Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε και πάλι τη νότια Πελοπόννησο 4,8 ριχτέρ κοντά στο Μελιγαλά

Πριν από λιγο στις 22:07 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4.8 βαθμών στη περιοχή του Μελιγαλά . Όπως αναφέρει το Ευρομεσογειακό Σεισμολογικό κέντρο η δόνηση που κατεγράφει είχε εστιακό βάθος μόλις το 1 χιλιόμετρο ( επιφανειακός), και το επικεντρό της ήταν 120 χλμ νότια της Πάτρας , 18 χλμ βορειοδυτικά της Καλαμάταςς και 4 χλμ νότιανατολικα της Βαλήρας. Η δόνηση που είχε διάρκεια έγινε αισθητή στην Μεσηνία , Αρκαδία, Λάκωνία και στην Ηλεία .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τα 4,8 ριχτερς σημειώθηκαν 3 μετασεισμοί που δεν υπερβαίνουν σε μέγεθος τα 3,4 ρίχτερ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι και τα ξημερώματα στις 04.21 σημειώθηκε σεισμός 3.7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  , στην ιδια περιοχή, όπου στο  Κατσαρό του Δήμου Οιχαλίας,προκάλεσε υλικές ζημιές στην εκκλησία του χωριού ενώ ρωγμές έχουν υποστεί τα τέσσερα καφενεία στην πλατεία του χωριού, ενώ εικοσιπέντε σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.
Συνεργεία μηχανικών του δήμου και της περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιούν ελέγχους, ενώ η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και έχει ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να στείλει τουλάχιστον δεκαπέντε λυόμενες κατοικίες, προκειμένου να στεγαστούν άμεσα ισάριθμες οικογένειες, τα σπίτια των οποίων χαρακτηρίστηκαν ακατοίκητα. Η αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε ότι αύριο το πρωί ειδικό κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα βρίσκεται στην περιοχή για έλεγχο.

Όλες οι σαρωτικές αλλαγές που έρχονται στη Δικαιοσύνη

"Δραματική" χαρακτήρισε την κατάσταση στον χώρο της Δικαιοσύνης ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ο κ.Παπαϊωάννου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε την σύνταξη πολυνομοσχεδίου για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Νοεμβρίου 2011.

Υπογράμμισε την "δραματική" κατάσταση στο χώρο της δικαιοσύνης ενώ προσέθεσε ότι "Ένα εκατομμύριο έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους, αλλά δεν το βρίσκουν".

Ύστερα από τις συναντήσεις που είχε με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης θέτει στο τραπέζι του διαλόγου 53 μέτρα-προτάσεις, εκ των οποίων πολλά έχουν ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των δικηγόρων. Ένα από αυτά είναι και η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους.

Έκανε πάντως σαφές ότι οι προτάσεις θα περάσουν από τις Ολομέλειες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους, ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν και άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους δικηγόρους που υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική η μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι θα σεβαστεί το Σύνταγμα και ότι "τίποτα δεν θα γίνει έξω από το πλαίσιο του Συντάγματος".

Ένα από τα 53 μέτρα-προτάσεις του υπουργού είναι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων του δικηγόρου και του συμβολαιογράφου, η οποία έχει ήδη αρχίσει με νομοθετικά μέτρα. Ειδικά ως προς την απελευθέρωση του επαγγέλματος του δικηγόρου, ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι υπάρχουν ενοχλήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα για τους περιορισμούς στη διαφήμιση των δικηγόρων, για την πλήρη απελευθέρωση δικηγορικών εταιρειών, για τη συμμετοχή μη δικηγόρων (π.χ.λογιστές) στις δικηγορικές εταιρείες και τον υπολογισμό του τρόπου των εισφορών των δικηγόρων. Ως προς τα δύο τελευταία, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι είναι υπό διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, οι 13 βασικοί άξονες για την αναβάθμιση των δικαστηρίων είναι:

Αντώνης Σαμαράς..Το μόνο αληθινά «σωτήριο» που μπορούν να κάνουν, είναι να φύγουν. Εκλογές μπορεί να μη θέλουν, Αλλά δεν μετράει τι θέλουν εκείνοι, Μετράει τι θέλει ο λαός.


H Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην Εκτελεστική Γραμματεία του Κόμματος
Οι χθεσινές εξελίξεις δεν έφεραν τη λύση στο πρόβλημα του Ελληνικού χρέους. Όλα δείχνουν ότι η απόφαση της 21ης Ιουλίου θα αναθεωρηθεί. Όμως, ο χρόνος περνά και η αβεβαιότητα μεγαλώνει. Πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε για την Ελλάδα, αλλά ούτε και για την Ευρώπη. Απ’ όλη αυτή την εξέλιξη, είναι εντυπωσιακή η απουσία της επίσημης Ελλάδας. Όχι μόνο από τις διαπραγματεύσεις, αλλά κι από το να έχει εκφράσει οποιαδήποτε άποψη. Δημιουργείται, έτσι, η αίσθηση ότι βρισκόμαστε χωρίς εκπροσώπηση και πέφτουμε στο κενό! Κι όποιος τολμήσει να καλύψει αυτό το κενό, με ένα όραμα για την Ελλάδα διαφορετικό, αλλά και με λύσεις πρακτικές, δέχεται τα συντονισμένα «πυρά» όλων των οπαδών του Μνημονίου. Που όσο πάνε και λιγοστεύουν. Αλλά και όσο λιγοστεύουν, γίνονται και πιο επιθετικοί. Και για να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία, φτιάχνουν ένα σκηνικό υποκρισίας. Δεν πρόλαβα, για παράδειγμα, να πω στη Θεσσαλονίκη, ότι «στις δύσκολες ώρες, δεν υπάρχουν άθεοι, γιατί στα χαρακώματα όλοι προσεύχονται», και κατηγορήθηκα ως... Χριστιανός! Που ζουν οι άνθρωποι αυτοί; Δεν γνωρίζουν ότι στις σύγχρονες δημοκρατίες η θρησκευτική πίστη δεν διώκεται; Δεν έχουν ακούσει ότι την Ευρώπη σήμερα δεν την κυβερνά ο… Εμβέρ Χότζα, αλλά την κυβερνούν Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα; Με κατηγόρησαν ακόμα και για αναφορές στην «Πατρίδα»!

