Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Φάκκελος « Barbarosa » ! Το χιλιάρμενο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού συγκεντρών​εται ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ, και τι μέλλει γενέσθαι;




Πάνε φυρί – φυρί για καυγά… Εδώ, Τουρκική φρεγάτα «σε αβλαβή διέλευση» ανοιχτά τού Σουνίου !

Τά περασμένα χρόνια, κάθε φορά πού οί Φιλισταίοι της Ανατολικής Μεσογείου, τουτέστιν οί γνωστοί σε όλους μας Τούρκοι, άρχιζαν τις αψιμαχίες μαζί μας, ο απλός λαός συνεδύαζε τις όποιες υποτιθέμενες εξελίξεις με «το πάρσιμο της Πόλης…», με το εξακόντισμα της Τουρκιάς «μέχρι την κόκκινη Μηλιά…», και με το οφειλόμενο ξεπλήρωμα πού πρέπει επιτέλους να πάθουν για όσες μεγάλες σφαγές και καταστροφές μας έχουν κάνει εδώ και 500 τόσα χρόνια !

Τόσο σ΄ εμάς «τους άπιστους Γκιαούρηδες…», όσο και στους Αρμένιους, στους Πόντιους, και τελευταίως στους Κούρδους, αλλά και στους άλλους οσονούπω γειτονικούς λαούς…

Γενοκτονίες και σφαγές φρικιαστικές, αναίτιες και ανείπωτες, και μάλιστα χωρίς αυτή, η Τουρκιά πού λέγαμε, να έχει ξεπληρώσει έστω και κάποιο ελάχιστο τίμημα γι΄ αυτά τα «κατορθώματά» της γιατί πρέπον είναι «και τα θηρία κάποτε να πληρώνουν» είτε με την ζωή τους, ή είτε με το τομάρι τους…

Ιωάννης Βρούτσης...“ξαναζεσταμένες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Προκαλεί θυμό, αλλά κυρίως προσβάλλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων, η χθεσινή προκλητική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.

Μιλά για πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ στον Προϋπολογισμό προβλέπει ΜΗΔΕΝΙΚΑ αποτελέσματα, για το 2011 και 2012.

Μιλά για φορολογική δικαιοσύνη, ενώ με το Νομοσχέδιο που κατέθεσε συνεχίζει τη φορολογική εξόντωση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολυτέκνων, καθιερώνοντας αφορολόγητο μόλις 5.000 ευρώ και περικόπτοντας αδιάκριτα τις φοροαπαλλαγές!!

Το πιο προκλητικό, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου συνεχίζει να μοιράζει “ξαναζεσταμένες και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”, όπως οι ισχυρισμοί της πως, στο… επόμενο φορολογικό νομοσχέδιο – 15ο στη σειρά- θα έρθει η σωτηρία!!

Μάλλον δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας απέναντι στην κοινωνία».

Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο - τουρκική Φρεγάτα έφτασε μέχρι το Σούνιο


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή την νέα τουρκική πρόκληση, της διέλευσης ανοικτά του Σουνίου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, της τουρκικής Φρεγάτας Κεμάλ Ρέις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Νέα Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο.

Μετά τα τουρκικά μαχητικά, αεροσκάφη που αλωνίζουν οπλισμένα στο Αιγαίο,  η τουρκική Φρεγάτα Κεμάλ Ρέις, με έναν εξόχως προκλητικό πλου, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011, έφτασε μέχρι το Σούνιο, κινούμενη και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε προέβλεψε σωστά, ούτε αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, επιδεικνύοντας τα γνωστά φοβικά σύνδρομα.

Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι πράγματι δύσκολη. Aυτό, όμως, ουδόλως συνεπάγεται υποχωρητικότητα και αδυναμία. Iδίως όταν πρόκειται για τη διασφάλιση των Εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα στελέχη τους, άντρες και γυναίκες, παρά τον ανηλεή «διωγμό», που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  έχουν την πίστη, την ικανότητα και το αξιόμαχο να υπερασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών.

