Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ν. Δ. : Η λίστα με τους 77 οργανισμούς που ιδρύθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια


Την λίστα με τους 77 οργανισμούς του Δημοσίου, που είχε καταγγείλει και το καλοκαίρι, ότι ιδρύθηκαν από την κυβέρνηση έδωσε και πάλι στην δημοσιότητα η ΝΔ. Αφορμή η δήλωση της κας Βάσως Παπανδρέου στην Βουλή οτι άν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε πρέπει να καταργηθούν.
«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους. Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί για να απαντήσει έμπρακτα;», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Όπως είχε καταγγείλει η ΝΔ μέσα σε 20 μήνες, το ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας του κράτους.

Οι 41 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, τα Νομικά Πρόσωπα και οι Αυτοτελείς Υπηρεσίες, που δημιουργήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2011

Απειλεί με παραίτηση τη ΝΔ ο Λυμπερόπουλος


Με παραίτηση απειλεί ο πρόεδρος του συνδικάτου ιδιοκτητών ταξί της πρωτεύουσας και στέλεχος της ΝΔ Θύμιος Λυμπερόπουλος, μετά την χθεσινή τοποθέτηση Σαμαρά, στην εισήγησή του στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, κατά των υποκινητών ακραίων εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που ταλαιπωρούν με την στάση τους άλλες κοινωνικές ομάδες.

Το κάλεσμα μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΔ να μην… ψηφίσουν το κόμμα του όσοι πρωταγωνιστούν σε αυτές τις εκδηλώσεις, φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κ. Λυμπερόπουλος προσήλθε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ σήμερα το πρωί και διαμαρτυρήθηκε έντονα στον Κ. Μπούρα, «δεξί χέρι» του Α. Σαμαρά και άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται να παραιτηθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ πάντως φέρεται να έχει συμπήξει εσωκομματικό μέτωπο με τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές στον κλάδο των ιδιοκτητών φορτηγών, που επίσης απειλούν με κινητοποιήσεις, όπως και με την ηγεσία ης ΔΑΚΕ, υπέρ των «δυναμικών αντιδράσεων» στα μέτρα της κυβέρνησης.

Από την άλλη πλευρά δεν είναι λίγα τα στελέχη της ΝΔ που υποστηρίζουν ότι λειτουργούν απωθητικά για την προσέλκυση ψηφοφόρων στο κόμμα τους τα στελέχη που πρωταγωνιστούν σε ακραίες αντιδράσεις ή κάνουν κατά καιρούς προκλητικές δηλώσεις. Όπως έχει συμβεί και πάλι με τον Θ, Λυμπερόπουλο, όταν έφθασε στο σημείο να απειλήσει τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την απελευθέρωση των ταξί.

star.gr

Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το Προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, στα Κεντρικά Γραφεία του Κόμματος, με το Προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΠΕ).
Κατά τη συνάντηση, το Προεδρείο του ΣΕΠΕ ανέπτυξε στον Πρόεδρο της Ν.Δ. τις θέσεις του για τις δυνατότητες που έχει ο κλάδος να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας, καθώς και στη δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, ανέπτυξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στην περαιτέρω ανάπτυξή του.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε στο Προεδρείο του ΣΕΠΕ ότι η αξιοποίηση του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για τη ριζική αναμόρφωση του κράτους και την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, αποτελεί ένα από τα κεντρικά σημεία του προγράμματος της Ν.Δ.
Σημείωσε, επίσης, ότι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών διαπερνά οριζόντια σχεδόν όλους τους τομείς του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαμόρφωσης.   
Σημείωσε, ακόμη, ότι η ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας, αποτελεί κατ’ εξοχήν πεδίο μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, που ξεπερνά τη θητεία μιας κυβέρνησης. Για το λόγο αυτό, ανέφερε στο Προεδρείο του ΣΕΠΕ ότι η Ν.Δ. θα ανακοινώσει σύντομα προτάσεις για το σχεδιασμό των αναγκαίων έργων ή υπηρεσιών πληροφορικής του δημόσιου τομέα, αλλά και για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που σχετίζεται με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στη χώρα.  
Από πλευράς της Ν.Δ. την ευθύνη για τη διατύπωση των σχετικών προτάσεων έχει αναλάβει η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών. 
Στη συνάντηση, από πλευράς ΣΕΠΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Τάσος Τζήκας, ο Α’ Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Κάφαλης, ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Κωτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιάννης Σύρρος.
Από την πλευρά της Ν.Δ. συμμετείχαν ακόμα ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Ν.Δ. κ. Μανούσος Βολουδάκης, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών κ. Δημήτρης Πτωχός και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Θεόδωρος Δραβίλας.  


΄Τρώει΄ σπίτια και δρόμους το ΄τέρας΄ της διάβρωσης!!


Κινδυνεύουν περιουσίες αλλά και η ασφάλεια των πολιτών από τα αποτελέσματα της διάβρωσης των ακτών σε Ξυλόκαστρο και Ευρωστίνη – Δραματική έκκληση για άμεση επέμβαση από Δήμαρχο και τοπικούς φορείς…

Μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης περιόδου που διανύουμε τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι «έμειναν πίσω» αρκετά σοβαρά θέματα που απασχολούν το βιοτικό επίπεδο, την ανάπτυξη του νομού γενικότερα, αλλά ακόμα και την ασφάλεια των πολιτών σε ορισμένες περιοχές. Εδώ και μήνες, δεν έχει ακουστεί τίποτα για το μεγάλο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού που «κατατρώει» πανέμορφες παραλίες από το Λέχαιο μέχρι το Δερβένι, αλλά και θέτει σε κίνδυνο σε ορισμένες περιπτώσεις και ολόκληρες περιουσίες πολιτών. Και το βασικότερο είναι, ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη δημόσια ασφάλεια σε ορισμένες περιπτώσεις! Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται από το Δερβένι μέχρι το Ξυλόκαστρο με τους τοπικούς φορείς να έχουν αναφερθεί πολλάκις στο πρόβλημα και να έχουν διατυμπανίσει προς πάσα κατεύθυνση τη σοβαρότητα του προβλήματος, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών. Για να μη θυμίσουμε την παρέμβαση πριν από πολύ –πολύ καιρό, της τότε ΤΕΔΚ Κορινθίας που είχε αναφερθεί στο πρόβλημα λαμβάνοντας μάλιστα και τη διαβεβαίωση του τότε υπουργού Υποδομών κ. Δ. Ρέππα ότι θα δει προσωπικά το πρόβλημα και θα μεριμνήσει… Το μόνο που έχει γίνει –και είναι θετικό-, είναι η άδεια να μπορούν αποσπασματικά οι Δήμοι να κάνουν μικρές παρεμβάσεις σε κάποια επικίνδυνα σημεία. Επειδή όμως χρειάζεται μεγάλο κονδύλι για να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται η χρηματοδότηση από το αρμόδιο υπουργείο. Άραγε, μέσα σε μια τέτοια κρίση, θα προχωρήσει ένα τέτοιο θέμα; Μήπως όμως, οι περιουσίες και οι ζωές ανθρώπων αξίζουν κάτι παραπάνω από μερικά εκ. ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα;

Α. Κλαδούχος: Υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων και αποκοπής της επικοινωνίας

Στο τεράστιο πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών για τον Δήμο της Δυτικής Κορινθίας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος. Περιγράφοντας την τραγική κατάσταση των παραλιακών περιοχών του Δήμου αλλά και άλλων παράκτιων σημείων της Κορινθίας ο κ. Κλαδούχος τόνισε ότι πλέον σπίτια, δρόμοι και πλατείες καταρρέουν ενώ όπως τόνισε η ανάγκη για την άμεση και συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι επιτακτική. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Δήμαρχος έχει ήδη καταρρεύσει και τμήμα της Π. Ε. Ο. Κορίνθου - Πατρών στο ύψος της Λυκοποριάς με τεράστιο κίνδυνο να σημειωθούν ατυχήματα αλλά και να αποκοπεί η επικοινωνία τμήματος του Δήμου με την υπόλοιπη Κορινθία.

korinthianews.blogspot.com

Η πιο μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έφτασε.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει ένα βαθμό στο ματς της Τιφλίδας για να προκριθεί σε τρίτο συνεχόμενο Euro.
Γεωργία: Ρεβισβίλι, Γκριγκαλασβίλι, Κασία, Καλάτζε, Αμισουλασβίλι, Κιζανισβίλι, Μαρτσβαλάτζε, Κανκαβα, Μαχεντλίτζε, Κομπιασβίλι, Ταργκαμάτζε.