Βενιζέλος: « Γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004»

«Γυρίζουμε στα επίπεδα ζωής του 2004», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνοντας ότι μέχρι το τέλος του 2012, η ύφεση αθροιστικά θα είναι - 15%΄. Ανακοίνωσε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, ότι ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του με τους αξιωματούχους της τρόικας στην Ελλάδα, οι οποίοι θα αναλάβουν να συντάξουν την έκθεσή τους.
Ταυτόχρονα, την απόφασή του να συγκαλέσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και της Ευρωζώνης την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπέϊ με μήνυμά του μέσω «Twitter».
Αναλυτικότερα:
Μιλώντας στην επιτορπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος κύκλος των συναντήσεων με τους αξιωματούχους της τρόικας και μένουν να διευθετηθούν μέχρι αύριο κάποιες λεπτομέρειες τις οποίες εάν χρειαστεί, όπως είπε, θα τις χειριστεί προσωπικά, ώστε να δοθούν πολιτικές λύσεις, αλλά δεν το θεωρεί πιθανόν, να προκύψουν.
«Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε την αναγκαία διόρθωση για να μπει στη χώρα μια στέρεα βάση. Αν δεν σπάσουμε τώρα τη φούσκα, τη ψευδαίσθηση που δημιουργήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον, γιατί η κατάσταση είναι επικίνδυνη και αβέβαιη», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό του 2012, θα έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, όχι με την επιβολή νέων εισπρακτικών μέτρων, αλλά με περικοπή δαπανών» και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «κρίσιμο κρίκο, που θα καλύψει τα κενά που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα στην εφαρμογή του προγράμματος», ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα κατατεθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο , όπως είπε «θα αποκαταστήσει αδικίες».

Ο κ. Βενιζέλος απευθύνθηκε σε αυστηρό ύφος και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, θέλουμε την τρόικα και τη δόση ή ήρθε η ώρα της εθνικής αντίστασης, με κίνδυνο να χαθεί η δόση». Ειδικότερα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Σαμαρά τονίζοντας ότι «είναι πολιτικό μας λάθος που επιτρέψαμε να διαγραφεί από την μνήμη του λαού τι είχε συμβεί τα προηγούμενα 6 χρόνια» και πρόσθεσε ότι «κάποιοι εμφανίζονται ως φιλολαϊκοί και λεβέντες και εμείς είμαστε οι αφελείς που πάμε να ταπεινωθούμε στην τρόικα».
Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Οικονομικών την κάλεσε «να αντισταθεί, απέναντι στο σκάνδαλο αλλοίωσης των εννοιών και της νόθευσης της κοινής λογικής».

Επίσης ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι είναι πλήρης και απόλυτη η διασφάλιση των καταθέσεων, τόσο του δημοσίου, όσο και των πολιτών, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη κατεύθυνση αυτή.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκδηλώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Βάσως Παπανδρέου και του βουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη.
Η τρόικα
Πάντως, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόϊτερ, η τρόικα απαίτησε την εφαρμμογή ενός περιοριστικού προγράμματος ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ επιπλέον επιμένει στην επέκταση του Ενιαίου Μισθολογίου που αποφασίστηκε για το Δημόσιο και στις επιχειρήσεις του Δημοσίου (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ αλλά και τράπεζες όπως η ΑΤΕ Bank και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).
Επίσης, ζήτησε την περαιτέρω απελευθέρωση των συμβάσεων και την αναδιαπραγμάτευση από πλευράς των κοινωνικών εταίρων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης για μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον κατά 20%.
Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος μιλώντας «για επιστροφή στο 2004» δεν σέβεται τον Έλληνα πολίτη, αποκρύπτοντας το μέγεθος του προβλήματος.
Η κυβέρνηση, αν αυτή είναι πραγματικά η εκτίμησή της, ζει με ψευδαισθήσεις και αγνοεί όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία.
Με την υπερφορολόγηση, τις οριζόντιες περικοπές και μη μειώνοντας δραστικά και αποτελεσματικά τις δημόσιες δαπάνες και την παρέμβαση του κράτους, έχει ήδη οδηγήσει το διαθέσιμο εισόδημα νοικοκυριών, επιχειρήσεων, μισθωτών κάτω από το 2004.
Υπάρχουν επίσης ήδη κοντά ένα εκατομμύριο άνεργοι, πολλοί χωρίς κανένα εισόδημα και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Φτάνει πια με τον παλιό ξύλινο λόγο. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια, όσο δύσκολη κι αν είναι».

eklogika.gr

Τα κρατικά βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου



Στην Καρίνα Ιωαννίδου για το έργο της «Τζοκόντα versus Ντα Βίντσι», απονεμήθηκε το Α’ βραβείο του κρατικού διαγωνισμού για τη συγγραφή θεατρικού έργου. Δείτε όλα τα βραβεία. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την ισχύουσα διαδικασία για τελευταία χρονιά και περιλαμβάνει βραβεία θεατρικού έργου, παιδικού θεατρικού έργου και πρωτοεμφανζόμενου συγγραφέα θεατρικού έργου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

Ν. Δ. : Το Υπουργείο Παιδείας προκαλεί το δημόσιο αίσθημα ..,


Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Υπουργείο Παιδείας, την ίδια στιγμή που η ανεργία των εκπαιδευτικών άγγιξε τα όρια  της, την ίδια στιγμή που η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων δημιουργεί τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας, συνεχίζει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με τις απευθείας αναθέσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σε ιδιώτες νομικούς και δικηγορικά γραφεία, για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών για τις  οποίες υποτίθεται  αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι φορείς και οι υπηρεσίες του. Και σε κάθε περίπτωση οι ουκ ολίγοι επιστημονικοί συνεργάτες και ειδικοί σύμβουλοι της πολιτικής του ηγεσίας.

Ένα ακόμη πρόσφατο παράδειγμα είναι η έγκριση απευθείας ανάθεσης σε ιδιώτη για την κατάρτιση του νέου θεσμικού πλαισίου για το Νέο Λύκειο, αλλά και για το νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που -εδώ και μήνες- έχει ανακοινώσει το Υπουργείο. Και σε κάθε περίπτωση, έχει αναλυθεί και μελετηθεί διεξοδικά, καθώς αποτέλεσε το αντικείμενο του Εθνικού Διαλόγου, με κατατεθειμένα συγκεκριμένα συμπεράσματα και προτάσεις. 


Σε τελική ανάλυση, αν χρειάζεται επιπλέον μελέτη επί του θέματος, το λογικό, τούτη την ώρα, είναι να καλούνται και να χρηματοδοτούνται επί τούτου οι Νομικές Σχολές της χώρας για να επεξεργαστούν θεσμικά το θέμα».