Ας το γνωρίζει καλά αυτό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία -δυστυχώς για τους Έλληνες πολίτες- έχει απολέσει, προ πολλού, τον έλεγχο και την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν αρκούν τα μεγάλα λόγια του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα μετράει στην πολιτική. Και, δυστυχώς, για την κυβέρνηση και την Πατρίδα μας η τουρκική προκλητικότητα αυξάνεται. Είναι καιρός η κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στη Τουρκία πως έχει υποχρέωση να σέβεται τους διεθνείς κανόνες αλλά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος».



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών,  κ.  Πάνος Παναγιωτόπουλος,  αναφερόμενος στις νέες Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και οι φοβικές αγκυλώσεις, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική στάση, αποθρασύνουν την γειτονική μας χώρα.

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα “Κεμάλ Ρέις”, που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή.

Η τακτική της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική μακράς πνοής, εμπνεόμενη από μια στέρεα αντίληψη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Πολιτική, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ακυρωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελούν τη βάση της Διεθνούς Νομιμότητας».

Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όσα λέγονται και γράφονται για λίστες υποψήφιων βουλευτών στις εκλογικές Περιφέρειες και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».   

Η «Μπάρτσα» νίκησε με 1 – 0 φιλικά την Καλαμάτα

Η Κόρινθος σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου επικράτησε με 1-0 της Καλαμάτας. Το μοναδικό τέρμα της «Μπάρτσα» και του αγώνα σημείωσε στο 10’ ο Μπαλτζής.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Σουμουλίδης (46' Δημαράκης), Σπυρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Μπακιρτζίδης, Παπαευθυμίου, Σεϊτάι (80' Παππάς), Λουμπαρδέας, Βαγγελή, Σιώκος, Μπαλτζής (72' Ντερτιλής) Λαμπρογεώργος
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Ρουμπουλάκος, Δεργόπουλος (21' Παναγιωτάκης), Μπλέτσας, Κουρεντζής, Αθανασόπουλος (70' Καρατζανίδης), Δασκακάλης (28' Κωστής), Τσαγκαράκης, Πετρουζέλλης, Τσιμικλής, Δρούγας (59' Τριανταφυλλάκης).

Ο Αετός Κρυονερίου μόνος στο "ρετιρε" στο Β' όμιλο της Β' Κορινθίας

Μόνος επικεφαλής στην βαθμολογία στον Β όμιλο της Β’ Κορινθίας και αήττητος παρέμεινε ο Αετός Κρυονερίου , κατά την 3η αγωνιστική , μετά το σημερινό σαρωτικό πέρασμά του από τον Ασπρόκαμπο όπου επιβλήθηκε με το ευρύ 4 – 0 της ουραγού τοπικής ομώνυμης ομάδας και την χθεσινή ήττα με 1 - 0 της Αναγέννησης Κιάτου, από τον Πανευρωστινιακό στο Δερβένι. Σαρωτικός ήταν ο Πανκαμαριακός στο Ξυλόκαστρο που σκόρπισε με το επιβλητικό 6 -0 την Θύελλα Λεοντίου. Στη Λυκοποριά η ΑΟΛ επικράτησε με 2 – 1 του Ολυμπιακού Άσσου ενώ τέλος εκτός έδρας «τρίποντα» πέτυχαν η Κόρινθος ’06 με 2 – 0 επί του Παμφενεατικού, στην Αρχαία Φενεό , ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου με το ίδιο σκορ στην Αρχαία Κόρινθο επί του τοπικού Άρη και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού με 2 - 1 , στο Βέλο , επί του Απέσσα Χαλκίου.