Ελλάδα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιώλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Χαριστέας, Γκέκας

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλός)

Η Εθνική ομάδα μετά τη νίκη με 2-0 επί της Κροατίας κρατάει την τύχη στα χέρια της. Με ισοπαλία ή νίκη απέναντι στην Γεωργία εξασφαλίζει την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πάντως ακόμη κι αν ηττηθεί μπορεί να προκριθεί αρκεί να μην κερδίσει η Κροατία τη Λετονία.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Ελλάδα 21
2. Κροατία 19
3. Ισραήλ 13
4. Λετονία 11
5. Γεωργία 10
6. Μάλτα 1

Υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων, ώστε να «μειωθεί η ανεργία», δήλωσε ο Βενιζέλος

Σαφή θέση υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας σε βάρος των κλαδικών, όπως έχει ζητήσει η τρόικα, πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Ο κ. Βενιζέλος, εξήγησε τη θέση του, επικαλούμενος την ανάγκη να ενισχυθεί η απασχόληση και να μειωθεί η ανεργία.
Ο κ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (που περιλαμβάνει το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία, την περικοπή φοροαπαλλαγών, τα εργασιακά, κ.λπ.) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και εκτίμησε ότι η τρόικα θα χρειαστεί περίπου 10 ημέρες για να συντάξει την έκθεσή της. Είπε ακόμη ότι η έγκριση της δόσης από την ευρωζώνη μπορεί να γίνει σε Eurogroup, ίσως και τηλεφωνικά, πριν από την 23η Οκτωβρίου και τη Σύνοδο Κορυφής. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε την ανάγκη να κλείσουν μέχρι το τέλος του μήνα οι εκκρεμότητες σε σχέση με τα διαρθρωτικά μέτρα που είναι ανοιχτές: «Μέσα σε 15 ημέρες πρέπει να γίνουν πράγματα που δεν έγιναν εδώ και χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος για το ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς νέα μέτρα ή ότι δεν αποδίδουν επαρκώς όσα έχουν ληφθεί, απάντησε ότι αυτό οφείλεται στο ότι αλλάζουν συνεχώς τα δεδομένα σε σχέση με τον στόχο του ελλείμματος. Επανέλαβε δε την άποψή του, ότι «είναι προτιμότερο να πάμε πίσω στο 2004, παρά να πάμε στο 1960 (από άποψης εισοδήματος). Δεν πρέπει να ζήσουμε το κακό σενάριο κρίσης της χώρας», είπε.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, δήλωσε ότι «απέχουμε από τον Ιούλιο μόνον ως προς τις τεχνικές λεπτομέρειες. Αυτό που θα γίνει (νέο πρόγραμμα δανεισμού για την Ελλάδα), θα είναι κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο». Δήλωσε ακόμη ότι θεωρεί βέβαιο ότι θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ το επόμενο έτος, καθώς, όπως είπε, «ο προϋπολογισμός του 2012 έχει ελεγχθεί πανταχόθεν από την τρόικα».
Παράλληλα, προανήγγειλε μια νέα και σημαντική αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων με ταυτόχρονη αλλαγή των συντελεστών του φόρου, προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη τελική επιβάρυνση. «Στόχος είναι να φέρουμε κοντά τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες, χωρίς να αυξήσουμε την επιβάρυνση. Ίσως να μειώσουμε τους συντελεστές» είπε. Σημειώνεται, ότι οι αντικειμενικές αξίες υπολείπονται σήμερα των εμπορικών κατά τουλάχιστον 30%, και οι όποιες αλλαγές, θα γίνουν έως το τέλος του έτους, με το νέο φορολογικό σύστημα.
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, τάχθηκε και πάλι κατά της συγκυβέρνησης με την ΝΔ, λέγοντας, πάντως, ότι έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, ενώ αναφερόμενος στο περιβόητο πια «λεφτά υπάρχουν», είπε ότι το ΠΑΣΟΚ μιλούσε προεκλογικά για «άδικη κατανομή του πλούτου» και επισήμανε ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό «είναι άψογες».

eklogika.gr

Οργή, φήμες και ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας…


Υπογραφή: Αθανασία Μπαξεβάνη
Οργή, φήμες και ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας…Έχει συναίσθηση η κυβέρνηση ότι ο κόσμος στις πλατείες συζητά πλέον για συνωμοσίες και προδοσίες εκ μέρους της και σε βάρος της χώρας, ξεκινώντας από τους «υπηρέτες της Goldman Sachs και του Δ.Ν.Τ», και καταλήγοντας στη δωρεά των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»; Τα νέα μέτρα, δεν προκαλούν μόνο οργή. Ταυτόχρονα, εντείνουν τις φήμες ότι ο πρωθυπουργός δεν αναζήτησε καμία διέξοδο άλλου τύπου, διότι ανέλαβε να εκτελέσει με όποιο κόστος για το λαό, ένα σχέδιο που υπηρετεί τις επιταγές του διεθνούς οικονομικού κεφαλαίου. Αυτά συζητά ο κόσμος.
Όσο όμως θα βαθαίνει η κρίση, όσο ο φόβος θα εντείνεται, τόσο ο κόσμος θα αναζητά απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα των τραγικών εξελίξεων για τη χώρα, μέσα από ιστορίες συνομωσίας και προδοσίας. Ίσως άδικα, αλλά η ιστορία θα το δείξει. Και πάντως όχι άσχετα, καθώς τα αναπάντητα αυτά ερωτήματα διατυπώνονται ευθέως πλέον και μέσα στη Βουλή.

Ρύθμιση υπ. Παιδείας για τις χαμένες διδακτικές ώρες: Υποχρεωτικά τα 4/5 των μαθημάτων

Περικοπή εκδρομών, αργιών για την διοργάνωση εκδηλώσεων αλλά ακόμη και παράταση των μαθημάτων στα σχολεία τα Σάββατα, εφόσον δεν καλύπτονται τουλάχιστον τα 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας σε κάθε μάθημα, καθώς και τον έλεγχο για την υλοποίησή τους με ευθύνη του διευθυντή του σχολείου, προβλέπουν οι ρυθμίσεις για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών, την οποία απέστειλε στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ώστε η αναπλήρωση να γίνει εντός του διανυόμενου τριμήνου. Δείτε αναλυτικά τις ρυθμίσεις, στη συνέχεια.
Επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, απέστειλε έγγραφο υπενθύμισης των νομικών και των ηθικών υποχρεώσεων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέλος, σε όλη τη χώρα έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας με τις οποίες ζητείται και η αποζημίωση των ζημιών από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι.

Η ρύθμιση για τις χαμένες διδακτικές ώρες αναφέρει:
«Αποφασίζουμε:
1. Στα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες, η αναπλήρωση εξασφαλίζεται, με τους παρακάτω τρόπους:
α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β. Περιορισμός των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
δ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερησίου προγράμματος, και αξιοποιούνται τα Σάββατα.
ε. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με την σωρευτική εφαρμογή των ανωτέρω και απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, αυτό θα υλοποιηθεί με απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπ/σης.
2. Με την αναπλήρωση πρέπει να εξασφαλίζεται για κάθε μάθημα η κάλυψη τουλάχιστον των 4/5 των απολεσθεισών ωρών διδασκαλίας.
3. Με την παύση της λειτουργίας του σχολείου και μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του, ο Διευθυντής συγκαλεί το Σχολικό Συμβούλιο ανά δεκαπενθήμερο, προς τον σκοπό αντιμετώπισης της κατάστασης και διατύπωσης γνώμης για την προσήκουσα διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί.
Μόλις ομαλοποιηθεί η λειτουργία του σχολείου, ο Διευθυντής συγκαλεί αμέσως και εκτάκτως το Σχολικό Συμβούλιο, το οποίο προτείνει στον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δ/θμιας εκπαίδευσης την οριστική διαδικασία αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που έχουν χαθεί. Η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του διανυομένου τριμήνου/τετραμήνου, από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης εισηγείται τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Σε περίπτωση που το σχολικό συμβούλιο δεν υποβάλει την πρότασή του εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ομαλοποίηση της λειτουργίας του σχολείου, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης εισηγείται απευθείας τον τρόπο αναπλήρωσης των μαθημάτων και της ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, χωρίς πρόταση του σχολικού συμβουλίου.
Την απόφαση για την αναπλήρωση λαμβάνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
eklogika.gr

Η απόφαση για τις άδειες αξιοποίησης της γεωθερμίας για αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι ειδικοί όροι για τη χορήγηση αδειών διανομής θερμικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις από εκμετάλλευση γεωθερμικού δυναμικού πεδίου χαμηλής θερμοκρασίας, υπέγραψε ο υφυπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Δείτε αναλυτικά την υπουργική απόφαση με την οποία, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, αίρεται « και το τελευταίο εμπόδιο αξιοποίησης των γεωθερμικών πεδίων χαμηλών θερμοκρασιών στον πρωτογενή τομέα, διαμορφώνοντας όσο το δυνατόν απλοποιημένες διαδικασίες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων εγγυήσεων πέραν αυτών που προβλέπονται κατά τη διαδικασία εκμίσθωσης του γεωθερμικού πεδίου».
Στην υπουργική απόφαση που έλειπε για τη συμπλήρωση του σχετικού νόμου προετοιμάστηκε από Ομάδα Εργασίας, αποτελούμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ και εκπροσώπους των ΡΑΕ, ΙΓΜΕ, ΚΑΠΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.
(Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την υπουργική απόφαση)
eklogika.gr

Κώστας Κόλλιας: «Προβληματική η διαδικασία έκδοσης αδειών για τις γεωτρήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Επιβάλλεται παράταση»

Ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για  τη χορήγηση αδειών για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Σχετικά με την πρωτοβουλία του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Όπως είναι γνωστό, οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την εφαρμογή της κοινής υπουργικής απόφασης, σχετικά με τη χορήγηση αδειών για τα δικαιώματα χρήσης νερού. Δυστυχώς, η ΚΥΑ αποδεικνύεται στην πράξη ιδιαίτερα προβληματική, αλλά και κοστοβόρα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, αποκαλύπτει δε τον πραγματικό σκοπό του μέτρου, που δεν είναι άλλος από την άμεση εισροή χρημάτων στα κρατικά ταμεία.