Το παραμύθι των καταλήψεων να τελειώσει εδώ

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η υπουργός Παιδείας, οφείλει να εφαρμόσει το νόμο, να ανοίξει τα σχολεία και να σταματήσει να παρατηρεί τις διάφορες μειοψηφίες να κάνουν μεγαλύτερο κακό απ’ όσο έχουν προξενήσει έως σήμερα.
Τα υπό κατάληψη σχολεία, με ευθύνη και του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπονται καθημερινά σε κέντρα ανομίας και υπόθαλψης κακοποιών στοιχείων.
Το παραμύθι όμως πρέπει να τελειώσει εδώ. Οι νόμοι να εφαρμοστούν και οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές, τους βανδαλισμούς και τις λεηλασίες της δημόσιας περιουσίας καθώς και οι υποκινητές τους, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

 

Ν. Δ. : Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου kακοποιεί κάθε αρχή χρηστής δημόσιας διοίκησης σφαγιάζοντας εργασιακές σχέσεις και υπαλληλικά δικαιστους δικαστικούς υπαλλήλους


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου έχει απολέσει πλέον κάθε ίχνος επαφής με το λαϊκό αίσθημα. Μοιραία και άβουλη πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο ερήμην της θελήσεως του ελληνικού λαού. Παραβιάζει συστηματικά το Σύνταγμα. Κακοποιεί κάθε αρχή χρηστής δημόσιας διοίκησης, σφαγιάζοντας εργασιακές σχέσεις και υπαλληλικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη διάρκεια δεκαετιών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κατάργησης του ειδικού θεσμικού ρόλου και της ισοπέδωσης του κύρους που αναγνωρίζονται από τη διάταξη του άρθρου 92 του Συντάγματος στους δικαστικούς υπαλλήλους. Στους υπαλλήλους, δηλαδή, που συμμετέχουν στη σύνθεση των δικαστικών σχηματισμών του Κράτους και κατ΄ επέκταση συλλειτουργούν με τους δικαστές για την απονομή της Δικαιοσύνης στους πολίτες. Ο Υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, παρά το Σύνταγμα, στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε προχθές στη Βουλή, δεν μεταχειρίζεται τους δικαστικούς υπαλλήλους ανάλογα με τη ξεχωριστή θέση που έχουν στην οργάνωση και στη λειτουργία του Κράτους».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΥΓΕΙΑ" ΤΕΥΧΟΣ 18 !!


ΥΓΕΙΑ ΤΕΥΧΟΣ Νο !8

«Το προλαμβάνειν εστί φιλοσοφείν»

Είναι αλήθεια ότι η κοινωνία μας στους δύσκολους καιρούς που περνάει έχει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη της στήριξης από το εθελοντικό κίνημα. Εθελοντισμός που πρέπει να εκφράζεται από όλους προς όλους. Χωρίς ιδιοτέλεια, εσωστρέφεια και υπολογισμούς. Αυτές οι αρχές διέπνεαν έως σήμερα το παράρτημά μας, αυτές θα συνεχίσει να πρεσβεύει μέσα από το πρίσμα της κοινωνικής ευαισθησίας και την στήριξη, σε όλες τις πρωτοβουλίες που σκοπό θα έχουν το κοινωνικό καλό και όφελος.
 Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία αναπτύσσει την κύρια στρατηγική της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου που αποτέλεσε και τον πρωτεύοντα ρόλο της συστάσεώς της, όπως και μια σειρά από πρωτοβουλίες που υπηρετούν την αρχή «ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΕΣΤΙ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ». Ο σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να καταφεύγουν συστηματικά σε τακτικό προληπτικό έλεγχο προς όφελος της υγείας τους και της ποιότητας ζωής τους. Εμείς δεν προβαίνουμε σε πληθυσμιακό έλεγχο σε εθνικό επίπεδο. Αυτό είναι κρατική λειτουργία και σ’ αυτήν, εάν μας ζητηθεί, συμπαριστάμεθα και παρέχουμε τη γνώση και την πείρα μας.
 Σε αυτή μας την προσπάθεια χρειαζόμαστε μαζί μας όλους όσους συμπορεύονται προς αυτήν την κατεύθυνση, έχουν διάθεση προσφοράς και όραμα. Συνάμα με τα παλαιά μας μέλη περιμένουμε και άλλα νέα μέλη κοντά μας σε αυτόν τον ευγενικό αγώνα. Όλοι όσοι μπορούν να υπηρετήσουν αυτούς τους σκοπούς ανιδιοτελώς και με χαρά ψυχής είναι ευπρόσδεκτοι στην μεγάλη οικογένειά μας.
Λαλιώτης Ιωάννης
Πρόεδρος του Παραρτήματος
«Ορεινής Κορινθίας»της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


Εγγραφείτε κι εσείς μέλη του Παραρτήματος!! Στηρίξτε τη ύπαρξή του στην Ορεινή Κορινθία!!  Η συνδρομή (10 ευρώ το χρόνο) είναι μεγάλη προσφορά γιατί μας βοηθάει να διατηρούμε την έκδοση της εφημερίδας για ενημέρωση σε θέματα υγείας, να διοργανώνουμε δωρεάν εξετάσεις πρόληψης και ομιλίες ενημερωτικές από ιατρούς. 
Μικρή βοήθεια από εσάς, μεγάλη προσφορά για το έργο μας!! 
ΓΙΑΤΙ Η  ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η  ΠΡΟΛΗΨΗ  ΣΩΖΟΥΝ  ΖΩΕΣ!!!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ»

ΔΗΜΟΙ: ΦΕΝΕΟΥ-ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ-          ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΕΔΡΑ: ΜΕΣΙΝΟ ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2011-12.

FANTASY LEAGUE ΑΠΟ ΤΟ ONSPORTS


Fantasy League: Γίνε προπονητής στο Onsports.gr και κέρδισε δώρα αξίας 10.000 ευρώ!
Το πιο πρωτότυπο, πλήρες και διαδραστικό Fantasy League που παίχτηκε ποτέ στην Ελλάδα ξεκίνησε στο Onsports.gr!
Το όνειρο κάθε Έλληνα ποδοσφαιρόφιλου, να γίνει ο καλύτερος πρόεδρος-προπονητής γίνεται πραγματικότητα μέσα από μια μοναδική πλατφόρμα που συνδυάζει ποδοσφαιρικές γνώσεις, προπονητικό ένστικτο και ικανότητες μάνατζερ σ' ένα συναρπαστικό γραφιστικό περιβάλλον που θα σας βάλει για τα καλά και στο παιχνίδι, αλλά και στην ειδησεογραφία, όπως διαμορφώνεται από λεπτό σε λεπτό.
Οι παίκτες επιλέγουν ποδοσφαιριστές για την ομάδα τους κάνοντας όσες μεταγραφές θέλουν μέσω του μοναδικού "Χρηματιστηρίου" του παιχνιδιού και συναγωνίζονται για τον τίτλο της σεζόν (που θα λήξει στις 5 Ιανουαρίου) και διεκδικούν ένα scooter EZIO 125cc, διαμονές στο Casino Λουτρακίου,  και άλλα πλούσια δώρα αξίας 10.000 ευρώ!
Το πιο εθιστικό Fantasy League ξεκίνησε ήδη στο Onsports.gr!