Η 3η αγωνιστική στο Β’ όμιλο
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                      1 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ                     1 - 2
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ        0 - 2
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ               6 - 0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ           0 - 4
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                           0 - 2
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ             2 - 1

  Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες)
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ                          9 - 3    9
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ                            15 - 4    7
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                          6 - 3    7
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                                     6 - 3     6
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ                        4 - 2     6
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ              6 - 5    6
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                                4 - 3    6
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06                                      6 - 5    4
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ                      2 - 2    4
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ                          3 - 9    2
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                             2 - 6     1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ                     4 - 10    1
ΑΠΕΣΣΑΣ                                             4 - 8     0
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ                         0 - 8     0


Α' όμιλος

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΟ "ΡΕΤΙΡΕ"

Στον Α όμιλο , στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής, ο Άρης Κορίνθου, στο Συνοικισμό με το ισόπαλο 1 – 1 έκοψε βαθμούς από τον Αετό Αγγελοκάστρου , και στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα συγκατοικούν η ομάδα των Άγιων Θεοδώρων που νίκησε χθς με 2 – 0 τον ΑΣ Λουτρακίου και ο Εθνικός Ξυλοκέριζας που επικράτησε με 2 – 1 την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Στην Περαχώρα η τοπική ομώνυμη ομάδα νίκησε με 3 – 2 τον Α. Ο. Μαψού , ενώ στον Άγιο Ιωάννη ο Κύψελος Κορίνθου νίκησε με το ευρύ 4 – 0 την ουραγό τοπική ομώνυμη ομάδα. Στα Εξαμίλια η Γαλάζιοι Νέοι επικράτησαν με 3 – 1 του ΠΑΟ Κουταλά , ενώ τέλος στο Γαλατάκι , ο Τενεάτης Αθικίων και η Δάφνη Εξαμιλίων ανεδείχθησαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1.

Η 3η Αγωνιστική
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                               2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ          1 - 1
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ                                      3 - 2
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                                       1 - 1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                                0 - 4
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                            3 - 1
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ            2 - 1

Η βαθμολογία
(Σε 3 αγώνες)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.                   8 - 2    9
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ                              7 - 2    9
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ         7 - 1    7
ΑΟ ΜΑΨΟΥ                                 12 - 6    6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ                            9 - 4     6
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.                8 - 3     4
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ                        5 - 5     4
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ                          5 - 6    4
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                           4 - 8    3
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ                                 3 - 4    2
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.                             2 - 4    2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ                         4 - 9    1
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                        1 - 6    1
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ                          2 - 17   0

Kαίει τον Παπανδρέου ο Κουσελάς: “Τα είχα πει και ενώπιον του πρωθυπουργού”. Λίστα με 3.800 μεγαλοκαταθέτες που χρωστούν 1 εκατ. ο καθένας!


Καίει Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου ο Κουσελάς – «Τα χώνει» στον Βενιζέλο
Της Δήμητρας Μάνη από το capital.gr
Όχι απλά επιμένει στην αποκάλυψή του ότι έχει παραδώσει εδώ και μήνες (και στον πρωθυπουργό) λίστα με 3.800 φυσικά πρόσωπα που ....
οφείλουν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ευρώ έκαστος στο Δημόσιο, αλλά δίνει και συνέχεια.

Μιλώντας στο Capital.gr ο κυβερνητικός βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών μέχρι τον ανασχηματισμό του Ιουνίου Δημήτρης Κουσελάς, αναφέρει πως όσα κατήγγειλε σήμερα στο ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, τα είχε πει και στην τελευταία συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας υπό τον πρωθυπουργό.
«Κάθε φορά που το έλεγα μου απαντούσαν ‘θα το δούμε’», προσθέτει.
Ο κ. Κουσελάς επικαλείται μάλιστα τον νόμο 3943 που ψηφίσθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον οποίον τα ονόματα όσων οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ πρέπει να δημοσιοποιούνται όταν συμπληρωθεί χρόνος από την άρνηση πληρωμής. «Η προθεσμία για τους περισσότερους έληξε τον Ιούλιο, οπότε θα έπρεπε να είχε κινηθεί η διαδικασία και να είχε δοθεί η άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», τονίζει.
Διευκρινίζει δε, ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο στη μη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά στο ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες για την είσπραξη των ποσών –για παράδειγμα, «να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών και να εξοφληθούν μέσω αυτών τα χρέη». «Δεν γίνεται από τη μια να κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και από την άλλη να μη μπορούμε να εμφανίσουμε μια μικρή, έστω, πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», σημειώνει.
Διευκρινίζει δε ότι τα εν λόγω ποσά στα οποία αναφέρεται είναι εισπράξιμα και δεν αφορούν… τα «φαληρημένα» που δημοσιοποιήθηκαν προσφάτως από το υπουργείο Οικονομικών.
Οσο για τις υπόνοιες που άφησε πως έμεινε εκτός κυβέρνησης εξαιτίας αυτής της επιμονής του, περιορίζεται στην επισήμανση ότι «συγκρούστηκε με συμφέροντα» όταν έθεσε επιτακτικά το θέμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εάν οι καταγγελίες του πρώην υφυπουργού είναι αληθείς, τότε το «εισπράξιμο» ποσόν αυτών των οφειλετών ξεπερνά τα 3 δισ…
πηγή prosexw.blogspot.com