Αυτός ο σκοπός επιβεβαιώνεται από το εκτός τόπου και χρόνου περιθώριο που δίνει η ΚΥΑ μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κατατεθούν δωρεάν οι αιτήσεις. Δεν υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε δύο μήνες να προλάβουν όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι να ενημερωθούν, να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να καταθέσουν την αίτησή τους. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι θα κληθούν να πληρώσουν το σχετικό χαράτσι, το οποίο σύμφωνα με την απόφαση δεν θα είναι λιγότερο από 1.000 ευρώ.

Ένας δεύτερος παράγοντας που θα καθυστερήσει σίγουρα τη διαδικασία, είναι η έλλειψη προσωπικού στις αρμόδιες διευθύνσεις. Μόνο στην Κορινθία υπάρχουν τουλάχιστον 6.000 υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες θα χρειαστούν ανανέωση των αδειών τους, καθώς και άγνωστος αριθμός νέων αδειών που θα ζητηθούν. Όλες αυτές οι αιτήσεις θα πρέπει να διεκπεραιωθούν, δηλαδή να παραληφθούν, να ελεγχθούν οι φάκελοι και, όπου χρειάζεται, να γίνουν αυτοψίες - από τον έναν και μοναδικό υπάλληλο της αρμόδιας διεύθυνσης της νομαρχίας.

Προσωπικά έχω τη βεβαιότητα ότι σκοπίμως ορίστηκε τόσο κοντινή ημερομηνία, προκειμένου η Κυβέρνηση να είναι σίγουρη ότι θα εισπράξει τα πρόστιμα. Αυτό όμως είναι μόνο το ένα σκέλος του προβλήματος. Το άλλο και σοβαρότερο σκέλος είναι ότι, εάν η όλη διαδικασία καθυστερήσει, εκείνοι που θα υποστούν τις συνέπειες είναι ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας. Διότι ήδη από το 2010, προϋπόθεση για την καταβολή των άμεσων ενισχύσεων είναι ο αγρότης ή ο κτηνοτρόφος να πληρεί την υποχρέωση της πολλαπλής συμμόρφωσης. Η εφαρμογή αυτής της απόφασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη καθυστερήσει και είναι βέβαιο ότι δεν χωρά άλλη αναβολή. Αυτό σημαίνει ότι από εφέτος, εάν υπάρχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα σχετικά με τη νόμιμη χρήση των αρδευτικών υδάτων, ο αγρότης ενδέχεται να μην ενταχθεί στο καθεστώς της άμεσης ενίσχυσης και να χάσει την επιδότηση ή να πληρώσει πρόστιμο επί της επιδότησης που δικαιούται.

Τέλος, οφείλω να επισημάνω τις δυσανάλογες επιβαρύνσεις που θα σημάνει η όλη διαδικασία αδειοδότησης για τους αγρότες. Εξαιτίας της περιπλοκότητας και των γραφειοκρατικών διαδικασιών, είναι βέβαιο ότι πολλοί θα καταφύγουν σε εταιρείες για τη σύνταξη του σχετικού φακέλου, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος θα κυμανθεί από 1.200 έως 2.200 ευρώ, ανάλογα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Επειδή θεωρώ ότι η διαδικασία πρέπει να απλοποιηθεί, τουλάχιστον για υφιστάμενες γεωτρήσεις, δεξαμενές κλπ, και επειδή πιστεύω ότι το κόστος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επωμιστούν οι αγρότες, κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή. Το κυριότερο όμως που ζητώ είναι να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής με τέτοιο τρόπο ώστε και να μην υπάρξουν πρόστιμα, αλλά και να αποφευχθούν τυχόν επιπλέον εισοδηματικές απώλειες από την μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.»

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυόμισι μήνες μετά τις αποκαλύψεις μας για τη δημιουργία περίπου 70 νέων κρατικών δομών, η κα Β. Παπανδρέου, αναγνωρίζει το πρόβλημα και ζητά την κατάργησή τους.
Ο κ. Βενιζέλος, πόσους μήνες θα χρειαστεί για να απαντήσει έμπρακτα;».


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΜΟΣΙΑΛΟΥ

Τρείς άξονες για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου


Τους βασικούς άξονες και τον τρόπο κατάρτισης του τριετούς στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης στη σύσκεψη με τους προϊσταμένους όλων των διευθύνσεων των κεντρικών υπηρεσιών και των περιφερειακών ενοτήτων που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011.
Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, μέσω του ερωτηματολογίου που διανεμήθηκε, οι υπηρεσίες θα πρέπει, πρώτον, να προσδιορίσουν απογραφικά τις διοικητικές δυνατότητές τους στη βάση που μέχρι τώρα απασχολούσαν τις Περιφερειακές Ενότητες. Δεύτερον, οι εμπειρίες και η τεχνογνωσία των υπηρεσιών θα πρέπει να μεταφερθούν ως προτάσεις στο στρατηγικό σχεδιασμό και, τρίτον, οι υπηρεσίες θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη της προοπτικής του σχεδιασμού αυτού και για το μέλλον, πέραν των αρχικών τριών ετών.
Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε τις υπηρεσίες ότι το πολιτικό προσωπικό της Περιφέρειας δεν θα εμπλακεί στη διαδικασία αυτή και έθεσε καταληκτική ημερομηνία επιστροφής των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων την 5η Νοεμβρίου.

Νίκος Νικολόπουλος : Η Κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει


Από τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η έκτακτη ολομέλεια του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην αίθουσα κήπου της Ρηγίλλης με μοναδικό θέμα το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την Εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.
Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα κ. Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα κ. Ηλ. Ηλιόπουλος, ο Αναπλ. Γραμ. Συνδικαλιστικών Φορέων Φίλ. Ταυρής, ο Γραμ. Του Τομέα κ. Δ. Κοντός και στελέχη του Τομέα.

Την Κεντρική Εισήγηση έκανε ο Τομεάρχης κ. Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Αν η Κυβέρνηση κατάφερνε στοιχειωδώς να υλοποιήσει αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε.
Αν πετύχαινε να συγκρατήσει το έλλειμμα.
Αν αξιοποιούσε τις πολλές θυσίες των Ελλήνων πολιτών τους τελευταίους μήνες, δεν θα έφερνε αυτή την καταιγίδα μέτρων και ανατροπών.

Το Πολυνομοσχέδιο «κουρεύει» μισθούς συντάξεις, Επικουρικές, Εφάπαξ.

Απολύει μαζικά εργαζόμενους από τον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα μέσω της Εργασιακής Εφεδρείας.

Με πρόσχημα την Αναγκαία Διοικητική αναδιάρθρωση θεσμοθετεί τον κομματισμό, στήνει ένα πράσινο κράτος όπου τύχη για θέση προϊσταμένου θα έχουν μόνο οι διορισμένοι τη δεκαετία του 80!

Αναστέλλει τη λειτουργία των Κλαδικών Συμβάσεων. Με τον τρόπο αυτό δεν μειώνει απλώς Εργασιακά Δικαιώματα, ανατρέπει κάθε είδους ισορροπίας που είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία της Αγοράς Εργασίας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να βγάλει τη χώρα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης της Ανεργίας και της Κοινωνικής Υποβάθμισης.

Πρέπει να αλλάξει πολιτική και να στραφεί στην επανεκκίνηση της Οικονομίας στην ταχεία υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, στον περιορισμό της σπατάλης του Δημοσίου.

Αν δεν μπορεί να το κάνει να ζητήσει την ετυμηγορία του Λαού και να αποχωρήσει.

Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι καταστροφικό».  