Η αστοχία της απεργίας στην ενημέρωση

Άρθρο του Βασίλη Μπαλάφα
Από την εφημερίδα "ΣΗΜΕΡΑ"
του Σαββάτου, 8 Οκτωβρίου 2011


Πριν γίνει αναφορά σε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να υπογραμμιστεί μια επισήμανση. Θεωρώ απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό, αντικοινωνικό και αναποτελεσματικό το γεγονός ότι όποτε στη χώρα μας γίνεται πανελλαδική απεργία εργαζομένων και έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια, ταυτόχρονα απεργεί και η ? ενημέρωση σε εθνικής εμβέλειας επίπεδο.
Ουσιαστικά δηλαδή, η απεργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ δηλώνει επί του πρακτέου συμπαράσταση στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στα αιτήματα, πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού ούτε τα αιτήματα των εργαζομένων μεταδίδονται, ούτε υπάρχουν ρεπορτάζ σχετικά με τη συμμετοχή και τη μαζικότητα. Εν τέλει, δεν εξυπηρετείται ούτε κατ? ελάχιστο η αρχική πρόθεση των εργαζομένων στα ΜΜΕ για σύμπλευση με τους απεργούντες εργαζόμενους, μιας και κατά κάποιο τρόπο η κινητοποίηση και τα αιτήματά τους μένουν στο σκοτάδι κατά την ημέρα της απεργίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τηλεοπτικοί χρόνοι είναι αδυσώπητοι. Όσοι υποστηρίζουν ότι για μια πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, η ενημέρωση μπορεί να γίνει και την επόμενη μέρα, απλώς εθελοτυφλούν, γιατί είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να ενεργοποιηθούν διάφορα «φίλτρα» ενημέρωσης εντός μερικών λεπτών, πόσο μάλλον όταν μεσολαβήσει σχεδόν ένα 24ωρο !
Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήρθαν να επιλύσουν, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, όμως επειδή τα περισσότερα έχουν μικρές δυνατότητες σε επίπεδο προσωπικού και ρεπόρτερ, τις περισσότερες φορές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε γεγονότα ευρείας κλίμακας. Δεν φτάνει για ένα πανελλαδικό συλλαλητήριο εργαζομένων, στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας να υπάρχει ενημέρωση απλώς μέσω μερικών φωτογραφιών, ερασιτεχνικών καλύψεων και των δελτίων τύπου των φορέων που έχουν εκδοθεί μια ημέρα πριν.
Επιπροσθέτως στις μέρες μας, και επειδή οι καιροί είναι πονηροί, η απρόσκοπτη και «ζωντανή» ενημέρωση κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων μπορεί να λειτουργήσει έως και αποτρεπτικά για φαινόμενα σαν αυτά που βλέπουμε όλο και πιο συχνά τελευταία, με τις ιδιαίτερα σκληρές συμπεριφορές μερίδας των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους διαδηλωτές.
Θα μπορούσαν εύκολα και εύλογα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να απεργούν ακριβώς μια ημέρα μετά την πανελλαδική απεργία, καλύπτοντας κανονικά τα γεγονότα όταν αυτά συμβαίνουν και μάλιστα συμμετέχοντας ουσιαστικά στην απεργία μέσω της δουλειάς τους και της συνεχούς ενημέρωσης για όσα διαδραματίζονται. Με αυτό τον τρόπο και τα αιτήματα των εργαζομένων θα μπορούσαν να προβάλουν καλύτερα και η δική τους συμμετοχή στον όποιον συνδικαλιστικό αγώνα, θα ήταν πράγματι συμμετοχή προσφοράς και παρέμβασης στη διαμόρφωση του σχετικού δημόσιου λόγου και του κοινού αισθήματος.
Όπως και να το κάνουμε, το να μεταδίδονται τα γεγονότα την επόμενη μέρα, με την αίσθηση του «μπαγιάτικου», και λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο θα κερδίσουν, και λιγότερη συζήτηση θα γίνει γύρω από τα αιτήματα των εργαζομένων.

«Πάταξη» : Η νέα κυβερνητική εντολή
Η «πάταξη» είναι μια σχετικά καινούρια λέξη που έχει προστεθεί στο κυβερνητικό λεξιλόγιο και τη νοοτροπία διακυβέρνησης του τόπου από την ? περίφημη πια ? Ελληνική Κυβέρνηση των «αντιεξουσιαστών».
Αν πριν λίγο καιρό η «πάταξη» ακουγόταν από περιορισμένο αριθμό κυβερνητικών στελεχών, πλέον αποτελεί κοινή πρακτική και συνισταμένη. Το έχουμε βιώσει επί του πρακτέου στα θέματα Παιδείας, στα θέματα του Υπουργείου Εθνικής ?μυνας, στις περιπτώσεις των απεργιακών κινητοποιήσεων, στα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας. Μόνο στην περίπτωση του Οικονομικών έχουμε μείνει στα λόγια σχετικά με την «πάταξη» της φοροδιαφυγής. Εκεί δηλαδή που θα έπρεπε η «πάταξη» να είχε γίνει πράξη, το συζητάμε και το γυροφέρνουμε το θέμα, όσο στο μεταξύ τα υπόλοιπα Υπουργεία ασκούνται κανονικότατα στις πρακτικές της «πάταξης».
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των εργαζομένων, έπεσε το ξύλο της αρκούδας. Οι γκλομπιές, οι κλωτσιές, τα δακρυγόνα, η σωματική και ψυχολογική βία είχαν την τιμητική τους, μοιράστηκαν αφειδώς στους εργαζομένους και σε κάποιους κακότυχους δημοσιογράφους που διανοήθηκαν να πάνε στο κέντρο των γεγονότων για να κάνουν τη δουλειά τους.
Για ακόμη μια φορά είδαμε ακραίες σκηνές αστυνομικής βίας, με πισώπλατα χτυπήματα, με ανοιγμένα κεφάλια και χειροπέδες που περάστηκαν ακόμα και σε μικρούς μαθητές. Ορισμένοι «καθώς πρέπει» δημοσιογράφοι δεν άντεξαν την Πέμπτη το βράδυ και ξεσπάθωσαν ενάντια στα φαινόμενα αυτά, αποφεύγοντας βέβαια να σημειώσουν ότι αυτά πλέον δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μέρος μια γενικότερης πολιτικής πρακτικής που έχει ολισθήσει πια ολοφάνερα, από τον «σοσιαλισμό» στη βαρβαρότητα.

Το πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ
Γράφω με πλήρη επίγνωση και ευθύνη ότι η «πάταξη» αποτελεί πια κυβερνητική εντολή. Κάποιοι μάλιστα ? φαίνονται από το πρόσωπο όταν εκφέρουν πολιτικό λόγο ? ηδονίζονται όταν από έδρας χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο αυτή τη λέξη, μερικοί μάλιστα, άθελά τους θέλω να πιστεύω, αγγίζουν τα όρια του σαδισμού επαναλαμβάνοντας με όλο μεγαλύτερο στόμφο την επιθυμία τους για «πάταξη».
Η επιστήμη και ο κινηματογράφος όμως έχουν δώσει εδώ και πολλά χρόνια τις απαντήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται ως οριακώς ψυχολογικά ασθενείς.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχουν παρακολουθήσει την ταινία του Paul Scheuring, «Το πείραμα» που βγήκε στους κινηματογράφους το 2010 και αποτελεί remake της πρωτότυπης γερμανικής ταινίας «Das Experiment» του 2001. 
Η ταινία αναφέρεται ουσιαστικά σε ένα πραγματικό γεγονός του 1971, το πείραμα φυλάκισης του Στάνφορντ, που είχε σκοπό να μελετήσει τις σαδιστικές τάσεις που αναπτύσσει κάποιος όταν ξαφνικά αναλαμβάνει τις εξουσίες και το ρόλο του δεσμοφύλακα. Οι περισσότεροι από όσους ανέλαβαν το ρόλο του «δεσμοφύλακα», ξέφυγαν τελείως από τις αρχικές ψυχολογικές τους καταστάσεις και ένιωσαν μέχρι και σεξουαλική διέγερση από την άσκηση των ολοκληρωτικών τους καθηκόντων.
Όπως και να το κάνουμε τελικά, η «πάταξη», όταν βρίσκεται κάποιος στη θέση εκείνου που την ασκεί, έρχεται να γεμίσει διάφορα ψυχολογικά κενά και μειονεξίες, έρχεται να καλύψει σύνδρομα και να ικανοποιήσει σκοτεινές, ενδόμυχες επιθυμίες.
Την ταινία τη συστήνω ανεπιφύλακτα στους κυβερνώντες. Θα τη βρουν σε όλα τα καλά video club υπό τον τίτλο «The Experiment».

Δείτε το απόκομμα της εφημερίδας στο scribd, εδώ.

Βασίλειος Μπαλάφας
Μέλος Π.Ε. Ν.Δ.

vbalafas.blogspot.com

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑΙΩΝ , ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τα Τρίκαλα υπήρξε ο τόπος γέννησης και δράσης της οικογένειας των Νοταραίων, των προκρίτων της Κορινθίας, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα Ορλωφικά (1770), στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στον μετέπειτα εμφύλιο πόλεμο..

Βίντεο & αφήγηση από Αλέξανδρο Σφακιανό



Πηγή : sfedona.gr

ΝΕΟ Κορίνθου- Πατρών: Τα έργα σταμάτησαν …αλλά τα διόδια υπάρχουν!

Πηγή : Korinthian News

Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν! Τα έργα για τον Νέο Αυτοκινητόδρομο Κορίνθου- Πατρών έχουν σταματήσει προσωρινά εδώ και αρκετό καιρό! Το πότε θα ξεκινήσουν άραγε τα έργα δεν το γνωρίζει κανένας (αν ξεκινήσουν).
Αυτό το οποίο προκαλεί την αγανάκτηση αλλά και την οργή των οδηγών είναι να εξακολουθούν να πληρώνουν διόδια για ένα έργο το οποίο δεν προχωράει και κανείς δεν γνωρίζει (με όλα αυτά όπου ακούει) αν θα ξεκινήσει ποτέ!
Από το υπουργείο δεν υπάρχει ακόμα καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα! Κάνουμε την αναφορά καθώς το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας στη συνάντηση που είχε το σωματείο των εργαζομένων ΄ΓΑΛΑΡΙΑ΄ με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Δέδε ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του προς τους χιλιάδες εργαζόμενους.
ΣΣ. Το θέμα αυτό απασχολεί πολλούς εργαζόμενους καθώς δεν έχουν δουλειά μετά και την παύση των εργασιών.
Το περίεργο όμως είναι για το πως είναι δυνατόν να ζητούν οι αρμόδιοι από τους οδηγούς την καταβολή του αντίτιμου των διοδίων για ένα δρόμο …καρμανιόλα!

Άλαλα τα χείλη των ασεβών μπροστά στο γενναίο «κούρεμα» Ερήμην του πρωθυπουργού που προτίμησε τους… ερημίτες

 
Ερήμην της Ελλάδας και της πολιτικής της ηγεσίας, που φαίνεται ότι το έχει ρίξει στις προσευχές, συζητείται το μέλλον της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει καμιά επίσημη άποψη σχετικά με το επικείμενο γενναίο «κούρεμα» του χρέους και τις επιπτώσεις του, αν και αυτό συζητείται ευρύτατα και με τον πλέον επίσημο τρόπο.
 
Σημειολογικά χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή εικόνα από το μέτωπο της… χρεοκοπίας:
Μέρκελ και Σαρκοζί συζητούσαν (χωρίς αποτέλεσμα) για το τι μέλλει γενέσθαι, για να καταλήξουν στο τέλος πως… συμφωνούν ότι πρέπει να… συμφωνήσουν επί μιας συνολικής λύσης.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος συνέχιζε τον μαραθώνιο των συζητήσεων με την τρόικα πασχίζοντας ακόμη για την περίφημη έκτη δόση και ενώ στο μεταξύ ακόμη και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου βρίσκονται εντελώς στον αέρα.
Και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στην γαλήνη του Αγίου Όρους, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και τους ερημίτες και με τον μέλλον της χώρας να αποφασίζεται… ερήμην του.

Πόσες φορές θα πληρώσουμε τον πόλεμο στον Καραμανλή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορούμε να μάθουμε για πόσο ακόμη χρονικό διάστημα το υπουργικό συμβούλιο, το κοινοβούλιο και η αντιπολίτευση θα συνεχίσουν να ανέχονται μια πρωτοφανή εκτροπή, δια της οποίας η χώρα δέχεται τη μία βολή μετά την άλλη, χωρίς να γνωρίζουμε πότε και ποια θα είναι η χαριστική;

Μπορούμε να μάθουμε έως πότε η στατιστική υπηρεσία της χώρας θα λειτουργεί χωρίς διοικητικό συμβούλιο, δηλαδή παρανόμως, χωρίς να ξεσηκώνεται η αναγκαία θύελλα που θα επιβάλει τη νομιμότητα;

Μπορούμε να μάθουμε τι νόημα έχει η (περιφερειακή) άσκηση εσωκομματικής κριτικής και η αντιπολιτευτική εμμονή σε κλισέ, όταν η αμφισβήτηση δεν αποκτά συγκεκριμένο χαρακτήρα σχετικά με την εμφάνιση των δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας, που κάθε φορά οδηγούν τις εξελίξεις προς σκληρότερα και όλο και πιο αντιαναπτυξιακά μέτρα;

Επιτέλους, μπορούμε να μάθουμε ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η ανωμαλία στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, η οποία, παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργεί νόμιμα, συνεχίζει να προχωρά σε κινήσεις οι οποίες μας οδηγούν συνεχώς στα πιο βαθιά σημεία του βαράθρου;

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖ​ΑΝ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιεί επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ως καλεσμένη της αζερικής κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών κ. 'Ελμαρ Μαμμαντιάροφ.
Αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ του Μπακού, στο οποίο θα προεδρεύσουν από κοινού ο Ρώσος Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και ο Αζέρος ομόλογός του Ιλχάμ Αλίγιεφ.

Προτάσεις της ΟΝΝΕΔ για τη στρατιωτική θητεία

Image
Παρουσίαση των προτάσεων για την αναδιάρθρωση της στρατιωτικής θητείας

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των προτάσεων της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας για την αναδιάρθρωση της στρατιωτικής θητείας.
Η παρουσίαση που έγινε στον ακριτικό Έβρο, περιείχε δέσμη προτάσεων που αφορούν σε διαρθρωτικές αλλαγές της υπάρχουσας θητείας, καθώς θεωρούμε πως το υφιστάμενο σύστημα στράτευσης είναι παρωχημένο.

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ:

Η δέσμη των προτάσεων αυτών, η οποία αποτελεί προϊόν έρευνας και διαβούλευσης με νέους που εκπληρώνουν ή έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία, αλλά και στελέχη του ελληνικού στρατού, εκτείνεται σε πέντε άξονες :
Επανεξέταση χρονικού σημείου εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας
Ποιοτική αναβάθμιση του περιεχομένου της
Ενίσχυση κοινωνικών κριτηρίων και αισθήματος δικαιοσύνης
Ενίσχυση σωμάτων με επιτελικό ρόλο – υψηλό βαθμό ευθύνης
Λειτουργικότητα & υγιεινή στρατιωτικών χώρων

Ως προς τον πρώτο άξονα, η ΟΝΝΕΔ προτείνει :

Ήττα του Αστέρα Δερβενίου στο Λουτράκι με κάτω τα χέρια. Ήταν αγνώριστος. Δεν πολέμησε, πήγε για να ... πεθάνει!

Όταν στη μάχη πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνεις …” λέει ένα παλιό γνωστό τραγούδι … Και ο Αστέρας Δερβενίου στον αγώνα του στο Λουτράκι με τον ΠΑΟ Λουτράκι πήγε για να πεθάνει. Δεν πολέμησε. Ήταν αγνώριστος. Ηττήθηκε με 3 – 0 με κάτω τα χέρια, μη μπορώντας σε καμιά χρονική στιγμή να αντιπαρατεθεί με τους γηπεδούχους. Εμφάνισε χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές του και με την απόδοσή του δεν δικαιολόγησε τα προηγούμενα επιτυχή αποτελέσματα.
Ο Αστέρας φοβήθηκε το παιχνίδι από την αρχή και έτσι με κακή ψυχολογία, που δεν τη δικαιολογούσαν οι προηγούμενες εμφανίσεις του, ξεκίνησε πολύ παθητικά τον αγώνα με σύστημα 5-3-2 για πρώτη φορά και ταμπουρωμένος στα καρέ του. Ο ΠΑΟ Λουτράκι ανέλαβε πολύ γρήγορα τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 25’ περίπου ήταν κυρίαρχος στο γήπεδο. Έκανε τρείς μεγάλες ευκαιρίες μία με τον Χρυσαφίδη και δύο με τον Μίχα (η μία κραυγαλέα), στις οποίες ο Μπαξεβανάκης κατόρθωσε να κρατήσει την εστία του ανέπαφη (δύο αποκρούσεις και ένα τετ-α-τετ). Ο Αστέρας δεν μπορούσε να ξεμυτίσει από την περιοχή του και να κρατήσει την μπάλα με τους επιθετικούς του για να ανασάνει η άμυνά του. Έτσι στο 19’ ο Αντωνίου με σέντρα από δεξιά έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μίχας με προβολή μεταξύ δύο αμυντικών που ολιγώρησαν, πέτυχε το 1 – 0. Στο 23’ ο Χρυσαφίδης ανενόχλητος πιάνει καρφωτή κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 25’ ο Δάνης που μέχρι τότε έπαιζε λίμπερο, πέρασε στη φυσική του θέση και ο Αστέρας ισορρόπησε τον αγώνα. Μάλιστα στο 37΄είχε μια εξαιρετική ευκαιρία, όταν ο Νιάγκ ξέφυγε και από πλάγια δεξιά σούταρε στην απέναντι γωνία και ανάγκασε τον τερματοφύλακα Παναγιωτόπουλο να τεντωθεί για να αποκρούσει. Στο 41’ σε κόντρα επίθεση του ΠΑΟ Λουτράκι μετά από κόρνερ του Αστέρα, ο Χρυσαφίδης σε σέντρα του Αποστολάκη πιάνει και πάλι καρφωτή κεφαλιά και αναγκάζει τον Μπαξεβανάκη σε νέα απόκρουση.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας εξακολουθούσε να παίζει χωρίς πάθος και δύσκολα έμπαινε στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟ Λουτράκι. Απειλούσε μόνο από στημένες μπάλες. Στο 51’ ο Μετεβελής χτύπησε φάουλ, αλλά ο Κουτρούλης, με εξουδετερωμένο τον Παναγιωτόπουλο, απέτυχε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μερκούρης, στην επόμενη φάση, απομακρύνει πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Αποστολάκη και στο 58’ μετά από κόρνερ του Αστέρα και απόκρουση των αμυντικών του ΠΑΟ Λουτράκι, ο Αποστολάκης ξεκινά πίσω από τη σέντρα και ξεπερνώντας τον Μερκούρη, φτάνει σε τετ-α-τετ και νικά τον Μπαξεβανάκη για το 2 – 0. Από το σημείο αυτό του αγώνα και μετά ο Αστέρας δεν είχε τα κουράγια να διεκδικήσει κάτι καλλίτερο.

Στο 67’ ο Γκαρμίρης φτάνει πολύ κοντά στο τέρμα από αριστερά, ο Μπαξεβανάκης πέφτει στα πόδια του, αλλά αυτός από τη γραμμή του άουτ γυρίζει την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Ρούτσης διώχνει αδύναμα και ο Αντωνίου που δέχτηκε την μπάλα προσπαθεί να κρεμάσει τον Μπαξεβανάκη που γύριζε στην εστία του, αλλά αυτός αποκρούει σε κόρνερ. Στο κόρνερ που κτύπησε ο Αντωνίου, ο Αποστολάκης με ωραία γυριστή κεφαλιά πετυχαίνει το 3 – 0 (φωτο). Ο εξαιρετικός στο ντεμπούτο του Μπαξεβανάκης θα αποσοβήσει άλλα δύο τέρματα αφού απέκρουσε με γροθιές καρφωτή κεφαλιά του Χρυσαφίδη στο 74’ και αφού πρόλαβε έξω από την περιοχή τον Αντωνίου στο 86’ που έφευγε μόνος του σπάζοντας το τεχνητό οφσάιντ. Στο 88’ ο Δημόπουλος με εξαιρετική ασίστ έβγαλε φάτσα με τον τερματοφύλακα σε πλάγια θέση τον Γερμάνοφ, ο οποίος σούταρε αψυχολόγητα πάνω του.
Ο Αστέρας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Οι περισσότεροι παίκτες του είχαν κακή απόδοση και δεν παρουσίασαν το σύνολο των προηγούμενων αγώνων. Οι χτυπητές αδυναμίες που εμφάνισε ίσως οφείλονταν και στο γεγονός της κακής τους ψυχολογίας, λόγω της απουσίας του βασικού τερματοφύλακα Κολιμάδη, που εξέτισε την ποινή της αποβολής του στο προηγούμενο αγώνα. Βέβαια και οι παίκτες του ΠΑΟ Λουτράκι έπαιξαν πολύ φανατισμένα, μιας και ο αγώνας θεωρητικά ήταν ντέρμπυ, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τη συμπεριφορά ορισμένων με τα εξαιρετικά σκληρά μαρκαρίσματα απέναντι στους παίκτες του Αστέρα και μάλιστα μετά το 3 – 0 !!. Δημιούργησαν άνευ λόγου κακό προηγούμενο.
Ο διαιτητής κ. Χονδρόπουλος απέτυχε στον πειθαρχικό έλεγχο. Η καταγγελία μετά τον αγώνα του αρχηγού του Αστέρα Κουτρούλη, ότι οι παίκτες του ΠΑΟ Λουτράκι ρωτούσαν μεταξύ τους “ποιος δεν έχει κάρτα”, για να κτυπήσει τον Νιάνγκ, αποδεικνύει ότι ο διαιτητής δεν ήταν εντάξει. Τα σκληρά μαρκαρίσματα όταν είναι εσκεμμένα, γιατί τέτοια υπήρχαν από τους Λουτρακιώτες, είναι κόκκινες κάρτες. Για τα δύο πέναλτι, ένα για τον Αστέρα στο 1 – 0 και ένα για το ΠΑΟ Λουτράκι στο 3 – 0 είχε τη δική του άποψη. Ο βοηθός κ. Κωνσταντόπουλος είχε κάποιες λανθασμένες υποδείξεις, σε αντίθεση με τον άλλο βοηθό κ. Μπετσόγλου που ήταν σωστός.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαξεβανάκης, Μερκούρης (58’ Στεφανάκος), Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Νιάνγκ, Φωλιάς (71’ Πεθαίνος), Δημόπουλος, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ.
asterasderveniou.gr

Ειδική Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Ξυλόκαστρο για το Κληροδότημα Γ. Κρινάκου


Ο Δημαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , κ. Αντώνης Κλαδούχος, καλεί τα μέλη της Επιτροπής σε ειδική συνεδρίαση (για το Κληροδότημα Γ. Κρινάκου) στις 12 Οκτωβρίου 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30, που θα γίνει στο γραφείο του Προέδρου αυτής, σύμφωνα με τα άρθρα 72 και 75 του Ν. 3852/2010 και του Ν. 2039/39, με θέμα:
Ενημέρωση σχετικά με την παραλαβή των υλικών της θεματοφυλακής του 1ου λογαριασμού του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΦΡΑΝΤΖΗ».

Tα σημερινά πρωτοσέλιδα του "Ελεύθερου Τύπου" και της "Δημοκρατίας"

Tα σημερινά πρωτοσέλιδα του "Ελεύθερου Τύπου" και της "Δημοκρατίας". Τα λένε όλα...




Δεκαπέντε απαντήσεις για εφεδρεία - μισθολόγιο - βαθμολόγιο

                    
Έναν οδηγό, με στόχο την αποσαφήνιση στις... γκρίζες ζώνες του νέου μισθολογίου και βαθμολογίου, αλλά και στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, δημοσιεύει η "Ελευθεροτυπία", με τη μορφή των ερωταπαντήσεων.

Η πρώτη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου αφήνει θολό το τοπίο σε αρκετές διατάξεις, εκείνο όμως που γίνεται σαφές με την πρώτη ματιά είναι οι δραματικές αλλαγές στη ζωή και την εργασία χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο.

Δραματικές αλλαγές στη ζωή χιλιάδων εργαζομένων του Δημοσίου επιφυλάσσει το πολυνομοσχέδιο
Με την προϋπόθεση ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε όταν όλα αυτά συζητηθούν στη Βουλή, παραθέτουμε 15 ερωτήσεις-απαντήσεις, που αφορούν τα σημαντικότερα σημεία των νέων δεδομένων.

Τι σημαίνει το κούρεμα (60%) με την… ψιλή

 
Έχουμε τελικά τρεις βδομάδες χρόνο; Τόση διορία έδωσαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί στον εαυτό τους για τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του ευρώ και της Ελλάδας. Το σενάριο που «ακούγεται» σε ότι μας αφορά είναι ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 60%. Αυτό μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σεισμική δόνηση στο Μελιγαλά

Χιόνια στον Παρνασσό

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στις κορυφές του Παρνασσού, καθώς ο καιρός αναμένεται τις επόμενες ημέρες να επιδεινωθεί με έντονες βροχές και δυνατούς ανέμους. Όπως δείχνουν ερασιτεχνικές κάμερες παρακολούθησης καιρού, ήδη από χθες το απόγευμα, το βουνό σε υψόμετρα πάνω από 2.000 μέτρα ντύθηκε στα λευκά.

newsbeast.gr

 



 



 

Βοιωτία: Περιπέτεια για τον Κούγια στην εθνική οδό!

Ο γνωστός ποινικολόγος είχε τροχαίο ατύχημα, το οποίο η ΠΑΕ Παναχαϊκή χαρακτηρίζει περίεργο...
Σύμφωνα με το dete.gr, ο γνωστός ποινικολόγος επέστρεφε από ένα σημαντικό ραντεβού από τη Θήβα, όταν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας έσπασε το ακρόμπαρο του δεξιού πίσω τροχού κι έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο σταμάτησε κοντά στις μπαριέρες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Παναχαϊκής, το ατύχημα δεν μπορεί να εξηγηθεί τεχνικά και θεωρείται «περίεργο, αφού το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται υψίστης ασφαλείας». Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφέρονται τα εξής:

«Επιστρέφοντας από πολύ σοβαρό ραντεβού, που είχε στη Θήβα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή, κ. Αλέξιος Κούγιας, έπεσε θύμα σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Συγκεκριμένα, οδηγώντας το Audi R8 αυτοκίνητό του, το οποίο είναι ενός έτους καινούργιο και με ελάχιστα χιλιόμετρα, έσπασε το ακρόμπαρο του δεξιού πίσω τροχού, ενώ εκινείτο επί της Εθνικής Οδού Λαμίας-Αθηνών.
Αποτέλεσμα του ατυχήματος ήταν το αυτοκίνητο να κάνει περιστροφές μέσα στο δρόμο και ευτυχώς να ακινητοποιηθεί δέκα πόντους από τις μπαριέρες. Το ατύχημα έγινε μπροστά σε περιπολικό της Τροχαίας Εθνικών Οδών και θεωρήθηκε περίεργο, αφού το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θεωρείται υψίστης ασφαλείας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή δεν έπαθε το παραμικρό και γερανός της Τροχαίας το μετέφερε στο συνεργείο της Audi, που βρίσκεται πολύ κοντά στα διόδια Αφιδνών, για να ελεγχθεί από πραγματογνώμονα. Κατά τον ιδιοκτήτη του εξουσιοδοτημένου συνεργείου, Νίκο Ρόρη, η συγκεκριμένη ζημιά θεωρείται απίθανο να εξηγηθεί τεχνικά. Αύριο θα γίνει πραγματογνωμοσύνη επί του αυτοκινήτου και θα υπάρξει ανακοίνωση
».

newsit.gr

Χαλάζι, βροχή στην Αθήνα - Προβλήματα στην κυκλοφορία

Στην Αθήνα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν κυκλοφορούν λόγω της 24ωρης απεργίας και οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να κυκλοφορήσουν με τα αυτοκίνητά τους. Το να κυκλοφορήσουν, βέβαια, μια κουβέντα είναι, αφού από τις 08:30 το πρωί, οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής είναι μπλοκαρισμένοι. Και η βροχή που πέφτει καταρρακτωδώς δε βοηθάει την κατάσταση! Στις 09:00 το πρωί ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε στο Φάληρο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ ισχυρή βροχόπτωση είχε και στο Μαρούσι. Χαρακτηριστικό ότι στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ, οι οδηγοί δε μπορούσαν να δουν στα δυο μέτρα!
Και όχι μόνο αυτό: στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τον Κηφισό, το φανάρι βγήκε... off και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.
Ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στην άνοδο της Συγγρού, στην κάθοδο της Κατεχάκη, στην Κηφισίας από το Φάρο Ψυχικού μέχρι την Πανόρμου, στη Μεσογείων από το ύψος του υπουργείου Άμυνας, στην Παραλιακή προς Πειραιά. Πάρα πολλή κίνηση έχει επίσης στη λεωφόρο Αθηνών προς το κέντρο και στα δυο ρεύματα του Κηφισού, από τη Φιλαδέλφεια προς Πειραιά και από τον Πειραιά μέχρι την Αττική Οδό. Προβλήματα επίσης στην Αλεξάνδρας αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά.

Δέντρα έπεσαν, καράβια έδεσαν, πτήσεις ακυρώθηκαν. Τα σημαντικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου υπήρξαν πτήσεις που καθυστέρησαν για περισσότερο από 3,5 ώρες ή ακόμη και ματαιώθηκαν. Σημαντικά προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στους δρόμους.
newsit.gr

Κακοκαιρία σήμερα αλλά βελτίωση από αύριο στο Δερβένι

Η εβδομάδα ξεκίνησε στο Δερβένι με κακοκαιρία. Αυτή την στιγμή βρέχει στη περιοχή ,ενώ δεν αποκλείεται το μεσημέρι και πιθανή καταιγίδα.  Η άνεμοι πνέουν ΒΑ στρεφόμενοι Β  3 με 4 Μποφόρ.Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 14 βαθμούς C αυτή την στιγμή ένώ θα πέσει στους 12 βαθμούς κατά την νύκτα. Βρέχει και στο Σαραντάπηχο όπου η θερμοκρασία έχει πέσει στους 5 βαθμούς C . Από αύριο τα φαινόμενα θα κοπάσουν και αναμενεται νά έχουμε καλοκαιρία με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 25 βαθμούς την Πέμπτη , ενώ ο καιρος θα χαλάσει και πάλι το Σαββατοκύριακο όπου στο Σαραντάπηχο δεν αποκλείεται να υπάρξει ασθενής χιονόπτωση και με τη θερμοκρασία να πέφτει στους 3 βαθμούς C , ενώ στο Δερβένι το θερμόμετρο θα πέσει στους 12 βαθμούς.