Έρχονται: Κατώτατο βασικό 500 ευρώ και συμβάσεις της μιας ημέρας απαιτεί η τρόικα!



Κατώτατοι βασικοί μισθοί των 500-560 ευρώ το μήνα έρχονται στον ιδιωτικό τομέα, με ασύλληπτες επιπτώσεις για τη δυνατότητα των νοικοκυριών να επιβιώσουν, καθώς και όσοι δεν ανήκουν στην κατηγορία του βασικού μισθού, θα απολύονται προκειμένου να συναφθούν νέες συμβάσεις! Δεν είναι σενάριο φαντασίας, είναι μια πραγματικότητα που έρχεται κομμένη στα μέτρα των επιταγών της τρόικας.
Το προανήγγειλε η πρώην υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη με άρθρο της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», εκτιμώντας ότι με την πλήρη αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων και των σωματείων εργαζομένων που συνεπάγονται οι ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο, «οι όροι και οι αμοιβές εργασίας θα ρυθμίζονται πλέον σχεδόν μονοσήμαντα από τους εργοδότες». Σημειώνει ότι η κατάργηση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης που ισχύει σε χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, θα φέρει μειώσεις μισθών που θα ξεπερνούν το 30%.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εκπρόσωποι της τρόικας που βρίσκονται στην Ελλάδα, σε επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υποστηρίζουν πως είναι επιτακτική η ανάγκη οι βασικές απολαβές των εργαζομένων στην Ελλάδα να μειωθούν δραστικά, στα επίπεδα περίπου της Πορτογαλίας. Δηλαδή να μειωθεί ο βασικός μισθός των 750 ευρώ, σύμφωνα με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας(ΕΓΣΣΕ) στα 560-500 ευρώ, που ισχύει στην Πορτογαλία! Πρόκειται για την ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) και την άμεση υποβάθμιση των μισθολογικών δεδομένων της ελληνικής αγοράς εργασίας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και ειδικότερα η εκ περιτροπής εργασία, έχουν επιφέρει μείωση στις απολαβές των ιδιωτικών υπαλλήλων που αγγίζει ακόμη και το 40%, καθώς με μια τριήμερη ή τετραήμερη εβδομαδιαία απασχόληση, ο βασικός μισθός δεν ξεπερνάει τα 440 ευρώ.
Στην κριτική ότι μια τέτοια δραστική μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, θα εντείνει την ύφεση, η τρόικα υποστηρίζει ότι οι μειώσεις των τιμών στην αγορά θα επιβληθούν από τον περιορισμό των εισοδημάτων και τον εξορθολογισμό στις καταναλωτικές ανάγκες των Ελλήνων, αλλά η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να αποδώσει άμεσα, διότι υπάρχει ακόμα αρκετό «λίπος» στους Έλληνες. Χρειάζεται δηλαδή χρόνος για να λειτουργήσει το σχέδιο, η ολοκλήρωση του οποίου θα οδηγήσει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και στην προσαρμογή της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων στα πραγματικά μεγέθη της οικονομίας.
Εξάλλου, μια άλλη εφιαλτική προοπτική για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα που ισχύει στις χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου, είναι οι συμβάσεις της μίας ημέρας! Το πρωί ο εργαζόμενος υπογράφει την πρόσληψή μας και το απόγευμα την απόλυσή του, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης, απεργίας, με ελάχιστα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η τρόικα, βλέποντας ότι οι Έλληνες εργοδότες δεν είναι πρόθυμοι να προχωρήσουν σε επιχειρησιακές συμβάσεις, έχει σκοπό να φέρει και στη χώρα μας το εν λόγω σύστημα, με την προσδοκία να κάνε πιο ανταγωνιστική την αγορά εργασίας!
Μάλιστα, για να μην απαιτηθεί αλλαγή της εργατικής νομοθεσίας, ο νέος θεσμός θα «μασκαρευτεί» πίσω από τοπικά σύμφωνα απασχόλησης που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο τέλος του μήνα
Για τις εξελίξεις αυτές στον εργασιακό τομέα σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ επιτίθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη ΓΣΕΕ για υποχωρητικότητα:
«Η κυβέρνηση παριστάνει την αθώα περιστερά, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ τους «επαναστατημένους προλετάριους». Αιδώς Αργείοι! Τις κλαδικές συμβάσεις τις έχουν χιλιοϋπονομεύσει και τώρα σχεδιασμένα τις καταργούν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τη βοήθεια της τρόικας.
Η εργατική τάξη έχει χρέος να χρησιμοποιήσει την πανίσχυρη ταξική της δύναμη, να στείλει στον αγύριστο τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας και να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για την εξουσία. Οι επιχειρήσεις της ανήκουν».