Συνάντιση Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρίσκεται στο Αζερμπαϊτζάν όπου συμμετείχε στο Ανθρωπιστικό Φόρουμ, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχα μια μακρά και φιλική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, έναν παλιό και καλό φίλο της Ελλάδας. Συζητήσαμε αναλυτικά για την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος Αλίγιεφ με ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον μου ως Υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΟΑΣΕ, για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ακόμη συζητήσαμε για ενεργειακά θέματα και υποστήριξα την πάγια ελληνική θέση για την κατασκευή του αγωγού TGI(Τουρκία- Ελλάδα- Ιταλία) καθώς πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα καταστήσει τη χώρα μας ενεργειακό κόμβο». 


Προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν άμεσα τον ΧΥΤΑ

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τη στάση τους στο θέμα των σκουπιδιών οδηγούν τους κατοίκους της Αθήνας και του λεκανοπεδίου σε απόγνωση.
Έχοντας ασχοληθεί ως Δήμαρχος Αθηναίων με το θέμα, αλλά και με τα προβλήματα των εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, κάνω έκκληση προς όλους, ιδιαίτερα προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ, να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να ανοίξουν άμεσα τον ΧΥΤΑ της Φυλής.
Με τη συνέχιση της κατάληψης αδικούν τους εαυτούς τους και βλάπτουν τη δημόσια υγεία».

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ



Ημερομηνία δημοσίευσης στην ΑΥΓΗ της Κυριακής: 09/10/2011

Συνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη
* Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;
Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει πια πολύ καλά τους εχθρούς του και είναι έτοιμος να τους πολεμήσει, όμως βρίσκεται σε αδυναμία να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει η ηγετική δύναμη που θα τον οδηγήσει στον νέο αγώνα του. Σκόρπιες φωνές υπάρχουν, από δω και από κει, όμως δεν αρκούν. Γιατί ο λαός, πολύ σωστά, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους. Και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη ηγεσία και οργάνωση με την ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργο αγώνα που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με κείνον της γερμανικής κατοχής.

Μένει στη Σούπερ Λίγκα ο Αστέρας Τρίπολης

Δεκτή έγινε από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η έφεση του Αστέρα Τρίπολης για την ποινή του υποβιβασμού που του είχε επιβάλει η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, καθώς έκρινε πως δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία.
Παράλληλα, η Επιτροπή «εξαφάνισε» την ποινή της τριετούς απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο του προέδρου της αρκαδικής ΠΑΕ, Γιώργο Μποροβήλο.
Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ' ουσία την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
                                                                  --------------------
Επίσης η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ απάλλαξε τον Λεβαδειακό και τον πρόεδρό του Γιάννη Κομπότη, για την υπόθεση με τον περιβόητο αγώνα κόντρα στην Ηλιούπολη!
Οι «πράσινοι» είχαν κατηγορηθεί για «το στημένο του αιώνα», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, ωστόσο σήμερα η ομάδα της Βοιωτίας απαλλάχθηκε πρωτόδικα.
Θεωρητικά, πλέον, η Σούπερ Λίγκα μπορεί να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καλέσει Δόξα Δράμας και Λεβαδειακό για να αναπληρώσουν τις κενές θέσεις στο πρωτάθλημα.
Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει ακόμη αρκετά μακρινό, αφού εναντίον της Πρωτόδικης απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση και ως εκ τούτου να εκπέσει η απόφαση.
Η ΕΠΑΕ και τον πρόεδρο του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη για τρεις περιπτώσεις:
Για το παράνομο στοίχημα, με 3-0 υπέρ, για τη δωροδοκία με 2-1 ψήφους (μειοψήφησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ευάγγελος Κατσής) και για το ματς με την Ηλιούπολη πάλι με 2-1 (μειοψήφησε ξανά ο πρόεδρος της Επιτροπής).
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης ποινής, καθώς θεωρεί ότι βάσει κατηγορητηρίου υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση αξιόποινων πράξεων από πλευράς Λεβαδειακού.
Παράλληλα, επιβλήθηκε ποινή υποβιβασμού σε Ιωνικό, Αγροτικό Αστέρα και Ρόδο.

Να καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα καλείται ο Δ. Κουσελάς

Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων.

Κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έλαβε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς που φέρεται να διατύπωσε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων.


Ο κ. Πεπόνης απέστειλε ήδη κλήση στον κ. Κουσελά για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή ως πρώτος από τους μάρτυρες της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία εμφάνιζαν τον πρώην υφυπουργό να συναρτά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Ο κ. Κουσελάς, ωστόσο, φαίνεται να αναδιπλώνεται, καθώς χθες τόνισε πως «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Επίσης, την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, που να έχει παραδοθεί από τον κ. Κουσελά στο υπουργείο Οικονομικών, διέψευσε και ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν πείθουν οι διαβεβαιώσεις Κουτρουμάνη για την Συλλογική Σύμβαση - Β.Παπανδρέου: "Δεν θα περάσει το πολυνομοσχέδιο"


Οι πληροφορίες που λένε οτι την τελευταία στιγμή θα υπάρξει κάποιο παράθυρο στο πολυνομοσχέδιο μέσω του οποίου θα μπαίνει ταφόπλακα στις συλλογικές συμβάσεις, κάνουν τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας στον ΚΤΕ Οικονομικών να ακούγονται βερεσε...
O κ.Κουτρουμάνης χρησιμοποιώντας την γλώσσα των πολιτικών, είπε οτι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παραμένει ανέπαφη. Το ίδιο και οι κατώτατοι μισθοί.
Οι επιφυλάξεις πάντως παραμένουν...
Στον ΚΤΕ Οικονομικών και Εργασίας ακούστηκαν και οι κλασσικές κορώνες της Βάσως Παπανδρέου, η οποία είπε οτι το πολυνομοσχέδιο ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ.
Είπε οτι πρέπει να γίνουν διορθώσεις και τροποποιήσεις. Και έφερε και παραδείγματα λέγοντας:
Δεν μπορεί να πληρώνουν τον ίδιο φόρο αυτοί που βγάζουν έως 100.000 σε σχέση με εκείνους που βγάζουν πάνω από 100.000. Ζήτησε επίσης πόθεν έσχες υπουργών για την τελευταια 10ετία αλλά και να καταργηθούν οι 77 οργανισμοί που ίδρυσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία.

newsit.gr

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης : Ρύθμιση και εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο

Σύμφωνα με το άρθρο 54 του Ν.3979/2011 και την 292/2011 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προβλέπεται η δυνατότητα να ρυθμίζονται και να εξοφλούνται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Δήμους με εξαίρεση των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών.
Για την υπαγωγή στην ρύθμιση αυτή απαιτείται αίτηση του οφειλέτη προς το Δήμο μέχρι 7/12/2011.
Μαζί με την αίτηση που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος και η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του Δήμου για το ποσό της οφειλής,δηλώνεται και ο τρόπος καταβολής της οφειλής όπως προβλέπεται από την παράγραφο 2 του παραπάνω άρθρου.
Απαραίτητη προυπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι να έχει καταβληθεί το 30% της οφειλής (κεφάλαιο-πρόστιμο-προσαυξήσεις) πριν από την αίτηση ρύθμισης

ΚΑΠΗ Ευρωστίνης - Εκδρομή στην Έδεσσα

Το ΚΑΠΗ Ευρωστίνης του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης επισκέφθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1,2&3 Οκτωβρίου την περιοχή της Εδέσσης.
Περιηγήθηκε την πόλη της Εδέσσης με τη συντροφιά του Δημάρχου κ. Αντώνη Κλαδούχου, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χριστίνας Καζάνη και του Αντιδημάρχου Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά με συνοδεία ξεναγού του Δήμου Εδέσσης.
Επισκεφθήκαμε τα Λουτρά Πόζαρ στην Αριδέα, τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Βέρροια, τη Νάουσα, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου εκκλησιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας της Εδέσσης.
Ο Δήμαρχος Έδεσσας υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους εκδρομείς και παρείχε γεύμα σε όλους στους καταρράκτες.
Μία υπέροχη εκδρομή που απόλαυσαν 50 μέλη του ΚΑΠΗ Ευρωστίνης και η οποία πραγματοποιήθηκε από την ευγενική προσφορά συμπολίτισσάς μας.
Ο Δήμαρχος , το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Ευρωστίνης εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους και την ειλικρινή υποχρέωση που νοιώθουν προς την χορηγό.

Να... απολυθεί η κυβέρνηση ζητούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους - Πορεία τώρα στη Βουλή



Περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι στους δήμους μετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ ΟΤΑ. Μαζί τους ενώθηκαν δάσκαλοι και καθηγητές.
Από τις 12:00 το μεσημέρι ξεκίνησε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη. Λίγο πριν τις 13.00 ξεκίνησε πορεία στο υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή.
"Να απολυθούν τώρα! Είναι πλεονάζον προσωπικό. Οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή" γράφει ένα πλακάτ, ενώ ένα πανό γράφει: "Άφραγκοι κι απολυμένοι, είμαστε αποφασισμένοι".

Υπενθυμίζεται πως λόγω της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να "πνίγουν" την Αθήνα. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν σε όλη τη χώρα.
newsit.gr

7 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας στην «ωραία Γιούλια»



"Δόξα στην Ουκρανία", φώναξε η Γιούλια Τιμόσενκο μόλις μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου, πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας κρίθηκε ένοχη για υπέρβαση εξουσίας στην υπόθεση της συμφωνίας της ουκρανικής Naftogaz με τη Ρωσία για το φυσικό αέριο το 2009.

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε την Τιμόσενκο ότι προχώρησε παράνομα και χωρίς την εξουσιοδότηση της κυβέρνησής της στην υπογραφή της συμφωνίας και ζήτησε την καταδίκη της σε κάθειρξη επτά ετών.
Η Τιμόσενκο κατήγγειλε την "κατασκευασμένη απόφαση" από το καθεστώς του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και διεμήνυσε ότι δε θα σταματήσει τον αγώνα της.

"Αυτή η εγκληματική υπόθεση είναι κατασκευασμένη, η ετυμηγορία είναι κατασκευασμένη. Ο Γιανουκόβιτς επιστρέφει στο 1937", δήλωσε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενη στους διωγμούς του σταλινικού καθεστώτος. "Η δίκη και η ετυμηγορία έγιναν υπό τις οδηγίες του Γιανουκόβιτς και δείχνουν την αδυναμία της εξουσίας", πρόσθεσε.

Εκατοντάδες υποστηρικτές της Γιούλια Τιμόσενκο είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο του Κιέβου, όπου είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

newsit.gr

Να πως ήμασταν κύριε Βενιζέλο το 2004!

- Το 2004 η ανεργία ήταν στο 10.5% σήμερα πλησιάζει το 20%
- Η ανάπτυξη ήταν +4,9% σήμερα είναι -5,5%
- Μήπως ο κύριος Βενιζέλος με το "εμπρός - πίσω" που προτείνει είναι εκτός πραγματικότητας;

Το 2004 ήταν μια χρονιά σταθμός για τους Ελληνες. Κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες, πήραμε ακόμη και...το Euro κάνοντας όλο τον κοσμο να μιλά για το ελληνικό θαύμα.
Αυτά σε επίπεδο ψυχολογίας και εθνικής ανάτασης.
Στο επίπεδο της πραγματικής οικονομίας οι δείκτες ήταν εξίσου εντυπωσιακοί.
Σύμφωνα με τα στοιχεια της Eurostat το 2004 το Δημοσιονομικό έλλειμα ήταν στο 7,5% του ΑΕΠ, το Δημόσιο Χρέος στο 98,6% του ΑΕΠ δηλαδή στα 201,2 δις ευρώ, η ανεργία ήταν στο 10.5% και η ανάπτυξη είχε θετικό προσημο +4.9%.
Το 2011, το Δημοσιονομικό έλλειμα είναι στο 9,5% του ΑΕΠ, το Δημόσιο χρέος στο 157,7% του ΑΕΠ δηλαδή στα 358,3 δις ευρώ, η ανεργία είναι κοντά στο 20% και η ανάπτυξη έχει αρνητικό πρόσημο -5.5%.
Ο βασικός μισθός το 2004 ηταν στα 560 ευρώ ενώ σήμερα ειναι στα 740 ευρώ όμως ο κύριος Βενιζέλος παρέλειψε να υπολογίσει ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ακριβύνει και οι φόροι έχουν γίνει δυσβάσταχτοι.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης "η δήλωση του κυρίου Βενιζέλου ότι θα επιστρέψουμε σε επίπεδα διαβίωσης του 2004 κανονικά θα έπρεπε να μας χαροποιεί γιατί ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες. Είχαμε ανεργία μόλις 10%, είχαμε βασικό μισθό 540 ευρώ και με την αύξηση που δοθηκε την ίδια χρονιά πήγε στα 560 ευρώ. Βεβαίως οι τιμές ήταν πολύ χαμηλότερες και το κυριότερο είχαμε 4.325.000 ενεργούς πολίτες, δηλαδή εργαζόμενους. Οι άνεργοι το 2004 ήταν λιγότεροι και από 600.000. Η δε ανάπτυξη δεν είχε καμία σχέση βεβαίως με τη σημερινή, ήταν με θετικό εώς πολύ θετικό πρόσημο. Σήμερα έχουμε 808.000 άνεργους, επισήμως ενώ η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20% δηλαδή ο ενεργός μας πληθυσμός ειναι 4.150 χιλιάδες.
Ο βασικός μισθός είναι 740 ευρώ και φαίνεται πως οι απαιτήσεις της τρόϊκας ειναι να ρίξουν τον βασικό μισθό στα επίπεδα του 2004 αδιαφορώντας για το υπόλοιπο οικονομικό περιβάλλον και βεβαίως η ανάπτυξη μας είναι αρνητική στο - 5.5%. Εαν αυτά τα 2 έχουν κάποια σχέση μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας γιατί θέλει ο υπουργός Οικονομικών να μας γυρίσει στο 2004.
ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΗΜΕΡΑ
"Υπάρχει τρομακτική αύξηση στις τιμές ιδιαίτερα στα τρόφιμα και στα βασικά αγαθά, σε αυτό που λέμε το καλάθι της νοικοκυράς" λέει ο κύριος Κορκίδης. 'Εχουν γίνει 3 απανωτές αυξήσεις στο ΦΠΑ που εκτίναξαν τις τιμές, φέτος τον Άυγουστο μόνο σε 250 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης υπήρξαν αυξήσεις στα ράφια των σουπερ - μάρκετ και σε άλλα 30 προϊόντα τον Σεπτεμβριο. Αυτό είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που το εισόδημα μειώνεται να αυξάνονται οι τιμές.
Βασική ειναι και η αύξηση στις τιμές των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης. Για να ζεσταθούμε φέτος θα πληρώνουμε 1 ευρώ το λίτρο.
Θεωρώ πως όλοι αυτοί φόροι που επεβληθηκαν ως ειδικά τέλη, ως έκτακτες εισφορές και ως έκτακτοι φόροι επιβαρύνουν αυτή τη στιγμή τα ελληνικά νοικοκυριά με αποτέλεσμα 7 στα 10 νοικοκυριά να μη μπορεί σήμερα να αγοράσει τα απαραίτητα.
Ειναι τόσο ανεδαφικό να μας λένε ότι θα γυρίσουμε στην επίπεδα διαβίωσης του 2004 όσο ότι θα ξανακάνουμε Ολυμπιάδα το 2011".

newsit.gr

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράγιωργας

Σε ηλικία 92 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Γιώργος Καράγιωργας.
Ο Γιώργος Καράγιωργας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1919. Έκανε την εμφάνισή του στον αθηναϊκό Τύπο το 1938 -σε ηλικία 19 χρόνων- με την πρόσληψή του στη σύνταξη της εφημερίδας «Ελληνικόν Μέλλον» και στη συνέχεια στην απογευματινή εφημερίδα «Τύπος» του Νίκου Κρανιωτάκη.
Ταυτόχρονα ασχολήθηκε με το αθλητικό ρεπορτάζ ως συντάκτης στις εφημερίδες «Αθλητισμός» του Παύλου Κριναίου και «Αθλητικός Τύπος» του Γ. Ζαμαρία. Από τότε εργάστηκε κατά διαστήματα σε πολλές εφημερίδες όπως «Έθνος», «Ακρόπολις, «Το Βήμα», «Τα Νέα», «Η Βραδυνή», «Η Ημέρα», «Ελληνικόν Αίμα», «Ελευθερία» και «Ελευθεροτυπία».
Υπήρξε μόνιμος συνεργάτης της εφημερίδας «Η Καθημερινή», της Ελένης Βλάχου, συνεργάστηκε ακόμη με το «Κυριακάτικό Βήμα» και ήταν διευθυντής σύνταξης του ραδιοφωνικού δικτύου ΑΝΤ1 στο οποίο είχε καθιερώσει ειδικές εκπομπές με σχόλια και συνεντεύξεις. Κατά τη διάρκεια της ιταλογερμανικής κατοχής (1941-1944) έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Είχε σημειώσει 165 πολεμικές ώρες με αεροπλάνο και κατείχε την επίσημη ιδιότητα του πολεμικού ανταποκριτού της Πολεμικής Αεροπορίας Στο συγγραφικό του έργο κατατάσσονται 9 πεζογραφήματα και 5 χρονικά.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 στις 4 το απόγευμα στο Α΄ Νεκροταφείο.

Πηγή: Naftemporiki

Β.Μπαλάφας - Προτάσεις για τα Περιφερειακά Μ.Μ.Ε.



Του Βασίλη Μπαλάφα

Στα πλαίσια της λειτουργίας του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Τομεράρχη, βουλευτή Ευβοίας, κ. Σίμο Κεδίκογλου, κατέθεσα στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα πλέγμα προτάσεων σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τις ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να γίνουν για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης. Μεταξύ αυτών γίνεται και αναφορά - πρόταση για το θέμα της ατέλειας αλλά και την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων.
Αναλυτικά η πρόταση που κατατέθηκε στον Τομέα :

Προτάσεις για τα Περιφερειακά Μέσα
Τα περιφερειακά μέσα πλήττονται και αυτά βάναυσα από την οικονομική κρίση και την ασφυκτική πολιτική της Κυβέρνησης. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αποτελούν αφενός το μοναδικό δίαυλο εναλλακτικής ενημέρωσης και αφετέρου το μοναδικό βήμα μέσα από το οποίο χιλιάδες πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τις απόψεις τους και να παρέμβουν στα τοπικά δρώμενα. Μέσα από τα περιφερειακά ΜΜΕ προωθούνται δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο και προβάλλονται θέματα που ενισχύουν τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό των περιοχών.

Το κούρεμα οδηγεί σε απώλεια της Δεδηλωμένης - Ανοιχτή διαφωνία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

 
 
Όταν οι βουλευτές σου δηλώνουν ότι διαφωνούν ή δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο νομοσχέδιο, έχεις χάσει τη δεδηλωμένη. Και όταν χρειάζεσαι τα ΜΑΤ για να προστατέψεις το υπουργείο των Οικονομικών από τους… τυφλούς, έχεις χάσει την πολιτική σου νομιμοποίηση…
 
Ακυβέρνητο καράβι που πηγαίνει κατευθείαν στα βράχια είναι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προτείνει και να θέσει σε εφαρμογή ένα αξιόπιστο πρόγραμμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, χωρίς να μπαίνουν κόκκινες γραμμές στους δανειστές, χωρίς να γνωρίζουμε ποια ακριβώς είναι η γνώμη της ελληνική κυβέρνησης για το επερχόμενο «ριζικό κούρεμα».

Σε μια από τις πιο δύσκολες ιστορικά στιγμές της, η χώρα δεν διαθέτει κανενός είδους ηγεσία. Και για πρώτη ίσως φορά δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα.

Οι φούσκες που δημιούργησαν τις… φούσκες!

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν αντελήφθημεν ποιο ήταν το νόημα των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού των Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών του με την τρόικα, από τις οποίες προέκυψε νέο μνημόνιο, ύψους τουλάχιστον 6 δις ευρώ ως το 2014.

Ο κ. Βενιζέλος τύλιξε το νέο πακέτο με ένα χιλιοτσαλακωμένο από την επαναλαμβανόμενη χρήση περιτύλιγμα, αναφερόμενος στο (φαύλο) παρελθόν και στο (άθλιο) παρόν, αλλά αυτό δεν αποτελεί λύση του προβλήματος.

Όταν ένας πολιτικός (εν προκειμένω ο κ. Βενιζέλος, αλλά δεν είναι ο μόνος ούτε ως προς την πολύχρονη θητεία στον δημόσιο βίο, ούτε ως προς την κομματική παράταξη), μετά από τόσα χρόνια πολιτικής παρουσίας ανακοινώνει ότι «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προβληματικό, μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή οργανισμό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους της, ώστε να αποφύγει τη πτώχευση και να διαφυλάξει το επίπεδο ζωής των πολιτών της», σημαίνει απλώς ότι κάνει διαπιστώσεις, επιρρίπτοντας τις ευθύνες γενικά και αόριστα σε «κάποιους».

Θεόδωρος Σκυλακάκης... περνάμε πλέον από την επιλεκτική στην ελεγχόμενη χρεοκοπία

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Είναι σαφές ότι περνάμε πλέον από την επιλεκτική στην ελεγχόμενη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τις δύο προϋποθέσεις που θα μας προστατεύσουν από τα χειρότερα. Πρωτογενή πλεονάσματα και ευρεία εθνική συναίνεση.
Το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ, οφείλεται στην τραγική ανικανότητα και εφαρμοσμένη διπροσωπία της κυβέρνησης, στην υιοθέτηση από την τρόικα των ατελέσφορων φορολογιών της κυβέρνησης, αντί της περικοπής δαπανών, και στη συστηματική υπονόμευση της προσπάθειας από την αντιπολίτευση.
Αν δεν επιτευχθεί άμεσα ευρύτερη συναίνεση στα πλαίσια μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, η ελεγχόμενη χρεοκοπία, θα εξελιχθεί αργά ή γρήγορα σε ανεξέλεγκτη. Και όσοι κυβερνούν ή ονειρεύονται να κυβερνήσουν επί των ερειπίων, θα ξυπνήσουν πλακωμένοι από τα ερείπια της καταστροφής».

Χρήστος Σταϊκούρας ... ελλειμματική προσέγγιση της πραγματικότητας


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου:



«Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος υποστήριξε χθες ότι «το επίπεδο ζωής γυρίζει πίσω στα δεδομένα του 2004».

Η θέση αυτή αποτελεί ελλειμματική προσέγγιση της πραγματικότητας.

Για τους κάτωθι λόγους:

1ον. Πράγματι, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ), σε τριμηνιαία βάση, έχει ήδη επιστρέψει στα επίπεδα εκείνης της χρονιάς. Όμως, με τα επιπλέον συσταλτικά μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής για την περίοδο 2011-2015, το ΑΕΠ αναμένεται να υποχωρήσει σε επίπεδα προηγούμενων χρόνων.

2ον. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, καλύτερος δείκτης εκτίμησης της οικονομικής ευημερίας, έχει ήδη πέσει στο επίπεδο του 2001. Εκτιμάται μάλιστα ότι θα υποχωρεί ακόμη περισσότερο εφέτος.

3ον. Η ανεργία επιδεινώνεται συνεχώς και βρίσκεται ήδη σε επίπεδα πολλών δεκαετιών πίσω. Μάλιστα, οι οικονομικά μη-ενεργοί πολίτες είναι πλέον περισσότεροι από τους απασχολούμενους!!!

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Υπουργός δεν ανέφερε τίποτα για την εξέλιξη του δείκτη τιμών καταναλωτή, τη φορολογική επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τη διανομή του εισοδήματος και του πλούτου.

Τελικά, την «ψευδαίσθηση» δεν την έχει η κοινωνία, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Υπουργός, αλλά η Κυβέρνησή του.

Κυβέρνηση που δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Πραγματικότητα που βιώνει σκληρά η Ελληνική κοινωνία».

Προσγειωμένοι οι Έλληνες στη Γεωργία

Μπορεί ο Σλάβεν Μπίλιτς να ευχήθηκε στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη «καλή επιτυχία στο Euro», αποδεχόμενος ότι η Ελλάδα δεν χάνει την πρόκριση στην τελική φάση, ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος προειδοποιεί...
«Ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα και όλα κρίνονται την Τρίτη», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στους παίκτες της Εθνικής ομάδας, ενώ τους «αποκρυπτογραφούσε» τον αντίπαλο σε βίντεο και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι θέλει προσοχή. Ξέρετε και εσείς ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα». Παράλληλα, ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, σε συζητήσεις του με ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επαναλαμβάνει ότι «φτάσαμε στην πηγή και πρέπει να πιούμε νερό...». Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ψυχολογική προετοιμασία έχουν αναλάβει και οι παλαιότεροι διεθνείς Καραγκούνης, Χαριστέας και Κατσουράνης. Αξίζει να αναφερθεί πως αυτοί οι τρεις είχαν παίξει στην Τιφλίδα, στις 26 Μαρτίου 2005, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, τότε που η Ελλάδα επικράτησε με 3-1.
Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ομοσπονδιακός τεχνικός προορίζει για την άμυνα τους Βύντρα, Σπυρόπουλο και Κυρ. Παπαδόπουλο, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους Τοροσίδη, Ζαραδούκα και Αβρ. Παπαδόπουλο.
Στη μεσαία γραμμή επικρατέστεροι είναι οι Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, ενώ για την επίθεση υπάρχουν ερωτηματικά. Η απουσία του Σαμαρά έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» στον Σάντος, ο οποίος αναζητά μεταξύ των Χαριστέα και Κονέ τον παίκτη που θα πάρει τη θέση του επιθετικού της Σέλτικ. Λογικά παραμένουν βασικοί οι Γκέκας και Σαλπιγγίδης. Αουτσάιντερ για την ενδεκάδα θεωρείται ο Φωτάκης.
Μιλώντας στο «sport.gr» για την αναμέτρηση της Τιφλίδας, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τόνισε: «Είναι κι αυτός ένας τελικός. Είναι πιο δύσκολο παιχνίδι διότι παίζουμε εκτός έδρας και κυρίως επειδή δεν υπάρχει αύριο». Ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης πρόσθεσε πως «έχουμε σημαντικές απουσίες και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας, καλύπτοντας το κενό των απόντων». Αναφερόμενος στον Σάντος επεσήμανε: «Μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας της Εθνικής οφείλεται σε εκείνον».
Στο μεταξύ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γεωργίας, Τιμούρ Κετσπάγια, με δηλώσεις του ισχυρίστηκε ότι «θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τι αποτέλεσμα θέλουν οι Ελληνες, αλλά το αποτέλεσμα που θέλουμε εμείς. Θέλουμε στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών να αποχαιρετήσουμε το κοινό μας με ένα τρίποντο».
Την αναμέτρηση της Τρίτης θα διευθύνει ο Ιταλός, Ντανιέλε Ορσάτο. Θυμίζουμε πως και στην προηγούμενη επίσκεψη της Εθνικής ομάδας στην Τιφλίδα είχε «σφυρίξει» Ιταλός (Ρομπέρτο Ροζέτι) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με 3-1.

ΕΘΝΟΣΠΟΡ

Πατρών – Κορίνθου: Απαλλοτριώσεις με ρυθμούς εξπρές και μειωμένες τιμές

Το Υπουργείο Υποδομών καταθέτει νομοθετική ρύθμιση για να «ξεπαγώσει» το έργο

Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις-εξπρές και με μειωμένες τιμές προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση που έθεσε προς δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης. Ουσιαστικά πρόκειται για επανενεργοποίηση του Ολυμπιακού Νόμου και με αυτόν η κυβέρνηση επιχειρεί να επισπεύσει τις διαδικασίες των απαλλοτριώσεων για την αποφυγή καθυστερήσεων στα χρονοδιαγράμματα κατασκευής έργων άλλα και η κατ' επιταγή της τρόικας μείωση των δημοσίων δαπανών και κατ' επέκταση της οικονομικής συμμετοχής του Δημοσίου στα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Για την τρόικα, το κόστος των απαλλοτριώσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 3% - 4% της συνολικής δαπάνης για το έργο (μέσος ευρωπαϊκός όρος) όταν σήμερα στην Ελλάδα φθάνει και στο 10%.

Δικαστική προσφυγή
Η επίσπευση των διαδικασιών αφορά κυρίως τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις κήρυξης της απαλλοτρίωσης, τους όρους προσφυγής στο δικαστήριο για τον καθορισμό τιμής μονάδας και την ταχύτητα με την οποία διεξάγονται οι σχετικές δίκες καθορισμού της αποζημίωσης. Mε τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στο Δημόσιο να προχωρά σε κατάληψη του ακινήτου που προορίζεται για απαλλοτρίωση άσχετα με την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας για τον καθορισμό της οριστικής τιμής.
Σε ό,τι αφορά στην οριστική αποζημίωση που προσδιορίζεται δικαστικά, αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει σε ποσοστό 80% ή να υπολείπεται σε ποσοστό 50% της αξίας που έχει καθοριστεί με το αντικειμενικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών ή της εκτίμησης που αποτελεί στοιχείο της προδικασίας.
Ακόμη, εισάγεται η αρμοδιότητα του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) για τη σύνταξη της έκθεσης περί της αξίας του ακινήτου που απαλλοτριώνεται (εκτός των Επιτροπών Εκτίμησης που παραμένουν) ειδικά αυτών που έχουν μεγάλο οικονομικό αντικείμενο. Μέχρι σήμερα το ΣΟΕ προέβαινε σε εκτίμηση μόνο για τα ακίνητα που αφορούσαν τα έργα παραχώρησης.
Αξία
Με άλλη διάταξη προβλέπεται η συμμετοχή στην Επιτροπή Εκτίμησης της αξίας των απαλλοτριούμενων προσώπων με ειδικές γνώσεις καθώς και η δημιουργία πρότυπων εκθέσεων. Στόχος είναι να αποφεύγεται το φαινόμενο των πρόχειρων εκθέσεων που απορρίπτονται από τα δικαστήρια με αποτέλεσμα να γίνονται δεκτές αποκλειστικά οι εκθέσεις των δικαιούχων της αποζημίωσης.
Επιπλέον, δεν θα απαιτείται δημοσίευση ανακοίνωσης περί της απαλλοτρίωσης η οποία σκοπό είχε την τυχόν υπόδειξη άλλων ακινήτων. Ακόμη, όταν η εκτέλεση δημοσίων έργων που επισπεύδεται από το Δημόσιο κηρύσσεται επείγουσα, η αποβολή των εγκατεστημένων στα ακίνητα διατάσσεται οριστικά και τελεσίδικα με την απόφαση καθορισμού της προσωρινής αποζημίωσης.
Εξάλλου, μειώνονται οι αμοιβές που καταβάλλει το Δημόσιο στους δικηγόρους. Αρμόδιο δικαστήριο για τον καθορισμό της οριστικής αποζημίωσης καθίσταται το εφετείο της έδρας του υπόχρεου προς πληρωμή της αποζημίωσης αντί του εφετείου του τόπου του ακινήτου.
Η προώθηση της ρύθμισης κρίνεται αναγκαία καθώς η καθυστέρηση στις απαλλοτριώσεις αποτέλεσε και ένα από τα βασικά προβλήματα που οδήγησαν στο σταμάτημα της τραπεζικής χρηματοδότησης των πέντε μεγάλων οδικών έργων που κατασκευάζονται με τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απαλλοτριώσεις για τα έργα αυτά έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2009. Κάτι που τελικά δεν έγινε.
Τα έργα αυτά είναι ο Ε-65 (Λαμία - Καρδίτσα - Τρίκαλα- Εγνατία), η Ιόνια Οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα) και Αθήνα - Σκάρφεια (τα δύο τελευταία σε ενιαίο πακέτο παραχώρησης), ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (ΠΑΘΕ: Μαλιακός - Κλειδί), η Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα) και ο Άξονας Μορέας (Κόρινθος-Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη).

thebest.gr

Σε εφεδρεία xωρίς αποζημίωση από 1/11, οι υπάλληλοι των οργανισμών που καταργούνται

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία δεν θα λάβουν τελικά αποζημίωση, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης (άρθρο 34), καθώς η καταβολή του 60% του βασικού μισθού τους έως και 24 μήνες συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης. Ωστόσο, το πιθανότερο η διάταξη δεν θα αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους, δεδομένου ότι δεν δικαιούνται αποζημίωση. Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο της εφεδρείας θα αντιμετωπίσουν και οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου 10 οργανισμών που - σύμφωνα με το νόμο 4002/2011 - γνώριζαν ότι θα μεταταχθούν σε κενές οργανικές θέσεις του δημοσίου. Το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου από τους 22 συγχωνευόμενους οργανισμούς δεν μεταταχθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου σε κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής (όπως σημείωνε ο εφαρμοστικός νόμος) θα τεθούν αυτόματα σε καθεστώς εφεδρείας. Με την παραπάνω ρύθμιση αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των «εφέδρων» που υπολογιζόταν εντός του 2011 από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους οργανισμούς, με στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30.000 εφέδρων μέχρι το τέλος του 2011, μαζί με τους υπαλλήλους που θα τεθούν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Με ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν υπήρχε στο σχέδιο που είχε θέσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο άρθρο 34, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία από την 1η Νοεμβρίου το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών οι οποίοι είναι: Εθνικός Οργανισμός Έρευνας και Τεχνολογίας, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Έργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου, Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε.

e-typos.com

Έφεση υπέρ της Παναχαϊκής από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο

Έφεση, νομικού χαρακτήρα, κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής για υποβιβασμό της Παναχαϊκής στη Football League 2 (πρώην Γ' Εθνική) θα καταθέσει την Τρίτη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος, όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» του ΣΚΑΪ και τον Κυριάκο Θωμαΐδη. Επίσης, προανήγγειλε νέες πειθαρχικές διώξεις το πρωί της Τρίτης σε πέντε ομάδες (τέσσερις της Β’ και μία της Γ’ Εθνικής) για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων! Επίσης, ο κ. Φάκος μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερώτημα σχετικά με την υπόθεση του, Αστέρα Τρίπολης. 

Για την υπόθεση της Παναχαϊκής:
«Θα ασκήσω έφεση για την καταδικαστική απόφαση της Παναχαϊκής. Είναι πρωτάκουστο το ότι εκλήθη η ΠΑΕ από την πειθαρχική επιτροπή χωρίς να ασκήσω εγώ πειθαρχική δίωξη. Δεν δικαιούται η πειθαρχική επιτροπή να ενεργήσει από μόνης της. Υπάρχει απόλυτη ακυρότητα της απόφασης. Επίσης έγινε χρήση απαγορευμένου αποδεικτικού μέσου (σ.σ. υποκλαπείσα συνομιλία). Εδώ έχουμε πολλαπλή ακυρότητα. Δεν μπαίνω στην ουσία του σκεπτικού της απόφασης. Η απόφαση είναι άκυρη για τους νομικούς λόγους που σας ανέφερα».
Για τον Αστέρα Τρίπολης και τη συνομιλία Μπέου-Μπάκου που δεν ήταν στο κατηγορητήριο:
«Η συνομιλία του Δημήτρη Μπάκου με τον Μπέο έχει αξιοποιηθεί και έχει αξιολογηθεί με την απόφαση της πρωτοβάθμιας. Στο κατηγορητήριο βάζω τις συνομιλίες που θεμελιώνουν την πράξη. Δεν βάζω αυτές που αφορούν προπαρασκευαστικές πράξεις ή εκφράζουν προδιάθεση».

Ουρές στα πρατήρια για λίγη βενζίνη - Aπεργία στα διυλιστήρια

Ουρές δεκάδων αυτοκινήτων σχηματίζονται από το πρωί στα πρατήρια καυσίμων καθώς οι οδηγοί φοβούνται ελλείψεις λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα διυλιστήρια που ξεκίνησε το πρωί. Ήδη πολλά πρατήρια έχουν ξεμείνει από βενζίνη, ενώ σε άλλα έχει απομείνει μόνο ο ακριβότερος τύπος των 100 οκτανίων. Πολλοί καταναλωτές που έβαζαν 10 - 15 ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο πρατήριο, σήμερα γέμισαν τα ρεζερβουάρ.

Οι εργαζόμενοι απεργούν κατά του νομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο, οι διατάξεις του οποίου ωστόσο αναφορικά με τις εισηγμένες ΔΕΚΟ αναμένεται σήμερα να αναδιατυπωθούν, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα έγιναν γνωστά χθες από τη συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί εξάλλου συνάντηση της Ομοσπονδίας Πρατηριούχων με τον γεν. γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης Σ. Κομνηνό για τα τρέχοντα θέματα της αγοράς στην οποία αναμένεται να εξετασθεί και η κατάσταση που επικρατεί λόγω της απεργίας.

Το Σάββατο, υπενθυμίζεται, αρχίζει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του οποίου αναμένεται να κυμανθεί στα 0,95 - 1 ευρώ το λίτρο καθώς ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης διαμορφώνεται εφέτος στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο έναντι 21 ευρώ πέρυσι.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα διυλιστήρια κ. Ορφανός, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ»το πολυνομοχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι ισοπεδωτικό για τις συμβάσεις των εργαζομένων και έχει σκοπό να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία.
newsbeast.gr

Δημόσιο: Κλειστόν λόγω καταλήψεων - Κλειστά και σήμερα υπουργεία και τράπεζες


Το Γενικό Λογιστήριο, τα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, υπουργεία και η Αγροτική Τράπεζα επί της Πανεπιστημίου υπό κατάληψη, από εργαζομένους που διαμαρτύρονται για την εφεδρεία και όχι μόνο!
300 εργαζόμενοι κατέλαβαν τα διυλιστήρια του Ασπροπυργου καθώς συνεχίζεται το μπαράζ καταλήψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία και Τράπεζες.
Υπό κατάληψη τελούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Πανεπιστημίου, αλλά και το τμήμα Συντάξεων, στην πλατεία Κάνιγγος. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, δεν υπάρχει κίνδυνος για την καταβολή των συντάξεων.
Από το καθημερινό πρόγραμμα... καταλήψεων δε λείπουν και τα υπουργεία. Υπό κατάληψη βρίσκονται ήδη το υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας και το παράρτημά του στην Ευαγγελιστρίας, το υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, το υπουργείο Ανάπτυξης στη Μεσογείων και η Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου.
newsit.gr

Μεσσηνία: Μικροσεισμοί αυξάνουν τις ζημιές και την ανησυχία των κατοίκων!


Πάνω από 400 δονήσεις έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 4 μήνες στον Δήμο Οιχαλίας του Νομού Μεσσηνίας. Οι επιστήμονες, που επισκέφθηκαν την περιοχή, δεν φαίνεται να ανησυχούν, όμως οι κάτοικοι αδυνατούν να συμφιλιωθούν με τα... καμώματα του Εγκέλαδου και σχεδόν μέρα παρά μέρα "χορεύουν" στον ρυθμό του.
Χθες, το σενάριο επαναλήφθηκε τέσσερις φορές. Πιο δυνατή ωστόσο ήταν η βραδινή, η οποία ήταν εντάσεως 4,5 Ρίχτερ, για να ακολουθήσει και μετασεισμός 3,9 Ρίχτερ. Τα κτίρια που μήνες τώρα έχουν ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς δονήσεις -παλιά στην πλειονότητά τους- άρχισαν να αποκαλύπτουν τις πρώτες τους "πληγές".
Ιδιαίτερα οι χθεσινές δονήσεις έπληξαν το χωριό Κατσαρού. Πάνω από 25 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν ακατοίκητα. Ακόμη, αρκετοί μαντρότοιχοι έπεσαν, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι του χωριού.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθουν την εξέλιξη του φαινομένου

Δεν θεωρεί ότι το φαινόμενο των συνεχών σεισμών στην περιοχή ενέχει μεγάλους κινδύνους ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στο "Εθνος", τονίζει ότι η κατάσταση μπορεί να παραμένει ενοχλητική για τους κατοίκους, υπογραμμίζει ωστόσο ότι δεν πρέπει να αναμένονται πολύ ισχυρότερες δονήσεις.
"Εχουμε μια συνεχή ακολουθία τους τελευταίους δυόμισι μήνες με μικρούς σεισμούς της τάξεως των 3 και 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία κορυφώθηκε στις 14 Αυγούστου, τον Σεπτέμβρη και χθες με τρεις σεισμούς 4,5 βαθμών", λέει ο κ. Λέκκας περιγράφοντας το φαινόμενο.
"Αυτοί οι σμηνοσεισμοί", συνεχίζει, "δεν φθάνουν σε μεγαλύτερα μεγέθη από τα ήδη καταγεγραμμένα και γι' αυτό οι συγκεκριμένες διακυμάνσεις στην έντασή τους δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές".
newsit.gr

15% μειώσεις στους μισθούς Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας, Δικαστικών και Ιατρών

Παρά τις εξαγγελίες, ειδικά στην περίπτωση Στρατιωτικών και όσων υπηρετούν σε Αστυνομια, Λιμενικό και Πυροσβεστική τόσο από τον Ε. Βενιζέλο, όσο και από τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις, δηλαδή η τρόικα, επιφυλάσσει δυσάρεστη έκπληξη με μειώσεις ως και 20% (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ONALERT)

Γενικότερα προβλέπεται μείωση κατά μέσο όρο 15% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, από Δικαστές και Γιατρούς, ως Αρχιερείς και Πανεπιστημιακούς.

Το μέτρο αφορά σε περίπου 285.000 άτομα και έρχεται άμεσα, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο και να ισχύσει από 01/01/2012

Τα ειδικά επιδόματα που προβλέπονται στα ειδικά μισθολόγια αναμένεται να μειωθούν ως και 20% (χρονοεπίδομα για παράδειγμα). Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί στο 4% του βασικού και προστίθεται στο μισθό ανά δύο χρόνια θα μειώσει δραματικά τις αποδοχές, ειδικά των ανθρώπων που υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν μισθούς που ξεκινούν από τα 899 ευρώ.

Το σχέδιο, όπως και στην περίπτωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, προβλέπει ενσωμάτωση κάποιων επιδομάτων στον βασικό μισθό ώστε όσοι αμοίβονται με τον ακτώτατο μισθό να μην επιβαρυνθούν τόσο πολύ.

Παράλληλα μελετάται να μείνουν εκτός ενιαίου μισθολογίου οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο, ωστόσο και εδώ προβλέπονται μειώσεις που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%.

newsit.gr

" Ο Σώζων εαυτόν δεν σώζεται... "

Άρθρο του Θόδωρου Σκυλακάκη στην  Athens Voice


Μια από τις πιο  συζητημένες έννοιες της σύγχρονης κοινωνικής θεωρίας είναι η λεγόμενη "τραγωδία των κοινών πραγμάτων".  Το πως δηλαδή τα ατομικά κίνητρα εμποδίζουν την αποτελεσματική διαχείριση  πόρων, που από την φύση τους ή από κοινωνική επιλογή βρίσκονται στη διαχείριση  του ευρύτερου συνόλου.
 Μια  από τις λύσεις των οικονομολόγων, που πιστεύουν στις δυνάμεις της αγοράς, είναι  η ιδιωτικοποίηση αυτών των κοινών πραγμάτων, δηλαδή η απόδοση ιδιοκτησιακών  δικαιωμάτων σε ιδιώτες, άτομα ή επιχειρήσεις.

Πέτρος Τατούλης : Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεν είναι λύση, αν και δεν βλέπω εκλογές



“Μετά την κρατικοποίηση της Proton το τραπεζικό σύστημα στη χώρα φαίνεται ότι καταρρέει” σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχολιάζοντας τις οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας, σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη με αντικείμενο τα έργα στην Μεσσηνία, με την συμμετοχή του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Ευσταθίου Αναστασόπουλου και του Προϊσταμένου της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κ. Αναστασίου Σκούρα.