Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Γιαούρτια στον Κύρο Βασσάρα - ΕΠΟ: Αλητεία και κοινή εγκληματική συμπεριφορά

Μπορεί η νίκη επί της Κροατίας να γέμισε με χαρά τους Έλληνες φιλάθλους ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε κάποιους που βρέθηκαν στο γήπεδο να έχουν αντίθετες συμπεριφορές. Συγκεκριμένα ενώ το ματς ήταν στα τελευταία λεπτά, ο Κύρος Βασσάρας δέχθηκε επίθεση αρχικά φραστική και στη συνέχεια με γιαούρτια από κάποιους θερμόαιμους. Το περιστατικό δεν είχε συνέχεια με τον Βασάρα να αποχωρεί από το γήπεδο.
Με ανακοίνωση της η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο Κύρος Βασσάρας μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Κροατία, κάνοντας λόγο για δουλούς κουκουλοφόρους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα την ανοίκεια επίθεση εναντίον του μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ και υπευθύνου του προγράμματος ανάπτυξης διαιτησίας Κύρου Βασάρα, το βράδυ της Παρασκευής 7/10/2011 κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», μετά τον αγώνα Ελλάδα-Κροατία.
Την ίδια ώρα που η Εθνική Ανδρών έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες και πρόσφερε σε όλο τον κόσμο της χώρας μας μια ανάσα χαράς, μια χούφτα κουκουλοφόρων δειλών βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Κύρο Βασάρα, προσπαθώντας να πληγώσει και να τρομοκρατήσει τον ίδιο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να κάμψουν το σθένος και την αποφασιστικότητα όλων των υγειών παραγόντων του ποδοσφαίρου, με μεθόδους αλητείας και κοινής εγκληματικής συμπεριφοράς, δεν θα τα καταφέρουν.
Η νομιμότητα θα επικρατήσει και το ελληνικό ποδόσφαιρο θα πάρει και πάλι τη θέση που του αξίζει. Ο δρόμος που έχει επιλέξει η ΕΠΟ είναι μιας κατεύθυνσης. Κι αυτή δεν είναι άλλη από μπροστά
».
 
newsit.gr 

Ο Πανευρωστινιακός νίκησε 1 – 0 την Αναγέννηση Κιάτου και την έπιασε στην κορυφή


Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στη Β Κορινθίας στον  Β όμιλο άνοιξε σήμερα στο Δερβένι όπου ο Πανευρωστινιακός επικράτησε με 1 – 0 της Αναγέννησης Κιάτου, και τον έπιασε στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πινάκα  που προσωρινά συγκατοικούν με τον Αετό Κρυονερίου. Η 3η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τουςυπόλοιπους αγώνες του προγράμματος. Η ομάδα του Αετού Κρυονερίου θα έχει εύκολο απόγευμα με την ουραγό ομάδα του Ασπροκάμπου. Στη Λυκοποριά η ΑΟΛ αντιμετοπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει την Θύελλα Λεοντίου. Τέλος ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις του Παμφενεατικού με την Κόρινθο ’06 , στην Αρχαία Φενεό , του Απέσσα Χαλκίου με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού , στο Βέλο και του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με το Σπαθοβούνι.

Το αυριανό πρόγραμμα του Β’ ομίλου



ΞΥΛΟΚΑ ΣΤΡΟΥ

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ

ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ΄06

ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΛΟΥ

ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΑΣΠΡΟ ΚΑΜΠΟΥ

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.

ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ




Α όμιλος

Στον Α όμιλο , στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, ο Άρης Κορίνθου, στο Συνοικισμό με το ισόπαλο 1 – 1  έκοψε βαθμούς από τον Αετό Αγγελοκάστρου , και στην κορυφή πέρασε μόνη επικεφαλής η ομάδα των Άγιων Θεοδώρων που νίκησε με 2 – 0 τον ΑΣ Λουτρακίου . Το ντέρμπι του Εθνικού Ξυλοκέριζας με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου ξεχωρίζει αύριο από τους υπόλοιπους αγώνες του προγράμματος στον Α’ όμιλο.



ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ

Ο Α. Ο. Λουτρακίου νίκησε 3 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου και έμεινε μόνος στη κορυφή.

Ο Α.Ο Λουτρακίου είναι ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι κορυφής της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας , καθώς στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής νίκησε στο Θώδειο Στάδιο του Λουτρακίου με 3 – 0 τον Αστέρα Δερβενίου . Το σκορ άνοιξε ο Μίχας στο 19’ . Η επιθετική πρωτοβουλία των γηπεδούχων κατά το πρώτο μέρος του αγώνα ανεκόπη σε 3-4 περιπτώσεις από τον τερματοφύλακα του Αστέρα , Μπαξεβανάκη που με τις σωτήριες επεμβάσεις το σκορ δεν διακυμάνθηκε περισσότερο. Στο δεύτερο ημίχρονο , η Λουτρακιώτικη ομάδα με δύο τέρματα του Αποστολάκη στο 58’ και με καρφωτή κεφαλιά στο 70’ πήρε τη νίκη με 3 – 0. Με την νίκη του αυτή ο Α. Ο. Λουτρακίου και εκμεταλλευόμενος την εκτός έδρας ήττα της Ελλάδος Βέλου , με το ίδιο σκορ , στη Ξυλοκέριζα , από το Σαρωνικό Γαλατακίου , παρέμεινε μόνος επικεφαλής στην βαθμολογία , και στο +2 , από τον ΠΑΣ Κλένια που νίκησε με 3 – 1 , εκτός έδρας , στα Εξαμίλια, τον Ισθμιακό. Εκτός έδρας ,στο Σολομό, και με 4 - 0 ο Παννεμεατικός επικράτησε της τοπικής ομώνυμης ομάδας , ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου και ο Πέλοπας Κιάτου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 – 1. Νίκη στα γήπεδά τους και με σκορ 1 – 0 σημείωσαν ο Ηρακλής Λεχαίου , στην Αρχαία Κόρινθο επί του Ολυμπιακού Λουτρακίου και ο Πανσολυγειακός , στο Σοφικό , επι της Προοδευτικής Περιγιαλίου. Τέλος στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής νίκησε με 2 - 0 τον Άλμπαρτο Κόρφου.

Η 4η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                     2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ.              1 - 0
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ          3 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ           1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ                      1 - 1
ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ              0 - 4
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                         3 - 0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                             1 – 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 4 αγώνες)
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                       15 - 1        12
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                             13 - 3        10
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                           8 - 5          9
  ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                 11 - 5          7
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                   12 - 9          7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                   7 - 4          7
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ        5 - 2          7
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ              9 - 8           7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ.                    5 - 6           6
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                 4 - 6           5
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                         3 - 7          4
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                           2 - 5          3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                5 - 9           3
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                 3 - 11          3
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                           4 - 11          1
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                             2 - 16          0

Απόψε η βροχή των Δρακοντιδών

Τη «βροχή» των διαττόντων αστεριών «Δρακοντιδών» θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε απόψε, εφόσον, βεβαίως, μας το επιστρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Η «βροχή» θα είναι ορατή σε ολόκληρο το βόρειο ημισφαίριο, αλλά οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι στην Ελλάδα το φαινόμενο θα είναι πολύ πιο έντονο.
Οι διάττοντες αστέρες θα αρχίσουν να είναι ορατοί από την Ελλάδα στις 8.00 μ.μ., οπότε και υπολογίζεται ότι θα πέφτουν περίπου 60-100 διάττοντες αστέρες την ώρα, αλλά και λίγο αργότερα στις 11.00 μ.μ., όπου και το φαινόμενο θα φτάσει στην πλήρη έξαρσή του, με 500 έως 800 αστέρια την ώρα.
Η κάθε φάση του φαινομένου θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, ενώ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
newsbeast.gr

Στα γεννέθλια της μητέρας του στην Αλμυρή και.. στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός

Στα γεννέθλια της μητέρας του και.. στο Άγιον Όρος ο πρωθυπουργός
Μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι ιδαίτερο κρίσιμο για το μέλλον της Ελλάδας με τα συνεχή ραντεβού Μέρκελ- Σαρκοζί, αλλά και ο πρωθυπουργός μάλλον θα προτιμήσει να ηρεμήσει από την καθημερινότητά του...  
Ο Γιώργος Παπανδρέου το απόγευμα θα γιορτάσει τα γεννέθλια της μητέρας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαργαρίτα Παπανδρέου θα γιορτάσει τα 88χρόνια στην Αλμυρή Κορινθίας με τον γιό της και στενούς συνεγγείς. Η κυρία Παπανδρέου είχε γεννέθλια (γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1923 στο Όουκ Παρκ του Ιλλινόις των Η.Π.Α ) στις 30 Σεπτεμβρίου,όταν ο πρωθυπουργός έλειπε στο Παρίσι για να συναντήσει τον Σαρκοζί και έτσι επέλεξε τη σημερινή μέρα για να γιορτάσει με τον γιό της, έστω και καθυστερημένα.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει επίσκεψη στο Άγιον Όρος για την Κυριακή και μάλιστα ταξιδεύει πολύ πρωί.
Στο Άγιον Όρος θα βρεθεί την Κυριακή o πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων τα 20 χρόνια της πατριαρχίας του στο φανάρι.
Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά απο πρόσκληση του κ. Βαρθολομαίου, όπως διαβέβαιωσε στο agioritikovima.gr ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού κ. Ελενόπουλος θα προσέλθει στον Άγιον Όρος για να παραστεί στη θεία λειτουργία στο Πρωτάτο, στις Καρυές, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση προς τιμήν του.

newpost.gr

Πρόταση για κινητοποιήσεις διαρκείας σε ΠΟΕ – ΟΤΑ

 
Θα επέμβουμε άμεσα σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δράση προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε κοινωνικές υποδομές, δημόσια υγεία και κίνδυνος πλημμυρών αναλαμβάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε περίπτωση αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 θα καθαρίσει όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και διάφορα ευαίσθητα σημεία.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει ότι θα αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά των κοινωνικών δομών και την εξυπηρέτηση αδύναμων ομάδων και μοναχικών ατόμων που χρίζουν κοινωνικής φροντίδας και επαναλαμβάνει ότι συνεχίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές καθώς και ότι εξυπηρετεί τις οικογένειες που δεν μπορούν να αφήσουν αλλού τα παιδιά τους με την λειτουργία Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

Κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο έχουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι-μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που θέλοντας και μη «αιμοδοτούν» τις οικονομικές πολιτικές των «σωτήρων της χώρας» τα τελευταία 30 χρόνια τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με την ίδια ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να επανεκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται από τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και να μεταφέρουν την Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011 την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να γενικεύσουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις διάρκειας μέσα από απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και κάλεσμα η στάση και η συγκέντρωση της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου 2011 να πάρει Πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα.

Στις 11/10, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.-

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

400.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ , ΤΑ …ΜΙΣΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ

ΠΗΓΗ : sfedona.gr

230.000 ευρώ ο βασικός μισθός της επιτρόπου Μ.Δαμανάκη και 50.000 ευρώ τα έξοδα κίνησης χωρίς τα έσοδα από ακίνητα κτλπ…Παρόλα αυτά παίρνει και βουλευτική σύνταξη κανονικά ΚΑΙ ΝΑΙ !!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η…ΗΡΩΪΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…..ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 230.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝ 50.ΟΟΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 13.ΟΟΟ ΕΥΡΩ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΤΟΝ ΜΗΝΑ!!! ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ!!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΗΝ!!! ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ, “ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ- ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΤΕΣ”…

Ο βασικός μισθός ενός Επιτρόπου στην ΕΕ είναι για το 2009 ήταν 230.000 ετησίως (προ φόρων), ενώ οι περισσότεροι κερδίζουν αρκετά περισσότερα από το ποσό αυτό αναλόγως του τομέα που εποπτεύουν. Ενδεικτικά, οι περισσότεροι …λαμβάνουν περί τα 7.000 ετησίως για «έξοδα περιποίησης πελατείας» και 35.000 για “έξοδα στέγασης” - δεύτερο σπίτι στην έδρα της ΕΕ.
Η (αριστερή) κα Δαμανάκη όμως, δεν αρκείται στα ανωτέρω. Λαμβάνει επίσης 3.391 (καθαρά) μηνιαίως ως.βουλευτική της σύνταξη, και ακόμη 5.166 (καθαρά) κάθε 3 μήνες από τον ΟΤΕ!!!! Σύνολο, δηλαδή, πάνω από 280.000 (ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ) καθαρά ετησίως!!!

Και βέβαια δεν υπολογίζουμε τυχόν..έσοδα από τη.θητεία της στην Ηλέκτωρ (Όμιλος Ελληνικής Τεχνοδομικής - Άκτωρα), τα ακίνητα σε Κρήτη, Διόνυσο Αττικής κλπ.

Και ερωτώ:

1. Στους καιρούς που ζούμε, δε θα ‘πρεπε η «αριστερή» κα Δαμανάκη, να παραιτηθεί τουλάχιστον της βουλευτικής της σύνταξης; Τα λεφτά από τον ΟΤΕ, της τα χαρίζουμε, αφού τώρα θα την πληρώνουν. οι Γερμανοί (αλήθεια, αυτοί το ξέρουν ότι έχουν επίτροπο της ΕΕ στη μισθοδοσία τους;;;)

2. Πότε λήγει, κα Δαμανάκη, το χρέος του Έλληνα που μοχθεί για να πληρώνονται τα μισθά σας, για τις υπηρεσίες που «προσφέρατε» ως «επαναστάτρια του Πολυτεχνείου». Στεγαστικό να ‘χαμε πάρει για να σας τα χρωστάγαμε από το ‘73, θα το ‘χαμε ξοφλήσει σήμερα, εσάς όμως και το γνωστό παρεάκι από λοιπά πολιτικά παράσιτα, συνεχίζουμε να σας πληρώνουμε!!
Προκαλώ την Κα Δαμανάκη να διαψεύσει τα ανωτέρω, και θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έλλην

(βαναύσως) φορολογούμενος - ούτε ψηφοφόρος, ούτε κατευθυνόμενος, ούτε βλαξ

Γιορτή για τα 150 χρόνια του ελληνικού γραμματόσημου

Τα εκατόν πενήντα χρόνια από την έκδοση του πρώτου ελληνικού γραμματοσήμου, γιόρτασαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε έκθεση με σπάνια ντοκουμέντα από το Ταχυδρομικό Μουσείο των ΕΛΤΑ, που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό. Ο κ. Παπούλιας περιηγήθηκε, επί περίπου 20 λεπτά στο χώρο της έκθεσης και ενημερώθηκε από τους υπευθύνους των ΕΛΤΑ για την ιστορία και τη σημασία των εκθεμάτων. Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκθέματα, συνεχάρη τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για την έκθεση και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης πρέσβεις ξένων χωρών, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, βουλευτές και άλλοι επίσημοι.
e-typos.gr

Όταν ο Αλέξης Κούγιας έπαιζε αντίπαλος του Αστέρα Δερβενίου


Το απόκομα είναι από ανταπόκρισή μου στην εφημερίδα "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" το 1975 γιά τον αγώνα πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας στο γήπεδο του Βέλου μεταξύ της Ελλάδος Βέλου και του Αστέρα Δερβενίου. Ο αγώνας είχε νικήτρια την ομάδα του Βέλου με σκορ 1 - 0 , με τέρμα που πέτυχε με ( αμφισβητούμενο) πέναλτι στο 71΄  ο Κούτουλας. Με την Ελλάδα Βέλου αγωνιζόταν και ο Αλέξης Κούγιας , που για κάποιο διάστημα "φλέρταρε" η ομάδα του Δερβένιου.!
Β. ΛΑΛΟΣ

Αλέξης Κούγιας: Η Πετρούπολη, οι Λαμπράκηδες, τα μοντέλα, η «παράγκα» και η Παναχαϊκή

Αλέξης Κούγιας: Η Πετρούπολη, οι Λαμπράκηδες, τα μοντέλα, η «παράγκα»  και η Παναχαϊκή
Εδώ και αρκετούς μήνες ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, φέρων (με δική του επιλογή) και το όνομα «μοντελοπνίχτης», διαρρηγνύει τα πανάκριβά του κοστούμια για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που χρήζει διαφάνειας και κάθαρσης.   

Στα… αζήτητα εκατομμύρια ευρώ για ανέργους

Της Δήμητρας Πανανού
Κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των ανέργων χάνονται από το 2007 μέχρι σήμερα, επειδή οι ηγεσίες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω άγνοιας και αδιαφορίας, δεν υπέβαλαν τα σχετικά αιτήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (Ε.Τ.Π.) έχει λάβει μία και μοναδική αίτηση από την Ελλάδα, μόλις φέτος, για οικονομική βοήθεια που αφορούσε στους απολυμένους της εταιρείας «ALDI». Κάτι που δεν είναι τυχαίο, αν λάβει κάποιος υπόψη ότι πρόκειται για εταιρεία γερμανικών συμφερόντων και όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία του Ε.Τ.Π. η Γερμανία όπως και η Γαλλία, οικονομικά εύρωστες χώρες, προσφεύγουν μαζικά στο εν λόγω ταμείο. Και δεν είναι οι μόνες, αφού ακόμη και χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έχουν λάβει σημαντικές επιδοτήσεις.

E.E.: «Δώστε απαντήσεις…»
«Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν έχει υποβάλει σωρεία αιτήσεων για την υποστήριξη των ανέργων από το Ε.Τ.Π. παρά το γεγονός ότι η ανεργία αυξάνεται συνεχώς», τονίζει στo Real.gr η εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Κριστίνα Άριγκο.

Διαψεύδοντας τα όσα γράφτηκαν ότι δηλαδή το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε τη σχετική διερεύνηση του θέματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνει: «Το 2010 η Επιτροπή έλαβε μία κοινοβουλευτική ερώτηση εάν η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει σε ικανοποιητικό βαθμό τις υπηρεσίες του Ε.Τ.Π. και εάν όχι γιατί. Αυτό που απαντήσαμε και απαντάμε και τώρα είναι ότι δεν είναι ο ρόλος της Επιτροπής να σκεφτεί τους λόγους και να εξηγήσει το γεγονός. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να δώσουν τις απαντήσεις στο γιατί δεν έχει η χώρα σας εκμεταλλευτεί τα κονδύλια που προορίζονται για τους ανέργους». Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο το σύνολο του κονδυλίου ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ.

Αδιαφορία και… άγνοια
«Μέχρι πρότινος, δυστυχώς, δεν είχε γίνει τίποτα. Το υπουργείο δεν είχε προχωρήσει ως όφειλε στα αιτήματα προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση. Αυτό είναι γεγονός», αναφέρει η κυρία Άννα Δελαπόρτα, γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, επιβεβαιώνοντας την αδιαφορία των αρμοδίων.

Η κυρία Δελαπόρτα μόλις πριν από έναν μήνα ανέλαβε τη θέση αυτή και η επιλογή της δεν θεωρείται τυχαία, καθώς όπως λένε παράγοντες του υπουργείου τα «πάντα είχαν λιμνάσει στη Γραμματεία» και η ίδια θεωρείται ικανή να «τρέξει» τα προγράμματα.

«Η πρώτη αίτηση (της ALDI) μόλις εγκρίθηκε, αλλά έχουμε σκοπό να ζητήσουμε από τα επιμελητήρια να μας εντοπίσουν περιπτώσεις απολυμένων σε κάθε νομό της χώρας, ούτως ώστε να προχωρήσουμε σε περισσότερες αιτήσεις», τονίζει η κυρία Δελαπόρτα, περιορίζοντας να δηλώσει: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Θα το τρέξουμε από εδώ και πέρα».

Εισπράττουν όλοι εκτός Ελλάδας
Σημειώνεται ότι 13 αιτήματα χωρών (Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Δανία, Τσεχία, Ολλανδία, Σλοβενία) που κατατέθηκαν στο Ε.Τ.Π. ήδη από το 2010 έγιναν φέτος αποδεκτά. Πρόκειται για κονδύλι 167 περίπου εκατ. ευρώ που δόθηκε για την ενίσχυση 29.021 ανέργων σε 17 βιομηχανικούς τομείς. Προσφάτως μάλιστα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε αρωγή από το Ταμείο ύψους 9,5 εκατ. ευρώ για την Αυστρία και 5,9 εκατ. ευρώ για την Ολλανδία για τη στήριξη του εργατικού προσωπικού που απολύθηκε.

Συνολικά, στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του Ταμείου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει λάβει 74 αιτήσεις, με αιτούμενο ποσό από το Ε.Τ.Π. 382,4 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί τα 222,6 εκατ. Εφόσον εγκριθούν όλες οι προτάσεις, 77.744 Ευρωπαίοι απολυμένοι θα έχουν λάβει κατά μέσο όρο έκαστος περίπου 7.000 ευρώ ως ποσό ενίσχυσης.

Εγκληματική αδιαφορία
«Αυτήν τη στιγμή η ανεργία εξελίσσεται σε μάστιγα. Ένας στους τρεις εργαζομένους βιώνει είτε τη μερική εργασία, είτε την ανεργία και στο λεκανοπέδιο μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν. Δεν έχουμε περιθώριο να χάνουμε αυτά τα κονδύλια που μπορούν να αποτελέσουν «ανάσα». Δυστυχώς, φτάνουμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα, αντί να μιλάμε για πολιτικές ανάπτυξης νέων θέσεων. Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια», τονίζει η πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών, κυρία Στάβυ Σαλουφάκου.
real.gr

Ξηλώθηκε και η ταμπέλα στην Ρηγίλλης

                    
Η μπρούτζινη ταμπέλα που έγραφε «Νέα Δημοκρατία» έξω από το νεοκλασικό της Ρηγίλλης δεν υπάρχει πλέον μετά 36 χρόνια....
Από την Δευτέρα στα ιστορικά γραφεία του κόμματος θα έχει μετακομίσει το ινστιτούτο δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής πρόεδρος του οποίου είναι ο Βαγγέλης Μειμαράκης.
Πιθανότατα στην θέση της ταμπέλα που ξηλώθηκε θα μπει η επιγραφή του ινστιτούτου.
real.gr

Ντέρμπι στη Β΄Κορινθίας σήμερα σε Συνοικισμό και Δερβένι

Με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα στους 2 ομίλους της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας


Η Α΄ Όμιλος

Στον όμιλο δεσπόζουν οι αγώνες του Άρη Κορίνθου με τον Αετό Αγγελοκάστρου , στο Συνοικισμό το Σάββατο και το ντέρμπι του Εθνικού Ξυλοκέριζας με την ΠρόοδοΑγίου Βασιλείου.
Η 3η Αγωνιστική
8 - 10

ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.

9 - 10
ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ

ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ
 
Β΄ Όμιλος

Η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στον όμιλο ανοίγει το Σάββατο στο Δερβένι όπου η εκ των πρωτοπόρων , Αναγέννηση Κιάτου, δοκιμάζεται κόντρα στον Πανευρωστινιακό, ενώ την Κυριακή ο έτερος πρωτοπόρος Αετός Κρυονερίου θα έχει εύκολο απόγευμα με την ουραγό ομάδα του Ασπροκάμπου. Στη Λυκοποριά η ΑΟΛ αντιμετοπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός αντιμετωπίζει την Θύελλα Λεοντίου. Τέλος ξεχωρίζουν και οι αναμετρήσεις του Παμφενεατικού με την Κόρινθο ’06 , στην Αρχαία Φενεό , του Απέσσα Χαλκίου με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού , στο Βέλο και του Άρη Αρχαίας Κορίνθου με το Σπαθοβούνι.

Η 3η αγωνιστική
8-10
ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
 
 
ΞΥΛΟΚΑ ΣΤΡΟΥ

ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ

ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ΄06

ΣΤΑΔΙΟ ΒΕΛΟΥ

ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΑΣΠΡΟ ΚΑΜΠΟΥ

Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.

ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
9 - 10

Ο Α. Ο. Λουτρακίου κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου στο ντέρμπι κορυφής της Α΄ Κορινθίας



Με τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα στις 4 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Α. Ο. Λουτρακίου και τον Αστέρα Δερβενίου , που θα γίνει στο Θώδειο Στάδιο Λουτρακίου. Εκτός έδρας δοκιμάζονται η Ελλάς Βέλου και ο ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο της Ξυλοκέριζας, η πρώτη , κόντρα στον Σαρωνικό Γαλατακίου και στα Εξαμίλια ο δεύτερος με αντίπαλο τον Ισθμιακό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες που θα γίνουν στη Νεμέα ανάμεσα στη Θύελλα Πετρίου και τον Πέλοπα Κιάτου και στην Αρχαία Κόρινθο όπου ο Ηρακλής Λεχαίου μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Στους άλλους αγώνες της αγωνιστικής στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής υποδέχεται τον Άλμπαρτο , στο Σολομό η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό και τέλος στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός αντιμετοπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.




Η 4η Αγωνιστική

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΥ
Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΞΥΛΟΚΑ ΣΤΡΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΘΩΔΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΟΦΙΚΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΝΕΜΕΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ
ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