eklogika.gr

Μήνυμα από το Άγιο Όρος του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κρίση

Μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης έστειλε από το Άγιο Όρος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της πατριαρχικής θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου,  για τα 20 χρόνια από την ανάληψη των πατριαρχικών καθηκόντων του ,παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησης.
Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε όλοι οι λαοί «και ιδιαιτέρως ο βαρέως χειμαζόμενος ελληνικός λαός» να εξέλθουν της κρίσης «με τας ολιγοτέρας δυνατάς ταλαιπωρίας» και χαρακτήρισε «δύσκολο και κοπιώδες» το έργο του πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων ηγετών του κόσμου, ευχόμενος να τους δίνει ο Θεός πνεύμα συνέσεως και φωτισμόν και στο λαό "δύναμη" και "ομόνοια", τονίζοντας ότι για την έξοδο από αυτή τη δύσκολη περίσταση απαιτείται «συστράτευση και σύμπνοια πάντων, θυσίας, κόπους και υπομονήν».
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε ότι τα αίτια της κρίσης δεν είναι μόνο οικονομικά αλλά πρωτίστως πνευματικά και υπογράμμισε ότι λύση είναι η επιστροφή στο Θεό και τις ορθόδοξες χριστιανικές αξίες, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο η συνεργασία της πολιτείας με το Αγιον Ορος, σε αυτή ιδιαίτερα τη συγκυρία είναι, επιβεβλημένη.
Ζήτησε επίσης την αποκατάσταση της κανονικότητας με την εγκατάσταση της νέας αδελφότητας στη μονή Εσφιγμένου και την εκκένωση του κτιρίου της μονής από τους σχισματικούς «καταληψίες», ευχόμενος να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην κανονική τάξη της εκκλησίας.

Η Γερμανία Πρέπει να Πληρώσει στην Ελλάδα τις Προ Πολλού Οφειλόμενε​ς Υποχρεώσει​ς της


 Η Γερμανία αρνείται να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις...

Ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε πρόσφατα ότι η Γερμανία χρωστάει περισσότερα στην Ελλάδα από ότι η Ελλάδα στην Γερμανία. Όπως δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η Γερμανική εφημερίδα Die Welt παραδέχθηκε ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο.
Παρακαλώ υπογράψετε το Αίτημα του Φόρουμ Hellenic Professors and PhDs (Έλληνες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Διδάκτορες) που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα, πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες, πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών, των εγκλημάτων και των λεηλασιών που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών.