό το Βαρόμετρο, «πρώτο κόμμα» είναι η αποχή με 34%, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει πλέον 9 μονάδες διαφορά σε σχέση με το κυβερνών κόμμα (31,5% - δεν επιτυγχάνει αυτοδυναμία - έναντι 22,5%).

«Εξόντωσαν» τον βασικό μάρτυρα


Των ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ & ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ

Οι καταθέσεις του Αλέξη Κούγια ως μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια τελειώνουν κάπου εδώ, την ίδια ώρα που η Παναχαϊκή υποβιβάζεται και επιστρέφει στη Football League 2.
Η χθεσινή (με καθυστέρηση) απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Football League έχει δύο όψεις, αν παραμείνει ως έχει μετά και την εκδίκαση της έφεσης: οι Πατρινοί υποβιβάζονται στη Football League 2 ως «ένοχοι» για δωροδοκία στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Χερσονήσου, ενώ ο Αλέξης Κούγιας μετά την τιμωρία του (αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τα επόμενα πέντε χρόνια) δεν θα μπορεί να είναι μάρτυρας κατηγορίας στα «στημένα» παιχνίδια. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει δρόμο ακόμη, αφού επίκειται και νέο κύμα διώξεων, ο «αποκλεισμός» του προκαλεί ερωτηματικά, αφού στις νέες διώξεις δεν αποκλείεται να υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες του ποδοσφαίρου.

"Βρήκαν" 109.000 συνταξιούχους φαντάσματα - Το κράτος έχει μπει μέσα 15 δισ.!


 απογραφή του ΙΚΑ αποκάλυψε, για άλλη μια φορά, ένα... κοινό μυστικό: συνταξιούχους που δεν υπάρχουν και καθημερινά κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο κράτος, με συνέπεια άλλος να... πληρώνει τη νύφη.

Η προθεσμία απογραφής για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ τελείωσε. Κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και μάλλον δε θα το κάνουν καθόλου... Σήμερα, Παρασκευή, είναι η τελευταία μέρα και η απογραφή γίνεται μόνο από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στους τόπους κατοικίας τους.

Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ξεκαθαρίσει πως όποιος δεν απογραφεί, δε θα πάρει σύνταξη.

109.000 συνταξιούχοι δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να απογράφουν και... αναζητούνται. Εκτιμάται πως πρόκειται για συνταξιούχους «φαντάσματα», που κοστίζουν σε ετήσια βάση 1,3 δισ. ευρώ στο Ταμείο.

Σπύροπουλος: «Θα ψάξουμε όσους πήραν παράνομα συντάξεις»
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μη διεκδικήσουμε ούτε ένα ευρώ» διεμήνυσε μέσω του Νewsit o διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε πως προκειμένου να διασφαλιστεί ακόμη και το 1 ευρώ, η απογραφή θα ολοκληρωθεί και θα διαπιστωθούν οι περιπτώσεις που παράνομα λάμβαναν τις συντάξεις.

«Θα αναζητήσουμε τα πληρεξούσια πρόσωπα ή από τους παράνομους δικαιούχους της σύνταξης την επιστροφή όλων των χρημάτων ως παρανόμως καταβληθέντα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ούτε ένα ευρώ που να μη διεκδικήσουμε», πρόσθεσε.

«Μας ανησυχεί αναμφίβολα το υψηλό ποσοστό των αναπόγραφων. Αν ως υπόθεση εργασίας που το θεωρώ αδύνατον, πούμε ότι όλοι αυτοί οι δικαιούχοι δεν υπάρχουν, τότε τα ποσά που χάνει το ΙΚΑ ξεπερνούν το 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως το ποσό δεν είναι αυτό», είπε.
Αναφερόμενους στους περισσότερους από 100.000 συνταξιούχους κύριας και επικουρικής σύνταξης που δεν... πέρασαν για να απογράφου, ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε πως «αναμφίβολα θεωρούμε τον αριθμό πάρα πολύ υψηλό» και κάλεσε όσους δε μπήκαν στη διαδικασία της απογραφής, να το κάνουν άμεσα για να μη χάσουν άδικα τη σύνταξή τους.

«Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο και προκειμένου να μη στερηθούν το δικαίωμα της σύνταξης, άνθρωποι οι οποίοι αμέλησαν να απογραφούν, το αμέσως επόμενο διάστημα, μέσα σε έναν με δύο μήνες, θα πρέπει να απογραφούν.

Θα μπορούν να απευθύνονται στα υποκαταστήματα της περιοχής τους και αφού απογραφούν, είτε με φυσική παρουσία, είτε με πληρεξούσιο με νωπή υπογραφή του πληρεξούσιου και με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής, αμέσως μετά θα εκδίδεται ειδική εντολή πληρωμής για να λαμβάνουν τις συντάξεις τους. Άλλη διαδικασία δεν υπάρχει. Αυτή είναι και καλώ όλους να την ακολουθήσουν».

newsit.gr

Εκτός από τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και ο κανονικός!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, άρχισαν όλοι να συζητούν για τον ελληνικό ήλιο. Και τι φωτεινός είναι και πόσο ζεστός και πόσο πολύ μας προτιμά, μένοντας με τις ώρες πάνω από τα κεφάλια μας.

Συγγνώμη, αλλά τώρα ανακαλύψαμε τον ελληνικό ήλιο; Τώρα πληροφορηθήκαμε την μεγάλης διάρκειας ηλιοφάνεια στη χώρα μας; Μήπως τελικά πράγματι, δύο χρόνια μετά την επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ανέτειλε επιτέλους ο ήλιος πάνω από τη χώρα;

Τα ρωτώ όλα αυτά, διότι υποθέτω πως ο ήλιος έλαμπε πάνω από την Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 2009.

Επίσης, ήταν ανέκαθεν γνωστό – και επομένως και κατά τις πρώτες «επαναστατικές» εκατό ημέρες - πως η Γερμανία επιθυμεί να έχει πάντα λυμένο το ενεργειακό της πρόβλημα, διότι διαφορετικά δεν λειτουργούν οι βιομηχανίες της.

Πρόκειται για κάτι που το γνωρίζουν ακόμη και τα μικρά παιδιά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ 3966/2011

άποψη
του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας
Στέλιου Μάρκελλου


Εγγραφές των σημερινών πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια : Ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος κτυπά δυνατά, αλύπητα, κατακόρυφα νεανικά, φοιτητικά πρόσωπα και φιλοδοξίες. Φθηνές στέγες και εργατικές λαικές γειτονιές. Χαμόσπιτα και στενούς, βρώμικους, ανώνυμους δρόμους. Η αναστάτωση και το αλαλούμ απτις ασάφειες και απτις διφορούμενες ερμηνείες του Νόμου 3966/2011 ξεδιπλώνει αργά, βασανιστικά τις στεγνές, κενές γραφής σελίδες του κοινωνικού κράτους

Στο ταξικό στόχαστρο οι ευπαθείς ομάδες των τριτέκνων, πολυτέκνων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς ανάμεσα στα δικαιολογητικά που απαιτεί ο καινούργιος νόμος για την εγγραφή των πρωτοετών φοιτητών, ΔΕΝ υπολογίζει το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικονομικού έτους 2010, αλλά εκείνο του 2009. Λαμβάνει υπόψη την πλασματική, ψεύτικη οικονομική κατάσταση των πρωτοετών και των οικογενειών τους, με τα εισοδήματα του 2009, και όχι μεκείνα του 2010. Υπολογίζει δηλ.τα αυξημένα εισοδήματα ΠΡΙΝ τις μισθοδοτικές περικοπές και ΠΡΙΝ την κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης.

www.steliosmarkellos.gr

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής  συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο  τα πρωταθλήματα στους 2 ομίλους της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας


Η Α΄  Όμιλος
Στον όμιλο δεσπόζουν οι αγώνες του Άρη Κορίνθου με τον Αετό Αγγελοκάστρου , στο Συνοικισμό το Σάββατο και το ντέρμπι του Εθνικού Ξυλοκέριζας  με την ΠρόοδοΑγίου Βασιλείου.

Η 3η Αγωνιστική
8-10

ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.

9-10

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ


Β΄  Όμιλος

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον όμιλο ανοίγει  το Σάββατο στο Δερβένι  όπου η εκ των πρωτοπόρων , Αναγέννηση Κιάτου, δοκιμάζεται κόντρα στον Πανευρωστινιακό, ενώ την Κυριακή ο έτερος πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου  θα έχει εύκολο απόγευμα με την ουραγό ομάδα του Ασπροκάμπου. Στη Λυκοποριά η ΑΟΛ αντιμετοπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει την Θύελλα Λεοντίου. Τέλος ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις  του Παμφενεατικού με την Κόρινθο ’06 , στην Αρχαία Φενεό  , του  Απέσσα Χαλκίου με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού , στο Βέλο και  του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με το Σπαθοβούνι.

Η 3η αγωνιστική
8-10

ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

9-10

ΞΥΛΟΚΑ ΣΤΡΟΥ

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ

ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ΄06

ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΛΟΥ

ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΑΣΠΡΟ ΚΑΜΠΟΥ

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.

ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